Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Μία ισοπαλία μετά από 22 παιχνίδια…!!


Μία ισοπαλία μετά από 22 παιχνίδια…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος κάνει μέσα από το sport-fm.gr μία τελευταία προσέγγιση του τεράστιου αγώνα του Ολυμπιακού.

• Ο Ολυμπιακός για πρώτη φορά φέτος έκανε νίκη στην Αγγλία στην ιστορία του στα Κύπελλα Ευρώπης. Αυτό που πρέπει να κάνει σήμερα είναι να υπερασπιστεί το αήττητο στην έδρα του από αγγλικές ομάδες στο Τσάμπιονς Λιγκ!

• Εύκολο δεν είναι, βέβαια. Ίσα ίσα. Η Άρσεναλ είναι πάρα πολύ δυνατός αντίπαλος. Θα έλεγα πιο επικίνδυνος εκτός έδρας! Γιατί, πολύ απλά, μακριά από το Έμιρεϊτς βρίσκει πιο πολλούς χώρους, απ΄ ότι μέσα στο σπίτι της. Κι όταν έχεις γρήγορους και τεχνίτες παίκτες, είναι το καλύτερό σου ακριβώς αυτό το πράγμα, να βρίσκεις χώρους για να δράσεις.

• Να θυμίσω ότι εκτός έδρας στο Τσάμπιονς Λιγκ η Άρσεναλ…
Πέρσι κέρδισε 2-0 τη Μονακό, 4-1 τη Γαλατασαράϊ και 2-1 την Άντερλεχτ.
Πρόπερσι κέρδισε 1-0 την Ντόρτμουντ, 2-1 τη Μαρσέϊγ και 3-0 τη Φενέρμπαχτσε.
Το 2012 κέρδισε 2-0 τν Μπάγερν και 2-1 τη Μονπελιέ.
Το 2011 κέρδισε 2-1 την Ουντινέζε κι 1-0 τη Μαρσέϊγ. Κλπ, κλπ.

• Η ποδοσφαιρική λογική λέει ότι απόψε θα γίνει τεράστια μάχη ως το τελευταίο λεπτό. Κι ότι μας περιμένει ένα φοβερό θρίλερ, με την προσδοκία το τέλος να είναι καλό!

• Οι προπονητές θα δώσουν τη δική τους μάχη. Ο Βενγκέρ έχει πεισμώσει από το χουνέρι που του έκανε μέσα στο Λονδίνο ο «μικρός», όπως τον λέει ο Μουρίνιο τον Μάρκο Σίλβα. Αλλά κι ο προπονητής του Ολυμπιακού ζει κι αναπνέει γι΄ αυτό το ματς. Σίγουρα είναι αγχωμένος-δεν γίνεται κι αλλιώς! Φαίνεται πως θα ακολουθήσει αυτό που ξέρει να παίζει καλύτερα από κάθε τι άλλο, το 4-2-3-1 κι όχι το 4-3-3 με τους τρεις αμυντικούς μέσους, που με την Μπάγερν εν τέλει δεν τον βοήθησε να αποφύγει δύο βαριές ήττες, έστω με την τύχη κόντρα.

• Παρεμπιπτόντως, ο Μάρκο την έφερε στους δημοσιογράφους χθες, όταν τον ρώτησαν για τις απουσίες της Άρσεναλ. Τους υπενθύμισε ότι στο Έμιρεϊτς είχε παίξει χωρίς τον (τιμωρημένο) Μιλιβόγεβιτς και τον (τραυματία) Ντα Κόστα κι ότι τρίτη αλλαγή είχε βάλει τον Βούρο, αφού ήταν (από τότε) έξω κι οι Μανιάτης και Μπουχαλάκης…

• Τέλος πάντων, το σημερινό παιχνίδι μοιάζει σαν τελικός ένα ματς που η, θα το κερδίσει η μια ομάδα η, η άλλη. Εννοώ ότι και παικτικά να το δεις, είναι πιο εύκολο να καταλήξει στον άσο η, στο διπλό, αφού η Άρσεναλ είναι υποχρεωμένη να επιτεθεί.

• Εμένα θα μου φαινόταν λουκούμι μία ισοπαλία! Μία κωλοισοπαλία που έχει να έρθει στο Καραϊσκάκη στο Τσάμπιονς Λιγκ από το 2007-08!!! Από εκείνα τα 0-0 του Ολυμπιακού πρώτα με την Ρεάλ και μετά με την Τσέλσι. Ένα τέτοιο 0-0 θα ήθελα για απόψε! Μετά από 17 νίκες και πέντε ήττες του Ολυμπιακού στα 22 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια του στο Τσάμπιονς Λιγκ!

• Όχι ότι θα με χαλούσε ένα 2-2 σαν το περσινό με τη Ντνίπρο, μοναδική ισοπαλία του Ολυμπιακού στα 32 τελευταία παιχνίδια του γενικά σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, από εκείνο το 0-0 με την Τσέλσι! Με 23 νίκες του Ολυμπιακού κι οκτώ ήττες στα υπόλοιπα 31 παιχνίδια.

• Μια κωλοισοπαλία…
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: