Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Πανηγυρικά η «σελεσάο»

Πανηγυρικά η «σελεσάο»
Με το απόλυτο των τριών νικών προκρίθηκε και τυπικά η Βραζιλία στα προημιτελικά του ποδοσφαίρου, καθώς στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων επικράτησε της Νέας Ζηλανδίας με σκορ 3-0.

Ο νεοαποκτηθείς του Παναθηναϊκού, Κώστας Μπαρμπαρούσης, που αγωνίστηκε στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στη «σελεσάο» αναμένεται να ενσωματωθεί άμεσα στις νέες του υποχρεώσεις με τους «πράσινους».

Στον «τελικό» μεταξύ Αιγύπτου και Λευκορωσίας, οι Αφρικανοί πέτυχαν σπουδαία νίκη με σκορ 3-1 και «έκλεψαν» την τελευταία στιγμή το δεύτερο εισιτήριο για τους «8» του τουρνουά.

Στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ», η Βραζιλία που είχε ήδη προκριθεί στην επόμενη φάση ήθελε να δώσει μια ακόμα παράσταση στους θεατές. Ο ομοσπονδιακός της ομάδας της «χώρας του καφέ» άφησε στον πάγκο τους Ρομούλο, Πάτο, Χουλκ και Οσκάρ, θέλοντας να τους ξεκουράσει. Ωστόσο, αυτό δεν απότρεψε τον Ντανίλο να ανοίξει το σκορ στο 23΄ και έξι λεπτά αργότερα τον Νταμιάο να διπλασιάσει τα τέρματα της εθνικής του. Ο Σάντρο στο 52΄ έκανε το 3-0 για τους Βραζιλιάνους, αποτέλεσμα που έμεινε μέχρι το τέλος.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Αίγυπτος χρειαζόταν μόνο νίκη και το κατάφερε. Ο Σαλάχ στο 56΄ έκανε το 1-0 με το τρίτο προσωπικό του τέρμα στη διοργάνωση. Μέσα σε έξι λεπτά και συγκεκριμένα στο 73΄ και 79΄ οι Μοσέν και Αμπουτρίκα αντίστοιχα, έδωσαν προβάδισμα τριών γκολ στην εθνική τους. Το μόνο που κατάφεραν οι Λευκορώσοι ήταν να μειώσουν σε 3-1 με τον Βορονκόφ στο 87΄, ωστόσο έμειναν εκτός συνέχειας.

Τελική βαθμολογία τρίτου ομίλου:

1. Βραζιλία 9
2. Αίγυπτος 4
3. Λευκορωσία 3
4. Νέα Ζηλανδία 0


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: