Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

«Όχι και ντέρμπι το ΠΑΟΚ-Σαχτιόρ»

paok
Ο Ρουμάνος άλλοτε διεθνής μπακ, Κοσμίν Μπαρκαουάν, μίλησε στον Arena 89,4 για την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ στο Γιουρόπα Λιγκ και συνέστησε σοβαρότητα από την πλευρά του “δικέφαλου”.
Για τον αγώνα του ΠΑΟΚ:
«Δεν ξέρουμε πως την λένε Σαχτιόρ, Σαχτιέρ. Εγώ είχα παίξει με τον ΟΦΗ με μία ομάδα από το Καζακστάν, και πιστεύαμε ότι θα ήταν φιλικό. Τελικά βρήκαμε μπροστά μας μία πολύ δύσκολη ομάδα. Καζακστάν, Ουκρανία, Ρωσία, Αζερμπαϊτζάν κερδίζουν πολλά από την δύναμη των παικτών. Τελικά χάσαμε εκτός έδρας 3-0. Πιστεύω ότι σήμερα φυσικά ο ΠΑΟΚ πρέπει να νικήσει αλλά πρέπει να το πάρουν πολύ σοβαρά το παιχνίδι. Εγώ έπαιξα και τρία χρόνια στην Ουκρανία έξι μήνες στην Ρωσία και βρήκα μπροστά μου πολύ δύσκολες ομάδες. Λίγο το φοβάμαι το παιχνίδι αλλά δεν φοβάμαι σίγουρα την ποιότητα του ΠΑΟΚ. Βλέπω ότι η επικοινωνία των παικτών ανεβαίνει όπως και η ποιότητα. Έτσι τα βλέπω εγώ. Αν πάρουμε σοβαρά το παιχνίδι και δεν αφήσουμε να πιστεύει η Σαχτιόρ ότι υπάρχει έστω και 1% να πάρει το ματς θα νικήσουμε. Αν αφήσουμε τον χρόνο να κυλάει θα έχουμε πρόβλημα»
Για το ταξίδι που έκανε ο ΟΦΗ στο Καζακστάν επί εποχής του:
«Ήταν δύσκολο ταξίδι με λεωφορείο τρεις μέρες. Ήταν δύσκολη εκδρομή. Χάσαμε επειδή δεν ήμασταν έτοιμοι να πάρουμε το παιχνίδι όπως έπρεπε»
Τι πρέπει να προσέξει ο ΠΑΟΚ:
«Να μην κάνουμε φάουλ στην περιοχή. Να μην κάνουμε κόρνερ, αυτά θέλουν προσοχή γιατί είναι ψηλή ομάδα. Αυτό για μία ομάδα μπορεί να είναι και μία τακτική. Όμως εμείς πρέπει να προσέξουμε σε αυτά. Ούτε φάουλ ούτε κόρνερ. Αν χρειαστεί φυσικά το φάουλ το κάνεις. Αλλά τζάμπα φάουλ να φέρνουμε από εφτά άτομα στην περιοχή δεν χρειάζεται»
Για να συνεχίσει λέγοντας:
«Έχουμε ποιότητα. Αν εμείς παίξουμε το παιχνίδι που βλέπουμε τους τελευταίους τρεις τέσσερις αγώνες φυσικά θα νικήσουμε . Όμως πρέπει οι ευκαιρίες που θα γίνουν να μπουν γκολ με καθαρό μυαλό. Από το ημίχρονο να είναι 1-2-3 μηδέν και να μην αφήνουμε τον χρόνο να περνάει. Μην το κάνουμε και ντέρμπι τώρα. Είναι δύο καλές ομάδες αλλά το ΠΑΟΚ-Σαχτιόρ δεν είναι ντέρμπι. Είναι ματς που ο ΠΑΟΚ πρέπει να το κερδίσει»
Για το γεγονός ότι δεν υπάρχουν πολλοί τεχνίτες, όπως Βραζιλιάνοι σε αυτές τις ομάδες:
«Έχουν δύναμη. Είναι δύσκολο ένας Βραζιλιάνος να πάει να παίξει στο Καζακστάν. Είναι δύσκολο γιατί δεν είναι το στιλ του. Αν πάς να παίξεις με κεφαλιές και δύναμη ο Βραζιλιάνος δεν το ξέρει αυτό»
Επηρεάζει η αλλαγή ώρα ή η θερμοκρασία;
«Όχι δεν είναι πρόβλημα. Όταν παίξαμε εμείς είχε καλή θερμοκρασία απλά ήταν τρεις μέρες ταξίδι με το λεωφορείο. Τώρα δεν πειράζει που χάσαμε αλλά τότε πείραζε»
Τέλος για την Σουπερλιγκ:
«Είναι νωρίς ακόμα για να πούμε. Αν και ΠΑΟΚτσης δεν μου αρέσει να βλέπω ομάδες όπως ο  Άρης που ακόμη δεν βρήκαν τον δρόμο τους»

Δεν υπάρχουν σχόλια: