Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

«Θετικό που μιλήσαμε, κάποτε μας αγνοούσαν»

zifkas
Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ηρακλή, Χρήστος Ζίφκας, φιλοξενήθηκε στον Arena 89,4 και μίλησε για τα συμπεράσματα του από την συνάντηση που είχαν οι βετεράνοι με τον ΓΣ και την ΠΑΕ:
Ξεκινώντας είπε:
«Για να μην βγάζουμε τον ΓΣ από έξω ήταν οι άνθρωποι του, που πήραν την πρωτοβουλία  να μας φέρουν κοντά . Η συνάντηση  έγινε στα γραφεία των βετεράνων στο Καυταντζόγλειο και από την πλευρά της ΠΑΕ ήταν ο πρόεδρος και ο κύριος Ασφαλτίδης ενώ ήταν και από τον ΓΣ. Όντως έπρεπε να γίνει πιο μπροστά αλλά καλύτερα αργά παρά ποτέ. Αυτό που συζητήθηκε είναι το πως μπορεί να βοηθήσει ο καθένας. Να βρούμε χορηγούς με τις γνωριμίες που έχουμε γιατί σίγουρα ο Παπαδόπουλος δεν είναι ούτε Κόκκαλης ούτε Βαρδινογιάννης. Μέσα από το σύνολο ίσως μπορέσουμε να βοηθήσουμε. Το θετικό που βγήκε είναι ότι ενώ άλλες εποχές  δεν μας δεχόταν  καν να συζητήσουμε έγινε μία καλή κουβέντα. Το κατά πόσο μπορούμε να βοηθήσουμε θα φανεί στο μέλλον»
Στην συνέχεια ανέφερε:
«Συζητήθηκε το αν μπορούμε να πάμε σε σχολεία ή κάτι ανάλογο. Όλα αυτά συζητήθηκαν και προφανώς έγινε από πλευράς ότι σε ομάδες όπως  ο Ολυμπιακός οι βραβεύσεις των ποδοσφαιριστών γίνονται από τους βετεράνους. Στο εξωτερικό  δίπλα από τον πρόεδρο κάθονται ο βετεράνοι. Δεν είναι τυχαίο αυτό. Προς το παρών πολλοί βετεράνοι δουλεύουν στα τμήματα υποδομής και θέλουμε να έρθουμε ακόμη ποιο κοντά. Και όχι μόνο να δουλεύουν στα τμήματα υποδομής αλλά ο Ηρακλής μας έχει ανάγκη σε όλα τα πόστα. Και από έξω. Από την περίοδο δεν περισσεύει κανείς. Μάλιστα κάποιοι θέλουν να βοηθήσουν και αφιλοκερδώς»
Σαν σήμερα (19/9) ο Ηρακλής αντιμετώπισε την Βαλένθια εντός έδρας μπροστά σε 25,000 οπαδούς:
«Όντως είχε επιστρέψει και ο Βάσια τότε και μπήκε ξανά στην προετοιμασία για να κάνει αυτό το παιχνίδι. Ήθελε να παίξει στην Ευρώπη για να τον δει ο κόσμος. Τότε υπήρχαν δύο κανάλια και αν θυμάμαι καλά δεν το έδειξε το ματς η τηλεόραση γιατί είχε απεργία. Ε τόσο γκαντεμιά; Και αυτό στον Ηρακλή έτυχε. Ο Βασίλης γύρισε εκείνη την εποχή για να παίξει εκείνο το παιχνίδι και δεν το έδειξε»
Τι θυμάμαι για τον αγώνα:
«Γενικά δεν κινδυνέψαμε από την Βαλένθια ούτε μέσα στην έδρα τους. Χάσαμε απλώς γιατί ήμασταν άπειροι για διοργανώσεις ευρωπαϊκές. Εμείς όταν πήγαμε στην Βαλένθια και είδαμε το γήπεδο μας έπιασε ίλιγγος. Και στο αεροδρόμιο τράκαρε το αεροπλάνο με ένα φορτηγό. Καλές εποχές καλή ομάδα κόσμος πολύ στο γήπεδο και μιλάμε και για κόσμο όχι μόνο του Ηρακλή. Είχαμε γνωστούς που έλεγαν πάμε να δούμε  έστω και μία ντρίπλα του Βάσια»
Για τον κόσμο:
«Ο κόσμος του Ηρακλή είναι απαιτητικός. Κατά διαστήματα ο φίλαθλος έβλεπε πάρα πολύ καλό ποδόσφαιρο και αυτό κράτησε. Για να μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα όμως, πρέπει να την βοηθήσω και στα δύσκολα. Εκεί θέλει και ο ποδοσφαιριστής την βοήθεια»
Τέλος κατέληξε λέγοντας για την χθεσινή συνάντηση με τον ΓΣ και την ΠΑΕ και τον Θοδωρή Παπαδόπουλο:
«Είναι  ο μοναδικός πρόεδρος που έκανε συνάντηση ΓΣ και βετεράνων. Από ότι θυμάμαι. Στο παρελθόν τι έγινε; Που μας κάλεσαν επάνω στην Μίκρα για πέντε και δέκα λεπτά; Και πετούσαν στα καλάθια το χαρτάκι της συνάντησης; Και οι φίλαθλοι είχαν δίκιο που φώναζαν γιατί δεν βοηθάνε οι βετεράνοι. Μας αγνοούσαν πλήρως. Χθες, ειπώθηκαν πράγματα που και οι άνθρωποι του ΓΣ έλεγαν πως γίνονται αυτά»
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: