Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Απορρίφθηκε πρόταση της Έβερτον για Κατίδη!!

Μέχρι χθες το ενδιαφέρον ήταν προφορικό, αλλά χθες υπήρξε και επίσημο μέσω του εκπροσώπου του ποδοσφαιριστή που έφερε στην ΠΑΕ πρόταση ύψους 330.000 λιρών Αγγλίας (περίπου 400.000 ευρώ). Γιατί απορρίφθηκε η πρόταση.
Απορρίφθηκε πρόταση της Έβερτον για Κατίδη
 Το AllAboutARIS από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε ότι ο ΑΡΗΣ κέρδισε την προσφυγή του Κατίδη, είχε σημειώσει ότι ο εκπρόσωπός του θα βρεθεί στο Λίβερπουλ για να μιλήσει με την Έβερτον που έχει δείξει ενδιαφέρον για την απόκτησή του. Μέχρι χθες το ενδιαφέρον ήταν προφορικό, αλλά χθες υπήρξε και επίσημο μέσω του εκπροσώπου του ποδοσφαιριστή που έφερε στην ΠΑΕ πρόταση ύψους 330.000 λιρών Αγγλίας (περίπου 400.000 ευρώ).
Αυτό το ποσό αντιστοιχεί έτσι κι αλλιώς στα χρήματα που πρέπει να πληρώσει ως τροφεία μία ομάδα από το εξωτερικό για να αποκτήσει το νεαρό. Ακόμα και ελεύθερος δηλαδή να μείνει του χρόνου ο Κατίδης η ομάδα στο εξωτερικό που θα τον αποκτήσει θα πρέπει να πληρώσει τα χρήματα στον ΑΡΗ γιατί αποτελούν τα λεφτά… εκπαίδευσής του από τον σύλλογο από τα 14 του μέχρι τα 18. Η μόνη αμφιβολία για την καταβολή θα ήταν αν έμενε ελεύθερος με προσφυγή, αλλά και πάλι ο ΑΡΗΣ θα έπαιρνε χρήματα (μικρότερο ποσό).
Η πρόταση που έφερε ο μάνατζερ του παίκτη ήταν οι 330.000 αγγλικές λίρες, αλλά όχι με τέτοιο τρόπο καταβολής που ήθελε ο ΑΡΗΣ. Πιο συγκεκριμένα οι Άγγλοι πρότειναν 130.000 λίρες με την υπογραφή, 100.000 στην πρώτη συμμετοχή του Κατίδη και τα υπόλοιπα 130.000 όταν συμπλήρωνε 10 συμμετοχές. To θέμα της πρότασης επιβεβαιώσε ο ποδοσφαιριστής στον απεσταλμένο του AllAboutARIS στην Ιταλία, Αλέξη Σαββόπουλο, αλλά για τα περαιτέρω παρέπεμψε στον ΑΡΗ.

Στην ουσία τα χρήματα δεν ήταν εξασφαλισμένα για τον ΑΡΗ, αφού κανείς δεν θα μπορούσε να είναι σίγουρος ότι ο Κατίδης και θα παίξει και θα κάνει 10 συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ στην πρώτη του χρονιά εκεί. Μπορεί το παιδί με δεδομένες τις ικανότητες του να κάνει και 30 συμμετοχές, αλλά αυτό μόνο ο Θεός το γνωρίζει.

Για αυτό το λόγο η πρόταση απορρίφθηκε καθώς αυτό επιτάσσει το συμφέρον του συλλόγου. Αν οι Άγγλοι επανέλθουν με μία καλύτερη πρόταση (πχ τα μισά τώρα και τα άλλα μισά μετά από ένα διάστημα) τότε ο ΑΡΗΣ θα συναινέσει στην πώληση του παίκτη. Δεν είναι δυνατόν όμως να συμφωνήσει και να μην πάρει όλα τα χρήματα που δικαιούται 100% τώρα και τα μισά χρήματα να είναι στον αέρα και να εξαρτάται η καταβολή τους από τις συμμετοχές του παίκτη.
Ο ΑΡΗΣ παράλληλα κατέβαλε στον παίκτη και το πριμ των 10.000 ευρώ για τις συμμετοχές πέρσι και φυσικά έχει τον απόλυτο έλεγχο στην υπόθεση. Αν κάποια ομάδα θέλει τον ποδοσφαιριστή- αρχηγό της εθνικής Νέων  είναι αδιανόητο να μην καταβάλει το ποσό των 400.000 ευρώ που αναλογεί στα τροφεία του μέρος των οποίων ήδη ο ΑΡΗΣ έχει πληρώσει στην προηγούμενη ομάδα του παίκτη. Δεν είναι δυνατόν να έχουν επιδικαστεί 170.000 ευρώ στον Ηρακλή Πέλλας (Ο ΑΡΗΣ πλήρωσε εξωδικαστικά 90.000) και η Έβερτον να θέλει να δώσει 130.000 λίρες σίγουρα και τα υπόλοιπα ΑΝ θα παίξει ο ποδοσφαιριστής στην ομάδα. Αν δηλαδή ο προπονητής  αποφασίσει να τον δώσει δανεικό σε άλλη ομάδα για φέτος, ο ΑΡΗΣ θα περιμένει να γυρίσει του χρόνου ο παίκτης στην Έβερτον για να πάρει τα λεφτά του;

Υπό αυτή την έννοια σωστά λειτούργησαν οι άνθρωποι του ΑΡΗ και εξαρτάται από την Έβερτον αν πραγματικά θέλει να αποκτήσει τον παίκτη να τον κάνει δικό της αλλάζοντας τον τρόπο καταβολής των χρημάτων που το ύψος τους είναι δεδομένο και δεν μπορεί ούτε πιο κάτω να πάει, αλλά ούτε πιο πάνω λόγω του κανονισμού με τα τροφεία.

Από την άλλη υπάρχει και άλλος δρόμος. Οποιαδήποτε ελληνική ομάδα δίνει 100.000 ευρώ και τον παίρνει όποτε γουστάρει. Αν όμως πάει μετά από δυο χρόνια στο εξωτερικό ο ΑΡΗΣ πάλι θα έχει το δικαίωμα να ζητήσει τροφεία, όπως συμβαίνει τώρα με τον Μπουγαίδη που αν πάει στο εξωτερικό ο ΑΡΗΣ θα επωφεληθεί 300.000 ευρώ ότι και να γίνει κι αυτό το ήξεραν καλά οι άνθρωποι του ΑΡΗ όταν πέρσι έφευγε από την ομάδα καθώς έληξε το συμβόλαιό του και αρνήθηκε την ανανέωση.
πηγή: allaboutaris.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: