Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Αυτός είναι η καλύτερη μεταγραφή!!

Απολαυστικός Νίκος Αλέφαντος αναλύει με τον δικό του μοναδικό τρόπο ποιοι παίκτες του ΠΑΟ (διαβάστε, αξίζει) θα είχαν θέση στον Ολυμπιακό, τονίζει ότι η καλύτερη μεταγραφή για φέτος θα ήταν ο Μέλμπεργκ...
Αυτός είναι η καλύτερη μεταγραφή!
Με ρωτάει ο Σινάνογλου ποιος από τον Παναθηναϊκό θα μπορούσε να παίξει στην 11άδα του Ολυμπιακού. Καταρχήν είχα πει ότι ο ΠΑΟ σίγουρα θα περάσει την Μάδεργουελ και ότι δεν υπάρχει σοβαρή Σκωτσέζικη ομάδα μετά τη Σέλτικ και τη Ρέιτζερς. Τώρα θα βάλει κάποια χρήματα στην τσέπη ο Παναθηναϊκός, αλλά αν δεν ρίξει χοντρά λεφτά στις μεταγραφές, θα είναι πάντα δεύτερος, να φυτοζωεί.
• Ποιους θα ήθελα στον Ολυμπιακό από τον ΠΑΟ; Πάμε να εξετάσουμε αυτούς που έπαιξαν έναν- έναν. Καρνέζης, έχουμε τερματοφύλακες, είμαστε εντάξει. Βύντρα, μην ασχολείστε. Σπυρόπουλος, με τίποτα. Μπουμσόνγκ, ίσως. Όχι ότι είναι τίποτα σπουδαίο, αλλά θεωρώ ότι πονάμε εκεί, θέλουμε ενίσχυση τώρα που έφυγε ο Μέλμπεργκ και που δεν θα έχουμε για καιρό τον Αβραάμ. Εννοείται ότι θα ήθελα καλύτερο σέντερ μπακ στον Ολυμπιακό απ’ τον Μπουμσόνγκ, αλλά λέω ότι έτσι όπως είμαστε ίσως αυτός να έπαιζε. Βελάσκες, όχι. Βιτόλο, ούτε την πόρτα δεν θα πέρναγε. Μαρίνος, το ίδιο. Δεν υπάρχουν αυτοί για τον Ολυμπιακό. Κατσουράνης, σάπισε. Ζέκα, όχι. Χριστοδουλόπουλος, με τίποτα. Τοτσέ, είχα πει ότι είναι για την Καλλιθέα και το ξαναλέω. Φορναρόλι, όχι. Μαυρίας, σοβαροί να είμαστε. Σισοκό, να τον δούμε πιο πολύ, αν έχει διάρκεια. Δεν έχει σχέση ο Παναθηναϊκός με τον Παναθηναϊκό άλλων εποχών που είχε παικταράδες.
Ο λαός του Ολυμπιακού έχει μάθει και παλιά και τώρα και πάντα να βλέπει παικταράδες. Δεν πρέπει να παρασυρθεί από την πτώση των άλλων εδώ. Θέλει σεντερμπακάρα και χαφάρα. Ώστε να πάρει το πρωτάθλημα απ’ τον Οκτώβρη και να χτυπήσει πρόκριση απ’ τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.
• Για εμένα η καλύτερη λύση για την άμυνα του Ολυμπιακού, η καλύτερη μεταγραφή που μπορεί να κάνει τώρα ο Ολυμπιακός, έχει όνομα και θα το πω: Λέγεται Μέλμπεργκ! Να ρίξουν γέφυρα μαζί του, θα είναι άρχοντας, ένα χρόνο ακόμα άνετα τον έχει. Τον είδα στο EURO με την Εθνική Σουηδίας, πολύ καλός ήταν. Παίκτης έτοιμος, παίκτης έμπειρος, παίκτης μπολιασμένος με τον Ολυμπιακό, παίκτης που ξέρει τον Ολυμπιακό . Δεν θα βρεις καλύτερο, μην πας σε ρίσκο. Για άλλο ένα χρόνο θα είναι πολύ καλός. Να προλάβουν να ψηθούν και τα νέα παιδιά που έχεις εκεί.
• Διάβασα για τη συγχώνευση του Εθνικού με την Γλυφάδα του Ρέστη που επιχειρείται, και χάρηκα. Αμαρτία είναι η Εθνικάρα. Αμαρτία τα δεινά που έχει περάσει τα τελευταία χρόνια. Έναν Ρέστη χρειάζεται, έναν άνθρωπο με πολλά λεφτά.
• Θυμάμαι τον Εθνικό του Καρέλλα που ήταν μια φανταστική ομάδα, ντέρμπι ήταν τα παιχνίδια του με τον Ολυμπιακό. Από παλιά, πάντοτε ο Εθνικός ήταν ο δεύτερος μεγάλος του Πειραιά. Θυμάμαι τον Εθνικό με Μανταλόζη τερματοφύλακα, αγριόγατος, ένας απ’ τους καλύτερους τερματοφύλακες στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μιλάμε για μία από τις πιο ιστορικές ομάδες, επί δεκαετίες ήταν μέσα σε μια 7άδα-8άδα ομάδων που δεν είχαν λείψει ποτέ από την Α’ Εθνική.
• Θυμάμαι τον Εθνικό με μπακ δεξί τον Λαιμό και Κοζομπόλη αριστερό μπακ, θυμάμαι τον Εθνικό με Κρικόπουλο σέντερ μπακ, με Καρνασόπουλο στα χαφ, θυμάμαι τη μεγαλύτερη τριπλέτα που είχε στα χαφ, Λεκατσά, Φερλέμη, Βάβουλα, θυμάμαι τον Κρητικόπουλο που πήγε και στον Ολυμπιακό, θυμάμαι Ιντζόγλου, Καμπόλη, έξω δεξιά Χατζηιωάνογλου σφαίρα, τι να λέμε, εποχές και εποχές παικταράδων, θυμάμαι Καλκαντέρα.
Εσείς οι νεότεροι είστε άτυχοι που χάσατε μεγάλες εποχές κόντρας στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τότε που υπήρχαν πολλές δυνατές ομάδες. Βλέπεις τώρα την κατάσταση και είναι να κλαις. Όσοι αγαπήσαμε και ζήσαμε το ελληνικό ποδόσφαιρο παλιά, την ένταση και τις κόντρες που είχε, κλαίμε. Βλέπεις την ΑΕΚ και σε πιάνουν τα κλάματα, το ίδιο με τον Άρη, πού να θυμηθώ τον παλιό μεγάλο ΠΑΟΚ, τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης, ζήσαμε μεγάλες στιγμές, μεγάλες μάχες, μεγάλους αγώνες. Όχι αυτήν την κατάντια.

πηγή:katimagiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: