Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Το χειρότερο ξεκίνημα του Αμπράμοβιτς!!

Η ήττα- σοκ από την Βασιλεία κλόνισε Τσέλσι και Μουρίνιο, με το φετινό της ξεκίνημα, όπως παρουσιάζει το gazzetta.gr να αποτελεί το χειρότερο από τότε που ανέλαβε την ομάδα ο Ρώσος μεγιστάνας!
Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς έφυγε... καρφί για τα αποδυτήρια των παικτών της Τσέλσι μετά το γκολ του Στρέλερ, ο οποίος έγραψε το 2-1 για τη Βασιλεία και τερμάτισε το σερί των 29 αγώνων χωρίς ήττα στην Ευρώπη στο Στάμφορντ Μπριτζ για τους «Μπλε». Ο Μουρίνιο... έγραψε ξανά κάνοντας λόγο για αυγά στο πρόσωπό του και  οι αναλύσεις για το τι φταίει και η Τσέλσι δεν παρουσιάζει το πρόσωπο που αναμενόταν αυξάνονται. Στα φετινά τους ματς οι «Μπλε» μετρούν δύο νίκες, μια ισοπαλία και τρεις ήττες και όπως παρουσιάζει το gazzetta.gr, πρόκειται για το χειρότερο ξεκίνημα στην εποχή του Ρώσου μεγιστάνα, ο οποίος έδειξε τον εκνευρισμό του με το... ντου στα αποδυτήρια!

Ο Αμπράμοβιτς ανέλαβε την Τσέλσι τον Ιούλιο του 2003, με τον Κλαούντιο Ρανιέρι να είναι προπονητής και να παραμένει μέχρι το τέλος της πρώτης αγωνιστικής περιόδου του Ρώσου στην ομάδα. Η Τσέλσι ξεκίνησε με νίκη 1-0 επί τη Σπάρτα Πράγας στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ στην Αγγλία κέρδισε Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι με 2-1, την Τότεναμ με 4-2 και τη Γουλβς με 5-0, ενώ ήρθε ισόπαλη 2-2 με τη Μπλάκμπερν.
Απολογισμός: Πέντε νίκες, μία ισοπαλία
Τη σεζόν 2004-05, ο Ζοσέ Μουρίνιο έφτανε ως προπονητής Ευρώπης από την Πόρτο για να οδηγήσει την Τσέλσι στον πρώτη της τίτλο στην μεγάλη κατηγορία της Αγγλίας μετά από 50 χρόνια, καθώς και στην κατάκτηση του Λιγκ Καπ. Οι «Μπλε» είχαν ξεκινήσει με νίκη 1-0 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είχαν κερδίσει στη συνέχεια με το ίδιο σκορ στο Μπέρμιγχαμ τη Σίτι, ενώ είχαν επικρατήσει με 2-1 της Σάουθαμπτον και με 2-0 επί της Κρίσταλ Πάλας. Στη συνέχεια είχαν κάνει μια λευκή ισοπαλία με την Τότεναμ και κέρδισαν με 3-0 την Παρί στην Ευρώπη.
Απολογισμός: Πέντε νίκες, μία ισοπαλία
Την επόμενη χρονιά, ούσα Πρωταθλήτρια, οι απαιτήσεις ήταν μεγαλύτερες. Η ομάδα του Special One ξεκίνησε με ήττα τα επίσημα ματς της, αφού έχασε με 1-2 από την Άρσεναλ στον τελικό του Community Shield στις 7 Αυγούστου. Ωστόσο, έκανε συνεχείς νίκες στην Πρέμιερ Λιγκ. Για την ακρίβεια στα τέσσερα πρώτα ματς της κέρδισε τη Γουίγκαν (1-0), την Άρσεναλ (1-0), τη Γουέστ Μπρομ (4-0) και την Τότεναμ (2-0). Στο Τσάμπιονς Λιγκ, είχε επικρατήσει με 1-0 της Άντερλεχτ.
Απολογισμός: Πέντε νίκες, μία ήττα
Χρονιά νταμπλ για την Τσέλσι του Πορτογάλου το 2006-07. Παρότι έχασε ξανά στο Community Shield με 2-1 από τη Λίβερπουλ, ξεκίνησε με το δεξί στο Τσάμπιονς Λιγκ, κερδίζοντας 2-0 την Βέρντερ Βρέμης. Στο Πρωτάθλημα οι «Μπλε» επικράτησαν με 3-0 της Μάντσεστερ Σίτι, της Μπλάκμπερν με 2-0 και της Τσάρλτον με 2-1, ενώ έχασαν από η Μίντλεσμπρο στο δεύτερο ματς της σεζόν με 2-1.
Απολογισμός: Τέσσερις νίκες, δύο ήττες
Η σεζόν 2007-08 ήταν η τελευταία του Ζοσέ, ο οποίος αποχώρησε στις 20 Σεπτεμβρίου μετά από την ισοπαλία με τη Ρόζενμποργκ και ο Αβραάμ Γκραντ πήρε τη θέση του. Ακόμα και τότε όμως, το ξεκίνημά του ήταν καλύτερο από το φετινό! Στο Community Shield, η ομάδα του αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τη Γιουνάιτεντ και έχασε στα πέναλτι. Στο Πρωτάθλημα, κέρδισε Μπέρμιγχαμ (3-2), Ρέντινγκ (1-2) και Πόρτσμουθ (1-1), ενώ αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τη Λίβερπουλ. Στο Τσάμπιονς Λιγκ. η πρεμιέρα ήταν το 1-1 με τη Ρόζενμποργκ.
Απολογισμός: Τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες, μία ήττα
Με τον Γκραντ στον πάγκο, οι «Μπλε» τερμάτισαν δεύτεροι πίσω από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Αμπράμοβιτς το καλοκαίρι προσέλαβε τον Λουίς Φελίπε Σκολάρι, μια απόφαση που για αρκετούς θεωρήθηκε ότι ενέχει ρίσκο. Η Τσέλσι του Βραζιλιάνου ξεκίνησε εξαιρετικά τους πρώτους μήνες, ωστόσο στη συνέχεια «ξεφούσκωσε». Στην Ευρώπη επικράτησε στην πρεμιέρα με 4-0 της Μπορντό και στην Πρέμιερ Λιγκ ξεκίνησε με... συντριβή 4-0 επί της Πόρτσμουθ. Στη συνέχεια, επικράτησε με 1-0 της Γουίγκαν, αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Τότεναμ, ενώ κέρδισε με 1-3 και την Μάντσεστερ Σίτι και έμεινε στον βαθμό (1-1) με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Απολογισμός: Τέσσερις νίκες, δύο ισοπαλίες
Την περίοδο 2009-10 ήταν η σειρά του Κάρλο Αντσελότι να δοκιμάσει την τύχη του στην ομάδα του Ρομάν Αμπράμοβιτς. Παρότι στην Ευρώπη οι Λονδρέζοι αποκλείστηκαν στην Ευρώπη στους «16» από την Ίντερ, στην Αγγλία κατέκτησαν το νταμπλ. Στο ξεκίνημα τους, μάλιστα, έκαναν 6/6! Νίκες με Χαλ (2-1), Σάντερλαντ (3-1), Φούλαμ (0-2), Μπέρνλι (3-0) και Στόουκ (1-2) στην Πρέμιερ Λιγκ και 1-0 επί της Πόρτο στην Ευρώπη.
Απολογισμός: Έξι νίκες
Ο Ιταλός παρέμεινε στον πάγκο και για τη χρονιά 2010-11, στο τέλος της οποίας αποχώρησε. Στο Πρωτάθλημα οι «Μπλε» ήταν για ένα σημαντικό διάστημα στην πρώτη θέση, ωστόσο η «κοιλιά» που έκαναν τους κράτησε δεύτερους, με τον τίτλο να πηγαίνει στην ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Στο Community Shield η Τσέλσι έχασε 1-3 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ στην Ευρώπη επικράτησε με 1-4 της Ζίλινα. Στην Πρέμιερ Λιγκ, συνέτριψε στην Πρεμιέρα με 6-0 την Γουέστ Μπρομ, ενώ έριξε εξάρα και στην Γουίγκαν! Ακολούθησε η νίκη με 2-0 επί της Στόουκ και με 3-1 επί της Γουέστ Χαμ.
Απολογισμός: Πέντε νίκες, μία ήττα
Το 2011-12 η Τσέλσι τερμάτισε έκτη, στη χαμηλότερη θέση της από το 2001-02. Ωστόσο, η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ και του Κυπέλλου έσωσε τη χρονιά. Η σεζόν ξεκίνησε με τον Βίλας Μπόας, στο πρόσωπο του οποίου αρκετοί περίμεναν να δουν έναν νέο Μουρίνιο. Ωστόσο, τον Μάρτιο ο Πορτογάλος αποτέλεσε παρελθόν και ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο ως υπηρεσιακός ήταν εκείνος που σήκωσε τις δύο Κούπες. Στην Ευρώπη, οι «Μπλε» ξεκίνησαν με νίκη επί της Μπάγερν Λεβερκούζεν, ενώ καλή ήταν και η αρχή τους στην Αγγλία. Παρά την λευκή ισοπαλία με Στόουκ στην πρεμιέρα, η Τσέλσι κέρδισε Γουέστ Μπρομ (2-1), Νόριτς (3-1), Σάντερλαντ (1-3) για να χάσει από τη Γιουνάιτεντ με 3-1.
Απολογισμός: Τέσσερις νίκες, μία ισοπαλία, μία ήττα
Ο Ντι Ματέο έπειτα από αρκετά σενάρια παρέμεινε ως μόνιμος προπονητής στον πάγκο των Λονδρέζων, ωστόσο άντεξε μέχρι το Νοέμβριο. Στο Community Shield η ομάδα του έχασε με 2-3 από τη Μάντσεστερ Σίτι, ενώ στην Ευρώπη αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με τη Γιουβέντους. Στην Αγγλία, έχασε για πρώτη φορά στα τέλη Οκτώβρη! Ξεκίνησε με νίκη 2-0 επί της Γουίγκαν, κέρδισε 4-2 τη Ρέντινγκ και 2-0 τη Νιούκαστλ, ενώ αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα με την ΚΠΡ.
Απολογισμός: Τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες, μία ήττα
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: