Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

«Χαλαρός πριν σπάσει το Παγκόσμιο ρεκόρ»

Ο Δημήτρης Κυτέας παρακολούθησε το ιστορικά άλμα του Ρενό Λαβιλενί στα 6.16 που δημιούργησε νέα εποχή στο άλμα επί κοντά και μετέφερε στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 την ατμόσφαιρα απ’ την προσπάθεια του Γάλλου.

«Χαλαρός πριν σπάσει το Παγκόσμιο ρεκόρ»
Την άνεση του Ρενό Λαβιλενί πριν σπάσει το Παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντό, που «κρατούσε» για 20 περίπου χρόνια σχολίασε ο Δημήτρης Κυτέας μιλώντας στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

O προπονητής του Κώστας Φιλιππίδη μίλησε για το «μυστικό» της επιτυχίας του Γάλλου επικοντιστή, ενώ αναφέρθηκε και στη χαρά του Σεργκέι Μπούμκα που έγινε αυτόπτης μάρτυρας της ιστορικής επίδοσης.

Αναλυτικά όσα είπε ο Δημήτρης Κυτέας στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Βασίλη Σαμπράκο:

Για το αν περίμενε ότι θα έσπαγε το Παγκόσμιο ρεκόρ: «Ήταν μια φυσική συνέχεια της προσπάθειας του Λαβιλενί . Συμπτωματικά ήμουν παρών στην πρώτη του εμφάνιση πάνω απ’ τα έξι μέτρα. Είναι πολύ καλός αθλητής, το χει δείξει εδώ και πολλά χρόνια. Είναι ένα επίπεδο πάνω απ’ όλους τους υπόλοιπους»

Για το τι έχει ο Λαβιλενί που δεν έχουν οι άλλοι αθλητές: «Δεν είναι η τεχνική αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει, αλλά η θέληση. Αυτό που χρειάζεται το άλμα επί κοντώ, το ρίσκο του “θέλω”. Δεν έχει να κάνω μόνο με την ταχύτητα, ή την ευλυγισία, αλλά είναι ένα ψυχοπμνευματικό αγώνισμα. Σε κάθε αγώνισμα ο Λαβιλενί παίρνει 95% ρίσκο, όταν οι υπόλοιποι βάζουν το πολύ 50%. Ήταν εύκολο γι’ αυτόν να το φτάσει.

Μάλιστα, πριν το συγκεκριμένο άλμα, άλλαξε κοντάρι και πήρα το μεγαλύτερο που θα μπορούσε. Χρησιμοποίησε για πρώτη φορά το συγκεκριμένο κοντάρι και φάνηκε αποφασισμένος να σπάσει παγκόσμιο ρεκόρ. Ήταν πολύ χαλαρός, δεν τον έχω δει ξανά να πηδάει έτσι
».

Για το «μυστικό» του Λαβιλενί: «Δεν μπορεί κάθε αθλητής να παραδεχτεί τις αδυναμίες του και να διορθώσει λάθη που έχει κάνει. Αυτός όμως αναγνωρίζει τις αδυναμίες του και προσπαθεί σκληρά να τις κάνει πλεονέκτημα. Το περίμενα ότι θα έσπαγε το ρεκόρ».

Για την αντίδραση του Σεργκέι Μπούμκα: «Δεν χάρηκαν όλοι οι αθλητές που έσπασε το Παγκόσμιο ρεκόρ. Ο Σεργκέι Μπούμπκα όμως ήταν ευτυχισμένος μετά το τέλος του αγώνα. Ο ίδιος διοργανώνει το συγκεκριμένο μίτινγκ και βοηθάει πολύ το αγώνισμα. Φάνηκε να νιώθει την τιμή του να γίνει στην πατρίδα του το παγκόσμιο ρεκόρ. Το βράδυ σε μια συγκέντρωση που έγινε, ήταν πολύ χαρούμενος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: