Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Τίμησε τον Κρόιφ η UEFA! (video)

Το βραβείο «President Award» παρέλαβε ο Γιόχαν Κρόιφ από την UEFA, σε μία ειδική εκδήλωση που έγινε στο περιθώριο του χθεσινού αγώνα του Άγιαξ με την Χέρενφεν (1-0).

Τίμησε τον Κρόιφ η UEFA (video)
Για την προσφορά του στο ποδόσφαιρο βραβεύτηκε ο Γιόχαν Κρόιφ στο «Amsterdam Arena», λίγη ώρα πριν από τον χθεσινό αγώνα του Άγιαξ με την Χέρενφεν (3-0).

Ο πρώην επιθετικός και προπονητής του «Αίαντα» αποθεώθηκε από τους οπαδούς του ολλανδικού συλλόγου, μόλις πάτησε το πόδι του στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδο.

Ο θρύλλος του ολλανδικού ποδόσφαιρο έγινε ο έκτος ποδοσφαιριστής που παραλαμβάνει το «President Award» μετά τους Ντι Στέφανο (2207), Τσάρλτον (2008), Εουσέμπιο (2009), Κοπά (2010), Ριβέρα (2011) και Μπεκενμπάουερ (2012).

«Εδώ άρχισαν όλα. Είμαι πολύ χαρούμενος, που παραλαμβάνω αυτό το βραβείο. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα βραβεία, που μπορείς να πάρεις. Είναι μοναδικό να σκέφτεσαι παίκτες όπως ο Μπεκενμπάουερ και ο Ντι Στέφανο και όλους αυτούς τους παίκτες, που έχουν τεράστιο αντίκτυπο στις χώρες τους και το ότι είσαι μέρος αυτού είναι φανταστικό», δήλωσε ο Κρόιφ.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, υποστήριξε: «Είναι μεγάλο προνόμιο για μένα και δίνω το President Award της UEFA στον Γιόχαν Κρόιφ, σε έναν από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές και πρεσβευτές του αθλήματος. Πρώτα σαν παίκτης και μετά σαν προπονητής, δεσμεύτηκε να ψυχαγωγεί το κοινό με το δικό του μοναδικό ποδόσφαιρο»

Δείτε το σχετικό βίντεο



Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: