Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Ο Μίτσελ θα πήγαινε στην Σκωτία;

Ο Δήμος Μπουλούκος γράφει για τον απαράδεκτο Βίτορ Περέιρα και τον προκάτοχο του στον πάγκο του Ολυμπιακού.
Ο Περέιρα υπέπεσε σε ατόπημα, βαρύτατο ατόπημα! Δεν γίνεται να είσαι προπονητής μίας ομάδας και να συζητάς με μία άλλη, έστω και σε φιλολογικό επίπεδο.
ADVERTISEMENT
Ο Πορτογάλος  – εκτός αν είχε πάρει σήμα ότι φεύγει κάτι που θα το είχαμε μάθει – με το ταξίδι του στην Σκωτία, επιβεβαίωσε πολλά για τον χαρακτήρα του, που ούτως ή άλλως είχαν φανεί εδώ καιρό.
Είναι φανερό ότι δεν δίνει μία για τον Ολυμπιακό, παρότι τον επανέφερε στο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό προσκήνιο, παίρνοντας τον από το… μοναδικό πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας και δίνοντας του την ευκαιρία να επιστρέψει στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της ηπείρου μας.
Δεν εκτίμησε καν, ότι παρέλαβε μία έτοιμη (για τα δεδομένα της Ελλάδας ) ομάδα,  με το νταμπλ σερβιρισμένο στο πιάτο. Και φάνηκε πόσο συμφεροντολόγος και καιροσκόπος είναι, όταν μετά τον τελικό του κυπέλλου με την Ξάνθη, είπε: «Μακάρι να είχαμε μεγαλύτερο μπάτζετ και να φέρουμε ακόμα καλύτερους παίκτες, αλλά δείξαμε ότι είμαστε οι καλύτεροι», λες και δεν είχε τους καλύτερους παίκτες για τα δεδομένα της Ελλάδας ή του έλειψε κάτι.
Ο Ολυμπιακός θα διώξει τον Περέιρα και καλά θα κάνει. Ανθρωποι αγνώμονες δεν έχουν και δεν μπορούν να προσφέρουν τίποτα, καθώς θα επιδιώξουν μόνο την προσωπική τους προώθηση και προβολή. Αλλά και προπονητικά να πιάσουμε το πράγμα, ο Περέιρα ουδέποτε έβαλε την προσωπική του σφραγίδα στους «ερυθρόλευκους» και απλώς διατήρησε τις φόρμουλες που βρήκε έτοιμες από τον Μίτσελ, εκμεταλλευόμενος παράλληλα τη δύναμη που έχει ο Ολυμπιακός σε κάθε τομέα του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Μην πάτε μακριά για το ποιος είναι ο Περέιρα. Το γεγονός ότι σε ηλικία 45 ετών, με δύο σερί τίτλους στην Πορτογαλία με την Πόρτο, αντί να προτιμήσει την πρόκληση μίας άλλης ευρωπαϊκής ομάδας (επιβεβαιωμένα τον ήθελε η Εβερτον), επέλεξε την εύκολη λύση και τα πετροδόλαρα της Αλ Αχλί, τα λέει όλα!
Καλώς ή κακώς η στάση του Περέιρα, μας οδηγεί και στην σύγκριση με τον προκάτοχο του, τον Μίτσελ Γκονζάλες. Θα μιλούσε ο Ισπανός με άλλη ομάδα, την ώρα που ήταν στον Ολυμπιακό, είναι το ερώτημα και η απάντηση είναι εύκολη.
Ο Μίτσελ δεν θα το έκανε ποτέ αυτό, καθώς πάντα τιμούσε τον Ολυμπιακό και τη σχέση του με την ομάδα. Με κάθε ευκαιρία, διαφήμιζε τους «ερυθρόλευκους», όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην πατρίδα του, αναφέροντας τα κατορθώματα της ελληνικής ομάδας. Επιστρατεύοντας τα Social Media, προωθούσε με κάθε τρόπο τον Ολυμπιακό, όχι μόνο για τα ποδοσφαιρικά του κατορθώματα, αλλά και για τις κοινωνικές του ευαισθησίες.
Και μέχρι την τελευταία μέρα, αλλά και μετά την απόλυση του, με τις πράξεις και τα λόγια του, τίμησε τον Ολυμπιακό!
Αλλά όπως φαίνεται, οι λέξεις αναγνώριση και σεβασμός είναι άγνωστες για τον Περέιρα, όχι όμως για τον Μίτσελ…

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: