Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Βαριά τιμωρία από το ποδόσφαιρο!!

Ο Δημήτρης Τσομπατζόγλου γράφει για την αστοχία που ρήμαξε τον ΠΑΟΚ και για τα μεγάλα λάθη κατά τη διάρκεια της σεζόν που ο δικέφαλος πληρώνει... διπλά και τριπλά.
Το πρώτο που πρέπει να σημειώσουμε είναι ότι ο ΠΑΟΚ που δεν βάζει γκολ και δεν κερδίζει κανέναν στα πλέι οφ, δεν δικαιούται κάτι παραπάνω από την τελευταία θέση. Όποια ανάλυση και αν γίνει για τα παιχνίδια, για άμυνα, επίθεση κτλ, ο ΠΑΟΚ οδεύει ολοταχώς για την τελευταία θέση και… καλώς ή κακώς αυτό παίρνει στο ποδόσφαιρο όποιος δεν σκοράρει.

Η απίστευτη αστοχία αυτής της ομάδας την «έσκισε», την ρήμαξε, την καταρράκωσε. Όποιο πρόβλημα και αν έχει αυτό το σύνολο (πλέον και ψυχολογικό) στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν, η ανικανότητα στο σκοράρισμα καλύπτει ή μπορεί  και να δημιουργεί όλα τα υπόλοιπα.  (Τα παραπάνω δεν ισχύουν στον αγώνα της Λεωφόρου, όπου παρατάχθηκαν κάποιοι σκόρπιοι παίκτες, για να βγάλουν την υποχρέωση).

Στους τελευταίους οκτώ αγώνες, αυτή η ομάδα του ΠΑΟΚ κατάφερε να δημιουργήσει 97 τελικές. Μεταξύ των οποίων και τα τρία δοκάρια με τον Αστέρα, οι φάσεις που έβγαλε ο αναπληρωματικός γκολκήπερ του Ατρόμητου στο πρώτο παιχνίδι, το δοκάρι με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα, οι άπειρες φάσεις με Κέρκυρα και Λεβαδειακό, τα χθεσινά με Μακ, Παπαδόπουλο, Κωνσταντινίδη και άλλα. Παρολ’ αυτά μόλις τρεις φορές βρήκε δίχτυα. Και αυτά τα γκολ που σημείωσε το τελευταίο διάστημα, ήταν από στημένες φάσεις και πλάγια άουτ!

Αλλά εδώ οι περισσότεροι βλέπουν και κρίνουν μπάλα από το αποτέλεσμα και έτσι… δεν έχει ιδιαίτερη σημασία να πείσουμε τι δεν πήγε καλά, αλλά το ότι ο ΠΑΟΚ διασύρθηκε και ξεφτιλίζεται με την τελευταία θέση των πλέι οφ. Άλλες μεγάλες ομάδες έκλαψαν για τον υποβιβασμό στην Τρίτη κατηγορία και τώρα ο ΠΑΟΚ βιώνει την δική του ποδοσφαιρική καταστροφή, που είναι η τελευταία θέση των πλέι οφ.  

Σε γενικές γραμμές (και χωρίς πραγματικά να έχει σημασία αν… κατά λάθος ο ΠΑΟΚ κερδίσει στην Τρίπολη) αυτή η ομάδα, οι παράγοντές της, οι προπονητές της, οι παίκτες της, τιμωρούνται πολύ βαριά από την μπάλα, για τα μεγάλα λάθη της σεζόν.

Γρήγορα-γρήγορα αξίζει να θυμηθούμε ότι:

Ο Σαββίδης εξανάγκασε σε συνεργασία Βρύζα-Αναστασιάδη και αυτοί το δέχθηκαν.
ADVERTISEMENT
Θα θυμηθούμε την επιπολαιότητα στην δημιουργία του πλέον ανισόρροπου ρόστερ με τα δύο στόπερ τον ένα εξτρέμ και του… κανένα(!) στα δημιουργικά χαφ.

Την εξ’ αρχής εγκληματική αμέλεια της ΠΑΕ και την έλλειψη επικοινωνίας με το κοινό για τον καθορισμό ρεαλιστικών στόχων.

Την κακή διαχείριση του υλικού που επέφερε την κατάρρευση από το Δεκέμβριο και μετά. Την προετοιμασία για... σπριντ, ενώ μπροστά υπήρχε... μαραθώνιος.

Την ασυνεννοησία και στις μεταγραφές χειμώνα που άλλος ήθελε… Μιχαήλ-Τετέ-Πιπίνη και άλλος έπαιρνε Νομπόα και Κόστα.

Τους διασυρμούς σε όλα –σχεδόν- τα γήπεδα της Ελλάδας με πολλά γκολ που προήλθαν από φάσεις τετ α τετ που σημαίνουν πλήρης αποδιοργάνωση της ομάδας, τις κατηγορίες στα αποδυτήρια σε παίκτες ότι επιδιώκουν να  «φάνε» τον προπονητή, ο οποίος τελικά παραιτήθηκε Φεβρουάριο και έφυγε Μάρτιο.

Την πρόταση και την αποδοχή Γεωργιάδη να αναλάβει αυτή την ομάδα για τρίτη φορά.

Τα μεγάλα προβλήματα τραυματισμών που ακολούθησαν όταν έγινε προσπάθεια βελτίωσης της φυσικής κατάστασης.

Την παρέμβαση του μεγαλομετόχου στο γήπεδο και στα αποδυτήρια πάλι με τον ίδιο προπονητή, ο οποίος ανέχθηκε επανειλημμένως την κατάσταση και… αρκετά ακόμη που μπορεί να είναι δευτερευούσης σημασίας.    

Για όλα αυτά ο ΠΑΟΚ τιμωρείται από το ίδιο το ποδόσφαιρο και τώρα θα έχει το τεράστιο πρόβλημα να αποφασίσει πώς, πότε και με ποιους θα ξεκινήσει τη νέα προσπάθεια και πώς θα συνδυαστούν οι πολλές αλλαγές, με επίσημα παιχνίδια στις 16 Ιουλίου. Επί προσθέτως πόσο θα πρέπει να ξεκουραστούν οι παίκτες που θα μείνουν ή αν θα πρέπει να πέσει σε δεύτερη μοίρα η Ευρώπη για να χτιστεί όσο πιο σωστά γίνεται μία νέα ομάδα. Μεγάλο μπέρδεμα…

Η τιμωρία είναι πράγματι βαριά και ασήκωτη… Και αυτό γιατί πιάνει δυο σεζόν!

Προσέξτε βέβαια και το άλλο. Τα ποδοσφαιρικά λάθη του ΠΑΟΚ πληρώνονται διπλά και τριπλά. Τα εγκλήματα άλλων που πούλησαν τέλη Αύγουστο τον μισό βασικό κορμό τους και έφτιαξαν ομάδα Σεπτέμβριο, βρέθηκε ο τρόπος να καλυφθούν, έτσι ώστε να επιτευχθεί ο στόχος. Ο τρόπος βέβαια ακόμη ερευνάται από πολλούς και διάφορους…  

Αυτός είναι ο ΠΑΟΚ όμως! Ένα σύνολο και ένας οργανισμός που… κανείς σήμερα δεν ασχολείται με το «λάθος» Δασκαλόπουλου που «δεν είδε» το τράβηγμα Παπαδόπουλου από τον Λαζαρίδη και το πέναλτι που θα μπορούσε να αλλάξει τον αγώνα. Άλλοι θα το είχαν κάνει σημαία και… κάτι θα κέρδιζαν. Φυσικά και δεν αποτελεί δικαιολογία, αλλά είναι ένα ακόμη παράδειγμα ότι ο ΠΑΟΚ δεν φοβίζει. Εξάλλου δεν ξέρει και τις μεθόδους…

Από την άλλη όμως αυτό που είπε ο βοηθός Σταθόπουλος (με την ωραία κόμη) στον πάγκο του ΠΑΟΚ «έγραψε». Κάποια στιγμή απηυδισμένοι, του λένε: «Επιτέλους μας δώσατε και ένα σφύριγμα». Και με το ωραίο ανάλαφρο στυλ ο βοηθός από την Ηλεία, γύρισε και τους είπε: «Το τελευταίο ήταν…».

Το κρατάμε και αυτό… Και αν μπορεί ας βγει να το διαψεύσει!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: