Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Οι «άγνωστοι Άγγλοι» του Κόπα Αμέρικα!!

Στο Κόπα Αμέρικα που αρχίζει σε λίγες μέρες, συμμετέχουν οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές της Λατινικής Αμερικής. Μαζεύονται παίκτες από τα κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου, με αποτέλεσμα ο συναγωνισμός να είναι τεράστιος. 
Όπως είναι λογικό πολλοί ποδοσφαιριστές της Πρέμιερ Λιγκ έχουν κληθεί από τους ομοσπονδιακούς τεχνικούς και αρκετοί από αυτούς αναμένεται να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη διοργάνωση. Δεν είναι όμως μόνο αυτοί οι εκπρόσωποι του αγγλικού ποδοσφαίρου!
Το england365.gr σας παρουσιάζει τους ποδοσφαιριστές που την χρονιά που μας πέρασε αγωνίστηκαν στις «μικρές» αγγλικές κατηγορίες και σε λίγες μέρες θα παραταχθούν στα γήπεδα της Χιλής.
Χουάν Κάρλος Παρέδες, Γουότφορντ-Εκουαδόρ
Ο 27χρονος δεξιός μπακ ήταν από τα βασικά στελέχη της άμυνας της Γουότφορντ στην πορεία της προς την επάνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ. Συμμετείχε σε 39 αγώνες πρωταθλήματος και μοίρασε τέσσερις ασίστ, ενώ αγωνίστηκε σε όλο το ενενηντάλεπτο στην ήττα της Γουότφορντ από την Τσέλσι για τον τρίτο γύρο του κυπέλλου Αγγλίας. Με την εθνική ομάδα του Εκουαδόρ εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις 10 Σεπτεμβρίου του 2010 σε έναν αγώνα με αντίπαλο το Μεξικό, ενώ δεν έχασε λεπτό στους τρεις αγώνες της ομάδας στο Παγκόσμιο κύπελλο του 2014 στη Βραζιλία. Συνολικά μετράει 47 εμφανίσεις με το εθνόσημο στο στήθος χωρίς να έχει βρει ποτέ δίχτυα.
Μάικλ Χέκτορ, Ρέντινγκ-Τζαμάικα
Αν και μόλις 22 χρονών ο Μάικλ Χέκτορ είναι ένας πραγματικός γυρολόγος των αγγλικών γηπέδων. Ανήκει στη Ρέντινγκ από το 2009, αλλά μόλις φέτος κατάφερε να νιώσει χρήσιμος στην ομάδα πραγματοποιώντας 41 συμμετοχές. Έχει δοθεί δανεικός συνολικά σε έντεκα ομάδες, μεταξύ των οποίων η σκωτσέζικη Αμπερντίν. Έχει γεννηθεί στην Αγγλία, αλλά έχει δικαίωμα να αγωνιστεί και στην εθνική ομάδα της Τζαμάικα. Έχει κληθεί άλλες δύο φορές μέσα στο 2015, αλλά δεν αγωνίστηκε ούτε λεπτό μέχρι στιγμής, κάτι που αναμένεται να συμβεί στο φετινό Κόπα Αμέρικα.
Γιόμπι Μακ Άνουφ, Λέιτον Όριεντ-Τζαμάικα
Ο 33χρονος αριστερός εξτρέμ είναι από τους πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές της λίστας. Αγωνίζεται στις επαγγελματικές κατηγορίες της Αγγλίας από το 2001, ενώ στο παρελθόν έχει αγωνιστεί και στην Πρέμιερ Λιγκ. Τις περισσότερες συμμετοχές τις έχει πραγματοποιήσει με τη φανέλα της Ρέντινγκ (189) στην οποία διετέλεσε και αρχηγός. Φέτος αγωνίστηκε στη “League One” με την Λέιτον Όριεντ και παρά τις 38 συμμετοχές και τα τρία γκολ του  δεν κατάφερε να τη βοηθήσει να αποφύγει τον υποβιβασμό. Με την εθνική Τζαμάικας αγωνίζεται λόγω καταγωγής του πατέρα του και μέχρι σήμερα μετράει 13 συμμετοχές.
Τζοέλ Γκραντ, Γέοβιλ-Τζαμάικα
Ο 27χρονος Τζόελ Γκραντ είναι από τα βασικά στελέχη της εθνικής ομάδας της Τζαμάικα καθώς αγωνίστηκε και στα δύο φετινά παιχνίδια της ομάδας. Φέτος αγωνίστηκε στη “League One” με τη Γέοβιλ και παρά τα τρία  τέρματα που πέτυχε και τις τρεις ασίστ που μοίρασε η ομάδα του υποβιβάστηκε στην τέταρτη κατηγορία του αγγλικού  ποδοσφαίρου. Στους “reggae boys” αγωνίζεται από την ηλικία των 19 ετών καθώς μετράει έντεκα συμμετοχές και επτά τέρματα με την ομάδα νέων και δέκα συμμετοχές με την ανδρική. Πριν από περίπου ένα χρόνο σκόραρε και το μοναδικό του τέρμα με την εθνική ομάδα, σε ένα φιλικό κόντρα στην Αίγυπτο που φιλοξενήθηκε σε αγγλικό έδαφος.
Γκάραθ Μακ Λίρι, Ρέντινγκ-Τζαμάικα
Άλλος είναι ποδοσφαιριστής που γεννήθηκε στην Αγγλία αλλά βρήκε καταφύγιο στην εθνική ομάδα της Τζαμάικα. Ο 27χρονος winger πέρασε πέντε χρόνια στο Νότινγχαμ καθώς φορούσε τη φανέλα της τοπικής Φόρεστ και από το 2012 αγωνίζεται για την Ρέντινγκ, με την οποία πραγματοποίησε 31 συμμετοχές και στην Πρέμιερ Λιγκ. Φέτος έπαιξε σε 26 παιχνίδια της «Τσάμπιονσιπ» σκοράροντας μία φορά και μοιράζοντας τέσσερις τελικές πάσες. Το ντεμπούτο του στην εθνική ομάδα χρονολογείται στις 6 Φεβρρουαρίου του 2013 στην εκτός έδρας λευκή ισοπαλία κόντρα στο Μεξικό για τα προκριματικά του Παγκοσμίου κυπέλλου. Συνολικά μετράει εννιά διεθνείς συμμετοχές και ένα τέρμα.
Σίμον Ντόουκινς, Ντέρμπι Κάουντρι-Τζαμάικα
Γεννημένος την πρώτη μέρα του Δεκέμβρη το 1987 ο Ντόουκινς «έμαθε» ποδόσφαιρο στις ακαδημίες της Τότεναμ. Στα «σπιρούνια» άνηκε από το 2004 αλλά δεν κατάφερε να γράψει κάποια συμμετοχή και στη συνέχεια αγωνίστηκε δανεικός στο MLS με την Σαν Χοσέ, στην Άστον Βίλα και στη Ντέρμπι Κάουντρι. Τα «κριάρια» τον απέκτησαν τον Ιανουάριο του 2014 έναντι 500.000 λιρών ενώ φέτος σε 34 αγώνες της «Τσάμπιονσιπ» σκόραρε τρεις φορές. Με την εθνική ομάδα μετράει οκτώ συμμετοχές και δύο τέρματα αν και στους δύο φετινούς αγώνες δεν έπαιξε ούτε λεπτό.
Φερνάντο Αμορεμπιέτα, Φούλαμ,Μίντλεσμπρο-Βενεζουέλα
Μετά από σχεδόν μια δεκαετία στην Μπιλμπάο, ο 30χρονος σέντερ μπακ πήρε μεταγραφή για την Φούλαμ το καλοκαίρι του 2013. Φέτος ξεκίνησε τη χρονιά στους Λονδρέζους αλλά από τις 25 Μαρτίου και μετά δόθηκε δανεικός στην Μίντλεσμπρο για να την ενισχύσει στην προσπάθεια της για άνοδο. Συνολικά φέτος δεν έπαιξε πολύ καθώς μέτρησε δεκαπέντε συμμετοχές και δύο γκολ, ένα με τη Φούλαμ και ένα με την Μίντλεσμπρο στα πλέι οφ της «Τσάμπιονσιπ». Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί με την εθνική νέων της Ισπανίας και την μη αναγνωρισμένη εθνική των Βάσκων. Από τον Σεπτέμβριο του 2011 αγωνίζεται για την εθνική Βενεζουέλας με την οποία μετράει έντεκα συμμετοχές και ένα ιστορικό τέρμα στην περσινή νίκη της Βενεζουέλας απέναντι στην Αργεντινή.
*Πηγή: England365.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: