Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Απεργια.............

http://www.novasports.gr/media/50532.jpgΤο blog δεν θα ενημερώνεται από τις έξι το πρωϊ της Τρίτης ως τις έξι το πρωϊ της Τετάρτης, λόγω της απεργίας που έχει κυρήξει η ΕΣΗΕΑ σε όλα τα μέσα ενημέρωσης. Θα είμαστε και πάλι μαζί σας την Τετάρτη το πρωϊ με τη συνοπτική ειδησεογραφία της Τρίτης.

Κλόζε: «Μία κλάση ανώτερη η Αργεντινή από την Αγγλία»

Κλάσης ανώτερη από την Αγγλία είναι η Αργεντινή, η οποία μάλιστα δεν μπαίνει σε σύγκριση με την ομάδα του 2006, όταν «ο Μέσι καθόταν στον πάγκο», δήλωσε ο Μίροσλαβ Κλόζε σε συνέντευξη Τύπου, παραδεχόμενος την υπεροχή της «αλμπισελέστε» στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

«Η Αργεντινή είναι μια κλάση πάνω από την Αγγλία, αλλά μπορούμε να τους χτυπήσουμε με την τακτική μας. Πρέπει να πιστέψουμε στους εαυτούς μας», δήλωσε ο Γερμανός στράικερ που δε βρίσκει ομοιότητες ανάμεσα στον αγώνα της Γερμανίας με την Αργεντινή στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και αυτόν του 2006 ανάμεσα στις δύο ομάδες: «Ο Μέσι τότε καθόταν στον πάγκο και ο Ιγκουαΐν δεν έπαιζε. Δεν υπάρχουν πολλές ομοιότητες».

Ερωτηθείς για το αίτημα του Φάμπιο Καπέλο να επιστρατευτεί η τεχνολογία στο ποδόσφαιρο ώστε να ξεκαθαρίζουν οι επίμαχες φάσεις, ο 32χρονος διεθνής φάνηκε να συμφωνεί με τον Ιταλό τεχνικό: «Το ποδόσφαιρο τα έχει αυτά. Αν μπορούν και χρησιμοποιούν αυτή την τεχνολογία στο χόκεϊ επί πάγου και σε άλλα σπορ, γιατί όχι και στο ποδόσφαιρο; Μπορούν να βλέπουν τις φάσεις στο βίντεο. Επίσης, μπορούν να εξοπλίσουν τον διαιτητή με μια φορητή συσκευή που θα του υποδεικνύει αν η μπάλα πέρασε τη γραμμή ή όχι».

Ωστόσο, ακόμα και αν η Αγγλία είχε σύμμαχο της την τεχνολογία στο χθεσινό ματς με τη Γερμανία, ακόμα και αν μετρούσε το ακυρωθέν γκολ του Λάμπαρντ, νικητές θα ήταν και πάλι τα «πάντσερ» εφόσον τα «λιοντάρια» παρουσιάστηκαν κατώτερα των προσδοκιών, σύμφωνα με τον Κλόζε: «Το σημαντικό είναι να παίζεις σαν ομάδα και αυτό δεν συνέβη στην Αγγλία. Στα χαρτιά οι Άγγλοι ήταν πιο γνωστοί και δυνατοί, αλλά όχι μέσα στο γήπεδο. Μας πήρε 6-7 λεπτά για να συνειδητοποιήσουμε ότι μάλλον δεν ήταν έτοιμοι γι' αυτό το ματς και ότι μπορούσαμε να τους νικήσουμε».

Αυτό που δεν έχει συνειδητοποιήσει όμως ο ίδιος ο Κλόζε είναι το αν έφθασε η στιγμή να αποχωρήσει από την Εθνική, κάτι που ίσως το αποφασίσει μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο Νοτίου Αφρικής: «Όσο με κρατάνε τα πόδια μου, θα συνεχίσω να παίζω ποδόσφαιρο. Αλλά είμαι πολύ αυθόρμητος. Σε δυο τρεις εβδομάδες θα το σκεφτώ και θα αποφασίσω, αλλά θα πρέπει κάποια στιγμή να κάνουμε χώρους για τους νεότερους».

Επιμέλεια : Κατερίνα Μπιτίτσιου