Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Αγγλική… ενίσχυση στον Κολοσσό!!

Μόνο η επίσημη ανακοίνωση απομένει από τον Κολοσσό Ρόδου για την απόκτηση του Τζάστιν Ρόμπινσον, ο οποίος μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στην Κύπρο.

Αγγλική… ενίσχυση στον Κολοσσό!
Ήρθε ενίσχυση στον Κολοσσό!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τζάστιν Ρόμπινσον, ο οποίος μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στην Κύπρο και τον Απόλλωνα Λεμεσού, βρίσκεται ήδη στη Ρόδο, κάνει προπονήσεις με την ομάδα του Άρη Λυκογιάννη και μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα η απόκτησή του.

Φέτος, ο Βρετανός γκαρντ στο κυπριακό πρωτάθλημα με τη φανέλα του Απόλλωνα Λεμεσού, είχε κατά μέσο όρο σε 12 παιχνίδια 14,3 πόντους, 3,6 ριμπάουντ και 3,2 ασίστ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Αποφασίζει ο Παπαθανασάκης!

Οι επαφές του είναι καθημερινά πολλές με αρκετό κόσμο στην Ελλάδα. Για αρκετά ζητήματα. Ούτως ή άλλως όπως έχει τονιστεί, προωθούνται αλλαγές στον Ηρακλή. Σε διοικητικό και λειτουργικό επίπεδο.

Ο Σπύρος Παπαθανασάκης αποφασίζει μέσα στο επόμενο 48ωρο για την έλευσή του. Για το αν θα έρθει στην Ελλάδα, αν θα μεταβεί στην Αθήνα για το ματς με τον Πανιώνιο ή στη Θεσσαλονίκη. Ανάμεσα στα ζητήματα τα οποία «τρέχει» από τον Καναδά, είναι και το χορηγικό στο οποίο αναμένεται σύντομα εξέλιξη.

* Ο Νίκος Παπαδόπουλος έχει σχηματισμένη άποψη για τον Φωκικό. Σήμερα θα λάβει scoutreportκαι από το τελευταίο παιχνίδι με τη Ζάκυνθο, όπως εύλογα θα έχει στοιχεία και για τους Επτανήσιους.
*Πηγή: metrosport.gr*

Έφτασε στο Μάντσεστερ η Μπαρτσελόνα!! (pic)

Στην πόλη του Μάντσεστερ βρίσκεται από το μεσημέρι της Δευτέρας (23/2) η αποστολή της Μπαρτσελόνα ενόψει της αναμέτρησης κόντρα στη Σίτι την Τρίτη, στο πλαίσιο των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.
Χωρίς κανένα πρόβλημα, η αποστολή της Μπαρτσελόνα προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ και μετέβη στο ξενοδοχείο, μία ημέρα πριν το παιχνίδι για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.
Οι «μπλαουγκράνα» φιλοξενούνται από την Μάντσεστερ Σίτι στο «Έτιχαντ», θέλοντας ένα θετικό αποτέλεσμα που θα κάνει πιο εύκολο το εγχείρημά τους στο «Καμπ Νόου» σε δύο εβδομάδες.

Δείτε τις φωτογραφίες:


*Πηγή: England365.gr*

Στους καλύτερους πασέρ ο Παπανικολάου!! (video)

Το ΝΒΑ παρουσίασε τις πιο θεαματικές ασίστ της εβδομάδας που πέρασε και ο Κώστας Παπανικολάου έχει θέση στη σχετική λίστα!
Δείτε το video:














*Πηγή: superbasket.gr*

Στο No.2 του TOP 10 ο Γιάννης!! (video)

To NBA παρουσίασε το TOP 10 της βραδιάς και το εντυπωσιακό κάρφωμα του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο ματς των Μπακς με τους Χοκς δεν θα μπορούσε παρά να βρίσκεται στη λίστα!
Απολαύστε το TOP 10…









*Πηγή: superbasket.gr*

Τα καλύτερα καρφώματα της εβδομάδας!! (video)

Καθίστε αναπαυτικά και απολαύστε το πιο θεαματικό video της εβδομάδας που πέρασε! Το NBA παρουσίασε τα πιο εντυπωσιακά καρφώματα, με τον ΝτεΑντρε Τζόρνταν να… πετάει στην κορυφή!
 Απολαύστε το TOP 10…








*Πηγή: superbasket.gr*

Τους χορεύει όλους!!

Όπως παίζει τη… λύρα ο Απόλλων συνεχίζουν να χορεύουν οι αντίπαλοί του στη Football League! Η «ελαφρά ταξιαρχία» πέρασε (και) από την έδρα του Αλίμου (1-0) και συνέχισε το εντυπωσιακό σερί του.

Τους χορεύει όλους!
Στη… νηστεία άφησε καθαροδευτεριάτικα ο Απόλλων έναν ακόμα αντίπαλό του.

Επαναλαμβάνοντας την εντυπωσιακή αποτελεσματικότητα των τελευταίων αγώνων της, η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη καθάρισε και τον Άλιμο (1-0) στο γήπεδο του Αγίου Δημητρίου.

Παρόλο που ο Σουάνης απέτυχε να της δώσει προβάδισμα (όταν ο Σταυριανός απέκρουσε στο 35’ το πέναλτι που είχε κερδίσει ο Βάντερσον από τον Καρακώστα) η «ελαφρά ταξιαρχία» δεν πτοήθηκε.

Και πήρε αυτό που έψαχνε λίγο αργότερα, όταν σουτ του Κύργια γκέλαρε όσο χρειαζόταν στον κακό αγωνιστικό χώρο για να ξεγελάσει τον γκολκίπερ και να καταλήξει στα δίχτυα.

Βέβαια, ο Άλιμος πίεσε στη συνέχεια. Είχε τις ευκαιρίες του να ισοφαρίσει (με κορυφαία μια εκτέλεση φάουλ του Μπέριεξ που απέκρουσε ο Ταΐρης, στέλνοντας την μπάλα στη συμβολή των δοκαριών).

Δεν μπόρεσε ωστόσο ν’ απαντήσει. Ούτε ν’ αποτρέψει την έκτη νίκη του Απόλλωνα στα επτά τελευταία παιχνίδια, που τον έφερε μια ανάσα απ’ την δεύτερη θέση και του επιτρέπει βάσιμη αισιοδοξία ότι μπορεί να την καταλάβει την προσεχή αγωνιστική (δεδομένου ότι η Παναχαϊκή έχει παιχνίδι στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ).


Αναλυτικά το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής

Νότιος Όμιλος

Πανηλειακός-Αχαρναϊκός (0-3 α.α.)

Παρασκευή, 20/2

Παναχαϊκή-Φωστήρας 3-1
(28’ πεν., 67’ Κυβελίδης, 46’ Στεργίδης - 37’ Σμυρλής)

Καλλιθέα-Χανιά 1-0
(10' Αρναρέλλης)

Σάββατο, 21/2

Επισκοπή-Ερμιονίδα 4-1
(13’ Λάμπρου, 28’ πεν. Δελήμπασης, 76’ Πετράκος, 79’ Πάλλας - 61’ πεν. Παβίσεβιτς)

Κυριακή, 22/2

Παναιγιάλειος-Ηρακλής Ψαχνών (15:00)

Δευτέρα, 23/2

Άλιμος-Απόλλων Σμύρνης 0-1
(42’ Κύργιας)

Ρεπό: ΑΕΚ

Βόρειος Όμιλος

Σάββατο, 21/2

Αγροτικός Αστέρας-Τύρναβος 2-0
(26’ Χιντζίδης, 61’ πεν. Στεφανίδη)

Κυριακή, 22/2

Φωκικός-Ζάκυνθος (14:30)
Πιερικός-Λαμία (15:00)
Εθνικός Γαζώρου-Αναγέννηση Καρδίτσας (15:00)
Λάρισα-Ολυμπιακός Βόλου (18:00)

Δευτέρα, 23/2

Απόλλων 1926-Αιγινιακός (18:00)

Ρεπό: Ηρακλής


Η επόμενη αγωνιστική (19η)

Νότιος όμιλος

Τρίτη, 24/2

ΑΕΚ-Παναχαϊκή (18:00)

Τετάρτη, 25/2

Ηρακλής Ψαχνών-Ερμιονίδα (15:00)
Φωστήρας-Επισκοπή (15:00)
Αχαρναϊκός-Καλλιθέα (15:00)

Πέμπτη, 26/2

Χανιά-Άλιμος (15:00)
Απόλλων Σμύρνης-Παναιγιάλειος (16:00)


Βόρειος όμιλος

Τετάρτη, 25/2

Λαμία-Αναγέννηση Καρδίτσας (15:00)
Ζάκυνθος-Εθνικός Σερρών (15:00)
Ηρακλής-Φωκικός (15:00)
Ολυμπιακός Βόλου-Πιερικός (16:00)
Τύρναβος-Λάρισα (18:00)

Πέμπτη, 26/2

Αιγινιακός-Αγροτικός Αστέρας (15:00)

Ρεπό: Απόλλων 1926 *Πηγή: sport-fm.gr*

Το τελευταίο κομμάτι...!!

Με την αναμέτρηση, Εργοτέλης-Ατρόμητος, συμπληρώνεται το παζλ της 25ης αγωνιστικής της Super League. «Καίγοντας» για βαθμούς οι γηπεδούχοι.

Το τελευταίο κομμάτι...
Ένα ματς απομένει για να ολοκληρωθεί η 25η αγωνιστική της Super League, στην οποία ξεχώρισε η νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού στο ντέρμπι των «αιωνίων».

Για σήμερα στις 19:30 είναι προγραμματισμένο το Εργοτέλης-Ατρόμητος. Μεγάλη ανάγκη έχουν τους βαθμούς και οι δύο ομάδες, αλλά οι Κρητικοί, που είναι εντός της επικίνδυνης ζώνης, αναζητούν επειγόντως ένα θετικό αποτέλεσμα.

Οι Κρητικοί προέρχονται από την ισοπαλία με τον Πανιώνιο, με τον οποίον ήρθαν 2-2 σε εξ’ αναβολής αναμέτρηση. Από την άλλη οι «μπλε» επικράτησαν 4-0 του ΠΑΟΚ στην προηγούμενη Κυριακή και έχουν αποκτήσει και πάλι καλή ψυχολογία.

Το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου

Νίκη Βόλου – Skoda Ξάνθη 3-0 (α.α.)

Πανθρακικός-Παναιτωλικός 0-0

Ο ωραίος και ο μοιραίος. Ο Ράφαελ κράτησε όρθιο τον Παναιτωλικό στο ματς με τον Πανθρακικό, καθώς απέκρουσε πέναλτι του Ιγκόρ στο 83' και οι δύο ομάδες πήραν σε γενικές γραμμές αυτό που άξιζαν (0-0).



Καλλονή-ΠΑΣ Γιάννινα 1-0

Μία, δύο, τρεις, στο τέταρτο παιχνίδι η Καλλονή τα κατάφερε! Παρά το «σφυροκόπημα» του ΠΑΣ, οι νησιώτες άντεξαν και πήραν μεγάλη «ανάσα» (1-0), κόβοντας το δρόμο των αντιπάλων τους για τα πλέι οφ.


Βέροια-ΠΑΟΚ 1-3

Ένας …κανονικός ΠΑΟΚ μετά από καιρό, πέρασε αέρα (1-3) από την Βέροια επιστρέφοντας στις νίκες! Περέιρα, Βίτορ και Νομπόα (όλα στο α’ ημίχρονο) πέτυχαν τα γκολ του «Δικέφαλου του Βορρά».



Κυριακή 22 Φεβρουαρίου

Αστέρας Τρίπολης-ΟΦΗ 6-1

Παραμάζωμα πήρε τον ΟΦΗ των πολλών προβλημάτων ο Αστέρας Τρίπολης (6-1) και με μια πολύ γεμάτη εμφάνιση, είναι και πάλι μόνος πρώτος στην 4η θέση. Χατ-τρικ ο Μπαράλες, σε μεγάλα κέφια ο Ρόλε.
Πανιώνιος-Λεβαδειακός 1-0

Ο Πανιώνιος χόρεψε… τον Λεβαδειακό στη βροχή της Νέας Σμύρνης, με τον Οικονόμου να τον λυτρώνει (1-0) εκμεταλλευόμενος τραγικό λάθος του Σηφάκη. Ανάσα για τους «κυανέρυθρους», βυθίζονται οι Βοιωτοί.


Πλατανιάς-Κέρκυρα 1-1

Η Κέρκυρα δεν ήθελε να χάσει και ο Πλατανιάς ήθελε να νικήσει στην έδρα του. Τελικά οι «Φαίακες» άντεξαν στην ισχυρή πίεση των «ερυθρόλευκων» και μοιράστηκαν την ισοπαλία (1-1) στα Περιβόλια.


Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-1

Το ντέρμπι βάφτηκε «πράσινο» και ο Παναθηναϊκός με το 2-1 κόντρα στον Ολυμπιακό έφτασε στο -3, υπενθυμίζοντας σε όλους πως είναι ακόμα Κυριακή της Αποκριάς και το πρωτάθλημα έχει δρόμο!


Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου

Εργοτέλης-Ατρόμητος (19:30, Novasports 1)
Διαιτητής: Κομίνης Γεώργιος (Θεσπρωτίας)
Βοηθοί: Μαγιαννής, Σταθόπουλος

Η επόμενη (26η) αγωνιστική

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου

Λεβαδειακός-Καλλονή (15:00, Novasports 3)
ΟΦΗ-Πανθρακικός (17:15, Novasports 3)
ΠΑΟΚ-Εργοτέλης (19:30, Novasports 1)

Κυριακή 1 Μαρτίου

Skoda Ξάνθη-Παναιτωλικός (15:00, Novasports 2)
Κέρκυρα-Νίκη Βόλου (-)
Πανιώνιος-Βέροια (17:15, Novasports 7)
ΠΑΣ Γιάννινα-Πλατανιάς (17:15, Novasports 2)
Ατρόμητος-Παναθηναϊκός (19:30, Novasports 1)

Δευτέρα 2 Μαρτίου

Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης (19:30, Novasports 1) *Πηγή: sport-fm.gr*

«Πρέπει να βελτιώσουμε την άμυνα μας»

Επιτακτική ανάγκη αποτελεί για τον Εργοτέλη η νίκη επί του Ατρόμητου, όπως δήλωσε ο Βασίλης Πλεσίτης, ενώ σχολίασε ότι η το πρώτο μέλημα είναι να βελτιωθεί η αμυντική λειτουργία της ομάδας του.

«Πρέπει να βελτιώσουμε την άμυνα μας»
Ο Εργοτέλης φιλοξενεί απόψε τον Ατρόμητο, στο ματς που κλείνει την 25η αγωνιστική της Super League. Ο βοηθός προπονητή, Βασίλης Πλεσίτης, μίλησε στην κάμερα της Nova και ανέφερε πως είναι μεγάλη ανάγκη η νίκη στο σημερινό ματς.

«Είναι το δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι που καλούμαστε να δώσουμε στην έδρα μας. Στο προηγούμενο με τον Πανιώνιο δεν τα καταφέραμε. Επομένως, η ανάγκη για νίκη επιτακτική πλέον για εμάς. Απέναντι μας θα έχουμε μια καλή ομάδα, με καλή οργάνωση και καινούργιο προπονητή, έμπειρους παίκτες. Γενικότερα από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Επομένως, έχουμε δύσκολο έργο και καλούμαστε κατά κάποιο τρόπο να ξεπεράσουμε και τον εαυτό μας, προκειμένου να κερδίσουμε και να δούμε αισιόδοξα την ούτως ή άλλως δύσκολη συνέχεια της ομάδας μας», επισήμανε ο άμεσος συνεργάτης του Γιάννη Ματζουράκη.

Ερωτηθείς, για το τι πρέπει να διορθωθεί στους Κρητικούς, ανέφερε: «Το πρώτο σημαντικό για εμάς, αφού είμαστε και η χειρότερη άμυνα στο πρωτάθλημα, είναι να βελτιώσουμε την αμυντική μας συμπεριφορά, την αμυντική μας λειτουργία. Αν το καταφέρουμε αυτό θα έχουμε περισσότερες πιθανότητες να οδηγηθούμε σε θετικά αποτελέσματα».

Έτσι τους ντόπαρε ο Αναστασίου!!

Διαβάστε πως ο Γιάννης Αναστασίου ντόπαρε τους παίκτες του παίκτες του Παναθηναϊκού πριν τη σέντρα του χθεσινού ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Έτσι  τους ντόπαρε ο Αναστασίου

Ο Γιάννης Αναστασίου κατάφερε να… ντοπάρει τους παίκτες του Παναθηναϊκού ενόψει της σέντρας του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ο προπονητής των πράσινων με την ομιλία του πριν την αναχώρηση του γηπέδου «έφτιαξε» τους ποδοσφαιριστές του.

«Να ξέρετε ότι αν εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει και κάνουμε μέσα στο γήπεδο όσα δουλεύουμε στις προπονήσεις δεν μπορεί να μας κερδίσει καμία ομάδα στην Ελλάδα. Όλα εξαρτώνται από εσάς και την εικόνα σας. Δεν φοβόμαστε κανέναν, είμαστε καλύτεροι», ανέφερε –αρχικά- ο προπονητής του Παναθηναϊκού και συνέχισε:

«Εμείς θα κάνουμε το παιχνίδι μας και όσα έχουμε πει στις προπονήσεις. Θέλω να είστε ήρεμοι και να δείξετε ιδιαίτερη συγκέντρωση στην διάρκεια του αγώνα προκειμένου να εκμεταλλευτούμε κάθε ευκαιρία που θα μας δοθεί».

Μετά το τέλος του αγώνα έδωσε τα εύσημα στους παίκτες του επισημαίνοντάς τους:

«Σας το είπα και το είδατε πως όταν παίζουμε όπως ξέρουμε κανείς δεν μπορεί να μας κοντράρει και να μας νικήσει. Δείξατε ποια είναι η καλύτερη ομάδα».
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Συγγνώμη… με πρόκριση»

Πρόκριση στους 16 του Europa League για μια… συγγνώμη για την κακή εμφάνιση στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ζήτησαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού από τους παίκτες.

«Συγγνώμη… με πρόκριση»

Ωστόσο αυτό που τους απασχόλησε ήταν και η κακή εμφάνιση της ομάδας, η δεύτερη μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά από εκείνη στην Ουκρανία από την Ντνίπρο.

Οι φίλοι των ερυθρολεύκων ζήτησαν από τους παίκτες να αντιδράσουν άμεσα και να επιστρέψουν στις καλές εμφανίσεις από το επόμενο κιόλας παιχνίδι... Αυτό με την Ντνίπρο την Πέμπτη.

Επισήμαναν ότι στο ματς αυτό, ο στόχος δεν είναι απλώς μια καλή εμφάνιση αλλά και η πρόκριση στην επόμενη φάση, κάτι που θα αποτελέσει την κατάλληλη απάντηση στους επικριτές της ομάδας και θα χαροποιήσει ιδιαίτερα όλους τους οπαδούς του Ολυμπιακού. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Δεν θα μείνει έτσι»

Αποφασισμένοι να μην αφήσουν να περάσουν... έτσι όσα έγιναν χθες στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό δηλώνουν οι υπεύθυνοι του Ολυμπιακού.

«Δεν θα μείνει έτσι»

Στον Πειραιά δηλώνουν αποφασισμένοι να μην αφήσουν να περάσουν… έτσι τα γεγονότα και να ζητήσουν την αυστηρή τιμωρία των πράσινων.

Οι «ερυθρόλευκοι» στέκονται σε όλα όσα έγιναν.

Κάνουν λόγο για τραυματισμό του Κασάμι (κάψιμο σε δύο σημεία στο χέρι από φωτοβολίδα), και τους αναλυτή Λεμονάκη στο πόδι.

Στην επίθεση που δέχθηκε ο Περέιρα από τους οπαδούς του τριφυλλιού που μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, σε αυτή που δέχθηκε ο γυμναστής της ομάδας, Μουρίκης και άλλα μέλη της αποστολής.

Επίσης, αναφέρουν ότι εκτοξεύθηκαν περισσότερες από 100 κροτίδες παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα ζήτημα στο οποίο είχαν σταθεί αρκετά στις συσκέψεις πριν το ματς.*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν περνάει απαρατήρητος…!!

Η Πάρμα βρίσκεται στα πρόθυρα διάλυσης και οι παίκτες της αναζητούν την επόμενη ποδοσφαιρική τους στέγη. Ένας από αυτούς είναι και ο Παλαντίνο και η περίπτωση του εξετάζεται από την ΑΕΚ.

Δεν περνάει απαρατήρητος…
Στη μεταγραφική λίστα της ΑΕΚ προστέθηκε και ο Ραφαέλε Παλαντίνο. Πρόκειται για τον 31χρονο μεσοεπιθετικό, που αγωνίζεται στην Πάρμα, η οποία οδεύει προς τη διάλυση. Όπως είναι λογικό οι ποδοσφαιριστές κοιτάζουν τις επιλογές τους, καθώς είναι πολύ πιθανό να μείνουν στον αέρα σύντομα.

Οι μάνατζερ τους έχουν αρχίσει και προτείνουν σε ομάδες τους πελάτες τους. Ο Ιταλός παίκτης δεν περνάει απαρατήρητος από τους ανθρώπους της Ένωσης. Μπορεί να αγωνιστεί ως δεύτερος επιθετικός και στα «φτερά», με τους κιτρινόμαυρος να ψάχνουν παίκτη για τα δεξιά.

Πάντως, δεν μπορεί να είναι βέβαιο ότι θα γίνει κίνηση για την απόκτηση του, διότι υπάρχουν αρκετοί ποδοσφαιριστές στη μεταγραφική λίστα των Μπάγεβιτς, Μιλοβάνοβιτς που μπορούν να παίξουν στις θέσεις που αγωνίζεται ο Παλαντίνο.

Επιπλέον, είναι και «αλμυρός», καθώς έχει συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές ένα εκατομμύριο ευρώ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Γκασόλ δεν… μασάει από διαφορές!!

Με τον Μαρκ Γκασόλ να είναι εξαιρετικός, οι Γκρίζλις ανέτρεψαν την διαφορά των 13 πόντων στην 4η περίοδο και νίκησαν 98-92 τους Μπλέιζερς.

Ο Γκασόλ δεν… μασάει από διαφορές!
Είσαι πίσω στο σκορ με 13 πόντους διαφορά στην τελευταία περίοδο… Τα παρατάς; Αν είσαι οι Γκρίζλις και ο Μαρκ Γκασόλ, η απάντηση είναι αρνητική! Έτσι κι έγινε και τα ξημερώματα στις ΗΠΑ και η ομάδα από το Μέμφις πήρε την εκτός έδρας νίκη 98-92 απέναντι στο Πόρτλαντ.

Ο Ισπανός σέντερ ήταν εξαιρετικός και με μια σειρά από σημαντικά καλάθια έδωσε το προβάδισμα και τη νίκη στους Γκρίζλις. Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν την ανεξήγητη… απόσυρση του Στοτς στον πάγκο, όταν εκείνος είχε 4/4 στα τρίποντα, αλλά και την αγωνιστική πτώση του Λιλαρντ, κράτησαν πέντε λεπτά χωρίς πόντο τους γηπεδούχους και τελικά έφτασαν στη νίκη.

Την ίδια στιγμή στην Ιντιάνα οι Πέισερς έφταναν σε μια μεγάλη νίκη 104-98 με τον Στάκεϊ να πετυχαίνει 30 πόντους και να είναι από τους καλύτερους στο παρκέ. Από τους καλύτερους γιατί οι ηττημένοι είχαν τον Τόμσον σε εξαιρετική ημέρα με 39 πόντους. Καθοριστική η αρχή της τελευταίας περιόδου στο παιχνίδι στην οποία οι Πέισερς πέρασαν μπροστά στο σκορ αλλά διατηρώντας το… κεφάλι μέχρι το τέλος.

Μεγάλη η νίκη που πέτυχε και η Θάντερ απέναντι στους Νάγκετς. Ο Ντουράντ δεν αγωνίστηκε λόγω μιας επέμβασης που έκανε στο πόδι, αλλά η ομάδα της Οκλαχόμα δεν επηρεάστηκε καθόλου. Ο Γουέστμπρουκ ήταν και πάλι αρκετά καλός, και με 21 πόντους οδήγησε την ομάδα του στην τελική επικράτηση, το έκτο σερί καλό αποτέλεσμα στα τελευταία της παιχνίδια.

Τα αποτελέσματα στα παιχνίδια του ΝΒΑ

Τα αποτελέσματα στα παιχνίδια του ΝΒΑ

Ορλάντο Μάτζικ – Φιλαδέλφεια 76ρς 103-98
(Βούτσεβιτς 31, Ολαντιπο 17, Γκριν 16 – Σάμπσον 16, Κόβινγκτον 16, Κάνααν 14)

Ιντιάνα Πέισερς – Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς 104-98
(Στάκεϊ 30, Μάιλς 13, Χιλ 12 – Τόμσον 39, Ιγουονταλα 14)


Οκλαχόμα Θάντερ – Ντένβερ Νάγκετς 119-94
(Γουέστμπρουκ 21, Κάντερ 20, Ιμπάκα 20 – Λόουσον 17, Γκαλινάρι 16, Νούρκιτς 10)

Ντάλας Μάβερικς – Σάρλοτ Χόρνετς 92-81
(Έλις 23, Στουνταμάιρ 14, Τσάντλερ 12 – Μο Γουίλιαμς 22, Μάρβιν Γουίλιαμς 15) )

Πόρτλαντ Μπλέιζερς – Μέμφις Γκρίζλις 92-98
(Λιλαρντ 18, Μπατούμ 17, Μπλέικ 13 – Γκασόλ 21, Λι 19, Κόνλεϊ 15)

Λος Άντζελες Λέικερς – Μπόστον Σέλτικς 118-111
(Λιν 25, Τζόνσον 22, Μπούζερ 12 – Κροουντερ 22, Τόμας 21, Μπράντλεϊ 20)*Πηγή: sport-fm.gr*

«Πράσινο» σάλπισμα τίτλου!

Σε πελάγη ευτυχίας πλέουν στον Παναθηναϊκό μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού, με την οποία επιστρέφει δυναμικά στη διεκδίκηση του τίτλου η ομάδα του Αναστασίου. Καταδίκασαν τα επεισόδια οι «πράσινοι».

«Πράσινο» σάλπισμα τίτλου
Δεν είναι δα και δύσκολο να μαντέψεις το κλίμα σε μια ομάδα μετά από ένα τόσο καλό αποτέλεσμα. Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 2-1 του Ολυμπιακού για την 25η αγωνιστική της Super League και μόνο για νίκη γοήτρου δεν πρόκειται, καθώς το «τριφύλλι» βρίσκεται πλέον τρεις βαθμούς πίσω από τους «ερυθρόλευκους» και η ψυχολογία έχει εκτοξευθεί στα ύψη.

Οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου έχασαν με 2-1 από τον ΟΦΗ στις 19 Οκτωβρίου στη Λεωφόρο και από τότε τρέχουν σερί δέκα νικών στο γήπεδο τους, έχοντας νικήσει Ατρόμητο (2-0), Βέροια (2-1), Πανθρακικό (4-0), Κέρκυρα (2-0), Εργοτέλη (5-0), Λεβαδειακό (1-0), Καλλονή (1-0), Πλατανιά (3-0), Παναιτωλικό (1-0) και χθες τον Ολυμπιακό (2-1). Δηλαδή έχει παραβιαστεί μόλις δύο φορές η εστία του στο «Απ. Νικολαΐδης» από τότε και μετά.

Βεβαίως, αυτό το τέρμα που δέχθηκε δευτερόλεπτα πριν το φινάλε μπορεί να της βγει ξινό, να της κοστίσει ακριβά στη συνέχεια, γιατί σε περίπτωση ισοβαθμίας με τους Πειραιώτες δεν έχει το πάνω χέρι.

Τα επόμενα εντός έδρας ματς είναι με ΠΑΟΚ, Αστέρα Τρίπολης, Ξάνθη και ΠΑΣ Γιάννινα.

Από τον Παναθηναϊκό καταδίκασαν τα επεισόδια που έγιναν. Ο Γιάννης Αναστασίου ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου για το θέμα: «Καταδικάζω σίγουρα αυτά που έγιναν από μερίδα κόσμου, αλλά γενικά δεν είναι εύκολο να ρίχνουμε ευθύνες. Υπήρξε μια σχετική πρόκληση απ' τον συνάδελφό μου πριν το παιχνίδι και νομίζω πως αυτό δεν μας τιμάει. Αν θέλουμε καλύτερο ποδόσφαιρο θα πρέπει να φερόμαστε καλύτερα».

Το ίδιο έκανε ο Γιάννης Αλαφούζος, τονίζοντας ότι ωστόσο ότι οι φιλοξενούμενοι είναι ηθικοί αυτουργοί. «Αυτά πρέπει να εκλείψουν από τα ελληνικά γήπεδα. Δεν υπάρχει δικαιολογία όταν προπηλακίζονται παίκτες και διοικήσεις αντιπάλων. Πρώτον, ο κύριος Μαρινάκης αποφάσισε να έρθει να κάτσει στον πάγκο της ομάδας του. Πιστεύω πως ο κύριος Μαρινάκης έχει ξεπεράσει κάποια όρια», ανέφερε μετά το ματς μεταξύ άλλων.

Στον Παναθηναϊκό έχουν παράπονα και από τη διαιτησία. Θεωρούν ότι ο Τάσος Σιδηρόπουλος δεν τα πήγε καλά στον πειθαρχικό έλεγχο, επισημαίνοντας ότι χαρίστηκε αρκετές φορές σε ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και πως έπρεπε να αποβληθεί ο Μιλοβόγεβιτς στη φάση με τον Λαγό. Ακόμη, κάνουν λόγο για υπερβολικό αριθμό φάουλ υπέρ των φιλοξενούμενων. *Πηγή: sport-fm.gr*

Αναζητούν τον διάδοχο στο εξωτερικό!!

Συμβιβάζονται σιγά-σιγά στον ΠΑΟΚ με την ιδέα ότι ο Ζήσης Βρύζας δεν θα συνεχίσει στην ομάδα και ο Ιάκωβος Αγγελίδης αναζητά το νέο τεχνικό διευθυντή, κοιτώντας πιο πολύ για λύση από το εξωτερικό.

Αναζητούν τον διάδοχο στο εξωτερικό
Οριστική πρέπει να θεωρείται πλέον η αποχώρηση του Ζήση Βρύζα από τον ΠΑΟΚ. Ο Ιάκωβος Αγγελίδης προσπαθεί να βρει τρόπο να επικοινωνήσει μαζί του, αλλά δείχνει και ο ίδιος να καταλαβαίνει μέρα με τη μέρα, ότι θα αποτελέσει παρελθόν από το πόστο του τεχνικού διευθυντή. Μάλιστα, από το περιβάλλον του πρώην προέδρου του συλλόγου, βγαίνει ότι είναι σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση. Υπενθυμίζεται ότι μετά τη βαριά ήττα (4-0) από τον Ατρόμητο τον έκραξαν οι οπαδοί του «Δικεφάλου του Βορρά», που βρέθηκαν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Ο νυν πρόεδρος της ΠΑΕ αρχίζει να ψάχνει για τον αντικαταστάτη του, σε συνεργασία και με τον Ιβάν Σαββίδη. Ωστόσο, φαίνεται ότι το θέμα θα χειριστεί κατά βάση ο κ. Αγγελίδης και αυτός θα πάρει την απόφαση, αλλά είναι σε επαφή και με τον μεγαλομέτοχο για αυτό το θέμα, όπως αναφέρεται στη «Live Sport».

Έχει κυκλοφορήσει η φήμη ότι είναι πιθανόν να αναλάβει ο Παντελής Κωνσταντινίδης μέχρι το τέλος της σεζόν (και βλέπουμε), αλλά διαψεύδεται κατηγορηματικά, ενώ εκτιμάται ότι δύσκολα ο διάδοχος θα είναι ο Γιώργος Γεωργιάδης. Αν και έχει μεγάλη συμπάθεια ο Ιβάν Σαββίδης για τον πρώην παίκτη και προπονητή της ομάδας.

Περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει το σενάριο με λύση από το εξωτερικό. Δεν είναι εύκολο το έργο των ανθρώπων της ΠΑΕ, αλλά υπάρχει διάθεση να κλείσει άμεσα η συγκεκριμένη υπόθεση. *Πηγή: sport-fm.gr*

Αργεντινή: Η ομορφιά και η… ζούγκλα του ποδοσφαίρου στον ίδιο αγώνα!! (video)

Και τις δύο όψεις του νομίσματος για το ποδόσφαιρο προσέφεραν οι οπαδοί της Ροζάριο  Σεντράλ με την Τίγκρε για την 2η αγωνιστική του αργεντίνικου πρωταθλήματος.
Το ματς φιλοξενήθηκε χθες τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας στο  «Δρ. Λισάντρο ντελα Τόρε» του Ροζάριο με την γηπεδούχο να παίρνει την νίκη με δραματικό τρόπο χάρη στο γκολ του Ρουμπέν στο 91’ και αφού προηγούμενα οι φιλοξενούμενοι  είχαν μείνει με εννιά παίκτες λόγω αποβολής των Λαρόντο (80’) και  Γκονζάλες Πίρεζ (89΄).
Με τους οπαδούς των γηπεδούχων να επιφυλάσσουν  μία  συγκλονιστική υποδοχή στην ομάδα τους πριν από την έναρξη του αγώνα.
54B3B2EDBDC29FD33DAF44E0F2629A20-e1424607089189
Όμως στη διάρκεια του ματς και πιο συγκεκριμένα  στο 65’ ο διαιτητής της αναμέτρησης χρειάστηκε να διακόψει για λίγα λεπτά το παιχνίδι όταν ένα αντικείμενο που εκτόξευσε προφανώς οπαδός της Ροζάριο κτύπησε στο κεφάλι τον τεχνικό των «ματαδόρ» Γκουστάβο Άλφαρο.
«Το ποδόσφαιρο στην Αργεντινή είναι ντροπή. Για έναν ανόητο η ευθύνη πηγαίνει σ’ όλο τον κόσμο» τόνισε το θύμα αυτής της αισχρής ενέργειας.




*Πηγή: onsports.gr*

Μπόκα Τζούνιορς: Θύμισε Τζιοβάνι ο Τζόναθαν Καλέρι!! (videos)

Ένα μεγαλειώδες γκολ ανάλογο με εκείνο που είχε πετύχει πριν από 12 χρόνια ο Τζιοβάνι με την φανέλα του Ολυμπιακού κόντρα στη Γαλατασαράι για τους ομίλους του Champions League σημείωσε σήμερα τα ξημερώματα ο Τζόναθαν Καλέρι.
Σκηνή το  στάδιο « Αλφρέδο Μαρτίν Μπερανγκέρ» όπου φιλοξενήθηκε η αναμέτρηση της νεοφώτιστης Τεμπερλέι με την Μπόκα Τζούνιορς για την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος Αργεντινής.
Με την ομάδα του  πρώην άσου της ΑΕΚ  Ροδόλφο Μαρτίν Αρουαμπαρένα  είχε πάρει το προβάδισμα  από το 26’ χάρη στο εύστοχο κτύπημα πέναλτι από τον Χουάν Μανουέλ Μαρτίνεζ αλλά  έμεινε από την εκπνοή του πρώτου μέρους με 10 παίκτες λόγω αποβολής του γκολκίπερ Αγκουστίν Οριόν και οι γηπεδούχοι πίεζαν για την ισοφάριση.
Με το ματς να οδεύει προς το φινάλε οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην αντεπίθεση με τον Καλέρι να παίρνει την μπάλα κάτω από τη σέντρα, να ξεκινάει μία κούρσα από τα πλάγια και όταν έφθασε κοντά στον γκολκίπερ της Τεμπερλέι Φεντερίκο  Κριβέλι τον «κρέμασε» με απολαυστικό τρόπο, όπως τη σεζόν 2003-04 ο Βραζιλιάνος τότε σούπερ-σταρ του Ολυμπιακού στην αναμέτρηση με την  ομάδα της Πόλης, και σφράγισε τη νίκη 2-0 της Μπόκα.





*Πηγή: onsports.gr*

Το απίστευτο "euro-step" κάρφωμα του Αντετοκούνμπο! (vid)

Μπορεί οι Μπακς να γνώρισαν την ήττα από τους Χοκς, όμως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκλεψε την παράσταση, όχι μόνο με τις επιδόσεις του, αλλά και με το θέαμα που προσέφερε, με το νέο eurostep κάρφωμα που έκανε!
Ο «Greek Freak» ντρίμπλαρε από τη γραμμή του τριπόντου και με eurostep έφτασε στο καλάθι, όπου κάρφωσε τη μπάλα με το δεξί του χέρι. Απολαύστε το...
 
 
 
 
 
 
 




*Πηγή: gazzetta.gr*

Η ανταμοιβή του Βλάντο για τη χρονιά - όνειρο!!

Ο Αρης Λαούδης εξηγεί γιατί ο Βλάντο Γιάνκοβιτς δικαιούνταν αυτό το μεγάλο τρίποντο, γράφει για τον Μπατίστα που του ανήκει παραπάνω από το... μισό καλάθι και τον Παναθηναϊκό που έδειξε τάσεις αυτοκτονίας στο πρώτο ημίχρονο και την τελευταία περίοδο.
Εδώ που τα λέμε το άξιζε... Το άξιζε γιατί μέσα σε επτά μήνες έχει δεκαπλασιάσει τον χρόνο συμμετοχής του σε σχέση με πέρυσι, γιατί «βγάζει» σχεδόν μόνος του τη χρονιά στη θέση «3», γιατί είναι μακράν ο πιο σταθερός παίκτης του Παναθηναϊκού από το ξεκίνημα της σεζόν και το μόνο που του έλειπε για να ανταμειφθεί ήταν ένα σουτ σαν κι αυτό που πιθανότατα θα χαρίσει στους «πράσινους» τον πρώτο τίτλο της χρονιάς.
Ο Βλάντο Γιάνκοβιτς είναι έτοιμος να υπογράψει πάνω στο τρόπαιο του Κυπέλλου μ' αυτό το μεγάλο τρίποντο στην Πυλαία, μετά την πανέξυπνη ασίστ του Μπατίστα. Το... μισό και κάτι από το τρίποντο του Γιάνκοβιτς ανήκει στον Ουρουγουανό σέντερ που πρόλαβε μέσα σε δύο δευτερόλεπτα κατοχής να «διαβάσει» τη φάση, να βρει τον ελεύθερο συμπαίκτη και να του πασάρει την κατάλληλη στιγμή. Ο Μπατίστα λειτούργησε σαν... Διαμαντίδης στην τελευταία φάση, εκμεταλλευόμενος το λάθος του Μαργαρίτη να φύγει από το μαρκάρισμα του Γιάνκοβιτς και να κλείσει στη ρακέτα. 
Είναι από τις περιπτώσεις που ο αμυνόμενος λειτουργεί με το ένστικτο κι όχι με το «πρέπει» του προπονητή και τα πρόσωπα των παικτών του ΠΑΟΚ την ώρα που ο Γιάνκοβιτς σηκωνόταν για να εκτελέσει, αποδίδει στο απόλυτο την αναγνώριση του λάθους.
Οσο για το Γιάνκοβιτς; Εβαλε ένα buzzer beater ψυχολογίας, καθώς είναι διαφορετικό να ξέρεις πως το δικό σου σουτ κρίνει τη νίκη ή την ήττα και διαφορετικό να σουτάρεις με την σιγουριά πως στη χειρότερη περίπτωση το παιχνίδι θα πάει στην παράταση. Ο Γιάνκοβιτς βρέθηκε στη δεύτερη κατάσταση που ομολογουμένως είναι πιο safe, εκτέλεσε ιδανικά κι έδωσε στον Παναθηναϊκό μια νίκη - πρόκριση που την άξιζε βάσει της συνολικής εικόνας του αγώνα στα 40 λεπτά του παιχνιδιού.
Πριν τη φάση του Γιάνκοβιτς βεβαίως είχαμε το επιθετικό ριμπάουντ και το εκπληκτικό καλάθι του Μαργαρίτη για να επιβεβαιωθεί αυτό που λέμε πως στο μπάσκετ μπορούν να γίνουν τα πάντα. Ο Ιβάνοβιτς - ορθώς - έβαλε ό,τι ψηλό είχε και δεν είχε για το αμυντικό ριμπάουντ (στο «3» ο Φώτσης, στο «4» ο Γκιστ, στο «5» ο Μπατίστα), αλλά πού να φανταζόταν ότι η μπάλα θα αναπηδούσε με τέτοιο τρόπο που ο Μαργαρίτης θα διάβαζε καλύτερα τη φάση. Ο Γκιστ ξέχασε να κάνει μπλοκ άουτ, πήγε βιαστικά στο άλμα κι όταν η μπάλα αναπήδησε, ο Μαργαρίτης βρισκόταν σε καλύτερη θέση. 
Η αλήθεια είναι πως αν ο Γιάνκοβιτς δεν «καθάριζε» την μπουγάδα στο τελευταίο δευτερόλεπτο, τότε ο ΠΑΟΚ θα είχε το ψυχολογικό αβαντάζ στην παράταση. Ηταν η πρώτη φορά που ο «Δικέφαλος» ισοφάριζε το παιχνίδι, ο Διαμαντίδης βρισκόταν στον πάγκο με πέντε φάουλ και το μομέντουμ του αγώνα έδειχνε ΠΑΟΚ την συγκεκριμένη χρονική στιγμή.
Συνολικά, ο Παναθηναϊκός άξιζε την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου, «καθάρισε» μια πολύ δύσκολη έδρα, αλλά παραλίγο να πληρώσει τις αυτοκτονικές του τάσεις και μάλιστα εις διπλούν. Στο πρώτο ημίχρονο οι «πράσινοι» έβαλαν τις βάσεις μέσω της άμυνας, αλλά το +6 με το οποίο πήγαν στην ανάπαυλα ήταν πολύ μικρό με δεδομένο ότι ο ΠΑΟΚ σούταρε με 0/11  τρίποντα.
Η δεύτερη φορά ήταν μετά το κρεσέντο του Διαμαντίδη, ο οποίος επέστρεψε στο παρκέ στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου και με έξι σερί πόντους έστειλε τη διαφορά στους 9 πόντους. Ούτε σ' αυτή την περίπτωση ο Παναθηναϊκός φρόντισε να αποτελειώσει τον αντίπαλό του και μοιραία πήγε στη ρώσικη ρουλέτα των τελευταία δευτερολέπτων, όπου χρειάστηκαν οι βολές του Παππά και το μεγάλο τρίποντο του Γιάνκοβιτς.
Εστω κι έτσι πάντως, ο Παναθηναϊκός πατούσε καλύτερα από τον ΠΑΟΚ στο παρκέ για τον απλούστατο λόγο πως μπορούσε να εφαρμόσει plan B στην επίθεση, σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ. Οσο άστοχοι ήταν οι γηπεδούχοι από τα 6,75μ., άλλο τόσο ήταν και οι φιλοξενούμενοι στο πρώτο ημίχρονο, με τη διαφορά ότι ο Ιβάνοβιτς είχε τον τρόπο να μετατρέψει τους ψηλούς σε δημιουργούς και να εκτελέσει από μέσα.
Ακόμη και ο Γιάνκοβιτς «πόσταρε» τον αντίπαλό του, σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που δεν είχε τη δυνατότητα να πάει σε διαφορετικό μοτίβο, ασφυκτιώντας από την περιφερειακή άμυνα του Παναθηναϊκού. Οι ψηλοί του μπορούσαν μόνο να τελειώσουν κι όχι να δημιουργήσουν και μέχρι να περάσει η μπάλα στα χέρια τους έπρεπε να περάσουν τέσσερις - πέντε επιθέσεις.
Πλέον ο Παναθηναϊκός κρατάει την πρώτη κούπα της χρονιάς στα χέρια του κι εδώ που τα λέμε αξίζει το τρόπαιο με δεδομένο ότι πέρασε με τα πιτσιρίκια το εμπόδιο του Ολυμπιακού και «καθάρισε» στη δεύτερη πιο δύσκολη έδρα του πρωταθλήματος (Πυλαία).

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δυσαρέσκεια και αξίωση για πρόκριση!!

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού που βρέθηκαν στο Ρέντη μετέφεραν την δυσφορία τους προς τους παίκτες για το 2-1 και ζήτησαν νίκη και πρόκριση με τη Ντνίπρο.
Τα παράπονα, η δυσαρέσκεια και η πικρία του κόσμου του Ολυμπιακού δεν λείπουν μετά την ήττα στην Λεωφόρο. Από την μία ο κόσμος αντιλαμβάνεται πλήρως τις συνθήκες που υπήρξαν στο ματς, όμως από την άλλη μόνο ευχαριστημένος δεν έμεινε από το αποτέλεσμα και την εμφάνιση του Β' μέρους. Περίπου 100 οπαδοί των Πειραιωτών φρόντισαν να μεταφέρουν προς τους παίκτες κατά την επιστροφή τους στο Ρέντη τα... παράπονά τους κα ενώ αξίωσαν να κερδίσουν και να περάσουν τη Ντνίπρο την Πέμπτη στην ρεβάνς για το Europa League.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Τον έκανε φύλλο και φτερό...!!

O Τάσος Νικολογιάννης στέκεται στην άνετη νίκη του Παναθηναϊκού, την κατάθεση ψυχής από τους παίκτες, το κοουτσάρισμα του Αναστασίου και φυσικά καταδικάζει τα επεισόδια που έγιναν και την κίνηση του Περέιρα πριν το παιχνίδι. 
O Γιάννης Αναστασίου κέρδισε κατά κράτος τον προπονητή του Ολυμπιακού Περέιρα και οι παίκτες του Παναθηναϊκού απέδειξαν στους αντιπάλους τους, ότι τα μπάτζετ φαίνονται στο γήπεδο. Και χθες φάνηκε, ότι αυτός ο Παναθηναϊκός, που είδαμε στην Λεωφόρο όχι μόνο δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τον Ολυμπιακό, αλλά είναι και καλύτερος σαν ομάδα. Το 2-1 είναι τιμητικό για τον Ολυμπιακό, που παραλίγο να πάθει, ότι και πέρυσι τελευταία Κυριακή της Αποκριάς. Το ότι έφυγε ηττημένος με 2-1 και δεν δέχθηκε τρία και τέσσερα γκολ, οφείλεται στην αστοχία του Παναθηναϊκού κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο. Εκεί που κρίθηκε το ματς. Ο Ολυμπιακός στην μοναδική του μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι με τον Ντουρμάζ δεν βρήκε δίχτυα και στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ με αυτογκόλ του Μαζουακού, που είδε τον Μπεργκ πίσω του έτοιμο να σκοράρει στην σέντρα του Πράνιτς και έβαλε την μπάλα μόνος του στα δίχτυα.
Από το σημείο αυτό μέχρι το τέλος του αγώνα ο Παναθηναϊκός έπαιξε τον Ολυμπιακό σαν την γάτα με το ποντίκι. Η είσοδος του Αντζαγκούν ήταν καθοριστική και βοήθησε πολύ τον Παναθηναϊκό να κλέψει μπάλες,να έχει κατοχή και να δημιουργεί ευκαιρίες απέναντι στην πελαγωμένη άμυνα του Ολυμπιακού. Στο 51 ο Λαγός, στο 63 και στο 66 ο Πέτριτς, στο 68 ο Μπεργκ είχαν ευκαιρίες για γκολ, αλλά δεν βρήκαν δίχτυα. Το ίδιο και ο Σίλντεφελντ στο 76. Τελικά το γκολ ήρθε από ένα ωραίο διαγώνιο σουτ του Πέτριτς σε μία λάθος κεφαλιά του Μιλιβόγεβιτς στο 79. Ένα γκολ, που δικαίωσε τον Αναστασίου, που κράτησε στο παιχνίδι τον Πέτριτς και προτίμησε να αλλάξει τον Καρέλη. Και ο Πέτριτς το έβαλε το γκολ, που αποδείχθηκε στη συνέχεια, ότι ήταν το κρίσιμο. Ακολούθησαν άλλες δύο σημαντικές ευκαιρίες με τον Αντζαγκούν και τον Μέντες και τελικά το ματς έκλεισε με το γκολ του Τσόρι που πανηγυρίστηκε έξαλλα (επειδή στον Ολυμπιακό έλεγαν την προηγούμενη εβδομάδα ότι δεν πανηγυρίζουν τις ισοπαλίες, να που πανηγυρίζουν και τις ήττες), διότι δίνει αβαντάζ σε περίπτωση ισοβαθμίας με τα σημερινά δεδομένα.
Ο Πέτριτς με το γκολ έδωσε μία πολύ μεγάλη νίκη για τον Παναθηναϊκό, που αποδεικνύει, ότι σιγά-σιγά οι παίκτες του αντέχουν και την πίεση και μαθαίνουν να κερδίζουν και μεγάλα παιχνίδια. 0-3 πέρυσι εκτός έδρας και 2-1 φέτος στην έδρα τους κέρδισαν τον Ολυμπιακό. Μην γελιόμαστε με το πρόγραμμα στην συνέχεια και τον Ολυμπιακό να έχει εύκολους αντιπάλους και αν χρειαστεί και την εύνοια των διαιτητών-όπως χθες- δεν μπορεί ο Παναθηναϊκός να το πάρει. Απλά με τη νίκη του δείχνει, ότι είναι εδώ και έρχεται με φόρα και με κάποιες λίγες, αλλά καλές προσθήκες η ομάδα το καλοκαίρι θα μπορεί να είναι ακόμα πιο ανταγωνιστική.
Οφείλουμε ένα ευχαριστώ και ένα μεγάλο μπράβο στον Αναστασίου και τους παίκτες, για την κατάθεση ψυχής. Είχα γράψει στο τελευταίο μου άρθρο, ότι από τον Παναθηναϊκό εξαρτιόταν η νίκη στο ντέρμπι της Λεωφόρου και έτσι έγινε. Ήταν πολύ καλύτερος σε όλο το ματς και κέρδισε δίκαια. Και μάλιστα κόντρα στον Σιδηρόπουλο, που μετά το 2-0 έδινε το ένα μετά το άλλο τα φάουλ στον Ολυμπιακό, δεν απέβαλε τον Μιλιβόγεβιτς, που πάτησε τον Λαγό (έγινε αλλαγή) στο 75', χάρισε δύο κίτρινες στον Μανιάτη, πριν του την δείξει στο 76' (εκεί ο παίκτης του Ολυμπιακού τον απεκάλεσε και μ…, όπως ο Μπαλάφας πριν λίγες αγωνιστικές που είχε φάει κόκκινη), αλλά δεν αποβλήθηκε ποτέ. Και υπάρχουν ακόμα, τρεις κάρτες στον Σιόβα, που δεν έχει δείξει ο Σιδηρόπουλος, ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να σταματήσει τους παίκτες του Παναθηναϊκού, που κατέθεσαν ψυχή.
ΥΓ: Τα όσα έγιναν πριν το παιχνίδι είναι θλιβερά, όπως και οι κροτίδες που έπεσαν με την λήξη του αγώνα. Είναι απαράδεκτα πράγματα και κανένας υγιής φίλαθλος που πηγαίνει στο γήπεδο (και όσοι δεν πηγαίνουν) δεν τα θέλει... Όμως και ο Περέιρα, σαν επαγγελματίας προπονητής, είναι απαράδεκτο με κινήσεις των χεριών του να πηγαίνει μπροστά στην θύρα 13 και να τους προκαλεί να μπουν μέσα. Είναι κινήσεις, που μόνο δεν ηρεμούν τα πνεύματα. Το αντίθετο κάνουν. Και δεν χρειάζονται τέτοιες καταστάσεις, για να κερδίσει η ομάδα τον Ολυμπιακό, όπως φάνηκε και στο γήπεδο. Μπράβο στον Αναστασίου για τα όσα είπε μετά το ματς για τα επεισόδια. Πραγματικά δίδαξε ήθος σε μία ΠΑΕ, που πέρυσι τον είχε αποκαλέσει θεατρίνο, επειδή έπεσε κάτω από αντικείμενο, που δέχθηκε από την εξέδρα...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Κίνδυνος βαριάς τιμωρίας!

Τα επεισόδια πριν τη σέντρα και η ρίψη φωτοβολίδων και αντικειμένων είναι πιθανό να κοστίσουν ακριβά στον Παναθηναϊκό. Βαρύ πρόστιμο και... τιμωρία έδρας. Τι τονίζει το άρθρο 15.
Οι «πράσινοι» πήραν το ντέρμπι, αλλά ο κίνδυνος βαριάς τιμωρίας είναι ορατός. Τα επεισόδια πριν τη σέντρα, οι συγκρούσεις με την αστυνομία, η ρίψη φωτοβολίδων μπορούν να μεταφραστούν από βαρύ πρόστιμο μέχρι και... αφαίρεση βαθμών, σενάριο πάντως ακραίο. Ανάλογα με το τι έγραψε στο φύλλο αγώνα ο διαιτητής Σιδηρόπουλος, ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει με πρόστιμο που μπορεί να φτάσει και τις 120.000 ευρώ ή 1 έως 3 αγώνες κεκλεισμένων των θυρών. Αν υπάρχει βιαιοπραγία κατά προσώπων στα σενάρια μπαίνει και αφαίρεση τριών βαθμών. Όπως αναφέρει το άρθρο 15 του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ, στην παράγραφο 6, που αφορά τα εκτεταμένα επεισόδια, «εάν τα εκτεταμένα επεισόδια έγιναν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, υπάρχει πρόστιμο ύψους 70.000 έως 200.000 ευρώ, 2 έως 3 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και αφαίρεση 3 βαθμών».

*Πηγή: gazzetta.gr*

Σιδηρόπουλος: «Είμαι ήρεμος»

Ο Τάσος Σιδηρόπουλος αρνήθηκε να μιλήσει μετά το τέλος του ντέρμπι και αρκέστηκε να πει ότι είναι ήρεμος και πως οι αρμόδιοι θα αποφασίσουν για τα όσα έγιναν στη Λεωφόρο.
Ο διαιτητής της αναμέτρησης, έφυγε μαζί με τους βοηθούς του μετά τις 00:00 από το γήπεδο της λεωφόρου Αλεξάνδρας, ωστόσο αρνήθηκε να μιλήσει στην κάμερα της κρατικής τηλεόρασης και αρκέστηκε απλά να σημειώσει ότι είναι ήρεμος και ότι οι αρμόδιες Αρχές θα αποφασίσουν για τα επεισόδια που έγιναν.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Μας λείπουν οι «Αναστασίου»...!!

Ο Θάνος Σαρρής συνειδητοποιεί το πόσο έχουν λείψει δηλώσεις σαν του Γιάννη Αναστασίου από τον ελληνικό αθλητισμό.  
Μετά τη μεγάλη νίκη είναι πιο δύσκολο. Κυρίως όταν είναι απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλό σου, σε ένα ντέρμπι που περιμένεις πως και πως για να δείξεις ότι είσαι εδώ, ζωντανός, πιέζεις για τον τίτλο και φωνάζεις για διαιτητικά λάθη σε όλη  την πορεία σου. Είσαι από πάνω, έχεις κερδίσει με την αξία σου το χειροκρότημα. Οι σφυγμοί είναι ανεβασμένοι, το μάτι «γυαλίζει», έχεις δεδομένη την αποθέωση. Κι όμως, βγαίνεις να τους «ξενερώσεις». Όχι όλους. Εκείνους που περιμένουν την κολακεία.
Ο Γιάννης Αναστασίου δευτερόλεπτα μετά τη λήξη του αγώνα στη Λεωφόρο δεν μάσησε τα λόγια του. Καταδίκασε την εισβολή οπαδών στον αγωνιστικό χώρο. Καταδίκασε τα αντικείμενα, τις φωτοβολίες και τα κυνηγητά. Φτάσαμε να θεωρούμε το αυτονόητο ως αξιέπαινο, αλλά έτσι όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση δεν γίνεται αλλιώς.
Πριν από λίγες μέρες, στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ στο βόλεϊ ο Γκόμες, πρώην «ερυθρόλευκος», δέχθηκε αντικείμενο και έπεσε στο τάραφλεξ, ενώ ο διαιτητής έφαγε ολόκληρο κάδο σκουπιδιών. Ο ακραίος των γηπεδούχων, Μενέλαος Κοκκινάκης, δήλωσε για το ματς: «Είχε τον φανατισμό που έλλειπε από τα βόλεϊ τα τελευταία χρόνια. Είχε πολλά θετικά, αλλά και λίγα αρνητικά. Οι οπαδοί μας βοήθησαν και μας έκαναν πολύ μεγάλο καλό», για να συμπληρώσει πως αν δεν πετούσαν αντικείμενα θα μιλούσαμε για ένα από τα καλύτερα παιχνίδια των τελευταίων χρόνων. Δεν το έσωσε.
Στο Ηράκλειο, ο Γρηγόρης Παπαβασιλείου τραυματίστηκε στο κεφάλι από κομμάτι τσιμέντου και έκανε ράμματα. Τον Παπαβασιλείου, που ήταν παίκτης του ΟΦΗ στο Κύπελλο του '87. Τον Καρέλη τον βρήκε φωτοβολίδα και ήταν τυχερός που φορούσε μπουφάν. Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Νίκος Μαχλάς δήλωσε πως «δεν έγινε τίποτα». Τα παραέλεγαν τα ΜΜΕ πάλι, μάλλον.
 «Θεωρώ ότι αδικούμε λίγο τους φιλάθλους, είμαι σύμφωνος πως δεν θέλω να βλέπω τέτοια πράγματα. Οι φίλοι του ΟΦΗ έχουν δείξει όλα αυτά τα χρόνια πως έχουν ήθος και στέκονται δίπλα στην ομάδα. Σε κάθε γήπεδο υπάρχουν ανεγκέφαλοι, τα έχουμε δει και αλλού αυτά δυστυχώς», πρόσθετε το «κοπέλι». Ναι, αλλά εκείνη τη μέρα, τα είδαμε στο Ηράκλειο.  Με τραυματισμό ενός ανθρώπου που έχει τιμήσει την φανέλα της ομάδας. Ο Νίκος Αναστόπουλος αρκέστηκε να πει ένα «μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο». Στην Τούμπα, ο Τσόρι δέχθηκε σίδερο, αλλά το γεγονός δεν κρίθηκε άξιο καταδίκης. Ο Νομπόα αρκέστηκε να πει ότι «η ατμόσφαιρα σήμερα ήταν εκπληκτική και ευχαριστούμε πολύ γι' αυτή τη στήριξη».
Το χάιδεμα των αυτιών στους εκάστοτε κάφρους είναι σύνηθες φαινόμενο. Από τους πάντες. Προφανώς δεν είναι όλες οι καταστάσεις όμοιες, αλλά οι πρώτοι που οφείλουν να σηκώσουν ανάστημα απέναντι σε εκείνους που χαλάνε τις κερκίδες είναι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές.  Οι προπονητές και οι παίκτες. Τουλάχιστον εκείνοι που θα τα βιώσουν από τους «απέναντι», όταν κληθούν να παίξουν στο γήπεδό τους. Εκείνοι που θα τρέξουν στις φυσούνες, θα εκτελούν κόρνερ κάνοντας προσευχές, θα βγαίνουν να δώσουν οδηγίες έχοντας τα μάτια τους δεκατέσσερα. Κι ας υπάρχουν προκλήσεις.
Ο Γιάννης Αναστασίου έκανε το ίδιο με τον Βαλβέρδε, μετά το ντέρμπι του Καραϊσκάκη και την επίθεση στους παίκτες του Παναθηναϊκού το 2011. Το ίδιο, που μπορούν να κάνουν όλοι όσοι ζουν τον αθλητισμό με τον ίδιο τρόπο. Βγήκε μπροστά και καταδίκασε τα όσα προηγήθηκαν της έναρξης. Ούτε «τους έπνιξε η αδικία», «ούτε δεν ξεχνούν τη Ριζούπολη», ούτε τίποτα. Σταράτα λόγια, χωρίς χάιδεμα αυτιών. Γιατί αυτή είναι η πραγματική μαγκιά...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Τότεναμ της τελευταίας στιγμής!!

Τον 16ο βαθμό  στο τελευταίο πεντάλεπτο των αναμετρήσεων της μέσα στην σεζόν εξασφάλισε η Τότεναμ, μετά την ισοφάριση του Χάρι Κέιν απέναντι στη Γουεστ Χαμ. 
Με τον τρόπο που ξεκίνησε την φετινή της πορεία στην Πρέμιερ Λιγκ η Τότεναμ, όταν στην πρεμιέρα συγκέντρωσε τους τρεις πρώτους βαθμούς με το τέρμα του Ερικ Νταιερ στο 90’ κόντρα στη Γουεστ Χαμ, συνεχίζει η ομάδα του Ποκετίνο.
Το γκολ που πέτυχε ο Χάρι Κειν μετά το ριμπάουντ από το πέναλτι που εκτέλεσε ο ίδιος έδωσε στους «σπερς» τον 16ο βαθμό, με γκολ σε φινάλε αγώνα και αποτελεί τον πρώτο βαθμό της ισοπαλίας που παίρνει η Τότεναμ με αυτόν τον τρόπο.
Ετσι, εκτός από τους τρεις πόντους που κατάφερε να αποσπάσει σε δυο ματς από την Γουεστ Χαμ, η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποκετίνο συγκέντρωσε άλλους 12 παίρνοντας τη νίκη με γκολ που επιτεύχθηκε μετά το 86ο λεπτό.
Πιο πρόσφατη ήταν η νίκη με 2-1 επί της Αρσεναλ, στις αρχές του μήνα, με γκολ του Χάρι Κέιν στο 86’, ενώ με τον ίδιο τρόπο είχε επικρατήσει (2-1)  της Σάντερλαντ στο Γουαιτ Χαρτ Λέιν τον περασμένο μήνα με γκολ του Ερικσεν στο 88΄.
Ο 23χρονος Δανός έχει σκοράρει άλλες δυο φορές στην εκπνοή των αγώνων δίνοντας τη νίκη με 2-1 στους «σπερς» κόντρα στην Σουόνσι εκτός έδρας τον Δεκέμβριο και τη Χαλ επίσης εκτός έδρας τον Νοέμβριο.
*Πηγή: England365.gr*

Μαρτίνεθ: «Σοφτ για τα στάνταρ μας»

Τα αμυντικά λάθη, η πολυπρόσωπη-αδιάσπαστη άμυνα της Λέστερ και η κούραση από το παιχνίδι κόντρα στην Γιουνγκ Μπόις για το Γιουρόπα Λιγκ την περασμένη Πέμπτη ήταν οι λόγοι που έβαλαν την Έβερτον σε επικίνδυνη θέση απέναντι στην Λέστερ, πριν από την ισοφάριση του Ρομέλου Λουκάκου για το τελικό 2-2.
«Είναι μία από αυτές τις εμφανίσεις που κάνεις όταν έχεις παίξει στην Ευρώπη. Μοιάζαμε λίγο εκτός ρυθμού αν και ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολο παιχνίδι
Το να σκοράρεις πρώτος είναι πάντα το πιο δύσκολο και από εκείνο το σημείο δεν καταφέραμε να παίξουμε όπως πριν. Ήμασταν σοφτ για τα στάνταρ μας με αποτέλεσμα να δεχθούμε δύο γκολ.
Αλλά ήταν φανταστικό σημάδι η αντίδρασή μας να πάρουμε τον βαθμό. Ήταν δύσκολο γιατί η Λέστερ είχε δέκα παίκτες πίσω από την μπάλα. Είναι κολακευτικό να έρχονται ομάδες εδώ και να κλείνονται πίσω, αλλά κάποιες φορές είναι δύσκολο να τις διασπάσεις» σχολίασε ο Ισπανός.
*Πηγή: England365.gr*

Ποκετίνο : «Δείξαμε χαρακτήρα»

Με εγκωμιαστικά σχόλια για τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα της ομάδας του, αναφέρθηκε ο τεχνικός της Τότεναμ Μαουρίτσιο Ποκετίνο μετά την ισοπαλία (2-2) κόντρα στη Γουεστ Χαμ.
Την άποψη πως σε πολλά ματς η Τότεναμ έχει δείξει ότι διαθέτει πίστη και πάντα προσπαθεί για το θετικό αποτέλεσμα, εξέφρασε ο τεχνικός της ομάδας. «Σήμερα είναι πολύ σημαντικό να τονίσω πως η ομάδα έδειξε χαρακτήρα και προσωπικότητα γιατί ήταν δύσκολο. Δέκα λεπτά πριν την λήξη χάναμε 2-0 και η ομάδα έδειξε χαρακτήρα».
Ο Αργεντινός προπονητής ρωτήθηκε και για τη φάση του πέναλτι στις καθυστερήσεις του αγώνα, που έδωσαν την ευκαιρία στην ομάδα του να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας. «Από τη θέση που βρισκόμουν είναι δύσκολο να εκφράσω σωστή άποψη, αλλά πρέπει να δεχθούμε την απόφαση του διαιτητή» δήλωσε.
«Δεν είναι εύκολο την τελευταία στιγμή, ο Χάρι είναι νέος και έχει μέλλον, και όπως πάντα είμαι χαρούμενος με την απόδοση του. Έδειξε πως διαθέτει προσωπικότητα όταν σκόραρε και αυτό είναι το πιο σημαντικό»  τόνισε για τον Χάρι Κέιν.
*Πηγή: England365.gr*

Ρότζερς: «Γιγάντιο βήμα για την τετράδα»

Ένα σπουδαίο βήμα για την επίτευξη του στόχου της, που για ακόμη μία σεζόν είναι η τετράδα, αποτελεί η νίκη της Λίβερπουλ επί της Σαουθάμπτον (2-0) σύμφωνα με τον Μπρένταν Ρότζερς.
«Ξέραμε πως θα υπήρχαν κι άλλα παιχνίδια που θα μπορούσαν να μας φέρουν στην τετράδα ακόμη κι αν φέρναμε ισοπαλία σήμερα. Αλλά το ότι το κερδίσαμε ήταν ένα γιγάντιο βήμα. Κερδίσαμε την Σαουθάμπτον εντός και εκτός έδρας και αυτό δείχνει το πως παίζουμε.
Πιεστήκαμε πολύ στα πρώτα 15’. Η μόνη μου απογοήτευση είναι πως δεν ήμασταν τόσο καλοί με την μπάλα όσο θα μπορούσαμε, αλλά οι συνθήκες ήταν δύσκολες. Η γενική μας εμφάνιση ήταν καλή.
Το γκολ του Κουτίνιο ήταν θαυμάσιο όσον αφορά την ανάπτυξη της φάσης και το πως ανοίχτηκαν οι παίκτες. Και η εκτέλεση ήταν εξίσου εκπληκτική.
Όσον αφορά τα παράπονα της Σαουθάμπτον, κάποιες φορές οι αποφάσεις είναι εναντίον σου. Δικαιολογώ τον Φρεντ που δεν καταλόγισε το πέναλτι. Η μπάλα απομακρύνεται κι εκείνος πάει μόνος του πάνω στον Άλεν. Στην συνέχεια ο Τζο κάνει επαφή με την μπάλα και όχι με τον παίκτη. Ο Κέβιν ήταν έξοχος, σύμφωνα με την γνώμη μου. Ο κόσμος πίεζε πάρα πολύ αλλά είχε φοβερό έλεγχο του αγώνα.
Είναι συναρπαστικό. Είναι φανταστικό. Όλες οι ομάδες είναι πολύ κοντά. Το παράπονό μου ήταν ότι δεν ήμασταν έτοιμοι μέχρι τον Νοέμβριο. Αλλά είμαστε μόνο τρεις βαθμούς πίσω από την 3η θέση, κάτι που είναι σπουδαίο» ανέφερε σχετικά.
*Πηγή: England365.gr*

Ικανοποίηση για Κράμαριτς στη Λέστερ!

Μόνο ικανοποιημένος είναι ο Νάιτζελ Πίρσον με την έως τώρα απόδοση του Αντρέι Κράμαριτς με την φανέλα της Λέστερ στο πρωτάθλημα, στάζοντας... μέλι για το νέο απόκτημα της ομάδας του.
«Τα γκολ που έχει πετύχει θα του δώσουν αυτοπεποίθηση. Αν δείτε τα δύο παιχνίδια στα οποία έχει σκοράρει θα διαπιστώσετε πως έχει κάνει πολύ σκληρή δουλειά για την ομάδα και έχει αρπάξει κάθε ευκαιρία που του έχει δοθεί.
Αλλά γι’ αυτό τον πήραμε έτσι κι αλλιώς, για να σκοράρει. Φυσικά δίνει στην ομάδα κάτι περισσότερο αφού είναι ένας πανέξυπνος ποδοσφαιριστής. Σε προσωπικό επίπεδο, τα γκολ που πετυχαίνει του επιτρέπουν να απολαμβάνει την δουλειά του εδώ» ανέφερε ο τεχνικός των «αλεπούδων».
*Πηγή: England365.gr*

Στα εκτός... χτίζει την εστία της η Λίβερπουλ!!

Με το 2-0 στην έδρα της Σαουθάμπτον η Λίβερπουλ έφτασε στο 5ο σερί εκτός έδρας παιχνίδι που κρατάει ανέπαφη την εστία της, κάτι που είχε να συμβεί από την σεζόν 1984-85 και συγκεκριμένα το διάστημα Μαρτίου-Μαΐου.
Το σύνολο του Μπρένταν Ρότζερς δείχνει στο δεύτερο γύρο εντελώς διαφορετικό πρόσωπο από εκείνο που παρουσίασε στην έναρξη της περιόδου και έχει φτάσει πολύ κοντά στην τετράδα με συνεχή επιτυχημένα αποτελέσματα. Μετά τη νίκη στο «St. Mary’s» μετρά 45 βαθμούς και ατενίζει το μέλλον στο πρωτάθλημα με αισιοδοξία...
Σημαντικό παράγοντα σε αυτό έχει παίξει, λοιπόν, και το γεγονός πως το σύνολο του Βορεϊοιρλανδού διόρθωσε κάποια από τα κακώς κείμενα στην άμυνά του, αποδεικνύοντας πόσο σκληροτράχηλο μπορεί να είναι, αφού στα τελευταία πέντε εκτός έδρας παιχνίδια δεν έχει δεχθεί ούτε ένα τέρμα.
Συγκεκριμένα η άμυνα των "κόκκινων" κράτησε το μηδέν στις παρακάτω επισκέψεις: 26/12 Μπέρνλι (0-1), 10/01 Σάντερλαντ (0-1), 17/01 Αστον Βίλα (0-2), 07/02 Εβερτον (0-0), 22/02 Σαουθάμπτον (0-2)
Την τελευταία φορά που συνέβη κάτι τέτοιο ήταν πριν 30 χρόνια και πιο συγκεκριμένα το διάστημα μεταξύ Μαρτίου και Μαίου 1985 και τα αποτελέσματα ήταν τα εξής: 23/03 Γουεστ Μπρομ (0-3), 03/04 Σάντερλαντ (0-3), 06/04 Λέστερ (0-1),  27/04 Ιπσουιτς (0-0), 06/05 Κόβεντρι (0-2).
Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί πως από το παιχνίδι κόντρα στην Μπέρνλι έως σήμερα, οι «κόκκινοι» έχουν συγκομιδή 20 βαθμών από τους 24 που διεκδίκησαν, κάτι που του θα έκανε... πρωτοπόρους, αν η διοργάνωση μετρούσε από την Boxing Day και μετά.
*Πηγή: England365.gr*

Ρούνεϊ: «Πάμε για νέα αρχή»

Όσο και αν τους «πονάει», υποχρεούνται να κοιτάξουν μπροστά. Ο Γουέιν Ρούνεϊ δεν έκρυψε την απογοήτευσή του, αλλά και των συμπαικτών του, για την ήττα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τη Σουόνσι στην Ουαλία (2-1) και απηύθυνε κάλεσμα ανασύνταξης ενόψει της συνέχειας της Πρέμιερ Λιγκ.
Η είσοδος στην πρώτη τετράδα παραμένει ο βασικός στόχος των «κόκκινων διαβόλων», που σύμφωνα με τον Άγγλο επιθετικό μπορεί ακόμα να επιτευχθεί.
«Πρέπει να κάνουμε νέα αρχή την επόμενη εβδομάδα. Πρέπει να ξεπεράσουμε αυτή την ήττα γρήγορα και να κάνουμε ένα νέο σερί για να καταφέρουμε να τερματίσουμε στην πρώτη τετράδα. Απομένουν πολλά παιχνίδια», ήταν το πρώτο σχόλιο του διεθνούς στράικερ, που συνέχισε αναφερόμενος στη χθεσινή εικόνα της ομάδας του:
«Είναι δύσκολο να αποδεχτούμε ότι ηττηθήκαμε. Στο δεύτερο ημίχρονο κυριαρχήσαμε μέχρι τη στιγμή που δεχτήκαμε το γκολ. Δυσκολεύονταν να βγουν στην επίθεση, όμως τη στιγμή που τα κατάφεραν ήρθε το χτύπημα για εμάς, με μακρινό σουτ. Είναι απογοητευτικό το ότι δεν καταφέραμε να πάρουμε ούτε ένα βαθμό, ενώ πιάσαμε τέτοια απόδοση».
*Πηγή: England365.gr*

Μουρίνιο: «Μπορεί περισσότερα η Άρσεναλ»

Αν και αντίπαλο δέος, δεν μπορούσε να μην το παραδεχτεί. Ο Ζοσέ Μουρίνιο εξέφρασε την έκπληξή του για το γεγονός ότι η Άρσεναλ απέχει τόσο πολύ βαθμολογικά- αν και 3η- από τους άλλους διεκδικητές της κορυφής.
Με δηλώσεις του στην  εκπομπή του Skysports  «Goals on Sunday», ο προπονητής της Τσέλσι άφησε στην άκρη την παλιότερη κόντρα του με τον Αρσέν Βενγκέρ, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για τη δουλειά του και το πετυχημένο έργο του στους «κανονιέρηδες» όλα αυτά τα χρόνια.
«Δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο που η Άρσεναλ δεν είναι κοντά με την Τσέλσι και τη Μάντσεστερ Σίτι. Μου αρέσει πολύ ως ομάδα. Διαθέτει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές και ο Αλέξις Σάντσες είναι πολύ σημαντικός για εκείνους. Είναι ομάδα που μπορεί να πετύχει περισσότερα. Έχουν το ρόστερ να παίξουν πολύ καλό ποδόσφαιρο», τόνισε χαρακτηριστικά ο πολυνίκης τεχνικός και συνέχισε εστιάζοντας στον Αρσέν Βενγκέρ, με τον οποίον είχε κόντρα στο παρελθόν:
«Έχει ονειρεμένη δουλειά. Όλοι θα ήθελαν να νιώθουν αυτή την ασφάλεια που του προσφέρει η διοίκηση. Κατέκτησε πολλά τρόπαια σε σύντομο χρόνο και  τώρα απολαμβάνει όσα πέτυχε. Είναι φανταστικός προπονητής».
*Πηγή: England365.gr*

Πιο υγιής 2-1 αντί 4-1 τον προβληματικό!!

Ο Αποδυτηριάκιας γράφει για την πανάξια νίκη του Παναθηναϊκού, εξηγεί όμως γιατί δεν πρέπει να είναι πολύ ευχαριστημένος και κράζει Στιλ για την σοβαρή γκέλα... Πανάξια νίκη με 2-1 που θα μπορούσε να ήταν 4-1 πήρε ο Παναθηναϊκός από έναν Ολυμπιακό που για μια ακόμα φορά έκανε δώρο δύο γκολ στον αντίπαλο. Το ντέρμπυ «άνοιξε» στο δεύτερο ημίχρονο όταν με την έναρξη κιόλας έχασε σπάνια ευκαιρία ο Ολυμπιακός με τον Ντουρμάζ. Απάντησε καπάκι ο Παναθηναϊκός και προηγήθηκε 1-0 με αυτογκολ του Μαζουακού. Από ‘κει και πέρα έγινε ένα παιχνίδι που μόνο τον Ολυμπιακό δεν συνέφερε.
Και οι δύο αντίπαλοι έψαχναν το γκολ με επισκέψεις στην αντίπαλη περιοχή. Ο Παναθηναϊκός, δηλαδή, υπεράσπιζε το 1-0 με επιθετικό ποδόσφαιρο, ο δε Ολυμπιακός, σκέτος γυμνός βασιληάς αποκάλυπτε πανηγυρικά τις αμυντικές του αδυναμίες. Αλήθεια, πόσο διαφορά έχει ο Ολυμπιακός της Λεωφόρου από την ομάδα που έπαιξε την περασμένη Πέμπτη στο Κίεβο; Μια από τα ίδια.
Ο Παναθηναϊκός πήρε μια μεγάλη νίκη αλλά δεν θα πρέπει να είναι και πολύ ευχαριστημένος. Πριν από το 2-0 με τον Πέτριτς κλώτσησε τουλάχιστον δύο ευκαιρίες για να στείλει την μπάλλα στο πλεκτό. Σίγουρα ήταν πιο ζωντανός, πιο υγιής και αυτό φάνηκε ακόμα και στο πρώτο ημίχρονο όπου οι δύο ομάδες ήταν «αυτοκόλλητες» σε κάθε φάση. Στα τελειώματα ο Ολυμπιακός μείωσε με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Ντομίγκες κι αφού έκανε τη σοβαρή γκέλα ο Άγγλος τερματοφύλακας να καθίσει στο κέντρο για να φυλάξει και την γωνιά ευθύνης του και το τείχος.

Ο ΠΕΡΕΪΡΑ ΠΕΤΥΧΕ αυτό που ήθελε, αποκαλύπτει ο apodytiriakias.gr
Της Κορέας έγινε στο γήπεδο πριν ακόμα ξεκινήσει το ντέρμπυ. Με μπροστάρι στρατηλάτη τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Ευάγγελο Μαρινάκη εμφανίστηκε στο γήπεδο η αποστολή του πρωταθλητή. Και οι βαζέλοι τσίμπησαν. Αρπάχτηκαν. Αυτό που ήθελε ο Μαρινάκης! Ο στόχος επετεύχθει.
Σε ρόλο ταυρομάχου άπλωσε το κόκκινο πανί ο Μαρινάκης στο λυσσασμένο ταύρο, έτσι είδε τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, και με μιας μετατράπηκε το γήπεδο λες και ήταν βομβαρδισμένη Βαγδάτη.
Ο Περέϊρα, ο προπονητής του Ολυμπιακού, αυτός που είχε ζητήσει από τους παίκτες του να παίξουν σαν άντρες, πλησίασε την κόλαση της θύρας 13 και τους έκανε… νεύμα να μπουκάρουν. Και τα κορόιδα οι Παναθηναϊκοί του έκαναν τη χάρη. Σπάσανε το κάγκελο και ορμήξανε να τον φάνε μέσα στον αγωνιστικό χώρο.
Η μεγάλη… απορία! Που στο διάολο βρέθηκαν αμέτρητες κούτες από φωτοβολίδες. Οκευ, οι Ολυμπιακοί ήταν προκλητικοί με αρχιντοπαρισμένο τον Μαρινάκη. Γιατί οι μαλάκες οι βαζέλοι μάσησαν και δεν κράτησαν στην καβάτζα τα βεγγαλικά για να τα ρίξουν όταν η ομάδα σκοράρει;

*Πηγή: sportdog.gr*

Ρομπέρτο: «Χάσαμε τη συγκέντρωσή μας μετά το γκολ»

Στην έλλειψη συγκέντρωσης των παικτών του Ολυμπιακού μετά το αυτογκόλ του Αρτούρ Μαζουακού, μετά τη λήξη του ντέρμπι στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Ρομπέρτο: «Χάσαμε τη συγκέντρωσή μας μετά το γκολ»
Ο Ισπανός γκολκίπερ του Ολυμπιακού τόνισε πως οι συμπαίκτες του ξεκίνησαν καλά την αναμέτρηση, όμως η πρωτοπορία στη βαθμολογία θα τους δώσει τον τίτλο, γιατί έχουν συνηθίσει στην πίεση και στάθηκε στην ευκαιρία του Ντουρμάζ πριν το 1-0.

Αναλυτικά: «Ξεκινήσαμε καλά τον αγώνα. Το πρώτο γκολ μας δυσκόλεψε πολύ. Μετά, χάσαμε το ρυθμό μας και επηρεαστήκαμε αρκετά. Πρέπει να σκεφτόμαστε θετικά. Είμαστε ακόμα πρώτοι και θα κατακτήσουμε το στόχο μας. Σίγουρα, ήταν μία σημαντική στιγμή, γιατί, εάν είχαμε καταφέρει να σκοράρουμε με τον Ντουρμάζ, το παιχνίδι θα ήταν τελείως διαφορετικό.

Πρέπει να το ξεπεράσουμε για να κατακτήσουμε τον πρωταρχικό μας στόχο, το πρωτάθλημα. Εμείς είμαστε μαθημένοι στην πίεση. Αγωνιζόμαστε μέχρι το τέλος. Είμαστε πρώτοι και θα παλεύουμε μέχρι το τέλος».

Ντουρμάζ: «Έπρεπε να σκοράρω»

Στη μεγάλη ευκαιρία που έχασε λίγο πριν ανοίξει το σκορ ο Παναθηναϊκός, στάθηκε ο Τζίμι Ντουρμάζ μετά τη λήξη του «αιώνιου» ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Ντουρμάζ: «Έπρεπε να σκοράρω»
Ο Σουηδός διεθνής μέσος των «ερυθρόλευκων» τόνισε πως έπρεπε να σκοράρει τη συγκεκριμένη φάση, όμως απομένουν πολλοί αγώνες για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, στάθηκε στην ατμόσφαιρα που επικράτησε το γήπεδο, όμως δεν θεωρεί πως επηρεάστηκαν από αυτό.

Αναλυτικά: «Είμαστε πολύ απογοητευμένοι. Εάν είχα σκοράρει, θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα και θα είχαμε τον έλεγχο. Θα ήταν αλλιώς. Δεν μπόρεσα να τα καταφέρω. Δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. Δεν βάλαμε γκολ και έτσι είναι το ποδόσφαιρο.

Δεν τα καταφέραμε, αλλά έχουμε αρκετά παιχνίδια μπροστά μας. Ήταν ιδιαίτερη η ατμόσφαιρα και το ξέραμε αυτό. Συνέβησαν διάφορα πράγματα. Εμείς δεν δώσαμε σημασία και προσπαθήσαμε να μείνουμε συγκεντρωμένοι».

Κρόιφ: «Καμία πρόταση από τον ΠΑΟΚ»

Στην ιστοσελίδα «soccernews.nl» μίλησε ο τεχνικός διευθυντής της Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ζόρντι Κρόιφ, ο οποίος τόνισε ότι δεν έχει καμία πρόταση από τον ΠΑΟΚ για συνεργασία.

«Ο Αγγελίδης με είχε φέρει στην Μακάμπι το 2012, όταν ήταν πρόεδρος εδώ. Αλλά μπορώ να είμαι σαφής σχετικά με αυτό, κανένας από τον ΠΑΟΚ δεν μου έχει καταθέσει προσφορά.

Διαβάζω, βέβαια, παντού, τόσο στα ελληνικά όσο και στα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης όσα γράφονται για το μέλλον μου», είπε αρχικά ο γιος του Γιόχαν Κρόιφ και πρόσθεσε:
«Το συμβόλαιο μου με τη Μακάμπι λήγει, αλλά έχω δηλώσει ότι είμαι ανοιχτός για παραμονή. Εννοείται, εγώ και ο ιδιοκτήτης, ο Μιτς Γκολντχαρ, να μπορούμε να συνεχίσουμε στην ίδια γραμμή. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στον Καναδά, αλλά ελπίζω ότι σύντομα θα μπορέσουμε να μιλήσουμε πρόσωπο με πρόσωπο για να δούμε αν ταιριάζουν οι φιλοδοξίες μας».
*Πηγή: metrosport.gr*

Ο Γιάννης, πάντως, πάλεψε…!!

Η πολύ καλή παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο (19π.) δεν ήταν αρκετή για τους Μπακς που υποκλίθηκαν στους ανώτερους Χοκς με 97-86. Νέα νίκη των Πίστονς.

Ο Γιάννης, πάντως, πάλεψε…
Οι Μπακς πάλεψαν μέχρι το τρίτο δωδεκάλεπτο απέναντι στους Χοκς, αλλά ένα ξέσπασμα που ξεκίνησε με διαδοχικά τρίποντα από τον Κάιλ Κόρβερ χάρισε στην ομάδα της Ατλάντα τη νίκη με 97-86.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να διευρύνει το αήττητο της ομάδας του στο Μιλγουόκι σε εννιά αγώνα, αλλά δεν ήταν αρκετός. Ο 20χρονος άσος είχε 19 πόντους (5/5 βολές, 7/15 δίποντα), 4 ριμπάουντ, 2 τάπες, 1 κλέψιμο και 1 λάθος σε 32:03 για τα «ελάφια», που ακόμη δεν έχουν στη διάθεσή τους το νέο απόκτημα, Μάικ Κάρτερ-Ουίλιαμς, λόγω τραυματισμού.

Ο Πολ Μίλσαπ με 23 πόντους και 16 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος των «γερακιών» που έδειξαν να ξεπερνούν γρήγορα τη βαριά ήττα από τους Ράπτορς στην Ατλάντα.

Δωδεκάλεπτα: 13-22, 35-48, 64-66, 86-97.

Μπακς (31-24): Αντετοκούνμπο 19, Μίντλετον 19, Μέιο 15, Μπέιλες 13, Ένις 4, Ιλιασόβα 4, Πλάμλι 4, Ντάντλεϊ 4, Πατσούλια 2, Χένσον 2.

Χοκς (44-12): Μίλσαπ 23 (16 ριμπ.), Χόρφορντ 15, Κόρβερ 12, Σρέντερ 12, Κάρολ 10, Τιγκ 10, Σκοτ 8, Μπέιζμορ 4, Άντιτς 3.

Σε σταθερά ανοδική πορεία οι Πίστονς, πήραν την έκτη νίκη τους στα εννιά τελευταία παιχνίδια. Με τον Κεντάβιους Κάλντγουελ-Πόουπ να έχει 26 πόντους και το δίδυμο Ντράμοντ-Μονρό να κυριαρχεί κάτω από τα καλάθια, επικράτησαν 106-89 των Ουίζαρντς που δείχνουν να περνούν περίοδο κρίσης.

Δωδεκάλεπτα: 27-22, 47-52, 82-71, 106-89.

Πίστονς (23-33): Κάλντγουελ-Πόουπ 26, Ντράμοντ 18 (16 ριμπ.), Τζάκσον 17, Μονρό 15 (15 ριμπ.), Τόλιβερ 13, Μικς 10, Μπάτλερ 7, Μάρτιν, Ντίνγουιντι.

Ουίζαρντς (33-23): Γκορτάτ 24 (10 ριμπ.), Τεμπλ 12, Γουόλ 10 (12 ασίστ), Χάμφρις 11, Πιρς 8, Νενέ 4, Σεραφέν 4, Σέσιονς 7, Πόρτερ 2, Μπάτλερ 7, Μπλερ, Γουέμπστερ.*Πηγή: sport-fm.gr*

Το… ξετύλιξε η Ρεάλ!! (video)

Όχι που δεν θα εκμεταλλευόταν το «δώρο» η Ρεάλ Μαδρίτης! Οι «μερένχες» έλυσαν το γόρδιο δεσμό στο δεύτερο μέρος και επικρατώντας 2-0 της Έλτσε, άφησαν εκ νέου τη… σκόνη τους στην Μπαρτσελόνα.

Το… ξετύλιξε η Ρεάλ! (video)

Επικρατώντας, λοιπόν, με σκορ 2-0, η βασίλισσα αύξησε τη διαφορά της από τους Καταλανούς στους τέσσερις πόντους και ατενίζει με ακόμα περισσότερη ευκολία το δρόμο προς τον τίτλο.

Στο πρώτο μέρος, παρά την υπεροχή και τις φάσεις που είχε, η ομάδα του Αντσελότι δεν μπορούσε να διασπάσει την άμυνα των γηπεδούχων. Στο δεύτερο, όμως, βάλθηκε να αποφύγει το σοκ και μπαμ-μπαμ καθάρισε μια και καλή τους τρεις βαθμούς της νίκης. Με τον Μπενζεμά να λύνει το γόρδιο δεσμό σε πρώτη φάση (στο 56') και τον Κριστιάνο να βάζει -μετά τη Σάλκε- τη νέα του πινελιά, δείχνοντας πως επέστρεψε δριμύτερος για να οδηγήσει σε νέες κούπες τη Ρεάλ.



Το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής:


Παρασκευή, 20/2

Χετάφε-Εσπανιόλ 2-1
(33’ Σαράμπια ,57’ Βάσκες - 89’ Αρμπίγια)

Σάββατο, 21/2

Μπαρτσελόνα-Μάλαγα 0-1
(7' Χουάνμι)

Κόρδοβα-Βαλένθια 1-2
(74' πεν. Γκιλάς - 38' Αντρέ Γκόμεζ, 81' Πιάτι)

Ατλέτικο Μαδρίτης-Αλμερία 3-0
(13' Μάντζουκιτς, 20', 29' Γκριζμάν)

Λα Κορούνια-Θέλτα 0-2
(47’ Τσαρλς, 82’ Λαριβέι)

Κυριακή, 22/2

Σοσιεδάδ-Σεβίλλη 4-3
(16’ Αγκιρέτσε, 48’ πεν., 90’ Πριέτο, 82’ Φινμπόγκασον – 43’ Κολοτζίετσακ, 67’ Μπάκα, 78’ πεν. Γκαμέιρο)

Μπιλμπάο-Ράγιο Βαγιεκάνο 1-0
(86' Αντούριθ)

Βιγιαρεάλ-Εϊμπάρ 1-0
(71' Βιέτο)

Έλτσε-Ρεάλ Μαδρίτης 0-2
(56' Μπενζεμά, 69' Κριστιάνο)

Δευτέρα, 23/2

Λεβάντε-Γρανάδα (21:45)


Η επόμενη (25η) αγωνιστική:


Παρασκευή, 27/2

Εσπανιόλ - Κόρδοβα (21.45)

Σάββατο, 28/2

Γρανάδα - Μπαρτσελόνα (17.00)
Βαγιεκάνο - Λεβάντε (19.00)
Αλμερία - Λα Κορούνια (21.00)
Μάλαγα - Χετάφε (23.00)

Κυριακή, 29/2

Βαλένθια - Σοσιεδάδ (13.00)
Εϊμπάρ - Αθλέτικ Μπιλμπάο (18.00)
Σεβίλλη - Ατλέτικο Μαδρίτης (20.00)
Ρεάλ - Βιγιαρεάλ (22.00)

Δευτέρα, 30/2
Θέλτα - Έλτσε (21.45) *Πηγή: sport-fm.gr*

«Χωρίς τον Τσόρι ο Ολυμπιακός είναι ομάδα γειτονιάς»

Καυστικό σχόλιο για την εικόνα του Ολυμπιακού -με το οποίο διευκρίνισε, πάντως, ότι ήθελε ν’ αναδείξει την αξία του Τσόρι Ντομίνγκες και όχι να μειώσει εκείνη των υπολοίπων- έκανε ο Τόμας Ντε Βινσέντι

«Χωρίς τον Τσόρι ο Ολυμπιακός είναι ομάδα γειτονιάς»
Σ’ ένα σχόλιο που αν μη τι άλλο έκανε αίσθηση προχώρησε μετά το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό ο Τόμας Ντε Βινσέντι.

Σε ανάρτησή του στο twitter μετά τη λήξη του αγώνα, ο Αργεντινός έγραψε χαρακτηριστικά ότι «ο Ολυμπιακός χωρίς τον Τσόρι είναι μια ομάδα γειτονιάς».

Λίγο αργότερα πάντως προχώρησε σε νέα δημοσίευση, με την οποία θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι σκοπός του ν’ αναδείξει την αξία του συμπατριώτη του και όχι να μειώσει τους υπόλοιπους παίκτες των «ερυθρόλευκων», διευκρινίζοντας χαρακτηριστικά:

«Εννοούσα ότι ο Τσόρι είναι ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού. Νομίζω ότι όλος ο κόσμος συμφωνεί, δεν ήθελα να προσβάλλω κανένα. Σεβασμός…»

Tomás De Vincenti @TomasDevi
Olympiacos sin el chori es un equipo de barrio..
 
Tomás De Vincenti @TomasDevi
Quise decir que el chori es el mejor jugador del osfp.. Creo que todo el mundo esta de acuerdo, no quise ofender a nadie.. Respeto
 
 
*Πηγή: sport-fm.gr*

Παρελθόν ο Πίπαν, αναλαμβάνει ο Μπετσίροβιτς!!

Δε θα ολοκληρώσει τη φετινή χρονιά στον πάγκο της Ολίμπια Λιουμπλιάνα ο Αλες Πίπαν.

Παρελθόν ο Πίπαν, αναλαμβάνει ο Μπετσίροβιτς
Οι πρώην πρωταθλητές Σλοβενίας απέλυσαν τον πρώην ομοσπονδιακό τεχνικό της χώρας, μετά τον αποκλεισμό των κυπελλούχων Ευρώπης του 1994 από την Κρκα στα ημιτελικά του Κυπέλλου της πρώην γιουγκοσλαβικής χώρας.

Αντικαταστάτης του Πίπαν θα είναι ο Μέμι Μπετσίροβιτς. *Πηγή: sport-fm.gr*