Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Tο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης έληξε 1-1

Χωρίς νίκη παραμένει ο Άρης, όρθιος ο ελλιπής ΠΑΟΚ στο "Κλ. Βικελίδης". Ο πρώην Αρειανός Σάκης Παπάζογλου έβαλε σε νέους μπελάδες τον Σάκη Τσιώλη, γράφοντας το τελικό 1-1 στο 48΄. Ο Λαζαρίδης το 1-0 στο 3΄.
Σάκης κερνάει Σάκη ...φαρμάκι!
Με ένα γκολ για κάθε ομάδα στο ξεκίνημα των δύο ημιχρόνων, για τον Άρη ο Λαζαρίδης, για τον ΠΑΟΚ ο Παπάζογλου, το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης έληξε 1-1, σε ένα δίκαιο αποτέλεσμα βάσει της εικόνας των δύο ομάδων, αλλά και σε ένα ματς που μάλλον θα ξεχαστεί γρήγορα.
Αν για τον ελλιπέστατο ΠΑΟΚ το αποτέλεσμα αυτό θεωρείται επιτυχημένο, στους κίτρινους έχουν πολλά να σκεφτούν, γιατί όχι μόνο η ομάδα παρέμεινε χωρίς νίκη, αλλά έδειξε για άλλη μια φορά τα προβλήματα που έχει στη δημιουργία και την παραγωγή φάσεων ό,τι και να δοκίμασε ο Τσιώλης...
Με το καλησπέρα!
Στο 2` ο Χαλκιάς έδιωξε σε κόρνερ την κεφαλιά του Ιάκομπ, όμως στο επόμενο λεπτό ο Λαζαρίδης βρήκε στόχο με το κεφάλι του κάνοντας το 1-0 και βάζοντας νωρίς φωτιά στο ντέρμπι!
Πάθος ναι, μπάλα όχι
Ο Άρης λοιπόν είχε ξεκινήσει φουριόζος, αλλά δεν μπόρεσε να κεφαλαιοποιήσει την υπεροχή του με άλλο ένα γκολ, την ίδια στιγμή που ο ΠΑΟΚ ήταν τελείως ακίνδυνος. Το πάθος περίσσευε από πλευράς γηπεδούχων, με τον Γιάχο πάντως να μην "κιτρινίζει" ως όφειλε τον Παπαστεριανό στο 23` για μαρκάρισμα στον Ρομπέρ.
Άλλαξε η κατοχή, ανέβηκε ο ΠΑΟΚ
Οι γηπεδούχοι έδωσαν γήπεδο στον αντίπαλο, με τον ρυθμό πάντως να έχει πέσει αισθητά, που δειλά δειλά μετά το μισάωρο έχοντας την κατοχή προσπάθησε να φανεί απειλητικός κυρίως από τα αριστερά με τον Ρομπέρ. Ο Λάζαρ στις καθυστερήσεις πήγε να βάλει το γκολ της χρονιάς, αλλά ο Βελλίδης αντιδρώντας σωστά, κράτησε το 1-0.
Μία σου και μία μου!
Στο 3` το `βαλε ο Άρης, στο 3` (του δευτέρου) κι ο ΠΑΟΚ με την κεφαλιά του Παπάζογλου από την καταπληκτική μπαλιά του Λάζαρ! Ο Τσιώλης έβαλε αμέσως τον Καστίγιο, όμως οι γηπεδούχοι αδυνατούσαν να αποκτήσουν καλή κυκλοφορία, με τον ΠΑΟΚ να δείχνει να πατά καλύτερα.
Ο τεχνικός του Άρη έπαιξε όλα του χαρτιά βάζοντας Νέτο και Τριανταφυλλάκο, με τον Άρη να έχει ένα διάστημα πίεσης (65`-75`), δίχως όμως να απειλήσει άμεσα, πλην της κεφαλιάς του Ιάκομπ.
Η "φλύαρη" πίεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε ως το τέλος, με τον ΠΑΟΚ να έχει παθητικό ρόλο και να ψάχνει μια κόντρα για να απειλήσει, δίχως όμως να αλλάξει κάτι μέχρι τη λήξη.
Το φιλμ του αγώνα:
90+4` Ληξη του ματς
90` Κίτρινη στον Ίβιτς
85` Κίτρινη στον Σανκαρέ
84` Κίτρινη στον Ούμπιδες
82` Ο Γιάννου αντί του Παπάζογλου
79` Κίτρινη στον Πρίττα
77` Σέντρα Νέτο από δεξιά, κεφαλιά του Ιάκομπ, που νίκησε τον Χαλκιά, άουτ
74` Ο Τριανταφυλλάκος στη θέση του Παπαστεριανού
72` Ο Νέτο εκτέλεσε φάουλ, ο Χαλκιάς έπεσε στη γωνία του κι απέκρουσε
70` Ο Άρης ζητά πέναλτι για μαρκάρισμα με τα χέρια του Μαλεζά στον Ιάκομπ
68` O Γεωργιάδης αντί του Σαλπιγγίδη
64` Ο Νέτο αντί του Φατί
58` Πλασέ του Καστίγιο, ψηλά πάνω από τα δοκάρια
54` Κίτρινη στον Κοντρέρας
51` Kίτρινη κάρτα στον Παπάζογλου
50` Ο Καστίγιο αντί του Ακόστα
48` Ο Λάζαρ με καταπληκτική μπαλιά από αριστερά βρήκε τον Παπάζογλου ο οποίος σηκώθηκε στη μικρή περιοχή και με κεφαλιά έκανε το 1-1!
46` Ίβιτς αντί Ρομπέρ
46` Έναρξη του δευτέρου μέρους
To δεύτερο μέρος καθυστερεί να ξεκινήσει, καθώς ο Γιάχος είπε στους ανθρώπους του Άρη να κατέβει το επίμαχο υβριστικό πανό για τον ΠΑΟΚ, διαφορετικά απειλεί να μην ξεκινήσει το ματς. Τελικά, μετά από διαβουλεύσεις, το επίμαχο πανό διπλώθηκε και το ματς ξεκινά.
45+2` Λήξη του πρώτου μέρους
45+1` Πανέξυπνο σουτ του Λάζαρ έξω από την περιοχή και δεξιά, ενώ φαινόταν οτι θα επιχειρήσει σέντρα, ο Βελλίδης έπεσε στη γωνία του και απέκρουσε
45` Σουτ του Βιεϊρίνια από το ημικύκλιο της περιοχή, σταθερά ο Βελλίδης μπλόκαρε
37` Ο Ακόστα πήρε την κόντρα και ξεχύθηκε προς την περιοχή του ΠΑΟΚ, αλλά ο Κοντέρας έκοψε την πάσα που έβγαζε τετ-α-τετ τον Ιάκομπ
34` Ξανάρχισε το ματς
33` Διακοπή στο ματς. Ο Γιάχος δίνει εντολή να κατέβει ένα υβριστικό πανό για τον ΠΑΟΚ από τη Θύρα 2
25` Πρώτο σουτ του ΠΑΟΚ στο ματς από τον Βιεϊρίνια, η μπάλα κόντραρε και πήγε κόρνερ
21` Ο Ιάκομπ υποδείχτηκε λανθασμένα οφσάιντ σε μια φάση που έβγαινε μόνος απέναντι στον Χαλκιά, μετά από βαθιά μπαλιά.
7` Νέο κόρνερ για τον Αρη. Εκτέλσε ο Ούμπιδες, η μπάλα πήρε τροχιά προς την εστία, έδιωξε με δυσκολία ο Χαλκιάς με γροθιές
3` Ο Νίκος Λαζαρίδης με γυριστή κεφαλιά από το κόρνερ του Ούμπιδες από αριστερά έκανε το 1-0!
2` Σέντρα του Μίσελ, κεφαλιά του Ιάκομπ στο πρώτο δοκάρι, απέκρουσε ο Χαλκιάς σε κόρνερ
1` Έναρξη του αγώνα
Oι συνθέσεις:
Άρης (Σάκης Τσιώλης): Βελλίδης, Παπαστεριανός, Μίσελ, Σανκαρέ, Λαζαρίδης, Πρίττας, Φατί, Ουμπίδεζ, Ακόστα, Καπετάνος, Ιάκομπ
ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Χαλκιάς, Μαλεζάς, Ετό, Λαζάρ, Σαλπιγγίδης, Κοντρέρας, Σνάουτσνερ, Παπάζογλου, Ρομπέρ, Αρίας, Βιεϊρίνια
Διαιτητής: Θ.Γιάχος (Χίου)

"Σοκ" για Τσέλσι!!

Την δεύτερη ήττα της στο πρωτάθλημα της Premier League γνώρισε η Τσέλσι, καθώς ηττήθηκε από την νεοφώτιστη ΚΠΡ με 1-0 στο "Λόφτους Ρόουντ"! Κόκκινες σε Μποσίνγκουα και Ντρογκμπά γαι την Τσέλσι.
"Σοκ" για Τσέλσι! (ΒΙΝΤΕΟ)
Η... κακή μέρα φάνηκε απ' την αρχή για τους "μπλε", καθώς μόλις στο 10' ο Χέλγκιουσον έβαλε μπροστά την ΚΠΡ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Τα πράγματα πήραν ακόμα χειρότερη τροπή για την ομάδα του Βίλας-Μπόας, αφού στο 33' ο Μποσίνγκουα αντίκρυσε την κόκκινη κάρτα και στο 41' ο Ντρογκμπά ακολούθησε τον... δρόμο του συμπαίκτη του!

Η Τσέλσι με εννιά παίκτες δεν μπορούσε να αντιδράσει στο δεύτερο ημίχρονο και το 1-0 παρέμεινε για την ΚΠΡ μέχρι το τέλος.

Έκοψε ...ταρίφα!!

Δεύτερη σερί εκτός έδρας ήττα για την ΑΕΚ, πάλι με το ίδιο σκορ. Μετά το 1-3 από τη Λοκομοτίβ στη Μόσχα, έχασε και από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Το 3-1 διαμορφώθηκε από δύο γκολ του Μάντζιου, ένα του Σουμπίνιο και ...μισό-μισό από Μπέλεκ-Λυμπερόπουλο.
Έκοψε ...ταρίφα!
90' Ληξη αγώνα
89' Καλό σουτ του Λεονάρντο η μπάλα κατέληξε άουτ λίγο πιο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κάρολ.
84' Αλλαγή για τον ΟΦΗ: Ο Καμπάνταης στη θέση του Σουμπίνιο.
83' Αλλαγή για την ΑΕΚ: Ο Γκέντσογλου αντί του Βάργκας
81' Γκολ για τον ΟΦΗ: Ο Μάντζιος γράφει το 3-1.
79' Ο Κοντοές διώχνει σε κόρνερ στο σουτ του Σουμπίνιο.
76' Σουτ του Λόπεθ η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.
75' Καλό σουτ του Παπουλή σε αντεπίθεση του ΟΦΗ, η μπάλα κόντραρε στον Καράμπελά και έφυγε κόρνερ.
73' Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την ΑΕΚ! Ο Καφές έβγαλε ωραία μπαλιά στον Λεονάρντο, ο Βραζιλιάνος έδωσε πάσα στον Μπέλεκ, το σουτ του οποίου μπροστά στην κενή εστία κατέληξε άουτ. Έπαιξε ρόλο βέβαια οτι έβαλε το καλάμι.
63' Αλλαγή για τον ΟΦΗ: Ο Λόπεθ στη θέση του Σίσιτς.
62' Κεφαλιά του Μπέλεκ, πάνω στον Κάρολ.
60' Γκολ για την ΑΕΚ: Ο Λεονάρντο έκανε ωραία ενέργεια από αριστερά, γύρισε την μπάλα μέσα στην περιοχή στον Μπέλεκ, το σουτ του οποίου έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο και πέρασε τη γραμμή, για να ακολουθήσει η κεφαλιά του Λυμπερόπουλου στα δίχτυα. Το γκολ αρχικά χρεώθηκε στον Λύμπε και μετά από αρκετή ώρα η Λίγκα το έδωσε στον Καμερουνέζο.
52' Σουτ του Λεονάρντο άουτ.
49' Γκολ για τον ΟΦΗ: Ο Σουμπίνιο με διαγώνιο σουτ από αριστερά κάνει το 2-0.
46' Έναρξη δευτέρου μέρους.
Αλλαγές για την  ΑΕΚ: Ο Γκερέιρο αντί του Κάρλος και ο Μπέλεκ στη θέση του Σιαλμά.
45'+5' Λήξη πρώτου ημιχρόνου.
45'+2' Λάθος από τον Δέλλα, ο οποίος στην προσπάθειά του να διώξει ύστερα από κόρνερ του ΟΦΗ, δεν βρήκε καλά την μπάλα με αποτέλεσμα να πάρει κατεύθυνση προς την εστία του Αραμπατζή, ευτυχώς για την ΑΕΚ όμως η μπάλα κατέληξε εκτός γηπέδου.
Πέντε λεπτά καθυστερήσεις λόγω της τρίλεπτης διακοπής που έλαβε χώρα μεταξύ 26' και 29'.
44' Ο Λυμπερόπουλος έχασε το... άχαστο για να φέρει το ματς στα ίσια. Ύστερα από σέντρα του Κοντοέ, ο επιθετικός της ΑΕΚ πήρε την κεφαλιά μόνος του μπροστά στον Κάρολ, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πιο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κάρολ.
42' Σουτ του Σιαλμά από το ύψος του πέναλτι η μπάλα πέρασε άουτ. Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ να ισοφαρίσει...
38' Κίτρινη σε Βάργκας και Κάρολ, οι οποίοι διαπληκτίστηκαν για την τήρηση του φερ πλέι.
37' Μικροένταση μεταξύ των παικτών της ΑΕΚ και του ΟΦΗ, επειδή ο Λεονάρντο συνέχισε το παιχνίδι ενώ παίκτης των Κρητικών (Παπουλής) βρισκόταν το έδαφος.
33' Εντυπωσιακή απόκρουση του Κάρλο σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κάρλος.
Μετά από τρίλεπτη διακοπή από τον διαιτητή Στυλιάρα το παιχνίδι συνεχίζεται. Ο λόγος; Ό,τι έγινε και στο ΟΑΚΑ χθες στο ματς ΠΑΟ-Εργοτέλης. Ο ρέφερι ζήτησε να κατεβεί πανό με πολιτικοκοινωνικό μήνυμα, λόγω της κρίσης.
25' Πολύ καλή εκτέλεση φάουλ από τον Λεονάρντο, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και πέρασε άουτ, λίγο πιο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κάρολ.
24' Κίτρινη στον Γεωργίου.
Ο Νίκος Κωστένογλου έχει εντοπίσει προβλήματα στο κατέβασμα της μπάλας από την άμυνα γι' αυτό έδωσε οδηγίες στον Καφέ να αναλάβει τη μεταβίβαση από τα μετόπισθεν στην επίθεση...
19' Πλασέ του Μάντζιου στη μικρή περιοχή της ΑΕΚ, ύστερα από σέντρα του Μπουλούτ, η μπάλα έφυγε άουτ. Η Ένωση έχει ανοίξει πολύ στα τελευταία λεπτά μετά το 1-0 των Κρητικών.
18' Ο Αραμπατζής αποκρούει στο δυνατό σουτ του Μπουλούτ μέσα από την περιοχή. Στην επαναφορά η κεφαλιά του Τούρκου έφυγε άουτ.
14' Κίτρινη στον Μπουλούτ.
14' Ο Σιαλμάς σκοράρει για την ΑΕΚ, όμως το γκολ ακυρώθηκε αφού προηγουμένως ο Μανωλάς που έκανε την κεφαλιά-πάσα ήταν σε θέση οφσάιντ.
12' Γκολ για τον ΟΦΗ: O Παπουλής έβγαλε τον Μάντζιο στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ, ο οποίος πλάσαρε από πλάγια θέση η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του Αραμπατζή και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0. Πρώτο γκολ με τη φανέλα του ΟΦΗ για τον Μάντζιο
6' Καλό σουτ του Κάρλος μέσα στην περιοχή του ΟΦΗ, όμως η προσπάθεια του Ισπανού ανακόπηκε από την κρητική άμυνα.
2' Πρώτο σουτ στην αναμέτρηση από τον Λεονάρντο, ο οποίος δεν απείλησε τον Κάρολ.
1' Σέντρα στο ματς
ΟΦΗ (Αναστόπουλος): Κάρολ, Γαλανόπουλος, Μπουλούτ, Γεωργίου, Ταυλαρίδης, Κάλαϊτζιτς, Μποντόρ, Σουμπίνιο, Σίσιτς, Παπουλής, Μάντζιος
ΑΕΚ (Κωστένογλου): Αραμπατζής, Κοντοές, Δέλλας, Λυμπερόπουλος, Καράμπελας, Κάρλος, Καφές, Βάργκας, Λεονάρντο, Μανωλάς, Σιαλμάς

Ξανάπιασε κορυφή ο Ολυμπιακός

Ξανάπιασε κορυφή ο Ολυμπιακός με τη νίκη 3-0 επί του Πανιωνίου στη Ν. Σμύρνη. Δύο ασίστ ο Ιμπαγάσα, από τον οποίο ξεκίνησαν και τα τρία γκολ! Δύο έβαλε ο Τζιμπούρ, ένα ο Μιραλάς.
Με Ιμπαγάσα ...περνάει καλά ΄κεί πάνω!
Με τον Ιμπαγάσα να δημιουργεί και τους Τζιμπούρ – Μιραλάς να εκτελούν, ο Ολυμπιακός πέρασε... δια περιπάτου από τη Νέα Σμύρνη επικρατώντας του Πανιωνίου με 3-0. Ο «Κάνιο»... εμπνεύστηκε και τα τρία τέρματα των Πειραιωτών, ενώ ο Ραφίκ σκόραρε δις κόντρα στην πρώην ομάδα του, οι φίλαθλοι της οποίας πάντως τον καταχειροκρότησαν στην αλλαγή του.

Με το σημερινό τρίποντο οι «ερυθρόλευκοι» ανέβηκαν και πάλι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, αφού έφθασαν τους 13 βαθμούς όσους έχουν και οι Παναθηναϊκός, Ατρόμητος. Μόνο που οι Περιστεριώτες έχουν και δύο ματς παραπάνω.

Εκτός από την καλή εμφάνιση των πρωταθλητών πάντως σήμερα, αξίζει να σταθούμε και στο χειροκρότημα των φιλάθλων του Πανιωνίου τη στιγμή που έβγαιναν αλλαγή στο φινάλε του ματς οι Τζιμπούρ και Ιμπαγάσα.

Ίδιο σύστημα από Ερνέστο και... Sir

Τόσο ο Τάκης Λεμονής όσο και ο Ερνέστο Βαλβέρδε ξεκίνησαν στο ματς της Νέας Σμύρνης με το 4-3-3. Για τον Πανιώνιο ο Ελευθερόπουλος ήταν κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ έπαιζε ο Πετκάκης, τα δύο στόπερ ήταν οι Σιόβας και Τσότσαλιτς και αριστερό μπακ ο Κβιρκβέλια. Στο κέντρο ξεκίνησαν οι Ρόκας, Κουμορτζί και Γουνδουλάκης, ενώ στα άκρα ήταν οι Εστογιανόφ με τον Ριέρα και στην κορυφή ο Κούτσι. Για τον Ολυμπιακό, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κοστάντσο, αριστερό μπακ ο Χολέμπας, δεξί ο Μανιάτης και στο κέντρο της άμυνας οι Μέλμπεργκ και Αβραάμ. Στη μεσαία γραμμή ήταν οι Ορμπάιθ, Μακούν και Ιμπαγάσα, στα άκρα έπαιζαν οι Μιραλάς και Αμπντούν και στην κορυφή ο Τζιμπούρ.

Ιμπαγάσα και... πάρε βάλε!

Οι δύο ομάδες δεν μπήκαν καθόλου καλά στο γήπεδο, με αποτέλεσμα το πρώτο 20λεπτο να είναι... βαρετό. Είδαμε κάποια μακρινά σουτ του Πανιωνίου, όμως τίποτα ιδιαίτερο. Μετά το πέρας όμως των πρώτων είκοσι λεπτών, ο Ολυμπιακός ανέβασε ρυθμούς και στο 25' έχασε την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία. Ο Τζιμπούρ «έσκαψε» πολύ ωραία την μπάλα για τον Μακούν, αυτός αμαρκάριστος πλάσαρε μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ. Ο Καμερουνέζος έχασε άλλη μία καλή ευκαιρία λίγο αργότερα, όταν η κεφαλιά του έφυγε λίγο πάνω από την εστία, ενώ στο 33' ήρθε και το γκολ για τον καλύτερο Ολυμπιακό. Ο Ιμπαγάσα έβγαλε την σέντρα από δεξιά και ο Τζιμπούρ μόνος του από κοντά με δυνατή κεφαλιά έκανε το 1-0.

Ο Πανιώνιος στα επόμενα λεπτά προσπάθησε να ισορροπήσει και πάλι το ματς, έχασε μάλιστα και μία καλή ευκαιρία με τον Κούτσι να σημαδεύει άουτ με κεφαλιά από κοντά, ωστόσο πριν την λήξη του ημιχρόνου δέχθηκε και δεύτερο γκολ. Δημιουργός ήταν και πάλι ο Ιμπαγάσα, ο οποίος με μία φοβερή μπαλιά από το κέντρο, έβγαλε τετ α τετ τον Μιραλάς. Ο Βέλγος σημάδεψε σωστά και με δυνατό σουτ έκανε το 0-2!


Ο... πρώην δεν συγχωρεί!

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε εξίσου καλά και στο δεύτερο ημίχρονο και μάλιστα στο 52' έφτασε πολύ κοντά και στο τρίτο γκολ. Ο Αμπντούν έβγαλε την σέντρα, ο Τζιμπούρ έκανε πρώτα το ψαλιδάκι, αλλά η μπάλα κόντραρε, ενώ στην συνέχεια της φάσης το σουτ του Μακούν έφυγε λίγο άουτ. Ο Πανιώνιος στα επόμενα λεπτά έχασε δύο ευκαιρίες με τους Κούτσι και Ρόκα, ωστόσο συνολικά η παρουσίαση του ήταν κάκιστη. Αυτό βοήθησε τον... αποτελεσματικό σήμερα Ολυμπιακό, να τριπλασιάσει τα τέρματα του στο 68'. Ο Ιμπαγάσα άνοιξε εξαιρετικά την μπάλα μέσα στην περιοχή στον Αμπντούν, αυτός από δεξιά γύρισε στον Τζιμπούρ, από αμαρκάριστος και από πολύ κοντά, δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-3.

Στα επόμενα είκοσι λεπτά δεν συνέβη κάτι αξιόλογο, αφού οι δύο ομάδες έδειξαν να συμβιβάζονται με το αποτέλεσμα που υπήρχε. Το μόνο στο οποίο αξίζει να σταθούμε, είναι το χειροκρότημα των φιλάθλων των γηπεδούχων στην αλλαγή του Ραφίκ Τζιμπούρ. Ο Αλγερινός είχε τιμήσει την φανέλα της ομάδας τους και για αυτό τον... ευχαρίστησαν, παρά τα δύο γκολ που τους έβαλε σήμερα. Με χειροκρότημα αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο και ο Άριελ Ιμπαγάσα πάντως, που ήταν με διαφορά σήμερα ο καλύτερος της αναμέτρησης.

Το λ6λόγιο της... 6ρας!!

Βασιζόμενo αποκλειστικά στη μισή ντουζίνα γκολ της Σίτι, το gazzetta.gr επιχειρεί μία διαφορετική ανάλυση για το ντέρμπι του Μάντσεστερ. Από τον 6πνο Μαντσίνι στον 6λο Φέργκιουσον.
Το λ6λόγιο της... 6ρας
Σύμφωνα με την αστρολογία, ο αριθμός 6 συμβολίζει τη δικαιοσύνη, την καλλιτεχνία, την εξυπηρέτηση και τη φαντασία. Είναι ο αριθμός του καθήκοντος, της αρμονίας, της ομορφιάς και του ιδεαλισμού. Η αλήθεια είναι πως αυτή η Σίτι που έβαλε μισή ντουζίνα γκολ στο «Ολντ Τράφορντ» συνδύαζε όλες αυτές τις αρετές.
Επόμενο ήταν λοιπόν ο Ρομπέρτο Μαντσίνι να αισθάνθηκε την ανάγκη να 6μνήσει την απόδοση των παικτών του. Την ίδια ακριβώς στιγμή ο Αλεξ Φέργκιουσον 6νε βασανιστικά το άδειο περιτύλιγμα της διάσημης τσίχλας του, η γεύση της οποίας είχε 6φανιστεί από το νευρικό μάσημα που είχε κάνει σε όλο το ματς. Οπως χάθηκε η γεύση, κάπως έτσι θαρρείς πως 6νεμίστηκαν και οι ελπίδες των απανταχού οπαδών της Γιουνάιτεντ. Δεν ήταν μόνο η 6ρετική έως απίστευτη απόδοση των Πολιτών, μα και η μηδενική αγωνιστικότητα των Κόκκινων Διαβόλων που έμειναν μετ6ταστέοι σε ένα τόσο σημαντικό ντέρμπι.
Οι φιλο6νούμενοι έπ6ν κάτι περισσότερα από 6πνα. Ο επιθετικός ρυθμός τους και ειδικά από τη στιγμή που η Γιουνάιτεντ έμεινε με 10, ήταν από φρενήρης έως 6ντλητικός. Ολοι οι παίκτες του Μαντσίνι ήταν από μόνοι τους 6στασιασμένοι από τη δική τους απόδοση. Το ίδιο και οι οπαδοί τους που αισθάνονταν στις εξέδρες του άλλοτε εχθρικού, σα να είχαν πάει μία πανέμορφη βόλτα στην 6οχή. Και να φανταστεί κανείς πως εάν ο Τζέκο (έχασε δύο στο φινάλε) και οι συμπαίκτες του δεν αστοχούσαν 6παφής, το σκορ θα μπορούσε να λάβει μυθικές διαστάσεις.
Δεν χρειάζεται λοιπόν και πολύ φαντασία για να καταλάβει κανείς τι ακολούθησε στα αποδυτήρια των ηττημένων. 6λος ο Φέργκιουσον θα τους στόλισε με τον 6ψαλμο. Απαντες πλέον θα βρίσκονται υπό κρίση... μηδενός 6ρουμένου!
Πηγή: gazzetta.gr

Πέρασε από το "Ίγουντ Παρκ" η Τότεναμ (ΒΙΝΤΕΟ)

Νίκη με 2-1 πέτυχε η Τότεναμ μέσα στο "Ίγουντ Παρκ" επί της ουραγού Μπλάκμπερν, παραμένοντας στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας της Premier League.
Πέρασε από το "Ίγουντ Παρκ" η Τότεναμ (ΒΙΝΤΕΟ)
Οι "πετεινοί" επικράτησαν 2-1 με δύο γκολ του Ράφαελ Φαν Ντερ Φάαρτ στο 15' και το 53', ενώ η Μπλάκμπερν είχε ισοφαρίσει προσωρινά με τον Φορμίκα στο 27'.

Με αυτή την νίκη τους τα "σπιρούνια" διεύρυναν το αήττητό τους σερί σε 7 αγώνες και βρίσκονται στην πέμπτη θέση της Premier League.

Στον... πάτο παρέμειναν τα "ρόδα" τα οποία διανύουν μία από τις ασχημότερες χρονιές της ιστορίας τους, έως τώρα.







Την... είπε στον "Φέργκι" ο Ρίτσαρντς!!

Ο Μίκα Ρίτσαρντς έσπευσε να... απαντήσει στον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον περί του χαρακτηρισμού περί "φωνακλάδων γειτόνων" που είχε κάνει ο τεχνικός των "μπέμπηδων" σε ανύποπτο χρόνο, ύστερα από την απίστευτη και επιβλητική νίκη της Σίτι επί της Γιουνάιτεντ, μέσα στο "Ολντ τράφορντ" με 6-1!
Την... είπε στον "Φέργκι" ο Ρίτσαρντς!
«Κάποιοι μας αποκαλούν «φωνακλάδες γείτονες», αλλά εμείς είμαστε εδώ, έχουμε ένα καλό σύνολο και θέλουμε να δείξουμε στον κόσμο τι μπορούμε να κάνουμε και πιστεύω πως σήμερα τα καταφέραμε καλά, ήταν όνειρο πολλών αυτή η νίκη», δήλωσε αρχικά ο Ρίτσαρντς και συμπλήρωσε:

«Το να έρθουμε στο «Ολντ Τράφορντ» και να κάνουμε τη νίκη αυτή με τον τρόπο αυτό μας δίνει αυτοπεποίθηση, όμως πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Πραγματικά το 6-1 είναι απίστευτο, αλλά η αποβολή του Εβανς έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να πάρουμε τους βαθμούς και να φθάσουμε σ' αυτή την επιβλητική νίκη».
 

Συνθήματα κατά Παπανδρέου και Αστυνομίας!!

Όπως και χτες, έτσι και σήμερα στα γήπεδα της Σούπερ Λιγκ, υπάρχουν συνθήματα και πανό με αποδέκτες τους Γιώργο Παπανδρέου, αλλά και την Αστυνομία.
Συνθήματα κατά Παπανδρέου και Αστυνομίας
Χτες, οι φίλοι του Ατρόμητου στο Περιστέρι και του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ σήκωσαν πανό, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.

Σήμερα και οι φίλοι του Πανιωνίου, στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν για τα τεκταινόμενα στη χώρα, μέσω συνθημάτων (κάποια από αυτά υβριστικά) κατά του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου , αλλά και με πανό.

Επίμαχα... πανό και για την Αστυνομία, ύστερα από τα χθεσινά γεγονότα έξω από το ΟΑΚΑ.
πηγή: sportdog.gr

Πάλης ξεκίνημα ...κάθε αγώνας!!

Τόπος διαδήλωσης τα ελληνικά γήπεδα στην 7η αγωνιστική. Μετά τα χθεσινά γεγονότα του ΟΑΚΑ, νέες αντιδράσεις κατά της κυβέρνησης σήμερα σε Ν. Σμύρνη και Ηράκλειο...
Πάλης ξεκίνημα ...κάθε αγώνας!
Τη σκυτάλη λοιπόν από το ΟΑΚΑ το Σάββατο πήραν σήμερα τα γήπεδα του Ηρακλείου και της Ν.Σμύρνης, όπου οι φίλαθλοι με πανό και συνθήματα εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια τους για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου...
Στο "Γεντί Κουλέ" ανέβηκε πανό που έγραφε «Δεν σε θέλει ο λαός, πάρ την τρόικα και μπρος». Ο διαιτητής Στυλιάρας ζήτησε να κατέβει, διακόπτοντας τον αγώνα για περίπου δύο λεπτά. Οι οπαδοί του ΟΦΗ φώναξαν και το...γνωστό σύνθημα για τη Βουλή και τελικά αποφάσισαν να μην το συνεχίσουν και κατέβασαν το πανό.
Στο γήπεδο της Ν.Σμύρνη ανέβηκε πανό που έγραφε «Κάτω η χούντα του ΜΠΑΤΣΟΚ», ενώ οι οπαδοί φώναζαν υβριστικά συνθήματα για τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Ο διαιτητής Σπάθας περιορίστηκε πάντως στο να ζητήσει να γίνει έκκληση από τα μεγάφωνα να σταματήσουν τα υβριστικά συνθήματα, αλλά το πανό παρέμεινε κρεμασμένο.
πηγή: sportdog.gr

Δακρυγόνα έξω από το «Κλ. Βικελίδης»!

Ένταση υπήρξε πριν από λίγο έξω από το γήπεδο του Άρη, με την αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων!
Δακρυγόνα έξω από το «Κλ. Βικελίδης»!
Η αποστολή του ΠΑΟΚ έφτασε χωρίς πρόβλημα στο γήπεδο, ωστόσο μετά την άφιξή της, οι φίλοι των «κίτρινων» θέλησαν να πλησιάσουν στα αποδυτήρια για να υποδεχθούν το πούλμαν της δικής τους ομάδας. Αυτό δεν άρεσε στην αστυνομία, η οποία για να διώξει τους φιλάθλους χρησιμοποίησε δακρυγόνα.

Η κίνηση αυτή της αστυνομίας έφερε την αντίδραση του προέδρου της ΠΑΕ Αρης, Θανάση Αθανασιάδη, ο οποίος αρκετά ενοχλημένος πήγε στους υπεύθυνους των αστυνομικών για να διαμαρτυρηθεί.

"Κακή μέρα, η χειρότερη μας"

Ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον δεν είχε όρεξη για... πολλά-πολλά μετά το 6-1 από τη Σίτι, κάνοντας λόγο για "κακή μέρα" εκ μέρους της ομάδας του.
"Κακή μέρα, η χειρότερη μας"
"Παίχτηκε τρελό ποδόσφαιρο κάποιες στιγμές. Ήταν μια κακή μέρα, η χειρότερη μας. Η αποβολή μας σκότωσε", είπε ο τεχνικός της Γιουνάιτεντ.

"Διπλό" της Σάλκε στη Λεβερκούζεν!!

Μεγάλη εκτός έδρας νίκη πέτυχε η Σάλκε, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Bundesliga, καθώς επιβλήθηκε με 1-0 της Λεβερκούζεν.

"Διπλό" της Σάλκε στη Λεβερκούζεν
Με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο για μία ακόμη φορά στο αρχικό της σχήμα η Σάλκε κατάφερε να φύγει με το διπλό από το Λεβερκούζεν, χάρη σε γκολ που σημείωσε στο 82ο λεπτό ο Φαρφάν.
Με τη νίκη αυτή η ομάδα του Γκελζενκίρχεν ανέβηκε στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, με 18 βαθμούς, πίσω από την Ντόρτμουντ και την Μπάγερν
 

Δεν... μασάει η Ουντινέζε!!

Με δύο γκολ του Αντόνιο Ντι Νατάλε η Ουντινέζε νίκησε 3-0 τη Νοβάρα και βρίσκεται μόνη πρώτη στην κορυφή της βαθμολογίας της Σέριε Α με 15 βαθμούς, κάνοντας το 3 στα 3 στο «Φρίουλι».
Δεν... μασάει η Ουντινέζε
Οι φιλοξενούμενοι αποδείχθηκαν εύκολη... λεία για τους «φριουλάνι», οι οποίοι άνοιξαν το σκορ στο 33' με τον Ντι Νατάλε και λίγο αργότερα καθάρισαν το παιχνίδι με τον Ντομίτσι στο 39' μετά από ασίστ του πρώτου. Ο αρχηγός έκανε και το 3-0 με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου για να ολοκληρώσει τον θρίαμβο της ομάδας του, η οποία συνεχίζει να εντυπωσιάζει!
H Ίντερ απέναντι στην Κιέβο ήθελε μόνο τη νίκη για να μπορέσει να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις και κατάφερε να πάρει τη νίκη με 1-0 με τέρμα του Μότα στο 34’ και πλέον με είναι έξι βαθμούς μακριά από την Γιουβέντους
Η Ρόμα στο «Ολίμπικο» νίκησε 1-0 της Παλέρμο με το πρώτο τέρμα του Έρικ Λαμέλα, παραμένοντας μόλις τέσσερις βαθμούς μακριά από την Ουντινέζε.
Κατάνια και Νάπολι έμειναν στο 0-0 και οι γηπεδούχοι είναι πλέον τρεις βαθμούς μακριά από την κορυφή, με την Νάπολι να μένει ακόμα περισσότερο πίσω.
Η Αταλάντα που πήρε ακόμα μία νίκη και κατάφερε να ξεφύγει και από τις τελευταίες θέσεις μετά τη νίκη της με 2-1 απέναντι στην Πάρμα. Ο Μοράλεζ σε ένα πεντάλεπτο (55’, 58’) καθάρισε το παιχνίδι με τον Βαλντέζ να μειώνει στο 80’.
Τέλος η Σιένα πήρε την 2η της νίκη στο πρωτάθλημα, επικρατώντας με 2-0 της Τσεζένα που μένει χωρίς νίκη. Ο Γκονζάλεζ στο 9’ έβαλε μπροστά στο σκορ τους γηπεδούχους, με τον Καλάιο να κάνει το τελικό 2-0 στο 53’.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 7ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
Σάββατο (22/10)
Φιορεντίνα-Κατάνια 2-2 (20',62' Γιόβετιτς-43' Ντελβέκιο, 82' Λόπες)
Γιουβέντους-Τζένοα (6',58' Μάτρι-31' Ρόσι, 85' Καράτσιολο)
Κυριακή (23/10)
Λέτσε-Μίλαν 3-4 (4` Τζιακομάτζι, 30` πέν. Όντο, 37` Γκρόσμιλερ - 49`, 55`, 63` Μπόατενγκ, 83` Γέπες)
Ρόμα-Παλέρμο 1-0 (7' Λαμέλα)
Κάλιαρι-Νάπολι 0-0
Ιντερ-Κιέβο 1-0 (34' Μότα)
Πάρμα-Αταλάντα 1-2 (80' Βαλντές - 55', 58' Μάξι)
Σιένα-Τσεζένα 2-0 (9' Γκονσάλες, 53' Καλαϊό)
Ουντινέζε-Νοβάρα 3-0 (33', 49' Ντι Νατάλε, 39' Ντομίτσι)
Μπολόνια-Λάτσιο (21:45)

"Τρένο" η Άντερλεχτ!!

Τι και αν η Άντερλεχτ βρισκόταν πίσω στο σκορ μέχρι το 81', κατάφερε να κάνει ολική ανατροπή, να επικρατήσει 2-1 της Βέστερλο και να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας. Τρεις μήνες το αήττητο της αντιπάλους της ΑΕΚ.
"Τρένο" η Άντερλεχτ
Η Βέστερλο βρέθηκε μια ανάσα από το να σπάσει το αήττητο της Άντερλεχτ, ωστόσο... άντεξε τη δόξα μέχρι το 81'. Η τελευταία ήττα της αντιπάλου της ΑΕΚ ήταν στις 29 Ιουλίου και το σερί επιτυχιών συνεχίζεται...
Η Άντερλεχτ βρέθηκε να χάνει στο 31' από το γκολ του Ντε Πίτερ, ωστόσο ρυθμό ανέβασε στο τελευταίο τέταρτο πετυχαίνοντας την ολική ανατροπή... Στο 81' ο Γιούχασζ ισοφάρισε σε 1-1 και το νικητήριο γκολ πέτυχε ο Ζιλέ στο 88'. Η Άντερλεχτ παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ θυμίζουμε πως με τρεις νίκες στο Γιουρόπα Λιγκ έχει... εξασφαλίσει την πρόκριση στους «32» της διοργάνωσης.
Πηγή: gazzetta.gr
 

Έχασαν τα τρία γκολ...!!

Αυτό που έγινε σήμερα στο «Ολντ Τράφορντ» δεν το έχουμε ξαναδεί. Όχι δεν μιλάμε για το 1-6 της Μάντσεστερ Σίτι επί της Γιουνάιτεντ, αλλά για την αποχώρηση των οπαδών από το γήπεδο πριν τελειώσει το ματς!
Έχασαν τα τρία γκολ...
Οι φίλοι των γηπεδούχων βλέποντας πως η ομάδα τους δεν μπορεί να γυρίσει το ματς, άρχισαν να αποχωρούν από το 85' και μετά και έτσι στην τηλεόραση φαινόταν ξεκάθαρα πως οι άδειες θέσεις στην εξέδρα ήταν πάρα πολλές.

Σίγουρα αρκετοί από τους φιλάθλους των «κόκκινων διαβόλων» έχασαν τα τρία τελευταία γκολ που μπήκαν στο 89', στο 90' και στο 93'...
 

Έκανε 81 χρόνια για να "φάει" 6!!

Οι παραδόσεις είναι για να σπάνε και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε... 81 χρόνια για να δεχτεί 6 γκολ στην έδρα της!
Έκανε 81 χρόνια για να "φάει" 6!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δέχθηκε 6 γκολ εντός έδρας στο πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά τον Σεπτέμβριο του 1930 και την ήττα 4-7 από τη Νιούκαστλ.
Πέρασαν 81 χρόνια και η Σίτι πέρασε με το θριαμβευτικό 6-1 από το "Ολντ Τράφορντ".
Πηγή: contra.gr

"Δεν έχω καμία διάθεση να κοροϊδεύω τον κόσμο"

Ο Ανδρέας Παντελή, μίλησε σήμερα (23/10) στον ραδιοφωνικό σταθμό «Libero 107,4 fm» και τόνισε πως η κατάσταση αμφισβήτησης προς το πρόσωπο του τον έχει κουράσει και αποχωρεί από τον Ηρακλή. Επίσης, είπε πως μετά από οικονομικό έλεγχο που έκανε δικός του λογιστής στην ΠΑΕ, βρήκε πως ο Ηρακλής χρωστούσε 30 εκ. ευρώ (22εκ. Στην εφορία και 8εκ ευρώ προς τρίτους).
"Δεν έχω καμία διάθεση να κοροϊδεύω τον κόσμο"
Αναλυτικά τα όσα τόνισε:
Αρχικά είπε: «Την Πέμπτη είχα συνάντηση με τον κ. Γωγάκο, εκπρόσωπους του ΑΣ και της ΠΑΛΗ. Αφού εκεί αποφασίστηκε να μην γίνουν τα πράγματα έτσι όπως πρέπει, τότε εγώ δεν έχω καμία διάθεση να κοροϊδεύω τον κόσμο και για αυτό τον λόγο δεν μπορώ να συνεχίσω έτσι».
Για το τι άλλαξε στην εμπιστοσύνη του κόσμου προς το πρόσωπό του: «Δεν υπάρχει κανένας τρελός που θέλει να πληρώνει και να κάνει παράλληλα ζημιά στην ομάδα που πληρώνει. Προσπάθησα να βάλω τα πράγματα σε τροχιά, δυστυχώς όμως κανένας δεν ήθελε να ασχοληθεί με την ομάδα και να μπει σε αυτήν να βοηθήσει. Μάλιστα έχουμε και άτομα μέσα από τον σύλλογο που πολεμούν να πέσει η ομάδα στην Δ’ εθνική. Είναι πολύ δύσκολο έτσι να επιβιώσει η ομάδα. Προσπάθησα να κάνω το καλύτερο δυνατό. Κανείς δεν ήθελε τον Ηρακλή. Μας χτυπούσαν από παντού. Εγώ έκανα με δικούς μου λογιστές έλεγχο στα οικονιμικά της ΠΑΕ. Πεποίθηση προσωπική μου ήταν να παίξουμε σε επαγγελματική κατηγορία".
Για τις κινήσεις που έκανε όλο αυτό το διάστημα: «Βλέποντας την κατάσταση μετά τον οικονομικό έλεγχο που έγινε από τον λογιστή ο Ηρακλής ήταν πρακτικό αδύνατο να εξασφαλίσει φάκελο από την ΕΕΑ και να πάιξει στην Football League. Με τα τεράστια οικονομικά βάρη ο Ηρακλής δεν ήταν βιώσιμος. Για τα πολιτικά δικαστήρια ήταν δική μου υποχρέωση να πάμε. Είμαστε στην Ελλάδα όμως. Αν πέρναμε τα ασφαλιστικά δεν θα φτάναμε σήμερα σε αυτό το σημείο. Εγιναν πολλές κινήσεις πολλές συζητήσεις, όμως από τη στιγμή που ανέλαβα να τρέξω τον Ηρακλή δεν υπήρχε τίποτα ξεκάθαρο για καμία κατηγορία στο ελληνικό ποδσόσφαιρο. Ο κόσμος κρίνει χωρίς να ξέρει τα γεγονότα. Ηξερα ότι έχει προβλήματα η ομάδα αλλά αυτό που συνάντησα ήταν είκοσι φορές χειρότερο. Ο Ρέμος δεν έχει αντίληξη του τι γινόταν στην ομάδα».
Για την κατάσταση στην ομάδα: «Οταν ήρθα ο Ηρακλής έκανε εράνους και ζητούσε λεφτά με κάθε τρόπο, από πωλήσης διαρκείας, οικονομική στήριξη. Εγώ πήγα σε τέσσερα δικαστήρια και δεν ζήτηση ευρώ. Αυτή η κατάσταση είναι μιζέρια. Εγώ δεν μπορώ να αποδεικνύω και να λέω αν έβαλα λεφτά. Η φερεγγεότητα αποδεικνύεται με έργα. Πλήρωσα από την τσέπη μου όλα τα δκαστήρια. Αποφάσισα πως δεν αξίζει να ασχοληθώ άλλο. Οι λογιστές μου έκαναν έλεγχο στα οικονομικά της ΠΑΕ και βρήκαν χρέη 22 εκ την εφορία και άλλα 8 εκ. Προς τρίτους. Ξεπεράσαμε τα 30 εκ ευρώ χρέη. Ο Ηρακλής δεν είχε κάνει ρυθμίσεις, δεν είχε κάνει τίποτα. Εχουν γίνει σωρεία παραβάσεων. Εγώ τήρησα ότι είπα, Διαιτητικό, Πολιτικά δικαστήρια. Είμαι πιο Ηρακληδέας από κάποιους που είναι μέσα στην οικογένεια του Ηρακλή και κινούνε τα νήματα του συλλόγου. Αν είχαμε μία πολιτική βοήθεια η οποία να μας έσπρωχνε λίγο θα ήταν διαφορετικά πράγματα. Η Β’ Εθνική είναι μια ανάσα από την μεγάλη κατηγορία. Η Δ’ Εθνική θέλει έναν αιώνα».
Για την πρόταση που έχει: «Υπάρχει εξσφαλισμένο ΑΦΜ με το οποίο έγιναν τεράστιες συζητήσεις να παίξουμε με ένα όνομα. Δεν πρέπει να δημοσιοποιηθεί αν δεν ξεκαθαρίσουν οι καταστάσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο για να μην μας πετάξουν πάλι από έξω. Ο κόσμος πρέπει να είναι μονιασμένος εγώ δεν θέλω να πηγαίνω και να με βρίζουν. Ομως είπα και πάλι δύσκολα να συνεχίσω. Οι ανακοινώσεις ήταν χτυπήματα πίσω από την πλάτη. Τους είπα με λεπτομέρειες ποιος είναι ο τρόπος για να παίξει ο Ηρακλής στη Football League. Κάποιοι χρησιμοποιούν ως δικαιολογία τη διπλή ονομασία που θα έχει. Δεν θέλουν να δουν τα οφέλη. Η Β΄κατηγορία είναι μια ανάσα από τη Σούπερ Λίγκα, η Δ' Εθνική έναν αιώνα.Δεν αλλάζει τίποτα. Τέλος για μένα ο Ηρακλής».
Για το CAS: «Το CAS, συνεχίζει την υπόθεση για ηθικούς και μόνο σκοπούς. Εγώ δεν περιμένω πως μπορεί να κερδίσει κάτι ο Ηρακλής. Αλλά θα συνεχίσουμε. Εχει δρομολογηθεί να παίξει η ομάα στην Δ Εθνική. Ισως γιατί κάποιοι θέουν να σβήσουν με αυτόν τον τρόπο την ομάδα. Ο κόσμος πρέπει να κρίνει από τα αποτελέσματα. Εδώ όμως δεν γίνετε έτσι. Ο κόσμος κρίνει καθημερινά και χωρίς να ξέρει».
Για την αυριανή απόφαση: «Ο κόσμος δεν πρέπει να αποφασίζει. Δεν μπορεί ο κόσμος να πέρνει τέτοιες αποφάσεις. Ο Ηρακλής είχε την ευκαρία μέσα από την δυστυχία του να κάνει υποχωρήσεις και να μπορέσει να βρει τον ρυθμό του και να βρει τον δρόμο του».
Καταλήγοντας, είπε: «Δεν είμαι ούτε Θεός ούτε κάτι άλλο. Ο Ηρακλής μέσα από τον κόσμο και την δυναμική του θα ανέβαινε τρένο στην Σούπερ Λίγκα. Η Δ’ Εθνική καταδικάζει στην αφάνεια τον Ηρακλή».

"Σημασία έχει πως νικήσαμε μια φανταστική ομάδα"

Παρά το 6-1 επί της Γιουνάιτεντ, ο τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι, Ρομπέρτο Μαντσίνι, απέφυγε τις θριαμβολογίες, λέγοντας πως "σημασία έχει πως νικήσαμε μια φαντιστική ομάδα, όχι το σκορ".
"Σημασία έχει πως νικήσαμε μια φανταστική ομάδα"
"Δεν έχει σημασία το 6-1, αλλά το οτι νικήσαμε μια φαντστική ομάδα. Είναι σημαντικό για την αυτοπεποίθηση μας, δεν είναι εύκολο να έρχεσαι στο Ολντ Τράφορντ και να νικάς τη Γιουνάιτεντ", είπε ο Ιταλός τεχνικός.
Στη συνέχεια, πρόσθεσε: "Ήταν πιο εύκολο μετά την αποβολή, αλλα και πριν από αυτό παίζαμε καλά. Είμαι χαρούμενος για τον Μάριο (σ.σ. Μπαλοτέλι). Έβαλε δυο σημαντικά γκολ, έπαιξε καλά και ήταν σοβαρός"

Six and the City!!

Αυτό δεν ήταν ντέρμπι ήταν ...γλέντι! Η Σίτι ξεφτίλισε τη Γιουνάιτεντ μέσα στο "Όλντ Τράφορντ" με το ασύλληπτο 1-6! Σόου Μπαλοτέλι (2 γκολ). Στο +5 πλέον οι Πολίτες στην κορυφή.
Την εξι-φτίλισε! (ΒΙΝΤΕΟ)
Η Μάντσεστερ Σίτι έκανε μεγάλο "πάρτι" μέσα στο "Όλντ Τράφορντ". Με πρωταγωνιστή τον Μάριο Μπαλοτέλι (2 γκολ και μία κερδισμένη αποβολή) διέλυσε 1-6 τη Γιουνάιτεντ και έδειξε ποιο είναι το αφεντικό της πόλης.
Από νωρίς η Σίτι έδειξε τα δόντια της στη μισητή αντίπαλο. Ο Μπαλοτέλι άνοιξε το σκορ στο 23' με άψογο πλασέ και πανηγύρισε δείχνοντας ένα άκρως ...μετριοπαθές μήνυμα στη φανέλα που έγραφε "Why always me;" που σημαίνει "γιατί πάντα εγώ;".
Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Μπαλοτέλι ξαναχτύπησε. Στο 46' κέρδισε την αποβολή από τον Έβανς και στο 62' έκανε το 0-2. Από εκεί και πέρα το γήπεδο, όπως λέμε, έγειρε! Η Σίτι έκανε επιθέσεις κατά κύματα και σε κάθε κατεβασιά σκόραρε! Στο 69' έγινε το 0-3 από τον Αγκουέρο.
Ο Φλέτσερ στο 81' έβαλε μια όμορφη πινελιά κάνοντας το 3-1, αλλά οι αγριεμένοι φιλοξενούμενοι απάντησαν με άλλα τρία γκολ στις καθυστερήσεις με δίμπαλο του Τζέκο και ένα του Σίλβα!

«Καλύτεροι παρά τις απουσίες»

Ο Γιώργος Τουρσουνίδης μίλησε στην εφημερίδα "Σπορ του Βορρά" για το σημερινό ματς του ΠΑΟΚ με τον Άρη στο Χαριλάου, επισημαίνοντας ότι o Δικέφαλος είναι καλύτερος, αλλά πρέπει να το αποδείξει μέσα στο γήπεδο.
«Καλύτεροι παρά τις απουσίες»
“Θέλουμε τη νίκη και αυτό είναι ξεκάθαρο. Περιμένουμε από τους παίκτες μας και τον προπονητή, να τα δώσουν όλα για να έρθει η νίκη που τη θέλει πολύ και ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Με πάθος να παίξουμε για τη νίκη και θα την κατακτήσουμε.
Είμαστε καλύτεροι σαν ομάδα, παρά τις απουσίες που υπάρχουν, όμως αυτό πρέπει να το αποδείξουμε μέσα στο γήπεδο. Εκεί είναι ο καθρέφτης της προσπάθειας που πρέπει να κάνουν οι παίκτες μας.
Να υπερβάλουν εαυτούς για να έρθει το αποτέλεσμα που θα σκορπίσει χαρά στον κόσμο μας και θα δώσει ώθηση στην ομάδα για τη δύσκολη συνέχεια του πρωταθλήματος αλλά και ενόψει των υποχρεώσεων για τους ομίλους του Γιουρόπα Λίγκ.
Πιστεύω στη ομάδα και περιμένω να δω ένα καλό παιχνίδι με νικητή τον ΠΑΟΚ. Μέσα στο γήπεδο να φανεί η διαφορά”.

Nόμος Φαν Πέρσι!!

Ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι συνέχισε την παράδοση που έχει χτίσει απέναντι στην Στόουκ, σκόραρε δις και οδήγησε την Άρσεναλ στη νίκη με 3-1 επί των «Πότερς», φτάνοντας τα 25 γκολ μέσα στο 2011!
Η ομάδα του Τόνι Πούλις δυσκόλεψε με την τακτική της την αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο ο Βενγκέρ τράβηξε... Φαν Πέρσι από το μανίκι του και καθάρισε το ματς! Ο Ολλανδός πέρασε αλλαγή στο 67` και πρόλαβε να σημειώσει δύο γκολ, φτάνοντας τα έξι σε πέντε αναμετρήσεις απέναντι στην Στόουκ! H Άρσεναλ έφτασε έτσι τους 13 βαθμούς, πλησιάζοντας ακόμα περισσότερο στα... υψηλά πατώματα.

Το Emirates στα πρώτα λεπτά ήταν... ανήσυχα σιωπηλό, με τους οπαδούς της Στόουκ να είναι αυτοί που ακούγονται. Η ομάδα άλλωστε δεν έδινε το έρεισμα στους οπαδούς. Στο 10` μία κεφαλιά του Τσαμάκ δεν ανησύχησε τον Μπέγκοβιτς, με τους φιλοξενούμενους να καταφέρνουν να κρατούν τους παίκτες του Βενγκέρ μακριά από την περιοχή τους. Η πρώτη ουσιαστική καλή στιγμή των Λονδρέζων δημιουργήθηκε στο 22`, όταν ο Ζερβίνιο έστρωσε στον Ράμσεϊ, αλλά το σουτ του Ουαλλού πέρασε άουτ.

Στο 27` οι ρόλοι... αντιστράφηκαν, ο Ράμσεϊ με εκπληκτική μπαλιά βρήκε τον Ζερβίνιο στην περιοχή και ο Ιβοριανός εκτέλεσε τον Μπέγκοβιτς για το 1-0. Η απάντηση της Στόουκ ήταν άμεση και είχε εκτελεστή τον... συνήθη ύποπτο. Ο Πίτερ Κράουτς έχει χτίσει τη δική του παράδοση με αντίπαλο την Άρσεναλ και στο 34` από κοντά ισοφάρισε, σημειώνοντας το έκτο του γκολ σε αναμέτρηση με τους «Κανονιέρηδες». Στο επόμενο λεπτό οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι για μαρκάρισμα στον Τσαμάκ, ο οποίος στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-1.

Η αμυντική γραμμή των «Πότερς» έδειχνε απροσπέλαστη στο δεύτερο μέρος, με τους γηπεδούχους να ψάχνουν εναγωνίως χώρους , αλλά να εγκλωβίζονται στην τακτική της σκληροτράχηλης ομάδας του Τόνι Πούλις, η οποία παραδοσιακά δυσκολεύει τους «μεγάλους». Στο 67` ο Βενγκέρ προχώρησε στην αλλαγή που ουσιαστικά... έκρινε το ματς, με τον Φαν Πέρσι να παίρνει τη θέση του Τσαμάκ. Από τη στιγμή που μπήκε, ο Ολλανδός έδειχνε ο πιο επικίνδυνος παίκτης των «Gunners», με την Άρσεναλ σταδιακά να ανεβάζει ρυθμούς.

 Ο Αλσατός έριξε στο ματς και τον Αρσάβιν στη θέση του Γουόλκοτ στο 71` και δύο λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι πήραν κεφάλι στο σκορ με τον Φαν Πέρσι. Μετά από καταπληκτική ενέργεια, ο Ζερβίνιο «σέρβιρε» στον Ολλανδό την μπάλα για το 2-1. Το γκολ έδιωξε το άγχος από τους Λονδρέζους, οι οποίοι με την ίδια συνεργασία σημείωσαν και τρίτο γκολ. Ο Ζερβίνιο «τρύπησε» την άμυνα από τα αριστερά και την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Φαν Πέρσι, ο οποίος με κοντινή προβολή διαμόρφωσε το τελικό σκορ κι ενώ στο τέλος ο Ιβοριανός είχε ακόμα μια καλή στιγμή για το... κερασάκι στην τούρτα.

Άρσεναλ: Στζέζνι, Τζούρου, Κοσιελνί, Μέρτεσακερ, Αντρέ Σάντος, Σονγκ, Αρτέτα, Ράμσεϊ, Γουόλκοτ (71` Αρσάβιν), Ζερβίνιο (90` Φρίμπογκ), Τσαμάκ (67` Φαν Πέρσι)

Στόουκ: Μπέγκοβιτς, Γουίλκινσον, Σόουκρος, Άπσον, Γουίλσον, Γουάιτχεντ, Γουίλαν, Ντέλαπ (60` Ντιαό), Εθέρινγκτον (74` Ζερόμ) , Γουόλτερς, Κράουτς (74` Τζόουνς).


πηγή: gazzetta.gr

Αναβολή στη Γ.Σ. λόγω Νοτιά;

Στη Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ ΑΕΚ θα δηλώσει το παρών ο Νίκος Νοτιάς. Μόνο που ο μεγαλομέτοχος θα έρθει αργότερα από η 1η Νοεμβρίου που είναι προγραμματισμένη και απ' ότι η φαίνεται η Γ.Σ., θα οδηγηθεί σε αναβολή!

Αναβολή στη Γ.Σ. λόγω Νοτιά;
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Νοτιάς δεσμεύτηκε στους ανθρώπους της ΠΑΕ που ήρθαν σε επικοινωνία μαζί του, ότι θα δώσει το «παρών» στη Γ.Σ.
Ωστόσο, δεν είναι σίγουρο ότι θα βρίσκεται στην Ελλάδα την πρώτη μέρα του Νοεμβρίου αλλά κατά τις 20 του επόμενου μήνα. Αυτό σημαίνει ότι είναι πιθανό να υπάρξει αναβολή για κάποιες ημέρες.
Πρόκειται για μία κρίσιμη Γ.Σ., η οποία θα καθορίσει εξελίξεις και σίγουρα ο Νίκος Νοτιάς δεν θέλει να τη... χάσει.
Μάλιστα τώρα τελευταία έχουν κυκλοφορήσει διάφορα σενάρια περί νέου συμπαίκτη και αντικατάσταση του Σταύρου Αδαμίδη από πρόσωπο της εμπιστοσύνης του...

πηγή: sportdog.gr