Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

"Μπαμ" με Αντόνιο Κασάνο η Φιορεντίνα!


Ένα από τα πλέον εκκωφαντικά "χτυπήματα" την δωδεκάτη ώρα των μεταγραφών στη Serie A είναι έτοιμη να κάνει η Φιορεντίνα.
Οι άνθρωποι των "βιόλα" αναζητούν εναγωνίως αντικαταστάτη του Άντριαν Μούτου από τη στιγμή που ο Ρουμάνος βρέθηκε δις θετικός στην απαγορευμένη ουσία σιβουτραμίνη, και σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα, είναι μία ανάσα από το να φέρουν στο "Αρτέμιο Φράνκι" τον Αντόνιο Κασάνο! Όπως αποκαλύπτουν τα ΜΜΕ από τη γειτονική χώρα, σε συνάντηση που έγινε μεταξύ των διοικούντων τη Φιορεντίνα και τη Σαμπντόρια επήλθε οριστική συμφωνία για τον δανεισμό του "Φανταντόνιο" μέχρι τη λήξη της σεζόν χωρίς οψιόν αγοράς, και το μόνο που απομένει για να ολοκληρωθεί η μετακίνησή του στην Τοσκάνη είναι να συναινέσει και η Ρεάλ Μαδρίτης, που έχει ακόμα μέρος των δικαιωμάτων του παίκτη. Καθοριστικό ρόλο στην διαφαινόμενη μεταγραφή έπαιξε φυσικά η κόντρα του Λουίτζι Ντελ Νέρι με τον Κασάνο (ο προπονητή της "Σαμπ" τον έχει αφήσει εκτός αποστολής στα δύο τελευταία παιχνίδια), καθώς επίσης και το γεγονός ότι ο 27άχρονος άσος τυγχάνει ιδιαίτερης εκτίμησης από τον τεχνικό της Φιορεντίνα, Τσέζαρε Πραντέλι, με τους δύο άνδρες να έχουν συνεργαστεί για μερικούς μήνες στη Ρόμα.
Υπενθυμίζεται πως η Σαμπντόρια δεν αγωνίστηκε φέτος στην Ευρώπη (τερμάτισε 13η την περυσινή σεζόν ενώ έχασε και στον τελικό Κυπέλλου από τη Λάτσιο), κάτι που σημαίνει πως ο Κασάνο θα είναι σε θέση να ενισχύσει την Φιορεντίνα που συνεχίζει στη φάση των "16" του Τσάμπιονς Λιγκ από το Φεβρουάριο.

Σάντος: «Αφήσαμε τον Ατρόμητο να κάνει ότι θέλει»


Το εγκώμιο του Ατρόμητου «έπλεξε» ο Φερνάντο Σάντος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, μετά το τέλος της αναμέτρησης, ενώ δε παρέλειψε να αναφερθεί και στα λάθη που έκαναν οι ποδοσφαιριστές του. Ο Πορτογάλος προπονητής αποκάλυψε και ένα μέρος των πλάνων του για το ματς του «Δικεφάλου του Βορρά» με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα.

«Είχα προειδοποιήσει τους παίκτες σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας πως θα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Από τη μία πλευρά επειδή ο Ατρόμητος είναι μια πολύ καλά οργανωμένη ομάδα που ξέρει τι ζητάει και από την άλλη γιατί ένιωθα ότι οι παίκτες μου είχαν χαλαρώσει από την τελευταία νίκη που κάναμε. Προσπαθήσαμε όλη την εβδομάδα να τους σημάνουμε το καμπανάκι και τελικά στο φινάλε βγήκε αυτό που περίμενα».
«Δεν μπορώ να πω ότι μπήκαμε άσχημα. Μπήκαμε επαρκώς καλά. Η ομάδα είχε κατοχή μπάλας και πίεζε ψάχνοντας προϋποθέσεις για κάποιο γκολ. Από το 15΄ και μετά εξαφανιστήκαμε από τον αγώνα. Δεν ήμασταν σύνολο ποδοσφαιριστών. Αφήσαμε τον Ατρόμητο να κάνει ότι θέλει. Να ελέγχει το παιχνίδι. Δεν πιέσαμε τον αντίπαλο, χάσαμε πολύ χρόνο. Στο δεύτερο ημίχρονο βελτιωθήκαμε από πλευράς οργάνωσης, όμως ήμασταν αγχωμένοι και νευρικοί. Όμως σίγουρα αυτό που άλλαξε ήταν η συμπεριφορά και η νοοτροπία. Μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για να παλέψουν στα ίσια, όπως έπρεπε να κάνουν από το πρώτο ημίχρονο. Σίγουρα ήταν ένα άσχημο παιχνίδι από εμάς, ακόμη και στο δεύτερο ημίχρονο που πιέσαμε παραπάνω».
«Ο Ατρόμητος εκμεταλλεύτηκε τη νευρικότητα μας δημιουργώντας επικίνδυνες καταστάσεις. Καταφέραμε όμως εμείς να πετύχουμε το γκολ έχοντας και την τύχη με το μέρος μας. Το ποδόσφαιρο όμως έτσι είναι. Κερδίζει αυτός που βάζει το γκολ. Το μόνο που μπορούμε να κρατήσουμε είναι η νίκη από το παιχνίδι όμως αυτό εμένα δεν μου αρκεί καθώς δεν μου άρεσε η εικόνα της ομάδας που είδα».
Για την απουσία του Ίβιτς υπογράμμισε: «Δεν έχει να κάνει με τον Ίβιτς. Δεν έπαιξε και σε άλλα παιχνίδια. Η εικόνα έχει να κάνει με την συμπεριφορά της ομάδας. Χάσαμε ένα χαρακτηριστικό μας που είναι η πίεση και η επιβολή του δικού μας ρυθμού. Έχω βαρεθεί να το εξηγώ ότι όποιος δεν μπορεί να έχει οργανωμένη άμυνα, δεν θα έχει και οργανωμένη επίθεση. Ξεκινώντας από λανθασμένη βάση, όλα τα υπόλοιπα δεν πήγαν όπως θέλαμε. Απέναντι σε μία ομάδα καλά οργανωμένη και καλά δουλεμένη».
Για την κακή εικόνα του ΠΑΟΚ τόνισε: «Ποτέ δεν είχαμε καθαρό μυαλό. Ποτέ δεν είχαμε το μυαλό μας στην θέση του για να ξέρουμε τι ζητάει το παιχνίδι από εμάς. Ήμασταν απείθαρχοι, κάναμε αχρείαστα λάθη. Στο δεύτερο ημίχρονο περισσότερο από νευρικότητα και από άγχος, αφού περνούσε ο χρόνος κάναμε πάλι λάθη. Αν πιστέψεις όμως ότι οι φανέλες αρκούν για να κερδίσεις, όταν αυτό δεν συμβαίνει αρχίζουν να έρχονται τα νεύρα, το άγχος και είναι δύσκολο να έχεις καθαρό μυαλό».
Για την μέτρια παρουσία του Σορλέν στα τελευταία παιχνίδια, ο Φερνάντο Σάντος απάντησε: «Πραγματικά δεν παίζει στα στάνταρ που ήταν πέρυσι, όμως από τακτικής πλευράς ο Σορλέν εξισορροπεί πολύ τα πράγματα στην ομάδα. Παρόλο που δεν είναι στην καλύτερη φόρμα του, την οποία χρειάζεται παιχνίδια για να αποκτήσει, νομίζω ότι η τακτική του παιδεία είναι πολύ σημαντική για την ομάδα». Για το ερχόμενο ματς κυπέλλου κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα εξήγησε πως «Θα παίξω με την καλύτερη ομάδα. Όποιος μπορεί να αγωνιστεί και θεωρήσω ότι πρέπει να αγωνιστεί, θα αγωνιστεί».
Δώνης: «Ήμασταν καλύτεροι από τον ΠΑΟΚ»
Στην έλλειψη της τύχης έριξε το φταίξιμο για την ήττα της ομάδας του ο Γιώργος Δώνης, ο οποίος ήταν φανερά απογοητευμένος από το τελικό αποτέλεσμα. Ο Έλληνας προπονητής υποστήριξε πως έμεινε ευχαριστημένος από τους παίκτες του, ενώ δε θέλησε να σχολιάσει τους στόχους του για το μέλλον.
«Πιστεύω ότι ήμασταν καλύτεροι από τον ΠΑΟΚ και χάσαμε άδικα το παιχνίδι. Δημιουργήσαμε περισσότερες φάσεις από τον ΠΑΟΚ, ενώ πέραν των ευκαιριών είχαμε και πολλές προϋποθέσεις σε αντεπιθέσεις όπου λειτουργήσαμε αρκετά εγωιστικά. Στο ποδόσφαιρο σημαντικό ρόλο παίζει και η τύχη. Εμείς μάλλον δεν θα τη βρούμε μπροστά μας, καθώς ο ΠΑΟΚ με ένα «τσαφ» πήρε το ματς. Είμαι ευχαριστημένος από τη νοοτροπία που έδειξαν οι ποδοσφαιριστές μου στο γήπεδο. Αυτό είναι που με ικανοποιεί. Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ και την βελτίωση που δείχνει». Για τα πλέι οφ πρόσθεσε πως «δεν είναι κάτι που σκεφτόμαστε. Θέλουμε να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό. Αν καταφέρουμε να μπούμε στην οχτάδα θα είναι μεγάλη επιτυχία».

ΑΕΚ Με ανεβασμένη ψυχολογία για το διπλό


Με ανεβασμένη ψυχολογία θα παίξουν στο ντέρμπι με τον ΠΑΟ οι παίκτες της ΑΕΚ, καθώς έχουν πληρωθεί μεγάλο μέρος των οφειλομένων τους. Οι σκέψεις του Ντούσαν Μπάγεβιτς για το σχήμα που θα κατεβάσει στο ματς με τον Παναθηναϊκό. Καράμπελας:"Δεν φοβόμαστε"
Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της ΑΕΚ ενόψει του μεγάλου ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (19:00 NOVA) την Κυριακή.
Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, είδε με μεγάλη ευχαρίστηση όλους τους παίκτες που υπολογίζει για το κρίσιμο παιχνίδι να είναι στην διάθεση του και να προπονούνται σε φουλ ρυθμούς. Το πρόγραμμα της ημέρας περιλάμβανε ασκήσεις με μπάλα και πολύ τρέξιμο.
Μοναδικό ερωτηματικό για τον 62χρονο τεχνικό, είναι το αν θα κατεβάσει την ομάδα με 4-4-2 ή 4-3-3, αφού οι έντεκα που θα αγωνιστούν είναι λίγο πολύ γνωστοί.
Κάτω από τα δοκάρια θα ξεκινήσει ο Αραμπατζής, δεξιά προς τα αριστερά θα παίξουν οι Αραούχο, Μαϊστόροβιτς, Άλβες και Καράμπελας. Στη μεσαία γραμμή θα παίξουν οι Καφές και Γιάχιτς στον άξονα, αριστερά ο Γκουστάβο Μαντούκα και δεξιά ο Νάτσο Σκόκο.
Επιθετικό δίδυμο θα είναι ο Ραφίκ Τζιμπούρ με τον Ίσμαελ Μπλάνκο. Σε περίπτωση που τελικά ο Ν. Μπάγεβιτς επιλέξει το 4-3-3, τότε ο Μπλάνκο θα περάσει στο δεξί άκρο της επίθεσης και ο Σκόκο στο αριστερό, με τον "τρομοκράτη" να παραμένει στην κορυφή της επίθεσης και τον Μαντούκα σε ελεύθερο ρόλο μπροστά από τα αμυντικά χαφ.
Στη συνέχεια ο Σερβοέλληνας τεχνικός μάζεψε τους ποδοσφαιριστές του στα αποδυτήρια, όπου και τους μίλησε για τις τελευταίες λεπτομέρειες του αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν και το Σάββατο οι Ταχτσίδης και Κουτρομάνος, υπό τις οδηγίες του Νίκου Πανταζή, συνεχίζοντας έτσι την αποθεραπεία τους.
Καράμπελας:"Δεν είμαστε το φαβορί αλλά δεν φοβόμαστε
" Ο αμυντικός της 'Ένωσης μίλησε για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, τονίζοντας πως θα μπουν στο γήπεδο για τη νίκη, αν και δεν είναι το φαβορί της αναμέτρησης. "Δεν μπορούμε να θεωρούμαστε φαβορί, όταν έχουμε μείνει τόσο πίσω στη βαθμολογία. Αποδείξαμε όμως ότι ξέρουμε να κερδίζουμε ντέρμπι, αφού πριν λίγες μέρες φύγαμε νικητές από το ματς με τον Ολυμπιακό. Βοηθάει να μη σε θεωρούν φαβορί κι αυτό ίσως να είναι στα υπέρ μας, αφού ο Παναθηναϊκός ενδέχεται να έχει περισσότερο άγχος, αλλά όλα θα φανούν μέσα στο γήπεδο. Ξέρουμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Περιμένουμε ένα γεμάτο γήπεδο, αλλά αυτό δε μας φοβίζει. Θα μπούμε μέσα για να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Εννοείται ότι πάμε μόνο για τη νίκη. Δεν τίθεται τέτοιο θέμα και θα δώσουμε ακόμα και την ψυχή μας για να τα καταφέρουμε."

Με ήρωα τον Τέρι η Τσέλσι


Με γκολ του Τζον Τέρι στο 82' η Τσέλσι κέρδισε με 2-1 στο "Τερφ Μουρ" την Μπέρνλι και διατηρήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας, ότι και να γίνει στο αυριανό ντέρμπι της Άρσεναλ με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Οι "μπλε" ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ στο 27' με τον Νικολά Ανελκά, ενώ ο Στίβεν Φλέτσερ ισοφάρισε στο 50', έπειτα από την αδυναμία του Άλεξ να κόψει. Ο αρχηγός της Τσέλσι, Τζον Τέρι, με κεφαλιά στο 82' σκόραρε για 2η φορά φέτος και χάρισε τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του, ενώ ουσιαστικά δεν πανηγύρισε και φάνηκε από την έκφραση του προσώπου του πως δεν είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση, όλα όσα συμβαίνουν, λέγονται και γράφονται για την προσωπική του ζωή, τα τελευταία 24άωρα.
ΜΠΕΡΝΛΙ: Γένσεν, Καλβένες (35' Έντγκαρ), Κάρλισλι, Μιρς, Κορτ, Μπίκεϊ, ΜακΝτόναλντ (60' Πάτερσον), Έλιοτ, Ιγκλς, Φλέτσερ, Μπλέικ (72' Τόμπσον).
ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Τέρι, Άλεξ, Άσλεϊ Κόουλ (76' Ντέκο), Μπάλακ, Λάμπαρντ, Τζο Κόουλ (72' Στάριντζ), Ζιρκόβ, Μαλουντά, Ανελκά.

Bundesliga: Παραμένει… γαντζωμένη η Σάλκε!


Την ανάσα της στο «σβέρκο» της Μπάγερν κόλλησε και πάλι η Σάλκε, που ξεπέρασε εύκολα με 2-0 το εμπόδιο της Χόφενχαϊμ και μείωσε στον πόντο την διαφορά της από την κορυφή. Ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, από τους Κουράνι και Σμιτζ, οδήγησαν τους παίκτες του Μάγκατ σε μια ακόμη εντός έδρας νίκη και διατήρησαν ολοζώντανες τις ελπίδες τους για διεκδίκηση του τίτλου. Συνεχίζεται ο «κατήφορος» για τη Χόφενχαϊμ, που συμπλήρωσε οκτώ ολόκληρες αγωνιστικές χωρίς να έχει «γευτεί» τη νίκη.
Παρασκευή 29/01 Αμβούργο-Βόλφσμπουργκ 1-1 (90’+2’ Τροχόφσκι-34’ Τζέκο)
Σάββατο 30/01
Γκλάντμπαχ-Βέρντερ Βρέμης 4-3 (4’ Ρόις, 13’ Κολαούτι 18’, 41’ Μπομπαντίγια-31’ Οζίλ, 40’ Πισάρο, 85’ πεν. Φρινγκς)
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Κολωνίας 1-2 (76’ Κρις-59’ Μανίς, 84’ αυτ. Ρους)
Χέρτα Βερολίνου-Μπόχουμ 0-0
Μπάγερν Μονάχου-Μάιντς 3-0 (58’ Βαν Μπούιτεν, 75’ Γκόμεζ, 86’ Ρόμπεν)
Ανόβερο-Νυρεμβέργη 1-3 (65’ Στάινερ-30’, 64’, 69’ Μπουνιάκου)
Σάλκε-Χόφενχαϊμ 2-0 (19’ Κουράνι, 49’ Σμιτζ)
Κυριακή 31/01
Στουτγκάρδη-Ντόρτμουντ 16:30
Λεβερκούζεν-Φράιμπουργκ 18:30

ΜVP:Ζλάταν Μουσλίμοβιτς


Η είσοδος του Βόσνιου επιθετικού στον αγώνα από τον Φερνάντο Σάντος ήταν η διαφορά του ΠΑΟΚ του πρώτου ημιχρόνου, με εκείνον του δεύτερου. Ο Μουσλίμοβιτς δημιούργησε ρήγματα στην άμυνα του Ατρόμητου, δίνοντας την ευκαιρία στους συμπαίκτες του να απεγκλωβιστούν από τα μαρκαρίσματα και να απειλήσουν την εστία του Μιχαηλίδη. Από δική του ενέργεια και σουτ προήλθε και το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, το οποίο όμως χρώθηκε στον Παπάζογλου που παρενεβλήθηκε στην πορεία της μπάλας.

Μαρκόπουλος: «Ευχαριστώ τον κόσμο μας»


Ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε μια σημαντική νίκη κόντρα στον Πανελλήνιο και ο Σούλης Μαρκόπουλος ευχαρίστησε τον κόσμο που βρέθηκε στο κλειστό της Πυλαίας, καθώς: «Χάρη σε αυτόν καταφέραμε να κάνουμε δύο φορές την "ανατροπή" στο σκορ, κάτι που αλλιώς δεν θα το καταφέρναμε». Ο Έλληνας τεχνικός μοίρασε συγχαρητήρια και στους παίκτες της ομάδας του: «Θέλω να δώσω και συγχαρητήρια στους παίκτες μου που την φορά αυτή αν και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ δύο φορές είχανε υπομονή και χωρίς πανικό γυρίσαμε το παιχνίδι και φθάσαμε στην νίκη. Μπορεί να χρειάστηκε να κάνουμε και δεύτερη ανατροπή αλλά η ομάδα είναι αλήθεια ότι έδειξε χαρακτήρα».

Ο προπονητής του Πανελληνίου, Ηλίας Ζούρος, είπε πως: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ και στον προπονητή του. Από την αρχή της σεζόν προσπαθούν πολύ και είναι πολύ βελτιωμένη η ομάδα. Όλες οι ομάδες θέλουν το χρόνο τους. Είχαμε κάποια προβλήματα τραυματισμών και δεν δουλέψαμε όπως θα θέλαμε. Στα τελευταία δύο παιχνίδια μας, παίξαμε πολύ άσχημα στο τελευταίο δεκάλεπτο. Την Τρίτη μπορεί να νικήσαμε αλλά πάλι ήμασταν κακοί στην τελευταία περίοδο. Ευελπιστώ ότι οφείλεται στην κούραση».

Τρίποντο για Λίβερπουλ


Για την 24η αγωνιστική της Premier League η Λίβερπουλ υποδέχτηκε την Μπόλτον. Οι «κόκκινοι» κατάφεραν να πάρουν το τρίποντο με 2-0. Έτσι, η ομάδα του Μπενίτεθ έφτασε τους 41 βαθμούς βρισκόμενη στην 5η θέση ενώ η Μπόλτον έμεινε στουςε 21 και την 16η θέση. Το σκορ λοιπόν άνοιξε για τους γηπεδούχους ο Ντιρκ Κάουτ στο 37’. Η ομάδα του «Μέρσεϊσαϊντ» έκανε δυο τα τέρματά της χάρη στο αυτογκόλ του Κέβιν Ντέιβις στο 70’. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Σωτήρης Κυργιάκος αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο.

Λίβερπουλ: Ρέινα, Κυργιάκος, Σκρτελ, Ινσούα, Κάραγκερ, Μασκεράνο, Ακουιλάνι (66’ Λούκας), Ριέρα (74’ Ροντρίγκεζ), Τζέραρντ, Νγκογκ (84’ Μπάμπελ), Κάουτ
Μπόλτον: Γιασκελάινεν, Νάιτ, Κάχιλ, Ρίκετς, Στέινσον, Μ. Ντέιβις, Μουάμπα (78’ Ελμάντερ), Κοέν (60’ Γκάρντερ), Τέιλορ (66’ Βέις), Λι, Κ. Ντέιβις
Τα υπόλοιπα αποτελέσματα
Μπέρμινγχαμ-Τότεναμ 1-1 (90’ Ρίντγουελ-69’ Ντεφόε)
Γουέστ Χαμ-Μπλάκμπερν 0-0
Γουίγκαν-Έβερτον 0-1 (84’ Κάχιλ)
Φούλαμ-Άστον Βίλα 0-2 (40’, 44’ Αγκμπονλαχόρ)

ΠΑΟΚ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 1-0 Αυτός ο ΠΑΟΚ όλα τα μπορεί


Τίποτα δεν είναι αδύνατο για τον φετινό ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος δυσκολεύτηκε σε ολόκληρη τη διάρκεια του αγώνα με τον Ατρόμητο στη Τούμπα, αλλά ο Παπάζογλου στο 88’ έδωσε την νίκη, 1-0, που ήταν και η 6η συνεχόμενη στο πρωτάθλημα και το 8ο παιχνίδι χωρίς να δεχτεί γκολ. Στο -5 από την κορυφή ο «δικέφαλος του βορρά».

Κακό ποδόσφαιρο παρουσίασαν στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες. Η έλλειψη φαντασίας στο παιχνίδι τους και οι επιπόλαιες επιθετικές επιλογές διέκριναν τις κινήσεις των 22 ποδοσφαιριστών. Η έλλειψη του Βλάνταν Ίβιτς από την ομάδα του «Δικεφάλου του Βορρά» ήταν εμφανής στον αγωνιστικό χώρο, αφού η μπάλα μετά δυσκολίας έφτανε στην επίθεση, με τα άκρα των γηπεδούχων να προσπαθούν να δημιουργήσουν απειλητικές συνθήκες προς την εστία του Μιχαηλίδη, χωρίς επιτυχία όμως.
Από την άλλη πλευρά ο Γιώργος Δώνης είχε στήσει άψογα τους παίκτες του μέσα στο γήπεδο, δείγμα του ότι είχε μελετήσει πολύ καλά τον τρόπο ανάπτυξης των Θεσσαλονικέων. Με σφιχτή άμυνα και συμπαγές κέντρο κράτησε τους αντιπάλους του μακριά από την εστία της ομάδας του, ενώ με γρήγορες κάθετες πάσες ήταν ιδιαίτερα απειλητικός στην κόντρα. Ένα τετ α τετ του Αναστασάκου και ένα του Βιεϊρίνια ήταν οι μόνες αξιόλογες φάσεις στα πρώτα 45 λεπτά, οι οποίες όμως σταμάτησαν στα γάντια των Χαλκιά και Μιχαηλίδη αντίστοιχα.
Με την «επιστράτευση» του Μουσλίμοβιτς από τον Φερνάντο Σάντος ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, αφού ο Πορτογάλος τεχνικός ήθελε να πιέσει την άμυνα των Περιστεριωτών. Ο Βόσνιος επιθετικός «γέμισε» την περιοχή του Ατρόμητου και με τη βοήθεια του Εντίνιο άρχισε να δημιουργεί ρήγματα τα οποία όμως δεν μπορούσαν να εκμεταλλευθούν οι συμπαίκτες του. Οι φιλοξενούμενοι είχαν ταμπουρωθεί μπροστά από την εστία τους, για να μπορέσουν να αποκρούσουν τις κατά κύματα επιθέσεις που δεχόντουσαν, με τις συνεχείς σέντρες που επιχειρούσαν οι αντίπαλοί τους να διευκολύνουν το έργο τους.
Η είσοδος των Κουτσιανικούλη και Παπάζογλου άλλαξαν το σύστημα του ΠΑΟΚ σε 4-2-4, μεταφέροντας το παιχνίδι στο ένα τρίτο του γηπέδου και το γκολ φαινόταν να είναι θέμα χρόνου. Τη λύση στο γόρδιο δεσμό της αμυντικής διάταξης του Ατρόμητου έδωσε ο Παπάζογλου, ο οποίος στο 88’ βρήκε την μπάλα σε σουτ του Μουσλίμοβιτς μέσα από τη μεγάλη περιοχή και την έστειλε στο βάθος της εστίας του Μιχαηλίδη. Το γκολ αυτό έκοψε τα πόδια των παικτών του Γιώργου Δώνη, οι οποίοι είχαν πιστέψει πως θα έφευγαν με ένα θετικό αποτέλεσμα. Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Γιαννόπουλου οι παίκτες του «Δικεφάλου του Βορρά» απλά κυκλοφόρησαν την μπάλα για να μην υπάρξει ο παραμικρός κίνδυνος για την εστία τους, πανηγυρίζοντας στο τέλος μια σημαντική νίκη.
Οι συνθέσεις:
ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Αραμπατζής (80' Παπάζογλου), Γκαρσία, Βιτόλο, Εντίνιο, Σορλέν (65' Κουτσιανικούλης), Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο, Βιεϊρίνια, Κριστιάνο (46' Μουσλίμοβιτς) Στον πάγκο: Κρέσιτς, Φωτάκης, Σνάουτσνερ, Σαβίνι
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Μπαζίνσκι, Νεμπεγλέρας, Αναστασάκος (70' Τάτος), Μελισσάς, Περόνε, Μπρίτο (79' Σφακιανάκης), Νάστος, Σαρμιέντο, Καλαντζής (87' Αποστολόπουλος), Ολιβέιρα Στον πάγκο: Καραγκιολίδης, Μπλένχιο, Σαγκανόφσκι, Καραγκούνης

Μίλησε η έδρα


Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να επικρατήσει του Πανελληνίου στο κλειστό της Πυλαίας με 71-68. Κορυφαίος για τους γηπεδούχους ο Μονρόε με 19 πόντους ακολουθούμενος από τον Γιατσέφσκι με 13. Από τους «Ολυμπιονίκες» ξεχώρισαν οι Σμιθ και Μπλάκνεϊ με 14 και 12 πόντους αντίστοιχα.

Στους γηπεδούχους ανήκε η πρώτη περίοδος καθώς από τα πρώτα λεπτά οι παίκτες του Ηλία Ζούρου πήραν το προβάδισμα. Χαρακτηριστικό είναι πως μόνο στο 7’ ο ΠΑΟΚ πέρασε μπροστά στο σκορ με 12-10. Οι φιλοξενούμενοι πήραν άμεσα όμως τα ηνία και με τον Ντέιβις να οδηγεί την ομάδα του στο σκορ.

Στον αντίποδα από τον Δικέφαλο ξεχώρισε ο Γκετσέφσκι. Με την ίδια εικόνα ξεκίνησε και το δεύτερο δεκάλεπτο με τον Πανελλήνιο να έχει το προβάδισμα. Ωστόσο η κατάσταση ανατράπηκε στα δυο τελευταία λεπτά με τον Ταπούτο να πρωταγωνιστεί. Έτσι, οι Θεσαλονικείς πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι 40-37.
Στην τρίτη περίοδο οι παίκτες του Μαρκόπουλου δεν κατάφεραν να διατηρήσουν την πρωτοπορία και από το 22ο λεπτό και μετά οι «Ολυμπιονίκες» πέρασαν ξανά μπροστά στο σκορ με τον Μπλάκνεϊ να δίνει πολύτιμες λύσεις επιθετικά. Ωστόσο το ματς έκρυβε ακόμη μια ανατροπή καθώ2ς οι γηπεδούχοι βρήκαν τον τρόπο να «μπλοκάρουν» την επίθεση του Πανελληνίου και με το επιμέρους 20-8 στο τελευταίο δεκάλεπτο πήραν τη νίκη με 71-68. Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως ο Πανελλήνιος είχε την ευκαιρία να στείλει το ματς στην παράταση αλλά ο Παπαμακάριος αστόχησε σε σουτ τριών πόντων λίγο πριν τη λήξη.
Διαιτητές: Γκόντας, Παπαδημητρίου, Σταματόπουλος
Τα δεκάλεπτα: 16-20, 40-37, 51-60, 71-68
Οι πόντοι:
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Μονρόε 19, Καφκής 7, Γκρέγκορι 8, Ταπούτος 8, Χέλιγουελ 2, Μιλισάβλιεβιτς, Καλαϊτζίδης 2, Παπαδόπουλος 6, Δεμερτζής, Ντρόμπνιακ 6, Γκετσέφσκι 13
Πανελλήνιος (Ζούρος): Ξανθόπουλος, Παπαμακάριος 9, Χαραλαμπίδης 2, Καλαϊτζής, Γιόνσεν 2, Σμιθ 14, Πέτρουλας, Γεωργαλής, Μπλάκνεϊ 12, Όστοϊτς 7, Ντέιβις 11, Βουγιούκας 7

Γιαννάκης: «Διαφορετική εικόνα ο Άρης»


Ο αγώνας ανάμεσα στον Άρη και τον Ολυμπιακό, για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος μπάσκετ των ανδρών, είναι πρόσφατος. Πλέον, οι δυο ομάδες θα αναμετρηθούν στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου της Α1 στο ΣΕΦ, ήτοι στη 14η αγωνιστική και έχουν ως στόχο τη νίκη, που θα τους αφήσει «ζωντανούς» στους στόχους τους. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ενθυμούμενος τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι «ερυθρόλευκοι» για να προκριθούν στον τελικό της 20ης Φεβρουαρίου, τόνισε πως είναι διαφορετικός και ακόμα καλύτερος ο αντίπαλος από εκείνη την αναμέτρηση και ζήτησε τη δέουσα προσοχή από τους παίκτες του, ώστε να κατακτήσουν τους δυο βαθμούς.

«Είναι πρόσφατο το παιχνίδι μας με τον Άρη, αλλά πιστεύω ότι η εικόνα της ομάδας θα είναι εντελώς διαφορετική, αφού ο κ. Μπλατ έχει δουλέψει, πλέον, αρκετές μέρες με την ομάδα. Δε θα είναι εύκολο παιχνίδι κι αυτό το είπα και στα παιδιά. Εμείς θέλουμε να μείνουμε συγκεντρωμένοι στον Άρη και μόνο σε αυτό το παιχνίδι, κάνοντας αυτό που πρέπει. Να συνδυάσουμε, δηλαδή, τη νίκη με το καλό μπάσκετ», ήταν οι σχετικές δηλώσεις του «δράκου».

Ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης συμπλήρωσε πως: «Ο Άρης είναι μια ομάδα που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα σε όλους τους αντιπάλους με τον τρόπο που παίζει. Νομίζω, όμως, ότι το παιχνίδι εξαρτάται από μας και τον τρόπο που θα το διαχειριστούμε. Η νίκη επί της Κάχα ανήκει στο παρελθόν και η προσοχή μας είναι στραμμένη μόνο στον Άρη. Δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά, γιατί μπορεί να το πληρώσουμε ακριβά».

ΠΑΣ Γιάννινα- Λάρισα 2-0


Σε μια αναμέτρηση δίχως αύριο, ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε 2-0 απέναντι στη Λάρισα και την έπιασε στην 13η θέση του βαθμολογικού πίνακα στην 20η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Στο… «βοσκοτόπι» των Ζωσιμάδων, το πρόσωπο του αγώνα ήταν ο Μίρνες Σίσιτς που σκόραρε και τα δύο τέρματα του ματς, δίνοντας το φιλί της ζωής στη νέα του ομάδα. Οι παίκτες του Νίκου Αναστόπουλου μπήκαν αποφασισμένοι και με ψυχή στο ματς για να πάρουν το "τρίποντο" και τα κατάφεραν. Απέναντι τους είχαν το άψυχο «σύνολο» του Μαρίνου Ουζουνίδη, που κλείστηκε από τα πρώτα λεπτά στην άμυνά του και στη συνέχεια το πλήρωσε. Αν θα μπορούσε να υπάρξει μια δικαιολογία για την εικόνα των «βυσσινί» είναι ότι παρατάχθηκαν με πολλούς νέους παίκτες στην ενδεκάδα τους.

Οι μεν χωρίς ουσία, οι δε… «ταμπούρι»

Σε ένα γήπεδο για το οποίο ο χαρακτηρισμός βοσκοτόπι είναι επιεικής, καθώς ακόμη και τα αμνοερίφια θα σκόνταφταν αν πατούσαν στο χορτάρι των Ζωσιμάδων, ΠΑΣ Γιάννινα και Λάρισα στο πρώτο 45λεπτο κατέβαλαν τις ύστατες προσπάθειες να παίξουν ποδόσφαιρο. Σε ένα τέτοιο γήπεδο, οι προσπάθειες αυτές, έπεσαν στο κενό.

Τραγική η εικόνα του αγωνιστικού χώρου σε ένα ματς που για τις δύο ομάδες ήταν από τα κρισιμότερα της φετινής χρονιάς. Οι γηπεδούχοι στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης είχαν καλύτερα πατήματα, χωρίς ωστόσο να πλησιάσουν σε απόσταση αναπνοής το γκολ. Από την άλλη πλευρά, το «σύνολο» του Μαρίνου Ουζουνίδη έδειχνε την εικόνα της ομάδας που το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να κρατήσει το «0».

Ο Μενδρινός για τον ΠΑΣ είχε διάθεση και προσπαθούσε κατά μέτωπο να διασπάσει τη συμπαγή άμυνα των φηλοξενούμενων, όμως τα τελειώματά του ήταν απελπιστικά. Ο Μιχαλόπουλος πέταξε στα σκουπίδια την καλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους σουτάροντας από πλεονεκτική θέση άουτ στο 34’. Η μοναδική ευκαιρία της Λάρισας στο πρώτο ημίχρονο ήταν η κεφαλιά που επιχείρησε ο νεοαποκτηθέντας Ζέσους στο 38’, χωρίς να προκαλέσει καμία ανησυχία στον Σικαλιά.

Σίσιτς και… γκοοολ

Οι διοικούντες τον ΠΑΣ Γιάννινα φαίνεται πως πέτυχαν "διάνα" που επέλεξαν να ενισχυθούν για τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος με τον Μίρνες Σίσιτς. Ο Σλοβένος μεσοεπιθετικός έδειξε την κλάση του στο δεύτερο κιόλας παιχνίδι που φόρεσε την φανέλα της ομάδας των Ιωαννίνων. Με μια κεφαλιά στο 55’ και ένα εξαιρετικό πλασέ στην αντίθετη γωνία του Βιέρα, ο άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού έδωσε τη νίκη 2-0 στον "Άγιαξ της Ηπείρου". Οι «βυσσινί» επέστρεψαν από τα αποδυτήρια με σκοπό να διαφοροποιήσουν την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου. Όμως, πλήρωσαν την ακαταμάχητη μανία τους να κλείνονται συνεχώς στην άμυνα. Η μοναδική στιγμή που τους ένοιωσε ο "παγωμένος" Σικαλιάς, ο οποίος πρέπει να έζησε ένα από τα πιο μονότονα παιχνίδια της καριέρας του, ήταν στο 51’, όταν έδιωξε με υπερένταση το σουτ του Μπλάζεκ σε κόρνερ.

Οι συνθέσεις ΠΑΣ Γιάννινα(Αναστόπουλος): Σικαλιάς, Ντάσιος, Βάντερσον, Κώτσιος, Κούσας, Μαϊστόροβιτς, Μενδρινός, Μιχαλόπουλος, Σίσιτς(Ανδράλας 82'), Σαϊτιώτης(Μπακαγιόκο 85'), Τζάννης(Ντιμπαλά 67').

Λάρισα(Ουζουνίδης): Βιέρα, Νταμπίζας, Κυριακίδης(Ραντοσάβλιεβιτς 60'), Μελίσσης, Ζέσους(Τουάμα 82'), Φλάβιο, Βελάσκο, Σκάτσελ, Ιγκλέσιας(Πούρι 73'), Μετίν, Μπλάζεκ.

ΞΑΝΘΗ: Ανακοίνωσε Γιακούμπου, χωρίς Στρμπα με Άρη


Δίχως τον Στρμπα θα αναγκαστεί να παρατάξει την Σκόντα Ξάνθη ο Γιάννης Μαντζουράκης, καθώς ο μέσος της ομάδας δεν κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί, συνεπώς αποκλείστηκε από την αποστολή του αγώνα της Κυριακής με τον Άρη. Πέρα από την απώλεια του Στρμπα, ο έμπειρος τεχνικός της ακριτικής ομάδας δεν αντιμετωπίζει κάποιο άλλο πρόβλημα και συμπεριέλαβε στην αποστολή όλους τους «ετοιμοπόλεμους» ποδοσφαιριστές του. Αυτοί, είναι οι εξής: Γκσμπούρνιγκ, Λυμπερόπουλος, Κωστούλας, Σταθάκης, Παπαδημητρίου, Τζάγκι, Φλίσκας, Λουτσιάνο, Κιντάνα, Στίνγκα, Ελινγκτον, Πόι, Ριζογιάννης, Οντάι, Βασιλακάκης, Μαρσελίνιο, Βάλλας, Τζιωρτζιόπουλος, Σουάνης, Μπούγκα.

Παράλληλα, η ακριτική ΠΑΕ ανακοίνωσε την απόκτηση του Γιακούμπου Άλφα, ο οποίος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τη μεταγραφή μου στην Ξάνθη. Είμαι λίγες ημέρες εδώ αλλά το περιβάλλον και οι εγκαταστάσεις του συλλόγου μου άρεσαν πάρα πολύ. Για μένα αυτή η μεταγραφή είναι ένα μεγάλο βήμα στην καριέρα μου όπου θα το αξιοποιήσω για να το καλύτερο αποτέλεσμα για μένα αλλά φυσικά και για την ομάδα μου».

Μπλατ: «Από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης ο Ολυμπιακός»


Ο Άρης φιλοξενείται αύριο από τον Ολυμπιακό στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με τον τεχνικό των «κιτρίνων», Ντέιβιντ Μπλατ, να βγάζει το καπέλο στην ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη. «Ο Ολυμπιακός είναι, χωρίς υπερβολή, μία από τις καλύτερες ομάδες σε ολόκληρη την Ευρώπη» τόνισε ο Μπλατ στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ.

Ο 51χρονος τεχνικός εξήγησε επίσης πως «πρόσφατα τον αντιμετωπίσαμε στο γήπεδό μας για το Κύπελλο Ελλάδας και ελπίζουμε ότι θα πιάσουμε ανάλογη απόδοση και αυτή τη φορά, που θα παίξουμε εκτός έδρας. Αυτό το παιχνίδι θα είναι μια πρόκληση για μας. Ο Ολυμπιακός έχει πολλές λύσεις ως ομάδα, αλλά πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να φανούμε ανταγωνιστικοί».

Από τη μεριά του, ο Κίκι Κλαρκ, δήλωσε πως «ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα κορυφαίου επιπέδου, αλλά και εμείς από την πλευρά μας έχουμε σημαντικές δυνατότητες. Μπορούμε να φανούμε ανταγωνιστικοί, πράγμα που φάνηκε και στον ημιτελικό Κυπέλλου πριν από δέκα μέρες. Γνωρίζουμε καλά ότι αυτό το παιχνίδι θα είναι εντελώς διαφορετικό, όμως θα προσπαθήσουμε να δείξουμε και αυτή τη φορά τα καλά στοιχεία που έχουμε. Μπορούμε να κοιτάξουμε στα μάτια τους αντιπάλους μας και θα πάμε για να κυνηγήσουμε τη νίκη».

ΑΡΗΣ: Με Κόκε στην Ξάνθη!


Στην αποστολή του Άρη για τον αυριανό (14:30, ΝΕΤ) αγώνα στην έδρα της Ξάνθης συμπεριλήφθηκε ο Σέρχιο Κόκε. Ο Ισπανός επιθετικός γυμνάστηκε ελάχιστα αυτή την εβδομάδα, αλλά κατάφερε να προπονηθεί την Παρασκευή και το Σάββατο. Πάντως, ο 27χρονος φορ ενδέχεται να μην αγωνιστεί ως βασικός, αφού ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ δεν θέλει να ρισκάρει και να κινδυνεύσει με υποτροπή ο παίκτης.

Την αποστολή των Θεσσαλονικέων αποτελούν οι: Σηφάκης, Πέσκοβιτς, Πιοβεζάν, Πρίττας, Λαμπριάκος, Κουλουχέρης, Κάλβο, Κάμπορα, Νέτο, Αράνο, Ρονάλντο Γκιάρο, Νάτσο Γκαρσία, Χαβίτο, Νασούτι, Κόκε, Βαγγέλη, Τζόνσον, Αντού, Αραβίδης και Αγτζίδης. Εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Φερνάντεζ, Ντέιλι, ο τιμωρημένος Ναφτί και οι Γραικός, Μπουγαίδης, Οικονομόπουλος, Πίτου Γκαρσία.

Μέχρι το τέλος για στόπερ

Δεν έχουν εγκαταλείψει στον Άρη τις προσπάθειες για την απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Ο στόπερ από την Ισημερινή Γουινέα Ιάγκο Αλόνσο δεν έπεισε για τις ικανότητές του, αλλά οι «κίτρινοι» συνεχίζουν τις επαφές για την ανεύρεση ενός παίκτη που θα καλύψει το συγκεκριμένο «κενό» της ομάδας.

Οι Θεσσαλονικείς ψάχνουν για έναν παίκτη, ο οποίος θα είναι κοινοτικός (αφού δεν υπάρχει θέση ξένου στο ρόστερ της ομάδας). Μάλιστα, στον Άρη παρουσιάζονται αισιόδοξοι ότι μέχρι το τέλος των μεταγραφών θα έχουν προσθέσει ακόμη έναν παίκτη στο «οπλοστάσιο» του Εκτορ Ραούλ Κούπερ. «Μεταγραφή απλώς για να λέμε πως καλύψαμε ένα κενό δεν θέλω να κάνουμε», φέρεται να έχει πει ο Αργεντινός στη διοίκηση.

Ενοχλημένοι στην «Μπάρτσα» με τη Ρεάλ!


Ενοχλημένος από την επιλογή των δικηγόρων της Ρεάλ Μαδρίτης να χρησιμοποιήσουν ως παράδειγμα το βίντεο του αγώνα Μπαρτσελόνα-Σεβίλλη, όπου ο Λιονέλ Μέσι φέρεται να χτυπά τον αντίπαλό του (Μαρκ Βαλιέντε), προκειμένου να γλιτώσει την τιμωρία των δύο αγωνιστικών ο Κριστιάνο Ρονάλντο εμφανίστηκε ο Ζοάν Λαπόρτα. «Είναι αλήθεια ότι μας πείραξε το γεγονός ότι χρησιμοποίησαν τον Μέσι. Δεν μας άρεσε αυτό. Ωστόσο, δεν θα παρέμβω στις σχέσεις αρμονίας και σεβασμού των δύο συλλόγων. Ήταν λάθος η επιλογή να εμπλέξουν τον Μέσι στη συγκεκριμένη υπόθεση, επειδή είναι ειλικρινής και του αρέσει το ποδόσφαιρο. Δεν είναι αμφιλεγόμενος ποδοσφαιριστής και είναι ταπεινός. Πληροί τις προδιαγραφές να χαρακτηριστεί ο καλύτερος παίκτης του κόσμου», τόνισε ο Λαπόρτα.

ΣΤΟΙΧΗΜΑ GOAL KAI XΡΗΜΑ

GOAL KAI ΧΡΗΜΑ

Γεια σας!Σάββατο σήμερα με αρκετα παιχνίδια για να ασχοληθούμε.Ξεκινάμε χρονικά απο την Γερμανία και το παιχνίδι Χερτα-Μποχουμ.Την προηγούμενη αγωνιστική η Χέρτα είχε παιχτεί απο το μεγαλύτερο ποσοστό των παικτών του στοιχήματος.Εγω προσωπικά δεν την πρότεινα.Το παιχνίδι έληξε 0-0.Αυτην την εβδομαδα αντιμετοπίζει την Μπόχουμ που είναι πιο βατή αντίπαλος απο την Γκλάντμπαχ.Θα πάμε με το κίνητρο της Χερτα και τον άσο.Συνεχίζουμε με Γερμανία με το παιχνίδι Μπάγερν-Μαιντζ.Η Μαιντζ είναι μια ομάδα που σκοράρει συχνα αλλα έχει και πολλά προβλήματα στην άμυνα.Η Μπάγερν με τέτοιους αντιπάλους σκοράρει εύκολα.Θα πάω με το over που πιστεύω είναι καλή επιλογή για μικρή απόδοση.
Μεταφερόμαστε στην Ελλάδα και στο παιχνίδι του Ηρακλή με την Καβάλα.Οι δύο ομάδες έχουν καινούριους προπονητές.Ο Ηρακλής θα έχει στον πάγκο του τον γνώριμο μας Μπουμπενκο,ενώ η Καβάλα τον Ντε μος.Ο Ηρακλής παίζει ένα απο τα πιο κρίσιμα παιχνίδια της φετινής χρονιάς.Η Καβάλα δεν έχει το ίδιο κίνητρο με τον Ηρακλή.Θα εμπιστευτώ τον Ηρακλή που θέλει πάρα πολύ την νίκη και τους τρεις βαθμούς.
Συνεχίζουμε με Premier League και το παιχνίδι Γουίγκαν-Έβερτον.Η Έβερτον έχει μια μόλις ήττα στα τελευταιά δέκα παιχνίδια και δείχνει σε πολύ καλή φόρμα.Αντίπαλος της μια ομάδα με όχι καλή αμυντική λειτουργία και χωρις φόρμα.Στηρίζουμε την Έβερτον σε καλή απόδοση πάνω απο 2 μονάδες.
Τελευταίο παιχνίδι που θα ασχοληθούμε είναι πάλι απο την Αγγλία το Φούλαμ-Αστον Βίλα.Η Αστον Βίλα έχει να σκοράρει τέσσερις αγωνιστικές στο πρωτάθλημα.Η Φούλαμ προέρχεται απο συνεχόμενες ήττες και αντιμετοπίζει αρκετα προβλήματα τραυματισμών.Θα στηρίξουμε τους 'χωριάτες' στο διπλό ελπίζοντα να αρχίζουν να σκοράρουν και να πάρουν και την νίκη.
Αυτες ήταν και οι σημερινές μας επιλογές τα λέμε αύριο στο Radio Rock 'n' Goal και στην στοιχηματική εκπομπή Goal και Χρήμα απο τις 16:οο-18:00.

ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Επιμέλεια:Χρήστος Ακριτόπουλος

Μέχρι το 2013 στη Θέλτα ο Παπαδόπουλος


Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις και από χθες είναι και επίσημα παίκτης της Θέλτα. Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού υπέγραψε το καινούργιο του συμβόλαιο με τους "Κέλτες" της Γαλίθια και παρουσιάστηκε στους εκπροσώπους του Τύπου. "Η θέληση της διοίκησης να με φέρει εδώ και τα καλά λόγια του Ζήση Βρύζα έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην απόφασή μου να δεχτώ την πρόταση της Θέλτα", ήταν τα πρώτα λόγια του Παπαδόπουλου στους Ισπανούς δημοσιογράφους.
Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος φόρεσε χθες για πρώτη φορά τη γαλάζια φανέλα της Θέλτα με το νούμερο 9 στην πλάτη και υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 3.5 χρόνων με την ομάδα του Βίγκο. Ο Έλληνας επιθετικός είχε φτάσει στην ισπανική πρωτεύουσα την Πέμπτη το βράδυ και εκεί συναντήθηκε με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του συλλόγου. Οι συνομιλίες ανάμεσα στις δύο πλευρές κατέληξαν γρήγορα σε συμφωνία και έτσι ο Παπαδόπουλος ταξίδεψε χθες Παρασκευή στο Βίγκο, όπου αρχικά υποβλήθηκε με επιτυχία σε ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια πέρασε από τα γραφεία του συλλόγου για να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο διάρκειας 3.5 χρόνων (μέχρι τον Ιούνιο του 2013).

Ακολούθησε συνέντευξη Τύπου ώστε να παρουσιαστεί το νέο απόκτημα στους εκπροσώπους του Τύπου και ακολούθως ο Παπαδόπουλος φωτογραφήθηκε με την εμφάνιση της νέας του ομάδας. Στις πρώτες του δηλώσεις, ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού είπε μεταξύ άλλων: «Η Θέλτα είναι ένας μεγάλος σύλλογος και παρά το γεγονός ότι αγωνίζεται στη Β’ Κατηγορία, η θέση της είναι στην Πριμέρα. Ο πρόεδρος, Κάρλος Μοουρίνιο και ο αντιπρόεδρος ήρθαν μέχρι τη Μαδρίτη για να με συναντήσουν και να με πείσουν ότι με θέλουν πολύ στην ομάδα τους. Βοήθησαν και τα πολύ καλά λόγια που μου είπε ο Ζήσης Βρύζας και έτσι πήρα την απόφαση να υπογράψω».

ΠΑΟΚ: Για το «εξάρι»...


Την έκτη σερί νίκη στο πρωτάθλημα θέλει να πετύχει απόψε (19:00, Novasports 1) ο ΠΑΟΚ με αντίπαλο τον Ατρόμητο στην Τούμπα. Στη διάθεση του Φερνάντο Σάντος επέστρεψε ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, ο οποίος έπειτα από περίπου δύο μήνες επέστρεψε στην αποστολή του «Δικεφάλου». Ωστόσο, ο Πορτογάλος τεχνικός δεν υπολογίζει τον Βλάνταν Ιβιτς, αφού ο Σέρβος μέσος θα εκτίσει στο συγκεκριμένο ματς την ποινή του. Πολλοί αναρωτιούνται αν η απουσία του θα προκαλέσει πρόβλημα στην ανάπτυξη της ομάδας και αυτό μένει να φανεί στον σημερινό αγώνα του ΠΑΟΚ κόντρα στους Περιστεριώτες. Η μοναδική αλλαγή που έκανε ο κ. Σάντος είναι η είσοδος του Μουσλίμοβιτς στη δεκαοκτάδα αντί του Ιβιτς. Σύμφωνα με όσα έδειξε ο 56χρονος τεχνικός τις προηγούμενες ημέρες, κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Χαλκιάς, ο οποίος θα έχει τους Σνάουτσνερ, Κοντρέρας, Μαλεζά και Λίνο μπροστά του. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν ο Βιτόλο και ο Γκαρσία, έχοντας στα πλάγια τον Σορλέν και τον Βιεϊρίνια. Πιο μπροστά θα παίξει ο Κριστιάνο (αντί του Ίβιτς) και στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Εντίνιο.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Κρέσιτς, Μουσλίμοβιτς, Κουτσιανικούλης, Αραμπατζής, Σαβίνι, Φωτάκης και Παπάζογλου. Εκτός έμειναν ο τιμωρημένος Ιβιτς και οι τραυματίες Τσιρίλο, Φιλόμενο, όπως και οι Μουν, Βερόν, Κουτζαβασίλης. «Είναι ανεβασμένη η ομάδα τους και στα τελευταία ματς έδειξε πολύ καλό πρόσωπο», τόνισε ο κ. Σάντος στους παίκτες ενόψει του σημερινού ματς.

Δεν παίζει στο «Ριαθόρ» ο Ρονάλντο!


Αρνητικά απάντησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού στο αίτημα της Ρεάλ Μαδρίτης να αγωνιστεί ο Κριστιάνο Ρονάλντο τουλάχιστον στο παιχνίδι με την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια. Στον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό επιβλήθηκε ποινή δύο αγωνιστικών, ύστερα από την αποβολή του στο παιχνίδι με τη Μάλαγα μετά το χτύπημα του στον Πατρίκ Μιτλίγκα. Οι «μερένχες» ζήτησαν ο 25χρονος παίκτης να παίξει στο «Ριαθόρ», αλλά η ισπανική Επιτροπή το αρνήθηκε. Η απάντηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού στο αίτημα των Μαδριλένων ήταν ότι δεν προβλέπεται προσωρινή άρση τιμωρίας, όπως δήλωσε στη «Marca» ο πρόεδρος της Επιτροπής Λομπόριο Ιέρο. Μάλιστα, όλα τα μέλη της Επιτροπής ψήφισαν ομόφωνα να μην γίνει κάτι τέτοιο και υποστήριξαν ότι αν ο Ρονάλντο δεχόταν κλοτσιά από τον αντίπαλό του, τότε θα ήταν διαφορετικά τα δεδομένα. Να σημειωθεί ότι ο Μανουέλ Πελεγκρίνι υπολόγιζε τον Πορτογάλο (τον είχε συμπεριλάβει στην αποστολή του σημερινού ματς), αλλά τελικά δεν θα στηριχθεί στις υπηρεσίες του.

ΑΡΗΣ: Μέχρι το τέλος για στόπερ


Δεν έχουν εγκαταλείψει στον Άρη τις προσπάθειες για την απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Ο στόπερ από την Ισημερινή Γουινέα Ιάγκο Αλόνσο δεν έπεισε για τις ικανότητές του, αλλά οι «κίτρινοι» συνεχίζουν τις επαφές για την ανεύρεση ενός παίκτη που θα καλύψει το συγκεκριμένο «κενό» της ομάδας. Οι Θεσσαλονικείς ψάχνουν για έναν παίκτη, ο οποίος θα είναι κοινοτικός (αφού δεν υπάρχει θέση ξένου στο ρόστερ της ομάδας). Μάλιστα, στον Άρη παρουσιάζονται αισιόδοξοι ότι μέχρι το τέλος των μεταγραφών θα έχουν προσθέσει ακόμη έναν παίκτη στο «οπλοστάσιο» του Εκτορ Ραούλ Κούπερ. «Μεταγραφή απλώς για να λέμε πως καλύψαμε ένα κενό δεν θέλω να κάνουμε», φέρεται να έχει πει ο Αργεντινός στη διοίκηση.

Ο (παπα)ΠΑΟΚ είναι τρέλα!


Αν ο Ιησούς ήταν ο μεγαλύτερος επαναστάτης της ιστορίας, τότε στα μάτια του πατέρα Χρήστου Μήτσιου θα έβλεπε έναν από τους κυριότερους εκφραστές του! Μπορείτε να φανταστείτε τον Πάμπλο Γκαρσία να μετανοεί για την μπουνιά στον Ντιόγκο και να εξομολογείτε στον πνευματικό της θύρας 4; …Όχι; Κι όμως, αυτή η εικόνα δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα.
Τον παπα- Χρήστο, όπως μας ζήτησε να τον αποκαλούμε, τον λατρεύει τόσο η κερκίδα όσο και οι παίκτες του ΠΑΟΚ. Διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Θοδωρή Ζαγοράκη και μίλησε για την αφορμή που τον οδήγησε να εγκαταλείψει για ένα διάστημα την προεδρία της ΠΑΕ. Εκτός από τον πρώην αρχηγό της Εθνικής, έχει εξομολογήσει τους περισσότερους παίκτες του «Δικεφάλου του Βορρά», αλλά και μεγάλη μερίδα οπαδών της θύρας 4. Χωρίς φόβο και πάθος υποστήριξε ότι ο Παμπλο Γκαρσία είναι ένα πάρα πολύ γλυκό παιδί. Εξέφρασε την άποψή του για τον Ολυμπιακό. Έδωσε τις απαντήσεις του στους φανατισμένους θρησκόληπτους που ίσως να τον αντιμετωπίζουν με καχυποψία, αλλά και στον Μητροπολίτη Άνθιμο.
Είναι καθηγητής Λυκείου, πρώην δημοσιογράφος και ποδοσφαιριστής, ενώ μάθαμε ότι έχει δώσει τεράστιο αγώνα κατά των ναρκωτικών. Η ιεροσύνη μαζί με τον ΠΑΟΚ είναι οι δύο μεγάλες «τρέλες» της ζωής του. «Αγαπώ πάρα πολύ την ιεροσύνη και αν αυτή μπορεί να θεωρηθεί επάγγελμα, το ασκώ με πάρα πολύ όρεξη, με κέφι και με τρέλα». Όσον αφορά το σύλλογο που λατρεύει, είπε: «Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στο κέντρο της καρδιάς μου, γιατί δεν το θεωρώ κάτι αντίθετο ούτε με την οικογένειά μου, ούτε με το Θεό μου. Αγαπάω όλα εκείνα τα παιδιά που βρίσκονται στην εξέδρα τις Κυριακές. Όταν μπαίνω στη θύρα 4 αισθάνομαι χιλιάδες αγκαλιές. Παιδιά με δεκάδες σκουλαρίκια και τατουάζ, που βρωμάει πάνω τους η πρέζα και το αλκοόλ, ζητάνε τη βοήθειά μου. Για αυτά τα παιδιά θα βρίσκομαι πάντα εκεί».

Η «χημεία» με τη θύρα 4 Από πότε ξεκινήσατε να παρακολουθείτε αγώνες στην Τούμπα;
«Βρίσκομαι μέσα στην Τούμπα και στα δρώμενα της ομάδας από το 1978. Έχω εισιτήριο διαρκείας στη θύρα 4 τα τελευταία 30 χρόνια». Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος ΠΑΟΚτζής που δεν σας γνωρίζει και πλέον είστε γνωστός και στους περισσότερους φιλάθλους. Πώς νιώθετε όταν σας επευφημεί μια ολόκληρη εξέδρα; «Δεν επιδιώκω εγώ κάτι τέτοιο. Η επευφημία σίγουρα γεμίζει τη ψυχή μου με τη λογική ότι αυτά τα παιδιά τα λατρεύω και μου το ανταποδίδουν. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τί χημεία έχει αναπτυχθεί μεταξύ μας».

Ο Ολυμπιακός, το «διπλό» και η υποδοχή στο αεροδρόμιο

Ο ΠΑΟΚ πήρε ένα τεράστιο «διπλό» την Κυριακή στο «Γ. Καραϊσκάκης». Λίγες ώρες μετά, ο παπα- Χρήστος μαζί με περίπου 2.000 οπαδούς της ομάδας, επιφύλασσε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» μια «ηρωική» υποδοχή στους παίκτες του «Δικεφάλου». Η φωτογραφία του παπά να πανηγυρίζει το «θρίαμβο» επί του Ολυμπιακού βρισκόταν σχεδόν σε όλα τα Μέσα και σκανδάλισε τους πιστούς. Δεν σας φοβίζει πως μπορεί να παρερμηνευτούν οι προθέσεις σας από τους δημοσιογράφους; «Δεν ασχολούμαι καθόλου με αυτό.
Από τη στιγμή που κάνω αυτή την τρέλα δεν μπορώ μετά να απαιτώ να μην επεξεργαστεί». Τη νίκη επί του Ολυμπιακού την πανηγυρίσατε με τη ψυχή σας; (Γέλια). «Ήταν κάτι πολύ καλό. Βέβαια εμένα μου αρέσει να το βλέπω και λίγο παραπέρα μέσα μου. Μια νίκη δεν σημαίνει τίποτα. Θέλω η ομάδα να παίζει όμορφα και να έχει μια διάρκεια απόδοσης. Αν ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να παίζει όπως έπαιξε στο πρώτο ημίχρονο στο Καραϊσκάκη θα είμαι τρισευτυχισμένος». Ποια είναι η άποψή σας για τον Ολυμπιακό του σήμερα, αλλά και γενικότερα; «Όταν παίζει στην Ευρώπη πάντα εύχομαι να κερδίζει. Την Κυριακή πραγματικά λυπήθηκα από την εικόνα που παρουσίασε, κι ας τον νικήσαμε. Είδα ότι κάτι συμβαίνει σε αυτή την ομάδα που δεν είναι καλό. Πολλές φορές τον έχουν εγκαταλείψει οι πρόεδροί του πνιγμένο στα χρέη και δεν θέλω να πιστεύω ότι θα ξανασυμβεί αυτό».

Οι Βόρειοι, οι Νότιοι και τα… σουβλάκια

Γνωρίζω ότι έχετε δύο παιδιά που είναι μόνιμα μαζί σας στην Τούμπα. «Τα παιδιά μου είναι παλαβά με τον ΠΑΟΚ. Χαίρονται και απολαμβάνουν την τρέλα μου». Στις τάξεις των οπαδών του ΠΑΟΚ επικρατεί η άποψη ότι η Θεσσαλονίκη είναι αδικημένη συγκριτικά με την Αθήνα. «Δεν συμμερίζομαι αυτή την άποψη. Εγώ θέλω η Θεσσαλονίκη να προοδεύει χωρίς να της χαριστεί κανείς. Η αλήθεια είναι όμως πως αυτή η αντιπαλότητα Βορρά και Νότου με πληγώνει. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό το πράγμα δεν είναι βαθύ και δεν έχει ριζώσει στις ψυχές των ανθρώπων. Έχω ασχοληθεί πολύ με τα Εθνικά θέματα. Αν περαστούν διαφορετικά μηνύματα, είτε από τον Νότο προς τον Βορρά, είτε από τον Βορρά προς τον Νότο, αυτό οι εχθροί μας θα σπεύσουν να το εκμεταλλευτούν». Τα συνθήματα πάντως με τα σουβλάκια και αυτό τον χαβαλέ που γίνεται, εγώ τον θεωρώ κάτι υγιέστατο. «Φυσικά και είναι υγιέστατο. Εννοείται πως απολαμβάνω και εγώ όλη αυτή την πλάκα. Μάλιστα, με τα παιδιά μου μπαίνουμε στα sites των άλλων ομάδων και καλαμπουρίζουμε. Το διασκεδάζουμε πραγματικά. Πρέπει να σας πω ωστόσο ότι έχουμε κι άλλη μια λατρεία για την Μπαρτσελόνα. Φυσικά όμως τίποτα δεν ξεπερνάει την αγάπη μου για τον ΠΑΟΚ. Έχω επισκεφτεί τα μεγαλύτερα γήπεδα της Ευρώπης και ο ΠΑΟΚ παραμένει το κάτι… άλλο. Είναι η ζωή μου, η καθημερινότητά μου».
Ο Ζαγοράκης και ο Γκαρσία Κατοικεί και εργάζεται(διδάσκει σε Λύκειο της περιοχής) στο Τρίλοφο Θεσσαλονίκης, εκεί όπου έχει το σπίτι του και ο Θοδωρής Ζαγοράκης. «Ο πρόεδρος είναι ένα υπερβολικά τίμιο και ευαίσθητο άτομο που κοσμεί το ποδόσφαιρό μας. Από τη στιγμή που ανέλαβε τον ΠΑΟΚ κατάφερε να αλλάξει πολλά πράγματα στη νοοτροπία της Τούμπας. Είναι μεγάλο πράγμα να βλέπεις ακόμη και τις στιγμές που η ομάδα αδικείται από ένα σφύριγμα, να μην πέφτει τίποτα από τις εξέδρες. Πλέον αυτός που θα παρεκτραπεί και θα πετάξει ένα μπουκάλι ή οτιδήποτε στον αγωνιστικό χώρο θα υποστεί τις συνέπειες από τους υπόλοιπους».
Από τη στιγμή που γνωρίζετε προσωπικά τον κ. Ζαγοράκη τι νομίζετε ότι ήταν αυτό που τον οδήγησε στο να πάρει την απόφαση να εγκαταλείψει την προεδρία για ένα διάστημα; «Επειδή το συζητήσαμε υπό μορφή εξομολόγησης το ξέρω, αλλά δεν θα απαντήσω επί της ουσίας στους λόγους που τον οδήγησαν να πάρει αυτή την απόφαση. Πάντως, θεωρώ ότι η αφορμή ήταν ότι συνέβη τότε στο προπονητικό κέντρο, όπου τραυματίστηκαν παιδιά». Τον αγιασμό στην αρχή κάθε χρονιάς φαντάζομαι ότι τον κάνετε εσείς… Οπότε, θα γνωρίζεστε και με τους ποδοσφαιριστές. «Τους γνωρίζω όλους πολύ καλά. Αν χρειαστεί κιόλας κάποιος παίκτης ψυχολογική υποστήριξη εγώ είμαι εκεί. Αυτό δεν θα ήθελα να το διασκεδάσετε, αλλά οι περισσότεροί τους, έχουν εξομολογηθεί κιόλας σε εμένα». Δεδομένων, λοιπόν, όλων αυτών, γνωρίζετε και τον Παμπλο Γκαρσία που φέτος κάνει πράγματα και θάματα. Πέρσι, όμως, δεν αποτελούσε και το καλύτερο παράδειγμα… Δεν ξεχνιέται εύκολα η εικόνα του να γρονθοκοπεί τον Ντιόγκο. Ποια είναι η άποψη σας για τον συγκεκριμένο παίκτη; « Η αληθινή εικόνα του Γκαρσία δεν είναι αυτή που βγήκε προς τα έξω πέρσι. Τρελάθηκε απότομα από την ατμόσφαιρα της Τούμπας και σε δυο- τρεις αγωνιστικές έδειξε έναν εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα. Δεν είναι εύκολο να κρατήσεις τις ισορροπίες μέσα σου όταν δέχεσαι σε τέτοιο βαθμό τη λατρεία του κόσμου της Τούμπας. Έχω νιώσει και εγώ κάπως έτσι. Το προσπερνάω εύκολα, όμως, σαν κάτι παιδικό. Ο Γκαρσία είναι ένα παιδί πολύ δυνατό, με πολύ γλυκιά, ήρεμη και καλή ψυχή».
Κλείνοντας, θα θέλατε να μας πείτε τι είναι αυτό, που αν είχατε τη δυνατότητα, θα αλλάζατε στο ελληνικό ποδόσφαιρο; «Θα σου απαντήσω ευθέως και χωρίς δισταγμό. Δεν ξέρω αν στο ποδόσφαιρο παίζεται τίμια το παιχνίδι και ποσώς με ενδιαφέρει. Αυτό που πρέπει όλοι να κάνουμε είναι να απαλλάξουμε τον κόσμο από την αμφιβολία. Στις πιο αναπτυγμένες χώρες με πρωταθλήματα μεγαλύτερα από το δικό μας, ο κόσμος δεν αμφιβάλει για τα σφυρίγματα του διαιτητή, ούτε για τους παράγοντες. Το μόνο που ενδιαφέρει τον ποδοσφαιριστή και το φίλαθλο είναι η μπάλα. Οι πρόεδροι των ΠΑΕ πρέπει να διοικούν τίμια γιατί οι ομάδες αποτελούν μέρη της κοινωνίας και δεν είναι τσιφλίκι του καθενός. Δεν μπορεί να αναλαμβάνει ο οποιοσδήποτε έναν σύλλογο και ύστερα να τον παρατάει πνιγμένο στα χρέη. Θα έπρεπε να υπάρχει ένα πιο τίμιο παιχνίδι ελέγχου. Το φαινόμενο αυτό δεν υπάρχει μόνο στο ποδόσφαιρο. Συνέβη το γεγονός του Βατοπεδίου. Τι σκληρό και απάνθρωπο ήταν αυτό που έγινε για τα μάτια των παιδιών μας. Δεν ξέρω αν είχαν δίκιο ή άδικο οι καλόγεροι από το Άγιο Όρος, αλλά ήταν μια άτιμη εικόνα αυτή που βγήκε προς τα έξω. Σκοτώθηκε ο Αλέξης στην Αθήνα. Η αδικία σε όλο της το μεγαλείο. Ζούμε και τις τελευταίες μέρες αυτό που γίνεται με τα οικονομικά και τα παιδιά έχουν πανικοβληθεί. …Που πήγαν τα λεφτά; Αναρωτιούνται που έχουν πάει όλα αυτά τα χρήματα που ανήκαν στην οικογένειά τους και στην πατρίδα τους. Θέλουν να ξέρουν ποιος τα πήρε. Αυτοί είναι οι λόγοι που ο κόσμος εξαγριώνεται, ξεσπάει και σε μια τέτοια κατάσταση ευδοκιμούν τα συμπτώματα βίας. Τα παιδιά μας καταλαβαίνουν ότι κάτι δεν πάει καλά και ορμάνε…»