Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Πρωτιά μέσω… Σκοπίων

Χωρίς να εντυπωσιάσει, η Ρωσία επικράτησε 1-0 εκτός έδρας των Σκοπίων και «σκαρφάλωσε» στην κορυφή του 2ου ομίλου των προκριματικών του EURO 2012, φτάνοντας τους οκτώ βαθμούς.

Πίσω της, στη 2η θέση με επτά βαθμούς βρίσκονται οι Σλοβακία και Ιρλανδία, που ήρθαν ισόπαλες 1-1, αλλά και η μεγάλη έκπληξη των προκριματικών, η Αρμενία, που νωρίτερα συνέτριψε 4-0 την Ανδόρρα.

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής:

ΠΓΔΜ-Ρωσία 0-1
(8' Κερζάκοφ)

Σλοβακία-Ιρλανδία 1-1
(16' Λέτζερ-36' Ντούριτσα)

Αρμενία-Ανδόρρα 4-0
(4' Γκαζαριάν, 16' Μχιταριάν, 33' Μοβσεσιάν, 52' Πιτσέλι)

Η βαθμολογία

Ρωσία 9
Σλοβακία 7
Ιρλανδία 7
Αρμενία 7
ΠΓΔΜ 4
Ανδόρα 0

Νίκη με... αίμα! 2-1 το Ισραήλ

Το απόλυτο δύο στα δύο που αναζητούσε η εθνική μας ομάδα στους αγώνες με Λετονία και Ισραήλ επετεύχθη. Αυτό ήταν το ζητούμενο. Οι έξι βαθμοί. Κόντρα στην Λετονία το 1-0 έμοιαζε «φτωχό». Σήμερα μετά από ένα εντυπωσιακό παιχνίδι, η εθνική έδειξε ότι διαθέτει μέταλλο και νίκησε 2-1 το Ισραήλ που έπαψε να έχει ελπίδες για την πρόκριση στην τελική φάση του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ηγέτης της εθνικής ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης που άνοιξε με υπέροχο γκολ το σκορ ενώ ήταν αυτός που κέρδισε το πέναλτι λίγα λεπτά μετά την ισοφάριση των Ισραηλινών. Εξαιρετικοί και οι Φετφατζίδης και Καραγκούνης. Πλέον όλα δείχνουν ότι Ελλάδα και Κροατία θα παλέψουν για την πρωτιά του ομίλου.
ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
17΄ Φάουλ του Φετφατζίδη στο δεύτερο δοκάρι, αιφνιδιάζεται ο Βύντρα και χάνεται η ευκαιρία.
22΄ Κάθετη πάσα του Καφέ στον Σαλπιγγίδη που βάζει πλάτη τον Κεινάν και με εκπληκτικό «σκαφτό» σουτ κάνει το 1-0.
24΄ Σε σέντρα του Γκολάσα η μπάλα χτυπάει στο χέρι του Παπασταθόπουλου με τον διαιτητή να διατάσει την συνέχεια του αγώνα.
26΄ Σουτ του Καραγκούνη αποκρούει σε κόρνερ ο Αουάτ.
55΄ Σουτ του Φετφατζίδη, μπλοκάρει ο Αουάτ.
59΄ Ο Καφές χάνει την μπάλα, παράλληλη σέντρα του Ραφαέλοφ, ο Σπυρόπουλος προ του Σεχτέρ προβολή και άθελα του στα… δίχτυα για το 1-1.
62΄ Κάθετη πάσα του Καραγκούνη στον Σαλπιγγίδη που περνάει τον Αουάτ που τον ανατρέπει και πέναλτι. Ο Καραγκούνης εύστοχος για το 2-1.
64΄ Σουτ του Βερμούτ μέσα από την περιοχή στο αριστερό κάθετο δοκάρι.
68΄ Παράλληλη σέντρα του Σαμαρά, πετάγεται ο Φετφατζίδης που πλασάρει λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι.
76΄ Μπαλιά τρύπα του Φετφατζίδη στον Βύντρα απέναντι στον Αουάτ πλασάρει πάνω του και χάνει την μεγάλη ευκαιρία.
77′ Σέντρα του Καφέ, γυριστή κεφαλιά του Μποντάρ στο… οριζόντιο δοκάτι του Αουάτ και κόρνερ.
ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Σηφάκης, Σπυρόπουλος, Α. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Βύντρα, Κατσουράνης, Καφές, Καραγκούνης, Σαμαράς (81΄ Μήτρογλου), Νίνης (15′ Φετφατζίδης), Σαλπιγγίδης (87΄ Μανιάτης)
ΙΣΡΑΗΛ (Λουί Φερναντέζ): Αουάτ, Κέιναν, Ρεφαέλοφ, Σέχτερ, Κολάουτι, Άλμογκ Κοέν, Κόλσα, Μποντάρου, Νάτσο (63΄ Βερμούτ), Ταμίρ Κοέν, Γκέρσον
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάρτιν Χάνσον (Σουηδία)

Δεν τα κατάφερε η Κύπρος

Η Κύπρος δεν κατάφερε να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα κόντρα στη Δανία και ηττήθηκε εκτός έδρας 2-0, για τα προκριματικά του Euro 2012. Για τους γηπεδούχους σκόραρε ο Ράσμουσεν με κεφαλιά στο 48’ και ο Λόρενσεν, υποχρεώνοντας την ομάδα του Αναστασιάδη σε δεύτερη σερί ήττα, έπειτα από το 2-1, την περασμένη Παρασκευή από την Νορβηγία.

Στο πρώτο 45λεπτο οι Κύπριοι δεν κατάφεραν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην περιοχή της Δανίας. Από την άλλη, οι Δανοί έφτασαν δύο φορές πολύ κοντά στο να ανοίξουν το σκορ, όμως ο Γιωργαλλίδης τους είπε «όχι».

Στην «επανάληψη», στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, ο Ράσμουσεν κατάφερε να νικήσει με κεφαλιά τον τερματοφύλακα της Κύπρου, ανοίγοντας το σκορ και στο 81' ο Λόρενσεν ήρθε για να δώσει στην ομάδα του ένα πολύτιμο «τρίποντο» στη μάχη για την πρόκριση.

Η Βαθμολογία του 8ου ομίλου(Ισλανδία και Πορτογαλία αγωνίζονται στις 22:45):

Νορβηγία 9
Πορτογαλία 4
Δανία 6
Κύπρος 1
Ισλανδία 0

Οι συνθέσεις:

Δανία: Λίντεγκαρντ, Πούλσεν, Κίερ, Άγκερ (38' Κρόλντρουπ), Τζέσσεν, Γιάκομπσεν, Ντέχλι, Λορέντζεν, Πέτερσεν, Ρόμμενταχλ, Γιάνγκερ (46' Ράσμουσεν)

Κύπρος: Γιωργαλλίδης, Χαραλάμπους (28' Χρίστου), Μερκή, Αλωνεύτη (55' Χαραλαμπίδης), Οκκά, Κωνσταντίνου, Μακρίδη, Σατσιά, Ντομπρασίνοβιτς, Αβραάμ, Πουρσαϊτίδη

«Πέταγαν» οι Ολλανδοί, σκόρπισαν τη Σουηδία

Παίζοντας κατά διαστήματα εξαιρετικό ποδόσφαιρο, η Ολλανδία νίκησε πολύ εύκολα 4-1 τη Σουηδία σε ματς για τον 5ο προκριματικό όμιλο του EURO 2012. Οι «οράνιε» εκμεταλλεύτηκαν την απουσία του Όλοφ Μέλμπεργκ από την άμυνα των Σκανδιναβών και έφτασαν σε μια άνετη επικράτηση που τους φέρνει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Μεγάλο πρωταγωνιστές, πετυχαίνοντας από δύο γκολ ο καθένας, οι Κλας-Γιαν Χούντελαρ (4’,55’) και Ιμραΐμ Αφελάι (37’, 59’). Το γκολ της τιμής για τους Σουηδούς ο Γκράνκβιστ στο 69’.

Την ίδια ώρα το Σαν Μαρίνο κατέγραψε ακόμη μία ήττα στο παθητικό του, χάνοντας αυτήν τη φορά από τη Μολδαβία εντός έδρας με σκορ 2-0. Σκόρερ των φιλοξενούμενων οι Γιοσάν στο 20’ και Ντόρος στο 86’ με πέναλτι.

Την ανοδική της πορεία πιστοποίησε και κόντρα στη Φινλανδία η Ουγγαρία. Οι Μαγυάροι επιβλήθηκαν εκτός έδρας 2-1, με τον Τζούτζακ να της δίνει το «φιλί της ζωής» στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 50’ με τον Ζάλαϊ, όμως λίγο έλλειψε να πετάξουν δύο βαθμούς, όταν ισοφαρίστηκαν στο 86’ από τον Φορσέλ.

Συνοπτικά, τα αποτελέσματα:

Σαν Μαρίνο-Μολδαβία 0-2
Ολλανδία-Σουηδία 4-1
Φινλανδία-Ουγγαρία 1-2

Η βαθμολογία μετά από τέσσερεις αγώνες (Σουηδία και Φινλανδία έχουν τρεις)

Ολλανδία 12
Ουγγαρία 9
Σουηδία 6
Μολδαβία 6
Φινλανδία 0
Σαν Μαρίνο 0

Μπάσκετ-ΠΑΟΚ: Υπέβαλε την παραίτηση του από την ΚΑΕ ο Αρης Καρακούσης

Την παραίτηση του από τη θέση του στο διοικητικό συμβούλιο της ΚΑΕ ΠΑΟΚ υπέβαλε ο Αρης Καρακούσης.
Ο αναπληρωτής πρόεδρος του "Δικεφάλου" βάδισε σήμερα στο... δρόμο που άνοιξε το βράδυ της Δευτέρας (11/10) ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, Πόλυς Κατσιώρας.
Η κίνηση δραστηριοποίησε τον πρόεδρο του ΑΣ ΠΑΟΚ, Θανάση Κατσαρή, ο οποίος επικοινώνησε με τον κ. Καρακούση και του ζήτησε λίγο χρόνο πριν ενεργοποιηθεί η απόφαση του.
Την παραίτηση του, επίσης, από την προεδρία της διορισμένης από τον Ερασιτέχνη επιτροπής μπάσκετ για την ΚΑΕ ΠΑΟΚ, υπέβαλλε και ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος.

Έγραψαν ιστορία οι Αζέροι!

Η βαριά ήττα (3-0) από τη Γερμανία την Παρασκευή επηρέασε πολύ τους Τούρκους

Ωστόσο, κανείς, ούτε ο πλέον απαισιόδοξος… γείτονας δεν περίμενε ότι η ομάδα του θα ήταν τόσο… ευαίσθητη.

Ένα εκπληκτικό Αζερμπαϊτζάν «έπιασε από το λαιμό» την Τουρκία, υποχρεώνοντάς την στη δεύτερη συνεχόμενη ήττα της (1-0) στον 1ο όμιλο των προκριματικών του EURO 2012 και πετυχαίνοντας τη σπουδαιότερη νίκη στην ιστορία του!

Το ιστορικό γκολ για τους Αζέρους πέτυχε ο Σαντίγκοφ στο 38'.

Την «πέταξαν» στα… σκουπίδια!

Στα… σκουπίδια «πέταξαν» οι Βορειοιρλανδοί την ισοπαλία με την Ιταλία, αφού ήρθαν ισόπαλοι 1-1 με τα Νησιά Φερόε, που κατέκτησαν τον πρώτο τους βαθμό στον τρίτο όμιλο των προκριματικών του EURO 2012.

Λίγο έλειψε να ηττηθούν, μια και οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Χολστ στο 60ό λεπτό, αλλά ο Λάφερτι (76’) τους γλίτωσε από τα χειρότερα.

Το σημαντικό ματς του ομίλου για την 4η αγωνιστική, ανάμεσα στην Ιταλία και την Σερβία διεξάγεται στις 21:50, ενώ στις 21:30 θα γίνει η σέντρα στο Εσθονία-Σλοβενία.

Νησιά Φερόε 1-1
(60’ Χολστ-76' Λάφερτι)

«Ο Κούπερ τιμά τον λόγο του»

Το όνομα του Έκτορ Κούπερ είναι αυτό που «παίζει» σχεδόν καθημερινά στα ταμπλόιντ των εφημερίδων για ενδιαφέρον ομάδων εντός και εκτός συνόρων. Όμως για άλλη μια φορά, ο εκτελεστικός διευθυντής του Άρη Γιάννης Κόντης ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει θέμα!
Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ ΑΡΗΣ Γιάννης Κόντης στον ΑΡΗΣ FM 92,8. Αρχικά αναφέρθηκε στον αγώνα της ομάδας με την ΑΕΚ.

«Σίγουρα δεν πρέπει να παραμερίσουμε τις βασικές ελλείψεις που έχουμε στον χώρο του κέντρου. Αυτές οι διακοπές του πρωταθλήματος δεν κάνουν πολύ καλό. Πιστεύω όμως ότι η ομάδα θα είναι συγκεντρωμένη με την ΑΕΚ.

Όσον αφορά τις όποιες φήμες για το πρόσωπο του Αργεντινού τεχνικού και την παρουσία του στον Άρη:

«Γνωρίζουμε τον προπονητή μας. Δεν χρειάζεται πολύς καιρός για να σε κερδίσει σαν άνθρωπος. Τιμά τον λόγο του. Είναι γνωστό πως αν θέλει να φύγει κάποιος προπονητής, φεύγει. Έχουν αυτό το δικαίωμα, παρά το συμβόλαιό τους. Δεν ισχύει ό,τι ισχύει με τους ποδοσφαιριστές.

Διάβαζα πριν από λίγο καιρό τη συνέντευξη ενός πρώην παίκτη της Μαγιόρκα, που έκανε λόγο για τη μεγαλύτερη μορφή που πέρασε ποτέ από την ισπανική ομάδα. Μάλιστα, ο Έκτορ Κούπερ χάρισε 2 εκατομμύρια ευρώ δεδουλευμένα, επειδή γνώριζε τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η ομάδα.

Αυτό, λοιπόν, δείχνει την ποιότητα του χαρακτήρα του. Του αρέσει πραγματικά αυτό που κάνει στον Άρη, ακόμα και οι πιθανές αντιξοότητες. Η αγάπη του κόσμου τον εξιτάρει και τον εμπνέουν όλα όσα γίνονται στην ομάδα.

Επισκέπτεται τα γραφεία μας γιατί αισθάνεται όμορφα στο περιβάλλον που κινείται. Έχει τρομερή αίσθηση του χιούμορ. Πρέπει να γνωρίζεις ισπανικά για να το καταλάβεις. Χαίρεται τη ζωή. Τέτοιος άνθρωπος είναι ο Κούπερ.

Όλοι θέλουμε να μείνει εδώ. Αυτή τη δεδομένη στιγμή, η πρώτη φιλοδοξία του Κούπερ είναι ο Αρης. Πολλά είναι αυτά που παίζουν το ρόλο τους για την παραμονή ενός προπονητή σε μια ομάδα.

Ο Έκτορ Κούπερ ζει μακριά από την οικογένειά του, που κατοικεί στην Ισπανία. Έχει την κατασκευαστική του εταιρεία στην Αργεντινή. Είναι από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες στην πατρίδα του. Δεν είναι “κυνηγός χρημάτων”, όμως φαίνεται πόσο πολύ αγαπάει το ποδόσφαιρο».

Για την ευρωπαϊκή αναμέτρηση του με την Μπάγερ Λεβερκούζεν επεσήμανε:

«Έβλεπα τα τελευταία παιχνίδια της Λεβερκούζεν, που είναι πραγματικά εκπληκτική ομάδα. Νομίζω ότι θα είναι ένα ματς που θα το χαρούν όλοι. Πιστεύω στην ομάδα και ότι μπορούμε να προκριθούμε στους “32”, κάτι που θα αποφέρει τόσο οικονομικά οφέλη για τον Άρη, όσο βέβαια και περαιτέρω δόξα».


Για τους οπαδούς του Άρη είπε:

«Χαίρομαι πραγματικά να βλέπω τον κόσμο να φτάνει από νωρίς στο γήπεδο και να ζει όλη αυτή την τελετουργία. Θα ήθελα να τον καλέσω να είναι ακόμα μία φορά κοντά στην ομάδα, τόσο στην αναμέτρηση της Κυριακής, όσο και στις επόμενες αγωνιστικές ημέρες».

Τάκης: «Όσο δυνατόν ψηλότερα σε κάθε θεσμό»

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής Γιάννης Τάκης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Παίξτε Μπάλα» με τον Γρηγόρη Κόκκινο και σχολίασε όλα τα ζητήματα που αφορούν τους «κυανόλευκους». Ο κ. Τάκης έθεσε επί τάπητος το φετινό στόχο του «Γηραιού», αναφέρθηκε στην ανανέωση συμβολαίου του Απόστολου Βέλλιου, ενώ δεν δίστασε να απαντήσει σε κάθε ερώτηση που τέθηκε.
Για τη φετινή πορεία των «κυανολεύκων», αλλά και τον στόχο του Ηρακλή: «Θεωρώ ότι η πορεία μας είναι αρκετά καλή μέχρι στιγμής. Είμαστε μεγάλη ομάδα, δημιουργήσαμε μια καλή ομάδα και θα μπορούσαμε να έχουμε ίσως λίγους περισσότερους βαθμούς. Τα εισιτήρια διαρκείας είναι λίγο παραπάνω από 4200. Αντικειμενικός μας στόχος είναι να προσφέρουμε όσο δυνατόν περισσότερες χαρούμενες στιγμές στον κόσμο. Για βαθμολογικό στόχο είναι ακόμη νωρίς να μιλήσουμε, όμως στόχος είναι φτάσουμε όσο δυνατόν ψηλότερα και στους δύο θεσμούς που συμμετέχουμε».
Για τη μέχρι τώρα λειτουργία της διοίκησης: «Θέλουμε να οργανώσουμε το χάος που υπήρχε πριν αναλάβουμε και να μπορέσουμε κάποια στιγμή στο μέλλον να λειτουργήσουμε ως ενιαίος Ηρακλής. Κάποια βήματα έχουν γίνει προς αυτή την κατεύθυνση, όμως επιδίωξη μας είναι όσοι θέλουν να βοηθήσουν στο μέλλον, να αντιμετωπίσουν λιγότερα προβλήματα από εμάς. Είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε εντάξει στις συναλλαγές μας και μέχρι τώρα τα έχουμε καταφέρει αρκετά καλά»
Για την υπόθεση του Απόστολου Βέλλιου υπογράμμισε: «Όταν ο Απόστολος ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του με την Εθνική Νέων, θα κοιτάξουμε τι θέλει η κάθε πλευρά και αν υπάρχει διάθεση να συνεχίσουμε μαζί, θα μείνει στον Ηρακλή».
Κλείνοντας ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής ανέφερε: «Ελπίζω πως δεν χρειαστεί να υπάρξουν τα ίδια ευτράπελα που υπήρχαν τα τελευταία χρονιά. Νομίζω πως επειδή έχουμε καεί ουκ ολίγες φορές στο χυλό, τώρα θα φυσάμε και το γιαούρτι. Έχουμε υποχρέωση απέναντι στους φιλάθλους μας να γίνει μια δημόσια συζήτηση για το που βρίσκεται πλέον η ομάδα».

Στοιχημα απο τον Redoto_BET

μετα τα ρεπο ξανα στην μαχη....

Create by :redoto on 2010-10-12 | 18:46:00
Update by :redoto on 0000-00-00 | 00:00:00

γεια σας αδερφια.....

δεν εχω πολυ χρονο και θα περασω απευθειας στην προταση μου μετα τα ρεπο λογο μη ελκυστικων παιχνιδιων.....



ΕΛΛΑΔΑ -ΙΣΡΑΗΛ=1 ΣΤΟ 1,83 ΣΤΗΝ ΒΕΤ365



ΕΛΒΕΤΙΑ-ΟΥΑΛΙΑ=1 ΣΤΟ 1,45 ΣΤΗΝ ΒΕΤ365



ΙΤΑΛΙΑ-ΣΕΡΒΙΑ=1 ΣΤΟ 1,75 ΣΤΗΝ ΒΕΤ365



Υ.Γ. ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΧΑΜΕ ΒΓΑΛΕΙ ΜΙΑ ΔΥΑΔΑ ΚΑΙ ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΙΣ 1820 ΜΟΝΑΔ ΜΕΙΟΝ ΤΙΣ 50 ΠΟΥ ΠΟΝΤΑΡΩ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΑΔΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 1770



χαιρετω μαγκες!salouteee...

ΠΑΟΚ: Αλλαγές από… ΄βδομάδα

Πάνω από τρεις ώρες κράτησε το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, στο οποίο πέραν του Θοδωρή Ζαγοράκη, το παρών έδωσαν οι κ.κ. Ποικιλίδης, Φαρλαλής, Μιχαηλίδης, Μηλιωρίδης και Μανδρίνος. Αυτό που προκύπτει ως μήνυμα από το δ.σ. είναι ότι θα επιχειρηθεί μία αλλαγή σελίδας, ότι ο ΠΑΟΚ βεβαίως και είναι πάνω από πρόσωπα και ότι άμεσες και μεγάλες αλλαγές δεν θα υπάρξουν. Παρότι δεν ανακοινώθηκε κάτι, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Μανδρίνος θα λάβει την θέση του υπεύθυνου οικονομικών, ενώ δεν αποκλείεται τον ΠΑΟΚ στην Λίγκα να εκπροσωπεί ο ίδιος ο Θοδωρής Ζαγοράκης. Ο πρόεδρος του δικεφάλου έκανε μία πλήρη ενημέρωση σε όλους τους συμβούλους για την κατάσταση στην ΠΑΕ, ενώ την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί το νέο δ.σ. το οποίο θα είναι πενταμελές ή επταμελές.

Χάρτσον: «Πιστέψτε σε μένα, μπορώ»

Ο πρώην διεθνής Ουαλός επιθετικός, Τζον Χάρτσον δεν χάνει τις ελπίδες του και επιμένει πως έχει ότι χρειάζεται για να πείσει την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας να τον εμπιστευτεί στην θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού. Ο Μπράιαν Φλιν που έχει αναλάβει προσωρινά το τιμόνι των Ουαλών έχει επίσης θέσει υποψηφιότητα και η απόφαση των διοικούντων αναμένεται να ανακοινωθεί μετά τον αγώνa της Τρίτης όπου οι «δράκοι» αντιμετωπίζουν την Ελβετία για τα προκριματικά του Euro 2012 .


Με 51 συμμετοχές στο ενεργητικό του ο πρώην επιθετικός της Σέλτικ και της Άρσεναλ είναι αισιόδοξος και πιστεύει πως έχει την ικανότητα να διαχειριστεί την εθνική ομάδα της πατρίδας του: «Μπορώ άνετα να υποστηρίξω τον εαυτό μου. Έχω θέσει υποψηφιότητα για την θέση αλλά αν αναλάβει ο Μπράιαν θα είμαι ο πρώτος που θα τον συγχαρώ. Θέλω πολύ να γίνω ομοσπονδιακός προπονητής της Ουαλίας αλλά αν δεν τα καταφέρω δεν πρόκειται να απογοητευτώ», δήλωσε στα Μέσα της Ουαλίας ο Χάρτσον.

Σε κανονικούς ρυθμούς «Μούσλι» και Ελ Ζαρ

Κανονικά προπονήθηκαν στην διάρκεια της σημερινής ημέρας τόσο ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς όσο και ο Ελ Ζαρ. Οι δύο παίκτες ουσιαστικά τέθηκαν στην διάθεση του Παύλου Δερμιτζάκη για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, το ερχόμενο Σάββατο. Ο τεχνικός του δικεφάλου περιμένει πλέον και τους διεθνείς, που αναμένονται από αύριο.

Κρούση σε Μπάγεβιτς

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς είναι στις σκέψεις της διοίκησης της Ομόνοιας, προκειμένου να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της κυπριακής ομάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, άνθρωπος της Ομόνοιας προσέγγισε τον πρώην τεχνικό της ΑΕΚ και βολιδοσκόπησε τις προθέσεις του σχετικά με το αν θέλει να πάρει την θέση του Τάκη Λεμονή, ο οποίος αποχώρησε, μετά τα αρνητικά αποτελέσματα της ομάδας, στις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Ο Ντούσκο, πάντως, δεν δείχνει πρόθυμος να αποδεχθεί την κυπριακή πρόταση. Το ίδιο και ο Τιμούρ Κετσπάγια, ο οποίος διεμήνυσε ότι θέλει να τιμήσει το συμβόλαιο του με την ομοσπονδία της Γεωργίας και να παραμείνει ομοσπονδιακός τεχνικός στη χώρα του.

Λούκας: "Βάλτε τέλος στο ιδιοκτησιακό χάος"

Την επιθυμία του να δοθεί άμεσα ένα τέλος στο ιδιοκτησιακό ζήτημα που ταλαιπωρεί εδώ και αρκετό καιρό τη Λίβερπουλ, προκειμένου οι παίκτες της ομάδας να επικεντρωθούν αποκλειστικά στο αγωνιστικό κομμάτι, εξέφρασε ο Λούκας Λέιβα.
Ο Βραζιλιάνος μέσος, σε δηλώσεις που έκανε μετά το φιλικό της "σελεσάο" με την Ουκρανία, είπε αρχικά: "Νομίζω πως όχι μόνο εμείς (σ.σ. οι παίκτες) αλλά και ο καθένας εύχεται να τελειώσει γρήγορα αυτή η ιστορία. Εμείς δεν έχουμε τη δύναμη να πάρουμε κάποια απόφαση, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να βελτιωθούμε στο γήπεδο. Πρέπει να περιμένουμε και να δούμε τι θα γίνει".
Στη συνέχεια ο Λούκας αναφέρθηκε με εγκωμιαστικά σχόλια στον τεχνικό των "ρεντς", Ρόι Χόντζσον: "Μας έχει αποδείξει ότι έχει την προοπτική να πετύχει. Μας λέει ότι πιστεύει στην ομάδα και έχει εμπστοσύνη στη δουλειά του και τον τρόπο που σκέφτεται. Προσπαθεί να εργαστεί στο αγωνιστικό σχήμα, το οποίο είναι διαφορετικό από την περυσινή σεζόν.
Όλοι είμαστε πιεσμένοι αυτή τη στιγμή γιατί δεν τα πηγαίνουμε καλά στο πρωτάθλημα. Πρέπει να παλέψουμε και να κάνουμε τη διαφορά".
Ο ιστορικός σύλλογος βρίσκεται στην 17η θέση με έξι βαθμούς (σε 7 αγωνιστικές), πραγματοποιώντας το χειρότερο του ξεκίνημα των τελευταίων 57 ετών. Το πρώτο ματς που θα δώσει μετά την διακοπή λόγω των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, είναι αυτό με τη "μισητή" συμπολίτισσα, Έβερτον, η οποία βρίσκεται μία θέση πάνω από τη Λίβερπουλ.

Σίσιτς: «Να αποδείξουμε ότι είμαστε μεγάλη ομάδα»

Ο Μίρνες Σίσιτς μίλησε σήμερα στους εκπροσώπους του Τύπου μετά την ολοκλήρωση της πρωινής προπόνησης των «κυανόλευκων». Ο Σλοβένος άσος του Ηρακλή αναφερόμενος στον αγώνα με τον Πανσερραϊκό είπε: «Είναι δύσκολο το παιχνίδι καθώς από την ίδια ομάδα είχαμε χάσει πριν από δύο χρόνια στο Καυτανζόγλειο. Εμείς οφείλουμε να είμαστε σοβαροί και να κερδίσουμε το παιχνίδι γιατί είναι από τα παιχνίδια που πρέπει να κερδίζουμε. Να αποδείξουμε ότι ο Ηρακλής είναι μεγάλη ομάδα. Μέρα με την ημέρα γινόμαστε καλύτεροι. Αν παίξουμε αυτό που μπορούμε δεν θα έχουμε πρόβλημα».
Για το γεγονός πως ο Ηρακλής δεν παρουσιάζει τόσο καλό θέαμα λέει: «Δεν είναι τυφλός ο κόσμος. Βλέπει ότι δεν είμαστε σε τόσο καλή κατάσταση. Υπάρχουν νέα παιδιά, καλοί παίκτες όμως δεν παίζουμε αυτό που θέλουμε. Όμως θεωρώ ότι σύντομα θα βρούμε ρυθμό και θα αποδείξουμε αυτά που μπορούμε να κάνουμε στο γήπεδο».

Τουρέ: «Κάποτε θα γυρίσω στην Μπαρτσελόνα»

Τα σχέδια του για επιστροφή στην Μπαρτσελόνα κάποια μέρα αποκάλυψε ο Γιάγια Τουρέ κάτι που προκαλεί έκπληξη αφού μετακόμισε στην Μάντσεστερ Σίτι από τους πρωταθλητές Ισπανίας μόλις πριν από τρεις μήνες. Η καταλανική πόλη και η ομάδα φαίνεται πως άφησαν το σημάδι τους πάνω στον Ιβοριανό μέσο που επιθυμεί κάποια στιγμή να γυρίσει στους «μπλαουγκράνα» και να κατακτήσει και άλλους τίτλους.

Η μεταγραφή του Τουρέ κόστισε στην διοίκηση των «πολιτών» 24 εκ. λίρες καθώς ο Ρομπέρτο Μαντσίνι τον θεωρεί μεγάλη κλάση ποδοσφαιριστή και τον είχε πρώτο στη λίστα με τους μέσους που ήθελε. Αν και ο ίδιος ο 27χρονος μέσος ζητούσε επιτακτικά να φύγει από την Βαρκελώνη φαίνεται πως το μετάνιωσε αφού δήλωσε στην “Daily Star”: «Θα επιστρέψω στη Βαρκελώνη κάποτε. Θέλω να γυρίσω στην Μπαρτσελόνα γιατί όταν αποχώρησα ήταν η πιο δύσκολη στιγμή της καριέρας μου. Κέρδισα τα πάντα αγωνιζόμενος με την φανέλα της και χρειαζόμουν νέες προκλήσεις».


Αν και προς το παρόν δηλώνει 100% προσηλωμένος στη Σίτι η σκέψη της επιστροφής στροβιλίζει συνεχώς στο μυαλό του: «Για μένα προσωπικά θεωρώ πως η Μάντσεστερ Σίτι είναι μια πολύ καλή επιλογή. Είναι μια ομάδα που μπορεί να μην παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ και δεν έχει κερδίσει κανένα τίτλο στο πρόσφατο παρελθόν αλλά είναι η τέλεια ομάδα για μένα και αυτό που αποζητώ».

Γκρουπ στο Facebook για τα ξενύχτια του Γκοβού

Εδώ και περίπου δύο χρόνια Γάλλοι ποδοσφαιρόφιλοι έχουν δημιουργήσει γκρουπ στο Facebook για τον Σίντνεϊ Γκοβού. Τίτλος του: "Για εκείνους που θέλουν ο Γκοβού να σταματήσει να πίνει".

Τον Δεκέμβριο του 2008 ο Σίντνεϊ Γκοβού συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος. Είχαν περάσει μόλις λίγες ώρες από το ντέρμπι της Λιόν με την Μαρσέιγ. 

Ο νυν επιθετικός του Παναθηναϊκού τίμησε με την παρουσία του, το πάρτι γενεθλίων του Μπουμσόνγκ όμως ξέφυγε σε ότι αφορά την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών.

Έτσι ανιχνεύτηκε περιεκτικότητα στο αίμα του που άγγιζε τα 2.6 γραμμάρια ανά λίτρο αντί 0.5 που είναι το όριο.

Ο Γάλλος διεθνής παρουσιάστηκε μετανιωμένος μετά το περιστατικό

Θαυμαστές του Σίντνεϊ Γκοβού δημιούργησαν στο Facebook group το οποίο ονόμασαν: "Για εκείνους που θέλουν ο Γκοβού να σταματήσει να πίνει" (Pour ceux qui veulent que sidney govou arrete l'alcool).

Το συγκεκριμένο γκρουπ αριθμεί 226 μέλη διαθέτοντας στην πλειονότητα του, Γάλλους ποδοσφαιρόφιλους απογοητευμένος από τα κρούσματα αλκοολισμού του Γκοβού.

Ο 31χρονος άσος παρά τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα, έναν χρόνο αργότερα (Νοέμβριο 2009) βρέθηκε ξανά σε κατάσταση μέθης σε τουρνουά τένις στη Λιόν.

Θέμα στην Τουρκία η κρίση στον ΠΑΟΚ

Τι αναφέρει η τουρκική ιστοσελίδα "fotomac.com.tr" για την οικονομική και αγωνιστική κατάσταση του "Δικέφαλου" το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ακόμα δεν μπορούν να χωνέψουν τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον ΠΑΟΚ οι Τούρκοι και βρήκαν πάτημα στην κακή οικονομική κατάσταση του "Δικέφαλου", για να... περάσουν τις σπόντες τους για τους "ασπρόμαυρους". Δημοσιεύματα στη γειτονική χώρα, εκτός από τα οικονομικά του ΠΑΟΚ σχολιάζουν και την κακή πορεία του "Δικέφαλου" στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Πιο συγκεκριμένα, η τουρκική ιστοσελίδα  "fotomac.com.tr" αναφέρει  στο ρεπορτάζ της:
"Η πίεση που άσκησαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ για να αποκλείσουν την Φενέρμπαχτσε, φαίνεται ότι έχει κοστίσει σε τραυματισμούς στην ελληνική ομάδα. Όμως, το πρόβλημα δεν είναι μόνο αυτό. Η διοίκηση του ΠΑΟΚ, αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και οι παίκτες του ΠΑΟΚ  πήραν υπόσχεση ότι θα πληρωθούν στα τέλη του Οκτώβρη."

Παρακολουθεί Χετεμάι η Ρόμα

Oι πολύ καλές εμφανίσεις με την Μπρέσια του βασικού Περπαρίμ Χετεμάι δεν τον επανέφεραν απλώς στην εθνική, αλλά τον έφεραν στο στόχαστρο ιταλικών και μη συλλόγων.

Πρώτη η Ρόμα που για τον Ιανουάριο αναζητάει ακραίους μέσους (πληθυντικός). Ο Ρανιέρι έχει στο ρόστερ του μονάχα έναν «ρολίστα», τον Ροντρίγκο Ταντέι και για κακή του τύχη αυτός έμεινε εκτός για δύο μήνες και μόλις τώρα επιστρέφει στις προπονήσεις (σ.σ. επιπλέον για τον Βραζιλιάνο οι φήμες τον θέλουν να είναι στην έξοδο).

Η ιστορία των «τζαλορόσι» με τον πρώην δεξιό χαφ της ΑΕΚ ξεκίνησε από τη μεταξύ τους αναμέτρηση, στην οποία ο Φινλανδός σκόραρε. Υστερα από εκείνο το παιχνίδι οι Ρωμαίοι άρχισαν να τον παρακολουθούν στενά και μάλιστα έστειλαν και ξανάστειλαν σκάουτέρ τους στα παιχνίδια των μπρεσιάνι προκειμένου να εμπλουτίσουν τον φάκελό του.

Ο Ελβετός Βαλόν Μπεχραμί της Γουέστ Χαμ για τον οποίο κινούνται με τη μορφή της ανταλλαγής με τον Οκάκα και ο Αργεντινός Μαριάνο Ιτσκο της Κατάνια είναι τώρα τα άλλα δύο ονόματα στη συγκεκριμένη λίστα. 

Μουρίνιο: «Τώρα υπάρχω εγώ για τη Ρεάλ»

Τον… εαυτό του εγκωμίασε ο Ζοσέ Μουρίνιο, μιλώντας στον ισπανικό Τύπο. Ο Πορτογάλος τεχνικός τόνισε πως η Ρεάλ Μαδρίτης δεν θα μπορούσε να είχε καλύτερο προπονητή από εκείνον.

«Νομίζω ότι η Ρεάλ δεν μπορεί να έχει έναν προπονητή που δεν έχει ιστορία πίσω του. Τώρα υπάρχω εγώ, που έχω κατακτήσει 2 Τσάμπιονς Λιγκ, έξι πρωταθλήματα και γενικά έχω 17 τίτλους», ανέφερε αρχικά ο 46χρονος προπονητής και πρόσθεσε:

«Σε μια μεγάλη ομάδα δεν μπορείς να έχεις έντεκα μεγάλους ποδοσφαιριστές. Εάν γίνει αυτό, τότε δεν θα πάει καλά η ομάδα. Δεν θα κερδίσεις τίποτα. Ο Τσάμπι Αλόνσο είναι σημείο αναφοράς για εμάς, αλλά και ο Οζίλ θα μπορούσε να αντικαταστήσει επάξια τον Κακά. Στην επίθεση έχουμε ποδοσφαιριστές πολύ μεγάλους όπως οι Ρονάλντο και Ντι Μαρία. Το παράδειγμα του Μαρσέλο είναι πολύ σημαντικό για όλους. Ήταν ένας παίκτης που δεν μου άρεσε. Τώρα είμαι ερωτευμένος μαζί του. Είναι εξαιρετικός και στην επίθεση και στην άμυνα».

Καταλήγοντας, ο «Special One» μίλησε για τον Πεπ Γκουαρντιόλα: «Έχω πει πολλές φορές ότι είναι ο ιδανικός για προπονητής της Μπαρτσελόνα. Έχει μέσα του την φιλοσοφία της Μπαρτσελόνα μέσα του και είναι ένα σύμβολο για αυτούς».

Η «απάντηση» του Μέσι στον Ρονάλντο!

Τον δρόμο που έχουν χαράξει εδώ και χρόνια ο Ντέιβιντ Μπέκαμ και ο Κριστιάνο Ρονάλντο επέλεξε να ακολουθήσει ο Λιονέλ Μέσι. Ο μεσοεπιθετικός της Μπαρτσελόνα υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την ιταλική εταιρεία ρούχων «Dolce & Gabbana».

Εκτός του 23χρονου παίκτη, ο γνωστός οίκος ομάδας συνεργάζεται με την Τσέλσι και τη Μίλαν, ύστερα από τις συμφωνίες που είχε κάνει με την εθνική Ιταλίας και εκείνη της Αργεντινής. Ωστόσο, η εταιρεία επενδύει στον Μέσι, ο οποίος είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο.

«Πάντα προτιμούσα το κομψό στυλ και πάντα μου άρεσε η υπέροχη εικόνα που είχε στα σχέδια της η εταιρεία Dolce & Gabbana», δήλωσε ο Αργεντινός, ο οποίος σε λίγο θα κοντράρεται και στις… πασαρέλες με τον Ρονάλντο!

Αντελίνο Βιεϊρίνια: "Να δείξω την αξία μου"

Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια έθεσε ξεκάθαρα το στόχο του από τη συμμετοχή του στην Εθνική Πορτογαλίας U23, η οποία θα αντιμετωπίσει το απόγευμα την Βόρεια Ιρλανδία.

Ο άσος του ΠΑΟΚ θα συμμετάσχει στον αγώνα της Εθνικής U23 της Πορτογαλίας με την Βόρεια Ιρλανδία που θα γίνει στο Δημοτικό Στάδιο του Καρτάξο (19.00 ώρα Ελλάδας) στα πλαίσια του Διεθνούς τουρνουά Τσάλεντζ Τρόφ

Η Πορτογαλία με την Βόρεια Ιρλανδία, την Πολωνία και την Ουαλία μετέχουν σε ένα όμιλο στον οποίο προηγούνται Πορτογάλοι και Ιρλανδοί με 4 βαθμούς.

Ο Βιεϊρίνια αναμένεται να βρίσκεται στο αρχικό σχήμα της ομάδας του Αγκοστίνο Ολιβέιρα και μάλιστα την Δευτέρα (11/10) έκανε και δηλώσεις για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

"Απλά πρέπει να παίξουμε τη μπάλα μας και να είμαστε συγκεντρωμένοι. Αν είμαστε αυτοί που πρέπει θα πάρουμε τη νίκη" τόνισε αρχικά ο 23χρονος άσος, ο οποίος, όμως, έθεσε στη συνέχεια και τον προσωπικό στόχο του από την παρουσία του στην Εθνική U23:

"Για μένα που παίζω στο εξωτερικό, αυτή είναι μία ευκαιρία να δείξω το ποδόσφαιρο που μπορώ να παίξω και την αξία μου στους Πορτογάλους".

Με τον Βιεϊρίνια συμφώνησε και ο προπονητής του, Αγκοστίνο Ολιβέιρα, ο οποίος σε συνέντευξη Τύπου υποστήριξε:

"Αυτός το παιχνίδι επιτρέπει την παρακολούθηση των ικανοτήτων και της εξέλιξης νεαρών παικτών, που αν δεν υπήρχε αυτή η ομάδα δεν θα ήταν δυνατή, αφού δεν θα είχαν δικαίωμα συμμετοχής στην ομάδα U21.

Θα μπορούσε να γίνει αυτό μόνο μέσα από τις ομάδες τους".

Φώτο Ημέρας

Εθνική Ελλάδος... παντός καιρού... !!

"Τόρο" ατομικό ο Ουρτάδο

Το γεγονός ότι ο Βασίλης Τοροσίδης δεν έχει υποχρεώσεις με την εθνική ομάδα, μιας και λόγω τιμωρίας δεν θα παίξει στο αυριανό αγώνα με το Ισραήλ, έδωσε τη δυνατότητα στο διεθνή άσο να μπει από σήμερα στο πρόγραμμα των προπονήσεων του Ολυμπιακού.

Ο σκόρερ του γκολ με τη Λετονία, την περασμένη Παρασκευή, θα μπορέσει να προετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα ενόψει της σαββατιάτικης εντός έδρας αναμέτρησης με τη Ξάνθη, κάτι που σίγουρα χαροποιεί ιδιαίτερα τον Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε και σήμερα ο Μοϊσές Ουρτάδο. Ο Βάσκος αμυντικός μέσος έκανε τρέξιμο στο γήπεδο χωρίς να νιώσει ενοχλήσεις στην φτέρνα του. Ακόμη, πάντως, δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν θα προλάβει το παιχνίδι με την ακριτική ομάδα.

Για την Τρίτη έχει προγραμματιστεί πρωινή προπόνηση, η οποία θα είναι ανοικτή για τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. Μετά την προπόνηση ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα παραχωρήσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Eτοιμοπόλεμοι Γκοβού και Καντέ

Δύο βασικοί παίκτες του Παναθηναϊκού ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους και τέθηκαν από σήμερα στη διάθεση του Νίκου Νιόπλια για το μεγάλο ματς του Σαββάτου με τον ΠΑΟΚ. Οι "πράσινοι" επέστρεψαν σήμερα στις προπονήσεις, με τους Σίντνεϊ Γκοβού και Σεντρίκ Καντέ να βγάζουν όλο το πρόγραμμα χωρίς την παραμικρή ενόχληση, γεγονός που αυτόματα θέτει τους δύο Γάλλους στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας για την αναμέτρηση της 6ης αγωνιστικής.

Ο Γκοβού, μάλιστα, ειδοποιήθηκε από τον Κώστα Αντωνίου ότι θα πρέπει να καταθέσει εγγράφως την απολογία του μέσα στις επόμενες ημέρες καθώς υπέπεσε σ' ένα ακόμη πειθαρχικό παράπτωμα (παραβίαση ωραρίου για δεύτερη φορά). Ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος ξεκαθάρισε στο Γάλλο επιθετικό ότι η διοίκηση δεν θα ανεχτεί στο μέλλον παρόμοιες συμπεριφορές.

Δεν έγινε το ίδιο και με τον Σεμπάστιαν Λέτο. Ο Αργεντινός ακραίος μέσος ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα κι ως εκ τούτου η συμμετοχή του στο ματς του Ολυμπιακού Σταδίου κρίνεται αμφίβολη. Το επόμενο 48ωρο θα δείξει εάν θα προλάβει τον ΠΑΟΚ ή θα προετοιμαστεί για το παιχνίδι του τσάμπιονς λιγκ με τη Ρούμπιν Καζάν. Από την προπόνηση απουσίασε και ο Σαριέγκι, λόγω ίωσης, ενώ ο Πετρόπουλος έβγαλε το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος.

Xιμένεθ: "Εναν τίτλο και έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ"

Να κατακτήσει κάποιον τίτλο φέτος και να οδηγήσει την ΑΕΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου είναι οι στόχοι του Μανόλο Χιμένεθ για την πρώτη του σεζόν στην ομάδα. Ο Ισπανός τεχνικός μιλώντας στην "ABC de Sevilla" εξήγησε τους λόγους που τον έκαναν να αποδεχτεί την πρόταση της Ενωσης.

Ποιους στόχους του έθεσε η διοίκηση: "Να είμαστε ανταγωνιστικοί και να κερδίσουμε ό,τι περισσότερο γίνεται. Είμαστε πέντε βαθμούς πίσω στο πρωτάθλημα, αλλά θα σηκώσουμε τα μανίκια και θα δουλέψουμε για να πετύχουμε κάτι σημαντικό. Θα προσπαθήσουμε να μπούμε στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ και να κερδίσουμε κάποιον τίτλο. Η επόμενη σεζόν, όμως, θα είναι πιο σημαντική. Θέλουμε να είμαστε μία σοβαρή εναλλακτική υποψηφιότητα για τον τίτλο που τα τελευταία 16 χρόνια παίρνουν δύο ομάδες στην Ελλάδα. Πέρα από τη δουλειά, έχει σημασία και ο καλός σχεδιασμός για το μέλλον".

Η πρόταση που του έγινε: "Η ΑΕΚ ήθελε τριετές συμβόλαιο, εγώ ήθελα μονοετές, αλλά επέμειναν επειδή αναλαμβάνω ενώ η σεζόν έχει ξεκινήσει και δεν έχω σχεδιάσει την ομάδα. Ετσι αποφάσισα να υπογράψω για δύο χρόνια".

Για ποιους λόγους άφησε την Ισπανία για να έρθει στην Ελλάδα: "Είχα άλλες προτάσεις, καλύτερες οικονομικά, αλλά η διοίκηση της ΑΕΚ με εξέπληξε μιλώντας μου για την πρόθεσή της να ενισχύσει τις ακαδημίες της. Θέλουν περισσότερους Ελληνες στην ομάδα και δεν πιέζουν από την πρώτη χρονιά. Θέλουν, όμως, σταδιακή βελτίωση. Το πλάνο μου φάνηκε ελκυστικό".

Για το μικρότερο μπατζετ που έχει η ΑΕΚ από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό: "Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός έχουν πολύ υψηλότερους προϋπολογισμούς, αλλά δεν σ' τα εξασφαλίζει όλα το χρήμα. Αυτή την φιλοσοφία θέλουμε να περάσουμε στην ΑΕΚ, η οποία είναι πολύ σημαντική ομάδα στην Ελλάδα. Ελπίζουμε με τη δουλειά να πετύχουμε κάτι πολύ σημαντικό".

Σε ρυθμούς... ΑΕΚ κινούνται στον Αρη

Σε πρόγραμμα προετοιμασίας, μετά το τριήμερο ρεπό που έδωσε ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ, επέστρεψε σήμερα ο Αρης, αρχίζοντας έτσι το μοντάρισμά του για την εντός έδρας αναμέτρηση της Κυριακής (17/10) με την ΑΕΚ. Μόνος του προπονήθηκε ο Κάρλος Ρουίζ, ο οποίος θα φανεί προσεχώς αν κατορθώσει, ύστερα από τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε, να συμπεριληφθεί στα πλάνα για τη μάχη με την Ενωση.

Σε κανονικούς ρυθμούς, μαζί με τους συμπαίκτες του, από την άλλη, κινήθηκε ο Φρανθίσκο Χαβίτο, έχοντας ξεπεράσει τις δικές του ενοχλήσεις. Θεραπεία εξακολουθούν να κάνουν οι Σάκης Πρίττας, Γρηγόρης Παπαζαχαρίας.

Επέστρεψε, ακόμη, έχοντας ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του με την εθνική Λιθουανίας, ο Ντεϊβίντας Τσεσνάουσκις, ενώ απόντες παραμένουν οι διεθνείς Μιχάλης Σηφάκης, Κρίστι Βανγκέλι, Μεντί Νάφτι.

Οσκαρ ατυχίας ο Χοακίν

Χωρίς τον Χοακίν θα παραταχθεί η Βαλένθια στο ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα. Ο Ισπανός άσος στάθηκε άτυχος για ακόμα μία φορά, καθώς τη Δευτέρα επέστρεψε στις προπονήσεις, αλλά πριν ολοκληρώσει το πρόγραμμα εγκατέλειψε με νέο τραυματισμό.

Ο Χοακίν, που απουσίαζε από τα τελευταία δύο παιχνίδια των "νυχτερίδων" , ξεπέρασε το πρόβλημα που αντιμετώπιζε, ωστόσο υπέστη διάστρεμμα στην προπόνηση και τέθηκε εκτός μάχης για την αναμέτρηση με τους πρωταθλητές Ισπανίας. Ο 29χρονος θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία για να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς, ωστόσο θεωρείται σίγουρο ότι θα απουσιάσει από τις προπονήσεις της Βαλένθια για περίπου δέκα μέρες.

Το περιβραχιόνιο στον Φέρντιναντ

Ο Ρίο Φέρντιναντ θα αγωνιστεί με το περιβραχιόνιο στο μπράτσο για την Αγγλία στο παιχνίδι με το Μαυροβούνιο. Ο Φάμπιο Καπέλο έχρισε τον άσο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αρχηγό στα "λιοντάρια", ενώ εκθείασε τον Στίβεν Τζέραρντ, ο οποίος είχε αυτό τον ρόλο στα προηγούμενα παιχνίδια. Ο 31χρονος αμυντικός απουσίαζε από τους τελευταίους αγώνες της Αγγλίας γι αυτό και το περιβραχιόνιο είχε περάσει στο χέρι του άσου της Λίβερπουλ.

"Ανακοίνωσα την απόφαση μου στους παίκτες και το δέχτηκαν. Το ίδιο και ο Στίβεν, με τον οποίο είχα συζήτησει γι αυτό το θέμα. Του είπα πως τα πήγε σπουδαία σε αυτό το ρόλο και περιμένω από αυτόν να αγωνιστεί ως αρχηγός και απέναντι στο Μαυροβούνιο. Ο Φέρντιναντ είναι ο πρώτος αρχηγός και ο Τζέραρντ ο δεύτερος", τόνισε ο Καπέλο.

Ανακατανομή ρόλων στον ΠΑΟΚ

«Ανασχηματισμό» ετοιμάζεται να κάνει ο Θοδωρής Ζαγοράκης στη διοίκηση του ΠΑΟΚ, ύστερα από την παραίτηση του Ηλία Βιολίδη από την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ. Ο πρόεδρος του «Δικεφάλου του Βορρά» φέρεται αποφασισμένος να απορροφήσει τους κλυδωνισμούς που δημιουργήθηκαν και με μία σειρά από κινήσεις να δείξει ότι παραμένει ισχυρός και αποφασισμένος να συνεχίσει το έργο του.

Μετά την ολοκλήρωση της συνέντευξης Τύπου, μίλησε με τα τέσσερα μέλη του συμβουλίου, λέγοντας ότι πρέπει να συνεχίσουν τη σκληρή δουλειά και ανανέωσε το ραντεβού μαζί τους για σήμερα το μεσημέρι στην Τούμπα. Στη συνεδρίαση που θα γίνει θα ξεκαθαριστούν ο ρόλος και οι αρμοδιότητες του καθενός με ενδεχόμενο ευρύτερης αναδιάταξης.

Μάλιστα, ο Ζαγοράκης σκέφτεται να αναλάβει ο ίδιος την εκπροσώπηση της ΠΑΕ στη Σούπερ Λίγκα, θέση που μένει κενή με την παραίτηση του Βιολίδη. Επίσης, ο «Ζαγόρ» καλείται να αποφασίσει αν ο Παναγιώτης Ποικιλίδης παραμείνει εκπρόσωπος της διοίκησης στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Οσο για τα οικονομικά, θα τα χειρίζεται ο Ανδρέας Μανδρίνος, ο οποίος πιθανότατα θα οριστεί εντεταλμένος σύμβουλος της διοίκησης επί οικονομικών θεμάτων και δεν θα επιστρέψει ως μέλος του συμβουλίου.

  Εν τω μεταξύ, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ απολογείται αύριο για όσα κατηγορείται και αφορούν την αναμέτρηση της προηγούμενης Κυριακής στην Τούμπα με τον Αρη. Για γεγονότα, δηλαδή, που έγιναν εκτός γηπέδου, μετά τη ρίψη δακρυγόνων από την Αστυνομία.

  Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ οι σύνδεσμοι φίλων ΠΑΟΚ ενημέρωσαν την ΠΑΕ ότι θέλουν 600 εισιτήρια για το ταξίδι στην Ισπανία και τον αγώνα της 21ης Οκτωβρίου κόντρα στη Βιγιαρεάλ για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League

Για την υπέρβαση οι Ελπίδες!

Το «θαύμα» θα κυνηγήσει η Εθνική Ελπίδων, στον σημερινό αγώνα με την Τσεχία στην Τρίπολη (18:00, ΕΤ-1 ). Οι παίκτες του Γιώργου Γεωργιάδη καλούνται να ανατρέψουν το εις βάρος τους 3-0 του πρώτου αγώνα και να πάρουν εκείνοι το «εισιτήριο» που οδηγεί στα γήπεδα της Δανίας, όπου θα διεξαχθεί το ερχόμενο καλοκαίρι το Euro 2011 U-21. Οι διεθνείς εμφανίζονται αισιόδοξοι πως θα καταφέρουν να κάνουν τη μεγάλη ανατροπή, ωστόσο αναγνωρίζουν τις δυσκολίες πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Ο Γεωργιάδης αναμένεται να τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Γιακουμή και στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, τους Αργυρίου, Τάσο Παπάζογλου, Σιόβα και Ιωαννίδη. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν ο Γιάννης Παπαδόπουλος και ο Δημούτσος, έχοντας στα πλάγια τον Φορτούνη και τον Κουτσιανικούλη. Το επιθετικό δίδυμο θα αποτελέσουν ο Καρέλης με τον Θανάση Παπάζογλου. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Στρατηλάτης, Σκόνδρας, Μπουκοβάλας, Κατσικάς, Πλιάτσικας, Γκέντσογλου, Σοϊλέδης, Γιάντσης και Αθανασιάδης. Εκτός έμειναν ο τιμωρημένος Κυριάκος Παπαδόπουλος και ο τραυματίας Βασιλακάκης.

Πάντως, ο προπονητής του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος τόνισε: «Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε στην Τρίπολη, όπου η Εθνική είχε σημαντικές επιτυχίες στην προκριματική φάση. Η αποστολή μας είναι δύσκολη, αλλά η ομάδα είναι έτοιμη να διεκδικήσει την πρόκριση, αν και οι πιθανότητες είναι μικρές. Ελπίζω ο κόσμος να είναι δίπλα μας και να μας στηρίξει. Μπορούμε να ανατρέψουμε το σκορ. Οσοι είδαν το ματς της Παρασκευής στην τηλεόραση πιστεύω ότι έβγαλαν τα συμπεράσματά τους. Κάναμε λάθη, όπως και οι διαιτητές σε δύο γκολ των Τσέχων».

ΗΡΑΚΛΗΣ: Εξομαλύνεται η οικονομική κατάσταση

α χρέη σε παλιούς παίκτες της ομάδας ξεκίνησε να σβήνει η ΠΑΕ Ηρακλής, η οποία χθες κατέβαλε το ποσό των 230.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, οι Θεσσαλονικείς διέθεσαν τα χρήματα στους παλιούς ποδοσφαιριστές με τους οποίους υπάρχουν συγκεκριμένες συμφωνίες και προς δημόσιους οργανισμούς (Εφορία, ΙΚΑ), ενώ παράλληλα δόθηκαν χρήματα στο προσωπικό της εταιρείας, βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο να εξομαλυνθεί οικονομικά η κατάσταση στην ΠΑΕ.

Τα χρήματα (φέρονται να) προέρχονται από τη χορηγία του ΟΠΑΠ (ως πρώτη δόση για τη διαφήμιση στη φανέλα της ομάδας) και από τους πρώτους που εξοφλήθηκαν ήταν ο Ααρόν Νίγκεθ (31.000), ενώ ανάμεσα σε αυτούς που έλαβαν χρήματα ήταν και ο Μπόσνιακ με τον Τούμα, οι οποίοι αποτελούν και τις πιο ακριβές υποθέσεις.

Πλέον, πρόθεση της διοίκηση είναι μέσα στην εβδομάδα να «τελειώσει» τις υποθέσεις του Ντιέ και του Βούκοβιτς, καταβάλλοντάς τους 65.000 και περίπου 40.000 ευρώ αντίστοιχα, που είναι και το υπόλοιπο της οφειλής σε αυτούς. Όπως γράφει η «SportDay», το συνολικό καταβληθέν ποσό υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τις 500.000 ευρώ.

Το μεγαλύτερο μέρος από τα χρήματα που θα δοθούν τις προσεχείς μέρες θα αφορά δόσεις παικτών για φετινά συμβόλαια, η κάλυψη των οποίων εξασφαλίζεται από τη δόση του τηλεοπτικού συμβολαίου.

Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ

Την παραίτησή του υπέβαλλε ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Πόλυς Κατσιώρας. Αιτίας της απόφασής του αποτέλεσε μη ενημέρωση του για την κίνηση, του Μιλτιάδη Κανώτα να προτείνει στον Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ πρόσωπα για το καινούργιο διοικητικό σχήμα στην ΚΑΕ, αλλά και η κατάθεση αίτησης στο Πρωτοδικείο για το διορισμό της νέας διοίκησης.


Σε ανακοίνωση που εξέδωσε για την απόφαση του αναφέρονται τα εξής: «Μέσα σε μεγάλη μου λύπη ανακοινώνω την παραίτησή μου από το διοικητικό συμβούλιο της ΚΑΕ ΠΑΟΚ και την θέση του αντιπροέδρου. Προσωπικά προβλήματα που αφορούν την λειτουργία της ΚΑΕ τις τελευταίες ημέρες, όπως επίσης συμπεριφορές και αποφάσεις για τις οποίες δεν είχα καμία ενημέρωση με οδήγησαν σε αυτήν μου την απόφαση. Το ζήτημα της ηθικής τάξης είναι το μείζον θέμα για τη σωστή λειτουργία της οικογένειας της ΚΑΕ ΠΑΟΚ. Δηλώνω ότι θα δώσω και την ψυχή μου για την ομάδα που με πολύ κόπο δημιουργήσαμε με το προπονητικό τιμ το καλοκαίρι. Ζητάω τη μεγαλύτερη στήριξη του κόσμου στο τμήμα του μπάσκετ που πρώτο έφερε ευρωπαϊκούς τίτλους στην οικογένειά μας».

Καθάρισαν τα αστέρια της Βραζιλίας

Με τους Ντάνι Άλβες και Αλεξάντρε Πάτο να βρίσκουν δίχτυα για δεύτερο συνεχόμενο ματς, η Βραζιλία επικράτησε 2-0 της Ουκρανίας σε φιλικό ματς που έγινε στο Ντέρμπι της Αγγλίας.

Ο ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα άνοιξε το σκορ στο 24’ και σαράντα λεπτά αργότερα ο επιθετικός της Μίλαν «καθάρισε» το ματς και έδωσε τη νίκη στη «σελεσάο».

Μάλιστα για τον Πάτο αυτό ήταν το τέταρτο γκολ σε έντεκα συμμετοχές με την εθνική ομάδα.

Με «Σάλπι» στην κορυφή

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης είναι ο «εκλεκτός» του Φερνάντο Σάντος για να αγωνιστεί στην κορυφή του «4-3-3» που αναμένεται να παρατάξει στην αναμέτρηση της Εθνικής κόντρα στο Ισραήλ. Ο Πορτογάλος αποφάσισε να αντικαταστήσει τον Κώστα Μήτρογλου με τον «Σάλπι», όχι γιατί δεν έμεινε ικανοποιημένος από την απόδοση του επιθετικού του Ολυμπιακού στο ματς κόντρα στην Λεττονία, αλλά επειδή θέλει περισσότερη κινητικότητα και ταχύτητα στην γραμμή κρούσης της ομάδας. Ατομικό στην προπόνηση ο Λυμπερόπουλος.

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος δεν θα καταφέρει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κόντρα στο Ισραήλ, καθώς στην προπόνηση της Δευτέρας ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα. Όσον αφορά στον Γιώργο Σαμαρά και στον Γιώργο Καραγκούνη, αμφότεροι προπονήθηκαν κανονικά και τέθηκαν στην διάθεση του Πορτογάλου τεχνικού.
Στα υπόλοιπα της προπόνησης, οι διεθνείς επιδόθηκαν σε ασκήσεις με σέντρες και «κομπίνες» στην περιοχή, οι οποίες -κατά κύριο λόγο- είχαν ως αποδέκτη της μπάλας τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη, προκειμένου να είναι αυτός που θα κάνει την τελική προσπάθεια.

Βίντεο και οδηγίες

Οι παίκτες της Εθνικής παρακολούθησαν βίντεο με τις αναμετρήσεις των Ισραηλινών κόντρα σε Κροατία και Γεωργία. Παράλληλα, όμως, ο Σάντος τους μίλησε για τον τρόπο που θα πρέπει να αγωνιστούν. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός ζήτησε πίεση στους φιλοξενούμενους ψηλά, ώστε, όπως χαρακτηριστικά τόνισε στους παίκτες, «να τους αναγκάσουμε να κάνουν λάθος και για να μην αφήσουμε ανοιχτούς διαδρόμους».

Στη συνέχεια, ζήτησε: «Να υπάρχει σωστή αλληλοεπικάλυψη και οι γραμμές να είναι κοντά», και καταλήγοντας στην ομιλία του στους παίκτες, είπε: «Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρετε…».

Η ενδεκάδα

Με τρεις αλλαγές, από το παιχνίδι με τη Λεττονία, θα παρατάξει –σε σύστημα «4-3-3»- την Εθνκή κόντρα στο Ισραήλ ο Φερνάντο Σάντος. Εκτός από τον Σαλπιγγίδη που θα παίξει στη θέση του Μήτρογλου, στη θέση του τιμωρημένου Τοροσίδη θα αγωνιστεί ο Λουκάς Βύντρα, ενώ, αντί του άτυχου Αλέξανδρου Τζιόλη που τραυματίστηκε, στον άξονα θα αγωνιστεί ο Παντελής Καφές.

Η ενδεκάδα: Σηφάκης, Βυντρά, Α. Παπαδόπουλος, Τζαβέλας, Παπασταθόπουλος, Καφές, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Νίνης, Σαμαράς, Σαλπιγγίδης

• Ο Κατσουράνης, όπως και με τη Λεττονία, θα αγωνίζεται ως κρυφός φορ, πίσω από τον Σαλπιγγίδη.

• Στο όριο των καρτών είναι οι: Σαμαράς, Α. Παπαδόπουλος, Κατσουράνης, Παπασταθόπουλος