Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

1 μήνας εκτός λόγω σπασμένου καρπού για Ρονάλντο

Ενα μήνα εκτός των αγωνιστικών υποχρεώσεων της Κορίνθιανς θα παραμείνει ο Ρονάλντο. Το "φαινόμενο" τραυματίστηκε στον καρπό του αριστερού του χεριού κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης κόντρα στην Παλμέιρας την Κυριακή (26/07).
Ο Ρονάλντο τραυματίστηκε όταν έπεσε με άτσαλο τρόπο στο έδαφος και χτύπησε τον καρπό του αριστερού του χεριού. Οι εκτιμήσεις του ιατρικού επιτελείου της βραζιλιάνικης ομάδας είναι ότι ο 33χρονος θα απουσιάσει ένα μήνα τουλάχιστον.

"Εγιναν περαιτέρω εξετάσεις και διαπιστώσαμε ότι ο Ρονάλντο έχει ένα σπάσιμο στο αριστερό του χέρι. Θα μείνει εκτός δράσης για 4 ή 5 εβδομάδες", αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Κορίνθιανς.

Ντι Μαρία στόχος του Μουρίνιο

Τον Ανχελ Ντι Μαρία έχει βάλει στο στόχαστρό της η Ιντερ, σύμφωνα με δημοσιεύματα. Ο 21χρονος επιθετικός της Μπενφίκα αποτελεί προσωπική επιλογή του προπονητή των "νερατζούρι", Ζοζέ Μουρίνιο, ο οποίος επιθυμεί να τον εντάξει στο ρόστερ του.
Το συμβόλαιο του Ντι Μαρία με τους "αετούς" λήγει το 2012, ενώ η ρήτρα του αγγίζει τα 30 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό, όμως, δεν φαίνεται να επηρεάζει τον Μουρίνιο που αναμένεται να κινηθεί σύντομα για την απόκτησή του.

Υπάρχει, όμως, ένα άλλο πρόβλημα για την Ιντερ. Ο 21χρονος αργεντινός θα πρέπει πρώτα να αποκτήσει ιταλικό διαβατήριο. Διαφορετικά δεν μπορεί να επιτευχθεί η μεταγραφή, καθώς οι νερατζούρι δεν μπορούν να αποκτήσουν άλλον μη κοινοτικό παίκτη.

F1: Το ατύχημα του Μάσα


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Το ατύχημα του Φελίπε Μάσα συγκλόνισε όχι μόνο τον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού αλλά όλους τους ανθρώπους που είδαν τις τρομακτικές στιγμές και κυρίως τον τρόπο με τον οποίο τραυματίστηκε ο Βραζιλιάνος πιλότος.

Ο ίδιος βρίσκεται σε 48 καταστολή από το Σάββατο (25/7) καθώς οι γιατροί ήταν έκριναν πως ήταν ιδιαίτερα ανήσυχος. Το θετικό είναι πως έχει γλιτώσει τον κίνδυνο και παραμένει στο νοσοκομείο καθώς το χτύπημα ήταν αρκετά σοβαρό και εγκυμονεί πολλούς κινδύνους.

Το ατύχημα του Μάσα μπορεί να μην έδειχνε εντυπωσιακό με πολλές τούμπες και φωτιές όπως πολλά άλλα που έχουν γίνει στον κόσμο της Formula 1 αλλά ήταν αν μη τι άλλο τρομακτικό και συνάμα απίστευτο. Όλα αυτά βέβαια μπορούν να ειπωθούν την συγκεκριμένη χρονική στιγμή που ο Φελίπε Μάσα έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Το χρονικό του ατυχήματος

Το Σάββατο (25/7) οι κατατακτήριες δοκιμές του Ουγγρικού Grand Prix διεξάγονταν χωρίς προβλήματα μέχρι τη στιγμή του ατυχήματος. Το χρονόμετρο πλησίαζε στο τέλος του για την δεύτερη περίοδο των χρονομετρημένων και ο Βραζιλιάνος πιλότος της Ferrari προσπαθούσε να επαναφέρει την σκουντερία στις πρώτες θέσεις.

Ξαφνικά και ενώ η F60 είναι σε αγωνιστική γραμμή το μονοθέσιο αντί να πάρει σωστή θέση για την επερχόμενη δεξιά στροφή χάνει την πορεία του και αφού πατήσει στο χορτάρι αριστερά της πίστας θα καρφωθεί στα προστατευτικά ελαστικά της τέταρτης στροφής.

Tο μονοθέσιο του Μάσα ακολούθησε ευθεία πορεία σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής προς τα ελαστικά με τα φρένα και το γκάζι να δείχνουν πως είναι συνεχώς πατημένα.

Η αιτία του ατυχήματος

Ο τρόπος που ένας από τους πλέον έμπειρους οδηγούς παγκοσμίως έχασε τον έλεγχο της F60 και το γεγονός πως δεν υπήρξε καμία αντίδραση από τον ίδιο για να επαναφέρει το μονοθέσιο προκάλεσε τεράστια έκπληξη.

Ο Βραζιλιάνος όχι μόνο δεν αποπειράθηκε να στρίψει την Ferrari, αλλά δεν μπόρεσε να μπλοκάρει ούτε τους τροχούς, μειώνοντας έτσι τη δύναμη της σύγκρουσης. Η εξήγηση έφτασε γρήγορα και δεν οφειλόταν σε κάποιο μηχανικό πρόβλημα όπως πολλοί θα πίστευαν.

Κάτι απίθανο είχε συμβεί και ο Φελίπε Μάσα έγινε πρωταγωνιστής σε ένα από τα πιο απίθανα ατυχήματα στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ο οδηγός της Ferrari χτυπήθηκε από ένα ελατήριο βάρους 800 γραμμαρίων το οποίο αποκολλήθηκε (!) από το μονοθέσιο του προπορευόμενου Μπαρικέλο. Το εξάρτημα από την Brawn GP βρήκε τον Μάσα έσπασε το τζάμι του κράνους (το μοναδικό ευάλωτο σημείο) και σταματήσει λίγο πιο πάνω από το μάτι του άτυχου πιλότου.

Την ώρα της επαφής με το αντικείμενο, το μονοθέσιο της Ferrari κινούταν με 190 χιλιόμετρα, σύμφωνα με τα δεδομένα από την τηλεμετρία, με αποτέλεσμα ο Μάσα να χάσει τις αισθήσεις του άμεσα.

Τυχερός μέσα στην ατυχία του

Το γεγονός πως ο Βραζιλιάνος πιλότος ήταν αναίσθητος εξηγεί τόσο τη μη προσπάθεια για να διορθωθεί η πορεία της F60 αλλά και το γεγονός πως κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης τα χέρια του βρίσκονται πάνω στο τιμόνι.

Είναι απαράβατος νόμος για τους πιλότους της F1 πως δευτερόλεπτα πριν τη σύγκρουση σταματάνε οποιαδήποτε προσπάθεια να σώσουν το μονοθέσιο και μαζεύουν τα χέρια τους στο στήθος. Ο Φελίπε Μάσα όπως φαίνεται από το βίντεο έχει τα δικά του χέρια πάνω στο τιμόνι και θα πρέπει να θεωρεί τυχερό τον εαυτό του που δεν τραυματίστηκε σοβαρά στα άνω άκρα του.

Η δεύτερη «λεπτομέρεια» που έσωσε τον Μάσα από τα χειρότερα είναι το σύστημα HANS. Για όσους δεν γνωρίζουν αυτό είναι το εξάρτημα που έχουν οι πιλότοι στο πίσω μέρος τους κράνους, το οποίο "κλειδώνει" τον αυχένα των οδηγών με το μονοθέσιο.

Σε περίπτωση που δεν υπήρχε το συγκεκριμένο σύστημα και με δεδομένη την απώλεια αισθήσεων από τον Βραζιλιάνο οι τεράστιες δυνάμεις G που δημιουργήθηκαν κατά τη σύγκρουση θα έβαζε τον Μάσα σε πολύ μεγαλύτερες περιπέτειες.

Η… μάχη στο νοσοκομείο

Με το μονοθέσιο του Μάσα καρφωμένο στα ελαστικά και τον Βραζιλιάνο να μην βγαίνει από το μονοθέσιο σε 5 δευτερόλεπτα όπως είναι εκπαιδευμένοι οι οδηγοί να πράττουν μετά από ατύχημα, το αίμα όλων πάγωσε.

Άνθρωποι της πίστας και οι γιατροί έσπευσαν αμέσως και αφού επανέφεραν τις αισθήσεις του Μάσα προχώρησαν στον απεγκλωβισμό του από την F60. Ελάχιστα λεπτά αργότερα και αφού οι γιατροί σιγουρεύτηκαν για την δυνατότητα μετακίνησης του τραυματισμένου οδηγού, ο Βραζιλιάνος μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο ΑΕΚ της Βουδαπέστης.

Ο εκπρόσωπος του Ουγγρικού Υπουργείου Αμυνας, στο οποίο υπάγεται το νοσοκομείο της Βουδαπέστης όπου νοσηλεύεται ο Felipe Massa, ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Τύπου σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις της υγείας του. Οπως έγινε γνωστό, οι τελευταίες εξετάσεις που έκανε είναι καθησυχαστικές, αφού ο Massa επικοινωνεί με το περιβάλλον και άρχισε να κινεί χέρια και πόδια.

Αυτό σημαίνει πως έχει αποφύγει ένα μεγάλο ποσοστό κινδύνου για σοβαρή εγκεφαλική βλάβη, κάτι βέβαια που θα φανεί μέρα με τη μέρα.


Ο Παπανικολάου στο στόχαστρο

Είναι κοινό μυστικό πως πολλοί από τους παίκτες που κατέκτησαν την κορυφή της Ευρώπης με την Εθνική Νέων βρίσκονται στη λίστα του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Αποτελούν, άλλωστε, μία εξαιρετική επένδυση για το μέλλον. Ο MVP του Ευρωμπάσκετ, Κώστας Παπανικολάου, δεν θα μπορούσε να λείπει από το στόχαστρο των "αιωνίων", που προτίθενται να τον... χρυσώσουν για να τον εντάξουν στο ρόστερ τους. Σημαντικό ρόλο, όμως, στις εξελίξεις θα παίξει και η στάση του Αρη, στον οποίο ανήκει ο 19χρονος φόργουορντ.
Το φετινό καλοκαίρι μοιάζει ονειρεμένο για τον Παπανικολάου. Μετά από μία σεζόν με μικρό χρόνο συμμετοχής ο "Παπ" κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο των Εφήβων, το χρυσό και τον τίτλο του ΜVP στο Ευρωμπάσκετ των Νέων και τώρα ετοιμάζεται για την Εθνική Ανδρών, καθώς ο Γιόνας Καζλάουσκας τον κάλεσε στην προετοιμασία.

Μέσα σε όλα αυτά ο "μικρός" έχει να σκεφτεί και το μέλλον του, με τα σενάρια για προτάσεις από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό να πληθαίνουν. Προς το παρόν κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται, πάντως, από το ρεπορτάζ. Ούτε οι ερυθρόλευκοι επιβεβαιώνουν ότι έχουν προσεγγίσει τον παίκτη, ούτε οι πράσινοι. Το ίδιο ισχύει και για τον Αρη, οι άνθρωποι του οποίου ισχυρίστηκαν πως δεν έχουν δεχθεί κάποια επίσημη πρόταση.

Το sport.gr επικοινώνησε με όλες τις πλευρές, αλλά και με τον ίδιο τον παίκτη και τον μάνατζέρ του. Κανείς δεν επιβεβαίωσε τις φήμες που θέλουν τις προτάσεις να πέφτουν βροχή. Αυτό, βέβαια, μπορεί να μην σημαίνει και τίποτα, καθώς οι διαπραγματεύσεις δεν γίνονται πάντα πάνω από το τραπέζι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, οι "κίτρινοι" δεν θέλουν να πουλήσουν τον παίκτη αυτό το καλοκαίρι και οι λόγοι είναι δύο. Πρώτον γιατί πιστεύουν ότι μπορεί να βοηθήσει αγωνιστικά την ομάδα τους και δεύτερον γιατί θεωρούν ότι στο μέλλον μπορούν να έχουν περισσότερα έσοδα από τη μεταγραφή του. Οι θεσσαλονικείς πιστεύουν στο ταλέντο του παίκτη και είναι βέβαιοι πως κάθε χρόνο θα παρουσιάζεται και καλύτερος, γεγονός που θα ανεβάζει το κασέ του.

Ο Παπανικολάου έχει συμβόλαιο για τέσσερα χρόνια με τον Αρη και εύκολα καταλαβαίνει κανείς πως για να δεχθεί να τον πουλήσει θα πρέπει να δεχθεί μια πολύ μεγάλη πρόταση. Τις τελευταίες ώρες υπάρχει η πληροφορία πως ο Ολυμπιακός δίνει 2 εκατομμύρια ευρώ και έναν παίκτη για την απόκτηση του Παπανικολάου. Στον Αρη, όμως, δεν πρόκειται να πάρουν βιαστικές αποφάσεις. Θεωρούν, πάντως, πως θα ήταν προτιμότερο να κρατήσουν τον "Παπ" στο ρόστερ τους. Αν οι προτάσεις, όμως, ανέβουν κι άλλο, τότε ίσως και ν` αλλάξουν γνώμη...

Ρονάλντο: Ηθοποιός στην Παλαιστίνη!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η Κορίνθιανς ανακοίνωσε πως ο Ρονάλντο αναμένεται να εμφανιστεί σε ταινία, η οποία διηγείται την ιστορία ενός νεαρού Παλαιστίνιου, ο οποίος ονειρεύεται να γνωρίσει το είδωλό του, τον Ρονάλντο, αλλά σκοτώνεται από νάρκη στο Νότιο Λίβανο, προτού προλάβει να εκπληρώσει την επιθυμία του.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της βραζιλιάνικης ομάδας δήλωσε: "Ο Ρονάλντο ήρθε σε συμφωνία με έναν Ιρανό σκηνοθέτη για να συμμετάσχει σε ταινία στα παλαιστινιακά εδάφη". Ο Βραζιλιάνος επιθετικός θα λάβει μέρος στα γυρίσματα της ταινίας κατά τη διάρκεια της περιοδείας της Κορίνθιανς στη Μέση Ανατολή, όπου στις 15 Σεπτεμβρίου θα δώσει φιλικό αγώνα με την επίσης βραζιλιάνικη Φλαμένγκο στην Παλαιστίνη.

Ο Ρονάλντο έχει ήδη λάβει την άδεια από την ομάδα του ώστε να παραμείνει μερικές ημέρες παραπάνω στην Παλαιστίνη μέχρι να ολοκληρωθούν τα γυρίσματα.

Βασισμένη στην αληθινή ιστορία ενός νεαρού θαυμαστή του Ρονάλντο, που σκοτώθηκε ενώ έχασε το πόδι του από έκρηξη νάρκης, η ταινία θα γυριστεί κατά βάση στο Λίβανο και την Παλαιστίνη.

Δηλώσεις Μπουφόν

Πολύ σημαντικές θεωρεί τις μεταγραφικές κινήσεις της Γιουβέντους ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν. Ο τερματοφύλακας των "μπιανκονέρι" πιστεύει πως η άφιξη των Ντιέγκο, Φελίπε Μέλο και Φάμπιο Καναβάρο θα βοηθήσουν την ομάδα να φτάσει ψηλά στη νέα σεζόν.
"Εχουμε ενισχυθεί πολύ καλά και είμαι καλύτεροι σε σύγκριση με πέρυσι. Θέλω να κερδίζω με αυτή την φανέλα, αλλά δεν θέλω να κάνω ασήμαντες δηλώσεις", είπε Μπουφόν στους δημοσιογράφους.

Πολλά είχαν ακουστεί για το μέλλον του και πολλά σενάρια τον ήθελαν να αποχωρεί από την Γιουβέντους. Ο γκολκίπερ όμως της "μεγάλης κυρίας" δεν δείχνει διατεθειμένος να αποχωριστεί την φανέλα της: "Θέλω να μείνω στην Γιουβέντους.

Δεν έχω καμία πρόθεση να φύγω και θα μείνω εδώ και στο μέλλον. Είμαι τυχερός που φοράω αυτή την φανέλα. Με γεμίζει με υπερηφάνεια. Στο παρελθόν, ήθελα να φύγω, αλλά όχι πια".

Ο Μπουφόν εξέφρασε και την άποψή του για την ανταλλαγή των Ετό και Ιμπραΐμοβιτς, τονίζοντας πως η Ιντερ δεν αποδυναμώθηκε από την αποχώρηση του σουηδού άσου: "Η Ιντερ είναι ακόμα πολύ δυνατή. Πούλησαν τον Ιμπραΐμοβιτς αλλά τον αντικατέστησαν με τον Ετό, που είναι δεινός σκόρερ.

Θεωρώ ότι ήταν μία δίκαιη ανταλλαγή. Ο Ετό είναι ένας πρωταθλητής. Σκόραρε σε δύο τελικούς του Champions League. Η Ιντερ δεν είναι πιο αδύναμη".

Μαρσέιγ: Ανακοίνωσε Μοριέντες


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η Μαρσέιγ ανακοίνωσε την απόκτηση του Φερνάντο Μοριέντες, όπως και αυτή του Φαμπρίς Αμπριέλ από την Λοριάν.

Ο 33άχρονος Ισπανός στράικερ θα περάσει αύριο από ιατρικές εξετάσεις και εν συνεχεία θα υπογράψει το συμβόλαιό του.

Δεν έχει γνωστό για πόσα χρόνια θα μείνει στο "Βελοντρόμ" ο πρώην άσος των Ρεάλ Μαδρίτης και Βαλένθια, ούτε τα χρήματα που θα λαμβάνει.

Ο τεχνικός της Μαρσέιγ, Ντιντιέ Ντεσάμπ, ήθελε να βρίσκεται στην Μασσαλία από σήμερα ο Μοριέντες, αλλά αυτό δεν ήταν δυνατό.

Αντιθέτως, προπονείται ήδη με τους νέους του συμπαίκτες ο Φαμπρίς Αμπριέλ, 30άχρονος αμυντικός μέσος, για τον οποίο δόθηκαν στην Λοριάν 2.500.000 ευρώ.

Πέρεθ: «Θετική η μεταγραφή Ζλάταν για το πρωτάθλημα»


Επιμέλεια: Δ.Μ.


Θετικά ήταν τα σχόλια του προέδρου της Ρεάλ, Φλορεντίνο Πέρεθ, όταν κλήθηκε να τοποθετηθεί για την απόκτηση του Ζλάταν Ιμπραήμοβιτς από την Μπαρτσελόνα.

«Είναι καλό για το ισπανικό πρωτάθλημα να αγωνίζονται πολύ καλοί ποδοσφαιριστές και ο Ιμπραΐμοβιτς είναι ένας από αυτούς. Ίσως και για την ομάδα μου είναι θετικό γιατί θα αναγκαστούμε να γίνουμε ακόμα καλύτεροι. Ο «Ίμπρα» θα αγωνίζεται στην Πριμέρα (σ.σ. Ντιβιζιόν) και αυτό σημαίνει ότι η λίγκα μας παραμένει η κορυφαία στον κόσμο. Συγχαρητήρια στην Μπαρτσελόνα γιατί είναι μια κίνηση που θα την βοηθήσει και στον αγωνιστικό χώρο αλλά και στον χώρο του μάρκετινγκ».

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην «AS», αναφέρθηκε και στα της ομάδας του, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να προχωρήσει σε άλλη μεταγραφή, όχι γιατί υπάρχει έλλειψη χρημάτων -κάθε άλλο- αλλά γιατί ήδη το ρόστερ της Ρεάλ Μαδρίτης είναι πολύ μεγάλο. Ενδεικτικό είναι ότι υπάρχουν 29 παίκτες αυτή τη στιγμή που προπονούνται υπό τις οδηγίες του Μανουέλ Πελεγκρίνι ενώ μπορούν να δηλωθούν 25.

«Προσπαθούμε να βρούμε ομάδες για τους παίκτες που δεν πρόκειται να έχουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής εδώ, αλλά ακόμη δεν το έχουμε καταφέρει. Πρέπει να έχουμε 25 παίκτες, συνεπώς δεν μπορούμε να πάρουμε άλλον ποδοσφαιριστή, αν δεν πουλήσουμε πρώτα. Και όπως καταλαβαίνετε, δεν τίθεται θέμα χρημάτων…» τόνισε με νόημα ο ισχυρός άνδρας των «μερένχες».

Μοράτι: «Εγώ θα έπαιρνα τον Μαντσίνι»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Τον Κάρλο Αντσελότι κλήθηκε να σχολιάσει ο ισχυρός άντρας της Ίντερ, Μάσιμο Μοράτι, αλλά αυτός αιφνιδίασε λέγοντας πως ο ίδιος αν ήταν στην Τσέλσι θα έπαιρνε τον Μαντσίνι!

Ο Μαντσίνι είχε συζητηθεί να αναλάβει την Τσέλσι πριν εκείνη καταλήξει τελικά στην επιλογή του Αντσελότι, γεγονός που θυμήθηκε ο Μοράτι, ερωτώμενος για τον πρώην προπονητή της Μίλαν.

«Πώς βλέπω τον Αντσελότι στην Τσέλσι; Έχει αρκετά να δώσει, αλλά αν ήμουν ο Αμπράμοβιτς θα προτιμούσα να πάρω τον Μαντσίνι», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Μοράτι, μιλώντας σε ιταλική εφημερίδα.

Εξάλλου, ο Μοράτι, στις ίδιες δηλώσεις του, δεν παρέλειψε να τοποθετηθεί και στο θέμα της πληρότητας της ομάδας του ενόψει της νέας χρονιάς, βάζοντας «φρένο» παράλληλα στη φημολογία για τον Αντόνιο Κασάνο.

«Πιστεύω ότι η ομάδα είναι μια χαρά με τους παίκτες που διαθέτει», σημείωσε ο πρόεδρος της Ίντερ και αφού τόνισε ότι «δε χρειαζόμαστε τον Κασάνο, αφού ποντάρουμε πόλλα στον Χλεμπ», ξεκαθάρισε πως «το ρόστερ θα παραμείνει όπως είναι».

«Αιώνια» Ρωμαίος ο Τότι!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την πρόεδρο της Ρόμα, Ροζέλα Σένσι, φρόντισε να ευχαριστήσει ο Φραντσέσκο Τότι, κατά τη διάρκεια της βράβευσης του για τα 178 γκολ που έχει πετύχει στη Σέριε Α.

Ο αρχηγός της Ρόμα υπέγραψε νέο πενταετές συμβόλαιο με την ομάδα της πρωτεύουσας και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την πρόεδρο του συλλόγου, στο περιθώριο της βράβευσης του για τα 178 γκολ που έχει πετύχει στην Σέριε Α.

"Ήταν πολύ ικανοποιητικό για μένα", τόνισε αρχικά ο Τότι και συνέχισε λέγοντας: "Είναι μια σημαντική μέρα για μένα. Θέλω να ευχαριστήσω την Ροζέλα Σένσι που πίστεψε σε μένα και μου ανανέωσε το συμβόλαιο."

"Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα, την πρόεδρο, τον κόσμο αλλά και τον δήμαρχο της πόλης. Είναι πολύ σημαντικό βραβείο για μένα", πρόσθεσε.

Εκτός άμεσου κινδύνου ο Μάσα

Ευχάριστα ήταν τα νέα από τον παραλίγο μοιραίο τραυματισμό του Φελίπε Μάσα στο Γκραν Πρι της Ουγγαρίας, καθώς ο βραζιλιάνος οδηγός της Formula 1 βρίσκεται εκτός άμεσου κινδύνου για τη ζωή του, όπως ανακοίνωσαν τη Δευτέρα (27/7( οι γιατροί του νοσοκομείου της Βουδαπέστης, όπου νοσηλεύεται.

"Μπορούμε να πούμε ότι η άμεση απειλητική κατάσταση για τη ζωή του έχει αποφευχθεί, αλλά μια επιπλοκή θα μπορούσε να την ξανακάνει απειλητική» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Ρόμπερτ Βέρες, ο γιατρός που τον χειρούργησε και συμπλήρωσε: "Αυτή τη στιγμή είναι σε σοβαρή -αλλά όχι κρίσιμη- και σταθερή κατάσταση" Ο Βέρες είπε ακόμη πως υπάρχουν ενδείξεις ότι έχει πρηστεί ο εγκέφαλος του Μάσα, ενώ τόνισε ότι είναι πιθανό να χάσει το υπόλοιπο της σεζόν...

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Φεράρι, Λούκα ντι Μοντετζέμολο, ο οποίος μετέβη σήμερα αεροπορικώς στη Βουδαπέστη, προκειμένου να επισκεφθεί τον βραζιλιάνο, δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή η βασική ανησυχία του είναι η ανάρρωση του Μάσα, ενώ επισήμανε ότι η ομάδα θα αποφασίσει αργότερα για τον πιθανό αντικαταστάτη του.

"Για μας, η πρώτη προτεραιότητα είναι να μάθουμε για την κατάσταση και την πρόοδο ανάρρωσης του Φελίπε" δήλωσε ο ντι Μοντετζέμολο σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τους γιατρούς του Μάσα και συμπλήρωσε: "Ο Φελίπε είναι ένα πολύ σημαντικό μέλος της οικογένειας της Φεράρι, όχι απλά της ομάδας της Φεράρι. Πρώτη προτεραιότητα τώρα είναι να μάθουμε την κατάσταση με τον Φελίπε και στη συνέχεια θα δούμε και θα σκεφτούμε, χωρίς πίεση. Μόνο τότε θα πάρουμε μια απόφαση και, εάν πρέπει να το κάνουμε, θα πάρουμε μια καλή απόφαση".

TENORIO ! Στοίχημα.....

Επιμέλεια-TENORIO !

Την καλησπέρα μου στη παρέα.

Στο Άαλεσουντ-Φρέντρικσταντ (1)

επιλογή μου ο Άσσος λόγω της κακής εκτός έδρας συμπεριφοράς
τών φιλοξενούμενων πριν την διακοπή βέβαια, όπου η Φρέντρικασταντ
ήταν τραγική με 6 σερι ήττες με πολύ κακό απολογισμό και κακές
εμφανίσεις, τώρα αν τα παδιά μεταμορφώθηκαν τόσο πολύ πρός το καλύτερο και και κάνουν την πρώτη τους νίκη σε βάρος μας χαλάλι τους..
Προβάδισμα στην έδρα και στον άσσο της ΑΑΛΕΣΟΥΝΤ.

Εργκρίτε-Χάμαρμπι (1)

Εδώ επιλογή μου ο άσσος της ΕΡΓΚΡΙΤΕ πού είδε την χαρά της νίκης
μετά από πολύ καιρό και αναθάρησε λιγάκι, στην προσπάθεια που κάνει
η ομάδα να σώσει την κατηγορία, και φυσικά την νίκη την έκανε μέσα
στην έδρα της της Χάμαρμπι, αφού η σημερινή συνάντηση είναι αντίστροφη της προηγούμενης.
Σε καλύτερη κατάσταση, με ψυχολογία, και πλήρη αποστολή, εναντι
της κακής αγωνιστικά Χάμαρμπι, παω με τον άσσο της ΕΡΓΡΙΤΕ.

Χάκεν-'Ερεμπρο (1)

Και εδώ η επιλογή μου θα είναι ο άσσος της ΧΑΚΕΝ.
Η γηπεδούχοι σε πολύ καλή φόρμα νίκησαν την ''Ερεμπρο
εκτός 'εδρας την προηγούμενη αγωνιστική και νομίζω είναι σε θέση να παρουν και εντός το τρίποντο σήμερα, με καλή φόρμα, ψυχολογία και
'ελειψη προβλημάτων...παω και εδώ με τόν άσσο της ΧΑΚΕΝ..


Καλές επιλογές νά΄χετε καλά να περνάτε τα σέβη μου TENORIO !

ΕΡΧΕΤΑΙ...

ΑΥΡΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 11 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Ο ΒΙΚΤΟΡ ΒΙΤΟΛΟ,ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΙΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΡΙΕΤΕΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΕΦΑΛΟ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ...
κατσωρχης παναγιωτης

Τότι: «Η Ίντερ θα κερδίσει από την πώληση του Ιμπραΐμοβιτς»

Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Την άποψη του ότι η Ίντερ θα ωφελειθεί από τη μεταγραφή του Ιμπραΐμοβιτς εξέφρασε ο Φρανσέσκο Τότι. Ο αρχηγός της Ρόμα δήλωσε ότι η παρά την απουσία του Σουηδού επιθετικού οι «νερατζούρι» θα παραμείνουν δυνατοί και ανταγωνιστικοί και αυτή τη χρονιά. « Όταν ένας παίκτης δε θέλει να μείνει πια στην ομάδα του είναι καλό να κάνει μια αλλαγή. Στην περίπτωση του Ιμπραίμοβιτς ποιός κερδίζει; Η Μπαρτσελόνα κερδίζει ένα πολύ καλό παίκτη και η Ίντερ κερδίζει τα χρήματα για να μπορέσει να κάνει μεταγραφές και να γίνει πιο δυνατή»,τόνισε ο επιθετικός των «τζιαλορόσι».

Μπεκενμπάουερ: «Ο Ριμπερί έχει το νου του στα χρήματα»

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η αλήθεια είναι ότι παρατράβηξε το θέμα. Και κούρασε. Ειδικά τον Φραντς Μπεκενμπάουερ. Ο ισχυρός άνδρας των Βαυαρών βαρέθηκε το σίριαλ με την υπόθεση Ριμπερί και… «εξερράγη». «Σας πληροφορώ ότι όλα θα είχαν σταματήσει αν ο Ριμπερί διέψευδε τις φήμες. Δεν το κάνει όμως επειδή δεν τον συμφέρει. Έχει το νου του στα χρήματα, δεν του καίγεται καρφί για τη Μπάγερν και τον κόσμο της», τόνισε ο Γερμανός και, ίσως, έβαλε λάδι στη φωτιά…

Συνέντευξη Αμπρέου

O Aρης συνεχίζει την προετοιμασία του στην Ιταλία και ο Σεμπαστιάν Αμπρέου παραχώρησε συνέντευξη στους εκπροσώπους του Τύπου, που παρακολουθούν από κοντά τις προπονήσεις.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Η καρδιά σου ανήκει στη Νασιονάλ;

"Η μισή στη Νασιονάλ και η άλλη μισή στην εθνική ομάδα".

Εχεις κρατήσει χώρο για τον Αρη;

"Οταν υπάρχει μεγάλη καρδιά, υπάρχει χώρος για όλους".

Από το επίπεδο που βρήκες στην ομάδα είσαι ευχαριστημένος;

"Το ρόστερ είναι πολύ πλούσιο και ανταγωνιστικό. Αρκετούς συμπαίκτες μου τους γνώριζα ήδη, άλλους τους γνωρίζω τώρα και με έχουν εκπλήξει με την τεχνική και την ποιότητά τους".

Είναι επιλογή καριέρας να αλλάζεις ομάδες κάθε χρόνο;

"Οχι επιλογή. Κάθε αγωνιστική περίοδος μου πάει καλά και όταν γίνεται αυτό υπάρχουν προτάσεις. Μου αρέσει να πειραματίζομαι. Μου αρέσουν οι προκλήσεις. Καμιά ομάδα δεν κινήθηκε για να με αγοράσει και έπαιζα με τη μορφή δανεισμού. Αν κάποια ομάδα με αγοράσει, δεν έχω πρόβλημα να μείνω και τρία χρόνια".

Από ποια ομάδα έχεις τις περισσότερες αναμνήσεις και έχεις δεθεί μαζί της;

"Εκτός Νασιονάλ και εθνικής, δεν έχω δεθεί με καμιά άλλη. Εχω αναμνήσεις και πήγα πολύ καλά σε όλες, εκτός από την Γκρέμιο και τη Λα Κορούνια".

Νιώθεις δικαιωμένος από την επιλογή σου να έρθεις στον Αρη;

"Οταν ξεκινάς μια νέα περίοδο, είναι σαν να γράφεις βιβλίο και εμείς είμαστε ακόμα στη 10η σελίδα. Είναι νωρίς να μιλήσω για δικαίωση. Είχα κι άλλες προτάσεις, αλλά αν ρωτήσετε θα μάθετε ότι το οικονομικό ποτέ δεν ήταν το μοναδικό κριτήριό μου. Πάντα με ενδιέφερε αγωνιστικά τι προσφέρει η κάθε ομάδα και αν το πρότζεκτ της είναι ενδιαφέρον".

Μετάνιωσες για κάποια από τις επιλογές σου;

"Μπορεί να κάνεις λάθη, όχι όμως να μετανιώσεις".

Υπήρξε άλλη πρόταση από ελληνική ομάδα;

"Ηρθε μια πρόταση από ελληνική ομάδα, αλλά αφού είχα μιλήσει με τον Αρη. Ο λόγος μου είναι συμβόλαιο και δεν μπήκα καν στη διαδικασία".

Νιώθεις έτοιμος να βοηθήσεις τον Αρη να λύσει το επιθετικό πρόβλημα που είχε πέρυσι;

"Το γκολ είναι θέμα συνολικής λειτουργίας. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να γίνουμε ομάδα. Αν λειτουργούμε σωστά, είμαι έτοιμος να κάνω τις ευκαιρίες γκολ".

Πώς είναι η συνεργασία με Ντονάτο και Μαζίνιο;

"Είναι πολύ μεγάλη τιμή να συνεργάζομαι με αυτούς τους ανθρώπους, όπως ήταν τιμή μου που συνεργάστηκα στο παρελθόν με τον Ροναλντίνιο και τον Φραντζέσκολι. Με τον Μαζίνιο παίξαμε αντίπαλοι όταν ήταν στη Θέλτα. Είμαι έτοιμος να ρουφήξω όλες τις εμπειρίες που έχει".

Ο Γκρασιάν μας είπε ότι δεν είστε περαστικοί από τον Αρη...

"Και οι δυο έχουμε νιώσει τη γλύκα του πρωταθλητή και θα επιδιώξουμε να μεταδώσουμε αυτή τη νοοτροπία στην ομάδα. Μπορώ να υποσχεθώ ότι θα τα δώσω όλα για έναν τίτλο".

Εχεις αγωνιστεί σε πολλά ντέρμπι. Πώς περιμένεις το «clasico» με τον ΠΑΟΚ, στον οποίο παίζει ο φίλος σου Πάμπλο Γκαρσία;

"Εχω πάρει πληροφορίες ότι μπορεί να συγκριθεί με το Νασιονάλ - Πενιαρόλ, το Μπόκα - Ρίβερ, το Ουρουγουάη - Αργεντινή. Πρόκειται για "clasico" με κεφαλαία. Θα μπούμε στο γήπεδο για να κερδίσουμε. Οσο για τον Πάμπλο, μετά τα 90’ θα είναι πάλι φίλος".

Ο κόσμος που σε υποδέχτηκε πώς σου φαίνεται;

"Πιστεύω ότι τα καλύτερα έρχονται και ανυπομονώ να τα ζήσω".

Σε βλέπουμε να μιλάς πολύ με τους συμπαίκτες σου. Θέλεις να γίνεις ο ηγέτης στα αποδυτήρια;

"Το να είσαι ηγετική μορφή είναι κάτι που το έχει κανείς μέσα του και εγώ από τη φύση μου είμαι έτσι, αν φυσικά οι συμπαίκτες μου δεχτούν τον χαρακτήρα μου. Θέλω να μιλάω και να διορθώνω τα λάθη τους, αλλά και να δέχομαι τις παρατηρήσεις τους, αν κάτι δεν το κάνω σωστά".

Το παρατσούκλι «El Loco» πώς προέκυψε;

"Στη Σαν Λορέντζο, όταν ήμουν 19 ετών, επειδή ήμουν το πειραχτήρι. Γενικά είμαι χαρούμενος άνθρωπος και στην αρχή μου κόλλησαν το "Locito". Με τα χρόνια προέκυψε το "Loco". Μου άρεσε και δεν είχα λόγο να μην το αποδεχθώ".

Φοράς πάντα το 13, που θεωρείται γρουσούζικος αριθμός για πολλούς λαούς...

"Στο Ισραήλ σημαίνει καλή τύχη. Εγώ δεν πιστεύω στην καλή τύχη. Την τύχη στο ποδόσφαιρο την επικαλείται κάποιος όταν δεν έχει παίξει καλά ή δεν έχει κερδίσει ένα παιχνίδι. Το σωστό είναι να κάνεις την αυτοκριτική σου. Για μένα είναι τίμιο το να αγωνίζεσαι για τη φανέλα και να δίνεις το 100%".

Ακολουθείς κάποια ιεροτελεστία στα αποδυτήρια πριν από τους αγώνες;

"Δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Εχω μαζί μου κάποιες εικόνες και αγάλματα καθολικών αγίων, στους οποίους πιστεύω παρά πολύ. Θέλω να υπάρχουν για να προστατεύουν εμένα και τους συμπαίκτες μου από τραυματισμούς, που είναι ό,τι χειρότερο για έναν ποδοσφαιριστή".

Κρίσιμη σήμερα η μέρα για Βιτόλο

Καθοριστική αναμένεται να είναι η σημερινή ημέρα για το ζήτημα της απόκτησης του Βιτόλο από τον ΠΑΟΚ, αφού εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα ανακοινωθεί η αποδέσμευσή του από την Σανταντέρ.

Ο Ισπανός χαφ έχει έρθει σε καταρχήν συμφωνία με τον «δικέφαλο του Βορρά», παρόλα αυτά δεν μπορεί να επισημοποιηθεί αφού έστω και τυπικά δεσμεύεται ακόμα από συμβόλαιο συνεργασίας.

Αν όλα πάνε καλά και ο παίκτης ανακοινωθεί από τον ΠΑΟΚ, μέσα στις επόμενες ημέρες θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη για να ξεκινήσει προπονήσεις με τη νέα του ομάδα.

Η Ίντερ παραχωρεί Μαντσίνι

Αυτό αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Πρωταθλητής», που τονίζει, ωστόσο, ότι το θέμα «χάλασε» μετά την άρνηση του παίκτη να αγωνιστεί σε ένα πρωτάθλημα όπως το ελληνικό...

«Σε πρώτη φάση»

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι ο τεχνικός διευθυντής της Ίντερ, Μάρκο Μπράνκα, μιλώντας χθες με Ιταλό δημοσιογράφο του «Tuttosport», είπε ότι ο Ολυμπιακός συμφώνησε με τους «νερατζούρι» για τον δανεισμό του Βραζιλιάνου άσου, αλλά αυτός αρνήθηκε «σε πρώτη φάση», όπως τονίζεται αφήνοντας κατά κάποιο τρόπο ανοιχτό παράθυρο, να έρθει στην Ελλάδα.

Ο Μαντσίνι δεν υπολογίζεται, άλλωστε, από τον Ζοσέ Μουρίνιο και βρίσκεται υπό παραχώρηση εδώ και μερικές μέρες, με τη Λυών να έχει βρεθεί πολύ κοντά στην απόκτησή του. Πέρυσι, ο βιρτουόζος μέσος έχει 20 συμμετοχές και μόλις τις μισές ως βασικός, ενώ πρόπερυσι ήρθε στην Ίντερ από την Ρόμα έναντι 13 εκ. ευρώ!

Νέα προσέγγιση!

Όπως, αναφέρει ακόμη το ρεπορτάζ της εφημερίδας ο Ολυμπιακός από τη στιμγή που τα έχει βρει σε όλα με την Ίντερ αναμένεται να επαναπροσεγγίσει την πλευρά του παίκτη, προκειμένου να τον πείσει να έρθει στην Ελλάδα! Πάντως, από το «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο δεν επιβεβαιώνουν το παραμικρό επί του θέματος, ενώ ο Μαντσίνι φαίνεται να επιθυμεί την παραμονή του στο Καμπιονάτο.

"Όλα είναι θέμα της καρδιάς και του μυαλού"

Οι πρωταγωνιστές της μεγάλης νίκης και κατάκτησης της πρώτης θέσης στην Ευρώπη, Γιώργος Μπόγρης και Κώστας Παπανικολάου μετά την ολοκλήρωση του αγώνα παρουσιάστηκαν πάρα πολύ χαρούμενοι και ευχαρίστησαν όλους τους συντελεστές της επιτυχίας. Ο σέντερ του Παναθηναϊκού πλέον εστιάζει στους νέου στόχους του με την ομάδα, ενώ ο άσος του Αρη επισημαίνει τη δύναμη της φιλίας.
"Να ευχαριστήσουμε κατά αρχή τα παιδιά που μας βοήθησαν στην προετοιμασία κι έφυγαν για να έρθουν οι άλλοι εφτά, που βρίσκονταν στο Παγκόσμιο Εφήβων. Με τον ερχομό τους η ομάδα έγινε πιο ανταγωνιστική. Αλλά τι να λέμε τώρα; Ζούμε μεγάλες στιγμές! είπε αρχικά ο φερέλπις σέντερ και πρόσθεσε: "Ο κύριος Ιτούδης μου είπε "ετοιμάσου για σκληρά πράγματα. Τίποτα στην ζωή δεν έρχεται από μόνο του". Είμαι έτοιμος να δουλέψω".

Από την πλευρά του ο Νίκος Γιαννόπουλος δήλωσε: "Είναι απερίγραπτο συναίσθημα να σηκώνεις ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο. Θες να κλάψεις, να γελάσεις, να δώσεις συγχαρητήρια στους συμπαίκτες σου. Είναι λίγο απ' όλα. Δεν είχαμε προβλήματα στην αρχή. Όταν αυτά ήρθαν, έπρεπε να κάνω κάτι και το έκανα!".

Τέλος ο Κώστας Παπανικολάου σημείωσε: "Όταν υπάρχει φιλία μέσα στην ομάδα, όλα είναι εφικτά. Και μετά όλα είναι θέμα της καρδιάς και του μυαλού...".

Φιλική νίκη της Ίντερ επί της Μίλαν


Την τρίτη ήττα της σε ισάριθμους φιλικούς αγώνες, γνώρισε η Μίλαν, καθώς ηττήθηκε με 2-0 από την Ιντερ, σε αναμέτρηση που διεξήχθη στο Φόξμπορο των ΗΠΑ. Και τα δύο τέρματα για την ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο, πέτυχε ο Ντιέγκο Μιλίτο, στο 4ο και στο 75ο λεπτό του αγώνα.

Τα μετάλλια των εθνικών μας ομάδων

8 χρυσά, 14 ασημένια και 10 χάλκινα είναι ο απολογισμός των μεταλλίων της Ελλάδας σε επίπεδο Εθνικών ομάδων μπάσκετ τα τελευταία 30 χρόνια . Αναλυτικά ο πίνακας των μεταλλίων:

Χρυσά


1979 Μεσογειακοί Αγώνες Ανδρών

1987 Πανευρωπαϊκό Ανδρών

1989 Πανευρωπαϊκό Παίδων

1993 Πανευρωπαϊκό Παίδων

1995 Παγκόσμιο Εφήβων

2002 Πανευρωπαϊκό Νέων Ανδρών

2005 Πανευρωπαϊκό Ανδρών

2008 Πανευρωπαϊκό Εφήβων

2009 Πανευρωπαϊκό Νέων Ανδρών


Ασημένια


1970 Πανευρωπαϊκό Εφήβων

1975 Πανευρωπαϊκό Παίδων

1989 Πανευρωπαϊκό Ανδρών

1991 Πανευρωπαϊκό Παίδων

1991 Μεσογειακοί Ανδρών

1992 Πανευρωπαϊκό Ελπίδων

1999 Πανευρωπαϊκό Παίδων

2001 Μεσογειακοί Ανδρών

2005 Μεσογειακοί Ανδρών

2005 Παγκόσμιο Νέων Ανδρών

2006 Παγκόσμιο Ανδρών

2007 Πανευρωπαϊκό Εφήβων

2009 Μεσογειακοί Ανδρών

2009 Παγκόσμιο Εφήβων


Χάλκινα


1949 Πανευρωπαϊκό Ανδρών

1955 Μεσογειακοί Ανδρών

1971 Μεσογειακοί Ανδρών

1987 Μεσογειακοί Ανδρών

1991 Μεσογειακοί Γυναικών

1995 Πανευρωπαϊκό Παίδων

1998 Πανευρωπαϊκό Εφήβων

2000 Πανευρωπαϊκό Εφήβων

2002 Πανευρωπαϊκό Εφήβων

2003 Παγκόσμιο Εφήβων

Δηλώσεις Μίσσα για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος

Ο Κώστας Μίσσας μετά την ολοκλήρωση του αγώνα προέβη στις καθιερωμένες δηλώσεις τονίζοντας ότι η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος σε βάρος της Γαλλίας είναι άκρως θετική για το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ. Ο έλληνας τεχνικός από την μεριά του επισήμανε ακόμα πως αυτή η επιτυχία δίνει θάρρος σε αυτούς που αγαπούν το άθλημα:
"Αυτή η ομάδα σε αυτό το διάστημα έδειξε καρδιά και υπομονή στα δύσκολα. Η Γαλλία είναι μια εξαιρετική ομάδα, πιο αθλητική από εμάς. Πήραν το προβάδισμα, όμως εμείς καταφέραμε να το επανακτήσουμε την κατάλληλη στιγμή. Αφιερώνουμε αυτή την επιτυχία σε όλα τα παιδιά που ονειρεύονται να παίξουν μπάσκετ".

Σχετικά με το μυστικό της επιτυχίας για να αποδώσουν οι παίκτες στο μάξιμουμ σημείωσε:" Τα μικρά παιδιά πρέπει να τα εμπνεύσεις, δεν πρέπει να τους πεις ψέματα ποτέ και πρέπει να τους μάθεις και μπάσκετ, αλλά και πολλά πράγματα για τη ζωή".

Aπό την μεριά του ο πρόεδρος της Fiba Europe, Γιώργος Βασιλακόπουλος υπογράμμισε: "Αυτές οι μεγάλες επιτυχίες, αυτοί οι μεγάλοι παίκτες ανανεώνουν το ελληνικό μπάσκετ. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους. Αυτά τα παιδιά απέδειξαν ότι αξίζουν πολύ μεγάλη προσοχή. Πρέπει να πιστεύουμε στις δυνατότητες αυτού του λαού, στην ιστορία του και στο μέλλον".

Τα μωρά κατέκτησαν την Ευρώπη !

Τα παιδιά του Κώστα Μίσσα έκαναν περήφανη για ακόμα μία φορά τη χώρα μας και αναδείχτηκαν πρωταθλητές Ευρώπης νικώντας τη Γαλλία με 90-85.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ισορροπημένα όμως ο Κώστας Παπανικολάου ήταν αυτός που ξεμπλόκαρε τους συμπαίκτες του και δημιουργήθηκε σύντομα ένα σεβαστό προβάδισμα. Οι Γάλλοι αντέδρασαν "πάγωσαν" ελέω Τζάκσον το Βενετόκλειο, αλλά το πάθος του Γιαννόπουλου ώθησε την Ελλάδα στον δεύτερο ευρωπαϊκό τίτλο της ιστορίας της σε αυτό το επίπεδο.

Ο δήμιος της Ελλάδας στο παιχνίδι της πρώτης φάσης, Τζάκσον ξεκίνησε δυναμικά και με πέντε προσωπικούς πόντους "τιμώρησε" την απρόσεχτη άμυνα της εθνικής δίνοντας στη Γαλλία προβάδισμα δύο πόντων (7-5). Παρά την άμεση απάντηση του Λεωνίδα Κασελάκη οι τρικολόρ πέρασαν εκ νέου μπροστά με πέντε πόντους διαφορά (12-7), κάνοντας επίδειξη των αθλητικών τους δυνατοτήτων.

Η Ελλάδα και πάλι όμως έδειξε σθένος και χάρη στην επιβλητική τάπα του Παπανικολάου, το εύκολο καλάθι του Μπόγρη και τους διαδοχικούς πόντους του Παππά ισοφάρισε σε 16-16. Η άμυνα έγινε ασφυκτική για τους γάλλους και εκεί ξεκίνησε το επιθετικό κρεσέντο των παιδιών του Κώστα Μίσσα. Οχι ένα αλλά πέντε συνεχόμενα τρίποντα πέτυχαν οι έλληνες διεθνείς με τον Παπανικολάου να σκοράρει τα τέσσερα από αυτά και τη διαφορά να εκτινάσσεται στην μέγιστη τιμή της και τους δώδεκα πόντους (31-19).

Η ευστοχία των περιφερειακών σουτ συνεχίστηκε με αποτέλεσμα να διατηρείται το χάσμα μεταξύ των δύο ομάδων σε σταθερά επίπεδα παρά τα καλάθια του Τζάκσον και του Σεραφίν (37-28). Οι Γάλλοι άρχισαν να μαζεύουν τη διαφορά, έκλεισαν τους διαδρόμους προς το καλάθι τους και εναπόθεσαν τις ελπίδες τους στην αστοχία των ελεύθερων σουτ που έδωσαν στους αντίπαλους τους. Μπορεί να μη ανταμείφθηκαν αρχικά καθώς Γιάνκοβιτς και Κασελάκης βρήκαν το στόχο αλλά στη συνέχεια με πρωτοστάτη τον Τζάκσον μείωσαν αρχικά σε 32-37 και έφτασαν σε απόσταση αναπνοής λίγο αργότερα (37-39).

Τελικά η ψυχραιμία του Γιάνοβιτς και το κρύο αίμα του Παππά αποκατέστησαν έως ένα βαθμό την τάξη και το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με την Ελλάδα να προπορεύεται στους έξι πόντους (45-39).

Στο τρίτο δεκάλεπτο αντιστράφηκαν οι ρόλοι και με τον Τζάκσον να αγγίζει το τέλειο η Γαλλία πήρε τα ηνία του αγώνα. Πέτυχε σερί 8-0 προσπέρασε με 47-45 και άφησε το... καλύτερο για μετά. Οι παίκτες του Τουπάν βελτίωσαν αισθητά το ποσοστό τους από τη γραμμή των 6 και 25, εφάρμοσαν άριστα τη ζώνη στην άμυνα και το 59-50 με κοντινό καλάθι του Καμαρά ήρθε λογικά και επόμενα.

Να όμως που ο ήρωας στην νίκη επί της Κροατίας, Χάρης Γιαννόπουλος έδωσε βαθιά ανάσα στην Ελλάδα. Μείωσε με τρίποντο από την κορυφή σε 53-59 και ο φορμαρισμένος Γιάνκοβιτς ψαλίδισε τη διαφορά στους τέσσερις (57-59). Ο Μπόγρης ισοφάρισε έπειτα από ακόμα μία καλή άμυνα της ομάδας του σε 59-59, ο Γιαννόπουλος έβαλε πέντε συνεχόμενους πόντους και με νέο καλάθι του νεαρού σέντερ εξασφαλίστηκε μαξιλαράκι πέντε πόντων (66-61).

Το τρομερό δίδυμο δεν σταμάτησε όμως εκεί. Μπόγρης και Γιαννόπουλος με δίποντο και τρίποντο αντίστοιχα οδήγησαν τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο για το 71-61. Στο σημείο αυτό αξίζει να τονιστεί ότι ο γάλλος σέντερ, Σεραφίν χτύπησε με αγκωνιά τον σέντερ του Παναθηναϊκού, αλλά δόθηκε εκατέρωθεν φάουλ (!).

Οι γάλλοι έδειξαν σημεία ζωής για ακόμα μία φορά πλησιάζοντα στους πέντε (68-73), αλλά και πάλι η ψύχραιμη αντιμετώπιση των πραγμάτων από τους έλληνες διεθνείς έφερε τη διαφορά στους δέκα (78-68). Τα υπόλοιπα λεπτά αποτέλεσαν απλώς τυπική διαδικασία με τον Τζάκσον να μειώνει απλώς σε 85-90 και τους έλληνες να πανηγυρίζουν έξαλλα. Είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης!

Τα δεκάλεπτα: 22-16, 45-39, 64-61, 90-85

Ελλάδα (Μίσσας): Μάντζαρης 2, Μούρτος, Τσακαλέρης, Παππάς 10 (2τρίπ., 5ασ.), Γιαννόπουλος 14 (4/6τρίπ.), Σακελλαρίου, Παπανικολάου 15 (4/7τρίπ., 6ρ., 4ασ.), Σλούκας 14 (7ασ.), Γιάνκοβιτς 10 (1), Μπόγρης 14 (3κοψ.), Κασελάκης 11 (2), Σαρικόπουλος

Γαλλία (Τουπάν): Όνα-Έμπο 3 (1), Ερτέλ 9 (1), Ντιό 21 (3, 7ρ., 6ασ.), Σαμπ 2, Ραποσό 4, Τζάκσον 32 (5/9δίπ., 6/8τρίπ., 4/4β., 8ρ.), Καμαρά 2, Σεραφίν 10, Ντα Σιλβέιρα 2