Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Και πρώτη και… τέταρτη!!

Ο Λιούις Χάμιλτον πανηγύρισε την πρώτη του νίκη σε Grand Prix με τη Mercedes κερδίζοντας για τέταρτη φορά στην καριέρα τον αγώνα της Ουγγαρίας. Δεύτερος ο Ραϊκόνεν, τρίτος ο Φέτελ.

Και πρώτη και… τέταρτη
Από pole position είχε χορτάσει. Αυτή που πήρε το Σάββατο ήταν η τέταρτή του με τη Mercedes. Ο Λιούις Χάμιλτον ήθελε και την πρώτη του νίκη με τη νέα του ομάδα και τα κατάφερε σε μία πίστα που τείνει να γίνει η αγαπημένη του.

Ο Βρετανός πιλότος κυριάρχησε από την αρχή μέχρι το τέλος στο Grand Prix της Ουγγαρίας, το οποίο κέρδισε για τέταρτη φορά στην καριέρα του, μετά το 2007, το 2009 και το 2012, όταν είχε πανηγυρίσει την πρωτιά στο Hungaroring με τη McLaren. Αυτή ήταν η 22η νίκη στην καριέρα του Χάμιλτον και πρώτη μετά την περσινή στο Όστιν του Τέξας.

Ο Κίμι Ραϊκόνεν και ο Σεμπάστιαν Φέτελ με Lotus και Red Bull συμπλήρωσαν τις θέσεις του βάθρου, ενώ ακολούθησαν Γουέμπερ, Αλόνσο, Γκροσάν, Μπάτον, Μάσα, Πέρες και Μαλδονάδο.

Η εκκίνηση

Ο Λιούις Χάμιλτον κατάφερε να κρατήσει τη θέση του, όπως και ο Φέτελ που δέχτηκε πίεση από τον Γκροσάν. Μεγάλος χαμένος ήταν ο Ρόσμπεργκ, που είχε επαφή με τη Ferrari του Μάσα και μετά από δύο εξόδους από την πίστα έπεσε στη δωδέκατη θέση, ενώ ο Μπάτον σκαρφάλωσε στην όγδοη θέση. Πάντως ενώ η Mercedes δεν έπαθε το παραμικρό, η Ferrari του Μάσα υπέστη ζημιά στο αριστερό φτερό, κάτι που επηρέασε το ρυθμό της.



Ο αγώνας

Η στρατηγική της Mercedes για τον Λιούις Χάμιλτον απέδωσε άριστα. Ο Βρετανός ακολούθησε κατά γράμμα τις εντολές και το σχέδιο για τρία πιτ στοπ είχε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Ο Κίμι Ραϊκόνεν παρά την προβληματική του παρουσία στις κατατακτήριες είδε το πλάνο με τα δύο πιτ στοπ να πετυχαίνει και να αντέχει στην επίθεση του Σεμπάστιαν Φέτελ στο φινάλε. O τελευταίος, δε, εκνευρισμένος ακούστηκε να ζητά την τιμωρία του Φινλανδλού από τους αγωνοδίκες θεωρώντας πως τον «έκλεισε» αντικανονικά.

Ο Γερμανός παγκόσμιος πρωταθλητής και πρωτοπόρος του πρωταθλήματος, δεν κατάφερε παρά μόνο μετά τα σημεία που ο Χάμιλτον ήταν στα πιτ να βρεθεί στην κορυφή. Απέτυχε, δε, να πανηγυρίσει τη νίκη στο ένα από τα δύο Grand Prix του προγράμματος που δεν έχει πάρει την πρώτη θέση. Πάντως εξακολουθεί να είναι πρώτος στο πρωτάθλημα, διευρύνοντας μάλιστα τη διαφορά από τον δεύτερο.

Από τους κερδισμένους του αγώνα ήταν ο Μαρκ Γουέμπερ, που παρότι εκκίνησε από τη δέκατη θέση μετά τα προβλήματα στις κατατακτήριες έκανε εξαιρετικό αγώνα και τερμάτισε τέταρτος. Είχε, δε, και τον ταχύτερο γύρο με 1:24,069 στον 61ο του αγώνα.

Την παράσταση έκλεψαν οι μονομαχίες Γκροσάν-Μπάτον, που στον 23ο γύρο είχαν επαφή με τους τροχούς και ο Γαλλοελβετός τιμωρήθηκε με ποινή για προσπέρασμα «πατώντας» εκτός πίστας. Η εγκατάλειψη του Μπότας στον 45ο γύρο οδήγησε σε κίτρινη σημαία κι όχι σε αυτοκίνητο ασφαλείας, που θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα του αγώνα.

Οι δύο Ferrari, με Αλόνσο και Μάσα, περιορίστηκαν στην πέμπτη και την όγδοη θέση αντίστοιχα. Ο Νίκο Ρόσμπεργκ ήταν από τους άτυχους της ημέρας, αφού μετά τα συμβάντα της εκκίνησης, στον 66ο γύρο μετά από πυρκαγιά στο μονοθέσιό του από βλάβη στον κινητήρα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει από την ένατη θέση. Ατυχία και για τον Άντριαν Σούτιλ, ο οποίος στον 100ο αγώνα της καριέρας του στη Formula 1 εγκατέλειψε στον 19ο γύρο. Ο δέκατος Παστόρ Μαλδονάδο χάρισε στη Williams τον πρώτο της βαθμό στο 2013.

Αναλυτικά η κατάταξη στον αγώνα:

1. Λιούις Χάμιλτον Mercedes 1:42.29,445
2. Κίμι Ραϊκόνεν Lotus-Renault +10,938
3. Σεμπάστιαν Φέτελ Red Bull-Renault +12,459
4. Μαρκ Γουέμπερ Red Bull-Renault +18,044
5. Φερνάντο Αλόνσο Ferrari +31,411
6. Ρομάν Γκροσάν Lotus-Renault +32,295
7. Τζένσον Μπάτον McLaren-Mercedes +53,819
8. Φελίπε Μάσα Ferrari +56,447
9. Σέρχιο Πέρες McLaren-Mercedes +1 γύρο
10. Παστόρ Μαλδονάδο Williams-Renault +1 γύρο
11. Νίκο Χούλκενμπεργκ Sauber-Ferrari +1 γύρο
12. Ζαν-Ερίκ Βερνιέ Toro Rosso-Ferrari +1 γύρο
13. Ντανιέλ Ρικιάρντο Toro Rosso-Ferrari +1 γύρο
14. Γκιέντο Φαν Ντερ Γκάρντε Caterham-Renault +2 γύρους
15. Σαρλ Πικ Caterham-Renault +2 γύρους
16. Ζιλ Μπιάνκι Marussia-Cosworth +3 γύρους
17. Μαξ Τσίλτον Marussia-Cosworth +3 γύρους

Εγκατέλειψαν:
Πολ Ντι Ρέστα Force India-Mercedes
Νίκο Ρόσμπεργκ Mercedes
Βαλτέρι Μπότας Williams-Renault
Εστέμπαν Γκουτιέρες Sauber-Ferrari
Άντριαν Σούτιλ Force India-Mercedes

Η βαθμολογία των οδηγών

1. Σεμπάστιαν Φέτελ 172
2. Κίμι Ραϊκόνεν 134
3. Φερνάντο Αλόνσο 133
4. Λιούις Χάμιλτον 124
5. Μαρκ Γουέμπερ 105
6. Νίκο Ρόσμπεργκ 84
7. Φελίπε Μάσα 61
8. Ρομάν Γκροσάν 49
9. Τζένσον Μπάτον 39
10. Πολ Ντι Ρέστα 36

Η βαθμολογία των κατασκευαστών

1. Red Bull 277
2. Mercedes 208
3. Ferrari 194
4. Lotus 183
5. Force India 59
6. McLaren 57
7. Toro Rosso 24
8. Sauber 7
9. Williams 1

*Το επόμενο Grand Prix είναι προγραμματισμένο για τις 25 Αυγούστου στο Σπα. Πηγή: sport-fm.gr

Ήρθε και ο Καράσκο!

Στην Ελλάδα βρίσκεται από το απόγευμα της Κυριακής ο Μαουρίτσιο Καράσκο, ο οποίος ήρθε για λογαριασμό του Αστέρα Τρίπολης, με την μεταγραφή να ολοκληρώνεται σύντομα.

Ήρθε και ο Καράσκο
Έτοιμος να ολοκληρώσει μια ακόμα μεταγραφή, την δέκατη κατά σειρά, είναι ο Αστέρας Τρίπολης, αφού για λογαριασμό του βρίσκεται στην Ελλάδα, ο Μαουρίτσιο Καράσκο.

Πρόκειται για Αργεντινό επιθετικό, ο οποίος κατά την άφιξή του, τόνισε στο arcadia-sports πως σε λίγες μέρες θα είναι έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα. Σύντομα, αναμένεται να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του, αφού το βράδυ της Κυριακής θα πέσουν και οι υπογραφές και θα υπάρξουν ενδεχομένως οι ανακοινώσεις.

Ο Αργεντινός επιθετικός αναφέρθηκε στους λόγους που επέλεξε τον Αστέρα: «Ξέρω που ήρθα και ξέρω καλά τις απαιτήσεις και τους στόχους της ομάδας... Ο Αστέρας είναι μια ομάδα με καλή φήμη στην Αργεντινή. Σε λίγες μέρες θα είμαι έτοιμος για να βοηθήσω σε όσα μου ζητήσει ο προπονητής μου».

«Ένα καλό ημίχρονο έφτασε στη Μέταλιστ»

Ο Τον Λόκχοφ παρακολούθησε τις δύο τελευταίες νίκες της Μέταλιστ στο ουκρανικό πρωτάθλημα και μίλησε στο paokfc.gr για τα συμπεράσματά του.

«Ένα καλό ημίχρονο έφτασε στη Μέταλιστ»
Για τα συμπεράσματα που έβγαλε παρακολουθώντας τα δύο τελευταία ματς της Μέταλιστ μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ ο Τον Λόκχοφ.

Ο βοηθός του Χουμπ Στέφεντς, ο οποίος βρέθηκε στις νίκες της Μέταλιστ κόντρα στην Άρσεναλ Κιέβου και την Ιλίτσιβετς μαζί με τον Γιώργο Γεωργιάδη, αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά των Ουκρανών, αλλά και σ’ αυτά που πρέπει να έχει ο ΠΑΟΚ για να φτάσει στην πρόκριση.

«Είδαμε και εγώ και ο Γιώργος (σ.σ. Γεωργιάδης) τη Μέταλιστ στα δυο τελευταία της παιχνίδια. Αυτό που μπορώ να πω, χωρίς να επεκταθώ σε πολλές λεπτομέρειες, είναι πως πρόκειται για μια πολύ τεχνική και επιθετική ομάδα, με ποδοσφαιριστές που ξεχειλίζουν από ποιότητα, στοιχεία που της χάρισαν τη νίκη και στους δυο συγκεκριμένους αγώνες. Στο τελευταίο ματς, της αρκούσε ένα καλό ημίχρονο και με μερικές ποιοτικές επιθετικές ενέργειες δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει»

Όσον αφορά τον κόσμο της ομάδας, ανέφερε: «Το γήπεδό τους είναι πολύ όμορφο και σύγχρονο, ωστόσο ήταν μισογεμάτο με περίπου 15.000 φιλάθλους. Αν θέλουμε να διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας, δεν πρέπει να χάσουμε λεπτό την συγκέντρωσή μας».

«Έχουμε αναλύσει τον αντίπαλο, έχουμε δουλέψει με την ομάδα πάνω στα στοιχεία που θέλουμε να βγάλει και να δείξει, ώστε να αντιμετωπίσουμε όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερα μια πολύ καλή ομάδα όπως είναι η Μέταλιστ. Είμαστε κι εμείς μια καλή ομάδα και θα παλέψουμε για το καλύτερο».

Πρέπει να παίζει και… άμυνα!

Η προσθήκη του Σαβιόλα ελπίζεται ότι θα τον κάνει πιο επικίνδυνο στην επίθεση. Όπως επιβεβαίωσε όμως και το 4-1 από την Χοφενχάιμ, ο Ολυμπιακός έχει πολλά αμυντικά προβλήματα να λύσει μέχρι τότε.

Πρέπει να παίζει και… άμυνα
Δύο μέρες μετά το φιλικό με την Στουτγκάρδη, ο Ολυμπιακός, εμφανώς κουρασμένος και χωρίς φρεσκάδα, ηττήθηκε 4-1 από την Χοφενχάιμ.

Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσίασαν ένα κακό πρόσωπο, κάτι που είπε και ο Μίτσελ στις δηλώσεις του, παρουσιάζοντας πολλά προβλήματα στην αμυντική λειτουργία με την απουσία του Αβραάμ Παπαδόπουλου και την έλλειψη κλασσικού αμυντικού μέσου.

Ο Διαμαντάκος στο φινάλε το «ερυθρόλευκο» γκολ. Ντεμπούτο στο αρχικό σχήμα για τους Μεντζανί και Κάμπελ. Ο πρώτος φάνηκε πως χρειάζεται λίγο χρόνο ακόμα για να προσαρμοστεί στα "θέλω" του προπονητή του, ενώ ο Κοσταρικανός έδειξε πολλά θετικά στοιχεία και είχε καλή συνεργασία με τον Χολέμπας, ο οποίος βρισκόταν πίσω του.

Πως έπαιξε:



Με την… γνωστή πλέον διάταξη του 4-3-3 ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο. Ο Μέγιερι ήταν στο τέρμα, ο Σαλίνο δεξιά, ο Μεντζανί με τον Σιόβα στην καρδιά της άμυνας και ο Χολέμπας αριστερά. Οι Μασάντο, Μανιάτης και Σάμαρης ήταν στη μεσαία γραμμή, ενώ οι Κάμπελ και Φετφατζίδης βρίσκονταν στα πλάγια του Μήτρογλου.

Το ματς:



«Μαγκωμένος» χωρίς καθαρό μυαλό και οργάνωση στο παιχνίδι του εμφανίστηκε ο Ολυμπιακός στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με την Χοφενχάιμ. Μάλιστα, έμεινε νωρίς πίσω στο σκορ, μετά από μια κεφαλιά του Άμπραχαμ στην καρδιά της άμυνας των «ερυθρόλευκων». Από εκεί και πέρα οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν κάποια μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, προσπάθησαν να επιτεθούν, κυρίως από τα πλάγια με τον Φετφατζίδη αλλά και τον Κάμπελ, οι οποίοι έδειξαν να συνεργάζονται καλά με τα μπακ που είχαν πίσω τους.

Το παιχνίδι από τον άξονα, ειδικά με την απουσία των Ντομίνγκες και Ιμπαγάσα, γινόταν παιχνίδι από τα άκρα, με κίνηση, με τον «Φέτφα» να είναι αυτός που ξεχωρίζει, αλλά να υστερεί στα τελειώματα. Από εκεί και πέρα ο Μήτρογλου φαινόταν εκτός ρυθμού, χωρίς η μπάλα να φτάνει συχνά στα πόδια του. Το δεύτερο γκολ της γερμανικής ομάδας ήρθε από τον Βόλαντ, μετά από ωραία συνεργασία των γηπεδούχων και κακής αντίδρασης των «ερυθρόλευκων» αμυντικών.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μίτσελ άλλαξε αρκετά πρόσωπα, με τον Τσόρι και τον Φουστέρ κυρίως προσπάθησε να κάνει πιο επιθετικό τον Ολυμπιακό, όμως από τους «ερυθρόλευκους» του έλειπε η φρεσκάδα. Ο Ισπανός τεχνικός έβλεπε τους παίκτες του να μην μπορούν να βγάλουν στο χορτάρι όσα έκαναν κόντρα στην Στουτγκάρδη.

Οι Γερμανοί, οι οποίοι είναι σαφώς πιο έτοιμοι από τον Ολυμπιακό, συνέχισαν να αγωνίζονται σε φουλ ρυθμούς και κατάφερε να πετύχει και δύο ακόμα γκολ, αποτέλεσμα του σκληρού πρέσινγκ που έκανε στα τρία τέταρτα του γηπέδου. Ο Μίτσελ, έδωσε σε όλους τους παίκτες που είχε τη διάθεσή του, την ευκαιρία να παίξουν και να βγάλει κάποια συμπεράσματα, ειδικά για την αμυντική λειτουργία των «ερυθρόλευκων». Το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει με τον Διαμαντάκο στο φινάλε ο Ολυμπιακός, διαμορφώνοντας το 4-1.

Οι συνθέσεις των ομάδων:



Χοφενχάιμ (Γκίστολ): Κάστεελ, Μπεκ, Ρούντι, Πολάνσκι, Φιρμίνο, Ελιουνούνσι, Αμπραχάμ, Μοντέστε, Βέστεργκάαρντ, Βόλαντ, Τόλιχαν.

Αγωνίστηκαν και οι: Γκραλ, Τεσκερ, Σχίμπλοκ, Στρομπλ, Τζόνσον, Σελε, Γκρίφο, Σχάρκα, Χέρντλινγκ, Λουντβιγκ.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Μέγιερι (46’ Γιαννιώτης), Σαλίνο (46’ Παπάζογλου), Μεντζανί, Σιόβας (46’ Μανωλάς), Χολέβας (60’ Λυκογιάννης), Μανιάτης (46’ Ντομίνγκες), Σάμαρης (60’ Ντε Βινσέντι), Μασάντο (60’ Φέισα), Φετφατζίδης (46’ Φουστέρ), Κάμπελ (46’ Ολαϊτάν), Μήτρογλου (60’ Διαμαντάκος). Πηγή: sport-fm.gr

Άλλη μια φορά χωρίς κόσμο ο ΠΑΟΚ!!

Ο ΠΑΟΚ θα υποδεχτεί την Μέταλιστ χωρίς κόσμο στην Τούμπα, κάτι που είχε συμβεί και το 1991, στον β΄ γύρο του κυπέλλου UEFA κόντρα στην Σβαρόφσκι Τιρόλ Ινσμπρουκ.
Αναλυτικά το κείμενο από την επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ:
Ο ΠΑΟΚ για πρώτη φορά στην ιστορία του και μοναδική μέχρι το ματς της Τρίτης (21.00, ΟΤΕ TV) απέναντι στη Μέταλιστ για τον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, έπαιξε χωρίς κόσμο στην Τούμπα σε ευρωπαϊκό παιχνίδι τον Οκτώβριο του 1991. Τότε στο πρώτο ματς για το 2ο γύρο του κυπέλλου UEFA αντιμετώπισε εντός έδρας την αυστριακή Σβαρόφσκι Τιρόλ Ινσμπρουκ.

Στον προηγούμενο γύρο ο ΠΑΟΚ είχε αποκλείσει τη Βελγική Μαλίν (0-1) χάρη στο εκτός έδρας γκολ του Στέφανου Μπορμπόκη (αριστερά στην ένθετη φωτογραφία όπου προσπαθεί να αποφύγει έναν αντίπαλό του από τη Σβαρόφσκι Τιρόλ). Τα επεισόδια όμως που είχαν γίνει στην Τούμπα στο πρώτο ματς (1-1) είχαν ως αποτέλεσμα την τιμωρία του ΠΑΟΚ από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία, η οποία ανάγκασε τον Δικέφαλο να δώσει ένα ματς κεκλεισμένων των θυρών.

Αυτή την ποινή εξέτισε κόντρα στην ομάδα από το Ινσμπρουκ, την Σβαρόφσκι Τιρόλ, η οποία είχε στον πάγκο της τον θρυλικό Αυστριακό προπονητή Ερνστ Χάπελ με βοηθό τον Γερμανό Χορστ Χρούμπες και η οποία είχε στεφθεί πρωταθλήτρια Αυστρίας το 1989 και το 1990.

Η απουσία του κόσμου του ΠΑΟΚ από το γήπεδο αποδείχθηκε καθοριστική. Το ματς εκείνο είχε ξεκινήσει στις 15.00 το απόγευμα της 23ης Οκτωβρίου 1991, ενώ δεν υπήρξε ούτε τηλεοπτική μετάδοση!

Ο Δικέφαλος εκτός από τιμωρημένος ήταν και άτυχος. Δεν είχε τους τιμωρημένους Μαλιούφα, Λαγωνίδη, τον τραυματία Μαγκντί καθώς και τον Τζούρτζεβιτς που δεν είχε άδεια συμμετοχής, ενώ οι παίκτες του έστειλαν τη μπάλα δύο φορές στα αντίπαλα δοκάρια. Στο 66′ ο Αναστασιάδης με κεφαλιά και δέκα λεπτά αργότερα ο Πλίτσης με σουτ.

Το τελικό 0-2 διαμορφώθηκε στο β’ ημίχρονο από δυο γκολ του Βέστερχαλερ στο 52’ με διαγώνιο σουτ και στο 79’ με κεφαλιά και ουσιαστικά ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε από τον πρώτο αγώνα. Για την ιστορία, ο ΠΑΟΚ, που είχε προπονητή τον Κροάτη Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς θα γνώριζε την ήττα και στον επαναληπτικό με το ίδιο σκορ.

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Γκάμπριτς, Τουρσουνίδης, Αλεξίου (Μπασμπανάς 68’), Μητσιμπόνας, Μίτογλου, Αλεξούλης (Πλίτσης 62’), Μπορμπόκης, Σκαρτάδος, Αναστασιάδης, Οικονομίδης, Λεοντιάδης.

Το 1991 μια αυστριακή ομάδα (Σβαρόφσκι Τιρόλ Ινσμπρουκ) είχε επωφεληθεί απ’ την τιμωρία του ΠΑΟΚ, ενώ το 2012 μετά την επίσκεψη μιας άλλης αυστριακής ομάδας (Ραπίντ Βιέννης) ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε και πάλι απ’ την UEFA για επεισόδια (αυτή τη φορά μάλιστα με τρεις αγώνες κεκλεισμένων των θυρών) και αναγκάζεται να δώσει ένα καθοριστικό ματς χωρίς κόσμο στις εξέδρες της Τούμπας. Η ευχή είναι η ποινή να μην αποδειχθεί τόσο επώδυνη σε αυτή την περίπτωση…

To deal του αιώνα για Μπέιλ!!

Τη μεγαλύτερη πρόταση στην ιστορία του ποδοσφαίρου ετοιμάζει η Ρεάλ προς την Τότεναμ για τον Μπέιλ, ύψους 110 εκατομμυρίων ευρώ!
Οπως γράφει η Sun, η Ρεάλ Μαδρίτης είναι αποφασισμένη να πάρει τον Γκάρεθ Μπέιλ, με τον ίδιο τον Ουαλλό να επιμένει ότι θέλει να πάει στην Ισπανία.
Ετσι προσφέρει 110 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία τα 60 είναι σε μετρητά και επίσης δίνει τον Κοεντράο που η αξία του υπολογίζεται σε περίπου 22 εκατομμύρια ευρώ, αλλά και τον Ντι Μαρία που φτάνει τα 28 εκατομμύρια!
Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Βίλας Μπόας όταν ερωτήθη, δεν διέψευσε την πρόταση, ούτε την επιθυμία του Ουαλλού άσου να φύγει, ενώ ο Πρόεδρος της Τότεναμ Ντάνιελ Λίβι δεν αποκλείει τελικά το ενδεχόμενο να πουλήσει τον Μπέιλ.
Πηγή: gazzetta.gr

Η δημοσιότητα αιχμαλωτίζει την "προεδράρα"

Γιατί μπερδεύεται με το ποδόσφαιρο κάποιος, επώνυμος κι όχι, εξηγεί ο Αποδυτηριάκιας…
Πριν δυο-τρια χρόνια έκανε εκπομπή σε κανάλι Β΄ εθνικής, όμως και σαν τηλεπαρουσιαστής Γ΄ εθνικής είχε αποκτήσει μια αναγνωρισιμότητα. Στο σουπερμάρκετ τον κυττούσε η ταμίας με επιμονή σα να ‘ναι κάτι το αξιοθέατο.
Τις προάλλες μια γριούλα τον σταμάτησε στο δρόμο να του πει πώς να λες ωραία από την τηλεόραση… Δεν την απογοήτευσε ο δικός σου την κυρία Ευλαμπία, έτσι του είχε συστηθεί, να την ενημερώσει ότι πλέον, ότι εδώ και 2-3 χρόνια τον κόψανε και δεν τα λέει ωραία από την τηλεόραση.
Μαύρη δυστυχία, σου λέω. Να ήσουν και σήμερα να μην είσαι. Να σε γνώριζαν όλοι, να σ’ έδειχναν, και σήμερα να περνάς από δίπλα τους και να είσαι για όλους αδιάφορος, εντελώς…
Οι Αμερικάνοι την λένε «υαλίτιδα» την ασθένεια που ο άλλος υποφέρει όταν έχει προσβληθεί από την στέρηση της δημοσιότητας, που του εξασφάλιζε η τηλεόραση. Φρικτή νόσος, ψυχολογικού χαρακτήρος.
Γιατί μπλέκει κάποιος σε μια ομάδα, για να έρθουμε στο θέμα μας. Η δημοσιότητα, η προβολή που του χαρίζει το προεδριλίκι είναι άπαικτη. Δεν το συζητάμε ότι η φωτογραφία του «ηγέτη» της ομάδας πρωτοσέλιδα εμφανίζεται περισσότερο απ’ εκείνη του πρωθυπουργού.
Να φύγει από την ομάδα ο δικός σου επειδή είναι μια αποτυχία; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Ούτε με κλωτσές. Και μετά να αρχίσει να υποφέρει; Από υαλίτιδα. Ποτέ.
Ύστερα είναι και η κονόμα. Βέβαια. Η «προσωπική» κονόμα, όχι εκείνη που δίνει το ταμείο της ΠΑΕ, που ανοίγει την όρεξη της προεδρίας. Το μαύρο χρήμα που κυκλοφορεί στο εγχώριο πρωτάθλημα.

Γιατί μπλέχτηκαν με το ποδόσφαιρο Μαρινάκης και Αλαφούζος, γράφει ο apodytiriakias.gr

Γιατί ο Ευάγγελος Μαρινάκης έδωσε του κόσμου τα λεφτά για να αγοράσει τον Ολυμπιακό; Πριν πούμε οτιδήποτε είναι απαραίτητο να τονίσουμε ότι το ποδόσφαιρο, όσο κι αν σε κάποια φάση έχει απαξιωθεί, πάντα θα αποτελεί μαγνήτη και θα προσελκύει επώνυμους κι όχι, τυχοδιώκτες κι όχι, βιομήχανους, εφοπλιστές, τραπεζίτες, αλλά και ανθρώπους της νύχτας και του εγκλήματος.

Λέμε για τον Μαρινάκη, λοιπόν. Άνθρωπος τις πιάτσας και του χρήματος. Γνώριζε, λοιπόν, ότι παίρνοντας σειρά μετά τον Σωκράτη Κόκκαλη, με το παραμικρό θα έμενε ακάλυπτος στις μάζες των γάβρων που πάντα είναι αχόρταγες.

Γιατί, λοιπόν, ο Μαρινάκης, που με την αξία του έκτισε παπόρια και χοντροκονόμησε, δηλαδή που έχει λεφτά που δεν τα βρήκε έτοιμα από τον παπού του, έκανε το σάλτο με τον Ολυμπιακό; Και να κινδυνεύει να χάσει χαρτί και να ρισκάρει τις αποδοκιμασίες της εξέδρας.

Ο Αλαφούζος. Άλλη περίπτωση. Από το πουθενά πρώτη φίρμα. Απίστευτη δημοσιότητα, λόγω Παναθηναϊκού. Τι τον έκανε να μπουκάρει στο ποδόσφαιρο, μάλιστα σε μια ομάδα σακατεμένη οικονομικά και τον ίδιον αποφασισμένο να ενεργοποιήσει, να μαζικοποιήσει τους οπαδούς του Παναθηναϊκού.
Του Αλαφούζου δεν του είπε καμμία κυβέρνηση «πήγαινε πάρε τον Παναθηναϊκό», όπως στον Κοντομηνά και τον Μυτιληναίο. «Τραβάτε να πάρετε τον Άρη και τον Ηρακλή». Ούτε κανένας Τσοχατζόπουλος, υπουργός πανίσχυρος και διαπλεκόμενος με επιχειρηματίες αιχμής, που εκλέγεται Θεσσαλονίκη. Δεν τελειώσαμε. 
Πηγή: gazzetta.gr

Επειγόντως μεταγραφές αλλιώς...!!

Ο αρχισυντάκτης του gazzetta.gr Δήμος Μπουλούκος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τον Παναθηναϊκό, μετά το απογοητευτικό 4-0 από τη Βαλενσιέν.
Υπάρχουν αρκετοί ποδοσφαιρικοί αγώνες στους οποίους δεν χωράει κριτική. Και μόνο το σκορ αποκαλύπτει τι έγινε στον αγωνιστικό χώρο και την κατάσταση των δύο αντιπάλων. Ο Παναθηναϊκός στη Γαλλία έπεσε μέσα σε μεγάλη... τρικυμία και το γεγονός ότι το σκορ ήταν 3-0 πριν συμπληρωθεί το ημίωρο τα αποκαλύπτει όλα.
Είναι γεγονός ότι από τον φετινό Παναθηναϊκό δεν μπορείς να περιμένεις πολλά. Ο πήχης έχει κατέβει πολύ και οι προσδοκίες των φιλάθλων κινούνται στα ρηχά. Αυτό, όμως, δεν είναι κάτι καινούργιο και το γνωρίζουν όλοι. Με τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη να μην παίρνει περισσότερα από 200.000 και την πιτσιρικαρία της Παιανίας να πέφτει στα βαθιά, δεν μπορείς να περιμένεις κάτι περισσότερο. Ωστόσο ο αγώνας με τη Βαλενσιέν έστειλε ανησυχητικά μηνύματα τα οποία πρέπει εγκαίρως να λάβουν οι αποδέκτες, δηλαδή η διοίκηση και η τεχνική ηγεσία.

Το πρώτο... φάουλ είναι το ποδοσφαιρικό μοντέλο που θέλει να εφαρμόσει ο Γιάννης Αναστασίου στους «πράσινους». Είναι ωραία η ιδέα να παίζεις άμυνα ψηλά, ακολουθώντας το ολλανδικό ποδοσφαιρικό μοντέλο αλλά πρέπει να έχεις και παίκτες να το εφαρμόσεις. Αυτή τη στιγμή στον Παναθηναϊκό τέτοια μπάλα δεν μπορεί να παιχθεί, όχι τόσο γιατί δεν έχουν την ικανότητα οι ποδοσφαιριστές, αλλά κυρίως γιατί δεν έχουν την αυτοπεποίθηση! Με μέσο όρο ηλικίας τα 20+ χρόνια και με την πλειοψηφία των παικτών να έχουν ελάχιστες εμπειρίες από ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο, απλώς δεν μπορείς να κυριαρχήσεις με τέτοιο τρόπο που θέλει ο Αναστασίου στο παιχνίδι!

Επόμενο ανησυχητικό σημείο είναι η απόδοση των περισσότερων νεαρών του «τριφυλλιού». Στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν έδειξαν κάτι το ιδιαίτερα, απέναντι σε μια καλή ομάδα. Εχουν πολλά ελαφρυντικά λόγω ηλικίας και παραστάσεων αλλά ακόμα είναι νωρίς γι' αυτούς...

Και τρίτο και περισσότερο ανησυχητικό στοιχείο, ήταν η εμφάνιση αρκετών από τους νεαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές. Ο Μέντες – στον οποίο στηρίζει πολλά ο Αναστασίου – πελαγοδρομούσε στην μεσαία γραμμή με κερασάκι στην τούρτα το γελοίο αυτογκόλ και ο Νάνο δεν έδειξε απολύτως τίποτα. Ευτυχώς που υπήρχε ο Μπαϊράμι για να κρατήσει κάπως τα προσχήματα των νέων ξένων ποδοσφαιριστών!
Είναι γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έχει ακόμα δρόμο μπροστά του αλλά και αρκετό χρόνο για να φτιάξει μια αξιόμαχη και υπολογίσιμη μονάδα, όπως δήλωσε και ο Αναστασίου μετά τον αγώνα τονίζοντας ότι δεν ανησυχεί.
Ωστόσο αποτελεί επιτακτική ανάγκη η απόκτηση 2-3 αξιόλογων – το τονίζω αυτό - ποδοσφαιριστών για να βγει με αξιοπρέπεια η χρονιά! Mόνο έτσι θα αξιοποιηθούν και οι νεαροί του «τριφυλλιού», θα πάρουν τη βοήθεια που θέλουν και θα μπορέσουν να παρουσιάσουν το ταλέντο τους! Αλλιώς πολύ φοβάμαι ότι ο φετινός Παναθηναϊκός δεν θα έχει και μεγάλες διαφορές από την περσινή ΑΕΚ...
Πηγή: gazzetta.gr

Πενταετές σε Παπαπέτρου!!

Το gazzetta.gr αποκαλύπτει την πρόταση του Ολυμπιακού στον Γιάννη Παπαπέτρου, η περίπτωση του οποίου αποτελεί προτεραιότητα για τους «ερυθρόλευκους».

Αρκετά ονόματα ξένων παικτών ακούγονται για τη θέση «3» στον Ολυμπιακό, ωστόσο, οι Πρωταθλητές Ευρώπης έχουν δώσει προτεραιότητα στον Γιάννη Παπαπέτρου. Στο πρόσωπο του νεαρού φόργουορντ (γενν. το 1994, ύψος 2,03μ.) ο Ολυμπιακός «βλέπει» τον αντικαταστάτη του Κώστα Παπανικολάου. Οι «ερυθρόλευκοι» θεωρούν πως ο Παπαπέτρου είναι ο επόμενος εξελίξιμος Έλληνας, γύρω από τον οποίο -τα επόμενα χρόνια- μπορεί να χτιστεί ο Ολυμπιακός.
Η περίπτωση του 19χρονου φόργουορντ αποτελεί προτεραιότητα για την ομάδα του Πειραιά και σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr, ο Ολυμπιακός προσφέρει πενταετές συμβόλαιο στον Παπαπέτρου, προκειμένου να τον πείσει να αφήσει το Πανεπιστήμιο του Τέξας και να φορέσει τα ερυθρόλευκα. Με τον τρόπο αυτό, οι Πρωταθλητές Ευρώπης δείχνουν στον παίκτη πως δεν τον υπολογίζουν απλά για ένα ή δύο χρόνια και πως υπάρχει προοπτική για το μέλλον. Τα οικονομικά δεν είναι ακόμα γνωστά, ωστόσο πιθανολογείται πως το ποσό συνολικά για τα πέντε χρόνια θα φτάσει το 1 εκατ. ευρώ. Το συγκεκριμένο ποσό αποτελεί ακόμα μια εξασφάλιση για τον παίκτη, με τον Ολυμπιακό πλέον να... παίζει με καλές πιθανότητες για την απόκτηση του.
Αυτή είναι η υπόθεση στην οποία έχει ρίξει όλο της το βάρος η ομάδα του Πειραιά. Ο Γιάννης Παπαπέτρου έχει προτεραιότητα και προέχει έναντι του ξένου. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν χρόνο για την απόκτηση του ξένου φόργουορντ, καθώς η μεταγραφή μπορεί να γίνει ακόμα και στα τέλη Αυγούστου, με δεδομένο πως το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει μετά το πρώτο 10ήμερο του Οκτωβρίου.
Ο Γιάννης Παπαπέτρου ήταν από τους παίκτες που ξεχώρισαν στο Eurobasket U20 της Εσθονίας. Σε 10 ματς με τη φανέλα της Εθνικής (33 λεπτά μ.ο.) μέτρησε 15,9 πόντους (59,4% στα δίποντα, 33,9% στα τρίποντα), 5,3 ριμπάουντ, 1,6 ασίστ, 1,2 κλεψίματα και 1,7 λάθη κατά μέσο όρο ανά αγώνα. Τη σεζόν που πέρασε στο Τέξας ο 19χρονος φόργουορντ σημείωνε 8,3 πόντους, κατέβαζε 4,4 ριμπάουντ και μοίραζε 1,2 ασίστ ανά παιχνίδι.

Πηγή:  gazzetta.gr

Με τον Τσόρι θα 'ναι ωραία!

Απλός με την μπάλα στα πόδια, αποφεύγει να κάνει περιττά πράγματα, έχει πολύ καλή αίσθηση του γηπέδου και πασάρει εξαιρετικά. Γράφει ο Μπάμπης Χριστόγλου. Με άλλα λόγια, αυτός ο Ντομίνγκες ξέρει πολλή μπάλα. Μόλις, δε, πάρει τα πάνω του τελείως και αυτός αλλά και ο Σαβιόλα με τον Μήτρογλου, θα πέφτουν οι ασίστ και τα γκολ σύννεφο.
Τη βλέπω τη δουλειά... Με αυτόν τον Τσόρι μέσα και τον Σαβιόλα με τον Μήτρογλου... ακονισμένους το «Γ. Καραϊσκάκης» θα γίνεται Κολοσσαίο. Λιοντάρια - Χριστιάνοι, αν με πιάνετε. Η βελτίωση του Αργεντινού ήταν ένας από τους βασικούς λόγους της ανόδου του Ολυμπιακού σε σχέση με το ματς κόντρα στη Φράιμπουργκ. Ηταν κι άλλοι καλοί...
Ξεχώρισε σε ένα ακόμα ματς η δεξιά πλευρά. Επιθετικά τουλάχιστον. Πολύ κεφάτος ο Φετφατζίδης, μόλις του 'πιασε η πρώτη και η δεύτερη ντρίμπλα άρχισε τα βραζιλιάνικα και ανάγκασε τον Μίτσελ να αναφερθεί με κολακευτικά λόγια σε αυτόν. Δίπλα του καλός και ο Σαλίνο που όσο ανεβαίνει πάνω από τη σέντρα τόσο καλύτερος γίνεται. Τι είπαμε για το Κολοσσαίο; Θα έχει μεγάλη ταλαιπωρία φέτος για τους αντιπάλους. Ειδικά για τα ματς στην Ελλάδα... Μιλάμε για «έργο» κανονικό.
Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι παρά τις πολλές αλλαγές όσοι έπαιζαν κυκλοφορούσαν την μπάλα αν όχι καλύτερα από τους βασικούς, τουλάχιστον με τον ίδιο αποδοτικό τρόπο. Μεγάλη υπόθεση να είναι ο πάγκος μιας ομάδας γεμάτος ποιοτικές λύσεις. Και πού είσαι ακόμα! Δεν έπαιξε χθες ο Βάις, ενώ στον πάγκο την έβγαλαν και μερικά... εκατομμύρια ακόμα. Φαντάσου τι έχει να γίνει μόλις μπουν Σαβιόλα, Ρομπέρτο, Κάμπελ, Μεντζανί και ο αμυντικός χαφ που... έρχεται!
Πηγή: SportDay

Θα ανάψουν μία λαμπάδα στο μπόι του!!

Ποιος μάνατζερ με... προϊστορία στον Ολυμπιακό προσπαθεί να "σπρώξει" παίκτη σε ομάδα του εξωτερικού, αν και ο Μίτσελ πιστεύει πως μπορεί να δώσει λύσεις στη σεζόν που έρχεται; Το θεματάκι έπιασε και πάλι ο "Sportdog Penalty"! Λοιπόν, ο Μίτσελ μπορεί να έχει βάλει στοίχημα την καθιέρωση του Πάουλο Μασάντο ως αμυντικού χαφ στον φετινό Ολυμπιακό, αλλά η διοίκηση το βλέπει διαφορετικά.
Ο Πορτογάλος μέσος παραχωρείται αν έρθει μια καλή πρόταση, γι΄αυτό άλλωστε "ενεργοποιήθηκε"(εδώ και καιρό) ο... γνωστός και μη εξαιρετέος Ινιάκι Ιμπάνιεθ για να τον προωθήσει στη Ρωσία!
Η ρωσική αγορά είναι πλούσια και ο Ισπανός μάνατζερ του Ερνέστο Βαλβέρδε έχει σπουδαία κονέ, ειδικά στη Ρούμπιν Καζάν και στις 2-3 μεγάλες ομάδες της Μόσχας.
Ο Ιμπάνιεθ (για τον οποίο υπάρχει πολύ καλή άποψη για αυτόν στον Ολυμπιακό...) πήγε πέρσι τους Ορμπάιθ, Μαρκάνο στη Ρούμπιν.
Το ρωσικό σάιτ «Lifesport.ru»έκανε λόγο για συμφωνία Ολυμπιακού-Ρούμπιν αλλά και πως ο Μασάντο είναι επιφυλακτικός.
Όπως δεν ψηνόταν και τον χειμώνα με τη Λοκομοτίβ, ούτε τώρα πετάει τη σκούφια του, αλλά...

Πηγή: sportdog.gr

MLS: Δραματική νίκη για Ρεντ Μπουλς!! (videos)

Οι Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς του Τιερί Ανρί ξεπέρασαν τρία γκολ του Αλβάρο Σαμπόριο και κέρδισαν με 4-3 τη Ρέαλ Σολτ Λέικ σε θεαματικό παιχνίδι του MLS.
Οι Νεοϋορκέζοι προηγήθηκαν με 2-0 ύστερα από γκολ του Τιμ Κέιχιλ και πέναλτι του Φαμπιάν Εσπιντόλα, αλλά ο Κοσταρικανός διεθνής «χτύπησε» στο 45ο, στο 80ό και στο 82ο λεπτό. Στο 89ο, όμως, ο Εσπιντόλα ισοφάρισε με νέο πέναλτι, το τρίτο της αναμέτρησης, ενώ ο Ντακ Μακ Κάρτι διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο 94ο λεπτό με κεφαλιά. Στο 96ο λεπτό σκόραρε ο Μπλέικ Σμιθ για λογαριασμό των Μόντρεαλ Ίμπακτ, που επικράτησαν με 1-0 της Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι, ενώ οι Κολοράντο Ράπιντς κέρδισαν τους Λος Άντζελες Γκάλαξι με 2-0.
Σε άλλο ματς του MLS, ο Ζαν Μαρκ Ντέιβιντσον άφησε τους Βανκούβερ Ουάιτκαπς με δέκα παίκτες από το 8ο λεπτό, επειδή έκανε… κεφαλιά σε αντίπαλο, αλλά το 0-0 έμεινε μέχρι το 85ο λεπτό, όταν βρήκε δίχτυα ο Αντουάν Χοπενό και σημειώθηκε το τελικό 1-0 υπέρ των Φιλαδέλφεια Γιούνιον. Από την πλευρά τους, οι Χιούστον Ντάιναμο παραχώρησαν 1-1 στους Σικάγο Φάιρ του Φρανκ Κλόπας, καθώς το γκολ του Καμ Ουίβερ στο 61ο λεπτό ισοφαρίστηκε στο 63ο από τον Μάικ Μαγκί.
Ακόμα, οι Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς επιβίωσαν γκολ και κόκκινης στο τελευταίο δεκάλεπτο, ώστε να καταβάλουν με 2-1 τους Πόρτλαντ Τίμπερς. Τέλος, οι Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον έμειναν πίσω με 1-0 στο 8ο λεπτό λόγω γκολ του Λουίς Σίλβα, αλλά πήραν «διπλό» με 2-1 στην έδρα της Ντι Σι Γιουνάιτεντ, ενώ με το ίδιο σκορ (2-1) το Τορόντο κατέβαλε τους Κολόμπους Κρου χάρη σε δύο τέρματα μετά το 87ο λεπτό, που ανέτρεψαν το πανέμορφο γκολ του Γκανέζου Ντομινίκ Οντούρο στο 17ο λεπτό.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Τορόντο-Κολόμπους Κρου 2-1
Κολοράντο Ράπιντς-Λος Άντζελες Γκάλαξι 2-0
Ντι Σι Γιουνάιτεντ-Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον 1-2
Μόντρεαλ Ίμπακτ-Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι 1-0
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς-Ρέαλ Σολτ Λέικ 4-3
Βανκούβερ Ουάιτκαπς-Φιλαδέλφεια Γιούνιον 0-1
Χιούστον Ντάιναμο-Σικάγο Φάιρ 1-1
Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς-Πόρτλαντ Τίμπερς 2-1
Και οι βαθμολογίες:
ΑΝΑΤΟΛΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
22
36
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
22
35
Μόντρεαλ Ίμπακτ
20
35
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
22
34
Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον
21
30
Χιούστον Ντάιναμο
20
30
Σικάγο Φάιρ
20
25
Κολόμπους Κρου
21
23
Τορόντο
21
17
Ντι Σι Γιουνάιτεντ
21
10
ΔΥΣΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Ρέαλ Σολτ Λέικ
22
37
Κολοράντο Ράπιντς
23
34
Πόρτλαντ Τίμπερς
21
34
Λος Άντζελες Γκάλαξι
22
33
Βανκούβερ Ουάιτκαπς
21
32
Ντάλας
21
32
Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς
22
27
Σιάτλ Σάουντερς
18
25
Σίβας ΗΠΑ
20
17
Σημείωση: Οι πρώτοι πέντε από κάθε γκρουπ προκρίνονται στα playoffs.




















Πηγή: onsports.gr

Brasileiro: «Λάμψη» Ζουνίνιο για Βάσκο!! (videos)

Η Βάσκο Ντα Γκάμα πέρασε δύσκολες στιγμές, αλλά κατέβαλε με 3-2 την Κρισιούμα στο πλαίσιο του Brasileiro έχοντας κορυφαίο παίκτη τον 38χρονο Ζουνίνιο.
O επί σειρά ετών μεσοεπιθετικός της Λιόν άνοιξε το σκορ στο 9ο λεπτό εκμεταλλευόμενος σύγχυση του αντίπαλου τερματοφύλακα, ενώ ο Ραφαέλ Βαζ διαμόρφωσε το 2-0 στο 54ο λεπτό με άριστη εκτέλεση φάουλ. Μόλις οκτώ λεπτά αργότερα, όμως, ο 26χρονος Ίβο μείωσε σε 2-1 με μία ακόμα εκτέλεση φάουλ και στο 71ο λεπτό ο Ουέλινγκτον Παουλίστα εκμεταλλεύτηκε αδράνεια της άμυνας των γηπεδούχων και ισοφάρισε σε 2-2. Ωστόσο, η ισοπαλία αποδείχθηκε προσωρινή, αφού στο 72ο λεπτό ο Ζουνίνιο βρήκε τον Εντμίλσον, που πέτυχε το νικητήριο γκολ, αν και εισήλθε στο ματς σαν αλλαγή στο 70ό λεπτό!
Από την πλευρά της, η Σάντος ηττήθηκε με 1-0 στην έδρα της Πόντε Πρέτα εξαιτίας γκολ του Ρίντο στο 4ο λεπτό του δεύτερου ημιχρόνου. Τέλος, η Ατλέτικο Παραναένσε ευνοήθηκε από αποβολή του Σόουζα στο 50ό λεπτό και μετέτρεψε 1-1, που διαμορφώθηκε στο πρώτο δεκάλεπτο, σε εκτός έδρας νίκη με 3-1 σε βάρος της Πορτουγκέζα.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Βάσκο Ντα Γκάμα-Κρισιούμα 3-2
Πορτουγκέζα-Ατλέτικο Παραναένσε 1-3
Πόντε Πρέτα-Σάντος 1-0
Και η βαθμολογία του Brasileiro:
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Ιντερνασιονάλ
9
18
Μποταφόγκο
8
16
Κοριτίμπα
8
16
Κρουζέιρο
8
15
Βιτόρια
8
14
Βάσκο Ντα Γκάμα
9
13
Μπαΐα
9
13
Σάντος
9
12
Γκρέμιο
8
12
Γκοΐας
8
12
Ατλέτικο Μινέιρο
7
10
Πόντε Πρέτα
8
10
Κρισιούμα
9
10
Κορίνθιανς
8
10
Ατλέτικο Παραναένσε
9
10
Φλουμινένσε
8
9
Φλαμένγκο
8
9
Σάο Πάολο
10
8
Πορτουγκέζα
9
7
Ναούτικο
8
4
Σημείωση: Οι τέσσερις πρώτοι προκρίνονται στο Κόπα Λιμπερταδόρες και οι τέσσερις τελευταίοι υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία.









Πηγή: onsports.gr

Sold out για τον Ραούλ!

Περίπου 62.000 οπαδοί της Σάλκε (για την ακρίβεια 61.973 στην κατάμεστη “Βέλτινς Αρένα”),  ”αποχαιρέτησαν” τον Ισπανό σούπερ σταρ Ραούλ, στην έδρα της γερμανικής ομάδας και σε φιλικό με την τωρινή του ομάδα, Αλ Σαντ του Κατάρ.
Ο Ραούλ, που έπαιξε ένα ημίχρονο με κάθε ομάδα και αποθεώθηκε από τους οπαδούς των “ανθρακωρύχων”, αγωνίστηκε την διετία 2010-2011 με τη Σάλκε και πέτυχε 28 γκολ σε 67 συμμετοχές στη Μπουντεσλίγκα.
Ο 36χρονος επιθετικός, πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ με 71 τέρματα, αγωνίστηκε στο πρώτο ημίχρονο με την Αλ Σαντ, ενώ στο δεύτερο αγωνίστηκε με τους πρώην συμπαίκτες του.
Τα εννέα γκολ σημείωσαν οι Φαρφάν (3’, 31’), Σαλάϊ (8’, 25’), Χούντελααρ (57’, 60’), Γκορέτσκα (59’) και Ρούλ (65’, 71’).

“Είσαι ένας από εμάς, η πόρτα θα είναι πάντα ανοικτής, είπε στον Ραούλ ο ιδιοκτήτης της Σάλκε Κλέμενς Τόνις και ο Ισπανός απάντησε στα γερμανικά: “Σας ευχαριστώ πολύ! Η Σάλκε είναι το σπίτι μου. Μπλε και άσπρο για μια ζωή! “.
Πηγή:arenafm.gr

«Kαθάρισε» ο Μπενζεμά!

Με γκολ του Γάλλου διεθνή επιθετικού η Ρεάλ Μαδρίτης πέρασε και από την έδρα της Παρί Σεν Ζερμέν σε φιλική αναμέτρηση. Έστω και δύσκολα η πλευρά των “μερένχες” κατάφερε να αποδράσει με το διπλό από την γαλλική πρωτεύουσα, χάρη στο γκολ του Καρίμ Μπενζεμά στο 23′. Στην αντίπερα όχθη αγωνίστηκαν τόσο ο Καβάνι με τον Μαρκίνιος όσο και ο Τιάγκο Σίλβα.Πηγή:arenafm.gr

O Nεϊμάρ στη Βαρκελώνη!

Λίγο πριν τις 10 το πρωί σήμερα (28/07), ο Νεϊμάρ έφτασε στη Βαρκελώνη με πτήση από το Σάο Πάολο. Η εποχή του Βραζιλιάνου άσου στη Μπαρτσελόνα αρχίζει…

Το αεροπλάνο έφτασε 20 λεπτά πριν την προκαθορισμένη ώρα και ο Νεϊμάρ συνοδευόταν από οκτώ(!) άτομα. Η μητέρα και η αδελφή του παίκτη ταξίδεψαν μια εβδομάδα νωρίτερα στη Βαρκελώνη για να ρυθμίσουν λεπτομέρειες της παραμονής του σε βίλα που βρίσκεται στο προάστιο Πεντράλμπες της πόλης και το μηνιαίο ενοίκιο της φτάνει τις 12.000 ευρώ!
Πηγή:arenafm.gr

Πρόταση γάμου σε Μάρτιν Κέλι!

Την παράσταση έκλεψε ο Μάρτιν Κέλι κατά την διάρκεια της προπόνησης της Λίβερπουλ. Μία θαυμάστρια του έκανε πρόταση γάμου σηκώνοντας ένα πλακάτ, και όπως είναι φυσικό δεν θα μπορούσε να λείπει από την συλλογή της ομάδας για την καλοκαιρινή περιοδεία στην Μπανγκόγκ.

Πηγή:arenafm.gr

Aποχαιρέτησε τους οπαδούς με διαφήμιση!

Τις καλές σχέσεις του με τον κόσμο της Νάπολι επιβεβαίωσε το νέο απόκτημα της Ρόμα, Mόργκαν Ντε Σάνκτις . Ο βετεράνος τερματοφύλακας θα αγωνίζεται για λογαριασμό των Ρωμαίων απο την νέα χρονιά, ωστόσο δεν ξεχνάει τα τέσσερα χρόνια που πέρασε στους “παρτενοπέι”. Έτσι, φρόντισε να βάλει ειδική διαφήμιση μέσα σε τοπική εφημερίδα της Νάπολι όπου αποχαιρετάει τους οπαδούς.
“KΑΡΔΙΑ, ΙΔΡΩΤΑ, ΤΙΜΗ
Αυτό μου ζητήσατε και εγώ σας το έδωσα… και με την αγάπη σας με ξεπληρώσατε
FORZA NAPOLI” αναφέρει χαρακτηριστικά το φύλλο της Corriere dello Sport

Πηγή:arenafm.gr

Off Λόπεθ, Γκαρσία και... ένταση!!

Τους 18 του ΠΑΟΚ για το ματς με τη Μέταλιστ ανακοίνωσε ο Στέφενς. Εκτός παιχνιδιού έμειναν τέσσερις και εκτός... προπονήσεων η ένταση.

Off Λόπεθ, Γκαρσία και... ένταση!
Τους 18 που θα συμμετέχουν στην αποστολή του ΠΑΟΚ για τον επαναληπτικό αγώνα κόντρα στη Μέταλιστ ανακοίνωσε ο Χουμπ Στέφενς, μετά το τέλος της πρωινής χαλαρής προπόνησης.

Εκτός αποστολής έμειναν οι ανέτοιμοι Λόπεθ, Γκαρσία και οι Κάτσε, Σπυρόπουλος, ενώ οι 18 που συμπεριληφθήκαν στην αποστολή είναι οι: Χακόμπο, Γλύκος, Λίνο, Κίτσιου, Σκόνδρας, Κατσουράνης, Βίτορ, Κατσικάς, Τζιόλης, Λάζαρ, Λόρενς, Γεωργιάδης, Λούκας, Ολίσε, Βούκιτς, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης, Νέτσιντ.

Ο Χουμπ Στέφενς δεν… ταλαιπώρησε τους ποδοσφαιριστές του στην πρωινή προπόνηση, δεδομένου ότι βρίσκονται δύο μέρες πριν την αναμέτρηση με τους Ουκρανούς και έριξε αρκετά την ένταση.

Η προπόνηση περιείχε εξάσκηση σε μεταβίβαση και υποδοχή, ένα μίνι τουρνουά 6x6 και εξάσκηση στις στημένες φάσεις, ενώ ολοκλήρωσαν με πρόγραμμα αποθεραπείας και αποκατάστασης.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν παίζουν Αβραάμ και Ιμπαγάσα!!

Τις υπηρεσίες του Αβραάμ Παπαδόπουλου και του Αριέλ Ιμπαγάσα θα στερηθεί ο Μίτσελ στο φιλικό παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Χοφενχάιμ.

Δεν παίζουν Αβραάμ και Ιμπαγάσα
Τις υπηρεσίες του Αβραάμ Παπαδόπουλου και του Αριέλ Ιμπαγάσα θα στερηθεί ο Μίτσελ στο φιλικό παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Χοφενχάιμ.

Οι δύο τους δεν γυμνάστηκαν με την υπόλοιπη ομάδα στην πρωινή προπόνηση.

Ο Αργεντινός έμεινε στο ξενοδοχείο και έκανε θεραπεία, λόγω τραβήγματος που αισθάνθηκε χθες στους οπίσθιους μηριαίους αριστερά. Ο αρχηγός της ομάδας αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον έσω σφυρό της δεξιάς ποδοκνημικής μετά από χτύπημα που υπέστη στο φιλικό με τη Στουτγκάρδη και έκανε προληπτικά θεραπεία.

Στις απουσίες από το σημερινό φιλικό συμπεριλαμβάνεται και ο Βλάντιμιρ Βάις ο οποίος και σήμερα έκανε ατομικό πρόγραμμα, ενδυνάμωσης τετρακέφαλου. Πηγή: sport-fm.gr

Ο… όρος «κολλάει» του Πόποβιτς!

Ένας όρος που θέτει ο ΠΑΟΚ για τον δανεισμό του Δημήτρη Πόποβιτς φρενάρει τον δανεισμό του παίκτη στον Πλατανιά.

Ο… όρος «κολλάει» του Πόποβιτς
«Ζεστό» ενδιαφέρον για την απόκτηση με τη μορφή δανεισμού του Δημήτρη Πόποβιτς έχει εκδηλώσει ο Πλατανιάς.

Οι Χανιώτες ήρθαν σε επαφή με τον ΠΑΟΚ για την υπόθεση του νεαρού χαφ, όμως οι διοικούντες τον «Δικέφαλο του Βορρά» θέτουν έναν σημαντικό όρο.

Συγκεκριμένα, θέλουν να υπάρξουν διαβεβαιώσεις ότι ο Πόποβιτς θα μετρήσει σημαντικό χρόνο συμμετοχής.

Οι Κρητικοί δεν τον αποδέχονται, ενώ την ίδια ώρα εξετάζουν και την περίπτωση του Απόστολου Γιάννου, επίσης των Θεσσαλονικέων.
Πηγή: sport-fm.gr

Παίρνει Ριβέρο, έρχεται και ο Παπαδόπουλος!!

Ο Κλαούντιο Ριβέρο είναι ο Ουρουγουανός αμυντικός μέσος που βρίσκεται κοντά στην απόκτησή του ο Πανιώνιος. Παράλληλα, οι Νεοσμυρνιώτες φέρονται να ολοκληρώνουν και την μεταγραφή του Νίκου Παπαδόπουλου

Παίρνει Ριβέρο, έρχεται και ο Παπαδόπουλος
Τη φανέλα του Πανιωνίου προβάρει ο Κλαούντιο Ριβέρο, σύμφωνα με πληροφορίες της SportDay,

Ο Ουρουγουανός αμυντικός μέσος έμεινε ελεύθερος από την Φένιξ και από χθες το απόγευμα βρίσκεται στην Ελλάδα.

Ο 28χρονος παίκτης θα υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια θα πέσουν οι υπογραφές.

Ο Ριβέρο ξεκίνησε την καριέρα του στην Φένιξ, στην οποία από το 2005 μέχρι το 2010 είχε παίξει συνολικά σε 68 αγώνες.

Τη σεζόν 2010-2011 αγωνίστηκε ως δανεικός στη Χάποελ Ραμάτ Γκαν, στην οποία μέτρησε εννιά συμμετοχές. Επέστρεψε στη Φένιξ και για τα επόμενα δύο χρόνια έκανε 13 και 14 συμμετοχές, αντίστοιχα.

Τον Ιανουάριο του 2012 πήγε δανεικός στην Αντοφαγκάστα, ομάδα της Χιλής. Μέτρησε συνολικά 28 συμμετοχές, εκ των οποίων οι 23 ήταν στο αρχικό σχήμα. Την περσινή σεζόν αγωνίστηκε εκ νέου με τη Φένιξ, έχοντας απολογισμό δεκατρείς συμμετοχές.

Παράλληλα, στην Πλατεία ετοιμάζονται να υποδεχθούν και τον Νίκο Παπαδόπουλο που έμεινε ελεύθερος από τη Φορτούνα Ντίσελντορφ. Ο πρώην πορτιέρο του Ολυμπιακού θα φτάσει σήμερα στην Ελλάδα και αύριο θα συναντηθεί με τους ιθύνοντες του συλλόγου για να υπογράψει.
Πηγή: sport-fm.gr

Κάμπελ: «Να κερδίσουμε τα πάντα»

Την πρόθεσή του να βοηθήσει τον Ολυμπιακό για να πετύχει όλους του στόχους εξέφρασε ο Τζοελ Κάμπελ μιλώντας στο Olympiacos TV.

Την πρόθεσή του να βοηθήσει τον Ολυμπιακό για να πετύχει όλους του στόχους εξέφρασε ο Τζοελ Κάμπελ μιλώντας στο Olympiacos TV.

«Είμαι ενθουσιασμένος και πολύ χαρούμενος που ήρθα στον Ολυμπιακό. Τώρα θέλω να πάνε όλα καλά που συνεχίζω την καριέρα μου στον Ολυμπιακό», τόνισε ο Κοσταρικανός άσος και συνέχισε:

«Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε τα πάντα και έτσι με την δουλειά μου, να καταφέρω αυτά που ελπίζει ο Ολυμπιακός για μένα. Θέλω να δώσω τα πάντα και όλο το ταλέντο που έχω να το δώσω για την ομάδα».





Πηγή: sport-fm.gr