Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Και επίσημα στη Ρεάλ Μαδρίτης ο Ντι Μαρία


Ο Ανχελ Ντι Μαρία Παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης είναι από τη Δευτέρα ο Ανχελ Ντι Μαρία, ωστόσο η Μπενφίκα δεν θα βάλει στα ταμεία της τα 40 εκατομμύρια που ακουγόταν τις προηγούμενες μέρες, αλλά 15 εκ. ευρώ λιγότερα. Ο ισπανικός σύλλογος είχε στείλει στη Νότια Αφρική ιατρούς για περάσει από εξετάσεις ο 22χρονος, ο οποίος συνεχίζει να έχει υποχρεώσεις με την εθνική ομάδα της Αργεντινής.

Ο Ντι Μαρία θα είναι κάτοικος Μαδρίτης μέχρι το 2016, καθώς το συμβόλαιο που θα υπογράψει θα έχει διάρκεια έξι χρόνων. Ο 22χρονος άσος έχει ιταλικό διαβατήριο και δεν πιάνει θέσεις ξένου.

Είναι πάντα... Βραζιλία - Βραζιλία - Χιλή 3-0

http://www.sport24.gr/ast/cov/ro/ro_2010_6_28_22_50_13_b.jpgΜε χαρακτηριστική άνεση η Βραζιλία νίκησε με 3-0 την Χιλή και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσει την Ολλανδία.Η "σελεσάο" καθάρισε το ματς μέσα σε τέσσερα λεπτά στο πρώτο ημίχρονο, με τα γκολ του Ζουάν στο 35' και του Λουΐς Φαμπιάνο στο 38'.

Ο Ρομπίνιο στο 59' πέτυχε το τρίτο από εντυπωσιακή προσπάθεια του Ραμίρες, ο οποίος πάντως είναι άτυχος, διότι δέχτηκε κίτρινη κάρτα και θα χάσει τον προημιτελικό με τους "Oranje".

Το 1998 η Βραζιλία είχε ξανά αποκλείσει στους "16" την Χιλή με σκορ 4-1, ενώ τότε είχε βρει την Ολλανδία στον ημιτελικό.

Βραζιλία - Χιλή 3-0

Σκόρερς: 35' Ζουάν, 38' Λουΐς Φαμπιάνο, 59' Ρομπίνιο
Γήπεδο: "Ellis Park", Γιοχάνεσμπουργκ
Διαιτητής: Χάουαρντ Γουέμπ (Αγγλία)

Μέχρι να έρθουν τα γκολ για την Βραζιλία στο πρώτο ημίχρονο η πιο καλή ευκαιρία ήταν το μακρινό σουτ του Ζιλμπέρτο Σίλβα στο 9'.

Από εκεί και πέρα οι δύο ομάδες είχαν αρκετά σουτ που ήταν πολύ άστοχα ήταν ή εύκολα για τους τερματοφύλακες.

Το σκορ άνοιξε ο Ζουάν στο 35' με εντυπωσιακή κεφαλιά μεταξύ του πέναλτι και της μικρής περιοχής έπειτα από εκτέλεση πέναλτι του Μάικον από δεξιά.

Μόλις τρία λεπτά αργότερα η ομάδα του Ντούνγκα πέτυχε και δεύτερο τέρμα σε μία φάση που ξεκίνησε με τον Ρομπίνιο από αριστερά και τον Κακά να βγάζει την κατάλληλη στιγμή την πάσα στον Λουΐς Φαμπιάνο, ο οποίος "έσπασε" το τεχνητό οφ-σάιντ και σκόραρε αφού πέρασε και τον Μπράβο.

Το δεύτερο ημίχρονο

Και οι τελευταίες ελπίδες της Χιλής για πρόκριση ουσιαστικά χάθηκαν στο 59', όταν η Βραζιλία πέτυχε το τρίτο της γκολ.

Ο Ραμίρες έκλεψε την μπάλα μεταξύ του κέντρου και της άμυνάς του, έκανε εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια για να φτάσει έξω από την περιοχή και να πασάρει στον Ρομπίνιο που πλάσαρε στην κίνηση και σκόραρε για το 3-0.

Δύο λεπτά αργότερα ο Ντάνι Άλβες έπιασε φοβερό σουτ από 35 μέτρα, η μπάλα άλλαξε πορεία στον αέρα και πέρασε ελάχιστα άουτ.

Καλή στιγμή για να μειώσει είχε η Χιλή στο 66' με τον Βαλδίβια, ο οποίος σούταρε στην κίνηση από το ύψος της περιοχής και η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από οριζόντιο δοκάρι του Ζούλιο Σέζαρ.

Η ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα έχει άλλες τρεις καλές ευκαιρίες μέχρι το τέλος για να πετύχει το γκολ της τιμής, τις δύο με τον Ουμπέρτο Σουάσο και την μία με τον Χεάν Μποσεχούρ.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Ζούλιο Σέζαρ, Μάικον, Λούσιο, Ζουάν, Μπάστος, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Ντάνι Άλβες, Ραμίρες, Κακά (81' Κλέμπερσον), Ρομπίνιο (85' Ζιλμπέρτο), Λουΐς Φαμπιάνο (76' Nιλμάρ).
ΧΙΛΗ: Μπράβο, Ίσλα (62' Μιγιάρ), Κοντρέρας (46' Ροντρίγκο Τέγιο), Χάρα, Φουέντες, Καρμόνα, Βιντάλ, Μποσεχούρ, Αλέξις Σάντσες, Μαρκ Γκονσάλες (46' Βαλδίβια), Ουμπέρτο Σουάσο.

«Κίτρινος» ο Παπαζαχαρίας ?

http://media2.feed.gr/filesystem/images/20100628/engine/pegasus_LARGE_t_1041_24734491_type11487.jpg

Προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από τους «κίτρινους», ωστόσο σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο 25χρονος αμυντικός τα έχει βρει σε όλα με τους ανθρώπους του Αρη και σύντομα η μεταγραφή του θα ανακοινωθεί και τυπικά.

Να σημειωθεί ότι εδώ και αρκετό καιρό ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής βρισκόταν στο στόχαστρο της ομάδας του Εκτορ Ραούλ Κούπερ, οι άνθρωποι της οποίας περίμεναν τις εξελίξεις μεταξύ εκείνου και της πρώην πλέον ομάδας του, τον Ηρακλή.

Ετσι, μόλις ο «γηραιός» ανακοίνωσε την κοινή λύση της συνεργασίας του, ο Αρης κινήθηκε άμεσα και «έδωσε τα χέρια» μαζί του.

Ο Γρηγόρης Παπαζαχαρίας έχει γεννηθεί στις 20/3-1985, έχει ύψος 1.86μ. και ζυγίζει 75 κιλά. Εχει περάσει από την Αναγέννηση Επανομής, ενώ βρίσκεται στον Ηρακλή από το 2001, πρώτη στην ομάδα Νέων του συλλόγου και στη συνέχεια στην ανδρική όπου κατάφερε να καθιερωθεί.

Την περσινή σεζόν «έγραψε» 20 συμμετοχές, 17 εκ των οποίων βασικός, ενώ 3 φορές πέρασε ως αλλαγή. Αγωνίστηκε 1597 λεπτά και σημείωσε 2 γκολ. Επιπλέον είναι διεθνής με τις ομάδες των Παίδων, Νέων και των Ελπίδων της Ελλάδας.

Αναμφίβολα πρόκειται για μια πολύ καλή κίνηση, καθώς ο Αρης αποκτά έναν καλό ποδοσφαιριστή, προσθέτοντας έναν ακόμη Ελληνα στο ρόστερ του! Πηγη goalnews.gr

Συμφώνησε ο Ιβκοβιτς


Ο Ντούσαν Ιβκοβιτς.... Ο Ντούσαν Ιβκοβιτς θα είναι ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού. Ο "σοφός" συμφώνησε να συνεχίσει την προπονητική του καριέρα στους "ερυθρόλευκους"και σύντομα αναμένεται να υπάρξει και η σχετική ανακοίνωση από πλευράς Ολυμπιακού, καθώς οι δυο πλευρές τα έχουν βρει σε όλα.

Οι διαφορές που υπήρχαν ανάμεσα στους αδερφούς Αγγελόπουλους και τον Ντούσαν Ιβκοβιτς φαίνεται πως δεν αποτέλεσαν μεγάλο εμπόδιο και δεν έμοιαζαν ικανές για να χαλάσουν την συνεργασία τους. Οι αμοιβαίες υποχωρήσεις, λοιπόν, έφεραν τις δύο πλευρές πιο κοντά κι έτσι ο Ντούσαν Ιβκοβιτς επιστρέφει στον Ολυμπιακό έπειτα από έντεκα χρόνια. Όπως όλα δείχνουν βοηθοί του στον «ερυθρόλευκο» πάγκο θα είναι οι Βαγγέλης Αγγέλου και Μίλαν Τόμιτς, αλλά όλα αυτά θα φανούν τις επόμενες ώρες, οπότε λογικά θα υπάρξει και η επίσημη ανακοίνωση. Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, απέκτησε τον πιο πετυχημένο προπονητή που έχει καθίσει ποτέ στον πάγκο του και με αυτόν ξανά στο... τιμόνι οι Πειραιώτες φιλοδοξούν να επιστρέψουν στην κορυφή.

Ο Καπέλο θέλει, αλλά...


Ο Φάμπιο Καπέλο στην προπόνηση της Αγγλίας Ο Φάμπιο Καπέλο παρά την αποτυχία της Αγγλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο θέλει να παραμείνει στα "λιοντάρια". Και πώς να μην ήθελε, αφού είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος προπονητής εθνικής ομάδας και ένας από τους πιο καλά αμειβόμενους τεχνικούς σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο η παραμονή του θα αποφασιστεί σε δύο βδομάδες, όπου η ομοσπονδία θα συνεδριάσει για να συζητήσει τα αίτια της αποτυχίας.

Σύμφωνα με τα λόγια του εκπροσώπου της ομοσπονδίας της Αγγλίας, έχει αντιστραφεί το κλίμα για τον Ιταλό τεχνικό. Αν πάντως μείνει είναι σίγουρο πως θα του ζητηθεί να ρίξει λίγο τις ετήσιες αποδοχές του, καθώς τα όσα λαμβάνει με το έργο που παρουσιάζει είναι αντιστρόφως ανάλογα...

«Τέλος» ο Παπαζαχαρίας

«Τέλος» ο Παπαζαχαρίας

Οριστικά παρελθόν θεωρείται εδώ και λίγη ώρα από τον Ηρακλή ο Γρηγόρης Παπαζαχαρίας, ο οποίος μετά την πολυετή παρουσία του στο «Γηραίο», είναι ελεύθερος να συνεχίσει την καριέρα του σε ομάδα της αρεσκείας του. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ Ηρακλής ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας με τον Γρηγόρη Παπαζαχαρία, τον ευχαριστεί για την προσφορά του στην ομάδα και του εύχεται καλή συνέχεια στην καριέρα του».

Ρόμπεν: «Να παίξουμε καλύτερα»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/e8cdd10092b2f1ea2cf09b6a389d4fdc_L.jpg?943912800?943912800?943912800Ο Άριεν Ρόμπεν επέστρεψε στην βασική ενδεκάδα της Ολλανδίας ανοίγοντας τον δρόμο για τη νίκη επί των Σλοβάκων, τόνισε όμως πως οι «οράνιε» χρειάζονται περισσότερο βελτίωση.«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Το σημαντικό, όμως, είναι πως προκριθήκαμε. Δεν παίξαμε καλά, αλλά το τέλειο παιχνίδι μας δεν έχει έρθει ακόμα. Ήταν πάντως μια ωραία μέρα. Όταν είσαι στο Παγκόσμιο Κύπελλο, πρέπει να παίζεις και να ευχαριστιέσαι. Για μένα ήταν σημαντική εμπειρία να επιστρέφω στον αγωνιστικό χώρο από το πρώτο λεπτό και να βοηθάω την ομάδα», τόνισε ο Ρόμπεν ο οποίος απέφυγε να δείξει την προτίμησή του για τον επόμενο αντίπαλο λέγοντας πως πρώτα από όλα η ομάδα του πρέπει να βελτιωθεί: «Είτε είναι η Βραζιλία είτε η Χιλή, εμείς πρέπει να παίξουμε αρκετά καλύτερα».

Από την μεριά του, ο Φαν Μάρβαϊκ έδωσε τα εύσημα για τη νίκη της ομάδας του στον Στεκέλενμπουργκ που με δύο εντυπωσιακές αποκρούσεις διατήρησε το 1-0 στο δεύτερο ημίχρονο: «Είχαμε ένα καλό πρώτο μισάωρο. Μετά δώσαμε την πρωτοβουλία. Στο δεύτερο ημίχρονο, μπορούσαμε να πετύχουμε το 2-0, το 3-0 ακόμα και το 4-0. Σε ένα σημαντικό σημείο, ο Στεκέλενμπουργκ μας έσωσε. Έχουμε κερδίσει τέσσερα παιχνίδια, είμαστε ανάμεσα στις οκτώ καλύτερες ομάδες και επομένως είμαστε χαρούμενοι», ήταν τα λόγια του Φαν Μάρβαϊκ ο οποίος αναφέρθηκε και στον Ρόμπεν: «Ήταν σπουδαίο για αυτόν το γκολ. Μετά από τον τραυματισμό, ένα τέτοιο γκολ τον κάνει να νιώθει καλύτερα».

Όσο για την δυσαρέσκεια του Φαν Πέρσι κατά την στιγμή της αλλαγής, ο τεχνικός της Ολλανδίας απέφυγε να δώσει συνέχεια: «Ο Ρόμπι μπορεί να είναι απογοητευμένος. Εγώ όμως δεν έχω κάτι εναντίον του».

Τετάρτη στις 18:00 η «πρώτη» του ΠΑΟΚ

Τετάρτη στις 18:00 η «πρώτη» του ΠΑΟΚ

Στις 6 το απόγευμα της ερχόμενης Τετάρτης θα διεξαχθεί η πρώτη προπόνηση του ΠΑΟΚ για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Η μέρα ήταν γνωστή εδώ και καιρό και σήμερα γνωστοποιήθηκε και η ώρα, με την ακόλουθη ανακοίνωση της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ: «Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει ότι η πρώτη προπόνηση της ομάδας για τη σεζόν 2010-11, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Ιουνίου στις 18:00 στο γήπεδο της Τούμπας και θα είναι ανοιχτή για το κοινό. Οι φίλαθλοι θα μπορούν να εισέλθουν στις Θύρες 1-2-3, 5-6 μια ώρα πριν την έναρξη της προπόνησης».

Άκυρο το συμφωνητικό του Κάμπορα

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_hSMSOsmSsC.jpgΕλεύθερος να συνεχίσει την καριέρα του σε οποιαδήποτε ελληνική ομάδα είναι ο Χαβιέ Κάμπορα σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του.Όπως τόνισε ο Βαγγέλης Χατζηιωάννου, ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής υπέγραψε το συμφωνητικό χωρίς την παρουσία νομικού εκπροσώπου ή δικηγόρου από την πλευρά Κάμπορα. Όπως αναφέρει το συμφωνητικό προβλέπει 300 χιλιάδες ευρώ για τους «κίτρινους», σε περίπτωση συμφωνίας του ποδοσφαιριστή με άλλον ελληνικό σύλλογο. Ο Χατζηιωάννου υπογράμμισε πως η συμφωνία και η υπογραφή στα συγκεκριμένα έγγραφα δεν είναι νόμιμη και πως ο παίκτης μπορεί να μετεγγραφεί σε οποιαδήποτε ομάδα.

Χαρακτηριστικά, ο Χατζηιωάννου δήλωσε στα «Αθλητικά Νέα»: «Κατόπιν εντολής που είχα από τον πελάτη μου, που τον συνάντησα τουλάχιστον δύο φορές την προηγούμενη εβδομάδα, έδωσε στον Τύπο αυτήν την δήλωση. Ο Κάμπορα ήταν στεναχωρημένος, γιατί έφυγε από τον Άρη. Αναγκάστηκε να φύγει. Οι λόγοι είναι βασικά οικονομικοί και ηθικοί. Είναι απλήρωτος από τον Δεκέμβριο του 2009. Πήρε μόνο μία δόση»

Στην συνέχεια συμπλήρωσε: «Επίσης δεν έχει πάρει το πριμ ΟΥΕΦΑ που είναι κοντά στις είκοσι χιλιάδες ευρώ. Ο Κάμπορα έχει να παίρνει κοντά στις 150 χιλιάδες ευρώ. Όποιος θέλει ας φέρει στην επιφάνεια ότι ο παίκτης είναι πληρωμένος. Δεν ξέρω πριν πόσο καιρό είχε γίνει η επαφή για την ανανέωση. Γνωρίζω όμως ότι ο Κάμπορα ήθελε να μείνει στον Άρη. Αρκεί να είχε εξοφληθεί. Ο Άρης με τον Κάμπορα, δεν υπέγραψε νέο συμβόλαιο. Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς, ο πελάτης μου μπορούσε από τον Ιανουάριο να υπογράψει συμβόλαιο με κάποια ομάδα. Άρα, ο Άρης είχε κάθε δικαίωμα να υπογράψει νέο συμβόλαιο. Ο παίκτης υπέγραψε απλά ένα ιδιωτικό συμφωνητικό. Αν δεν υπέγραφαν το κανονικό συμβόλαιο δεν θα ίσχυε το συμφωνητικό».

Επίσης, ο Χατζηιωάννου τόνισε: «Πρόσφατα, υπογράφτηκε ένα χαρτί που έλεγε ότι αν ο Κάμπορα πάει σε άλλη Ελληνική ομάδα, τότε και μόνο τότε ο Άρης θα έπαιρνε κάποια χρήματα. Ωστόσο, ο Κάμπορα υπέγραψε δίχως την παρουσία κάποιου δικηγόρου ή του νόμιμου εκπροσώπου του. Οι κανονισμοί αναφέρουν πως για να είναι έγκυρο το έγγραφο πρέπει να έχει την υπογραφή και του παίκτη αλλά και κάποιου εκπροσώπου του. Στο συμφωνητικό δεν υπάρχει καμία τέτοια υπογραφή. Ο Κάμπορα δεν γνώριζε τα δικαιώματά του. Δεν μπορείς να βάζεις σε έναν παίκτη που μένει ελεύθερος και του χρωστάς 150 χιλιάδες ευρώ, τέτοιο όρο. Είναι δυνατόν να τεθεί αυτή η ρήτρα; Σε καμία περίπτωση. Πάντως, δεν υπάρχει διάταξη για Ευρωπαϊκή ομάδα. Μόνο για ελληνική. Γιατί δεν τον έβαλε ο Άρης να υπογράψει συμβόλαιο; Πλέον, τα δικαστήρια θα αποφανθούν για το ποιος έχει δίκιο. Ο παίκτης τώρα είναι ελεύθερος και μπορεί να πάει σε όποια ομάδα θέλει. Το συμβόλαιο του θα εγκριθεί από την Σούπερ Λιγκ και θα εκδοθεί δελτίο από την ΕΠΟ. Ο παίκτης είναι στεναχωρημένος και πικραμένος. Ο Κάμπορα ήθελε να μείνει. Ο λαός τον αγκάλιασε και τον στήριξε. Ωστόσο, μετά έμαθε ότι η ρήτρα αυτή δεν ισχύει. Αισθάνθηκε ότι ο Άρης δεν του φέρθηκε όπως έπρεπε».

Σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις Κάμπορα, ο δικηγόρους του Αργεντινού τόνισε: «Δεν γνωρίζω ποιον αφορά η δήλωση του Κάμπορα. Δεν ξέρω ποιοι ήταν από πλευράς Άρη την στιγμή που υπογράφτηκε το συμφωνητικό. Δεν είχε κανέναν εκπρόσωπο. Σε κάθε περίπτωση ο παίκτης πρέπει να έχει πληρεξούσιο δικηγόρου του. Όχι δικηγόρου του Άρη. Όταν λύνεται ένα συμβόλαιο τότε πηγαίνει δικηγόρος της ομάδας. Ο Κάμπορα δεν περίμενε να φτάσει εδώ η υπόθεση».

Τέλος, συμπλήρωσε: «Ο Κάμπορα έγραψε το πληρεξούσιο στα Ισπανικά και έχει μεταφραστεί στα Ελληνικά. Υπάρχει μάλιστα και η υπογραφή του αλλά και στο κάτω μέρος αναφέρει πως γνωρίζει το περιεχόμενό του. Σαν εκπρόσωπος του έχω τα έγγραφα που αποδεικνύουν την γνησιότητα του. Ας βγει ο Άρης να βγάλει τις αποδείξεις και θα δούμε ποιος έχει δίκιο. Σήμερα έκανα την ενέργεια αφού μου το ζήτησε ο Κάμπορα. Είναι διατεθέμενος να προχωρήσει στις όποιες ενέργειες θα διασφαλίσουν τα δικαιώματά του Από εκεί και πέρα δεν μπορώ να πω τίποτα άλλο».

Ο Σκούφαλης στον ΠΑΣ Γιάννινα


Ο Σκούφαλης σε προσπάθεια του στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη Την απόκτηση του Μανώλη Σκούφαλη για τα επόμενα δύο χρόνια ανακοίνωσε η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα.

Αμέσως μετά την επισημοποίηση της συνεργασίας, ο έμπειρος άσος μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας για τη νέα πρόκληση που παρουσιάστηκε στην καριέρα του: "Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την μεταγραφή μου στον ΠΑΣ Γιάννινα. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Χριστοβασίλη για την πρόταση που μου έκανε και ειλικρινά θα προσπαθήσω να βοηθήσω την ομάδα προκειμένου να πετύχει τον στόχο της που είναι η άνοδος στην μεγάλη κατηγορία. Ο ΠΑΣ είναι μια νέα σελίδα που μου παρουσιάζεται στην καριέρα μου και αποτελεί μεγάλη τιμή που θα είμαι μέλος του. Είναι ένας ιστορικός σύλλογος που έχει τεράστια δυναμική και πολύ κόσμο που έχει μεγάλη αγάπη για την ομάδα.

Παρότι είχα προτάσεις από αρκετές ομάδες της Super League, προτίμησα να αγωνιστώ στον ΠΑΣ γιατί έχει όλα τα εχέγγυα για να πάει μπροστά".

Αναφορικά με τη νέα χρονιά ο Σκούφαλης τόνισε: "Για εμάς θα είναι μια δύσκολη χρονιά και πρέπει να δουλέψουμε πολύ σκληρά προκειμένου να πετύχουμε τον στόχο μας. Μπορούμε να τα καταφέρουμε".

Ο Σκούφαλης γεννήθηκε στις 21 Αυγούστου 1978 και άρχισε να παίζει επαγγελματικό ποδόσφαιρο το 1998-99 στην Δόξα Βύρωνα. Την σεζόν 2000-02 αγωνίστηκε στην Κοζάνη, ενώ το καλοκαίρι του 2002 πήρε μεταγραφή στον Αθηναικό. Στις 24 Αυγούστου 2003 έκανε το ντεμπούτο του στην Α' Εθνική με τον Ακράτητο. Εκεί παρέμεινε για πέντε χρόνια και το 2007 πήρε μεταγραφή για την Κέρκυρα.

Eνα χρόνο μετά μετακόμισε στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα στην Νέα Σμύρνη για χάρη του Πανιωνίου. Ήταν βασικό μέλος της ομάδας που πήρε την πέμπτη θέση στο πρωτάθλημα τη σεζόν 2007-08, με προπονητή τον Eβαλντ Λίνεν, ενώ συμμετείχε στο Κύπελλο UEFA και στο Ιντερτότο.

Στον Πανιώνιο αγωνίστηκε για τρία χρόνια, ενώ πριν από λίγες ημέρες έμεινε ελεύθερος.

Στο μεταξύ, ο Γιάννης Τάτσης ανέλαβε το πόσο του τιμ μάνατζερ της ΠΑΕ, ενώ ο Βασίλης Παπαγγέλης ανέλαβε τη θέση του βοηθού προπονητή της ομάδας, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο το τεχνικό επιτελείο του συλλόγου. "Εύχομαι να έχουμε μια καλή και δημιουργική χρονιά και μακάρι του χρόνου τέτοιο καιρό να πανηγυρίζουμε όλοι μας την επιστροφή στη Σούπερ Λίγκα, όπου εκεί αξίζει να βρίσκεται η ομάδα" δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα.

Πάει για Καβανί η Ιντερ


Ο Έντισον Καβανί της Παλέρμο Ο Εντισον Καβανί βρισκόταν στη μεταγραφική λίστα της Ιντερ από την περσινή περίοδο. Αν και άλλαξε ο προπονητής, οι πρωταθλητές Ευρώπης συνεχίζουν να θέλουν τον Ουρουγουανό επιθετικό, για τον οποίο η Παλέρμο ζητάει, ούτε λίγο ούτε πολύ 23 εκατομμύρια ευρώ.

Στο κυνήγι της απόκτησης του Καβανί βρισκόταν και η Τότεναμ, όμως, δεν μπορούσε να ικανοποιήσει οικονομικά την Παλέρμο. Αυτό αναμένεται να το κάνει η Ιντερ, καθώς ο Μπενίτεθ έχει ανάψει το "πράσινο φως" για την απόκτηση του διεθνούς επιθετικού.

Ο Καβανί προορίζεται να καλύψει το κενό που άφησε ο Μάρκο Αρναούτοβιτς, που κατέληξε στην Βέρντερ Βρέμης.

«Κόβουν» κεφάλια στη Νιγηρία!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/e300582cad8cf72af0be27eb492cc05c_L.jpg?943912800?943912800?943912800Η άσχημη εικόνα της Νιγηρίας στο Μουντιάλ μόνο... απαρατήρητη δεν πέρασε από την Κυβέρνηση της Χώρας, η οποία ζήτησε εξηγήσεις από τον Υπουργό Αθλητισμού, αλλά και τον πρόεδρο της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Τα εκατομμύρια ευρώ που δαπανήθηκαν για την προετοιμασία της ομάδας, τα χρήματα στο τεχνικό τιμ, αλλά και τα... απίστευτα που έγιναν με τα ξενοδοχεία στη Νότιο Αφρική δεν θα είχαν έρθει στην επιφάνεια αν η πορεία της Νιγηρίας ήταν αξιοπρεπής. Κάτι τέτοιο δεν έγινε, και πλέον η Κυβέρνηση της Χώρας πριν... πάρει κεφάλια θα ζητήσει εξηγήσεις. Ο Υπουργός Αθλητισμού και ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας θα κληθούν να περάσουν από ειδική επιτροπή και να εξηγήσουν τα πάντα....

Έδωσαν τα χέρια με Σάντος!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/6ecfbee12fb7d4a492f7637e16c6020a_L.jpg?1277731851?1277731851?1277731851Νέα εποχή στην Εθνική, αφού ο Σοφοκλής Πιλάβιος τα βρήκε σε όλα με τον Φερνάντο Σάντος, ο οποίος θα υπογράψει συμβόλαιο διετούς διάρκειας. Ο Πορτογάλος θα εγκατασταθεί τον Ιούλιο στην Ελλάδα, όπου και θα ανακοινώσει την αποστολή για το φιλικό με τη Σερβία. Σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας συναντήθηκαν το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος με τον Φερνάντο Σάντος και τον Τάκη Φύσσα, όπου οι δυο πλευρές συμφώνησαν το... ανεμενόμενο. Ο Πορτογάλος πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ, έδωσε τα χέρια με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο για την ανάληψη του πάγκου της Εθνικής Ελλάδας και το συμβόλαιο θα είναι για συνεργασία δύο ετών.

Την Τετάρτη ή την Πέμπτη αναμένεται συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ προκειμένου να επικυρωθεί η πρόσληψη του Πορτογάλου και στη συνέχεια να ακολουθήσουν οι σχετικές ανακοινώσεις της έναρξης της συνεργασίας των δύο πλευρών. Ο Φερνάντο Σάντος θα αναχωρήσει την Τετάρτη για την Πορτογαλία και στα μέσα Ιουλίου θα βρίσκεται στην Αθήνα, όπου θα ανακοινώσει και την αποστολή για το φιλικό με τη Σερβία τον Αύγουστο στο Βελιγράδι.

Σαϊτιώτης: "Υπογράφω στον Ηρακλή"


Ο Γιώργος Σαϊτιώτης.... Ο Γιώργος Σαϊτιώτης μίλησε στον sport103 FM για το φλερτ με τον Ηρακλή και αποκάλυψε πως το μόνο που απομένει είναι η υπογραφή του.

Στην αρχική του τοποθέτηση για το φλερτ της ΠΑΕ Ηρακλής μαζί του δήλωσε: "Είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο. Τα έχουμε βρει και μέσα στο επόμενο διήμερο μπορεί να έχουμε και τις υπογραφές. Το πρωί εξάλλου είχα μία πολύ καλή συζήτηση με την διοίκηση και περιμένω να με φωνάξουνε για τις υπογραφές".

Για την συνεργασία που είναι να έχει με τον Γιόζεφ Μπουμπένκο σχολίασε: "Ο κ. Μπουμπένκο από την ημέρα που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία η ομάδα έδειξε την εικόνα της οικογένειας και η παρουσία του θα βοηθήσει".

Αναφορικά με το πώς ξεκίνησαν οι συζητήσεις με την διοίκηση της ΠΑΕ Ηρακλής είπε: "Η πρώτη επαφή είχε γίνει πριν από έναν μήνα περίπου όταν και είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα έμενε στον ΠΑΣ Γιάννενα. Από νωρίς ο Ηρακλής είχε δείξει το ενδιαφέρον του και να με ελκύει και πλέον είμαστε πολύ κοντά".

Σχετικά με το πώς παρακολουθούσε ο ίδιος τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών στην προσπάθεια της διοίκησης της ΠΑΕ Ηρακλής εξασφάλισης του πιστοποιητικού συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα της Super League σχολίασε: "Φυσικά και παρακολουθούσα τις εξελίξεις και ήθελα να πάνε όλα καλά. Ήθελα να παίξω σε μία μεγάλη ομάδα και με μεγάλη ιστορία όπως είναι ο Ηρακλής και ακόμη περισσότερο ως Μακεδόνας που είμαι".

Για το πώς αισθάνθηκε στο άκουσμα της θετικής εξέλιξης τόνισε: "Η ανακούφιση ήταν πολύ μεγάλη και ήθελα πάρα πολύ να έρθω. Σίγουρα ο κόσμος του Ηρακλή έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο μέσα από τον καθημερινό του αγώνα και πλέον χρειάζεται ακόμη περισσότερη στήριξη. Αυτό που θα ήθελα να του πω είναι ότι θα δώσω το 100% των δυνάμεων μας".

Κι όσο για το ενδεχόμενο να παραμείνει συμπαίκτης μετά τον ΠΑΣ Γιάννενα και στον Ηρακλή υποστήριξε: "Με τον Στέλιο είμαστε από το ίδιο χωριό και γνωριζόμαστε πολλά χρόνια και σίγουρα θα τον ήθελα για συμπαίκτη μου και πάλι. Του εύχομαι να πάνε όλα καλά και θα είναι πολύ καλό να έρθει στον Ηρακλή".
Τέλος για το πώς βλέπει τον Ηρακλή της νέας αγωνιστικής περιόδου δήλωσε: "Σίγουρα ο Ηρακλής τα τελευταία 2-3 χρόνια είχε προβλήματα. Βλέπω όμως ότι πλέον μπαίνει σε καλό δρόμο και μέσα από την συσπείρωση ο Ηρακλής θα ανέβει σκαλοπάτια και δεν θα έχει πορεία ανάλογη με των τελευταίων ετών που σίγουρα δεν του άξιζε".

Βιερίνια έτοιμος για όλα


Ιβιτς και Βιερίνια πανηγυρίζουν... Ολοκληρώνει τις διακοπές του στη Χαλκιδική και πιάνει δουλειά στην προετοιμασία του ΠΑΟΚ. Ο λόγος για τον Αντελινο Βιεϊρίνια. Από το απόγευμα της Τετάρτης θα βρίσκεται στην Τούμπα για την πρώτη ανοιχτή προπόνηση της νέας σεζόν.
"Έχουμε μπροστά μας σημαντικά ματς για το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο στόχος μας είναι αρχικά εκεί. Θέλουμε να κάνουμε καλή δουλειά στην προετοιμασία, έτσι ώστε να είμαστε πανέτοιμοι γι' αυτήν την πρόκληση. Εγώ νιώθω έτοιμος. Ξεκουράστηκα αρκετά και είμαι πλέον έτοιμος για την έναρξη μίας νέας σεζόν", είπε σε δηλώσεις του στα ΣΠΟΡ.

Και πρόσθεσε σχολιάζοντας την αλλαγή προπονητή μετά τη διαδοχή του Φερνάντο Σάντος από το Μάριο Μπερέτα: "Σχετικά με τον στόχο μας στο πρωτάθλημα, νομίζω ότι αυτό που λέγαμε και πέρυσι ισχύει και φέτος. Κοιτάμε παιχνίδι με το παιχνίδι. Δεν νομίζω ότι θα υπάρχει πρόβλημα επειδή έχουμε νέο προπονητή. Σίγουρα θα ξεκινήσουμε με νέα φιλοσοφία, θα υπάρχει διαφοροποίηση στα σχέδια και στον τρόπο προπόνησης, αλλά οι παίκτες πρέπει να είμαστε έτοιμοι, ώστε να καταλάβουμε αυτά που θα ζητάει και να εφαρμόσουμε τις εντoλές του. Αυτό συμβαίνει συνέχεια στο ποδόσφαιρο όταν αλλάζουν πρόσωπα και οι παίκτες καλούνται και πρέπει να προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα. Αυτό νομίζω ότι θα κάνουμε κι εμείς με την έλευση του κ. Μπερέτα".

Για την προσθήκη του Δημήτρη Σαλπιγγίδη είπε: "Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης είναι ένας παίκτης πολύ δυνατός, ο οποίος θα βοηθήσει την ομάδα και για αυτό άλλωστε αποκτήθηκε. Όλοι οι παίκτες θα ήθελαν να έχουν ένα τέτοιο συμπαίκτη. Σίγουρα η ομάδα θα τον υποδεχτεί με ένα μεγάλο χαμόγελο". Όσο για το δίδυμο που μπορούν να συνθέσουν: "Είναι θέμα προπονητή πώς θα παίξουμε. Εμείς θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, όποια κι αν είναι η επιλογή του".
Τέλος, ο Αντελίνο Βιεϊρίνια, αναφέρθηκε στην κλήρωση της 16ης Ιουλίου, για την τρίτη προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ και δεν έκρυψε την προτίμησή του σε μία ομάδα από την πατρίδα του, την Μπράγκα: "Όλοι οι αντίπαλοι είναι πολύ δύσκολοι. Μπορεί κάποιοι να θεωρούν ότι η Μπράγκα είναι εύκολος αντίπαλος, αλλά επειδή την γνωρίζω καλά νομίζω ότι δεν είναι τόσο εύκολη όσο λέγεται. Μπορούμε όμως να την χαρακτηρίσουμε πιο βατή σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες που θα είναι πιθανοί αντίπαλοι".

Ανώτερη η Ολλανδία κέρδισε 2-1 την Σλοβακία

http://www.sport24.gr/ast/cov/ro/rob_2010_6_28_17_46_40_b.jpgΗ Ολλανδία νίκησε και την Σλοβακία με 2-1 και προκρίθηκε για πρώτη φορά μετά το 1998 στα προημιτελικά. Ο Ρόμπεν άνοιξε το σκορ (18'), ο Στεκέλενμπουργκ όταν χρειάστηκε ήταν εκεί (67') και ο Σνάιντερ έδωσε τέλος στη σεμνή τελετή λίγο πριν το φινάλε (84'). Ο Βίτεκ απλά έκανε το 2-1 στο 94' με πέναλτι, στην τελευταία φάση του αγώνα Η συνταγή των Οράνιε σε αυτό το Μουντιάλ είναι γνωστή. Ελεγχος του ρυθμού με... ατέλιωτο passing game, εκμετάλλευση των κενών χώρων με την πρώτη ευκαιρία για το 1-0 και στη συνέχεια "κλείδωμα" του αγώνα κρατώντας τους αντιπάλους μακρυά από την εστία.

Αυτή τη φορά ο Ρόμπεν ήταν αυτός που άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη-πρόκριση στο 18' με τον Σνάιντερ να την σφραγίζει στο 84'. Νωρίτερα ο πορτιέρο της Ολλανδίας σταμάτησε τους Σλοβάκους δύο φορές στο μοναδικό λεπτό που απείλησαν σοβαρά σε ολόκληρο το παιχνίδι (67').

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να γίνουν η έκπληξη του Μουντιάλ με το να βρεθούν στους "8" στην παρθενική τους συμμετοχή, αποκλείοντας μετά την Ιταλία και την Ολλανδία.

Ωστόσο φεύγουν από τη Ν. Αφρικη με ψηλά το κεφάλι και με τον Βίτεκ να καμαρώνει στις κορυφαίες θέσεις των πίνακα των σκόρερ. Ο στράικες της Ανκαραγκιουτσού σκόραρε με πέναλτι στην εκπνοή του αγώνα και βρέθηκε στην πρώτη θέση φτάνοντας τα 4 γκολ.

Με υπογραφή Ρόμπεν

Ο προημιτελικός στο Ντέρμπαν ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να μπαίνουν στο παιχνίδι με επιθετικές διαθέσεις. Μόλις στο 6' η στατιστική έδειχνε από 2 τελικές προσπάθειες για την κάθε μία, χωρίς ωστόσο να απειληθούν σοβαρά οι δύο εστίες.

Για το επόμενο τέταρτο όμως, στον αγωνιστικό χώρο υπήρχαν μόνο οι Οράνιε. Παίρνοντας τα ηνία του αγώνα, πίεσαν τους Σλοβάκους και δικαιώθηκαν στο 18' με ένα πανέμορφο γκολ του Ρόμπεν.

Ο άσος της Μπάγερν ελίχθηκε έξω από την περιοχή και όπλισε με το αριστερό του πόδι σημαδεύοντας με απόλυτη επιτυχία τα δίκτυα του Μούχα. Ένα γκολ το οποίο θύμισε παρόμοια τέρματα που πέτυχε φέτος ο Ρόμπεν με τη φανέλα των Βαυαρών.

Ενα γκολ όμως που έριξε και τον ρυθμό του αγώνα. Οι Ολλανδοί "κάθισαν" πάνω στο 1-0 κρατώντας, με το κλασικό τους passing game, τους Σλοβάκους μακρυά από την περιοχή του Στεκέλενμπουργκ.

Μέχρι και τη λήξη του ημιχρόνου οι τυπικά φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να απειλήσουν με αξιώσεις την πορτοκαλί εστία, μετρώντας συνολικά 0/5 εύστοχες τελικές προσπάθειες στα πρώτα 45 λεπτά.

Σωτήρας ο Στεκέλενμπουργκ

Η επανάληψη άρχισε με τους Οράνιε να μπαίνουν αποφασισμένοι να τελειώσουν την υπόθεση πρόκριση. Ο Ρόμπεν ήταν και πάλι εκφραστής των επιθετικών προσπαθειών, όμως ο Μούχα αποδείχτηκε φύλακας άγγελος της ομάδας του στο 50' και στο 51'.

Στην αντίπερα όχθη, ο Στεκέλενμπουργκ ήταν θεατής μέχρι και τα μισά της επανάληψης. Ωστόσο οι επιθετικά ανύπαρκτοι Σλοβάκοι μέχρι το 67', ανάγκασαν τον Ολλανδό πορτιέρο σε εκείνο το λεπτό σε δύο εντυπωσιακές αποκρούσεις.

Το 1-1 δεν είναι ήρθε για την ομάδα του Βάις και όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια οι αποκρούσεις του Ολλανδού πορτιέρο ήταν καθοριστηκές. Στα υπόλοιπα λεπτά του αγώνα οι Οράνιε δεν απειλήθηκαν με ισοφάριση και στο 84' καθάρισαν την πρόκριση.

Ο Κάιτ πρόλαβε την έξοδο του Μούχα, έστρωσε στον Σνάιντερ και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος, με τον Βίτεκ να σκοράρει με πέναλτι στην τελευταία φάση του αγώνα (94'). Η Ολλανδία πέρασε μετά από 12 χρόνια και πάλι στα προημιτελικά με τον τεχνικό της να την κρατάει για 23ο σερί ματς αήττητη.
To φύλλο αγώνα

ΟΛΛΑΝΔΙΑ, Μπερτ Φαν Μάρβαϊκ (4-2-3-1):
Στεκέλενμπουργκ - Φαν Nτερ Βίελ, Χέιτινγκα, Ματάισεν, Φαν Μπρόνκχορστ - Φαν Μπόμελ, Ντε Γιονγκ - Σνάιντερ, Ρόμπεν, Κάιτ - Φαν Πέρσι

ΣΛΟΒΑΚΙΑ, Βλάντιμιρ Βάις
(4-4-1-1): Μούχα - Ζάμπαβνικ, Ντούριτσα, Σκρτελ, Πέκαρικ - Κούτσκα, Βάις, Στοχ, Γέντρικσεν - Χάμσικ - Βίτεκ

Γήπεδο: "Moses Mabhida Stadium", Ντέρμπαν

Διαιτητής: Αλμπέρτο Ουντιάνο (Ισπανία)

Γκολ: 1-0 Ρόμπεν (18'), 2-0 Σνάιντερ (84'), 2-1 Βίτεκ πεν. (90+4')

Αθανασιάδης: «Ας σταματήσει επιτέλους η παραφιλολογία»

Αθανασιάδης: «Ας σταματήσει επιτέλους η παραφιλολογία»

Σε διάψευση των όσων υποστήριξε προ μερικών ωρών ο Χαβιέ Κάμπορα, προχώρησε πριν από λίγο με δηλώσεις του στο «Μ», ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης Θανάσης Αθανασιάδης. Ο «ισχυρός άνδρας» των «κιτρίνων» ανέφερε πως έχουν καταβληθεί τρεις δόσεις συμβολαίου στον Κάμπορα μέσα στο 2010, ενώ παράλληλα επιφυλάχθηκε να κινήσει νομικές διαδικασίες μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Αθανασιάδη: «Αυτά τα οποία έφερε στη δημοσιότητα ο Κάμπορα είναι τουλάχιστον αναληθή. Εμείς ως διοίκηση της ΠΑΕ Άρης έχουμε καταβάλλει τρεις δόσεις στον ποδοσφαιριστή μέσα στο 2010 εξυπηρετώντας πιστεύουμε σωστά τις υποχρεώσεις μας. Προτείναμε στον ποδοσφαιριστή μια μικρή μείωση αποδοχών στα πλαίσια της γενικότερης μείωσης που επιχειρούμε στον προϋπολογισμό, όμως ο ίδιος δεν απάντησε. Μετά από μια ώρα επικοινώνησε εκ νέου μαζί μας και επικαλέστηκε οικογενειακούς λόγους για να αποχωρήσει από την ομάδα. Επιτέλους αυτή παραφιλολογία που ξεσπάει εις βάρος του Άρη πρέπει να σταματήσει. Θα προσπαθήσουμε να προασπίσουμε τα συμφέροντα της ομάδας μας, κινώντας όλες τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες».

Κάμπορα: «Είμαι απλήρωτος από το Δεκέμβριο»

Κάμπορα: «Είμαι απλήρωτος από το Δεκέμβριο»

Δήλωση με την οποία δίνεται μια άλλη διάσταση στο προ ημερών «διαζύγιο» μεταξύ της ΠΑΕ Άρης και του Χαβιέ Κάμπορα, δόθηκε πριν από λίγο στη δημοσιότητα από τον δικηγόρο του Αργεντινού ποδοσφαιριστή, Βαγγέλη Χατζηιωάννου. Στη δήλωση αυτή αναφέρεται πως ο ποδοσφαιριστής ουσιαστικά αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τον Άρη, μιας και είναι απλήρωτος από τον περασμένο Δεκέμβριο! Συγκεκριμένα η δήλωση του Χαβιέ Κάμπορα:
«Με μεγάλη λύπη και πικρία δηλώνω ότι αναγκάζομαι εκ των πραγμάτων για λόγους ανεξάρτητους της θέλησης μου, να αποχωρήσω από την ομάδα του Άρη. Για αποκατάσταση της αλήθειας και με σκοπό την ενημέρωση του φίλαθλου κόσμου του Άρη, αναφέρομαι στους λόγους της αποχώρησης μου:

Α. Ο πρώτος λόγος είναι ότι η ομάδα ήταν οικονομικά ασυνεπής προς το πρόσωπο μου, με αποτέλεσμα να υπάρχουν οφειλές από το Δεκέμβριο 2009, όταν για τελευταία φορά πληρώθηκα από τον Άρη δόσεις συμβολαίου.

Β. Παρά την αντικειμενικά μεγάλη μου προσφορά στην πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο, οι άνθρωποι του Άρη ήθελαν παρά την μεταξύ μας συμφωνία, να μειώσουν αδικαιολόγητα την οικονομική προσφορά της ομάδας προς εμένα.

Γ. Δεν έτυχα εκ μέρους της διοίκησης του Άρη αντιμετώπισης ανάλογης της προσφοράς μου στην ομάδα, τόσο ως ποδοσφαιριστής, όσο και ως άνθρωπος.
Αποχωρώντας από την ομάδα θέλω να επισημάνω ότι υπάρχει στην ΠΑΕ Άρης άτομο που δεν έχει «καμία ιστορία» και «ρίζα» στον Άρη και στην Ελλάδα, που λειτουργεί σε βάρος των συμφερόντων της ομάδας και αποσκοπεί αποκλειστικά και μόνο στην ικανοποίηση των προσωπικών του συμφερόντων.
Τελειώνοντας θεωρώ υποχρέωσή μου να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου εγώ και η οικογένεια μουτον κόσμο του Άρη που με αγκάλιασε και με στήριξε και λυπάμαι ειλικρινά για τον τρόπο που αναγκάζομαi εκ των πραγμάτων να αποχωρήσω από την ομάδα του Άρη.
Επιφυλάσσομαι να επανέλθω για να ενημερωθεί ο κόσμος του Άρη για όλη την αλήθεια, που δεν έχει καμία σχέση με αυτά που «τεχνηέντως» εμφανίζονται από τη διοίκηση του Άρη και αποτελούν παραπληροφόρηση σχετικά με την υπόθεσή μου.

Με αθλητικούς χαιρετισμούς
Javier Edgardo Campora»

Μεγάλες φιλοδοξίες από τον Σαρόν Ντρούκερ στην παρουσίασή του από τον Άρη

http://www.contra.gr/images/m/shararis_m.jpgΑποφασισμένος και γεμάτος αυτοπεποίθηση εμφανίστηκε ο Σαρόν Ντρούκερ μπροστά στους δημοσιογράφους. Στην παρουσίασή του από την ΚΑΕ, ο νέος προπονητής του Άρη ήταν ξεκάθαρος ως προς τις σκέψεις του. «Είμαι πολύ ευτυχισμένος που βρίσκομαι εδώ», ανέφερε.«Μιλήσαμε εδώ και δύο εβδομάδες με τον Γιάννη Δαμιανίδη. Με ενθουσίασε η ιδέα να αναλάβω τον Αρη. Ηρθα σε μία ομάδα με μεγάλη παράδοση και ιστορία. Εχουν περάσει από δω πολύ σημαντικοί προπονητές και είμαι χαρούμενος που θα αποτελέσω μέρος αυτής της ομάδας. Είμαι τυχερός γιατί δούλεψα σε ομάδες με μεγάλη παράδοση όπως η Μακάμπι Τελ Αβίβ και είμαι χαρούμενος που αποτελώ μέλος της ιστορίας, του παρόντος και του μέλλοντος μιας ομάδας σαν τον Αρη», ανέφερε, για να δώσει το στίγμα του: «Ηρθα εδώ ώστε να μπορέσω να μιλήσω με τη διοίκηση και να βρούμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις, Θα αλλάξουμε κάποια πράγματα, θα στηριχτούμε στην ταυτότητα των Ελλήνων παικτών, είναι πολύ σημαντικό να έχουμε καλούς Ελληνες παίκτες. Θέλουμε να βρούμε και καλούς ξένους ώστε να αποκτήσουμε καλή χημεία ως ομάδα. Αυτός είναι βασικός στόχος μας. Είναι βασικό να βρούμε παίκτες που να ταιριάζουν στη φιλοσοφία μας και να αξίζουν να βρίσκονται σε μία ομάδα όπως ο Αρης».

Πρότυπο η Παρτίζαν

Σε αποστολή εξήγησε πως βρίσκεται ο 43χρονος κόουτς, ο οποίος ενημέρωσε σχετικά με το μοντέλο που έχει στο μυαλό του: «Θα συμμετάσχουμε σε τρεις διοργανώσεις και θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε την ομάδα όσο το δυνατόν πιο ψηλά. Δεν υπάρχει εύκολο ματς σε καμία διοργάνωση. Σε κάθε παιχνίδι περιμένω από τους παίκτες να δώσουν το 100% των δυνάμεών τους. Ο κόσμος, ο Τύπος, αξιολογεί την προσπάθεια. Η Παρτίζαν πήγε στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, έχασε και τα δύο ματς, όμως αν ρωτήσετε κάποιον ποιον θυμάται από το φάιναλ φορ, θα σας πει την Παρτίζαν. Σ’ αυτό το μοντέλο βασίζονται όλες οι ομάδες μου. Από δω και στο εξής έχουμε όλοι τον ίδιο σκοπό. Εχουμε μία αποστολή, πρέπει να συμβάλουμε όλοι στο χτίσιμο της νέας ομάδας. Ολοι θέλουμε να δούμε τον Αρη να φτάνει ψηλά».

«Ήθελα να εργαστώ σαν πρώτος προπονητής»

Ο Ντρούκερ που εξήγησε ότι μπορεί να δουλέψει με οποιοδήποτε μπάτζετ, ήταν βοηθός του Πίνι Γκέρσον στη Μακάμπι, παλιότερα όμως, έχει εργαστεί με θετικά αποτελέσματα ως χεντ κόουτς. Παράλληλα, δεν έκρυψε πως έχει κατά νου τις εποχές που όλοι αγαπήσαμε. «Είχα κι άλλες επιλογές όμως το όνομα του Αρη έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απόφασή μου. Θυμάμαι τις κόντρες της Μακάμπι με τον Αρη του Γκάλη και του Γιαννάκη. Δε λέω ότι θέλω να επαναφέρω αυτές τις μέρες αφού είμαι άνθρωπος που κοιτάζει το μέλλον, χωρίς βέβαια να ξεχνάμε τη μεγάλη παράδοση της ομάδας. Γνωρίζω την ελληνική πραγματικότητα, έχω δει πολλά dvd με ομάδες από το πρωτάθλημα ώστε να έχω μία άποψη. Μίλησα με τον Ντέιβιντ Μπλατ όπως και με άλλους προπονητές. Ολοι μίλησαν με τα καλύτερα λόγια, για την υψηλή οργάνωση που υπάρχει. Ο Αρης είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς συλλόγους σε θέματα οργάνωσης. Υπήρχε και στο παρελθόν συνεργασία Αρη – Μακάμπι, θα υπάρξει και στο μέλλον. Η Μακάμπι επέλεξε τον Ντέιβιντ Μπλατ ως χεντ κόουτς. Ηταν αξιοσέβαστη απόφαση, σέβομαι απεριόριστα τον Ντέιβιντ. Εγώ μίλησα με τους ανθρώπους της ομάδας και τους είπα ότι θέλω να δουλέψω ως πρώτος προπονητής».

Δαμιανίδης: «Είναι ο κύριος εκφραστής της φιλοσοφίας της διοίκησης»

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Αρης, Γιάννης Δαμιανίδης, έχοντας δίπλα του τον Σωτήρη Κιοσέλογλου της ΣΑΡΙΣΑ, ανέφερε: «Ξεκινάει σήμερα η νέα χρονιά για τον Αρη. Κοντά μου είναι ο νέος προπονητής μας, τον οποίο όλοι γνωρίζετε. Είναι ένας άνθρωπος στον οποίο πιστέψαμε, γνωρίζουμε την πορεία του, πιστεύουμε στο χαρακτήρα και τη γνώση του και απομένει να δούμε τι ακριβώς αποτέλεσμα θα έχουμε αφού ο ένας δώσει τον καλύτερό του εαυτό για τον άλλον».

Ο πρόεδρος του Άρη δέχτηκε παράλληλα πως πέρυσι έγιναν λάθη: «Ο Αρης πέρυσι άλλαξε τρεις προπονητές, είχε μία πολύ άσχημη χρονιά και σ’ αυτό το κομμάτι. Συνήθως δεν αλλάζουμε προπονητές άρα θα πρέπει όλοι μας να δούμε σε τι ποσοστό είχαμε ευθύνη και να στηρίξουμε ακόμα περισσότερο τον κ. Ντρούκερ. Είναι ένας νέος άνθρωπος και πρέπει να του δώσουμε κι εμείς τον καλύτερό μας εαυτό και τη συμπαράσταση ώστε να δουλέψει όπως αυτός θέλει, απερίσπαστα, και να φέρει το αποτέλεσμα που θέλουμε όλοι μας. Ο προπονητής είναι ο κύριος εκφραστής της φιλοσοφίας της διοίκησης».

Προτεραιότητα στο υπάρχον υλικό

Προτεραιότητα στο υπάρχον υλικό

Υπήρχαν «διαρροές» από το έμψυχο δυναμικό του Ηρακλή αυτό το διάστημα. Είναι λογικό κι επόμενο η διοίκηση να κινείται στην κατεύθυνση κάλυψης των κενών και απόκτησης νέων ποδοσφαιριστών. Ήδη άλλωστε έχουν κυκλοφορήσει αρκετά ονόματα. Στο μεταγραφικό «μέτωπο» πάντως, προτεραιότητα της ΠΑΕ Ηρακλής αποτελεί η διατήρηση των υπαρχόντων ποδοσφαιριστών στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας. Υπάρχουν κι εκεί οφειλές που πρέπει να τακτοποιηθούν για να αποφευχθούν νέες «διαρροές» και προσφυγές. Είναι όμως βέβαιο και δεδομένο πως ο Ηρακλής θέλει να διατηρήσει έναν «κορμό» που δημιουργήθηκε ουσιαστικά πέρσι, προκειμένου με βελτιωτικές κινήσεις να παρουσιάσει ένα δυνατό σύνολο.

Πρώτιστα οι πέντε

Στις τάξεις της ομάδας επικρατεί ομόφωνα η άποψη διατήρησης του υπάρχοντος υλικού. Ιδιαίτερα ωστόσο οι «κυανόλευκοι» εστιάζουν σε τέσσερις συγκεκριμένες περιπτώσεις παικτών. Αυτό δεν σημαίνει πως οι υπόλοιπες τους αφήνουν αδιάφορους. Κυρίως όμως οι τέσσερις αυτές περιπτώσεις βρίσκονται σε πρώτο πλάνο. Ποιες είναι αυτές; Οι δύο Ρουμάνοι, Βικτοράς Γιάκομπ και Μπογκτάν Μάρα, ο Παναγιώτης Κονέ και ο Ντάιγκο Κομπαγιάσι. Και οι τέσσερίς τους δεσμεύονται με συμβόλαιο και για τη νέα σεζόν, όμως όλοι τους έχουν οικονομικές εκκρεμότητες από την περσινή χρονιά. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε πως για παράδειγμα στον Γιάκομπ οφείλεται ένα σημαντικό ποσό της τάξης των 100.000 ευρώ που πρέπει να τακτοποιηθεί. Για τους τέσσερις συγκεκριμένους παίκτες υπάρχει βέβαια η σχετική εισήγηση του Γιόζεφ Μπουμπένκο, αλλά ούτως ή άλλως έχουν κερδίσει απόλυτα την εκτίμηση του κόσμου.

Ακολουθούν και οι υπόλοιποι

Παράλληλα μ’ αυτές τις περιπτώσεις, η διοίκηση προσανατολίζεται στην διευθέτηση και των υπολοίπων υποθέσεων των ποδοσφαιριστών. Υπάρχουν επίσης παίκτες που δεσμεύονται με συμβόλαιο με την ομάδα και έχουν λαμβάνειν. Στόχος είναι να μην υπάρχουν άλλες απώλειες από το έμψυχο δυναμικό με προσφυγές. Αντίθετα οι «κυανόλευκοι» και πέραν από τις απαραίτητες αυτές κινήσεις, στη συνέχεια θα στραφούν ακόμη πιο εντατικά για παίκτες που υπάρχ

ΟΦΗ: Φαβορί ο Ουζουνίδης, ανοικτό του Παράσχου


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η αρνητική κατάληξη της υπόθεσης με τους φακέλους αδειοδότησης μπορεί να στέρησε από τον ΟΦΗ την δυνατότητα να αγωνιστεί στην Σούπερ Λιγκ, όμως από την άλλη το κλείσιμο της στρέφει επιτέλους το βλέμμα των Κρητικών στην οργάνωση ενόψει νέας σεζόν και στα ουκ ολίγα θέματα που ζητούν λύση.

Αν εξαιρέσουμε το οικονομικό ζήτημα που αποτελεί μεγάλο αγκάθι και ενδέχεται να εξελιχθεί σε σημαντικό «βρόγχο» για την στελέχωση του ρόστερ με ποιοτικές μεταγραφές, κύριο μέλημα είναι η θέση του προπονητή. Ο Νίκος Μαχλάς προτιμά για την θέση του τεχνικού τον Μαρίνο Ουζουνίδη που μπορεί να είναι ακριβός, ωστόσο κρίνεται ως η ενδεδειγμένη λύση. Ο πρώην προπονητής της Λάρισας είναι δεδομένο ότι αν δεν ήταν ο ΟΦΗ δεν θα συζητούσε καν το ενδεχόμενο να καθίσει σε πάγκο της Β΄ Εθνικής.

Από την άλλη η πόρτα του Γιώργου Παράσχου δεν έχει ακόμα κλείσει. Ο έμπειρος προπονητής έχει την εκτίμηση ολόκληρης της οικογένειας του ΟΦΗ και μάλιστα συζητήσεις γίνονται μαζί του ακόμα και αυτές τις ημέρες. Ο ίδιος δεν αποκλείει σε καμία περίπτωση την επιστροφή του στον πάγκο της κρητικής ομάδας και μην ξεχνάμε την δήλωση του, ότι στην Β΄ Εθνική κάθεται μόνο για τον ΟΦΗ…

Σαμαράς: «Σωστή επιλογή ο Σάντος»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Θετικός με τη διαφαινόμενη ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της εθνικής Ελλάδας από τον Φερνάντο Σάντος εμφανίστηκε ο Γιώργος Σαμαράς, μιλώντας στο περιοδικό «Εθνοσπόρ». Επίσης, ο επιθετικός της Σέλτικ αναφέρθηκε στην πορεία της «γαλανόλευκης» στο Μουντιάλ και τόνισε ότι ο Ότο Ρεχάγκελ άλλαξε επίπεδο την ομάδα.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε

Για τον Φερνάντο Σάντος: «Δεν έχω άποψη διότι δεν έχω δουλέψει μαζί του. Πάντως, όπου έχει εργαστεί φαίνεται πως έκανε σωστή δουλειά. Δεν νομίζω ότι δεν έχει εμπειρίες σε διεθνές επίπεδο. Έχει δουλέψει σε κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας και της Πορτογαλίας που έχουν παίξει ευρωπαϊκές διοργανώσεις»

Για τον Οτο Ρεχάγκελ: «Ο Ρεχάγκελ έχει γράψει τη δική του ιστορία. Τα τελευταία 6 χρόνια η Εθνική άλλαξε επίπεδο. Υπάρχει μια στεναχώρια που έφυγε, και αυτό είναι φυσιολογικό. Ομως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μπούμε σε διαδικασία σύγκρισης του επόμενου προπονητή με τον γερμανό».

Για το παιχνίδι με την Αργεντινή: «Δεν τους φοβηθήκαμε καθόλου, αντιθέτως τους κοιτάξαμε στα μάτια. Ξέραμε ότι είναι το φαβορί ρεαλιστικά, αλλά το παιχνίδι ξεκινά από το 0-0. Παίξαμε σε μεγάλη διοργάνωση με σπουδαίους αντιπάλους. Ομως και εμείς διαθέτουμε καλή ομάδα και πιστεύω ότι το αποδείξαμε στη Νότια Αφρική».

Για το αν η πρόκριση χάθηκε στην πρεμιέρα με τη Νότια Κορέα: «Είναι θεωρητικό αυτό. Θα μπορούσαμε να έχουμε κερδίσει τη Νότια Κορέα και να χάναμε τα άλλα δύο παιχνίδια με τη Νιγηρία και την Αργεντινή. Στο πρώτο ματς στενοχωρηθήκαμε διότι δεν ευχαριστηθήκαμε το παιχνίδι. Με την Αργεντινή ηττηθήκαμε αλλά τουλάχιστον το διασκεδάσαμε».

Για την κριτική από τα ΜΜΕ μετά τον πρώτο αγώνα: «Δεν την θεωρώ υπερβολική. Ομως δεν με απασχόλησε και πολύ, διότι εγώ δεν επηρεάζομαι. Τα μίντια είναι μέρος του παιχνιδιού. Θα πρέπει εμείς να διαχειριζόμαστε σωστά και την επιτυχία και την αποτυχία. Και εμείς δείξαμε χαρακτήρα. Κάποιοι μάλιστα αποδείχτηκαν πολύ δυνατοί, αν και είναι μικροί σε ηλικία».

Για το ποια ομάδα βλέπει να κατακτά το Παγκόσμιο Κύπελλο: «Η Αργεντινή. Είναι η πιο πλήρης ομάδα με όσα έχω δει μέχρι σήμερα».

Για το αν υπάρχει η πιθανότητα επιστροφής του στην Ελλάδα: «Δεν με εκφράζει επαγγελματικά. Αν ποτέ επέστρεφα, θα το έκανα μόνο για τον ΟΦΗ. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα παίξω αντίπαλος του ΟΦΗ. Οσον αφορά την Ευρώπη, θα ήθελα να κρεμάσω τα παπούτσια μου παίζοντας για τη Χέρενφεν».

Δεν αποχωρεί από την εθνική ο Λάμπαρντ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

O Φρανκ Λάμπαρντ ήταν από τους ποδοσφαιριστές της εθνικής Αγγλίας που "σώθηκαν" βάσει της απόδοσης του από το χθεσινό "ναυάγιο" των "λιονταριών" καθώς ήταν μόνιμη πηγή κινδύνων για τους Γερμανούς. Έχει την θέληση να συνεχίσει να προσφέρει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του αν και γνωρίζει πως θα υπάρξουν αρκετές συζητήσεις σχετικά με τις επιλογές του Καπέλο.

Ο Λάμπαρντ θα είναι 34 στο Εuro του 2012 και 36 ετών στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας αλλά δεν έχει καμία πρόθεση να αποσυρθεί από την εθνική ομάδα της χώρας του.

«Θέλω να συνεχίσω να αγωνίζομαι στην εθνική Αγγλίας. Νομίζω πως θα ειπωθούν πολλά για την πορεία της ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, όχι για μένα ειδικά αλλά για όλη την ομάδα», δήλωσε σε Μέσα του Νησιού ο μέσος της Τσέλσι ενώ πρόσθεσε: «Είναι πολύ σημαντικό για τους ποδοσφαιριστές να ξεχάσουν γρήγορα αυτή την ήττα και να μην ακούσουν την κακοπροαίρετη κριτική. Τώρα πρέπει να συγκεντρωθούμε στην δουλειά μας. Οι συζητήσεις είναι καλές για αυτούς που είναι η δουλειά τους να σχολιάζουν αλλά για τους παίκτες δεν θα αλλάξει κάτι. Θα προσπαθήσουμε να κοιτάξουμε το μέλλον, αυτό είναι το πρώτο που επιβάλλεται να πράξουμε».

Εξάλλου όπως τονίζει ο 32χρονος διεθνής: «Μόνο μια ομάδα θα κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, οι υπόλοιπες θα φύγουν με άδεια χέρια οπότε τα σχόλια είναι περιττά. Γίνονται απλώς για να γίνουν. Από την πλευρά μας αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να επιστρέψουμε δυνατοί και να προσπαθήσουμε να παίξουμε καλά»

Όταν όμως ρωτήθηκε εάν χρειάζονται μεγάλες αλλαγές στην δομή της εθνικής δεν θέλησε να απαντήσει καθώς δεν είναι ο αρμόδιος: « Θα κοιτάξουμε αυτό το ζήτημα όταν έρθει η ώρα, προς το παρόν δεν θέλω να τοποθετηθώ επί του θέματος».

Ο Λάμπαρντ έχει ζήσει και άλλες απογοητεύσεις στην ποδοσφαιρική του καριέρα και ο πρόωρος αποκλεισμός από το Μουντιάλ δεν τον πλήγωσε περισσότερο από τις προηγούμενες: «Υπάρχει μια πίκρα, μια απογοήτευση. Αλλά δεν μπορώ να πω πως είναι μεγαλύτερη από τις υπόλοιπες. Το συναίσθημα είναι το ίδιο. Απλά πιστεύαμε πως μετά το παιχνίδι με την Σλοβενία είχαμε την κατάλληλη αυτοπεποίθηση να πετύχουμε κάτι καλό».

Πήρε Σκούρτη ο Πανιώνιος


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Παίκτης του Πανιωνιού είναι πλέον ο Βασίλης Σκούρτης, ο οποίος συμφώνησε σε όλα με τους «κυανέρυθρους», και θα δώσει κανονικά το «παρών» στην επίσημη πρώτη της ομάδας στη Νέα Σμύρνη, το απόγευμα της Δευτέρας. Ο Σκούρτης αγωνιζόταν στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού και τον περασμένο Γενάρη μεταγράφηκε στη Λάτσιο, όμως όπως όλα δείχνουν θα γίνει κάτοικος της Πλατείας. Ακόμα δεν έχει υπάρξει κάποια ανακοίνωση που να επισημοποιεί την συνεργασία των δύο πλευρών.

Ο Μέσι ροκ σταρ ! Δείτε το σωσία του



























Σας παρουσιάζουμε το σωσία του Μέσι! Είναι ο Steve Perry, τραγουδιστής των Journey. Παρακάτω τον βλέπουμε στο βίντεο κλιπ του "Seperate Ways".

WORLD CUP - FIFA: “Ίσως αυξήσουμε τους βοηθούς”

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Δεν έχει καμία πρόθεση η FIFA να εισάγει στο ποδόσφαιρο κάποιου είδους τεχνολογία για να αποφευχθούν στο μέλλον λάθη παρόμοια με αυτό που έγινε χθες, με την ακύρωση του καθαρού γκολ του Φρανκ Λάμπαρντ. Στην συνέχεια της χθεσινής μέρας είδαμε κι άλλο ένα διαιτητικό λάθος εις βάρος του Μεξικό όταν μέτρησε γκολ που είχε σημειώσει ο Κάρλος Τέβεζ από θέση οφ σάιντ.

“Δεν μπορούμε να μιλάμε για την διαιτησία αφού μετά το παιχνίδι ίσως δεις μια φάση που η απόφαση του διαιτητή ήταν κακή. Δεν είπαμε ποτέ πως στο Μουντιάλ δεν θα έχουμε λάθη. Ίσως το 2014 να προσθέσουμε δυο ακόμα βοηθούς για να μην έχουμε παρόμοια θέματα.

Αυτό δεν σημαίνει πως δεν σκεφτόμαστε την χρήση βίντεο, αλλά αυτό που ίσως γίνει σύντομα είναι η προσθήκη δυο ακόμη βοηθών” δήλωσε ο γενικός γραμματέας της FIFA, Ζερόμ Βαλκε.

Υπέρ αυτής της άποψης είναι και ο Σεπ Μπλάτερ: “Όποια μορφή τεχνολογίας και να υπάρξει, στο τέλος ένας άνθρωπος θα είναι αυτός που θα πάρει την απόφαση. Γιατί να αφαιρέσουμε την ευθύνη από τον διαιτητή και να την μεταθέσουμε κάπου αλλού; Είναι πολύ σύνηθες σε κάθε ριπλέι μιας αμφισβητούμενης φάσης να υπάρχουν 10 ειδικοί οι οποίοι έχουν 10 διαφορετικές απόψεις. Στους οπαδούς αρέσει αυτή η διαμάχη. Είναι μέρος της φύσης του αθλήματος”.

Εντο: «Θα πάμε στους "4"»!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ένα από τα πιο δυνατά «χαρτιά» του ομοσπονδιακού τεχνικού της Ιαπωνίας, Τακέσι Οκάντα είναι ο Γιασουχίτο Εντο. Ο χαρισματικός μέσος των Ασιατών, ο οποίος αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης της ασιατικής ηπείρου, οδήγησε την Εθνική ομάδα της χώρας του στους «16» και κόντρα στην Παραγουάη, οι συμπατριώτες του ποντάρουν πολλά στην απόδοσή του.

Ο 30χρονος άσος μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της FIFA για την αναμέτρηση με τους Παραγουανούς, αλλά και για την γενικότερη πορεία της Ιαπωνίας στο Mundial.


Οσον αφορά στο άψογο φάουλ που εκτέλεσε και σκόραρε κόντρα στη Δανία είπε: «Εκτέλεσα το φάουλ, όπως κάνω πάντα. Δεν έκανα κάτι διαφορετικό. Όμως κάθε φορά πρέπει να διαλέγω διαφορετική γωνία εφόσον χρειαστεί».

Για την Παραγουάη ο Εντο τόνισε: «Εχουμε παρακολουθήσει τα παιχνίδια της στην διοργάνωση. Είναι μια ομάδα με παίχτες που δουλεύουν σκληρά στο γήπεδο και έχουν μεγάλη δημιουργικότητα. Θα πρέπει να παλέψουμε σκληρά για να τους κερδίσουμε».

Για το αν ισχύει το γεγονός ότι η Ιαπωνία στηρίζεται στα στημένα και στην ταχύτατη ανάπτυξη ο Εντο συμφώνησε λέγοντας: «Είναι σωστή αυτή η άποψη. Εχουμε δουλέψει πολύ στις προπονήσεις πάνω στα στημένα, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο θα «ξεδιπλωνόμαστε» γρήγορα στην επίθεση».

Τέλος, όσον αφορά στις προσδοκίες του από το Mundial είπε: «Είμαι πολύ αισιόδοξος και πιστεύω ότι θα φτάσουμε μέχρι τα ημιτελικά».

Τζο Κόουλ: «Ήμασταν χάλια»!


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Απογοητευμένος για την πορεία της εθνικής Αγγλίας στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής εμφανίστηκε ο Τζο Κόουλ, ύστερα από τη βαριά ήττα από τη Γερμανία στους «16» της διοργάνωσης. «Ήμασταν χάλια από τα φιλικά μέχρι το ματς με την Γερμανία», τόνισε ο διεθνής άσος.

Στη συνέχεια, ο 29χρονος παίκτης δήλωσε: «Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε από τα πρώτα φιλικά μέχρι και την φάση των "16". Οι λόγοι είναι πολλοί. Υπήρχαν μεγάλες απαιτήσεις και θέλαμε να κατακτήσουμε το τρόπαιο, όμως δεν τα καταφέραμε».

Καταλήγοντας, ο Κόουλ ανέφερε: «Νοιώθουμε πως απογοητεύσαμε τους εαυτούς μας, τον προπονητή και φυσικά τον κόσμο. Δεν θέλω να μπω σε θέματα τακτικής. Είμαι απλά απογοητευμένος και θέλω να απολογηθώ στον κόσμο. Τίποτα άλλο».

ΟΣΦΠ: Δοκιμάζει Μπαμποβιτς, έφτασε ο Βούκσεβιτς


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Έναν νέο παίκτη θα έχει στη διάθεσή του από σήμερα ο Έβαλντ Λίνεν στην προετοιμασία του Ολυμπιακού. Ο Γερμανός τεχνικός θα δοκιμάσει τον Σέρβο μέσο, Στέφαν Μπάμποβιτς για τις επόμενες ημέρες και θα κρίνει εάν μπορεί να προσφέρει στην ομάδα. Στην περίπτωση αυτή ενδέχεται να αποκτηθεί.

Ο Μπάμποβιτς την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στην Φέγενορντ ως δανεικός από την Ναντ, με την οποία έχει συμβόλαιο μέχρι και το 2011.

Ο Μπάμπόβιτς είναι 23 ετών και έχει την ικανότητα να αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις από τη μεσαία γραμμή και μπροστά. Με την Φέγενορντ ο Σέρβος μέσος αγωνίστηκε σε δέκα παιχνίδια και σκόραρε μια φορά.

Στην Αθήνα ο Βούκσεβιτς

Εδώ και λίγη ώρα ο Σιμόν Βούκσεβιτς βρίσκεται στην Ελλάδα. Ο Μαυροβούνιος αριστερός μεσοεπιθετικός αναμένεται να περάσει τις επόμενες ώρες από τα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός στην πλατεία Αλεξάνδρας για να τακτοποιήσει τις λεπτομέρειες για τον δανεισμό του από την Σπόρτινγκ Λισσαβόνας.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: «Πιέζει» για Αμπουμπακάρι


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την απόκτηση του Μοχάμεντ Αμπουμπακάρι εξετάζουν στον Πανσερραϊκό. Ο Γκανέζος αμυντικός μέσος αγωνιζόταν στο παρελθόν στην ομάδα των Σερρών και παραχωρήθηκε στον ΠΑΟΚ. Ακόμα ένας παίκτης που ενδιαφέρει τα «λιοντάρια» είναι ο Νίκος Αραμπατζής, ο οποίος επίσης έχει φορέσει την φανέλα της ομάδας των Σερρών.

Στον «δικέφαλο του Βορρά» δεν αγωνίστηκε και παραχωρήθηκε δανεικός στον Λεβαδειακό και πλέον επέστρεψε στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Σημαντικό ρόλο στην απόφαση του παίκτη ενδεχομένως να παίξει και η επιθυμία της συζύγου του, η οποία κατάγεται από τις Σέρρες. Παράλληλα στον Πανσερραϊκό καλοβλέπουν και την περίπτωση του Νίκου Αραμπατζή, ο οποίος δεν φαίνεται να είναι στα πλάνα του Μάριο Μπερέτα.

Σορλέν:"Πάμε όπως και πέρσι"

http://www.sport24.gr/ast/cov/66/665877_b.jpgΟ Ολιβιέ Σορλέν μίλησε για την επιτυχημένη περσινή σεζόν, που έφερε τον ΠΑΟΚ μια ανάσα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 25 χρόνια και την επιστροφή του Δημήτρη Σαλπιγγίδης στον Δικέφαλο. Ο Ολιβιέ Σορλέν μπορεί να μην έκανε και την καλύτερη του σεζόν την χρονιά που μας πέρασε, όμως αποτελεί έναν από τους πιο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ.

Μιλώντας στο Olapaok.gr αναφέρθηκε στην περσινή σεζόν και την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, ενώ έδωσε το σύνθημα για μια πορεία ανάλογη με την περασμένη.

"Πρέπει να προχωρήσουμε κι άλλο αυτό που χτίσαμε πέρσι. Να το δούμε ακόμη πιο σοβαρά, έτσι ώστε να μην γίνουν τα λάθη που μας ταλαιπώρησαν στην αρχή της προηγούμενης περιόδου. Είχα δηλώσει πέρσι ότι μετά την καταιγίδα βγαίνει το ουράνιο τόξο και ο ήλιος, αλλά αν εσύ συνεχίσεις να κρατάς την ομπρέλα, δεν καταφέρνεις τίποτα. Αυτή είναι μια φράση που συνηθίζουμε να λέμε στην Γαλλία και πρέπει να την έχουμε στο μυαλό μας".

Στη συνέχεια μίλησε για το μεγάλο ατού του ΠΑΟΚ: "Γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον πολύ καλά. Ο κάθε παίκτης ξέρει τον ρόλο του στην ομάδα και απλά πρέπει να συνεχίσουμε την δουλειά που κάναμε μέχρι σήμερα. Ξέρω ότι μας περιμένει πολύ τρέξιμο στην προετοιμασία, έχω δουλέψει με Ιταλό προπονητή, τον Γκουιντολίν στην Μονακό και ξέρω πως δουλεύουν".

Για την μεταγραφή του Σαλπιγγίδη, τόνισε: "Είναι ποδοσφαιριστής που κατέκτησε το νταμπλ και παίζει στην Εθνική ομάδα της Ελλάδας. Δεν χρειάζεται να προσθέσω κάτι άλλο εγώ."

Τέλος ο Γάλλος άσος θέλησε να αφήσει πίσω του την κακοτυχία που βίωσε φέτος και προχωρήσει μπροστά.

"Φέτος, ελπίζω να έχω μία χρονιά χωρίς προβλήματα (πέρσι ο ίδιος και η οικογένειά του είχαν πέσει θύματα διάρρηξης) και να είμαι απόλυτα αφοσιωμένος στο ποδόσφαιρο. Θέλω να συνδυάσω τον ερχομό της κόρης μου με μία πρόκριση στους ομίλους".

Ινιέστα:"Φαβορί η Αργεντινή"

http://www.sport24.gr/ast/cov/in/iniesta_2010_6_9_18_50_22_b.jpgΟ Αντρές Ινιέστα αποποιήθηκε τον τίτλο του φαβορί για την Ισπανία και θεώρησε ότι η Αργεντινή είναι η ομάδα που είναι σε πλεονεκτική θέση.Οι Ίβηρες αντιμετωπίζουν την Πορτογαλία την Τρίτη στη φάση των "16" της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης και ο άσος της Μπαρτσελόνα αναφέρθηκε στην ομάδα του Μαραντόνα και τον συμπαίκτη του στους "μπλαουγκράνα", Λιονέλ Μέσι, λέγοντας:

"Οι υποψήφιες είναι εκείνες που κάνουν σωστά τα πράγματα έως τώρα και η Ισπανία δεν το έχει κάνει αυτό.

Δεν ξέρω αν ο Μέσι είναι αόρατος αλλά λέω ότι στην Αργεντινή πρέπει να είναι περήφανοι γι΄αυτόν. Είναι ένας φανταστικός παίκτης.

Ανταλλάσουμε μηνύματα, δεν τον έχω δει αλλά θα έρθει η ώρα. Όπως βλέπω για την ώρα μου δίνει την εντύπωση ότι είναι σε καλή ομάδα".

Διπλή «κυανέρυθρη» ενίσχυση!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/6a8b79771f780b8a23bc603782be9080_L.jpg?1277705206?1277705206?1277705206Στην Αθήνα για λογαριασμό του Πανιωνίου βρίσκονται από το βράδυ της Κυριακής οι Ρικάρντο Βαζ Τε και Ντράγκαν Πάλιτς, οι οποίοι αναμένεται να περάσουν από ιατρικές εξετάσεις και ακολούθως θα υπογράψουν συμβόλαιο με τους «κυανέρυθρους». Μπορεί τις τελευταίες μέρες ο Πανιώνιος να έχει αποδυναμωθεί μετά την αποχώρηση των Φαμπιάν Εστογιανόφ και Γιώργου Τζαβέλα, η διοίκηση του Ιστορικού όμως βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση δύο ποδοσφαιριστών, οι οποίοι θα προσθέσουν ταλέντο και εμπειρία στον σύλλογο της Νέας Σμύρνης.

Ο λόγος για τους Ρικάρντο Βαζ Τε και Ντρλαγκαν Πάλιτς, οι οποίοι βρίσκονται μία «ανάσα» από την μετακίνηση τους στους «κυανέρυθρους» και ήδη βρίσκονται στην Αθήνα για να περάσουν από ιατρικές εξετάσεις και έπειτα να υπογράψουν συμβόλαιο με τον Ιστορικό.

Ο Βαζ Τε είναι 23 ετών και αγωνίζεται στην επίθεση, ενώ είναι διεθνής με την under-21 της Πορτογαλίας και είναι γνωστός από τη θητεία του στην Μπόλτον.
Όσον αφορά τον Πάλιτς, είναι 27 ετών, παίκτης μεσαίας γραμμής και είναι Βόσνιος, ο οποίος έχει γεννηθει στην Γερμανία.
Έχει αγωνιστεί στην Καϊζερσλάουτερν, ενώ από το 2004 μέχρι το 2008 ήταν παίκτης της Χόφενχαϊμ.

Όλα ή τίποτα για Ισπανία

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/bfcd89975809f385a441bee206b2dbfe_L.jpg?943912800?943912800?943912800Ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε έπλεξε το εγκώμιο της Πορτογαλίας ενόψει της μεταξύ τους αναμέτρησης για τους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ισπανίας τόνισε πως τα ματς από εδώ και πέρα χαρακτηρίζοντας ως «όλα ή τίποτα». Ο προπονητής των «φούριας ρόχας» στάθηκε και στην αμυντική λειτουργία των Πορτογάλων καθώς ακόμα δεν έχουν δεχτεί γκολ στο Μουντιάλ: «Η Πορτογαλία είναι μια καταπληκτική ομάδα. Εχει τον Κριστιάνο Ρονάλντο που είναι υπέροχος παίκτης. Είναι η μοναδική ομάδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου που δεν έχει δεχτεί γκολ. Αυτό δείχνει πως είναι έν δυνατό σύνολο και δεν ξεχωρίζουν απλά κάποιοι παίκτες. Θα είναι ένα δύσκολο ματς αλλά όλα τα παιχνίδια σε αυτή τη φάση είναι δύσκολα καθώς έχουν μείνει οι καλύτερες ομάδες. Κάθε αναμέτρηση τώρα είναι όλα ή τίποτα και θέλουμε το καλύτερο από κάθε παίκτη».

Υπογράφει ο Σάντος…

Υπογράφει ο Σάντος…

Στην Ελλάδα θα βρίσκεται σήμερα ο Φερνάντο Σάντος που θα συνεχίσει την προπονητική του καριέρα στην εθνική ομάδα, όπως φημολογούνταν εδώ και αρκετό καιρό. Ο Πορτογάλος τεχνικός έρχεται για να ενεργοποιήσει την συμφωνία με την ΕΠΟ και να αναλάβει πλέον τα ηνία της εθνικής, αντικαθιστώντας τον Ότο Ρεχάγκελ.

«Παράδειγμα ντόπας ο Ντιέγκο»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/4a1d68aa1a288b519955d91242bdf7c3_L.jpg?1277703197?1277703197?1277703197Τα επικριτικά σχόλια του Μαραντόνα περί «προδοσίας» του Λα Βόλπε για το παιχνίδι Αργεντινή-Μεξικό δεν έμειναν αναπάντητα από τον δεύτερο.

Ο τέως τεχνικός της ομάδας του Μεξικό… απάντησε με καυστικό τρόπο τονίζοντας ότι ο Μαραντόνα είναι ένα κακό παράδειγμα για τον κόσμο.

«Όταν είσαι προδότης σημαίνει ότι πουλάς τον πλούτο και την κουλτούρα της χώρας σου. Εγώ κάνω επενδύσεις για την πατρίδα μου.

Είμαι πολίτης της χώρας μου και νομοταγής. Ο Μαραντόνα ήταν σπουδαίος ποδοσφαιριστής αλλά στην προσωπική του ζωή… ήταν χάλια. Δεν είναι καλό παράδειγμα ένας ντοπέ πρώην ποδοσφαιριστής», είπε ο Λα Βόλπε.

Φονιάς για την μπάλα

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/e7d3156156bbc2668d21372918e3bf8a_L.jpg?1277701806?1277701806?1277701806Πολλές φορές το ποδόσφαιρο οδηγεί σε παράκρουση. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που έχουν σημειωθεί, κυρίως με αυτοκτονίες. Στις ΗΠΑ, ένας άνδρας διέπραξε διπλό φόνο για ένα ματς του Μουντιάλ. Το τραγικό περιστατικό έλαβε χώρα στο Ντάλας του Τέξας. Δημοσιεύματα του Τύπου ανέφεραν ότι ένα ματς του Παγκοσμίου Κυπέλλου έγινε η αιτία να χαθούν δύο ζωές, καθώς ένας άνδρας σκότωσε σε έξαλλη κατάσταση δύο νεαρούς, με τους οποίους λίγη ώρα νωρίτερα λογομαχούσε, σε μια γιορτή όπου παρευρίσκονταν.

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Χεράρδο Μοντρεάλ μετά τον καυγά ο δράστης πήρε από το αυτοκίνητό του ένα όπλο και άρχισε να πυροβολεί τραυματίζοντας θανάσιμα δύο άτομα ηλικίας μόλις 17 και 18 ετών, ενώ και ο ίδιος τραυματίστηκε στο πόδι.
Οι αρχές δεν έδωσαν στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες ούτε τα ονόματα των θυμάτων ή του δολοφόνου, ο οποίος συνελήφθη άμεσα και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος, μέχρι να οδηγθεί ενώπιον της δικαιοσύνης.

Θέλει πίσω Κουτσιανικούλη!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/2258ec4f6513101098eae9812c6559ed_L.jpg?1277702790?1277702790?1277702790Το «μπαμ» με την απόκτηση του Βασίλη Κουτσιανικούλη ψάχνει ο Εργοτέλης που ήδη έχει βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις του ΠΑΟΚ για να τον πάρει πίσω ως δανεικό. Ο Εργοτέλης δεν έχει βρει τον κατάλληλο άνθρωπο για το δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής με αποτέλεσμα να στρέφεται στην λύση του 22χρονου μεσοεπιθετικού. Οι πρώτες επαφές μεταξύ των δύο πλευρών ανέδειξαν ότι υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια ώστε να παραχωρηθεί ο παίκτης ως δανεικός.

Μάλιστα, στο "κιτρινόμαυρο" στρατόπεδο εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι ο Βασίλης Κουτσιανικούλης θα φορέσει ξανά την φανέλα του Εργοτέλη ενώ στο Κρητικό σωματείο "ποντάρουν" στην επιθυμία του ίδιου του ποδοσφαιριστή να πάρει χρόνο συμμετοχής και να δείξει το ταλέντο του στο νέο τεχνικό του ΠΑΟΚ Μάριο Μπερέτα.

Αυτό που μας λείπει είναι ένας… Λίπι!

http://profile.ak.fbcdn.net/object3/1140/99/n110512810174_3290.jpg

«Αναλαμβάνω όλη την ευθύνη για αυτό που έγινε. Αυτό γιατί όταν μία ομάδα φθάνει σε ένα τόσο σημαντικό ραντεβού όπως αυτό με τον τρόμο στα πόδια, στα κεφάλια και τις καρδιές της, ανίκανη να εκφραστεί, αυτό σημαίνει πως ο προπονητής δεν την έχει προετοιμάσει σωστά γι’ αυτό το επίπεδο».

Όχι, αυτά τα λόγια δεν ανήκουν στον Οτο Ρεχάγκελ. Ανήκουν στον πρώτο ΜΑΓΚΑ Μαρτσέλο Λίπι. Μιλάμε για έναν προπονητή που κατέκτησε δεκάδες τίτλου στην Ιταλία και που στέφθηκε Πρωταθλητής Κόσμου του 2006. Θα μπορούσε κάλλιστα να πει «βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, αντιδράσαμε, είχαμε ευκαιρίες αλλά δεν τα καταφέραμε» όπως σχολίαζε ο Ρεχακλής. Αλλά… δεν!
«Ο Λίπι κουβάλησε στη Νότια Αφρική μία ομάδα χωρίς ταλέντο και χωρίς φαντασία ενώ ο Καναβάρο είναι ένας πρώην ποδοσφαιριστής».

Αν αλλάξετε τα ονόματα του Λίπι με του Ρεχάγκελ και του Καναβάρο με του Χαριστέα, παραπλήσια δεν είναι;

Η Εθνική στο Παγκόσμιο Κύπελλο πέτυχε τον πρώτο στόχο αλλά και τον δεύτερο. Ο πρώτος ήταν να βάλει ένα γκολ. Ο δεύτερος να πάρει βαθμό/βαθμούς. Αδίκησε όμως τον εαυτό της. Και δεν αποκλείεται το τουρνουά να ολοκληρωθεί με μια αντίστοιχη, της δικής μας του 2004, έκπληξη. Μ’ αυτά που γίνονται εκεί, ποιος το αποκλείει;

Αδίκησε τον εαυτό της και της δυνατότητές της επειδή στις δύο ήττες έπαιξε με μόνο σχέδιο να μη δεχθεί γκολ και μπροστά ό,τι βγει. Και το 2004 έπαιζε έτσι αλλά είχε σχέδιο για όλες τις γραμμές. Εκανε φάσεις γαμώτο…

Ο Ρεχάγκελ καλώς έμεινε ως τώρα. Και από τη στιγμή που αποδέχθηκε μέσα του πως δεν μπορεί αλλάξει ποδοσφαιρική λογική, το πήρε απόφαση πέντε μήνες πριν πως ήρθε η ώρα να αποχωρήσει. Θα ήθελα τον Τοπαλίδη αντ’ αυτού, έστω και δοκιμαστικά αλλά η επιλογή του Φερνάντο Σάντος ήταν ειλημμένη. Μια επιλογή φως φανάρι προσωπική του Σοφοκλή Πιλάβιου, προσωπικά έχω πολλές αντιρρήσεις αλλά ως είμαστε λίγο ελαστικοί στην αρχή.

Αλλωστε επόμενος στόχος είναι η παρουσία το 2012 στην Ουκρανία και την Πολωνία, στο επόμενο EURO. Οι συνεχείς εμφανίσεις σε τελικές φάσεις καθιερώνουν τέτοιες ομάδες στη συνείδηση άπαντων και όχι αποκλειστικά και μόνο τα αποτελέσματα.

Αυτό που μας λείπει είναι ένας… Λίπι. Κάποιος που δεν θα κρύβεται πίσω από τα αποτελέσματα και θα λέει φάτσα κάρτα την αλήθεια. Την αλήθεια όπως είναι και όχι όπως τη βλέπει αυτός και το επιτελείο του. Ο Μαρτσέλο κατέβασε 4-3-3 κόντρα στην Παραγουάη παίζοντάς τα όλα για όλα. Εμείς, στη θέση του (κι αν δεν έπεφτε το κράξιμο μετά τη Νότια Κορέα) θα παίζαμε 5-4-1 με κορυφή τον Χαριστέα. Επιμελεια Koubanezos

Η Ελληνοποίηση της Α.Ε.Κ.

http://profile.ak.fbcdn.net/hprofile-ak-snc4/hs624.ash1/27533_7644149709_7982_n.jpg

Αυτό είναι το ανέκδοτο που κυκλοφορούσε πριν 3 μήνες στην κιτρινόμαυρη Π.Α.Ε. Υποτίθεται πως η Α.Ε.Κ. με τον Bajevic θα κινούνταν προς την απόκτηση νέων εξελίξιμων Ελλήνων ποδοσφαιριστών. Μόνο που οι Έλληνες που ήρθαν ήταν μόλις 3. Αργυρίου και Ματεντζίδης από Πανθρακικό και επέστρεψε ο 35χρονος(τα κλείνει σε 2 μήνες) Νίκος Λυμπερόπουλος.

Ας μετρήσουμε και την ανανέωση του Παναγιώτη Λαγού στην Ελληνοποίηση.

Τα υπόλοιπα ονόματα…Ντιόπ, Έντερ,Νταβιντ Γκαρσία,Σάλατιτς,Αλόνσο,Ζεοβάνι,Μρίντια,Καιτά,Βεντ,Δέλλας…

Αυτή η Ελληνοποίηση θα ξεκινούσε από πέρσι μάλιστα!Και μόλις την τέταρτη αγωνιστική απέναντι στα Γιάννινα η ΑΕΚ για πρώτη φορά στην ιστορία της αγωνίστηκε για 28 λεπτά χωρίς ούτε έναν Έλληνα στην εντεκάδα μιας και ο μοναδικός που ξεκίνησε το ματς-ο Μιχάλης Παυλής- αντικαταστάθηκε από τον Μπλάκνο στο 46’ και μέχρι το 74’ που μπήκε ο Καφές αντί του Νέμεθ η Ελληνοποιημένη ΑΕΚ δεν είχε Έλληνα εντός των τεσσάρων ασβεστοποιημένων γραμμών του γηπέδου των Ζωσιμάδων…

Είπαμε παγκοσμιοποίηση αλλά εδώ το θέμα ξεφεύγει! Επιμελεια kardinalios

Ανακοινώνει μεταγραφές ο Πανιώνιος


Ο Φερνάντες σε φάση από το παιχνίδι Πανιώνιος-Αρης Ο Πανιώνιος είναι έτοιμος να ανακοινώσει τουλάχιστον μία μεταγραφή την Δευτέρα, ενώ υπάρχει η πιθανότητα να τελειώσει άλλη μία μέχρι το απόγευμα της ίδιας ημέρας, όταν και θα πραγματοποιηθεί η πρώτη προπόνηση που θα σημάνει και την έναρξη της προετοιμασίας για την νέα περίοδο.

Η φημολογία που αναπτύχθηκε την Κυριακή το βράδυ, θέλει τους Νεοσμυρνιώτες να είναι πολύ κοντά στην απόκτηση του Ντάριο Φερνάντες, που είναι το "αγαπημένο" παιδί της εξέδρας. Αλλωστε και ο ίδιος έχει δηλώσει ότι θέλει να επιστρέψει στον Πανιώνιο, από την στιγμή που δεν συνεχίζει την καριέρα του στο Ισραήλ και την Μπεϊτάρ, μετά την περσινή χρονιά που είχε με τον Αρη.

Από κει και πέρα, οι πληροφορίες θέλουν την ομάδα της Νέας Σμύρνης να είναι επίσης πολύ κοντά στην ανακοίνωση της απόκτησης ενός επιθετικού, ο οποίος αγωνίστηκε ή αγωνίζεται αυτή την στιγμή με την ομάδα του στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι η διοίκηση θέλει να ανακοινώσει τουλάχιστον μία μεταγραφή, για να αλλάξει και το κλίμα στις τάξεις των οπαδων, που δεν είναι και το καλύτερο μετά τον δανεισμό του Φαμπιάν Εστογιανόφ στην Πενιαρόλ για τον επόμενο ένα χρόνο.

Η Ομόνοια απάντησε για Πατσατζόγλου


Σκόραραν Πατσατζόγλου και Καρυπίδης... Παίκτης της Ομόνοιας ο Χρήστος Πατσατζόγλου, είναι ποδοσφαιριστής που σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν τελευταία, ενδιέφερε τον ΠΑΟΚ. Διερευνήθηκε η διάθεση του Πατσατζόγλου να ρίξει τις απαιτήσεις του κάτω από τις 600.000 ευρώ που λαμβάνει ετησίως από την Ομόνοια. Ωστόσο, ακόμη κι αν ρίξει τις απαιτήσεις του είναι δύσκολο ο ΠΑΟΚ να κινηθεί για την απόκτησή.

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Ομόνοιας, Θεόδωρος Καυκαρίδης, με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα "kerkida.net", ξεκαθάρισε: "Δεν υπάρχει απολύτως τίποτα. Ο Πατσατζόγλου πολύ σύντομα θα βρίσκεται στην Αυστρία για να ενσωματωθεί με την υπόλοιπη αποστολή".

Ο Αραμπατζής φεύγει...
Ο Αραμπατζής έχει ως πρώτο του στόχο την παραμονή του στον ΠΑΟΚ, αλλά, ο ΠΑΟΚ φαίνεται να τον οδηγεί προς την έξοδο. Μάλλον δεν υπολογίζεται για τη νέα χρονιά και, από ότι φαίνεται, δεν θα είχε πρόβλημα να μετακομίσει στην Ξάνθη ή στη Λάρισα. Η ακριτική ομάδα, φαίνεται να είναι έτοιμη να δώσει ένα ποσό ώστε να πάρει τον Αραμπατζή με ελεύθερη μεταγραφή. Με τον εκπρόσωπο του παίκτη, η διαφορά μεταξύ των δύο πλευρών είναι στις 30.000 ευρώ περίπου.

Οι ομάδες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του Αραμπατζή είναι η Ξάνθη η Λάρισα, η Κέρκυρα και ο Πανσερραϊκός. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος ο παίκτης κοιτά προς... Ξάνθη και λοξοκοιτά προς τη Λάρισα, ενώ παρουσιάζεται αρνητικός για την Κέρκυρα και τον Πανσερραϊκό.

Φωτο Ημερας

Τέτοιες διαιτησίες θέλουμε...

Ειπε...................

http://profile.ak.fbcdn.net/object2/312/10/n121261954559055_2612.jpg "Κάναμε κάποια λάθη στις αντεπιθέσεις των γερμανών, αλλά οι διαιτητές έκαναν μεγαλύτερα λάθη..."

Φάμπιο Καπέλο

(Ο τεχνικός της Αγγλίας, μετά τη συντριβή από τη Γερμανία και τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Μουντιάλ)



Ψιθυροι..........

  • Τρίβουν τα χέρια τους οι Ελληνες διαιτητές με τα εγκλήματα που κάνουν οι συνάδελφοί τους στο Μουντιάλ! Αντε μετά να τους πεις κουβέντα...
  • Στην Ιταλία, λέει, θέλει να κλείσει την καριέρα του ο Κόμπι Μπράιαντ, καθώς εκεί έπαιξε μπάσκετ για πολλά χρόνια ο πατέρας του, Τζο. Ρε Κόμπι, δεν έρχεσαι και μια βολτίτσα προς τα 'δω;
  • Κάποιοι... ξεχασμένοι φίλοι του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΠΑΠ, Γιάννη Σπανουδάκη, από την εποχή του "Αθήνα 2004", τον θυμήθηκαν και του ζήτησαν οικονομική βοήθεια. Το θέμα είναι ότι τώρα τους έχει ξεχάσει αυτός, γιατί θυμάται τη συμπεριφορά τους εκείνες τις... ένδοξες ημέρες.
  • Ο Γιάννης Παπαδόπουλος περιμένει πως και πως να κλείσει στον Ολυμπιακό το... φιλαράκι του, ο Τάσος Παπάζογλου. Οι δύο τους έχουν άριστη σχέση από την εποχή που έπαιζαν μαζί στην Εθνική νέων και μάλιστα πριν από λίγες ημέρες είχε φιλοξενήσει ο Παπαδόπουλος τον Παπάζογλου στο εξοχικό του στην Χαλκιδική, όπου είχαν την ευκαιρία να τα πουν.


Κοντρέρας: «Μπορούμε να αποκλείσουμε τη Βραζιλία»

Κοντρέρας: «Μπορούμε να αποκλείσουμε τη Βραζιλία»

Τελικό χαρακτήρισε ο Πάμπλο Κοντρέρας τον σημερινο αγώνα της Χιλής με τη Βραζιλία, στο πλαίσιο της φάσης των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο αμυντικός του ΠΑΟΚ αναμένεται να παίξει βασικός κόντρα στη «σελεσάο» και έκανε λόγο για ανοιχτούς λογαριασμούς.
«Έχουμε ανοιχτούς λογαριασμούς με την Βραζιλία και θέλουμε να τους κλείσουμε», ανέφερε αρχικά ο 31 ετών άσος και πρόσθεσε: «Σίγουρα είναι φαβορί για τον τίτλο, όμως η ομάδα μου τα τελευταία τρία χρόνια έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων. Θα αντιμετωπίσουμε τον αγώνα σαν να παίζαμε τελικό. Δεν υπάρχου περιθώρια για λάθη. Ξέρω πως η προϊστορία με την Βραζιλία δεν μας ευνοεί, όμως αυτή η ομάδα έχει δείξει χαρακτήρα και πέρασε στην ιστορία μετά την πρόκριση στους «16″. Σεβόμαστε τους αντιπάλους, αλλά έχουμε όλα όσα χρειάζονται για να τους αποκλείσουμε».

Με δύο χρόνια καθυστέρηση...

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/f3aa3922358f7b8ca5aaa181752f5257_L.jpg?1277694425?1277694425?1277694425«Κοκκινίζει» λένε ο Οράσιο Καρντόσο. Ο Αργεντινός μέσος, βρίσκεται πολύ κοντά στο να μετακινηθεί στον Ολυμπιακό ιδιαίτερα μάλιστα, αν αποχωρήσει ο συμπατριώτης του Κριστιάν Λεντέσμα. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ενδιαφερθεί και προ διετίας για τον Καρντόσο όταν ήταν 29 ετών και προερχόταν από μια εκπληκτική χρονιά με τον Αστέρα Τρίπολης. Από τότε πάντως, ο 31χρονος μέσος δείχνει σημάδια πτωτικής πορείας.

Πέρυσι σε σύνολο 30 αγώνων έπαιξε στα 18 από τα οποία στα 6 έγινε αλλαγή. Μάλιστα, στα μισά από τα ματς που αγωνίστηκε πήρε κίτρινες κάρτες. Και είχε και τραυματισμό. Με λίγα λόγια ο Ολυμπιακός δεν τον πήρε πριν δύο χρόνια στην καλύτερη φάση της καριέρα του και θα πάει να τον πάρει τώρα προερχόμενος από τη χειρότερη σεζόν του στην Ελλάδα.

Μένει Ολλανδία ο Ρόμενταλ

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/9aab693b4c3d99243bff387aa7bc6315_L.jpg?1277696735?1277696735?1277696735Ο Ντένις Ρόμενταλ πολύ δύσκολα θα αποχωριστεί τον Άγιαξ και την Ολλανδία καθώς αυτό επιθυμεί και η οικογένειά του. Ο προπονητής του «Αίαντα», Μάρτιν Γιολ εξέφρασε την σιγουριά του για τον Δανό μεσοεπιθετικό.

Ο Σκανδιναβός άσος φέρεται να έχει προσελκύσει τόσο το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού όσο και του Ολυμπιακού αλλά αυτός προτιμάει τις... τουλίπες. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός παρότι το συμβόλαιο του με τον Αγιαξ ολοκληρώνεται σε λίγες μέρες δεν φαίνεται διατεθειμένος να αποχωρήσει από την Ολλανδία και βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την ανανέωση της συνεργασίας του.

Ο τεχνικός του συλλόγου του Αμστερνταμ, Μάρτιν Γιολ φαίνεται να βάζει τέλος στα όνειρα των «αιωνίων» με τις δηλώσεις που έκανε στο «Ajaxlife.nl», καθώς προανήγγειλε την παραμονή του Ρόμενταλ στον Αγιαξ: «Νομίζω ότι όλα βαίνουν καλώς όσον αφορά τον Ρόμενταλ. Ναι μεν είχε καλή παρουσία στο Μουντιάλ και σκόραρε προκαλώντας το ενδιαφέρον κάποιων ομάδων, αλλά είμαστε σε συνεχή επαφή. Εκτός όμως από τον Ντένις, μιλάω και με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του, που θέλουν να μείνουν στην Ολλανδία».

Μαραντόνα: "Νιώθω σαν να παίζω κι εγώ"

http://www.contra.gr/images/m/maradona_2806_m.jpgΜε έκδηλη την ικανοποίηση στο πρόσωπο του μετά τη νίκη επί του Μεξικού, ο Ντιέγκο Μαραντόνα υποστήριξε ότι νιώθει σαν να είναι ο... δωδέκατος παίκτης της Αργεντινής.

"Νιώθω σαν να βάζω την φανέλα και να παίζω και εγώ, είναι όμορφο να είναι μέρος αυτής της ομάδας παικτών, νιώθω υπερήφανος που μοιράζομαι αυτές τις στιγμές μαζί τους", ανέφερε χαρακτηριστικά ο τεχνικός της "αλμπισελέστε" και στη συνέχεια είπε με νόημα: "Έλεγαν πως δεν έχω ιδέα από προπονητική, αλλά ξαφνικά κερδίζω παιχνίδια και εξακολουθώ να είμαι ο ίδιος άνθρωπος".

Αναφορικά με το επόμενο παιχνίδι απέναντι στην Γερμανία για τα προημιτελικά του Μουντιάλ, ο Μαραντόνα δήλωσε:

"Από το ματς με το Μεξικό θα κρατήσουμε τα καλύτερα και μετά θα προσπαθήσουμε να βρούμε την καλύτερη ομάδα (11άδα) για να δείξουμε το ταλέντο ματς κόντρα στην Γερμανία".

"Θα είναι η ομάδα που θα μας δώσει την εγγύηση για να ξεπεράσουμε την Γερμανία. Ξέρουμε ότι έχουν διαφορετική ομάδα από το Μεξικό. Είναι πιο δυνατοί, αλλά θα βάλουμε τους κατάλληλους παίκτες στο γήπεδο για να τους νικήσουμε".

Αγκίρε: "Αισιόδοξοι για το μέλλον"

Την αισιοδοξία του για το μέλλον της εθνικής Μεξικού εξέφρασε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της ομάδας, Χαβιέ Αγκίρε, μετά την ήττα-αποκλεισμό από την Αργεντινή.

"Δεν είμαι χαρούμενος και εγώ είμαι υπεύθυνος για αυτό, έκανα αυτό που μπορούσα, αλλά κάτι έλειπε. Πάντως μπορούμε να κοιτάμε το μέλλον με αισιοδοξία. Έχουμε μια σπουδαία γενιά νέων παικτών που πρέπει να χρησιμοποιηθούν σωστά. Πιστεύω πως σε τέσσερα χρόνια θα είναι κορυφαίοι".

Όσον αφορά στο παιχνίδι, ο Μεξικανός προπονητής υποστήριξε ότι τα λάθη του διαιτητή και του Οσόριο στα πρώτα δύο γκολ, κόστισαν στην ομάδα του.

"Στα πρώτα λεπτά ήμασταν καλύτεροι, αλλά τα δύο λάθη έκαναν δραματική διαφορά. Αποσυντονιστήκαμε από το πρώτο γκολ, δεν είχαμε πνευματική ισορροπία για να ξεπεράσουμε το λάθος, το οποίο δεν ήταν δικό μας και μετά κάναμε και εμείς δεύτερο".

"Είπα στα παιδιά να έχουν ψηλά το κεφάλι και να είναι ήρεμοι, όλοι είναι άνθρωποι. Οι διαιτητές πρέπει να πάρουν αποφάσεις μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου και μπορεί να καταστρέψουν τα πάντα, συμβαίνει αυτό".

"Δεν ήμασταν σταθεροί. Υπήρχαν διαστήματα στα ματς με Νότιο Αφρική και Ουρουγουάη που δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι όπως στο ματς με την Γαλλία".