Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

“Γιατί μιλάει ο Κόντης;”

Ο πρόεδρος της Κ.Μ.Α., Παναγιώτης Στεφανίδης, μιλώντας στον “Arena 89.4″ εξαπέλυσε εντονότατα “πυρά” κατά του πρώην εκτελεστικού διευθυντή της ΠΑΕ Άρης, Γιάννη Κόντη, αναρωτώμενος το λόγο που επανειλημμένως μιλά δημοσίως για τον Άρη, εκφράζοντας το φόβο του πως ενδεχομένως θέλει να επιστρέψει στους “κίτρινους” ώστε να μη γίνει ο έλεγχος και να χαθούν στοιχεία. Επίσης εξέφρασε με απολυτότητα την γνώμη του πως πρέπει να περάσει από τον έλεγχο της Κ.Μ.Α. ο κάθε υποψήφιος επενδυτής σχετικά και με τον τρόπο που θα “ανοίξει” η Α.Μ.Κ., καθ’ ότι δεν θέλει να “ξεπουληθεί” ο Άρης και να είναι αυτός ο πρόεδρος της Λέσχης που θα το επιτρέψει αυτό. 
Ακόμη, μεταξύ άλλων, παρουσιάστηκε εμφανώς απορημένος για το τί φοβάται ο επενδυτής… “βουνό”, που όπως φημολογούνταν ενδιαφερόταν για την απόκτηση του Άρη.
Αναλυτικά, όσα δήλωσε έχουν ως εξής:
Για την χτεσινή πρώτη προπόνηση και τις συνθήκες που διαφέρουν από πέρυσι: “Kαι πέρυσι υπήρχε επίγνωση της κατάστασης, αλλά φέτος είναι διαφορετικά τα πράγματα. Πέρυσι υπήρχε ένα ρόστερ μόνο 14 παικτών, είχε γίνει ένα μήνα αργότερα από ότι φέτος, φέτος υπάρχει και το άρθρο 99. Γενικώς πέρυσι ήταν διαφορετικές οι συνθήκες. Υπάρχει ένας Πουλίδο, ένας Αγκάνθο, παιδιά που πέρυσι πήραν εμπειρίες”.
Για τις καλές σχέσεις ανάμεσα στην Κ.Μ.Α. και την ΠΑΕ: “Αυτό είναι το κλειδί. Υπάρχει κατανόηση των ρόλων που αναλογεί στον καθένα. Ο πρόεδρος κάθε βράδυ με ενημερώνει για κάθε τι. Υπήρξαν κάποιες τεχνητές εντάσεις, οι οποίες μάλλον έγιναν διότι δεν τους αρέσει ο κύριος Ηλιάδης ή δεν τους αρέσουμε εμείς. Δε λέω μέσα από τα μέλη των δ.σ., αλλά ευρύτερα από την οικογένεια του Άρη”.
Για τη μηδαμινή συμμετοχή του κόσμου στη Γ.Σ. αλλά και τη μη απαλλαγή στις παλιότερες διοικήσεις του φορέα: “Δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, ήταν τραγική η συμμετοχή του κόσμου στη Γενική Συνέλευση. Εμείς, όμως, θα συνεχίσουμε το ίδιο έργο μας, στον ίδιο δρόμο, δε θα παρεκκλίνουμε. Είναι ένα ισχυρό μήνυμα το γεγονός πως δε δόθηκε απαλλαγή στις προηγούμενες διοικήσεις της Λέσχης. Και μάλιστα για τη διοίκηση του κ. Γρανούζη, ήταν η δεύτερη φορά. Αυτό καταδεικνύει την αγανάκτηση για τις παλιότερες διοικήσεις, αλλά αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να απαξιωθεί ο φορέας. Επειδή απέτυχαν κάποια πρόσωπα σημαίνει πως απέτυχε ο φορέας; Προασπίζουμε τα συμφέροντα και τον ίδιο τον Άρη, όχι την Κ.Μ.Α”.
Για το ζήτημα της Α.Μ.Κ. αλλά και τον επενδυτή-”βουνό”: “Το κεντρικότερο ζήτημα είναι η Α.Μ.Κ., ένα ζήτημα που μας απασχολεί από πέρυσι. Αν υπάρχει ένα… “βουνό”, γιατί δε βγαίνει σήμερα να εμφανιστεί; Τί έχει να φοβηθεί; Δε νομίζω να έχει να φοβηθεί τίποτα. Εγώ θέλω να περάσει από έλεγχο ο τυχόν υποψήφιος επενδυτής. Θα περάσει από την ΕΕΑ, αλλά εμείς που να ξέρουμε το τι business plan έχει αυτός; Μπορεί να πει στην ΕΕΑ ότι θα τα δώσει για μεταγραφές; Εμείς δεν πρέπει να ξέρουμε;”
Για το αν φοβάται ότι μπορεί να έρθει και να πάρει οποιοσδήποτε “εν λευκώ” την ομάδα αλλά και συγκεκριμένα τον Γιάννη Κόντη: “Βεβαίως και φοβόμαστε για το ποιος μπορεί να έρθει στην ομάδα, δε σας κρύβω πως έχω φοβίες. Δεν κοιμήθηκα χτες το βράδυ! Θα τα πούμε πολύ σύντομα με τον κ. Κόντη. Μήπως θέλει να έρθει να πάρει την ομάδα ώστε να μην γίνει ο έλεγχος και να χαθούν στοιχεία; Μιλάει αυτός για τη Λέσχη ως το “φορέα του 50άρικου;” Αυτός πόσα λεφτά είχε βάλει; Αυτός, κατά δήλωσή του, δεν γνώριζε τι γινόταν στα οικονομικά της ομάδας. Γιατί βγαίνει και μιλάει κάθε εβδομάδα σε ραδιόφωνα; Δε σας παραξενεύει; Μήπως “οργώνει” το έδαφος;”
Για την επιθυμία του να έρθει επενδυτής: “Δε μπορώ να αφήνονται σκιές για το ότι εμείς φρενάρουμε κάποιον επενδυτή. Εμείς θέλουμε να έρθει επενδυτής, αλλά να τον ελέγξουμε. Ξαναλέω, αν υπάρχει “βουνό”, τί έχει να φοβηθεί; Την Κ.Μ.Α. θα φοβηθεί; Εάν θέλει, ας πάρει και τον Ερασιτέχνη και το ποσοστό του. Πόσο πιο ξεκάθαρη άποψη μπορώ να εκφράσω από το θέλω να έρθει ένας επενδυτής, να πάρει και να ξεχρεώσει την ομάδα; Δε θέλω να είμαι εγώ αυτός που ως πρόεδρος της Κ.Μ.Α. θα συνδέσει το όνομά του με πιθανό “ξεπούλημα” του Άρη. Για τον Άρη μιλάμε. Και για μένα, είναι μικρό το ποσό των 7.5 εκ. ευρό κι ας έχει προβλήματα και χρέη. Έχει, όμως, το άρθρο 99, έχει 6.5 εκ. έσοδα κάθε χρονιά”.
πηγή: arenafm.gr 

“Να φέρει 3-4 κράχτες ο Σαββίδης”

Ο παλαίμαχος παίκτης του ΠΑΟΚ, Νίκος Αλαβάντας, μίλησε στον “Arena 89.4″ και υπογράμμισε πως ο Ιβάν Σαββίδης θα πρέπει να κάνει πιο αξιόλογες μεταγραφές, να φέρει 3-4 “κράχτες”, οι οποίοι θα κάνουν τη διαφορά, καθ’ ότι με τις ως τώρα κινήσεις που έχουν γίνει δεν βλέπει ότι μπορεί να πάει για πρωτάθλημα η ομάδα, όπως επιθυμεί διακαώς ο ιδιοκτήτης του “δικεφάλου”.
Πιο συγκεκριμένα, τόνισε τα παρακάτω:
Για τις μεταγραφές που έχει κάνει ο ΠΑΟΚ αλλά και την αναγκαιότητα να γίνουν σπουδαιότερες κινήσεις: “Από τις μεταγραφές που έχει κάνει ο ΠΑΟΚ ως τώρα, νομίζω πως κανείς δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. Ο Σκόνδρας έχει δείξει κάποια πράγματα, αλλά γενικώς όλες οι μεταγραφές δεν είναι για μεγάλα πράγματα. Όταν ο κ. Σαββίδης μιλάει για πρωτάθλημα, πρέπει να φέρει και ανάλογους παίκτες. Έχει να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, που έχει πολύ καλή ομάδα. Θεωρώ πως πρέπει να φέρει 3-4 παίκτες- κράχτες, που θα κάνουν τη διαφορά. Δε βλέπω ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάει για πρωτάθλημα με αυτούς τους παίκτες”.
Για το αν θεωρεί τον Χουμπ Στέφενς μεγάλο προπονητή: “Ασφαλώς και είναι μεγάλος και σπουδαίος προπονητής ο Στέφενς. Έχει δείξει τις δυνατότητές του και στην Σάλκε και στην Αϊντχόφεν. Επιβάλλει πειθαρχία, ας ελπίσουμε να το κάνει και στον ΠΑΟΚ”.
πηγή: arenafm.gr 

Στέφενς: «Όλοι θα έχουν τις ευκαιρίες τους»

Τις σκέψεις του για το νέο ΠΑΟΚ ανέλυσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το βράδυ ο Χουμπ Στέφενς. Ο Ολλανδός τεχνικός μίλησε για ίσες ευκαιρίες προς όλους τους παίκτες, ενώ τόνισε ότι όποιος βρει απέναντί του τον ΠΑΟΚ στην κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ δε θα πρέπει να αισθάνεται άνετα.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Χουμπ Στέφενς:

Για την εντύπωση του από τις πρώτες προπονήσεις με την ομάδα και την σημερινή εκδήλωση: Την πρώτη μέρα υπήρχε νευρικότητα αλλά ομαλοποιούνται τα πράγματα. Το σημερινό πράγμα για μένα ήταν εντυπωσιακό με τον κόσμο, αν και έχω εμπειρία από οπαδούς. ¨Εμείς δουλεύουμε τώρα με νέους παίκτες αφού λείπουν και οι διεθνείς. Εγώ αρέσκομαι στο να δουλεύω με μικρούς σε ηλικία παίκτες και μου αρέσει αυτό".

Για το ότι υπάρχουν πολλοί παίκτες στο ρόστερ. Με πόσους θα δουλέψει; Έχει καταλήξει που χρειάζεται ο ΠΑΟΚ ενίσχυση; " Να αρχίσω από το τέλος. Θέλω 23-24 άτομα να δουλεύουν στις προπονήσεις. Εμείς έχουμε τώρα 28 χωρίς τους διεθνείς. Είναι καλό που τώρα δουλεύω και με νέους και το ρόστερ είναι μεγάλο. Γιατί έχουν ευκαιρία να παίξουν στην πρώτη ομάδα. Τώρα σε ότι αφορά το που χρειάζεται ενίσχυση δε θα απαντήσω και το κάνω εσκεμμένα (χαμογελά). Σίγουρα στο ρόστερ ξέρω τι ιδιότητες έχει και τι λείπει απ' αυτό και στην πορεία θα δω αν μπορούμε να κάνουμε κάτι με παίκτες για να τους πάρουμε. Αλλά τώρα θέλω να δω τις δυνατότητες του υπάρχοντος ρόστερ".

Για την επιστροφή του Γκαρσία και αν βλέπει ότι είναι σε καλή κατάσταση: "Όλοι θα πάρουν την ευκαιρία τους αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έλειπε πολύ καιρό. Ο παίκτης θέλει μεγάλο διάστημα για να επιστρέψει και λόγω ηλικίας και με τόσο μεγάλο διάλλειμα θέλει το χρόνο του για να μπει στην ομάδα. Εμείς είμαστε προσεκτικοί και φάνηκε και σήμερα αφού όταν ήρθε η ώρα των σουτ τον έβγαλα για να τον προστατέψω. Θα είμαι προσεκτικός με την ενσωμάτωση του στην ομάδα".

Για το αν επηρεάζει τον σχεδιασμό της ομάδας στην προετοιμασία το ότι ο ΠΑΟΚ έχει στόχο να μπει στους ομίλους και αν μπορεί να συνδυάσει και την προώθηση νέων παικτών: "Είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε. Ξέρουμε το πρόγραμμα και τις υποχρεώσεις μας για το CL. Εμείς θέλουμε να κάνουμε μια καλή προετοιμασία έτσι ώστε να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν καλύτεροι στο επίσημο πρώτο παιχνίδι".

Για το τι οραματίζεται ο ίδιος σε ότι αφορά τον ΠΑΟΚ και τι μπορεί να περιμένει ο κόσμος να δει από την νέα ομάδα; "Να κερδίσουμε το πρώτο ματς. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Πρέπει να κάνουμε καλή δουλειά αλλά πρέπει να κερδίζουμε τα παιχνίδια. Αυτό είναι το σημαντικό. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο και ότι θα μας λείψει ο κόσμος αφού η Τούμπα είναι τιμωρημένη. Αλλά θα το αντιμετωπίσουμε και αυτό επαγγελματικά".

Για το αν μίλησε με κάποιους για να πάρει πληροφορίες για τον ΠΑΟΚ πριν υπογράψει: "Όχι δεν το θεώρησα αναγκαίο. Δεν το έκανα επειδή δεν ήθελα να μαθευτεί το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ και επειδή ήξερα ότι ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα με εξαιρετικούς οπαδούς".

Για το ότι ο Σαββίδης είπε ότι έδινε 6,5 εκατομμύρια ευρώ για τον Ροναλντίνιο. Ο ίδιος με ένα τόσο ποσό ποιον θα έφερνε; "Πολλούς παίκτες θα μπορούσα. Αλλά δεν είναι τι θέλουμε εμείς αλλά και τι θέλουν αυτοί οι παίκτες. Πρέπει να είναι χαρούμενος ο ΠΑΟΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο για το ότι έχει τον Σαββίδη".

Για το αν προτιμά κάποια ομάδα ως αντίπαλο στον τρίτο προκριματικό γύρο: "Σαφώς και έχω αλλά η κλήρωση είναι συγκεκριμένη και δεν μπορεί να μας επηρεάσει. ότι βγει θα βγει. Άλλωστε και ο αντίπαλος δεν θα είναι χαρούμενος αν κληρωθεί με τον ΠΑΟΚ. Ξέρουν όμως ότι θα παίξουν σε άδεια Τούμπα και αυτό είναι πλεονέκτημα γι΄ αυτούς αλλά και πάλι δε θα είναι χαρούμενοι που θα μας βρουν μπροστά τους".

Για το ότι ο Σαββίδης θέλει ελληνοποίηση του ρόστερ και αν συμφωνεί: "και για μένα είναι προτιμότερο να παίξω με νέους Έλληνες παίκτες γιατί και φθηνότερο είναι από πλευράς κόστους αλλά για μένα είναι σημαντικό ότι αυτός που θα παίξει θα είναι μέλος της οικογένειας του ΠΑΟΚ. Αλλά το καλύτερο είναι να έρχονται μέσα από τα τμήματα υποδομής της ομάδας".

Για το αν το πρότζεκτ του ΠΑΟΚ του θυμίζει πρότζεκτ κάποιας ομάδας στην οποία έχει δουλέψει και αν μπορεί να πει ποιο σύστημα του αρέσει να παίζει: "Θέλω να πω ότι δεν μπορώ να το συγκρινω με κάποιο άλλο πρότζεκτ γιατί οι άλλες ομάδες ήταν διαφορετικές περιπτώσεις με διαφορετικές δυνατότητες. Θέλω επιθετικό και όμορφο ποδόσφαιρο αλλά χρειάζονται και οι αντίστοιχοι παίκτες. Εγώ θέλω να παίρνω το μάξιμουμ από το υπάρχον ρόστερ και να κερδίσω. Την καλύτερη απάντηση για το ποδόσφαιρο που θέλει να παίζει την έδωσε πριν από χρόνια ο Ρεχάγκελ...".

Για το αν ο κόσμος πρέπει να περιμένει μια ΜΕΓΑΛΗ μεταγραφή: "Ήδη έχουμε μεγάλους παίκτες (ψηλούς εννοεί γελώντας). Το βασικό δεν είναι οι παίκτες αλλά η ομάδα. Το σημαντικό είναι ότι τα ΜΕΓΑΛΑ ονόματα δεν κάνουν και την ΚΑΛΗ ομάδα..."
Κλείνοντας είπε: "Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ και θέλω να υπάρχει αλληλοσεβασμός. Να σέβεστε την εργασία μου όπως και εγώ τη δική σας".

Ο ΑΣ στην... αντεπίθεση!!

Επίθεση κατά πάντων εξαπέλυσε με ανακοίνωσή του ο Ερασιτέχνης Άρης. Μέσα σε όλα επισημαίνει την «συντονισμένη» προσπάθεια, αποσταθεροποίησης και παρεμπόδισης των προσπαθειών μας, από μέλη της ίδιας της οικογένειάς μας, αυτής του Ενιαίου ΑΡΗ....

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Με το παρόν δελτίο τύπου η νεοεκλεγείσα διοίκηση του ΑΣ ΑΡΗΣ θα ήθελε να τοποθετηθεί για διάφορα ζητήματα, που σχετίζονται με τη λειτουργία του συλλόγου.

Το διοικητικό συμβούλιο, που προέκυψε από τις τελευταίες εκλογές είναι κατά μεγάλο ποσοστό ανανεωμένο, τόσο στα τακτικά μέλη (επτά νέα πρόσωπα ), όσο και στα αναπληρωματικά (εννέα νέα πρόσωπα), με διάθεση να προσφέρει ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες του στον ΑΡΗ.

Αμέσως μετά τη συγκρότηση του νέου διοικητικού συμβουλίου, εκτός των άλλων, δημιουργήθηκε μια επιτροπή, που ασχολείται αποκλειστικά με τα οικονομικά θέματα. Κύριο μέλημα αυτής, είναι η καταγραφή της οικονομικής κατάστασης του συλλόγου, τόσο προς τις υποχρεώσεις, όσο και προς τις απαιτήσεις των περασμένων ετών, αλλά και των προσδοκώμενων εσόδων.

Από τις πρώτες μέρες, μετά τις εκλογές, ο θεσμός του Προέδρου και του Διοικητικού συμβουλίου, δέχονται μια κατάπτυστη επίθεση από το γραπτό και τον ηλεκτρονικό τύπο. Έτσι, βλέπουμε να γίνεται λόγος για ανυπόστατες καταγγελίες, για «καταστροφολογία» και μηδενιστικές αναφορές. Όπως, προαναφέρθηκε παραπάνω, το νέο διοικητικό συμβούλιο, που απαρτίζεται από νέα πρόσωπα, γνωρίζει τα προβλήματα, που ταλανίζουν το σύλλογο και προσπαθεί μέσα από εσωτερικές διαδικασίες και πολύ προσωπική εργασία, να βρει λύσεις.

Όλοι εμείς οι τριάντα (30) δεν «πέσαμε» από τα σύννεφα, όσον αφορά τις δυσκολίες και τα προβλήματα της καθημερινότητας αυτού του μεγάλου συλλόγου.
Από την άλλη, όμως, βλέπουμε μια «συντονισμένη» προσπάθεια, αποσταθεροποίησης και παρεμπόδισης των προσπαθειών μας, από μέλη της ίδιας της οικογένειάς μας, αυτής του Ενιαίου ΑΡΗ.

Την περασμένη εβδομάδα κατατέθηκε ένα έγγραφο, που μέσα σε όλα τα άλλα περιείχε πρόταση μομφής για το νέο διοικητικό συμβούλιο. Αυτοί, που το υπέγραφαν αν και δεν ήταν όλοι τους καταστατικά «σύννομοι», απαίτησαν διάφορα πράγματα βάση του καταστατικού, και ουσιαστικά ζήτησαν την παραίτηση του νυν συμβουλίου, δίχως να προτείνουν κάτι το εναλλακτικό. Κανείς, όμως, από αυτούς δεν εμφανίστηκε στις εκλογές, είτε ως παράταξη είτε ως μεμονωμένα πρόσωπα, για να διεκδικήσουν την εκλογή τους.

Παρ? όλα αυτά, όμως, όταν ολοκληρωθεί ο εσωτερικός οικονομικός έλεγχος της αρμόδιας επιτροπής μας, θα προκηρυχθεί Γενική Συνέλευση.
Εμείς, λοιπόν, οι τριάντα (30), λειτουργούμε ως ομάδα και «κλείνοντας» τα αυτιά, σε όσους θέλουν να εκπληρώσουν τα «σκοτεινά» σχέδια κάποιων, που έχουν συνηθίσει να κινούνται στο παρασκήνιο, ενημερώνουμε τον κόσμο του ΑΡΗ, πως δεν πρόκειται να καμφθούμε από κανέναν και τίποτα, αλλά θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να υπάρξει απρόσκοπτη λειτουργία για όλα τα τμήματα του συλλόγου, αλλά και του ΑΣ ΑΡΗΣ, γενικότερα.

Όσον αφορά την οικονομική κατάσταση του συλλόγου και με τη διαμορφωμένη κατάσταση, στον ελληνικό αθλητισμό και την ελληνική οικονομία γενικότερα, δε μπορεί ΚΑΝΕΝΑΣ να μιλά για ΣΙΓΟΥΡΕΣ λύσεις και «ΣΩΤΗΡΕΣ».

Ο ΑΣ ΑΡΗΣ είναι ο μόνος, που προσπαθεί να διατηρήσει την ιδέα και την υπόσταση του Ενιαίου ΑΡΗ. Ανέκαθεν, ήταν αυτός, που έπαιζε καθοριστικό ρόλο στις δύσκολες καταστάσεις της ΠΑΕ και της ΚΑΕ, κάτι το οποίο πληρώνει τώρα, με το χειρότερο τρόπο.

Πολλοί είναι αυτοί, οι οποίοι βρίσκονται στην οικογένεια του ΑΡΗ μας, και λειτουργούν με «επιλεκτική» μνήμη, ερμηνεύοντας γεγονότα και καταστάσεις του παρελθόντος κατά το δοκούν.

Κλείνοντας το παρόν δελτίο τύπου, και παράλληλα με τις δικές μας ενέργειες, καλούμε την οικογένεια του ΑΡΗ να βοηθήσει στην εξεύρεση λύσεων στα ζητήματα των οικονομικών σχέσεων για τη βιωσιμότητα του συλλόγου μας και όλοι μαζί ενωμένοι να συμπορευθούμε, ώστε το δόγμα του Ενιαίου ΑΡΗ να διατηρηθεί με τη συμπλήρωση ενός αιώνα ζωής, του μεγαλύτερου αθλητικού συλλόγου της Μακεδονίας.

Μετά τιμής,
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΣ ΑΡΗΣ»

Δράμπης στο Metropolis: «Ο Άρης θα πετύχει»

Στο Αθλητικό Μετρόπολις και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο νέος γενικός της ΠΑΕ Άρης, Κώστας Δράμπης.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για τη νέα θέση που αναλαμβάνει: «Έχει μεγάλες ευθύνες η θέση αυτή. Με ήθελε ο Ηλιάδης και η διοίκηση, και τους ευχαριστώ γι' αυτό. Κατευθείαν μπαίνουμε στα βαθιά προκειμένου να είμαστε έτοιμοι για την έναρξη του πρωταθλήματος».

Για το πώς βλέπει τώρα την κατάσταση στον Άρη σε σχέση με την εποχή που ήταν ποδοσφαιριστής: «Από τότε που έπαιζα πέρασαν πολλά χρόνια και έχει βελτιωθεί το κλίμα σε πολλούς τομείς. Είναι σπουδαίες οι εγκαστάσεις, υπάρχουν καταρτισμένοι προπονητές, ένα πολύ καλό αθλητικό κέντρο, και γενικότερα υπάρχουν όλα τα εχέγγυα. Παράλληλα, ο κόσμος είναι πολύ κοντά, όπως πάντοτε ήταν. Έχουμε τα πάντα, όμως το μέλλον του συλλόγου είναι αβέβαιο λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Άρης. Θέλουμε να κάνουμε μια καινούργια αρχή με νέα παιδιά, και πιστεύω θα πετύχουμε γιατί όλα δουλεύουν σωστά».

Για το αν υπάρχει η δυνατότητα ο Άρης να δουλέψει με νέα παιδιά: «Δεν μπορεί καμία ομάδα να δουλέψει αποκλειστικά με νέα παιδιά. Δεν μπορεί ένας νεαρός ποδοσφαιριστής να παίξει μόνος του και να στηριχθεί. Το ιδανικό σχήμα είναι να υπάρχουν νεαροί που θα πλαισιωθούν με έμπειρο κορμό για να μπορούν οι μικροί να στηριχθούν».

Για τις εντυπώσεις του από τον Δημήτρη Ηλιάδη: «Έχει ένα πάθος και ένα πείσμα ζηλευτό ο Ηλιάδης. Παλεύει σα να είναι ο Άρης η δική του επιχείρηση, το δικό του σπίτι. Το τί θα καταφέρει δεν μπορώ να το προδικάσω. Πάντως, είναι γνώστης του ποδοσφαίρου, δεν είναι τυχαίος άνθρωπος».

Για τον Κώστα Οικονομίδη: Χαίρομαι που ανέλαβε τη θέση αυτή ο Κώστας Οικονομίδης. Έχει πάρα πολλές γνώσεις πάνω στο ποδόσφαιρο, και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Πιστεύω ότι μπορεί να προσφέρει πολλά στον Άρη».

Τέλος, ο Κώστας Δράμπης έστειλε το δικό του μήνυμα στον κόσμο του Άρη: «Να ξέρει ο κόσμος πως ο Άρης φέτος θα πετύχει. Είμαι σίγουρος για αυτό και να δείτε πως το μοντέλο αυτό του Άρη θα το ακολουθήσει όλη η Ελλάδα» πηγή: metrosport.gr 

Αναβολή για τα χρέη στο Δημόσιο!!

Μια ακόμη αναβολή, αυτή τη φορά για τις 12 και 13 Δεκεμβρίου πήραν οι υποθέσεις των Σκόρδα και Αθανασιάδη-Ζαμπέτα, για συνολικές οφειλές προς το Δημόσιο συνολικού ύψους 10 εκατομμυρίων Ευρώ.

Οι τρεις πρώην παράγοντες του Άρη, παρουσιάστηκαν χθες το πρωί ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, ζήτησαν και πήραν αναβολή με βασική υπερασπιστική γραμμή το ότι η ΠΑΕ βρίσκεται σε διαδικασία υπαγωγής στο άρθρο 99. Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα των παραγόντων.
πηγή: metrosport.gr 

Πανάξια... της μοίρας της!!

Η Εθνική Νέων προκρίθηκε πανάξια στους «16» του Μουντιάλ με το 1-1 κόντρα στην Παραγουάη! Παράλληλα, της χαμογέλασε και η κληρωτίδα, αφού παρά την ισοβαθμία, η Ελλάδα πέρασε ως πρώτη στον όμιλό της!

Πανάξια... της μοίρας της!
Στην παρθενική της παρουσία σε Μουντιάλ Νέων, η Εθνική έδειξε τα δόντια της!

Τα «πιτσιρίκια» του Τσάνα πανηγύρισαν πανάξια την πρόκρισή τους στους κορυφαίους «16» της διοργάνωσης, μετά το 1-1 κόντρα στην Παραγουάη.

Κι όχι μόνο πέρασε στην επόμενη φάση, αλλά το έκανε κι ως πρώτη, αφού η κλήρωση της «χαμογέλασε» στην απόλυτη ισοβαθμία με τους Λατίνους! Νωρίτερα, η ελληνική ομάδα είχε χάσει την ευκαιρία να «καθαρίσει» στο γήπεδο την πρωτιά καθώς αν κι έπαιζε με αριθμητικό πλεονέκτημα για 70 λεπτά -και προηγήθηκε με τον Διαμαντάκο, δεν μπόρεσε να πάρει τους τρεις βαθμούς (έχοντας αρκετές ευκαιρίες και δοκάρι με τον Σταφυλίδη).

Στην τρίτη θέση το Μεξικό, που ελπίζει για πρόκριση, μετά το ευρύ 4-1 κόντρα στο Μάλι.

Τον αντίπαλο της Ελλάδας θα τον μάθουμε οριστικά το Σάββατο, όταν ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του τουρνουά, όπου θα παίξουμε με τον τρίτο του δεύτερου, του πέμπτου ή του έκτου ομίλου!

Η τελική βαθμολογία του ομίλου:
1. Ελλάδα 5
2. Παραγουάη 5
3. Μεξικό 3
4. Μάλι 2

Το ματς
Όσο κλισέ κι αν ακούγεται (ή έστω διαβάζεται), οι δύο ομάδες έψαχναν τα πατήματά τους στα πρώτα λεπτά. Η πρώτη καλή στιγμή άνηκε στην Εθνική μας, αφού ο Μπουχαλάκης έπιασε βολίδα από τον «Θεό» κι ανάγκασε σε εντυπωσιακή απόκρουση τον Μορέλ. Πάντως, τον άσο του Ολυμπιακού, μάλλον τον… κυνηγάει μια κακοδαιμονία. Αφού στο 13’ και μετά από κόντρες, βγήκε τετ-α-τετ, αλλά δεν σούταρε σωστά κι έχασε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Τα νέα –όσον αφορά την πρόκριση- ήταν πολύ καλά, αφού ήδη το Μεξικό «καθάριζε» με 2-0 το Μάλι.

Η υπεροχή της Ελλάδας στον αγωνιστικό χώρο ήταν εμφανής. Και μάλιστα, μετά την αποβολή του Γκόμες με δεύτερη κίτρινη κάρτα (23’), αυτή έγινε πιο έντονη και πιο πιεστική. Αλλά κάτι η αστοχία από κοντά του Κουρμπέλη, κάτι οι εκτινάξεις του γκολκίπερ των Λατίνων στα φοβερά σουτ του Μπουχαλάκη, κρατούσαν το 0-0. Όμως και η τύχη δεν ήταν με το μέρος. Γιατί αν ήταν, το φοβερό σουτ του Σταφυλίδη στο 45’ δεν θα σταμάταγε στο δοκάρι των Λατίνων!

Έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα, ήταν λογικό το παιχνίδι να γείρει προς την περιοχή της Παραγουάης. Εν αντιθέσει με το πρώτο μέρος, στο δεύτερο δεν μπορούσαμε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες για γκολ, έχοντας απλά μια φλύαρη κατοχή. Μία φάση όμως ήταν αρκετή! Ο Σταφυλίδης έκανε μια από τις συνηθισμένες καλές του εκτελέσεις, ο Μορέλ έκανε μια μίνι έξοδο… Μεσολογγίου και ο Διαμαντάκος με ωραία κεφαλιά, αφού τον «νίκησε», έκανε το 1-0 στο 68’, σκορ που έδινε την πρώτη θέση στην Εθνική μας!

Και εκεί που λες πώς «έχω το προβάδισμα», «παίζω με παίκτη παραπάνω», έρχεται μια αδράνεια και αλλάζει όλα τα δεδομένα. Οι αμυντικοί μας «κόλλησαν» μετά από μακρινή εκτέλεση πλαγίου, ο Μοντενέγκρο βρήκε τον χρόνο να ποστάρει ωραία και με εξίσου ωραίο ψαλιδάκι «εκτέλεσε» τον Καπίνο για το 1-1 στο 72’. Αν και υπήρχαν ακόμα 20 λεπτά «καθαρού» αγώνα, αν και οι παίκτες του Τσάνα προσπάθησαν, κάτι το «θολωμένο» μυαλό του σκόρερ μας στο «τελείωμα» των φάσεων, κάτι οι λάθος επιλογές, δεν… επέτρεψαν στους διεθνείς μας να πετύχουν δεύτερο γκολ, με το 1-1 να είναι το τελικό σκορ και η πρωτιά να κρίνεται... κορώνα-γράμματα!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Ελλάδα: Καπίνο, Σταφυλίδης, Κωνσταντινίδης, Τριανταφυλλόπουλος (35' Μπουγαΐδης), Κουρμπέλης, Μπάλλας, Φουρλάνος, Μπουχαλάκης (73’ Πέλκας), Κολοβός, Λυκογιάννης (60’ Γιαννιώτας), Διαμαντάκος

Στον πάγκο: Μαρινάκης, Διούδης, Γιαννακόπουλος, Μπακασέτας, Ράνος, Κούρος, Γούτας

Παραγουάη: Μορέλ, Μαρέκο, Παρέδες, Γκόμες, Ραμίρες, Σανάμπρια (58’ Χιμένεθ), Γκονζάλες (46’ Μοντενέγκρο), Ντα Μότα, Μπαλμπουενά, Ρόχας

Στον πάγκο: Λουσένα, Κορέα, Ντομίνγκες, Μπογάδο, Αλμιρόν, Βιγιαμαγιόρ, Βέρα.

πηγή: sport-fm.gr 

«Ο Ηρακλής δεν είναι καφενείο»

Τον απολογισμό της σεζόν που πέρασε, το μέλλον του Ηρακλή, αλλά και την ανακοίνωση της παραμονής στον πάγκο του Σίνισα Γκόγκιτς περιελάμβανε η συνέντευξη Τύπου του προέδρου Θοδωρή Παπαδόπουλου.

«Ο Ηρακλής δεν είναι καφενείο»
Για όλους και για όλα μίλησε ο Θοδωρής Παπαδόπουλος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο πρόεδρος του Ηρακλή στάθηκε στα λάθη που έγιναν την περασμένη σεζόν, αλλά και το γεγονός ότι ήταν μόνος του, χωρίς να έχει τη βοήθεια κανενός.

Επιπλέον τόνισε ότι ο «γηραιός» θα έχει ένα καλύτερο μέλλον, ενώ ανακοίνωσε την παραμονή του Σίνισα Γκόγκιτς στον πάγκο της ομάδας.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Θοδωρής Παπαδόπουλος στη συνέντευξη Τύπου:

«Όταν απευθύνθηκα σε επιφανείς Ηρακληδείς δεν εισέπραξα καμία απάντηση. Με άφησαν μόνο να βαδίζω τον δρόμο ενός ιστορικού σωματείου χωρίς καμία βοήθεια. Αισθάνομαι πολύ άσχημα για την επίθεση που δέχομαι και όσα έγιναν τις τελευταίες δυο εβδομάδες. Τον Ηρακλή δεν μπορώ να τον παρατήσω. Θέλετε να φύγω , φεύγω τώρα. Δεν είναι σφραγισμένη η Μίκρα ούτε κρέμομαι από καμία καρέκλα. Ειλικρινά δεν με ενδιαφέρει.
Δεν έχω κάποιο συμφέρον από αυτό. Είτε ως επαγγελματίας, είτε σαν άνθρωπος που αγάπησε αυτό το σωματείο. Όταν έδωσα το ΑΦΜ χωρίς να πάρω ούτε ένα ευρώ. Λάθη έγιναν και μπορείτε να πείτε πολλά. Ο Ηρακλής καφενείο δεν είναι. Σε 15 μήνες αυτά που πέτυχα μακάρι να έκαναν όσοι άφησαν καμένη Γή. Δεν αρνήθηκα σε κανένα να γίνει συνομιλητής μου. Προέχει το αύριο του Ηρακλή. Αυτό είναι το σημαντικό. Κάποιοι πιστεύουν ότι αφήσαμε τον Ηρακλή στο έλεος του. Ωστόσο προσωπικά ασχολούμαι μέρα νύχτα με αυτή την ομάδα. Αφού αφουγκράστηκα και τον κόσμο , θεώρησα ότι έπρεπε να συνεργαστούμε και την επόμενη σεζόν με τον Γκόγκιτς και αυτό το ανακοινώνουμε επίσημα. Θα αλλάξουν πολλά στην ομάδα», ήταν αρχικά τα λόγια του
».

Ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι πρέπει να μιλήσουμε για όλους και για όλα. Η πίκρα είναι μεγάλη όχι μόνο για τον κόσμο αλλά και για μας τους ιδίους. Όποιος πιστεύει κάτι διαφορετικό δεν έχει παρά να το πει. Δεν θέλω κανείς να κρύβεται πίσω από το δάχτυλο του όπως κάνω και εγώ. Θεωρώ ότι από την αρχή είχαμε μία σχέση ειλικρίνειας και έτσι θα συνεχιστεί. Και βέβαια αναλαμβάνω τις ευθύνες και θέλω να τις επωμιστώ όλες για τον στόχο που δεν πετύχαμε. Στην αρχή δεν γνωρίζαμε πρόσωπα και καταστάσεις αλλά προσωπικά λειτούργησα πάντα για το καλό αυτή της ομάδας. Με τον χρόνο απέκτησα και γνώμη και θεωρώ ότι μόνο καλύτερα μπορούν να πάνε τα πράγματα. Προσπαθήσαμε να κάνουμε μία ομάδα στην κυριολεξία από το μηδέν. Δώσαμε ξανά ζωή την Μίκρα οργανώσαμε τις ακαδημίες με λάθη, τα οποία και εγώ ο ίδιος παραδέχθηκε. Είτε με εμένα είτε με νέους συμπαίκτες μπορούμε να κάνουμε καλά πράγματα. Όποιος βάζει τον εαυτό του πάνω από τον Ηρακλή είναι ανόητος. Το είπε έμαθα άκουσα για εμένα δεν ισχύει. Δεν θα μιλήσω ποτέ για αποκατάσταση στον Ηρακλή. Ακόμη και σήμερα οι μισές ομάδες της Σουπερ Λίγκας δεν έχουν δικαίωμα να παίζουν στην κατηγορία. Ο κ. Σαρρής τον μόνο που μου υποσχέθηκε πριν από δύο μήνες στην συνάντηση που είχαμε μου είπε ότι φέτος θα αλλάξει ριζικά το πρωτάθλημα. Δεν το λέω για να κερδίσει ο Ηρακλής την άνοδο».

Για την φετινή χρονιά: «Λάθη γίνανε. Προσπαθήσαμε να τα περιορίσουμε και στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Εγώ θα σας πώ ότι παίκτες σαν τον Τάϊ και τον Κιρόφσκι και τον ΣΙατραβάνη πέτυχαν γύρω στα 20 γκολ. Βγάλαμε λεφτά από τα ταμεία για να ενισχύσουμε την ομάδα.
Με κέρδισε ειλικρινά ο Σίνιτσα Γκόγκιτς. Έχω κλείσει το κέντρο προετοιμασίας στο Μπάνσκο της Βουγλαρίας. Και αυτό που θέλω είναι μαθαίνοντας από τα λάθη να δημιουργήσουμε μία ομάδα τρένο για την Σούπερ Λίγκας. Έχουμε θέσει ως στόχο στα μέσα Ιουλίου να ξεκινήσει η προετοιμασία
».

Όσον αφορά τον ίδιο: «Είναι γνωστό ότι με αφήσατε μόνο. Είναι γνωστές οι προσπάθειες οι στεναχώριες και τα χρήματα που έχω βάλει. Είμαι ανοιχτός σε κάθε συζήτηση και βέβαια με την μορφή που υπήρξε την περσινή σεζόν δεν γίνεται να συνεχίσουμε. Θα καλέσω όλους του φορείς να βοηθήσουν στην νέα προσπάθεια. Είμαι πολύ λογικός ως άνθρωπος και δεν θα γίνω ποτέ εμπόδιο στο να μεγαλουργήσει ο Ηρακλής. Είμαι πικραμένος από το ποδόσφαιρο γιατί δεν αναγνωρίζεται τίποτα. Ο Καθένας κάνει την κριτική του έχει την γνώμη του. Εγω όμως ούτε έμμισθος ήμουν ούτε βαλτός από κανέναν. Έδωσα την ψυχή μου και αυτό θα συνεχίσω να κάνω. Περιμένω λοιπόν όλους του Ηρακλειδείς για να έχουμε ένα πιο εύκολο αύριο. Δεν με ενδιαφέρουν οι καρέκλες . Και αν βρισκόταν και κάποιος επενδυτής δεν θα έλεγα όχι. Το μόνο που θα κοίταγα θα ήταν το ποιόν του για να μην ξαναζήσει ο Ηρακλής τις τραγικές καταστάσεις που πέρασε τα προηγούμενα χρόνια».

Για τον Ουκάρ: «Είναι ο μεγαλύτερος προδότης. Του είπα δεν υπάρχει περίπτωση να παντρευτείς η ομάδα πρέπει να ανέβει».

Για τους Ισπανούς: «Οι Ισπανοί ήθελαν μόνο τα λεφτά τους. Τους φερθήκαμε με τον καλύτερο τρόπο. Ο Τούνι είναι ο μεγαλύτερος τουρίστας. Ζητάει 5000 με την προσφυγή του. Είναι προδότες. Αν είχα την παραμικρή ένδειξη ότι ήθελαν το κακό του Ηρακλή δεν θα τους επέτρεπα να έρθουν ούτε στο αεροδρόμιο.
Ο Ηρακλής δεν κάθεται και δεν στήνετε πουθενά όσο είμαι εγώ. Ένιωσα ντροπή όταν όλο το γήπεδο αποδοκίμαζε παίκτες όπως ο Σάραφογλου και ο Θόρια. Και το αν θα βγει ο Μπέος ή ο Μέος δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Χαίρομαι που νίκησα τον Παναιτωλικό στο Καυτατζόγλειο γιατί αυτή η ομάδα είναι που δεν μας επέτρεψε την άνοδο
».

Για το ενδεχόμενο να συνεργαστεί η ομάδα με παλιές δόξες όπως ο Φοφόνκα: «Ειλικρινά δεν έχω σκεφτεί να συνεργαστώ με κάποιον από τις παλιές δόξες του Ηρακλή. Δεν τους έχω ζήσει αυτούς τους ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στην καρδιά του κόσμου όμως οι πόρτες είναι ανοιχτές».

Για τον Χατζηνικολάου: «Όταν μίλησα μαζί του πρώτη φορά μου είπε ότι δεν έχει συμφωνήσει νε τον Άρη. Και δεν είχα κανέναν λόγο να μην τον πιστέψω. Το μεγάλο μου παράπονο τον Χατζηνικολάου είναι ότι δεν κερδίσαμε κανένα ντέρμπι».

Δεν δέχονται συνάντηση με Καβάνι στη Νάπολι!!

Καμία ουσία δεν έχει ενδεχόμενη συνάντηση μεταξύ Έντισον Καβάνι και Νάπολι, όπως τόνισε ο πρόεδρος του ιταλικού συλλόγου.

Δεν δέχονται συνάντηση με Καβάνι στη Νάπολι!
Ο Εντίσον Καβάνι φέρεται να επιθυμεί τετ-α-τετ με τον πρόεδρο της Νάπολι, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, προκειμένου να συζητήσουν για το ποδοσφαιρικό του μέλλον.

Ωστόσο, ο ισχυρός άνδρας των «παρτενοπέι» με δηλώσεις του στα ιταλικά Μέσα τόνισε ως τα πράγματα στην περίπτωση του Ουρουγουανού φορ είναι ξεκάθαρα καθώς υπάρχει ρήτρα αποδέσμευσης στο συμβόλαιό του (63εκατ. ευρώ) για όποια ομάδα ενδιαφέρεται.

«Δεν υπάρχει καμία ανάγκη για να γίνει συνάντηση. Υπάρχει ρήτρα αποδέσμευσης στο συμβόλαιό του. Όταν έρθει η ώρα που θα φέρει άλλη ομάδα στο τραπέζι 63εκατ.ευρώ τότε δεν θα μπορούμε να τον κρατήσουμε», είπε αρχικά ο Ντε Λαουρέντις και εν συνεχεία αναφερόμενος στο ενδιαφέρον άλλων ομάδων για την περίπτωση του Καβάνι τόνισε:

«Μέχρι στιγμής κανείς δεν μας έχει κάνει κάποια πρόταση. Υπήρξε μία επαφή με τη Μάντσεστερ Σίτι, αλλά δεν σκόπευαν να ανεβάσουν την προσφορά τους. Αν έρθει πρόταση, καλώς, αν όχι τότε ο Καβάνι θα μείνει στην Ιταλία μαζί με τον Ράφα Μπενίτεθ, που τον θέλει πολύ όπως όλοι στη Νάπολι».
Πηγή: sport-fm.gr

«Βλέπει» Ντράγκοβιτς η Ίντερ!!

Στο μεταγραφικό στόχαστρο της Ίντερ βρίσκεται ο Αλεξάνταρ Ντράγκοβιτς, όπως αποκάλυψε άνθρωπος της Βασιλείας.

«Βλέπει» Ντράγκοβιτς η Ίντερ
Στην αποκάλυψη ότι η Ίντερ ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Αλεξάνταρ Ντράγκοβιτς προχώρησε ο πρόεδρος της Βασιλείας, Μπερνάρ Χόισλερ, μιλώντας στην «Basler Zeitung».

Οι «νερατζούρι» επιθυμούν να… φρεσκάρουν το ρόστερ τους μετά την περσινή απογοητευτική σεζόν και τώρα στρέφονται στην περίπτωση του 22χρονου στόπερ.

«Υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον από την Ίντερ για τον Ντράγκοβιτς», τόνισε ο πρόεδρος του ελβετικού συλλόγου.

Ο νεαρός διεθνής άσος δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2015, ενώ την περσινή σεζόν είχε παίξει συνολικά σε 60 ματς με τον σύλλογο του και την εθνική Αυστρίας (4 γκολ, 1 ασίστ σε 5262 λεπτά συμμετοχής)! Πηγή: sport-fm.gr

«Ψάχνεται» για Γιόβετιτς η Ρεάλ!!

Την περίπτωση του επιθετικού της Φιορεντίνα, Στέφαν Γιόβετιτς, φαίνεται πως εξετάζουν πολύ σοβαρά οι άνθρωποι της Ρεάλ Μαδρίτης.

«Ψάχνεται» για Γιόβετιτς η Ρεάλ
Πολύ ψηλά στην μεταγραφική λίστα της Ρεάλ Μαδρίτης φέρεται να βρίσκεται ο επιθετικός της Φιορεντίνα, Στέφαν Γιόβετιτς.

Ο 24χρονος φορ την σεζόν που πέρασε ήταν από τους πρωταγωνιστές του ιταλικού συλλόγου με τον οποίο κατάφερε να σκοράρει 13 φορές σε 31 αγώνες στη Serie A.

Οι εμφανίσεις του με τους «βιόλα» έκαναν ομάδες, όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, η Τσέλσι και η Άρσεναλ να κινηθούν για την απόκτησή του, όμως, με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή την στιγμή ο Μαυροβούνιος είναι πιο κοντά στο να συνεχίσει την καριέρα του στη «βασίλισσα», παρά σε κάποιον άλλο σύλλογο. Πηγή: sport-fm.gr

Προχωράει του Τιάγκο Σίλβα για «Μπάρτσα»

Το ποσό των 50 εκατ. ευρώ για την παραχώρηση του Βραζιλιάνου στόπερ αξιώνει η Παρί Σεν Ζερμέν και η Μπαρτσελόνα παρουσιάζεται έτοιμη να την ικανοποιήσει οικονομικά.

Προχωράει του Τιάγκο Σίλβα για «Μπάρτσα»
Έτοιμη να καταθέσει πρόταση για την απόκτηση του Τιάγκο Σίλβα παρουσιάζεται η Μπαρτσελόνα.

Ο Βραζιλιάνος στόπερ της Παρί Σεν Ζερμέν παρουσιάζεται θετικός στο ενδεχόμενο να αγωνιστεί στην Primera Division, αν και οι Γάλλοι υπογραμμίζουν πως χρειάζεται να ικανοποιηθούν οικονομικά για να δώσουν τη συγκατάθεσή τους για την ολοκλήρωση της μεταγραφής.

Ο διεθνής αμυντικός κόστισε περίπου 42 εκατ. ευρώ στους πρωτευουσιάνους την περσινή σεζόν και φέτος εκείνοι αξιώνουν ένα ποσό κοντά στα 50 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον καταλανικό Τύπο, η διοίκηση των «μπλαουγκράνα» εμφανίζεται αποφασισμένη να εντάξει τον Τιάγκο Σίλβα στο ρόστερ της, αφού θεωρεί πως θα δώσει πολλές λύσεις στην αμυντική γραμμή.

Ως εναλλακτική λύση εξετάζεται η περίπτωση του Μαρκίνιος.Πηγή: sport-fm.gr

«Απέρριψα καλύτερη πρόταση από του Άρη»

Τους λόγους που επέλεξε τον Άρη, αν και -όπως δήλωσε- είχε πρόταση με περισσότερα χρήματα από την Παρτιζάν εξήγησε ο Ροκ Έλσνερ.

«Απέρριψα καλύτερη πρόταση από του Άρη»
Το πλάνο που του ανέλυσε ο πρόεδρος, Δημήτρης Ηλιάδης και ο κόσμος της ομάδας, ήταν οι λόγοι που έπεισαν τον Ροκ Έλσνερ να επιλέξει τον Άρη αντί της Παρτιζάν (κι άλλης μια ελληνικής ομάδας), όπως δήλωσε ο 27χρονος Σλοβένος χαφ.

Αναλυτικά, όσα είπε στο arisfc.gr:

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος που συμφώνησα με τον ΑΡΗ. Μια μεγάλη ομάδα, η οποία έχει οπαδούς που την λατρεύουν, όπως είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω στην πρώτη προπόνηση που έγινε στο γήπεδο. Ήμουν παρών και έμεινα εντυπωσιασμένος από αυτό που είδα. Τον κόσμο του ΑΡΗ θέλω να τον κάνω να χαμογελάει με την απόδοσή μου.

Προτίμησα τον ΑΡΗ παρότι είχα προτάσεις από το Αζερμπαϊτζάν και με καλύτερους οικονομικούς όρους, την Παρτιζάν Βελιγραδίου, καθώς και από άλλη ελληνική ομάδα, γιατί είναι ένα μεγάλο κλαμπ, έχει έναν πρόεδρο που με έπεισε ότι έχει όραμα για την ομάδα και βεβαίως παθιασμένο κόσμο».

Την Τρίτη (2/7) θα περάσει από εργομετρικές εξετάσεις και ακολούθως θα υπογράψει διετές συμβόλαιο με τον Άρη.

Υπέγραψε ο Αγκάνθο!!

Τέλειωσε και τυπικά το θέμα της ανανέωσης συμβολαίου του Νταβίντ Αγκάνθο στον Άρη.

Υπέγραψε ο Αγκάνθο
Έκλεισε ένα από τα ανοικτά ζητήματα στον Άρη. Θεωρούταν τυπικό κι έτσι ήταν, το θέμα της ανανέωσης συμβολαίου του Νταβίντ Αγκάνθο.

Από την Ισπανία, όπου και βρίσκεται αυτό το διάστημα, ο 32χρονος επιθετικός έβαλε την υπογραφή του στα σχετικά έγγραφα και ενημέρωσε τους «κίτρινους», που εντός της ημέρας ανακοίνωσε την απόκτηση του Ροκ Έλσνερ.
Πηγή: sport-fm.gr

Όλα ανοιχτά για Φάλκενμπουργκ!!

Ούτε σήμερα επήλθε συμφωνία ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Έρικ Φάλκενμπουργκ. Ο παίκτης θα επιστρέψει στην πατρίδα του και θα σκεφτεί ξανά την πρόταση που έχει στα χέρια του από το «τριφύλλι».

Όλα ανοιχτά για Φάλκενμπουργκ
Έπειτα από δύο μέρες διαπραγματεύσεων, ο Παναθηναϊκός και ο Έρικ Φάλκενμπουργκ δεν κατάφεραν να δώσουν τα χέρια.

Ο 25χρονος μέσος, είχε έρθει στην Αθήνα από το απόγευμα της Τετάρτης, αλλά στις συζητήσεις που είχε με τους ανθρώπους της ομάδας, παρουσιάστηκαν εμπόδια.

Στο νέο ραντεβού των δύο πλευρών, σήμερα το πρωί, παρά τη συμφωνία που είχε επιτευχθεί στο οικονομικό κομμάτι, παρατηρήθηκαν ξαφνικές απαιτήσεις όσον αφορά τον τρόπο καταβολής των χρημάτων και διάφορες άλλες παροχές.

Ο ποδοσφαιριστής θα επιστρέψει στην πατρίδα του, την Ολλανδία και θα ξανασκεφτεί τη συγκεκριμένη πρόταση που έχει στα χέρια του από τον Παναθηναϊκό. Αυτό, δεν σημαίνει ότι η υπόθεσης της απόκτησής του από τον Παναθηναϊκό «χαλάει», αλλά όλα παραμένουν ανοικτά αυτή τη στιγμή.
Πηγή: sport-fm.gr

«Σφήνα» Βερόνα για Πόουλσεν!!

Δημοσίευμα της «Gazzetta dello Sport» αναφέρει πως η Ελλάς Βερόνα ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Σίμον Πόουλσεν, ο οποίος απασχολεί και τον ΠΑΟΚ.

«Σφήνα» Βερόνα για Πόουλσεν
Στασιμότητα παρατηρείται τις τελευταίες μέρες στην υπόθεση του Σίμον Πόουλσεν, ο οποίος φέρεται να βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο του ΠΑΟΚ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ιταλικού Τύπου, ενδιαφέρον για τον Δανό μπακ έχει εκδηλώσει η Ελλάς Βερόνα.

Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα «Gazzetta dello Sport» αναφέρει πως η νεοφώτιστη ομάδα της Serie A εξετάζει την περίπτωση του διεθνούς άσου και θέλει να ενισχύσει με εκείνον τη συγκεκριμένη θέση.

«Δουλεύει σκληρά στον ανταγωνισμό για τον Πόουλσεν της Σαμπντόρια», γράφουν οι Ιταλοί για τον 28χρονο παίκτη και το ενδιαφέρον της Βερόνα.

Από την πλευρά του, ο ΠΑΟΚ έχει εξετάσει την περίπτωση του Δανού μπακ, όμως μετά από κάποιες επαφές δεν προχώρησε η συγκεκριμένη.
Πηγή: sport-fm.gr

«Δεν είναι απαίτηση, αλλά δικαίωμα των ομάδων»

Δικαίωμα των ομάδων της Football League είναι η χρηματοδότηση που ζητούν από τον ΟΠΑΠ σύμφωνα με όσα δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 o αντιπρόεδρος της, Στέλιος Σφακιανάκης.

«Δεν είναι απαίτηση, αλλά δικαίωμα των ομάδων»
Δικαίωμα των ομάδων της Football League είναι η χρηματοδότηση που ζητούν από τον ΟΠΑΠ σύμφωνα με όσα δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 o αντιπρόεδρος της, Στέλιος Σφακιανάκης.

Οι σημαντικότερες δηλώσεις του Στέλιου Σφακιανάκη, αντιπρόεδρος της Football League, στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και τους Νίκο Κατσαρό και Κώστα Μιαούλη:

-για τις διαπραγματεύσεις με τον ΟΠΑΠ:
«Δεν είναι απαίτηση αλλά δικαίωμα των ομάδων. Άλλωστε ο ΟΠΑΠ έχει συγκροτηθεί και έχει εξελιχθεί βασιζόμενος στο ποδόσφαιρο. Πρέπει να υπάρχει ανταποδοτικότητα η οποία θα ενισχύσει το ποδόσφαιρο.

Έχουμε ζητήσει ραντεβού με τον ΟΠΑΠ από τον οποίο μας έχουν πει ότι θα μας συναντήσουν μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Φαντάζομαι ότι θα θέλει πρώτα να δει τη Σούπερ Λίγκα και μετά εμάς. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε και το γεγονός ότι ο ΟΠΑΠ δεν ήταν αδιάφορος στα όσα έγιναν την περασμένη εβδομάδα στο πολιτικό χώρο. Νομίζω ότι θα υπάρξει διαπραγμάτευση…

-για το ενδεχόμενο εισόδου των ομάδων της Football League στο κουπόνι του στοιχήματος.

«Μετά από ένα πολύ καλό πρωτάθλημα με ενδιαφέρον μέχρι το τελευταία αγωνιστική θα πρέπει η Β’ Εθνική να μπει και πάλι στο κουπόνι. Πιστεύω ότι θα υπάρξει η επιβράβευση αυτή στην προσπάθεια που έγινε.

-τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομάδες στη Football League:

«Πολλές ομάδες δεν μπορούν να αδειοδοτηθούν. Μην κοροϊδευόμαστε. Έχουν πολλά προβλήματα. Δεν μπορούν να ισοσκελίσουν τους ισολογισμούς τους. Ιδιαίτερα οι νέες ομάδες της κατηγορίας αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο πρόβλημα. Πρέπει να καταβάλουν μετοχικό κεφάλαιο 500.000 για να μετατραπούν σε ΠΑΕ.

-το ενδεχόμενο οι ομάδες της κατηγορίας να συμπληρωθούν από τις ομάδες από την χαμηλότερη κατηγορία:

«Αν συμπληρωθούν από κάτω ομάδες από τη χαμηλότερη βαθμολογία θα το λάβουμε απόφαση στην επόμενη εβδομάδα».

-για την έναρξη του πρωταθλήματος:
«Δεν υπάρχει περίπτωση πριν το τέλος Σεπτεμβρίου. Δεν έχουμε ακόμη τις ομάδες για να διαπραγματευτούμε τα τηλεοπτικά. Μιλάμε για άλλο πρωτάθλημα σε σχέση με το περασμένο»

Αναστασίου: «Ομάδα με νοοτροπία νικητή»

Να χτίσει μια ομάδα με νοοτροπία νικητή, που θα παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο και θα τη χαρακτηρίζει η τακτική πειθαρχία, θέλει ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αναστασίου.

Αναστασίου: «Ομάδα με νοοτροπία νικητή»
Ο προπονητής του «τριφυλλιού» μίλησε στον ΟΠΑΠ TV για τις φιλοδοξίες και τα σχέδιά του για το μέλλον της ομάδας.

Ανέφερε πως θέλει να δουλέψει με «πεινασμένους» ποδοσφαιριστές που θα αποδεικνύουν ότι θέλουν να αγωνίζονται με την πράσινη φανέλα, τόνισε τη σημασία της προώθησης παικτών από τις ακαδημίες και έκανε λόγο για απόκτηση ακόμα 5-6 παικτών στη θερινή μεταγραφική περίοδο.

Όπως είπε, οι ποδοσφαιριστές που θα αποκτηθούν θα είναι δικής του επιλογής, έχοντας γνώση των ικανοτήτων τους, αφού δεν του αρέσει απλά να βλέπει βίντεο για να κρίνει αν κάποιος είναι καλός ή όχι.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιάννη Αναστασίου:

Για την επιστροφή του στον πάγκο του «τριφυλλιού» και τις διαφορές που διέκρινε:

"Η κατάσταση είναι τελείως διαφορετική. Τα πρόσωπα έχουν αλλάξει πάρα πολύ. Σίγουρα αυτή η αρχή είναι μια διαφορετική αρχή. Είμαστε όμως προετοιμασμένοι για κάτι τέτοιο. Ξέραμε που ήρθαμε, τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου. Υπάρχει ταύτιση και επικοινωνία με τη διοίκηση γι’ αυτό που θέλουμε να εφαρμόσουμε στην ομάδα και θέλουμε η πολλή δουλειά και η μεγάλη προσπάθεια ν’ αποτελέσουν τα στοιχεία που θα μας χαρακτηρίζουν σαν ομάδα".

Για τις πρώτες σκέψεις του όταν υπήρξε η προσέγγιση από τον Παναθηναϊκό:

"Οι πρώτες σκέψεις μου ήταν να δημιουργήσουμε μια ομάδα η οποία θα είναι εφάμιλλη του ονόματος του Παναθηναϊκού. Σίγουρα χρειάζεται κάποιος χρόνος γιατί τα δεδομένα έχουν αλλάξει πάρα πολύ. Είμαι της άποψης ότι "τα χρήματα δεν αρκούν για να κατακτήσεις την ευτυχία". Σωστή δουλειά μπορεί να γίνει και με άλλους τρόπους. Αρκεί να ξέρεις τι ζητάς, να υπάρχει υπομονή, γιατί όταν χτίζεις κάτι καινούριο χρειάζεται υπομονή και νομίζω ότι έχοντας τις γνώσεις και την όρεξη –γιατί είναι σημαντικό να υπάρχει όρεξη και διάθεση να πετύχεις και να δημιουργήσεις κάτι το οποίο εισέπραξα από τη διοίκηση του Παναθηναϊκού- τότε μπορείς να πετύχεις τους στόχους σου. Σε αυτό το θέμα υπήρχε απόλυτη ταύτιση απόψεων με τη διοίκηση και αποφασίσαμε να συνεργαστούμε".

Για τις προϋποθέσεις με τις οποίες ουσιαστικά ξεκινά την προπονητική του καριέρα σε έναν μεγάλο σύλλογο:

"Το σημαντικό για μένα πάντα είναι να είσαι έτοιμος και να ξέρεις που πας. Σε πολλά πράγματα, πολλές φορές, ο κόσμος και οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου δεν δίνουν και μεγάλη έμφαση. Θεωρούν ότι αφού είσαι μέσα στο χώρο μπορείς να προσαρμοστείς και να δείξεις ή να κάνεις κάποια πράγματα. Για μένα όμως παίζουν πολλά πράγματα σημαντικό ρόλο που είναι χρήσιμα στη λειτουργία ενός συλλόγου. Αναφέρομαι στον τρόπο του παιχνιδιού μιας ομάδας, την ποδοσφαιρική κουλτούρα της, την κουλτούρα της χώρας συνολικότερα και γενικότερα ποια είναι η φιλοσοφία του κλαμπ που πας. Όλα αυτά πρέπει να τα λάβεις σοβαρά υπόψη, γιατί είναι πράγματα που έχουν να κάνουν με τους ανθρώπους που θα συνεργαστείς, με τους παίκτες που θα φέρεις, τους στόχους που έχεις θέσει. Πολλές φορές εδώ στην Ελλάδα θέλουμε ένα αποτέλεσμα άμεσα χωρίς να αντιλαμβανόμαστε τις συνθήκες".

Αν είναι πιο εύκολο ή πιο δύσκολο να χτίσει μια ομάδα από την αρχή:

"Πάντα όταν χτίζεις κάτι η αρχή θεωρείται πολύ δύσκολη. Χρειάζεσαι τα γερά θεμέλια. Σε βάθος χρόνου θα φανεί αν αυτό είναι δύσκολο ή εύκολο. Βέβαια τα πρώτα λιθαράκια είναι τα πιο σημαντικά. Προσωπικά δεν με φοβίζει, ξέρω που ήρθα, ξέρω ποιες είναι οι απαιτήσεις της ομάδας, οι δυνατότητές της. Το σημαντικό για μένα είναι να γίνουν τα πράγματα σωστά και όπως πρέπει, κι αυτός είναι ο στόχος ο δικός μου και των συνεργατών μου, αλλά και των ανθρώπων της ομάδας πιστεύω. Ο Παναθηναϊκός τα τελευταία χρόνια φρόντιζε να έχει στην ομάδα παίκτες που προέρχονται από την ακαδημία του. Αυτό θέλουμε κι εμείς. Να έρθουν όσα πιο πολλά παιδιά γίνεται στην πρώτη ομάδα που έχουν τις δυνατότητες να παίξουν σ’ αυτή. Και βέβαια να βρούμε κάποιους έμπειρους Έλληνες παίκτες και κάποιους ξένους με σωστή νοοτροπία για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε όπως πρέπει. Αν συμβούν όλα αυτά και λειτουργήσουμε όπως θέλουμε πιστεύω ότι η πορεία θα είναι δύσκολη, αλλά στα μάτια μας θα φαντάζει εύκολη".

Για τη φυσιογνωμία του νέου Παναθηναϊκού:

"Στόχος μας για τον Παναθηναϊκό ως μεγάλη ομάδα, είναι να έχει την φιλοσοφία του νικητή σε κάθε παιχνίδι, απέναντι σε κάθε αντίπαλο. Επιθετικό ποδόσφαιρο "ναι", αλλά με έλεγχο. Το είπα και στους παίκτες: "Για μας σημαντικό είναι να υπάρχει τακτική πειθαρχία". Σίγουρα αν αποκτηθούν οι παίκτες που έχουμε θέσει ως στόχους, θα δώσουν άλλη ώθηση στην ομάδα, θα έχουμε πιο πολλές επιλογές και θα μπορούμε να λειτουργήσουμε καλύτερα επιθετικά. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα παραμελήσουμε την άμυνα, γιατί ως γνωστόν η άμυνα πολλές φορές είναι αυτή που δίνει τα αποτελέσματα. Κι εμείς τα αποτελέσματα θα τα χρειαστούμε, ιδιαίτερα τώρα στην αρχή. Για μας το σημαντικότερο είναι ο κάθε παίκτης που είναι στο γήπεδο, αλλά κι αυτοί που θα είναι στον πάγκο ή την κερκίδα, να ξέρουν τι πρέπει να κάνουν μέσα στο γήπεδο. Αυτό είναι το μεγάλο μας στοίχημα".

Για τη δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες του «τριφυλλιού»:

"Στην ακαδημία τα τελευταία 3 χρόνια γίνεται μια πάρα πολύ συστηματική και συγκεκριμένη δουλειά. Κι αυτός είναι ο στόχος της πρώτης ομάδας, να υπάρχει συνέχεια στη δουλειά που γίνεται εκεί. Όπως τόνισα στους παίκτες μου: "ευχής έργο θα είναι όλοι να παίξετε στην πρώτη ομάδα". Αυτό όμως από ένα σημείο και μετά εξαρτάται από τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές, από το πόσο είναι "πεινασμένοι", από το πόσο θέλουν να συνεχίσουν να φορούν τη φανέλα του Παναθηναϊκού ή έχουν απλά σαν κίνητρο να παίξουν σ ένα παιχνίδι και να πουν ότι βρέθηκαν στην πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού. Για μας σαν τεχνικό επιτελείο στόχος είναι να δώσουμε την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση στους παίκτες της ακαδημίας. Λίγο πολύ όλοι θα πάρουν τις ευκαιρίες τους, είτε από την ακαδημία, είτε από την πρώτη ομάδα. Θα τις πάρουν όμως αυτοί που πραγματικά τις αξίζουν και αυτοί που δείχνουν διάθεση για εξέλιξη και για συνέχεια. Για μας είναι πολύ σημαντική η διάρκεια".

Για τα «υλικά» από τα οποία θέλει να καταρτίζεται η 11άδα του Παναθηναϊκού της νέας περιόδου:

"Θέλησή μας είναι όσοι έρθουν στην ομάδα να είναι παίκτες που θα έχουν κίνητρο και φιλοδοξίες να πετύχουν και να κερδίσουν πράγματα μέσα από τον Παναθηναϊκό. Οπότε η φιλοσοφία μας θα είναι μόνο παίκτες που θα είναι "πεινασμένοι", παίκτες που θα έχουν κίνητρο, που θα ξέρουν σε ποια ομάδα θα αγωνίζονται, τι σημαίνει Παναθηναϊκός και βέβαια γνωρίζουν τις απαιτήσεις ενός κλαμπ σαν τον Παναθηναϊκό. Αυτό αφορά και τους παίκτες της ακαδημίας και τους ξένους που θα έρθουν και κάποιους Έλληνες έμπειρους που θα είναι στην ομάδα. Το σκεπτικό μας είναι να δημιουργήσουμε ένα μείγμα από νέους παίκτες από τις υποδομές, μαζί με κάποιους έμπειρους Έλληνες και με ξένους που θα θέλουν να πετύχουν".

Αν βοήθησε η παρουσία του στον πάγκο του Παναθηναϊκού προκειμένου να συμφωνήσουν κάποιοι ξένοι παίκτες:

"Δεν θέλω να μιλάω για τον εαυτό μου. Αυτό που νομίζω ότι έπαιξε μεγάλο ρόλο είναι το ίδιο το όνομα του Παναθηναϊκού. Αυτό είναι που έδωσε το κίνητρο στους παίκτες. Σημαντικό είναι βέβαια να υπάρχει κι ένα πρόσωπο που γνωρίζουν, αλλά τελικά νομίζω ότι από μόνο του το όνομα του Παναθηναϊκού έπαιξε μεγάλο ρόλο και δεν χρειάστηκε τόσο η δική μου η παρέμβαση".

Αν η επιλογή των μεταγραφικών στόχων θα γίνει από πρωταθλήματα τα οποία τα ξέρει πολύ καλά:

"Είναι γεγονός ότι έχω μια πλήρη εικόνα από τα πρωταθλήματα της Ολλανδίας και του Βελγίου. Για μας είναι πολύ σημαντικό να πάρουμε παίκτες που τους έχουμε δει και να δουλέψουμε με παίκτες που ξέρουμε πολύ καλά τι μπορούν να κάνουν. Το να κάθομαι να βλέπω παίκτες από το βίντεο ή να μου συστήνουν διάφοροι ότι "είναι καλός", "είναι έτσι", χωρίς να το κακολογώ αυτό που γίνεται δεν συμφωνώ. Θέλω να συνεργάζομαι με παίκτες που έχω δει και στις καλές τους στιγμές και στις κακές τους, ξέρω τον χαρακτήρα τους, τη νοοτροπία τους, ξέρω τι μπορούν να κάνουν μέσα στο γήπεδο και βέβαια να είναι προσιτοί οικονομικά στα δεδομένα της ομάδας. Είναι σημαντικό να είμαστε λίγο ρεαλιστές, να ξέρουμε που είμαστε και όχι να ονειροβατούμε και να ονειρευόμαστε ότι μπορεί να έρθει ας πούμε ο Μέσι ή ο Ρονάλντο στον Παναθηναϊκό".

Για την επιστροφή στη Λεωφόρο και για το τι μπορεί να επωφεληθεί η ομάδα:

"Είναι σημαντικό για την ομάδα γιατί μιλάμε για ένα γήπεδο που είναι συνυφασμένο με τον Παναθηναϊκό κι έχει σε αυτό πανηγυρίσει πολύ μεγάλες επιτυχίες. Είναι ένα ιστορικό γήπεδο, αλλά κι ένα γήπεδο που μπορεί να εξελιχθεί σε πολύ δυνατή έδρα για την ομάδα. Βλέπω πολύ θετικά αυτή την επιστροφή γιατί είναι ένα γήπεδο καθαρά ποδοσφαιρικό και νομίζω ότι σαν ποδοσφαιριστής η ατμόσφαιρα που μπορείς να συναντήσεις σε ένα τέτοιο γήπεδο είναι ό,τι καλύτερο μπορούσες να φανταστείς. Όταν είσαι άνθρωπος του ποδοσφαίρου είναι λογικό να παθιάζεσαι παίζοντας σε τέτοια γήπεδα".

Τι λέει σε όλους αυτούς που χαρακτηρίζουν “ηλεκτρική” την καρέκλα του προπονητή του Παναθηναϊκού:

"Δεν φοβάμαι σαν άνθρωπος. Μου αρέσει πάντα να τολμάω, να δοκιμάζω καινούρια πράγματα. Επίσης πάντα μου άρεσαν τα δύσκολα. Ξέρω ότι η θέση του προπονητή είναι επισφαλής, αλλά προσωπικά όχι δεν με φοβίζει και δεν είναι κάτι που το σκέφτομαι. Δεν με απασχολεί. Ξέρω τι θέλω, ξέρω τι ζητάω κι αυτό θα προσπαθήσω να το μεταδώσω και στους παίκτες μου".

Για το σύνολο των μεταγραφικών κινήσεων που θα γίνουν ακόμη:

"Θα είναι τουλάχιστον ακόμη 5-6 μεταγραφές. Θα εξαρτηθεί βέβαια, γιατί το μπάτζετ μας ως γνωστόν είναι περιορισμένο. Υπήρχε το πλάνο να δημιουργήσουμε μια αμιγώς ελληνική άμυνα, δεδομένο ότι έχουμε τρεις τερματοφύλακες Έλληνες, ενώ υπάρχουν και πολλοί Έλληνες αμυντικοί που διακρίνονται. Αυτή τη στιγμή οι πρώτες μας επιλογές είναι Έλληνες, θα εξαρτηθεί αν θα προκύψει κάποια άλλη περίπτωση".

Για το γεγονός ότι ξεκίνησε πολύ νωρίς η προετοιμασία, χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι κινήσεις:

"Θα παίξει μεγάλο ρόλο στο πόσο γρήγορα θα εμφυσήσουμε τη φιλοσοφία που θέλουμε στην ομάδα, από το πόσο γρήγορα θα έρθουν οι παίκτες. Σε αυτή την περίπτωση η ομάδα θα δουλέψει πολύ πιο ήρεμα και ο καθένας θα γνωρίζει επακριβώς τι πρέπει να κάνει. Εμείς έχουμε θέσει τους στόχους μας, ξέρουμε κάθε εβδομάδα πάνω σε ποιους τομείς πρέπει να δουλέψουμε στην προπόνηση. Προέκυψαν και άλλα θέματα με το αν θα παίξουμε στην Ευρώπη ή όχι. Όλα αυτά μας ανάγκαζαν κάθε τρεις και λίγο να αλλάζουμε το πρόγραμμα της προετοιμασίας. Είμαστε όμως προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο, αλλά σίγουρα θα παίξει μεγάλο ρόλο πόσο γρήγορα θα ενσωματωθούν στην ομάδα οι μεταγραφικές προσθήκες".

Για τον ρεαλιστικό αγωνιστικό στόχο του Παναθηναϊκού της σεζόν 2013-14:

"Ο στόχος του Παναθηναϊκού είναι πάντα η δημιουργία μιας ομάδας που θα παίζει για την κορυφή. Από κει και πέρα από τη στιγμή που τα πράγματα έχουν αλλάξει τόσο πολύ, ο ρεαλιστικός μας στόχος είναι να κοιτάζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, να παίζουμε σε κάθε παιχνίδι για τη νίκη, να προσπαθήσουμε πάνω απ’ όλα να γίνουμε ομάδα και να μπορέσουμε να κερδίσουμε όσα πιο πολλά παιχνίδια γίνεται και στο τέλος της σεζόν θα μπορέσουμε να κάνουμε ταμείο".

Για το μήνυμα που θέλει να περάσει προς τον κόσμο του Παναθηναϊκού:

"Να πω να κάνουν υπομονή καταλαβαίνω ότι είναι κάτι πολύ δύσκολο. Σίγουρα δεν θα θέλουν ν’ ακούσουν τα ίδια πράγματα. Εγώ θα τους ζητούσα να έχουν πίστη στην ομάδα, να στηρίξουν τα νέα παιδιά, την προσπάθεια που γίνεται, γιατί αυτά τα παιδιά και αυτός ο κόσμος είναι στην ουσία ο Παναθηναϊκός. Να είναι επίσης σίγουροι ότι εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να δημιουργήσουμε μια ομάδα αντάξια σε αυτό που θέλει ο κόσμος της. Σε βάθος χρόνου δηλαδή η ομάδα να είναι ανταγωνιστική και να αγωνίζεται για να πετύχει τους υψηλούς της στόχους. Το σημαντικότερο όμως κατά τη γνώμη μου είναι ότι θα δουν μια ομάδα που θα μάχεται από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο για να κερδίσει το παιχνίδι με σωστό τρόπο".

Στους Γκρίζλις ο Κουφός!!

Τον Κώστα Κουφό απέκτησαν από τους Νάγκετς με ανταλλαγή οι Γκρίζλις.

Στους Γκρίζλις ο Κουφός
Παρελθόν από τους Νάγκετς αποτελεί ο Κώστας Κουφός. Η ομάδα του Ντένβερ έδωσε τα δικαιώματά του στους Γκρίζλις παίρνοντας σαν αντάλλαγμα τον Ντάρελ Άρθουρ και τα τα δικαιώματα του Τζόεφρι Λαβερνιέ, νούμερο 55 στα φετινά ντραφτ.

«Ήταν δύσκολη απόφαση να δώσουμε με ανταλλαγή τον Κουφό. Είναι ένας παίκτης που δουλεύει πολύ σκληρά κι ένα εξαιρετικό παιδί», τόνισε ο τζένεραλ μάνατζερ της ομάδας του Ντένβερ, Τιμ Κόνελι.

Με την αποχώρηση του Τζορτζ Καρλ από τον πάγκο των Νάγκετς ο Κουφός έχασε το... στήριγμά του και μετακομίζει στο Μέμφις. Εκεί θεωρείται αδύνατο να είναι βασικός και πάλι, αφού υπάρχει ο Μαρκ Γκασόλ. Και μένει να φανεί ποιος θα είναι ο χρόνος συμμετοχής του μετά από μία καλή σεζόν με 8 πόντους, 6,9 ριμπάουντ και 1,3 τάπες κατά μέσο όρο.

Αυτή θα είναι η τέταρτη ομάδα του Κουφού στο ΝΒΑ μετά τους Τζαζ, τους Γκρίζλις και τους Νάγκετς.
Πηγή: sport-fm.gr

Προπονητής της χρονιάς στην Ευρωλίγκα ο Μπαρτζώκας!!

Κορυφαίος προπονητής της χρονιάς στην Ευρωλίγκα αναδείχθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας με το βραβείο «Αλεξάντερ Γκομέλσκι».

Προπονητής της χρονιάς στην Ευρωλίγκα ο Μπαρτζώκας
Επιβραβεύτηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας για τη συμβολή του στην κατάκτηση της Ευρωλίγκας από τον Ολυμπιακό. Ο προπονητής των πρωταθλητών Ευρώπης αναδείχθηκε κορυφαίος της διοργάνωσης με το βραβείο «Αλεξάντερ Γκομέλσκι», βάσει της ψηφοφορίας των συναδέλφων του που συμμετείχαν στη φετινή διοργάνωση.

Μάλιστα διαδέχεται στη σχετική λίστα τον Ντούσαν Ίβκοβιτς, τον οποίο αντικατέστησε ο ίδιος το περασμένο καλοκαίρι στον πάγκο των Πειραιωτών. Δεύτερος ήταν ο Πάμπλο Λάσο της Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ την τρίτη θέση μοιράστηκαν ο Έτορε Μεσίνα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ο Τσάβι Πασκουάλ της Μπαρτσελόνα.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα παραλάβει το βραβείο του την Πέμπτη, στο περιθώριο της κλήρωσης για τη νέα Ευρωλίγκα, που θα γίνει στη Βαρκελώνη.

Οι προηγούμενοι νικητές του βραβείου ήταν οι Πίνι Γκέρσον (2005), Έτορε Μεσίνα (2006, 2008), Ζέλικο Ομπράντοβιτς (2007, 2011), Ντούσκο Βουγιόσεβιτς (2009), Τσάβι Πασκουάλ (2010) και Ντούσαν Ίβκοβιτς (2012).Πηγή: sport-fm.gr

Στην Πόλη το Σάββατο ο Ίβκοβιτς!!

Ραντεβού με τους ανθρώπους της Φενέρμπαχτσε στην Πόλη θα έχουν το Σάββατο ο Ντούσαν Ίβκοβιτς και ο μάνατζέρ του, Μίσκο Ραζνάτοβιτς.

Στην Πόλη το Σάββατο ο Ίβκοβιτς
Εξελίξεις αναμένονται προσεχώς στην υπόθεση Φενέρμπαχτσε-Ντούσαν Ίβκοβιτς, καθώς το Σάββατο ο Σέρβος τεχνικός μαζί με τον εκπρόσωπό του, Μίσκο Ραζνάτοβιτς, θα είναι στην Πόλη για να συζητήσουν με τους ανθρώπους της ομάδας.

Η πρόταση της Φενέρ για τον «Ντούντα» είναι για συμβόλαιο για 2+1 χρόνια με ετήσιες απολαβές 800 χιλιάδων ευρώ και όπως όλα δείχνουν οι δύο πλευρές έχουν βρει πολλά σημεία επαφής κάτι που σημαίνει πως το Σάββατο μπορεί και να οριστικοποιηθεί η έναρξη της συνεργασίας τους.
Πηγή: sport-fm.gr

Αποχωρεί ο Μοράτι από την Ίντερ!!

Τέλος εποχής στην Ίντερ, καθώς ο Μάσιμο Μοράτι θα πουλήσει το 40% των μετοχών του και μέσα σε τρία χρόνια θα αποχωρήσει οριστικά από τους «νερατζούρι».

Αποχωρεί ο Μοράτι από την Ίντερ
Αλλαγή σελίδας για την Ίντερ, καθώς μετά από 18 ολόκληρα χρόνια ο Μάσιμο Μοράτι ετοιμάζεται να αποχωρήσει από την προεδρία της ομάδας.

Ο ισχυρός άντρας των «νερατζούρι», σύμφωνα με τα ιταλικά Μέσα, προτίθεται να πουλήσει το 40% των μετοχών στον Ινδονήσιο επενδυτή Ερίκ Τοχίρ και μέσα στα επόμενα τρία χρόνια να εγκαταλείψει οριστικά τον σύλλογο.

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά λένε οι Ιταλοί, ακόμη και μέσα στις επόμενες ώρες, ίσως βρεθεί στο Μιλάνο ο Τοχίρ και να υπάρξουν άμεσα εξελίξεις. Τέλος εποχής, λοιπόν, για έναν άνθρωπο, ο οποίος έδωσε πραγματικά τα πάντα για να κάνει την Ίντερ μεγάλη. Πηγή: sport-fm.gr

Ρόσμπεργκ ο ταχύτερος!!

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ με Mercedes έκανε τον ταχύτερο χρόνο στη δεύτερη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών στο πλαίσιο του γκραν πρι της Μεγάλης Βρετανίας.

Ρόσμπεργκ ο ταχύτερος
Ο Νίκο Ρόσμπεργκ ήταν ο ταχύτερος πιλότος της δεύτερης –στην ουσία πρώτης- περιόδου των ελεύθερων δοκιμών στην πίστα του Σίλβερστοουν, όπου φιλοξενείται το όγδοο γκραν πρι της σεζόν.

Ο Γερμανός πιλότος της Mercedes γύρισε ταχύτερα από τους αντιπάλους του, αφήνοντας πίσω το δίδυμο της Red Bull.

Ο Μαρκ Γουέμπερ ήταν πιο γρήγορος από τον έτερο πιλότο των «κόκκινων ταύρων», Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος ολοκλήρωσε τη διαδικασία από την τρίτη θέση.

Με σλικ ελαστικά και πιο συγκεκριμένα με τη νέα τροποποιημένη σκληρή γόμα της Pirelli βγήκαν οι πιλότοι στην πίστα για τη δεύτερη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών.

Ο καιρός κατά τη διάρκεια της 90λεπτης διαδικασίας ήταν καλύτερος από την πρώτη περίοδο, επιτρέποντας στους πιλότους και στις ομάδες να δοκιμάσουν τις αναβαθμίσεις τους, αλλά και τις γόμες που θα έχουν στη διάθεσή τους, αφού πέρα από τις νέες γόμες, έτρεξαν και με τη μεσαία.

Μεγάλος άτυχος της διαδικασίας ο Φελίπε Μάσα. Ο Βραζιλιάνος πιλότος στο 26ο λεπτό έχασε τον έλεγχο της F138 με αποτέλεσμα να καταλήξει πάνω στις μπαριέρες και να τερματίσει νωρίς τη διαδικασία.

Πρόβλημα με το μονοθέσιο του αντιμετώπισε και ο Παστόρ Μαλδονάδο , ο οποίος ενημερώθηκε από την ομάδα ότι έχει διαρροή νερού.

Στην πέμπτη θέση πλασαρίστηκε ο Λιούις Χάμιλτον με τους Ρικιάρντο (έκτος χρόνος ) και Βερνιέ (έβδομος) να τον ακολουθούν .

Τον δέκατο χρόνο έκανε ο Φερνάντο Αλόνσο με τη Ferrari, αφήνοντας πίσω του τον Τζένσον Μπάτον.

Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Ρόσμπεργκ, Mercedes, 1:32.248
2. Γουέμπερ, Red Bull , +0.299
3. Φέτελ, Red Bull, +0.432
4. Ντι Ρέστα, Force India , +0.584
5. Χάμιλτον, Mercedes , +0.663
6. Ρικιάρντο, Toro Rosso , +0.923
7. Βερνιέ, Toro Rosso, +1.042
8. Σούτιλ, Force India , 1.065
9. Γκροσάν, Lotus, +1.074
10. Αλόνσο, Ferrari , +1.246
11. Μπάτον, McLaren, +1.492
12. Χούλκενμπεργκ, Sauber, 1.648
13. Ραϊκόνεν, Lotus, 1.872
14. Πέρες, McLaren, 1.882
15. Γκουτιέρες, Sauber, +2.750
16. Μπότας, Williams, +2.822
17. Μαλδονάδο, Williams, +2.879
18. Μπιανκί, Marussia, +2.879
19. Φαν ντερ Γκάρντε, Toro Rosso, 3.554
20. Πικ, Caterham, +3.376
21. Τσίλτον, Marussia, +5.081
22. Μάσα, Ferrari, +11.218Πηγή: sport-fm.gr

Οι τρεις... μνηστήρες της Red Bull!!

Οι Κίμι Ραϊκόνεν, Ζαν Ερίκ Βερνιέ και Ντανιέλ Ρικιάρντο είναι οι τρεις επικρατέστεροι αντικαταστάτες του Μαρκ Γουέμπερ.

Οι τρεις... μνηστήρες της Red Bull
Μετά την ανακοίνωση αποχώρησης του Μαρκ Γουέμπερ από το πρωτάθλημα της Formula 1 στο τέλος της σεζόν η Red Bull έχει ξεκινήσει την αναζήτηση του αντικαταστάτη του.

Μπορεί οι «κόκκινοι ταύροι» αρχικά να δήλωσαν πως δεν βιάζονται να βρουν τον αντι-Γουέμπερ, ωστόσο σε δηλώσεις του το αφεντικό της ομάδας, Κρίστιαν Χόρνερ, αποκάλυψε τους τρεις… μνηστήρες της θέσης.

Ο Κίμι Ραϊκόνεν, ο Ζαν Ερίκ Βερνιέ και ο Ντανιέλ Ρικιάρντο είναι οι τρεις πιλότοι που εξετάζει η Red Bull και σύμφωνα με τον ισχυρό άνδρα της ομάδας ένας από αυτούς θα πάρει τη θέση του Αυστραλού πιλότου.

«Θέλουμε το πιο γρήγορο δίδυμο και ο Κίμι είναι μία ελκυστική επιλογή. Ακόμη και οι νεαροί, Ρικιάρντο και Βερνιέ, είναι ενδιαφέρουσες επιλογές. Θέλουμε να πάρουμε το χρόνο μας, να αξιολογήσουμε τις επιλογές που έχουμε, αλλά στην πραγματικότητα ο πιλότος που θα αντικαταστήσει τον Γουέμπερ θα είναι ένας από αυτούς τους τρεις. Φυσικά, θα πρέπει να εξετάσουμε όλες τις πιθανές επιλογές που θα είναι διαθέσιμες.

Δεν είμαι σίγουρος για την κατάσταση του Πολ ντι Ρέστα, αλλά όπως είπα και πριν η επιλογή θα είναι ένας από τους παραπάνω», ήταν τα λόγια του Χόρνερ.
Πηγή: sport-fm.gr

«Ασημένιες» Αρβανίτη-Καραγκούνη!!

Με το ασημένιο μετάλλιο θα επιστρέψει το γυναικείο δίδυμο του μπιτς βόλεϊ από τους Μεσογειακούς Αγώνες της Μερσίνης.

«Ασημένιες» Αρβανίτη-Καραγκούνη
Οι Βίκυ Αρβανίτη και Πέννυ Καραγκούνη έχασαν με 2-0 σετ (21-13, 21-16) από τις Ιταλίδες Τσικολάρι-Μενεγκάτι, το φαβορί της διοργάνωσης, στον τελικό του τουρνουά και έμειναν στη δεύτερη θέση.

Μάλιστα, οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες είχαν χάσει από τις συγκεκριμένες αντιπάλους στην πρεμιέρα. Πηγή: sport-fm.gr

«Έφυγε» ο θρυλικός Αλέν Μιμούν!!

Ένας αθλητής-θρύλος, ο Γάλλος δρομέας μεγάλων αποστάσεων Αλέν Μιμούν, οι κόντρες του οποίου με τον Εμίλ Ζάτοπεκ έμειναν στην ιστορία, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών.

«Έφυγε» ο θρυλικός Αλέν Μιμούν
Ο Μιμούν είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο Μαραθώνιο το 1956 στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μελβούρνης πανηγυρίζοντας έτσι επιτέλους μια πρωτιά, αφού η ατμομηχανή από την Τσεχοσλοβακία, ο Εμίλ Ζάτοπεκ, τον είχε αφήσει πίσω σε αρκετές -σχεδόν μυθικές- κόντρες.

Το 1948 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου ο Μιμούν ήταν δεύτερος στα 10 χιλιόμετρα πίσω από τον Ζάτοπεκ, σκηνικό που επαναλήφθηκε τέσσερα χρόνια αργότερα στη διοργάνωση του Ελσίνκι, τόσο στα 5 όσο και στα 10 χιλιόμετρα, ενώ την ίδια χρονιά ο Τσεχοσλοβάκος είχε νικήσει και στο Μαραθώνιο.

Μια άγνωστη σε πολλούς λεπτομέρεια που συνοδεύει τον αλγερινής καταγωγή αθλητή είναι πως ενώ είχε αποφασίσει να ασχοληθεί με τα σπορ, κινδύνεψε να σταματήσει την καριέρα όταν κόντεψε να χάσει το πόδι του, αφού πάτησε νάρκη κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου όταν πολεμούσε κατά των Γερμανών στην Ιταλία…



Πηγή: sport-fm.gr

«Συγκινητική εμφάνιση από όλα τα παιδιά»

Τα εύσημα στους παίκτες τους για τον τρόπο που πάλεψαν παρά τον αποκλεισμό από την Ισπανία, έδωσε ο προπονητής της Ιταλίας, Τσέζαρε Πραντέλι.

«Συγκινητική εμφάνιση από όλα τα παιδιά»
Το αποτέλεσμα δεν ήρθε, όμως ο Τσέζαρε Πραντέλι εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την υπερπροσπάθεια που έκαναν οι παίκτες του κόντρα στην Ισπανία.

Ο Ιταλός ομοσπονδιακός προπονητής έβγαλε σε όλους το… καπέλο του και τόνισε πως ο αποκλεισμός από τον τελικό του Confederations κρίθηκε στην εμπειρία που έχουν δημιουργήσει όλα αυτά τα χρόνια οι Ίβηρες.

«Όταν φτάνεις στα πέναλτι, όλα μπορούν να συμβούν. Κάναμε μια εξαιρετική εμφάνιση, από την αρχή ως το τέλος, δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες για γκολ. Η Ισπανία είναι πιο μπροστά από εμάς γιατί έχει δουλέψει πάνω σε τέτοιες καταστάσεις, την ώρα που εμείς ψάχνουμε ακόμα τα πατήματά μας. Βέβαια, στην αποφασιστικότητα, τον χαρακτηρά και την τακτική βελτιωνόμαστε συνεχώς», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Οι περιβαλλοντικές συνθήκες ήταν δύσκολες, ήταν δύσκολο να έχουμε ενέργεια μετά από 120 λεπτά παιχνιδιού. Τα παιδιά ήταν ιδιαίτερα συγκηνιτικά ως προς τον τρόπο που αγωνίστηκαν σήμερα. Φυσικά, αφιερώνουμε την εμφάνισή μας στον Στέφανο Μποργκονόβο και την οικογένειά Πηγή: sport-fm.gr

Ντελ Μπόσκε: «Να έχουν δίψα μικρού παιδιού»

Να δείξουν την… δίψα που χρειάζεται στον τελικό του Confederations Cup κόντρα στην Βραζιλία, προέτρεψε τους παίκτες του στην Ισπανία, ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε.

Ντελ Μπόσκε: «Να έχουν δίψα μικρού παιδιού»
Η Ισπανία έφτασε στο τελικό, αλλά ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε ξεκαθάρισε πως τώρα, κόντρα στην Βραζιλία, είναι που οι παίκτες του πρέπει να αγωνιστούν με... την δίψα ενός μικρού παιδιού για να κατακτηθεί το τρόπαιο.

Για τον ημιτελικό με την Ιταλία, ο ομοσπονδιακός τεχνικός των «φούριας ρόχας» ξεκαθάρισε πως ήταν ένα μοιρασμένο παιχνίδι και εμφανίστηκε αισιόδοξος πως την Κυριακή στο «Μαρακάνα» θα αρχίσει μια νέα εποχή…

«Ήταν καλύτεροι από εμάς στο πρώτο μέρος, στη συνέχεια ισορροπήσαμε το παιχνίδι και στην παράταση ήμασταν ισάξιοι. Παίζαμε ανοιχτά και μας πλήγωσαν πολύ οι ακραίοι παίκτες της Ιταλίας. Είχαμε λάθος επιλογές, όταν μας πίεζαν, όμως τελειώσαμε το παιχνίδι καλύτερα», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Ελπίζω στο Μαρακάνα, παρά τις πολλές διακρίσεις των παιδιών, να τους δω να έχουν την… δίψα ενός μικρού παιδιού. Η Βραζιλία έχει μια μέρα ξεκούραση παραπάνω από εμάς, όμως αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για εμάς. Είναι πέντε φορές φορές παγκόσμιοι πρωταθλητές και εμείς μία, αλλά στο «Μαρακάνα» την Κυριακή αρχίζει μια νέα εποχή. Έχουν μια εξωπραγματική ομάδα, οι Νεϊμάρ και Χουλκ είναι φανταστικοί. Έχουμε τρεις ημέρες για να ξεκουραστούμε. Οι παίκτες μου έχουν δώσει τα πάντα μέχρι τώρα, όμως την Κυριακή χρειάζεται το κάτι παραπάνω».Πηγή: sport-fm.gr

Αλά Πανένκα… 100%!! (video)

Πολλοί έχουν προσπαθήσει να μιμηθούν τον Πανένκα σε εκτελέσεις πέναλτι. Άλλοι το πετυχαίνουν, άλλοι όχι. Ο Αντόνιο Καντρέβα ανήκει… 100% στους πρώτους.

Αλά Πανένκα… 100%! (video)
Τι κι αν ήταν το πρώτο πέναλτι της διαδικασίας;

Ο Αντόνιο Καντρέβα έδειξε… ατσάλινα νεύρα, έστησε τη μπάλα στα 11 μέτρα και εκτέλεσε τον Ίκερ Κασίγιας με στυλ… αλά Πανένκα!

Και επειδή έχουμε δει αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες κατά καιρούς, ο Ιταλός άσος αξίζει τα εύσημα γιατί τα κατάφερε περίφημα.

Γιατί μην ξεχνάμε ποιον είχε απέναντί του…

Αν και στο τέλος… ο απέναντί του (Κασίγιας) ήταν αυτός που χαμογέλασε, με την Ισπανία να προκρίνεται στον τελικό του Confederations και την Ιταλία να γυρνάει σπίτι της.



Πηγή: sport-fm.gr

Άρχισε το τρέξιμο…!! (vid)

Προτεραιότητα για τον Χουμπ Στέφενς και τον ΠΑΟΚ της νέας σεζόν αποτελεί η φυσική κατάσταση των παικτών, κάτι που φάνηκε από την πρώτη προπόνηση της ομάδας για τη νέα σεζόν.

Άρχισε το τρέξιμο… (vid)
Πολλά κιλά ιδρώτα αρχίζουν να χάνουν οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία εν όψει της επόμενης σεζόν υπό τις οδηγίες του Χουμπ Στέφενς.

Στις 8:30 ήταν προγραμματισμένη πρωινή προπόνηση του «Δικεφάλου του Βορρά» και οι παίκτες συγκεντρώθηκαν στο κεντρικό γήπεδο του αθλητικού κέντρου της ομάδας.

Το πρόγραμμα του Ολλανδού τεχνικού περιελάμβανε ασκήσεις προθέρμανσης χωρίς μπάλα, καθώς και ασκήσεις τοποθέτησης σε θέση άμυνας και επίθεσης.

Όλοι οι «ασπρόμαυροι» χωρίστηκαν ανά θέση στο γήπεδο και ακολούθησαν συγκεκριμένες κινήσεις, ανάλογα με την κατεύθυνση της μπάλας.

Ωστόσο, το βασικό μέρος της προπόνησης ήταν αφιερωμένο στη φυσική κατάσταση με τους ποδοσφαιριστές να κάνουν τους πρώτους… γύρους για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Το επόμενο ραντεβού της ομάδας, είναι στις 19:30 στην Τούμπα και είναι ανοιχτή για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ και τους εκπροσώπους του Τύπου.

Δείτε το σχετικό βίντεο





Πηγή: sport-fm.gr

Μένει Νέα Σμύρνη ο Παναγιωτούδης!!

Στον Πανιώνιο θα μείνει για έναν ακόμα χρόνο, με τη μορφή δανεισμού απ’ τον ΠΑΟΚ ο Κώστας Παναγιωτούδης.

Μένει Νέα Σμύρνη ο Παναγιωτούδης
Την επέκταση του δανεισμού του Κώστα Παναγιωτούδη στον Πανιώνιο ανακοίνωσε σήμερα ο ΠΑΟΚ.

Οι Θεσσαλονικείς συνεχίζουν με αυτό τον τρόπο τη συνεργασία τους με τους «κυανέρυθρους», ενώ ποντάρουν και στην εξέλιξή του ποδοσφαιριστή μέσα απ' τα παιχνίδια που θα πάρει στα πόδια του.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Στον Πανιώνιο, με τη μορφή δανεισμού, θα αγωνιστεί και τη φετινή περίοδο ο Κώστας Παναγιωτούδης. Μετά την καλή συνεργασία των δυο ομάδων, αλλά και την προοπτική ακόμη μεγαλύτερης εξέλιξης του ποδοσφαιριστή μέσα από τις συνεχόμενες συμμετοχές στη Superleague, επήλθε συμφωνία για επέκταση του δανεισμού.

Η μετακίνηση δεν έχει ολοκληρωθεί τυπικά με την ανταλλαγή των απαραίτητων εγγράφων, κάτι που αναμένεται να συμβεί ακόμη και στη διάρκεια της σημερινής μέρας».

Πενήντα-πενήντα για Ρομπέρ!!

Το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Κομοτηνή και να φορέσει τη φανέλα του Πανθρακικού βλέπει με καλό μάτι ο Μπερτράν Ρομπέρ.

Πενήντα-πενήντα για Ρομπέρ
Μοιρασμένες είναι οι πιθανότητες για την επιστροφή του Μπερτράν Ρομπέρ στον Πανθρακικό.

Το γεγονός ότι ο Γάλλος χαφ έχει φορέσει τη φανέλα του συλλόγου της Κομοτηνής κάνει αρκετούς να ελπίζουν πως θα γίνει ξανά… Θρακιώτης.

Εφόσον αποκτηθεί ο 30χρονος παίκτης, ο Άκης Μάντζιος θα ικανοποιήσει την επιθυμία του να έχει έναν ποιοτικό μέσο για το αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής της ομάδας.Πηγή: sport-fm.gr

Επίκειται συνάντηση στον Αστέρα!!

Εξελίξεις αναμένεται να υπάρξουν το επόμενο διάστημα στο Αστέρα Τρίπολης, αφού θα συναντηθούν ο Σάκης Τσιώλης με τον Γιάννη Καϋμενάκη και θα συζητήσουν το συγκεκριμένο θέμα.

Επίκειται συνάντηση στον Αστέρα
Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένουν στον Αστέρα Τρίπολης τη συνάντηση του Σάκη Τσιώλη με τον Γιάννη Καϋμενάκη.

Ο πρόεδρος και ο μεγαλομέτοχος της αρκαδικής ΠΑΕ θα συζητήσουν όλες τις εξελίξεις στα μεταγραφικά θέματα.

Στο «κυανοκίτρινο» στρατόπεδο παρουσιάζονται διατεθειμένοι να καλύψουν τα κενά που έχουν δημιουργηθεί στο ρόστερ μετά την αποχώρηση αρκετών βασικών παικτών της περσινής ομάδας. Πηγή: sport-fm.gr

Τα λένε με Πουρτουλίδη!!

Συζητήσεις με τον Νίκο Πουρτουλίδη βρίσκεται η Ξάνθη.

Τα λένε με Πουρτουλίδη
Μπορεί η Ξάνθη να έχει ξεκινήσει την προετοιμασία της, ωστόσο η διοίκηση συνεχίζει την προσπάθεια ενίσχυσης του ρόστερ της.

Η ακριτική ομάδα εξετάζει την περίπτωση του Νίκου Πουρτουλίδη.

Ο 30χρονος μέσος, ο οποίος την προηγούμενη σεζόν έπαιζε για λογαριασμό της Νίκης Βόλοτυ, κάνοντας μία πολύ καλή χρονιά έχει έρθει σε επαφή με την Ξάνθη. Μάλιστα πολλές είναι οι πιθανότητες απόκτησής του.

Στα αγωνιστικά οι παίκτες του Νίκου Καραγεωργίου συνεχίζουν τις προπονήσεις με το σημερινό πρόγραμμα να περιλμβάνει τρεις.Πηγή: sport-fm.gr

Τα δεδομένα για τους γκολκίπερ!!

Σε πρώτο πλάνο βρίσκονται οι υποθέσεις του Βέλιμιρ Ράντμαν και του Σαρλ Ιτάντζ για τον Ατρόμητο.

Τα δεδομένα για τους γκολκίπερ
Ανοιχτή παραμένει η υπόθεση της ανανέωσης του συμβολαίου του Βέλιμιρ Ράντμαν για τον Ατρόμητο.

Οι Περιστεριώτες βρίσκονται σε επαφή με τον Κροάτη πορτιέρο, ενώ την ίδια ώρα περιμένουν να δουν τι θα γίνει με τον Σαρλ Ιτάντζ που δεν υπολογίζεται στον ΠΑΟΚ.

Εν τω μεταξύ, η SportDay αναφέρει πως οι μεταγραφές δεν θα τελειώσουν με την απόκτηση τερματοφύλακα, αφού οι «κυανόλευκοι» είναι πολύ πιθανό να κινηθούν για ακόμα ένα χαφ.Πηγή: sport-fm.gr

Ελπίζουν να τους κρατήσουν!!

Την ελπίδα ότι θα καταφέρουν να διατηρήσουν για τουλάχιστον έναν χρόνο τους Μπουχαλάκη και Τζανακάκη στο ρόστερ τους εκφράζουν στον Εργοτέλη.

Ελπίζουν να τους κρατήσουν
Αισιόδοξοι για την παραμονή του Ανδρέα Μπουχαλάκη και του Μανώλη Τζανακάκη παρουσιάζονται στον Εργοτέλη.

Οι δύο νεαροί ποδοσφαιριστές αποκτήθηκαν από τον Ολυμπιακό, όμως στις πρώτες επαφές που είχαν οι Ηρακλειώτες με τους «ερυθρόλευκους» διαπίστωσαν ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος.

Παράλληλα, η διοίκηση πήρε αναβολή μέχρι τις 10 Ιουλίου για το θέμα της αδειοδότησης, ενώ στα θετικά συγκαταλέγεται και η τακτοποίηση της οφειλής προς τον Ηλία Κυριακίδη. Πηγή: sport-fm.gr

Πήρε Βισέντο ο ΠΑΣ!!

Στην απόκτηση του Ολλανδού ακραίου επιθετικού, Τσάρλον Βισέντο προχώρησε ο ΠΑΣ Γιάννινα, μετά από τις διαπραγματεύσεις που έγιναν χθες το βράδυ.

Πήρε Βισέντο ο ΠΑΣ
Στην απόκτηση του Τσάρλτον Βισέντο προχώρησε ο ΠΑΣ Γιάννινα. Στις διαπραγματεύσεις που έγιναν χθες το βράδυ οι διοικούντες ήρθαν σε συμφωνία με την πλευρά του Ολλανδού άσου για την υπογραφή συμβολαίου, του οποίο η χρονική διάρκεια δεν έχει γίνει γνωστή.

Ο Βισέντο ο οποίος αγωνίζεται και στο αριστερό και το δεξί άκρο της επίθεσης, αναμένεται σήμερα στην πόλη για τις σχετικές υπογραφές στα συμβόλαια και να αρχίσει προπονήσεις την Κυριακή στο Καρπενήσι στην προετοιμασία της ομάδας.

Ο Βισέντο από το 2009 που ανήκει στην Ντε Χάαγκ έχει κάνει 88 συμμετοχές και έχει πετύχει 14 γκολ, με το πρώτο να έρχεται απέναντι στη Σπάρτα Ρότερνταμ. Πιο αναλυτικά, τη σεζόν 2009-2010 έπαιξε 14 ματς και σκόραρε 1 γκολ. Το 2010-2011 έκανε 20 ματς και πέτυχε 3 γκολ. Το 2011-2012 είχε 25 συμμετοχές με 7 γκολ και πέρυσι 29 συμμετοχές με 3 γκολ.

Επίσης έχει 4 συμμετοχές και 1 γκολ με την Εθνική ομάδα U-19 της Ολλανδίας. Το μοναδικό του γκολ με την Εθνική το έχει πετύχει απέναντι στην Κύπρο.
Πηγή: sport-fm.gr

Ενδιαφέρον για Κολοβό!!

Ομάδες του εξωτερικού έχουν ξεχωρίσει τον Κολοβό λόγω των εμφανίσεων του με την Εθνική στο Παγκόσμιο Κύπελλο u20 και στον Πανιώνιο περιμένουν να πάρουν ένα σημαντικό ποσό εάν τελικά πωληθεί.

Ενδιαφέρον για Κολοβό
Οι εμφανίσεις του Κολοβού με την Εθνική στο Παγκόσμιο Κύπελλο U20 έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων για την απόκτησή του.

Το γεγονός αυτό ικανοποιεί τους ανθρώπους του Πανιώνιου καθώς δεν θα πουν «όχι» σε μια καλή πρόταση που θα φτάσει στα γραφεία της ομάδας για την παραχώρησή του.

Μάλιστα, το ενδεχόμενο πώλησής του αναμένεται να παίξει ρόλο και στο μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας για τη νέα αγωνιστική σεζόν.

Ο Κολοβός έχει υπογράψει νέο συμβόλαιο το οποίο έχει ρήτρα αποδέσμευσης ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ. Αυτό εγγυάται ότι ο παίκτης εάν αλλάξει φανέλα ο Πανιώνιος θα βάλει στα ταμεία του ένα σεβαστό ποσό, το οποίο θα βοηθήσει σε κάποια ζητήματα μεταγραφικά και μη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για τον Κολοβό φέρονται να ενδιαφέρονται οι Μπολόνια και Ουντινέζε.
Πηγή: sport-fm.gr

«Κανένα θέμα με Μάντζιο»

Από τον Ολυμπιακό ξεκαθαρίζουν ότι δεν ισχύουν τα δημοσιεύματα τα οποία αναφέρουν ότι υπάρχει συμφωνία με τον Βαγγέλη Μάντζιο για την υπογραφή συμβολαίου για τα επόμενα δύο έτη.

«Κανένα θέμα με Μάντζιο»
Τα δημοσιεύματα του Τύπου που κάνουν λόγο για συμφωνία του Ολυμπιακού με τον Βαγγέλη Μάντζιο για την υπογραφή συμβολαίου για τα επόμενα δύο χρόνια διαψεύδουν άτομα της ΠΑΕ.

Επισημαίνουν ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον Μάντζιο και πως δεν έχει απασχολήσει.

Ξεκάθαρη είναι και η θέση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα δημοσιεύματα στην Τουρκία περί ενδιαφέροντος για τον Ράφικ Τζεμπούρ.

"Ο Ράφικ έχει συμβόλαιο", τονίζουν ξεκάθαρα οι άνθρωποι της διοίκησης βάζοντας τέλος στα σενάρια αυτά!
Πηγή: sport-fm.gr

«Σοβαρό ενδιαφέρον για Σπανούλη, καλές οι σχέσεις με ΟΣΦΠ»

Ο μάνατζερ του Βασίλη Σπανούλη, Μίσκο Ραζνάτοβιτς, μίλησε για τις επαφές για την ανανέωση του συμβολαίου του Βασίλη Σπανούλη με τον Ολυμπιακό.

«Σοβαρό ενδιαφέρον για Σπανούλη, καλές οι σχέσεις με ΟΣΦΠ»
Ο Κάιλ Χάινς «χάθηκε» για τον Ολυμπιακό, αλλά ο έτερος πελάτης του Μίσκο Ραζνάτοβιτς, Βασίλης Σπανούλης, δεν είναι απαραίτητο πως θα έχει την ίδια… τύχη. Ο Σέρβος μάνατζερ μίλησε στον Τύπο της πατρίδας του για τις επαφές κι έκανε λόγο τόσο για καλές σχέσεις με τους «ερυθρόλευκους», όσο και για σοβαρό ενδιαφέρον από πολλές ομάδες.

«Μετά τις ολιγοήμερες διακοπές του, ο Βασίλης Σπανούλης θα συναντηθεί την επόμενη εβδομάδα με τους ιδιοκτήτες της ομάδας για να μιλήσουν σχετικά με το μέλλον του. Το ραντεβού επρόκειτο να γίνει νωρίτερα, οι σχέσεις των δύο πλευρών όμως είναι πολύ καλές κι έτσι δεν υπήρξε πρόβλημα που καθυστέρησε. Υπάρχει πάντως πολύ σοβαρό ενδιαφέρον από μεγάλες ομάδες της Ευρώπης, αλλά θέλει να μείνει», τόνισε ο Ραζνάτοβιτς. Πηγή: sport-fm.gr

Ο Λάσμε κρίνει τα πάντα!!

Η παραμονή ή όχι του Στεφάν Λάσμε θα κρίνει τις επόμενες κινήσεις του Παναθηναϊκού. Παιχνίδι αναμονής από τους «πράσινους». Διακοπές στο… ΟΑΚΑ ο Διαμαντίδης.

Ο Λάσμε κρίνει τα πάντα
Ο Παναθηναϊκός δεν έχει πολλές εκκρεμότητες σε ό,τι αφορά το ρόστερ του, αλλά σχεδόν όλες είναι σε άμεση συνάρτηση με το μέλλον του Στεφάν Λάσμε. Οι «πράσινοι» περιμένουν την έκβαση της υπόθεσης με τον Γκαμπονέζο σέντερ για να κινηθούν αναλόγως.

Το θέμα δεν έχει κλείσει αρνητικά και υπάρχουν βάσιμες ελπίδες παραμονής του, αλλά θα χρειαστεί υπομονή και μάλλον από την πλευρά του 31χρονου παίκτη να ρίξει νερό στο κρασί του. Αποδείχτηκε πως ο Αφρικανός δεν έχει στα χέρια του κάποια πρόταση που να αποτελεί διαπραγματευτικό ατού (η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που μάλλον δεν ενδιαφέρθηκε ουσιαστικά ποτέ για την απόκτησή του, ήδη έκλεισε τον Χάινς και δεν αναμένεται να πάρει κι άλλον σέντερ) κι εφόσον… μετανοήσει θα πρέπει να συζητήσει με τους νταμπλούχους Ελλάδας από μηδενική βάση, καθώς η πρόταση που πλησίαζε το 1 εκατ. δολάρια το χρόνο για διετές συμβόλαιο έχει αποσυρθεί από το τραπέζι.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης ήδη έχει μία λίστα παικτών που θεωρεί πως μπορούν να καλύψουν τυχόν κενό που θα προκύψει εφόσον ο Λάσμε αποχωρήσει. Ο Γκάνι Λαουάλ είναι η πρώτη του επιλογή, αλλά εξετάζονται κι άλλες λύσεις, με αυτή του Μάικ Μπατίστ να είναι στα υπόψη αλλά όχι ψηλά.

Από τη στιγμή που θα κλείσει το θέμα Λάσμε ή βρεθεί ο αντικαταστάτης του, στον Παναθηναϊκό απομένουν οι ανακοινώσεις για Διαμαντίδη και Φώτση, αλλά και να ξεκαθαρίσει το μέλλον των Ματσιούλις και Σχορτσανίτη που είναι αβέβαιο. Συν, φυσικά, τις όποιες κινήσεις γίνουν με «επενδύσεις» σε Έλληνες παίκτες μικρής ηλικίας.

Διακοπές στο… ΟΑΚΑ

Την ώρα που όλοι έχουν πάρει τις παραλίες, ο Δημήτρης Διαμαντίδης δείχνει τον επαγγελματισμό του. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού κάνει καθημερινά ατομικές προπονήσεις στο ΟΑΚΑ (δεν έχει φύγει ακόμη για διακοπές, αφού η κόρη του δεν έχει καν γίνει 40 ημερών) για να διατηρηθεί στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Δεν είναι κάτι ασύνηθες, αφού και τα προηγούμενα χρόνια, ακόμη και στις καλοκαιρινές του διακοπές σε κάποιο νησί, ο «Μήτσος» δεν άλλαζε τη ρουτίνα του και γυμναζόταν σαν να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η σεζόν.
Πηγή: sport-fm.gr

Όλα για τον Σπανούλη!!

Αποφασισμένοι να κρατήσουν τον Βασίλη Σπανούλη είναι οι διοικούντες τον Ολυμπιακό μετά την απώλεια του Κάιλ Χάινς. Φουλ για Μαυροκεφαλίδη και τουλάχιστον άλλον έναν ψηλό οι «ερυθρόλευκοι».

Όλα για τον Σπανούλη
Η αποχώρηση του Κάιλ Χάινς, που αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας πίκρανε τον κόσμο και τη διοίκηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός, ωστόσο… η ζωή συνεχίζεται. Ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος είναι αποφασισμένοι να κρατήσουν την ομάδα στο υψηλότερο επίπεδο και ετοιμάζουν την αντεπίθεσή τους.

Προτεραιότητα αποτελεί η παραμονή του Βασίλη Σπανούλη. Μετά την απώλεια του Κάιλ Χάινς, η ανανέωση του συμβολαίου του αρχηγού της ομάδας έχει γίνει ακόμη πιο επιτακτική ανάγκη, τόσο για επικοινωνιακούς όσο και κυρίως για αγωνιστικούς λόγους. Ενδεχόμενη φυγή και του φυσικού ηγέτη των «ερυθρολεύκων» θα υποχρεώσει την ομάδα να αλλάξει σε πολύ μεγάλη βαθμό τον τρόπο παιχνιδιού της. Το θέμα, πάντως, δεν θα ξεκαθαρίσει πολύ σύντομα. Ο Σπανούλης αναμένεται τελικά την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα και τότε θα συζητήσει με τη διοίκηση ο ίδιος για το θέμα του συμβολαίου του.

Λουκάς και τουλάχιστον ένας ακόμη ψηλός

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τον Ολυμπιακό και είναι πολύ πιθανό να αποτελέσει τη δεύτερη μεταγραφή της ομάδας μετά τον Μπρεντ Πέτγουεϊ. Με τη διαφαινόμενη προσθήκη του οι πρωταθλητές Ευρώπης αποκτούν έναν παίκτη δεδομένης αξίας, που δεν θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής και μπορεί να προσφέρει σε δύο θέσεις («4» και «5») της front line.

Από εκεί και πέρα και με δεδομένη την παραμονή του Δημήτρη Μαυροειδή (πέρα από τον Πρίντεζη και τον Πέτγουεϊ για τη θέση «4»), αλλά και τις αποχωρήσεις των Χάινς, Άντιτς, Πάουελ και Σερμαντίνι από τη γραμμή των ψηλών, ο Ολυμπιακός θα κινηθεί για την απόκτηση τουλάχιστον ενός ξένου ψηλού και πιθανότατα δύο. Και με τα χρήματα που προόριζαν οι «ερυθρόλευκοι» για τον Χάινς μπορούν να βρεθούν αξιόλογοι παίκτες στην αγορά. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει κάνει μία προεργασία, έχει εξετάσεις με τους συνεργάτες του κάποιες περιπτώσεις, ενώ προτάσεις έρχονται συνεχώς. Πάντως για την ώρα δεν υπάρχει κάτι σε προχωρημένο επίπεδο.

* Εκδικάστηκε χθες από το ΑΣΕΑΔ η έφεση του Ολυμπιακού για την ποινή που επιβλήθηκε στην ομάδα για τον τρίτο τελικό (-2 βαθμοί, 4 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 27.800 ευρώ). Η απόφαση είναι άγνωστο πότε θα εκδοθεί, αφού το εν λόγω όργανο συνήθως καθυστερεί. Δεν αποκλείεται η ετυμηγορία να έρθει το Σεπτέμβριο.Πηγή: sport-fm.gr

Σε διεθνές τουρνουά ο Παναθηναϊκός!

Σε διεφνές φιλικό τουρνουά που θα διεξαχθεί στο Βερολίνο, θα συμμετάσχει τον Σεπτέμβριο ο Παναθηναϊκός, όπως ανακοίνωσε η… Ρόμα.

Σε διεθνές τουρνουά ο Παναθηναϊκός
Η Ρόμα ανακοίνωσε το πρόγραμμα της προετοιμασίας της και μέσα σε αυτό συμπεριλαμβάνεται και ο Παναθηναϊκός.

Πώς; Με την κοινή τους παρουσία σε διεθνές φιλικό τουρνουά που θα διεξαχθεί στο Βερολίνο στις 28-29 Σεπτεμβρίου.

Εκτός του τριφυλλιού και των Ιταλών, το «παρών» θα δώσουν οι Λαμποράλ Κούτσα και η «οικοδέσποινα», Άλμπα Βερολίνου.Πηγή: sport-fm.gr

Μπόμπαν για πάντα...!!

Επτά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που έφυγε από τη ζωή ένας από τους αθλητές που έχει χαραχτεί με τον πλέον ανεξίτηλο τρόπο στη μνήμη των Ελλήνων φιλάθλων.

Μπόμπαν για πάντα...
Επτά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που έφυγε από τη ζωή ένας από τους αθλητές που έχει χαραχτεί με τον πλέον ανεξίτηλο τρόπο στη μνήμη των Ελλήνων φιλάθλων.

Στις 28 Ιουνίου 2006 ο Σλόμπονταν Γιάνκοβιτς αφήνει την τελευταία του πνοή από ανακοπή καρδιάς, την ώρα που ταξίδευε με πλοίο. Το sport-fm.gr θυμάται τον μεγάλο Σέρβο και κάνει μια αναδρομή στις σημαντικότερες στιγμές της καριέρας του.

Ο Γιάνκοβιτς γεννήθηκε στις 15 Δεκεμβρίου 1963 στην πόλη Λουτσάνι της Σερβίας και μετακόμισε σε ηλικία 7 ετών στο Βελιγράδι. Εκεί έκανε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα, για λογαριασμό του Ερυθρού Αστέρα, όπου και παρέμεινε για 11 χρόνια.

Εκεί εξελίχθηκε ως ένας ιδιαίτερα ταλαντούχος γκαρντ και το 1991 πήρε μεταγραφή για την ομάδα της Βοϊβοντίνα. Δεν έμεινε όμως παραπάνω από μία σεζόν, αφού το 1992, ο προπονητής του Πανιωνίου Βλάντε Τζούροβιτς με τον οποίο είχαν συνεργαστεί για 2 χρόνια στον Ερυθρό Αστέρα, μεθοδεύει τη μετακίνησή του στη Νέα Σμύρνη.

Τι κι αν η σωματοδομή του δεν φανέρωνε τα πολλά αθλητικά του χαρίσματα. Ο Μπόμπαν χάρη στο φαρμακερό του σουτ και τη μεγάλη του μπασκετική ιδιοφυία έγινε γρήγορα ένα από τα αγαπημένα παιδιά της εξέδρας. Την εποχή εκείνη μαζί με τον Φάνη Χριστοδούλου και τον Πι Τζέι Μπράουν συνέθεταν μία από τις καλύτερες και πλέον ανταγωνιστικές ομάδες που έχει επιδείξει ποτέ ο Πανιώνιος.

Μία από τις κορυφαίες στιγμές της καριέρας του ήταν το 1992 στον εκτός έδρας αγώνα κόντρα στη Ρόμα του Ντίνο Ράτζα, όταν με τους 41 πόντους που πέτυχε κατάφερε να γυρίσει το ματς για τον «ιστορικό» που είχε βρεθεί να χάνει μέχρι και με 30! Μάλιστα εκείνη τη χρονιά με 20,8 πόντους μέσο όρο στο Κύπελλο Κόρατς, αναδείχθηκε ως ένας από τους κορυφαίους σκόρερ της Ευρώπης.

Τα πράγματα όμως για τον Σέρβο μπασκετμπολίστα δε συνέχισαν να κυλούν εξίσου ευοίωνα. Στις 28 Απριλίου 1993 ο Πανιώνιος αντιμετωπίζει για τους ημιτελικούς του πρωταθλήματος τον Παναθηναϊκό. Σε μια προσπάθεια του Γιάνκοβιτς να σκοράρει μπροστά από τον Φραγκίσκο Αλβέρτη, ο διαιτητής Κουκουλεκίδης καταλογίζει επιθετικό φάουλ που ήταν και το πέμπτο για τον παίκτη του Πανιωνίου. Ο Γιάνκοβιτς θεωρώντας πως αδικήθηκε στη συγκεκριμένη φάση αντιδρά αψυχολόγητα και χτυπάει με φόρα το κεφάλι του στη βάση της μπασκέτας.

Ο τραυματισμός του αποδεικνύεται ιδιαίτερα σοβαρός. Ρήξη νωτιαίου μυελού και κάταγμα στον έκτο αυχενικό σπόνδυλο είναι η διάγνωση των γιατρών από τα οποία ο Μπόμπαν δεν καταφέρνει ποτέ να αναρρώσει πλήρως και καθηλώνεται σε αναπηρικό καροτσάκι για το υπόλοιπο της ζωής του.

Ο Γιάνκοβιτς εκτός από τις αλησμόνητες μπασκετικές παραστάσεις που έχει αφήσει ως παρακαταθήκη του, έχει κληροδοτήσει το ελληνικό μπάσκετ με το σημαντικότερό του επίτευγμα. Ο γιος του Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς, 23 χρονών σήμερα, έχει ακολουθήσει τα χνάρια του πατέρα του και αγωνίζεται πλέον στον Παναθηναϊκό, σαν η ίδια η μοίρα να διάλεξε αυτόν τον τρόπο για να συνεχιστεί η ιστορία...
Πηγή: sport-fm.gr