Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

“Ο Άγγελος έκανε καλά”

vasilakos
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Βασίλης Βασιλάκος.
Μίλησε για την πειθαρχία του Άγγελου Αναστασιάδη και το περιστατικό με τους Βίτορ και Τζαβέλλα και υπογράμμισε πως ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να υποτιμήσει την Ζίμπρου.
Αναλυτικά τα όσα είπε στον Arena FM 89,4:
Για την απόφαση του Αναστασιάδη που έχει εκτός αποστολής τους Βίτορ και Τζαβέλλα τόνισε:
“Μα αν θυμάστε καλά και πριν από λίγο καιρό ο Αναστασιάδης θα προσπαθήσει να περάσει την μαγκιά στον ΠΑΟΚ. Είναι η δύναμη η τακτική και μετά από εκεί και πέρα η πειθαρχία. Αν δεν υπάρχει κάτι από αυτά τα τρία τότε δεν μπορείς να συνεχίσεις και αυτός που θα την πληρώσει στο τέλος θα είναι ο προπονητής, ο οποίος προσπαθεί να δημιουργήσει την ομάδα που θέλει αυτός. Ο Άγγελος έκανε καλά με τους δυο παίκτες. Πλέον πρέπει να καταλάβουν οι παίκτες ότι οι εποχές που έμπαιναν στο γήπεδο για να παίξουν μόνο για τη φανέλα έχουν τελειώσει. Ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή με τις κινήσεις που κάνει αλλάζει σελίδα. Η πολύ δουλειά και η προσπάθεια που κάνει για να κλείσει την ψαλίδα”.
Για το ότι υπάρχει ρίσκο υπογράμμισε:
“Ρίσκο το οποίο το μπορεί να το ξέρει πάντα ο προπονητής, αλλά και το άλλο που έκαναν μέχρι τώρα δεν είχε επιτυχία. Δεν είναι καλό να αλλάζουμε δέκα παίκτες κάθε χρόνο. Πρέπει να φτιάξουμε μια ομάδα η οποία θα χρειάζεται ένα-δύο ποδοσφαιριστές κάθε χρόνο. Θεωρώ πως όλα είναι καλά”.
Για το αν θα πετύχουν οι αλλαγές που θα κάνει ο Αναστασιάδης σήμερα είπε:
“Για να δώσουμε μια πλήρη εικόνα όλοι λέγαμε ότι ο ΠΑΟΚ χρειάζεται σέντερ μπακ. Ο Αναστασιάδης έβγαλε τον καλύτερο παίκτη της ομάδας, τον Βιτόρ εκτός ομάδος, έβαλε τρεις αμυντικούς και θεωρώ πως δεν χρειάζεται στόπερ. Επομένως ο προπονητής έχει τους παίκτες οι οποίοι δεν έχουν μία θέση, αλλά πολλές. Θα πάρει από κάποια άλλη θέση ποδοσφαιριστή, θα φτιάξει την άμυνα και θα συνεχίσει. Θα προσπαθήσει να κάνει παίκτες με πολλές επιλογές. Μπορεί να πάρει έναν επιθετικό και να τον κάνει σέντερ μπακ. Αυτό είναι ένα ρίσκο όμως”.
Για το παιχνίδι με τη Ζίμπρου υποστήριξε:
“Το μόνο που μπορώ να πω για το παιχνίδι είναι ότι θα πρέπει ο ΠΑΟΚ να μην υποτιμήσει την αντίπαλη ομάδα και είδαμε τον αντίπαλο προπονητή που έκανε υποτιμητικά σχόλια για την ομάδα του, είπε ότι έχουμε φτάσει στο ψηλό σκαλί, ο ΠΑΟΚ είναι κλάσεις ανώτερος και ξέρεις αυτό δείχνει έναν αποπροσανατολισμό για το παιχνίδι για να μπορέσει μπορέσει να πάρει κάτι από αυτό. Ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να παραμυθιαστεί από τις δηλώσεις αυτές”.
Για τον Λόραν που είχε την πειθαρχία πάνω απ’ όλα προσέθεσε: 
“Πιστεύω ότι ο Άγγελος βαδίζει στο πλάνο του ΠΑΟΚ της εποχής του Λόραν, που είχε πειθαρχία, όμως τα πράγματα θεωρώ πως είναι διαφορετικά. Έχει πιο πολύ δυναμική και τρέξιμο και μπορεί να αναπληρώσει αλλά όταν υπάρχει πειθαρχία μπορούν να λυθούν όλα”.
Για το αν ο Λόραν θα αντιδρούσε έτσι συμπλήρωσε:
“Παίζαμε στην Καστοριά και το γήπεδο ήταν ξερό. Σάββατο πρωί που είχαμε προπόνηση ο Κούδας ζήτησε από τον Λόραν να μην κάνει προπόνηση για να είναι σε καλή κατάσταση και να κάνω μασάζ και του είπε ναι Γιώργο έλα για προπόνηση τη Δευτέρα και έτσι έμεινε εκτός ομάδας”.
Τέλος ο Βασίλης Βασιλάκος κατέληξε:
“Ο ΠΑΟΚ είναι ΠΑΟΚ και σύμφωνα με τα δεδομένα που πιέζουν τον αντίπαλο θα είναι καλύτεροι στην πίεση και στα τρεξίματα. Θεωρώ όμως ότι τα έχουμε δει όλοι ότι υπάρχει πρόβλημα στη δημιουργία”.
Πηγή: arenafm.gr

“Για το μέλλον του Άρη”!

xristoforidis
Στον Arena Fm 89,4 φιλοξενήθηκε ο νομικός Σπύρος Χριστοφορίδης.
Μίλησε για την ερμηνεία του κ. Γιώργου Σφυρή, που με άρθρο του στην εφημερίδα ARENA PRESS εξηγεί το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει ο Άρης για να παίξει στη Γ΄ Εθνική, χωρίς προβλήματα, αλλά και για την σημερινή συνέλευση.
Αναλυτικά τα όσα είπε στον Arena FM 89,4:
“Καταρχάς να ευχαριστώ και δημόσια τον Γιώργο τον Σφυρή που μας βοηθά πάντα τους Αρειανούς όταν οι στιγμές είναι δύσκολες. Θα θυμάστε ότι είχε έρθει στην τελευταία συνέλευση της Λέσχης που πάλι ανέλυσε τα θέματα Β’, Γ’ Εθνικής, το 106, το 99 και νομίζω πως ήταν η σημαντικότερη καταγραφή σε εκείνη τη συνέλευση. Σήμερα είναι πιο ειδικό το θέμα που παρουσιάζει στην εφημερίδα σας, το διάβασα και στοχεύει στο κρίσιμο αυτή τη στιγμή. Το κατά πόσο ο Άρης μπορεί να ανέβει του χρόνου το καλοκαίρι στην επαγγελματική κατηγορία χωρίς να κουβαλάει τις αμαρτίες του παρελθόντος εφόσον η εκκαθάριση θα ανοίξει κάποια στιγμή ή δεν θα έχει ολοκληρωθεί. Είναι ένα εξαιρετικά όπλο σε όσους κληθούν να διαχειριστούμε την επόμενη μέρα του Άρη και να απαλλαγούμε από τον μόνιμο φόβο ότι η λύση της Γ’ Εθνικής σημαίνει δικαστήρια από την πρώτη μέρα και ότι δεν θα μπορέσει να ανέβει η ομάδα την επόμενη χρονιά στην Β’ Εθνική”.
Στη συνέχεια ο κ. Χριστοφορίδης προσέθεσε:
“Οι νόμοι και η ερμηνεία. Δυστυχώς το λέει σε μια αποστροφή του λόγου ότι ελπίζουμε ο νέος επαγγελματικός νόμος που ευαγγελίζεται το Υπουργείο πολιτισμού να λύσει οριστικά τα θέματα γιατί περί ερμηνείας είναι. Δεν υπάρχει ξεκάθαρη νομοθετική διατύπωση η οποία είναι εξαιρετικά ασφαλής και μπορεί να κληθεί σε οποιοδήποτε όργανο ο Άρης αυτή τη στιγμή και χωρίς το πέρας της εκκαθάρισης μπορεί ο σύλλογος να σχεδιάζει απαλλαγμένος από τα βάρη του παρελθόντος πορεία στην Β’ Εθνική”.
Για το αν πιστεύει ότι σήμερα θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες υπογράμμισε:
“Εκκαθαριστή από τον κ. Στεφανίδη δεν του ζητήθηκε από κανέναν να είναι. Αυτό που είναι σαφές, αν όχι αυτός ή οποιαδήποτε διοίκηση της ΠΑΕ που επιλεγεί είναι να δηλώσει την ανάκληση της συμμετοχής στη Β’ Εθνική και πριν από αυτό μέχρι τη Δευτέρα 25 Αυγούστου με αφορμή την αντιπαράθεση του Ολυμπιακού Βόλου και της Λάρισας τους βάζουμε όλους στην κληρωτίδα και όποιος δεν θέλει να συμμετάσχει στο Κύπελλο θα πρέπει να το δηλώσει τρεις μέρες πριν. Με την χαλαρή πλην όμως επικίνδυνη ερμηνεία επειδή παίζουμε στις 29 η δήλωση πρέπει να γίνει στις 26. Για να είμαστε ασφαλείς να δηλώσουμε εμείς συμμετοχή στο Κύπελλο. Εκφράζω την άποψή μου ότι δεν μπορούμε να μετάσχουμε στο Κύπελλο της ΕΠΟ που οδηγεί στον Κυπελλούχο της Ελλάδος την ώρα που στην Γ’ υπάρχει άλλη διοργάνωση και την επόμενη μέρα να πούμε ότι δεν συμμετάσχουμε στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής”.
Για την περίπτωση ότι η ΠΑΕ Άρης είναι υποχρεωμένη να ακολουθήσει τις εντολές της ΚΜΑ και του Ερασιτέχνη υποστήριξε: 
“Δεν διαφωνώ με αυτό που λέτε, αλλά από την άλλη από τη στιγμή και στα όργανα ότι δεν επιθυμεί να προβεί στην αντίστοιχη ανάκληση έχει το δικαίωμα να πει δεν θέλω. Στον Άρη πρέπει να μιλάμε για νόμιμους τρόπους. Από την στιγμή που είναι διοίκηση ειρηνοδικείου. Είναι το ως εδώ και μην παρέκει. Η δική μου εκδοχή είναι που θα πάω λίγο πίσω στο 2006 στον Ζαγοράκη που ήταν στον ΠΑΟΚ, κατά τη δική μου εκδοχή έχουν ευθύνη μόνο για τα χρέη που δημιουργούν. Αν λοιπόν με τα χρήματα του Διούδη π.χ. ρυθμιστούν οι υποχρεώσεις που δημιούργησε η τρέχουσα διοίκηση από τις 14 Απριλίου και μετά, θεωρώ πως δεν θα έχει πρόβλημα”.
Για το αν είναι ξεκάθαρο το τοπίο είπε:
“Ξεκάθαρο δεν είναι και για να μην είμαι καταστροφολόγος θέλω να επισημάνω το εξής σενάριο. Να μην προλάβουμε τις προθεσμίες και να μην προλάβουμε να ανακαλέσουμε το να μην παίξουμε στο Κύπελλο για να παίξουμε στην Γ’, όπως πέρσι ήταν η ΑΕΚ. Θεωρώ λοιπόν ότι δεν γίνονται οι κρίσιμες πράξεις τότε κινδυνεύουμε να παίξουμε στο τοπικό. Επαναλαμβάνω και το εξής ότι η προθεσμία δήλωσης συμμετοχής στην Γ’ Εθνική έχει παρέλθει στις 11/8. Μας επιτρέπουν να κάνουμε δήλωση επιθυμίας η οποία θα εξεταστεί από επιτροπή. Εκτιμώ ότι η ανοχή της ΕΠΟ και με την κλήρωση του πρωταθλήματος να πλησιάζει στις αρχές του Σεπτέμβρη θα είναι ατέρμονες”.
Για τη σημερινή συνέλευση συμπλήρωσε:
“Επειδή θα προταθώ από τη Λέσχη για να συμμετέχω στην προεδρία θα ζητήσω απ’ όσους συμμετάσχουν ηρεμία, σύνεση και να αντιληφθούν την κατάσταση και να αποφύγουμε κραυγές. Τα μάτια είναι στρωμένα πάνω μας. Η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή και μακάρι τα 600 να γίνουν 900 σήμερα το βράδυ. Αν αποφασίσουν την Β’ Εθνική τότε θα συνεχίσει στην Β’ ο Άρης. Το θέμα θα είναι αν θα συνεχίσει με την τρέχουσα διοίκηση ή κάποια άλλη”.
Όσον αφορά την διάλυση της ΚΜΑ κατέληξε:
“Πρώτα να αποφασιστεί το που θα παίξει ο Άρης και μετά και από την άποψή μου η διάλυση θα είναι καλό να μην συζητηθεί σήμερα ή να μην ληφθεί απόφαση γιατί η ΚΜΑ θα πρέπει να ορίσει τους καθαριστές. Ο Ερασιτέχνης έχει το 31% και δεν μπορεί”.
Πηγή: arenafm.gr

Παναθηναϊκός: ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ η νίκη και η πρόκριση!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης εξηγεί γιατί ο Παναθηναϊκός είναι υποχρεωμένος να πάρει τη νίκη και την πρόκριση στα ματς με την Μίντιλαντ.
Ο Παναθηναϊκός την «πάτησε» με την Σταντάρ Λιέγης και φαίνεται ότι πάει υποψιασμένος στα παιχνίδια με την Μίντιλαντ. Οι παίκτες του έπαθαν και έμαθαν, ότι καμία πρόκριση δεν έρχεται με λόγια , παρά μόνο με πράξεις. Επίσης, όλοι ξέρουν, ότι αυτά τα δύο παιχνίδια με την Μίντιλαντ είναι κυριολεκτικά όλη η χρονιά. Προκρίνεσαι συνεχίζεις στην Ευρώπη και με ηρεμία πας για να πετύχεις τους υπόλοιπους στόχους μέσα στην χρονιά.
ADVERTISEMENT
Αποκλείεσαι; Ούτε καν θέλω να το σκέφτομαι. Το χαστούκι θα είναι τόσο μεγάλο, που δεν ξέρω αν θα είναι και διαχειρίσιμο. Δεύτερη χρονιά εκτός Ευρώπης δεν αντέχεται ούτε από πλευράς πρεστίζ, ούτε από οικονομικής πλευράς. Συνολικά θα είναι 5 εκ. ευρώ χαμένα και ο Παναθηναϊκός θα μπλέξει σε περιπέτειες.
Για αυτό και αυτά τα δύο παιχνίδια με την Μίντιλαντ είναι τόσο κρίσιμα για την υπόλοιπη χρονιά. Ο Αναστασίου έχει δει πολλά παιχνίδια της Μίντιλαντ και επιβεβαίωσε αυτό, που είχα τονίσει εδώ και ημέρες για τους Δανούς. Πιο επικίνδυνοι εκτός έδρας, παρά στην έδρα τους. Φωτιά και γρήγοροι στις αντεπιθέσεις, αλλά με πρόβλημα στην άμυνα όταν δέχεται μεγάλη πίεση και πρέσινγκ. Με σημαντική απουσία τον Μπακ, που είναι ο δεξιός ακραίος αμυντικός της   και ο αρχηγός της, αλλά και με μεγάλο ύψος στην ενδεκάδα , που την κάνει πολύ επικίνδυνη στις στημένες φάσεις.
Είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για κανέναν στην ομάδα αν δεν πάρει την πρόκριση επί της Μίντιλαντ. Και απόψε πρέπει να γίνει το πρώτο βήμα με νίκη –αν είναι δυνατόν-καθαρή. Ο Καρέλης δίπλα στον Μπέργκ θα προσπαθήσει να δώσει μεγαλύτερη κίνηση στον χώρο στην επίθεση και μεγαλύτερη δύναμη. Ο Λαγός στα χαφ παίζει για να έχει περισσότερα τρεξίματα η ομάδα στο κέντρο και ο Μέντες γυρνάει στην άμυνα, διότι ο Σίλντεφελντ σήμερα θα έχει πολλή δουλειά με τον βασικό φορ Ράσμουσεν , που θέλει προσοχή.
Και ο ψηλός Μέντες θα δίνει βοήθειες και θα αναλάβει να κατεβάζει την μπάλα από την άμυνα.
Από την Μίντιλαντ υπάρχει ένα αμυντικό χαφ ο Ουζοτσούκβου, που είναι πολύ δυνατός και με καλή τεχνική, που επίσης θέλει μεγάλη προσοχή, ενώ ο πιο ποιοτικός παίκτης της εκτός από τον Ράσμουσεν είναι ο ακραίος χαφ Σίστο. Επειδή πρόκειται για ομάδα με πολύ καλή φυσική κατάσταση και δεν έχει καμία σχέση με την Σταντάρ Λιέγης, που «έσκαγε» στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να μπει πολύ δυνατά , να πρεσάρει και να προσπαθήσει να αιφνιδιάσει τους Δανούς στην αρχή του αγώνα με την συμπαράσταση του κόσμου στην Λεωφόρο.
Να βάλει γκολ και φυσικά να μην γίνουν οι ανοησίες, που έγιναν στην αμυντική λειτουργία στο δεκάλεπτο του μπλάκ-άουτ με την Σταντάρ. Σήμερα δεν υπάρχουν περιθώρια για… μπλακ-άουτ και ελπίζω να το έχουν καταλάβει οι παίκτες. Σήμερα είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ η νίκη και η πρόκριση στα δύο παιχνίδια…

Πηγή: gazzetta.gr

Η εκτόξευση του Σάμαρη και οι εξελίξεις που έρχονται!!

Ο Διονύσης Δελλής γράφει για την εκτόξευση του Ανδρέα Σάμαρη καθώς και για τις εξελίξεις που αναμένονται στον Ολυμπιακό.
Απολύτως αληθινό είναι το ενδιαφέρον της Μπενφίκα για τον Ανδρέα Σάμαρη. Και παρά το γεγονός ότι στον Ολυμπιακό δεν λένε το παραμικρό για την υπόθεση, όντως δεν αποκλείεται ακόμη και μέσα στην ημέρα να υπάρξουν εξελίξεις. Φτάνει το ενδιαφέρον να μετουσιωθεί σε επίσημη πρόταση. Και να είναι όντως του επιπέδου των 9-10 εκατ ευρώ, όπως ακούγεται από την Πορτογαλία.
ADVERTISEMENT
Τι θα γίνει αν όντως προκύψει ένα τέτοιο deal; Ο Ολυμπιακός θα δείξει και θα αποδείξει για πολλοστή φορά ότι έχει αλλάξει τελείως την «σκέψη» του γύρω από μια διαδικασία που μέχρι πριν από λίγα χρόνια ήταν κάτι σαν... απαγορευμένη για τις ελληνικές ομάδες. Πουλάει. Και πουλάει καλά. Το έδειξε με Φέισα, Φετφατζίδη, Βάις που δεν ήταν στην πρώτη γραμμή των επιλογών του. Το έδειξε και με τον Μήτρογλου. Και ετοιμάζεται να το κάνει και με τον Κώστα Μανωλά. Πολλά τα λεφτά. Ένα ακόμη έσοδο... Τσάμπιονς Λιγκ από πέρσι το καλοκαίρι μέχρι τώρα. Ήδη σχεδόν τριάντα εκατ ευρώ από Φέτφα, Φέισα, Βάις, Αμπντούν, Τζιμπούρ, Μήτρογλου. Και προσεχώς σχεδόν ακόμη είκοσι αν όντως αναχωρήσουν και ο Μανωλάς με τον Σάμαρη. Και η ομάδα; Η ομάδα όπως αποδεικνύεται από την διαδρομή έχει τον τρόπο της όχι μόνο να αντιμετωπίζει αυτούς τους αποχωρισμούς, αλλά και να αναδεικνύει νέα πρόσωπα σε βαθμό που να μην θυμίζει με τη λογική της λειτουργία ελληνικού κλαμπ.
Ο Φέισα έγινε Σάμαρης πέρσι τέτοια εποχή. Ένα παιδί από τον Πανιώνιο που κανείς δεν περίμενε να έχει τόσο μεγάλη εξέλιξη τόσο γρήγορα. Άλλαξε θέση, έγινε πλέι-μέικερ από τις πίσω ζώνες και μαζί άλλαξε επίπεδο στην καριέρα του. Λέτε η Μπενφίκα να μην ξέρει τι κάνει; Να σκέφτεται να δώσει ένα ποσό της τάξης των 9-10 εκατ ευρώ για τον 25άχρονο μέσο δίχως να έχει... μετρήσει τα δεδομένα μιας τέτοιας κίνησης; Και από την άλλη ο Ολυμπιακός, αν όντως αποχαιρετήσει τον Σάμαρη δεν είναι έτοιμος για τη θέση του αμυντικού χαφ; Έχει τον Ντινγκά όταν χρειάζεται ένα πιο... ανασταλτικό πρόσωπο. Έχει τον Γιάννη Μανιάτη που όπως έδειξε στην Εθνική ομάδα μπορεί με ευκολία να ανταποκριθεί σε ρόλο καθαρού εξαριού. Τον Μανιάτη που είδε τον Κασάμι να παίρνει πια την  δική του θέση στο αρχικό σχήμα, μιας και ο Ελβετός θα είναι το «8άρι» της νέας ομάδας του Μίτσελ.
Και έχει και τον επόμενο Σάμαρη: Τον Ανδρέα Μπουχαλάκη. Ένα παιδί που μπήκε στην ομάδα ήδη με τα φρένα σπασμένα. Που ο Μίτσελ τον πιστεύει πολύ, και που μια ενδεχόμενη πώληση του Σάμαρη θα του ανοίξει ακόμη περισσότερο τον δρόμο για τις ευκαιρίες 11άδας. Από την άλλη στον ίδιο τον Σάμαρη θα δοθεί το δικαίωμα να αγωνιστεί σε μια ομάδα που έχει δύο σερί τελικούς Europa στο ενεργητικό της. Και που εκείνη και αν ξέρει να πουλά καλά. Αν πάει και πιάσει τότε γιατί να μην υπάρχει και επόμενο βήμα στην καριέρα του; Όλοι ικανοποιημένοι μένουν από ένα τέτοιο deal. Και η ομάδα βάζει στο ταμείο της ένα τεράστιο έσοδο. Από ένα παιδί που θα μπορούσε πέρσι τέτοια εποχή αν ο Μίτσελ δεν πίστευε στις ικανότητες του, να ήταν κάπου δανεικός...
ΥΓ:  Αληθινό και το θέμα Ντουρμάζ που μεταδίδουν οι Τούρκοι. Ο Ολυμπιακός όμως είχε «κλείσει» τον Σουηδό και στα τέλη του Ιούλη. Και ο διεθνής εξτρέμ δεν μπήκε ποτέ στο αεροπλάνο. Αν δεν «τελειώσει» στο 100% λοιπόν αυτή η υπόθεση και αν ο παίκτης δεν προσγειωθεί στην Αθήνα για υπογραφές είναι δεδομένο ότι οι Ερυθρόλευκοι δεν θα πουν το παραμικρό για αυτή την ιστορία. Μόνο οι Τούρκοι θα μεταδίδουν...
Πηγή: gazzetta.gr

Τελειώνει του Σάμαρη!!

Στην τελική ευθεία φαίνεται πως έχει μπει η μεταγραφή του Ανδρέα Σάμαρη στην Μπενφίκα. Φήμες ότι ο διεθνής χαφ πετάει για Λισαβόνα.

Τελειώνει του Σάμαρη!
Όσο περνούν οι ώρες ο Ανδρέας Σάμαρης δείχνει πως δύσκολα θα παραμείνει στον Ολυμπιακό και – εκτός απρόοπτου – θα συνεχίσει την καριέρα του στην Μπενφίκα.

Από το μεσημέρι έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία ότι ο διεθνής άσος βρίσκεται στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με προορισμό τη Λισαβόνας, έχοντας ως ενδιάμεσο σταθμό τη Ρώμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι «αετοί» επανήλθαν σήμερα το πρωί με πρόταση που είναι 10+ εκατ. ευρώ για τον διεθνή μέσο και όλα δείχνουν πως οι Πειραιώτες θα συναινέσουν στην πώλησή του, παραχωρώντας μετά τον Λιούμπομιρ Φέισα έναν ακόμη παίκτη στους «αετούς».

Παράλληλα, οι πρωταθλητές Ελλάδας προχωρούν στην μεταγραφή του Τζίμι Ντουρμάζ, του Σουηδού τουρκικής καταγωγής εξτρέμ που τον είχε απασχολήσει και νωρίτερα μέσα στο καλοκαίρι.

Έτσι επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες και των Τούρκων για την επικείμενη αγορά του ποδοσφαιριστή από την Γκεντσλερμπιρλιγκί. Φέτος ο Ντουρμάζ είχε 33 συμμετοχές και 6 γκολ στο πρωτάθλημα Τουρκίας, ενώ ο 25χρονος άσος έχει 17 συμμετοχές και 1 γκολ στην εθνική Σουηδίας. Πηγή: sport-fm.gr

Στη Γ' Εθνική μέσω εκούσιας εκκαθάρισης!

Χθες ξεκαθάρισε και ο τρόπος με τον οποίο η ΠΑΕ Αρης θα οδηγηθεί στη Γ' Εθνική.

Επειτα από έρευνα των νομικών, δεν προκρίθηκε ο τρόπος που περιέγραψε ο νομικός Βαγγέλης Χατζηιωάννου, αφού δεν είναι βέβαιο ότι η απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης θα ισχύει και του χρόνου τέτοια εποχή. Οι νομικοί των «κιτρίνων» ερεύνησαν το συγκεκριμένο ζήτημα (μέσω ΕΠΟ και Υπουργείου) και κατέληξαν στην απόφαση ότι είναι προτιμότερο να ακολουθηθεί ο δρόμος της εκούσιας εκκαθάρισης, παρά τους κινδύνους που υπάρχουν.

Εκτιμούν ωστόσο ότι μέχρι το επόμενο καλοκαίρι που καλώς εχόντων των πραγμάτων ο Αρης θα επιστρέψει στη Β' εθνική, θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της εκκαθάρισης.

Από την άλλη όμως, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι οι πιστωτές και οι πρώην παράγοντες θα καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα, προσπαθώντας να μπλοκάρουν τις διαδικασίες.

Στο μεταξύ, προκειμένου να είναι και τυπικά καλυμμένος, ο Α.Σ θα περιμένει το αποψινό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην ΚΜΑ, προκειμένου να αποστείλει έγγραφο στην ΕΠΟ με το οποίο θα ζητάει παράταση 20-25 ημερών προκειμένου να ρυθμίσει ο Αρης τις εκκρεμότητές του για να δηλώσει συμμετοχή στη Γ' εθνική.
Πηγή: metrosport.gr

Πρέσινγκ Στεφανίδη σε Αρβανιτίδη!!

Στενό «μαρκάρισμα» στον Γιώργο Αρβανιτίδη, προκειμένου να επαναδιερευνήσει τις προθέσεις του και να τον πείσει να εμπλακεί στον Αρη, ανεξαρτήτως κατηγορίας, συνεχίζει  Παναγιώτης Στεφανίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γνωστός επιχειρηματίας δεν έχει κλείσει οριστικά την πόρτα, ζήτησε λίγο παραπάνω χρόνο να κατασταλάξει και όπως προκύπτει από το στενό του περιβάλλον τις τελευταίες ημέρες, ουδείς μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να διαφοροποιήσει τη στάση του και να επανεμφανιστεί στην κιτρινόμαυρη επικαιρότητα, παρά τις προ δύο εβδομάδων δηλώσεις του.
Πηγή: metrosport.gr

Σχεδόν 100 θέσεις πάνω!!

Ο ΠΑΟΚ έχει δώσει μέχρι σήμερα 132 επίσημα ματς στις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ (Κύπελλο πρωταθλητριών, Τσάμπιονς Λιγκ, Κύπελλο Κυπελλούχων, Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και πλέον Γιουρόπα Λιγκ) και εφόσον προκριθεί κόντρα στην Ζίμπρου Κισινάου, με τη συμμετοχή του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, θα φτάσει τουλάχιστον τα 140.

Τα 44 παιχνίδια χρονολογούνται από το 2009 και μετά, όταν επέστρεψε στην Ευρώπη μετά από τετράχρονη απουσία. Από το 1997 έως το 2005 είχε 9 σερί σεζόν με συμμετοχές στα ευρωπαϊκά Κύπελλα, δίνοντας 46 αγώνες, ενώ πιο πριν (1965-1992) έδωσε άλλα 42 ευρωπαϊκά ματς.

Το φινάλε της περσινής σεζόν βρήκε τον Δικέφαλο στην 60η θέση της ΟΥΕΦΑ (με 37.720 βαθμούς) αλλά τώρα βρίσκεται ήδη στην 50η (με 34.960) καθώς αφαιρέθηκε η φτωχή σεζόν 2009-10 που είχε μαζέψει μόλις 3.080 βαθμούς, αποκλειόμενος στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ από την Χέρενφεϊν.

Η υψηλότερη βαθμολογία που είχε ποτέ ο ΠΑΟΚ στην Ευρώπη ήταν οι 44.391 βαθμοί που είχε φτάσει το 2003 αλλά τότε είχε βρεθεί έως την 59η θέση. Το 2004 με λιγότερους βαθμούς (41.467) είχε φτάσει έως την 49η θέση η οποία παραμένει έως σήμερα η υψηλότερη που έχει βρεθεί στην ευρωπαϊκή κατάταξη.

Ο Δικέφαλος το 2008 είχε «κατρακυλήσει» στην 149η θέση, πληρώντας την απουσία του από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για τρεις σερί σεζόν και συγκεκριμένα τις περιόδους 2006-07, 2007-08 και 2008-09, αλλά μέσα σε έξι χρόνια έκανε άλμα 99 θέσεων και μπορεί να βρεθεί ακόμη ψηλότερα μπαίνοντας και φέτος στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Γι’ αυτό ο Δικέφαλος στα ματς με τη Ζίμπρου δεν παίζει μόνο την πρόκριση στους ομίλους, αλλά παίζει και την εξασφάλιση ευνοϊκότερων κληρώσεων στο άμεσο μέλλον. Πρόκριση που είναι επιτακτική, μιας και του χρόνου θα αφαιρεθεί η σεζόν 2010-2011, όπου ο ΠΑΟΚ είχε συγκεντρώσει 10.520 βαθμούς.

Μπορείτε να δείτε την κατάταξη των ομάδων στην UEFA και την αναλυτική βαθμολογία της τελυταίας πενταετίας ΕΔΩ
Πηγή: metrosport.gr

Τραπέζωσε τη Μακάμπι ο Αστέρας!! (pic)

Δείπνο σε κεντρικό εστιατόριο της Τρίπολης παρέθεσε η διοίκηση του Αστέρα στην αντίστοιχη της Μακάμπι Τελ Αβίβ, στο πλαίσιο του επαναληπτικού για τα πλέι οφ του Europa League.

Τραπέζωσε τη Μακάμπι ο Αστέρας (pic)
Μέσα σε φιλικό κλίμα η διοίκηση του Αστέρα δεξιώθηκε την αντίστοιχη της Μακάμπι Τελ Αβίβ σε κεντρικό εστιατόριο της Τρίπολης εν όψει του αποψινού αγώνα για τα πλέι οφ του Europa League.

Μάλιστα, οι παράγοντες των δύο συλλόγων αντάλλαξαν απόψεις και ιδέες, συζητώντας πολλά ενδιαφέροντα θέματα πάνω στο ποδόσφαιρο.

Συγκεκριμένα, και οι δύο τόνιζαν το πόσο σημαντικό είναι και πώς καταφέρνει ενώνει λαούς και κουλτούρες, ενώ στο τέλος αντάλλαξαν και αναμνηστικά δώρα.

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Παίρνει Ντουρμάζ, δίνει Σάμαρη!

Έτοιμος να πάρει και τον Τζίμι Ντουρμάζ είναι ο Ολυμπιακός! Βάσιμες οι πληροφορίες των Τούρκων για επικείμενη απόκτηση του εξτρέμ, καθώς ζήτησε ακραίο ο Μίτσελ. Μεγάλη πρόταση Μπενφίκα για Σάμαρη.

Παίρνει Ντουρμάζ, δίνει Σάμαρη

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι πρωταθλητές είναι πολύ κοντά στην απόκτηση του Τζίμι Ντουρμάζ, του Σουηδού τουρκικής καταγωγής εξτρέμ που τον είχε απασχολήσει και νωρίτερα μέσα στο καλοκαίρι. Έτσι επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες και των Τούρκων για την επικείμενη αγορά του ποδοσφαιριστή από την Γκεντσλερμπιρλιγκί. Φέτος ο Ντουρμάζ είχε 33 συμμετοχές και 6 γκολ στο πρωτάθλημα Τουρκίας, ενώ ο 25χρονος άσος έχει 17 συμμετοχές και 1 γκολ στην εθνική Σουηδίας.

Την ώρα που ο Ντουρμάζ έρχεται, ο Ανδρέας Σάμαρης είναι κοντά στην αποχώρηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Μπενφίκα επανήλθε σήμερα το πρωί με πρόταση που είναι 10+ εκατ. ευρώ για τον διεθνή μέσο και όλα δείχνουν πως ο Ολυμπιακός θα συναινέσει στην πώλησή του, παραχωρώντας μετά τον Λιούμπομιρ Φέισα έναν ακόμη παίκτη στους «αετούς».

Και για τις δύο υποθέσεις αναμένονται εξελίξεις μέσα στη μέρα.
Πηγή: sport-fm.gr

«Πάει στον Ολυμπιακό ο Ντουρμάζ»

Έτοιμος να φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού παρουσιάζεται στην Τουρκία ο Τζίμι Ντουρμάζ, αφού δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι επήλθε συμφωνία των Πειραιωτών με τη Γκεντσλερμπιρλίγκι.

«Πάει στον Ολυμπιακό ο Ντουρμάζ»
Πρόταση του Ολυμπιακού φέρεται να έχει αποδεχθεί η Γκεντσλερμπιρλίγκι για την απόκτηση του Τζίμι Ντουρμάζ, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου.

Συγκεκριμένα, τα γειτονικά Μέσα υποστηρίζουν ότι η ομάδα του Σουηδού εξτρέμ έχει απαντήσει θετικά στα 2 εκατ. ευρώ που προσφέρουν οι Πειραιώτες για να κάνουν δικό τους τον παίκτη.

Ωστόσο, αξίζει να τονιστεί ότι οι «ερυθρόλευκοι» περιμένουν τι θα γίνει με την υπόθεση του Άλαν Πουλίδο, δηλαδή ενός σέντερ φορ, και δεν ψάχνονται για την απόκτηση ενός περιφερειακού επιθετικού.

Οπότε τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα δεν έχουν κάποια βάση, κάτι που δεν έχει επιβεβαιωθεί και από τους πρωταθλητές Ελλάδας. Πηγή: sport-fm.gr

«Γκολ με Αστέρα»

Ο Εράν Ζάχαβι τόνισε πως στόχος της Μακάμπι είναι να σκοράρει στην Τρίπολη απέναντι στον Αστέρα.

Τουλάχιστον ένα γκολ θέλει να πετύχει η Μακάμπι Τελ Αβίβ στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» απόψε για να θέσει τις βάσεις πρόκρισης στους ομίλους του Europa League απέναντι στον Αστέρα, όπως δήλωσε ο Εράν Ζάχαβι.

«Ξέρουμε ότι είναι ένα ματς που μπορεί να καθορίσει τη μοίρα μας στην Ευρώπη. Στόχος μας είναι ένα καλό αποτέλεσμα, όχι όπως στον προηγούμενο γύρο με τη Μάριμπορ», δήλωσε ο μέσος της ομάδας από το Ισραήλ.

«Είμαστε έτοιμοι κι έχουμε υψηλό κίνητρο για να πετύχουμε την αποστολή μας. Ξέρουμε πως αντιμετωπίζουμε μια καλή ομάδα. Όμως εστιάζουμε στο τι θα κάνουμε εμείς στο γήπεδο. Είναι πολύ σημαντικό για μας να σκοράρουμε. Έχουμε ένα πρόβλημα στο γκολ, αλλά βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή της σεζόν και δεν ανησυχώ», πρόσθεσε.Πηγή: sport-fm.gr

Ανήσυχοι οι Δανοί, καθησυχάζει ο ΠΑΟ!!

Οι άνθρωποι της Μίντιλαντ εξέφρασαν ανησυχία για την ασφάλεια των εκδρομέων φιλάθλων τους στον αποψινό αγώνα στη Λεωφόρο, αλλά έλαβαν διαβεβαιώσεις από τη διοίκηση του Παναθηναϊκού.

Ανήσυχοι οι Δανοί,  καθησυχάζει ο ΠΑΟ
Η Μίντιλαντ θα έχει απόψε στην πρώτη αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό για τα play offs του Europa League την υποστήριξη 25-30 φιλάθλων τους.

Οι ιθύνοντες της ομάδας από τη Δανία εξέφρασαν ανησυχίες για την ασφάλειά τους, καθώς δεν θα καθίσουν σε ξεχωριστή θύρα, απομακρυσμένοι από τους φίλους των «πράσινων». Κάτι τέτοιο, άλλωστε, δεν θα μπορούσε να γίνει σε ένα τόσο μικρό γήπεδο. Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού έδωσαν διαβεβαιώσεις στους Δανούς πως δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα και θα καθίσουν σε θέσεις κοντά στα επίσημα υπό την… προστασία αστυνομικής δύναμης.

Ο αθλητικός διευθυντής της Μίντιλαντ, Κλάους Στάινλαϊν, μίλησε για το συγκεκριμένο ζήτημα στον Τύπο της Δανίας. «Μας είπαν πως οι φίλαθλοί μας θα καθίσουν κοντά στο σημείο που θα είμαστε κι εμείς, στα επίσημα. Μας διαβεβαίωσαν πως δεν πρέπει να ανησυχούμε κι εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να το δεχτούμε και να τους εμπιστευτούμε», ανέφερε. Πηγή: sport-fm.gr

Επιβεβαιώνει για Μπαλοτέλι η Μίλαν!

Κοντά στην απόκτηση του Μάριο Μπαλοτέλι φαίνεται να είναι η Λίβερπουλ, η οποία έχει καταθέσει πρόταση για την απόκτηση του στη Μίλαν με τις δύο πλευρές να είναι κοντά σε συμφωνία.
Οι επαφές μεταξύ Μίλαν και Λίβερπουλ για την απόκτηση του Μάριο Μπαλοτέλι από τους Άγγλους συνεχίζονται. Αυτό επιβεβαίωσαν από την Μίλαν στον ιταλικό Τύπο την Πέμπτη το πρωί.
ADVERTISEMENT
Η Λίβερπουλ, έχει καταθέσει πρόταση 22 εκατομμυρίων ευρώ, κάτι που κάνει την Μίλαν να μην μπορεί να αρνηθεί. Ο Σούπερ Μάριο λοιπόν, φαίνεται πως βρίσκεται μια ανάσα από του «κόκκινους» και φυσικά από την επιστροφή του στη Πρέμιερ Λιγκ.

Πηγή: gazzetta.gr

Ρεκόρ για Αναστασιάδη στα Κύπελλα Ευρώπης!!

Τους 20 αγώνες με τον ΠΑΟΚ στα Κύπελλα Ευρώπης θα… κλείσει στην αποψινή αναμέτρηση με την Ζίμπρου για τα πλέι οφ του Europa League ο Άγγελος Αναστασιάδης, όπου θα είναι πρώτος στη σχετική λίστα.

Ρεκόρ για Αναστασιάδη στα Κύπελλα Ευρώπης
Ιδιαίτερα σημαντικός είναι για τον Άγγελο Αναστασιάδη ο αποψινός αγώνας του ΠΑΟΚ με την Ζίμπρου για τα πλέι οφ του Europa League, καθώς ο 61χρονος προπονητής θα φτάσει τους 20 αγώνες στο τιμόνι του «Δικέφαλου του Βορρά» και θα γίνει ο πρώτος που φτάνει σε αυτόν τον αριθμό.

Το 19ο και τελευταίο παιχνίδι του έμπειρου κόουτς στον «ασπρόμαυρο» πάγκο ήταν το Σεπτέμβριο του 2004 με την ολλανδική Άλκμααρ.

Αναλυτικά η λίστα με τους πέντε πρώτους σε ευρωπαϊκούς αγώνες προπονητές του ΠΑΟΚ:

ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ 19 (7-5-7)
ΝΤΟΥΣΑΝ ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ 12 (5-3-4)
ΛΑΝΤΙΣΛΑΟΥ ΜΠΟΛΟΝΙ 12 (6-5-1)
ΧΟΥΜΠΣ ΣΤΕΦΕΝΣ 12 (3-5-4)
ΛΕΣ ΣΑΝΟΝ 10 (3-5-2)

OI 19 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΣΤΟ… ΤΙΜΟΝΙ ΤΟΥ «ΔΙΚΕΦΑΛΛΟΥ ΤΟΥ ΒΟΡΑ»

12/08/97 UΕFA ΠΑΟΚ – Σπάρτακ Τρνάβα 5-3
26/08/97 UEFA Σπάρτακ Τρνάβα – ΠΑΟΚ 0-1
16/09/97 UEFA ΠΑΟΚ – Άρσεναλ 1-0
30/09/97 UEFA Άρσεναλ – ΠΑΟΚ 1-1
21/10/97 UEFA Ατλέτικο Μαδρίτης – ΠΑΟΚ 5-2
04/11/97 UEFA ΠΑΟΚ – Ατλέτικο Μαδρίτης 4-4
17/09/02 UEFA Λεϊσόες – ΠΑΟΚ 2-1
03/10/02 UEFA ΠΑΟΚ – Λεϊσόες 4-1
31/10/02 UEFA ΠΑΟΚ – Γκρασχόπερς 2-1
14/11/02 UEFA Γκρασχόπερς – ΠΑΟΚ 1-1
28/11/02 UEFA ΠΑΟΚ – Σλάβια Πράγας 1-0
12/12/02 UEFA Σλάβια Πράγας – ΠΑΟΚ 4-0
24/09/03 UEFA ΠΑΟΚ – Λιν 0-1
15/10/03 UEFA Λιν – ΠΑΟΚ 0-3
06/11/03 UEFA ΠΑΟΚ – Ντεμπρετσένι 1-1
27/11/03 UEFA Ντεμπρετσένι – ΠΑΟΚ 0-0
10/08/04 CHL ΠΑΟΚ – Μακάμπι Τελ Αβίβ 0-3
25/08/04CHL Μακάμπι Τελ Αβίβ – ΠΑΟΚ 1-0
16/09/04 UEFA ΠΑΟΚ – Άλκμααρ 2-3Πηγή: sport-fm.gr

Ένα… Νησί για Μπαλοτέλι!! (pic)

Διακαής πόθος των Λίβερπουλ, Άρσεναλ και Τσέλσι φαίνεται πως αποτελεί ο Μάριο Μπαλοτέλι, καθώς αμφότερες ενδιαφέρονται για την απόκτησή του από τη Μίλαν. Για ποιο λόγο είναι το φαβορί «κόκκινοι».

Ένα… Νησί για Μπαλοτέλι (pic)
Εισιτήριο επιστροφής στην Αγγλία είναι έτοιμες να προσφέρουν στον Μάριο Μπαλοτέλι η Λίβερπουλ, η Άρσεναλ και η Τσέλσι.

Εκτός των αγγλικών δημοσιευμάτων, η σημερινή «Gazzetta Dello Sport» υποστηρίζει πως αμφότερες οι ομάδες «κονταροχτυπιούνται» για την απόκτηση του 24χρονου επιθετικού.

Μάλιστα, τον πρώτο λόγο για τον υψηλόσωμο φορ φαίνεται πως έχουν οι «κόκκινοι», οι οποίοι ενδιαφέρονται να τον κάνουν δικό τους με την μορφή δανεισμού για την επόμενη σεζόν.

Από την πλευρά της, η Μίλαν μοιάζει να θέλει να πωλήσει τον διεθνή Ιταλό, γι’ αυτό έχουν μπει δυνατά και οι υπόλοιποι σύλλογοι στο «κόλπο».

Όσον αφορά τον ατζέντη του παίκτη, Μίνο Ραϊόλα, ταξίδεψε την Τετάρτη στο Νησί, με προορισμό το Λονδίνο, προκειμένου να τακτοποιήσει τις… δουλειές του.

Να θυμίσουμε πως ο Μπαλοτέλι είναι γνώστης του αγγλικού πρωταθλήματος, αγωνιζόμενος για τρεις σεζόν με την φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι.

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Αναβαθμισμένη Εθνική!

Χαμόγελα στις τάξεις της Εθνικής για τη διαρκή βελτίωση. Η… αναβάθμιση του παιχνιδιού με Καλάθη, ο «ξεψαρωμένος» Αντετοκούνμπο και ο ανεβασμένος Βουγιούκας.

Αναβαθμισμένη Εθνική
Σύμφωνοι, αυτή η Τουρκία δεν είναι κανένα φόβητρο, αλλά αν μη τι άλλο η Εθνική παρουσιάζει διαρκή πρόοδο στο παιχνίδι της. Μικρή σημασία έχει η χθεσινή νίκη με 70-56 στο ΟΑΚΑ, αλλά μεγάλη το γεγονός ότι σε κάθε αγώνα δείχνει και πιο έτοιμη για να εξαντλήσει τις δυνατότητές της στο Μουντομπάσκετ που αρχίζει το επόμενο Σάββατο.

Η… αναβάθμιση της ελληνικής ομάδας έχει αιτίες. Δεν είναι μόνο ότι ο χρόνος δουλεύει υπέρ της, όπως ισχύει σε κάθε ανανεωμένο σύνολο, αλλά και η προσθήκη παικτών ή η αγωνιστική άνοδος άλλων. Μετά την εμφανή βελτίωση που παρουσιάστηκε με την επάνοδο του Γιώργο Πρίντεζη, χθες έγιναν σαφείς οι ευεργετικές επιδράσεις του Νικ Καλάθη στο παιχνίδι της ομάδας. Αν και από αγωνιστική απραξία τεσσάρων μηνών (τελευταίος του αγώνας ήταν στις 16/4), ο 25χρονος γκαρντ έδειξε αμέσως πόσο μπορεί να βοηθήσει την Εθνική. Πρόσφερε ταχύτητα στην ανάπτυξη, δημιουργία στην επίθεση και γρήγορα πόδια στην άμυνα, ενώ έδειξε αισθητά βελτιωμένος και στο πιο αδύναμο κομμάτι του παιχνιδιού του, το σουτ. Σε 21:09 είχε 12 πόντους (3/6 δίποντα, 2/2 τρίποντα), 4 ασίστ, 3 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη.

Δεν ήταν όμως μόνο ο Καλάθης που βοήθησε στο βελτιωμένο look της Εθνικής. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο «λύνεται» μέρα με τη μέρα και περισσότερο, αντιλαμβάνεται καλύτερα το ρόλο του, αξιοποιείται από τους συμπαίκτες του και εκμεταλλεύεται καλύτερα τα τεράστια προσόντα του. Χθες πρόσφερε 12 πόντους (5/8 δίποντα), 6 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, τεράστια ενέργεια στο παρκέ και πλούσιο θέαμα, με μοναδικό «ψεγάδι» ότι ακόμη δεν έχει βρει το χέρι του από μακριά, αν και για το ύψος του είναι καλός σουτέρ.

Τρίτο καλό νέο για την Εθνική, η διαρκής άνοδος του Ίαν Βουγιούκα. Σίγουρα, δεν πρόκειται να γίνει ποτέ γοργοπόδαρος σέντερ, αλλά δείχνει σε πολύ καλύτερη κατάσταση σε σχέση με την έναρξη της προετοιμασίας. Έχοντας αφήσει πίσω του έναν τραυματισμό που τον επηρέασε το καλοκαίρι και παίρνοντας τα πάνω του από την εμπιστοσύνη που του δείχνει το τεχνικό τιμ, ο δεύτερος σέντερ της Εθνικής προσφέρει αυτά που μπορεί: παιχνίδι στο χαμηλό ποστ, με καλές κινήσεις στην επίθεση, ενώ δείχνει σταδιακά λιγότερο ευάλωτος στην άμυνα και τα ριμπάουντ.

Περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν πολλά, για την ομάδα και ατομικά. Αλλά αν μη τι άλλο τα σημάδια είναι ενθαρρυντικά, καθώς μετά τις τρεις σερί ήττες από Γαλλία, Κροατία και Λιθουανία, η Εθνική ανεβάζει αγώνα με τον αγώνα το επίπεδο απόδοσής της. Το τεστ της Παρασκευής, απέναντι στην Τουρκία και πάλι αλλά αυτή τη φορά στην Κωνσταντινούπολη (21:00), θα προσφέρει το τελευταίο δείγμα γραφής πριν την πρεμιέρα.

Μετά τη σημερινή προπόνηση το μεσημέρι, η αποστολή θα αναχωρήσει για την Τουρκία και μετά το τελευταίο φιλικό θα αποφασιστεί ποιος εκ των Γιάνκοβιτς ή Γλυνιαδάκη θα «κοπεί» τελευταίος, με φαβορί τον πρώτο. Πηγή: sport-fm.gr

Τσάμπιονς Λιγκ Ασίας: «Ξεμωράθηκε» ο Λίπι και επιτέθηκε σε διαιτητή!! (video)

Στα 66 του χρόνια ο Μαρσέλο Λίπι είχε το κουράγιο να την «πει» με άγριο τρόπο στον ρέφερι της αναμέτρησης της ομάδας του, Γκουαγκζού Εβεργκράντε, με την Ουέστερν Σίδνεϊ Ουόντερερς για το Τσάμπιονς Λιγκ Ασίας.
Ο έμπειρος Ιταλός τεχνικός του κινέζικου σωματείου εκνευρίστηκε με τις αποφάσεις του άρχοντα του ματς και μπήκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο για να του ζητήσει τον λόγο.
Ο Λίπι έγινε έξαλλος με αφορμή ένα φάουλ που δόθηκε κατά της ομάδας του και έχασε την ψυχραιμία του. Ο διάσημος κόουτς ήταν έτοιμος να δείρει τον διαιτητή του παιχνιδιού όταν αυτός έδειξε την κόκκινη κάρτα σε ποδοσφαιριστή του, αλλά δεν κατάφερε να του αλλάξει απόφαση.
Δείτε το βίντεο:





Πηγή: onsports.gr

Τι πρότεινε ο Αλφάρο στον Παναθηναϊκό!!

Αρνητική τροπή είχε για τον Παναθηναϊκό η υπόθεση του Αλεχάντρο Αλφάρο, με τη SportDay να αποκαλύπτει το παρασκήνιο μετά το «κόψιμο» του Ισπανού εξτρέμ.

Τι πρότεινε ο Αλφάρο στον Παναθηναϊκό
Σχεδόν τελειωμένη ήταν η μεταγραφή του Αλεχάντρο Αλφάρο, αλλά οι ιατρικές εξετάσεις έκριναν το αποτέλεσμα στην υπόθεση του Ισπανού εξτρέμ από τον Παναθηναϊκό.

Τελικά ο παίκτης δεν αποκτήθηκε για «σοβαρά ζητήματα που δεν επέτρεπαν την ολοκλήρωση της μεταγραφής και σε καμία περίπτωση δεν αφορούσαν την ομάδα».

Ωστόσο, η στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay αποκαλύπτει ότι Αλφάρο έχει ένα πρόβλημα στο γόνατο «που είτε δημιουργήθηκε εκ γενετής, είτε σε πολύ μικρή ηλικία».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, με αυτό το πρόβλημα έκανε καριέρα μέχρι σήμερα ο 28χρονος παίκτης, αλλά οι «πράσινοι» δεν ήταν διατεθειμένοι να ρισκάρουν.

Ωστόσο, η πλευρά του Ισπανού ήταν πρόθυμη να υπογράψει ρήτρα μειωμένων (στο 50%) αποδοχών, ακόμη και ρήτρα αποδέσμευσης (!) σε περίπτωση που προέκυπτε σοβαρό πρόβλημα, προερχόμενο από το συγκεκριμένο θέμα, αλλά στο «τριφύλλι» ήταν ανένδοτοι.Πηγή: sport-fm.gr

Σταμάτης και… Αρώνης!

Ο Ολυμπιακός περιμένει τις εξελίξεις στον Πανιώνιο για να κινηθεί για τον Δημήτρη Σταμάτη. Την ερχόμενη εβδομάδα έρχεται στην Αθήνα ο Κέβιν Αρώνης για να δοκιμαστεί στην προετοιμασία.

Σταμάτης και… Αρώνης
Η προετοιμασία του Ολυμπιακού άρχισε χθες, αλλά η προσπάθεια ενίσχυσης, υπό τη μορφή επένδυσης για το μέλλον συνεχίζεται.

Οι «ερυθρόλευκοι» ενδιαφέρονται για τον Δημήτρη Σταμάτη, αλλά περιμένουν τις εξελίξεις στα διοικητικά του Πανιωνίου για να κάνουν την κίνησή τους. Το τοπίο στους «κυανέρυθρους» είναι θολό μετά την αποχώρηση του Ηλία Λιανού και ουσιαστικά δεν υπάρχει ακόμη κάποιος για να απευθυνθούν. Αυτό αναμένεται, ωστόσο, σύντομα να αλλάξει κα τότε θα γίνει η επαφή για την απόκτηση του 17χρονου γκαρντ που εντυπωσίασε με την Εθνική Εφήβων.

Στο μεταξύ, πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα θα έρθει στην Αθήνα ο Κέβιν Αρώνης. Ο 22χρονος σούτινγκ γκαρντ αναμένεται να βοηθήσει αρχικά στην προετοιμασία του Ολυμπιακού κι εφόσον πείσει πως έχει προοπτικές εξέλιξης, ίσως υπογράψει και δοθεί δανεικός. Ο παίκτης του κολεγίου New Mexico δεν έχει ακόμη στα χέρια του ελληνικό διαβατήριο, αλλά αυτό είναι διαδικαστικό θέμα.Πηγή: sport-fm.gr

Φουλάρει για αριστερό μέσο!

Τις προσπάθειές τους για την απόκτηση ενός παίκτη εντείνουν στον Λεβαδειακό, ώστε σύντομα να ολοκληρώσουν το ρόστερ της φετινής σεζόν.

Φουλάρει για αριστερό μέσο
Τις διαδικασίες για την ολοκλήρωση του ρόστερ εν όψει της νέας αγωνιστικής πιερότου επισπεύδουν στον Λεβαδειακό.

Όπως γράφει η SportDay, οι Βοιωτοί είναι κοντά σε αριστερό χαφ που έπαιζε στη Λατινική Αμερική.

Εν όψει του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, οι «πράσινοι» δεν υπολογίζουν τον Μάντζιο και τον Γεωργιάδη. Πηγή: sport-fm.gr

Υπάρχουν λόγοι!!

Το ευρωπαϊκό του πρεστίζ και τα οικονομικά οφέλη επιβάλλουν στον Παναθηναϊκό να θέσει από απόψε (21:00) κόντρα στη Μίντιλαντ τις βάσεις πρόκρισης στους ομίλους του Europa League.

Υπάρχουν λόγοι
Η πρώτη ευκαιρία χάθηκε. Η δεύτερη, ωστόσο, δεν πρέπει να πάει χαμένη για τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» μετά τον αποκλεισμό τους από τη Σταντάρ Λιέγης στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, αντιμετωπίζουν τη Μίντιλαντ με στόχο την πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

Οι λόγοι που η πρόκριση αποτελεί ανάγκη και υποχρέωση είναι πολλοί. Αφενός μεν πρεστίζ, αφού ο Παναθηναϊκός των τόσων ευρωπαϊκών διακρίσεων δε νοείται να έχει σε ένα καλοκαίρι δύο αποκλεισμούς και να αποκλειστεί από μία άσημη ομάδα της Δανίας. Κάτι τέτοιο θα έχει μελλοντικές επιπτώσεις και στις κληρώσεις, αφού οι «πράσινοι» έχουν πτωτική πορεία στην κατάταξη της UEFA.

Αφετέρου δε οικονομικοί, αφού τα έσοδα από την πρόκριση στους ομίλους θα δώσουν «ανάσες» στην ΠΑΕ και θα βοηθήσουν στην προσπάθεια εξυγίανσής της. Υπενθυμίζεται πως η πρόκριση στους ομίλους αποφέρει (τουλάχιστον με τα περσινά δεδομένα που ανακοινώθηκαν από την UEFA) 1,3 εκατ. ευρώ, ενώ περίπου 2,4 εκατ. ευρώ θα μοιραστούν όσες ελληνικές ομάδες μπουν στους ομίλους του Europa League από το market pool. Παράλληλα κάθε νίκη στους ομίλους επιβραβεύεται με 200.000 και κάθε ισοπαλία με 100.000 ευρώ, ενώ η πρόκριση ως πρώτος του ομίλου στους «32» αποφέρει 400.000 και ως δεύτερος 200.000 ευρώ.

«Καθαρό» σκορ

Ο στόχος του Παναθηναϊκού είναι απόψε στη Λεωφόρο (21:00, OTE Sport 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr) μια νίκη με «καθαρό» σκορ, που θα απλοποιήσει τα πράγματα εν όψει της ρεβάνς στη Δανία.

Ο Γιάννης Αναστασίου δεν υπολογίζει στους τραυματίες Κουτρουμπή και Κλωναρίδη, ενώ συμπεριέλαβε στην αποστολή Μπούι και Μπούρμπο, που όμως θα μείνουν στον πάγκο, όπως και ο Πέτριτς. Τα πράγματα για το βασικό σχήμα είναι… μετρημένα κουκιά. Ο Κοτσόλης θα είναι στον πάγκο, ο Τριανταφυλλόπουλος δεξί μπακ και ο Νάνο αριστερό, οι Σίλντενφελντ και Μέντες θα είναι στόπερ, Λαγός, Ζέκα και Πράνιτς θα βρίσκονται στο κέντρο και μπροστά τους ο Ατζαγκούν, ενώ Καρέλης και Μπεργκ θα συνθέτουν το δίδυμο στην επίθεση. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Στιλ, Κότσαρης, Χουχούμης, Μπούρμπος, Ρισβάνης, Δώνης, Μπούι, Ντίνας και Πέτριτς.

Ο Γιάννης Αναστασίου έχει ζητήσει από τους παίκτες του προσοχή στις στημένες φάσεις και τις αντεπιθέσεις των φορμαρισμένων Δανών, που θα παραταχθούν πιθανότατα ως εξής: Χάουγκααρντ, Ρέμερ, Λάουριντσεν, Ντίκο, Μπάνσκγκααρντ, Ουζοτσούκβου, Σίστο, Ονουάτσου, Πόουλσεν, Ίνγκμπουν, Ράσμουσεν.

Η κίνηση των εισιτηρίων δεν ήταν ιδιαίτερα «ζεστή», αλλά εκτιμάται πως περισσότεροι από 10.000 φίλοι του Παναθηναϊκού θα είναι στις κερκίδες.Πηγή: sport-fm.gr

Σπάσε το ταβάνι!!

Στα παιχνίδια με τη Μάιντς ο Αστέρα Τρίπολης έδειξε ότι δεν φοβάται κανέναν αντίπαλο και προσπαθεί μέσα στο γήπεδο να δώσει τα διαπιστευτήριά του. Το ίδιο θέλει και απόψε κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Σπάσε το ταβάνι!
Έτοιμος να κάνει πραγματικότητα το όνειρο μίας ολόκληρης πόλης είναι ο Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος βρίσκεται πολύ κοντά στους ομίλους του Europa League.

Έχοντας κατά νου τον συγκεκριμένο στόχο, η ομάδα του Στάικου Βεργέτη - ύστερα από τη σπουδαία πρόκριση επί της Μάιντς - υποδέχεται απόψε στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (21:15, Novasports 2, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Σε σχέση με τον αγώνα με τους Γερμανούς ο πήχης, οι προσδοκίες, οι απαιτήσεις έχουν ανέβει κατακόρυφα, αφού δεν είναι λίγο πράγμα μία ελληνική επαρχιακή ομάδα να φτάσει στους ομίλους μία τόσο σπουδαίας διοργάνωσης.

Για αυτό τον λόγο οι Αρκάδες σκοπεύουν να βάλουν από σήμερα τις βάσεις της πρόκρισης, ώστε να πάνε στον επαναληπτικό με προβάδισμα που θα μπορέσουν να εκμεταλλευτούν για να πάρουν το πολυπόθητο «εισιτήριο».

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός του Αστέρα είναι 2 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα, ελπίζοντας σήμερα να κάνει σημειώσει την τρίτη του επιτυχία μέσα στην έδρα του.

Ο κ. Βεργέτης αναμένεται να παρατάξει με σύστημα 4-3-3 τους Τριπολιτσιώτες. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Θεοδωρόπουλος, με τους Λούι, Ζησόπουλο, Γκοϊάν και Παντελιάδη στην άμυνα. Ως «κόφτης» θα παίξει ο Κουρμπέλης, με τους Μουνάφο και Ουστέρο εσωτερικούς μέσους. Στην επίθεση θα είναι οι Ρόλε, Μάσα και Ντε Μπάσις. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Μπαντής, Κιτόκο. Παπαχρήστος, Σανκαρέ, Τιέ Μπι, Μπαράλες, Νίκο Φερνάντεθ, Πάρα και Μπακασέτας.

Από την πλευρά του, ο Όσκαρ Γκαρσία θα παρατάξει ως εξής τους Ισραηλινούς: Πάμπλο, Γεΐνι, Γκαρσία, Τίμπι, Σπούνγκιν, Ιγκιέμπορ, Αλ Μπιερμάν, Ζάχαβι, Μπεν Χαΐμ, Πρίτσα, Μπεν Μπασάτ. Στον πάγκο αθ είναι οι Λέβι, Μπεν Χαρούς, Ζιβ, Ράντι, Γκόλντμπεργκ, Λουγκάσι, Ζιβ, Άινμπίντερ και Μπάντας.Πηγή: sport-fm.gr

Επέλεξε Πορτογάλο, δανεικός ο Κάλβο!

Το κενό που υπήρχε στη θέση του μεσοεπιθετικού ετοιμάζεται να καλύψει η Skoda Ξάνθη, η οποία φέρεται να είναι κοντά σε συμφωνία με παίκτη από την Ιβηρική Χερσόνησο. Τι γίνεται με τον Κάρλος Κάλβο.

Επέλεξε Πορτογάλο, δανεικός ο Κάλβο
Έτοιμη να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του μεσοεπιθετικού φέρεται να είναι η Skoda Ξάνθη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της SportDay, οι ιθύνοντες του συλλόγου έχουν καταλήξει στην περίπτωση ενός Πορτογάλου και – αν δεν προκύψει κάποια εμπλοκή - τότε δεν αποκλείεται να τελειώσει ακόμη και σήμερα το θέμα του.

Την ίδια ώρα, όμως, οι Ακρίτες επιθυμούν να δώσουν λύση στην υπόθεση του Κάλβο, με τη διοίκηση να εξετάζει ακόμα το ενδεχόμενο να τον παραχωρήσει ως δανεικός σε κάποια άλλη ομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ισπανός εξτρέμ είχε ζητήσει να φύγει και δεν υπολογίζεται. Πηγή: sport-fm.gr

Από Αμίρης… Εμίρης!!

Πολύ κοντά στην Αλ Αχλί της Σαουδικής Αραβίας φέρεται να βρίσκεται ο Αμίρης Κούρντι, όπως γράφει σήμερα η SportDay. Ποια τα χρήματα που προσφέρουν οι Άραβες στον Πανιώνιο.

Από Αμίρης… Εμίρης!
Στην Αλ Αχλί ετοιμάζεται να συνεχίσει την καριέρα του ο Αμίρης Κούρντι, καθώς – σύμφωνα με πληροφορίες της SportDay – οι Σαουδάραβες έχουν καταθέσει εξαιρετική πρόταση για την παραχώρηση του 23χρονου μεσοαμυντικού.

Συγκεκριμένα, προκύπτει ότι οι πρόταση αγγίζει τα 600.000 ευρώ, αλλά μέχρι στιγμή οι Νεοσμυρνιώτες τηρούν σιγή ιχθύος για την υπόθεση.

Ωστόσο, από την Σαουδική Αραβία προκύπτει ότι απομένουν μόνο τα διαδικαστικά στην όλη ιστορία προκειμένου να ολοκληρωθεί η μεταγραφή!

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ο Κούρντι γεννήθηκε στη Σαουδική Αραβία (έχει αποκτήσει ελληνική υπηκοότητα), ενώ το συμβόλαιό του με τον Πανιώνιο εκπνέει το 2016.

Εφόσον ολοκληρωθεί η μεταγραφή, ο Πανιώνιος χάνει έναν από τους λίγους έμπειρους παίκτες που απέμειναν και συνάμα τον αρχηγό του. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται στο αγωνιστικό κομμάτι. Από την άλλη, όμως, αν πάρει αυτά τα χρήματα παίρνει βαθιά οικονομική ανάσα για να βγάλει τη χρονιά.Πηγή: sport-fm.gr

Αν δεν προχωρήσει του Πουλίδο…!

Τις εναλλακτικές λύσεις στην περίπτωση που δεν καταφέρει ο Άλαν Πουλίδο να μείνει ελεύθερος από την Τίγκρες φέρονται να εξετάζουν στον Ολυμπιακό. Ποια ονόματα βρίσκονται στην «ερυθρόλευκη» λίστα.

Αν δεν προχωρήσει του Πουλίδο…
Μέχρι τις 26 Αυγούστου θα περιμένουν στον Ολυμπιακό για την υπόθεση του Άλαν Πουλίδο, ο οποίος αποτελεί εισήγηση του Μίτσελ και τον είχε ζητήσει διακαώς από τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι οι Πειραιώτες δεν εξετάζουν και άλλες περιπτώσεις, εφόσον δεν υπάρξει θετική κατάληξη στο θέμα του Μεξικανού επιθετικού.

Στη σχετική λίστα παραμένουν ο Κώστας Μήτρογλου και ο Ζόνας, δύο παίκτες που δεν έχουν καταφέρει ακόμα να βρουν την επόμενη ομάδα τους.

Μάλιστα, είναι αρκετά πιθανό να σημειωθούν εξελίξεις κυριολεκτικά κοντά στη λήξη της μεταγραφικής περιόδου, με τον «πιστολέρο» να ταιριάζει περισσότερο σε εκείνα που θέλει για την ομάδα ο Ισπανός τεχνικός.

Δεν αποκλείεται, όμως, να υπάρξει και εδώ κάποια έκπληξη, με τον Πουλίδο να μοιάζει αποφασισμένος να φτάσει μέχρι το CAS και τη FIFA την υπόθεσή του, ώστε να δικαιωθεί.

«Έχω την εντύπωση ότι οι πιθανότητές μας να κερδίσουμε τη δικαστική διαμάχη είναι πολλές. Αν η απόφαση δεν είναι αυτή που θέλουμε, θα προχωρήσουμε την υπόθεση με το CAS. Ο Αλαν είναι ελεύθερος να παίξει όπου θέλει μέχρι να βγει η απόφαση του CAS. Υπάρχει πάντα η πιθανότητα η Τίγκρες να προχωρήσει σε έφεση και να μην εκχωρήσει το απαραίτητο έγγραφο ειδικά αν τον αποκτήσει σύλλογος εκτός Μεξικού, όμως η FIFA έχει προβλέψει τα πάντα και δίνει σε αυτές τις περιπτώσεις μια άδεια για να μπορεί να αγωνιστεί ο ποδοσφαιριστής μέχρι να βγει η απόφαση», είπε δήλωσε ο νομικός εκπρόσωπος του διεθνούς επιθετικού. Πηγή: sport-fm.gr

Τρέλα για ΑΕΚ και Ρόμα!

Σε ρυθμούς… Ρόμα κινούνται όλοι πλέον στην ΑΕΚ. Τεράστια η ζήτηση στα εισιτήρια, αυξήθηκε και η κίνηση στα διαρκείας. Ετοιμάζει τους «βασικούς» ο Δέλλας.

Τρέλα για ΑΕΚ και Ρόμα

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΠΑΕ, στις κερκίδες του ΟΑΚΑ θα βρεθούν περισσότεροι από 25.000 φίλοι της ομάδας, παρότι ο αγώνας διεξάγεται στις 23 Αυγούστου και ακόμη αρκετός κόσμος είναι εκτός Αθηνών. Παράλληλα, το συγκεκριμένο ματς αλλά και η πολύ καλή εικόνα της ομάδας στα φιλικά έχουν αυξήσει τους ρυθμούς διάθεσης των διαρκείας τις τελευταίες μέρες και έχουν ήδη ξεπεράσει τις 8.000. Πέρσι είχαν διατεθεί περίπου 12.000 κάρτες.

Στο μεταξύ, ο Τραϊανός Δέλλας άφησε ελεύθερο το πρωινό της Πέμπτης για τους ποδοσφαιριστές του, αλλά το απόγευμα θα υπάρχει κανονικά προπόνηση. Στο μεγάλο φιλικό του Σαββάτου ο προπονητής της ΑΕΚ αναμένεται να παρατάξει την ομάδα που προορίζει σαν βασική για τη νέα σεζόν και πιθανότατα το σχήμα θα είναι ίδιο με αυτό που ξεκίνησε απέναντι στη Νίκη Βόλου: Ανέστης, Μπακάκης, Πεταυράκης, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Κορδέρο, Ανάκογλου, Μάνταλος, Πεταυράκης, Μπαρμπόσα και Αραβίδης.

Όσο για το ενδεχόμενο μεταγραφών, οριστικές αποφάσεις αναμένονται την επόμενη εβδομάδα. Η περίπτωση του Τσούλι δεν απασχολεί, αφού αν αποκτηθεί επιθετικός θα είναι κάποιος κλασικός φορ κι όχι «περιφερειακός».Πηγή: sport-fm.gr

«Κλείνει στην Μπενφίκα ο Σάμαρης»!!

Σχεδόν σίγουρη θεωρούν στην Πορτογαλία τη μεταγραφή του Ανδρέα Σάμαρη στην Μπενφίκα. Τι αναφέρουν οι Πορτογάλοι για τη μεταγραφή του διεθνούς μέσου του Ολυμπιακού.

«Κλείνει στην Μπενφίκα ο Σάμαρης»!
Τη φανέλα της Μπενφίκα φέρεται να προβάρει ο Ανδρέας Σάμαρης, σύμφωνα με όσα αναφέρει σήμερα ο πορτογαλικός Τύπος.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα «Record» αποκαλύπτει ότι οι «αετοί» βρίσκονται ένα βήμα πριν συμφωνήσουν με τον Ολυμπιακό για την μεταγραφή του διεθνούς χαφ.

Μάλιστα, το ποσό που θα καταβάλει ο πορτογαλικός σύλλογος για τον 25χρονο άσο φτάνει τα 9 εκατ. ευρώ, ένα εκατομμύριο λιγότερο από τα όσα φέρεται να ζητούσαν οι Πειραιώτες τις προηγούμενες μέρες.

Από την πλευρά του, ο Σάμαρης ετοιμάζεται να κάνει άλλο ένα βήμα στην καριέρα του, υπογράφοντας πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας με την Μπενφίκα (δηλαδή μέχρι το 2019)!

Υπενθυμίζεται πως ο Ζόρζε Ζέσους έχει ζητήσει επιτακτικά την απόκτηση μέσου και πρώτη του επιλογή ήταν ο διεθνής άσος, τον οποίο-προφανώς-είχε ξεχωρίσει από τους αγώνες των δύο ομάδων για το Champions League. Πηγή: sport-fm.gr

Διέλυσαν τη Δομινικανή Δημοκρατία οι ΗΠΑ!

Παρά την απουσία του Ντέρικ Ρόουζ, που δημιουργεί ερωτηματικά εν όψει Μουντομπάσκετ, η ομάδα των ΗΠΑ διέσυρε 105-62 τη Δομινικανή Δημοκρατία στη Νέα Υόρκη.

Διέλυσαν τη Δομινικανή Δημοκρατία οι ΗΠΑ
Σαρωτικές ήταν οι ΗΠΑ απέναντι στη Δομινικανή Δημοκρατία στο «Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν».

Παρά την απουσία του Ντέρικ Ρόουζ, που αντιμετωπίζει κάποιες ενοχλήσεις στο γόνατο, η Team USA επικράτησε 105-62 έχοντας τεράστιο πλουραλισμό στην επίθεση.

Εκτός δωδεκάδας για τον αγώνα έμειναν επίσης οι Κόρβερ, Πάρσονς και Πλάμλι.

Δεκάλεπτα: 28-17, 53-31, 70-45, 105-62.

ΗΠΑ: Φαρίντ 4, Χάρντεν 12, Ντέιβις 7, Κάρι 8, Ίρβινγκ 12, Τόμπσον 11, Λίλαρντ 7, Κάζινς 2, Γκέι 13, ΝτεΡόζαν 13, Ντράμοντ 12, Χέιγουορντ 4.

Δομινικανή Δημοκρατία: Μπάες 2, Γκαρσία 14, Βάργκας 2, Φελντίν 14, Σόσα 11, Μαρτίνες 3, Ραμόν 2, Σουέρο 2, Κορονάδο 1, Λις 7, Σαντάνα 4. Πηγή: sport-fm.gr

Ματς… ειδικών συνθηκών!!

Έχοντας κενά στο ρόστερ και μετά τον αποκλεισμό δύο βασικών στελεχών του ο ΠΑΟΚ ψάχνει θετικό αποτέλεσμα στην έδρα της Ζίμπρου, με στόχο τους ομίλους του Europa League. Πώς θα παίξει ο «Δικέφαλος».

Ματς… ειδικών συνθηκών
Υπό άλλες συνθήκες θα ήταν εύκολη υπόθεση για τον ΠΑΟΚ ο σημερινός πρώτος αγώνας στην έδρα της Ζίμπρου, ώστε να πάρει το «εισιτήριο» για τους ομίλους του Europa League (21:05, OTE Sport 2, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Ωστόσο, το γεγονός ότι το ρόστερ του «Δικεφάλου του Βορρά» έχει κενά και παράλληλα η απόφαση του Άγγελου Αναστασιάδη να αποκλείσει τους Τζαβέλλα, Βίτορ για πειθαρχικά παραπτώματα κάνει το έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα.

Οι Θεσσαλονικείς ξεκινούν τις επίσημες υποχρεώσεις τους κόντρα στους Ρουμάνους, οι οποίοι – αν και έχουν απουσίες – έχουν δώσει ήδη εννιά αναμετρήσεις σε πρωτάθλημα και Ευρώπη.

Στο «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο επιθυμούν να πάρουν ένα αποτέλεσμα που θα τους αυξήσει τις πιθανότητες να βρεθούν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης και να μην τελειώσει από τώρα η ευρωπαϊκή τους παρουσίας.

Οπως και να είναι τα αγωνιστικά δεδομένα της αναμέτρησης, ο ΠΑΟΚ δίνει έναν πρώτο «τελικό» μέσα στη χρονιά. Οπως κάθε καλοκαίρι, έτσι και φέτος η ομάδα του «Δικεφάλου» παίζει πάρα πολλά, πολύ πολύ νωρίς στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου.

Σήμερα στο Κισινάου, αλλά και την άλλη Πέμπτη στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει να βρεθεί εκεί όπου μεγαλώνει το πρεστίζ του, εκεί που θέλει ο κόσμος για να «ζεσταθεί» εκ νέου, εκεί όπου θα εξασφαλίσει αρκετά έσοδα που θα βοηθήσουν στη λειτουργία και ανάπτυξη της ΠΑΕ και της ομάδας.

Παράλληλα, ο ΠΑΟΚ θέλει να παρουσιάσει ξανά το καλό του πρόσωπο εκτός Τούμπα, αφού από το 2009 και μετά σε 22 εκτός έδρας αγώνες έχει χάσει μόνο στους τρεις και έχει πάρει σημαντικά αποτελέσματα σε πολύ πιο δύσκολες έδρες από τη σημερινή.

Στα αγωνιστικά, ο Άγγελος Αναστασιάδης θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Γλύκο, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Κίτσιου, Σκόνδρα, Κατσικά και Ρατς. Ως αμυντικό χαφ θα αγωνιστεί ο Μαντούρο, με τους Τζιόλη και Κάτσε εσωτερικούς μέσους.

Την τριπλέτα της επίθεσης θα αποτελέσουν οι Σαλπιγγίδης, Μακ και Αθανασιάδης. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Γιακουμής, Σαββίδης, Μάρτενς, Περέιρα, Σπυρόπουλος, Κουλούρης, Τζανδάρη, Ποζατζίδης και Παναγιωτούδης.

Από την πλευρά της, η Ζίμπρου θα παίξει ως εξής: Ρούσου, Γιαρντάν, Πάβλιτσεκ, Μπουργκιού, Ερχάν, Ντεντόφ, Σεπτίν, Κλίμοβιτς, Βρέμεα, Αμάνι και Αλεξέεφ. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Τσιριντσίου, Ποτιρνίτσε, Πατσένκο, Σπατάρου, Άντον, Γκρόσου και Νταμασκάν. Πηγή: sport-fm.gr

«Εποχή Μαργέτη» στον Πανιώνιο!!

Εποχή Αντώνη Μαργέτη άρχισε από την Τετάρτη στον Πανιώνιο, ώστε να λύσει όλες τις εκκρεμότητες που έχουν προκύψει.

«Εποχή Μαργέτη» στον Πανιώνιο!
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γνωστός επιχειρηματίας, γιος του Νίκου Μαργέτη, πρώην παράγοντα της νεοσμυρνιώτικης ΠΑΕ, συμφώνησε σε όλα με τον Ηλία Λιανό για τη μεταβίβαση των μετοχών της "κυανέρυθρης" ΚΑΕ και τη διαδοχή στην ιδιοκτησία των κυπελλούχων του 1991.

Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τυπικό μέρος της στις επόμενες μέρες και να ανακοινωθεί. Φαβορί για την τεχνική ηγεσία είναι ο Γιώργος Καλαφατάκης.

Άμεσα, επίσης, η ΚΑΕ πρέπει να καταθέσει το φάκελό της στην ΕΕΑ, ώστε να αποκτήσει την άδεια συμμετοχής στην Α1 μπάσκετ της νέας σεζόν. Πηγή: sport-fm.gr

Βγήκε βολτίτσα στην Ισλανδία!

Ούτε καν που διανοήθηκε να αντιμετωπίσει πρόβλημα κόντρα στη Στιάρναν η Ιντερ, νικώντας 3-0 μέσα στην Ισλανδία την αντίπαλό της στο πλαίσιο των πλέι οφ του Europa Laeague.

Βγήκε βολτίτσα στην Ισλανδία
Η Ιντερ νίκησε 3-0 τη Στιάρναν την Ισλανδία στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τα πλέι οφ του Europa League και «σφράγισε» την πρόκριση ουσιαστικά από τώρα για τους ομίλους της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, μην περιμένοντας καν τη ρεβάνς την επόμενη Πέμπτη στο «Μεάτσα».

Από εξαιρετική πάσα του Ντοντό, ο Ικάρντι άνοιξε το σκορ στο 41', ενώ ο πρώτος στο 48’ με κοντινή κεφαλιά από σέντρα του Ζόναταν έκανε το 0-2. Το τελικό 0-3 διαμόρφωσε ο Ντ'Αμπρόζιο στο 89' με άπιαστο σουτ.


Η σύνθεση της Ίντερ: Χαντάνοβιτς, Ζόναταν (75' Ντ' Αμπρόζιο), Ζουάν Ζεσούς, Βίντιτς, Ρανόκια, Ντοντό, Μ'Βιλά, Κόβατσιτς, Ερνάνες (88' Κουζμάνοβιτς), Μπότα (60' Οσβάλντο), Ικάρντι


Νωρίτερα, η Ντνίπρο νίκησε δύσκολα τη Χάιντουκ Σπλιτ 2-1 στην Ουκρανία και οι δυο ομάδες άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας στην Κροατία. Ο Σούσιτς έκανε το 0-1 στο 47’, ο Κάλινιτς ισοφάρισε στο 50’ και ο Σακόφ στο 88’ διαμόρφωσε το 2-1. Πηγή: sport-fm.gr

Νίκη Ουκρανίας επί του Μεξικού!

Με νίκη συνέχισε τις φιλικές της υποχρεώσεις η Ουκρανία, ενόψει της έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ισπανίας σε δέκα ημέρες, επικρατώντας του Μεξικού 73-55 για το τουρνουά «Torneo de Badalona».

Νίκη Ουκρανίας επί του Μεξικού
Η Ουκρανία επικράτησε του Μεξικού 73-55 για το τουρνουά «Torneo de Badalona» και συνέχισε τις νίκες στο ένατο φιλικό προετοιμασίας που έδωσε, ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ισπανίας Στο τουρνουά συμμετέχουν ακόμα η Ισπανία και η Κροατία.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν ο Τζέτερ με 17π. και 4 ασίστ, ο Γκλαντίρ με 8 και ο Ζάιτσεφ με 12π., 5 ριμπ.

Οι Μεξικανοί είχαν κορυφαίο τον Αγιόν με 13π.-11 ριμπ., 3 κλεψ. Πηγή: sport-fm.gr

Ο Καλάθης αλλάζει επίπεδο την Εθνική!

Ο Αρης Λαούδης γράφει για την Εθνική που πρέπει και μπορεί να... χορέψει στον ρυθμό του Καλάθη και τους τέσσερις διεθνείς παίκτες που γίνονται πολύ καλύτεροι έχοντας δίπλα τους τον ομογενή γκαρντ.
Με το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου, την αυτοπεποίθηση από την καλή εμφάνιση και την επιβεβαίωση πως παιχνίδι με παιχνίδι γίνεται καλύτερη, η Εθνική ομάδα είναι κατά 90% έτοιμη για το Παγκόσμιο Κύπελλο και το 8ήμερο που απομένει θα διορθώσει κάποιες λεπτομέρειες ώστε να εμφανιστεί ανταγωνιστική στην πρεμιέρα.
ADVERTISEMENT
Ολο το προηγούμενο διάστημα συνειδητά απέφυγα να κρίνω την Εθνική με τον Καλάθη στον πάγκο, εκτιμώντας πως η προσέγγιση κάθε αγώνα θα είναι τελείως διαφορετική με τον ομογενή πλέι μέικερ στο παρκέ.
Σαφέστατα κι ένας παίκτης δεν μπορεί να διαφοροποιεί τη γενικότερη φιλοσοφία μιας ομάδας, αλλά σ' αυτό το επίπεδο και στη θέση κλειδί που αγωνίζεται ο Νικ μπορεί να προσθέτει το «κλικ» που χρειάζεται ένα σύνολο για να ανέβει επίπεδο.
Αν και είναι πολύ νωρίς για τον ίδιο και με δεδομένο ότι χρειάζεται παιχνίδια για να επανέλθει στο 100%, το σίγουρο είναι ότι ο Καλάθης δικαιώνει απόλυτα αυτούς που θεωρούν πως η εικόνα του είναι βελτιωμένη κατά 20%-30% σε σχέση με τον παίκτη που θυμόμασταν την τελευταία σεζόν στην Ευρώπη.
Από την πρώτη κίνηση, από το πρώτο πάτημα στο παρκέ και την επαφή με την μπάλα αντιλαμβάνεται κανείς πως ο Καλάθης αισθάνεται πιο σίγουρος από ποτέ για τον εαυτό του. Τρομερή αυτοπεποίθηση, ταχύτερες αποφάσεις, πιο αξιόπιστο σουτ, καλύτερες εμπνεύσεις στην πάσα είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία που είχε και τα οποία εξέλιξε ο Καλάθης στην πρώτη σεζόν στο ΝΒΑ.
Η Εθνική λοιπόν μπορεί να αισθάνεται πως έχει τον παίκτη που θα αποτελεί το σημείο αναφοράς σ' αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο. Τον άνθρωπο δηλαδή που θα πάρει την μπαγκέτα, θα έχει τον άτυπο ρόλο του ηγέτη και σε πολύ μεγάλο βαθμό θα είναι ο «καθρέφτης» του Κατσικάρη στο παρκέ.
Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πρέπει και κατά τα φαινόμενα θα προσαρμοστεί στο στυλ του Καλάθη. Είναι δεδομένο ότι θα γίνει πιο γρήγορη στην επίθεση, θα πιέσει ψηλότερα στην άμυνα, θα κυκλοφορήσει ταχύτερα την μπάλα στο «πέντε - πέντε» και θα ψάξει πολύ την πάσα μετά από διείσδυση για να εκμεταλλευτεί τον Βασιλειάδη. Αν τα παραπάνω δεν είναι χαρακτηριστικά Καλάθη, τότε ποια είναι;
Είναι δεδομένο πως με την παρουσία του Νικ στο παρκέ τέσσερις τουλάχιστον παίκτες γίνονται καλύτεροι. Πρώτα απ' όλα ο Αντετοκούνμπο που είναι... ιπτάμενος όταν τρέχει σαν άλογο στον αιφνιδιασμό, αλλά έχει αδυναμίες στο set παιχνίδι, δεν διαθέτει αξιόπιστο σουτ από μακριά και προς το παρόν διστάζει να βάλει πλάτη και να εκμεταλλευτεί τα μις ματς που προκύπτουν. Με λίγα λόγια ο Γιάννης χρειαζόταν έναν γκαρντ να ανοίξει τον ρυθμό και ο Καλάθης είναι ο ιδανικότερος άνθρωπος γι' αυτή τη δουλειά.
Δεύτερον, οι δύο ψηλοί (Μπουρούσης και Βουγιούκας) θα γίνουν σαφώς πιο αποτελεσματικοί με τις ασίστ «πάρε - βάλε» του Νικ. Για παράδειγμα, ο Βουγιούκας δεν είχε καμία σχέση με τον παίκτη που είδαμε στα πρώτα φιλικά, τελειώνοντας όλες τις πάσες, ενώ και οι δύο μπορούν να ταιριάξουν ιδανικά στο πικ εντ ρολ με σουτ από μέση (Βουγιούκα) και μακρινή απόσταση (Μπουρούσης).
Τρίτον, η Εθνική χρειαζεται ένα γκαρντ για να ανοίγει τις αντίπαλες άμυνες, όχι μόνο για να τελειώνει τις φάσεις, αλλά για να δικαιωθεί η επιλογή του Κατσικάρη να επιλέξει έναν κλασικό σουτέρ σαν τον Βασιλειάδη. Και αυτή τη δουλειά μπορεί να την κάνει ιδανικά ο Καλάθης και δεν ήταν λίγες οι φορές στο φιλικό με τους Τούρκους που βγήκαν τελικές πάσες για το ελέυθερο σουτ από τα 6,75μ., ανεξάρτητα αν τα σουτ μπήκαν ή όχι.
Στα συν, σε σχέση με τα προηγούμενα φιλικά, ήταν το γεγονός ότι η Εθνική ομάδα ανταποκρίθηκε καλύτερα στην άμυνα και ταυτόχρονα είχε μικρότερα κενά διαστήματα σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Είναι λογικό ο Κατσικάρης να κάνει διαδοχικό rotation και να χρησιμοποιεί από το πρώτο 10λεπτο και τους 12 παίκτες, προκειμένου να βρουν όλοι ρυθμό και να ταιριάξουν τα σχήματα.
Στα αρνητικά που παρουσιάζονται, κι αυτό δύσκολα μπορεί να αλλάξει με το υλικό που έχει στα χέρια του ο προπονητής, είναι η αδυναμία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος απέναντι σε αθλητικές ομάδες με ταχύτερους ψηλούς. Με εξαίρεση τον Μπουρούση που μπορεί να ακολουθήσει στα πόδια, οι Βουγιούκας, Γλυνιαδάκης θα δυσκολευτούν πολύ να αντιμετωπίσουν τα πικ εντ ρολ των αντιπάλων και βεβαίως οι αργοί ψηλοί των Τούρκων δεν αποτελούν κριτήριο. Είναι δεδομένο ότι οι περισσότερες ομάδες θα ψάξουν να «χτυπήσουν» αυτή την αδυναμία κι έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τι θα δοκιμάσει ο Κατσικάρης για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.
Συμπερασματικά, είναι ανόητο να αρχίσουμε από τώρα τα προγνωστικά και τον καθορισμό των στόχων. Θεωρητικά αυτή η ομάδα δεν είναι για τετράδα, με δεδομένες τις απουσίες και τις αρνήσεις, αλλά είναι ένα πολύ ενδιαφέρον project που 'χει διαφορετικά στοιχεία απ' τις εθνικές ομάδες που παρουσιάσαμε τα τελευταία χρόνια. Ας χαρούμε αυτό σε πρώτη φάση και βλέπουμε για τα υπόλοιπα...
Υ.Γ1.: Πραγματικά με εξέπληξε ευχάριστα η παρουσία του κόσμου στα μέσα Αυγούστου και σ' ένα φιλικό παιχνίδι. Δεν στέκομαι στα περί «επίσημης αγαπημένης» κι όλα τα σχετικά που κατά καιρούς γράφουμε οι μπασκετικοί, αλλά στο γεγονός ότι περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι πήγαν στο ΟΑΚΑ για να δουν αυτό το ενδιαφέρον project που προανέφερα. Για κάποιο λόγο, ίσως επειδή υπάρχουν νέα πρόσωπα (π.χ. Αντετοκούνμπο), το μπασκετικό κοινό έχει πειστεί πως αυτό το «καινούριο» που προσπαθεί να παρουσιάσει ο Κατσικάρης αξίζει να το δει, ό,τι κι αν γίνει στο φινάλε...
Υ.Γ2: Πείτε με υπερβολικό, αλλά πολύ χαίρομαι που δεν έχει «Ακρόπολις»! Είχαμε φτάσει να κατακτούμε την πρώτη θέση και να πιστεύουμε πως είναι προάγγελος για μετάλλιο στις μεγάλες διοργανώσεις. Η νίκη στο ιστορικό τουρνουά είχε γίνει αυτοσκοπός και κάθε φορά που το κατακτούσαμε αισθανόμασταν σίγουροι πως θα συντρίψουμε όποιον βρίσκαμε μπροστά μας. Τα παθήματα δεν μας είχαν γίνει μαθήματα όλα αυτά τα χρόνια, οπότε η «κατάργηση» ήταν η μόνη λύση για να προσγειωθούμε...
Πηγή: gazzetta.gr

Το εξωτικό Κισινάου!!

O Σταύρος Κόλκας γράφει από το Κισινάου για τη Μολδαβία και το ποδόσφαιρό της και τονίζει ότι μόνος στόχος του ΠΑΟΚ πρέπει να είναι η νίκη.
O ΠΑΟΚ αγωνίζεται αύριο στο Κισινάου. Εδώ είμαστε να δούμε την εξωτική Μολδαβία και το Κισινάου, μία πόλη που έχει να χτιστεί κάτι καμιά εικοσαριά χρόνια.
ADVERTISEMENT
Η Μολδαβία και το ποδόσφαιρό της κινούνται παράλληλα σε οικονομικό επίπεδο αν και το γήπεδο της Ζίμπρου με το αθλητικό κέντρο που έχει γύρω του δεν είναι σίγουρα από τα χειρότερα που έχω δει. Φτωχή χώρα, φτωχή ομάδα σε χρήμα, ρόστερ και προσωπικότητα.
Βλέπεις τα βλέμματα των πρωταγωνιστών τους και προσπαθείς να καταλάβεις αν το πιστεύουν ή αν είναι ικανοποιημένοι που έφτασαν μέχρι εδώ. Αυτό βέβαια που υπερτερεί είναι το πρώτο, γιατί για αυτούς τους ανθρώπους η παρουσία σε έναν όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ μπορεί να αποδειχτεί ευκαιρία ζωής. Να αλλάξει το στάτους τους.
Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει μία ομάδα που έχει ρυθμό. Εννέα αγώνες μέχρι σήμερα, ο δέκατος αύριο. Ο ΠΑΟΚ σήμερα μηδέν, αύριο ο πρώτος. Όσοι αντιλαμβάνονται το ποδόσφαιρο κατανοούν τι μπορεί να σημαίνει αυτό.
Καλά τα φιλικά, όμως ένας επίσημος αγώνας μπορεί να μην έχει καμία σχέση. Το πώς θα παίξει ο ΠΑΟΚ δεν το ξέρουμε αφού ο Αναστασιάδης ουδέποτε δοκίμασε ουσιαστικά κορμό. Ουδέποτε χρησιμοποίησε για την ακρίβεια φιλικό για να δοκιμάσει πάνω στην αυριανή αναμέτρηση.
Είναι το στυλ του, θέλει να τους μπερδεύει όλους. Τους παίκτες, τον κόσμο, εμάς… Κορμός δεν υπάρχει ξεκάθαρος αλλά και να υπήρχε μετά τον αποκλεισμό Βίτορ – Τζαβέλλα μάλλον θα άλλαζε.
Με τα πολλά ο ΠΑΟΚ μπαίνει στη πρώτη επίσημη μάχη του και θα πρέπει να έχει στο μυαλό του το πώς θα κερδίσει. Δεν υπάρχει πιο ύπουλο αποτέλεσμα από το 0-0. Είναι αυτό που σε χαλαρώνει για τη ρεβάνς νομίζοντας πως κάτι έκανες, αλλά όσο τρέχει αυτή και δε βάζεις γκολ τα πόδια σου τρέμουν και το λάθος έρχεται από μόνο του. Νίκη, στη χειρότερη ισοπαλία με γκολ είναι ο στόχος του ΠΑΟΚ για αύριο και αυτό θα πρέπει να κυνηγήσουν οι παίκτες του Αναστασιάδη.
Πάντως για να κάνουμε και λίγο καφενείο, εγώ θα χρησιμοποιούσα ένα σχήμα 4-4-2 με τον Γλύκο τέρμα, τους Κίτσιου, Σκόνδρα, Κατσικά και Ρατς στην άμυνα, τους Μακ, Τζιόλη, Μαντούρο και Μάρτενς στη μεσαία γραμμή και τους Φακούντο Περέιρα και Κλάους στην επίθεση. Και θα προτιμούσα τον Αργεντίνο επειδή είναι γρήγορος και τα στόπερ της Ζίμπρου πάρα πολύ αργά.
Πηγή: gazzetta.gr

Ψήνεται... ρελάνς με Αμπέντ!!

Οι Άγγλοι αναφέρουν πως Παναθηναϊκός και Νιούκαστλ έκατσαν ξανά στο τραπέζι για τον Μεχντί Αμπέντ και όλα είναι ανοιχτά!
Το... κόλπο με την επιστροφή του Αλγερινού άσου προσπαθούν να κάνουν στο «τριφύλλι», έπειτα την άσχημη τροπή που πήρε η υπόθεση του Αλφάρο. O Ισπανός δεν ντύθηκε τελικά στα πράσινα ελέω του προβλήματος που διαπιστώθηκε στις ιατρικές εξετάσεις και το γεγονός αυτό επαναφέρει δυνατά τον Αμπέντ στο προσκήνιο.
ADVERTISEMENT
Εδώ και μία εβδομάδα όπου πάρθηκε η απόφαση για τον Αλφάρο, οι συζητήσεις με τη Νιούκαστλ μπορεί να είχαν «παγώσει», έπειτα τις τελευταίες εξελίξεις όμως, οι δύο ομάδες άνοιξαν νέο κύκλο συζητήσεων όπως αναφέρουν οι Άγγλοι και μάλιστα με καλές πιθανότητες για να καταλήξουν σε συμφωνία.
Από τον Παναθηναϊκό πάντως δεν επιβεβαιωνόταν το σενάριο και γενικά αν δεν υπάρχει κλεισμένος παίκτης, δύσκολα θα μπουν στη διαδικασία να δημοσιοποιήσουν κάτι.
Πηγή: gazzetta.gr

Ολοκληρώνεται του Μπερίσα!!

Ο Παναθηναϊκός τα βρήκε με τη Ρόμα, ο Βαλμίρ Μπερίσα έδωσε το «ok» και όλα δείχνουν ότι την Πέμπτη θα υπάρξει οριστική συμφωνία!
Το gazzetta.gr ήταν εκείνο που αποκάλυψε ότι ο Βαλμίρ Μπερίσα είναι ο εκλεκτός του Παναθηναϊκού για την επίθεση και όλα δείχνουν ότι την Πέμπτη (21/8) το deal θα ολοκληρωθεί! Οι «πράσινοι» τα έχουν βρει με τη Ρόμα σε όλα για τον ταλαντούχο Σουηδό, ενώ και ο ίδιος θέλει να φορέσει τη φανέλα με το «τριφύλλι» και να πάρει παιχνίδια.
ADVERTISEMENT
Πλέον, απομένει να διευθετηθούν κάποιες λεπτομέρειες, προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία, ο Μπερίσα να έρθει στην Ελλάδα και αφού περάσει ιατρικά να επισημοποιηθεί η μετακίνησή του.
Πηγή: gazzetta.gr

Σίγουρος ο Πουλίδο για Ολυμπιακό!!

Ο Πουλίδο αισιοδοξεί για το θέμα της μεταγραφής του στον Ολυμπιακό και ο δικηγόρος εμφανίζεται σίγουρος πως ο διεθνής φορ θα δικαιωθεί από τη FIFA!
Ο Πουλίδο προπονείται στην Ιταλία με το βλέμμα στην απόφαση της FIFA  στις 26 του μήνα. Ο Μεξικανός φορ αισιοδοξεί πως θα φορέσει σύντομα τα ερυθρόλευκα, κάτι που τόνισε και ο δικηγόρος του. «Νομίζω ότι έχουμε αρκετές πιθανότητες για να βρούμε μια λύση που θα είναι υπέρ μας. Σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούμε από την τελική απόφαση της επιτροπής, τότε θα προχωρήσουμε στην εναλλακτική επιλογή της προσφυγής στο CAS. Ο Άλαν είναι καταρχήν ελεύθερος να παίξει στο σύλλογο που επιθυμεί, ενώ το θέμα θα λύνεται.
ADVERTISEMENT
Υπάρχει η περίπτωση να αρνηθεί η Τίγκρες την έκδοση των απαραίτητων εγγράφων, αλλά η FIFA τις περισσότερες φορές σε τέτοιες περιπτώσεις φροντίζει να βγάλει προσωρινά χαρτιά μέχρι να λυθεί το θέμα» τόνισε αρχικό ο Χάιμε Καστίγιο Τριγέρος.
Σε ερώτηση που έγινε για το οτι η Τίγκρε υποστηρίζει ότι ο Πουλίδο έχει συμβόλαιο μέχρι το 2016, ο δικηγόρος του διεθνή φορ τόνισε: «Ο Άλαν έχει αντίγραφο του συμβολαίου που υπέγραψε το 2010, αλλά όχι της ανανέωσης που έγινε τον Ιούλιο του 2012. Ζητήσαμε αντίγραφο από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, αλλά συνεχίζουμε να περιμένουμε την απάντησή τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι το αίτημά μας έχει απορριφθεί, απλά δεν υπάρχει απάντηση μέχρι σήμερα».
Οι Μεξικάνοι τονίζουν πως η Τίγκρες συνεχίζει να πληρώνει τον μισθό του και εκείνος συνεχίζει να τον δέχεται, αλλά ο Τριγέρος έδωσε αφοπλιστική απάντηση. «Ο Άλαν έλαβε χρήματα τον Ιούλιο, που σχετίζονται με κάποιες επιδόσεις του την προηγούμενη χρονιά. Από όσο ξέρω δεν έχει λάβει μισθούς ή μπόνους σχετικά με την τρέχουσα χρονιά».
Πηγή: gazzetta.gr

Μίτσελ ο «καλυτερότερος» του Ερνέστο!!

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης εξηγεί το πώς και το γιατί ο τωρινός προπονητής έχει «κατακτήσει» συνειδήσεις στο λιμάνι κερδίζοντας σταθερά πόντους ακόμα και από τον πολυαγαπημένο και επιτυχημένο προκάτοχο του-άνθρωπο του προέδρου και του λαού! Με πρόλαβε το ταξίδι του Ολυμπιακού στην Κωνσταντινούπολη που δεν άφησε χρονικά περιθώρια να ασχοληθεί κανείς ενδελεχώς με τον απόηχο του ενός και μοναδικού εν Ελλάδι φιλικού, το οποίο έτυχε να έχει και «οικογενειακό χαρακτήρα» λόγω της επιστροφής Βαλβέρδε στο Καραϊσκάκη.
Ο Ερνέστο ήταν το τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς στο αγωνιστικό περιθώριο και για το εορταστικό σκηνικό φρόντισαν αυθορμήτως και με ηχηρό τρόπο, διοίκηση και κόσμος.
Αναμνηστική πλακέτα από τον πρόεδρο και εγκάρδιο δείπνο «α-λα-μπρατσέτα» με έναν επιστήθιο φίλο for ever, αναμνηστικές φωτογραφίες και βιντεοσκοπήσεις, με την ξεχωριστή, «ειδική αγάπη» που συνδέει σύλλογο και προπονητή, αποθεωτική υποδοχή, αλλά και στιγμές λατρείας σε έναν άνθρωπο που πρόσφερε και πήρε πάρα πολλά από τους Ερυθρόλευκους.
Τον (πολύ) «δικό τους» άνθρωπο στην Ισπανία, στο ευρωπαϊκό forum. Για πάντα.
Ο Βαλβέρδε άφησε το στίγμα του στον Ολυμπιακό. Έγραψε μια μοναδική επιτυχημένη ιστορία μαζί με την ομάδα. Τίτλοι, διακρίσεις, αγωνιστική εικόνα έχουν τη δική του, ανεξίτηλη υπογραφή.
Είναι όμως ο τέως. Ο πρώην. Είναι γλυκές οι μνήμες από εκείνον, αλλά είναι παρελθόν. Το παρόν και το μέλλον είναι ο Μίτσελ.
Το επισημαίνω γιατί προφανώς εξαιτίας του συγκινησιακού κλίματος που συντέθηκε στο φιλικό με την Αθλέτικ Μπιλμπάο, τα συναισθηματικά ξεσπάσματα και οι συγκρίσεις από τους θιασώτες του, κατέκλυσαν για αρκετά 24ωρα τα social media.
Ίσως κιόλας να διαπράχθηκε κάπου και αδικία – για μένα προσωπικά συνέβη – στη διάρκεια εκείνου του φιλικού με τους Βάσκους, από την ώρα που ο Μίτσελ… ξεχάστηκε για 90 λεπτά.
Που δεν ακούστηκε ρυθμικά το όνομα του. Που δεν καταχειροκροτήθηκε, όσο και αν η βραδιά «ανήκε» στον συμπατριώτη του.
Δεν μπαίνω σε διαδικασία συγκρίσεων. Δεν είναι αυτό το θέμα άλλωστε. Ειδικά όταν προφανώς στην όποια ζυγαριά πρόκειται να μπουν δύο καταξιωμένοι προπονητές, με αποδεδειγμένη προσφορά στην ομάδα.
Το ποιος εξάλλου εργάστηκε πιο αποτελεσματικά, πιο ουσιαστικά, πιο επιτυχημένα, θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου για να το σταθμίσει από μόνο του.
Και, βέβαια, δεν τίθεται ζήτημα «υπολογισμού» του έργου του «Τσινγκούρι» κατά την πρώτη θητεία του, αφού οι συνθήκες και οι απαιτήσεις ήταν διαφορετικές, εντελώς ανόμοιες από τη δεύτερη φορά που κάθισε στον πάγκο του Ολυμπιακού.
Τότε που ο Βαγγέλης Μαρινάκης του αγόραζε ό,τι έκρινε σκόπιμο για να ξανακάνει τους Ερυθρόλευκους πρωταθλητές και να τους επαναφέρει σε ευρωπαϊκή τροχιά.
Όπως δηλαδή συμβαίνει και επί των ημερών Μίτσελ. Ο οποίος έχει πλούσια και… περισσευούμενα τα «εργαλεία» που του χρειάζονται για να εξακολουθήσει ο Ολυμπιακός να κατακτά τους ελληνικούς τίτλους, αλλά και να ανεβαίνει σταθερά τα σκαλοπάτια δόξας στην ευρωπαϊκή ιεραρχία.
Με τον Μίτσελ λοιπόν τεχνικό καθοδηγητή έχει αποδειχθεί ότι οι Πειραιώτες παίζουν ακόμα πιο ελκυστικό, πιο θεαματικό ποδόσφαιρο, κρατώντας τη «μαγιά» των βασικών στοιχείων που διέθεταν και επί Ερνέστο.
Το πρέσινγκ ψηλά δηλαδή, η καλή κυκλοφορία, το αδιάκοπο τρέξιμο, η εξαφάνιση των αποστάσεων των γραμμών και η επιθετική ανάπτυξη με έμφαση στους ακραίους, ταχείς και ευέλικτους κυνηγούς, χωρίς βαριά φορ περιοχής, τα έχει λίγο πολύ ο Ολυμπιακός και τότε και τώρα.
Εννοώ και πέρυσι αλλά και όπως διαφαίνεται και φέτος από τα προπονητικά πλάνα στα φιλικά του καλοκαιριού.
Τα οποία σημειωτέον ήταν μακράν και τα πιο δυνατά από κάθε άλλη περίοδο βασικής προετοιμασίας.
Μια πολυσύνθετη πανίσχυρη προσωπικότητα
Ο Μίτσελ είναι ένας πιο τολμηρός τεχνικός ηγέτης. Καταφέρνει να συνδυάζει τα ρίσκα με τον σκοπό, που συνεπάγεται και θέαμα μα και ουσία.
Πηγαίνει στο Παρίσι, στη Λισαβόνα, στις Βρυξέλλες, στην Αγγλία και δεν προσαρμόζει αυστηρά το παιχνίδι της ομάδας του στα «χούγια» του αντιπάλου.
Δεν… σκιάζεται, αλλά και δεν υποτιμάει.
Δίνει κίνητρο και ευκαιρία στους παίκτες του να χαίρονται τα ματς, να απολαμβάνουν τις στιγμές, να ζουν με έντονους τρόπους τις εμπειρίες του Champions League, στη βάση της διαφορετικότητας και του «μεγέθους» του αντιπάλου.
Ο Ολυμπιακός, άσχετα από το αν έχασε μια χρυσή ευκαιρία να «πετάξει» έξω την Γιουνάιτεντ, συναντώντας την στα σπανιότερα χαμηλά αγωνιστικά της επίπεδα, αποδείχθηκε πέρυσι πολύ πιο πειστικός στην Ευρώπη από κάθε άλλη χρονιά.
Και αυτή η εξέλιξη του επαληθεύτηκε πρόσφατα στο “ICC” και στο σύνολο των γερών παιχνιδιών προετοιμασίας που έδωσε στη θερινή περίοδο. Με εξαίρεση το πρώτο τεστ της απόλυτης ανετοιμότητας στην Αυστρία που ήταν προβλεπόμενα κακό και το τελευταίο στο «Σουκρού Σαράτσογλου» το οποίο δεν ξέφυγε από την μετριότητα, η οποία ευκόλως αποδίδεται σε φυσιολογική έλλειψη ομοιογένειας, καθώς στη βασική 11άδα του είχε 8 νέα πρόσωπα εν συγκρίσει με το ίδιο χρονικό σημείο της αντίστοιχης περυσινής σεζόν.
Δεν είναι όμως μόνο αυτά. Ο Μίτσελ έχει αποδείξει επίσης ότι κουμαντάρει καλύτερα την ομάδα από τον πάγκο, κάνει καλύτερο κοουτσάρισμα και οι επιλογές του στις αλλαγές σπάνια, ελάχιστες φορές τον… ρίχνουν έξω.
Ο Μίτσελ – πιθανά και με τις τεχνικές «σπουδές» του στις ακαδημίες της Ρεάλ, αλλά νομίζω και από την προπονητική του φύση – δουλεύει εποικοδομητικότερα και αναδεικνύει προσοδοφόρα για όλους (παίκτες, ομάδα, σύλλογο) το «νέο αίμα».
Και, παράλληλα, το ελληνικό στοιχείο στο οποίο επίσης αποδεδειγμένα, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα και πίστωση χρόνου.
Και κάτι τελευταίο για τον Ισπανό προπονητή του Ολυμπιακού, το οποίο προέκυψε από τις τελευταίες φωναχτές παραδοχές του στην Κωνσταντινούπολη και οι οποίες δίχως άλλο σχετίζονται με την ισχυρή, επιβλητική προσωπικότητά του.
Δεν είναι εννοώ μόνο το γεγονός ότι το επιτυχημένο έργο του τον καταξιώνει. Του εξασφαλίζει ελευθερία δράσης. Κινήσεων, σκέψης, λόγου.
Για να επιβάλλεσαι στα αποδυτήρια, να επιμένεις στη διατήρηση της…εκκλησιαστικής ατμόσφαιρας «εντός των τειχών» της ομάδας (για την οποία μοχθεί με τους συνεργάτες του ενάμιση χρόνο τώρα) αρνούμενος να προσθέσεις στο ρόστερ ποδοσφαιριστές με τρανταχτά ονόματα, τύπου Ρομπίνιο ή Ετό, όταν ο πρόεδρος και η διοίκηση σε… προκαλούν να γνέψεις μονάχα καταφατικά με το κεφάλι για να σου τους φέρουν στο Ρέντη, τότε όντως διαθέτεις αυτοπεποίθηση και σιγουριά ικανοτήτων που πρωτίστως πηγάζουν από τη δύναμη του image που διαθέτεις.
Και όλα αυτά μαζί ενισχύουν σε όλους στο λιμάνι την άποψη ότι ο Βαλβέρδε ήταν σπουδαίος, αλλά τούτος εδώ βγαίνει σπουδαιότερος.
Πηγή: sportdog.gr