Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

«Φάνηκε το δίκιο της Βέροιας»

Για δικαίωση της Βέροιας και μάλιστα σε δύο βαθμούς έκανε λόγο μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Αργύρης Λίβας, εκ των δικηγόρων της στην υπόθεση του περιβόητου αγώνα με τον Ολυμπιακό.

«Φάνηκε το δίκιο της Βέροιας»
Δικαιωμένος για την απαλλαγή της Βέροιας από τις κατηγορίες για χειραγώγηση του αγώνα με τον Ολυμπιακό (3-0 στις 6/1/2013) δήλωσε ο Αργύρης Λίβας μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 μετά την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ.

Ο εκ των δικηγόρων της ομάδας της Ημαθίας στην υπόθεση μίλησε για τη «διαφωνία» της συγκεκριμένης επιτροπής με τον ειδικό ανακριτή, αλλά και τους λόγους πού στηρίχτηκε η αθώωση της ομάδας.

Αναλυτικά, ο Αργύρης Λίβας μίλησε στον Άρη Ασβεστά για:

-την απόφαση για αθώωση της Βέροιας: «Αν σας έλεγα ότι δεν αισθάνομαι δικαιωμένος, δεν θα με πιστεύατε. Το σκεπτικό της απόφασης δεν το γνωρίζω, αλλά τη μεγαλύτερη αξία την έχει το τελικό αποτέλεσμα. Αν ήταν 1-2 αντί 2-1, τι θα ήταν, παρηγοριά στον άρρωστο; Ένα μέλος διαφώνησε, δεν ξέρω τους λόγους… Θα δούμε το σκεπτικό για να κάνουμε κάποιες κρίσεις. Η ουσία δεν αλλάζει όμως. Η Βέροια αθωώθηκε σε δύο βαθμούς, και σε πρώτο βαθμό, αλλά και σε δεύτερο βαθμό. Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας έκανε έφεση και απορρίφθηκε. Εγώ ούτε με ευνοεί μια απόφαση θριαμβολογώ, ούτε όταν είναι σε βάρος μου ρίχνω ανάθεμα. Ο κ. εισαγγελέας είχε δικαίωμα να ασκήσει τη δίωξή του και το έκανε».

-το πού στηρίχτηκε η απόφαση για αθώωση της Βέροιας: «Από τον πρώτο βαθμό φάνηκε το δίκιο της Βέροιας, αλλά και σε δεύτερο βαθμό η απουσία των δύο μαρτύρων κατηγορίας έπαιξε το ρόλο της. Η εκτίμησή μου είναι πως και η κατάθεση του κύριου Γεωργέα δεν έδωσε πειστικές απαντήσεις στα ερωτήματα που θέσαμε. Μιλάω για την κατάθεσή του, με τον κ. Γεωργέα δεν έχω καμία αντιδικία».

-τη «διαφωνία» της Επιτροπή Εφέσεων με τον ανακριτή διαφθοράς: «Ο κ. Ανδρεάδης μπορεί να έχει τη δική του κρίση, είναι αναφαίρετο δικαίωμά του. Το κάθε όργανο, είτε είναι ανακριτής, είτε εισαγγελέας, είτε μια επιτροπή, παίρνει τις αποφάσεις του. Ο καθένας έχει τη δική του διαδρομή και τη δική του κρίση».

-την πιθανή αντίδραση του Λεβαδειακού: «Ο Λεβαδειακός σαφέστατα μπορεί να κάνει ό,τι εκτιμήσει η διοίκησή του και η νομική του υπηρεσία».

-το ζήτημα της Κέρκυρας (η ΕΕΑ εισηγήθηκε τον υποβιβασμό της για εικονική μεταβίβαση μετοχών), την οποία επίσης εκπροσωπεί: «Υπάρχει το θέμα της Κέρκυρας και περιμένουμε τις εξελίξεις. Δεν έχει ακόμη κληθεί η Κέρκυρα, γιατί δεν έχει ανακοινωθεί το σκεπτικό της. Πρέπει να υπάρχει το σκεπτικό της απόφασης για να κινηθεί η διαδικασία και να πάει η υπόθεση στην Πειθαρχική Επιτροπή της Super League».

-το αν θα γίνει από τους κ.κ. Αρβανιτίδη και Λαναρή αίτημα για άρση των περιοριστικών όρων: «Δεν το γνωρίζω. Αν δεν έχουν ήδη υποβάλει, πιστεύω πως θα το κάνουν. Αυτή είναι η πληροφόρηση που έχω».

Για… πάντα «πράσινος» ο Γιανκούνας!

Η σημαία της Ζαλγκίρις παραμένει στον… ιστό της! Ο Παούλιους Γιανκούνας ανανέωσε και επίσημα τη συνεργασία του με τους πρωταθλητές Λιθουανίας μέχρι τη σεζόν 2018/19!

Για… πάντα «πράσινος» ο Γιανκούνας
Μία… ζωή στη Ζαλγκίρις ο Παούλιους Γιανκούνας! Όπως ανακοινώθηκε και επίσημα, ο 31χρονος φόργουορντ ανανέωσε το συμβόλαιό του με τους πρωταθλητές μέχρι τη σεζόν 2018/19!

Ο Λιθουανός διεθνής ξεκίνησε την καριέρα του στην ομάδα του Κάουνας το 2003 και εξακολουθεί να την υπηρετεί από τότε, κάνοντας ένα μικρό διάλειμμα τη σεζόν 2009/10, όπου φόρεσε τη φανέλα της Χίμκι. Φέτος, σε 24 παιχνίδια στην Ευρωλίγκα ο Γιανκούνας είχε κατά μέσο όρο 9,1 πόντους και 6,5 ριμπάουντ.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που συνεχίζω να παίζε με τη Ζαλγκίρις. Όχι μόνο γιατί μ’ αρέσει εδώ, αλλά γιατί είναι σημαντικό για μένα ως αθλητή. Έχω μεγαλώσει σε αυτή την ομάδα και είμαι ευγνώμων που η διοίκηση και οι προπονητές μου έδωσαν την ευκαιρία να παραμείνω μέλος της ομάδας. Είναι μεγάλη τιμή», ήταν τα λόγια του Παούλιους Γιανκούνας για την ανανέωση του συμβολαίου του.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τρελά λεφτά από FIBA για τη δική της λίγκα!!

Η FIBA τάζει πρωτοφανή για το ευρωπαϊκό μπάσκετ έσοδα στις ομάδες που θα εγκαταλείψουν την Ευρωλίγκα και θα ενταχθούν στο πρωτάθλημα που η ίδια ετοιμάζει. Δείτε τα πριμ και τη δομή της διοργάνωσης.

Τρελά λεφτά από FIBA για τη δική της λίγκα

Το σχέδιο έχει ήδη σταλεί σε οκτώ ομάδες, που θεωρούνται οι ισχυρότερες από όλες τις απόψεις στην Ευρώπη και θα έχουν θέση στη νέα ευρωπαϊκή λίγκα: σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Φενέρμπαχτσε και Αναντολού Εφές.

Η FIBA δελεάζει τις ομάδες με πρωτοφανή για το ευρωπαϊκό μπάσκετ έσοδα. Στο σχέδιο που τους απέστειλε προβλέπεται για καθεμία συμμετέχουσα στη διοργάνωση ομάδα ποσό 1.687.500 ευρώ, στο οποίο θα προστίθενται σημαντικά μπόνους για κάθε νίκη (37.500 ευρώ), για παρουσία στο Final Four (360.000 ευρώ), ακόμη και γι’ αυτές που θα αποκλειστούν στα προημιτελικά (240.000 ευρώ), για τους νικητές των ημιτελικών του Final Four (648.000 ευρώ), αλλά και για τους ηττημένους (432.000 ευρώ), αλλά και για την ομάδα που κατακτά τον τίτλο (περίπου 1 εκατ. ευρώ), όπως και για τον μεγάλο χαμένο του τελικού (432.000 ευρώ).

Πρόκειται για τεράστια αύξηση εσόδων για τις ομάδες, αφού τα μπόνους δεν συγκρίνονται ούτε με αυτά που προανήγγειλε πρόσφατα το αφεντικό της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου.

Πού βρήκε τα χρήματα η FIBA; Φέρεται να έχει συμφωνήσει με χορηγούς, αλλά και με ένα fund που θα βάλει τα περισσότερα χρήματα, που θα είναι εγγυημένα για τους συλλόγους.

Οι ομάδες καλούνται να υπογράψουν τη σχετική συμφωνία μέχρι τις 31 Αυγούστου του 2015 κι αν το πράξουν θα εισπράξουν 1 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου!

Σε ό,τι αφορά στη δομή της διοργάνωσης, η FIBA προτίθεται να μειώσει τις άδειες απευθείας συμμετοχής από έντεκα σε οκτώ, αφαιρώντας από τη λίστα τη Λαμποράλ Κούτσα, την Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο και τη Ζαλγκίρις Κάουνας.

Το σχέδιό της προβλέπει μια διοργάνωση με 16 ομάδες, οκτώ που θα έχουν άδεια απευθείας συμμετοχής (οι ισχυρές που αναφέρθηκαν παραπάνω), άλλες τόσες που θα επιλέγονται με κριτήρια τα αποτελέσματά τους, απευθείας από τα πρωταθλήματα Γαλλίας, Ιταλίας, Γερμανίας και Λιθουανίας, καθώς και τέσσερις από προκριματικούς που θα γίνονται Σεπτέμβριο και Οκτώβριο (με τη συμμετοχή 32 ομάδων, 26 πρωταθλητριών της Ευρώπης κι άλλων έξι), ενώ οι wild cards θα πάψουν να ισχύουν.

Σχετικά με το σύστημα της διοργάνωσης, θα υπάρχει ένας πρώτος γύρος σαν πρωτάθλημα, όπου θα τίθενται αντιμέτωπες όλες οι ομάδες από δύο φορές, εντός κι εκτός έδρας (30 αγωνιστικές). Οι οκτώ πρώτες της κατάταξης θα παίζουν play offs με την πρόκριση να κρίνεται στις δύο νίκες, ενώ θα ακολουθεί Final Four.

Οι τέσσερις έξτρα (μη πρωταθλήτριες ομάδες) για τα προκριματικά θα προέρχονται ως εξής: θα είναι μια από τη ζώνη Ισπανίας, Γαλλίας, Ιταλίας, Βελγίου και Ολλανδίας, μία από τη ζώνη των χωρών της πρώην Γιουγκοσλαβίας και της Βουλγαρίας, μια από τη ζώνη της Γερμανίας, της Πολωνίας, της Τσεχίας και της Λιθουανίας και μία από τη ζώνη Ελλάδας, Ρωσίας, Τουρκίας και Ισραήλ.

Κάθε χώρα θα μπορεί να έχει το πολύ τρεις συμμετέχουσες ομάδες στη διοργάνωση.

Η FIBA έχει δεσμευτεί πως τα εθνικά πρωταθλήματα θα διεξάγονται ανεμπόδιστα, αλλά στο πλάνο της είναι να συμπεριληφθούν μελλοντικά μεσούσης της περιόδου τα «παράθυρα» για προκριματικούς αγώνες Ευρωμπάσκετ και Μουντομπάσκετ, όπως συμβαίνει στο ποδόσφαιρο, κάτι που έχει αρνηθεί να εφαρμόσει η Ευρωλίγκα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Όλα καλά με Κοντοέ!!


Σε 4-5 εβδομάδες θα επιστρέψει στη δράση ο Γιάννης Κοντοές, ο οποίος πέρασε την πόρτα του χειρουργείου για αρθροσκόπηση στον έξω μηνίσκο. Έφτασε στο Πήλιο η αποστολή του Ατρόμητου.

Όλα καλά με Κοντοέ
Με επιτυχία πέρασε την πόρτα του χειρουργείου ο Γιάννης Κοντοές, ο οποίος υποβλήθηκε σε αρθροσκόπηση στον έξω μηνίσκο και αναμένεται να επιστρέψει στις προπονήσεις του Ατρόμητου σε 4-5 βδομάδες.

Ο αμυντικός των Περιστεριωτών πέρασε την πόρτα του χειρουργείου το πρωί της Τετάρτης, ενώ μια μέρα μετά θα πάρει εξιτήριο για να ξεκινήσει σύντομα πισίνα και ασκήσεις ενδυνάμωσης.

Η αποστολή του συλλόγου, πάντως, έφτασε χωρίς απρόοπτα στα Χάνια του Πηλίου, για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της.

Εκεί συνάντησε ιδανικό καιρό για την εποχή, ενώ στις 19.30 θα γίνει η πρώτη προπόνηση. *Πηγή: sport-fm.gr*

Προκαλεί πάλι η ΕΠΟ: Αθώωσε τη Βέροια!

Παρά τις τρεις ομολογίες ποδοσφαιριστών και προπονητή για χειραγώγηση του αγώνα με τον Ολυμπιακό, η Βέροια απαλλάχθηκε από την Επιτροπή Εφέσεων και παραμένει στη Super League.

Προκαλεί πάλι η ΕΠΟ: Αθώωσε τη Βέροια

Η επιτροπή, πάντως, δεν έκανε δεκτή την πρόσθετη παρέμβαση του Λεβαδειακού, παρότι είχε έννομο συμφέρον στην υπόθεση. Η ομάδα της Βοιωτίας περιμένει πλέον τι θα γίνει με την περίπτωση της Κέρκυρας για να πάρει τη δική της θέση στη μεγάλη κατηγορία.

Αναλυτικά η απόφαση αναφέρει:

«Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ με τη υπ΄αριθμ. 63/8-7-2015 απόφασή της απορρίπτει ως απαράδεκτη την πρόσθετη παρέμβαση της ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ. Διακρατεί και δικάζει κατ΄ουσίαν την υπόθεση ως προς την εγκαλουμένη ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ. Δέχεται κατά πλειοψηφία ότι η ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ δεν τέλεσε το διωκόμενο πειθαρχικό αδίκημα.

Απορρίπτει κατά πλειοψηφία την έφεση του Υπεύθυνου Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΡΑ κατά 1) της υπ΄αριθμ. 218/19-5-2015 απόφασης της Π.Ε/SUPER LEAGUE, 2) του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΑΝΑΡΗ, γεν. αρχηγού της ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ, 3) του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ, προέδρου ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ και 4) της ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ ως ουσιαστικά αβάσιμη, καθώς επίσης την πρόσθετη παρέμβαση της ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
».

Μένει οριστικά ο Χούμελς!!


Την… όρεξη της Γιουνάιτεντ για την απόκτησή του έκοψε μια και καλή ο Ματς Χούμελς, δηλώνοντας πως αποφάσισε να συνεχίσει στην Ντόρτμουντ και τη νέα σεζόν.

Μένει οριστικά ο Χούμελς
Πιο ξεκάθαρος δεν γίνεται. Ο Ματς Χούμελς τόνισε πως παρά το ενδιαφέρον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποφάσισε οριστικά να μείνει στην Ντόρτμουντ και την προσεχή αγωνιστική περίοδο.

«Υπάρχουν συνεχώς φήμες για σχεδόν όλους μας τους παίκτες, απλώς εγώ αποφάσισα να μην φύγω αυτή την χρονιά. Φυσικά, ενδιαφέρθηκαν μεγάλες ομάδες και η Γιουνάιτεντ είναι μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο. Είναι όντως τιμή, αλλά αποφάσισα πως θέλω να μείνω», είπε χαρακτηριστικά ο Γερμανός στόπερ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Βραβευμένος θα πάει στην Μπαρτσελόνα ο Βεζένκοφ!!

Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ του Άρη αναδείχθηκε MVP της φετινής Α1, ύστερα από ψηφοφορία που έγινε και πήραν μέρος φίλαθλοι, δημοσιογράφοι, προπονητές, αλλά και οι αρχηγοί των ομάδων.

Βραβευμένος θα πάει στην Μπαρτσελόνα ο Βεζένκοφ!

Με ένα… παράσημο θα φύγει από την Ελλάδα για την Μπαρτσελόνα ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ!

Ύστερα από ψηφοφορία που έγινε και πήραν μέρος φίλαθλοι, δημοσιογράφοι, προπονητές, αλλά και οι αρχηγοί των ομάδων, ο φόργουορντ του Άρη αναδείχθηκε MVP της φετινής Α1!

Συγκεκριμένα, στη ψηφοφορία συμμετείχαν 5.700 χρήστες του διαδικτύου, με τον Βούλγαρο διεθνή να αναδεικνύεται πρώτος και με διαφορά στις προτιμήσεις τόσο των φιλάθλων, όσο και των υπολοίπων, λαμβάνοντας συνολικά 2.275 ψήφους.

inner

Αναλυτικά τα επιτεύγματα του Βεζένκοφ του με τη φανέλα του Άρη στην κανονική διάρκεια:

1ος σκόρερ με 469 πόντους

1ος σε εύστοχες βολές με 71

1ος σε εύστοχα δίποντα με 127

2ος σε εύστοχα τρίποντα με 48

1ος σε αμυντικά ριμπάουντ με 148

2ος σε επιθετικά ριμπάουντ με 53

4ος σε ασίστ με 46

2ος σε κλεψίματα με 24

3ος σε κοψίματα με 9

1ος σε κερδισμένα φάουλ με 112
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Ψηστήρι» Τζόρτζεβιτς σε Παπαγιάννη!!

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς συναντήθηκε με τον Γιώργο Παπαγιάννη προσπαθώντας να τον πείσει να παραμείνει στον Παναθηναϊκό και να μην μετακομίσει σε κολέγιο των ΗΠΑ.

«Ψηστήρι» Τζόρτζεβιτς σε Παπαγιάννη
Από μέσα σε μέρα αναμένεται η απόφαση του Γιώργου Παπαγιάννη για το αν θα παραμείνει στον Παναθηναϊκό ή θα επιλέξει να συνεχίσει σε ένα από τα κολέγια των ΗΠΑ που τον πολιορκούν (με φαβορί το Όρεγκον, στο οποίο θα ανήκει και ο Τάιλερ Ντόρσεϊ).

Οι «πράσινοι» κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να κρατήσουν τον 18χρονο σέντερ. Ο νεαρός άσος συναντήθηκε την Τετάρτη με τον Σάσα Τζόρτζεβιτς και ο νέος προπονητής της ομάδας τού ανέλυσε το ρόλο για τον οποίο τον προορίζει την ερχόμενη σεζόν. Ο «Σάλε» αρέσκεται να δουλεύει με ταλαντούχους παίκτες και ποντάρει πολλά στον Παπαγιάννη.

Ο μικρός επιφυλάχθηκε να απαντήσει και το θέμα αναμένεται να έχει κατάληξη μέσα στην εβδομάδα, ίσως ακόμη και μέχρι την Πέμπτη. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ανανέωσε το μέλλον της η Λιόν!!

Όχι μία, αλλά τρεις ανανεώσεις συμβολαίων ανακοίνωσε η Λιόν! Συγκεκριμένα, οι «λιονέ» επέκτειναν τη συνεργασία τους με τους Αντονί Λόπες, Ναμπίλ Φεκίρ και Κορεντίν Τολισό!

Ανανέωσε το μέλλον της η Λιόν!
Αυτή η Λιόν θα έχει μέλλον!

Τρεις από τους βασικούς συντελεστές της φετινής άκρως επιτυχημένης σεζόν επιβράβευσαν οι «λιονέ», επεκτείνοντας τα συμβόλαια των Αντονί Λόπες, Ναμπίλ Φεκίρ και Κορεντίν Τολισό μέχρι το 2020! Ο πρώτος ανανέωσε το συμβόλαιό του για άλλα τέσσερα χρόνια, ενώ στους δύο τελευταίους έγινε επέκταση κατά ένα χρόνο παραπάνω.

Στην συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε αμέσως μετά τις ανανεώσεις των τριών παικτών, το «αφεντικό» της Λιόν, Ζαν-Μισέλ Ολάς, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θετική έκβαση που πήραν τα πράγματα, για να καταλήξει:

«Αναμένεται να συναντηθώ με τους Αλεσάντρ Λακαζέτ, Σαμ Ουμτιτί και Ζορντάν Φερί, προκειμένου να σιγουρευτούμε πως η επόμενη σεζόν θα απαρτίζεται από τους παίκτες που ήταν και πέρυσι, ενώ θα κάνουμε και νέες προσθήκες». *Πηγή: sport-fm.gr*

Εξετάζονται παίκτες και… προτάσεις στον Ηρακλή!!

Τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις περνούν σήμερα και αύριο οι παίκτες του Ηρακλή, όσο η διοίκηση του συλλόγου εξετάζει τις μεταγραφικές προτάσεις για την ενίσχυση του ρόστερ.

Εξετάζονται παίκτες και… προτάσεις στον Ηρακλή
Σε δύο μέτωπα συνεχίζεται η προετοιμασία του Ηρακλή για τη νέα σεζόν, τόσο εντός του γηπέδου, όσο και σε μεταγραφικό επίπεδο.

Οι παίκτες του «Γηραιού» ξεκίνησαν την Δευτέρα τις προπονήσεις, όμως αυτές τις μέρες θα περάσουν τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις, προκειμένου να φανεί η κατάστασή τους.

Τα τεστ θα γίνουν σε δύο γκρουπ που έχουν ως εξής. Σήμερα (Τετάρτη 8/7), θα περάσουν τα εργομετρικά τεστ οι Καλφούντζος-Ζαμπάζης, Καρασαλίδης-Στάμου, Ζιαμπάρης-Λουκίνας, Πασάς-Σαραμαντάς, Τσιλιανίδης-Τσότρας, Αμαραντίδης-Αβραμίδη, ενώ αιματολογικές και καρδιολογικές εξετάσεις θα κάνουν οι: Ιντζόγλου-Κυριακίδης-Πασάς, Πουρτουλίδης-Κάσσος-Μπουκουβάλας, Λάζαρ-Μπουλούτ-Χαντί.

Τις κινήσεις τους συνεχίζουν και οι διοικούντες του Ηρακλή, με τον Σπύρο Παπαθανασάκη να ταξιδεύει στο εξωτερικό για να συζητήσει με μεταγραφικούς στόχους της ομάδας, αλλά και να εξετάσει προτάσεις που έχουν γίνει. *Πηγή: sport-fm.gr*

Προς Μπιλμπάο ο Μπόγρης!!

Μένει, όπως όλα δείχνουν, στο ισπανικό πρωτάθλημα ο Γιώργος Μπόγρης, καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στην Μπιλμπάο.

Προς Μπιλμπάο ο Μπόγρης
Κοντά σε συμφωνία με την Μπιλμπάο είναι ο Γιώργος Μπόγρης. Ο 26χρονος σέντερ έχει πολύ καλή πρόταση από τον βασκικό σύλλογο για διετές συμβόλαιο κι όλα δείχνουν πως θα συνεχίσει εκεί την καριέρα του παραμένοντας στην ACB μετά από μια πετυχημένη παρουσία στην Ανδόρα, ενώ θα παίζει και στο Eurocup.

Ο Μπόγρης είχε κάποιες κρούσεις από Ελλάδα και Ρωσία, ωστόσο φαίνεται πως πείστηκε από το πρότζεκτ που του παρουσίασε ο Σίτο Αλόνσο στην ομάδα που φέτος τερμάτισε τέταρτη στην κανονική περίοδο της ACB.

Η Μπιλμπάο δεν είναι άγνωστος προορισμός για τους Έλληνες, καθώς από εκεί έχουν περάσει οι Φώτης Κατσικάρης, Κώστας Βασιλειάδης, Δημήτρης Μαυροειδής και Νίκος Παππάς. *Πηγή: sport-fm.gr*

Γιασικεβίτσιους: «Θα ήθελα να προπονήσω τον Παναθηναϊκό…»

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους πιθανότατα θα παραμείνει βοηθός στη Ζαλγκίρις, αλλά δεν έκρυψε τη φιλοδοξία να εργαστεί σε μια ομάδα Ευρωλίγκας ως head coach, όπως στον Παναθηναϊκό.

Γιασικεβίτσιους: «Θα ήθελα να προπονήσω τον Παναθηναϊκό…»
Η περίπτωση του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους εξετάστηκε από τον Παναθηναϊκό για την τεχνική ηγεσία, προτού επιλεγεί ο Σάσα Τζόρτζεβιτς. Ο Λιθουανός πρώην μεγάλος άσος δήλωσε έτοιμος να γίνει πρώτος προπονητής, αλλά περιμένει την κατάλληλη ευκαιρία.

«Σύντομα θα αποφασίσω. Όλα δείχνουν πως θα παραμείνω βοηθός στη Ζαλγκίρις, αλλά όλα μπορούν να συμβούν. Πιστεύω πως είμαι έτοιμος για να γίνω head coach. Είχα μια μεγάλη καριέρα και συνεργάστηκα με πολλούς προπονητές. Τώρα πρέπει να περιμένω τις κατάλληλες ευκαιρίες. Μέχρι τότε πρέπει να συνεχίσω να δουλεύω και να εξελίσσομαι», τόνισε.

«Θα ήταν πολύ όμορφο να δουλέψω σε μια ομάδα σαν την Μπαρτσελόνα, τη Μακάμπι, τη Ζαλγκίρις και τον Παναθηναϊκό, αλλά στην Ευρώπη υπάρχουν κι άλλες ομάδες και πρέπει να περιμένω μια καλή ευκαιρία», πρόσθεσε. *Πηγή: sport-fm.gr*

Εισιτήρια διαρκείας στη μισή τιμή!!

Μειώσεις μέχρι και 50% στα εισιτήρια διαρκείας για τη νέα αγωνιστική σεζόν ανακοίνωσε ο Ολυμπιακός. «Αφουγκραζόμαστε την ελληνική κοινωνία και το τι συμβαίνει», ανέφερε ο Γιάννης Βρέντζος.

Εισιτήρια διαρκείας στη μισή τιμή!

Αυτό ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι των ερυθρολεύκων στην παρουσίαση των νέων καρτών που έγινε σήμερα το μεσημέρι στο Καραϊσκάκη.

«Βιώνουμε μία πρωτοφανή κρίση. Ο πυρήνας για εμάς ήταν να δώσουμε την αγάπη στον κόσμο. Αφουγκραζόμαστε την ελληνική κοινωνία και το τι συμβαίνει και ο κάθε φίλαθλος την δυσκολία και αβεβαιότητα που βιώνει. Προχωράμε σε μία πρωτοφανή μείωση που φτάνει έως το 50%», ανέφερε ο Γιάννης Βρέντζος και συνέχισε:

«Πλέον πάνω από 18.000 θα διατίθενται για όλους τους αγώνες σε τιμές 100 - 170 ευρώ. Θα υπάρχουν παιδικά εισιτήρια με πλήρη προνόμια στα 40 ευρώ. Δηλαδή 2 ευρώ ανά ματς. Δεν θέλουμε οι άνθρωποι που έχουν πληγεί από την κρίση να μην μπορούν να έρθουν στο γήπεδο. Πλέον έχουμε διαμορφωθεί στο 30%, δηλαδή κατά πολύ μειωμένες από αυτές που ξεκινήσαμε πριν από 5 χρόνια. Το κάνουμε με όλη μας την καρδιά. Θέλουμε όλους τους φιλάθλους δίπλα μας. Θέλουμε να είναι κοντά μας και να αγκαλιάσουν την προσπάθειά μας», κατέληξε.

Οι τιμές τους θα κυμαίνονται από 100 ευρώ μέχρι και 2500 ευρώ το πιο ακριβό. Η έναρξη των πωλήσεων γίνει στις 9 Ιουλίου, ενώ από τις 20/7 θα ξεκινήσουν οι ανανεώσεις.

Αναλυτικά οι τιμές:
V VIP 2.500 ευρώ
VIP: 1.400 ευρώ
33 800 ευρώ
14,15 490 ευρώ
Θύρες:12,16 / 380 ευρώ
Θύρες: 11,17 / 280 ευρώ
Θύρες: 1,2,8,9,19,20 / 170 ευρώ
Θύρες: 21,22,23 / 150 ευρώ
Οικογενειακή κερκίδα 24,25: 1 ενήλικας + 1 παιδί 180 ευρώ, 1 ενήλικας +2 παιδιά 220, 2 ενήλικες και 1 παιδί 320 ευρώ, 2 ενήλικες και 2 παιδιά 360 ευρώ, εισιτήριο ενήλικα 140 και εισιτήριο παιδιού 40 ευρώ
Θύρες: 4,5,6 / 100 ευρώ

inner

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι μία εταιρεία πολύ ισχυρή οικονομικά αλλά οι εξελίξεις είναι ότι το χειρότερο. Εμείς πορευόμαστε στο ότι όλα θα πάνε καλά και έτσι συνεχίζουμε στο κομμάτι του μπάτζετ και του σχεδιασμού. Στα διαρκείας πήραμε το κακό σενάριο. Το καλύτερο θα ήταν να ξέρουμε ακριβώς το συντομότερο δυνατό το τι θα συμβεί», ανέφερε ο Γιάννης Βρέντζος στη συνέχεια απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με το εάν θα επηρεαστεί το μπάτζετ της ομάδας για τη νέα αγωνιστική σεζόν και πρόσθεσε:

«Κοιτάξτε η προτεραιότητά μας είναι αυτή η ανταπόδοση είναι να υπάρχει στα διαρκείας για τον κόσμο που μας στηρίζει σε όλα τα ματς. Νιώθουμε την υποχρέωση η ανταπόδοση να είναι πιο μεγάλη για τα διαρκείας», κατέληξε. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τεστ στο Βόλο για τους Παίδες!!


Τρία δυνατά φιλικά θα δώσει στο Βόλο η Εθνική Παίδων που προετοιμάζεται για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Κάουνας.

Τεστ στο Βόλο για τους Παίδες
Μετά από μια σκληρή προετοιμασία στη Νάουσα, αρχίζουν τα φιλικά για την Εθνική Παίδων, που προετοιμάζεται για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U16 που θα διεξαχθεί στο Κάουνας (6-16 Αυγούστου).

Η ομάδα του Νίκου Τούφα θα λάβει μέρος το τριήμερο 10-12 Ιουλίου σε διεθνές τουρνουά που θα φιλοξενηθεί στη Νέα Ιωνία Βόλου. Σε αυτό συμμετέχουν ακόμη τα αντίστοιχα εθνικά συγκροτήματα της Τουρκίας, της Ρωσίας και της Βουλγαρίας.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Κώστα Καμπουρίδη, ο οποίος έχει υποστεί θλάση στο γαστροκνήμιο και ακολουθεί θεραπεία. «Είναι τα πρώτα ματς τεστ μετά το πρώτο δύσκολο κομμάτι της προετοιμασίας στη Νάουσα. Αντιμετωπίζουμε δυνατές ομάδες, όπως η Τουρκία και η Ρωσία, και θα έχουμε την ευκαιρία να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα για το πού βρισκόμαστε. Η ομάδα δεν θα είναι 100% έτοιμη, ωστόσο θα είναι καλό να έρθουν οι φίλαθλοι του Βόλου να παρακολουθήσουν την ομάδα, καθώς έτσι θα ενθαρρύνουν τα παιδιά για τη συνέχεια», τόνισε.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη. Το πρόγραμμα των αγώνων, που θα διεξαχθούν στο γήπεδο της Νέας Ιωνίας, έχει ως εξής:

Παρασκευή 10 Ιουλίου
18:00 Τουρκία-Ρωσία
20:30 Ελλάδα-Βουλγαρία

Σάββατο 11 Ιουλίου
18:00 Βουλγαρία-Τουρκία
20:30 Ελλάδα-Ρωσία

Κυριακή 12 Ιουλίου
18:00 Ρωσία-Βουλγαρία
20:30 Ελλάδα-Τουρκία
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Έσβησε» νεαρός Άγγλος ποδοσφαιριστής!!

Ο Τζούνιορ Ντιάν έχασε τη ζωή του στη διάρκεια φιλικού μεταξύ ερασιτεχνικών ομάδων στην Αγγλία. Ήταν μόλις 23 ετών.

«Έσβησε» νεαρός Άγγλος ποδοσφαιριστής
Στο χώρο που περνούσε το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής του έμελε να «σβήσει» ο Τζούνιορ Ντιάν. Ο 23χρονος άσος κατέρρευσε στη διάρκεια αγώνα ερασιτεχνικών σωματείων στην Αγγλία την Τρίτη και τα ξημερώματα της Τετάρτης έχασε τη ζωή του στο νοσοκομείο.

Οι πρώτες βοήθειες από τους γιατρούς και φυσιοθεραπευτές δεν ήταν αρκετές για να επαναφέρουν τον άτυχο ποδοσφαιριστή, ο οποίος υπέκυψε μετά από σύντομη μάχη.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Έμεινε Μίλαν ο Μεξές!!


Για έναν ακόμη χρόνο θα παίζει στη Μίλαν ο Φιλίπ Μεξές. Ο Γάλλος αμυντικός, που είχε απασχολήσει και τον Ολυμπιακό, υπέγραψε μέχρι τον Ιούνιο του 2016.

Έμεινε Μίλαν ο Μεξές

Ο άλλοτε άσος των Οσέρ και Ρόμα, που μετρά και 29 εμφανίσεις με το εθνόσημο, έχει συνολικά 107 συμμετοχές και 6 γκολ με την ομάδα του Μιλάνου.






*Πηγή: sport-fm.gr*

Στη Βιγιαρεάλ ο Μπαπτιστάο!!

Επιθετικό έδωσε, επιθετικό πήρε… Λίγες ώρες μετά την πώληση του Λουτσιάνο Βιέτο στην Ατλέτικο, η Βιγιαρεάλ πήρε από εκεί δανεικό τον Λέο Μπαπτιστάο.

Στη Βιγιαρεάλ ο Μπαπτιστάο
Μεταγραφικό πάρε-δώσε μεταξύ Βιγιαρεάλ και Ατλέτικο για τη θέση του σέντερ φορ… Χθες βράδυ οι «ροχιμπλάνκος» ανακοίνωσαν την απόκτηση του Λουτσιάνο Βιέτο και τώρα έδωσαν στο «κίτρινο υποβρύχιο» δανεικό για ένα χρόνο τον Λέο Μπαπτιστάο.

Ο 22χρονος Βραζιλιάνος έπαιξε φέτος με αντίστοιχο καθεστώς στη Ράγιο Βαγεκάνο έχοντας 7 γκολ σε 26 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Έρχεται ο… μπαμπάς Τζιοβάνι!!


Στην τελική ευθεία μπαίνει το θέμα Τζιοβάνι στην ΑΕΚ. Ο πατέρας του παίκτη έρχεται στην Ελλάδα για να ξεπεραστούν οι ανησυχίες του σχετικά με την κατάσταση της χώρας και να σφραγιστεί η μεταγραφή.

Έρχεται ο… μπαμπάς Τζιοβάνι
Άμεσες εξελίξεις στη μεταγραφή του Τζιοβάνι δρομολογεί η ΑΕΚ.

Η «Ένωση» τα έχει βρει με τους μάνατζερ του Βραζιλιάνου και με τη Φλουμινένσε, ωστόσο οι δισταγμοί της οικογένειάς του σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα έχουν φρενάρει την ολοκλήρωση του θέματος.

Το βράδυ της Τετάρτης, όμως, αυτό αναμένεται να ξεμπλοκάρει. Διότι ο πατέρας του παίκτη θα κάνει το ταξίδι που αποφάσισε και (συνοδευόμενος από τον εκπρόσωπο του γιου του) θα φτάσει στη χώρα μας για να κάνει… αυτοψία.

Εφόσον λοιπόν στις τελικές συζητήσεις που θα κάνει με την «Ένωση» σφραγιστεί η συμφωνία, τις αμέσως προσεχείς μέρες θα φτάσει στην Αθήνα και ο ίδιος ο Τζιοβάνι, ώστε να τελειώσει η υπόθεση και να ξεκινήσει προετοιμασία με την ομάδα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Κι επίσημα στην Παρί ο Τραπ!!

Ο Κέβιν Τραπ είναι κι επίσημα παίκτης της Παρί. Οι πρωταθλητές Γαλλίας ανακοίνωσαν την απόκτηση του Γερμανού γκολκίπερ μέχρι το 2020.

Κι επίσημα στην Παρί ο Τραπ
Οι Γερμανοί τον θεωρούν επόμενο Νόιερ. Ο Κέβιν Τραπ θα δοκιμαστεί πλέον στο υψηλότερο επίπεδο, καθώς η Παρί Σεν Ζερμέν ανακοίνωσε την απόκτησή του.

Ο 25χρονος γκολκίπερ υπέγραψε μέχρι το 2020 και η Άιντραχτ Φρανκφούρτης θα βάλει στα ταμεία της από την πώλησή του ένα ποσό της τάξεως των 9,5 εκατ. ευρώ.

Ο Τραπ, που είναι διεθνής με όλες τις «μικρές» εθνικές ομάδες της Γερμανίας αλλά όχι ακόμη με τους Άνδρες, αναδείχθηκε από την Καϊζερσλάουτερν και την τελευταία τριετία έπαιζε στην Άιντραχτ έχοντας μαζί της 96 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις. *Πηγή: sport-fm.gr*

Συμφώνησε με Τσουκ ο Ολυμπιακός!!

Επιστρέφει στην Ελλάδα, αυτή τη φορά για χάρη του Ολυμπιακού ο Μπόζινταρ Τσουκ, ο οποίος αναμένεται να ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα απ’ τους «ερυθρόλευκους».

Συμφώνησε με Τσουκ ο Ολυμπιακός

Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται μια ανάσα απ’ το κλείσιμο της συμφωνίας με τον 22χρονο ακραίο, που αναμένεται να επιστρέψει στην Ελλάδα μετά το πέρασμά του απ’ τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, όπου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις το πρώτο μισό της περσινής περιόδου.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τζάκσον και Ντίεθ στη Μάλαγα!!

Τον Έντουιν Τζάκσον και τον Ντάνι Ντίεθ απέκτησε η Μάλαγα, που περιμένει και την απάντηση του Λουκά Μαυροκεφαλίδη.

Τζάκσον και Ντίεθ στη Μάλαγα
Δυνατά κινείται στο μεταγραφικό παζάρι η Μάλαγα. Την ώρα που περιμένει την απάντηση του Λουκά Μαυροκεφαλίδη στην πρόταση για διετές συμβόλαιο που του έχει καταθέσει, ο σύλλογος της Ανδαλουσίας ανακοίνωσε τους Έντουιν Τζάκσον και Ντάνι Ντίεθ.

Ο 25χρονος Γάλλος σούτινγκ γκαρντ (1,90μ.), που υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο, είχε περιορισμένο ρόλο στην Μπαρτσελόνα, η οποία τον έκανε δικό της από τη Βιλερμπάν. Εκεί ο χάλκινος παγκόσμιος πρωταθλητής με τη Γαλλία άσος είχε 14,1 πόντους, 3,1 ριμπάουντ και 3,2 ασίστ κατά μέσο όρο.

Ο 21χρονος Ισπανός φόργουορντ (2,03μ.) υπέγραψε για δύο χρόνια. Ο παίκτης που προέρχεται από τις ακαδημίες της Ρεάλ και είναι στην προεπιλογή της εθνικής ομάδας για το Ευρωμπάσκετ, έκανε εξαιρετική σεζόν στη Χιπουσκόα με 12,1 πόντους και 6,8 ριμπάουντ κατά μέσο όρο στην ACB. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Έδεσε» Καρβαχάλ η Ρεάλ!!


Η Ρεάλ επέκτεινε τη συνεργασία της με τον Ντάνι Καρβαχάλ μέχρι το 2020. Σειρά παίρνει ο Μαρσέλο.

«Έδεσε» Καρβαχάλ η Ρεάλ
Παίκτης της Ρεάλ θα παραμείνει για άλλα πέντε χρόνια ο Ντάνι Καρβαχάλ, καθώς επεκτάθηκε το συμβόλαιό του μέχρι το 2020.

Ο 23χρονος δεξιός μπακ αναδείχθηκε από τη «βασίλισσα», ωστόσο για να καθιερωθεί στην πρώτη ομάδα έπρεπε να κάνει μια πολύ καλή σεζόν με τη Λεβερκούζεν την περίοδο 2012/13. Συνολικά με τη φανέλα της Ρεάλ μετρά 87 συμμετοχές και 2 γκολ.

Η δευτεραθλήτρια Ισπανίας αναμένεται σύντομα να ανακοινώσει και την επέκταση συμβολαίου του Μαρσέλο, ο οποίος φέρεται να έχει ήδη συμφωνήσει προφορικά. *Πηγή: sport-fm.gr*

Έπεσε με τα... μούτρα ο Σάντσεθ!! (pics)

Χθες ανακοινώθηκε, χθες ταξίδεψε για Ολλανδία, σήμερα μπήκε στα... βάσανα. Ο Σέρχιο Σάντσεθ έκανε την πρώτη του προπόνηση με την φανέλα του Παναθηναϊκού. Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Έπεσε με τα... μούτρα ο Σάντσεθ (pics)
Με το... καλημέρα στις προπονήσεις μπήκε ο Σέρχιο Σάντσεθ.

Ο Ισπανός αμυντικός που από χθες είναι επισήμως παίκτης του Παναθηναϊκού, σήμερα ξεκίνησε τη δουλειά, καθώς ενσωματώθηκε στην προετοιμασία του τριφυλλιού στην Ολλανδία.

inner

Φόρεσε τα... ρούχα της δουλειάς και προπονήθηκε χαλαρά, ακολουθώντας ατομικό πρόγραμμα όπως οι Κλωναρίδης, Νάνο, Βέμερ, Στιλ και Εσιέν που είτε αντιμετωπίζουν μικροπροβλήματα τραυματισμών, είτε είναι πίσω σε θέμα φυσικής κατάστασης.

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

Για τους υπόλοιπους παίκτες του Αναστασίου, το μενού περιελάμβανε τρέξιμο στο δάσος. Υπενθυμίζεται πως το τριφύλλι έχει να δώσει ακόμα ένα φιλικό επί ολλανδικού εδάφους και πριν επιστρέψει στην Ελλάδα, αυτό με τον Άγιαξ το Σάββατο.

inner

inner

inner

*Πηγή: sport-fm.gr*

Ανακοίνωσε Στάιγκερ η Μπάμπεργκ!

Την απόκτηση του Λούκα Στάιγκερ ανακοίνωσε η Μπάμπεργκ.

Ανακοίνωσε Στάιγκερ η Μπάμπεργκ
Από την Μπάγερν στην Μπάμπεργκ μετακομίζει ο Λούκα Στάιγκερ. Ο 27χρονος σουτέρ (1,95μ.) υπέγραψε για τρία χρόνια στους πρωταθλητές Γερμανίας.

Φέτος είχε πολύ περιορισμένο ρόλο στην Μπάγερν με 3 πόντους και 1,6 ριμπάουντ κατά μέσο όρο σε μόλις 7 εμφανίσεις στην Ευρωλίγκα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ιβιτς: «Υπήρξαν αλλαγές και έμεινα στον ΠΑΟΚ»

Τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να παραμείνει στην τεχνική ηγεσία της Κ20 του ΠΑΟΚ εξήγησε ο Βλάνταν Ίβιτς, μιλώντας σε ιστοσελίδα από τη Σερβία.

Ιβιτς: «Υπήρξαν αλλαγές και έμεινα στον ΠΑΟΚ»
Το γεγονός πως του προσφέρθηκε επαγγελματικό συμβόλαιο από τη διοίκηση του ΠΑΟΚ ήταν ένας από τους λόγους για τους οποίους ο Βλάνταν Ίβιτς αποφάσισε να παραμείνει στην Κ20 του συλλόγου.

«Υπάρχουν κάποιες αλλαγές. Πλέον, σε αντίθεση με τις δύο προηγούμενες σεζόν, έχω επαγγελματικό συμβόλαιο. Είμαι ικανοποιημένος, πολύ ικανοποιημένος. Μου έδειξαν εμπιστοσύνη, είναι τιμή μου που εργάζομαι στον ΠΑΟΚ», τόνισε αρχικά ο νεαρός προπονητής στη σέρβικη ιστοσελίδα «novosti.rs» και συμπλήρωσε:

«Υπήρξαν κάποιες επαφές. Μετά από τις συζητήσεις που είχα επέλεξα να μείνω στον ΠΑΟΚ. Ηταν έξυπνη κίνηση. Θα συνεχίσω να ηγούμαι της ομάδας Κ20 και θα επικοινωνώ με τον Ιγκόρ Τούντορ, τον προπονητή της πρώτης ομάδας του ΠΑΟΚ. Ακόμη δεν συναντηθήκαμε, γιατί ο χρόνος είναι εναντίον μας. Ελπίζω, όμως, ότι σε μερικούς μήνες θα είμαστε σε θέση να προτείνουμε πολλούς από τους παίκτες μας».

Στη συνέχεια, ο Ίβιτς υπογράμμισε πως: «Πλέον, τα χρήματα δεν είναι θέμα για την ομάδα. Μπορεί να αγοράσει έναν αριθμό παικτών, αλλά εμείς κάθε χρόνο παράγουμε τρεις ή τέσσερις ποδοσφαιριστές. Στον σύλλογο υπάρχει πλήρη οργάνωση. Όλα είναι στη θέση τους. Οι Ακαδημίες μας, μαζί με του Ολυμπιακού, είναι οι καλύτερες στην Ελλάδα. Στις νεότερες κατηγορίες ο ΠΑΟΚ είναι η κορυφαία ομάδα. Για παράδειγμα, ακούω, ότι ο Μίσκοβιτς (σ.σ. ποδοσφαιριστής των τμημάτων υποδομής του ΠΑΟΚ) θα κληθεί στις Εθνικές ομάδες της Σερβίας». *Πηγή: sport-fm.gr*

Θέλει τον… Γεωργέα της η ΑΕΚ!!

Με φανέλα ή κοστούμι, στο γήπεδο ή έξω απ’ αυτό, ο Νίκος Γεωργέας παραμένει αναπόσπαστο κομμάτι της ΑΕΚ. Γι’ αυτό η «Ένωση» του πρότεινε επισήμως να μείνει από άλλο πόστο στην οικογένειά της.

Θέλει τον… Γεωργέα της η ΑΕΚ
Το συμβόλαιό του ως ποδοσφαιριστής τελείωσε.

Σχέσεις, όμως, σαν αυτή του Νίκου Γεωργέα με την ΑΕΚ δεν τις δένουν τα συμβόλαια. Ούτε εξαρτάται απ’ αυτά για το πόσο θα συνεχιστούν.

Μπορεί λοιπόν να ‘ναι ειλημμένη η απόφαση ότι ο «Φούλης» δεν θα συνεχίσει να προσφέρει στο γήπεδο, ωστόσο ειλημμένη είναι κι η απόφαση από πλευράς «κιτρινόμαυρων» ότι θέλουν να τον κρατήσουν στην οικογένειά τους.

Έτσι, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς συναντήθηκε μαζί του, ώστε να του προτείνει κι επισήμως να μείνει από άλλο πόστο στην ομάδα. Κι αφού συζήτησαν σε εξαιρετικό κλίμα για το ποιο θα μπορούσε να είναι αυτό, τις αμέσως επόμενες μέρες αναμένεται ν' ανακοινωθεί η οριστική απόφαση. *Πηγή: sport-fm.gr*

Άρσεναλ και Τότεναμ ρώτησαν για Μανωλά!!

Ενδιαφέρον της Άρσεναλ και της Τότεναμ για την απόκτηση του Κώστα Μανωλά από τη Ρόμα αποκαλύπτει η ιταλική εφημερίδα, Gazzetta dello Sport.

Άρσεναλ και Τότεναμ ρώτησαν για Μανωλά
Τις απαιτήσεις της Ρόμα για να παραχωρήσει τον Κώστα Μανωλά θέλησαν να μάθουν η Άρσεναλ και η Τότεναμ.

Σχετικό δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας “Gazzetta dello Sport” αναφέρει ότι οι δύο αγγλικές ομάδες εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για την απόκτηση του Έλληνα διεθνούς στόπερ.

Αρχικά, η Άρσεναλ και στη συνέχεια η Τότεναμ προσέγγισαν τον Μίνο Ραϊόλα ζητώντας του να μεσολαβήσει. Ωστόσο η απάντηση της Ρόμα ήταν ξεκάθαρη. Η ομάδα της «αιώνιας πόλης» απάντησε ότι δεν έχει καμία απολύτως πρόθεση να παραχωρήσει τον Μανωλά και θέλει να τον διατηρήσει στο ρόστερ της και στη νέα αγωνιστική σεζόν.

Μετά την απάντηση αυτή της ιταλικής ομάδας το ενδεχόμενο μεταγραφής του Κώστα Μανωλά στις ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ έκλεισε όπως αναφέρει και το σχετικό δημοσίευμα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τα γκρουπ δυναμικότητας στο Eurocup!!

Στο πέμπτο γκρουπ δυναμικότητας του Eurocup θα είναι ΠΑΟΚ, Άρης και ΑΕΚ στην κλήρωση της Πέμπτης. Τρεις ομάδες αποχώρησαν.

Τα γκρουπ δυναμικότητας στο Eurocup
Σε δύο περιφέρειες με γεωγραφικά κριτήρια χωρίστηκαν οι ομάδες του Eurocup εν όψει της κλήρωσης της Πέμπτης. Οι τρεις ελληνικές ομάδες που συμμετέχουν στη διοργάνωση, βρίσκονται στη νότια περιφέρεια και δεν μπορούν να κληρωθούν στον ίδιο όμιλο στην πρώτη φάση.

Στην τελική λίστα υπήρξαν αλλαγές, καθώς τρεις ομάδες, οι Σαρλερουά, Άβτοντορ και Ζόλνοκι πήραν τη θέση των Τουρόβ, Ρίγα και Γιουβέντους (που λογικά θα παίξουν στη διοργάνωση της FIBA).

Από την κλήρωση θα σχηματιστούν έξι όμιλοι των έξι ομάδων και οι τέσσερις πρώτες κάθε γκρουπ μαζί με τις οκτώ που θα αποκλειστούν από την πρώτη φάση της Ευρωλίγκας θα συνεχίσουν στους «32», με οκτώ ομίλους των τεσσάρων. Από τους 16 και μετά αρχίζουν διπλά ματς.

Πρώτη Περιφέρεια
Γκρουπ 1: Άλμπα, Βαλένθια, Νίμπουρκ
Γκρουπ 2: Γκραν Κανάρια, Σαραγόσα, Μπιλμπάο
Γκρουπ 3: Ολίμπια Λιουμπλιάνα, Οστάνδη, Ουλμ
Γκρουπ 4: Ναντέρ, Νανσί, Λε Μαν
Γκρουπ 5: Σαρλερουά, Βόννη, Ρέτζιο Εμίλια
Γκρουπ 6: Βενέτσια, Τρέντο, Μπρίντιζι

Δεύτερη Περιφέρεια
Γκρουπ 1: Ούνιξ, Γαλατάσαραϊ, Μπεσίκτας
Γκρουπ 2: Μπάνβιτ, Νίζνι, Λιέτουβος Ρίτας
Γκρουπ 3: Τραμπζονσπόρ, Ζενίτ, Κράσνι Οκτιάμπρ
Γκρουπ 4: Μπουντούτσνοστ, Χάποελ Ιερουσαλήμ, Άβτοντορ
Γκρουπ 5: ΠΑΟΚ, Άρης, ΑΕΚ
Γκρουπ 6: Νεπτούνας, Ζόλνοκι, Στεάουα Βουκουρεστίου. *Πηγή: sport-fm.gr*

Απέρριψε την Τσέλσι για Ίσκο!

Αρνητικά απάντησε η διοίκηση της Ρεάλ Μαδρίτης στην Τσέλσι για την παραχώρηση του Ίσκο, αφού ο Ζοσέ Μουρίνιο δείχνει έτοιμος να αφήσει τον Όσκαρ να πάει στη Γιουβέντους.

Απέρριψε την Τσέλσι για Ίσκο
Επίσημη πρόταση για την απόκτηση του Ίσκο κατέθεσε η Τσέλσι στη Ρεάλ Μαδρίτης, όμως ο ισπανικός σύλλογος απάντησε αρνητικά στην προσφορά ύψους 28 εκατ. ευρώ από τους Λονδρέζους.

Οι «μπλε» κινήθηκαν για τον Ισπανό χαφ, επειδή ο Ζοσέ Μουρίνιο επιθυμεί να τον εντάξει στο δυναμικό της ομάδας του και για αυτό τον λόγο παρουσιάζεται θετικός στο ενδεχόμενο να δώσει τον Όσκαρ στη Γιουβέντους.

Από την πλευρά του, ο Ράφα Μπενίτεθ παρουσιάζεται αρνητικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, τουλάχιστον στη φετινή μεταγραφική περίοδο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τέλος στο «μνημόνιο»... Ώρα για ανάπτυξη!!

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για την προσθήκη του Σέρχιο Σάντσεθ στον Παναθηναϊκό, χαρακτηρίζοντας την τεράστια επιτυχία για τα τωρινά ελληνικά δεδομένα.

Τέλος στο «μνημόνιο»... Ώρα για ανάπτυξη
H απόκτηση του Σέρχιο Σάντσεθ από τον Παναθηναϊκό σε μια δύσκολη και αβέβαιη περίοδο για το μέλλον της χώρας, μπορεί να χαρακτηριστεί ως υπέρβαση.

Είναι τεράστια επιτυχία για τον Παναθηναϊκό, εν μέσω μιας δύσκολης περιόδου για την Ελλάδα, να κάνει ένα αποφασιστικό μεταγραφικό βήμα ακόμα, καταφέρνοντας να πείσει έναν ποδοσφαιριστή να αφήσει τα σίγουρα της Ισπανίας για να έρθει στην Ελλάδα.

Και όμως, η απόκτηση του 29χρονου πρώην κεντρικού αμυντικού της Μάλαγα, Σέρχιο Σάντσεθ, έρχεται να σφραγίσει μια επιστροφή των «πράσινων» στον πρωταθλητισμό, βάζοντας τέλος σε μια περίοδο λιτότητας και «μνημονίων».

Είναι αλήθεια πως ο Γιάννης Αλαφούζος ξεφεύγει φέτος το καλοκαίρι από αυτό που μας είχε συνηθίσει από το 2012, όταν ανέλαβε να κλείσει τις τρύπες και τις πληγές που άφηνε πίσω της η πολυμετοχικότητα, βάζοντας τον Παναθηναϊκό σε ένα πρόγραμμα εξυγίανσης και σκληρών περικοπών.

Φαίνεται πως το «μνημόνιο» των τελευταίων ετών παγώνει τουλάχιστον προσωρινά και ο Παναθηναϊκός μπαίνει και πάλι φουριόζος στο μεταγραφικό παζάρι, κάνοντας μεταγραφές αεροδρομίου και ουσίας.

Η κίνηση για την απόκτηση του Μίκαελ Εσιέν είναι επιπέδου... πολυμετοχικότητας, ενώ η απόκτηση του Σάντσεθ που αναχωρεί άμεσα για την Ολλανδία προκειμένου να ξεκινήσει προετοιμασία, κλείνει μια σειρά μεταγραφών σε θέσεις που οι «πράσινοι» είχαν ανάγκη.

Ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός είναι ένας παίκτης πολύ καλύτερος από τον «τίμιο» ομολογουμένως Σίλντενφελντ, ενώ η ηλικία του είναι ενδεδειγμένη για την εμπειρία και την ωριμότητα που απαιτεί η θέση. Στα 29 του χρόνια είχε μια γεμάτη χρονιά με τη Μάλαγα που τερμάτισε στην ένατη θέση της Πριμέρα Ντιβιζιόν, ενώ κουβαλά με τον ερχομό του στην Αθήνα, την εμπειρία και τις παραστάσεις από το δεύτερο σπουδαιότερο πρωτάθλημα στον κόσμο.

Επιπλέον, ο τρόπος με τον οποίο οι Φύσσας και Βόκολος χειρίστηκαν τη μεταγραφή του Σάντσεθ είναι τρόπος λειτουργίας ενός υγιούς συλλόγου. Οι «πράσινοι» επένδυσαν πάνω στη μεταγραφή του Ισπανού και ακόμα και όταν τα πράγματα πήγαν να χαλάσουν όπως ήταν λογικό, εξαιτίας των πολιτικών εξελίξεων, οι δύο άνδρες που σηκώνουν στις πλάτες τους το αναπτυξιακό πλάνο του Παναθηναϊκού, πήγαν οι ίδιοι στη Βαρκελώνη για να τον φέρουν, όπερ και εγένετο.

Τόσο ο Τάκης Φύσσας λοιπόν, όσο και ο Λεωνίδας Βόκολος φαίνεται πως έχουν πλήρως στο μυαλό τους το πλάνο της επόμενης μέρας που έχει σχεδιάσει ο Γιάννης Αλαφούζος. Μιας μέρας που δεν βασίζεται στη σπατάλη του παρελθόντος και κυρίως μιας μέρας που δεν αφήνεται στην τύχη.

Εκεί είναι και το κλειδί που δείχνει πως ο Παναθηναϊκός ανεβαίνει επίπεδο χρόνο με τον χρόνο. Είναι σπάνιο φαινόμενο ελληνική ομάδα στις 8 Ιουλίου να έχει ολοκληρώσει τον μεταγραφικό σχεδιασμό και να είναι έτοιμη να ξεκινήσει εν πλήρει παρατάξει, τη βασική προετοιμασία. Άλλωστε αυτό ήταν βασικό, αφού ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμος εν όψει και των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ.

Για πρώτη φορά μετά την πολυμετοχικότητα και το σκληρό «μνημόνιο» στο οποίο μπήκε από το 2012, ο Παναθηναϊκός έχει να παρουσιάσει ένα πλήρες ρόστερ χωρίς βασικές αδυναμίες και ελλείψεις. Οι επιλογές εκτός από τους «γνωστούς» Εσιέν και Σάντσεθ, μοιάζουν να κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση και κυρίως έγιναν βάση σχεδίου. Η στρόφιγγα από άποψη χρημάτων άνοιξε, με μέτρο φυσικά, και απομένει να δούμε αν ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος για το βήμα παραπάνω.

Πέραν όμως των κινήσεων Φύσσα - Βόκολου, ο Παναθηναϊκός έχει να επιδείξει κυρίως σταθερότητα, εχέγγυο της επόμενης μέρας. Ο Γιάννης Αναστασίου ξεκινάει για τρίτη σεζόν στο τιμόνι της ομάδας, κάτι που είχε να συμβεί στον Παναθηναϊκό από την περίοδο 1992-1994, όταν τα κλειδιά του συλλόγου κρατούσε ο Ιβιτσα Οσιμ.

Αν μάλιστα ο Αναστασίου μπορέσει να ολοκληρώσει τη χρονιά και παραμείνει στον πάγκο, θα καταφέρει να σπάσει ένα ιστορικό ρεκόρ, αυτό του Φέρεντς Πούσκας των σεζόν 1970-1974, που τον καθιστά τον μακροβιότερο τεχνικό στην ιστορία της ομάδας.

Βέβαια, ο Γιάννης Αναστασίου φαίνεται και αυτός να αλλάζει και κυρίως να ωριμάζει προπονητικά, σε αυτά τα δύο χρόνια που κρατά τα ηνία του συλλόγου. Ο Αναστασίου είναι ένας φέρελπις προπονητής και κυρίως ένας αρκετά ευφυής άνθρωπος. Αυτό το στοιχείο του μάλιστα τον έχει βοηθήσει στο να ξεπεράσει τα προπονητικά «ταμπού» του, ενώ το γεγονός πως έχει πάψει να είναι δογματικός βοηθά στο να χειρίζεται καλύτερα το παιχνίδι του Παναθηναϊκού.

Η νέα εποχή στην οποία περνάει ο Παναθηναϊκός ανεβάζει τον πήχη των προσδοκιών για τον Έλληνα τεχνικό. Το γεμάτο ρόστερ, απόρροια των φετινών μεταγραφών, αλλά και των ήδη υπαρχόντων παιχτών, όπως του Μπεργκ και του Νίνη που προσπαθεί να γίνει και πάλι κανονικός ποδοσφαιριστής, γεμίζουν τη φαρέτρα του Αναστασίου που θα κληθεί να κάνει, ίσως για πρώτη φορά, αληθινό πρωταθλητισμό.

Πλέον οι δικαιολογίες δεν θα μπορούν να γίνουν εύκολα δεκτές, αφού το αναπτυξιακό πλάνο γεννά δικαιολογημένα προσδοκίες.

Είναι δύσκολο να ειπωθεί με σιγουριά, Ιούλη μήνα, αν ο Παναθηναϊκός μπορεί να διεκδικήσει πρωτάθλημα. Είναι όμως σίγουρο ότι μια νέα εποχή για μια ομάδα με πλάνο, όραμα, ταυτότητα και κυρίως υγεία μπορεί να αποτελέσει παρακαταθήκη για μια περίοδο... πράσινης ανάπτυξης. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ανακοίνωσε Αλντερβάιρελντ η Τότεναμ!!


Παίκτης της Τότεναμ είναι με κάθε επισημότητα ο Τόμπι Αλντερβάιρελντ, συμφώνησε με τους Λονδρέζους και υπέγραψε συμβόλαιο που θα τον κρατήσει στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» για τουλάχιστον μέχρι το 2020!

Ανακοίνωσε Αλντερβάιρελντ η Τότεναμ!

Τα «σπιρούνια» δούλεψαν για πολύ καιρό πάνω στην υπόθεση του Βέλγου αμυντικού και κατάφεραν μετά την συμφωνία τους με την Ατλέτικο Μαδρίτης, να κερδίσουν και την εμπιστοσύνη του ίδιου.

Ο 26χρονος άσος υπέγραψε συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας, το οποίο θα τον διατηρήσει στο Λονδίνο έως το 2020.

Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης της Τότεναμ, ο Αλντερβάιρελντ ανέφερε: «Είμαι πολύ περήφανος που είμαι παίκτης της Τότεναμ. Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ και ελπίζω να έχω μία φανταστική περίοδο με την ομάδα. Από την αρχή ήξερα πολλά για τον σύλλογο από τους Βερτόνχεν, Ντεμπελέ και Τσαντλί».

Πηγή: england365.gr

Απαλλάχθηκαν έξι εμπλεκόμενοι στη δολοφονία Ίβκοβιτς!!

Το τουρκικό δικαστήριο απάλλαξε έξι άτομα που κατηγορούνταν για συνέργεια στη δολοφονία του οπαδού του Ερυθρού Αστέρα, Μάρκο Ίβκοβιτς, από οπαδούς της Γαλατάσαραϊ.

Απαλλάχθηκαν έξι εμπλεκόμενοι στη δολοφονία Ίβκοβιτς
Την απαλλαγή έξι ατόμων που αντιμετώπιζαν κατηγορίες συνέργειας στη δολοφονία του Μάρκο Ίβκοβιτς αποφάσισε τουρκικό δικαστήριο, καθώς έκρινε πως δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία για εμπλοκή τους στο έγκλημα.

Υπενθυμίζεται πως ο νεαρός Σέρβος οπαδός του Ερυθρού Αστέρα είχε δολοφονηθεί έξω από το γήπεδο στο περιθώριο του αγώνα της ομάδας του με τη Γαλατάσαραϊ στην Κωνσταντινούπολη για την Ευρωλίγκα το Δεκέμβριο.

Πλέον απομένει ένας κατηγορούμενος, ο βασικός για τη δολοφονία του άτυχου Ίβκοβιτς. Ο εισαγγελέας έχει εισηγηθεί τη φυλάκισή του για 12-18 χρόνια και εκκρεμεί η δίκη του. *Πηγή: sport-fm.gr*

Υποψήφιος για Σπόρτινγκ ο Μήτρογλου!!

Ο Κώστας Μήτρογλου και ο Ρίκι φαν Βόλφσβινκελ έχουν μοιρασμένες πιθανότητες για την ενίσχυση της επίθεσης της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του πορτογαλικού Τύπου.

Υποψήφιος για Σπόρτινγκ ο Μήτρογλου!

Συγκεκριμένα, η O Jogo αναφέρει πως τα «λιοντάρια» εξετάζουν την περίπτωση του Έλληνα επιθετικού που ανήκει στη Φούλαμ μέχρι το 2018 και αναλύουν τα οικονομικά δεδομένα της υπόθεσης, αφού τον Ιανουάριο του 2014 αποκτήθηκε έναντι 15 εκατ. ευρώ από τον βρετανικό σύλλογο.

Παράλληλα, τονίζουν ότι το κασέ του διεθνούς άσου είναι υψηλό και υποστηρίζουν ότι στον Ολυμπιακό την περσινή σεζόν που δόθηκε με τη μορφή δανεισμού πήρε 2 εκατ. ευρώ ετησίως.

Στη συνέχεια, το ρεπορτάζ αναφέρει πως ο «πιστολέρο» έχει προτάσεις από Κίνα, Ρωσία και Σουηδική Αραβία, ενώ ήδη έχουν κατατεθεί πρότασης για τον δανεισμό του από τη Μπεσίκτας και τη Θέλτα. Ωστόσο, ο μάνατζέρ του έχει διαψεύσει ότι έχουν στα χέρια του επίσημη πρόταση από κάποια ομάδα.

Όσον αφορά τον Φαν Βόλφσβινκελ, ο Ολλανδός στράικερ που ανήκει στη Νόριτς είχε παίξει για δύο χρόνια στα «λιοντάρια» από το 2011 μέχρι το 2013, έχοντας 45 γκολ σε 88 ματς σε όλες τις διοργανώσεις. Επιδόσεις που δεν έχουν ξεχαστεί από τους ιθύνοντες του συλλόγου και έχουν εισηγηθεί την απόκτησή του στον Ζόρζε Ζέσους.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Στην ΑΕΚ ο Παύλος!!

Παίκτης της ΑΕΚ είναι κι επίσημα ο Νικ Παύλος. Ο Ελληνοαμερικανός (που προέρχεται από το πανεπιστήμιο του Greensboro και προορίζεται για back up του Χέρστον) υπέγραψε το συμβόλαιό του με την «Ένωση».

Στην ΑΕΚ ο Παύλος!

Οι επαφές της «Ένωσης» με τον Ελληνοαμερικανό ολοκληρώθηκαν με ιδανικό τρόπο κι έτσι σφραγίστηκε ότι από τη νέα σεζόν θα φοράει τα κιτρινόμαυρα.

Ο Παύλος, που προέρχεται από το ίδιο πανεπιστήμιο με τον Κάιλ Χάινς (Greensboro), υπέγραψε το συμβόλαιό του ανεβάζοντας μάλιστα και σχετική φωτογραφία στο Facebook. Έστειλε, δε, και το πρώτο του μήνυμα ως παίκτης της ΑΕΚ γράφοντας:

«Είμαι ενθουσιασμένος και ανακοινώνω την έναρξη της επαγγελματικής μου καριέρας στην Ελλάδα για την ομάδα της ΑΕΚ. Είναι μια σπουδαία ευκαιρία να παίξω σε αυτή την ομάδα και σε τέτοιο επίπεδο. Είναι ένα όνειρο που βγαίνει αληθινό, να παίζω επαγγελματικά μπάσκετ. Η σκληρή δουλειά με έφερε εδώ, αλλά αυτή είναι μόνο η αρχή».

O 23χρονος φόργουορντ θ’ αποτελέσει μια ακόμα επιλογή στα χέρια του Ντράγκαν Σάκοτα, που τον προορίζει για back up του Μαλίκ Χέρστον και ποντάρει στο πολύ καλό σουτ που διαθέτει.

Κάτι που αποδεικνύεται εξάλλου κι από τα στατιστικά του στην τελευταία χρονιά στο κολεγιακό πρωτάθλημα, όπου είχε 10,6 πόντους, 3,8 ριμπάουντ και 1,6 ασίστ ανά παιχνίδι, αλλά κυρίως ποσοστό 43,3% στα τρίποντα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τέλος ο Ράγκλαντ, πήρε Τζένκινς το Μιλάνο!!

Αλλάζει στην περιφέρειά της η Ολίμπια Μιλάνο, καθώς ο Τσαρλς Τζένκινς έρχεται και ο Τζο Ράγκλαντ φεύγει.

Τέλος ο Ράγκλαντ, πήρε Τζένκινς το Μιλάνο

Η ιταλική ομάδα απέκτησε τον Τσαρλς Τζένκινς, ο οποίος την περασμένη διετία έπαιξε στον Ερυθρό Αστέρα έχοντας 6,6 πόντους, 1,3 ριμπάουντ και 1,3 ασίστ κατά μέσο όρο φέτος στην Ευρωλίγκα.

Στο μεταξύ, λύθηκε το συμβόλαιο του Τζο Ράγκλαντ, που δεσμευόταν και για την ερχόμενη περίοδο. Φέτος είχε 12,5 πόντους, 3,5 ριμπάουντ και 3,2 ασίστ ανά αγώνα στη Serie A.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Παναθηναϊκός για Πάβλοβιτς!!

Σύμφωνα με το Sportando, ο Παναθηναϊκός είναι σε συζητήσεις με τον άλλοτε ΝΒΑερ Σάσα Πάβλοβιτς, που από το Φεβρουάριο του 2014 παίζει στην Παρτιζάν. Το προφίλ του 31χρονου γκαρντ/φόργουορντ.

Παναθηναϊκός για Πάβλοβιτς

Ο 31χρονος άσος (2,01μ.), που παίζει στις θέσεις «2» και «3», αγωνιζόταν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο στην Παρτιζάν, αλλά από το 2003 μέχρι το 2013 έπαιζε στο ΝΒΑ. Διακρίνεται για την ικανότητά του στην άμυνα, ενώ είναι συνεπής και στην επίθεση, χωρίς να εκβιάζει προσπάθειες.

Ο γεννημένος στο Μαυροβούνιο αλλά με σερβική υπηκοότητα παίκτης αναδείχθηκε από την Μπουντούτσνοστ και το 2003 επελέγη στο νούμερο 19 του ντραφτ από τους Τζαζ. Ακολούθως έπαιξε στην ομάδα της Γιούτα, αλλά και σε Καβαλίερς, Τίμπεργουλβς, Μάβερικς Χόρνετς, Σέλτικς και Μπλέιζερς μετρώντας 619 εμφανίσεις στο ΝΒΑ. Στην κανονική περίοδο είχε 4,9 πόντους και 1,8 ριμπάουντ σε 15,7 λεπτά κατά μέσο όρο στην κανονική περίοδο και 4,6 πόντους και 1,6 ριμπάουντ σε 16,6 λεπτά ανά αγώνα στα play offs.

Με την Παρτιζάν είχε φέτος 11,9 πόντους (41,4% δίποντα, 31,9% τρίποντα, 72,4% βολές), 3,7 ριμπάουντ, 1,9 ασίστ και 2 λάθη σε 21,8 κατά μέσο όρο.









*Πηγή: sport-fm.gr*