Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

ΚΛΕΙΣΤΟΝ!!

Οι Αθλητικοί Ψίθυροι θα είναι πάλι κοντά σας την Δευτέρα 7 Ιανουαρίου λόγω της εορτής των Θεοφανείων!

Οι... ΜΜΕυθύνες για το «φιάσκο Τσάκα»!!

Ο αρχισυντάκτης του gazzetta, Mιχάλης Τσαμπάς θυμάται... τον Ροναλντίνιο, τον Σικαμπάλα, τα ταξίδια στο Ντουμπάι κι αναρωτιέται πόση ευθύνη αναλογεί στα ΜΜΕ κι αν θα την αναλάβουν!
Από εκείνο το θερμό μεσημέρι του Σεπτέμβρη του 2011 όταν ένα ταξί σταμάτησε έξω από τα γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στο Μαρούσι και αποβιβάστηκε ο... Τσάκας ο μεγαλοπρεπής πέρασαν περίπου 15 μήνες.
Όχι μικρό διάστημα... Όλοι αυτοί οι μήνες ήταν γεμάτοι από παραμύθια που ακόμη και μικρά παιδιά θα δυσκολεύονταν να το πιστέψουν. Είχαν μέσα Πρίγκιπες, Πριγκίπισσες, εξωτικά ταξίδια στο Ντουμπάι, νέα γήπεδα, 120 εκατομμύρια, Iphone, γραφεία τύπου, τραπεζώματα, Ροναλντίνιο, Σικαμπάλα, ακόμη και... Τοροσίδη με Τζιμπούρ.
Είπαμε τα μικρά παιδιά δεν θα μπορούσαν να πιστέψουν τον «σύγχρονο Νίκο Πιλάβιο» Βλάση Τσάκα! Δεν ισχύει όμως το ίδιο για μερικά... μεγάλα παιδιά από την «πιάτσα του τύπου»!
Τώρα λοιπόν που το... παραμύθι μας τέλειωσε για τα καλά, τώρα που ο κόσμος του Παναθηναϊκού δικαιολογημένα θα ζητήσει ευθύνες για ό,τι όλοι (μας) τον... τάιζαν τόσους μήνες καλό θα είναι να θυμηθούμε κάποια πράγματα! Γιατί πλέον κινδυνεύει για τα καλά να χαθεί η μπάλα! Γιατί από το πρωί της Παρασκευής, λίγο μετά τις 11 όταν το «φιάσκο Τσάκα» ήταν οριστικό... ξαφνικά οι πάντες δικαιώθηκαν.
Όλοι «τα έλεγαν», όλοι «τα είχαν γράψει», όλοι «τα είχαν επισημάνει»! Το απόλυτο θέατρο του παραλόγου από αυτούς που είχαν... πρωτοσέλιδα με Ροναλντίνιο, με ρολόγια κι αντίστροφες μετρήσεις, με όσους μιλούσαν με ποσοστά υπέρ του Πρίγκιπα. Ακόμη κι αυτοί που για μήνες για... δέκα φύλλα παραπάνω και για 1000 κλικ επιπλέον έπαιξαν με τον κόσμο του Παναθηναϊκού και τις αγωνίες του!
Το gazzetta μπορεί να περηφανεύεται ότι όλους αυτούς τους 15 μήνες δεν έδωσε ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ βήμα στον Βλάση Τσάκα για να πει τα... παραμύθια του και να δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα σε έναν από τους ιστορικότερους Ελληνικούς συλλόγους που έτσι κι αλλιώς δεν είναι «στα καλύτερα του». Μετρημένα στα δάκτυλα του ενός χεριού είναι τα ΜΜΕ (αν υπάρχουν) που έπραξαν κάτι ανάλογο.
Βλέπετε ο Ροναλντίνιο... πουλάει. Όπως και τα πακέτα με τα πετροδολλάρια που έταζε ο «εκάστοτε Πρίγκιπας» της Χαλιμάς!
Είναι βέβαιο ότι ο ελληνικός τύπος (γραπτός και ηλεκτρονικός) έπαιξε μεγάλο ρόλο στο... παραμύθι που κράτησε τόσους μήνες. Δίνοντας καθημερινά βήμα σε έναν άνθρωπο που «ζει για την δημοσιότητα» είναι βέβαιο ότι οι ευθύνες είναι πολλές.
Ο κόσμος του Παναθηναϊκού προφανώς και έφτασε η ώρα να τις ζητήσεις και κάποιοι που για πολλούς μήνες τον κορόιδεψαν, να τις αναλάβουν. Ευτυχώς σε πολλούς η μνήμη είναι γερή ακόμη...
 
πηγή: gazzetta.gr

Έκρηξη Φέργκιουσον για Τότεναμ!!

Η μεταγραφή του Φράιερς από την Τότεναμ έφερε την έκρηξη του Φέργκιουσον, ο οποίος επιτέθηκε στους Λονδρέζους και ζήτησε... έρευνα!
«Είμαι απογοητευμένος με την Τότεναμ. Για μένα πιστεύω ότι είναι μια κατάφωρη καταστρατήγηση των κανόνων. Είμαι απογοητευμένος με την τακτική της ομάδας για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή. Είναι μια συμφωνία του Λίβι. Το καταλαβαίνεις. Έχει παντού τα αποτυπώματά του» τόνισε οργισμένος ο Φέργκιουσον ζητώντας από την Ομοσπονδία να αρχίσει έρευνες. Ο 20χρονος αμυντικός τέσσερις μήνες μετά την αποχώρησή του από τη Γιουνάιτεντ για τη Σταντάρ Λιέγης επέστρεψε στην Πρέμιερ Λιγκ και... εξόργισε τον Φέργκιουσον για τον τρόπο που τον πήρε η Τότεναμ «στοχεύοντας» τον πρόεδρό της.


πηγή: gazzetta.gr
 


Σούπερ φάση από Άντιτς και Σλούκα! (vid)

Πέρο Άντιτς και Κώστας Σλούκας με μια εκπληκτική συνεργασία προσέφεραν την καλύτερη φάση στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Μπεσίκτας.
Δευτερόλεπτα πριν τελειώσει το πρώτο δεκάλεπτο με την τουρκική ομάδα ο Έλληνας γκαρντ έκλεψε τη μπάλα και κέρδισε φάουλ. Οι διαιτητές-λανθασμένα-δεν έδωσαν βολές, αλλά τελικά αυτό βγήκε σε καλό στην ομάδα του Ολυμπιακού.
Και αυτό γιατί ο αριστερόχειρας γκαρντ συνεργάστηκε εκπληκτικά με τον Σκοπιανό φόργουορντ και με τρίποντο έβαλε τον Ολυμπιακό μπροστά 20-13.
Δείτε τη φάση από το επίσημο κανάλι του Ολυμπιακού στο youtube:





πηγή: gazzetta.gr

«Φτάνει που θα παίξεις στον ΠΑΟΚ»!

Ο Γιάννης Σκόνδρας μίλησε στο gazzetta.gr για το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ, για τον Γιώργο Δώνη, για τον κόσμο της ομάδας, αλλά και για τον Ατρόμητο.
Ο αρχηγός του Ατρομήτου Γιάννης Σκόνδρας, εδώ και λίγα 24ωρα έχει μπει και πάλι στην καθημερινότητα των ΠΑΟΚτσήδων καθώς το όνομα του «παίζει» δυνατά για να μετακινηθεί στην ομάδα της Θεσσαλονίκη. Ο αμυντικός του Ατρομήτου που κάνει ένα πολύ καλό πρωτάθλημα και μάλιστα προσφάτως κλήθηκε και στην Εθνική, μίλησε στο gazzetta.gr αρχικά για το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ
«Ο ΠΑΟΚ είναι μια από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα, με ιστορία και δυναμική ως σύλλογος. Και μόνο που θα παίξεις στον ΠΑΟΚ σου φτάνει. Έχει μια ‘καυτή’ έδρα όπως είναι η Τούμπα που δύσκολα μπορεί να περάσει αντίπαλος. Είναι τιμή για κάθε ποδοσφαιριστή να ενδιαφέρεται ο ΠΑΟΚ και στην προκειμένη περίπτωση, για τον Γιάννη Σκόνδρα. Η ομάδα θα γίνεται κάθε χρόνο και καλύτερη, έχει βάλει τις βάσεις για μεγάλα πράγματα κι αυτό είναι καλό όχι μόνο για τον ΠΑΟΚ, αλλά και για το Ελληνικό ποδόσφαιρο».
Προπονητής του ΠΑΟΚ είναι ο Γιώργος Δώνης τον οποίο τον γνωρίζει πολύ καλά λόγω της κοινή σας παρουσίας στον Ατρόμητο. Έχεις μιλήσει με τον πρώην τεχνικό σου και αν θα ήθελες να ξανά ανταμώσετε σε μια άλλη πόλη και σε μια άλλη ομάδα.
«Αυτή την στιγμή ο ΠΑΟΚ έχει το καλύτερο προπονητικό τιμ στην Ελλάδα. Γίνεται φανταστική δουλειά στις προπονήσεις. Ευχαριστώ τον κ. Δώνη και τους συνεργάτες του για την βοήθεια που μου προσέφεραν στο να γίνομαι καλύτερος καθημερινά. Όχι δεν είχαμε κάποια επικοινωνία με τον κόουτς. Δεν είναι μόνο στο δικό μου χέρι να ξανά συνεργαστώ με τον κ. Δώνη. Αυτό θα το αποφασίσουν οι δύο ομάδες, ο Ατρόμητος και ο ΠΑΟΚ».
Γιάννη ο ΠΑΟΚ με το υλικό που έχει και με τις προσθήκες που θα κάνει τον Γενάρη μπορεί να ‘χτυπήσει’ το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο;
«Η άποψή μου είναι ότι η πρώτη θέση είναι καπαρωμένη και πολύ δύσκολα να αλλάξει χέρια. Ο Ολυμπιακός θα είναι ο Πρωταθλητής, όμως του χρόνου είμαι σίγουρος πως ο ΠΑΟΚ θα μπει στη μάχη να διεκδικήσει στα ίσια το Πρωτάθλημα. Η παρουσία του κ. Σαββίδη στη ομάδα έχει φέρει ένα άλλο αέρα και αυτό φαίνεται μέχρι στιγμής. Όσον αφορά το Κύπελλο έχει πάρα πολλές πιθανότητες, γιατί μέχρι το τελικό είναι διπλοί αγώνες».
Μια διαμάχη που είχες με τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ τελείωσε;
«Δεν είχα, ούτε έχω πρόβλημα με τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ, μάλιστα τους σέβομαι, όπως και όλους τους φιλάθλους κάθε ομάδας, γιατί κάθε Κυριακή κάνουν χιλιόμετρα για να δουν την αγαπημένη τους ομάδα. Αν ενόχλησε ο πανηγυρισμός μου, όπως είχα πει και τότε ζητάω συγνώμη».
Γιάννη θα προτιμούσες να συνεχίσεις την καριέρα σου σε Ελλάδα η Ευρώπη;
«Αυτό που ξέρω τώρα είναι ότι ανήκω στον Ατρόμητο και κάθε Κυριακή θα δίνω τον καλύτερό μου εαυτό για να κερδίζει η ομάδα μου. Πολλά θα εξαρτηθούν από τις προτάσεις που θα καταθέσουν οι ενδιαφερόμενοι. Η τελική απόφαση θα παρθεί με βάσει τα δεδομένα που θα έχω στα χέρια».


πηγή: gazzetta.gr
 


Ο ΠΑΟ μετά τον Τσάκα!

Ο Βασίλης Σαμπράκος βάζει κάτω τα δεδομένα και εκτιμά την θέση και την ευθύνη του Γιάννη Αλαφούζου να βάλει τον Παναθηναϊκό στην επόμενη ημέρα.
Είναι αυταπόδεικτο ότι τούτη τη φορά η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, δηλαδή ο Γιάννης Αλαφούζος χειρίστηκε πιο σωστά από ποτέ την υπόθεση “ο πρίγκιπας με τα 28 εκατ. ευρώ”. Κι είναι πολύ εύκολο να το διαπιστώσει κανείς μέσα από την παρατήρηση της εξέλιξης του σχετικού γκάλοπ που τρέχει στο gazzetta. Ακόμη και τώρα, μετά από το πέρας της προθεσμίας και την δίχως σοβαρή και πειστική εξήγηση επιλογή του πρίγκιπα να ζητήσει αβάντζο τεσσάρων ημερών, το περίπου 40% αυτών που απαντούν στη σχετική ερώτηση θα ήθελαν να δουν την ΠΑΕ να περιμένει ακόμη τέσσερις μέρες. Γιατί; Μα για την πιθανότητα του θαύματος, δηλαδή με την – αβάσιμη – ελπίδα να δουν τον πρίγκιπα να βάζει τα λεφτά.
Αυτή η απάντηση που δίνει σε κάθε σχετικό γκάλοπ ο κόσμος του Παναθηναϊκού δείχνει στην πραγματικότητα και το μέγεθος του προβλήματος ή/και της απελπισίας των φίλων του Τριφυλλιού μπροστά στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην αγαπημένη τους ομάδα. Είναι ολοφάνερο ότι η συντριπτική πλειονότητα είναι απογοητευμένη και απαισιόδοξη για το μέλλον. Τα ποσοστά σε απαισιοδοξία είναι περίπου ίδια, δηλαδή κατά κάτι διαφορετικά από τα αντίστοιχα ποσοστά των απαντήσεων στην “είσαι αισιόδοξος για την πορεία της Ελλάδας στο 2013;” ερώτηση. Σε αυτή είναι λίγο παραπάνω, δηλαδή στο 47% η απαισιοδοξία.
Ολο αυτό είναι ένα πρόβλημα που, εφόσον το προσεγγίσει δημιουργικά αυτός που έχει σήμερα την ευθύνη διοίκησης της ΠΑΕ, μπορεί να οδηγήσει στην επίλυση του μεγαλύτερου προβλήματος, αυτού που καίει τον Παναθηναϊκό και να τον οδηγήσει στην επόμενη ημέρα του.
Οπως πολύ πρόσφατα, σε μια από τις τελευταίες συνεδριάσεις του δ.σ., παραδέχθηκε ο Αλαφούζος, το εγχείρημα για την χρηματοδότηση της ΠΑΕ από τον κόσμο απέτυχε. Και τώρα που κάηκε και η προοπτική του πρίγκιπα, είναι η ώρα ο Παναθηναϊκός να πάει παρακάτω.
Μια σειρά από ενδείξεις με οδηγούν στην εκτίμηση ότι η επόμενη ημέρα στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα έχει ομοιότητες με παλαιότερες εικόνες. Για ποιον άλλο λόγο έχει εξελιχθεί ο Ανδρέας Βγενόπουλος σε βασικό συνομιλητή του Γιάννη Αλαφούζου τον τελευταίο καιρό; Για ποιον άλλο λόγο πιέζεται και πάλι η οικογένεια Βαρδινογιάννη να βοηθήσει οικονομικά την ΠΑΕ Παναθηναϊκός;
Μετά το τέλος της ιστορίας με τον πρίγκιπα, είναι ώρα ο Παναθηναϊκός να πάει παρακάτω. Για να συμβεί πρέπει οι παίκτες να ανοίξουν τα χαρτιά τους. Και αυτό μόνο ο Αλαφούζος μπορεί να το προκαλέσει. Ζητώντας από τους γύρω του να απαντήσουν αν θα ενισχύσουν ή όχι οικονομικά την ΠΑΕ Παναθηναϊκός και εξηγώντας στον κόσμο, στην πλατιά μάζα των φίλων του συλλόγου τη σημερινή οικονομική-εταιρική κατάσταση, και την ιδέα του για την επίλυση του προβλήματος.
Αν ακόμη περιμένει τον κόσμο να χρηματοδοτήσει, ο Αλαφούζος κάνει λάθος. Διότι ακόμη και αν υπάρχουν αρκετοί που έχουν να δώσουν, δεν το κάνουν επειδή δεν πείθονται, όπως έχει αποδειχθεί. Είναι λοιπόν ώρα να πάει κι εκείνος παρακάτω: να κάνει δημοσίως την παραδοχή αποτυχίας του εγχειρήματός του, να μοιραστεί με τον κόσμο τις σκέψεις και τις ιδέες του για την λύση του προβλήματος. Κι αν δεν έχει, να προσκαλέσει οποιονδήποτε άλλο έχει λύση για τον Παναθηναϊκό, για να του τον παραδώσει. Διότι όσο μένει εκεί και δεν λειτουργεί αποτελεσματικά, παίρνει πάνω του μεγαλύτερη ευθύνη από αυτή που του αναλογεί για την σημερινή οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
 
πηγή: gazzetta.gr