Σάββατο 26 Μαΐου 2012

«Φευγάτος» ο Κωνσταντινίδης!!

«Φευγάτος» ο Κωνσταντινίδης
Μπορεί τις τελευταίες ώρες να υπήρξε έντονη φημολογία που ήθελε τον Παντελή Κωνσταντινίδη να υποβάλει την παραίτησή του τόσο από την θέση του τεχνικού διευθυντή όσο και από αυτή του αντιπροέδρου του συλλόγου, όμως κάτι τέτοιο δεν φαίνεται πως ισχύει ακόμα. Ραντεβού με τον Ζήση Βρύζα θα έχει τις επόμενες ώρες ο "σβούρας".

Ο Κωνσταντινίδης μετέφερε στον Βρύζα την δυσαρέσκειά του για τα όσα έγιναν με τον Μπόλονι, το "διαζύγιο" των δύο πλευρών. Κυρίως, πρόβλημα όμως δημιούργησαν τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να έχει κάνει επαφές με τον Γιώργο Δώνη, πριν τελειώσει η συνεργασία με τον Ρουμάνο.

Έτσι, η φημολογία για παραίτηση δεν επιβεβαιώθηκε και σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο άνδρες θα έχουν συνάντηση την Δευτέρα για να αποφασίσουν για το μέλλον. Όλα τα ενδεχόμενα, όμως, είναι ανοιχτά.

πηγή: sportfm.gr

«Δεν σκέφτεται την επιστροφή ο Χιμένεθ»

«Δεν σκέφτεται την επιστροφή ο Χιμένεθ»
Μπορεί να προτάθηκε στον Ατρόμητο και οι Περιστεριώτες να μην ενδιαφέρθηκαν για την απόκτησή του, όμως ήρθαν και οι δηλώσεις του μάνατζερ του Μανόλο Χιμένεθ να… κλείσουν την υπόθεση πριν καν αρχίσει. Ο Αλβάρο Τόρες τόνισε πως δεν υπάρχει καμία διάθεση επιστροφής από τον Ισπανό τεχνικό στην Σούπερ Λίγκα, την δεδομένη στιγμή.

Πιο συγκεκριμένα ο Ισπανός ατζέντης, μίλησε στην ιστοσελίδα, infootball.gr και αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο του να έρθει ο πελάτης του στην Ελλάδα: «Δεν έχουμε επικοινωνήσει με τους ανθρώπους του Ατρόμητου. Δεν είναι μέσα στις προθέσεις του Μανόλο να επιστρέψει τώρα στην Ελλάδα και σας διαβεβαιώνω ότι δεν πρόκειται να πάει στον Ατρόμητο. Προτεραιότητά του είναι να συνεχίσει στην Ισπανία».

Θυμίζουμε πως ο Χιμένεθ έχει ολοκληρώσει την συνεργασία του με την Σαραγόσα, με την οποία όμως βρίσκεται σε συζητήσεις για το οικονομικό. Εκεί υπάρχει ένα χάσμα που όμως δεν αποκλείεται να γεφυρωθεί τις επόμενες ημέρες.

Από Δευτέρα «τελειώνει» του προπονητή!!

Από Δευτέρα «τελειώνει» του προπονητή
Η ερχόμενη εβδομάδα θα είναι η πιο κρίσιμη για την τεχνική ηγεσία του Πανιωνίου. Οι «κυανέρυθροι» έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους και περιμένουν απαντήσεις. Πρώτος στη σχετική λίστα είναι ο Παύλος Δερμιτζάκης με τον οποίο έχουν γίνει οι συζητήσεις και σύντομα αναμένονται εξελίξεις.

Ο Μακεδόνας τεχνικός έχει κουβεντιάσει με τους ανθρώπους του Πανιωνίου και δείχνει αρκετά ικανοποιημένος από όσα έχει ακούσει, όπως και αντίστοιχα οι «ισχυροί» άνδρες του συλλόγου της Πλατείας.

Ο Πανιώνιος, είναι από τις ομάδες που κινδυνεύουν να μην πάρουν άδεια για την επόμενη σεζόν και είναι πιθανό ο νέος τεχνικός να δουλέψει με νέους ποδοσφαιριστές.

Αυτό το ξέρει καλά και ο Δερμιτζάκης, ο οποίος δεν έχει κανένα πρόβλημα να δουλέψει με νεαρά παιδιά, εάν και εφόσον επέλθει συμφωνία. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις και για να είναι θετικές θα πρέπει να γεφυρωθεί ένα μικρό χάσμα που υπάρχει στο οικονομικό.

Στο ενδεχόμενο που η περίπτωση Δερμιτζάκη… «στραβώσει» τότε ο Πανιώνιος θα στραφεί σε άλλες λύσεις, κυρίως από τον ελλαδικό χώρο.

πηγή: sportfm.gr

Παλικαρίσια πρόκριση για Εφές!

Παλικαρίσια πρόκριση για Εφές
Η Αναντολού Εφές διόρθωσε το λάθος που έκανε χάνοντας στην έδρα της την ευκαιρία να πάρει την πρόκριση στους τελικούς των τουρκικών play offs. Η ομάδα του Ηλία Ζούρου επικράτησε της Μπάνβιτ με 77-72 εκτός έδρας στο πέμπτο και τελευταίο ματς της σειράς παίρνοντας το εισιτήριο για τους τελικούς, όπου θα συναντήσει την Μπεσίκτας.

Ο Κερέμ Γκονλούμ με 17 πόντους και 9 ριμπάουντ μαζί με τους Κερέμ Τουντσερί και Ντούσκο Σαβάνοβιτς που πρόσθεσαν 11 και 10 πόντους αντίστοιχα οδήγησαν τους φιλοξενούμενους στη νίκη. Ο άλλοτε άσος του Ολυμπιακού Κεϊλίν Λούκας με 20 πόντους και 5 ασίστ ήταν ο μοναδικός διασωθείς των γηπεδούχων.

πηγή: sportfm.gr

Νίκησε, αλλά δεν έπεισε η Ισπανία (vids)

Νίκησε, αλλά δεν έπεισε η Ισπανία (vids)
Τη φιλική νίκη επί της Σερβίας πήρε η εθνική Ισπανίας με σκορ 2-0 στην «AFG Arena» της Ελβετίας, ωστόσο η εμφάνιση της πρέπει να προβληματίσει τον Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, λίγες μέρες πριν την έναρξη του Euro.

Ρεκόρ για τον Ίκερ Κασίγιας, ο οποίος κράτησε το «μηδέν» στην εστία του, σε 73 διεθνή παιχνίδια με το αντιπροσωπευτικο συγκρότημα, ξεπερνώντας τον Έντβιν Φαν ντερ Σαρ.

Ντεμπούτο του Σίνισα Μιχαΐλοβιτς στον πάγκο των «Πλάβι», ενώ περίπου μισή ώρα αγωνίστηκε ο Λιούμπομιρ Φέισα, του Ολυμπιακού.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης και Κόσμου αγωνίστηκαν χωρίς τους διεθνείς της Μπαρτσελόνα και της Μπιλμπάο, οι οποίοι συμμετείχαν -μία μέρα πριν- στον τελικό του Copa del Rey. Εξαιρετικό ντεμπούτο για τον Άντριαν, που πέτυχε το πρώτο γκολ και συνεχίζει την καταπληκτική σεζόν, που είχε με την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε χωρίς φάσεις, με τους Ισπανούς να έχουν την κυκλοφορία της μπάλας, με την καλύτερη φάση να ανήκει στον Τσάμπι Αλόνσο, ο οποίος προσπάθησε να «κρεμάσει» τον Σέρβο τερματοφύλακα από τη μέση του γηπέδου. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι έδωσαν βάρος κυρίως στα αμυντικά τους καθήκοντα, έχοντας μία καλή στιγμή με τον Λέκιτς, που αν και σκόραρε, το γκολ δεν μέτρησε -σωστά- ως οφσάιντ.

Οι αλλαγές του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε στο δεύτερο ημίχρονο «ζωντάνεψαν» επιθετικά την εθνική Ισπανίας. Μία από τις αλλαγές, ο Άντριαν, έκανε το 1-0 στο 64', ύστερα από πολύ καλή συνεργασία με τους Μπενάτ (εξίσου ντεμπούτο με την εθνική του) και Χέσους Νάβας. Δέκα λεπτά αργότερα, η Ισπανία διπλασίασε τα τέρματα της με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Καθόρλα, αν και ο διαιτητής έκανε λάθος στην υπόδειξη, αφού δεν υπήρξε επαφή στο πέσιμο του Αντριάν.

Την Κυριακή (27/5) ο ομοσπονδιακός τεχνικός των Ιβήρων θα ανακοινώσει την 23μελή αποστολή που θα βρεθεί στα γήπεδα της Ουκρανίας και της Πολωνίας. Η Ισπανία είναι στον τρίτο όμιλο του Euro και θα αντιμετωπίσει τις Ιταλία, Κροατία και Ιρλανδία.

Στην άλλη πλευρά, o Σίνισα Μιχαΐλοβιτς, που κάθισε για πρώτη φορά στον πάγκο της ομάδας σε αγώνα είχε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να τσεκάρει την αγωνιστικότητα των παικτών του, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο μέσος του Ολυμπιακού, Λιούμπoμιρ Φέισα αγωνίστηκε για περίπου 30’.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ισπανία (Ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Χουανφράν, Ράμος (46’ Αλβάρο Ντομίνγκεζ), Αλμπιόλ, Ζόρντι Άλμπα (64 Μόνρεαλ), Τσάμπι Αλόνσο (46’ Μπενάτ), Νάβας, Καθόρλα, Μπρούνο (69’ Τσάβι Γκαρσία), Σολδάδο (46’ Αντριάν), Νεγρέδο (46’ Νταβίντ Σίλβα).

Σερβία (Μιχαίλοβιτς): Κάριμαν, Ντ. Τόσιτς, Μπάστα, Ιβάνοβιτς, Ραντοβάνοβιτς (66’ Μάτιτς), Σούμποτιτς, Κολάροφ, Ιγκνόφσκι (66’ Φέισα), Λέκιτς (76΄Ζ. Τόσιτς), Ντούριτσιτς (65’ Γιάνκοβιτς), Λάζιτς (76’ Σκέποβιτς)

Δείτε τα γκολ του αγώνα:





πηγή: sportfm.gr

Κάτι δεν πάει καλά…!!

Κάτι δεν πάει καλά…
Μόνο προβληματισμό μπορεί να προκαλέσει στο τεχνικό τιμ, τους παίκτες και τους φίλους της Πορτογαλίας η εμφάνιση της ομάδας στο φιλικό 0-0 με την ΠΓΔΜ, εν όψει του Euro 2012. Τα μεγάλα αστέρια των Ιβήρων παρουσίασαν σοβαρά προβλήματα στην τελική προσπάθεια και εγκλωβίζονταν στην άμυνα του αντιπάλου.

Οι Πορτογάλοι είχαν καλή κυκλοφορία και τον έλεγχο του αγώνα αλλά όταν έφτανε η στιγμή για μία… σωστή τελική πάσα, εκεί εμφανιζόταν το πρόβλημα. Οι αμυντικοί της ΠΓΔΜ έκλειναν καλά τους χώρους και οι «φλυαρία» των Ιβήρων έξω από την περιοχή, τους στερούσε την δυνατότητα για να γίνουν επικίνδυνοι.

Το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος και οι Πορτογάλοι έδειξαν ότι χρειάζονται αρκετή δουλειά στο παιχνίδι τους εν όψει της έναρξης του Euro. Υπενθυμίζεται ότι είναι στον 2ο όμιλο με Γερμανία, Ολλανδία και Δανία.

Συνθέσεις:

Πορτογαλία: Μπέτο, Μπρούνο Άλβες, Κοεντράο, Περέιρα, Ρολάντο, Μουτίνιο, Βελόσο, Κουαρέσμα, Ρούμπεν Μίκαελ, Κ. Ρονάλντο, Πόστιγκα

Μπήκαν ως αλλαγή: Μεϊρέλες, Αλμέιδα, Νάνι, Βιάνα, Βαρέλα, Ολιβέιρα,

ΠΓΔΜ: Μπογκατίνοφ, Νοβέσκι, Ριστόφσκι, Σίκοφ, Ουρντίνοφ, Γκερνετσάροφ, Γκλιγκόροφ, Σπιρόφσκι, Πάντεφ, Τριχόφσκι, Φαζλί

Μπήκαν ως αλλαγή: Nτεμίρι, Ιμπραΐμι, Χασάνι, Γκεοργκιέφσκι, Μοτσόβ

πηγή: sportfm.gr

Άλλοι το όνομα και… άλλος την χάρη!!

Άλλοι το όνομα και… άλλος την χάρη!
Το παρατσούκλι της εθνικής Γερμανίας μπορεί να είναι «πάντσερ» (δηλαδή τάνκ), ωστόσο αν στο γήπεδο υπήρχε κάποιος που πήρε... παραμάζωμα τους αντιπάλους του, ήταν ο Έρεν Ντερτιγιόκ. Με δικό του χατ-τρικ η Ελβετία νίκησε 5-3 τους Γερμανούς, που έβγαλαν στην επιφάνεια αρκετά προβλήματα στην άμυνα εν όψει Euro.

Ο επιθετικός της Λεβερκούζεν ξεκίνησε από νωρίς να «πυροβολει» με αποτέλεσμα να κάνει το 1-0 στο 21’. Ο ίδιος παίκτης δύο λεπτά αργότερα (23’) έκανε το 2-0. Οι Γερμανοί μείωσαν προσωρινά με τον κεντρικό αμυντικό Ματς Χούμελς, ο οποίος έκανε το 2-1. Το ημίχρονο δεν έκοψε τη φόρα του υψηλόσωμου επιθετικού που έκανε 3-1 στο 50’.

Τα «πάντσερ» δεν το έβαλαν κάτω με αποτέλεσμα να κάνουν το 3-2 στο 64’ με τον Σούρλε, ωστόσο οι Ελβετοί ήταν σε πολύ καλό απόγευμα και έτσι έκαναν το 4-2 στο 67’ με τον Λιχστάινερ. Ο Ρόις στο 72’ έκανε το 4-3 και το τελικό αποτέλεσμα (5-3) διαμόρφωσε ο Μεχμέντι στο 77’.

πηγή: sportfm.gr

Στραματσιόνι: «Θα είμαστε ανταγωνιστικοί»

Στραματσιόνι: «Θα είμαστε ανταγωνιστικοί»
Την πεποίθησή του πως η Ίντερ θα είναι σε θέση να διεκδικήσει το πρωτάθλημα την επόμενη σεζόν, εξέφρασε ο Αντρέα Στραματσιόνι.

Μπορεί η φετινή χρονιά να ήταν απογοητευτική για τους «νερατζούρι», ωστόσο ο Ιταλός τεχνικός τόνισε πως θα οδηγήσουν την ομάδα στη θέση που της αξίζει.

«Η Ίντερ θέλει να βελτιωθεί και να χτίσει μια ομάδα που θα μας επιτρέψει να διεκδικήσουμε νίκες σε Ιταλία και Ευρώπη. Όσον αφορά το πρωτάθλημα, ο πρόεδρος επιθυμεί να φέρει νέους παίκτες και αυτό είναι που θέλουμε για να ανταγωνιστούμε στο πρωτάθλημα.

Σε εννιά αγώνες καταφέραμε να βγούμε στην Ευρώπη, κάτι που μας είχε ζητήσει ο Μοράτι και τώρα θέλουμε να πάμε την Ίντερ στη θέση που της αξίζει
», ήταν τα λόγια του Ιταλού τεχνικού.

πηγή: sportfm.gr

«Μάχη» για Ίσλα και Κολάροφ!!

«Μάχη» για Ίσλα και Κολάροφ
Τους ίδιους μεταγραφικούς στόχους εν όψει της νέας σεζόν φαίνεται να έχουν Γιουβέντους και Ίντερ. Οι πρωταθλητές Ιταλίας και οι «νερατζούρι» ενδιαφέρονται για τον Μαουρίτσιο Ίσλα της Ουντινέζε αλλά και τον Αλεξάντερ Κολάροφ της Μάντσεστερ Σίτι.

Οι δύο ιταλικές ομάδες δίνουν τη μάχη τους και εκτός γηπέδων για την απόκτηση σπουδαίων ποδοσφαιριστών. Για την περίπτωση του Χιλιανού μέσου προβάδισμα έχει η ομάδα του Μιλάνου, μια και ο ίδιος έχει δηλώσει ότι θα συνεχίσει την καριέρα του στο «Τζουζέπε Μεάτσα». Παρόλα αυτά και οι «μπιανκονέρι» έχουν έρθει σε επαφή με τον μάνατζερ του παίκτη.

Όσον αφορά την περίπτωση του Σέρβου αμυντικού των πρωταθλητών Αγγλίας «ερίζουν» και οι δύο σύλλογοι για τη θέση του αριστερού οπισθοφύλακα. Η Ίντερ έχει ήδη ζητήσει από τους «πολίτες» τον 27χρονο διεθνή με τη μορφή δανεισμού,όμως εισέπραξε αρνητική απάντηση και αυτό διότι η διοίκηση της Σίτι τον παραχωρεί μόνο με ελεύθερη μεταγραφή.

Υπενθυμίζεται ότι η μεταγραφή του Κολάροφ από τη Λάτσιο είχε κοστίσει 19 εκατομμύρια ευρώ στην αγγλική ομάδα το καλοκαίρι του 2010, η οποία δε θέλει να τον παραχωρήσει χωρίς κάποιο σημαντικό οικονομικό αντάλλαγμα.

πηγή: sportfm.gr

Δεν πωλείται ο «Ίμπρα»

Δεν πωλείται ο «Ίμπρα»
Το ενδιαφέρον αρκετών ευρωπαϊκών ομάδων για την απόκτηση του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς αποκάλυψε ο μάνατζερ του παίκτη. Ο Μίνο Ραϊόλα παράλληλα ξεκαθάρισε ότι η Μίλαν δεν είναι διατεθειμένη να πουλήσει τον Σουηδό επιθετικό.

«Υπάρχουν τέσσερις-πέντε ομάδες οι οποίες ενδιαφέρονται για αυτόν. Παρόλα αυτά η Μίλαν μας έχει στείλει ξεκάθαρο μήνυμα: Ο Ζλάταν δεν είναι προς πώληση», δήλωσε ο Ραϊόλα.

Ακόμη αναφέρθηκε και στην τοποθέτηση του πελάτη του για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι «ροσονέρι» και το αν ενοχλήθηκε ο Αντριάνο Γκαλιάνι :

«Ο Γκαλιάνι είναι ήρεμος. Γνωρίζει ότι αυτά που λέγονται διαστρεβλώνονται και ξέρει τι ακριβώς εννοούσε ο «Ίμπρα». Ο Ζλάταν δεν ήθελε να πει ότι η Μίλαν δεν έχει λεφτά, απλά ότι αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα».

Υπενθυμίζεται ότι ο βοσνιακής καταγωγής επιθετικός των δευτεραθλητών Ιταλίας σε 32 εμφανίσεις τη σεζόν που πέρασε στη Serie A σημείωσε 28 γκολ και έχει στρέψει την προσοχή πολλών ομάδων πάνω του μεταξύ των οποίων και η Μάντσεστερ Σίτι.

πηγή: sportfm.gr

Και ο Ντούνγκα στη λίστα!!

Και ο Ντούνγκα στη λίστα!
Φαβορί για την τεχνική ηγεσία της Λάτσιο είναι ο Κάρλος Ντούνγκα, σύμφωνα με νέα δημοσιεύματα του ιταλικού δημοσιεύματος.

Συγκεκριμένα, η Gazzetta dello Sport αναφέρει ότι το όνομα του Βραζιλιάνου τεχνικού είχε ακουστεί για την Φιορεντίνα και τώρα αναπτύχθηκε φημολογία για τους Ρωμαίους, οι οποίοι ψάχνουν τον αντικαταστάτη του Έντι Ρέγια.

Όλο αυτό το διάστημα οι «λατσιάλι» έχουν εξετάσει τις περιπτώσεις του Τζιανφράνκο Τζόλα, του Ρομπέρτο Ντι Ματέο, του Βιντσέντζο Μοντέλα, του Βάλτερ Ματσάρι, του Λουίς Φαν Χάαλ, του Ντιντιέ Ντεσάν και του Φατίχ Τερίμ.

Επίσης, μία ακόμη επιλογή είναι ο Φούλβιο Πέα της Σασουόλο, ο οποίος κατάφερε να φτάσει την ομάδα στα πλέι οφ για την άνοδο στη Serie A.

πηγή: sportfm.gr

Clasico… αυγουστιάτικα!!

Clasico… αυγουστιάτικα
Ιδανικά για τους φιλάθλους θα αρχίσει η σεζόν 2012/13 στην Ισπανία. Η πρωταθλήτρια Ρεάλ Μαδρίτης και η Κυπελλούχος Μπαρτσελόνα θα αναμετρηθούν στον διπλό τελικό του Σούπερ Κόπα, με τις πιθανότερες ημερομηνίες διεξαγωγής των δύο αγώνων να είναι 22 Αυγούστου στο «Καμπ Νου» και μία εβδομάδα μετά στο «Μπερναμπέου».

Οι δύο μεγάλοι της Ισπανίας έχουν αναμετρηθεί άλλες πέντε φορές σε Σούπερ Καπ, με τη «βασίλισσα» να έχει πάρει τον τίτλο στις τέσσερις εξ αυτών, αλλά να τους Καταλανούς να έχουν πανηγυρίσει τον τίτλο πέρυσι. Η «Μπάρτσα» είναι πολυνίκης με 10 τίτλους σε 17 συμμετοχές, ενώ ακολουθεί η Ρεάλ με 8 τρόπαια σε 4 συμμετοχές.

Οι προηγούμενες αναμετρήσεις σε Σούπερ Κόπα:

1988: Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 2-0, 1-2
1990: Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 1-0, 4-1
1993: Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 3-1, 1-1
1997: Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 1-2, 4-1
2011: Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 2-2, 3-2

πηγή: sportfm.gr

Επαφή Ατλέτικο με Λασανά Ντιαρά!!

Επαφή Ατλέτικο με Λασανά Ντιαρά
Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να αφήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης για τη συμπολίτισσα Ατλέτικο ο Λασανά Ντιαρά. Ο Γάλλος μέσος δεν είναι ικανοποιημένος από το χρόνο συμμετοχής του στη «βασίλισσα» και εξετάζει τις αρκετές προτάσεις που έχει δεχθεί για να συνεχίσει την καριέρα του σε άλλη ομάδα.

Για την απόκτηση του 27χρονου διεθνή από τους «ροχιμπλάνκος» έχει υπάρξει ήδη επαφή με τον μάνατζερ του παίκτη και ο τεχνικός του συλλόγου, Ντιέγκο Σιμεόνε έχει εκφραστεί με τα καλύτερα λόγια για αυτόν και θα ήταν χαρούμενος να τον έχει υπό τις οδηγίες του.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν έδωσε πολλές ευκαιρίες στον «Lass» τη σεζόν που ολοκληρώθηκε στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν εκτιμά τις δυνατότητες του και δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα τον αφήσει να φύγει από το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», αφού τον θεωρεί μια αξιόπιστη λύση.

Το συμβόλαιο του Ντιαρά με τη Ρεάλ προβλέπει αμοιβή 3.5 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο, ενώ ο Γάλλος άσος γνωρίζει ότι υπάρχουν ομάδες που μπορούν να του προσφέρουν μεγαλύτερο ποσό. Ενδιαφέρον για την απόκτηση του έχουν ήδη εκδηλώσει η Τότεναμ, η ρωσική Ανζί, η πρωταθλήτρια Τουρκίας Γαλατασαράι, αλλά και η Παρί Σεν Ζερμέν.

πηγή: sportfm.gr

Επιτέλους… σταμάτησε! (video)

Επιτέλους… σταμάτησε! (video)
Οι λάτρεις των αριθμών μπορούν πλέον να κοιμούνται ήσυχοι… Ο Λιονέλ Μέσι σταμάτησε να σκοράρει, για τον απλούστατο λόγο πως η σεζόν για την Μπαρτσελόνα ολοκληρώθηκε. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ έκανε ταμείο με 73 γκολ στο ενεργητικό του ξεπερνώντας κατά έξι τέρματα το ρεκόρ παραγωγικότητας σε μια σεζόν που κατείχε ο Γκερντ Μίλερ από τη σεζόν 1972/73 με την Μπάγερν.

Ο «Λέο» σκόραρε 50 φορές στο ισπανικό πρωτάθλημα (σε 37 ματς), 14 στο League (11), 3 στο Κύπελλο (6) και 3 στο Σούπερ Καπ Ισπανίας (2), 2 στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων (2) και 1 στο Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ (1).

Ο ηγέτης της Μπαρτσελόνα πέτυχε 42 γκολ με το αριστερό, 10 με το δεξί, 3 με κεφαλιά, 14 με πέναλτι και 3 με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Από το 1ο μέχρι το 15ο λεπτό σκόραρε 6 φορές, από το 16ο μέχρι το 30ο βρήκε δίχτυα 14 φορές, από το 31ο μέχρι το 45ο λεπτό πέτυχε 13 γκολ και μία φορά στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Στο πρώτο τέταρτο της επανάληψης πέτυχε 10 γκολ, στο δεύτερο 11, στο τρίτο 16 και στις καθυστερήσεις του ματς 2.

Αναλυτικά τα παιχνίδια που σκόραρε ο Μέσι:

(14/08/11, Σούπερ Καπ Ισπανίας): Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα 2-2: 1 γκολ.
(17/08/11, Σούπερ Καπ Ισπανίας): Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης 3-2: 2 γκολ.
(26/08/11, UEFA Σούπερ Καπ): Μπαρτσελόνα-Πόρτο 2-0: 1 γκολ.
(29/08/11, πρωτάθλημα): Μπαρτσελόνα-Βιγιαρεάλ 5-0: 2 γκολ.
(17/09/11, πρωτάθλημα): Μπαρτσελόνα-Οσασούνα 8-0: 3 γκολ.
(24/09/11, πρωτάθλημα): Μπαρτσελόνα-Ατλέτικο 5-0: 3 γκολ.
(28/09/11, Ch. League): ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ-Μπαρτσελόνα 0-5: 2 γκολ.
(15/10/11, πρωτάθλημα): Μπαρτσελόνα-Σανταντέρ 3-0: 2 γκολ.
(29/10/11, πρωτάθλημα): Μπαρτσελόνα-Μαγιόρκα 5-0: 3 γκολ.
(0/1/11/11, Ch. League): Βικτόρια Πλζεν-Μπαρτσελόνα 0-4: 3 γκολ.
(06/11/11, πρωτάθλημα): Μπιλμπάο-Μπαρτσελόνα 1-1: 1 γκολ.
(19/11/11, πρωτάθλημα): Μπαρτσελόνα-Σαραγόσα 4-0: 1 γκολ.
(23/11/11, Ch. League): Μίλαν-Μπαρτσελόνα 2-3: 1 γκολ.
(03/12/11, πρωτάθλημα): Μπαρτσελόνα-Λεβάντε 5-0: 1 γκολ.
(18/12/11, Παγκ. Κύπελλο Συλλόγων): Σάντος-Μπαρτσελόνα 0-4: 2 γκολ.
(29/11/11, πρωτάθλημα): Μπαρτσελόνα-Ράγιο Βαγεκάνο 4-0: 1 γκολ.
(04/01/12, Κύπελλο): Μπαρτσελόνα-Οσασούνα 4-0: 2 γκολ.
(15/01/12, πρωτάθλημα): Μπαρτσελόνα-Μπέτις 4-2: 2 γκολ.
(22/01/12, πρωτάθλημα): Μάλαγα-Μπαρτσελόνα 1-4: 3 γκολ.
(02/05/12, πρωτάθλημα): Μπαρτσελόνα-Μάλαγα 4-1: 3 γκολ.
(04/02/12, πρωτάθλημα): Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Σοσιεδάδ 2-1: 1 γκολ.
(14/02/12, Ch. League): Λεβερκούζεν-Μπαρτσελόνα 1-3: 1 γκολ.
(19/02/12, πρωτάθλημα): Μπαρτσελόνα-Βαλένθια 5-1: 4 γκολ.
(26/02/12, πρωτάθλημα): Ατλέτικο-Μπαρτσελόνα 1-2: 1 γκολ.
(07/03/12, Ch. League): Μπαρτσελόνα-Λεβερκούζεν 7-1: 5 γκολ.
(11/03/12, πρωτάθλημα): Σανταντέρ-Μπαρτσελόνα 0-2: 2 γκολ.
(17/03/12, πρωτάθλημα): Σεβίλλη-Μπαρτσελόνα 0-2: 1 γκολ.
(20/03/12, πρωτάθλημα): Μπαρτσελόνα-Γρανάδα 5-3: 3 γκολ.
(24/03/12, πρωτάθλημα): Μαγιόρκα-Μπαρτσελόνα 0-2: 1 γκολ.
(31/03/12, πρωτάθλημα): Μπαρτσελόνα-Μπιλμπάο 2-0: 1 γκολ.
(03/04/12, Ch. League): Μπαρτσελόνα-Μίλαν 3-1: 2 γκολ.
(07/04/12, πρωτάθλημα): Σαραγόσα-Μπαρτσελόνα 1-4: 2 γκολ.
(10/04/12, πρωτάθλημα): Μπαρτσελόνα-Χετάφε 4-0: 1 γκολ.
(14/04/12, πρωτάθλημα): Λεβάντε-Μπαρτσελόνα 1-2: 2 γκολ.
(29/04/12, πρωτάθλημα): Ράγιο Βαγεκάνο-Μπαρτσελόνα 0-7: 2 γκολ.
(05/05/12, πρωτάθλημα): Μπαρτσελόνα-Εσπανιόλα 4-0: 4 γκολ.
(25/05/12, Κύπελλο): Μπαρτσελόνα-Μπιλμπάο 3-0: 1 γκολ.

Δείτε τα 73 φετινά γκολ του Μέσι:



πηγή: sportfm.gr

Προτάθηκε ο Χιμένεθ, αλλά…!

Προτάθηκε ο Χιμένεθ, αλλά…
Ο Γιώργος Δώνης άφησε «ορφανή» τη θέση του προπονητή στον Ατρόμητο και όπως είναι λογικό οι προτάσεις αρχίζουν να φτάσουν στο Περιστέρι. Η τελευταία αφορά στον Μανόλο Χιμίνεθ, ο οποίος ακόμα δεν τα έχει βρει με την Σαραγόσα για την ανανέωση του συμβολαίου του.

Ο Χιμένεθ, ο οποίος έχει εργαστεί στη χώρα μας, στην ΑΕΚ, είναι πολύ πιθανό να μείνει ελεύθερος, αν δεν επέλθει οριστική συμφωνία με την ισπανική ομάδα, όμως ακόμα και αυτό να συμβεί, δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να εργαστεί στο Περιστέρι.

Στον Ατρόμητο, βρίσκεται σε συνεχείς αναζητήσεις του νέου τεχνικού που θα μπορέσει να στηρίξει το πλάνο Δώνη, όμως ο Χιμένεθ, δεν φαίνεται, τουλάχιστον, σε πρώτη φάση, να ενδιαφέρει τους «κυανόλευκους». Η σχετική λίστα έχει πολλά ονόματα, όπως Μπάγιεβιτς, Μπόλονι, Λίνεν, όχι όμως και το όνομα του Μανόλο.

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται εξελίξεις καθώς στο Περιστέρι, θέλουν να τελειώσουν με το συγκεκριμένο θέμα, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, για να μπει σε εφαρμογή και το μεταγραφικό πλάνο.

πηγή: sportfm.gr

Η «κατάρα» της Μπιλμπάο!!

Η «κατάρα» της Μπιλμπάο
Έπαιξε μεγάλη μπάλα φέτος και ειδικά στο Γιουρόπα Λιγκ, όλοι τη θαυμάσαμε. Ωστόσο, κάποιος ή κάτι πρέπει να είχε στοιχειώσει την Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Δεν εξηγείται αλλιώς ότι στα παιχνίδια της, που είτε η ίδια πάλευε για κάποιο τίτλο, είτε ο αντίπαλος της… καθάριζε και μαθηματικά έναν τίτλο, έχανε με σκορ 3-0.

Ξεκίνημα από το παιχνίδι του πρωταθλήματος, όπου οι Βάσκοι φιλοξένησαν τη Ρεάλ Μαδρίτης στο «Σαν Μαμές» και με νίκη οι Μαδριλένοι κατακτούσαν και μαθηματικά το πρωτάθλημα Ισπανίας. Ε, το αποτέλεσμα, 3-0 υπέρ της «βασίλισσας».

Συνέχεια παίρνει ο τελικός του Γιουρόπα Λιγκ, όπου στη «μάχη» των ισπανικών ομάδων, η Ατλέτικο Μαδρίτης κατέκτησε την κούπα και πάλι με το ίδιο σκορ, 3-0.

Τέλος, ο τελικός του Κυπέλλου με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί δεν άφησαν και πολλά περιθώρια να αμφισβητηθεί η κυριαρχία τους και από νωρίς προηγήθηκαν 3-0, το οποίο έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, στο «αντίο» του Πεπ Γκουαρντιόλα.

πηγή: sportfm.gr

Θέλει Μάντζιο ο Αστέρας!

Θέλει Μάντζιο ο Αστέρας
Ο Βαγγέλης Μάντζιος είναι ψηλά στην μεταγραφική λίστα του Αστέρα Τρίπολης για την κορυφή της επίθεσης. Ο Έλληνας επιθετικός αρέσει πολύ στον Σάκη Τσιώλη και είναι παίκτης που μπορεί να υποστηρίξει τον ρόλο που θέλει ο Καρδιτσιώτης τεχνικός.

Ο Μάντζιος είναι στο ίδιο στυλ με τον Περόνε και αυτό βοηθάει ακόμα περισσότερο στην απόκτησή του. Το πρόβλημα που υπάρχει αυτή την στιγμή και κολλάει την μεταγραφή είναι στο οικονομικό. Ο παίκτης έχει δεχθεί πρόταση, όμως οι απαιτήσεις του είναι υψηλές και δεν αποκλείεται αν δεν αλλάξει κάτι, να μην προχωρήσει η περίπτωσή του. Αν, όμως, αποφασίσει να κάνει μείωση στις αποδοχές που αξιώνει, τότε ο «γάμος» θα είναι σίγουρος.

πηγή: sportfm.gr

«Δεν έχουμε καταλήξει σε διακανονισμό»

«Δεν έχουμε καταλήξει σε διακανονισμό»
Δεν έχει αποσύρει την προσφυγή που έχει κάνει ο Στεφάν Ντεμόλ στην FIFA για τα οφειλόμενα που του χρωστά ο ΠΑΣ Γιάννινα, όπως έκανε γνωστό ο Βέλγος τεχνικός. Ο πρώην προπονητής των Ηπειρωτών μίλησε σε αθλητική ιστοσελίδα και έκανε λόγο πως ήρθε στην Ελλάδα για να μαζέψει τα τελευταία του πράγματα από τα Γιάννενα, επισημαίνοντας πως δεν έχει υπάρχει κάποιο νεότερο όσον αφορά στο αν κατέληξαν σε διακανονισμό οι δύο πλευρές.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Στεφάν Ντεμόλ στην ιστοσελίδα passports:

-Καταρχήν, να σας καλωσορίσουμε στα Γιάννενα και να σας ρωτήσουμε για τους λόγους αυτού του ταξιδιού...

«Ήρθα στα Γιάννενα για να μαζέψω τα πράγματα που άφησα στο σπίτι μου όταν έφυγα από την πόλη τον περασμένο Δεκέμβριο. Αυτός είναι ο κύριος λόγος που βρίσκομαι εδώ αλλά και να δω από κοντά τους φίλους που έχω στα Γιάννενα».

-Έγινε κάποια συνάντηση με τη διοίκηση του ΠΑΣ καθώς υπάρχει αυτό το θέμα με την προσφυγή σας στη FIFA; Έγιναν προσπάθειες διακανονισμού των οφειλών;

«Επισήμως δεν συνάντησα κανέναν από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ανεπίσημα συνάντησα τον κύριο Σουκοβέλο γιατί συγκαταλέγεται στους φίλους μου. Η συνάντησή μας λοιπόν ήταν φιλική κι όχι επίσημη».

-Υπάρχουν νεότερα για το θέμα του διακανονισμού;

«Όχι δεν υπάρχουν νέα πάνω σε αυτό το θέμα. Οι άνθρωποι του ΠΑΣ Γιάννινα προσπάθησαν να έρθουν σε επαφή μαζί μου στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Ο πρόεδρος και η γυναίκα του μου τηλεφώνησαν αυτοπροσώπως αλλά και ο Βαγγέλης Αγγελής, αυτός όχι άμεσα αλλά μέσω τρίτων και προσπάθησαν να βρουν λύση αλλά δεν καταλήξαμε σε συμφωνία».

-Ισχύει ότι στα λεφτά που διεκδικείτε από τον ΠΑΣ υπάρχει και το πριμ παραμονής;

«Όχι, δεν προβλέπονταν κάτι τέτοιο στο συμβόλαιο που είχαμε υπογράψει».

-Μετά τη φυγή σας παρακολουθήσατε τους αγώνες της ομάδας; Αν ναι, ποια η άποψή σας για την πορεία της στο δεύτερο γύρο, την τελική θέση αλλά και γενικά για τη Super League;

«Νομίζω ότι έκανα μια σαφή δήλωση στο site σας πριν 2 εβδομάδες. Είμαι χαρούμενος για τους ανθρώπους του ΠΑΣ, τους ποδοσφαιριστές και τους οπαδούς. Εκτιμώ πάρα πολύ τη δουλειά που έκανε μετά από μένα ο Άγγελος Αναστασιάδης. Η παραμονή του ΠΑΣ ήταν μια λογική εξέλιξη και είμαι χαρούμενος για αυτό».

-Όταν αποχωρήσατε εσείς η ομάδα ήταν και τότε πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού αλλά δεν έπαιζε καλό ποδόσφαιρο. Με το νέο προπονητή, με μηδαμινή μεταγραφική ενίσχυση και ταυτόχρονη αποχώρηση κάποιων ποδοσφαιριστών, η ομάδα εμφανίστηκε βελτιωμένη και πήρε αποτελέσματα και εκτός έδρας. Τι πιστεύετε ότι άλλαξε ο νέος τεχνικός;

«Στο ξεκίνημα του Αναστασιάδη, ο ΠΑΣ έχασε 10 παιχνίδια (σ.σ. 5 ήττες και 1 ισοπαλία με ΟΦΗ πριν τη νίκη-ξέσπασμα με τον Παναιτωλικό). Όμως με τη νέα χρονιά τα πήγαν περίφημα. Άλλωστε η ποιότητα υπήρχε ήδη για να πετύχουν ό,τι πέτυχαν στο τέλος».

-Ο Άγγελος Αναστασιάδης μετά την έλευσή του μιλώντας σε συνεντεύξεις Τύπου έκανε λόγο για χάος στα αποδυτήρια και πλήρη απειθαρχία. Το σχόλιό σας;

«Ο Αναστασιάδης ήρθε ένα μήνα μετά τη δική μου απομάκρυνση, οπότε δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τι μεσολάβησε στη διάρκεια αυτού του μήνα. Να γνωρίζετε όμως ότι όταν οι παίχτες είναι απλήρωτοι, στα αποδυτήρια επικρατεί πάντα μουρμούρα και αναβρασμός».

-Κατηγορηθήκατε ότι κάνατε κάποιες καταγγελίες εκ των υστέρων και όχι όντας προπονητής της ομάδας που θα είχαν και ουσιαστική βάση. Τι απαντάτε;

«Τίποτα. Οι άνθρωποι που τα λένε αυτά δεν έχουν καμία σχέση με το ποδόσφαιρο. Όταν προπονείς μια ομάδα, δεν βγαίνεις να πεις δημόσια τα κακά πράγματα. Τα φυλάς για το εσωτερικό της ομάδας και προσπαθείς να τα τακτοποιήσεις εσωτερικά. Έτσι λειτουργούν οι ομάδες και οι οικογένειες. Φαίνεται πως κάποιοι σκέφτονται διαφορετικά από μένα».

-Γράφτηκε και ακούστηκε ότι ο Μαμαντού Μπακαγιόκο ήταν δική σας επιλογή και χρεώνεστε εσείς την αποτυχία αυτής της μεταγραφής. Ισχύει κάτι τέτοιο;

«1,5 χρόνο στον ΠΑΣ ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έφερα ήταν ο Πολ Κεϊτά. Σε όλες τις υπόλοιπες μεταγραφές ζητήθηκε η άποψή μου αλλά δεν αποφάσισα εγώ».

-Η προσωπική σας επιλογή, ο Κεϊτά, την πρώτη χρονιά τα πήγε περίφημα. Φέτος όμως υπέπεσε σε αρκετά πειθαρχικά παραπτώματα τόσο με σας όσο και με τον Άγγελο Αναστασιάδη. Πώς το εξηγείτε;

«Ο Κεϊτά όπως και αρκετούς άλλους νέους ποδοσφαιριστές είναι πιο δύσκολο να τους προπονήσεις σε σχέση με πιο έμπειρους παίχτες. Επίσης είναι απίστευτα πιο δύσκολο να προπονήσεις παίχτες που είναι απλήρωτοι με σύγκριση με παίχτες που είναι πληρωμένοι. Στην τελική, κάθε προσωπικότητα είναι διαφορετική και έχει τις ιδιοτροπίες της».

-Είπατε προηγουμένως ότι οι μεταγραφές δεν ήταν δικές σας αποφάσεις αλλά συνυπολογιζόταν η γνώμη σας. Είχατε παρεμβάσεις και πιέσεις, άμεσες ή έμμεσες, στον καταρτισμό της 11άδας για τη χρησιμοποίηση κάποιων συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών και τον παραγκωνισμό άλλων;

«Όχι άμεσα αλλά είναι γνωστό σε όλους ότι τα προβλήματά μου άρχισαν όταν μερικοί νέοι παίχτες που αποκτήθηκαν δεν πήραν χρόνο συμμετοχής. Αυτό είναι μια έμμεση παρέμβαση στα εσωτερικά της ομάδας».

-Υπάρχουν εξωδιοικητικοί παράγοντες στον ΠΑΣ που προσπαθούν να έχουν λόγο και να επιβληθούν στα τεκταινόμενα της ομάδας; Σας ρωτάω γιατί και ο κ. Αναστασιάδης φεύγοντας μίλησε για κάποιες αλλαγές που δεν ήταν έτοιμη να κάνει η διοίκηση του ΠΑΣ.

«Δυστυχώς αυτό συμβαίνει και σε άλλες ομάδες, όχι μόνο στον ΠΑΣ. Πάντα ήλπιζα ότι ο κ. Χριστοβασίλης ήταν αρκετά δυνατός για να αντισταθμίσει αυτές τις επιρροές αλλά προφανώς δεν είναι. Έχω μείνει με την απορία αν συμφωνεί τελικά ή όχι με αυτές τις επιρροές ή είναι αδύναμος να τις αντιμετωπίσει».

-Υπήρξαν παίχτες όπως ο Βίλα που δεν ήταν στα αρχικά σας πλάνα στο πρώτο μισό της περιόδου, έκαναν όμως ένα εκπληκτικό δεύτερο γύρο. Πιστεύετε ότι αδικήσατε κάποιους παίχτες;

«Συμφωνώ για τον Βίλα που έκανε φανταστικά παιχνίδια αλλά δεν είναι αλήθεια ότι αδίκησα κάποιους. Απλά υπάρχουν μερικοί παίχτες που χρειάζονται μεγαλύτερο χρόνο προσαρμογής από κάποιους άλλους γι' αυτό δεν ήταν στα βασικά πλάνα. Δεν ήταν όλοι όπως ο Λίλα ή ο Πατσατζόγλου που μπήκαν κατευθείαν στα βαθιά παίζοντας από το πρώτο λεπτό. Ο Βίλα και ο Μπεσέρα χρειάστηκαν περισσότερο χρόνο για να προσαρμοστούν. Όταν όμως μπήκαν στο κλίμα της ομάδας είδαμε ότι προσέφεραν πάρα πολλά».

-Πόσο αληθή είναι τα σενάρια προπονητολογίας για το πρόσωπό σας που μιλούν για τον πάγκο ομάδας της Super League;

«Μετά τον ΠΑΣ εργάστηκα στη Brussels, ομάδα με έδρα 12 χιλιόμετρα από το σπίτι μου, στην οποία αγωνίστηκε και ο γιος μου για 2 χρόνια. Ήταν μια χάρη στον πρόεδρο της ομάδας που είναι φίλος μου. Ήταν σε άσχημη βαθμολογική θέση και τους βοήθησα να μείνουν στη Β' Εθνική. Πλέον είμαι ελεύθερος και δηλώνω ανοιχτός να συζητήσω με τον οποιονδήποτε. Μου αρέσει η χώρα σας, πέρασα πολύ όμορφα εδώ».

-Θα συνεργαζόσασταν μελλοντικά με τον ΠΑΣ υπό αυτό το καθεστώς;

«Με τον ΠΑΣ Γιάννινα σίγουρα ναι. Με το υπάρχον καθεστώς όπως λέμε και στη χώρα μου, τραβάω τζόκερ, δηλαδή ούτε ναι ούτε όχι».

-Επειδή προπονήσατε τον ΠΑΣ για 1,5 χρόνο και γνωρίζετε τα καλώς και τα κακώς κείμενα αυτής της ομάδας τι πρέπει να αλλάξει για να μην παλεύει για την παραμονή της αλλά να διεκδικεί το κάτι παραπάνω που της αξίζει, δηλαδή την έξοδο στην Ευρώπη;

«Παραμένω ο μακροβιότερος προπονητής των τελευταίων 15 χρόνων στον ΠΑΣ. Όταν ήρθα στην παρουσίασή μου ο πρόεδρος εξέφρασε την επιθυμία να σταματήσει αυτή η συνεχής εναλλαγή προπονητών και να δουλεύουν αυτοί για μακρά χρονικά διαστήματα. Εγώ ήμουν προετοιμασμένος για αυτό αλλά τελικά αποδεικνύεται μετά και τη φυγή Αναστασιάδη ότι δεν πήραν την ευκαιρία να αλλάξουν τα κακώς κείμενα και να προχωρήσει η ομάδα για το κάτι παραπάνω».

-Κλείνοντας ένα μήνυμα στους φίλους σας στα Γιάννενα και στους φιλάθλους του ΠΑΣ...

«Συνάντησα τους περισσότερους φίλους μου εδώ. Τον Λάκη Παπαγγέλη, τον Γιάννη Τάτση, τον Αποστόλη Παπαδημητρίου, τον Γιώργο Λαδιά και άλλους. Στους φίλους του ΠΑΣ θέλω να πω ότι έχω πολύ ευχάριστες αναμνήσεις από αυτό τον 1,5 χρόνο που πέρασα μαζί τους και θα δούμε. Πού ξέρετε, στο μέλλον μπορεί να ξανασυναντηθούν οι δρόμοι μας».

Στη Φενέρ ο Τοπάλ!!

Στη Φενέρ ο Τοπάλ!
Παίκτης της Φενερμπαχτσέ θα πρέπει να θεωρείται ο Μεχμέτ Τοπάλ, σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο.

Η ομάδα της Κωνσταντινούπολης φέρεται να έχει συμφωνήσει σε όλα με τη Βαλένθια για την παραχώρηση του 26χρονου αμυντικού μέσου, με το κόστος της μεταγραφής να φτάνει στα έξι εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα, ο Τοπάλ αναμένεται να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο μόλις ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Τουρκίας.

Τη φετινή χρονιά, ο 26χρονος αμυντικός μέσος μετρούσε 33 συμμετοχές και δύο τέρματα, με τη φανέλα της Βαλένθια.

πηγή: sportfm.gr

Αποχωρεί το 2013 ο Φέργκιουσον!!

Αποχωρεί το 2013 ο Φέργκιουσον!
Απάντηση στο ερώτημα που «βασανίζει» εκατομμύρια οπαδούς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έδωσε ο Ντέιβ Γουέλαν, με τον ιδιοκτήτη της Γουίγκαν να αποκαλύπτει ότι ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έχει αποφασίσει να αποχωρήσει από τους πάγκους το καλοκαίρι του 2013.

Ο Γουέλαν γνωρίζεται από παλιά με τον Σκωτσέζο τεχνικό και ισχυρίζεται ότι ο προπονητής της Γιουνάιτεντ θα αποχωρήσει από τους πάγκους το επόμενο καλοκαίρι, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος έχει τονίζει ότι θα μείνει ακόμη 3 χρόνια στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Όλα αυτά έρχονται, μία εβδομάδα μετά την εσπευσμένη εισαγωγή του Φέργκιουσον σε νοσοκομείο, μετά από ακατάσχετη αιμορραγία στη μύτη, λίγες ώρες πριν βρεθεί σε δεξίωση στη Γλασκώβη.

«Μετά το τέλος της επόμενης σεζόν, ο Σερ Άλεξ θα αποχωρήσει. Η πίεση παίζει μεγάλο ρόλο, ειδικά εάν είσαι για καιρό σε τόσο υψηλό επίπεδο», τόνισε ο ιδιοκτήτης της Γουίγκαν για να αναφερθεί στα προβλήματα υγείας του Σκωτσέζου: «Τρόμαξε λίγο και αυτό με κάνει να πιστεύω ότι το σκεφτεί σοβαρά το να σταματήσει. Νομίζω ότι θα συνειδητοποιήσει ότι δεν υπάρχει νόημα να ρισκάρει».

Πηγή: england365.gr

Το ξανάκανε!!

Το ξανάκανε!
Το δεύτερο ατομικό του μετάλλιο (και τέταρτο συνολικά για τα ελληνικά χρώματα) πανηγυρίζει ο Παναγιώτης Σαμιλίδης, ο οποίος εξελίσσεται σε πρόσωπο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κολύμβησης. Ο Έλληνας πρωταθλητής μετά τα 200 μ. πρόσθιο κατέκτησε την τρίτη θέση και το χάλκινο και στα 50μ του ίδιου στιλ με χρόνο 27.64.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Σλοβένος Ντούγκονιτς τερματίζοντας σε 27.32, ενώ ο Ιταλός Σκοτσολι ήρθε δεύτερος με χρόνο 27.49.

πηγή: sportfm.gr

Βγάλτε τις φανέλες και φύγετε από ‘δω!!

Βγάλτε τις φανέλες και φύγετε από ‘δω!
Δεν είναι ότι δεν τις ματώσανε.

Ότι δεν τις τίμησαν.

Άλλωστε, δεν τις φόρεσαν ακόμα.

Είναι που οι περισσότερες απ’ αυτές δεν θα ενοχλούσε κανέναν να μείνουν κλειδωμένες στις ντουλάπες.

Το sport-fm.gr μιμείται την αυστηρότητα (και μόνο) σχεδιαστών μόδας και στιλιστών και κράζει ανελέητα την… κολεξιόν του Euro 2012.

Γράφει ο Γιώργος Μαραθιανός

Διότι είσαι, ας πούμε, Γάλλος. Θες να δείξεις πως επιστρέφεις δυναμικά.

Ε, πώς θα πουλήσεις νταηλίκι, μεσιέ, με το αναποφάσιστο μπλεδάκι που θυμίζει πρόγραμμα τηλεόρασης όταν έχει χαλάσει η κεραία;

Ή είσαι Γερμανός. Και εκτός του ότι κανείς δεν καταλαβαίνει αν φοράς καινούργια ή την ίδια με αυτή του Μπίρχοφ το ’96, μας μοστράρεις εναλλακτική την… τσόχα! Να τη δει και κανένας τζογαδόρος στην εξέδρα να παίξει πάνω σου τα ρέστα του!

Θα πει κανείς, βέβαια, πως καλύτερα τα ρέστα, παρά να παίξουν πάνω σου σκάκι. Διότι ok, πνευματώδες το παιχνίδι, πουλάς ενδεχομένως μούρη σε γκομενάκια αν το κατέχεις, αλλά φανέλες (μετά από τόσα χρόνια) έχεις σταματήσει να πουλάς, ρε Κροατία. Εκτός κι αν θες να γίνεις Αγγλία. Που είναι αποφασισμένη ν’ αποδείξει σε κάθε διοργάνωση πως η φανέλα της μπορεί να γίνει ακόμα πιο… λευκή!

Ή σαν την Ιταλία -που η πρώτη της εμφάνιση μπορεί να σε κάνει να νοσταλγήσεις ακόμα και το περίφημο κολλητό μπλουζάκι που αναδείκνυε ως και στομαχική διαταραχή.

Και μιας και το ‘φερε η κουβέντα -για ανακατατάξεις στομάχου- η φανέλα της Πορτογαλίας δεν κρίνεται. Διότι αυτό που ενδιαφέρει δεν είναι το σχέδιο. Είναι κυρίως η απορροφητικότητα σε δάκρυα σεσημασμένου «κατρουλή» σούπερ σταρ.

Κατά τ’ άλλα, η φανέλα της Πολωνίας δεν σχολιάζεται. Το sport-fm.gr δεν έχει τόσο θράσος να το κάνει όταν την έχει φορέσει ο Ρότζερ Γκερέιρο. Ούτε λόγια να αναφερθεί όπως θα του έπρεπε στο τρισχαριτωμένο σιελάκι της δεύτερης της Ισπανίας.

Έχει να ομολογήσει, όμως, ότι οι πανομοιότυπες Σουηδίας και Ουκρανίας αποτελούν (δυο ακόμα) λόγους προτροπής στις κυρίες τους που θα βρίσκονται στην εξέδρα… να τις βγάλουν. Ότι δεν θα στενοχωρηθεί καθόλου αν εκείνες της Ρωσίας αποφασίσουν να τις μιμηθούν.

Και ότι ξεπερνώντας τις αμφιβολίες που δημιουργεί η φανέλα της Ιρλανδίας πως είναι (κι εκείνο) μεθυσμένο, κατέληξε σε ετυμηγορία: Στο γήπεδο δεν είναι σίγουρο ότι τους κοντράρουμε, αλλά σε… συνολάκι «τη λέμε» στα ίσια -ως Ελλάδα- στους «οράνιε»!

πηγή: sportfm.gr

Θετικό «τεστ» για Ιρλανδία!

Θετικό «τεστ» για Ιρλανδία!
Σε πολύ καλό δρόμο, λίγες μέρες πριν την έναρξη του Euro 2012, βρίσκεται η εθνική ομάδα της Ιρλανδίας, που νίκησε σε φιλικό παιχνίδι την αντίστοιχη της Βοσνίας με 1-0!

Η ομάδα του Τζιοβάνι Τραπατόνι μπορεί να μην «θάμπωσε» με την εικόνα της, αλλά στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα φάνηκε σοβαρή και έτοιμη, με ορισμένες «πινελιές», να πάει στα τελικά της διοργάνωσης με υψηλές βλέψεις! Οι φιλοξενούμενοι Βόσνιοι παρέταξαν όλα τα πρωτοκλασάτα ονόματά τους και δημιούργησαν αρκετές φορές επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Γουέστγουντ, όμως καμία από αυτές δεν κατέληξε στα δίχτυα των γηπεδούχων!

Από τη μεριά τους, οι Ιρλανδοί μπορεί να μην είχαν πολλές τελικές προσπάθειες, όμως κατάφεραν στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου να… προειδοποίησουν την αντίπαλη εστία! Στο 48’ ο ΜακΓκίντι δέχτηκε την κεφαλιά πάσα του Ντόιλ, όμως το σουτ του χτύπησε στο δοκάρι των Βόσνιων!

Λίγο πριν το τέλος του αγώνα, ο Λονγκ δέχτηκε τη σέντρα και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, χαρίζοντας τη νίκη στους Ιρλανδούς (77’).

*Οι άνθρωποι της Ιρλανδίας καρδιοχτύπησαν στο 12’ όταν ο Ρόμπι Κιν δέχτηκε ένα σκληρό μαρκάρισμα και βγήκε από το γήπεδο. Τέλος καλό, όλα καλά όμως καθώς ο έμπειρος επιθετικός μπήκε στον αγωνιστικό χώρο λίγα λεπτά αργότερα.

Οι συνθέσεις του αγώνα

Ιρλανδία: Γουέστγουντ – ΜακΣέιν(Κέλι 78’), Νταν(Λέτζερ 70΄), Ο΄Ντι, Γουόρντ – Νταφ(ΜακΓκίντι 46’), Γουέλαν(Άντριους 46’), Γκίμπσον, ΜακΚλιν – Κιν(Λονγκ 63’), Ντόιλ (Γουόλτερς 63’)

Βοσνία: Μπέγκοβιτς – Μεντούνζανιν(Στεφάνοβιτς 46’), Πάντζα, Γιάχιτς, Μούζντα (Ζαχίροβιτς 56’)– Πιάνιτς, Μισίμοβιτς(Αλίσπαχιτς 81’), Ράχιμιτς (Βράνιτς 46’), Λούλιτς – Τζέκο, Ιμπίσεβιτς (Βράνιες 70΄)

Πηγή: www.england365.gr

Πασιένσια: «Μόνο με τον Ολυμπιακό μίλησα»

Πασιένσια: «Μόνο με τον Ολυμπιακό μίλησα»
Την φημολογία που τον ήθελε να είναι σε διαπραγματεύσεις με τον Ολυμπιακό, επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά ο Ντομίνγκος Πασιένσια. Ο Πορτογάλος τεχνικός με νέες δηλώσεις του στο RTP διέψευσε πως έχει πρόταση από την Άστον Βίλα, όμως άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. Θυμίζουμε πως ο πρώην τεχνικός της Σπόρτινγκ ήταν «πρώτο» όνομα στα ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, όμως η περίπτωσή του δεν προχώρησε.

«Είμαι σε συζητήσεις με άλλες ομάδες, ωστόσο μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό μόνο το ενδιαφέρον απ΄τον Ολυμπιακό. Δεν έχω έρθει σε συμφωνία για την τεχνική ηγεσία της Άστον Βίλα», τόνισε ο Πασιένσια, ο οποίος πριν από αρκετό διάστημα παρουσιαζόταν ως το ακλόνητο φαβορί να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού, όμως οι απαιτήσεις του (οικονομικό και βοηθούς που ήθελε) τον έβγαλαν από την σχετική λίστα.

Παράλληλα ο 43χρονος προπονητής αναφέρθηκε και στην προηγούμενη ομάδα του, την Σπόρτινγκ Λισαβόνας, από την οποία αποχώρησε τον περασμένο χειμώνα: «Ήμουν περήφανος που ήμουν προπονητής της Σπόρτινγκ. Είναι ένας μεγάλος σύλλογος και είμαι χαρούμενος που άνοιξε η συγκεκριμένη «πόρτα» για μένα».

πηγή: sportfm.gr

Μασάδο: «Καλύπτει τις φιλοδοξίες μου ο Ολυμπιακός»

Μασάδο: «Καλύπτει τις φιλοδοξίες μου ο Ολυμπιακός»
Θέλει να παίξει στον Ολυμπιακό και το δείχνει σε κάθε του δήλωση. Ο λόγος για τον Πάουλο Μασάδο της Τουλούζ, ο οποίος μίλησε στη Real News για το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στους Πειραιώτες και εξέφρασε, για πολλοστή φορά, την επιθυμία του, να συμβεί κάτι τέτοιο. Ο Γάλλος μέσος, τόνισε πως ξέρει τα πάντα για τους πρωταθλητές Ελλάδας και ότι ο σύλλογος καλύπτει απόλυτα τις φιλοδοξίες του.

«Είμαι πολύ χαρούμενος για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού. Ξέρω πως πρόκειται για έναν πολύ μεγάλο σύλλογο και πολύ επιτυχημένο. Είναι η καλύτερη ελληνική ομάδα και ένας σύλλογος που τυγχάνει σεβασμού στην Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός είναι πραγματικά μια ομάδα που καλύπτει απόλυτα τις δικές μου φιλοδοξίες», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Μασάδο, φέρεται να είναι ο νούμερο ένα στόχος των «ερυθρόλευκων» και σύντομα αναμένονται εξελίξεις. Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι δύο σύλλογοι (Ολυμπιακός και Τουλούζ) έχουν κάνει τις πρώτες επαφές, ενώ όπως φαίνεται, η επιθυμία του παίκτη, είναι κάτι παραπάνω από δεδομένη.

πηγή: sportfm.gr

Σε πρώτο πλάνο η αδειοδότηση!!

Σε πρώτο πλάνο η αδειοδότηση
Το πιο σημαντικό θέμα που απασχολεί τους ανθρώπους του ΟΦΗ, αυτή την στιγμή είναι μόνο η αδειδότηση, καθώς αυτή θα κρίνει το μέλλον του συλλόγου της Κρήτης. Έτσι, σε… δεύτερη μοίρα περνάει η παραμονή του Νίκου Αναστόπουλου, με τον οποίο θα γίνουν συζητήσεις για το αν θα συνεχίσει στην ομάδα του Ηρακλείου και τη νέα σεζόν.

Ωστόσο, τίποτα δεν είναι σίγουρο καθώς μπορεί και οι δύο πλευρές να θέλουν να συνεχίσουν την συνεργασία τους, αλλά λόγω των πολλών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ΠΑΕ θα του προτείνει να μείνει μεν, με μείωση αποδοχών δε.

πηγή: sportfm.gr

Ανακοίνωσαν αποστολή οι «οράνιε»

Ανακοίνωσαν αποστολή οι «οράνιε»
Την αποστολή για το προσεχές Euro ανακοίνωσε ο τεχνικός της Ολλανδίας Μπερτ Φαν Μάρβαϊκ. Οι «οράνιε» θα ταξιδέψουν στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας με όλα τους στα αστέρια, ενώ στο αεροπλάνο δεν θα μπουν οι Ανίτα, Λενς, Μάχερ και Σιμ Ντε Γιονγκ.

Οι περισσότεροι εκ των εκλεκτών του Φαν Μάρβαϊκ αγωνίζονται στο εξωτερικό (16 από τους 23), ενώ ο πρωταθλητής Ολλανδίας, Άγιαξ, εκπροσωπείται από μόλις έναν ποδοσφαιριστή, τον Γκρέγκορι Φαν Ντερ Βιλ.

Αναλυτικά οι 23 της αποστολής:

Τερματοφύλακες: Τιμ Κρουλ (Νιούκαστλ), Μάρτεν Στεκέλενμπουργκ (Ρόμα), Μίχελ Φορμ (Σουόνσι).

Αμυντικοί: Γιόρις Ματάισεν (Μάλαγα), Τζον Χάιτινχα (Έβερτον), Βίλφρεντ Μπουμά (Αϊντχόφεν), Καλίντ Μπουλαρούζ (Στουτγκάρδη), Γκρέγκορι Φαν Ντερ Βιλ (Άγιαξ), Ρον Φλάαρ (Φέγενορντ), Γιέτρο Βίλεμς (Αϊντχόφεν).

Μέσοι: Ραφαέλ Φαν Ντερ Φάαρτ (Τότεναμ), Γουέσλεϊ Σνάιντερ (Ίντερ), Μαρκ Φαν Μπόμελ (Αϊντχόφεν), Νάιτζελ Ντε Γιόνγκ (Μάντσεστερ Σίτι), Ιμπραΐμ Αφελάι (Μπαρτσελόνα), Στιν Σάαρς (Σπόρτινγκ Λισαβόνας), Κέβιν Στρούτμαν (Αϊντχόφεν), Αριεν Ρόμπεν (Μπάγερν), Λουσιάνο Νάρσινχ (Χέρενφεν).

Επιθετικοί: Ντιρκ Κάουτ (Λίβερπουλ), Ρόμπιν Φαν Πέρσι (Άρσεναλ), Κλάας-Γιάν Χούντελααρ (Σάλκε), Λουκ Ντε Γιόνγκ (Τβέντε).

πηγή: sportfm.gr

Παπασταθόπουλος: «Μακάρι να ζήσουμε ένα… 2004»!

Παπασταθόπουλος: «Μακάρι να ζήσουμε ένα… 2004»!
Το καλύτερο δυνατό είναι στόχος της Εθνικής Ελλάδας στο Euro 2012, όπως δήλωσε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. «Πάμε για το καλύτερο δυνατό. Μακάρι να μας αξιώσει όλα τα παιδιά ο Θεός να ζήσουμε ανάλογες στιγμές με εκείνες του 2004», τόνισε ο διεθνής στόπερ της Βέρντερ Βρέμης. «Το καλό κλίμα και η αμυντική λειτουργία είναι τα ατού μας», πρόσθεσε.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος στη «Real News»

Το θυμάσαι έντονα το 2004, έτσι;

«Εννοείται, ποιός το ξεχνάει; Τρέχαμε, θυμάμαι, στους δρόμους με σημαίες, φωνάζαμε, κάναμε σαν τρελοί. Δεν μας περίμενε κανείς να βγούμε πρώτοι κι, όμως, κατακτήσαμε την Ευρώπη».

Kαι τώρα; Πάμε σαν άλλοτε; Σαν τότε;

«Πάμε για το καλύτερο δυνατό. Μακάρι να μας αξιώσει όλα τα παιδιά ο Θεός να ζήσουμε τέτοιες, ανάλογες στιγμές. Mας περιμένει επίπονη αποστολή, γιατί οι αντίπαλοι είναι πολλοί και δύσκολοι, όμως δεν πρόκειται να τα παρατήσουμε ούτε λεπτό».

Μια μέρα μετά την πρεμιέρα με την Πολωνία (8/6) έχεις γενέθλια. Τι δώρο περιμένεις;

«Αν ξεκινήσουμε νικηφόρα με τους διοργανωτές θα είναι το ιδανικό. Αψογο δώρο, σίγουρα (γέλια). Ακολουθούν Τσέχοι και Ρώσοι. Γενικά πιστεύω ότι αν καταφέρουμε και περάσουμε στην δεύτερη φάση, όλα μπορούν να συμβούν. Πρέπει, όμως, να είμαστε προσγειωμένοι και απόλυτα συγκεντρωμένοι στην προσπάθειά μας».

Είναι η καλύτερη στιγμή στην καριέρα σου η συμμετοχή στο Euro;

«Μετά το Μουντιάλ πρόκειται για την κορυφαία διοργάνωση στην Ευρώπη, σε επίπεδο εθνικών ομάδων. Είναι πολύ μεγάλη στιγμή, το δίχως άλλο».

Ποιούς θεωρείς φαβορί για τον τίτλο;

«Εντάξει, Ισπανία, Γερμανία και Ολλανδία είναι ένα κλικ πάνω από τους υπόλοιπους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι Ιταλοί και Αγγλοι αποτελούν αμελητέα ποσότητα. Προβλέπω σκληρές μάχες, θέλει και τύχη ασφαλώς για να προχωρήσεις»

Πλεονεκτήματα και αδυναμίες μας.

«Το καλό κλίμα και η αμυντική λειτουργία είναι τα ατού μας. Υστερούμε, νομίζω, στον δημιουργικό τομέα και στην κατοχή μπάλας, όμως με τις προπονήσεις θα διορθωθούμε έγκαιρα».

Κεφάλαιο Σωκράτης. Ευχαριστημένος στην Βέρντερ;

«Σούπερ. Περνάω πολύ καλά και θα συνεχίσω εδώ τουλάχιστον για έναν ακόμη χρόνο. Εχω προσαρμοστεί, τα πάντα είναι οργανωμένα και στόχος μου είναι να εξελίσσομαι».

Κρούσεις από Ελλάδα είχες;

«Αυτά που διαβάζεις εσύ, αυτά διαβάζω κι εγώ. Τίποτα το χειροπιαστό. Μα έτσι κι αλλιώς, δεν είναι στο πλάνο μου να γυρίσω τώρα. Θέλω όταν το κάνω να μην έχω απωθημένα μέσα μου, ότι δηλαδή μπορούσα να πάω κάπου ψηλότερα και δεν πήγα».

Για εμάς τι γνώμη έχουν;

«Και στο ποδόσφαιρο και στην ζωή. Οχι την καλύτερη. Λειτουργούν διαφορετικά εδώ, δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη του. Ειδικά στο ποδόσφαιρο, νομίζω ότι οι διαφορές είναι τεράστιες. Τελειότητα επικρατεί και στην παραμικρή λεπτομέρεια».

Ενημερώνεσαι, φαντάζομαι, για τις δραματικές στιγμές σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ.

«Οσο μπορώ, ναι. Και αυτό που θέλω να σχολιάσω είναι ότι τέτοιες καταστάσεις χαμηλώνουν τον πήχη στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν είναι και η καλύτερη διαφήμιση στο εξωτερικό. Μακάρι να βρεθεί γρήγορα λύση».

Για την πρώην ομάδα σου, είναι άραγε αυτή ο Ντέμης;

«Το πιστεύω. Αν ασχοληθεί σοβαρά, θα τα καταφέρει. Είναι ο πιο κατάλληλος για να εμπνεύσει τον κόσμο και να του δώσει ξανά όραμα και ελπίδα. Φυσικά και χρειάζονται χρήματα, όμως είναι σημαντικό πάντα ποιος ηγείται της προσπάθειας. Και ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει αποδείξει ότι μπορεί, παρά τις δυσκολίες».

Αμφίβολος για το Euro ο Ιραόλα!!

Αμφίβολος για το Euro ο Ιραόλα
Εξαιρετικά αμφίβολη θεωρείται η συμμετοχή του Αντόνι Ιραόλα με την εθνική ομάδα της Ισπανίας, στο Euro της Ουκρανίας και της Πολωνίας.

Ο δεξιός μπακ της Μπιλμπάο τραυματίστηκε στον αστράγαλο, στον τελικό του Copa del Rey κόντρα στην Μπαρτσελόνα, με το ιατρικό επιτελείο της ομάδας από τη Βασκονία, να ανάβει το «κόκκινο φως» στον Βιθέντε ντελ Μπόσκε.

Ήδη ο ομοσπονδιακός τεχνικός των «φούριας ρόχας» φέρεται να έχει βρει τον αντικαταστάτη του Ιραόλα, στο πρόσωπο του Χουανφράν της Ατλέτικο Μαδρίτης.

πηγή: sportfm.gr

Δεν αστειεύεται η «σελεσάο» τζούνιορ!!

Δεν αστειεύεται η «σελεσάο» τζούνιορ (vids)
Μπορεί να έπαιζε με μόλις 3 «αστέρια» της η εθνική Βραζιλίας, ωστόσο έστησε «πάρτι» στην «Ίμτεκ Αρένα» του Αμβούργου, νικώντας 3-1 την Δανία, η οποία σε λίγες μέρες ξεκινά τις υποχρεώσεις της στο Euro.

Τι και αν ο προπονητής της «σελεσάο» είχε κατεβάσει… πιτσιρίκια (μ.ο 22 ετών), πλαισιωμένα από τους Μαρσέλο, Χουλκ και Τιάγκο Σίλβα, τα «μωρά» έδωσαν τα δικά τους διαπιστευτήρια.

Μόλις στο 8’ ο επιθετικός της Πόρτο, Χουλκ άνοιξε το σκορ με σουτ από 30μ., όπου φέρει ευθύνη και ο τερματοφύλακας των Δανέζων, Σόρενσεν. Πέντε λεπτά αργότερα, η Βραζιλία διπλασίασε τα τέρματα της, με αυτογκόλ του Ζίμλινγκ, μετά από αναταραχή στην μεγάλη περιοχή.

Πριν «κλείσει» το ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 40’ ο Χουλκ πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Ο 26χρονος επιθετικός επωφελήθηκε από το λάθος του αμυντικού της Λίβερπουλ, Ντάνιελ Άγκερ και με πλασέ από την μεγάλη περιοχή «έγραψε» το 3-0.

Το μόνο που κατάφερε η ομάδα του Μάρτιν Όλσεν ήταν να μειώσει σε 3-1, με τον Νίκλας Μπέντνερ να ευστοχεί από κοντινή απόσταση, ύστερα από ασίστ του Ζίμλινγκ.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Δανία βρίσκεται στο Β’ γκρουπ του Euro και θα αντιμετωπίσει τις Ολλανδία, Γερμανία και Πορτογαλία. Από την άλλη πλευρά, στη Βραζιλία το ταλέντο δεν σταματά ποτέ και έδωσε πολύ θετική παράσταση εν όψει των Ολυμπιακών αγώνων του Λονδίνου.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Δανία (Όλσεν): Σόρενσεν (25’ Άντερσεν), Άγκερ, Σ. Πόουλσεν, Βας, Ζίμλινγκ, Έρικσεν (62’ Ρόμενταλ), Μπέντνερ, Κιάερ, Σόνε (24’ Κάλενμπεργκ), Κρον-Ντέλι, Κ. Πόουλσεν (46’ Γ. Πόουλσεν)

Βραζιλία (Μενέσες): Τζέφερσον, Τιάγκο Σίλβα, Μαρτσέλο (68’ Άλεξ Σάντος), Ντανίλο (72’ Ραφαέλ Σίλβα), Ζουάν, Όσκαρ, Σάντρο (85΄Κασεμίρο), Χουλκ (90’ Ουβίνι), Λούκας (82΄Γκιλιάνο), Λεάντρο (75’ Γουέλινγκτον), Ρομούλο

πηγή: sportfm.gr

Αποτυπώματα Μπόλονι!

Ο φετινός ΠΑΟΚ ήταν πιστό αποτύπωμα του προπονητή του. Αλλοπρόσαλλος. Με φωτεινές και σκοτεινές πλευρές, που προκαλούσαν σύγχυση συναισθημάτων στον κόσμο και αξιοπρόσεκτη αστάθεια στην ομάδα. Γράφει ο Σάκης Γκίνας.
Αποτυπώματα Μπόλονι
Για όσους γνώριζαν πρόσωπα και πράγματα το κεφάλαιο Μπόλονι για τον ΠΑΟΚ είχε κλείσει προ καιρού. Το παρορμητικό στυλ του Ρουμάνου τεχνικού ποτέ δεν άρεσε στον Ζήση Βρύζα. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ είναι υπέρ του σαβουάρ βιβρ στο ποδόσφαιρο και θιασώτης των μετρημένων και εξαιρετικά αυστηρών χαρακτήρων.
Τι του αποδίδεται
Στον Μπόλονι αποδίδεται η αδυναμία ελέγχου των αποδυτηρίων, από την άποψη ότι δεν είχε «κερδίσει» με την συμπεριφορά του την πλειοψηφία των παικτών. Πώς κάποιος μπορεί να σταθεί ως προπονητής όταν δεν εμπνέει όλους τους παίκτες;
Του αποδίδεται και η έλλειψη πειθαρχίας στην ομάδα. Πώς όταν ένας παίκτης βλέπει ότι ο προπονητής του είναι επιρρεπής στις αποβολές θα είναι πειθαρχημένος μέσα κι έξω από τον αγωνιστικό χώρο;
Του αποδίδεται και ένα επικοινωνιακό παιχνίδι με τις κατά καιρούς δηλώσεις του για αποχώρηση. Πώς μια διοίκηση θα αισθάνεται ασφαλής όταν ακούει απροειδοποίητα στις συνεντεύξεις Τύπου τις σκέψεις φυγής του προπονητή;
Τα θετικά
Ο απολογισμός της μονοετούς θητείας του Μπόλονι έχει και θετικά και αρνητικά. Στα θετικά αναμφίβολα συγκαταλέγεται η αξιοποίηση και προώθηση για πρώτη φορά τόσων πολλών νέων παικτών, όπως ο Αθανασιάδης, ο Σταφυλίδης, ο Γλύκος, ο Αποστολόπουλος, ο Γιάννου, ο Κατσικάς, ο Παναγιωτούδης και άλλοι.
Στα θετικά του συγκαταλέγεται και η πετυχημένη πορεία στην Ευρώπη με την πρόκριση στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ. Δεν ήταν βέβαια κάτι πρωτόγνωρο για τον ΠΑΟΚ. Και την προηγούμενη σεζόν επί Μάκη Χάβου ο ΠΑΟΚ πέρασε στους «16» και μάλιστα αποκλείστηκε από τους «8», μόλις 10 λεπτά πριν από την λήξη του αγώνα με την ΤΣΣΚ Μόσχας μετά από καταλογισμό πέναλτι.
Στα θετικά του, τέλος, συγκαταλέγεται ότι κράτησε την ομάδα σε ένα στοιχειώδες επίπεδο αξιοπρέπειας μετά την απώλεια σοκ των Βιερίνια και Κοντρέρας τον χειμώνα.
Τα αρνητικά
Στα αρνητικά του προσμετράτε η παταγώδης αποτυχία στις εγχώριες διοργανώσεις. Ο αποκλεισμός από το κύπελλο στα ημιτελικά και η τελευταία θέση στα πλέι οφ ήταν το αποκορύφωμα.
Στα αρνητικά του προσμετράτε ο εκρηκτικός χαρακτήρας του που άφησε αρκετές φορές την ομάδα χωρίς προπονητή στον πάγκο, λόγω των αποβολών του.
Στα αρνητικά του προσμετράτε η έλλειψη φαντασίας στο κοουτσάρισμα και η νωθρότητα της ομάδας στους πιο κρίσιμους αγώνες της χρονιάς, όπως στην ρεβάνς του ημιτελικού του κυπέλλου με τον Ατρόμητο στην Τούμπα, στην ρεβάνς με την Ουντινέζε, αλλά και στα πλέι οφ.
Στα αρνητικά του προσμετρώνται και οι τάσεις φυγής που είχε κατά την διάρκεια της περιόδου με πιο χαρακτηριστικές στιγμές τη πρόταση από Σαουδική Αραβία την οποία επιβεβαίωσε ο ίδιος και την σκέψη του για χρησιμοποίηση της ρήτρας αποχώρησης του συμβολαίου του, λόγω απογοήτευσης από τα όσα ισχύουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τελικά αντί για 300.000 ευρώ χάσιμο, θα πάρει και 200.000 ευρώ κέρδος από την αποζημίωση που δικαιούται. Δεν νομίζω ότι το τελευταίο τον «χάλασε» και ιδιαίτερα.
Ο Δώνης στο προσκήνιο
Η ουσία, όμως, για τον ΠΑΟΚ είναι το μέλλον. Τα ονόματα του Γιώργου Δώνη και του Γ.Χ. Γεωργιάδη που ακούστηκαν έχουν κάποια βάση. Ο Δώνης είναι σε περίοπτη θέση ανάμεσα στους υποψήφιους διαδόχους του Μπόλονι, δέχτηκε και συγκεκριμένη βατή οικονομικά πρόταση, ενώ ο Γ.Χ. Γεωργιάδης είναι περίπου βέβαιο πως θα ξαναγυρίσει στον ΠΑΟΚ. Εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου, σε άλλο πόστο και όχι ως βοηθός προπονητή.
Ο Ζήσης Βρύζας δεν βιάζεται στο θέμα προπονητή. Θα περιμένει την οριστική κατάληξη των συζητήσεων με τον Θεσσαλονικιό, Σταυρουπολίτη και από ΠΑΟΚτσήδικο σόι Γιώργο Δώνη, αλλά ταυτόχρονα, εννοείται, πώς κάνει έρευνα αγοράς και κρούσεις και σε ξένους τεχνικούς, εγνωσμένης αξίας.
Το περιθώριο ανεύρεσης νέου προπονητή τελειώνει την ερχόμενη εβδομάδα, αφού μαζί του θα γίνει ο αγωνιστικός σχεδιασμός για την νέα χρονιά, ο οποίος έχει επείγουσα μορφή λόγω των αγώνων του ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ τον Ιούλιο.
Πηγή: contra.gr

Ένα σουτ ...τηλεγράφημα!!

Oι Αμερικανοί λένε (και εμείς το μάθαμε και το εμπεδώσαμε διά στόματος Στιβ Γιατζόγλου) πως καμιά συναυλία δεν τελειώνει, αν δεν βγει να τραγουδήσει η χοντρή... Γράφει ο Βασίλης Σκουντής.
Ένα σουτ ...τηλεγράφημα!
...κι αυτό αποδείχτηκε περίτρανα προχθές το βράδυ στο ΟΑΚΑ! Πάσχει, βεβαίως, τούτος ο συσχετισμός στα κιλά των παικτών που πρωταγωνίστησαν ένθεν κι ένθεν, αλλά (όπως λένε πάλι οι Αμερικανοί) είναι κρίμα να αφήνεις μια λεπτομέρεια να σου χαλάσει μια όμορφη ιστορία...
Υπήρξε πράγματι όμορφη η προχθεσινή ιστορία για τον Παναθηναϊκό, μπορεί να ξαναγίνει όμορφη για τον Ολυμπιακό αύριο το βράδυ και πάει λέγοντας...
Αυτό είναι που λένε μάχη μέχρι τελικής πτώσεως ή (για να ξαναβάλω την υπόθεση στη λογική της χοντρής που κλείνει τη συναυλία), μάχη μέχρι τελικής... ζυγίσεως!
Μιας και το 'φερε η κουβέντα στα κιλά, τις προάλλες στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ο Παναθηναϊκός όντως εζυγίσθη, εμετρήθη και ευρέθη ελλιπής (σε αντιδιαστολή με τις ΧΧL διαστάσεις του Ολυμπιακού), αλλά όπως έλεγε και ο Ρούντι Τομζάνοβιτς το 1995, «don't ever underestimate the heart of a champion»...
...που σε απλά ελληνικά σημαίνει «μην υποτιμάτε ποτέ την καρδιά ενός πρωταθλητή».
Γελώ τώρα που το γράφω, αλλά εδώ υπάρχει ένα θέμα, διότι στην τρέχουσα σειρά των τελικών συγκρούονται οι τελευταίοι δύο πρωταθλητές Ευρώπης, εκ των οποίων ο ένας είναι κιόλας ο απόλυτος δυνάστης της Α1, ενώ ο άλλος θέλει να τον ρίξει από τον θρόνο και να γίνει αυτός χαλίφης στη θέση του χαλίφη!
Παρεμπιπτόντως, την προηγούμενη φορά που έτυχε να αναμετρηθούν στα... μαρμαρένια αλώνια των τελικών της Α1 οι τελευταίοι δυο πρωταθλητές Ευρώπης, ο τότε εστεμμένος της Ευρώπης Παναθηναϊκός (με μειονέκτημα έδρας και χωρίς τον Ντομινίκ Γουίλκινς μετά τον τρίτο αγώνα) έσυρε μεν τη σειρά στα πέντε ματς, αλλά ο Ολυμπιακός τον έκανε χαλκομανία!
Εκτός από χαλκομανία, τον έκανε επίσης και... μπλουζάκι, όπου δέσποζε το όντως εκκωφαντικό 73-38: από τότε πέρασαν κιόλας 16 χρόνια και αυτό που ο Παναθηναϊκός κατάφερε έπειτα από μία διετία (την κατάκτηση του στοιχειωμένου από το 1984 τίτλου) ο Ολυμπιακός το απαιτεί εδώ και τώρα!
Στην πραγματικότητα και αφού εξέλιπεν κάθε πιθανότητα για το sweep, (ο Ολυμπιακός) το θέλει εκεί και τότε: είτε στο ΟΑΚΑ την Τετάρτη είτε στο «σπίτι» του το ερχόμενο Σάββατο...
Α, για να μην το ξεχάσω: ο προχθεσινός δεύτερος τελικός συνέπεσε ημερολογιακώς με την εφεύρεση του τηλεγράφου από τον Σάμιουελ Μορς (στις 24 Μαΐου του 1844) και αυτός ο οποίος την τίμησε δεόντως ήταν ο Μάικ Μπατίστ με το καλάθι που πέτυχε στα 15'' και έμοιαζε με το τηλεγράφημα της ισοφάρισης...
Δεδομένης της συγκυρίας, αυτό ήταν όντως ένα σουτ (όχι τηλεφώνημα, όπως είχε πει κάποτε ο Μανώλης Μαυρομμάτης, αλλά) τηλεγράφημα: και μάλιστα ενδιάμεσο, σύμφωνα με τον νεοπαγή όρο που χρησιμοποιεί ο Δημήτρης Χατζηγεωργίου, διότι στον χρόνο που μεσολάβησε ως τη λήξη έχασε η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα!
At the end of the day, που λένε και στο χωριό του Μπατίστ, έχασε ο Σπανούλης επίτηδες μία βολή και ο Λάζος την ευκαιρία του νικητήριου φόλοου, ενώ ταυτόχρονα ο Παναθηναϊκός βρήκε το μονοπάτι προς τη νίκη, προς την ισοφάριση και προς την επιβίωση, έστω κι αν ώρες ώρες φαίνεται πως έχει ανάγκη μηχανικής υποστήριξης!
Βρήκε, επίσης, ο Παναθηναϊκός σε αυτόν τον δεύτερο τελικό την ευκαιρία να επιβεβαιώσει ότι ενός πρωταθλητή πρώτα του βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι: το εννοώ αυτό, διότι είτε με τις δικές του πράξεις είτε με τις παραλείψεις του Ολυμπιακού ο «τύραννος» του ελληνικού μπάσκετ απέδειξε ότι μπορεί να έχασε κάμποσες από τις αγωνιστικές αρετές του, αλλά διατηρεί τον εγωισμό και τη νοοτροπία του «refuse to lose»...
Κοινώς, αρνείται να ηττηθεί, αλλά την ίδια στάση ζωής έχει υιοθετήσει και ο Ολυμπιακός: στον τελικό της Ευρωλίγκα γύρισε από το -19, προχθές σηκώθηκε από το -16 και, ούτως ειπείν, αποδεικνύει ότι έχει κότσια...
Εκτός από κότσια, οι σφριγηλοί πρωταθλητές Ευρώπης έχουν επίσης σφοδρή επιθυμία, φρεσκάδα, ενέργεια, περισσότερες επιλογές και last but not least το πλεονέκτημα έδρας, ενώ ο μπαρουτοκαπνισμένος Παναθηναϊκός αντιπαραβάλλει την πείρα, την εξυπνάδα στην αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων του και στο καμουφλάρισμα των αδυναμιών του, την υπερηφάνεια και μια στατιστική υποσημείωση: όσες φορές έπαιξε με μειονέκτημα έδρας σε τελικούς με τον Ολυμπιακό πέτυχε μία νίκη στο Φάληρο...
Σε τέτοιες περιπτώσεις, και σύμφωνα με την αποφθεγματική ρήση του Γκάλη, κάθε νίκη είναι η μεγαλύτερη μέχρι την επόμενη: στην προκειμένη περίπτωση κάθε αγώνας είναι μεγαλύτερος από τον... προηγούμενο και ο αυριανός έχει αυτήν τη χάρη και ακόμη περισσότερη!
Σοβαρολογώ, διότι όποιος προηγηθεί με 2-1 εξασφαλίζει το πρώτο match ball (για την Τετάρτη) και βγάζει ένα μεγάλο βάρος από πάνω του, ενώ όποιος βρεθεί πίσω θα κυνηγάει την ανατροπή...
...και θα ελπίζει ότι στο κλείσιμο της συναυλίας η χοντρή θα βγει στην πίστα φορώντας τη δική του φανέλα!
Πηγή: Goal

Πάμε από την αρχή χωρίς αυτούς...!

Μία ΑΕΚ στα όρια της εξαθλίωσης και πραγματικά στη χειρότερη φάση της ζωής της. Κι όμως βλέπω τον τελευταίο καιρό πάλι να πουλιέται ένα σενάριο που λέει ότι υπάρχει ...κινδυνολογία. Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης.
Πάμε από την αρχή χωρίς αυτούς...
Πριν κάμποσο καιρό, πάνε ένα - δύο μήνες, είχα γράψει ένα "κομμάτι" με τίτλο: "Αν έχει πιο κάτω δεν θέλω να το μάθω".
Ο καιρός πέρασε από τότε. Τίποτα δεν άλλαξε. Επενδυτές δεν ήρθαν, ο Ντέμης δεν μπορεί (τουλάχιστον αυτή την κρίσιμη ώρα), οι μέτοχοι (;) δεν μπορούν και δεν θέλουν και η ΑΕΚ βαδίζει προς την απόλυτη ξεφτίλα: Να αποκλειστεί από τα Κύπελλα Ευρώπης, όχι επειδή δεν άξιζε να είναι εκεί μέσα στο γήπεδο, αλλά επειδή τα "αφεντικά" της διάλεξαν να την οδηγήσουν σε αυτόν τον δρόμο.
Αν μάλιστα δεν είχε αποφασίσει η Σούπερ Λίγκα να μην υποβιβάζονται οι ομάδες που δεν έχουν αδειοδότηση, θα κλαίγαμε με λυγμούς. Τώρα, ένα δάκρυ κυλάει.
Μία μπερδεμένη κατάσταση που δεν βγάζει πουθενά. Μία ΑΕΚ στα όρια της εξαθλίωσης και πραγματικά στη χειρότερη φάση της ζωής της. Κι όμως βλέπω τον τελευταίο καιρό πάλι να πουλιέται ένα σενάριο που λέει ότι υπάρχει... κινδυνολογία. Όσοι τα λένε αυτά δεν ξέρουν που πατάνε και που βρίσκονται! Το πιο εύκολο πράγμα είναι να πουλήσεις ελπίδα. Και δεν μιλάω για ανθρώπους που είναι εκ φύσεως αισιόδοξοι και πιστεύουν ότι όσο κάτω κι αν πας, το κεφάλι βλέπει ψηλά και όχι κάτω. Κι εγώ είμαι έτσι. Κι εγώ θέλω να πιστεύω πως δεν θα έρθει το τέλος. Πως θα πληρωθεί το «44» και δεν θα έρθει η πτώχευση. Όμως, προσωπικά, θεωρώ τεράστιο πλήγμα στην ιστορία της ΑΕΚ αν δεν πάρει την αδειοδότηση και κατ' επέκταση δεν παίξει Ευρώπη, δεν θα μπορεί να κάνει μεταγραφές και να ανανεώσει, χάνοντας και το 20% του τηλεοπτικού συμβολαίου. Με απλά λόγια η ΑΕΚ θα μικρύνει και μόνο η φανέλα της, οι αναμνήσεις και τα βίντεο από το youtube θα μας θυμίζουν το μεγαλείο της... Εννοείται πως κάποια στιγμή θα επιστρέψουμε. Εννοείται ότι η ΑΕΚ δεν θα πεθάνει. Εννοείται ότι ο κόσμος της θα είναι εδώ και θα παλέψει όπως μπορεί.
Όμως, δυστυχώς δεν μπορώ να κοιτάξω το μέλλον. Ούτε καν το κοντινό μέλλον. Θέλω να ελπίζω κάπου, αλλά δυστυχώς το... πουθενά με οδηγεί. Όταν δεν μπορείς να κλείσεις προετοιμασία, όταν δεν ξέρεις αν θα μπορείς να ανανεώσεις το συμβόλαιο του μεγάλου Γεωργέα, είναι σαν να κρατιέσαι από ένα δοκάρι για να μην σε πλακώσουν τα ήδη ραγισμένα ντουβάρια. Ακούγοντας τον Δέλλα χθες (στην υπέροχη συνέντευξη που έδωσε στον Βασίλη Σαμπράκο) όντως έβαλα στο μυαλό μου μία ΑΕΚ όπως την παρουσίασε: Με νεαρά παιδιά, που να έχει μηδενίσει το κοντέρ και να ξεκινήσει από την αρχή το ταξίδι της. Με το βάρος της φανέλας της, ελπίδα θα είναι να καλυφθεί γρήγορα η απόσταση και από το μηδέν να φτάσει ξανά στα υψηλά στάνταρ της. Δηλαδή σε 2-3 χρόνια. Όμως για να συμβεί αυτό θέλει πολύ... κουπί. Πολλή δουλειά, καθόλου πίεση, μεγάλη ανοχή και ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ. Ενδεχομένως με τον αλλαγμένο Ντέμη στη διοίκηση (έστω και όχι σαν πρόεδρο), με τον κόσμο κοντά όσο και όπως μπορεί (χωρίς να περιμένουμε ξεσηκωμό παρόμοιο με αυτό του 2004, για τον απλό, πλην σοβαρό, λόγο ότι η κατάσταση στην Ελλάδα δεν επιτρέπει σε πολύ κόσμο να βοηθήσει οικονομικά) και με προσωπική επιθυμία τον Τραϊανό Δέλλα στο τιμόνι του προπονητή. Έναν άνθρωπο που εμπνέει σεβασμό, που ξέρει τα αποδυτήρια, που μαζί με τον Λυμπερόπουλο και τον Γεωργέα κρατούσαν σε μεγάλο βαθμό τα αποδυτήρια, που μπορεί να μην έχει εμπειρία από πάγκους, αλλά έχει την ποδοσφαιρική παιδεία να αντεπεξέλθει σε μία καινούργια ΑΕΚ. Από τη στιγμή, δηλαδή, που παρθεί η απόφαση να ξεκινήσουμε από το μηδέν να ξεκινήσουμε! Και σιγά σιγά να πάμε... Από τη στιγμή βέβαια που δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά, γιατί τα "αφεντικά" δεν θέλουν...
Όλα αυτά μετά. Δεν μπορώ με τίποτα όμως να δεχθώ το παρόν. Πώς οι μέτοχοι άφησαν την ΑΕΚ στο έλεος του Θεού. Με τον Παππά να βάζει τον δικηγόρο που καταζητείται μπροστά και να την οδηγεί στον όλεθρο. Με τον Νοτιά να... παραμυθιάζεται από τον Νικολαϊδη (τι ακούσαμε Θεέ μου;) και γίνεται χωρίς να το θέλει... μεγαλομέτοχος! Και τους Supporters να κάνουν αρχικά το χατίρι του Παππά και τώρα (ένα χρόνο μετά) να χτυπούν το κεφάλι τους στον τοίχο, επειδή βιάστηκαν και άκουσαν τον... Κασνακίδη (ο Χριστός και η Παναγία). Επίτηδες που λέει ο λόγος να το έκαναν, τέτοιο απόλυτο χάος δεν θα πετύχαιναν. Και έχεις τώρα τον Δημητρέλο να προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Τι να σου κάνει και ο δόλιος;
Λοιπόν, ανακεφαλαίωση: η ΑΕΚ δεν έχει ξύσει τον πάτο ακόμα. Κι όμως έχει κι άλλο. Θα τον ξύσει όταν ανακοινωθεί πως δεν παίρνει την αδειοδότηση. Από εκεί και μετά περιμένω να αρχίζει σιγά σιγά να σηκώνεται στα πόδια της. Θα είναι τρομερά δύσκολα τα πράγματα και φέρνω ένα απλό παράδειγμα: Το μπάτζετ του ρόστερ ούτως ή άλλως θα πέσει στα 4-5 εκατ. ευρώ. Αν η ΑΕΚ αποκλειστεί από την Ευρώπη, θα χάσει την ευκαιρία να διεκδικήσει την είσοδό της στους ομίλους του Εuropa League που ακόμα και βαθμό να μη σταυρώσει εκεί, μόνο με την πρόκρισή της τον Αύγουστο, θα έχει καλύψει το 70 με 80% του ετήσιου προϋπολογισμού της! Τόσο κακό θα κάνει ο αποκλεισμός από την Ευρώπη. Και δεν γράφω για τη ζημιά στο πρεστίζ της. Από εκεί και μετά, θα είναι σαν να βγαίνει η ΑΕΚ από έναν πόλεμο που... έχασε. Εφόσον δεν πάρουμε αδειοδότηση, τελείωνει το παραμύθι. Πάμε ξανά από την αρχή χωρίς αυτούς που αμαύρωσαν την ιστορία και το όνομά της. Χωρίς λαϊκισμούς, χωρίς προσωπολατρείες και μίσος, πάμε να ξανακάνουμε την ΑΕΚ μεγάλη. Στα δικά μας μάτια πάντα είναι. Θα την κάνουμε ξανά μεγάλη, να μας νοιώσουν και οι άλλοι.
Ό,τι είναι να γίνει θα γίνει. Όλοι μαζί θα πέσουμε, μα και όλοι μαζί ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να σηκωθούμε. Τώρα όσο ποτέ η ΑΕΚ χρειάζεται κουράγιο.
ΥΓ: Άποψή μου είναι την καταθέτω: Μπορεί να υπερβάλει η Εφορία με το τελευταίο που έκανε, όμως η μόνη που ευθύνεται γι' αυτή την κατάσταση είναι η ΑΕΚ και οι μέτοχοί της. Το «44» πληρώστε, μην έχουμε άλλα. Γιατί αυτά θα είναι τα πολύ χειρότερα. Και δεν θα φταίει καμία Εφορία μετά. Δυστυχώς. Ας κοιτάξουμε και λίγο τη (μεγάλη) καμπούρα μας.

πηγή: aek365.com

Το "πρόβλημα" του Ολυμπιακού!!

Διαβάζεις καθημερινά τα ρεπορτάζ που αφορούν τις ομάδες της Super League κι αναρωτιέται για ποιο λόγο θα γίνει το νέο πρωτάθλημα. Γράφει ο Νίκος Κατσαρός.
Το "πρόβλημα" του Ολυμπιακού
Εχουμε από τη μία πλευρά έναν πρωταθλητή, τον Ολυμπιακό, του οποίου το πρόβλημα είναι πώς θα επιλέξει ανάμεσα στις... δεκάδες ποδοσφαιριστών που θα πήγαιναν τρέχοντας στο λιμάνι.
Ηδη έχει κλείσει τους Σιόβα και Βλαχοδήμο και προχωράει στην ένταξη στο δυναμικό του μερικών ακόμη νέων σε ηλικία παικτών από την «αφρόκρεμα» των ταλαντούχων κι εξελίξιμων που κυκλοφορούν στον ελληνικό χώρο. Εκτός από τον Τάτο και τον Μήτρογλου που τελειώνει ο δανεισμός τους στον Ατρόμητο, ενδιαφέρεται και για τον Σκόνδρα και τον νεαρό Μπάλλα, αλλά και για τους Γιαννιώτα του Αρη, Κολοβό του Πανιώνιου, Βασιλείου του Λεβαδειακού και ίσως και τον Βασιλακάκη από τη Skoda Ξάνθη.
Χωρίς να αποκλείεται -σύμφωνα με το ρεπορτάζ- και η μεγάλη έκπληξη με τον Μανωλά. Βέβαια ελάχιστοι από αυτούς θα γίνουν βασικοί, τουλάχιστον αμέσως, στην ενδεκάδα των πρωταθλητών, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Προφανώς ο στόχος είναι να προχωρήσουν σταδιακά σε ελληνοποίηση του έμψυχου υλικού τους και γι' αυτό προνοούν από τώρα.
Στον αντίποδα οι ομάδες που λόγω ονόματος και μόνο αποτελούν ανταγωνιστές του Ολυμπιακού δεν έχουν ούτε καν εξασφαλίσει αδειοδότηση για το νέο πρωτάθλημα! Αναφέρομαι στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, όπως και στον ΠΑΟΚ που, αν και αδειοδοτήθηκε τυπικά, δεν βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από αυτούς.
Από την πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος που τελείωσε απομένει ο Ατρόμητος που δεν έχει προβλήματα, αλλά είναι δύσκολο να πάει πιο πάνω από εκεί που έφτασε φέτος. Εχουμε λοιπόν μια πραγματικότητα που θα δημιουργήσει πολλαπλές «παρενέργειες», αρχής γενομένης από την ανανέωση του συμβολαίου της Super League με τη Nova για τα τηλεοπτικά δικαιώματα.
Πηγή: Goal