Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Όταν ο Άρης έγραψε ιστορία κόντρα στην Τόφας!! (vid)

Σαν σήμερα (3/4) πριν από 18 χρόνια ο Άρης επικράτησε της Τόφας με 70-88 και έγραψε ιστορία! Το Gazzetta.gr -με τη βοήθεια του Παναγιώτη Λιαδέλη- "θυμάται" τη μεγάλη ανατροπή του Αυτοκράτορα!
Έχουν περάσει 18 χρόνια από το δεύτερο ευρωπαϊκό τρόπαιο στην ιστορία του Άρη. Ήταν 3 Απριλίου του 1997 όταν οι "κίτρινοι" πήραν μεγάλη νίκη στην Προύσα επί της Τόφας κι έκαναν μία σπουδαία ανατροπή, φτάνοντας στην κατάκτηση του Κυπέλλου Κόρατς!
Ο Άρης είχε ηττηθεί με 66-77 στη Θεσσαλονίκη και -όπως ήταν λογικό- κανένας δεν... πόνταρε υπέρ των "κίτρινων" ενόψει του επαναληπτικού στην Τουρκία. Κι όμως, ο Άρης τα κατάφερε!
Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
Τίποτα δεν ήταν υπέρ του Άρη. Καυτή έδρα, με 5000 Τούρκους να βρίσκονται στο πλευρό της Τόφας, η οποία είχε προβάδισμα 11 πόντων από τον πρώτο μεταξύ τους τελικό στη Θεσσαλονίκη.
Μέσα στο παρκέ, όμως, τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Ο Άρης πήρε το προβάδισμα (σ.σ. το ημίχρονο ήταν 34-37) και στην τελευταία περίοδο κατάφερε να ανεβάσει τη διαφορά στα επίπεδα που ήθελε... Με καλάθι του Μπόνι στο 34' το σκορ έγινε 50-63 κι εν συνεχεία η διαφορά δεν έπεσε κάτω από τους 12 πόντους!
Τα πάντα τελείωσαν στο κλέψιμο του Λιαδέλη στα -30'' (σ.σ. κατέληξε σε γκολ-φάουλ) με τον Άρη να κάνει μία ιστορική ανατροπή και να πανηγυρίζει το δεύτερο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας του!
Ακολούθησε απονομή σε άδειο γήπεδο κι έπειτα πανηγυρισμοί στο αεροδρόμιο Μακεδονία και φυσικά στον Λευκό Πύργο!
ΛΙΑΔΕΛΗΣ: “ΕΧΕΙ ΧΑΡΑΧΤΕΙ ΜΕΣΑ ΜΟΥ…”
Το gazzetta.gr ζήτησε από τον Παναγιώτη Λιαδέλη να μιλήσει για τον θρίαμβο της Προύσας… “Είχαμε χάσει στη Θεσσαλονίκη, αλλά ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι. Πιστεύαμε σ’ εμάς και δουλέψαμε πάρα πολύ πάνω σ’ αυτό… Η αλήθεια είναι πως η ατμόσφαιρα ήταν αρκετά δύσκολη, αλλά όταν θες κάτι πραγματικά και είσαι προετοιμασμένος να το διεκδικήσεις, τότε είσαι ικανός να ξεπεράσεις όλα τα εμπόδια.
Όσο προχωρούσε το ματς το πιστεύαμε ακόμα περισσότερο. Αυτό είναι κάτι λογικό. Όταν βλέπεις ότι σου πηγαίνει καλά το παιχνίδι, ανεβαίνει η αυτοπεποίθηση σου και τότε όλα είναι καλύτερα. Οι στιγμές που ακολούθησαν ήταν ανεπανάληπτες. Ειδικά για εμένα ήταν κάτι πρωτόγνωρο. Αυτό ήταν το πρώτο μου ευρωπαϊκό τρόπαιο κι έχει χαραχτεί μέσα μου…”




*Πηγή: gazzetta.gr*

Rotation: Το λάθος του Μουρίνιο!!

Ο Ζοσέ απέτυχε στο Champions League, αν και η Τσέλσι είχε τον τρόπο να φτάσει ψηλά. Ο Πορτογάλος... κούρασε τους παίκτες του αφού το rotation δεν έγινε ποτέ!
Ο αποκλεισμός από την Παρί προκάλεσε... σοκ στις τάξεις της Τσέλσι, οι Μπλε είχαν την ποιότητα ΄όχι μόνο να φτάσουν στα προημιτελικά, ακόμα και να πάρουν την φετινή κούπα. Με τον Ζλάταν στα αποδυτήρια από το 31' και με αριθμητικό πλεονέκτημα για 90 λεπτά, η Τσέλσι αποδείχθηκε πολύ αργή για να πάρει αυτό που ήθελε.
Αιτία; Ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν κατάφερε να διατηρήσει φρέσκια την ομάδα, κάτι που απαιτείται στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, από τη στιγμή μάλιστα που μια ομάδα που έχει ανοιχτά πολλά μέτωπα. Δίχως αμφιβολία, ο καλύτερος παίκτης της Τσέλσι τη φετινή σεζόν είναι ο Εντίν Αζάρ, ο οποίος είναι βασικός σε 41 ματς με τους Μπλε, αλλά και πέντε με το Βέλγιο.
Αντίθετα, παίκτες όπως Φελίπε Λουός, ο Λοίκ Ρεμί, ο Ραμίρες, ο Σίρλε και ο Σαλάχ δεν πήραν ευκαιρίες με τους δυο τελευταίος να αφήνουν τον Γενάρη το Λονδίνο! Αν όμως έπαιζαν θα μπορούσαν να κρατήσουν την Τσέλσι πιο φρέσκια....
Ωστόσο, υπάρχει μια λεπτή ισορροπία από το να κρατάς καθηλωμένους κάποιους παίκτες ως το παρατεταμένο Rotation. Εντεκα χρόνια πριν, οι πολλές αλλαγές του Κλαούντιο Ρανιέρι του κόστισαν τον αποκλεισμό στα ημιτελικά από τη Μονακό!
Η Λίβερπουλ θα μπορούσε το 2009 να είχε κερδίσει την Πρέμιερ Λιγκ, αν ο Ράφα Μπενίτεθ ηταν σε θέση να... ανακατέψει την τράπουλα. Οπως έτσι απέτυχε και ο Χάρι Ρέντναπ στην Τότεναμ το 2012!
Η εποχή που ομάδες όπως η Αστον Βίλα κέρδισε το πρωτάθλημα το 1981 με μόλις 14 παίκτες ανήκουν στο παρελθόν!
Ο Ζεράρ Ουγιέ το 2001 τα κατάφερε γιατί μπορούσε να διαχειριστεί σωστά το ρόστερ. Κατάφεραν οι κόκκινοι να κερδίσουν το UEFA, το Κύπελλο και το Λιγκ Καπ, να εξασφαλίσουν την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ηταν άψογη η διαχείριση του Γάλλου σε περισσότερα από 63 ματς.
Δεν μπορούμε να αφήσουμε εκτός τις ικανότητες των Όουεν, Τζέραρντ, Φάουλερ, ούτε την εξαιρετική άμυνα, όπου ο Ουγιέ έκανε σε αυτή τη γραμμή και τις λιγότερες αλλαγές. Ο Κάραγκερ έπαιξε 58 ματς, όπως και ο Χίπια, ενώ ο Μπάμπελ 60. Οοουεν, Φάουλερ, Χέσκεϊ πήραν πολλές ανάσες, μάλιστα ο πρώτος έχασε τον τελικό του Λιγκ Καπ, ώστε να ήταν πανέτοιμος κόντρα στην Αρσεναλ για το Κύπελλο.
Τα... κόλπα του Φέργκιουσον ήταν αυτά που πέρασαν στην ιστορία! Η εποχή του τρεμπλ αποδεικνύει περίτρανα πως ο τεχνικός της Γιουνάιτεντ είχε τον μοναδικό τρόπο να παρουσιάζει έτοιμους παίκτες σε όλα τα μεγάλα ματς. Ο Κόουλ και ο Γιορκ πήραν ανάσες, με τους Σέριγχαμ, Σόλσκιερ να είναι φρέσκοι όταν τους δίνονταν η ευκαιρία! Κανείς δεν θα ξεχάσει τα λεγόμενα του Γκάρι Νέβιλ, με τον αμυντικό της Μάντσεστερ να μένει εκτός για εβδομάδες, ώστε να παίξει όσο το δυνατόν καλύτερα σε ένα ματς που ήταν στα μέτρα του. 
Τη σεζόν 2008-09, με εξαίρεση το Super Cup και το Community Shield η Γιουνάιτεντ έπαιξε 64 ματς και ο Σερ Άλεξ έκανε απίθανη δουλειά, διαχειρίστηκε σωστά το ρόστερ του, άφηνε παίκτες εκτός για να τους βάλει σε κομβικά ματς και η ομάδα ήταν φρέσκια. Η Μπαρτσελόνα του Βιλανόβα ταπεινώθηκε από τη Μπάγερν, με τον Ισπανό να έχει υποτιμήσει αρκετούς παίκτες, όπως τον Φάμπρεγας.

Το θέμα είναι η ισορροπία, ώστε μεγάλοι παίκτες να είναι πανέτοιμοι σε μεγάλα παιχνίδια. Ισως ο Μουρίνιο να πήρε το μάθημά του...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ο ΑΡΗΣ την ευθύνη...!!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr λίγα πράγματα και...ξεκάθαρα
Έξι ματς έχουν μείνει ως το τέλος της σεζόν, τα εξής τρία. ΑΡΗΣ-Πανσερραικός, Καβάλα-Πανσερραικός, ΑΡΗΣ-Καβάλα. Κόντρα στον ΑΡΗ βέβαια και ο Φιλώτας θα σκυλιάσει, αλλά αυτά τα 3 παιχνίδια θα κρίνουν σε μεγάλο ποσοστό και την άνοδο τουλάχιστον απευθείας γιατί είναι σχεδόν βέβαιο πλέον- αν εφαρμοστούν βέβαια από την ΕΠΟ οι κανονισμοί- ότι και η δεύτερη θέση  θα δώσει θέση για άνοδο. Τον Ιούλιο όμως και στον ΑΡΗ δεν υπάρχει υπομονή για ως τότε...
 
Επειδή όμως μιλάμε για ΕΠΟ και Ελλάδα κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος και για αυτό ο ΑΡΗΣ πρέπει από την πλευρά του να κάνει το καθήκον του και να πάρει την πρώτη θέση.
 
Σε ελάχιστες περιπτώσεις τα τελευταία χρόνια που η ομάδα πήρε την κάτω βόλτα κατάφερε να πάρει τα κρίσιμα ματς στην έδρα της ή μακριά από αυτή. Το Σάββατο ο ΑΡΗΣ πρεπει να νικήσει και αν δεν το κάνει θα είναι ο αποκλειστικά υπεύθυνος για την μη άνοδο.
 
Είναι ξεκάθαρα ευθύνη του ΑΡΗ και κατ' επέκταση διοίκησης, προπονητικού τιμ και παικτών αν δεν τα καταφέρει. Έχω καταγράψει ουκ ολίγα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ. Θα συνεχίσω να το κάνω. Κάποιοι αρχίζουν και ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ Ο ΑΡΗΣ ΣΦΑΓΙΑΖΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΚΡΙΤΕΣ.
 
Είναι είτε στημένος, είτε άσχετος είτε ανίδεος, όποιος δεν αντιλήφθηκε το γιατί (πέρα από τα δικά του λάθη που είναι υπαρκτά) ο ΑΡΗΣ διαλύθηκε σε αντίθεση με άλλες ομάδες. Πολλοί φυσικά παρασύρθηκαν από την προπαγάνδα εντός των τειχών, αλλά δεν είναι της ώρας.
 
Η διαιτησία φέτος είναι πρόβλημα επίσης μεγάλο. Όχι γιατί...αδικεί τον ΑΡΗ, αλλά γαιτί ευνοεί σκανδαλωδώς τους ανταγωνιστές του. Δεν το αναλύω παραπάνω, άλλωστε το έχω κάνει εκτενέστατα και με διευθύνσεις και ονόματα.
 
Στο παιχνίδι όμως με τον Πανσερραικό και στην υπόθεση άνοδος δεν υπάρχει δικαιολογία- διαιτησία. ΑΝ ο ΑΡΗΣ αδικηθεί στο ματς με τις Σέρρες ή δεν ανέβει ΘΑ ΦΤΑΙΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΑΡΗΣ. Τα όσα καταγράφουμε (και έχουμε υποχρέωση να το κάνουμε) δεν αποτελούν δικαιολογία και μην το δει κανείς έτσι. Αποτελούν έναυσμα ξυπνήματος και προάσπισης των συμφερόντων του συλλόγου.
 
Ο ΑΡΗΣ έχει μόνο ένα αποτέλεσμα στο ματς με τις Σέρρες και μόνο ένα αποτέλεσμα στο τέλος τις σεζόν. ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΟΔΟ. 
 
Τα παραπάνω αφορούν τις ευθύνες περισσότερο σε διοικητικό κομμάτι. Στο αγωνιστικό επιτέλους οι παίκτες του ΑΡΗ μπροστά σε ένα γεμάτο Βικελίδης πρέπει να αποδείξουν ότι καλώς φοράνε αυτή την φανέλα, καλώς αμείβονται και τους συμπεριφέρονται ως επαγγελματίες, καλώς από τον Γενάρη και έπειτα (προ)πληρώνονται τους μισθούς και τα συμβόλαιά τους, καλώς θέλουν και τη νέα σεζόν να φοράνε την φανέλα του ΑΡΗ. Πάθος και το μάτι να γυαλίζει απαιτείται από το πρώτο λεπτό. Και για να το συνδέσω με το γεγονός ότι δεν τα κατάφερνε ο ΑΡΗΣ τα προηγούμενα χρόνια, θα σημειώσω ότι αυτή την φορά οι καλύτεροι παίκτες, η καλύτερη ομάδα είναι ο ΑΡΗΣ και θα έχουν στο πλευρό τους 15000 κόσμο. Δεν υπάρχει... άγχος. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, δεν υπάρχουν διαιτητές και επόπτες, δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη... 
 
Μετά μπορούμε να δούμε και τα υπόλοιπα...

*Πηγή: gazzetta.gr*

«Σβήσ' το τώρα αυτό»!

Στην προτελευταία αγωνιστική της Ευρωλίγκας, ο Ολυμπιακός παίζει τα ρέστα του στη Μόσχα  και ο Βασίλης Σκουντής θυμάται τα παλιά «μπιπ» του Ιωαννίδη και παρακαλεί τα μικρά παιδιά να μη διαβάσουν αυτό το κείμενο!
Και οι... αρκούδες που επέζησαν του χιονιά και (σε αντίθεση με τον φουκαρά τον Σήφη στο Ρέθυμνο,  ο οποίος δεν άντεξε το κρύο στη λίμνη των Ποταμών) κυκλοφορούν ακόμη στην ευρύτερη περιοχή της Μόσχας ξέρουν καλά πως  η ΤΣΣΚΑ και ο Ολυμπιακός παίζουν τα ρέστα τους απόψε στην USH Arena.
Τα ρέστα τους, εκτός από κάτι ψιλά, που οι μεν Μοσχοβίτες θα τα δώσουν σε ευρώ στο Μιλάνο, οι δε Πειραιώτες (λίγο προτού βγει ο Επιτάφιος) στο Νέο Φάληρο πάλι σε ρούβλια, καθώς θα υποδεχθούν τη Νίζνι Νόβγκοροντ...
Μολονότι οι ομόχρωμοι της Ελλάδας και της Ρωσίας άργησαν να γνωριστούν και να κάνουν τις πρώτες συστάσεις τους, έχουν προλάβει μέσα σε μια εικοσαετία να παίξουν 27 φορές, συμπεριλαμβανομένων ενός τελικού της Ευρωλίγκας ( Κωνσταντινούπολη/ 2012), ενός ημιτελικού (Λονδίνο/2013) και δυο σειρών πλέι οφς, εκ των οποίων η πρώτη υπήρξε κολασμένη και παραμένει ακόμη ανεξιχνίαστη...
Εδώ ήρθαμε που λένε και στο σινεμά, διότι όντως το πρώτο ραντεβού τους έγινε στα τυφλά, με αποτέλεσμα, ο Ολυμπιακός να μην καταλάβει από πού του έρχονταν τα απανωτά κτυπήματα στο δεύτερο ημίχρονο και μέχρι να πει κύμινο είχε σωριαστεί στο καναβάτσο, σε ένα από τα πιο περίεργα ανάμεσα στα 504 ματς της 55άχρονης ευρωπαϊκής διαδρομής του...
Το ημερολόγιο έδειχνε 9 Μαρτίου του 1995 και ανήμερα των γενεθλίων του θύτη του στους τελικούς των προηγούμενων δυο Φάιναλ Φορ, Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, ο Ολυμπιακός αντιμετώπιζε για πρώτη φορά στην ιστορία του, την ΤΣΣΚΑ στη «Σάλα Γιουνιβερσάλ»: επρόκειτο για τον πρώτο αγώνα της σειράς των πλέι οφς (η οποία έμελλε να σημαδευθεί από την υπόθεση της δηλητηρίασης των Ρώσων πριν από τον τρίτο αγώνα στον Πειραιά) κι ενώ στο όγδοο λεπτό το σκορ ήταν 11-22 και στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου 43-42 (με τους γηπεδούχους  να μην μπορούν να αναχαιτίσουν τον Εντι Τζόνσον), αίφνης, μαύρισε ο ουρανός και άρχισε η καταιγίδα!
Κυριολεκτώ στα περί ενός από τα πιο περίεργα ματς που έχει παίξει ποτέ ο Ολυμπιακός, διότι ως δια μαγείας στο δεύτερο ημίχρονο δεν εμφανίστηκε ποτέ στο γήπεδο κι έμεινε στα αποδυτήρια! Με ένα κρεσέντο απέναντι σε μια ωσεί παρούσα ομάδα, η ΤΣΣΚΑ σφυροκόπησε ανελέητα τον Ολυμπιακό, πέτυχε ένα επί μέρους σκορ 52-23 και επικράτησε με το πολύ εμφατικό 95-65, προεξάρχοντος του (μετέπειτα παίκτη του Ηρακλή) Βασίλι Καράσεφ, ο οποίος πέτυχε triple-double figureμε 21 πόντους, 10 ριμπάουντ και 10 ασίστ!!
Το ακόμη πιο περίεργο γεγονός της υπόθεσης είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν επλήγη τόσο από τους σεσημασμένους σουτέρ της ΤΣΣΚΑ (από τους οποίους έμελλε να την πάθει την επόμενη χρονιά), αλλά από τους άγνωστους ψηλούς της, όπως ο Κουρασόφφ και ο Γκρεζίν!
Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:
ΤΣΣΚΑ (26/48δ., 8/16τρ., 19/20β., 38ρ., 23ασ., 14λ.): Πανόφ 11, Κουντέλιν 20, Κορνέγεφ 2, Μοργκουνόφ 4, Βαντέεφ, Κουρασόφ 6, Καράσεφ 21, Γκρεζίν 12, Σπιριντόνοφ 6, Κισούριν 13
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (17/38δ., 4/12τρ., 19/29β., 24ρ., 20ασ., 20λ.): Λιμνιάτης 2, Σιγάλας 9 (7ασ.), Σταμάτης, Καμπούρης, Τζόνσον 28 (5/12δ., 4/8τρ., 6/7β., 8ρ.), Νάκιτς, Φασούλας 7, Τόμιτς 4, Τάρλατς 10, Βολκόφ 5.

Στο τέλος του ματς ποιος είδε και ποιος άκουσε τον Ιωαννίδη και δεν έτρεξε να κρυφτεί! «Στα τέσσερα χρόνια που είμαι προπονητής του Ολυμπιακού, πρώτη φορά ντρέπομαι τόσο πολύ για λογαριασμό σας. Δεν έχετε τσίπα μέσα σας και γίναμε ρεζίλι» ωρυόταν μέσα στα αποδυτήρια και για να μην πάει χαμένη η οργή του, έστειλε τον συνονόματο του «Ολλανδό» στη συνέντευξη Τύπου όπου ο στάνισλαβ Ερέμιν περίμενε με ένα σαρδόνιο χαμόγελο και βγήκε στον διάδρομο για να συνεχίσει το «χώσιμο» εις επήκοον των ελλήνων δημοσιογράφων...
«Εσείς μήπως καταλάβατε τι έγινε σήμερα;» άρχισε τον δεύτερο «Φιλιππικό» του και έδωσε μόνος την απάντηση στη σωκρατική ερώτηση; «Λοιπόν, επειδή ούτε εσείς καταλάβατε, θα σας το πω εγώ. Σήμερα έπαιζαν από τη μια οι χορτασμένοι κι από την άλλη οι πεινασμένοι, Στη ζωή ο οιοσδήποτε είναι πεινασμένος θα... γαμάει πάντοτε τον χορτάτο! Για να νικήσεις σε ένα τέτοιο ματς πρέπει να πεινάς, να έχεις καρδιά και να είσαι στρατιώτης κι όχι λόρδος, λιμοκοντόρος και Σερ».
Η ατμόσφαιρα στο αεροπλάνο της επιστροφής ήταν χειρότερη κι από κηδεία, με τον Σωκράτη Κόκκαλη που είχε ακολουθήσει την αποστολή να προσπαθεί κάποια στιγμή να μεταστρέψει το κλίμα, πιάνοντας την κουβέντα με τον Εντι Τζόνσον και τον Αλεξάντερ Βολκόφ και στο τέλος εθεάθησαν κι οι τρεις να βάζουν τα γέλια!
Η σειρά επέστρεψε στον Πειραιά, όπου ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στο Φάιναλ Φορ της Σαραγόσα, νικώντας δυο φορές τη (μισή, μετά τη δηλητηρίαση) ΤΣΣΚΑ, μάλιστα στα τελευταία λεπτά του τρίτου αγώνα, ο «Ξανθός» απέσυρε δυο παίκτες και οι δυο ομάδες τελείωσαν σε στιλ 3 on 3!!!
Από εκείνη την... άγρια νύχτα της Μόσχας πέρασαν οκτώ μήνες και μετά τον δρόμο προς τη Σαραγόσα, οι δυο ομάδες ξαναβρέθηκαν αντιμέτωπες, αυτή τη φορά στην πρώτη φάση της σεζόν 1995-96, που κατέληγε στο Παρίσι.
Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στη Μόσχα και ο αγώνας της 2ας Νοεμβρίου έφερε γρηγορότερα απ΄ ό,τι συνήθως τον βαρύ ρώσικο χειμώνα, άλλωστε  τέτοια εποχή το 1941 ήταν που ο «κόκκινος στρατός» του Ζούκοφ ξεπάστρεψε τις γερμανικές μεραρχίες και τις ανάγκασε να κάνουν μεταβολή!
Αυτή τη φορά το ματς ήταν ίδιο, αλλά... διαφορετικό! Το οξύμωρο σχήμα εξηγείται διότι ο Ολυμπιακός έφαγε 96 πόντους (εκ των οποίων 58 στο δεύτερο ημίχρονο), αλλά έβαλε 91 και εντέλει έσκαψε μόνος του τον λάκκο στον οποίο έπεσε!  Σαν να μην έφτανε η τρομακτική ευστοχία των Ρώσων από τα 6μ.75 (15 στα 22 τρίποντα!), οι «ερυθρόλευκοι» αυτοκτόνησαν καθώς στα τελευταία πενήντα δευτερόλεπτα του θρίλερ υπέπεσε σε τέσσερα λάθη, «έφαγε» επτά πόντους, ενώ αστόχησαν κιόλας συνολικά σε 13 βολές!
Πέντε λεπτά πριν από τη λήξη ο Ολυμπιακός βρισκόταν στο +8 (70-78), αλλά τα αλλεπάλληλα χαρακίρια του και ο σεληνιασμός του Γκουντέλιν ανέτρεψαν άρδην το σκηνικό (96-91), χαράμισαν τη συναρπαστική εμφάνιση  του Ρίβερς και έδωσαν την ευκαιρία στους Ρώσους να πάρουν την εκδίκηση τους.
Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:
ΤΣΣΚΑ (17/37δ., 15/22τρ., 17/18β., 25ρ., 31ασ.) Βέτρα 10 (2/2τρ.) , Νουόσου 12, Πανόφ 6, Κουντέλιν 24 (1/2δ., 6/10τρ., 9ασ.), Κορνέγεφ 2, Κουρασόφ 2, Καράσεφ 22 (4/5τρ., 9ασ.), Σπιριντόνοφ 4, Κισούριν 14 (3/5τρ.)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (28/42δ., 4/7τρ., 23/36β., 22ρ., 14ασ.): Μπακατσάς, Σιγάλας 10 (4ρ., 5ασ., 7λ.),  Μπέρι 14, Νάκιτς 13, Φασούλας 7, Τάρλατς 16 (6ρ.), Ρίβερς 31 (9/10δ., 2/5τρ., 7/8β., 2ρ., 5ασ.)
Εάν στις 9 Μαρτίου η οργή του Ιωαννίδη αφορούσε τη διαφορά των τριάντα πόντων και την εξαφάνιση της ομάδας του στο δεύτερο ημίχρονο, αυτή τη φορά το φύσαγε και δεν κρύωνε για τα μοιραία λάθη, χώρια η ειρωνική δήλωση του Ερέμιν ότι «πέρυσι είχαμε νικήσει με διαφορά τριάντα πόντων κι εφέτος που είμαστε καλύτεροι περίμενα να τους ρίξουμε σαράντα»! Ενώ λοιπόν έξω από τα αποδυτήρια ο Ρίβερς το φιλοσοφούσε με τη γλαφυρή δήλωση «χτίζουμε ένα σπίτι και απόψε πετάξαμε ένα τούβλο», λίγο πιο πέρα ο αναψοκοκκινισμένος «Ξανθός» προσπαθούσε να πνίξει τον καημό του στα τσιγάρα και όσο μιλούσε, τόσο φούντωνε!
«Τι με ρωτάτε; Δεν τα είδατε; Αυτοκτονήσαμε, γράψτε το με κεφαλαία γράμματα. Τους χαρίσαμε ένα δικό μας ματς μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Δεν έχω παράπονο από την παλικαριά των παιδιών, άλλωστε εδώ πριν από μερικούς μήνες φάγαμε τριάντα πόντους στο κεφάλι, αλλά δεν συγχωρώ τις βλακείες που κάναμε στο τέλος. Άλλο να χάνεις με κατεβασμένα χέρια κι άλλο να βγάζεις μόνος σου τα μάτια του. Δεν πάει να σούταραν και με 80% στα τρίποντα. Θα τους νικούσαμε, εάν δεν κάναμε δυο λάθη στα τελευταία δευτερόλεπτα. Ε, δεν γίνεται να ζούμε με... βιορυθμούς»!
Κι ενώ η συνέντευξη στα όρθια φαινόταν να τερματίζεται, ο απεσταλμένος της EΡΑ Σπορ, Λευτέρης Σαρελάκος είχε τη φαεινή ιδέα να σχολιάσει «ναι, κύριε Ιωαννίδη, αλλά αυτοί τα έβαζαν όλα». Τον αγριοκοίταξε τότε ο «Ξανθός» και του μούνταρε: «Στα αρχίδια μου, που τα έβαζαν όλα»! Προτού αποσώσει την κουβέντα του ο προπονητής του Ολυμπιακού είδε το κόκκινο φωτάκι στο κασετόφωνο του Σαρελάκου, κατάλαβε ότι η αθυρόστομη έκρηξη είχε καταγραφεί και χωρίς να μαλακώσει, έδωσε την... εντολή του...
«Σβήσ' το τώρα αυτό»!!!

Την ίδια στιγμή ο «killer» του Ολυμπιακού, Ιγκόρ Κουντέλιν έλεγε γελώντας ότι «μην σας φαίνεται που έβαζα τρίποντα από τα εννέα μέτρα, γιατί στις προπονήσεις κλείνω τα μάτια και σουτάρω από τη γραμμή του βόλεϊ που είναι στα έντεκα»!
Στις 11 Ιανουαρίου του 1996 η ΤΣΣΚΑ άλωσε και το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με 78-72 (Τάρλατς 21, Νάκιτς 13, Φασούλας 13- Νουόσου 21, Κισούριν 16, Καράσεφ 13) και αυτές οι δυο νίκες την έσπρωξαν προς το Φάιναλ Φορ του Παρισιού, στον ημιτελικό του οποίου ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό.
Δυο χρόνια αργότερα, κι ενώ ο Ιωαννίδης βρισκόταν στον πάγκο της ΑΕΚ, στη Μόσχα έμελλε να εκτροχιαστεί το «εξπρές του Ιβκοβιτς»: Στις 12 Νοεμβρίου του 1997, ο (υπερασπιζόμενος, αλλά ανεπιτυχώς το «triple crown» της προηγούμενης σεζόν) Ολυμπιακός που μετρούσε 16 σερί νίκες στο ελληνικό πρωτάθλημα και στην Ευρωλίγκα, ηττήθηκε από την ΤΣΣΚΑ η οποία είχε πάλι στον πάγκο της τον Ερέμιν με 77-58 (Νταϊνέκο 18, Γουέμπ 15, Γιουντίν 13- Χόκινς 13, Καρνισόβας 11).
Στο Top 16 της σεζόν 2002-03, η ΤΣΣΚΑ δραπέτευσε από τον Κορυδαλλό χάρη στις εύστοχες βολές του Νίκου Χατζηβρέττα (77-79), με τον Ιβκοβιτς να κοντοστέκεται για να απαντήσει σε έναν οπαδό του Ολυμπιακού που του φώναζε για τη διαιτησία: «Ελα βρε αγάπη μου εδώ να πιούμε ένα ουϊσκάκι και να το συζητήσουμε»!
Εναν χρόνο αργότερα οι Ρώσοι πέρασαν σαν σίφουνας από το ίδιο γήπεδο (69-93), όπως και το 2004-05 από το ΣΕΦ (64-85), ενώ στα πλέι οφς της σεζόν 2007-08 ο Κουϊντέλ Γουντς τους εκτέλεσε εν ψυχρώ στη Μόσχα (74-76), ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ευνοϊκή για τον Ολυμπιακό. Η ΤΣΣΚΑ άλωσε το ΣΕΦ (73-83) και στον τρίτο αγώνα, με τον Μεσίνα να πενθεί τον θάνατο του αδερφού του, επιβλήθηκε με 81-56 και απέκλεισε τους «ερυθρόλευκους» για να προχωρήσει η ίδια και να στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης.
Η αποστολή επέστρεψε το ίδιο βράδυ πίσω με τσάρτερ έχοντας μαζί της και τον Θοδωρή Παπαλουκά, που είχε ήδη προϊδεασθεί να επιστρέψει στα πάτρια εδάφη και να ξαναφορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού. 
Οι δυο ομάδες δεν είχαν παρτίδες τα επόμενα τέσσερα χρόνια και τις ξανάνοιξαν τη σεζόν 2011-12 γράφοντας καινούργια κεφάλαια...
Στις 22 Φεβρουαρίου του 2012, πάλι στο Τop 16 η ΤΣΣΚΑ γάζωσε τον Ολυμπιακό στη Μόσχα με σκορ 96-64, καθώς άρχισε το ματς με 18/20 σουτ εκ των οποίων 10 στα 10 τρίποντα και έκλεισε το -μαρτυρικό για τους «ερυθρόλευκους»- πρώτο ημίχρονο με 10/13 δίποντα, 11/12 τρίποντα και σκορ 54-26 (Βοροντσλέβιτς 15, Τεόντοσιτς 14, Λαβρόβιτς 12- Σπανούλης 12).

Οι Μοσχοβίτες είχαν επικρατήσει και στο ΣΕΦ με 86-78, αλλά πίσω είχε η αχλάδα την ουρά: μια αχλάδα την οποία, όπως αποδείχθηκε το βράδυ της 11ης Μαϊου στο «Σινάν Ερντέμ» της Κωνσταντινούπολης, καλλιεργούσε στον κήπο του και έδρεψε τους καρπούς της στη λήξη του τελικού της Ευρωλίγκας (62-61 από το -19), ο Γιώργος Πρίντεζης, φαρμακώνοντας τον Μίλος Τεόντοσιτς, τον Γιόνας Καζλάουσκας και τον Γιάννη Σφαιρόπουλο!

Έναν χρόνο αργότερα στον ημιτελικό του Φάιναλ Φορ, στην O2Arena του Λονδίνου, ο Ολυμπιακός, προεξάρχοντος του νυν παίκτη της ΤΣΣΚΑ, Κάιλ Χάινς, σττραγγάλισε τους Μοσχοβίτες (69-52) και προκρίθηκε στον τελικό, όπου διέλυσε τη Ρεάλ Μαδρίτης και πέτυχε το repeat.

Στις 5 Φεβρουαρίου του 2015, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ο Ολυμπιακός τερμάτισε το αήττητο επί 15 συναπτά  ματς, σερί της ΤΣΣΚΑ στην Ευρωλίγκας (84-76) και το επόμενο κεφάλαιο σε αυτό το τόσο πολύτομο, ώστε να μοιάζει με εγκυκλοπαίδεια, βιβλίο θα γραφτεί απόψε στη Μόσχα.
Το επόμενο, μέχρι το μεθεπόμενο...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Η βραδιά της πυτζάμας!!

Νίκος Παπαδογιάννης μαζεύει τα συντρίμμια του χθεσινού Παναθηναϊκού και ψάχνει να βρει τις πταίει.
Την εβδομάδα πριν τον αγώνα Παναθηναϊκού-Άλμπα, διάβαζα τις γερμανικές εφημερίδες. Ναι, γράφουν και για μπάσκετ. Έγραφαν σε όλους τους τόνους, ότι η ομάδα του Βερολίνου είχε μπροστά της μία ιστορική ευκαιρία, την οποία μάλιστα παρουσίαζαν ως σκαλοπάτι εκτόξευσης για το γερμανικό μπάσκετ.
Το σχέδιό τους είναι να κοιτάξουν στα μάτια τους Ισπανούς, τους Ελληνες, τους Ρώσους και τους Τούρκους μέσα στα επόμενα χρόνια και να βγάλουν μία ομάδα ικανή να διεκδικήσει ευρωπαϊκό τρόπαιο ως το 2020. Η Μπάγερν του Πέσιτς και η Άλμπα του Σάσα Ομπράντοβιτς προορίζονται για δίδυμος πολιορκητικός κριός.
"Μας λείπει, όμως, η πείρα", έγραφαν. "Ο Διαμαντίδης μόνος του έχει αγωνιστεί σε περισσότερους ευρωπαϊκούς αγώνες απ'ό,τι όλοι οι παίκτες της Άλμπα μαζί".
Και τι μ'αυτό; Στο κρισιμότερο ραντεβού της χρονιάς, ο πολύπειρος Παναθηναϊκός των 6 ευρωπαϊκών τροπαίων εμφανίστηκε αγωνιστικά και πνευματικά ανέτοιμος. Οι Γερμανοί φορούσαν στολή καμικάζι και οι Έλληνες πυτζάμες. Η Άλμπα είχε ...Ομπράντοβιτς, έστω ιμιτασιόν, ενώ ο Παναθηναϊκός 11+1 φαντάσματα. Εξαιρώ μόνο τον σπουδαίο Διαμαντίδη...
Θα είναι άδικο να αποκλειστεί η ομάδα που άλωσε την Αθήνα και το Τελ Αβίβ. Αν θέλουμε να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, θα ομολογήσουμε ότι η Άλμπα είναι η καλύτερη ομάδα του Ομίλου πίσω από τη Ρεάλ και τη Μπαρτσελόνα.
Η δίδυμη αυτοκρατορία των 11 ευρωπαϊκών τροπαίων έχει μία τελευταία ευκαιρία για να σώσει την παρτίδα, με απρόσκλητο παρτενέρ στο καυτό καρέ τον Ερυθρό Αστέρα του Βελιγραδίου. Tην alma mater του Σάσα Ομπράντοβιτς...
Στο 3ο λεπτό του αγώνα, ο Παναθηναϊκός είχε προβάδισμα 9 πόντων στο σακούλι του, αλλά και ένα αχνό χαμόγελο της σφυρίχτρας στα μάτια του: η Άλμπα συμπλήρωσε τα 5 ομαδικά φάουλ πριν πετύχει το πρώτο της καλάθι.
Οι 6/6 βολές (Σλότερ, Διαμαντίδης, Γιάνκοβιτς) που γεννήθηκαν γρήγορα από αυτό το πλεονέκτημα, με φάουλ μακριά από τη φωτιά, ήταν το ιδανικό εφαλτήριο για να εξαφανιστεί στον ορίζοντα και να γεμίσει τους Γερμανούς με τη σκόνη του.
Ο Παναθηναϊκός του άλλου Ομπράντοβιτς, ή του Πεδουλάκη, για να μη πω του Αλβέρτη, δεν θα έχανε τέτοια ευκαιρία. Ο Παναθηναϊκός-λάιτ του Ιβάνοβιτς δεν είναι το ίδιο ανθεκτικός απέναντι σε ομάδες που παίζουν μπάσκετ του προπονητή και που αμύνονται στο όριο του φάουλ.
Ο εύθραυστος Γιάνκοβιτς εξαφανίστηκε, μολονότι ο Ιβάνοβιτς του έδωσε καθήκοντα δεύτερου πλέι-μέικερ για να τον κρατήσει ζεστό. Ο Παππάς και ο Μπλουμς το ίδιο.
Ο Μπατίστα καταπονήθηκε από τις μάχες της ρακέτας και έμεινε εντελώς αβοήθητος, αφού ο Μαυροκεφαλίδης έδωσε ένα νερόβραστο 5λεπτο και ο Λαουάλ παραγκωνίστηκε ασυγχώρητα. Ο Γκιστ δεν ήξερε τι να κάνει μέσα στο γήπεδο. Ο Σλότερ ξεκίνησε καλά αλλά στη συνέχεια υστέρησε.
Η επιθετική παραγωγή καταποντίστηκε στους 66 πόντους, από τους 85 του αγώνα με τη Ρεάλ και τους 86 της Κωνσταντινούπολης. Η τελική ευθεία του αγώνα βρήκε την άμυνα του Παναθηναϊκού μαλακή σαν βούτυρο και τον πάγκο του πελαγωμένο. Όπως συνήθως, επιστρατεύτηκε ο αυτόματος πιλότος και το σύστημα-προσευχή: τρίποντα, Διαμαντίδης και άγιος ο θεός.
Άγιος, αλλά όχι ισχυρός. Ο αρχηγός προσπάθησε να νικήσει την Άλμπα μόνος του, αλλά η άμυνα των Γερμανών ταμπουρώθηκε πίσω και έδωσε τον Παναθηναϊκό μακρυνά σουτ, με χέρια που έτρεμαν.
Ο Νέλσον αστόχησε σε προσπάθεια εκτός ρεπερτορίου, ο Φώτσης αστόχησε από τα 7 μέτρα, ο Σλότερ αστόχησε, το "τριφύλλι" μαράθηκε. Μολονότι ο Διαμαντίδης προερχόταν από τρία εύστοχα σουτ, δεν πήρε ούτε μία προσπάθεια στο τελευταίο δίλεπτο.
Στην τελευταία επίθεση, ο Ιβάνοβιτς χρησιμοποίησε το πυρηνικό του όπλο ως για δόλωμα στο low-post και σκόρπισε τρεις σουτέρ στην περιφέρεια, ωσάν να έφτανε ένα τέχνασμα σχολικής αυλής για να ξεγελαστεί ο Ομπράντοβιτς.
Ο Διαμαντίδης δεν είχε τα πόδια για να παίξει ένας εναντίον ενός και να κερδίσει, έστω, ένα φάουλ. Δύο πόντοι έφταναν, δεν χρειαζόταν τρίποντο. Η πάσα του προς τα έξω έμοιαζε με ανοιχτό βιβλίο, άσχετα αν η ευστροφία του Μπλουμς έδωσε στον Σλότερ μισάνοιχτο ορίζοντα για το σουτ της παρ'ολίγον νίκης.
Τι απογοήτευση...
Υποψιάζομαι ότι ο Παναθηναϊκός θα προκριθεί, άσχετα με το χθεσινό στραπάτσο. Η Μακάμπι δεν θα είναι εύκολο θύμα στο Βερολίνο, αφού θα παίξει για την επιβίωσή της και θα έχει τη συμπαράσταση εκατοντάδων Ισραηλινών.
Στην καλύτερη περίπτωση, ο πρωταθλητής Ελλάδας θα τερματίσει 4ος, αφού η 3η θέση πήγε περίπατο οριστικά και αμετάκλητα. Η αρκούδα θα τον περιμένει στη Μόσχα, όπως και πέρυσι, με τα νύχια ακονισμένα.
Εκτός αν κάνει το θαύμα του απόψε ο χωρίς Σπανούλη Ολυμπιακός! Εκών άκων, ο Παναθηναϊκός τον υποστηρίζει αναφανδόν...
Σημειωτέον, ότι ο αγώνας του Βερολίνου αρχίζει την Πέμπτη στις 9μμ, ενώ αυτός του Βελιγραδίου στις 9.45μμ.  Ναι, πρόκειται για άλλο ένα θαύμα στρατηγικής και "διαφάνειας" για την απερίγραπτη διοίκηση του απερίγραπτου Μπερτομέου. Boλικό βεβαίως για τους "πράσινους".
Χθες, δεν έφταιγε του Παναθηναϊκού κανένας Μπερτομέου και καμία αόρατη δύναμη. Αόρατος ήταν ο ίδιος ο Παναθηναϊκός.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Αινιγματικός σε… όλα ο Μπελινέλι!


Αρκετά ερωτηματικά άφησε ο Μάρκο Μπελινέλι αναφορικά με το μέλλον του, αλλά και τη συμμετοχή του στο προσεχές Ευρωμπάσκετ με την εθνική ομάδα της Ιταλίας.

Αινιγματικός σε… όλα ο Μπελινέλι
Ούτε για το μέλλον του, ούτε ακόμα και για την εθνική ομάδα της Ιταλίας δεν είναι σε θέση να απαντήσει ο Μάρκο Μπελινέλι, μιλώντας στην «Corriere dello Sport».

Από τη μία, ο 29χρονος γκαρντ δεν γνωρίζει σε ποια ομάδα θα τον βρει η επόμενη σεζόν, αφού το καλοκαίρι μένει free agent από τους Σαν Αντόνιο Σπερς, ενώ παράλληλα δεν μπορεί να γνωρίζει για το αν θα είναι διαθέσιμος στην «σκουάντρα ατζούρα» για το προσεχές Ευρωμπάσκετ.

«Μίλησα με τον προπονητή της εθνικής ομάδας, Σιμόνε Πιανιτζάνι, ενώ και η ομοσπονδία ήδη γνωρίζει για τη σωματική μου κατάσταση, αλλά και για τους όρους του συμβολαίου μου. Θα ήθελα να παίξω στο Ευρωμπάσκετ, όμως θα πρέπει να περιμένω το τέλος της σεζόν για να δω σε τι κατάσταση θα είμαι. Δεν μπορώ να πω από τώρα πως θα είμαι στο 100% για να παίξω», δήλωσε αρχικά ο Μάρκο Μπελινέλι.

Στη συνέχεια, ο Ιταλός διεθνής ερωτήθηκε για το μέλλον του, καθώς μένει free agent το καλοκαίρι: «Το μέλλον μου είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό. Είμαι 29 ετών, δηλαδή όχι τόσο νέος και δεν το κρύβω πως τα χρήματα παίζουν ρόλο. Θα ήθελα να συνεχίσω να αγωνίζομαι στο υψηλό επίπεδο, ώστε να γίνω καλύτερος παίκτης. Θα δούμε τι θα γίνει το καλοκαίρι. Το NBA είναι περίεργο και γι’ αυτό είναι αδύνατο να πω από τώρα πως θα παραμείνω στους Σπερς. Θα πρέπει να περιμένω το τέλος της σεζόν γι’ αυτό». *Πηγή: sport-fm.gr*

Τα… αλλάζει ο Αναστασίου!!

Εκτός αποστολής του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης άφησε ο Γιάννης Αναστασίου τους Νίνη και Μέντες, ενώ συμπεριέλαβε σε αυτήν τον Βαλμίρ Μπερίσα που ενδέχεται να πάρει μια ευκαιρία.

Τα… αλλάζει ο Αναστασίου
Πολλές αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο ματς πραγματοποιεί ο Γιάννης Αναστασίου στον Παναθηναϊκό.

Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» ανακοίνωσε μετά την τελευταία προπόνηση την αποστολή του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης και άφησε εκτός αυτής τόσο τους Νίνη και Μέντες που είχαν αγωνιστεί κόντρα στη Βέροια, όσο και τον Κουτρουμπή.

Αντίθετα, συμπεριέλαβε τον Βαλμίρ Μπερίσα ο οποίος τα πήγε πολύ καλά την περασμένη εβδομάδα με τους «μικρούς» της Σουηδίας κι ενδεχομένως να πάρει μια ευκαιρία στο παιχνίδι με τους Αρκάδες.

Στη διάθεση του Γιάννη Αναστασίου βρίσκονται οι Κοτσόλης, Στιλ, Αναγνωστόπουλος, Χουχούμης, Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ, Ταυλαρίδης, Νάνο, Μπούρμπος, Ζέκα, Λαγός, Δώνης, Πράνιτς, Μαυρίας, Μπεργκ, Ατζαγκούν, Πέτριτς, Καρέλης, Κλωναρίδης και Μπερίσα, ενώ εκτός αποστολής έμειναν οι Μέντες, Νίνης, Κότσαρης, Σπυρόπουλος, Σταματάκης, Κουτρουμπής, Μαρινάκης, Μπούι, Ντίνας και Αγγελόπουλος. *Πηγή: sport-fm.gr*

Με Σανκαρέ στη Λεωφόρο!


Κανονικά στην αποστολή του Αστέρα Τρίπολης μπήκε ο Πάπα Σανκαρέ, ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του και τέθηκε στην διάθεση του Στάικου Βεργέτη για το ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Με Σανκαρέ στη Λεωφόρο
Με τον Πάπα Σανκαρέ να συμμετέχει κανονικά στην αποστολή θα παραταχθεί ο Αστέρας Τρίπολης στην εκτός έδρας μάχη κόντρα στον Παναθηναϊκό για την 30η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Ο Σενεγαλέζος επιθετικός ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπώρησε και εντάχθηκε κανονικά στη 18άδα που επέλεξε ο Στάικος Βεργέτης.

Αναλυτικά η αποστολή του Αστέρα για τη Λεωφόρο: Μπαντής, Θεοδωρόπουλος, Λούι, Παντελιάδης, Αλόκο, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Τσοκάνης, Ιγκλέσιας, Κουρμπέλης, Μουνάφο, Μάσα, Μπαντιμπανγκά, Ρόλε, Νίκο Φερνάντεθ, Γιαννιώτας, Πάρα, Μπαράλες. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Δεν υποχωρούμε, πρέπει να φτιάξουμε το ποδόσφαιρο »

Το δρόμο που θέλει να ακολουθήσει η Κυβέρνηση στο χώρο του αθλητισμού έδειξε ο Σταύρος Κοντονής, συνοδεία του γενικού γραμματέα αθλητισμού σε γεύμα που παρέθεσαν σε δημοσιογράφους.

«Δεν υποχωρούμε, πρέπει να φτιάξουμε το ποδόσφαιρο »
Οι τελευταίες εξελίξεις στο χώρο του αθλητισμού είναι ραγδαίες, με δικαστικές υποθέσεις να τρέχουν και το νέο νομοσχέδιο να είναι προ των πυλών της Βουλής. Με αφορμή όλα αυτά αλλά και την καλύτερη γνωριμία με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το εν λόγω ρεπορτάζ, ο υφυπουργός αθλητισμού Σταύρος Κοντονής συνοδευόμενος από τον νέο γενικό γραμματέα αθλητισμού Ιούλιο Συναδινό, αποφάσισαν να παραθέσουν ένα γεύμα. Σε αυτό και οι δύο είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για αρκετή ώρα με τους δημοσιογράφους.

Το sport-fm.gr έδωσε το «παρών» στην «καυτή» συζήτηση για τα θέματα που ταλανίζουν τον ελληνικό αθλητισμό και σας μεταφέρει τα συμπεράσματα που βγήκαν από την κουβέντα.

Για ακόμη μια φορά οι δύο άνδρες επέμειναν στην απόφαση της Κυβέρνησης να φέρει νέο αέρα στον ταλαιπωρημένο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Όπως τόνισαν για πολλοστή φορά αυτό θα πρέπει να γίνει βήμα-βήμα και βάσει σχεδίου, ενώ όταν ρωτήθηκαν για το αν πρόκειται να υπάρξουν αλλαγές στο νομοσχέδιο που παρουσιάστηκε, ήταν κάθετοι κυρίως όσων αφορά τα διοικητικά πρόστιμα και τους αθλητικούς δικαστές. Πάνω σε αυτό το θέμα ο κ. Κοντονής τόνισε ότι η UEFA είναι απόλυτα σύμφωνη καθώς «φορολογικούς και οικονομικούς ελέγχους δέχονται όλες οι εταιρίες από το υπουργείο στο οποίο υπάγονται, άρα δεν μπορεί να διαφέρει αυτό για τις ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρίες».

Όσων αφορά το ενδεχόμενο αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αλλά και της Εθνικής ομάδας, για ακόμα μια φορά τόνισε ότι δεν αποτελεί μοχλό πίεσης ή εκφοβισμού ενώ χαρακτηριστικά πρόσθεσε «Ας μας αποκλείσουν, εμείς δεν υποχωρούμε, γιατί πρέπει να φτιάξουμε το ποδόσφαιρο». Μάλιστα χαρακτηρίστηκε ως απόλυτα θετικό το γεγονός ότι ο πρόεδρος της UEFA Μισέλ Πλατινί δέχτηκε τον υφυπουργό χωρίς να είναι απαραίτητη η παρουσία της ΕΠΟ.

«Απόλυτη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη»
Από την κουβέντα φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει το καυτό θέμα των ημερών με τη μπάλα πλέον να παίζεται στα γραφεία των ανακριτών και στις δικαστικές αίθουσες. Η άποψη του και ως υφυπουργός αλλά ως νομικός ήταν ξεκάθαρη «Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και ιδιαιτέρως στα πρωτοβάθμια όργανα. Αν κάτι. Αν κάποιος καταδικαστεί με ισχυρά στοιχεία πρωτοβάθμια δύσκολα αυτό αλλάζει δευτεροβάθμια».

«Τραγική η κατάσταση στις ομοσπονδίες, φέρει ευθύνη ο δικομματισμός»
Από τους παριστάμενους δημοσιογράφους τέθηκε και το θέμα των ομοσπονδιών και τα οικονομικά προβλήματα που τις ταλανίζουν ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια της κρίσης. Η είδηση που βγήκε από αυτή την κουβέντα ήταν ότι η κατάσταση στις περισσότερες ομοσπονδίες είναι χαοτική και για αυτό όπως μας ενημέρωσε ο κ. Συναδινός έχει ήδη συσταθεί μια επιτροπή ελέγχου. Ο ρόλος της επιτροπής είναι να ελέγξει όλες τις ομοσπονδίες για να δούμε που υπάρχουν ατασθαλίες ώστε να υπάρξουν τιμωρίες και να μπει μια τάξη. Ο Γ.Γ.Α τόνισε πως «έχουν ήδη γίνει έλεγχοι στις ομοσπονδίες πάλης, αντισφαίρισης, πυγμαχίας, μπάντμιντον και ποδηλασίας και τα αποτελέσματα δεν είναι ενθαρρυντικά…». Παράλληλα, υποστήριξε ότι θα αλλάξει το καθεστώς μακροχρόνιας προεδρίας στις ομοσπονδίες, ενώ έκανε και ιδιαίτερη αναφορά στις διοικήσεις των ΟΑΚΑ και ΣΕΦ, οι οποίες «βλέπουν αυτά τα στάδια σαν να είναι μαγαζάκια τους! Αυτό θα αλλάξει!».

Ο κ. Κοντονής από την πλευρά του σε ερώτηση για το αν φανταζόταν το τι κατάσταση θα αντιμετωπίσει γενικότερα στο χώρο του αθλητισμού είπε πως: «Γνωρίζαμε την κατάσταση που επικρατεί, ήμασταν έτοιμοι από καιρό!» Για τα αίτια της σημερινής κατάστασης η απάντηση του ήταν χαρακτηριστική:

«Για όλα αυτά πρωτίστως φταίνε οι κυβερνήσεις του δικομματισμού, που δεν οργάνωσαν ποτέ τον αθλητισμό. Οσο καλός και τίμιος άνθρωπος να είσαι, αν κάποιος σου δώσει να φυλάξεις ένα κουτί με λίρες για δυο χρόνια και σου πει ότι περίπου είναι τόσες, τότε είναι σίγουρο ότι εσύ θα πάρεις 5-6. Αυτά πρέπει να λύσουμε εμείς τώρα».

Αύριο συνάντηση με ΕΣΗΕΑ και ΠΣΑΤ
Τέλος η συζήτηση στράφηκε και στην αντίδραση της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ για τη διάταξη του νομοσχεδίου η οποία θέλει το Κράτος να μπορεί αν τιμωρεί δημοσιογράφους, εκδότες και ΜΜΕ, τα δημοσιεύματα των οποίων υποκινούν τη βία. Ο υφυπουργός εξέφρασε την έκπληξή του για το γεγονός ενώ ενημέρωσε για την αυριανή συνάντηση που θα έχει με τους δύο συνδικαλιστικούς φορείς.

«Μα πως είναι δυνατόν εγώ να λέω σε εσένα που είσαι σωματείο, συνδικαλιστικό φορέας να δίνεις τη γνώμη σου για να παίρνουμε απόφαση στη συνέχεια κι εσύ να λες όχι; Το θεωρώ απαράδεκτο και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί συμβαίνει. Αυριο θα έχω μια συνάντηση με ΕΣΗΕΑ και ΠΣΑΤ και όλα θα ξεκαθαρίσουν»

Σε ερώτηση για το αν το σωματείο ίσως δέχεται πιέσεις από ψηλά, αντέδρασε χαρακτηριστικά: «Μα τι μου λέτε; Είναι σωματείο εργαζομένων, δεν μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Εγώ ξέρετε πόσες πιέσεις δέχομαι από διάφορους όλο αυτό τον καιρό; Οποιος φοβάται πάει σπίτι του. Κι εγώ αν φοβόμουν τις πιέσεις, θα καθόμουν στα εύκολα και θα ήμουν βουλευτής. Δεν με όρκισε η μάνα μου Υπουργό». *Πηγή: sport-fm.gr*

«Στο Champions League μέσω των πλέι οφ»

Μετά από δύο σερί ήττες, ο Παναθηναϊκός είναι σύμφωνα με τον Ζέκα έτοιμος να επιστρέψει στις νίκες κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης και να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό εν όψει πλέι οφ.

«Στο Champions League μέσω των πλέι οφ»
Θετική εμφάνιση και νίκη θέλει απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης ο Παναθηναϊκός. Μιλώντας για το παιχνίδι στην κάμερα της Nova ο Κάρλος Ζέκα τονίζει ότι το κίνητρο της εξόδου του Champions League είναι αρκετό για να κάνει τους «πράσινους» να τα δώσουν όλα.

Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» πρόσθεσε ότι το συγκεκριμένο ματς αποτελεί κάτι σαν πρόβα εν όψει πλέι οφ, ενώ αναφέρθηκε και στην απουσία του κόσμου λόγω της τιμωρίας της ομάδας.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Νομίζω ότι κάναμε δυο άσχημα αποτελέσματα. Στην Βέροια παίξαμε ένα κακό παιχνίδι αλλά νομίζω ότι τώρα η ομάδα έχει επανακτήσει την αυτοπεποίθηση της και από εκεί και πέρα θα κοιτάξουμε να ανατρέψουμε αυτή την αρνητική πορεία και να κάνουμε με τον Αστέρα Τρίπολης μια θετική εμφάνιση».

Ο κίνδυνος πολλές φορές όταν χάνεται ο μεγάλος στόχος είναι ότι δεν υπάρχει κίνητρο. Διακρίνει κάτι τέτοιο στην ομάδα ο Ζέκα;

«Η ομάδα πάντοτε έχει ανεβασμένο κίνητρο. Ο σκοπός μας είναι από εδώ και στο εξής να παίζουμε για να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς κάτι το οποίο θα μας βοηθήσει να είμαστε σε καλύτερη θέση κατά την βαθμολογία των πλέι οφ. Πιστεύαμε ότι θα μπορούσαμε να φτάσουμε στο Champions League και μέσω του πρωταθλήματος όμως αυτό δεν έγινε εφικτό, αλλά θα το επιδιώξουμε μέσω των πλέι οφ.

Μια ομάδα η οποία είναι μεγάλη όπως ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να μείνει χωρίς κίνητρα. Πάντα έχουμε κίνητρα και από εκεί και πέρα ο σκοπός μας και το μεγαλύτερο κίνητρο είναι να πάρουμε την πρώτη θέση στα πλέι οφ
».

Το ματς με τον Αστέρα σαν πρόβα πλέι οφ, κόντρα σε μια καλή ομάδα, τι περιμένεις;

«Περιμένουμε να αντιμετωπίσουμε μια καλά οργανωμένη ομάδα. Μια ομάδα που παίζει καλό ποδόσφαιρο. Θα είναι ένας αγώνας δύσκολος γιατί ο Αστέρας έχει και καλούς παίκτες επίσης. Ο Αστέρας θα είναι μια ομάδα που θα λάβει μέρος και στα πλέι οφ.

Εμείς από την πλευρά μας θα εξετάσουμε και θα αναλύσουμε την αντίπαλη ομάδα και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν για να μπορέσουμε να επιβληθούμε αυτού του δύσκολου αντιπάλου το οποίο θα αποτελέσει και ένα τεστ πριν τα πλέι οφ. Αυτό που έχει σημασία είναι να δούμε το συγκεκριμένο παιχνίδι να μπορέσουμε να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς και μετά να κοιτάξουμε τα πλέι οφ
».

Μεγαλώνει ο βαθμός δυσκολίας από την στιγμή που δεν θα υπάρχει κόσμος στο γήπεδο;

«Πάντοτε είναι καλύτερο να μπορείς να παίζεις με φιλάθλους, ειδικά να έχεις τους φιλάθλους εντός έδρας σε ένα τέτοιο παιχνίδι που θα έχουμε την υποστήριξη τους. Τότε τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα. Δυστυχώς δεν θα τους έχουμε δίπλα μας όπως έγινε και στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

Εάν δεν είναι μέσα στο γήπεδο είμαι πεπεισμένος ότι θα βρίσκονται γύρω από το γήπεδο να μας υποστηρίζουν, να μας ενισχύουν και από εκεί και πέρα αυτή είναι η κατάσταση. Ναι μεν τα πράγματα θα είναι δύσκολα αλλά εμείς προβλέπουμε σε μια νίκη
».

Ένα σχόλιο για τον Γιάννη Αναστασίου και την παραμονή του για δυο ακόμα χρόνια στην ομάδα;

«Νομίζω ότι αυτό είναι μια καλή είδηση και θα είναι καλό να συνεχίσουμε με τον κ. Αναστασίου. Κάνει μια αξιόλογη δουλειά, μια πάρα πολύ καλή δουλειά και έχει μεγάλη αξία. Θεωρώ ότι είναι σωστό αυτό το γεγονός και η επέκταση του συμβολαίου του. Η ομάδα είναι χαρούμενη μαζί του, γίνεται καλή δουλειά και νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε ακόμα καλύτερα και ακόμα περισσότερα».

Αντσελότι: «Φυσικά θα γυρνούσα στη Μίλαν»

Δηλώσεις που μοιάζουν με άνοιγμα προς την πλευρά της Μίλαν έκανε ο Κάρλο Αντσελότι. Ενώ η μουρμούρα στη Ρεάλ Μαδρίτης αυξάνεται, ο Ιταλός παραδέχθηκε ότι ευχαρίστως θα επέστρεφε στη μεγάλη του αγάπη.

Αντσελότι: «Φυσικά θα γυρνούσα στη Μίλαν»
Ίσως δεν έχει σχέση. Ίσως είναι μια απλή παραδοχή της αγάπης του στη Μίλαν -ανεξάρτητα του τι συμβαίνει τώρα στην καριέρα του.

Άντε όμως η δήλωση ότι ευχαρίστως θα γύριζε στους «ροσονέρι» (την ώρα που η γκρίνια για τα άσχημα αποτελέσματα της Ρεάλ συμπεριλαμβάνει και τον ίδιο) να μην εκληφθεί ως άνοιγμα από την πλευρά του Κάρλο Αντσελότι.

Φιλοξενούμενος εκπομπής σε ιταλικό κανάλι, ο 55χρονος τεχνικός υπερασπίστηκε αρχικά τον Πίπο Ιντζάγκι, λέγοντας: «Άξιζε να πάρει τη δουλειά στη Μίλαν. Όταν σου προσφέρεται η ευκαιρία να προπονήσεις μια μεγάλη ομάδα, πρέπει να την παίρνεις. Ένας τεχνικός πρέπει να ξέρει πώς να είναι υπομονετικός».

Εκείνο που είχε περισσότερη σημασία όμως ήταν η απάντηση για το αν θα επέστρεφε εκείνος στη Μίλαν, στην οποία ανέφερε: «Αν θα γυρνούσα στο Μιλανέλο; Φυσικά, είναι το μόνο μέρος στο οποίο θα μου άρεσε να επιστρέψω. Ο Μπερλουσκόνι ποτέ δε μου είπε ποια ενδεκάδα να διαλέξω». *Πηγή: sport-fm.gr*

Κασιμάτης: «Λαχείο ο Σαββίδης για τον ΠΑΟΚ» (audio)

Στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Γιώργος Κασιμάτης. Ο γενικός αρχηγός του ΠΑΟΚ το 1985, δηλαδή την τελευταία χρονιά που πήρε πρωτάθλημα φιλοξενήθηκε στο studio του Metropolis 95,5 και μίλησε για την υπάρχουσα κατάσταση στον σύλλογο, τον Ιβάν Σαββίδη και για την ρύθμιση των χρεών.

Αναλυτικά όσα είπε: «Πολλά πράγματά τον τελευταίο καιρό δείχνουν ότι το ποδόσφαιρο έχει εξελιχθεί σε εμπορευματοποίηση που καταλήγει σε τσέπες επιτήδειων ανθρώπων. Πρέπει υπάρχει κάθαρση στο ποδόσφαιρο και το κράτος πρέπει αντιμετωπίσει τα θέματα των στημένων αγώνων και της βίας».

Για την παρουσία του Ιβάν Σαββίδη στον ΠΑΟΚ: «Νομίζω ότι ο Σαββίδης είναι λαχείο για τον ΠΑΟΚ. Ήρθε σε μια εποχή δύσκολη για τον ΠΑΟΚ και την Ελλάδα. Λυπάμαι που δεν έχει χαρεί κανένα πρωτάθλημα και Κύπελλο ενώ έχει ξοδέψει πολλά χρήματα. Ο κ. Σαββίδης είχε σχέση με το Ρωσικό πρωτάθλημα, στην Ελλάδα είναι διαφορετικά τα πράγματα. Το μειονέκτημα είναι το ότι δεν βρίσκεται συχνά εδώ . Από μακριά δουλειές δεν γίνονται. Αν διευθετηθεί το θέμα των χρεών, ελπίζω πως θα διαθέσει περισσότερο χρόνο στον ΠΑΟΚ».

Για το γεγονός ότι με τον Ιβάν Σαββίδη ο ΠΑΟΚ δεν έχει πάρει κάποιο τίτλο : «Ο κ. Σαββίδης αφιερώνει λιγότερο χρόνο στον ΠΑΟΚ από ότι πρέπει. Όταν απουσιάζει ακουμπάει σε ανθρώπους που καμιά φορά δεν είναι αυτοί που πρέπει να είναι. Ο Ζαγοράκης έκανε πολύ μεγάλο καλό στον ΠΑΟΚ, που έφερε τον κόσμο πίσω στο γήπεδο. Ο κόσμος τον βοήθησε ηθικά και υλικά, έγινε το πρόσωπο εκείνης της εποχής αλλά δυστυχώς δεν πήραμε τίποτα. Ο ΠΑΟΚ εδώ και δέκα χρόνια δεν έχει πάρει τίποτα. Ομάδες ιστορικές όπως ο Άρης και η ΑΕΚ πέσανε γιατί δεν βρέθηκε ένας άνθρωπος σαν τον Σαββίδη να τις στηρίξει. Εύχομαι μέσα από την ψυχή μου, να μπορέσει να ανταμειφθεί η προσπάθεια που κάνει».

Για την ρύθμιση των χρεών και προπονητικό της θέρμης: «Προσπαθεί ο Σαββίδης να δημιουργήσει έναν υγιή ΠΑΟΚ. Άρα πιστεύω ότι εφόσον λυθεί το θέμα των χρεών θα προχωρήσει και το θέμα με το προπονητικό στη Θέρμη. Έχω την εντύπωση ότι θα πληρώσει και δεν θα κάνει πίσω. Οι προσαυξήσεις και τα πρόστιμα ήταν εξοντωτικά για τον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ πληρώνει μόνο το πρωτογενές κεφάλαιο και είναι επιχείρηση που δίνει χαρά σε 2 εκ. φιλάθλους και αυτό βοηθά την Ελληνική κοινωνία. Είναι μια ιδέα και μια ιστορία υπάρχουν άνθρωποι που όλοι τους την ζωή την περάσαν για τον ΠΑΟΚ. Ο Σαββίδης θα κάνει προπονητικό κέντρο μετά τα χρέη. Όταν ο πρόεδρος έχει καλού ς συμβούλους γίνεται από τους καλύτερους στον κόσμο. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον ΑΣ ΠΑΟΚ γιατί σε μια δύσκολη περίοδο άρχισε να έχει επιτυχίες και είναι πολύ σημαντικό για ένα ιστορικό σωματείο με πολλά παιδιά να φέρνει τίτλους. Ελπίζω το μέλλον να είναι ακόμα καλύτερο».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ ΣΤΟ METROPOLIS 95,5 ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΣΤΗ ΣΕΝΤΡΑ»

Upload Audio - Download Music - Psy -Gangnam style


*Πηγή: metrosport.gr*

Η αποστολή για τον «τελικό» με Πανσερραϊκό!!

Με την απογευματινή προπόνηση στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ολοκληρώθηκε σήμερα η προετοιμασία των ποδοσφαιριστών του Άρη για το αυριανό «τελικό» κόντρα στον Πανσερραϊκό (16:00, Novasports 2HD), στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής (1ος όμιλος).

Μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης ο τεχνικός της ομάδας, Δημήτρης Καλαϊτζίδης, ανακοίνωσε την αποστολή (το βράδυ θα καταλύσει σε ξενοδοχείο της πόλης μας) που αποτελείται από 18 ποδοσφαιριστές, οι οποίοι είναι οι εξής: Φυσέκης, Μπαϊμάκης, Πόι, Ν’ Λουντούλου, Σανιά, Φερνάντες, Σουνάς, Λιόλιος, Καπνίδης, Παπαδόπουλος, Σαμαράς, Γεωργιάδης, Κωνσταντινίδης, Καλογέρης, Γκόλιας, Νάκας, Λιόνης, Σταυρόπουλος.
*Πηγή: metrosport.gr*

Το «φαινόμενο» μέσω… σκίτσων!! (Video)

Οι παλιότεροι έχουν την ευκαιρία να θυμηθούν και οι νεότεροι να μάθουν την καριέρα του Ρονάλντο χάρη στη δεξιοτεχνία ενός σκιτσογράφου.

Δείτε σε video τα κατορθώματα του Βραζιλιάνου υπερπαίκτη.









*Πηγή: metrosport.gr*

Απομένει η υπογραφή Αγγελίδη!!

Ο Τζανδάρης και ο Κατσικάς πλέον είναι και επίσημα παρελθόν από τον ΠΑΟΚ. Σε ότι αφορά τον Νίκο Σπυρόπουλο;

Είναι δεδομένο ότι και αυτός θα αποχωρήσει πριν το τέλος του συμβολαίου του. Με εντολή Σαββίδη ο ποδοσφαιριστής θα εισπράξει όλα τα χρήματα που δικαιούται (για όλο το υπόλοιπο του συμβολαίου του) και θα αποχωρήσει άμεσα. Το μόνο που απομένει είναι μια υπογραφή στη λύση του συμβολαίου από τον Αγγελίδη.
*Πηγή: metrosport.gr*

Αρμπελόα κλείσε τα πόδια σου, έρχεται ο Ίσκο!! (video)

Μία τραυματική εμπειρία επεφύλασσε τον Αλβάρο Αρμπελόα η πρόπονηση της Παρασκευής (03/04). Και για να γίνουμε πιο σαφείς ο Ισπανός αμυντικός έφαγε επική «ποδιά» από τον συμπαίκτη του στη Ρεάλ Μαδρίτης, Ίσκο Αλαρκόν! 
 
Ο 22χρονος… αέρινος παίκτης των «μερένχες» όταν έχει την μπάλα στα πόδια του μοιάζει σα να χορεύει και αυτό το απέδειξε για ακόμη μία φορά στην πρωινή προπόνηση της «Βασίλισσας»!






*Πηγή: metrosport.gr*

Παντζιαράς: «Στον Άρη πρέπει να ζεις με την πίεση»

Στο Μetropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο»  φιλοξενήθηκε ο προπονητής της Δόξα Δράμας, Ανδρέας Παντζιαράς, ο οποίος σχολίασε το αυριανό ντέρμπι του Άρη με τον Πανσερραϊκό, τονίζοντας ότι οι «κίτρινοι» πρέπει να πάρουν πάση θυσία τη νίκη.

«Για τον Άρη είναι ένας τελικός και οι τελικοί είναι για να κερδίζονται. Παίζει στο σπίτι του με τον κόσμο στο πλευρό του και αύριο μπορεί να νικήσει, ώστε να κάνει βήμα για την άνοδο. Πάντως υπήρχε πολύ χρόνος για τον Άρη να χτιστεί, όμως έγιναν κάποια λάθη, αλλά από τον Δεκέμβρη με την προσθήκη έμπειρων παικτών η ομάδα άλλαξε προς το καλύτερο, γίνεται μεγάλη προσπάθεια από όλους και θα είναι κρίμα αν ο Άρης δεν πετύχει τον στόχο της ανόδου. Σίγουρα υπάρχει πίεση για τις δύο ομάδες. Όταν φοράς τη φανέλα του Άρη πρέπει να ζεις με την πίεση και να μπορείς να τη διαχειριστείς».

Για τον Πανσερραϊκό: Έχει γίνει τεράστια προσπάθεια, με παίκτες έμπειρους, με έναν πολύ καλό προπονητή και δεν μπορείς κανείς να αμφισβητήσει το έργο που έχουν κάνει και δίκαια βρίσκεται στην πρώτη θέση. Ο Πανσερραϊκός είναι πιο ομάδα, ξέρει τι ζητάει στο γήπεδο και έχει σταθερό κορμό από την αρχή της χρονιάς. Αντίθετα ο Άρης στηρίζεται στην ποιότητα ορισμένων παικτών κι όχι στην ομαδικότητα».

Για την ομάδα του τη Δόξα Δράμας. «Είναι μεγάλη ομάδα, ιστορικός σύλλογος και κάθε Κυριακή παίζει για την αξιοπρέπειά της. Υπάρχει σχέση εμπιστοσύνης με όλους που εργάζονται για τον σύλλογο, ο κόσμος είναι δίπλα στην ομάδα και χτίζουμε κάτι καλό και βάζουμε τις βάσεις για του χρόνου, ώστε η ομάδα να πρωταγωνιστήσει και να επιστρέψει στην Football League.

*Πηγή: metrosport.gr*

Πασσαλής: «Όσο κι' αν πονάει ο Πανσερραϊκός είναι το φαβορί για την άνοδο»

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» με τους Δημήτρη Καννελάκη και Κυριάκο Κύρτσο φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη, Πέτρος Πασσαλής. Ο κύριος Πασσαλής μίλησε για το αυριανό μεγάλο ντέρμπι του 1ου ομίλου της Γ' Εθνικής ανάμεσα σε Άρη και Πανσερραϊκό (04/04, 16:00, «Κλεάνθης Βικελλίδης»)

Αναλυτικά όσα έιπε:

«Μοναδικός μας στόχος είναι η νίκη αφού θα πλησιάσουμε στον πόντο τον Πανσερραϊκό, σε αντίθετη όμως περίπτωση που δεν τα καταφέρουμε, αποχαιρετάμε την άνοδο.

Για το πώς θα παρουσιαστούν οι δύο ομάδες στο «τερέν» του «Κλεάνθης Βικελίδης»: «Από τη φύση τους είναι δύο ομάδες επιθετικές και μαζί με την Καβάλα είναι οι πιο σταθερές στον όμιλο. Στο αυριανό παιχνίδι ο Άρης θα έχει την εδαφική υπεροχή και ο Πανσερραϊκός θα χτυπήσει το παιχνίδι στις αντεπιθέσεις. Θα είναι ένα σφιχτό παιχνίδι με τον Άρη να πρέπει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις όσες ευκαιρίες θα του δωθούν στην αναμέτρηση. Κάτι που παρατήρησα στις τελευταίες προπονήσεις είναι ότι στον Άρη δίνουν έμφαση στις στημένες φάσεις, τόσο στα πλάγια άουτ, όπου υπάρχουν και τα «μεγάλα χέρια» όσο και στις στημένες εκτελέσεις».

«Το να βρεθεί μία ομάδα μπροστά στο σκορ της δίνει ένα προβάδισμα, όποιες και να είναι οι συνθήκες του παιχνιδιού.Πολύ σημαντικ είναι πως θα προετοιμαστούν ψυχολογικά οι παίκτες των δύο ομάδων».

Για την παρουσία του κόσμου και για το μεγάλο παρών που θα δώσει στο αυριανό ντέρμπι: «Ο κόσμος πρέπει να υπομονετικός και να ωθήσει την ομάδα μέχρι και το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης για τη νίκη, που αποτελεί μονόδρομος».

Μία εκτίμηση για την κατάληξη του παιχνιδιού: «Κατά την άποψη το σκορ θα πάει στο γκολ... »

Τέλος, ο Πέτρος Πασσαλής είπε με βαρδιά την καρδιά: «Ακόμη και εάν ο Άρης νικήσει, το φαβορί για την άνοδο όσο κι’ αν πονάει αυτό είναι ο Πανσερραϊκός!»
*Πηγή: metrosport.gr*

Η Μίλαν αλλάζει χέρια...!!

Την μεγάλη απόφαση να πουλήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της Μίλαν, έχει πάρει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, όπως φαίνεται, και στην δημοσιότητα έχουν έρθει δυο ονόματα υποψηφίων αγοραστών, από την Ταϊλάνδη και την Κίνα.

Το «goal.com» γράφει ότι ο νέος μεγαλομέτοχος της Μίλαν, κάτοχος του 65% των μετοχών, θα είναι Bee Taechaubol, από την Ταϊλάνδη.

Άμεσα θα πάρει το 20% έναντι 195 εκατομμυρίων ευρώ και σταδιακά μέσα στους επόμενους 12 μήνες θα γίνει κάτοχος του 65%.
 
Από την άλλη, η «Gazzetta Dello Sport» γράφει ότι ο επιχειρηματίας από το Χονγκ Κονγκ, Richard Lee, μαζί με κάποιους άλλους επιχειρηματίες από την Κίνα θα αγοράσουν το 75% των μετοχών του συλλόγου.
*Πηγή: metrosport.gr*

Εξαιρετική κομπίνα από τα κορίτσια της Νοτς Κάουντι! (video )

Κομπίνα από αυτές που θα ζήλευαν πολλοί ποδοσφαιριστές πραγματοποίησαν παίκτριες της Νοτς Κάουντι.
Η γυναικεία ομάδα της Νοτς Κάουντι υποδέχθηκε την αντίστοιχη της Άρσεναλ για το αγγλικό πρωτάθλημα με τις παίκτριες της να κάνουν κάτι το εκπληκτικό σε φάουλ που κέρδισε εκτός της περιοχής. Η Μπουέτ πήρε φόρα, αλλά τελικά η Γκρίνγουντ, που ήταν με την πλάτη στο τοίχος και στην εστία της Άρσεναλ έκανε πάσα στην Γουάιτ η οποία ήταν δίπλα της. Η τελευταία γύρισε γρήγορα προς το τέρμα και με τρομερό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Οι παίκτριες των φιλοξενούμενων παρακολουθούσαν ανήμπορες να αντιδράσουν.

Το εντυπωσιακό γκολ κάνει ήδη το γύρο του κόσμου, ενώ για την ιστορία το ματς έληξε ισόπαλο 1-1.




*Πηγή: metrosport.gr*

Μπαλατσούκας: «Δεν είμαστε αντίθετοι σε αντιντόπινγκ κοντρόλ» (audio)

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο γενικός διευθυντής της ΑΕΛ, Νίκος Μπαλατσούκας, ο οποίος συμφώνησε την πρόταση του Ηρακλή για έλεγχο ντόπινγκ στο κυριακάτικο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων (5/4, 15:00).  

Αναλυτικά όσα είπε ο γενικός διευθυντής της ΑΕΛ:

«Και βέβαια δεν είμαστε αντίθετοι με την πρόταση του Ηρακλή για αντιντόπινγκ κοντρόλ στην μεταξύ μας αναμέτρηση. Είναι μία διαδικασία που πρέπει να υπάρχει. Αν η διοργανώτρια αρχή το κρίνει σωστό, τότε φυσικά θα προβούμε σε αυτό».

Για την κυριακάτικη αναμέτρηση με τον Ηρακλή: «Η ομάδα προετοιμάζεται κανονικά, όλοι είναι μέσα πλην του Σαρακατσάνου που θα απουσιάσει λόγω καρτών. Ο Ηρακλής είναι μία καλή ομάδα, η καλύτερη στην κατηγορία αυτή τη στιγμή, αλλά εμείς ερχόμαστε στη Θεσσαλονίκη για να κυνηγήσουμε ότι καλύτερο και θα πάρουμε αυτό που θέλουμε από την συγκεκριμένη αναμέτρηση.»

 Ακούστε τι είπε ο Νίκος Μπαλατσούκας: 

Upload Audio - Download Music - Psy -Gangnam style



*Πηγή: metrosport.gr*

Ποιος θέλει καλό της πόλης;

ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ, ΚΩΣΤΗΣ ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟΣ


Πολύ σίγουρο σε άκουσα αυτές τις μέρες, ότι στο παιχνίδι του Απόλλωνα με τον Αγροτικό θα νικήσουν οι γηπεδούχοι. Από πού αυτή η σιγουριά για να έχουμε καλό ερώτημα κατά πρώτο λόγο; Κατά δεύτερο να σου πω ότι είναι πολύ κρίμα να παλεύουν οι δυο ομάδες, για το ποια θα αποφύγει τον απευθείας υποβιβασμό είναι κακό για την πόλη μας.

Άσε μας ρε Γρηγόρη με το καλό της πόλης, άρχισες πάλι τα ίδια; Ποιος θέλει το καλό του Απόλλωνα και του Αγροτικού Αστέρα, πέρα από τους οπαδούς τους; Εδώ έχουμε μάθει να παρακαλάμε να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα για να νιώσουμε εμείς καλά. Ακόμα δεν έχεις μάθει την νοοτροπία της Θεσσαλονίκης;

Δεν το δέχομαι αυτό που λες σε καμία περίπτωση. Η Θεσσαλονίκη έχει ανάγκη από περισσότερες ομάδες στην Σούπερ Λίγκα και στην Φούτμπολ Λίγκ, αν θέλει κάποια στιγμή να δει χαΐρι. Με το να χαίρεται ο οπαδός της μίας ομάδας με την καταστροφή της άλλης και να αισθάνεται καλυμμένος από αυτό, έχουμε φτάσει σε αυτά τα χάλια.


Δεν αφήνεις τον πρόλογο και τα σάπια σε μένα. Για το καλό της πόλης ενδιαφέρεσαι, ή για τα φιλαράκια σου που επιστρέφουν στην Καλαμαριά και τους περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες; Στο είπα από την αρχή της εβδομάδας, εγώ είμαι με τον Απόλλωνα και όχι με τον Αγροτικό με το αμαρτωλό παρελθόν και τα ίδιο θα έλεγα αν προπονητής του ήταν αδερφός μου, φίλος μου, κουμπάρος μου.

Πόσο διεστραμμένη φαντασία μπορεί να έχεις τελικά, ρε εξωγήινε; Τι σχέση έχουν αυτά που σου λέω, με αυτά που κάθεσαι και με τσαμπουνάς; Σου είπα ότι υποστηρίζω κάποια από τις δυο ομάδες ακόμα και έτσι να είναι όπως τα κατεβάζει το μυαλό σου; Η Θεσσαλονίκη πάει από το κακό στο χειρότερο και σου λέω ότι είναι αμαρτία να λιγοστέψουν οι ομάδες που την εκπροσωπούν.


Στο έχω πει τόσες φορές θα στο πω άλλη μια. Δεν υπάρχει καλό της πόλης, υπάρχει καλό της τσέπης μας και της ομάδας μας. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ και του Ηρακλή είναι με τον Πανσερραικό, του Άρη με την Λάρισα και πάει λέγοντας το πράγμα, δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ πάρτε το απόφαση.


Ηρακλής

Το πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα με στον Ηρακλή με την παρουσία του Σπύρου Παπαθανασάκη, φαίνεται και από κινήσεις σαν και αυτές της Πέμπτης στο παιχνίδι Κυπέλλου με την Ξάνθη. Ο Ηρακλής πέρα από τον πολύτιμο χρόνο που έχασε δεν είχε τίποτε σε επικοινωνιακό επίπεδο ήταν αποξενωμένος από πάρα πολλά πράγματα.


Υπάρχει πάρα πολύς δρόμος ακόμα αλλά κινήσεις τέτοιες όπως αυτή με το δωρεάν εισιτήριο στους ανέργους σε έναν ημιτελικό κυπέλου μάλιστα «ζεσταίνουν» τον κόσμο δείχνουν ότι πέρα από την πορεία της ομάδας υπάρχει από πίσω ένας ζωντανός οργανισμός που δουλεύει για το καλό του συλλόγου.


Λάμπρος Γράντας

Βαριές κουβέντες ακούστηκαν από τον Λάμπρο Γράντα στο Metropolis 95,5 και κυρίως για τον κορυφαίο Έλληνα μπασκετμπολίστα όλων των εποχών Νίκο Γκάλη. Ο ίδιος ο πρώην παράγοντας του Άρη έχει δικαίωμα να μην πάει σε καμία γιορτή της ομάδας του Άρη,  είτε τον κάλεσαν είτε όχι,  αφού η αλήθεια είναι ότι αυτά που άκουσε στην περίοδο που διοικούσε την ομάδα ήταν πολύ βαριά. Ο Γκάλης όμως είναι ένα είδωλο είναι η ζωντανή ιστορία του Άρη κι ας πήγαν κάποιοι στο τέλος να χαλάσουν την σχέση του με την ομάδα. Άλλο παράγοντας και άλλο αθλητής κύριε Γράντα μπορεί για τον εαυτό σας να έχετε δίκιο,  αλλά τον Γκάλη την αδικήσατε με αυτό που είπατε.


Τόπος πανηγυρισμών και….. δακρύων
ΚΟΚ Πες μου τώρα ότι θα πάει κανείς να πανηγυρίσει την παραμονή
ΡΑΠ Βρε όταν χαίρονται από την μπροστά μεριά οι άλλοι κλαίνε από την πίσω


Ραπτόπουλος

Ανεργοι (1)
Καλή χρυσή και άγια η κίνηση της ΠΑΕ Ηρακλής να δώσει δωρεάν εισιτήρια στους ανέργους για τον ημιτελικό με την Ξάνθη. Η απορία μου είναι θα τα δώσει και σε αυτούς που έκαναν άλμα επί κοντώ μέχρι τώρα;

Ανεργοι (2)
Και έτσι να είναι αλήθεια  λέει η ΠΑΕ Ηρακλής ότι τα δίνει σε ανέργους. Απλά τώρα δεν θα έχουνε κανένα πρόβλημα όσοι έμπαιναν στην κούτρα και δεν θα μπορώ να τους κράξω αφού έτσι κι αλλιώς οι περισσότεροι από αυτούς άνεργοι είναι.

Καλαϊτζίδης
Θα το πάρει το παιχνίδι ο Αρης με τον Πανσερραϊκό γιατί όλη την εβδομάδα, η ομάδα προσαρμόστηκε πάνω σ' αυτήν των Σερρών, την μελέτησε και θα παίξει ανάλογα με τις ανάγκες του αγώνα και όχι με τον Αρη σε πρώτο ρόλο όπως έκανε πάντα.
*Πηγή: metrosport.gr*

Αρνηση από Βρύζα!!

Όλα έγιναν πολύ γρήγορα το περασμένο καλοκαίρι. Ο Θόδωρος Καρυπίδης πήρε τις μετοχές από τον Γιώργο Αρβανιτίδη και ξαφνικά η Βέροια άλλαξε σελίδα. Ο κ. Καρυπίδης ουδέποτε ήταν άνθρωπος που υποστήριξε ότι ξέρει τα πάντα. Ήθελε να εμπιστεύεται ανθρώπους που τους θεωρούσε καλύτερους από αυτόν, σε ότι αφορά το θέμα. ποδόσφαιρο. Έστω και αν είναι ίσως ο μοναδικός μεγαλομέτοχος ομάδας αυτή την στιγμή, που όχι απλά παίζει για το χόμπι του, αλλά έχει και δελτίο σε ερασιτεχνική ομάδα!

Ο κ. Καρυπίδης είχε αποφασίσει να εμπιστευτεί τον Κίκε Ερνάντεθ ως τεχνικό διευθυντή και τον Χοσέ Γκρανέρο ως προπονητή. Προχώρησε με το ισπανικό μοντέλο, με το οποίο είχε ξεκινήσει η προηγούμενη διοίκηση και μάλιστα εξάντλησε κάθε περιθώριο για να τους στηρίξει. Είδε πως. δεν πάει παρακάτω και πήρε την απόφαση να αλλάξει προπονητή. Εκτός από κόουτς όμως ο μεγαλομέτοχος της Βέροιας έψαχνε και έναν γενικό κουμανταδόρο. Έναν τεχνικό διευθυντή, που θα είχε εμπειρία διοίκησης και φυσικά θα ήξερε να «χτίσει» μία ομάδα. Από την ώρα που πληροφορήθηκε πως οριστικά ο Ζήσης Βρύζας δεν συνεχίζει στον ΠΑΟΚ, αποφάσισε να κάνει την κίνηση του.

Θέλει να κάνει κάτι διαφορετικό

Πριν από λίγες ημέρες, ο μεγαλομέτοχος της Βέροιας συζήτησε με τον πρώην τεχνικό διευθυντή του ΠΑΟΚ το ενδεχόμενο να αναλάβει την ίδια θέση στην «βασίλισσα». Ήταν μάλιστα σαφές από την πλευρά του, ότι αυτό που θέλει είναι έναν άνθρωπο που θα εμπιστεύεται και αυτός ήταν σίγουρα ο Βρύζας, ώστε να αφήσει την ομάδα πάνω του, με τον ίδιο να έχει απλώς τον ρόλο του χρηματοδότη. Ο Ζήσης Βρύζας ευχαρίστησε τον κ. Καρυπίδη, όμως φέρεται να υποστήριξε πως θέλει να κάνει πλέον κάτι διαφορετικό στην καριέρα του και κατά συνέπεια αρνήθηκε την πρόταση. Πάντως είναι βέβαιο ότι ο κ. Καρυπίδης ψάχνει για έναν τέτοιο άνθρωπο, που θα αναλάβει την θέση του τεχνικού διευθυντή και θα μπορέσει να καθοδηγήσει την ομάδα της Βέροιας. Απλώς θέλει να είναι προσεκτικός στην επιλογή του, προσλαμβάνοντας πιθανώς έναν άνθρωπο που γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα.
*Πηγή: metrosport.gr*

Μουτεσίδης: «Πιθανή η ισοπαλία» (audio)

Στο Μetropolis 95,5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο ποδοσφαιριστής του Πανσερραϊκού, Σάκης Μουτεσίδης, ο οποίος μίλησε για το επερχόμενο ντέρμπι με τον Άρη (04/04, 16:00) στο Πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής.

Αναλυτικά όσα είπε: 
«Εμείς θα έρθουμε να παίξουμε αυτό που ξέρουμε. Από εκεί και πέρα, υπάρχει σεβασμός στην ομάδα του Άρη, αλλά δεν τους φοβόμαστε. Εύχομαι να γίνει ένα υπέροχο παιχνίδι, χωρίς φασαρίες, να το χαρούμε και εμείς οι ποδοσφαιριστές αλλά και ο κόσμος που θα ρθει στο γήπεδο να μας δει».

Για την ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσουν οι οπαδοί του Άρη: «Ως νέοι ποδοσφαιριστές ένα γεμάτο γήπεδο θα μας δώσει περισσότερη ψυχολογία και δεν θα μας επηρρεάσει το θέμα άγχος»

Μία πρόβλεψη για το παιχνίδι: «Το βλέπω προς το Χ, ο πιο τυχερός και αυτός που θα βρεθεί στην μέρα του θα κερδίσει»


Ακουστέ τι είπε ο Σάκης Μουτεσίδης: 


Upload Audio - Download Music - Psy -Gangnam style


*Πηγή: metrosport.gr*

Σαουλίδης: «Κάποιοι προσπαθούν να ενοχοποιήσουν τον ΠΑΟΚ» (audio)

Στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Αντώνης Σαουλίδης. Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ μίλησε για την υπόθεση με την ρύθμιση των χρεών του ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την ρύθμιση των χρεών: «Θα αποδειχθεί ποιος ευνοείται από την ρύθμιση των χρεών και αν τα συμφέροντα είναι του ΠΑΟΚ ή και κάποιον άλλων».

Για το αν είναι δικαιολογημένο το μένος που βγάζουν προς τον ΠΑΟΚ: «Δεν πρέπει σε κάποια περίπτωση οι φίλοι του ΠΑΟΚ να επιτρέψουν να χρησιμοποιηθεί ο σύλλογος και να καλύψει άλλα συμφέροντα. Με αυτόν τον τρόπο αποκαθιστάται η τάξη, αλλά δεν τρώμε κουτόχορτο από καμία κυβέρνηση. Το πιο προβεβλημένο ήταν το αίτημα για την δίκαιη αποπληρωμή των χρεών. Τώρα κάποιοι του πάνε κόντρα και με τον τρόπο αυτό προσπαθούν να ενοχοποιήσουν το σωματείο μας».

Ακούστε τι δήλωσε ο Αντώνης Σαουλίδης στην εκπομπή «Στη Σέντρα»:


Upload Audio - Download Music - Psy -Gangnam style



*Πηγή: metrosport.gr*

Αλόνσο: «Ήρθα στην Μπάγερν λόγω... Πεπ»

Σημαντικό ρόλο για να αφήσει ο Τσάμπι Αλόνσο τη Ρεάλ Μαδρίτης για χάρη της Μπάγερν Μονάχου έπαιξε το περασμένο καλοκαίρι, ο Πεπ Γκουαρντιόλα.
«Μετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ ένιωσα πως είχε έρθει η ώρα να κάνω κάτι διαφορετικό. Και έτσι πήγα σε ένα από τα τρία καλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου, όπως είναι η Μπουντεσλίγκα, αλλά και σε μία από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου, σαν την Μπάγερν Μονάχου. Θέλω να ευχαριστήσω και τη Ρεάλ που με άφησε, καθώς είχα συμβόλαιο μαζί της ως το 2016. Είχα πολλούς καλούς λόγους να πάω στην Μπάγερν. Ο Πεπ ήταν ένας από αυτούς. Σύντομα κατάλαβα γιατί ακούγονται τόσα καλά λόγια για εκείνον. Συνεχώς μου δίνει κίνητρα για να γίνομαι ολοένα και καλύτερος», δήλωσε ο Βάσκος χαφ που ήταν ο στυλοβάτης της μεσαίας γραμμής της Ρεάλ Μαδρίτης τα τελευταία χρόνια.
*Πηγή: metrosport.gr*

Παρί καλεί Τέβεζ...!!

Κίνηση για την απόκτηση του Κάρλος Τέβεζ της Γιουβέντους το καλοκαίρι που έρχεται θα κάνει η Παρί Σεν Ζερμέν, όπως αναφέρουν γαλλικά δημοσιεύματα.

Ο έμπειρος στράικερ μπορεί να έχει συμβόλαιο με τη «βιέκια σινιόρε» μέχρι το 2016, αλλά η ομάδα του Λοράν Μπλαν πιστεύει ότι μπορεί να τον κάνει δικό και μάλιστα φτηνά.  

Ο Αργεντινός φορ με πιο παλιές του δηλώσεις είχε κάνει γνωστό πως πρόθεσή του είναι να ολοκληρώσει το συμβόλαιό του με τη «Μεγάλη Κυρία» και στην συνέχεια να κλείσει την καριέρα του στην αγαπημένη του Μπόκα Τζούνιορς.
*Πηγή: metrosport.gr*

Κατσαβάκης: «Φαβορί ο Άρης» (audio)

Στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Μάκης Κατσαβάκης και μίλησε για το αυριανό ντέρμπι του Άρη με τον Πανσερραϊκό.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Δεν θα πάω στο γήπεδο για προσωπικούς λόγους θα το δω από την τηλεόραση».

Πώς βλέπει το παιχνίδι: «Θα είναι ένα παιχνίδι με πίεση και άγχος κυρίως από πλευράς του Άρη. Και οι δυο ομάδες διατηρούν σταθερή πορεία, σίγουρα ο Άρης με την βοήθεια του κόσμου θα έχει προβάδισμα για την νίκη αλλά ο Πανσεραϊκός έχει πολύ καλή και δυνατή ομάδα. Όλα θα εξαρτηθούνε από τις μονομαχίες και από την ποιότητα που θα βγάλουν οι ομάδες. Η ομάδα με την καλύτερη ποιότητα θα κερδίσει.»

Ποιον θεωρεί φαβορί: «Νομίζω ότι φαβορί είναι ο Άρης και λόγω έδρας και λόγω κόσμου».

Τι ποσοστά δίνει για τον αγώνα: «Ο Πανσεραϊκός πιστεύω έχει 20% ποσοστό να κερδίσει, 30% η ισοπαλία,άρα 50% να κερδίσει ο Άρης.»

Ακούστε τι δήλωσε ο Μάκης Κατσαβάκης: 


Upload Audio - Download Music - Psy -Gangnam style


*Πηγή: metrosport.gr*

Στο πλευρό της «PRAKSIS» η ΠΑΕ!

Εχει αποδείξει πολλάκις τη φετινή χρονιά την ευαισθησία που τη χαρακτηρίζει και τη διάθεση που έχει να προσφέρει σε όσες κοινωνικές ομάδες έχουν ανάγκη.

Η ΠΑΕ Ηρακλής, περί αυτής ο λόγος, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Υγείας (7 Απριλίου) η διοίκηση του Ηρακλή και η ΜΚΟ PRAKSIS καλούν τους συμπολίτες μας να δώσουν τα φάρμακα που δεν χρειάζονται για την ενίσχυση του φαρμακείου της ΜΚΟ PRAKSIS.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 5 Απριλίου και ώρα 15.00, στον αγώνα του Ηρακλή με τη Λάρισα, εθελοντές και στελέχη της PRAKSIS θα βρίσκονται σε τρία διαφορετικά σημεία (στη θύρα 8, θύρα 13 και στην κεντρική κερκίδα) μια ώρα πριν τον αγώνα με τα ειδικά διαμορφωμένα κουτιά για τη συλλογή φαρμάκων αλλά και για ενημέρωση για όλες τις δράσεις της PRAKSIS.
*Πηγή: metrosport.gr*

«Πιο ομάδα ο Πανσερραϊκός»

Για τον αυριανό αγώνα στο «Βικελίδης» μίλησε στο Metropolis 95,5 ο Κώστας Καλλιμάνης. Ο παλαίμαχος άσος τόσο του Πανσερραϊκού, όσο και του Άρη αναφέρθηκε στην αναμέτρηση, έκανε τις εκτιμήσεις του για το ματς δίνοντας ένα ελαφρύ προβάδισμα στα «λιοντάρια» τονίζοντας ότι είναι πιο... ομάδα.

«Οι δύο ομάδες δεν πρέπει  να είναι στη Γ' Εθνική. Είναι ένας τελικός και για τις δύο. Είναι ένα ματς που για μένα είναι όποιος βγάλει πάθος και το θέλει περισσότερο θα το κερδίσει. Αν ο Αρης καταφέρει να αποβάλει την πίεση που θα έχει από τον κόσμο, νομίζω ότι ίσως καταφέρει να κερδίσει. Ο Αρης κερδίζει, αλλά βλέπω ότι δεν είναι σε πολύ καλή κατάσταση, κερδίζει με δυσκολία, αλλά είναι ένας τελικός και ένα παιχνίδι που όλα μπορούν να συμβούν», είπε αρχικά, συνεχίζοντας:

«Αν ο Αρης σκοράρει πρώτος, θα είναι διαφορετικό το παιχνίδι. Αν δε βάλει γκολ όσο περνάει η ώρα θα είναι πιο βατά τα πράγματα για τον Πανσερραϊκό. Αυτό που είδα παρακολουθώντας τον είναι ότι είναι ομάδα. Είναι μια οικογένεια και το βγάζουν στο γήπεδο και στους πανηγυρισμούς. Είναι μια ομάδα που  φέτος έχει φτιάξει ένα δυνατό σύνολο και ίσως για αυτό έχει ένα μικρό προβάδισμα».

Όσο για τη μάχη της κατηγορίας; «Όλοι θέλουν να κερδίσουν και τους δύο, ο ανταγωνισμός και  η πίεση είναι πιο μεγάλη. Να γίνει ένα καλό παιχνίδι και να το ευχαριστηθεί ο κόσμος».
*Πηγή: metrosport.gr*

Άρχισε η «παρέλαση» των…«Πακιστανών»

Γράφει ο Δημήτρης Μπούζας



Ένας θαρραλέος δικαστικός λειτουργός (ο εισαγγελέας Αριστείδης Κορέας) χθες θα πρέπει να ένιωθε ικανοποιημένος, βλέποντας την πρώτη «μπαταριά» των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην διαβόητη εγκληματική οργάνωση την οποία εντόπισε ο ίδιος ύστερα από μια χρονοβόρα και κοπιώδης διερευνητική προσπάθεια, να περνάει το κατώφλι του γραφείου του ειδικού εισαγγελέα – ανακριτή κ. Ανδρεάδη για να απολογηθεί. Διαπιστώνοντας επίσης ότι αρχίζει να κλείνει ο κύκλος της διαδικασίας που θα οδηγήσει στο εδώλιο όσους δεν μπορέσουν να ανατρέψουν τις εις βάρος τους κατηγορίες είναι λογικό να αισθάνεται ότι επιτέλεσε στο ακέραιο το καθήκον του.

Το «καπάκι»…της «χύτρας» της διαφοράς άνοιξε. Από εδώ και πέρα ακολουθούν τα σοβαρότερα και όπως είναι φυσικό θα έχουμε και την εντυπωσιακή παρέλαση των υπολοίπων μελών της μαφίας (τους λεγόμενους Πακιστανούς) να προσέρχονται για να απολογηθούν σε άπταιστα όμως ελληνικά και χωρίς… τους διερμηνείς τους. Το βέβαιο είναι ότι μερικοί από τους ηγέτες τους πολλές φορές αυτά τα ελληνικά τα κακοποίησαν σε «ιστορικές» δηλώσεις που έκαναν. Είναι φανερό, ότι η «εικόνα» της πρώτης «ομάδας» των κατηγορούμενων όπως και η σύνθεση της εξέπεμπαν κάποια μηνύματα και άφηναν ανοιχτό το πεδίο για σχετικούς συνειρμούς. Η διαιτησία και η ΕΠΟ έχουν σε αυτή την υπόθεση τον πρώτο λόγο και αποτελούν το βασικό υπόβαθρο της ανομίας πάνω στην οποία έχτισε τα θεμέλια της η συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση και αποτέλεσε και τη βασική πηγή των ευρημάτων της δικαστικής προσπάθειας από πλευράς του κ. Κορέα. Διαιτητές, υπάλληλοι της ΕΠΟ, επιφανή (!!!) μέλη σημαντικών επιτροπών, «κοσμούν» το πρώτο «τιμ» που προσήλθε για να απολογηθεί και το οποίο όπως και λογικά αναμενόταν ζήτησε σχετική προθεσμία. Θωρείται πιθανό ακόμα ότι στο δεύτερο «γκρουπ», ότι θα υπάρξει και πάλι ένας «συνδυασμός» μηνυματικός και αποκαλυπτικός των προθέσεων του εισαγγελέα – ανακριτή με το «κέντρο βάρους» της έρευνας του να μετατοπίζεται στη δραστηριότητα μεγαλόσχημων παραγόντων που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο αλλά και σε κάποιους βοηθητικούς και άκρως επικίνδυνους «κομπάρσους».

Θα μου πείτε, ότι στη προκειμένη περίπτωση, δεν έχουν και τόση σημασία αυτού του είδους οι συσχετισμοί και οι υποτιθέμενοι συνδυασμοί. Εκείνο που «μετράει» και…ενδιαφέρει είναι το γεγονός ότι επιτέλους άρχισε η δίκη από το αποτέλεσμα της οποίας όλοι περιμένουν σημαντικές και καθοριστικές εξελίξεις για το δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τα ονόματα εκείνων που χθες προσήλθαν να απολογηθούν και όπως προαναφέραμε ζήτησαν παράταση και την πήραν, δόθηκαν στη δημοσιότητα από χθες. Κάτι που ασφαλώς θα γίνει και με τους υπόλοιπους, μερικοί από τους οποίους απειλώντας κι εκβιάζοντας κατάφεραν μέχρι τώρα να περιορίσουν τις διαρροές και τις αναδημοσιεύσεις από την ονοματολογία που αποκάλυψε ο γερμανικός Τύπος. Βέβαια η «εικόνα» όπως και η «σύνθεση» της πρώτης ομάδας που επισκέφτηκε χθες τον κ. Ανδρεάδη άφησαν όπως ήταν αναμενόμενο και τα ερωτηματικά τους. Με την κοινή γνώμη να αναρωτιέται (δικαιολογημένα 100%) πως είναι δυνατόν διαιτητές οι οποίοι βαρύνονται με κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματικές οργανώσεις που έστηναν παιχνίδια να συνεχίζουν να εμφανίζονται και να σφυρίζουν στα ελληνικά γήπεδα. Όπως και κάποιοι θεσμικοί να παραμένουν ακόμη στις θέσεις τους και να διαχειρίζονται σημαντικότατες υποθέσεις που αφορούν το άθλημα.

Σ.Σ: Συνεχίζεται και μάλιστα με μεγαλύτερη ένταση ο ενορχηστρωμένος πόλεμος και η μαύρη προπαγάνδα σε βάρος του ΠΑΟΚ και του Ιβάν Σαββίδη. Τα φθηνά και θλιβερά ξέφτια της στρατευμένης και σιτιζόμενης αθηναϊκής δημοσιογραφίας ξεπέρασαν τα όρια και αυτής της γελοιότητας. Να σκεφτεί κανείς, ότι έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο παράκρουσης ώστε να συσχετίζουν το «δεκάρικο» του ΠΑΟΚ…με τρομακτικές γεωπολιτικές αναταράξεις που θα γίνουν στη Μεσόγειο εξαιτίας της σχέσεως Πούτιν – Σαββίδη!!! Ήμαρτον Θεέ μου! Τόσο κάφροι είναι;
 
*Πηγή: metrosport.gr*

Γιατί ο Γράντας είπε ξεφτίλα τον Γκάλη!!

Επειδή σχεδόν όλοι απόρησαν από την απίστευτη επίθεση του πρώην παράγοντα προς τον παλαίμαχο μπασκετμπολίστα, ο Αποδυτηριάκιας γυρίζει τον χρόνο πίσω και αποκαλύπτει... Ποιος είναι ο άγνωστός μου Κώστας Γράντας που παρέλαβε για λογαριασμό του Λάμπρου Γράντα, του πρώην πρόεδρου του Άρεως, αναμνηστικό αγαλματίδιο στην εκδήλωση για τα 101 χρόνια του σωματείου. Ρωτάω, γιατί ο Λάμπρος Γράντας, ένας αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, χοντρά κονομημένος, είπε ότι Δεν θέλω καμμία σχέση με τον Άρη, και ποια είναι η Κοινωνία Μελών του Άρη, και με καλέσανε να με τιμήσουν, αλλά τη δουλειά έχω να πάω, όσες πλακέτες μου έχουν δώσει τις πέταξα, στον δε Νίκο Γκάλη του είπα "Είσαι ξευτύλας".
Να τα βάλουμε σε μια σειρά τα πράγματα. Κατ΄ αρχήν δεν είναι καθόλου κομψό για την οικογένεια του Άρεως ένας πρώην πρόεδρος να μην αποτελεί τιμητικό παρελθόν. Απεναντίας, να μιλάει με τα χειρώτερα λόγια για την Κοινωνία Μελών του Άρεως και για τον Σούπερ 3. Δεν λέω ότι δεν έχει δίκαιο, λέω τι συμβαίνει.
Ο Λάμπρος Γράντας έχασε λεφτά στον Άρη. Κι αυτά που του χρωστούσανε τα χάρισε, διότι δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά. Μιλάμε για εκατομμύρια, σε δραχμές. Λέει σήμερα ο Γράντας: «Δεν πιστεύω στην Κοινωνία Μελών. Πώς, λοιπόν, να βραβευθώ από κάποιους που δεν τους αποδέχομαι. Όπως δεν θα πήγαινα να με βραβεύσει ο σύλλογος αποφυλακισθέντων ληστών. Όχι και να τρέχω σ΄ όλες τις χαζομάρες που έχουν κάνει μέχρι τώρα».
Περίεργο είναι πως ξόδεψε τόση ώρα στη συνέντευξή του ο Λάμπρος Γράντας για τον Άρη, που όπως λέει δεν τον ενδιαφέρει πλέον. Θα περίμενε κανείς να πει "Ευχαριστώ, δεν έχω να πω τίποτα, γεια σας". Αυτός, όμως, συχνά πυκνά μιλάει για τον Άρη!
Είπε και το άλλο ο Γράντας: "Ο Νίκος Γκάλης βραβεύτηκε από τον Σούπερ 3 κι εγώ όταν τον συνάντησα του είπα: «Γκάλη, είσαι ξευτύλας". Γιατί το είπε αυτό ο Γράντας;
Πράγματι, όταν ο Γκάλης πήγε στον Παναθηναϊκό οι σουπεράδες κατέβασαν τη φωτογραφία του και την ξαναβάλανε στη θέση της μετά από δύο χρόνια. Ο Γκάλης, λέει ο αποδυτηριάκιας δεν είναι ξευτύλας. Είναι "ρεαλιστής". Πέρα από το ότι είναι ίσως ο μεγαλύτερος αθλητής της Ελλάδος, όχι μόνον του Άρεως, είναι ο τύπος που "εισπράττει", όχι απαραίτητα χρήματα. Ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Άρεως ο Νίκος Γκάλης για να συνεχίσει να εισπράττει την αγάπη του κόσμου.
Ο δε Γράντας δεν ξεχνάει τι του κάνανε οι οργανωμένοι. Ακόμα και μπροστά στον γιο του(!) τον είχανε απειλήσει: "Γράντα, ζούμε στον τάφο να σε δούμε".

ΠΟΙOΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ του Άρεως, αποκαλύπτει στην ιστοσελίδα του ο apodytiriakias.gr
Ο άνθρωπος έχει λεφτά. Πολλά λεφτά. Και δεν είναι κορόιδο να μην καταλαβαίνει ότι τα αρειανά που πνίγονται, που δεν έχουν σάλιο, τον ξαναθέλουν πίσω για τα πακέτα του. Να τους βοηθήσει οικονομικά. Όχι απαραίτητα να αναλάβει την ομάδα.
Μιλάμε για τον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ Λάμπρο Γράντα, που είναι οικονομικά ανεξάρτητος, που για μια φορά ακόμα ξανακτύπησε. Έκανε δημόσια δήλωση για τον Άρη και μίλησε με λόγια περιφρονητικά για τους... σημερινούς. «Έχω πάρει διαζύγιο με τον Άρη» λέει ο Γράντας, αλλά η ψυχούλα του άλλα λέει.
Να σου πω εγώ τι συμβαίνει. Η ικανοποίηση του Γράντα είναι να τον παρακαλάνε. Κι αυτός να τους ψήνει το ψάρι στα χείλη. Να τους λέει Δεν σας ξέρω, δεν υπάρχετε για μένα.
Είναι η Άγκελα για τον Άρη ο Λάμπρος Γράντας. Όπως οι Έλληνες πολιτικοί παρακαλάνε την Γερμανίδα καγκελάριο «Δώσε και λεφτά, δεν έχουμε μία, βοήθα...». Κι αυτή, η Μέρκελ κάνει τις τσιριντζάντζουλες, τα τσαλιμάκια της, ό, τι αποφασίσει το γιούρογκρουπ, εγώ δεν επεμβαίνω κι άλλα τέτοια κουλά.

*Πηγή: sportdog.gr*

ΣΟΚ! Οι Anonymous "χάκαραν" ιδιοκτήτη μεγάλης ΠΑΕ!!

Δημοσίευμα ξένης ιστοσελίδας αναφέρει πως οι γνωστοί ιντερνετικοί ακτιβιστές υπέκλεψαν email και συνομιλίες μεγαλομετόχου μιας μεγάλης ελληνικής ΠΑΕ! Συγκεκριμένα, το ρωσικό σάιτ "yuga.ru" αναφέρει οτι οι γνωστοί χάκερ κατάφεραν και υπέκλεψαν το e-mail του Ιβάν Σαββίδη και έχουν θέσει προς πώληση περισσότερες από 12.000 συνομιλίες του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ με τους συνεργάτες του από το 2009 ως το 2015!
Πολλές μάλιστα εξ΄αυτών αφορούν και τον ΠΑΟΚ, που αποτελεί σημαντικό κομμάτι της επιχειρηματική δραστηριότητας του ομογενούς επιχειρηματία...
"Στις συνομιλίες καλύπτονται διάφορα θέματα της ζωής ενός επιχειρηματία, από αριθμό οικονομικών στοιχείων που αφορούν το Λουγκάνσκ και το Ντόνετσκ μέχρι και την εταιρία καπνού Ντον", αναφέρει η ανακοίνωση των Anonymous, που μεταξύ άλλων αναφέρει πως "ένας μεγάλος αριθμός των στοιχείων αφορά πληροφορίες για την κρυφή ζωή διάφορων ποδοσφαιρικών συλλόγων σε Ελλάδα και Ρωσία"...
*Πηγή: sportdog.gr*