Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

ΠΑΟΚ: Σκέφτεται Φωτάκη και Ίβιτς στα χαφ ο Χάβος

Στο αν χωράνε στην ίδια ενδεκάδα ο Βλάνταν Ίβιτς και ο Γιώργος Φωτάκη, μαζί μάλιστα με Βιτόλο και Γκαρσία, η απάντηση του Μάκη Χάβου φαίνεται πως είναι καταφατική. Ο Σέρβος επιστρέφει όπως όλα δείχνουν στην ενδεκάδα του δικεφάλου, καθώς είναι απολύτως καλά από ιατρικής άποψης και μαζί με τον εξαιρετικά φορμαρισμένο διεθνή ποδοσφαιριστή, αναμένεται να βρεθούν στο βασικό σχήμα, που θα έχει ως μοναδικό προωθημένο τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Όλα αυτά ενόψει του μεγάλου ματς στο «Καραϊσκάκης» κόντρα στον Ολυμπιακό (Κυριακή, 19:30), όπου ο ΠΑΟΚ θα διεκδικήσει μία ακόμη νίκη. Στα αμυντικά χαφ θα παραμείνουν οι Γκαρσία και Βιτόλο, ενώ σε ότι αφορά το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, θα αποτελείται λογικά από τους Τσιρίλο και Μαλεζά, καθώς ο Πάμπλο Κοντρέρας δεν προλαβαίνει να δώσει το παρών. Ο Μάκης Χάβος περιμένει και τους Ελ Ζαρ και Μπουσαϊντί που είχαν υποχρεώσεις με τις εθνικές τους ομάδες. Η θέση του Μπουσαϊντί στην ενδεκάδα θεωρείται μάλλον δεδομένη, ενώ ο Βιεϊρίνια λογικά θα κινείται και πάλι στην αριστερή πτέρυγα, με τον Φωτάκη να έχει περισσότερο ρόλο δεξιού χαφ.

Εμενάλο επέλεξε ο Αντσελότι

Ο Μάικλ Εμενάλο θα είναι ο νέος βοηθός προπονητή του Κάρλο Αντσελότι στην Τσέλσι. Ο Νιγηριανός πρώην ποδοσφαιριστής είχε ρόλο σκάουτερ στην ομάδα και τώρα επιβραβεύτηκε με προαγωγή για την σκληρή δουλειά που έκανε.

Ο Εμενάλο βρίσκεται στην Τσέλσι από τον Οκτώβριο του 2007 και πλέον θα έχει την ευκαιρία να προχωρήσει τις σπουδές του στην προπονητική, κάτι που πάντα ήθελε. Το κενό του Ρέι Γουίλκινς θα καλυφτεί έτσι με τον καλύτερο τρόπο εκ των έσω με έναν άνθρωπο που χαίρει της εμπιστοσύνης του Ιταλού προπονητή και της διοίκησης των «μπλε».

Γκρίνια στο πιο ενδιαφέρον πρωτάθλημα της Ευρώπης

Δεν απολαμβάνουν τα αστέρια που φιλοξενούνται στην ισπανική Primera Division ή την Premiership της Αγγλίας, ενώ τα περισσότερα από τα γήπεδά τους δεν συγκρίνονται με τα αντίστοιχα σε Bundesliga και Serie A. Οι Γάλλοι όμως, μπορούν να υπερηφανεύονται ότι παρακολουθούν κάθε σαββατοκύριακο το πιο ενδιαφέρον πρωτάθλημα της Ευρώπης. Η διαφορά της πρωτοπόρου Μπρεστ από την προτελευταία της βαθμολογίας, Νανσί, είναι μόλις οκτώ πόντοι (22 έναντι 14)!

Πάντως, η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί δεν αντιμετωπίζεται με τον ίδιο τρόπο από τους ανθρώπους του γαλλικού ποδοσφαίρου. Για ορισμένους, όπως ο πρόεδρος της Λανς, είναι κάτι φανταστικό. «Η μικρή βαθμολογική διαφορά δεν αποτελεί ένδειξη ενός αδύναμου πρωταθλήματος. Το αντίθετο μάλιστα, το Championnat είναι τρομερά ανταγωνιστικό και κατά συνέπεια, ενδιαφέρον», τόνισε ο Ζερβέ Μαρτέλ.

Οι πολέμιοι της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, απαντούν πως το θέαμα παραμένει φτωχό, τα γκολ σημειώνονται με το σταγονόμετρο και ορισμένοι κατηγορούν για αυτό τον πρώην τεχνικό της εθνικής Γαλλίας, Εμέ Ζακέ, ο οποίος οδήγησε τους «τρικολόρ» στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1998. Ο -τότε- τεχνικός της ομάδας καθιέρωσε ουσιαστικά το σύστημα 4-3-2-1, δημιουργώντας μια σχολή, ένα στυλ προσανατολισμένο στην άμυνα, το οποίο ακολουθεί μια ολόκληρη γενιά συμπατριωτών του που κάθονται στους πάγκους των ομάδων της Ligue 1.

«Οι σημερινοί προπονητές ακολουθούν την τακτική του Ζακέ και αυτό που βλέπουμε μετά το 1998 είναι το αποτέλεσμα να είναι πιο σημαντικό από το καλό ποδόσφαιρο», τόνισε ο πρόεδρος της Σοσό, Άλεξ Λακόμπ, που βρίσκεται στην 14η θέση, προσθέτοντας πως οι ομάδες που βρίσκονται χαμηλά δεν μπορούν να αγωνιστούν διαφορετικά. «Όταν βρίσκεσαι στη ζώνη του υποβιβασμού, αυτό που θέλεις είναι να μην χάσεις. Η ήττα αποτελεί απαγορευμένη λέξη και για αυτό η τακτική σκοτώνει το θέαμα».

Για τον προπονητή της Βαλενσιέν, Φιλίπ Μοντανιέ, φταίει το πρόσφατο Μουντιάλ, το οποίο άφησε τους παίκτες των μεγάλων γαλλικών ομάδων, που είχαν αρκετούς στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής, χωρίς δυνάμεις.

«Αρκετοί ποδοσφαιριστές έχουν μείνει πίσω εξ αιτίας του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ιδιαίτερα στην αρχή της σεζόν τα μεγάλα ''κανόνια'' έμειναν σιωπηλά και σε συνδυασμό με την απίστευτη παρουσία της Μπρεστ, φτάσαμε στη σημερινή εικόνα», δήλωσε ο Γάλλος τεχνικός.

Εντίνιο: "Μπορεί τη νίκη ο ΠΑΟΚ"

Ο Αρνάλντο Εντίνιο, ο σκόρερ στην περσινή αναμέτρηση Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ (0-1), σε συνέντευξή του θυμήθηκε τις στιγμέ που έζησε στο φαληρικό γήπεδο, ενώ τόνισε ότι ο "δικέφαλος" μπορεί να φτάσει στη νίκη και φέτος.Αναλυτικά όσα είπε ο πρώην άσος του ΠΑΟΚ στον "Sport103fm:
Για το αν θυμάται το γκολ που πέτυχε πέρσι στο "Καραϊσκάκη": "Πως είναι δυνατόν να μην το θυμάμαι; ζήσαμε εκπληκτικές στιγμές. Ο ΠΑΟΚ πήρε μία πολύ σημαντική νίκη στην Αθήνα. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Πάνω στον ενθουσιασμός μας δεν καταλάβαμε και πολλά από την υποδοχή του κόσμου. Θυμάμαι πολύ κόσμο να μας χειροκροτεί και να μας αποθεώνει."

Για το αν το γκολ που πέτυχε τότε είναι το πιο σημαντικό που πέτυχε στην παρουσία του στην Ελλάδα: "Πιστεύω ότι ήταν το πιο σημαντικό γκολ. Με έχει σημαδέψει αυτό το γκολ. Αυτό το γκολ έδωσε στον ΠΑΟΚ να καταλάβει ότι είναι μεγάλη ομάδα και μπορεί να καταφέρει πολλά."

Για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να φύγει από την Αθήνα με το "διπλό" και φέτος: "Ναι! Ο ΠΑΟΚ έχει πολύ καλούς παίκτες και έχει δουλέψει πολύ. Δεν πρέπει να φοβηθεί τον Ολυμπιακό. Μπορεί να κερδίσει, αφού η κακοτυχία των τελευταίων χρόνων έχει σπάσει".

Για το ποια είναι η γνώμη για τον φετινό ΠΑΟΚ: "Είδα τα παιχνίδια με την Φενέρμπαχτσε και την Βιγιαρεάλ. Ειδικά στο δεύτερο παιχνίδι με την Βιγιαρεάλ οι παίκτες του ΠΑΟΚ κάνανε πολύ καλή δουλειά και στο γήπεδο δεν φάνηκε η μεγάλη διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στις δύο ομάδες."

Για το ποιος παίκτης του ΠΑΟΚ κάνει φέτος τη διαφορά: "Ξεχωρίζουν κάποιοι παίκτες. Όλο αυτό είναι αποτέλεσμα της συλλογικής δουλειάς. Αναδείχθηκαν αυτοί οι παίκτες, λόγω της συνολικής δουλειάς. Το θετικό είναι ότι ο ΠΑΟΚ έχει συμπληρώσει πολλές ευρωπαϊκές νίκες."

Για το ποιο είναι το κλίμα στην Ισπανία για τον ΠΑΟΚ μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ επί της Βιγιαρεάλ, αλλά και το γεγονός ότι ο "Δικέφαλος" είναι το φαβορί για την πρόκριση στους "32" του Γιουρόπα Λιγκ: "Λένε ότι ο ΠΑΟΚ έχει άστρο που τον βοήθησε στην καλή του πορεία. Θεωρούν βέβαιο ότι μαζί με την Βιγιαρεάλ θα περάσει στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ."

Για το αν ο φετινός ΠΑΟΚ θυμίζει αυτόν του Φερνάντο Σάντος: "Ναι μου θυμίζει την περσινή ομάδα. Αυτό συμβαίνει. γιατί κάποιοι παίκτες είναι ίδιοι. Έχει το ίδιο πάθος μέσα στο παιχνίδι. Μπαίνουν στο γήπεδο και το μάτι τους γυαλίζει και φαίνονται σίγουροι ότι θα πάρουν το παιχνίδι."

Για όσα συνέβησαν στον πάγκο του ΠΑΟΚ: "Είναι φυσιολογικό να υπάρχει μία περίεργη κατάσταση μετά τον Σάντος. Ο Σάντος δούλευε για πολλά χρόνια και η μεταβατική περίοδο θα ήταν δύσκολη. Θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ θα βρει τον δρόμο της, γιατί οι παίκτες του ξέρουν να δουλεύουν καλά."

Για το αν του λείπει η Θεσσαλονίκη και ο ΠΑΟΚ: "Μου λείπει η Θεσσαλονίκη. Έζησα πολύ όμορφες στιγμές εκεί. Μιλάω στο τηλέφωνο με κάποιους από τους παίκτες του ΠΑΟΚ και έτσι κρατάω επαφή."

Για τον κόσμο του ΠΑΟΚ: "Τους ευχαριστώ για άλλη μία φορά. Θα έχουν πάντα ένα ξεχωριστό κομμάτι στην καρδιά μου. Δεν θα πρέπει να σταματήσουν να αγαπούν τον ΠΑΟΚ, γιατί έτσι μπορούν να οδηγήσουν ακόμη πιο ψηλά τον ΠΑΟΚ."

Το ανεκδοτο της ημερας!!!

Γάλλος, Ιταλός και Έλληνας
Ένας Γάλλος, ένας Ιταλός και ένας Έλληνας είναι σε μια υπερατλαντική πτήση.
Μετά απο μερικά κοκτέιλ, οι άντρες άρχισαν να συζητούν για προσωπικά θέματα.
Χτες το βράδυ έκανα έρωτα στη γυναίκα μου τέσσερις φορές, είπε ο Γάλλος, και το πρωί μου έκανε υπέροχες κρέπες και μου είπε πόσο πολύ με λατρεύει.
Χα, εγώ χτες το βράδυ έκανα έρωτα στη γυναίκα μου έξι φορές, απαντά ο Ιταλός, και το πρωί αφού μου έκανε μια υπέροχη ομελέτα, μου είπε ότι ποτέ δεν θα μπορέσει να αγαπήσει άλλον άντρα στη ζωή της.
Ο Έλληνας είχε μείνει σιωπηλός και έτσι, ο Γάλλος γύρισε με ύφος και τον ρώτησε:
Και εσύ, πόσες φορές έκανες έρωτα στη γυναίκα σου χτες το βράδυ;
Μία, του απαντά ο Έλληνας
Χα, μόνο μία; του λέει ειρωνικά ο Ιταλός.
... Και τι σου είπε σήμερα το πρωί;
Μη σταματάς !!!!!!!!!!

Ανυπομονεί να έρθει στην Αθήνα η σύζυγος του Ζεσουάλδο Φερέιρα

Δεδομένη θεωρεί την πρόσληψη του άντρα της από τον Παναθηναϊκό η σύζυγος του Ζεσουάλδο Φερέιρα, Ζουλμίρα, κάνοντας σχέδια για τη ζωή της στην Αθήνα. Μιλώντας στην πορτογαλική ιστοσελίδα, vidas.xl.pt δηλώνει ανυπόμονη να μετακομίσει στη χώρα μας. Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

-Μετά την Ισπανία, θα συνοδεύσεις τον άντρα σου στην Ελλάδα. Πως αντέδρασες όταν έμαθες ότι ο Ζεσουάλδο προσλαμβάνεται ως προπονητής του Παναθηναϊκού;

«Ακόμα δεν το έχω συνειδητοποιήσει. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Κάναμε μόνο τρεις μέρες διακοπές χωρίς να σκεφτούμε τη δουλειά. Δεν έχω τακτοποιηθεί σπίτι μου, δεν έχω ξεπακετάρει καν».

-Ποια είναι η διάθεση του συζύγου σου;

«Εξαιρετική. Αυτή η πρόταση έκανε πολύ καλό στον εγωισμό του. Είναι μια πρόκληση, τον ελκύει...»

-Τώρα δεν θα πάτε τις διακοπές που σχεδιάζατε...

«Είναι αλήθεια. Αλλά θα πάμε αργότερα».


-Έχεις επισκεφτεί την Ελλάδα; Ειδικά την Αθήνα;

«Γνωρίζω την πόλη γιατί έχω πάει διακοπές. Αλλά να ζεις εκεί είναι κάτι άλλο, τελείως διαφορετικό».

-Που θα μείνετε;

«Ακόμα δεν ξέρω τίποτα. Οι όροι του συμβολαίου δεν έχουν αποσαφηνιστεί, αλλά απ' όσο έχω μάθει θα μένουμε δίπλα στη θάλασσα. Αλλά πιστεύω ότι δεν θα πάω στην Αθήνα πριν από τα Χριστούγεννα. Κάθε αρχή είναι πάντα δύσκολη για τον άντρα μου, γιατί πρέπει να προσαρμοστεί».
-Ίσως ο άντρας σου να ήθελε μια διακοπή, να δρέψει τους καρπούς της δουλειάς του. Αλλά τελικά αυτό δεν ήταν δυνατό...

«Το περίμενα, δεν του αρέσει να είναι χωρίς δουλειά. Πάντα λέει ότι ένα διάλλειμα δεν είναι μέσα στις προθέσεις του. Ότι συνέβη τώρα έγινε μετά από μόνο τρεις μέρες κατά τις οποίες ήταν άνεργος».

-Ποια είναι η άποψη σου για τον Παναθηναϊκό;

«Υπάρχουν ποδοσφαιριστές τους οποίους γνωρίζω γιατί έχουν αγωνιστεί στην Πορτογαλία. Αλλά είναι μια ομάδα που έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα στη χώρα της».

Μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών για ΠΑΟΚ

Με μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών τιμώρησε την Πέμπτη ο αθλητικός δικαστής της ΕΟΠΕ/ΕΣΑΠ, το ΤΑΑ ΠΑΟΚ για την συμπεριφορά των οπαδών του στην αναμέτρηση με τον Άρη, στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής της Α1 βόλεϊ των ανδρών. Χρηματικό πρόστιμο 500 ευρώ, επιβλήθηκε στο ΤΑΑ Ολυμπιακός για την συμπεριφορά των οπαδών του στο παιχνίδι με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.

Αναλυτικά:

«Ο Αθλητικός Δικαστής της ΕΟΠΕ / ΕΣΑΠ επέβαλε τις ακόλουθες ποινές:

- Στο ΤΑΑ ΠΑΟΚ μία (1) αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών για τη συμπεριφορά των οπαδών του στον αγώνα με τον Άρη Μαρμούρης ΑΕ.

- Στο ΤΑΑ Ολυμπιακός χρηματικό πρόστιμο 500 ευρώ για τη συμπεριφορά των οπαδών του στον εκτός έδρας αγώνα με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.

- Στο ΤΑΑ Ηρακλής έγγραφη επίπληξη για τη συμπεριφορά των οπαδών τoυ στον αγώνα με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς.

- Στο ΤΑΑ Εθνικό Αλεξανδρούπολης έγγραφη επίπληξη για τη συμπεριφορά του στατιστικολόγου της ομάδας, Ιπποκράτη Δήμητσα, στον εκτός έδρας αγώνα με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, ενώ στον κ. Δήμητσα απαγόρευση παραμονής στον αγωνιστικό χώρο για ένα (1) μήνα».

Και η Ρεάλ στο «κόλπο» για Αλμέιδα!

Η SportDay αποκάλυψε στο φύλλο της Πέμπτης (18/11) την εξαιρετικά δελεαστική πρόταση του Παναθηναϊκού στον Ούγκο Αλμέιδα. Με δεδομένο, ωστόσο, ότι το συμβόλαιο του επιθετικού της Βέρντερ Βρέμης εκπνέει το καλοκαίρι και από τον ερχόμενο Ιανουάριο θα μπορεί να διαπραγματευτεί με όποια ομάδα επιθυμεί, λογικό είναι στην πορεία να παρουσιαστούν νέοι ενδιαφερόμενοι.

Στη Γερμανία, λοιπόν, υποστηρίζουν ότι ο Πορτογάλος στράικερ δεν απασχολεί μόνο τους συμπατριώτες του στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας και στην Πόρτο, αλλά και το «μεγαθήριο» ονόματι Ρεάλ Μαδρίτης!

Οι Μαδριλένοι ενδιαφέρονται έντονα για την απόκτησή του και όπως γράφει μεταξύ άλλων η ιστοσελίδα «fussballtransfers.com»: «Ο Αλμέιδα συνδέεται με τη Ρεάλ Μαδρίτης περισσότερο από ποτέ»!

Ουζουνίδης: «Να δώσουμε το κάτι παραπάνω»

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου για την αναμέτρηση του Ηρακλή με τον Παναθηναϊκό, ενώ απάντησε και σε αρκετές ερωτήσεις. Ο τεχνικός του Γηραιού μεταξύ των άλλων τόνισε:
«Με την επάνοδο και των υπόλοιπων παικτών είμαστε εκτός από ψυχολογικά και αγωνιστικά έτοιμοι. Ξέρουμε τις δυσκολίες του αγώνα και ποιος είναι ο αντίπαλός μας. Θα πρέπει να μπούμε στο παιχνίδι όσο καλύτερα γίνεται για να φέρουμε και άλλη πίεση στον αντίπαλό μας.
Ετοιμαζόμαστε όσο καλύτερα γίνεται όχι όμως με τον αέρα του προηγούμενου αγώνα, αλλά κρατώντας την ψυχολογία και αυτοπεποίθηση που μας έδωσε η νίκη στο ντέρμπι με τον Άρη. Για να πάρουμε κάτι θετικό θα πρέπει να δώσουμε το κάτι παραπάνω. Μπορεί ο Παναθηναϊκός να μην βρίσκεται στην καλύτερη κατάστασή του, αλλά είναι ο Παναθηναϊκός και θα πρέπει να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν καλύτεροι γίνεται. Ελπίζω να μην έχουμε κάποιο πρόβλημα της τελευταίας στιγμής και να παρουσιαστούμε όσο καλύτερα γίνεται».
Για το πώς περιμένει τον Παναθηναϊκό:
«Δεν θα έλεγα ότι με φοβίζει αλλά περιμένω ακόμη καλύτερο Παναθηναϊκό έχοντας ποδοσφαιριστές με προσωπικότητα. Εμείς προετοιμαζόμαστε για αυτό. Να αντιμετωπίσουμε μία ομάδα στην καλύτερη κατάστασή της όπως συνέβαινε και με τον Άρη.
Η επάνοδος των τραυματιών μας δίνει καλύτερες επιλογές και οπωσδήποτε αυτό το παιχνίδι θέλει καλή διαχείριση. Θα πρέπει να πιέσουμε στην αρχή. Να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε και να εκμεταλλευτούμε τυχόν άγχος του αντιπάλου μας».
Για το πώς περιμένει την εξέλιξη του σαββατιάτικου αγώνα:
«Δεν μπορείς να ξέρεις πως θα πάει το παιχνίδι. Θα πρέπει να κρατήσουμε το στιλ μας και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε. Είναι λογικό ο Παναθηναϊκός να μας δώσει μεγαλύτερο χώρο από ότι στα άλλα παιχνίδια και θα κοιτάξουμε να το εκμεταλλευτούμε. Αυτό γιατί σε τέτοια παιχνίδια δεν μπορείς να πάρεις αποτέλεσμα παίζοντας μόνο αμυντικά. Ετοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα γιατί είναι σημαντικό το πώς θα αντιδράσεις σε περίπτωση που βάλεις γκολ ή δεχθείς και να μην μείνουμε στο προηγούμενο παιχνίδι. Θα πρέπει να προσέξουμε για να μην ξεφύγει το μυαλό μας όπως μπορεί να συμβεί μετά από νίκη σε ένα τοπικό ντέρμπι και να ετοιμαστούμε για αυτό που έρχεται.
Ο Παναθηναϊκός δεν είχε φέρει ένα καλό αποτέλεσμα στο πρώτο από τα δύο συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια του. Με την εμπειρία μου όμως θεωρώ ότι θα είναι πιο συγκεντρωμένος και αποφασισμένος αλλά και πιεσμένος. Για αυτό και είπα ότι είναι σημαντικό το πώς θα ξεκινήσουμε. Ο Παναθηναϊκός είναι Παναθηναϊκός και εμείς Ηρακλής. Θα πρέπει να διατηρήσουμε την ταυτότητά μας και να παρουσιαστούμε ακόμη καλύτεροι».
Για την εικόνα του Ηρακλή στα εντός έδρας παιχνίδια με Ολυμπιακό και Άρη:
«Παρουσιαστήκαμε δυνατοί και αποφασιστικοί και στα δύο αυτά παιχνίδια όπως και στα υπόλοιπα στην έδρα μας. Η ομάδα έχει προσωπικότητα και παίκτες νικητές με αυτά τα παιχνίδια να τους δίνουνε επιπλέον κίνητρο όπως και η παρουσία του κόσμου. Θα πρέπει ο κόσμος να μας βοηθήσει ακόμα περισσότερο»
Για το κλίμα στην ομάδα:
«Με ενδιαφέρει να έχουμε καλό κλίμα, να δουλεύουμε καλά και να προσπαθούμε. Στο ποδόσφαιρο εξάλλου μπορεί να δουλεύεις πολύ και να μην σου έρχονται τα αποτελέσματα».
Για την βαθμολογική συγκομιδή μέχρι το φινάλε του πρώτου γύρου:
«Δεν μπορείς να κάνεις προβλέψεις. Μακάρι να είχαμε την δυνατότητα να τα κερδίσουμε όλα. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι μπορούμε να πάρουμε σε κάθε παιχνίδι, να το πάρουμε».
Για το γεγονός ότι ο Γιάκομπ δεν βρίσκει δίχτυα:
«Δεν με προβληματίζει. Θα ήταν ευχάριστο να είχε πετύχει κάποιο γκολ. Είναι ένας παίκτης που δουλεύει και δεν θέλω να είναι αγχωμένος. Υπάρχει εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του και δεν θα πρέπει να αγχώνεται καθόλου».
Για το μέλλον του Αλετσένου:
«Είναι νωρίς να πω ποιοι θα μείνουνε και ποιοι θα φύγουνε. Ο Αλετσένου κάνει πλέον το μεγαλύτερο κομμάτι της προπόνησης αλλά δεν είναι 100% έτοιμος για παιχνίδια και με την παρουσία του στο ρόστερ υπολογίζεται».
Για την παρουσία του νεαρού Τσίτα στις προπονήσεις:
«Ο Θωμάς εδώ και έναν μήνα κάνει μαζί μας προπονήσεις και όταν θα έρθει η ώρα θα πάρει αυτό που του αξίζει».

ΑΡΗΣ: Εκτός Χαβίτο και Γκιάρο

Χωρίς τους Ρονάλντο Γκιάρο και Φρανσίσκο Χαβίτο θα παραταχθεί ο Άρης την Κυριακή στο «Κλεάνθης Βικελίδης» απέναντι στην Κέρκυρα, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Οι δυο παίκτες δεν προπονήθηκαν σήμερα, καθώς ο πρώτος έχει διάταση στο γαστροκνήμιο και αυτό θα χρειαστεί περίπου δέκα ημέρες για αποκατάσταση, ενώ ο Χαβίτο θα μείνει εκτός για μια εβδομάδα, λόγω του τραυματισμού του στον αγώνα με τον Ηρακλή. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός είναι αμφίβολος και για το επόμενο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό και η πορεία του θα εξαρτηθεί από τη θεραπεία αποκατάστασης, στην οποία θα υποβληθεί τις επόμενες μέρες. Αξίζει να σημειωθεί πως και ο Λιθουανός Ντεϊβίντας Τσεσνάουσκις είναι μεταξύ των απόντων από την ομάδα της Θεσσαλονίκης, αφού αυτός θα μείνει εκτός γηπέδων γι΄ ακόμη τέσσερις εβδομάδες. Το θετικό για τον προπονητή των «κιτρίνων», Έκτορ Ραούλ Κούπερ, είναι η επιστροφή του Σέρχιο Κόκε, ο οποίος, μετά την πενθήμερη άδεια του, είναι στη διάθεση της ομάδας και προπονημένος επαρκώς, για να επιστρέψει στην ενδεκάδα της.

Σερ Άλεξ: «Εγώ είμαι ο σπουδαιότερος»!

Αποφάσισε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους σε ότι αφορά την ιεραρχία στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και με δηλώσεις του ξεκαθάρισε πως ο ίδιος αποτελεί το πιο σημαντικό κεφάλαιο της ομάδας. «Είμαι το πιο σημαντικό κομμάτι του συλλόγου, η δύναμή μου οφείλει να είναι ξεκάθαρη ώστε να μπορούν να το αντιληφθούν όλοι», είπε ο Σκωτσέζος τεχνικός, ξεκαθαρίζοντας πως ούτε ο Γουέιν Ρούνεϊ, ούτε κανένας άλλος μπορεί να τον αμφισβητήσει, ανεξάρτητα από τα χρήματα που παίρνει.

«Τη στιγμή που ένας ποδοσφαιριστής καθίσταται πιο σημαντικός από τον προπονητή, η ομάδα έχει πεθάνει. Εγώ είμαι το σπουδαιότερο κομμάτι του συλλόγου. Έτσι πρέπει να είναι», δήλωσε αρχικά ο Φέργκιουσον, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στο σίριαλ της ανανέωσης του συμβολαίου του Ρούνεϊ, που τον έκανε τον πλέον ακριβοπληρωμένο ποδοσφαιριστή στην ιστορία της αγγλικής ομάδας.

«Ο μικρός βιάστηκε. Θέλησε να φύγει από την Γιουνάιτεντ, όμως αμέσως μετά την αντίδραση του Τύπου και των οπαδών κατάλαβε πως είχε κάνει λάθος. Απολογήθηκε για τη συμπεριφορά του, ζήτησε συγγνώμη και υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο μέσα σε δύο ώρες», πρόσθεσε ο Σερ Άλεξ, ο οποίος στη συνέχεια μίλησε για το πόσο έχουν αλλάξει οι εποχές, αλλά και ο ίδιος στο πέρασμα του χρόνου.

«Έχω ωριμάσει αρκετά. Ο κόσμος έχει αλλάξει, όπως κι εγώ αλλά και οι συνήθειες των παικτών. Πλέον, έχω να διαχειριστώ πιο εύθραυστους χαρακτήρες από ό,τι είχα συνηθίσει στο παρελθόν. Μεγαλώνουν από προστατευτικούς γονείς και ατζέντηδες. Τους βλέπεις με τα τατουάζ και τα σκουλαρίκια τους. Είναι ένας διαφορετικός κόσμος για μένα, γι 'αυτό έπρεπε να προσαρμοστώ», πρόσθεσε.

Φόβοι για μεγάλη απουσία του Τζέραρντ

Το ενδεχόμενο να παραμείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για μεγάλο διάστημα αντιμετωπίζει ο Στίβεν Τζέραρντ.
Ο διεθνής άσος τραυματίστηκε στο πόδι, στη διάρκεια της αναμέτρησης της εθνικής Αγγλίας με την αντίστοιχη της Γαλλίας και σήμερα θα υποβληθεί σε εξετάσεις για να διακριβωθεί το πρόβλημα τραυματισμού.

Στη Λίβερπουλ δεν κρύβουν την οργή τους για τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Φάμπιο Καπέλο. Οι «κόκκινοι» κατηγορούν τον Ιταλό προπονητή για το γεγονός ότι δεν αντικαταστάθηκε ο Αγγλος σταρ και έμεινε στον αγωνιστικό χώρο σε ολόκληρο το ματς.

Μπατίστα: «Καλύτερος όλων ο Μέσι»

Η νίκη επί της Βραζιλίας (1-0) στάθηκε αφορμή ύμνων του προπονητή της εθνικής Αργεντινής, Σέρχιο Μπατίστα, προς τον σκόρερ Λιονέλ Μέσι.
Ο Αργεντινός τεχνικός έπλεξε το εγκώμιο του επιθετικού της Μπαρτσελόνα.
«Ευτυχώς έχουμε τον καλύτερο ποδοσφαιριστή στον κόσμο. Ο Μέσι είναι τα πάντα για την εθνική ομάδα, δεν θα βρούμε άλλον καλύτερο. Στα τελευταία λεπτά απέδειξε πως είναι ο καλύτερος. Πάντα έχει κάτι, ακόμα και αν χρειάζεται να περιμένουμε μέχρι το τέλος. Είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης για την ομάδα. Τον ακούν προσεκτικά σε όλες τις συζητήσεις, και έδειξε την σημαντικότητα του με το γκολ που πέτυχε στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού».
Για τη νίκη απέναντι στην Βραζιλία, είπε:

«Το αποτέλεσμα μου δίνει το δικαίωμα να δουλέψω επιμελώς για τον στόχο μας που είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2014. Υπάρχουν άλλες προτεραιότητες πέρα από αυτό το αποτέλεσμα που ήταν εξαιρετικό. Με κάνει πολύ χαρούμενο, να βλέπω θέληση για να κερδίσουμε την Βραζιλία και κάθε άλλη ομάδα. Αυτό το παιχνίδι το ήθελαν όλοι.
Ο Μέσι έδειξε μέσα στο γήπεδο με την συμπεριφορά του γιατί πανηγύρισε με τον τρόπο που πανηγύρισε. Έχουμε τον καλύτερο και θα πάρουμε τα καλύτερα από αυτόν. Πάντα δίνει τον καλύτερο του εαυτό για εμάς».

Σαβίνι: «Μακάρι να μπορούσα να παίξω τη Κυριακή»

Ο Μίρκο Σαβίνι μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για την επιστροφή του από την Ιταλία και για το πρόβλημα του τραυματισμού που αντιμετώπιζε. Ο Ιταλός αμυντικός μεταξύ των άλλων τόνισε:
«Επέστρεψα από την Ιταλία, νιώθω καλά, έκανα ένα μικρό ζέσταμα σήμερα και λίγο γυμναστική. Δεν θέλω να πιέσω τον εαυτό μου, αλλά να βοηθήσω μόνο όταν είμαι έτοιμος».
«Παρακολουθούσα τα αποτελέσματα της ομάδας και χαίρομαι που έχει ανοδική πορεία το τελευταίο διάστημα».
«Θα προσπαθήσω να βοηθήσω την ομάδα όταν θα είμαι έτοιμος, μίλησα με το νέο προπονητή (σ.σ Μάκη Χάβο) που με υποδέχθηκε σήμερα στην ομάδα».
«Και ποιος δεν θα ήθελε να παίξει σε ένα ντέρμπι όπως αυτό του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό την Κυριακή. Μακάρι να ήμουν απολύτως καλά και να μπορούσα να παίξω».

Να παίξει σαν την Μπαρτσελόνα;

Το αγωνιστικό μοντέλο της Μπαρτσελόνα σκέφτηκε να αντιγράψει ο Κλαούντιο Ρανιέρι για να οδηγήσει τη Ρόμα στην κορυφή του Campionato, αλλά πολύ γρήγορα αντιλήφθηκε πως αυτό είναι κάτι πέρα από τις δυνατότητες των «τζιαλορόσι».

«Είναι αδύνατο… Όπως μου είπε ο Πεπ (σ.σ. Γκουαρντιόλα), για να παίξεις όπως η Μπάρτσα πρέπει να έχεις και παίκτες όπως η Μπάρτσα», εξήγησε ο τεχνικός της Ρόμα, η οποία πέρυσι έφτασε μια ανάσα από τον τίτλο, αλλά φέτος δεν έχει ξεκινήσει το ίδιο δυναμικά.

«Ο κόσμος πίστεψε πως τελείωσα. Δεν είχε δίκιο. Η σεζόν δεν κυλάει το ίδιο καλά με την περσινή, ωστόσο είναι πασιφανές πως κάτι έχει αρχίσει να αλλάζει. Βέβαια θα ήμουν πολύ χαρούμενος αν η Ίντερ ρίξει το βάρος κυρίως στο Τσάμπιονς Λιγκ», είπε αστειευόμενος.

Όσο για το μέλλον του, άφησε τα πάντα ανοιχτά, κλείνοντας ωστόσο προς… την έξοδο: «Ποτέ δεν ζήτησα νέο συμβόλαιο. Ούτε μιλήσαμε ποτέ σχετικά με τη διοίκηση. Ίσως να είναι καλό να μείνω ελεύθερος. Σίγουρα θα βρω κάπου να δουλέψω».

Η μεγαλύτερη τα τελευταία 47 χρόνια…

Η συντριβή μίας ομάδας που είναι εν ενεργεία πρωταθλήτρια Ευρώπης και κόσμου αποτελεί είδηση πρώτου μεγέθους.

Η χθεσινή ήττα της Ισπανίας από την Πορτογαλία με 4-0 είναι η πιο βαριά στην ιστορία των «φούριας ρόχας» τα τελευταία 47 χρόνια, ειδικότερα μετά το 6-2 από τη Σκωτία το 1963.

Η τελευταία φορά που η Ισπανία είχε χάσει με αυτό το σκορ ήταν το 1942 από την Ιταλία.

«Έφαγε» ραδιοφωνάκι στο κεφάλι την ώρα που μιλούσε!

Είχαν περάσει μόλις λίγα λεπτά από το σφύριγμα της λήξης του πρώτου ματς για τα ημιτελικά του Κόπα Σουνταμερικάνα και ο Φελίπε Σκολάρι -ευτυχής που η Παλμέιρας είχε νικήσει 1-0 την Γκοϊας- έκανε δηλώσεις στη βραζιλιάνικη τηλεόραση. Έχοντας στο νου του να «αποκρούσει» οποιαδήποτε αιχμηρή και προβοκατόρικη ερώτηση του δημοσιογράφου, δεν αντιλήφθηκε ότι η πραγματική απειλή δεν ερχόταν από την κάμερα, αλλά από άλλο τύπου Μέσο. Για την ακρίβεια, ένα ραδιοφωνάκι που πέταξε θεατής, προσγειώθηκε στο κεφάλι του!

Ο «Φελιπάο» σάστισε μόνο για λίγο και αμέσως γύρισε προς την εξέδρα και μιλώντας στην παγκόσμια γλώσσα της παντομίμας, έστειλε τη δική του απάντηση στους οπαδούς, προτρέποντάς τους να… Όπα, όπα, όπα... αυτολογοκρίνομαι!

Παίζει με Μπάγερν ο Χίπια!

Ευχάριστα νέα για τη Λεβερκούζεν. Ο Σάμι Χίπια ξεπέρασε τον τραυματισμό που είχε υποστεί στον αστράγαλο την παραμονή της αναμέτρησης με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και ο Γιουπ Χάινκες υπολογίζει στη βοήθειά του για το ντέρμπι του Σαββάτου με την Μπάγερν Μονάχου στην «Μπάι Αρένα».

Με την επάνοδο του 37χρονου Φινλανδού στη δράση, τα προβλήματα για τη Λεβερκούζεν περιορίζονται στις απουσίες των Μίχαελ Μπάλακ και Στέφαν Κίσλινγκ.

Κονέ: «Υπάρχει βάθος και παίρνουμε ευκαιρίες»

Πληθώρα επιλογών και ετοιμοπόλεμων ποδοσφαιριστών δίνει στην Εθνική ομάδα η επιλογή του Φερνάντο Σάντος να δίνει ευκαιρίες σε νέα πρόσωπα, όπως δήλωσε ο Παναγιώτης Κονέ στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 την επομένη της πρώτης του εμφάνισης με το εθνόσημο στο φιλικό με την Αυστρία. Παράλληλα ο άσος της Μπρέσια αναφέρθηκε στις ευεργετικές επιδράσεις της… Serie A πάνω του.

Αναλυτικά, ο Παναγιώτης Κονέ μίλησε στον πρώτο αθλητικό σταθμό της χώρας:

- για το ντεμπούτο του στην Εθνική Ανδρών: «Ήταν κάτι πολύ ευχάριστο. Αν και φιλικός αγώνας, ήταν κάτι διαφορετικό για μένα, γιατί δεν είχα αγωνιστεί ξανά με την ομάδα των Ανδρών παρά μόνο στις μικρές εθνικές ομάδες. Ήταν μία πολύ καλή εμπειρία και χαίρομαι που στο ντεμπούτο μου καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη».

- για τις δυσκολίες του αγώνα: «Ήταν λογικό να μας πιέσουν. Παίζαμε εκτός έδρας, η Αυστρία είχε το κίνητρο ότι αντιμετώπιζε την πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2004 και στο πρώτο ημίχρονο αντιμετωπίσαμε δυσκολίες. Στην επανάληψη επιτεθήκαμε κι εμείς και καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη».

- για τις ευκαιρίες σε νέα πρόσωπα: «Ο κ. Σάντος θέλει να δώσει ευκαιρίες σε κάθε παιδί που είναι σε φόρμα και αυτό φαίνεται σε όλες τις κλήσεις. Δεν κάνει διακρίσεις και όποιος αξίζει να παίζει στην Εθνική, θα παίζει. Αυτό μας δίνει ένα επιπλέον κίνητρο να κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

- για το ρόστερ της Εθνικής: «Υπάρχουν πολλοί παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν την Εθνική ομάδα. Θεωρώ πως το ρόστερ αυτή τη στιγμή είναι πολύ καλό και εμείς οι νέοι έχουμε δέσει με τους παλαιότερους, οι οποίοι μας έχουν βοηθήσει να μπούμε στο κλίμα. Νομίζω πως αυτό κάνει τη διαφορά».

- για το πόσο τον βοηθά η παρουσία του στη Serie A: «Σίγουρα βοηθά η εμπειρία από το καμπιονάτο, γιατί εδώ κάθε εβδομάδα αντιμετωπίζουμε δυνατές ομάδες. Με έχει αλλάξει πολύ τακτικά η παρουσία μου στην Ιταλία και είμαι πολύ διαφορετικός από ό,τι όταν αγωνιζόμουν στην Ελλάδα. Είμαι πιο πειθαρχημένος στο παιχνίδι μου».

Φωτο Ημερας

Ελλας, θρησκεία και στην Αυστρία

Σε... δυο κλωστές το μέλλον του Μπενίτεθ

Τρίζει η καρέκλα" του Ράφα Μπενίτεθ. Όπως γράφουν σήμερα οι ιταλικές εφημερίδες οι αναμετρήσεις με την Κιέβο για το πρωτάθλημα και με την Τβέντε για το Τσάμπιονς Λιγκ, θα κρίνουν το μέλλον του Ισπανού τεχνικού στον πάγκο της Ιντερ.

Ήδη μάλιστα κυκλοφόρησαν τα πρώτα ονόματα υποψήφιων αντικαταστατών του. Ανάμεσα τους βρίσκονται εκείνα των Τζιοβάνι Τραπατόνι και Λεονάρντο.

Kαμπάνα" ΦΙΦΑ στους "διεφθαρμένους" συμβούλους της

Με στέρηση του δικαιώματος ψήφου στη διαδικασία για την επιλογή της διοργανώτριας του Μουντιάλ του 2018 και του 2022 τιμώρησε η FIFA τον Aμος Αντάμου και τον Ρεϊνάλντ Τεμάρι, οι οποίοι αποδείχτηκε πως είχαν εμπλακεί σε σκάνδαλο διαφθοράς. Τιμωρήθηκαν ακόμη με αποκλεισμό από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα για τρία χρόνια και πρόστιμο 7.400 ευρώ ο πρώτος και με αποκλεισμό για έναν χρόνο και 3.700 ευρώ ο δεύτερος.

Τα δύο μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA έβγαλαν την ψήφο τους στο. σφυρί αλλά για κακή τους τύχη, αυτοί που ενδιαφέρθηκαν ήταν Βρετανοί δημοσιογράφοι. Η FIFA έκρινε ακόμη πως δεν υπήρχαν αποδείξεις στις καταγγελίες κατά των Ισπανίας, Πορτογαλίας και Κατάρ ότι είχαν συμφωνήσει να ανταλλάξουν επτά ψήφους στη διαδικασία επιλογής για το Μουντιάλ του 2018 και του 2022, που διεκδικούν οι Ίβηρες και οι Αραβες αντίστοιχα.

Η ψηφοφορία θα γίνει στη Ζυρίχη στις 2 Δεκεμβρίου με τη συμμετοχή εννέα υποψηφιοτήτων, ενώ 22 θα είναι τα μέλη της FIFA με δικαίωμα ψήφου. Αγγλία, Ισπανία/Πορτογαλία, και Ολλανδία/Βέλγιο διεκδικούν τη διοργάνωση του 2018, ενώ Αυστραλία, Κατάρ, Ιαπωνία, Νότιος Κορέα και ΗΠΑ αυτή του 2022.

Σφίγγει τα λουριά ο Κούπερ

Δραστικά μέτρα αναμένεται να πάρει από εδώ και στο εξής ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ και στα θέματα πειθαρχίας στον Αρη. Ο Αργεντινός τεχνικός είδε πως η κάλυψη που πρόσφερε αρκετές φορές στους ποδοσφαιριστές του, δεν εκτιμήθηκε αναλόγως από ορισμένους και πλέον αλλάζει τακτική. Ο Κούπερ συζήτησε το συγκεκριμένο θέμα με τη διοίκηση των "κίτρινων", από την οποία πήρε το "πράσινο φως" να προχωρήσει στις απαραίτητες κινήσεις.

Πλέον τα πρόστιμα επιστρέφουν στην καθημερινότητα των "κίτρινων" και ο Κούπερ ζητάει από τους παίκτες του να σεβαστούν τον εσωτερικό κανονισμό, προκειμένου να μην βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων. Από εκεί και πέρα, ο Αγεντινός ξεκαθάρισε και πάλι στη διοίκηση πως επιθυμεί την απόκτηση ενός επιθετικού περιοχής και ενός αριστερού χαφ για τη μετεγγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Οι ιθύνοντες του Αρη διαβεβαίωσαν τον τεχνικό της ομάδας πως τις επόμενες ημέρες θα γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις.

Τέλος, ο 55χρονος τεχνικός προσπάθησε να ανεβάσει την ψυχολογία των παικτών του, εν όψει της συνέχειας των αγωνιστικών υποχρεώσεων, με την αρχή να γίνεται στο ματς με την Κέρκυρα. Χαρακτηριστικά, τους τόνισε: "Εμείς πρέπει να αλλάξουμε τα πράγματα και να βγούμε από τη δύσκολη θέση που είμαστε. Θέλω να δώσετε τον καλύτερό σας εαυτό, αρχής γενομένης από το παιχνίδι της Κυριακής".

ΠΑΟΚ-Γεμίζει το... οπλοστάσιο

Δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για την στάση της ΑΕΚ και την καταγγελία που έκανε για τα όσα έγιναν στο ματς της Τούμπας, ο Θοδωρής Ζαγοράκης. Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ είχε συνομιλία με τον Σταύρο Αδαμίδη, στον οποίο τόνισε πως αυτές οι κινήσεις δυναμιτίζουν το κλίμα, ενώ υπογράμμισε πως η στάση της διοίκησης των "κιτρινόμαυρων" είναι "unfair".

Ο Ζαγοράκης θεωρεί πως μερίδιο ευθύνης για τα όσα συνέβησαν πίσω από τον πάγκο της ΑΕΚ φέρουν και οι άνθρωποι των "κιτρινόμαυρων", ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο μπουκάλι που εκτόξευσε ο Τραϊανός Δέλλας προς την πλευρά της εξέδρας.

Στα αγωνιστικά, ο Μάκης Χάβος θα περιμένει την Πέμπτη την επιστροφή των περισσοτέρων διεθνών ποδοσφαιριστών, προκειμένου να βάλει στην τελική της ευθεία την προετοιμασία της ομάδας του για το ματς της ενδέκατης αγωνιστική του πρωταθλήματος, με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Ο Έλληνας τεχνικός βλέπει τις τελευταίες ημέρες τις επιλογές του για το βασικό σχήμα να αυξάνονται και τρίβει τα χέρια του με ικανοποίηση. Ο Χάβος δεν μπορεί να υπολογίζει στον ανέτοιμο Πάμπλο Κοντρέρας, όμως θα έχει κανονικά στη διάθεσή του, τους Ίβιτς και Γκαρσία.

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ προβληματίζεται για μια θέση στην ενδεκάδα, καθώς σκοπεύει να χρησιμοποιήσει στο βασικό σχήμα τον Ίβιτς. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε ο Ελ Ζαρ θα είναι αυτός που θα καθίσει στον πάγκο για να παραχωρήσει τη θέση του στον Σέρβο μέσο, με τον Φωτάκη να μεταφέρεται στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής.

Ο Φερέιρα φέρνει και τον Αλμέιδα

Κοντά στην απόκτηση του Ούγκο Αλμέιδα φέρεται να βρίσκεται ο Παναθηναϊκός. Ο Πορτογάλος επιθετικός της Βέρντερ Βρέμης μένει ελεύθερος στο τέλος της σεζόν από τη γερμανική ομάδα και ήδη οι "πράσινοι" έχουν έρθει σε επαφή μαζί του, συζητώντας το ενδεχόμενο συνεργασίας των δυο πλευρών. Ο 26χρονος επιθετικός είναι αποφασισμένος να αποχωρήσει από τη γερμανική ομάδα, καθώς δεν έχει μείνει ευχαριστημένος από την εφετινή της πορεία και από τον χρόνο συμμετοχής που έχει.

Η καριέρα του ξεκίνησε από την Πόρτο, στην οποία είχε συνεργαστεί με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα και ο οποίος φέρεται να παίζει καταλυτικό ρόλο στην ολοκλήρωση της συγκεκριμένης μετεγγραφής για τους "πράσινους". Ο Αλμέιδα έχει όρο στο συμβόλαιό του, ο οποίος προβλέπει πως ο παίκτης μπορεί να αποχωρήσει από τη Βέρντερ Βρέμης έναντι μικρού ποσού, έξι μήνες πριν την λήξη του συμβολαίου του. Ήδη, η Πόρτο έχει κινηθεί για την απόκτησή του, καθώς μένει ελεύθερος στο τέλος της σεζόν, όμως η προοπτική του Παναθηναϊκού και το ενδεχόμενο συνεργασίας και πάλι τον Φερέιρα, φαίνεται πως οδηγεί τον υψηλόσωμο Πορτογάλο επιθετικό στην Αθήνα.

Την εφετινή σεζόν ο Αλμέιδα έχει οκτώ γκολ σε 18 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα της Βέρντερ, ενώ είναι και 33 φορές διεθνής με τους Ίβηρες, έχοντας σκοράρει μάλιστα και δώδεκα φορές.

Θύμα ρατσισμού ο Μπαλοτέλι

Επίθεση με ρατσιστικά συνθήματα δέχθηκε ο Μάριο Μπαλοτέλι κατά την διάρκεια της φιλικής αναμέτρησης της Ιταλίας με την Ρουμανία που διεξήχθη στην πόλη Κλάγκενφουρτ της Αυστρίας. Ο επιθετικός της Μάντεστερ Σίτι κάθε φορά που άγγιζε την μπάλα δεχόταν ρατσιστικά συνθήματα από μια μικρή ομάδα Ιταλών οπαδών οι οποίοι δεν δέχονται ότι έχει πάρει την ιταλική υπηκοότητα ένας παίκτης που κατάγεται από τη Γκάνα.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της «σκουάντρα ατζούρα», Τσέζαρε Πραντέλι αναφέρθηκε σε αυτό το περιστατικό λέγοντας: «Αισθάνομαι απογοητευμένος και θυμωμένος. Ακούμε συνέχεια αυτά τα συνθήματα και κάτι πρέπει να κάνουμε για αυτό. Νιώθουμε αβοήθητοι. Έχει τη στήριξη όλων μας».

Στην Βραζιλία ο Κακά

Με ανακοίνωση της, η Ρεάλ Μαδρίτης γνωστοποίησε πως ο Κακά θα ταξιδέψει στο Σάο Πάολο για να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις.
Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η ιστοσελίδα των «Μερένχες» για τον Βραζιλιάνο σούπερ σταρ:

«Θα είναι μια αντικειμενική αξιολόγηση για να προσδιοριστεί η θεραπεία που θα ακολουθηθεί στα τελικά στάδια της αποθεραπείας. Το ιατρικό επιτελείο της Ρεάλ Μαδρίτης σε συνεργασία με τον Κακά συμφώνησαν σχετικά με τα διαφορετικά στάδια αποθεραπείας που πρέπει να ακολουθηθούν.
Ο ποδοσφαιριστής θα επιστρέψει στην Μαδρίτη για να ολοκληρώσει την αποθεραπεία του αμέσως μόλις παραλάβει τα αποτελέσματα των εξετάσεων».

Μεσίνα: «Το χειρότερο παιχνίδι της χρονιάς»

Η Ρεάλ γνώρισε... απρόσμενη εκτός έδρας ήττα από την Σαρλερουά στο πλαίσιο της Ευρωλίγκας, με τον Ετόρε Μεσίνα να παραδέχεται ότι η «Βασίλισσα» έκανε το χειρότερο φετινό της παιχνίδι... Ο Ιταλός τεχνικός της αντιπάλου του Ολυμπιακού στον β' όμιλο της διοργάνωσης, μιλώντας για την εμφάνιση των Μαδριλένων στο Βέλγιο, τόνισε: «Συγχαρητήρια στη Σαρλερουά που προετοιμάστηκε πολύ καλά για τον αγώνα. Ήξερα ότι θα ήταν δύσκολα για μας, αλλά οι παίκτες μου δεν ήταν έτοιμοι σωματικά και ψυχολογικά γι’ αυτό του ματς.

Πιθανότατα είναι το χειρότερο παιχνίδι της χρονιάς, διότι ξεκινήσαμε καλά στην Ισπανία, παίζοντας κάποια σπουδαία παιχνίδια. Τώρα πρέπει να δουλέψουμε για να βελτιωθούμε. Κάθε αγώνας κρύβει την αλήθειά του και η Σαρλερουά ήταν καλύτερη».

Θλάση και ο «Τόρο»

Θλάση πρώτου βαθμού έχει υποστεί ο Βασίλης Τοροσίδης και σύμφωνα με τις πρώτες  εκτιμήσεις χάνει τα ματς με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ αλλά καιτομ μισό παιχνίδι με Εργοτέλη. Δύσκολα και ο Μέλμπεργκ με τον «Δικέφαλο» του Βορρά... Πρόβλημα προέκυψε στον Ολυμπιακό με την συμμετοχή του Βασίλη Τοροσίδη απέναντι στον ΠΑΟΚ στο κυριακάτικό ντέρμπι, αφού ο Έλληνας άσος επέστρεψε τραυματίας από την αναμέτρηση της Εθνικής μας με την Αυστρία και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ιατρικού τιμ των «ερυθρόλευκων» ο 25χρονος αμυντικός έχει υποστεί θλάση πρώτου βαθμού και θα μείνει εκτός για 15 περίπου μέρες.

Αυτό σημαίνει ότι ο Έλληνας διεθνής χάνει και το μισό ματς που υπολείπεται με τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο αλλά και το ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Superleague...

«Χλωμό» για Μέλμπεργκ

Δύσκολη φαίνεται πάντως και η συμμετοχή για τον Όλοφ Μέλμπεργκ στην αναμετρηση με τον ΠΑΟΚ, αφού ο Σουηδός άσος μπήκε στο ομαδικό πρόγραμμα, δεν έδειξε να πατάει καλά όμως και πιθανότατα θα τεθεί εκτός του κυριακάτικου ντέρμπι.

Πλέον, ο Ερνέστο Βαλβέρδε πρέπει να λύσει αρκετούς γρίφους αναφορικά με την ενδεκάδα των «ερυθρόλευκων», αφού ήδη είναι νοκ αουτ οι Ραούλ Μπράβο και Αριέλ Ιμπαγάσα για το ντέρμπι με τον μακεδονικό σύλλογο. Οι δύο τελευταίοι πάντως, εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμοι ως το επόμενο Σάββατο και θα αγωνιστούν απέναντι στην ΑΕΚ.

Ο Ντάνι Άλβες απάντησε αρνητικά στην πρόταση ανανέωσης!

Οικονομικοί είναι οι λόγοι που ο Ντάνι Άλβες απάντησε αρνητικά χθες το βράδυ στην πρόταση ανανέωσης της Μπαρτσελόνα.Σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας «El Mundo Deportivo», ο μάνατζερ του Βραζιλιάνου δεξιού μπακ ζητάει ο πελάτης του να αμείβεται με 1,5 εκατ. ευρώ περισσότερο το χρόνο.

Από την πλευρά τους, οι Καταλανοί δεν θέλουν να χαλάσουν τις ισορροπίες, καθώς θεωρούν ότι η προσφορά τους είναι δίκαιη και ανάλογη με αυτές που έγιναν σε Τσάβι, Ινιέστα και Βίγια.

Φυσικά, αυτή η εξέλιξη δεν είναι θετική για τους «μπλαουγκράνα», επειδή ήδη υπάρχουν ομάδες που έχουν δείξει ενδιαφέρον για την απόκτηση του Ντάνι Άλβες, όπως είναι η Τσέλσι και η Μάντσεστερ Σίτι.

Σολτάνι: «Να εκμεταλλευτούμε το γεγονός ότι ο ΠΑΟ θα αγωνιστεί με την ‘Μπάρτσα’»

Ο Καρίμ Σολτάνι ανυπομονεί για την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι ο Ηρακλής μπορεί να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα.Ο Γαλλοαλγερινός άσος παραχώρησε συνέντευξη στην ολλανδική ιστοσελίδα «voetbalprimeur.nl» και τόνισε: «Για μένα ο επόμενος αγώνας με τον Παναθηναϊκό είναι ένα ξεχωριστό παιχνίδι. Ανυπομονώ όχι γιατί θα παίξω στο μεγαλύτερο γήπεδο της χώρας, αλλά γιατί θα αντιμετωπίσω πολλούς συμπατριώτες μου όπως ο Σισέ, ο Γκοβού, ο Μπουμσόνγκ και ο Καντέ».

Στη συνέχεια, επεσήμανε: «Αυτό θεωρώ πως αποτελεί ένα πλεονέκτημα για μένα διότι γνωρίζω τον τρόπο που παίζουν και το τι θέλουν να κάνουν στο παιχνίδι. Αυτήν τη στιγμή η ομάδα μου βρίσκεται στην έκτη θέση της Σούπερ Λίγκα, αλλά το επόμενο παιχνίδι είναι πραγματικά πολύ δύσκολο. Ίσως μπορέσουμε να αποσπάσουμε ένα θετικό αποτέλεσμα αν εκμεταλλευτούμε το γεγονός ότι λίγες μέρες αργότερα ο Παναθηναϊκός θα αγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ με την Μπαρτσελόνα».

Όσο για το μέλλον του, υποστήριξε: «Ο Ηρακλής είναι ένας μεγάλος και ένδοξος σύλλογος με πολλούς φανατικούς οπαδούς, ενώ η πόλη και η ζωή εδώ είναι για μένα και την οικογένειά μου τέλεια. Η Θεσσαλονίκη είναι μια πανέμορφη και σύγχρονη πόλη, που σου παρέχει τα πάντα. Νιώθω πραγματικά σαν στο σπίτι μου».

Φανταράκι και ο Παπάζογλου, παρουσιάστηκε στην Τρίπολη

Τη στρατιωτική του θητεία κλήθηκε να υπηρετήσει ο Θανάσης Παπάζογλου, για αυτό τον λόγο απουσίαζε από τη χθεσινή προπόνηση του ΠΑΟΚ (παρουσιάστηκε στην Τρίπολη).Ο επιθετικός τού 'δικέφαλου του Βορρά' αναμένεται να αποχωρήσει από το κέντρο εκπαίδευσης άμεσα, με ειδική άδεια, προκειμένου να επιστρέψει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις τής ομάδας του.

Οι στρατιωτικές του υποχρεώσεις, άλλωστε, επέβαλαν να κουρέψει τα μακριά μαλλιά του, κάτι που έκανε πρόσφατα και ο Βασίλης Κουτσιανικούλης για τον ίδιο λόγο.

ΠΑΟΚ για Κορομίνας

«Παιχνίδι» με τον ΠΑΟΚ και τον Φεράν Κορομίνας αναφέρει ισπανικό ΜΜΕ, αφού ο επιθετικός της Εσπανιόλ δεν υπολογίζεται από τον προπονητή των Καταλανών και όπως τονίζεται η Τούμπα ίσως να είναι ο επόμενος προορισμός του. Για τον 27χρονο επιθετικό της Εσπανιόλ, Φεράν Κορομίνας ενδιαφέρεται ο ΠΑΟΚ σύμφωνα με την ιστοσελίδα της El' mundo Deportivo, η οποία τονίζει πως ο έμπειρος ποδοσφαιριστής δεν υπολογίζεται από τον Μαουρίτσιο Ποκετίνο και θέλει να αναζητήσει αλλού την τύχη του.
Όπως μάλιστα αναφέρουν οι Ισπανοί, ο «Δικέφαλος» του Βορρά αποτελεί μία καλή επιλογή για τον «Κόρο», αφού είναι ανάμεσα στις πρώτες ομάδες της Ελλάδας και αγωνίζεται στο Europa League, όπου εντυπωσιάζει.

Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, η Ελλάδα μπορεί να μην αποτελέσει προορισμό μόνο για τον Κορομίνας αλλά και για τον Μπεν Σαχάρ, ο οποίος επίσης είναι εκτός πλάνων του Ποκετίνο και θέλει να έρθει στον Παναθηναϊκό!

Κούπερ στους παίκτες: Στο χέρι μας να αλλάξουμε την κατάσταση

Μία μίνι ομιλία προς τους παίκτες τού Άρη έκανε χθες ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ, προκειμένου να τους τονώσει την ψυχολογία μετά την ήττα στο τοπικό ντέρμπι τής Θεσσαλονίκης, από τον Ηρακλή.Ο Αργεντινός προπονητής τόνισε την αισιοδοξία του ότι οι 'κίτρινοι' μπορούν να βγουν από τη δύσκολη θέση που βρίσκονται αυτό το διάστημα, κάτι που είναι στο χέρι τους να το κάνουν.

«Στο χέρια μας είναι να αλλάξουμε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Μπορούμε και πρέπει να βγούμε από τη δύσκολη θέση που βρισκόμαστε, αλλά θα πρέπει να δίνετε συνεχώς τον καλύτερο εαυτό σας. Αρχής γενομένης από το παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας την προσεχή Κυριακή», ήταν τα λόγια τού πεπειραμένου τεχνικού, σε μία προσπάθεια ανα λλάξει το κλίμα ενόψει τής αναμέτρησης με την Κέρκυρα.

Ο Σάντος των ρεκόρ

Μετά τη φιλική νίκη επί της Αυστρίας στη Βιέννη με 2-1, ο Φερνάντο Σάντος διεύρυνε το αήττητο σερί του στον πάγκο της Εθνικής μας από τη μέρα που ανέλαβε στη μετά-Ρεχάγκελ εποχή και έφτασε στους 6 αγώνες χωρίς ήττα, και πάει ολοταχώς για… ρεκόρ!Έξι αγώνες στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής μας ομάδας συμπλήρωσε ο Πορτογάλος τεχνικός Φερνάντο Σάντος, έχοντας ξεκινήσει το… «γαλανόλευκο» ταξίδι του από το Βελιγράδι τον περασμένο Αύγουστο όπου η Εθνική μας επικράτησε σε φιλικό αγώνα με γκολ του Σαλπιγγίδη 1-0 της Σερβίας. Από τότε ακολούθησαν άλλοι 5 αγώνες εκ των οποίων οι 4 επίσημοι και ο Σάντος έχει καταφέρει να κρατήσει το αήττητο. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που η Εθνική μας βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση στα προκριματικά του Euro (παρά την γκέλα στο «Καραϊσκάκη» με τη Γεωργία) ενώ η ομάδα έχει αναρριχηθεί στην 11η θέση της Παγκόσμιας Κατάταξης.

Μάλιστα, για τον Σάντος το αήττητο σερί έχει και άλλη μια σημαντική σημασία, καθώς πλέον «έπιασε» τον Άνχελ Ιορντανέσκου – που διετέλεσε προπονητής της Εθνικής τη σεζόν ’98 – ’99 στα 6 συνεχόμενα παιχνίδια αήττητος από την έναρξη της θητείας. Στην πρώτη θέση της λίστας των αήττητων ξεκινημάτων στον πάγκο της Ελλάδας βρίσκεται ο Κώστας Πολυχρονίου με 7, το οποίο έγινε μετά το Μουντιάλ του ’94. Να θυμίσουμε, πως ο Ότο Ρεχάγκλε είχε ντεμπουτάρει στο "γαλανόλευκο" πάγκο με συντριβή (5-1) από τη Φινλανδία. Βέβαια η συνέχεια τον δικαίωσε...

Αξίζει βέβαια να αναφέρουμε πως εκτός συγκλονιστικού απροόπτου (καθώς ακολουθεί το νέο έτος εντός έδρας φιλικό με τον Καναδά και έπειτα επίσημο παιχνίδι με τη Μάλτα) ο Σάντος θα βρεθεί στην κορυφή των 33 προπονητών που έχουν κοουτσάρει την Εθνική μας, ενώ στον εκτός έδρας αγώνα με το Ισραήλ θα έχει τη δυνατότητα να συμπληρώσει 10 αγώνες αήττητος από το ντεμπούτο του!
Δείτε αναλυτικά τον πίνακα με τα έως τώρα αποτελέσματα του Σάντος:


Διοργάνωση
Ημερομηνία
Γηπεδούχος
Φιλοξενούμενος
Σκορ
Σκόρερ
Φιλικό
11/08/2010
Σερβία
Ελλάδα
0-1
Σαλπιγγίδης
ΠΕΠ
03/09/2010
Ελλάδα
Γεωργία
1-1
Σπυρόπουλος
ΠΕΠ
07/09/2010
Κροατία
Ελλάδα
0-0
-
ΠΕΠ
08/10/2010
Ελλάδα
Λετονία
1-0
Τοροσίδης
ΠΕΠ
12/10/2010
Ελλάδα
Ισραήλ
2-1
Σαλπιγγίδης, Καραγκούνης
Φιλικό
17/11/2010
Αυστρία
Ελλάδα
1-2
Σαμαράς, Φωτάκης

Υποψήφιος για Μπόκα ο Μαραντόνα

Η ήττα από τη Ρίβερ Πλέιτ στο superclassico ήταν το κύκνειο άσμα του Κλαούντιο Μπόργκι στην τεχνική ηγεσία της Μπόκα Τζούνιορς και ήδη ξεκίνησε η αναζήτηση του επόμενου προπονητή. Τον Ντιέγκο Μαραντόνα θέλουν οι οπαδοί, ο Φαλκιόνι της Μπάνφιλντ ο μεγάλος υποψήφιος. Στη μεγάλη του αγάπη δεν αποκλείεται να επιστρέψει ο Ντιέγκο Μαραντόνα. Το όνομα του μεγάλου Αργεντινού σούπερ σταρ ακούστηκε ως υποψήφιο για να αντικαταστήσει τον Κλαούντιο Μπόργκι στη τεχνική ηγεσία της Μπόκα Τζούνιορς. Οι «χενέιζες» βρίσκονται σε αναζήτηση προπονητή μετά την απομάκρυνση του Κλαούντιο Μπόργκι και ο Μαραντόνα είναι ένα από τα ονόματα, με τους οπαδούς μάλιστα να έχουν κατακλύσει τα φόρουμ με σχόλια υπέρ του Ντιεγκίτο. 

Πρωταρχικό στόχο πάντως αποτελεί ο Χούλιο Φαλκιόνι της Μπάνφιλντ, ο οποίος μπορεί να δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το 2012, αλλά ο πρόεδρος της Μπάνφιλντ έχει δηλώσει ότι δεν θα του σταθεί εμπόδιο αν έρθει πρόταση από μεγάλη ομάδα.

Λίβερπουλ κατά Αγγλίας

Ο τραυματισμός του Στίβεν Τζέραρντ κατά τη διάρκεια του φιλικού αγώνα της Αγγλίας με τη Γαλλία έφερε ξανά στην επιφάνεια την κόντρα μεταξύ συλλόγων και εθνικών ομάδων. Συγκεκριμένα ο αρχηγός των «κόκκινων» αγωνίστηκε για 85 λεπτά όταν και τραυματίστηκε, την ώρα που η συμφωνία με τη Λίβερπουλ ήταν για μία ώρα αγώνα. Όπως ήταν φυσικό ,ο τραυματισμός του Τζέραρντ, που οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν να είναι σοβαρός, επέφερε την έκρηξη της Λίβερπουλ.

Ο γυμναστής των «κόκκινων» Ντάρεν Μπεργκς τα έχωσε στον Φάμπιο Καπέλο για την απόφασή του να κρατήσει τον Τζέραρντ στον αγώνα. «Είναι απίστευτο αυτό που συνέβη με την ομοσπονδία της Αγγλίας και τον τραυματισμό του Στίβεν. Παρέβλεψαν τη συμφωνία. Εντελώς ερασιτεχνικό και τώρα εμείς θα πληρώσουμε το τίμημα. Είναι ντροπή».

Από την πλευρά του ο Φάμπιο Καπέλο αναφέρθηκε στον τραυματισμό του Τζέραρντ λέγοντας: «Μιλήσαμε με τον Στιβ και είχαμε συμφωνήσει να αγωνιστεί μία ώρα, αλλά μετά τον τραυματισμό του Μπάρι είχαμε κάποια προβλήματα. Γι αυτό κι έμεινε στον αγώνα. Όποτε μας δίνεται η δυνατότητα, ο ποδοσφαιριστής αγωνίζεται για όσο έχουμε συμφωνήσει με τον σύλλογο. Καταλαβαίνω ότι έχει αναστατωθεί η Λίβερπουλ, όπως κι εγώ».

Όνειρο σερ Άλεξ για Μπάρτσα

Παρά τα 69 του χρόνια, ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Άλεξ Φέργκιουσον αποκάλυψε τη θέλησή του να προπονήσει την Μπαρτσελόνα, με δηλώσεις που έκανε στα βρετανικά ΜΜΕ.
Ο Σκωτσέζος τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τόνισε πως θα ήθελε να προπονήσει τους «μπλαουγκράνα», με τη δήλωση αυτή να εμπεριέχει σαφέστατα απορίες σχετικά με το τι εννοεί!
«Θα ήθελα πολύ να πάω κάποια στιγμή στη ζωή μου στην Μπαρτσελόνα. Θα ήταν ένα όνειρό μου που θα γινόταν πραγματικότητα. Η ιδεολογία και η φιλοσοφία που έχουν και το όλο μέρος είναι φανταστικό. Όμως βρίσκομαι και εγώ σε έναν σύλλογο με τις ίδιες σχεδόν αξίες».