Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Έρχεται ενισχυμένη η Μπριζ!!


Πλήρης αναμένεται να έρθει στην Αθήνα η Μπριζ η οποία συμπεριέλαβε στη λίστα των αγώνων με τον Παναθηναϊκό και τα δύο τελευταία μεταγραφικά αποκτήματά της.

Έρχεται ενισχυμένη η Μπριζ
Οι Σινάν Μπολάτ και Ζαν Σαρλ Καστελέτο, οι δύο τελευταίοι παίκτες που απέκτησε η Μπριζ, βρίσκονται στη λίστα που έδωσε η βελγική ομάδα στην UEFA για τους ποδοσφαιριστές που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά οι παίκτες που περιλαμβάνονται στη σχετική λίστα:

Τερματοφύλακες: Σεμπαστιάν Μπρουζές, Σινάν Μπολάτ, Κίντιν Στίλαντ

Αμυντικοί: Ντάβι ντε Φο, Οσκαρ Ντουάρτε, Ζαν Σαρλ Καστελέτο, Τόμας Μουνιέ, Ντιόν Κουλς, Στέφανο Ντένσβιλ, Λορέν Ντε Μποκ, Μπράντομ Μελί

Μέσοι: Τίμι Σίμονς, Κλόντεμιρ, Βίκτορ Βάσκεζ, Λίορ Ραφαέλοφ, Αμπντουλάι Ντιαμπί, Χανς Βάνακεν, Ρουντ Βόρμερ

Επιθετικοί: Τομ Ντε Σούτερ, Μπέρνι Ιμπίνι, Φραν Μπρόντιτς, Φελίπε Γκεντόζ, Χοσέ Ισκιέρδο, Νίκολας Καστίγιο, Ομπι Ουλάρε *Πηγή: sport-fm.gr*

Εκτός αποστολής ο Φινμπόγκασον!!

Ο Μόγιες ανακοίνωσε την αποστολή της Ρεάλ Σοσιεδάδ για το φιλικό με την Τουλούζ και σε αυτή δεν συμπεριλαμβάνεται το όνομα του Φινμπόγκασον, ο οποίος εμφανίζεται να είναι κοντά στον Ολυμπιακό.

Εκτός αποστολής ο Φινμπόγκασον
Την ώρα που o Άλφρεντ Φινμπόγκασον εμφανίζεται να βρίσκεται πολύ κοντά στον Ολυμπιακό, έρχεται μια είδηση από την Ισπανία να... επιβεβαιώσει εμμέσως πως ο παίκτης ετοιμάζεται να μετακινηθεί στους Πειραιώτες.

Η Ρεάλ Σοσιεδάδ δίνει αύριο φιλικό αγώνα με την Τουλούζ και από την 21μελή αποστολή που ανακοίνωσε ο Ντέιβιντ Μόγιες απουσιάζει το όνομα του Ισλανδού φορ.

Αυτό πάντως που έγινε νωρίτερα γνωστό (κι ούτε επιβεβαιώνεται, ούτε διαψεύδεται από την πειραϊκή ΠΑΕ) είναι πως οι δύο πλευρές βρίσκονται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις, με τον 26χρονο να αποτελεί τον εκλεκτό των «ερυθρολεύκων» για την επίθεση. *Πηγή: sport-fm.gr*

Επαφές Γιουνάιτεντ-Μπαρτσελόνα για Πέδρο!

Σε διαπραγματεύσεις με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την πώληση του Πέδρο βρίσκεται, σύμφωνα με την Marca, η Μπαρτσελόνα. Στα 30εκατ. ευρώ οι απαιτήσεις των Καταλανών.

Επαφές Γιουνάιτεντ-Μπαρτσελόνα για Πέδρο
Για την απόκτηση του Πέδρο συνεχίζει να «παλεύει» η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Σύμφωνα με την «Marca», οι «κόκκινοι διάβολοι» έχουν ξεκινήσει επαφές με την Μπαρτσελόνα για τον 27χρονο μεσοεπιθετικό.

Ο Ισπανός εμφανίζεται θετικός στην αποχώρησή του από το «Καμπ Νου», καθώς δεν πιστεύει πως ο χρόνος συμμετοχής του θα αυξηθεί. Όσον αφορά τις απαιτήσεις των Καταλανών κυμαίνονται κοντά στα 30 εκατ. ευρώ.

Σημείο κλειδί στις διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών φαίνεται πως θα είναι το φιλικό της ερχόμενης εβδομάδας στις Ηνωμένες Πολιτείες. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα της κρίσης!!

Πορτογάλοι ποδοσφαιριστές μίλησαν σε Μέσο της πατρίδας τους για το πώς βιώνουν τις μέρες της ελληνικής οικονομικής κρίσης και συμφωνούν στο ότι τα πράγματα είναι καλύτερα από όσο οι έξω νομίζουν.

Ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα της κρίσης
Με την ελληνική κρίση και το πώς την αντιλαμβάνονται Πορτογάλοι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στη χώρα μας ασχολήθηκε η «maisfutebol».

Στο θέμα φιλοξενούνται δηλώσεις των Μιγκέλ Βίτορ, Ζορντάο Ντιόγκο, Φιλίπε Ντα Κόστα και Κάρλος Μιλιάζες που προσπαθούν να δείξουν στους συμπατριώτες τους πως η κατάσταση είναι κάπως διαφορετική από την εικόνα που εκείνοι ενδεχομένως έχουν στο μυαλό τους.

Βέβαια, αναφέρονται στις δυσκολίες (όπως για παράδειγμα τα capital controls), τονίζοντας όμως ότι στην πλειοψηφία των περιπτώσεων υπάρχει μια ομαλότητα τόσο στις πληρωμές τους όσο και στην κοινωνία γενικότερα.

Ο Μιγκέλ Βίτορ του ΠΑΟΚ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαι σε μια ομάδα που δεν καθυστερεί τις πληρωμές. Πιστεύω πως στην Πορτογαλία δημιουργήθηκε μια λανθασμένη εντύπωση για όσα συνέβησαν στην Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες. Νόμιζαν, δηλαδή, ότι άδειασαν τα σούπερ μάρκετ ή ότι δεν υπήρχαν φάρμακα. Σίγουρα υπάρχει μια μείωση στην αγορά, τα περισσότερα καταστήματα δεν έχουν πελάτες, αλλά μέχρι εκεί. Δυσκόλεψαν λίγο τα πράγματα με τον περιορισμό στις αναλήψεις, αλλά ακόμα και τότε από την ομάδα μας είπαν ότι θα μας βοηθούσαν αν είχαμε κάποια ανάγκη».

Από την πλευρά του ο Ζορντάο Ντιόγκο αναφέρθηκε στη δύσκολη περίοδο που πέρασε το 2010 όταν έπαιζε στην Παναχαϊκή: «Μας καθυστέρησαν τις πληρωμές για περισσότερους από έξι μήνες. Υποβιβαστήκαμε και η ομάδα έχασε τα χρήματα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Αναγκάστηκα να κάνω καταγγελία στη FIFA. Ζούσα με κάποια λεφτά που είχα στην άκρη, αλλά ήταν δύσκολα. Από τις ομάδες στις οποίες αγωνίστηκα στην Ελλάδα η Κέρκυρα είναι η πιο τυπική (σ.σ Πανσερραϊκός και Πανθρακικός οι άλλες δύο). Ευχαριστώ τον Θεό για την ομάδα και τον πρόεδρό της. Μπορεί να μας καθυστερήσουν ένα μήνα τις πληρωμές, αλλά όχι περισσότερο. Εδώ όλες οι οικογένειες έχουν ένα ή δύο σπίτια και τα νοικιάζουν σε τουρίστες. Εδώ το καλοκαίρι διαρκεί περίπου έξι μήνες. Νομίζω πως ο τουρισμός έχει βοηθήσει πολύ το νησί να ξεπεράσει την κρίση που πλήττει την χώρα τε τελευταία έξι χρόνια».

Με τη σειρά του ο Φιλίπε Ντα Κόστα (Ιωνικός, ΑΕΛ, Πανσερραϊκός, Βέροια, Παναχαϊκή) δίνει μια πιο πολιτική διάσταση: «Η πλειοψηφία των Ελλήνων έχει κουραστεί με τις συνέπειες της κρίσης και πιστεύει πως η έξοδος από το ευρώ μπορεί να δώσει λύση. Ξέρουν ότι το πρώτο διάστημα θα είναι δύσκολο, αλλά στη συνέχεια θα καταφέρουν να ορθοποδήσουν».

Τέλος, ο Κάρλος Μιλιάζες (ΟΦΗ, Λεβαδειακός) τονίζει πως δεν αντιλήφθηκε να αλλάζει κάτι: «Είναι μια ακόμα ομάδα που θα πρέπει να ξεκινήσει από την αρχή. Εγώ υποσχέθηκα ότι κάποια μέρα θα γυρίσω στον ΟΦΗ. Μου άρεσε πολύ η Κρήτη και δεν παρατήρησα ιδιαίτερα τα σημάδια της κρίσης. Ούτε στη Λιβαδειά έζησα κρίση. Όλα τα εστιατόρια είναι γεμάτα σχεδόν κάθε μέρα».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πλησιάζει Μιλουτίνοφ ο Ολυμπιακός!!

Μία ανάσα από την απόκτηση του 21χρονου Σέρβου σέντερ της Παρτιζάν, Νίκολα Μιλουτίνοφ, βρίσκεται ο Ολυμπιακός, που καταλήγει όπως όλα δείχνουν στο να κλείσει τις θέσεις των ξένων με ψηλό.

Πλησιάζει Μιλουτίνοφ ο Ολυμπιακός!
Πολύ κοντά στην ολοκλήρωση μίας ακόμα μεταγραφής του βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Όπως αναφέρουν ιταλικά και σερβικά ΜΜΕ, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν έρθει σε συμφωνία με την Παρτιζάν για την μεταγραφή του 21χρονου Σέρβου σέντερ, Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο οποίος επελέγη στο νο26 του φετινού ντραφτ του ΝΒΑ από τους Σαν Αντόνιο Σπερς. Για τον παίκτη, οι πρωταθλητές είχαν ενδιαφερθεί πριν το Final Four της Μαδρίτης, εγκατέλειψαν όμως την περίπτωση, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν την παρακολουθούσαν.

Ο ύψους 2.11 ταλαντούχος παίκτης, βρέθηκε σε συζητήσεις με τον Παναθηναϊκό και την Αναντολού Εφές, όμως δεν βρέθηκε η «χρυσή» τομή με την Παρτιζάν, που έχει συμβόλαιο μαζί του για έναν ακόμα χρόνο. Ο Ολυμπιακός, που όπως όλα δείχνουν αποφάσισε να καλύψει με τρίτο σέντερ την έκτη θέση ξένου που έχει «κενή» στο ρόστερ, ήρθε σε συμφωνία με τον σύλλογο του Βελιγραδίου και εκτός απροόπτου θα αποκτήσει τον παίκτη για τα επόμενα τρία χρόνια.

Φυσικά, εφόσον όλα πάνε καλά, στο συμβόλαιο θα μπει όρος για αποδέσμευσή του Μιλουτίνοφ για το ΝΒΑ, καθώς είναι δεδομένο πως οι Σπερς πιστεύουν πολύ στο ταλέντο του και θα τον παρακολουθούν «στενά» στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και την Ευρωλίγκα. Μένει πλέον να επαληθευθούν οι πληροφορίες –η ΚΑΕ δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα- και ο Ολυμπιακός να θωρακίσει ακόμα περισσότερο τη ρακέτα του και τη θέση «5», όπου υπάρχουν ήδη οι Πάτρικ Γιάνγκ και Οθέλο Χάντερ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τα 6 αγκάθια, ο Βέστερμαν κι ο Μπουρίτο!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τους «έξι» υπό παραχώρηση ερυθρόλευκους και για δύο σενα΄ρια από Γερμανία και Αργεντινή!

Τα 6 αγκάθια, ο Βέστερμαν κι ο Μπουρίτο!
· Δεν ξέρω αν έχει γίνει πλήρες αντιληπτό, αλλά αυτή την στιγμή υπάρχουν έξι «αγκάθια» για τη συγκρότηση του ρόστερ του Ολυμπιακού. «Αγκάθια» εκ των έσω.

· Έξι παίκτες βασικοί η, ντεμί βασικοί, τους οποίους ο Ολυμπιακός θα προτιμούσε να δώσει μέσα στο καλοκαίρι. Και να ανοίξει έτσι ο δρόμος για την απόκτηση ισάριθμων παικτών. Μόνο που αποδεικνύεται ότι δεν είναι τόσο εύκολη κι απλή διαδικασία…

· Μιλάμε για Μποτία, Κασάμι, Ντοσεβί, Ντουρμάζ, Χάρα και Μπενίτες. Ειδικά ο τελευταίος είναι μία ξεχωριστή περίπτωση, αφού ο Ολυμπιακός είχε γι΄αυτόν άλλα σχέδια όμως ο νεαρός Παραγουάνος μάλλον ψάχνεται να βρει ομάδα που θα τον έχει μόνιμο στην επίθεσή του.

· Προσέξτε, ο Ολυμπιακός δεν είναι ότι δεν υπολογίζει αυτούς τους παίκτες, που ο καθένας άλλωστε έχει την αξία του. Όμως, ο Μάρκο Σίλβα ζητάει δύο αμυντικούς και δύο κυνηγούς, αφήνοντας ανοικτό και το ενδεχόμενο κι ένα-δύο μέσους κι ένα ακόμη κυνηγό.

· Ο Πορτογάλος προπονητής θέλει μάξιμουμ 25 παίκτες, ξέχωρα από τους γκολκίπερ. Η ομάδα αυτή την στιγμή έχει 30 και πρέπει να πάρει άλλους τέσσερις μίνιμουμ. Άρα, πρέπει να διώξει τουλάχιστον εννιά. Υποψήφιοι είναι οι «έξι» και οι μικροί Βούρος, Λάτσι με τους Αυλωνίτη, Ζντιέλαρ, Γιαταμπαρέ, Τζανδάρη, Γιαννιώτας, Κολοβός, Ολαϊτάν, ο Μαρτίνες κι ο μοναδικός σίγουρος που θα φύγει, ο Καραμάνος, αφού δεν τον έβαλε ούτε λεπτό ο Μάρκο Σίλβα.

· Θεωρητικά ο Αυλωνίτης με τον Ζντιέλαρ (πρέπει να γίνει πολύ πιο προσεκτικός στις φάσεις μέσα στην περιοχή, αφού κάνει συννά λάθη) πρέπει να μείνουν, αφού έχουν παίξει βασικοί σε όλα τα φιλικά! Και νομίζω ότι στον Ολυμπιακό θα επέλεγαν, αν ήταν στο χέρι τους, την παραμονή των Τζανδάρη, Γιαταμπαρέ, Γιαννιώτα, Κολοβού, Μαρτίνες, ίσως κι Ολαϊτάν, παρά των «έξι».

· Δυστυχώς φαίνεται πιο εύκολο να φύγουν οι Ρομπέρτο, Ομάρ, Μιλιβόγεβιτς και Μαζουάκου, παρά οι «έξι»! Υπό την έννοια ότι για τους «τέσσερις» υπάρχει πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον από το εξωτερικό. Και μάλιστα για τον Ομάρ πρόταση από την Μπενφίκα, για τον Λούκα από τη Φενέρμπαχτσε και για το Μαζουάκου από Ιταλία.

· Παρεμπιπτόντως, ο Μαζουάκου ακόμη και σε μέτρια ημέρα και σε ένα γενικά κακό ματς όπως το χθεσινό με την Αντάλιασπορ (όπου οι ερυθρόλευκοι έβγαλαν φρεσκάδα μόνο 15’ και 10’ στις αρχές των ημιχρόνων!), έδειξε ότι είναι υπερπολύτιμος για τον Ολυμπιακό. Ο δε Ομάρ μπορεί να μην εντυπωσιάζει, αλλά μοιάζει φέτος πιο ώριμος αμυντικά.

· Σίγουρα δεν είναι ευχάριστο από τη μέχρι τώρα προετοιμασία του Ολυμπιακού ότι οι περισσότερες μεταγραφές (πλην Πάρντο και Καπίνο, που ήρθαν τελευταίοι) ουσιαστικά ακόμη δεν έχουν παίξει! Ένα ματς ο Πουλίδο, κανένα ο Γούτας, κανένα ο Μαρτίνες, μισή ώρα ο Τζανδάρης, κάτι λίγο ο Γιαννιώτας- ο δε Λόρια έπαιξε ένα ημίχρονο, αλλά ήδη είναι προς πώληση. Κι από τους δανεικούς μόνο ο Ζντιέλαρ πήρε πραγματικά χρόνο. Μετά λίγο οι Κολοβός, Ολαϊτάν, λιγότερο ο Γιαταμπαρέ και καθόλου ο Καραμάνος.

· Στο όλο σκηνικό έχει παίξει ρόλο κι ότι «πρέπει» να παίζουν οι «έξι» (και) με την προοπτική να βρεθούν αγοραστές-αν κι αμφιβάλλω πόσο βοηθάει την εικόνα τους η χρησιμοποίησή τους. Π.χ. ο Ντουρμάζ χθες δεν μπόρεσε να σταυρώσει μία καλή ενέργεια με αντίπαλο μία νεοφώτιστη ομάδα…

· Δεν μπορώ να μην αναφερθώ σε μία φάση προς το τέλος του ματς, όταν οι Τούρκοι πήγαν να σκοράρουν, με τους παίκτες του Ολυμπιακού απλά να…κοιτάνε μία προσωπική ενέργεια αντιπάλου. Αντίθετα, οι παίκτες της Αντάλιασπορ τις έστω τέσσερις-πέντε φορές που στο β΄ο Τσόρι κι ο Φορτούνης έκαναν καλές ενέργειες, αμέσως τους έριχναν κάτω δεχόμενοι την (κίτρινη) κάρτα τους. Σίγουρα πολύ πιο έξυπνη η αντίδραση των μεν…

· Τέλος, μία πληροφορία που έρχεται από τη Γερμανία. Το γραφείο μάνατζερ που εκπροσωπεί τον Χέϊκο Βέστερμαν υποστηρίζει ότι έχει προσφορά από τον Ολυμπιακό για τον 31χρονο διεθνή (27 φορές-4 γκολ) Γερμανό υψηλόσωμο (1μ87) στόπερ, που έμεινε ελεύθερος από το Αμβούργο μετά από πέντε χρόνια βασικός στην ομάδα κι έχοντας άλλα τρία χρόνια βασικός στη Σάλκε. Δεν έχω μπορέσει να διασταυρώσω την πληροφορία.

· Αντίθετα, ξέρω ότι προτάθηκε στον Ολυμπιακό ο Χουάν «Μπουρίτο» Μαρτίνες, ο 29χρονος Αργεντίνος διεθνής (4 φορές-ένα γκολ) ακραίος κυνηγός, που έλυσε πριν λίγες ημέρες το συμβόλαιό του με την Μπόκα Τζούνιορς, με την οποία είχε περίπου 80 παιχνίδια σε πρωτάθλημα, Λιμπερταδόρες και Σουνταμερικάνα. Ο αδελφός του Νίκολας Μαρτίνες, που απέκτησε ο Ολυμπιακός από τον Παναιτωλικό. *Πηγή: sport-fm.gr*

Θέλει και την σύντροφο του Κασίγιας η Πόρτο!!


Δεν της έφτανε ο Ίκερ Κασίγιας και τώρα θέλει να ενισχύσει και τα επικοινωνιακά της Μέσα. Η Πόρτο προσπαθεί να κλείσει και την σύντροφο του Ισπανού γκολκίπερ, Σάρα Καρμπονέρο, για το «Porto Canal».

Θέλει και την σύντροφο του Κασίγιας η Πόρτο!

Η σύντροφος του Ισπανού γκολκίπερ εργάζεται στο «Mediaset» ως παρουσιάστρια και ρεπόρτερ και θα ήθελε να μετακομίσει και αυτή στην Πορτογαλία, έπειτα από την αποχώρηση του 34χρονου από την Ισπανία.

Όσον αφορά το «Porto Canal», όπου ελέγχεται από την Πόρτο, έχει καταθέσει πρόταση στην Καρμπονέρο, η οποία εκτιμάται πως θα απαντήσει θετικά. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ο δεινός σκόρερ Άλφρεντ Φινμπόγκασον!! (vids)

Ο Άλφρεντ Φινμπόγκασον έκανε το... ξεπέταγμα με την φανέλα της Χέρενφεϊν και έδειξε πως είναι δεινός σκόρερ, πετυχαίνοντας 53 γκολ σε δυο σεζόν στην Ολλανδία.

Ο δεινός σκόρερ Άλφρεντ Φινμπόγκασον (vids)

Τη σεζόν 2013-2014 ήταν πρώτος σκόρερ της Eredivisie προσελκύοντας το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων, μεταξύ αυτών και των «ερυθρολεύκων» πριν καταλήξει στην Ρεάλ Σοσιεδάδ έναντι του ποσού των 9 εκατομμυρίων ευρώ.

Θυμηθείτε τα κατορθώματά του στα ολλανδικά γήπεδα:







*Πηγή: sport-fm.gr*

Στον Φαν Χάαλ θα δίνεις πάντα το χέρι...!! (vid)

Είτε είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος στη δουλειά σου και αφαιρέθηκες, είτε όχι, στον Φαν Χάαλ θα πρέπει πάντα να δίνεις το χέρι... Και αυτό το έκανε σαφές σήμερα το πρωί ο τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε ένα αστείο στιγμιότυπο προτού μιλήσει στην κάμερα του επίσημου καναλιού της ομάδας.  
Κατευθυνόμενος μπροστά στο μπάνερ της Γιουνάιτεντ, έξω από το ξενοδοχείο στη Σάντα Κλάρα όπου έχει καταλύσει η αποστολή των «κόκκινων διαβόλων» ενόψει του αποψινού (23:00) φιλικού με τη Μπαρτσελόνα, ο Λουίς Φαν Χάαλ είχε όλη την καλή διάθεση να χαιρετήσει φιλικά τον ρεπόρτερ...
Αυτός, κοιτάζοντας τον κάμεραμάν του, δεν το αντιλήφθηκε, ο κόουτς συνέχισε να διατηρεί παρατεταμένο το χέρι του και εν τέλει... ανάγκασε τον δημοσιογράφο να κάνουν τη χειραψία!
Βέβαια, το χαμόγελο στα χείλη του Φαν Χάαλ έδειξε ότι κάθε άλλο παρά σοβαρά πήρε το συγκεκριμένο περιστατικό...
Δείτε το βίντεο





*Πηγή: england365.gr*

Περνάει ιατρικά στη Γουέστ Μπρομ ο Ντιαμπί!

Πολύ κοντά στην απόκτηση του Αμπού Ντιαμπί βρίσκεται η Γουέστ Μπρομ, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο Γάλλος μπακ περνά αυτή την ώρα από ιατρικές εξετάσεις.
Είναι από τις περιπτώσεις που τα τεστ πριν τις υπογραφές δεν είναι… ρουτίνας. Ο πολλοί και σοβαροί τραυματισμοί που είχε ο άλλοτε διεθνής άσος αναγκάζουν τους «baggies» να τον περάσουν από εξονυχιστικό έλεγχο πριν του δώσουν να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο.
Θυμίζουμε ότι ο Ντιαμπί έμεινε πρόσφατα ελεύθερος από την Άρσεναλ, με την οποία αγωνίστηκε μόλις 22 φορές σε τέσσερα χρόνια, εξαιτίας φυσικά των πάμπολλων προβλημάτων που αντιμετώπισε.
*Πηγή: england365.gr*

«Στραβό» ντεμπούτο για Ντελφ!!

Ξινή βγήκε στον Φαμπιάν Ντελφ η παρθενική συμμετοχή του στην ενδεκάδα της Μάντσεστερ Σίτι στο φιλικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο νεοαποκτηθείς μέσος υπέστη μυϊκό τραυματισμό στα πρώτα λεπτά και αποχώρησε αναγκαστικά από το γήπεδο!  
Με την τύχη του τα έβαλε ο πρώην μέσος της Άστον Βίλα. Λίγο μετά τη συμπλήρωση του πρώτου τέταρτου του αγώνα, συγκρούστηκε με τον Λούκα Μόντριτς και στο 20'- κρατώντας συνεχώς το σημείο του τραυματισμού- αντικαταστάθηκε από τον Μανουέλ Πελεγκρίνι.
Άπαντες στις τάξεις της ομάδας αναμένουν με ιδιαίτερη αγωνία τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων, ευελπιστώντας πως το πρόβλημα δεν θα είναι σοβαρό. Μην ξεχνάμε ότι σε περίπου δύο εβδομάδες η Πρέμιερ Λιγκ ξεκινά…
*Πηγή: england365.gr*

Επιβεβαίωση για Σέζνι από Βενγκέρ!!

Ο Αρσέν Βενγκέρ επιβεβαίωσε εμμέσως τις επαφές με τη Ρόμα για την παραχώρηση του Βόιτσιεχ Σέζνι με τη μορφή δανεισμού...
Ο Αλσατός κόουτς, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενόψει του Emirates Cup που θα διεξαχθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο στο γήπεδο της Άρσεναλ, άφησε να εννοηθεί ότι ενδεχομένως να ολοκληρωθεί άμεσα η μετακίνηση του Πολωνού πορτιέρο στους «τζιαλορόσι».
«Ίσως να μην τον έχουμε μαζί μας το Σαββατοκύριακο... Πάντως έχει μέλλον στον σύλλογό μας, εκτιμή τις ικανότητές του και χαίρομαι που έχει ήδη αποκτήσει εμπειρίες που θα τον βοηθήσουν». 
*Πηγή: england365.gr*

Δεν το κουνάει από την Τσέλσι ο Μίκελ!!

Καμία απολύτως πρόθεση να αποχωρήσει από την Τσέλσι, δεν έχει ο Τζον Όμπι Μίκελ, ο οποίος ξεκαθάρισε πως είναι και επιθυμία του Ζοσέ Μουρίνιο να παραμείνει στο «Στάμφορντ Μπριτζ».
«Πιστός στρατιώτης» της Τσέλσι θα παραμείνει ο Τζον Όμπι Μίκελ.
Παρά τα διάφορα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν κατά καιρούς σχετικά με το μέλλον του, ο 28χρονος μέσος έχει σκοπό να επεκτείνει τη δεκαετή παρουσία του στον σύλλογο.
«Θέλω να παραμείνω και ο προπονητής θέλει να μείνω. Έχω δύο χρόνια συμβόλαιο εδώ και είμαι χαρούμενος. Θέλω να είμαι κάπου όπου έχω αναπτύξει φιλίες και οικογένεια. Είναι σαν την οικογένειά μου εδώ και κάθε μέρα που έρχομαι στη δουλειά, είναι σαν να έρχομαι να δω την οικογένειά μου», δήλωσε χαρακτηριστικά.
*Πηγή: england365.gr*

Φτου κι απ' την αρχή για Γουέστ Μπρομ!!

Η Γουέστ Μπρομ γνωστοποίησε ότι αναβάλλονται οι συζητήσεις με την ενδιαφερόμενη πλευρά που από τις αρχές του μήνα είχε την... αποκλειστικότητα για τις διαπραγματεύσεις αναφορικά με την αγορά των μετοχών του συλλόγου.  
Από τις 3 Ιουλίου, η ομάδα είχε ανακοινώσει πως έπειτα από την προσεκτική εξέταση κάθε κρούσης που είχε δεχθεί από ενδιαφερόμενες πλευρές για το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών, είχε δοθεί προτεραιότητα και αποκλειστικότητα σε μια από αυτές.
Σήμερα, ανακοινώθηκε πως οι συζητήσεις αναβάλλονται, με τους «baggies» ν' αναφέρουν ότι έγινε εμφανές πως η συγκεκριμένη πλευρά δεν πληροί τις προϋποθέσεις και δεν μπορεί να εγγυηθεί για το μέλλον του συλλόγου.
*Πηγή: england365.gr*

Για διπλό «χτύπημα» η Άστον Βίλα!!

Σε πολύ καλό δρόμο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις της Άστον Βίλα με τους Εστεμπάν Καμπιάσο και Ρούνι Γκέστεντε, στο πλαίσιο μίας πιθανής συνεργασίας, όπως αναφέρει η «Sun».
«Δυναμικά» συνεχίζει στο μεταγραφικό παζάρι η Άστον Βίλα.
Σύμφωνα με τη «Sun», οι «χωριάτες» βρίσκονται πολύ κοντά στην απόκτηση των Εστεμπάν Καμπιάσο και Ρούντι Γκέστεντε.
Ο μεν πρώτος αποχώρησε πριν μερικές μέρες από τη Λέστερ, δίχως να ανανεώσει το συμβόλαιό του, την ώρα που το διεθνής από το Μπενίν, φερόταν να βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Γουότφορντ τις τελευταίες μέρες.
*Πηγή: england365.gr*

Θέλει Μπεραχίνο η Τότεναμ!!

Στην αναζήτηση τουλάχιστον ενός επιθετικού βρίσκεται η Τότεναμ, η οποία σύμφωνα με τη «Daily Mirror», έχει στρέψει την προσοχή της στον νεαρό στράικερ της Γουέστ Μπρομ, Σαΐντο Μπεραχίνο.
Έτοιμη να «αναζωπυρώσει» το ενδιαφέρον της για τον Σαΐντο Μπεραχίνο είναι η Τότεναμ.
Ο τεχνικός των «σπιρουνιών, Μαουρίτσιο Ποκετίνο, επιθυμεί διακαώς έναν επιθετικό, ο οποίος θα πλαισιώσει τον Χάρι Κέιν στην κορυφή, με τον άσο της Γουέστ Μπρομ να βρίσκεται εδώ και καιρό στο μπλοκάκι του.
Οι «baggies» γνωρίζουν για το ενδιαφέρον των Λονδρέζων, γι' αυτό και επιθυμούν να «δέσουν» τον 21χρονο με νέο συμβόλαιο.
Η Τότεναμ κινήθηκε ανεπιτυχώς για τον Μπεραχίνο και τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, ωστόσο πλέον είναι πρόθυμη να εξετάσει και πάλι αν το έδαφος είναι... πρόσφορο για την ολοκλήρωση της μεταγραφής.
*Πηγή: england365.gr*

Συμφώνησαν Άστον Βίλα-Λοριάν για Αγιού!!

Το ποσό των 12 εκ. λιρών που προσέφερε η Άστον Βίλα για τον Τζόρτναν Αγιού αποδέχτηκε η Λοριάν, σύμφωνα με πληροφορίες του «Sky Sports», με τους «χωριάτες» πλέον να στέφονται στις διαπραγματεύσεις με τον ίδιο τον παίκτη!
Μετά τον Αντρέ Αγιού, ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του στη Σουόνσι, και ο αδερφός του, Τζόρνταν, είναι πολύ κοντά στην μετακόμισή του στην Πρέμιερ Λιγκ.
Η Λοριάν αποδέχτηκε την πρόταση των 12 εκ. λιρών που κατέθεσε η Άστον Βίλα και ο παίκτης αναμένεται να πετάξει για το Μπέρμιγχαμ μέσα στις επόμενες 24 ώρες για τις περαιτέρω συζητήσεις.
Αν όλα πάνε καλά, ο Γκανέζος διεθνής θα περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο, όντας ο άμεσος αντικαταστάτης του Κριστιάν Μπεντεκέ, ο οποίος πριν λίγες μέρες μεταγράφηκε στη Λίβερπουλ.
*Πηγή: england365.gr*

«Ο Ντε Μπρόινε ήθελε να παίζει πάντα βασικός»

Αντίθετος με την πώληση του Κέβιν Ντε Μπρόινε ήταν ο Ζοσέ Μουρίνιο, ωστόσο η επιθυμία του παίκτη να αγωνίζεται σε κάθε παιχνίδι της Τσέλσι, κάτι που φυσικά δεν μπορούσε να του εγγυηθεί, ανάγκασε τον Πορτογάλο κόουτς να ανάψει το «πράσινο φως» για την παραχώρηση του νεαρού άσου.
Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε, μετά από μία εξαιρετική σεζόν με τη Βόλφσμπουργκ, έχει ανεβάσει κατακόρυφα τις μετοχές του. Ο Ζοσέ Μουρίνιο λοιπόν θέλησε να ρίξει «φως» στην υπόθεση της παραχώρησής του, εξηγώντας τους λόγους, που ενώ δεν ήθελε, σχεδόν... αναγκάστηκε να δώσει το «οκ»για την πώληση του Βέλγου.
Οι δηλώσεις του τεχνικού της Τσέλσι:
«Ήθελα να τον κρατήσω και μου είπε ότι δεν ήταν στην προσωπικότητά του να ανταγωνίζεται για μία θέση στην ομάδα. Ήθελε μία ομάδα όπου θα ξέρει ότι μπορεί να παίζει σε κάθε παιχνίδι. Θέλει να ξέρει ότι είναι σημαντικός. Δεν ήθελε μία ομάδα που θα σκέφτεται αν θα παίζει ή όχι. Χρειάζεται αυτή την εμπιστοσύνη, χρειάζεται αυτή την ποιότητα. Χρειάζεται αυτή την ασφάλεια. Επομένως δεν ήμουν χαρούμενος όταν έφυγε».
«Στο πρώτο παιχνίδι της σεζόν με τη Χαλ έπαιξε, στο δεύτερο με τη Γιουνάιτεντ έπαιξε. Στο τρίτο, που ήταν το Σούπερ Καπ, αποφάσισα να μην τον βάλω. Στο τέταρτο ματς ήταν στον πάγκο και δεν ήταν χαρούμενος. Μου το είπε. Δεν προπονούνταν πολύ καλά και του το είπα και μου απάντησε πως δεν μπορεί να μου προσφέρει περισσότερα γιατί έτσι είναι. Επομένως αποδέχθηκα πως αν έτσι είναι και θέλει να φύγει, είναι καλό για την Τσέλσι να κάνει ένα καλό deal».
«Δεν μου είπε ότι δεν μπορούσε να χειριστεί την πίεση. Μου είπε ότι δεν του άρεσε και πως ήθελε να παίζει σε κάθε παιχνίδι. Του είπα ότι εδώ είναι η Τσέλσι και ότι είναι πολύ νέος. Έχεις τον Αζάρ, τον Μάτα, τον Γουίλαν και τον Σούρλε, δεν μπορώ να σου υποσχεθώ κάτι τέτοιο».
*Πηγή: england365.gr*

Θετικοί για Ιμπραΐμοβιτς στη Γιουνάιτεντ!!

Με πολύ καλό μάτι βλέπουν την περίπτωση του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία προσφέρει συμβόλαιο 21 εκ. λιρών για τρία χρόνια στον Σουηδό φορ, σύμφωνα με το «Sportmediaset».
Μία «ηχηρή» μεταγραφή είναι πολύ πιθανό να επιδιώξει να κάνει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Οι «κόκκινοι διάβολοι» φέρεται να έχουν στη λίστα τους τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, τον οποίο ο Λουίς Φαν Χάαλ μόνο αρνητικός δεν είναι να τον φέρει στο «Ολντ Τράφορντ».
Το «Sportmediaset» αναφέρει πως η Γιουνάιτεντ έχει προτείνει στον Σουηδό συμβόλαιο τριετούς διάρκειας, με αποδοχές περί των 7 εκ. λιρών τον χρόνο.
Παρόλα αυτά, η Μίλαν είναι αυτή που έχει το πάνω χέρι για την απόκτηση του έμπειρου στράικερ, ο οποίος θα αποτελέσει σύντομα παρελθόν από την Παρί Σεν Ζερμέν.
*Πηγή: england365.gr*

«Ανανέωσε με Άρσεναλ ο Ζιρού»!

Τι και αν ο Αρσέν Βενγκέρ φέρεται να βρίσκεται στην αναζήτηση επιθετικού; Ο Ολιβιέ Ζιρού ανανέωσε τη συνεργασία του με την Άρσεναλ μέχρι το 2018, όπως αποκαλύπτει σε σημερινό (24/7) της δημοσίευμα τη «Daily Mirror»!
Κάτοικος «Έμιρεϊτς» θα συνεχίσει να είναι για τα επόμενα τρία χρόνια ο Ολιβιέ Ζιρού.
Βάσει αποκαλυπτικού δημοσιεύματος της «Daily Mirror», ο Γάλλος στράικερ έβαλε την υπογραφή του σε νέο συμβόλαιο συνεργασίας, το οποίο θα τον διατηρήσει στους «κανονιέρηδες» για τουλάχιστον μέχρι το 2018.
Ο Αρσέν Βενγκέρ εκτιμά σε μεγάλο βαθμό των Γάλλο στράικερ, δείχνοντας έμπρακτα την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπό του. Παρόλα αυτά, θεωρείται... δεδομένο, ότι ο Αλσατός κόουτς θα κινηθεί για την απόκτηση ενός ακόμα φορ περιοχής.
*Πηγή: england365.gr*

Ενδιαφέρον από τρεις για Μπολάσι!!

Τότεναμ, Γουέστ Χαμ και Άστον Βίλα είναι οι τρεις ομάδες από την Πρέμιερ Λιγκ που έχουν εκφράσει επίσημα το ενδιαφέρον τους στην Κρίσταλ Πάλας για την απόκτηση του Γιανίκ Μπολάσι, σύμφωνα με πληροφορίες του «Sky Sports».
Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον που υπάρχει για τον Γιανίκ Μπολάσι.
Η Κρίσταλ Πάλας λοιπόν, έχει δεχθεί κρούσεις από τις Τότεναμ, Γουέστ Χαμ και Άστον Βίλα για τον 25χρονο, εκτιμώντας ότι τουλάχιστον δύο από τις τρεις ομάδες θα καταθέσουν σύντομα επίσημη πρόταση.
Πρόθεση των «αετών» είναι να διατηρήσουν τον Κονγκολέζο στο ρόστερ τους, ειδικά μετά την εξαιρετική σεζόν που πραγματοποίησε φέτος.
*Πηγή: england365.gr*

«Η Άρσεναλ μπορεί πλέον να πάρει οποιονδήποτε παίκτη»!

Την οικονομική δυναμική που έχει πλέον η Άρσεναλ θέλησε να περιγράψει με τον πλέον κατανοητό τρόπο ο εκ των συμβούλων των «κανονιέρηδων», Λορντ Χαρις, σε συνέντευξή του στη «Daily Mail». «Αν το θέλει ο Βενγκέρ, υπάρχουν 200 εκ. για μεταγραφή», δήλωσε χαρακτηριστικά!
Τα οικονομικά «πέτρινα» χρόνια της Άρσεναλ ανήκουν στο παρελθόν. Η κατασκευή του «Εμιρεϊτς», ήταν λογικό να περιορίσει τις... σπατάλες στο μεταγραφικό παζάρι, παρόλο που η ομάδα παρουσιαζόταν ανταγωνιστική.
Στην παρούσα φάση όμως, μόνο κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ένας εκ των συμβούλων των «κανονιέρηδων», ο Λορντ Χαρις, σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στη «Daily Mail», φρόντισε να επισημάνει πως πλέον ο Λονδρέζικος σύλλογος έχει πλέον τη δυνατότητα να αποκτήσει όποιον παίκτη επιθυμεί, αρκεί να τον θέλει και ο Αρσέν Βενγκέρ. Αυτή τη στιγμή μάλιστα, το αποθεματικό της Άρσεναλ για μεταγραφές, αγγίζει τα 200 εκ. λίρες!
«Η οικονομική μας δύναμη όταν μετακομίσαμε στο Έμιρεϊτς ήταν μικρή, αλλά τώρα είμαστε πολύ πιο ελεύθεροι. Μπορούμε να πάμε στην αγορά και πιθανότατα να πάμε να αγοράσουμε οποιονδήποτε παίκτη στον κόσμο, εκτός από 5-6 που δεν αγοράζονται. Στα ταμεία, υπάρχουν πάνω από 200 εκ. λίρες. Μπορείς να πεις στον Αρσέν ότι δεν έχουμε χρήματα και να μην ανησυχήσει ή να του δώσεις 100 εκ. λίρες και ίσως να μην τα ξοδέψει», δήλωσε αρχικά.
«Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχουν πλάνα για την απόκτηση κάποιου, εκτός αν ο Βενγκέρ βρει έναν πραγματικό σούπερ-σταρ όπως ο Εζίλ ή ο Σάντσες. Αναζητά έναν τέτοιον, αλλά δεν είναι πολλοί διαθέσιμοι. Θα τον στηρίξουμε να σπάσει το ρεκόρ του συλλόγου. Εάν τον θέλει, θα μπορούσε να τον έχει. Εκτός από τον Μέσι και τον Ρονάλντο, θα μπορούσε να έχει οποιονδήποτε παίκτη. Πιθανότατα θα σπάγαμε το μεταγραφικό μας ρεκόρ για να πάρουμε τον παίκτη που θέλει», προσέθεσε.
*Πηγή: england365.gr*

«Κλείνει» Φινμπόγκασον ο Ολυμπιακός!!

Ο Άλφρεντ Φινμπόγκασον φέρεται να είναι ο εκλεκτός για την επίθεση του Ολυμπιακού, με τους Πειραιώτες να βρίσκονται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με την Ρεάλ Σοσιεδάδ.

«Κλείνει» Φινμπόγκασον ο Ολυμπιακός!
Μ’ ένα χρόνο καθυστέρηση ο Άλφρεντ Φινμπόγκασον ετοιμάζεται να ρίξει άγκυρα στο Λιμάνι!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με την Ρεάλ Σοσιεδάδ για την απόκτηση του 26χρονου Ισλανδού επιθετικού.

Το περασμένο καλοκαίρι οι «ερυθρόλευκοι» ασχολήθηκαν ζεστά με την περίπτωσή του (είχε μια τρομερή διετία με 53 γκολ στην Ολλανδία) ωστόσο η Χέρενφεϊν έκανε αποδεκτή την πρόταση ύψους 9 εκατομμυρίων ευρώ των Ισπανών.

Ένας τραυματισμός τον κράτησε λίγο… πίσω πέρυσι κλείνοντας τη σεζόν στην Primera με 2 γκολ σε 25 εμφανίσεις.

Πριν από λίγο καιρό ο παίκτης βρέθηκε στο στόχαστρο του ΠΑΟΚ, φάνηκε να προχωρά η μεταγραφή του (με δανεισμό κι οψιόν αγοράς), αλλά δεν έκλεισε στον «Δικέφαλο».

Αυτός που φαίνεται τελικά να προχωρά ολοταχώς για την απόκτησή του (κάτι που προς το παρόν ούτε επιβεβαιώνεται, ούτε διαψεύδεται από την πειραϊκή ΠΑΕ) είναι ο Ολυμπιακός.

Οι δύο σύλλογοι φέρονται να βρίσκονται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις, κατά μία πηγή για τον δανεισμό του έναντι ενός εκατομμυρίου ευρώ και οψιόν αγοράς το επόμενο καλοκαίρι. Μια εξαιρετική περίπτωση για την επίθεση των «ερυθρολεύκων» που θέλουν σύντομα να κλείσουν όλα τα ανοιχτά μεταγραφικά μέτωπα, συνεπώς και αυτό του φορ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δέλλας: «Στα δύσκολα ο ένας να… τραβάει τον άλλον»


Πάνω στο άριστο κλίμα που υπήρχε την περσινή σεζόν εντός των αποδυτηρίων της ΑΕΚ θέλει να χτίσει και τη νέα σεζόν ο Τραϊανός Δέλλας, όπως έδειξε την Παρασκευή στην ομιλία τους προς τους παίκτες.

Δέλλας: «Στα δύσκολα ο ένας να… τραβάει τον άλλον»
Το… οικογενειακό κλίμα που ξεχείλιζε πέρσι στην ΑΕΚ θέλει να διατηρήσει και τη νέα σεζόν ο Τραϊανός Δέλλας.

Ο τεχνικός της Ένωσης ποντάρει πολλά στην έννοια της ομαδικότητας, που προσθέτει αυτομάτως έξτρα δυναμική. Όλα αυτά τα έδειξε στους παίκτες του στην ομιλία του την Παρασκευή, όπου εκτός των άλλων τόνισε πως όσοι λειτουργούν με ατομικό συμφέρον ουσιαστικά θα αποτελούν ξένο σώμα.

«Είναι σημαντικό να βαδίσουμε όπως πέρσι, να είμαστε όλοι μια ομάδα. Να είμαστε όλοι ενωμένοι. Στα δύσκολα ο ένας θα πρέπει να... τραβάει τον άλλον. Όποιος αποφασίζει να είναι μόνος του βγαίνει εκτός ομάδας. Όταν είμαστε ενωμένοι, μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα. Πρέπει αυτή να είναι η δύναμή μας», είπε χαρακτηριστικά. *Πηγή: sport-fm.gr*

Στο τρίτο γκρουπ η Ελλάδα!!

Γνωστά έγιναν τα γκρουπ δυναμικότητας των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 στη Ρωσία. Στο τρίτο, όπως αναμενόταν, η Ελλάδα. Διαβάστε τους πιθανούς αντιπάλους και ποιους αποφεύγει.

Στο τρίτο γκρουπ η Ελλάδα
Στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας τοποθετήθηκε η Ελλάδα ενόψει της κλήρωσης του Σαββάτου για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας το 2018.

Μαζί με την Εθνική, γεγονός που συνεπάγεται πως δεν πρόκειται να συναντηθούν στον όμιλο, είναι ακόμη Ουκρανία, Σκωτία, Πολωνία, Ουγγαρία, Σουηδία, Αλβανία, Βόρειος Ιρλανδία και Σερβία.

Θα προκύψουν εννέα όμιλοι (επτά με έξι αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα και δύο με πέντε) με τις ομάδες που θα καταλάβουν την πρώτη θέση να περνούν απευθείας, ενώ οι οκτώ καλύτεροι θα δώσουν αγώνες μπαράζ τον Νοέμβριο του 2017.

Στο πρώτο γκρουπ βρίσκονται Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Αγγλία, Ουαλία, Ισπανία, Κροατία.

Στο δεύτερο Αυστρία Σλοβακία, Ιταλία, Ελβετία, Τσεχία, Γαλλία, Ισλανδία, Δανία, Βοσνία.

Στο τέταρτο Τουρκία, Σλοβενία, Νορβηγία, Βουλγαρία, ΕΙΡΕ Ισραήλ, Ν. Φερόε, Μαυροβούνιο, Εσθονία.

Στο πέμπτο Κύπρος, Λετονία, Αρμενία, Φινλανδία, Λευκορωσία, Αζερμπαϊτζάν, FYROM, Λιθουανία, Μολδαβία.

Στο έκτο Καζακστάν, Λουξεμβούργο, Λιχτενστάιν, Γεωργία, Μάλτα, Σ. Μαρίνο, Ανδόρα.

Υπενθυμίζεται πως μετά τον Γιώργο Καραγκούνη, ούτε ο Σέρχιο Μαρκαριάν ταξίδεψε στη Ρωσία για την κλήρωση και στο αεροπλάνο για τη Μόσχα μπήκε μόνο ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης και οι συνεργάτες του. *Πηγή: sport-fm.gr*

Πιθαρούλης, ο 15ος στον ΟΦΗ!!

Το 15ο κομμάτι στο παζλ του ρόστερ για την επόμενη σεζόν μπήκε στον ΟΦΗ, με την απόκτηση του Γιώργου Πιθαρούλη απ’ την Επισκοπή.

Πιθαρούλης, ο 15ος στον ΟΦΗ
Παίκτης του ΟΦΗ θα είναι για την επόμενη σεζόν ο Γιώργος Πιθαρούλης, ο οποίος αποτέλεσε την 15η μεταγραφή των Κρητικών.

Ο 25χρονος μέσος είχε περάσει ξανά απ’ τους «ασπρόμαυρους» για δύο χρόνια το 2007, ενώ την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στη Football League με τη φανέλα της Επισκοπής.

Η ανακοίνωση:

«Στην 15η μεταγραφή του προχώρησε την Παρασκευή (24/7) ο ΟΦΗ καθώς απέκτησε και τον 25χρονο μέσο Γιώργο Πιθαρούλη. Πρόκειται για μια ακόμη μεταγραφή κρητικού ποδοσφαιριστή, ο οποίος θα ενισχύσει τον ΟΦΗ στην Γ Εθνική.

Ο Πιθαρούλης επιστρέφει μετά από 6 χρόνια και πάλι στον ΟΦΗ, καθώς είχε αγωνιστεί στην κρητική ομάδα σε νεαρή ηλικία (2007-2009). Να σημειωθεί ότι ο 25χρονος μέσος αγωνίστηκε εκτός από τον ΟΦΗ στην Σούπερ Λίγκ και στον Πανθρακικό (2009-11), ενώ έχει αγωνιστεί και στην Β’ Ολλανδίας με την Χέλμοντ (2011).

Ο Πιθαρούλης βρέθηκε την Πέμπτη στα γραφεία του ΟΦΗ στο Γεντί Κουλέ, υπέγραψε το συμφωνητικό του και θα βρίσκεται κανονικά τη Δευτέρα (27/7) στην πρώτη της ομάδας στο Βαρδινογιάννειο αθλητικό κέντρο
».

Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του ΟΦΗ σχολίασε: «Είμαι χαρούμενος που επιστρέφω στην ομάδα που με ανέδειξε επαγγελματικά στο ποδόσφαιρο. Ο ΟΦΗ είναι τεράστια ομάδα και το ξέρω πολύ καλά αυτό. Πρέπει να επιστρέψει γρήγορα στην Σούπερ Λίγκ γιατί εκεί ανήκει. Αυτός είναι ο στόχος της ομάδας και ο προσωπικός μου. Να ξαναπαίξω με τον ΟΦΗ στην Σούπερ Λίγκ».

Η ελληνική έκδοση της Γιούβε του Κόντε!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για τον ΠΑΟΚ που επιχειρεί να χτίσει ο Τούντορ, μια ομάδα copy&paste της Μεγάλης Κυρίας του πρώην συμπαίκτη του. 
Αν κάπου στην Ιταλία, όπου βρίσκεται, είχε πρόσβαση στην τηλεοπτική μετάδοση του ΠΑΟΚ – Λοκομοτίβα, ο Αντόνιο Κόντε θα πρέπει να έπιασε τον εαυτό του να χαμογελά και να καμαρώνει τον πρώην συμπαίκτη του και πολύ καλό φίλο του Ιγκόρ Τούντορ. Να χαμογελά επειδή θα είδε στην τηλεόραση την πιο επίκαιρη αντιγραφή της δικής του Γιουβέντους: μια ομάδα με ασπρόμαυρες φανέλες, με τον αγαπημένο του σχηματισμό, το 3-5-2 και – κυρίως – με το σήμα κατατεθέν της δικής του Γιούβε, αυτή την ένταση στο παιχνίδι της, την ασφυκτική πίεση στη μπάλα πάντοτε με περισσότερους ποδοσφαιριστές από όσους είχε ως εναλλακτικές για να πασάρει την μπάλα ο αντίπαλος κάτοχός της.
ADVERTISEMENT
Αν κανείς δεχθεί ότι αυτή η εμφάνιση, απέναντι στην Λοκομοτίβα, είναι δηλωτική της βασικής ιδέας που έχει ο Τούντορ για τον ΠΑΟΚ που επιχειρεί να χτίσει, τότε η πρώτη διαπίστωση είναι μια επιβεβαίωση της φήμης του και της αίσθησης που δημιουργούσε η πρόσληψή του και τα γεγονότα των πρώτων του ημερών με τη φόρμα του προπονητή. Ο Τούντορ προσπαθεί να δημιουργήσει μια κροατικοελληνική έκδοση της Γιουβέντους του Κόντε, στην οποία βάζει και τις δικές του πινελιές, και κυρίως την ιδέα του για την αλλαγή σχηματισμού κατά την εξέλιξη του αγώνα με εναλλαγή θέσεων των μεσοεπιθετικών του. Προφανώς αυτό δεν είναι τυχαίο, αφού ο Κόντε υπήρξε μεγάλη επιρροή για τον Τούντορ, ο οποίος άρχισε να μελετά τη δουλειά του πρώην συμπαίκτη του στενά από το 2011.
Είναι παραπάνω από δύσκολο να τα καταφέρει ο Τούντορ. Και δεν μπορεί να το κάνει αν δεν τον βοηθήσουν τα αποτελέσματα. Κάτι ότι δεν γέμισε το μάτι των ΠΑΟΚτσήδων με συνέπεια να μην κάνει γκελ η ανακοίνωση της πρόσληψής του και – κυρίως – κάτι ότι έχει να δουλέψει με Ελληνες ή ελληνικής νοοτροπίας ποδοσφαιριστές, όλα αυτά ανεβάζουν στα ύψη τον συντελεστή δυσκολίας του εγχειρήματός του. Διότι για να φτιάξεις ομάδα που θα λειτουργεί εντός τερέν με το μαχαίρι στα δόντια πρέπει να τη μετατρέψεις σε στρατό. Στρατός ήταν η Γιουβέντους του Κόντε σε κάθε της δραστηριότητα, σε κάθε στιγμή της ζωής της, μέσα κι έξω από το τερέν, μέσα και έξω από τα αποδυτήρια, μέσα και έξω από τα ξενοδοχεία. Αυτό προσπαθεί τώρα να κάνει και ο Τούντορ: να επιβληθεί στους ποδοσφαιριστές του, να τους σπάσει τον τσαμπουκά ώστε να τους αναγκάσει να υπακούσουν στους κανόνες της ομάδας και να βάλουν το χαμηλωμένο τους “εγώ” στην υπηρεσία του “εμείς”. Για να τα πετύχει όλα αυτά με παίκτες που έχουν μάθει να ζουν στην “χαλαρά” φάση του πρόσφατου παρελθόντος, θα πρέπει να επιχειρήσει ρήξεις. Και θα υπάρξουν παράπλευρες απώλειες, σαν αυτή του Περέιρα. Θα το αντέξει αυτό ο κόσμος και η διοίκηση του ΠΑΟΚ αν τα πρώτα αποτελέσματα δεν είναι επιτυχή;
Αν τα καταφέρει ο Τούντορ, αυτός ο ΠΑΟΚ, με τόση ένταση στο παιχνίδι του, τόσο πιεστικά και πολυπληθή συντονισμένα μαρκαρίσματα και τόσο γρήγορη μετάβαση από την φάση της άμυνας στη φάση της επίθεσης είτε με γρήγορες κοντινές μεταβιβάσεις και ταχείς μεταφορές της μπάλας είτε με μακρινές μεταβιβάσεις θα είναι μια ομάδα έτοιμη να εκραγεί, ειδικά στην Τούμπα. Κατά συνέπεια αυτή η ομάδα θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον.
Βέβαια εκτός από τύχη και αποτελέσματα που θα του δώσουν ώθηση και θα τον ανεβάσουν στα μάτια των παικτών και στη συνείδηση του κόσμου, ο Τούντορ θα χρειαστεί και παίκτες. Είναι αναγκαία η αντικατάσταση ορισμένων “μνημονιακών” ποδοσφαιριστών με παίκτες που θα είναι συμβατοί με τη φιλοσοφία του προπονητή και θα έχουν την ποιότητα, την εμπειρία και την προσωπικότητα για να συμβάλουν στην επιτυχία του αγωνιστικού πλάνου ώστε να ανεβάσουν το αγωνιστικό επίπεδο του ΠΑΟΚ.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Η ΑΕΚ και οι ανάγκες της!!

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει απ’ την Οπαλένιτσα για το θετικό δείγμα γραφής στο πρώτο φιλικό και αναφέρεται στα πρόσωπα και στα μεταγραφικά…
Είναι αλήθεια πως δεν γίναμε σοφότεροι μετά το ματς της ΑΕΚ με την Χάποελ Τελ Αβίβ σχετικά με το πού χρειάζεται προσθήκες στο ρόστερ της η ομάδα. Και τέλος πάντων θαρρώ πως όσοι περίμεναν να δουν και ένα παιχνίδι για να κρίνουν, τώρα απλά το εμπέδωσαν…
ADVERTISEMENT
Να… μιλήσουμε όμως ξεκάθαρα. Πλην της δεδομένης και χιλιοειπωμένης ανάγκης της Ένωσης για την απόκτηση ενός αριστερού μπακ, είναι εκτιμώ πασιφανές πως οι «κιτρινόμαυροι» πρέπει να ψάξουν και να βρουν λύσεις ουσίας για δεύτερο φορ και σίγουρα έναν μεσοεπιθετικό (εξτρέμ καλύτερα) που θα διεκδικεί τη θέση του βασικού.
Αυτές τις τρεις μεταγραφές τις κρίνω από όσα έχω δει έως τώρα απαραίτητες για να καταφέρει η ΑΕΚ να διεκδικήσει τον τίτλο όπως τουλάχιστον έχουν θέσει ως στόχο στην ομάδα.
Έχω ακόμη ερωτηματικά σχετικά με τη θέση του κεντρικού αμυντικού και εκείνη του τερματοφύλακα. Κι αυτό διότι θέλω να δω περισσότερο τον Άρθο (για τον οποίο θα γράψω παρακάτω) και τον Μπαρόχα αφού δυο, τρεις προπονήσεις και 45 – 30 λεπτά συμμετοχής σε ένα φιλικό τεστ δεν μπορούν να σε οδηγήσουν σε ασφαλή συμπεράσματα για την αγωνιστική τους αξία.
Αν μάλιστα κάποιος μου έλεγε (αν ήμουν κόουτς, ευτυχώς δεν είμαι) να διαλέξω είτε φορ είτε εξτρέμ, να αποκτηθεί κοινώς ένας ποδοσφαιριστής θα επέλεγα με κλειστά μάτια τον δεύτερο φορ και θα προσπαθούσα να βρω παίκτη με τα χαρακτηριστικά του Ιβάν Μπρέσεβιτς (ο Κρισάντους δεν δείχνει πως μπορεί να βοηθήσει).
Κι αυτό διότι στα εξτρέμ υπάρχουν για να υπολογίζονται οι Βάργκας, Αραβίδης, Μπαρμπόσα (εγώ θα τον έδινα και θα έπαιρνα άλλον) και Πλατέλλας. Ενώ υφίσταται και δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό και ο Πέτρος Μάνταλος που γυρίσει και επειδή μπορεί θα διεκδικήσει με το… καλημέρα την επιστροφή του στη βασική ενδεκάδα.
Από το φιλικό που είδαμε εδώ στην Πολωνία και ειδικά από το πρώτο ημίχρονο πρέπει όλοι να αισθάνονται όμορφα και χαρούμενοι για το αποτέλεσμα της δουλειάς που βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο από τους ποδοσφαιριστές του Δέλλα.
Καλά στημένη ομάδα, παιχνίδι κατοχής και πρωτοβουλίας, ασφυκτικό πρέσινγκ στον αντίπαλο στο μισό του δικού του γηπέδου που οδηγούσε σε αβίαστα λάθη και εύκολες κερδισμένες μπάλες στην ΑΕΚ, καλά στημένα (μεγάλο συν για φέτος οι Βάργκας, Γκάλο και ο Μάνταλος που θα έρθει) και άριστη κυκλοφορία της μπάλας.
Ο Βάργκας απέδειξε πως μπορεί και θα κάνει τη διαφορά στο παιχνίδι της ΑΕΚ. Οι Τζιμπούρ και Αραβίδης πως έχουν άριστη σχέση, επαφή, επικοινωνία και συνεργασία στον αγωνιστικό χώρο όταν η μπάλα δεν βρίσκεται στην κατοχή της ομάδας με σούπερ αλλαγή θέσεων μεταξύ τους και με την προσθήκη ενός ακόμη εξτρέμ (δεξιά), ή έστω την επιστροφή του Μάνταλου ως επιτελικού μέσου η Ένωση γίνεται πολύ δυνατή μεσοεπιθετικά.
Σούπερ στο φιλικό ήταν και ο Ροντρίγκο Γκάλο ένας μπακ με σούπερ επιθετικές αρετές και κυρίως σούπερ ανεβάσματα και σέντρες που μας επιτρέπει να φανταζόμαστε να βρεθεί ένας αντίστοιχος στα αριστερά ώστε η ΑΕΚ να είναι σούπερ στα άκρα της από την άμυνα…
Υπέροχο όμως ήταν και το δίδυμο Κορδέρο – Γιόχανσον με τον πρώτο να είναι εκ των κορυφαίων του αγωνιστικού χώρου και να καθοδηγεί άριστα το παιχνίδι του με κάθετες πάσες και μεγάλες διαγώνιες μπαλιές όταν αυτό χρειαζόταν βγάζοντας στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας πότε Αραβίδη – Πεταυράκη, πότε Γροντή (αρκετά καλός χθες σα δεξί εξτρέμ!) και Γκαλο. Καλά πήγαν όμως και οι Τζανετόπουλος και Κολοβέτσιος με τον αντίπαλο να απειλεί μόνο μία φορά στο πρώτο 45λεπτο και τον Ανέστη να είναι σωστά τοποθετημένος.
Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα της ομάδας άλλαξε. Προς το κακό είναι η αλήθεια. Λογικό όμως. Αν εξαιρέσουμε την επιθετική τριπλέτα, στον άξονα έπαιζαν πρώτη φορά μαζί χωρίς ακόμη να έχουν μάθει ο ένας το παιχνίδι του άλλου, οι Ανδρεόπουλος, Σιμόες και Ανάκογλου (ο τελευταίος ήταν καλύτερος από τους άλλους).
Προβλημάτισε χθες ο Σιμόες. Είναι αλήθεια αυτό. Όχι γιατί δεν ξέρει μπάλα, αντιθέτως καντάρια ξέρει, αλλά δεν του βγήκε το ματς και χάθηκε, κρύφτηκε και έκανε μετρημένα έξι αβίαστα (χωρίς λόγο αλλά κυρίως επειδή δεν είχε καθαρό μυαλό) λάθη… Βέβαια χειρότερος και πάλι ήταν ο Μπαρμπόσα.
Ο Άρθο πάλι είχε σωστές τοποθετήσεις, έκανε καλές μεταβιβάσεις και με το δεξί και με το αριστερό όταν αυτό χρειάστηκε, ενώ όταν χρειάστηκε έπαιξε και δυνατά, καλά και… ξύλο! Καλός στο ψηλό παιχνίδι που το ‘χει ανάγκη η ΑΕΚ. Πρέπει να τον δούμε ξανά και ξανά όμως για να διαπιστώσουμε αν είναι εντάξει η ομάδα στα στόπερ τη στιγμή που τον Μπαρόχα δεν μπορούμε να τον κρίνουμε αφού δεν χρειάστηκε ποτέ στη διάρκεια που αγωνίστηκε…
Σας είχα γράψει στο προηγούμενο blog ότι θα φανούν όλα εδώ και αυτό ισχύει 100%... Το ευχάριστο και καλό μαντάτο είναι πως το γνωρίζουν και στην ΑΕΚ. Φαίνεται πως το έχουν συναποφασίσει πως πρέπει να ενισχυθεί επιπλέον η ομάδα πλην του αριστερού μπακ.
Αυτό αποδεικνύεται από την ατάκα του Δέλλα όταν ρωτήσαμε αν περιμένει μόνο αριστερό μπακ ή και κάτι ακόμη και απάντησε ξεκάθαρα πως περιμένουμε κάποια πραγματάκια ακόμη και εννοούσε ξεκάθαρα πλην της απόκτησης ενός αμυντικού για το αριστερό άκρο. Για να δούμε τι θα δούμε…
Υγ: Ρωτήθηκε επίσης ο «Τράι» πού χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα σύμφωνα με τον ίδιο και απέφυγε να απαντήσει προφανώς για να μη χαλάσει τις ισορροπίες στο εσωτερικό αυτής. Επί της ουσίας μας παρέπεμψε στον Μιλοβάνοβιτς λέγοντας είναι οι αρμόδιοι εδώ μαζί μας μπορείτε να ρωτήσετε ότι θέλετε. Πρέπει να του πω ότι το κάνουμε χωρίς αποτέλεσμα… Ο καθένας στο πόστο του φυσικά έχει τους λόγους του να μη το κάνει, να μην δηλαδή φανερώνει τις σκέψεις του!
Υγ2: Τελευταίο εμπόδιο η περιβαλλοντολογική μελέτη και προχωράει το όνειρο να γίνει πραγματικότητα. Πέρασαν χρόνια η αλήθεια είναι για να γίνει το αυτονόητο αλλά αυτό το περιμέναμε. Τώρα στην ΑΕΚ και όλοι οι ΑΕΚτσήδες μαζί περιμένουν να μην υπάρξουν νέες τρικλοποδιές. Αμήν Παναγία μου θα σημειώσω εγώ…
Υγ3: Το γκολ απ’ το κόρνερ ήταν αποτέλεσμα δουλειάς μίας προπόνησης. Ακριβώς ότι είδαμε να δουλεύεται στο γήπεδο έγινε πράξη στο ματς για την ΑΕΚ. Κι αυτό διότι όπως έχει πει ο Τραϊανός Δέλλας στο παρελθόν ανάλογα με το υλικό που διαθέτεις και πόσο καλοί είναι οι δέκτες των μηνυμάτων που στέλνει ένας πομπός έχεις και το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αυτό συμβαίνει τώρα, βγαίνει η δουλειά (όχι μόνο στα στημένα, γενικά) διότι οι δέκτες είναι αρκετά ικανοί και λαμβάνουν εύκολα και ακούραστα τα μηνύματα του πομπού…
Υγ4: Ο Βασιλαντωνόπουλος ήταν πολύ καλός στο φιλικό. Απίστευτη ταχύτητα, καλή κίνηση στην πλάτη της άμυνας, φοβερά πνευμόνια και αντοχές. Όταν μάθει και τακτική θα βάλει δύσκολα στον Δέλλα, πολύ δύσκολα όμως…

*Πηγή: gazzetta.gr*

Πήδηξε ένα εμπόδιο…!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει στο gazzetta.gr για την επιβλητική εμφάνιση και πρόκριση του ΠΑΟΚ εις βάρος της Λοκομοτίβα, αλλά και το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί το φετινό καλοκαίρι στην ομάδα.
Φυσικά και είχε ένα σημαντικό εμπόδιο μπροστά του ο ΠΑΟΚ και κατάφερε να το ξεπεράσει με εντυπωσιακό τρόπο.
 
Λίγο είναι να έχεις:
 
1) Μία ομάδα αθλητικών οργανισμών που ξεκουράστηκαν 18 μέρες και πρέπει να ξαναρχίσουν δουλειά;
 
2) Μία αποτυχημένη ομάδα που δεν μπορούσε να βάλει γκολ ούτε σε τέρμα του ράγκμπι
 
3) Ένα σύνολο το οποίο πρέπει να γνωρίσει γρήγορα ένας νέος και 37χρονος προπονητής
 
4) Μία ποδοσφαιρική ομάδα που πρέπει σε 14 μέρες να εμπεδώσει μία νέα φιλοσοφία-τακτική από τον έκτο προπονητή που αναλαμβάνει διαδοχικά στο ξεκίνημα των τελευταίων πέντε ετών (Σε διάστημα όπου άλλαξαν στο κοουτσάρισμα καμιά δεκαριά)
 
5) Ένα σύνολο που πρέπει να βάλει βάσεις (από φυσική κατάσταση και από τακτική) για όλη την χρονιά, αλλά ταυτόχρονα να δώσει και νοκ άουτ ματς πρόκρισης.
 
6) Τον αρχηγό και καλύτερο παίκτη εκτός ομάδας, με κάταγμα.
 
7) Ένα αποτυχημένο (πέρυσι) ρόστερ, το οποίο ακόμη δεν έχει ενισχυθεί επαρκώς.
 
8) Μία ομάδα με εντελώς ανέτοιμους διεθνείς παίκτες και τον δεύτερο σκόρερ της (όπως και τον πρώτο, Κλάους-Περέιρα) στην κερκίδα, ενώ έχει άλλες τέσσερις απουσίες.  
 
9) Ένα σύνολο που παίζει στον δεύτερο προκριματικό του Europa, απέναντι σε ομάδα της Κροατίας (με ότι αυτό σημαίνει) πολύ ανώτερη από το μέσο όρο των αδύναμων αυτής της φάσης.
 
10) Και όλα αυτά να συνδυάζονται με ένα πρώτο άτυχο αποτέλεσμα…
 
Όλα αυτά είχε να ξεπεράσει ο ΠΑΟΚ χθες και τα κατάφερε μια χαρά! Ο οιοσδήποτε (που λέει και ο ξανθός στο μπάσκετ) μπορεί να πει ότι το 6-0 μετά από όόόόλα τα παραπάνω, ήταν… αυτονόητο. Στο ποδόσφαιρο όμως ΤΙΠΟΤΑ δεν είναι αυτονόητο.
 
Η μπάλα κυκλοφορεί ικανοποιητικά, οι φάσεις βγαίνουν (σε Ζάγκρεμπ και Τούμπα) ορθολογικά και το ξεκίνημα είναι θετικό. Με τον κόσμο να πραγματοποιεί ένα βήμα επιστροφής στην Τούμπα.
 
Φυσικά και ΚΑΝΕΙΣ δεν ενθουσιάζεται. Ο ΠΑΟΚ έχει τρομερά δύσκολο καλοκαίρι μπροστά του και φυσικά θέλει σημαντική ενίσχυση, αλλά και υπομονή για να ΚΑΝΕΙ ΟΜΑΔΑ.
 
Αυτός είναι ο στόχος και επιτέλους τονίζεται από όλους.
 
Αλλά και η συνέχεια στην Ευρώπη (με όλα τα παραπάνω) εξακολουθεί να είναι δύσκολη. Και αν η ομάδα του Τούντορ φθάσει στους ομίλους, εφόσον ξεπεράσει όλα τα παραπάνω εμπόδια, τότε ήδη θα έχει πετύχει κάτι πολύ σημαντικό.
 
Εδώ ακριβώς, επειδή είναι σύνθετο αυτό που παίζει ο ΠΑΟΚ (σε επίπεδο σχηματισμού)  επαναλαμβάνουμε (χωρίς να εκθειάζουμε, αλλά επιχειρώντας μία απλή καταγραφή) ότι:
 
Ο ΠΑΟΚ όταν αμύνεται είναι παρατεταγμένος σε 4-2-3-1, με ότι αυτό σημαίνει στις θέσεις.   
 
Όταν έχει κατοχή (και αυτός είναι ο μεγάλος στόχος στο παιχνίδι του) η ομάδα επιτίθεται ξεκάθαρα και μόνιμα σε σχηματισμό 3-4-2-1. (Άρα η ομάδα του Τούντορ, χρησιμοποιεί βασικές αρχές παιχνιδιού και με τετράδα αλλά και με τριάδα πίσω, ανάλογα με το αν έχει ή όχι την κατοχή).
 
Αυτή την περίοδο, ο έξτρα παίκτης που αλλάζει τις γραμμές, είναι ο δεξιός μπακ. Όταν ο ΠΑΟΚ επιτίθεται ο Κίτσιου (εξαιρετικό ξεκίνημα στη σεζόν) από δεξί μπακ, γίνεται ο δεξιός χαφ στην τετράδα του κέντρου, που αποτελείται και από τα δύο αμυντικά χαφ, αλλά και τον αριστερό πλάγιο μεσοεπιθετικό (Μακ χθες).
 
Σε φάση επίθεσης στο 3-4-2-1, οι δύο μεσοεπιθετικοί (Λούκας-Πέλκας χθές) παίζουν κλειστά πίσω από τον φορ, με τους τρεις αυτούς να έχουν μεγάλη ελευθερία κινήσεων. Κάπως έτσι δεξιά ανεβαίνει ο μπακ και αριστερά την πλευρά την έχει ο χαφ. (Πραγματικά –όπως λένε οι προπονητές- τα νούμερα στους σχηματισμούς μικρή σημασία έχουν, απλά βοηθούν όλους εμάς που δεν είμαστε ειδικοί, να κατανοούμε πόσοι και ποιοι περίπου αγωνίζονται, σε θέσεις και γραμμές).    
 
*Μέσα στα πολλά επιτυχημένα που ακούσαμε τελευταία στη χώρα, συγκαταλέγεται πλέον και το χθεσινό από την ΠΑΕ Ολυμπιακός! Η οποία κατηγορεί τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό για δυσφήμηση του ελληνικού ποδοσφαίρου!
 
Ποιος το σκέφτηκε άραγε αυτό, τώρα που έσπασε η ομερτά και το θέμα βγήκε ΚΑΙ προς την Ευρώπη;

*Πηγή: gazzetta.gr*

Από τον Ολαϊτάν στον Τζόνατας. Κι όχι μόνο!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τα θέματα που έχει ο Ολυμπιακός στην «επίθεσή» του.
Φαντάζομαι ότι ήταν κουρασμένη η ομάδα χθες, από το ταξίδι Αυστρία-Τουρκία κι από το πρώτο φιλικό με την δυνατή Φενέρμπαχτσε, νικήτρια προχθές και της Μαρσέϊγ (3-1).
ADVERTISEMENT
Αλλά ακριβώς γι΄ αυτό το λόγο θα περίμενα ο προπονητής να την φρεσκάρει με αρκετούς παίκτες. Να βάλει τους Γιαταμπαρέ, Τζανδάρη, Λάτσι στο κέντρο και τους Γιαννιώτα, Καραμάνο, Κολοβό στην επίθεση. Ποιος ο λόγος ακόμη και με την Αντάλιασπορ, να παίξουν οι ίδιοι και οι ίδιοι, που έπαιξαν σε όλα τα προηγούμενα φιλικά; Ειλικρινά αυτό δεν το κατάλαβα.
Πάλι καλά που δόθηκε η ευκαιρία στον Ολαϊτάν για ένα ημίχρονο. Εγώ δεν κρύβω την γνώμη μου. Το παιδί αυτό δικαιούται μία ευκαιρία. Τον Ολαϊτάν τον έχουμε δει με τη φανέλα του Ολυμπιακού, να βάζει 8 γκολ σε 16 παιχνίδια πρωταθλήματος (εκ των οποίων ήταν στα 12 βασικός). Και να παίζει βασικός και σε τρία παιχνίδια Τσάμπιονς Λιγκ-το ένα με τη Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ. Ναι, πιάνει θέση ξένου, όπως κι οι Χάρα, Μπενίτες και πρέπει ένας να φύγει γιατί ήρθε ο Πάρντο, αλλά εγώ δεν είμαι καθόλου σίγουρος αν αυτός ο ένας πρέπει είναι ο νεαρός Νιγηριανός.
Είχε το πρόβλημα υγείας το Μάρτιο του 2014, αλλά αφού παίζει εδώ και κάποιους μήνες (12 συμμετοχές με τον Εργοτέλη, εκ των οποίων οι 6 βασικός κι οι δύο 90λεπτες), σημαίνει πως το ξεπέρασε. Εδώ ο Σάντσεθ που πήρε για ηγέτη της άμυνάς του ο Παναθηναϊκός είχε μείνει έξω με θέμα στην καρδιά μεγαλύτερο διάστημα! Παιχνίδια θέλει ο Μάϊκλ για να βρει ρυθμό και το γκολ που του λείπει μετά από τέτοια απουσία. Να σας θυμίσω πόσο καιρό έκανε να συνέλθει ο Μήτρογλου από τη δική του περιπέτεια, και δη τραυματισμό, τέλη Νοεμβρίου του 2013; Ξανασκόραρε αρχές φθινόπωρου 2014…
Πιστεύω πως  Ολαϊτάν δεν είναι κυνηγός για να τον ξεγράφεις.
Κι επειδή μιλάμε για επιθετικούς: έχει δώσει ήδη 4 φιλικά ο Ολυμπιακός και δεν έχει σκοράρει κανένας κυνηγός του! Έχει χρησιμοποιήσει ο Μάρκο Σίλβα τους Χάρα, Ολαϊτάν, Πουλίδο για τη θέση του σέντερ φορ και τους Ντοσεβί, Ντουρμάζ, Πάρντο, Φορτούνη, Κολοβό, Γιαννιώτα κι επίσης το Χάρα σε όχι μικρά διαστήματα για τις θέσεις των ακραίων επιθετικών. Από αυτούς έβαλε γκολ μόνο ο Φορτούνης, από πέναλτι...Αυτοί που σκόραραν ουσιαστικά ήταν οι δύο πιο έμπειροι παίκτες, ο Τσόρι κι ο Φουστέρ από θέση μεσοκυνηγού.
Σίγουρα υπάρχει κι η παράμετρος της ατυχίας: βλέπε δοκάρια Χάρα, Ολαϊτάν και Ντοσεβί. Κι ο Χάρα πήρε το πέναλτι με τη Φενέρ, σε φάση που μπορούσε να σκοράρει. Οφείλω να παραδεχθώ ότι ο Αργεντίνος αυτή την στιγμή είναι πιο έτοιμος από τον Ολαϊτάν, όμως εντελώς άλλες προδιαγραφές έχει ο ένας παίκτης, σε σχέση με τον άλλο.
Αλλά π.χ. για το χθεσινό ματς δεν ήταν εικόνα να μην μπορεί ο Ολυμπιακός να φτιάξει μία καθαρή ευκαιρία για γκολ και να έχει ως μοναδικό επικίνδυνο παίκτη τον Φουστέρ...Και στο τέλος να κινδυνεύσει και με ήττα, πάλι στο φινάλε όπως στο πρώτο φιλικό με την Ντούκλα. Πάλι καλά  που ο Καπίνο έδειξε ετοιμότητα.
Ψάχνοντας για κάτι ευχάριστο σε ένα τόσο μέτριο παιχνίδι, βρίσκουμε στον Πάρντο τις δύο πραγματικά ουσιαστικές απειλές στο β΄ ημίχρονο (μία σέντρα στο κεφάλι του Χάρα κι ένα αρκετά καλό σουτ), στον Αυλωνίτη ότι σε τουλάχιστον ένα αριθμό αγώνων μπορεί να βοηθήσει και στο Νικολάου άλλο ένα πολύ «πιθανό» καλό ταλέντο της Ακαδημίας.
Τώρα, στο θέμα της αναζήτησης σέντερ φορ, ας σταθούμε σε κάποια ρεπορτάζ από το εξωτερικό για Οσβάλντο και Τζόνατας.
Πρώτον στην Αργεντινή επιμένουν ότι ο Ολυμπιακός έχει καταθέσει την μακράν καλύτερη πρόταση για τον Οσβάλντο.
Και δεύτερον στην Βραζιλία επίσης μιλάνε για προσφορά του Ολυμπιακού στον Τζόνατας, με την υποσημείωση ότι είναι δύσκολη η μεταγραφή του σε Ισπανία κι Ιταλία, λόγω μη κοινοτικού διαβατηρίου.
Αυτό τον παίκτη εγώ θα τον ήθελα πολύ! Όπως κι ένα ακόμη, επίσης γκολτζή, με τον οποίο μιλάνε οι ερυθρόλευκοι…

*Πηγή: gazzetta.gr*

Οι 50 καλύτεροι προπονητές του 2015!! (35-31)

Είναι εδώ! Το FFT σας παρουσιάζει τους 50 καλύτερους προπονητές του Πλανήτη για το 2015. Δείτε ποιοι είναι στην τέταρτη πεντάδα.
Μάνουελ Πελεγκρίνι (Μάντσεστερ Σίτι)
Ο Μάνουελ Πελεγκρίνι κέρδισε με το... καλημέρα το πρωτάθλημα με τη Σίτι το 2014. Απέδειξε πως μπορεί να πάρει έναν τίτλο με έναν μεγάλο σύλλογο, κάτι που δεν είχε καταφέρει με τη Ρεάλ Μαδρίτης! Η Σίτι έπαιξε καλό ποδόσφαιρο με τον Πελεγκρίνι και πήρε τον τίτλο. Ωστόσο, η περσινή χρονιά δεν ήταν ανάλογη με την πρώτη του. Αποκλεισμός από τη Μπαρτσελόνα, κυνήγησε από νωρίς την Τσέλσι, ωστόσο έμοιαζε ανήμπορος για να διεκδικήσει κάτι περισσότερο. Αμφισβητήθηκε αρκετά, ωστόσο έμεινε στη Σίτι και άρχισε την... ανοικοδόμηση της. Η Μάντσεστερ πρέπει να παρουσιαστεί βελτιωμένη, ώστε να κρατήσει τη δουλειά του και την... άψογη φήμη του.

Αντόνιο Κόντε (Εθνική Ιταλίας)
Ο Κόντε έκανε τρομερή δουλειά στο Τορίνο, βοήθησε τα μέγιστα, ώστε η Γιουβέντους να επιστρέψει στην κορυφή της Ιταλίας, μιας και κέρδισε τρεις διαδοχικούς τίτλου. Το ρεκόρ του αμαυρώθηκε από την κακή πορεία στην Ευρώπη... Σίγουρα, ο Μαξ Αλέγκρι έκλεψε την παράσταση με την πορεία της ομάδας στο Champions League, αλλά δεν ακυρώνει την πορεία του Κόντε. Πλέον, είναι ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Ιταλίας και οδηγεί την Ιταλία στο Euro 2016, όχι όμως από τον εύκολο δρόμο. Δίχως αμφιβολία είναι ένας δύσκολος χαρακτήρας, αλλά έχει μια τεράστια εμπειρία και μπορεί να καθοδηγήσει άψογα την Ιταλία.

Σεργκέι Ρεμπρόφ (Ντιναμό Κιέβου)
Πέντε χρόνια… ξηρασίας για τη Ντιναμό ήταν πολλά, με τη Σαχτάρ να της έχει στερήσει τη χαρά ενός τίτλου…  Τότε ένας θρύλος του συλλόγου, χωρίς εμπειρία, ένας  άνθρωπος που έπαιξε 13 χρόνια στη Ντιναμό ανέλαβε τα ηνία. Μετά από ένα μήνα έφερε το πρώτο κύπελλο και την επόμενη σεζόν ήρθε το νταμπλ. Μεγάλη επιτυχία έστω και αν η Σαχτάρ έπαιζε... εξόριστη, η Μέταλιστ αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ενώ η Ντνιέπρ είχε το Europa League. Οι παίκτες του Ρεμπρόφ ήταν εντυπωσιακοί χωρίς να κάνουν ήττα όλη τη σεζόν! Ο Ρεμπρόφ είναι της σχολής Λομπανόφσκι, αλλά δεν ακολουθεί τη φιλοσοφία του κατά γράμμα. Βάζει τις δικές του ιδέες στο σύστημα που χρησιμοποιεί δίνοντας έμφαση στην αμυντική λειτουργικά. Για ρούκι είναι εξαιρετικός.

Βιθέντε Ντελ Μπόσκε (Eθνική Ισπανίας)
Ο Ντελ Μπόσκε έχει κερδίσει τα πάντα τόσο ως προπονητής συλλόγων όσο και σε επίπεδο εθνικών ομάδων. Οταν η Ισπανία αποκλείστηκε στο Μουντιάλ του 2014 με... εξευτελιστικό τρόπο, οι περισσότεροι θα αποφάσιζαν να την... κάνουν, αντιθέτως ο Ντελ Μπόσκε το είδε ως πρόκληση βγαίνοντας μπροστά για να την χτίσει ξανά. Ο 64χρονος τεχνικός θεωρείται συντηρητικός, όμως η απόφασή του να μείνει παρά την αποτυχία έδειξε γενναιότητα. Η Ισπανία δεν έχει επιστρέψει στα καλύτερά της, αλλά κάνει τα πάντα για να συμβεί και αξίζει... gredit

Μαρσέλο Γκαγιάρδο (Ρίβερ Πλέιτ)
Οταν η Ρίβερ Πλέιτι υποβιβάσθηκε το 2011 φαινόταν πως ο… κόσμος όπως τον ήξεραν οι οπαδοί της είχε τελειώσει! Ο Ματίας Αλμέιδα την οδήγησε στην άνοδο, ο Ντίας σε ένα τουρνουά και το μέταλλο του νικητή υπήρχε ακόμα στις εξέδρες του Μονουμεντάλ. Από τη στιγμή που ανέλαβε ο Μαρσέλο Γκαγιάρδο η Ρίβερ φάνηκε να αποκτά ξανά το διαχρονικό της στυλ. Ο 39χρονος σύμβολο του συλλόγου στις μεγάλες επιτυχίες της δεκαετίας του ’90 και ήδη είχε ολοκληρώσει ένα  εξαιρετικό πέρασμα από τη Νασιονάλ Μοντεβιδέο ως προπονητής! Είναι θαυμαστής του Γκουαρδιόλα και σε αυτά τα χνάρια κινήθηκε στη Ρίβερ. Ηθελε και κατάφερε να κάνει το club να κινείται με το δικό του πρότζεκτ, αλλά έδωσε έμφαση και στο παραδοσιακό στυλ της Ρίβερ που είναι η κατοχή μπάλας και οι πολλές επιθέσεις. Μέσα σε ένα χρόνο κατάφερε να κερδίσει το πρώτο Κόπα Σουνταμερικάνα του συλλόγου, αλλά και να τη στείλει στον τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες. Ακόμα και τώρα τονίζουν πως μοιάζει στον Γκουαρδιόλα, αλλά ο Γκαγιάρδο – ο νεαρότερος στη λίστα του FourFourTwo- φέρνει περισσότερο στον Μουρίνιο!


*Πηγή: gazzetta.gr*

Εκρήξεις ταλέντου και κρίσεις πανικού!!

Ο Γιώργος Καραμάνος μεταφέρει την ιστορία του Χεσούς Νάβας που μετέτρεψε τις φοβίες του μυαλού του σε ένα εκστατικό ποδοσφαιρικό παραμύθι.
Το πρωινό της 11ης Ιουνίου του 2005 ξημέρωσε διαφορετικά από όλα τα προηγούμενα της ζωής του Χεσούς Νάβας Γκονθάλεθ. Ένα περίεργο, πρωτόγνωρο συναίσθημα τον βάραινε στο στήθος και δεν τον άφηνε να αναπνεύσει κανονικά. Ο φόβος και αργότερα ο πανικός κυριάρχησαν στον μυαλό του 19χρονου τότε ποδοσφαιριστή. Αμέσως έσπευσε αλαφιασμένος στον γιατρό της Εθνικής Ισπανίας.
Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα Νέων των Φούριας Ρόχας βρισκόταν εκείνες τις ημέρες στην Καρτάγια, όπου προετοιμαζόταν για το επικείμενο Μουντιάλ της Ολλανδίας.
Η εξέταση έδειξε ότι σωματικά ο μικρός ήταν απολύτως υγιής και πως το πρόβλημα θα έπρεπε να εντοπιστεί κάπου αλλού. Το επόμενο πρωί τα ίδια. Το μεθεπόμενο ξανά. Η απόφαση πάρθηκε αμέσως από τον ομοσπονδιακό, Ινιάκι Σάεθ και ο Ανδαλουσιανός μέσος εγκατέλειψε την προετοιμασία, χάνοντας παράλληλα και το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Το τρελό παρεάκι μαζί με τους Σέρχιο Ράμος, Αντόνιο Πουέρτα. Ο ένας τους άφησε νωρίς. Πολύ νωρίς
Επιστρέφοντας στη Σεβίλλη, ο Νάβας επισκέφθηκε τον επικεφαλής της ψυχολογικής ομάδας που βρισκόταν στη διάθεση του τότε συλλόγου του, τον Μιγκέλ Ανχελ Γκόμεθ. Απαντες αρχικά υπέθεσαν πως έφταιγε η αγωνιστική πίεση και το στρες πριν από ένα σημαντικό γεγονός. Ωστόσο, έπειτα από πολλές συνεδρίες και διάφορα ψυχολογικά τεστ, το πόρισμα αποκάλυψε την αιτία της αναστάτωσης του παίκτη. «Πρόκληση άγχους και ψυχολογικής πίεσης στις συγκεντρώσεις μακράς διαρκείας, που ο παίκτης δεν μπορεί να διαχειριστεί. Ειδικά όταν βρίσκεται μακριά από την οικογένεια και το σπίτι του».
Ιδιοτροπία ή πραγματικό πρόβλημα; Ότι και εάν του συνέβαινε, η αλήθεια ήταν πως η κουβέντα άνοιξε για μία πραγματικά ιδιάζουσα περίπτωση ενός ξεχωριστού παιδιού. Ενός περίεργου χαρακτήρα αντιστάρ που για όσα χρόνια έπαιξε στη Σεβίλλη, ακόμα και όταν πήρε φράγκα, εξακολούθησε να πηγαίνει για προπόνηση με το αστικό λεωφορείο. Πλέον, στα 29 του, ο Ισπανός εξτρέμ της Σίτι μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έχει από καιρό νικήσει στην πιο δύσκολη μάχη της καριέρας και της ζωής του.
Μοναχικά καλοκαίρια
Ο Μιγκέλ Ανχελ Γκόμεθ συζήτησε το θέμα με τον τότε προπονητή των Σεβιγιάνων, Χουάντε Ράμος και αποφάσισαν να μην ακολουθήσει ο παθών την προετοιμασία της ομάδας και να παρακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα στο προπονητικό κέντρο. Το κόλπο έπιασε και η χρονιά κύλησε εξαιρετικά για τον νερό μεσοεπιθετικό, φέρνοντας τον μάλιστα προ της πόρτας της Εθνικής Ανδρών. Ο εκλέκτορας των Ταύρων, Λουίς Αραγονές τον υπολόγιζε σοβαρά για το Μουντιάλ της Γερμανίας, αλλά η κατάσταση του ήρθε εκ νέου στην επιφάνεια, με συνέπεια να μείνει και πάλι μακριά από ένα σημαντικό ραντεβού.

Στα μέσα Ιουλίου του ίδιου χρόνου (2006) ξεκίνησε η προετοιμασία της Σεβίλλης, με τον Νάβας να παρουσιάζει ακόμα πιο έντονα συμπτώματα και την ομάδα να τον θέτει υπό ψυχολογική παρακολούθηση. Ο πιτσιρικάς ακολούθησε με ευλάβεια και προσήλωση το θεραπευτικό πρόγραμμα και εμφανίστηκε δυνατότερος και καλύτερος από κάθε άλλη φορά, βοηθώντας την ομάδα να πραγματοποιήσει την πιο επιτυχημένη σεζόν της ιστορίας της, καθώς κατέκτησε το Κύπελλο UEFA, το ισπανικό Κύπελλο και διεκδίκησε μέχρι τέλους το πρωτάθλημα.
Απαντες είχαν πιστέψει ότι ο Νάβας ήταν πλέον θεραπευμένος και ότι αυτό το καλοκαίρι θα ακολουθούσε κανονικά την ομάδα. Ωστόσο, στο άκουσμα της ανακοίνωσης της αναχώρησης για ένα τουρνουά στο Σικάγο των ΗΠΑ, το μεσαίο από τα πέντε αγόρια της οικογένειας Γκονθάλεθ έστειλε μέσω του αντιπροσώπου του σαφές μήνυμα στη διοίκηση και την τεχνική ηγεσία των Ανδαλουσιανών: «Ο Χεσούς έχει ψυχολογικό πρόβλημα και δεν θα μπορέσει να ταξιδέψει στις ΗΠΑ, ούτε στην μετέπειτα προετοιμασία που θα διεξαχθεί στη Μαρμπέγια. Όπως συνέβη και τις προηγούμενες χρονιές, θα μείνει και θα δουλέψει στο προπονητικό κέντρο». Εκείνο που έκανε μάλιστα όσον αφορά το δεύτερο σκέλος εκείνης της προετοιμασίας, ήταν να βρίσκεται για προπόνηση μαζί με την ομάδα και να επιστρέφει καθημερινά (τρεις ώρες πηγαινέλα) για να κοιμάται στο σπίτι του.
Πέρα στην Αφρική
Σταδιακά έκτοτε παρουσίασε σημαντική βελτίωση. Ακολούθησε κανονικά το καλοκαιρινό πρόγραμμα του 2009-'10 που ευτυχώς για αυτόν δεν περιλάμβανε μακρινά ταξίδια. Η συνέπεια ήταν να παρουσιάζεται ολοένα και καλύτερος αγωνιστικά. Το καλοκαίρι του 2010 λοιπόν ήρθε η στιγμή για τις μεγάλες αποφάσεις. Ο κόουτς της Εθνικής, Βιθέντε ντελ Μπόσκε τον… λιγουρεύτηκε, μα γνωρίζοντας την ιδιαιτερότητα της περίπτωσης του, αρχικά ούτε καν το σκέφτηκε περισσότερο.

Ωστόσο, ο Χεσούς Νάβας φρόντισε να του δώσει το πράσινο φως: «Είμαι σε καλή κατάσταση και πολύ ήρεμος. Σκέφτομαι πως το να βρεθώ στο Μουντιάλ θα είναι το σημαντικότερο πράγμα που μου έχει συμβεί», είπε στην μεταξύ τους κουβέντα, λύνοντας τα χέρια του ομοσπονδιακού. Και κάπως έτσι έκανε το μεγάλο άλμα. Ο πιτσιρικάς που δεν μπορούσε να μείνει ούτε στο προπονητικό κέντρο της Σεβίλλης, βρήκε το κουράγιο και μπήκε στο αεροπλάνο με προορισμό την μακρινή Νότια Αφρική και μάλιστα για ένα περίπου μήνα.
Κάπως έτσι στο παλμαρέ του μπήκε το χρυσό μετάλλιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Και μιας και πήρε το... κολλάει, είπε να μην σταματήσει. Ακολούθησε το EURO (2012) και ένα χρόνο αργότερα η μεταγραφή του στη Σίτι. Τούτο υποτίθεται θα ήταν και το πιο ζόρικο: η μόνιμη μετεγκατάσταση στο Μάντσεστερ. Πόσο απίθανο έμοιαζε για ένα παλικάρι με φοβίες ακόμα και να σταθεί να μιλήσει μπροστά στην κάμερα της τηλεόρασης, να παίξει στην τόσο απαιτητική Premier League και να σηκώσει το βάρος μίας μεταγραφής κοντά στα 20 εκατ. ευρώ.

Ο ψυχολόγος που τον βοήθησε σε όλο αυτό, υποστηρίζει ότι ο Χεσούς Νάβας έχει αφήσει πίσω του όλα τα προβλήματα. Πως έχει βρει τον τρόπο να τα απορροφήσει σε κάποιο καλά κρυμμένο μέρος, εκεί όπου βάζουμε τις άσχημες αναμνήσεις. Πλέον δείχνει εμπιστοσύνη στον εαυτό του και το αποδεικνύει με την παρουσία του στο Μάντσεστερ. Εκεί όπου όπου σε δύο χρόνια έχει μετρήσει 95 συμμετοχές, 7 γκολ και 24 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις και έχει πανηγυρίσει πρωτάθλημα και Κύπελλο. Οχι κι άσχημα για το πως εξελίχτηκε εκείνη η ιστορία με τον μπαμπούλα μακριά από το σπίτι.

*Πηγή: gazzetta.gr*