Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

«Έπεσε» μαχόμενη!!

«Έπεσε» μαχόμενη
Στα χιαστί παιχνίδια της προημιτελικής φάσης, την Τετάρτη, θα βρεθεί η Εθνική ομάδα πόλο των Ανδρών, μετά την ήττα με σκορ 7-9 από την Ουγγαρία, στο παιχνίδι το οποίο και καθόρισε την πρωτιά στον Α’ Όμιλο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του Αϊντχόφεν.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε κόντρα σε μία από τις κορυφαίες ομάδες του κόσμου.

Το πέναλτι που έχασε στην πρώτη περίοδο ο Ανδρέας Μιράλης (δοκάρι), ήταν το πρώτο του μετά από 8 εκτελέσεις κι αυτό που δεν επέτρεψε στην Ελλάδα να τελειώσει ισόπαλη το οκτάλεπτο.

Η ισοφάριση (2-2) ήλθε στο δεύτερο οκτάλεπτο από τον Ανδρέα Μιράλη, αλλά το σερί 3-0 των Μαγυάρων άλλαξε τις ισορροπίες και πάλι, με τον Μανταρας (0.52’’) να διατηρεί το προβάδισμα των 3 γκολ (3-6) στο πρώτο μισό του αγώνα.

Η Εθνική πλησίασε στα δύο γκολ την Ουγγαρία (6-8) με το γκολ του Χρήστου Αφρουδάκη στα 31’’ από τη λήξη του τρίτου 8λέπτου, όμως το γκολ του Πίτερ Μπίρος (6.18’’) στην τελευταία περίοδο ξεκαθάρισε τα πράγματα.

Η Εθνική -που εξακολούθησε να χάνει τις ευκαιρίες για γκολ, στον παίκτη παραπάνω- κατάφερε τελικά να μειώσει 4’’ πριν το τέλος σε 7-9 με τον Αργύρη Θεοδωρόπουλο που ήταν εξαιρετικός.

Τη Δευτέρα με την Ιταλία του Σάντρο Καμπάνια, παίζεται η δεύτερη θέση στον Όμιλο κάτι που αν συμβεί θα μας φέρει αντιμέτωπους στον προημιτελικό με τον τρίτο του άλλου Β΄ Ομίλου.


Τα οκτάλεπτα: 1-2, 2-4, 3-2, 1-1

Ελλάδα (Ντράγκαν Άντριτς): Καραμπέτσος, Μυλωνάκης 1, Μιράλης 2, Κοκκινάκης, Δελακάς, Θεοδωρόπουλος 3, Αφρουδάκης Χρ. 1, Ντόσκας, Αφρουδάκης Γ., Φουντούλης Ι., Μουρίκης, Βουλγαράκης, Τσαλκάνης

5/11 π/π, 2 περιφέρεια, 0/1 πέναλτι

Ουγγαρία (Ντένες Κέμενι): Μπάκσα, Κάτονας 1, Μάνταρας 1, Βάργκα Ντένες 1, Κάσας 1, Χοσνιάσκι, Κις 2, Σίβος, Βάργκα Ντάνιελ 1, Μπίρος 2, Στέινμετζ Άντ., Χαράι, Σέζι

3/6 π/π, 2/2 πέναλτι, 1 κόντρα, 3 περιφέρεια


Βαθμολογία Α’ Ομίλου

1.Ουγγαρία 54-30 12
2.Ιταλία 61-30 9
-.ΕΛΛΑΔΑ 51-29 9
4.Σκόπια 36-43 3
-.Ολλανδία 36-54 3
6.Τουρκία 20-72 0

Πληρωμένος «δολοφόνος»!!

Πληρωμένος «δολοφόνος»!
Πληρώνεται για να… εκτελεί και το κάνει με τον καλύτερο τρόπο!

Με τον Κλάους Αθανασιάδη (10’) να φτάνει τα 12 γκολ φέτος, ο ΠΑΟΚ νίκησε 1-0 τον Πανιώνιο στην Τούμπα, έμεινε για 13ο ματς αήττητος και πλησίασε στο -2 την τρίτη ΑΕΚ!

Βγήκε η κούραση στο δεύτερο μέρος στον «Δικέφαλο του Βορρά». Ντεμπούτο με την ασπρόμαυρη φανέλα για τον 17χρονο Πόποβιτς.

Μοναδικός διασωθείς για τους «κυανέρυθρους» ο Σιδεράκης.

Πως ξεκίνησε:

Ήταν δεδομένη η διάθεση του Λάζλο Μπόλονι να δώσει «ανάσες» σε παίκτες που έχουν τραβήξει βαρύ φορτίο στους τελευταίους (και είναι πολλοί) αγώνες του ΠΑΟΚ και πάλι όμως δεν είναι συνηθισμένη η εικόνα της ομάδας χωρίς τον Γκαρσία στο αρχικό σχήμα εφόσον δεν υπάρχει πρόβλημα τραυματισμού ή καρτών.

Στο 4-2-3-1 του Ρουμάνου τεχνικού, τερματοφύλακας ήταν ο Γλύκος, δεξιά στην άμυνα ο Έτο, αριστερά ο Λίνο, στόπερ οι Κατσικάς, Μαλεζάς, στα χαφ οι Λάζαρ, Φωτάκης, πιο μπροστά ο Ίβιτς, ακραίοι χαφ οι Ρομπέρ, Σαλπιγγίδης και μοναδικός προωθημένος ο Αθανασιάδης.




ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Γλύκος, Έτο, Λίνο, Μαλεζάς, Κατσικάς, Ίβιτς (64’ Γιάννου), Λάζαρ (89’ Μπαλάφας ), Φωτάκης, Σαλπιγγίδης, Ρομπέρ (77’ Πόποβιτς), Αθανασιάδης.

Στον πάγκο: Κρέσιτς, Σταφυλίδης, Γκαρσία, Τσουκαλάς.

Πανιώνιος (Άκης Μάντζιος): Σιδεράκης, Όμο, Σιόβας, Κουλουχέρης, Ρόβας (73’ Σταματής), Γουνδουλάκης (83’ Ντούνης), Κούρντι, Πετκάκης, Σταυροθανασόπουλος, Αμπντουλάγιεφ, Ρόκας.

Στον πάγκο: Μιχαηλίδης, Αυλωνίτης, Κούρος, Μπούζας, Αναστασόπουλος.

Διαιτητής: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
Βοηθοί: Γούκος (Ηπείρου), Ποντίκης (Πρέβεζας)
Γήπεδο: Τούμπα


πηγή: sportfm.gr

Αχ Τότι, Τότι…!!

Αχ Τότι, Τότι…
Ιστορία έγραψε ο Φραντσέσκο Τότι στη νίκη της Ρόμα (5-1) επί της Τσεζένα στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής του ιταλικού πρωταθλήματος.

Ο αρχηγός των Ρωμαίων έγινε ο παίκτης με τα περισσότερα γκολ με τη φανέλα μιας ομάδας στην Ιταλία και οδήγησε τους «λύκους» σε ακόμη μια επιτυχία στην προσπάθεια που κάνουν για ένα εκ των ευρωπαϊκών εισιτηρίων.

Ο Τότι άνοιξε το σκορ στο πρώτο λεπτό, διπλασίασε τα τέρματα της Ρόμα στο 8’ σπάζοντας το ρεκόρ(έφτασε τα 211 γκολ με την φανέλα μιας ομάδα ξεπερνώντας τον Νόρνταλ που είχε 210) και άνοιξε τον δρόμο για την εύκολη επικράτηση. Η οποία ήρθε με το γκολ του Μπορίνι στο 9’, του Ζουάν στο 62’ και του Πιάνιτς στο 70’. Είχε μειώσει σε 3-1 ο Έντερ στο 58’.

Η 19η αγωνιστική:

Σάββατο 21/01 (19:00)

Ρόμα-Τσεζένα 5-1
(1’,8’Τότι, 9’Μπορίνι, 62’ Ζουάν, 70’Πιανιτς – 58’Έντερ)

Αταλάντα-Γιουβέντους (21:45)

Κυριακή 22/01 (16:00)

Μπολόνια-Πάρμα (13:30)
Κάλιαρι-Φιορεντίνα
Λέτσε-Κιέβο
Νοβάρα-Μίλαν
Παλέρμο-Τζένοα
Σιένα-Νάπολι
Ουντινέζε-Κατάνια
Ίντερ-Λάτσιο (21:45)

Η επόμενη αγωνιστική (20ή):

Σάββατο 28/01

Κατάνια-Πάρμα (19:00)
Γιουβέντους-Ουντινέζε (21:45)

Κυριακή 29/01(16:00)

Φιορεντίνα-Σιένα (13:30)
Τσεζένα-Αταλάντα
Τζένοα-Νάπολι
Λέτσε-Ίντερ
Παλέρμο-Νοβάρα
Ρόμα-Μπολόνια
Μίλαν-Κάλιαρι (21:45)
Κιέβο-Λάτσιο (21:45)

πηγή: sportfm.gr

Και συνεχίζει…!!

Και συνεχίζει…
Μπορεί να μην εντυπωσίασε, άλλωστε ο αντίπαλος της, η Κορτράικ, είναι ιδιαίτερα δυνατός φέτος στην έδρα της, ωστόσο η Άντερλεχτ πήρε μία ακόμα νίκη με σκορ 1-0 και ανέβηκε στους 46 βαθμούς του πίνακα του πρωταθλήματος Βελγίου μετά από 21 αγωνιστικές.

Το μοναδικό γκολ για την Άντερλεχτ σημείωσε ο Ζιλέ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 44ο λεπτό του αγώνα. Το τέρμα αυτό ήταν αρκετό για την ομάδα του ώστε να κατακτήσει ένα ακόμα «τρίποντο», δεύτερο συνεχόμενο με την έναρξη του δευτέρου γύρου του πρωταθλήματος.

Η 21η αγωνιστική:

Παρασκευή, 20/1

Γκενκ-Σιντ Τρούιντεν 2-1
(53' πεν. Μπάρντα, 55' Μπεντέκε-29' Ενγκάγουα)

Σάββατο, 21/1

Κορτράικ-Άντερλεχτ 0-1
(44΄Ζιλέ)

Γκέρμιναλ-Σερκλ Μπριζ (21:00)
Κλαμπ Μπριζ-Μαλίν
Γάνδη-Ζούλτε Βάρεγκεμ
Λόκερεν-Λιρς
Μονς-Λέουβεν

Κυριακή, 22/1

Βέστερλο-Σταντάρ Λιέγης (21:30)

Η επόμενη (22η) αγωνιστική

Τρίτη, 24/1

Άντερλεχτ-Γάνδη (21:00)

Τετάρτη, 25/1

Ζούλτε Βάρεγκεμ-Γκέρμιναλ (21:30)
Κλαμπ Μπριζ-Λόκερεν
Λέουβεν-Κορτράικ
Λιρς-Σερκλ Μπριζ
Μαλίν-Γκενκ
Σιντ Τρούιντεν-Βέστερλο

Πέμπτη, 26/1

Σταντάρ Λιέγης-Μονς (21:30)

πηγή: sportfm.gr

Συνήλθε η Εσπανιόλ!!

Συνήλθε η Εσπανιόλ!
Την πρώτη της νίκη μέσα στο 2012, έπειτα από δύο σερί ισοπαλίες, πανηγύρισε η Εσπανιόλ, που νίκησε εντός έδρας τη Γρανάδα με σκορ 3-0, στην εξ’ αναβολής αναμέτρηση της 1ης αγωνιστικής!

Ο Μπαένα στο 26’ και ο Βερντού με πέναλτι στο 45’ έθεσαν από το πρώτο ημίχρονο τις βάσεις για την άνετη νίκη της ομάδας τους. Στο δεύτερο 45λεπτο, ο Φόντε έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην αναμέτρηση… Με το τρίποντο αυτό, οι Καταλανοί έφτασαν τους 28 βαθμούς και ανέβηκαν, έστω και προσωρινά, στην 5η θέση.

Στο άλλο ματς της ημέρας, η Χετάφε πήρε σπουδαία νίκη στην έδρα της Σανταντέρ, επικρατώντας με σκορ 2-1. Ο Στουάνι έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους στο 14’, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ο Γκαβιλάν χάραξε το δρόμο για την ανατροπή των Μαδριλένων. Η χαριστική βολή για τη Ρασίνγκ έδωσε στο 83’ ο Μικού. Για την ιστορία, ο Αλέξανδρος Τζιόλης αποτέλεσε την πρώτη αλλαγή της Σανταντέρ από τις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής
Σάββατο, 21/01

Σανταντέρ - Χετάφε 1-2 (14’ Στουάνι/ 26’ Γκαβιλάν, 83’ Μικού)
Εσπανιόλ - Γρανάδα 3-0 (26’ Μπαένα, 45’ πεν. Βερντού, 80’ Φόντε)

Σοσιεδάδ - Ατλέτικο Μαδρίτης (21:00)
Μπέτις - Σεβίλλη (23:00)

Κυριακή, 22/01
Οσασούνα - Βαλένθια (13:00)
Ράγιο Βαγιεκάνο - Μαγιόρκα (17:00)
Μάλαγα - Μπαρτσελόνα (19:00)
Λεβάντε - Σαραγόσα (20:45)
Ρεάλ Μαδρίτης - Αθλέτικ Μπιλμπάο (22:30)

Δευτέρα, 23/01
Βιγιαρεάλ - Σπόρτινγκ Χιχόν (22:00)

πηγή: sportfm.gr

«Αιώνια» πιστός, γράφει ιστορία!!

«Αιώνια» πιστός, γράφει ιστορία!
Αιώνια πιστός στη Ρόμα, καθώς δεν έχει αγωνιστεί σε επαγγελματικό επίπεδο σε καμία άλλη ομάδα, ο Τότι σημείωσε ένα ακόμη απίστευτο ρεκόρ. Συνυφασμένος απόλυτα με τους «τζιαλορόσι», με τα δύο γκολ που πέτυχε κόντρα στην Τσεζένα έφτασε τα 211 στη Serie A και πλέον είναι ο άνθρωπος που έχει σκοράρει τα περισσότερα τέρματα στην Ιταλία με τη φανέλα μίας και μόνο ομάδας!

Ο Ιταλός επιθετικός των Ρωμαίων έσπασε ρεκόρ το οποίο διατηρούνταν εδώ και 56 χρόνια, ξεπερνώντας το μεγάλο αστέρι της δεκαετίας του ’50 με τη Μίλαν, Γκούναρ Νόρνταλ που είχε φτάσει τα 210 γκολ με τους «ροσονέρι» από το 1949 έως το 1956!

Ο Τότι, σκόραρε στο πρώτο λεπτό του αγώνα με την Τσεζένα, έχοντας πάρει ασίστ από τον Έρικ Λαμέλα για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Αντονιόλι, ενώ πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο, είχε πετύχει και δεύτερο γκολ έπειτα από σέντρα στο δεύτερο δοκάρι!

Πάντως, ο πρώην κάτοχος του ρεκόρ, Γκούναρ Νόρνταλ, που με τους Γκρεν και Λίντχολμ δημιούργησαν τη θρυλική τριπλέτα των Σουηδών στη Μίλαν που έμεινε στην ιστορία ως Γκρε-Νο-Λι, είχε καταφέρει να σκοράρει 210 φορές σε διάστημα okt;v ετών και στα μισά παιχνίδια από αυτά που χρειάστηκε ο Τότι για να τον ξεπεράσει!

Ακόμη ένα στοιχείο που αξίζει να σημειωθεί είναι πως ο Νόρνταλ έκλεισε την ποδοσφαιρική καριέρα στη… Ρόμα με την οποία σε δύο σεζόν πέτυχε 15 γκολ!

πηγή: sportfm.gr

''Μας έχει αδικήσει δύο φορές ο Στυλιάρας''

Τα παράπονά του για τη διαιτησία του Δημήτρη Στυλιάρα στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣ, Γιώργος Χριστοβασίλης.

''Μας έχει αδικήσει δύο φορές ο Στυλιάρας''
«Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο η ομάδα μου είναι απογοητευμένη από το αποτέλεσμα. Είναι η πρώτη φορά που ο αντίπαλος είχε τρία δοκάρια. Είναι η πρώτη φορά που μιλάω για διαιτησία και θα σταματήσω εδώ. Ο διαιτητής είναι η δεύτερη φορά που μας αδικεί φέτος.
Το ίδιο έγινε και στο Καραϊσκάκη και σήμερα σε δύο τουλάχιστον φάσεις μας στέρησε τους τρεις βαθμούς, που η ομάδα μου έχει τόσο πολύ ανάγκη. Ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι μεγάλη ομάδα, δεν είναι μικρή, όπως κάποιοι νομίζουν. Έχουμε κάνει πολύ καιρό υπομονή, αλλά η ομάδα μας είναι υποχρεωμένη κάθε φορά να κυνηγά το αποτέλεσμα», ανέφερε ο πρόεδρος της ηπειρώτικης ομάδας.

Γιουρούσι και με το... Μαρούσι!!

Ο Ολυμπιακός για τα βρήκε... σκούρα κόντρα στο φιλότιμο Μαρούσι και έφτασε με κόπο στη νίκη κόντρα στους ουραγούς και χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα Αμαρουσιώτες με 84-89.

Γιουρούσι και με το... Μαρούσι
Συγκινητικοί για το Μαρούσι των 9 παικτών οι Κόμματος (32π.) και Γκαγκαλούδης (16π.), ενώ ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη στο τέλος χάρη στην ψυχραιμία των Σπανούλη και Πρίντεζη, ενώ καλή εμφάνιση έκανε και ο Γκετσεβίτσιους.
Τα δεκάλεπτα: 22-20, 43-50, 62-69, 89-84.

πηγή: sportdog.gr

Απάντηση της ΕΣΑΠ για το Κύπελλο!!

Απάντηση της ΕΣΑΠ για το Κύπελλο
Η διεξαγωγή της φετινής διοργάνωσης του Κυπέλλου Ελλάδος βόλεϊ των ανδρών έχει δημιουργήσει κάποιες κόντρες και αντεγκλήσεις στους «κόλπους» της Έλληνος πετοσφαίρισης. Έτσι, με αφορμή τα όσα ακούστηκαν τις τελευταίες μέρες, η διοργανώτρια αρχή της Α1 βόλεϊ των ανδρών εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία ξεκαθάρισε πως έκανε την όσο καλύτερη δυνατή πρόταση στην ΕΟΠΕ για τη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση και πως δεν ευθύνεται για την αποχώρηση των τριών ομάδων την τελευταία στιγμή.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Η ΕΣΑΠ όσον αφορά το θέμα που δημιουργήθηκε με τον θεσμό του Κυπέλλου έχει να δηλώσει τα εξής:
1) Από τα τέλη Νοεμβρίου, μετά από έγκριση της ΕΟΠΕ, κατέθεσε προτάσεις για τη διοργάνωση και το σύστημα διεξαγωγής του Κυπέλλου με σκοπό την παρουσία όλων των ομάδων στον θεσμό και τη μείωση των εξόδων της διοργάνωσης.

2)Η ΕΣΑΠ, στο πλαίσιο της συνδρομής της στην προσπάθεια για την αρτιότερη διοργάνωση του Κυπέλλου, πρότεινε προς την ΕΟΠΕ να διοργανωθεί σύστημα με τη συμμετοχή των οκτώ καλύτερων ομάδων στο νησί της Σύρου με τα έξοδα της διοργάνωσης να καλύπτονται από τον Δήμο Σύρου και την περιφέρεια Ανατολικού Αιγαίου, αίτημα το οποίο έγινε αποδεκτό από την ΕΟΠΕ.

3)Κατέθεσε στην ομοσπονδία μία πρόταση, η οποία είχε αποφασιστεί ομόφωνα από τα σωματεία-μέλη της ΕΣΑΠ και μία ακόμη μεταγενέστερη, τις οποίες απέρριψε η ΕΟΠΕ. Την πρώτη, λόγω του ότι διαφωνούσε με την φιλοσοφία της και τη δεύτερη, γιατί δεν της ήταν αρκετή η πλειοψηφία 10-1, αλλά και γιατί, επίσης, διαφωνούσε με τη φιλοσοφία της.

4)Εμπροθέσμως, με βάση την προκήρυξη, μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης, είχαν δηλώσει συμμετοχή οκτώ ομάδες. Μετά από προτροπή της ΕΟΠΕ προς την ΕΣΑΠ, με σκοπό την καθολική συμμετοχή των ομάδων στο θεσμό, η ΕΣΑΠ έκανε ότι ήταν δυνατόν, προκειμένου να πείσει και τα υπόλοιπα σωματεία να συμμετάσχουν στον εν λόγω θεσμό, ο οποίος διοργανώνεται από την ΕΟΠΕ

5)Η ομοσπονδία, γενόμενη κοινωνός των απόψεων ορισμένων εκ των ΤΑΑ, τα οποία ζητούσαν να τηρηθεί η προκήρυξη αποφάσισε να ισχύσουν οι προθεσμίες που αναγραφόντουσαν στην προκήρυξη και, ως εκ τούτου, αποφασίστηκε από την ΕΟΠΕ τα συμμετέχοντα ΤΑΑ στο Κύπελλο να είναι 8.

Η ΕΣΑΠ δηλώνει ότι έκανε κάθε δυνατή προσπάθεια με σκοπό να μη θιγεί το κύρος του θεσμού του Κυπέλλου, βοηθώντας την ΕΟΠΕ, η οποία είχε και την τελική ευθύνη της εν λόγω διοργάνωσης.

Η πλειοψηφία των ΤΑΑ της ΕΣΑΠ δήλωσε απερίφραστα ότι θα ήθελε να συμμετέχουν και τα 11 σωματεία στον θεσμό του Κυπέλλου, όμως την τελική ευθύνη και την τελική απόφαση την πήρε η ΕΟΠΕ, πράττοντας αυτό που θεωρούσε η ίδια ορθότερο.

Η ΕΣΑΠ δήλωσε στο σημερινό ΔΣ της ΕΟΠΕ, για άλλη μια φορά, ότι θα ήθελε να διοργανώσει αυτή τον θεσμό του Κυπέλλου και η ομοσπονδία αρνήθηκε, εκ νέου, το σχετικό αίτημα».


πηγή: sportfm.gr

Προσαγωγές οπαδών του Ολυμπιακού!!

Προσαγωγές οπαδών του Ολυμπιακού!
Σε προσαγωγές οπαδών του Ολυμπιακού προχώρησε η αστυνομία, λίγο πριν την αναμέτρηση των Πειραιωτών με το Μαρούσι.

Περίπου 250 φίλοι των «ερυθρολεύκων» κατευθύνονταν στο κλειστό του Αγίου Θωμά, ωστόσο οι Αρχές τους «μπλόκαραν» στο ύψος της Νερατζιώτισσας, ώστε να αποφευχθεί μία ενδεχόμενη «συνάντηση» με τους φίλους του Παναθηναϊκού, οι οποίοι βρίσκονταν στο ΟΑΚΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν προσαχθεί 60 άτομα, ενώ στο σημείο έχουν μεταβεί ήδη ο δικηγόρος και ο Γενικός διευθυντής των Πειραιωτών.

Ο Ολυμπιακός δεν είχε πάρει επίσημα εισιτήρια για την αναμέτρηση στο Μαρούσι, άρα δεν υπήρξε οργανωμένη μετακίνηση των φίλων του, αλλά μεμονωμένη.

Η αστυνομία «μπλόκαρε» στη Νερατζιώτισσα τους οπαδούς των Πειραιωτών και προέβη -μέχρι στιγμής- σε 60 προσαγωγές.

Πάντως, στο σημείο υπάρχει αρκετή αστυνομική δύναμη και κλούβες.

πηγή: sportfm.gr

Three to go!!

Three to go!
Τρεις ακόμα νίκες χρειάζεται ο Αθηναϊκός για να φτάσει τα 91 παιχνίδια χωρίς ήττα και να σπάσει το ρεκόρ Γκίνες. Η ομάδα του Βύρωνα διεύρυνε το αήττητο της σε 88-0 επικρατώντας, έστω και δύσκολα, του Πανιωνίου με 57-49 για την 14η αγωνιστική της Α1.

Μεγάλη νίκη για τον Παναθηναϊκό κόντρα στην ΦΕΑ με 55-43, με την οποία έπιασε στην τρίτη θέση τις «κυανέρυθρες».

Στα υπόλοιπα παιχνίδια Εσπερίδες και ΔΑΣΑΛ νίκησαν στις έδρες τους Απόλλωνα Καλαμαριάς (69-52) και ΠΑΟΚ (62-55), αντίστοιχα.

Με τις αναμετρήσεις Αστέρας Εξαρχείων-Άρης και Απόλλων Πτολεμαΐδας-Κρόνος Αγ. Δημητρίου το μεσημέρι (12:00) της Κυριακής ολοκληρώνεται η αγωνιστική.

Αναλυτικά:


Παναθηναϊκός-ΦΕΑ 55-43

Τα δεκάλεπτα: 9-6, 19-19, 40-31, 55-43.

Παναθηναϊκός (Σιαμαντούρα): Βλάνη 9 (1), Σπαθάρη 7 (1), Μαγκλάρα 3, Τσακιρίδου, Χαβαλέ 6, Ντέλβα 19 (11 ριμπ.), Κόνιαλη 4, Κοσμά 7 (10 ριμπ), Σλούκα.

ΦΕΑ (Καπογιάννη): Σταμάτη 6, Δελή 11(1), Ρεντζεμπέρη 2, Νικολαϊδου 17, Ρούσσου, Χαλιβέρα 5, Στεφανίδου 2.


Εσπερίδες-Απόλλων Καλαμαριάς 69-52

Τα δεκάλεπτα: 27-20, 42-29, 62-40, 69-52.

Εσπερίδες (Λειβάδης): Καλογήρου 2, Αμανατίδη, Αθανασίου 5(1), Λουκάτου 7(1), Σπίνου 2, Μουζάκη 4, Λουκά, Καλοπίτα 6(1), Νιάρχου 2, Ντάναμ 15, Ουίλιαμς 26 (11 ριμπ.).

Απόλλων Καλαμαριάς (Μαυρίδης): Μπούστος 2, Καζαντζή Β. 18(4), Καζαντζή Στ. 7, Καλαντίδου 10, Ταμουτσέλη 13(13 ριμπ.), Καζαντζή Σπ. 2.


Αθηναϊκός-Πανιώνιος 57-49

Τα δεκάλεπτα: 19-17, 34-29, 44-39, 57-49.

Αθηναϊκός (Ζευγώλης): Χάντι 6, Λύμουρα 15 (2), Χατζηνικολάου 9, Κωτσοπούλου 19 (5), Περοσίγισκα 8, Κεχαγιά, Κυριακοπούλου.

Πανιώνιος (Παππάς): Αξιοπούλου 3, Τασούλη, Τζόνσον 9 (1), Παπαμιχαήλ 17 (10 ριμπ.), Θεοδωρομανωλάκη, Μίλκοβα 13, Γιαννακοπούλου 3.


ΔΑΣΑΛ-ΠΑΟΚ 62-55

Τα δεκάλεπτα: 16-25, 33-31, 51-45, 62-55.

ΔΑΣΑΛ (Γιαννουλάκης): Χριστακοπούλου, Παυλοπούλου 4, Ναβροζίδου, Καλαμπάκου 6, Τσιχριτζή, Ζαχαράκη, Δίελα 13 (1), Ανωγειαννάκη 12, Πλανέτα 27 (15 ριμπ.), Βούλγαρη.

ΠΑΟΚ (Δεμερτζής): Σταμολάμπρου 4, Αυτζή 8, Σπανίδου 4, Γιαννόπουλου 7 (1), Βουλγαράκη 6, Ντέιβις 17 (3), Μπαρνς 9.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σάββατο 21 Ιανουαρίου

Εσπερίδες-Απόλλων Καλαμαριάς 69-52
ΔΑΣΑΛ-ΠΑΟΚ 62-55
Αθηναϊκός-Πανιώνιος 57-49
Παναθηναϊκός-ΦΕΑ 55-43

Κυριακή 22 Ιανουαρίου

12:00 Αστέρας Εξαρχείων-Άρης
12:00 Απόλλων Πτολεμαΐδας-Κρόνος Αγ. Δημητρίου


Βαθμολογία (σε 14 αγώνες)

Αθηναϊκός 28
Εσπερίδες 26
Παναθηναϊκός 23
Πανιώνιος 23
ΦΕΑ 21
Αστέρας Εξαρχείων 21*
ΔΑΣΑΛ 21
ΠΑΟΚ 18
Κρόνος Αγ. Δημητρίου 17*
Άρης 17*
Απόλλων Καλαμαριάς 16
Απόλλων Πτολεμαΐδας 14*

*Απόλλων Πτολεμαΐδας, Αστέρας Εξαρχείων, Κρόνος Αγ. Δημητρίου και Άρης έχουν από ένα ματς λιγότερο. Ο Απόλλων Πτολεμαΐδας έχει έναν μηδενισμό.

πηγή: sportfm.gr

Κάκωση ο Μπουγαΐδης!!

Τελειωμό δεν έχουν τα προβλήματα τραυματισμών στην ΑΕΚ, με τον Νίκο Κωστένογλου να βλέπει άλλον έναν παίκτη του να βγαίνει αναγκαστικά στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Ο λόγος για τον Μαυρουδή Μπουγαΐδη.
Κάκωση ο Μπουγαΐδης
Σύμφωνα με τις αρχικές ιατρικές εκτιμήσεις, ο νεαρός στόπερ της Ένωσης υπέστη κάκωση στον δικέφαλο, η κατάσταση του όμως θα επανεκτιμηθεί τις επόμενες ημέρες.

πηγή: sportdog.gr

Κάνει προσπάθειες για Αμπντούν η Κέρκυρα!!

Τον Τζαμέλ Αμπντούν έχει βάλει στο στόχαστρό της ομάδας της Κέρκυρας σύμφωνα με πληροφορίες από το νησί των Φαιάκων. Ο Αλγερινός χαφ του Ολυμπιακού έχει κεντρίσει για τα καλά το ενδιαφέρον της ομάδας του Χάβι Γκράθια, που θα προσπαθήσει να τον πάρει ως δανεικό.

Κάνει προσπάθειες για Αμπντούν η Κέρκυρα
Οι Πειραιώτες από την μεριά τους πάντως έχουν ξεκαθαρίσει ήδη ότι ο παίκτης δεν παραχωρείται ούτε ως δανεικός ούτε με μεταγραφή. Στα υπόλοιπα μεταγραφικά θέματα η Κέρκυρα είναι κοντά στο να κλείσει τον πρώην παίκτη του Ατρομήτου, Γιάννη Καραλή ενώ δεν φαίνεται να υπάρχει θέμα απόκτησης του Νέιθαν Μπερνς.
Πηγή: gazzetta.gr

''Όχι στη μιζέρια, βρείτε λύση!''

Λύση εδώ και τώρα απαίτησε για την ΑΕΚ ο Νίκος Κωστένογλου μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά την ισοπαλία με τον Εργοτέλη!
''Όχι στη μιζέρια, βρείτε λύση!''


Κάλεσμα προς πάσα κατεύθυνση έκανε ο Νίκος Κωστένογλου μετά την ισοπαλία της ΑΕΚ με τον Εργοτέλη προκειμένου να δραστηριοποιηθούν κάποια άτομα και να αλλάξει η κατάσταση στην ομάδα. Ο προπονητής της ΑΕΚ στάθηκε πολύ λίγο στα αγωνιστικά και έμεινε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ένωση. Ο Κωστέ δεν παρέλειψε να δώσει συγχαρητήρια στους παίκτες του, τονίζοντας ότι στάθηκαν στο ύψους τους.
«Σκοινοβατούμε κάθε μέρα. Κάτι πρέπει να γίνει σύντομα στην ΑΕΚ. Δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει καθημερινά. Πάγια θέση μου είναι όχι σε μεταγραφές, αλλά τώρα χάνουμε παίκτες μας από το ρόστερ και δεν μπορούμε να προωθήσουμε άλλους από τις Ακαδημίες. Όσους έχουμε τους αξιοποιούμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Η ΑΕΚ είναι σε πολύ δύσκολη θέση και για αυτό λέω συγχαρητήρια στα παιδιά. Δεν θέλω μιζέρια, παρότι έχουμε πρωτόγνωρα προβλήματα για την ιστορία και το μεγαλείο αυτής της ομάδας. Πρέπει να βρεθεί μια λύση και σύντομα. Υπερβάλλουν εαυτούς τα παιδιά. Στην επανάληψη θα μπορούσαμε να κάνουμε το 0-2, αλλά δεν το πετύχαμε. Καθημερινά ξεκινά η προπόνηση και δεν ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε. Η κατάσταση πρέπει να αλλάξει και να δραστηριοποιηθούν κάποιοι. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι πικραμένοι γιατί έβαλαν πολλά λεφτά και τα έχασαν» είπε αρχικά ο προπονητής της ΑΕΚ και πρόσθεσε:
«Δεν θέλω μιζέρια και ευτυχώς σήμερα σταθήκαμε στο ύψος μας στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Θεωρώ ότι όσες και αν είναι οι δύσκολες συνθήκες, είμαστε στην ΑΕΚ και πρέπει να φέρουμε την αποστολή μας εις πέραν. Δεν θέλω σκυμμένα κεφάλια και μιζέρια, ακόμη και αν περνάμε δύσκολα. Στεναχωριέμαι που δεν κερδίσαμε. Εύκολα μπορεί να αλλάξει ένα ματς. Θα μπορούσαμε να κερδίσουμε εύκολα σήμερα. Έχουμε μια σταθερή πορεία και εικόνα, παρότι περνάμε πολύ δύσκολα».
Για το ματς δήλωσε: «Ξεκινήσαμε καλά το ματς. Μέχρι το 20’-25’ είχαμε τον έλεγχο, αλλά μετά ισορρόπησε ο Εργοτέλης. Στο τέλος του ημιχρόνου είχαμε μια αναγκαστική αλλαγή και μας άλλαξε τα σχέδια. Μετά στο δεύτερο ημίχρονο βάλαμε το γκολ και είχαμε δύο κλασικές ευκαιρίες για το 0-2 με τον Σιαλμά και την αντεπίθεση του Λαγού. Στην εξέλιξη της δεύτερης φάσης φάγαμε το γκολ και μετά ο Εργοτέλης για 5 λεπτά είχε την υπεροχή και θα μπορούσαμε να χάσουμε κιόλας το ματς. Δεν έχω παράπονα από τους παίκτες μου. Παίξαμε μια ενδεκάδα αναγκαστικών αλλαγών σε κάποιες θέσεις. Κατέβαλαν όλα τα παιδιά μεγάλη προσπάθεια. Είμαι ικανοποιημένος από τα νέα παιδιά. Ο Μπουγαΐδης έχει θλαστικό τραύμα και γενικώς τα παιδιά έδειξαν καλή εικόνα. Ο Εργοτέλης είναι πολύ επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις και είναι μια ομάδα με προπονητή πολλά χρόνια και σταθερή παρουσία στο πρωτάθλημα που δεν μπορείς να κερδίσει εύκολα εντός ή εκτός».

«Επιπόλαιοι αλλά και τυχεροί»

Ο Σάκης Τσιώλης στάθηκε στο γεγονός οτι ο Αστέρας Τρίπολης θα μπορούσε να είχε "καθαρίσει" από νωρίς το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα με τα τρία δοκάρια που είχαν οι παίκτες του.

«Επιπόλαιοι αλλά και τυχεροί»
«Ηταν η μέρα που στοχεύσαμε τα δοκάρια. Στο πρώτο ημίχρονο θα μπορούσαμε να είχαμε τελειώσει το ματς μετά το πρώτο γκολ που βάλαμε γρήγορα, καθώς είχαμε 3-4 πολύ καλές ευκαιρίες τις οποίες δεν αξιοποιήσαμε λόγω επιπολαιότητας", είπε αρχικά στη NOVA.
"Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα άλλαξαν. Τα Γιάννινα, έχοντας ήδη ισοφαρίσει, πίεσαν περισσότερο και μπορώ να πω ότι στο τέλος σταθήκαμε και τυχεροί γιατί τα Γιάννινα σε 1-2 αντεπιθέσεις μπορούσαν να πάρουν τη νίκη».
Οσο για τη συνέχεια; «Ηταν μια πολύ σπουδαία βαθμολογικά νίκη. Πήραμε ανάσα, βλέπουμε καλύτερα τα πράγματα και έχουμε το υλικό να πάμε καλύτερα στη συνέχεια».

«Πτήση» με Γιαννόπουλο το Περιστέρι!!

Mε 81-69 επικράτησε στην έδρα του το Περιστέρι απέναντι στον Ίκαρο, με τους γηπεδούχους να έχουν πρωταγωνιστή τον Χάρη Γιαννόπουλο που σημείωσε 30 πόντους!

«Πτήση» με Γιαννόπουλο το Περιστέρι

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες μπήκαν στο παρκέ δίνοντας περισσότερη προσοχή στην αμυντική τους λειτουργία. Το Περιστέρι έβρισκε όμως τους διαδρόμους για να φτάνει ευκολότερα στο καλάθι και στα πρώτα επτά λεπτά βρισκόταν σταθερά μπροστά στο σκορ. Από εκεί και έπειτα ο 'Ικαρος πήρε τις πρωτοβουλίες και με λέι-απ του Παπαργυρόπουλου στο 7΄πέρασε μπροστά (12-13) και στο υπόλοιπο της περιόδου οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι χέρι στο σκορ.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Ίκαρος με οδηγό τον Βασίλιεβιτς επέβαλλε τον δικό του ρυθμό και διατηρούσε το προβάδισμα. Στο 15' μάλιστα, με καλάθι του Μπεκ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο +6 (28-36). Τη διαφορά αυτή όμως δεν κατάφεραν να την διατηρήσουν καθώς το Περιστέρι με ένα σερί 6 πόντων στα τελευταία δύο λεπτά, μείωσαν στον έναν πόντο (37-38) στη λήξη του ημιχρόνου.
Στην επανάληψη το Περιστέρι πάτησε γκάζι και πέρασε μπροστά στο σκορ, με Μπέινς και Γιαννόπουλο να οργανώνουν το παιχνίδι της ομάδας τους. Στο 26' η ομάδα του Πεδουλάκη βρισκόταν στο +4 (48-44) και με τρίποντο του ίδιου έφτασε και στο +8 (54-48) στο 28'. Στο τελευταίο λεπτό της περιόδου, το Περιστέρι έφτασε στο +9 (57-48) τη μεγαλύτερη διαφορά ως εκείνη τη στιγμή στην αναμέτρηση.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Ίκαρος προσπαθούσε να πλησιάσει το Περιστέρι στο σκορ αλλά με τον Γιαννόπουλο να φτάνει στους 23 πόντους με 5/6 τρίποντα στα μισά της περιόδου, φαινόταν πολύ δύσκολο να ανατρέψει τα δεδομένα. Οι γηπεδούχοι παίζοντας ψύχραιμα δεν άφησαν τον Ίκαρο να τους απειλήσει και ένα λεπτό πριν από την λήξη της αναμέτρησης, με τρίποντο του Σκοτ  έφτασαν τη διαφορά στο +10 (69-59) και ουσιαστικά κλείδωσαν τη νίκη.
Δεκάλεπτα: 21-22, 35-38, 57-48, 81-69
Πηγή: Superbasket

Τρόικα: Αν δεν κόψετε τις επικουρικές, δεν παίρνετε νέο δάνειο!!

Παράταση μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, στις διαπραγματεύσεις μεταξύ του υπουργείου Εργασίας και των εκπροσώπων των δανειστών, προκειμένου να ληφθούν οριστικές αποφάσεις για τα εργασιακά και τις επικουρικές συντάξεις, δόθηκε κατά τη σημερινή συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας με το επταμελές κλιμάκιο της τρόικας.
Τρόικα: Αν δεν κόψετε τις επικουρικές, δεν παίρνετε νέο δάνειο

Η τρίωρη συζήτηση διεξήχθη, σύμφωνα με πληροφορίες, σε καλό κλίμα. Οι εκπρόσωποι της τρόικας διευκρίνισαν ότι, δεν θεωρούν την επόμενη συνάντηση, η οποία θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη ή Παρασκευή, ως το χρονικό όριο για την ολοκλήρωση του κοινωνικού διαλόγου, τον οποίο όπως τόνισαν σέβονται απολύτως. Τα χρονικά περιθώρια, πάντως, στενεύουν αφού είναι γνωστό, ότι μέσα στην εβδομάδα θα πρέπει να κλείσουν όλα τα θέματα που θεωρούνται ως προαπαιτούμενα για την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης.
Κατά τη συνάντηση, οι εκπρόσωποι των δανειστών ζήτησαν λεπτομέρειες για την πορεία του κοινωνικού διαλόγου και επανέφεραν όλα τα θέματα που έχουν θέσει κατά καιρούς, συμπεριλαμβανομένων των μειώσεων στις κατώτερες αμοιβές και του 13ου και 14ου μισθού. Επανέλαβαν δε, ότι θεωρούν τη μείωση του μισθολογικού κόστους προϋπόθεση για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.
Από την πλευρά του Υπουργείου, υποστηρίχθηκε η άποψη ότι μια οριζόντια μείωση των αμοιβών θα αυξήσει την ύφεση και θα μειώσει περαιτέρω το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων, με δεδομένο ότι οι αμοιβές των εργαζομένων, από το 2009 μέχρι σήμερα, έχουν υποστεί μεσοσταθμικά μειώσεις της τάξης του 12%.
Τα στελέχη του Υπουργείου υποστήριξαν, επίσης, ότι υπάρχουν ήδη εναλλακτικές δυνατότητες που παρέχονται στους εργοδότες για τη μείωση του μισθολογικού κόστους και επικαλέστηκαν τα πρόσφατα στοιχεία του ΣΕΠΕ που αποδεικνύουν αύξηση των επιχειρησιακών συμβάσεων που συμφωνούνται, με βάση το άρθρο 37, καθώς και των ευέλικτων μορφών εργασίας.
Οι εκπρόσωποι των δανειστών, έθεσαν και το θέμα των εργασιακών σχέσεων σε τράπεζες και ΔΕΚΟ, όχι ως προς το ύψος των αμοιβών, αλλά ως προς κανονισμούς, όρους και σχέσεις εργασίας, όπως η αρχαιότητα, οι μετακινήσεις και οι μεταθέσεις, που πάντως αποτελούν όρους των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
Στην τρόικα παρουσιάστηκε το σχέδιο του Υπουργείου για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Πρόκειται για τη μείωση κατά 10%, η οποία θα παραχωρηθεί σε εργοδότες εφόσον καταβάλουν μισθούς και εισφορές, μέσω του τραπεζικού συστήματος και είναι συνεπείς στην καταβολή των εισφορών.
Η τρόικα δέχθηκε ότι το μέτρο μπορεί να συνεισφέρει στην καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας και στη διεύρυνση της ασφαλιστικής βάσης.
Για το θέμα των επικουρικών συντάξεων, το Υπουργείο Εργασίας διαβεβαίωσε ότι είναι έτοιμο να νομοθετήσει, με βάση τις υπάρχουσες μελέτες, εφόσον, όμως, υπάρξει συμφωνία μεταξύ των κομμάτων που στηρίζουν την Κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των δανειστών εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για το σχέδιο ενοποίησης των επικουρικών Ταμείων, το οποίο θεωρούν "σημαντική παρέμβαση", επανέλαβαν, ωστόσο, ότι οι μεταρρυθμίσεις στη επικουρική ασφάλιση έχουν συμφωνηθεί και αποτελούν δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης έναντι των δανειστών.
Τι προβλέπει το νομοσχέδιο του υπ. εργασίας για τις επικουρικές
Σύμφωνα με την Καθημερινή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας προβλέπει περικοπή των επικουρικών συντάξεων σε όλα τα προβληματικά ταμεία από 15% έως 40% .
Οπως αναφέρει το ρεπορτάζ, με τη ρύθμιση ενοποιείται η περιουσία των επικουρικών που θα συγκροτήσουν τον νέο φορέα και δημιουργείται η βάση για τη λειτουργία ενός τύπου κεφαλαιοποιητικού συστήματος στον τομέα των επικουρικών.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο νέος Κανονισμός Ασφάλισης και Παροχών του νέου επικουρικού φορέα θα καταρτιστεί με προεδρικό διάταγμα που θα εκδοθεί εντός έξι μηνών από τη σύσταση του νέου μεγάλου επικουρικού Ταμείου ΕΤΕΑ (Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης) και με πρόταση του Υπ. Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργου Κουτρουμάνη.
Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου τόσο οι ασφαλιστικές εισφορές όσο και οι πόροι, ο χρόνος ασφάλισης, η αναγνώριση συντάξιμου χρόνου και ο τρόπος εξαγοράς του, οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, η έναρξη και λήξη των παροχών, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία ρύθμιση που αφορά τη λειτουργία του Ταμείου παραπέμπονται ουσιαστικά στην επόμενη κυβέρνηση.
Πηγή: NewsIt.gr

«Μην κοροϊδεύετε την Παναγιά»

«Μην κοροϊδεύετε την Παναγιά»
Με τον διαιτητή της αναμέτρησης τα έβαλε ο Άγγελος Αναστασιάδης μετά το τέλος της αναμέτρησης και την ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης. Ο τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα αναφέρθηκε για μια ακόμα στην… Παναγία αλλά και στην αλλαγή του Βάντερσον, η οποία ήταν πολύ νωρίς στο παιχνίδι.

«Ήταν πολύ καλό παιχνίδι με δύο ομάδες που ήθελαν μόνο τη νίκη. Εμείς είχαμε πολλά προβλήματα στο πρώτο εικοσάλεπτο. Κάναμε πολλά λάθη και ατομικά και στην τακτική και την πειθαρχία. Ο Αστέρας θα μπορούσε να μας βάλει και δεύτερο γκολ. Από το 20 και μετά τα πράγματα ισορρόπησαν και ήμασταν καλύτεροι από τον Αστέρα. Δεν τελειώσαμε εύκολες φάσεις αλλά ισοφαρίσαμε. Στο δεύτερο μέρος παίξαμε πολύ καλύτερα από τον Αστέρα. Δυστυχώς όμως χάσαμε από το πουθενά. Συνεχίζουμε. Είμαι ευχαριστημένος από τα περισσότερα απιδιά. Είμαστε σε καλό δρόμο. Συγχαρητήρια στον Αστέρα και στον Τσιώλη για τη δουλειά που κάνει».

Για τον διαιτητή: «Πρέπει να αρχίζει να κερδίζει και τους διαιτητές ο ΠΑΣ. Δεν ασχολούμαι με τους διαιτητές. Σας ενημερώνω ότι πρέπει να κερδίζουμε και τους διαιτητές. Αντί να βγάλει εμένα έπρεπε να βγάλει δύο παίκτες του Αστέρα. Ο ΠΑΣ δεν θα πέσει. Μη κοροϊδεύετε για την Παναγιά. Εμείς δεν κουνάμε τη χείρα μας ακόμη. Θα έρθει η ώρα».

Έχετε κουράγιο να συνεχίσετε: «Εγώ γιατί να μην έχω κουράγιο. Είχαμε προβλήματα. Δεν αναφέρομαι όμως σε αυτά. Δεν μας έδωσαν δύο πέναλτι. Στο 93 γίνεται σπάσιμο μύτης. Δεν θα με πτοήσουν. Κανένας από αυτούς. Γνωρίζω τι γίνεται και ξέρω που είμαι. Για αυτό είπα ότι πρέπει να κερδίζουμε και τους διαιτητές».

Με τον Βάντερσον υπάρχει θέμα: «Καθαρά θέμα τακτικής η αλλαγή του Βάντερσον».

Για τις εσωτερικές αλλαγές που έκανε: «Το πρώτο γκολ μπορεί και να είναι οφ-σάιντ. Εσείς τα έχετε όλα εύκολα. Αν ήταν οφ-σάιντ... Δεν έχω ριπλέι. Στο πρώτο 20λεπτο γυρίσαμε πολύ πίσω με τα λάθη που κάναμε. Είχαμε καιρό να τα κάνουμε, περίπου ένα μήνα».

«Κόλλησε» άσχημα η Ρέιντζερς!!


«Κόλλησε» άσχημα η Ρέιντζερς
Εντός έδρας γκέλα, και παράλληλα απομάκρυνση από την κορυφή για την Ρείντζερς.

Οι «διαμαρτυρόμενοι» υποδέχτηκαν για την 24η αγωνιστική του σκωτσέζικου πρωταθλήματος την Αμπερντίν με μόνο στόχο την νίκη, η οποία θα τους διατηρούσε δύο βαθμούς πίσω από την Σέλτικ, όμως οι πρωτευουσιάνοι, τους χάλασαν το σαββατόβραδο…

Ο Άρνασον στο 63’ έβαλε μπροστά την Αμπερντίν, ο Εντού στο 67’ έφερε το ματς στα ίσα αλλά μέχρι εκεί, αφού οι φιλοξενούμενοι κράτησαν «γερά» τον βαθμό.

Πλέον η Σέλτικ, μετά την γκέλα της Ρέιντζερς αποσπάστηκε 4 βαθμούς από την αντίπαλο της και ατενίζει το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία.

Το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής

Σάββατο 21/01 (17.00)

Σεντ Μίρεν-Σέλτικ 0-2
(71’ Φόρεστ, 88’ Μπράουν)

Ινβερνές-Χαρτς 1-0
(49’ Σάδερλαντ)

Κιλμάρνοκ-Ντανφέρμλιν 0-3
(42’ Μπάροουμαν, 60’ Κάρντλ, 87’ Μπουτσάναν)

Νταντί Γιουν.-Μάδεργουελ 1-1
(28’ Κρέγκαν – 85’ Χίγκντον)

Ρέιντζερς-Αμπερντίν 1-1
(67’ Εντού – 63’ Άρνασον)

Χιμπέρνιαν-Σεντ Τζόνστον 2-3
(70’ Γκρίφιθ, 84’ Μπουθ – 30’Κρόφτ, 71’Κρεγκ, 87’ Σαντάθα)

Η επόμενη (25η) αγωνιστική

Τρίτη 24/01 (21.45)

Μάδεργουελ-Ντανφέρμλιν (εξ αναβολής)

Σάββατο 28/01 (17:00)

Αμπερντίν-Ντανφέρμλιν
Ινβερνές-Σεντ Μίρεν
Μάδεργουελ-Σεντ Τζόνστον
Ρέιντζερς-Χιμπέρνιαν

πηγή: sportfm.gr

Κόντρα σε όλα!!


Κόντρα σε όλα!
Εν μέσω πολλών προβλημάτων εντός και εκτός γηπέδου, το Περιστέρι βρήκε τη δύναμη να νικήσει τον Ίκαρο Καλλιθέας με 81-69 και να σπάσει το σερί των έξι συνεχόμενων ηττών στην Α1.

Τι κι αν έλειπαν τρεις βασικότατοι παίκτες; Οι Ρίτσαρντ Ρόμπι και Έρικ Μπόατενγκ που αποφάσισαν να αποχωρήσουν από την ομάδα, αλλά και ο τραυματίας της τελευταίας στιγμής, Αλέκος Πέτρουλας;

Το Περιστέρι πέτυχε την έκτη του νίκη μετά από 15 αγωνιστικές, ενώ ο Ίκαρος υπέστη την ενδέκατη ήττα του.

Κορυφαίος για τους νικητές ο Χάρης Γιαννόπουλος που είχε 30 πόντους με 6/7 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ, και 2 κλεψίματα.

Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Μπέινς με 19 πόντους και 12 ριμπάουντ, αλλά δεν ήταν αρκετός.

Το ματς

Στο πρώτο ημίχρονο τα πράγματα ήταν ρευστά. Οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο σκορ. Το 9-4 (+5) του πέμπτου λεπτού ήταν η μεγαλύτερη διαφορά που πήρε το Περιστέρι με τρίποντο του Μανωλόπουλου, ενώ το 28-36 (+8) αυτή του Ικάρου Καλλιθέας πέντε λεπτά πριν το ημίχρονο.

Ένα σερί 9-2 των γηπεδούχων με κορυφαίο τον Μότσνικ στο τέλος της δεύτερης περιόδου (37-38) ήταν αυτό που τους έδωσε την ευκαιρία να μπουν με ακόμη καλύτερη ψυχολογία με την έναρξη του δεύτερου μέρους. Με επιμέρους σκορ τρίτης περιόδου, 20-10, το συγκρότημα του Αργύρη Πεδουλάκη έφτασε να προηγείται με 9 πόντους (57-48).

Ωστόσο, η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη δεν είχε πει την τελευταία της λέξη, καθώς με δικό της 9-3 στο τέταρτο δεκάλεπτο έκανε το 60-57 και μείωσε στους τρεις περίπου πέντε λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα.

Τρία συνεχόμενα τρίποντα, δύο από τον Χάρη Γιαννόπουλο και ένα από τον Έρνεστ Σκοτ έδωσαν το έναυσμα για επιμέρους σκορ 21-12 στο Περιστέρι, που ήταν καθοριστικό για το αποτέλεσμα, καθώς απέμεναν μόλις δύο λεπτά για το τέλος της αναμέτρησης. Ο Παπαντωνίου με τρίποντο στο τέλος σφράγισε το τελικό 81-69.

Τα δεκάλεπτα: 21-22, 37-38, 57-48, 81-69.

Περιστέρι (Πεδουλάκης): Παπαντωνίου 5 (1), Καυκής 2 (8 ασ.), Ψαρόπουλος, Μαρούγκας, Γιαννόπουλος 30 (6), Μανωλόπουλος 15 (3 τρ., 7 ριμπ.), Σκοτ 13 (1), Έντουαρντς 5, Πρέκας, Τσιλούλης, Μότσνικ 11 (1), Παπαγιάννης.

Ίκαρος (Λυκογιάννης): Σκορδίλης, Μπάξτερ 17 (2 τρ., 5 κλεψ.), Κουμπούρας, Καράμπουλας 2, Πολυτάρχου, Βασίλιεβιτς 15 (3), Τζιάλλας, Παπαργυρόπουλος 2, Μπέινς 19 (12 ριμπ.), Μπεκ 14 (2), Λιούμπισιτς, Λαρεντζάκης.

πηγή: sportfm.gr

Όπου… μισός κι η μοίρα του!

Όπου… μισός κι η μοίρα του!
Πλέον το «φτωχός» δεν είναι το μόνο που κοστίζει στην ΑΕΚ…

Η ελλιπέστατη «Ένωση» δεν μπόρεσε να καθαρίσει το ματς με τον Εργοτέλη μετά το γκολ του Λυμπερόπουλου και είδε τον Κατσικοκέρη να την τιμωρεί σκληρά με την ισοφάριση (1-1).

Οι μαζικές απουσίες και οι μεγάλες ευκαιρίες που ξόδεψαν ενώ προηγούνταν, στοίχισαν ακριβά στους «κιτρινόμαυρους» και δεν τους επέτρεψαν να χαμογελάσουν λίγο μέσα στη «μαυρίλα» των τελευταίων ημερών.

Πώς έπαιξε

Ενδεκάδα υπηρεσιακή (κι ενδεχομένως ενδεικτική του κύματος φυγής) ήταν αυτή που παρέταξε ο Νίκος Κωστένογλου. Πέραν των γνωστών απουσιών, λοιπόν, (τιμωρημένος Λεονάρντο, κουρασμένος Γεωργέας, τραυματίας Μάκος), ο προπονητής της ΑΕΚ άφησε εκτός βασικού σχήματος τους Καράμπελα, Κοντοέ, Μπέλεκ και εκτός αποστολής τους Κάλα και Μανωλά.

Έτσι, το 4-2-3-1 διαμορφώθηκε ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ο Αραμπατζής και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Λαγός, Μπουγαΐδης, Δέλλας και Αργυρίου. Στα χαφ βρέθηκαν οι Ρίκκα-Βάργκας, στην τριάδα μπροστά τους οι Σιαλμάς (αριστερά), Κάρλος (επιτελικός), Κλωναρίδης (δεξιά) και προωθημένος ήταν ο Λυμπερόπουλος.



Αν ποτέ βγει επίδομα ανθυγιεινής παρακολούθησης αγώνων, θα ήταν σκάνδαλο να μη δοθεί προτεραιότητα σε όσους παρακολούθησαν το πρώτο ημίχρονο στο Παγκρήτιο. Ή μάλλον στους ήρωες που άντεξαν να μείνουν και για το δεύτερο. Παρόλο που έβλεπαν μια ομάδα ανεξήγητα συντηρητική (Εργοτέλης) και μια ομάδα εύλογα ανακατεμένη (ΑΕΚ) να επιδίδονται σε απόπειρα δολοφονίας του αθλήματος…

Έστω και με το ελαφρυντικό της δυνατής βροχής. Αυτής που άρχισε να πέφτει από νωρίς κι έκανε υπέροχη… αντίθεση με τη βροχή φάσεων που ΔΕΝ γίνονταν στο γήπεδο. Κι αυτής που βοήθησε ώστε μοναδικές στιγμές που διακόπηκαν τα ροχαλητά να γίνουν ένας «κεραυνός» του Κλωναρίδη -που σταμάτησε στα χέρια του Πίρσον- κι ένα γκολ που πέτυχε ο Μπούντιμιρ… χρησιμοποιώντας το δικό του.

Έχοντας κάνει ήδη μια αναγκαστική αλλαγή (ο τραυματίας Μπουγαΐδης είχε αντικατασταθεί απ’ τον Κοντοέ), ο Κωστένογλου θυσίασε άλλη μια στην προσπάθεια να δώσει δημιουργία στην ομάδα του (Γκερέιρο στη θέση του κακού Κάρλος). Δεν χρειάστηκε, ωστόσο, αυτή, αλλά μια ακόμα απόδειξη πως ο Λυμπερόπουλος δεν συγχωρεί λάθη (σαν την απόκρουση του Τζανακάκη) για να πάρει το προβάδισμα.

Αυτό που δημιούργησε ευφορία στην ΑΕΚ, αλλά και ανεξήγητο άγχος στον Κωστένογλου να το προστατέψει (βάζοντας τον Καφέ αντί του Κλωναρίδη και γυρίζοντας σε 4-3-3). Μπορεί, λοιπόν, η «Ένωση» να μην πλήρωσε την οπισθοχώρηση στο φοβερό σουτ του Κυριακίδη (δοκάρι). Πλήρωσε, όμως, ακριβά τις κραγαλέες ευκαιρίες των Σιαλμά και Λαγού, όταν ο Κατσικοκέρης εξαργύρωσε την «μπούκα» του εξαιρετικού Κουτσιανικούλη και της χάλασε το χαμόγελο που τόσο πολύ είχε ανάγκη.




ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Πίρσον, Σαρρής, Χίμπλινγκερ, Μπέτο (61’ Κατσικοκέρης), Σασιασβίλι, Φραγκουλάκης, Μπούντιμιρ (84’ Χαντί), Τζανακάκης (78’ Γιαλούσης), Κυριακίδης, Κουτσιανικούλης, Ολίσε

Στον πάγκο έμειναν οι: Καβουσάκης, Καρέλης, Χρυσοφάκης, Γιοβάνοβιτς

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Αραμπατζής, Αργυρίου, Μπουγαΐδης (44’ λ.τ. Κοντοές), Δέλλας, Λαγός, Ρίκκα, Βάργκας, Σιαλμάς, Κάρλος (46’ Γκερέιρο), Κλωναρίδης (71’ Καφές), Λυμπερόπουλος

Στον πάγκο έμειναν οι: Κωνσταντόπουλος, Καράμπελας, Μπέλεκ, Τσίτας

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αρετόπουλος (Τρικάλων)
ΒΟΗΘΟΙ: Καρατζίκας (Αθηνών), Τρύφων (Δράμας)

ΓΗΠΕΔΟ: Παγκρήτιο

πηγή: sportfm.gr

Του το χρώσταγε…!!

Του το χρώσταγε…
Ο Ηλίας Σολάκης, χαρακτηρίστηκε μοιραίος σε αρκετά παιχνίδια του Αστέρα Τρίπολης, όμως ήταν αυτός που στις καθυστερήσεις λύτρωσε την ομάδα του και χάρισε τη νίκη απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα με σκορ 2-1. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν μόλις στο 3’ με τέρμα του Ράγιος και οι Ηπειρώτες ισοφάρισαν με τον Μπεσέρα. Τρία δοκάρια για την ομάδα του Τσιώλη (δύο με τον Ουσέρο και ένα με τον Έγκον), η οποία είχε και σωρεία χαμένων ευκαιριών. Πέναλτι ζητάνε οι Γιαννιώτες σε ανατροπή του Ζαραδούκα από τον Αργυρόπουλο.



Τις διαθέσεις του από νωρίς έδειξε ο Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο 3’ με τέρμα του Ράγιος. Από εκεί και πέρα δράση ανέλαβε ένας άλλος Ισπανός, ο Ουσέρο, ο οποίος αν και στάθηκε άτυχος σε τρεις περιπτώσεις (απόκρουση Κηπουρού και δύο συνεχόμενα δοκάρια), έδειξε γιατί ο Σάκης Τσιώλης ξεκινάει την ενδεκάδα από αυτόν. Οι Αρκάδες σε ένα επιθετικό κρεσέντο έφτασαν πολλές φορές κοντά στο δεύτερο τέρμα, αλλά αυτό δεν ήρθε.

Αντίθετα ήρθε αργότερα για τον ΠΑΣ, όταν ο Μπεσέρα, ο οποίος σε όλο το πρώτο μέρος ταλαιπωρούσε μαζί με τον Ζαραδούκα τον Αργυρόπουλο, έφτασε στο γκολ προσπαθώντας να κάνει σέντρα. Η μπάλα κόντραρε και στον νεαρό αμυντικό και κατέληξε στα δίχτυα του Χακόμπο κάνοντας το 1-1. Μάλιστα ο ΠΑΣ θα μπορούσε να έχει ισοφαρίσει νωρίτερα αν ο Στυλιάρας έδινε πέναλτι σε ανατροπή του Ζαραδούκα από τον Αργυρόπουλο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Σάκης Τσιώλης επέλεξε από νωρίς να αλλάξει πολλά πράγματα στην ομάδα του να περάσει τους Σολάκη και Μπακασέτα και να κάνει την ομάδα του επιθετική. Αυτό μπλόκαρε για τα καλά τους Αρκάδες και έδωσε την ευκαιρία στον ΠΑΣ να κερδίσει την μεσαία γραμμή και φυσικά χώρους για αντεπίθεση. Αυτές που έκανε δεν απείλησαν, ενώ από την άλλη πλευρά η είσοδος του Έγκον συμμάζεψε το κέντρο του Αστέρα.

Σειρά του Βραζιλιάνου ήταν να σημαδέψει δοκάρι του Κηπουρού, το τρίτο για στο παιχνίδι και να γλιτώσει για ακόμα μια φορά τον ΠΑΣ από γκολ. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη στιγμή του παιχνιδιού αφού η ασφυκτική πίεση των γηπεδούχων δεν καρποφορούσε. Στις καθυστερήσεις ο Αργυρόπουλος σέντραρε, ο δεινός σκόρερ που λέγεται Ηλίας Σολάκης, έπιασε ένα πολύ όμορφο γυριστό σουτ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΣ, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.




Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Χακόμπο, Αργυρόπουλος, Πουλίδο, Κουρμπέλης, Πιπίνης, Χουανίτο, Ουσέρο, Ράγιος, Φορμίκα (46’ Σολάκης), Χούλι (57’ Μπακασέτας), Περόνε (69’ Έγκον).

Στον πάγκο: Μπαντής, Λαδάκης, Αλβάρες, Μπαρτολίνι.

ΠΑΣ Γιάννινα (Άγγελος Αναστασιάδης): Κηπουρός, Πάντος, Πατσατσόγλου, Ντάσιος, Βάντερσον (32’ Μπακαγιόκο), Λίλα, Ζαραδούκας (74’ Μιχαήλ), Σκούφαλης (67’ Τζάνης), Μπεσέρα, Γεωργίου, Βίλα.

Στον πάγκο: Ταμπάσης, Οικονόμου, Κυριάκος, Γιάκος.

Διαιτητής: Στυλιάρας
Βοηθοί: Πάνου, Μαγιάνης

πηγή: sportfm.gr

Λονδρέζικος οδοστρωτήρας!!

Λονδρέζικος οδοστρωτήρας!
Ξέσπασμα που όμοιό του δύσκολα μπορεί να θυμηθεί κανείς πραγματοποίησε η Φούλαμ κόντρα στη Νιούκαστλ! Οι «cottagers» επικράτησαν με σκορ 5-2, σκοράροντας τέσσερις φορές σε 16 λεπτά απέναντι στην ομάδα του Πάρντιου που έμεινε στην απουσία των Σισέ και Μπα… Σπουδαία νίκη για Άστον Βίλα, απόδραση από το «Μπριτάνια» για Γουέστ Μπρομ, ακροβατεί η Μπλάκμπερν, «σεφτές» για Χιούζ στην ΚΠΡ!

Εύκολη επικράτηση της Σάντερλαντ επί της Σουόνσι.

Πρώτος Αμερικανός που κάνει χατ - τρικ στην Πρέμιερ Λιγκ, ο Ντέμπσεϊ!

Αναλυτικά η 22η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ:

Φούλαμ - Νιούκαστλ 5-2

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κλιντ Ντέμπεϊ, η Φούλαμ… διέλυσε με το εμφατικό 5-2 τη Νιούκαστλ στο «Κρέιβεν Κότατζ». Προηγήθηκαν οι φιλοξενούμενοι στο πρώτο μέρος, ωστόσο οι Λονδρέζοι με χατ-τρικ του Αμερικανού επιθετικού κατάφεραν να φτάσουν στη μεγάλη, από κάθε άποψη, νίκη! Διαβάστε περισσότερα.

Γουλβς - Άστον Βίλα 2-3

Από τον παράδεισο στην κόλαση και τούμπαλιν. Μια διαδρομή που δεν αρέσει σε κανέναν προπονητή, αλλά ο Άλεξ ΜακΛις, όσο κι αν αγχώθηκε στο «Μολινό», πανηγύρισε έξαλλα και γιόρτασε με χαρά τα 53α γενέθλιά του! Η Άστον Βίλα επικράτησε 3-2 της Γουλβς που έμεινε με δέκα για το τελευταίο 15λεπτο, σε ένα ματς με δύο ανατροπές! Διαβάστε περισσότερα.

Στόουκ - Γουέστ Μπρομ 1-2

Στο «Μπριτάνια», η Γουέστ Μπρομ έβαλε τέλος στην περίοδο ντεφορμαρίσματος που διένυε και ύψωσε το ανάστημά της απέναντι στη Στόουκ! Η ομάδα του Ρόι Χότζον έφυγε νικήτρια με σκορ 2-1 από μια από ζόρικη έδρα, με τους «πότερς» να ηττούνται από τους «baggies» για πρώτη φορά μετά από δέκα σερί ματς μπροστά στο κοινό τους! Διαβάστε περισσότερα.

Έβερτον - Μπλάκμπερν 1-1

Καμία από τις δύο ομάδες που κονταροχτυπήθηκαν στο «Γκούντισον Παρκ» δεν πέτυχε τον στόχο της με το τελικό 1-1! Η Έβερτον προσπάθησε αλλά απέτυχε να βρεθεί στην πρώτη δεκάδα του βαθμολογικού πίνακα της Πρέμιερ Λιγκ, ενώ η Μπλάκμπερν, ακόμη κι αν πήρε έναν βαθμό, υποχώρησε ξανά στην επικίνδυνη ζώνη του πρωταθλήματος! Διαβάστε περισσότερα.

ΚΠΡ - Γουίγκαν 3-1

Βαθιά βαθμολογική ανάσα πήρε η ΚΠΡ! Η ομάδα του Μαρκ Χιουζ επικράτησε 3-1 της Γουίγκαν στο «Λόφτους Ρόουντ», με τον Ουαλό τεχνικό να κάνει… σεφτέ στις νίκες στον πάγκο των Λονδρέζων. Διαβάστε περισσότερα.

Σάντερλαντ - Σουόνσι 2-0

Με τέρματα των Σεσενιό και Γκάρντνερ, η Σάντερλαντ επικράτησε με 2-0 της Σουόνσι και επέστρεψε άμεσα στις νίκες μετά το… διάλειμμα κόντρα στην Τσέλσι. Διαβάστε περισσότερα.

πηγή: england365.gr

Πλησιάζει ο ΑΠΟΕΛ!!

Πλησιάζει ο ΑΠΟΕΛ!
Από τα… μαλλιά άρπαξε ο ΑΠΟΕΛ την ευκαιρία που του έδωσε η Ανόρθωση με τη νίκη της στο ντέρμπι επί της Ομόνοιας και με το 1-0 επί του Άρη έφτασε στον ένα βαθμό από την κορυφή.

Στο δεύτερο ματς της 17ης αγωνιστικής του κυπριακού πρωταθλήματος η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς «καθάρισε» χάρη σε ένα τέρμα του Νεκτάριου Αλεξάνδρου στο 77’, με καρφωτή κεφαλιά, μετά από σέντρα του Πουρσαϊτίδη.

Έτσι, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν τους 36 βαθμούς, προσπερνώντας προσωρινά την ΑΕ Λεμεσού, που έχει 34 και ένα παιχνίδι λιγότερο και βρίσκονται μια ανάσα από Ανόρθωση και Ομόνοια που μοιράζονται την κορυφή.

ΑΡΗΣ: Κόβατς, Μάρκου, Κλιμπλ, Στεπάνοφ, Μπαρούν, Χαραλάμπους (57’Θεοφάνους), Κέρκεζ (85’Λουζέιρο), Λάζιτς, Ιονέσκου, Βασιλείου(81’Λόμπε), Γκονζάλες.

ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Πουρσαϊτίδης, Ολιβέιρα, Ζόρζε, Μποαβεντούρα, Χαραλαμπίδης (46’ Αλεξάνδρου), Πίντο (62’Σόουζα), Μοράις, Μαρσίνιο, Τρισκόσκι, Ατόρνο (62’Σολάρι).

H 17η αγωνιστική:

Σάββατο 21/1

Ομόνοια-Ανόρθωση 0-1
Παραλίμνι-Ερμής (αναβολή)

Άρης-ΑΠΟΕΛ 0-1
(77’ Αλεξάνδρου)

Κυριακή 22/1

Νέα Σαλαμίνα-Αναγέννηση Δερυνίας
ΑΛΚΗ-ΑΕΛ
Απόλλων Λεμεσού-Ολυμπιακός Λευκωσίας

Δευτέρα 23/1


Εθνικός Άχνας- ΑΕ Κιτίου


πηγή: sportfm.gr

«Πράσινος» περίπατος με 100άρα!!

«Πράσινος» περίπατος με 100άρα
Χωρίς να δυσκολευτεί σε κανένα σημείο του αγώνα και προσφέροντας θέαμα σε όσους βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του ΚΑΟΔ με 101-72, για την 15η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ των ανδρών. Οι «πράσινοι» παρότι αγωνίστηκαν χωρίς τον Διαμαντίδη -ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο και προτιμήθηκε να προφυλαχθεί- και παρόλο που βασικά στελέχη της ομάδας δεν είχαν τον συνηθισμένο χρόνο συμμετοχής, πήραν άνετα τη νίκη και έδειξαν να βρίσκονται σε καλή κατάσταση ενόψει της αναμέτρησης με την Γαλατασαράι για την δεύτερη αγωνιστική της Euroleague.

Όπλο των πρωταθλητών Ελλάδας το παιχνίδι τους στο ανοικτό γήπεδο καθώς έβγαλαν 16/17 αιφνιδιασμούς

Σε κέφια ο Λόγκαν που κάρφωσε πολλάκις την μπάλα στο αντίπαλο καλάθι και ήταν κορυφαίος των γηπεδούχων με 21 πόντους. Από κοντά και ο Νικ Καλάθης με 16 πόντους και 6 ασίστ. Όλοι οι "πράσινοι" σκόραραν, ενώ Σμιθ, Μάριτς και Τσαρτσαρής είχαν διψήφιο αριθμό πόντων.

Εμφανής η πρόθεση του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς να ξεκουράσει βασικούς παίκτες του, όπως ο Σάτο και ο Μπατίστ, που αγωνίστηκαν για λίγο.

Χαραλαμπίδης και Μισέλ ξεχώρισαν για λογαριασμό των φιλοξενούμενων.

Το ματς

Με τις δύο ομάδες να αναζητούν τα πατήματα τους στα πρώτα λεπτά και να συμβαδίζουν στο σκορ ξεκίνησε το δεκάλεπτο. Ο ΚΑΟΔ δημιούργησε πρόβλημα στους γηπεδούχους κοντά στο καλάθι τόσο στον τομέα των ριμπάουντ όσο και στο σκοράρισμα με τους Μισέλ και Μπάβτσιτς. Για αυτό και κατάφεραν να συμβαδίζουν στο σκορ με τους «πράσινους» για μεγάλο διάστημα (16-14). Κάπου εκεί πάτησαν γκάζι οι πρωταθλητές Ελλάδα και με επιμέρους 11-3 έφτασαν στο +10 (27-17).

Πιο σοβαρός εμφανίστηκε στο παρκέ στην δεύτερη περίοδο ο Παναθηναϊκός που ανέβασε στροφές. Οι «πράσινοι» πίεσαν στην άμυνα, κέρδισαν στην μάχη των ριμπάουντ και έτρεξαν στο ανοικτό γήπεδο με τον Λόγκαν να προσφέρει θέαμα με τα καρφώματα του σε όσους βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ. Ακόμα και με 16 προηγήθηκαν οι παίκτες του Ομπράντοβιτς (49-33). Από τα 6,75μ. προσπάθησαν να απαντήσουν οι Δραμινοί στο σόου του «τριφυλλιού» και το κατάφεραν σε μεγάλο ποσοστό με τον Χαραλαμπίδη να «πυροβολεί» κατά βούληση (4/5 τρίποντα) και τον Αθηναίου να μειώνει στην εκπνοή του πρώτου μέρους από την περιφέρεια σε 51-39.

Σε παρόμοιο ύφος συνεχίστηκε το παιχνίδι στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους. Με επιμέρους 9-3 του Παναθηναϊκού και δύο συνεχόμενα τρίποντα λίγο αργότερα από Λόγκαν και Περπέρογλου ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με +20 (66-46). Η συγκεκριμένη διαφορά προκάλεσε εφησυχασμό στους «πράσινους» οι οποίοι παράλληλα έχασαν την συγκέντρωσή τους και επέτρεψαν στους παίκτες του Γιώργου Καλαφατάκη να τρέξουν σερί 11-0 και να μειώσουν στους εννέα (66-57). Τον Ρομέιν Σάτο έριξε για πρώτη φορά στο ματς σε εκείνο το σημείο ο «Ζοτς» βλέποντας τα πράγματα να δυσκολεύουν για την ομάδα του. Τελικά ο Κεντροαφρικανός και ο Σμιθ ήταν εκείνοι που ξαναέδωσαν στο «τριφύλλι» διψήφιο προβάδισμα (76-53).

Πάρτι έκανε στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός ξεκινώντας με ένα σερί 8-0 έκανε το 80-61 ενώ από εκεί και έπειτα οι παίκτες του Ομπράντοβιτς σκόραραν κατά βούληση. Η διαφορά υπέρ των «πράσινων» αύξανε διαρκώς με τον Νικ Καλάθη να είναι σε κέφια. Μάλιστα οι γηπεδούχοι στο τελευταίο λεπτό κατάφεραν να ξεπεράσουν την 100άρα και να φτάσουν στο +31 (101-70). Μείωσε ο Αθηναίου ο οποίος διαμόρφωσε και το τελικό 101-72.

Τα δεκάλεπτα: 27-17, 51-39, 70-57, 101-72

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 12, Περπέρογλου 5 (1), Μπατίστ 4, Λόγκαν 21 (1), Σάτο 5, Τσαρτσαρής 12 (2), Βουγιούκας 4, Καλάθης 16 (6 ασίστ), Κυρίτσης 2, Σμιθ 11 (2), Καϊμακόγλου 2, Γιασικεβίτσιους 7 (1).

ΚΑΟΔ (Καλαφατάκης): Χαντ, Χαραλαμπίδης 19 (5 τρίποντα, 12 ασίστ), Αθηναίου 12 (2), Ιωακειμίδης, Μισέλ 22 (14 ριμπάουντ), Χούμας, Κιτσούλης 1, Τσέρανιτς 2, Ζάρας, Μπάβτσιτς 16 (1), Κακαρούδης, Μπένας.

πηγή: sportfm.gr

Πρώτη με Κυριάκο η Σάλκε! (ΒΙΝΤΕΟ)

O Kυριάκος Παπαδόπουλος σκόραρε για 2η σερί αγωνιστική στην Bundesliga και η Σάλκε νίκησε 3-1 της Στουτγκάρδης για τη 18η αγωνιστική, πιάνοντας στην κορυφή την Μπάγερν Μονάχου, που χθες έχασε από την Γκλάντμπαχ με 3-1 στην πρεμιέρα του δευτέρου γύρου.
Πρώτη με Κυριάκο η Σάλκε! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Μάτιπ στο 3’ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, ενώ ο νεαρός Έλληνας αμυντικός με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ του Ντράξλερ διπλασίασε τα τέρματα τη ομάδας του στο 58’.
Ο δημιουργός του δευτέρου γκολ έγινε σκόρερ στο 80’ δίνοντας πανηγυρικό τόνο στη νίκη των «βασιλικών μπλε», που έφτασαν τους 37 βαθμούς, όσους έχουν και οι Βαυαροί. Το γκολ του Οκαζάκι στο 87’ δεν κατάφερε παρά να μετριάσει το κακό για τη Στουτγκάρδη, που παραμένει στη μέση της βαθμολογίας.
Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια δεν εντυπωσίασε στο ντεμπούτο του με τη Βόλφσμπουργκ (αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο από τον Φέλιξ Μάγκατ), αλλά οι «λύκοι» πήραν βαθιά βαθμολογική ανάσα νικώντας με 1-0 την Κολωνία.
Η Νυρεμβέργη απομακρύνθηκε επίσης από την επικίνδυνη ζώνη μετά το 2-0 επί της Χέρτα, ενώ Χόφενχαϊμ και Ανόβερο «κόλλησαν» στο 0-0 μένοντας αμφότερες σε απόσταση βολής από τις ευρωπαϊκές θέσεις.
Στο ντέρμπι των ουραγών, η Φράιμπουργκ επικράτησε της Άουγκσμπουργκ με 1-0 χάρη σε κεφαλιά του Γκίντερ στο 88’. Αυτή ήταν για τη Φράιμπουργκ η πρώτη της νίκη μετά τις 5 Νοεμβρίου.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής:
Παρασκευή 20/1
Γκλάντμπαχ-Μπάγερν Μονάχου 3-1
(11’ Ρόις, 41’, 72’ Χέρμαν-76’ Σβαϊνστάιγκερ)
Σάββατο 21/1 (16:30)
Νυρεμβέργη-Χέρτα Βερολίνου 2-0
(43’ Έσβαϊν, 85’ Μαρό)
Σάλκε-Στουτγάρδη 3-1
(3’ Μάτιπ, 58’ Παπαδόπουλος, 80’ Ντράξλερ)
Φράιμπουργκ-Άουγκσμπουργκ 1-0
(88’ Γκίντερ)
Χόφενχαϊμ-Ανόβερο 0-0
Βόλφσμπουργκ-Κολωνία 1-0
(78’ Πόλτερ)
Καϊζερσλάουτερν-Βέρντερ Βρέμης 19:30
Κυριακή 22/1
Αμβούργο-Ντόρτμουντ (16:30)
Λεβερκούζεν-Μάιντς (18:30)
Πηγή: sport-fm.gr

"Ανεξήγητο γιατί δεν πήρα ευκαιρίες από Πρόμπιερζ"

Ο Νόε Ακόστα πραγματοποίησε στο πρώτο ημίχρονο στη Λιβαδειά μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του με τη φανέλα του Αρη  και σε δηλώσεις του στην κάμερα της Nova μίλησε για την σχέση του με τον πρώην προπονητή των Κίτρινων αλλά και για τη συνέχεια.
"Ανεξήγητο γιατί δεν πήρα ευκαιρίες από Πρόμπιερζ"

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Νόε Ακόστα:
« Εγώ το διάστημα το οποίο δεν αγωνιζόμουν, δούλευα πάρα πολύ σκληρά, ώστε να είμαι έτοιμος όταν θα μου δινόταν η ευκαιρία και αυτό φάνηκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Παρ΄ όλα αυτά είμαι στενοχωρημένος, παρ΄ ότι γύρισα στην ενδεκάδα, διότι δεν καταφέραμε στη Λιβαδειά να πάρουμε τους τρεις βαθμούς που ήταν ο στόχος που είχαμε για εκείνο το παιχνίδι».
Η συνέχεια ήταν αφιερωμένη στον Πρόμπιερζ: «Δεν έχω ακόμη ξεκαθαρίσει στο μυαλό μου τι ακριβώς είχε γίνει εκείνη την περίοδο. Δεν έχω ακόμη εξηγήσει τη συμπεριφορά του προηγούμενου προπονητή προς το πρόσωπό μου. Απ΄ την αρχή υπήρχε μια περίεργη συμπεριφορά την οποία δεν μπορούσα να εξηγήσω. Δεν έπαιρνα ευκαιρίες, παρ΄ όλα αυτά εγώ συνέχιζα να δουλεύω, αλλά οι ευκαιρίες δεν έρχονταν. Τώρα υπάρχει νέος προπονητής ο οποίος μου έδωσε την ευκαιρία και θα προσπαθήσω να την αρπάξω. Ο κ. Πρόμπιερζ είναι πλέον παρελθόν για την ομάδα κι εγώ θα πρέπει να κοιτάξω να προσφέρω όποτε καλούμαι από τον νέο προπονητή».
Και κατέληξε: «Το θέμα δεν είχε να κάνει με δικαιοσύνη μόνο ως προς τα πρόσωπό μου. Απ΄ την πρώτη στιγμή που ήρθε ο κ. Πρόμπιερζ στην ομάδα, έβγαλε στην άκρη ορισμένους ποδοσφαιριστές, χωρίς καλά- καλά να μας γνωρίζει. Θεωρώ πως ένας προπονητής όταν έρχεται πρέπει να δίνει ένα κίνητρο προς όλους τους ποδοσφαιριστές, ώστε ν΄ αρχίζουν όλοι από μια νέα αφετηρία. Ο κ. Πρόμπιερζ δεν το έκανε και πιστεύω πως όλ΄ αυτά σιγά- σιγά, στη πορεία, τα βρήκε μπροστά του».
Για το ματς με τη Δόξα Δράμας: « Αν κοιτάξουμε τα τρία, τέσσερα τελευταία παιχνίδια της Δόξας, θα διαπιστώσουμε ότι πραγματοποιεί καλές εμφανίσεις, παίζοντας με τους τρεις πρωτοπόρους της βαθμολογίας. Οι δύο δεν κατάφεραν να την κερδίσουν και ο ένας την κέρδισε με πολύ μεγάλη δυσκολία. Επομένως νομίζω πως θα είναι ένα δύσκολο και σκληρό παιχνίδι».
Για το εάν περιμένει μαζική άμυνα από τη Δόξα: « Πιστεύω πως ναι! Η ομάδα της Δράμας τις τελευταίες τρεις αγωνιστικές έπαιξε με αυτόν τον τρόπο, με μαζική άμυνα και δεν της βγήκε κι άσχημα, καθώς πήρε κάποια αποτελέσματα. Επομένως, θεωρώ πως θα συνεχίσει να αγωνίζεται έτσι. Από εμάς χρειάζεται, ηρεμία, ψυχραιμία, ώστε να μπορέσουμε να διασπάσουμε αυτή την άμυνα και να πάρουμε το αποτέλεσμα».
Οι εντυπώσεις από τον Μανουέλ Μασάδο: « Η συμπεριφορά του μέχρι τώρα, είναι πάρα πολύ καλή προς όλους τους ποδοσφαιριστές. Αυτό το οποίο χρειάζεται είναι να έρθουν και τα αποτελέσματα, ώστε να αντανακλώνται και μέσα στον αγωνιστικό χώρο αυτά που προσπαθεί να μας μάθει».

«Ευχάριστη η εμπειρία στον πάγκο του Αρη»

Ο Μανουέλ Μασάδο σε δηλώσεις του στην κάμερα της Nova αναφέρθηκε στο περιστατικό με τον Κατίδη, στο ντεμπούτο του στη Λιβαδειά αλλά και στην αυριανή αναμέτρηση με τη Δόξα Δράμας.

«Ευχάριστη η εμπειρία στον πάγκο του Αρη»
Αναλυτικά οι δηλώσεις του νέου τεχνικού του ΑΡΗ:
Για το περιστατικό με τον Κατίδη στον αγώνα με τον Λεβαδειακό:« Εχω πει από την πρώτη στιγμή ότι είμαι ένας άνθρωπος πάρα πολύ ήρεμος. Αυτό πηγάζει από το ότι θεωρώ πως στο ποδόσφαιρο, χρειάζονται ψύχραιμες αποφάσεις και όχι εν βρασμώ. Αυτή είναι η δικιά μου νοοτροπία και από εκεί και πέρα μη ξεχνάτε πως το συγκεκριμένο περιστατικό έτυχε σ΄ ένα παιδί πολύ νεαρής ηλικίας και επομένως ο χειρισμός έπρεπε να είναι διαφορετικός απ΄ ότι αν ήταν κάποιος μεγαλύτερος».
Για το ντεμπούτο του στη Λιβαδειά: « Ηταν ευχάριστη η πρώτη μου εμπειρία στον πάγκο του ΑΡΗ και κυρίως στο ελληνικό ποδόσφαιρο το οποίο το ζείτε με μεγάλη ένταση, τόσο οι ποδοσφαιριστές, όσο και οι φίλαθλοι. Μου άρεσε πάρα πολύ η συγκεκριμένη εμπειρία. Μεγάλη ζωντάνια, δυνατό ποδόσφαιρο!»
Για τα συμπεράσματά του από την ομάδα και οι τομείς που χρήζουν βελτίωσης: « Αυτό το οποίο θα προσπαθήσω κυρίως να αλλάξω, είναι η οργάνωση μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Χρειαζόμαστε λίγο παραπάνω τάξη. Εχω πίστη στις ικανότητες των ποδοσφαιριστών, αλλά είμαστε ανοργάνωτοι μέσα στο γήπεδο. Αυτό θέλω ν΄ αλλάξω και θα προσπαθήσω να πάρω το 100% του κάθε ποδοσφαιριστή, ώστε να δουλέψουμε όλοι σε μια κοινή πορεία».
Για το παιχνίδι με τη Δόξα Δράμας: « Είδα ένα μέρος από το παιχνίδι που δώσανε με τον Παναθηναϊκό και διαπίστωσα πολύ καλή οργάνωση μέσα στον αγωνιστικό χώρο, καλή αμυντική συμπεριφορά και βλέποντας τα αποτελέσματα με τους άλλους δύο που προπορεύονται στο πρωτάθλημα, περιμένω ένα δύσκολο παιχνίδι».
Για την πιθανότητα ενίσχυσης του ΑΡΗ: « Όπως καταλαβαίνετε οι προπονητές πάντα θέλουμε το κάτι παραπάνω. Από κει και πέρα όμως, εγώ όσο περνάνε οι μέρες, γνωρίζω καλύτερα το υλικό, γνωρίζω καλύτερα τα ατομικά ποιοτικά χαρακτηριστικά των παικτών. Είμαστε εδώ για να προσπαθήσουμε να τους διευκολύνουμε με τον οποιονδήποτε τρόπο. Οσον αφορά την ενίσχυση της ομάδας, αν είχα κάτι κατά νου θα το συζητούσα απ΄ ευθείας και μόνο με τη διοίκηση».
Ο προπονητής των κιτρίνων, διέψευσε εξάλλου τη φημολογία που αναπτύχθηκε για ποδοσφαιριστές από την Γκιμαράες και πιο συγκεκριμένα για τον Ταρζίνιο, λέγοντας χαρακτηριστικά: « Ο ΑΡΗΣ έχει πέντε- έξι ποιοτικούς ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά με τον συγκεκριμένο. Επομένως δεν υπάρχει λόγος να έρθει».

Αυτή τη φορά δεν χωράνε λάθη!!

Ο ΠΑΟΚ πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις του στην UEFA, να καλύψει οφειλές σε παίκτες και εφορία και παράλληλα να ενισχύσει το έμψυχο δυναμικό του. Αν μη τι άλλο δύσκολος συνδυασμός... Γράφει ο Κώστας Πετρωτός.
Αυτή τη φορά δεν χωράνε λάθη

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η πρόσφατη τιμωρία με αναστολή του ΠΑΟΚ από την Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA ήταν ένα ταρακούνημα για όλους όσοι βρίσκονται στη διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και μάλιστα άλλαξε άρδην τον τρόπο σκέψης τους για το πώς πρέπει να διαχειρίζονται θέματα που αφορούν το παρόν και το μέλλον του συλλόγου.
Μόνο τυχαίες δεν είναι οι πολύ συχνές, πλέον, συνεδριάσεις του δ.σ., στις οποίες παραβρίσκεται ο Άλκης Μαυροφρύδης για να δίνει αναλυτικές αναφορές για την πορεία των οικονομικών ζητημάτων. Ουσιαστικά, ο υπεύθυνος επί των οικονομικών δίνει το γενικό πρόσταγμα για το τι πρέπει και τι μπορεί να γίνει σε όλους τους τομείς, ακόμη και στο αγωνιστικό.
Από την άλλη πλευρά, όμως, είναι δεδομένες, ΚΑΙ η ανάγκη ενίσχυσης του ρόστερ προκειμένου ο ΠΑΟΚ να καλύψει όλες τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του ΚΑΙ η λαχτάρα του κόσμου να δει νέα πρόσωπα στην Τούμπα που θα ανανεώσουν το ενδιαφέρον του. Γι' αυτό και οι σκέψεις για μεταγραφική ενίχυση δεν έπαψαν ποτέ να υπάρχουν.
Ο γρίφος που οφείλει να λύσει η ΠΑΕ
Δημιουργείται, λοιπόν, το ερώτημα μέχρι που φθάνει το... πάπλωμα για τον ΠΑΟΚ στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο; Πόσα χρήματα είναι σε θέση να διαθέσει και ποιους παίκτες μπορεί να πάρει, χωρίς όμως να βγει εκτός... προϋπολογισμού UEFA;
Οι εκτιμήσεις των ανθρώπων του ΠΑΟΚ κάνουν λόγο για ένα ποσό μάξιμουμ 400.000 ευρώ (μαζί με τα χρήματα που θα πάνε στην εφορία) που η ΠΑΕ μπορεί να διαθέσει για την απόκτηση ενός ή παραπάνω παικτών. Κι αυτό, έχοντας προϋπολογίσει, "σίγουρα" και όχι υποθετικά (π.χ. πιθανή πρόκριση στους "16" του Europa League) έσοδα. Υπάρχουν, όμως, και ορισμένες άλλες παράμετροι που μπορούν να αλλάξουν κάπως τα δεδομένα. Για παράδειγμα, το να αποχωρήσει κάποιος ακόμη ποδοσφαιριστής ή να προκύψει συμφωνία με την Πόρτο για διακανονισμό στα χρήματα που θα της δοθούν από την πώληση του Βιεϊρίνια).
Όλα τα παραπάνω δημιουργούν την ανάγκη για πολύ προσεκτικές κινήσεις και σε καμία περίπτωση δεν αφήνουν το περιθώριο για χαλαρότητα. Καμία κίνηση δεν μπορεί να γίνει αν, έστω και στο 1%, υπάρχει αμφιβολία ότι μπορεί να προκληθεί πρόβλημα με την αδειοδότηση από την UEFA.
Η δική μου πληροφόρηση λέει ότι, με πρώτους κα καλύτερους, τους Ζαγοράκη και Βρύζα, η διοίκηση της ΠΑΕ έχει αισθανθεί πλήρως τις ευθύνες που της ανολογούν και δεν θα γίνει το παραμικρό λάθος. Καλό, όμως, είναι να γνωρίζει και ο κόσμος του ΠΑΟΚ τι ακριβώς συμβαίνει για να μην ονειρεύεται μπαράζ μεταγραφών.
Πηγή: olapaok.gr

Το παιχνίδι της μοίρας στον Βαλέρι!!

Στις 18 Ιανουαρίου 1961 ο Σοβιετικός πρωταθλητής του άλματος σε ύψος, ο Βαλέρι Μπρούμελ καταρρίπτει το παγκόσμιο ρεκόρ με επίδοση 2.23. Γράφει ο Τάσος Παπαχρήστος.

Το παιχνίδι της μοίρας στον Βαλέρι
Ένα μεγάλο ρεκόρ για την εποχή του, το οποίο μάλιστα βελτίωσε μέχρι το ύψος των 2.28.
Χρυσός Ολυμπιονίκης το 1964 στο Τόκιο, ασημένιος το 1960 στη Ρώμη.
Ωστόσο το τέλος της αθλητικής του καριέρας ήταν τραγικό.
Στις 4 Οκτωβρίου 1965 πήγε μια βόλτα με την πρωταθλήτρια ταχύτητας στις μοτοσικλέτες, την Ταμάρα Γκολίκοβα.
Καθισμένος στη σέλα πίσω της, είδε τη μηχανή να γλιστράει και το ζευγάρι να …χύνεται στην άσφαλτο.
Η Ταμάρα δεν έπαθε ούτε γρατζουνιά. Ο ίδιος έσπασε το πόδι του, που σχεδόν αποκόπηκε από το γόνατο και κάτω ενώ υπέστη μεγάλες φθορές σε ολόκληρο το κορμί.
Επί έξη μήνες ο Βαλέρι έμεινε σε νοσοκομείο με το μυαλό του να κινείται συνεχώς στην επιστροφή του στους αγώνες στίβου.
Η γυναίκα του τον εγκατέλειψε ζητώντας διαζύγιο επειδή θεώρησε την Ταμάρα ως ερωμένη του.
Ο Βαλέρι υποβλήθηκε συνολικά σε 20 εγχειρήσεις αλλά αν και έσωσε το πόδι του, ποτέ δεν έγινε όπως πρώτα.
Χάρις στην ισχυρή του θέληση επέστρεψε στους στίβους για έναν και μοναδικό αγώνα.
Το 1970 λοιπόν υπερέβη στη Μόσχα τα 2.06 και είπε αντίο στη καριέρα του.
Έφυγε από τη ζωή στις 26 Ιανουαρίου 2003 σε ηλικία 60 χρονών με το ποτό να αποτελεί το τελευταίο του διάστημα, τον πλέον αγαπημένο του σύντροφο.
Πηγή: Sentragoal.gr

Ο Σκαριόλο, ο Σκαριόλο είναι ο νέος της εποχής!!!

Α! τον  φουκαρά τον Σκαριόλο. Ούτε που κατάλαβε τι έγινε. Γράφει ο Μιχάλης Λεάνης.

Ο Σκαριόλο, ο Σκαριόλο είναι ο νέος της εποχής!!
Την έπαθε σαν κι αυτούς που οδηγούν άνετοι και ωραίοι , ρίχνουν και καμιά ματιά να δουν αν τους καμαρώνουν οι γύρω, συγχρόνως μιλάνε στο κινητό με στιλ αφαιρούνται για ένα δευτερόλεπτο και πριν επανέλθουν έχουν στουκάρει στο μπροστινό αυτοκίνητο!Πάρε κάτω τον προφυλακτήρα , τα φανάρια , την μάσκα θρύψαλα και από το ψυγείο να τρέχουν τα νερά ποτάμι.
Όταν κρατάς τιμόνι και οδηγάς θέλει προσοχή. Όταν οδηγάς ομάδα με αντίπαλο τον Ομπράντοβιτς εκτός από προσοχή θέλει και προσευχή!Αν ο Ιταλός τις ποσότητες ζελέ τις έβαζε σε μυαλό και τακτική διόλου απίθανο να είχε καλύτερη τύχη απέναντι στον πρωταθλητή Ευρώπης. Αλλά τον έφαγαν τα λούσα ο ναρκισσισμός.
Από την πρώτη περίοδο χάθηκε το ματσάκι. Όταν οι Πράσινοι ξεκίνησαν με άμυνα τανάλια και έκλεισαν ταμείο στο πρώτο δεκάλεπτο με 10-24 δηλαδή 14 ποντάκια κέρδος. Η προιστορία λέει ότι σε ανάλογες περιπτώσεις το κηδειόχαρτο με το όνομα σου ήδη τυπώνεται.Έτσι και έγινε. Στη Βου περίοδο όπως θα έλεγε και ο μεγάλος Γιώργος Ζαμπέτας, τον αποχαιρέτησαν οι στενοί συγγενείς και οι φίλοι.
Η διαφορά είχε εκτοξευτεί στους 20 πόντους (23-43) εύκολα αβίαστα, αβάδιστα.Μόνο αν ανήκεις στην αίρεση Αγιουρβέντα Γκουρού Μαχαρίσι με προστάτη και οδηγό τον Γιώργο Αυτιά μπορείς να πιστεύεις ακόμα στην ανατροπή.
Έργο Ομπράντοβιτς!! Όπως το Million Dollar Baby ή το Gran Torino είναι έργα Κλιντ Ισγουντ και οι ηθοποιοί απλά ερμηνεύουν τους ρόλους που τους οδηγούν στα Όσκαρ το ίδιο ακριβώς ισχύει για κάθε μπασκετική επιτυχία του Παναθηναϊκού.Αναρωτιέμαι πόσο ψηλά θα μπορούσε να φτάσει ο Παναθηναϊκός χωρίς τον Ζέλικο. Η ομάδα υπάρχει , ζει και αναπνέει χάρη σ’ αυτόν. Κακά τα ψέματα.
Το παιχνίδι με την Αρμάνι επιβεβαίωσε το θεώρημα του Ζέλικο. Η ομάδα χωρίς αυτούς που φεύγουν θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί αλλά κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι οι παίκτες θα πρωταγωνιστούν χωρίς τον Ομπράντοβιτς στον πάγκο.Αυτή η μαγική ικανότητα του Σέρβου να διαβάζει το ταλέντο και να ερμηνεύει τις αρετές κάθε παίκτη χωριστά δίνοντας του τον σωστό ρόλο , τοποθετώντας στο σωστό ράφι , παραμένει μοναδική.
Παρατηρούσα τον Φώτση να παιδεύεται να εκφραστεί αγωνιστικά , να ταλαιπωρείται αφάνταστα για ένα ελεύθερο σουτ . Να κουράζεται να ιδρώνει για να ερμηνεύσει τον ρόλο του. Και θυμόμουν πόσο εύκολα και απλά ήταν όλα αυτά όταν ακόμα φορούσε την πράσινη φανέλα.Το ένστικτο και η σοφία του Ομπράντοβιτς μεταμόρφωσε σε παίκτη πρώτης γραμμής τον Μπατίστ( φέρτε στο μυαλό σας την πρώτη του χρονιά), έχρισε απαραίτητο τον Τσαρτσαρή , καθιέρωσε τον Περπέρογλου αλλά και τον Καιμακόγλου.
Οι οδηγίες του ωρίμασαν σε χρόνο ρεκόρ τον Καλάθη κατασκεύασαν το νέο μοντέλο Βουγιούκας Turbo , έδωσαν κίνηση, αρμονία και ουσία στον Σάτο.Όποιοι δεν αντιλαμβάνονται σε βάθος την συμβολή του Ομπράντοβιτς στην υπόθεση «ομάδα Παναθηναϊκός» εθελοτυφλούν. Οπότε καλύτερα να ασχοληθούν με τις όντως ενδιαφέρουσες στιλιστικές προτιμήσεις του Σκαριόλο!
Πηγή: superbasket.gr

Επανάσταση: Η ισχύς εν τη ενώσει!!

Το μανιφέστο του Μιχάλη Τροχανά για τη «θεσμική επανάσταση» της ΑΕΚ είναι πανεύκολο να απορριφθεί πριν καν διαβαστεί. Γράφει ο Βαγγέλης Μπραουδάκης.

Επανάσταση: Η ισχύς εν τη ενώσει!
Ο συντάκτης του δεν είναι και ο πλέον αγαπητός στις «κιτρινόμαυρες» μάζες, για ένα μεγάλο κομμάτι αυτών είναι δυσνόητη η γραφή του, δεν αναγνωρίζεται ως «Νέστορας» και τούτη την εποχή, περισσότερο από άλλοτε, τα πολλά λόγια και τα σύνθετα νοήματα κουράζουν τον ήδη αποκαμωμένο και απογοητευμένο πολίτη
Ωστόσο, ποιος από σας (μας) θα διαφωνούσε αν διάβαζε μόνο αυτό: «Δεν είμαστε Ελληνες όταν ψηφίζουμε αρχηγούς και κόμματα στις εκλογές και κυβερνιέται η χώρα μας από το ΔΙΚΤΥΟ -του βαθέως κατεστημένου- της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Δεν είμαστε Ελληνες όταν η Ευρώπη που οφείλει σε μας, την ιστορία μας και τη μυθολογία μας, ακόμη και το όνομά της, ζητάει τώρα να μας πάρει πότε την Ακρόπολη, πότε τα νησιά μας και πότε όλες τις μεγάλες κρατικές επιχειρήσεις μας για μια χούφτα ευρώ.
Και τέλος, δεν είμαστε σύγχρονοι και εξελιγμένοι Ελληνες αν δεν σκοτώσουμε οριστικά και παντού το τέρας της αυτοκαταστροφικής μανίας που χιλιάδες χρόνια μας καθιστά παιχνιδάκια των άλλων, διότι ποτέ δεν μπορέσαμε ούτε μπορούμε να μονιάσουμε και να δημιουργήσουμε ομαδικά»
Ποιος θα διαφωνούσε στο ότι όλα τα μεγάλα σύνολα περιλαμβάνουν μια ΕΓΓΥΗΤΡΙΑ ΔΥΝΑΜΗ για να πορεύονται σταθερά στο χρόνο. Ακόμη και το ίδιο το Σύμπαν τη διαθέτει. Είναι οι νόμοι της βαρύτητας και η καμπύλωση του χώρου προς μια από τις διαστάσεις του, το χρόνο. Ισως είναι οι απόλυτες άχρονες αρχές του Roger Penrose (80χρονος Αγγλος σερ, καθηγητής μαθηματικών, φυσικής και κοσμολογίας, βραβευμένος μαζί με τον Στίβεν Χόκινγκ για τη συνεισφορά τους στην παγκόσμια κατανόηση της λειτουργίας του σύμπαντος)
Ποιος, εν τέλει, θα διαφωνούσε στο «η ισχύς εν τη ενώσει»; Διότι αυτό προσπαθεί ?ουτοπικά πιθανώς- να αναπλάσει ο Τροχανάς ως μοναδική βιώσιμη διέξοδο της ΑΕΚ που «βρίσκεται ατάκτως στοιβαγμένη στην μεθόριο και άπραγη αντικρίζει τον πέραν της οριογραμμής ανεξερεύνητο χώρο του αφανισμού»
Αν ανακατεύει θυρεούς και οικόσημα, τσιτάτα του Νίτσε και στίχους ποιητών, αν γράφει πομπωδώς για «Αγγέλους» και «Ανώτατες Επιτροπές Στρατηγικών Σχεδιασμών» ελάχιστη σημασία έχει. Πρωτεύει ο πυρήνας της πρότασής του που δεν είναι άλλος από το «ας Ενωθούμε». Ολοι όσοι εν ζωή ανακατεύτηκαν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στην ΑΕΚ κι όσοι είναι οπαδοί της. Διότι μόνο μέσω της Ενωσης θα προέλθει (αν προέλθει) σωτηρία
Και σωστά (πικρά, αλλά ορθά) τιτλοφορεί μια τέτοια Ενωση ως «επανάσταση»...
Πηγή: Goal

Το παστέλωσε ο Φάνης!!

Δύο γκολ πέτυχε ο Γκέκας στην πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα της Σάμσουνσπορ, χαρίζοντας μάλιστα στην ομάδα του την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα με 2-0.

Το παστέλωσε ο Φάνης
Ο Έλληνας επιθετικός αγωνίστηκε βασικός και στο 20ο λεπτό του αγώνα έκανε το 1-0. Στο 74ο λεπτό «χτύπησε» για δεύτερη φορά σφραγίζοντας τη νίκη για τους γηπεδούχους εναντίον της Ορντούσπορ, με 2-0.

πηγή: sportdog.gr