Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

«Πράσινος» περίπατος με 100άρα!!

«Πράσινος» περίπατος με 100άρα
Χωρίς να δυσκολευτεί σε κανένα σημείο του αγώνα και προσφέροντας θέαμα σε όσους βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του ΚΑΟΔ με 101-72, για την 15η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ των ανδρών. Οι «πράσινοι» παρότι αγωνίστηκαν χωρίς τον Διαμαντίδη -ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο και προτιμήθηκε να προφυλαχθεί- και παρόλο που βασικά στελέχη της ομάδας δεν είχαν τον συνηθισμένο χρόνο συμμετοχής, πήραν άνετα τη νίκη και έδειξαν να βρίσκονται σε καλή κατάσταση ενόψει της αναμέτρησης με την Γαλατασαράι για την δεύτερη αγωνιστική της Euroleague.

Όπλο των πρωταθλητών Ελλάδας το παιχνίδι τους στο ανοικτό γήπεδο καθώς έβγαλαν 16/17 αιφνιδιασμούς

Σε κέφια ο Λόγκαν που κάρφωσε πολλάκις την μπάλα στο αντίπαλο καλάθι και ήταν κορυφαίος των γηπεδούχων με 21 πόντους. Από κοντά και ο Νικ Καλάθης με 16 πόντους και 6 ασίστ. Όλοι οι "πράσινοι" σκόραραν, ενώ Σμιθ, Μάριτς και Τσαρτσαρής είχαν διψήφιο αριθμό πόντων.

Εμφανής η πρόθεση του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς να ξεκουράσει βασικούς παίκτες του, όπως ο Σάτο και ο Μπατίστ, που αγωνίστηκαν για λίγο.

Χαραλαμπίδης και Μισέλ ξεχώρισαν για λογαριασμό των φιλοξενούμενων.

Το ματς

Με τις δύο ομάδες να αναζητούν τα πατήματα τους στα πρώτα λεπτά και να συμβαδίζουν στο σκορ ξεκίνησε το δεκάλεπτο. Ο ΚΑΟΔ δημιούργησε πρόβλημα στους γηπεδούχους κοντά στο καλάθι τόσο στον τομέα των ριμπάουντ όσο και στο σκοράρισμα με τους Μισέλ και Μπάβτσιτς. Για αυτό και κατάφεραν να συμβαδίζουν στο σκορ με τους «πράσινους» για μεγάλο διάστημα (16-14). Κάπου εκεί πάτησαν γκάζι οι πρωταθλητές Ελλάδα και με επιμέρους 11-3 έφτασαν στο +10 (27-17).

Πιο σοβαρός εμφανίστηκε στο παρκέ στην δεύτερη περίοδο ο Παναθηναϊκός που ανέβασε στροφές. Οι «πράσινοι» πίεσαν στην άμυνα, κέρδισαν στην μάχη των ριμπάουντ και έτρεξαν στο ανοικτό γήπεδο με τον Λόγκαν να προσφέρει θέαμα με τα καρφώματα του σε όσους βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ. Ακόμα και με 16 προηγήθηκαν οι παίκτες του Ομπράντοβιτς (49-33). Από τα 6,75μ. προσπάθησαν να απαντήσουν οι Δραμινοί στο σόου του «τριφυλλιού» και το κατάφεραν σε μεγάλο ποσοστό με τον Χαραλαμπίδη να «πυροβολεί» κατά βούληση (4/5 τρίποντα) και τον Αθηναίου να μειώνει στην εκπνοή του πρώτου μέρους από την περιφέρεια σε 51-39.

Σε παρόμοιο ύφος συνεχίστηκε το παιχνίδι στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους. Με επιμέρους 9-3 του Παναθηναϊκού και δύο συνεχόμενα τρίποντα λίγο αργότερα από Λόγκαν και Περπέρογλου ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με +20 (66-46). Η συγκεκριμένη διαφορά προκάλεσε εφησυχασμό στους «πράσινους» οι οποίοι παράλληλα έχασαν την συγκέντρωσή τους και επέτρεψαν στους παίκτες του Γιώργου Καλαφατάκη να τρέξουν σερί 11-0 και να μειώσουν στους εννέα (66-57). Τον Ρομέιν Σάτο έριξε για πρώτη φορά στο ματς σε εκείνο το σημείο ο «Ζοτς» βλέποντας τα πράγματα να δυσκολεύουν για την ομάδα του. Τελικά ο Κεντροαφρικανός και ο Σμιθ ήταν εκείνοι που ξαναέδωσαν στο «τριφύλλι» διψήφιο προβάδισμα (76-53).

Πάρτι έκανε στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός ξεκινώντας με ένα σερί 8-0 έκανε το 80-61 ενώ από εκεί και έπειτα οι παίκτες του Ομπράντοβιτς σκόραραν κατά βούληση. Η διαφορά υπέρ των «πράσινων» αύξανε διαρκώς με τον Νικ Καλάθη να είναι σε κέφια. Μάλιστα οι γηπεδούχοι στο τελευταίο λεπτό κατάφεραν να ξεπεράσουν την 100άρα και να φτάσουν στο +31 (101-70). Μείωσε ο Αθηναίου ο οποίος διαμόρφωσε και το τελικό 101-72.

Τα δεκάλεπτα: 27-17, 51-39, 70-57, 101-72

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 12, Περπέρογλου 5 (1), Μπατίστ 4, Λόγκαν 21 (1), Σάτο 5, Τσαρτσαρής 12 (2), Βουγιούκας 4, Καλάθης 16 (6 ασίστ), Κυρίτσης 2, Σμιθ 11 (2), Καϊμακόγλου 2, Γιασικεβίτσιους 7 (1).

ΚΑΟΔ (Καλαφατάκης): Χαντ, Χαραλαμπίδης 19 (5 τρίποντα, 12 ασίστ), Αθηναίου 12 (2), Ιωακειμίδης, Μισέλ 22 (14 ριμπάουντ), Χούμας, Κιτσούλης 1, Τσέρανιτς 2, Ζάρας, Μπάβτσιτς 16 (1), Κακαρούδης, Μπένας.

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: