Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Αφεντικό!!

Καμία όρεξη γι’ αστεία -στο ποιος θα περάσει στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας- δεν είχε ο Ολυμπιακός! Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν επίδειξη δύναμης με τον Αστέρα Τρίπολης, καθαρίζοντάς τον για πλάκα με 4-0.

Αφεντικό!
Μήνυμα ότι δε… χαρίζει κάστανα σε καμία διοργάνωση έστειλε ξανά ο Ολυμπιακός!

Έστω και με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή τους, οι «ερυθρόλευκοι» εμφανίστηκαν σοβαροί με τον Αστέρα Τρίπολης και με το 4-0 μετέτρεψαν σε διαδικαστική τη ρεβάνς για την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Τα γκολ των Ντομίνγκες (17’, πεν.), Κάμπελ (35’), Μπονγκ (56’) και Ολαϊτάν (60’) υπέγραψαν την άνετη επικράτηση της ομάδας του Μίτσελ, που εκμεταλλεύτηκε άψογα και την αποβολή του Μπαράλες (44’) και προσέφερε ωραίο θέαμα στον κόσμο της.

Πώς έπαιξε

Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις -δεδομένων των απουσιών και της πρόθεσης για rotation- ήταν η ενδεκάδα που παρέταξε ο Μίτσελ. Ο Ισπανός επέλεξε να κρατήσει και τον Σαβιόλα στον πάγκο -εκεί όπου βρισκόταν για πρώτη φορά κι ο Πελέ. Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν, το 4-4-1-1 του Ολυμπιακού διαμορφώθηκε ως εξής:

Κάτω απ' τα δοκάρια ο Μέγιερι και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Χολέβας, Σιόβας, Μανωλάς και Παπάζογλου. Στα χαφ βρέθηκαν οι Εντινγκά-Μανιάτης, στα άκρα οι Βάις (αριστερά), Κάμπελ (δεξιά) κι ο Ντομίνγκες κινούνταν λίγο πίσω απ' τον προωθημένο Ολαϊτάν.

Το ματς

Αν ζητούσαν απ’ τον Μίτσελ να γράψει… εκ των προτέρων το σενάριο του παιχνιδιού, δύσκολα θα ‘χε γράψει κάτι πιο ιδανικό απ’ το πρώτο ημίχρονο του Ολυμπιακού. Χωρίς να φορτσάρουν ιδιαίτερα, οι «ερυθρόλευκοι» δεν χρειάστηκαν περισσότερα από 45 λεπτά για να δείξουν στον Αστέρα ποιος κάνει κουμάντο στην υπόθεση-πρόκριση. Αφού προειδοποίησαν λοιπόν με καλές ευκαιρίες των Ντομίνγκες και Βάις, στο 17’ είχαν ήδη εξαργυρώσει την ανωτερότητά τους.

Με πέναλτι που κέρδισε ο Σλοβάκος απ’ τον Τσαμπούρη κι εκτέλεσε εύστοχα ο Ντομίνγκες. Οι Πειραιώτες όμως δεν σταμάτησαν. Και κυρίως ο Χολέβας. Ο Γερμανός λοιπόν πρώτα βρέθηκε εκεί που έπρεπε για να σταματήσει τη μόνη ευκαιρία του Αστέρα (κεφαλιά του Ουσέρο). Κι έπειτα… προκάλεσε το λάθος του Ερνάντες, που έφερε το ευκολότερο γκολ στην καριέρα του Κάμπελ. Αυτό ήταν. Ο Ολυμπιακός είχε ήδη σκορ πρόκρισης. Κι ακόμα ευκολότερο έργο απ’ την ώρα που ο Μπαράλες αποβλήθηκε με δυο κίτρινες σε ισάριθμα λεπτά.

Έτσι, ο Μίτσελ μπορούσε να συνεχίσει απερίσπαστος το rotation. Και να το βλέπει ν’ αποδίδει ΚΑΙ αυτό, όταν ο Μπονγκ (που είχε αντικαταστήσει τον Σιόβα) κολάτσισε το γκολ που του σέρβιρε ο Μανιάτης. Θα ήταν… αγενέστατος, δε, και ο Ολαϊτάν, αν δεν έκανε το ίδιο στο νέο ολέθριο λάθος του Ερνάντεζ (έχασε την μπάλα απ’ τα χέρια) και δεν ξεχείλωνε ακόμα περισσότερο το σκορ. Τόσο πολύ, ώστε να επισπευστεί ακόμα περισσότερο και το ντεμπούτο του Πελέ.

Άλλωστε η παρουσία του Βραζιλιάνου (που έδειξε άνετος στις κινήσεις του, ζητούσε μπάλα και δεν έχανε ευκαιρία να δοκιμάσει το σεσημασμένο πόδι του) ήταν το μόνο που έμοιαζε να έχει ενδιαφέρον ως τη λήξη του αγώνα. Άντε και κάποιες ωραίες ατομικές ενέργειες ακόμα σαν του Ολαϊτάν. Που έφτιαξε μόνος -αλλά δεν πέτυχε τελικά- το δεύτερο προσωπικό του γκολ, που θα ‘κανε ακόμα πιο ενθαρρυντική την εμφάνισή του και ακόμα πιο εντυπωσιακή τη νίκη του Ολυμπιακού.


Στο Καραϊσκάκη ο Μοντέστο

Την ευκαιρία να δει απο κοντά την παλιά του ομάδα βρήκε ο Φρανσουά Μοντέστο. Ο Κορσικανός παίκτης βρέθηκε στο «Γ. Καραϊσκάκης» στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Αστέρα Τρίπολης.

Οι καλές σχέσεις που έχει ο Φρανσουά Μοντεστό με τον Ολυμπιακό, είναι γνωστές και ο παίκτης έχει εκφράσει στο παρελθόν το δέσιμό του με τον σύλλογο.

Ο αμυντικός της Μπαστιά πλέον, πήγε στο Φάληρο ώστε να παρακολουθήσει τον αγώνα Κυπέλλου μεταξύ των «ερυθρολεύκων» και της ομάδας της Τρίπολης.

Στο περιθώριο του αγώνα ο Γάλλος δεν παρέλειψε να μιλήσει με τους παλιούς του συμπαίκτες, όπως με τον Αριέλ Ιμπαγάσα και τον Νταβίντ Φουστέρ.




Οι συνθέσεις των ομάδων

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Μέγιερι, Χολέβας, Σιόβας (46’ Μπονγκ), Μανωλάς, Παπάζογλου, Εντινγκά, Μανιάτης (63’ Μασάντο), Βάις, Κάμπελ, Ντομίνγκες (70’ Πελέ), Ολαϊτάν

Στον πάγκο έμειναν οι: Κάρολ, Σαβιόλα, Βέργος, Βούρος

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Ερνάντεζ, Μουνάφο (72’ Καράσκο), Ουσέρο, Μπαράλες, Τσάμπουρης, Ζησόπουλος, Κάφα (65’ Σανκαρέ), Ουρτάδο (46’ Χουάνμα), Γκοϊάν, Κοντοές, Εντό.

Στον πάγκο έμειναν οι: Μπαντής, Σέτι, Γόγωνας, Κυριακόπουλος

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάνταλος (Καβάλας)
ΒΟΗΘΟΙ: Κωσταράς (Αιτ/νίας), Κούλα (Ξάνθης)

ΓΗΠΕΔΟ: «Γ. Καραϊσκάκης»
Πηγή: sport-fm.gr

Έμπλεξε για τα καλά ο Πανιώνιος!!

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος, έκανε ο Αιγινιακός που επικράτησε εντός έδρας (1-0) του Πανιωνίου. Χαμένο πέναλτι από τον Κολοβό στο 87ο λεπτό.

Έμπλεξε για τα καλά ο Πανιώνιος!
Θα χρειαστεί να ιδρώσει πολύ στη ρεβάνς της Νέας Σμύρνης ο Πανιώνιος, αν θέλει να προκριθεί στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι Νεοσμυρνιώτες ηττήθηκαν με σκορ 1-0 από τον Αιγινιακό, ο οποίος μετά τον ΠΑΣ Γιάννινα, ονειρεύεται να πετάξει εκτός θεσμού ακόμη μία ομάδα της Σούπερ Λίγκας.

Πάντως όλα θα κριθούν στην ρεβάνς που θα πραγματοποιηθεί στις 23 του μήνα στην Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο να έχει δύσκολο έργο όπως φαίνεται.

Το ματς:

Ο Πανιώνιος μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και στο 7' έκανε την πρώτη του ευκαιρία με το πολύ καλό σουτ του Δημήτρη Κολοβού έξω από την μεγάλη περιοχή του Αιγινιακού, να περνάει λίγο έξω από το δοκάρι του Τόλιου. Άμεση η απάντηση των γηπεδούχων, ένα λεπτό αργότερα, από τον Μιτόβ με το σουτ του τελευταίου να εξουδετερώνει με δυσκολία ο Παπαδόπουλος.

Ο Αιγινιακός δεν σταμάτησε και στο 15΄έκανε την δεύτερη αξιόλογη ευκαιρία του με τον Φαμπίνιο να έρχεται ως τρέιλερ στο γύρισμα του συμπαίκτη του και να σουτάρει άστοχα.

Το πρώτο 45λεπτό έκλεισε με τις δυο ομάδες να μην κάνουν καμία φάση, με τον Αιγινιακό να «πατάει» καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς όμως να καταφέρει να εκμεταλλευτεί την υπεροχή του.

Στο δεύτερο μισό το σκηνικό άλλαξε και ο Πανιώνιος ήταν πιο δραστήριος σε σχέση με το πρώτο. Το παιχνίδι αρκέστηκε πιο πολύ σε μονομαχίες κέντρου ανάμεσα στους 22 ποδοσφαιριστές.

Στο 65ο λεπτό ο Παναγιώτης Γιαζιτζόγλου με εκτέλεση πέναλτι έδωσε το προβάδισμα στον Αιγινιακό. Μετά το γκολ οι φιλοξενούμενοι αύξησαν την πίεση τους, με τον Καπάνταη να κερδίζει πέναλτι στο 87ο λεπτό.

Ο Κολοβός όμως έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει από τα 11 μέτρα καθώς τον νίκησε ο Τόλιος, ωστόσο ο Αιγινιακός δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα και στο 90+3΄παραλίγο να πετύχει και δεύτερο τέρμα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Πανιώνιος: (Κώστας Παναγόπουλος) Παπαδόπουλος, Πάνος, Κουλουχέρης, Λαμπρόπουλος, Κούρος, Ντούνης(61΄Μπούζας), Παντίδος(77΄Παναγιωτούδης), Καλτσάς, Λάσνικ, Κολοβός, Αραβίδης(73΄Καπάνταης)

Αιγινιακός: (Κώστας Νικολαΐδης) Τόλιος, Κιβρακίδης, Λιόλιος, Σαμαράς, Γιαζιτζόγλου, Φαμπίνιο, Πέντα, Χατζής, Μιτόβ(68΄Κουτσοσπύρος), Γκέσιος(84΄Γεωργίου), Δεμιρτζόγλου Πηγή: sport-fm.gr

Δεν έφτανε ο... σούπερ ΜακΚόλουμ!!

Η εξαιρετική εμφάνιση του Έρικ ΜακΚόλουμ στο ματς του Πανιωνίου με την Νίζνι Νόβγκοροντ στην πρεμιέρα του “Last 32” του Eurocup δεν ήταν αρκετή για να χαρίσει τη νίκη (89-75) στους «κυανέρυθρους».

Δεν έφτανε ο... σούπερ ΜακΚόλουμ
Δε συνδυάστηκε με νίκη του Πανιωνίου η πολύ καλή εμφάνιση του Έρικ ΜακΚόλουμ (31π.) στην αναμέτρηση με την Νίζνι Νόβγκοροντ. Οι «κυανέρυθροι» ηττήθηκαν στο κλειστό του Ελληνικού από την ρωσική ομάδα με 89-75, στο πρώτο τους παιχνίδι στην φάση των «32» του Eurocup.

Οι Νεοσμυρνιώτες πάλεψαν το ματς μέχρι και την τρίτη περίοδο όμως στο τελευταίο δεκάλεπτο η έλλειψη ενέργειας και συγκέντρωσης τους κόστισε την ευκαιρία να μπουν με το δεξί στο “Last 32”.

Η Μπιλμπάο επόμενη αντίπαλος για τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου την Τρίτη 14 Ιανουαρίου στις 21:30, στην Ισπανία.

Το ματς



Καλό ξεκίνημα για τον Πανιώνιο ο οποίος πίεσε και προηγήθηκε με 9-4. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη. Η επιθετική δυστοκία των γηπεδούχων (έμειναν χωρίς πόντο για περισσότερα από τρεισήμισι λεπτά) έδωσε ευκαιρία στη ρωσική ομάδα με σερί 8-0 όχι μόνο να μειώσει αλλά και να περάσει μπροστά, 9-12 παρά τα αρκετά της λάθη (5). Οι «κυανέρυθροι» μείωσαν στον πόντο (11-12), όμως το αντιαθλητικό φάουλ του Μπατή στον Ροτσέστι ώθησε την Νίζνι στο +8 (11-19) και την βοήθησε να ολοκληρώσει με πλεονέκτημα επτά πόντων την πρώτη περίοδο (17-24). Δυναμικά μπήκαν οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου στο δεύτερο δεκάλεπτο και με σερί 9-0 ροκάνισαν τη διαφορά και προηγήθηκαν με 26-24, αφού στο ίδιο διάστημα (2’36’’) κράτησαν στο «μηδέν» τους αντιπάλους τους. Οι Ρώσοι απάντησαν με επιμέρους 7-2 για να ξαναπάρουν τα ηνία στο σκορ, 28-31 ενώ βρέθηκαν και στο +7 (40-47), λίγο πριν το ημίχρονο, με τον κορυφαίο του Πανιωνίου, Έρικ ΜακΚόλουμ να μειώνει με βολές σε 42-47 στην ανάπαυλα.

Με όπλο την καλή άμυνα ο Πανιώνιος κατάφερε στην τρίτη περίοδο να ισορροπήσει το παιχνίδι, όχι όμως και να προηγηθεί εκ νέου. Οι ομάδες βρέθηκαν ισόπαλες τρεις φορές (55-55, 57-57, 59-59) με τους φιλοξενούμενους πάντως να μην χάνουν τα ηνία και να καταφέρνουν να ολοκληρώσουν το δεκάλεπτο στο +4 (59-63). Η έλλειψη συγκέντρωσης στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου αποδείχθηκε μοιραία για τους γηπεδούχους με την Νίζνι να παίρνει για πρώτη φορά διψήφια διαφορά στο ματς (63-75) και να κάνει εξαιρετικά δύσκολα τα πράγματα για τους Νεοσμυρνιώτες. Οι γηπεδούχοι δεν είχαν την ενέργεια να γυρίσουν το ματς, 2’26’’ βρέθηκαν στο -16 (68-84) και εκεί επί της ουσίας κρίθηκαν όλα, με τους Ρώσους να φτάνουν εύκολα στο τελικό, 75-89.

Τα δεκάλεπτα: 17-24, 42-47, 59-63, 75-89

Πανιώνιος (Σφαιρόπουλος): ΜακΚόλουμ 31 (5 ριμπάουντ), Ντούβνιακ, Κάρτερ 2, Μίλμπουρν 15 (8 ριμπάουντ), Αθανασούλας 1, Μπατής, Λάνγκφορντ 10 (7 ριμπάουντ), Σίμτσακ 2, Κυρίτσης 14 (1), Σαλούστρος

Νίζνι Νόβγκοροντ (Λούκιτς): Μπαμπουρίν 2, Μπάμπιτ 17 (2), Αντόνοφ 9 (8 ριμπάουντ), Κορόμπκοφ 8, Χβοστόφ 9 (6 ασίστ), Γκουμπάνοφ 2, Πανίν 9 (1), Τόμπσον 17 (8 ριμπάουντ), Ροτσέστι 16, ΠολΠηγή: sport-fm.gr

Επιβεβαιώνει ενδιαφέρον o ΠΑΣ για Γκαρσία, διαψεύδει συνάντηση!!

Ο ΠΑΣ Γιάννενα ενδιαφέρεται «ζεστά» για τον Πάμπλο Γκαρσία, κάτι που επιβεβαιώνουν οι άνθρωποι της ομάδας, ωστόσο διαψεύδεται η φημολογία περι συνάντησης των δύο πλευρών.

Η ομάδα των Ιωαννίνων «βολιδοσκοπεί», μεταξύ πολλών άλλων συλλόγων, τον Πάμπλο Γκαρσία, από την στιγμή που έγινε γνωστό πως ο Ουρουγουανός άσος του ΠΑΟΚ μπορεί να διαπραγματευτεί με οποιαδήποτε άλλη ομάδα της αρεσκείας του, μετά την απόφαση του να συνεχίσει την ποδοσφαιρική καριέρα. Μάλιστα οι άνθρωποι του ΠΑΣ επιβεβαιώνουν το ενδιαφέρον για τον Γκαρσία, διαψεύδουν όμως την φημολογία περί συνάντησης των εκπροσώπων του διεθνή μέσου, με την διοίκηση του ΠΑΣ Γιάννενα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες όμως, αυτό δεν αποκλείεται να γίνει εντός των επόμενων ημερών, μιας και η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη...
Πηγή: metrosport.gr

Μήνυση Ηλιάδη σε Κωνσταντινίδη!!

Αγωγή και μήνυση κατά του Γιάννη Κωνσταντινίδη κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Δημήτρης Ηλιάδης.

Πριν από έναν περίπου μήνα ο Γιάννης Κωνσταντινίδης είχε ισχυριστεί σε τηλεοπτική εκπομπή ότι ο τότε πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Δημήτρης Ηλιάδης, του είχε ζητήσει να καταβάλλει σε προσωπικό του λογαριασμό το ποσό των 500.000 ευρώ.

Ο Δημήτρης Ηλιάδης με γραπτή του δήλωση απήντησε πως ουδέποτε ζήτησε κάτι τέτοιο, αντιθέτως μάλιστα του ζητήθηκαν δανεικά από τον υποψήφιο επενδυτή.

Οι σχέσεις των δύο ανδρών οδηγούνται στα άκρα μετά και την αγωγή-μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, ο οποίος μάλιστα αξιώνει κι ένα πολύ μεγάλο ποσό ως αποζημίωση. Πηγή: metrosport.gr

ΠΑΟΚ – Lukoil: 65-65, χρήσιμα συμπεράσματα και προβλήματα…!

Μπορεί ένας αγώνας μπάσκετ να λήξει ισόπαλος; Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις ναι, όπως για παράδειγμα σε ένα φιλικό παιχνίδι. Ότι ακριβώς έγινε στο «Παλατάκι», όπου ο ΠΑΟΚ και η Lukoil Academic αναδείχθηκαν ισόπαλοι 65-65 σε φιλικό παιχνίδι προπονητικού χαρακτήρα.


Οι πρωταθλητές Βουλγαρίας, με προπονητή τον Δημήτρη Γαλάνη και τον Δημήτρη Βεργίνη στη σύνθεσή τους, είχαν το προβάδισμα στο σκορ σε όλη τη διάρκεια του φιλικού αγώνα, ο ΠΑΟΚ ωστόσο, με συνεχόμενους πόντους του Vucicevic στα τελευταία λεπτά μείωσε την διαφορά και με το σκορ 60-65, ο Κώττας κέρδισε αντιαθλητικό φάουλ. Ο νεαρός σέντερ ευστόχησε και στις δύο βολές που εκτέλεσε, ενώ στη συνέχεια ο Χαραλαμπίδης με τρίποντο διαμόρφωσε το τελικό σκορ, καθώς οι παίκτες της Lukoil αστόχησαν στην τελευταία τους επίθεση και ο Δέδας πέταξε την μπάλα από το ένα καλάθι στο άλλο χωρίς να βρει στόχο.

Τα Δεκάλεπτα: 16-19, 26-37 (ημίχρονο), 40-50, 65-65.
Τους πόντους του ΠΑΟΚ πέτυχαν οι: Χαραλαμπίδης 7 (1), Vucicevic 15 (3), Tσαϊρέλης 2, Δέδας 7 (1), Μαργαρίτης 13 (1), Καλλές 4, Μπόγρης 4, Κασελάκης 3 (1), Λιάπης 5 (1), Κόνιαρης 3, Κώττας 2.
Πρώτος σκόρερ της Lukoil ήταν ο Lalic που πέτυχε 17 πόντους.

Με τον ΠΑΟΚ δεν αγωνίστηκε οι Τσόχλας (ακολουθεί ειδική θεραπευτική αγωγή και δεν αγωνιστεί ούτε αυτή την εβδομάδα και στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Ίκαρο στη Χαλκίδα), Cooper (προληπτικά εκτός, λόγω ενοχλήσεων στη μέση) και Payne (προληπτικά εκτός, λόγω ενοχλήσεων στο ισχίο). Οι δύο αμερικανοί είναι προγραμματισμένο να περάσουν αύριο από ιατρικό έλεγχο. Πηγή: metrosport.gr

Λυπηρίδης στο Metropolis: «Τεράστιοι κράχτες Γιαννάκης και Γκάλης»

Στο Αθλητικό Metropolis και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής του Άρη Βασίλης Λυπηρίδης και αναφέρθηκε στην πιθανότητα επιστροφής του Παναγιώτη Γιαννάκη στους «κίτρινους», αυτήν την φορά από την θέση του προπονητή.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

«Ελπίζω το τρόπαιο που κατέκτησε ως παίκτης το 1993 στο Τορίνο κόντρα στην Εφές Πίλσεν να μην είναι το τελευταίο του με τον Άρη και να ξαναγνωρίσει μεγάλες στιγμές. Πιστεύω ότι μπορεί να τα καταφέρει γιατί όλοι ξέρουν πόσο δουλευταράς είναι κάτι που γνωρίζω και εγώ από προσωπική εμπειρία. Θέλω να συγχαρώ την διοίκηση του Άρη για αυτήν την κίνηση που κάνει να ξαναπλησιάσει τους ανθρώπους πρόφεραν στην ομάδα. Θεωρώ πως είναι πολύ βασικό να δοθεί πίστωση χρόνου στον Γιαννάκη καθώς η ομάδα χτίζεται. Είναι πολύ σημαντικό να του δοθεί ο χρόνος που είναι απαραίτητος για να φτιάξει την ομάδα όπως την θέλει».

Για την έλευση Γιαννάκη σε συνεργασία με την παρουσία του Γκάλη κοντά στην ομάδα τελευταία: «Οι δύο παίκτες είναι τεράστιοι κράχτες. Είναι καλό να βρίσκονται κοντά στον Άρη από οποιοδήποτε πόστο επιθυμούν προκειμένου η ομάδα να αναγεννηθεί. Πρέπει ο Γκάλης να έρθει ακόμη πιο κοντά στην ομάδα. Παλιότερα θέματα που υπήρξαν δεν χρειάζεται να ανακινούνται γιατί τότε είμασταν παίκτες και ήταν διαφορετικά. Όπως φάνηκε, άλλωστε και στην γιορτή που έγινε για το Νίκο Γκάλη, είναι περισσότερα αυτά που μας ενώνουν και αυτό προέχει η αναγέννηση του Άρη. Έχουν ταυτιστεί και οι δύο τους με τον σύλλογο και πιθανή σύμπραξή τους θα βοηθήσει τον Άρη να ζήσει και πάλι μεγάλες στιγμές».Πηγή: metrosport.gr

Καθαρή η μαγνητική του Κούπερ!!

Απέφυγε τα χειρότερα ο Ντι Τζέι Κούπερ , αφού δεν εμπνέει ανησυχία η κατάσταση του και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα από την μαγνητική στην οποία υποβλήθηκε χθες. Σύμφωνα με τον γιατρό της ομάδας, Κώστα Σαμαρά ήταν «καθαρή» και ο Αμερικανός αναμένεται να αγωνιστεί απέναντι στον Ίκαρο Χαλκίδας, όπως αναμενόταν εξάλλου μιας και δεν υπήρχαν ιατρικές εκτιμήσεις τις προηγούμενες μέρες που έκαναν λόγο ότι ενδεχομένως να χάσει το ματς.

Ο νεαρός έχει ένα τράβηγμα μυών στη μέση, θα μείνει εκτός για ένα διήμερο. Από εκεί και πέρα, ο Τσόχλας θα εξεταστεί σήμερα για το πρόβλημα στο πέλμα. Ο Σούλης Μαρκόπουλος ελπίζει το ταχύτερο δυνατό να έχει όλους τους παίκτες και θα μπορέσει ο ΠΑΟΚ να συνεχίσει το πρωτάθλημα με γεμάτη τη φαρέτρα του. Πηγή: metrosport.gr

«Κανένας φίλαθλος του ΠΑΟΚ στο Καυτατζόγλειο»

toumpa_1297013243
Ο Υπεύθυνος ασφαλείας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ,Ηλίας Γεροντίδης, μίλησε στον Arena Fm 89,4 για το αυριανό(9/1) παιχνίδι κυπέλλου του Ηρακλή κόντρα στον ΠΑΟΚ και τόνισε ότι κανένας οπαδός του δικεφάλου δεν πρέπει να πάει στο Καυτατζόγλειο.
Αναλυτικά τα όσα είπε:
«Οι φίλαθλοι πλέον συνεργάζονται πολύ καλά με τους ανθρώπους μας και δεν έχουμε κανένα προβλήματα. Εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε αυτήν την προσπάθεια, θέλαμε να μειώσουμε τα πρόστιμα στο ελάχιστο και τα καταφέραμε. Αυτό κάνει πολύ καλό στην ομάδα αλλά δείχνουμε και μια καλύτερη εικόνα προς τα έξω. Τα πράγματα έχουν βελτιωθεί πολύ από το παρελθόν . Όλα συνηγορούν σε αυτόν τον τομέα για να υπάρχει ηρεμία στο γήπεδο. Είναι κάτι το οποίο το θέλαμε όλοι, ήταν προσωπική επιθυμία του κ.Σαββίδη και είναι κάτι που βοηθάει και την ομάδα»
Για τα εισιτήρια του αγώνα: «Δημιουργήθηκε πρόβλημα χωρίς λόγο και αιτία, το έχουμε ξεκαθαρίσει από την πρώτη ώρα ότι οι οπαδοί μας δεν μπορούν να μπουν στο Καυτατζόγλειο καθώς δεν πήραμε εισιτήρια.
Στα εκδοτήρια θα υπάρχουν εισιτήρια μόνο για τους οπαδούς του Ηρακλή και δεν πρέπει να πάει κανένας φίλαθλος μας, γιατί υπάρχει απαγόρευση. Αφού υπάρχει αυτή η απαγόρευση δεν χρειάζεται να δημιουργήσουμε προβλήματα από το πουθενά».
Πηγή: arenafm.gr

«Έρχονται τα χειρότερα»!

KARAMPERIS_1
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρώην πρόεδρος του Άρη, Σωτήρης Καραμπέρης και μίλησε για όλα τα θέματα του Άρη τονίζοντας πως δε μπορεί να επιστρέφει ο Λάμπρος Σκόρδας στους “Κίτρινους” όταν υπάρχουν τόσες κατηγορίες και τόσο μεγάλη αμφισβήτηση εις βάρος του.
Παράλληλα, τόνισε πως ακόμα χειρότερες καταστάσεις θα ακολουθήσουν για τον σύλλογο ο οποίος όμως έχει ανθρώπους να τον στηρίξουν και δε μπορεί να διαλυθεί.
Αναλυτικά  τα όσα είπε ο Σωτήρης Καραμπέρης:
Για την κατάσταση στον Άρη:
“Θα δει και άλλες άσχημες καταστάσεις ο Άρης και δυστυχώς υπάρχουν και χειρότερα. Δυστυχώς έγινε τρομερή κακοδιαχείριση και δύσκολα θα κλείσουν αυτές οι πληγές. Τόσο καιρό χάιδευαν τα αυτιά του κόσμου και ο κόσμος τώρα παίρνει την εκδίκηση του, η οποία αν δεν αποδοθεί δε θα ηρεμήσει ο Άρης”.
Για την εικόνα της τωρινή ομάδας:
“Όπου υπάρχει φτώχια υπάρχει γκρίνια και μιζέρια. Φτώχια δεν είναι μόνο η έλλειψη χρημάτων αλλά και έλλειψη ικανότητας να κάνεις πράγματα όπως τώρα που ο Άρης δε μπορεί να κάνει μεταγραφές. Εγώ πιστεύω πως οι παίκτες αυτοί, είναι πολύ καλοί, όμως δε υπάρχει καμία ομάδα με έντεκα ταλαντούχους παίκτες. Αν βάλουμε τον Διούδη σε μια μεγάλη ομάδα πιστεύω θα είναι ο καλύτερος. Θεωρώ πως τα παιδιά υπερβάλουν με τον εαυτό τους. Δεν υπάρχει κανένας ποδοσφαιριστής που να έπαιξε φέτος και να μη μάτωσε τη φανέλα. Είναι εντεκάδα καταναγκασμού και αυτό μπορούν. Υπάρχει το ταλέντο, όμως οι συγκυρίες έφεραν αυτό το αποτέλεσμα”.
Για το τι είχε δηλώσει όταν είχε αναλάβει ο Ηλιάδης:
“Είχα πει μακάρι ο Ηλιάδης να έχει έρθει πιο σοφός και να μη ξανακάνει τα λάθη του παρελθόντος. Επίσης είχα πει πως είχε ξεστομίσει πολύ εύκολα την υπόσχεση για το 1.400.000 εκ. ευρώ καθώς σήμερα οι χορηγίες είναι πολύ λιγότερες και δίνονται πολύ δυσκολότερα. Ακόμα και τα χίλια ευρώ δίνονται δύσκολα και οι χορηγίες για “πρεστίζ” δεν υπάρχουν”.
Για το αιώνιο δίλλημα του Άρη:
“Αυτό το δίπολο πάντα βασανίζει τον Άρη. Στον Άρη υπάρχει πάντα το δίλλημα μεταξύ δύο προσώπων. Φαινομενικά δεν υπάρχουν υγιείς δυνάμεις να έρθουν με την αξία τους με τεχνοκρατική αντίληψη ή οικονομική αντίληψη να έρθουν να πούνε δώστε μας τη ψήφο σας αφού όλοι είμαστε διαχειριστές και τα οικονομικά να έιναι στο ίντερνετ ώστε να ξέρει ο κάθε Αρειανός που πάνε τα χρήματα του. Δηλαδή να ζητήσει στήριξη, αλλά ο Αρειανός να ξέρει τι γίνεται και να υπάρχει εμπιστοσύνη”.
Για τον τελευταίο ιδιοκτήτη του Άρη, τον Κοντομηνά:
“Ο τελευταίος πραγματικός ιδιοκτήτης ήταν ο κ. Κοντομηνάς ο οποίος όταν μπήκε πλήρωσε 800 εκ. δραχμές και όταν έφυγε είχε πληρώσει τους πάντες μέχρι τον Ιούνιο του 2002. Η μόνη στεναχώρια που έχει, παρά το γεγονός που οι επιχειρηματίες είναι πιο ψυχροί, είναι πως δε τα κατάφερε στις σχέσεις του με τον Α.Σ, τον Super 3  και γενικότερα με τον Άρη. Ως επιχειρηματίας είχε μάθει να κερδίζει”.
Για την κακοδιαχείριση στον Άρη:
“Εγώ το 2004 είχα παραδώσει την ομάδα στον κ. Ματθαίου ο οποίος έβγαλε την ουρά του απ έξω, ο οποίος με τον κ. Σκόρδα και τον κ. Σαουρίδη δημιούργησαν αυτή τη πολύ μεγάλη κακοδιαχείριση. Δεν τα είδαμε όλα στον Άρη. Θα δούμε και άλλα στενάχωρα και θλιβερά πράγματα. Τα έλεγα από το 2004 αυτά όχι επειδή είμαι έξυπνος αλλά από διαίσθηση. Παλαιότερα η πολιτεία συγχωρούσε κάποια πράγματα αλλά τώρα δε κάνει κάτι τέτοιο”.
Για το γεγονός πως επέστρεψε ο Λάμπρος Σκόρδας:
“Δε ξέρω πως σκέφτεται ο κ. Σκόρδας και πως νιώθει. Εγώ προσωπικά αν είχα αυτή τη φήμη, ή αυτή τη συμπεριφορά στα μάτια του Αρειανού, θα έλεγα να γίνει κάθαρση. Από εκεί και πέρα το πόρισμα δεν αποδίδει ευθύνες απλά καταγράφει. Μίλησε ο κ. Σκόρδας για τις περιπτώσεις Σιστόν και Αμορόζο. Όποιος έκανε λάθη σε αυτές τις υποθέσεις πρέπει να πάει σπίτι του γιατί διαχειρίστηκε λεφτά που δεν είναι δικά του. Ο Κοντομηνάς είχε κάνει λάθη αλλά τα πλήρωσε από την τσέπη του”.
Για τα λεγόμενα του Σκόρδα περί μαφίας που θέλει να ρίξει τον Άρη:
“Εγώ αυτά τα έλεγα τότε και εκ τον γεγονότων φαίνεται πως είναι αλήθεια. Ο Άρης δε θα αφανιστεί ποτέ αλλά θα υποστεί οικονομικά μεγάλες ζημιές και θα οδηγηθεί σε αγωνιστικές ζημιές. Ακόμα και στη Α1 της ΕΠΣΜ να πέσει ο Άρης υπάρχουν άνθρωποι που βάζουν τον Άρη μπροστά από τη ζωή τους και θα μπουν μπροστά για να βοηθήσουν τον σύλλογο. Οι άνθρωποι που κατηγορούνται αν είχαν ίχνη τσίπας θα πήγαιναν σπίτια τους και θα περίμεναν να τους δικαιώσει η ιστορία. Δε μπορεί να έχει κάνει τέτοια κακοδιαχείριση και να έρχεσαι να σώσεις την ομάδα. Έχει να αποδείξει ο κ. Σκόρδας και στην οικογένεια του. Δε μπορεί να μιλάμε για αυτοκάθαρση και να είναι μέσα στον Άρη”.
Για τον Super 3:
“Στο γήπεδο της Καλαμαριάς στο Άρης – Ολυμπιακός έβριζαν τον Καραμπέρη και δεν ήξεραν πως είμαι εγώ. Έχω συγκρουστεί πολλές φορές με τον Super 3 και τα λόγια μου δε τα κρατούσα ποτέ. Όταν μιλούσα για τον Super 3 μιλούσα για την ηγετική ομάδα την οποία οι ίδιοι οι “Σουπεράδες” έκανα μέσω αυτοκάθαρσης τους έδιωξαν. Ο Super 3 υπήρχε και υπάρχει στον Άρη. Το θέμα είναι να μένει ο κόσμος στις εξέδρες και οι ρόλοι να είναι διακριτοί σε όλους τους συνδέσμους όλων τον ομάδων”.
Πηγή: arenafm.gr

Για το “μπαμ” ο ΠΑΟΚ!!

ivan savvidis
Έκτακτη σύσκεψη χτες Τρίτη 7/1 στην Τούμπα, νέα σύσκεψη σήμερα Τετάρτη 8/1 δείχνουν ότι ο ΠΑΟΚ ετοιμάζει το “μεγάλο χτύπημα” μιας μεταγραφής που εάν επιτευχθεί θα κάνει την Ελλάδα να παραμιλήσει! Ο Σαββίδης έδωσε το “πράσινο φως” στον Βρύζα και τη διοίκηση να ακολουθήσουν τις εισηγήσεις του Στέφενς και μετά τους Μαντούρο, Μάρτενς, ο “δικέφαλος” του Βορρά ψάχνει για τον μεγάλο στόχο: Στράϊκερ!
Οι παίκτες που μπορούν να αποκτηθούν είναι πολλοί, αλλά η εντολή του Σαββίδη μία: “Δίνω έως και 3 εκατομμύρια ευρώ, αρκεί να έρθει ένας παίκτης που θα αλλάξει όλο τον ΠΑΟΚ”!
Πρέπει λοιπόν να είμαστε σε αναμονή μιας μεγάλης μεταγραφής με στόχο την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League και την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας, όπως θέλει ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Πηγή: arenafm.gr

«Οι εγωισμοί έφαγαν τον Άρη»

stefanidis-620x350
Ο πρόεδρος της Κοινωνίας Μελών Άρη, Πάνος Στεφανίδης μιλώντας στο www.arenafm.gr δίνει το δικό του στίγμα για όσα συμβαίνουν αυτές τις ημέρες στην ομάδα του Άρη, με αφορμή δηλώσεις Σκόρδα και Ηλιάδη.
Ρωτήθηκε και απάντησε:
“Ο κάθε ένας που εμφανίζεται διοικητικά στον Άρη κοιτάζει πρώτα την προσωπική του δικαίωση και μετά την ομάδα. Αυτό κάνουν όλοι!  Ο Άρης ταλαιπωρείται από τους εγωϊσμούς διαφόρων παραγόντων. Οι εγωϊσμοί έφαγαν τον Άρη, γι αυτό φτάσαμε σ΄ αυτό το σημαίο. Απαξίωσαν την Λέσχη, λες και υπάρχει άλλος τρόπος ελέγχου της ΠΑΕ. Τόσα χρόνια αυτά λέγαμε, τώρα τα συνεχίζουμε. Θα έρθει κάποια μέρα που θα παρακαλάνε τη Λέσχη να ξανακάνει έλεγχο”.
Πηγή: arenafm.gr

Εκδικάζονται οι προσφυγές Κυριάκου-Μπριλάκη!!

kuriakos
Σήμερα εκδικάζονται στην ΕΠΟ οι προσφυγές που κατέθεσαν  Κυριάκος και Μπριλάκης κατά του Ηρακλή. Οι δυο ποδοσφαιριστές έχουν κερδίσει σε πρώτο βαθμό και σήμερα(8/1) θα εκδικαστούν οι εφέσεις. Ο Κυριάκος ξεκίνησε ήδη να προπονείται με τον Πανηλειακό, ενώ ο Μπριλάκης  είναι κοντα σε συμφωνία με τον Ηρακλή Ψαχνών.
Πηγή: arenafm.gr

«Πράσινος» ο Πέτριτς!

Όλα καλά με τις εξετάσεις του Μλάντεν Πέτριτς στον Παναθηναϊκό, που επέλεξε το «33». Την Πέμπτη η ανακοίνωση και η παρουσίασή του. Έκανε ήδη την πρώτη του προπόνηση.

«Πράσινος» ο Πέτριτς
Παίκτης του Παναθηναϊκού είναι ο Μλάντεν Πέτριτς! Οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» πήραν στα χέρια τους τις εξετάσεις που υποβλήθηκε ο Κροάτης, όλα ήταν μια χαρά και πλέον ανήκει στο ρόστερ του συλλόγου.

Η ανακοίνωσή του πήρε αναβολή μιας ημέρας –θα γίνει την Πέμπτη- για καθαρά διαδικαστικούς λόγους. Μάλιστα, αύριο στις 14:30 θα γίνει και η παρουσίασή του στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Ήδη έκανε την πρώτη του προπόνηση στο Κορωπί, ακολουθώντας ατομικό πρόγραμμα, καθώς ακόμα βρίσκεται σε στάδιο αποθεραπείας για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στη γάμπα. Σε δύο εβδομάδες –λογικά με Πλατανιά- θα είναι έτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Την φανέλα με το νούμερο «33» επέλεξε ο Κροάτης άσος που μετράει αντίστροφα για να ενσωματωθεί πλήρως στη νέα του ομάδα.
Πηγή: sport-fm.gr

«Κατά 99% θα μείνει ο Σάντος»

Σίγουρος για την παραμονή του Φερνάντο Σάντος στην Εθνική Ελλάδας παρουσιάστηκε ο Γιώργος Σαρρής, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 μετά την απόφαση της ΕΠΟ να προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο.

«Κατά 99% θα μείνει ο Σάντος»
Κάτι περισσότερο από σίγουρος για την παραμονή του Φερνάντο Σάντος στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας παρουσιάστηκε ο Γιώργος Σαρρής, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 με αφορμή την απόφαση της ΕΠΟ να προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο για το πόσες θα υποβιβαστούν και θα προβιβαστούν από το τρέχων πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας υποστήριξε πως ο ομοσπονδιακός τεχνικός θα μείνει στην «γαλανόλευκη» κατά 99% και περιμένει την απόφασή του στα τέλη Φεβρουαρίου.

Όσον αφορά τώρα την απόφασή της ΕΠΟ να προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο, εξήγησε πως αυτό συνέβη επειδή η Ομοσπονδία δεν ήταν αρμόδια, βάσει νόμου, να παρέμβει στην παραπάνω απόφαση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ. Σαρρής στην εκπομπή «Εκ της διευθύνσεως» με τον Γιώργο Χελάκη

Για τον λόγο που αποφάσισε η ΕΠΟ να στείλει την υπόθεση για το πόσες θα υποβιβαστούν και θα προβιβαστούν από το τρέχων πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας στο Διαιτητικό Δικαστήριο:

«Η Football League και η Σούπερ Λίγκα είναι Ενώσεις τις ΕΠΟ. Είχαν μεταξύ τους μία διένεξη. Δεν φταίνε μόνο εκείνες, αλλά και η Ομοσπονδία αφού το συγκεκριμένο θέμα έπρεπε να το λύσει νωρίτερα. Υπήρχε μία εκκρεμότητα για τις ομάδες της Σούπερ Λίγκας και εκείνες της Football League, για το πόσες ομάδες θα είναι υποβιβαστούν και θα προβιβαστούν την επόμενη σεζόν. Η ΕΠΟ, βάσει νόμου, δεν είχε δικαίωμα να παρέμβει και να εισηγηθεί κάποια απόφαση. Για αυτό τον λόγο αποφασίσαμε σε βάθος τριετίας πώς θα είναι οι Εθνικές κατηγορίες, ώστε να μην δημιουργηθεί ανάλογο πρόβλημα. Προσπαθήσαμε να βρούμε μία λύση στη διένεξη των δύο Ενώσεων. Από τη στιγμή που δεν υπήρχε νομιμοποίηση και από τη στιγμή που δεν συνεννοήθηκαν οι δύο Ενώσεις, οι Παγκόσμιοι Κανονισμοί προβλέπουν την προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο. Είχε δημιουργηθεί και άλλες φορές ανάλογο πρόβλημα, όμως είχε λυθεί συναινετικά».

Για το αν είναι σύμφωνες οι δύο Ενώσεις:

«Η απόφαση είναι τελεσίδικη και δεν μπορεί να προσβληθεί από πουθενά, εκτός αν κάποιος πάει στο CAS. Δεν τίθεται, όμως, τέτοιο ζήτημα».

Για το πότε θα βγει η απόφαση από το αρμόδιο Οργανο:

«Η διαδικασία, όπως το διάβασα από το Καταστατικό, θα έχει ολοκληρωθεί σε δέκα μέρες και δεσμεύει τις δύο Ενώσεις».

Για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο

«Δεν υπάρχει κανένα άλλο πρόβλημα με τις αναδιαρθρώσεις των πρωταθλημάτων. Στη Σούπερ Λίγκα θα έχουμε 16 ομάδες, στη ΦΟΤ είναι 18 ομάδων σε έναν όμιλο. Στη Γ’ Εθνική είναι στους τέσσερις ομίλους των 16 ομάδων».

Για τα επεισόδιο στο Αιγάλεω-ΑΕΚ

«Τέτοιου είδους περιστατικά μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω»

Για το θέμα της ανανέωσης του Φερνάντο Σάντος στην Εθνική

«Θα έχει λήξει μέχρι τα τέλη του Φεβρουαρίου, αφού έχει δεσμευτεί πως τότε θα δώσει την τελική απόφασή του. Εγώ εκτιμώ κατά 99% πως θα είναι θετική η απάντησή του…».

Υπομονή...!

Στο διαιτητικό δικαστήριο παρέπεμψε η ΕΠΟ το θέμα για το πόσες θα υποβιβαστούν από το τρέχων πρωτάθλημα της Superleague και τις ισάριθμες που θα τις αντικαταστήσουν, ερχόμενες από τη Football League.

Υπομονή...
Καμία ουσιαστική εξέλιξη δεν υπήρξε αναφορικά με την υπόθεση των ομάδων που θα υποβιβαστούν από τη Superleague στη Football League και πόσες θα προβιβαστούν από αυτήν, έπειτα από το ΔΣ της ΕΠΟ.

Την απόφαση θα πάρει το διαιτητικό δικαστήριο της Ομοσπονδίας, η οποία θα του στείλει υπόμνημα. Το πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν θα διεξαχθεί με 18 ομάδες, αλλά δεν έχει γνωστό ακόμα πόσες θα πέσουν και πόσες θα ανέβουν. Η Superleague θέλει δύο και η Football League τρεις και στο σημερινό Συμβούλιο ψήφισαν «λευκό». Η πρώτη έχει προτείνει να πέσουν δύο και να γίνει μπαράζ για να κριθεί αν θα ανέβει επιπλέον ομάδα στην πρώτη κατηγορία από τη δεύτερη. Ωστόσο, η άλλη πλευρά δεν συμφώνησε.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή του έκτακτη συνεδρίαση αποφάσισε όπως παραπέμψει προς επίλυση στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο την υπόθεση των προκηρύξεων για τα πρωταθλήματα περιόδου 2013-2014 της Super League και της Football League.

Η απόφαση ελήφθη βάσει του άρθρου 2 παρ. 3-Α, εδάφιο ιβ του Καταστατικού της ΕΠΟ και μετά την αδυναμία εξεύρεσης συμβιβαστικής λύσης μεταξύ των δύο πλευρών, αλλά και την άρνησή τους παρά τη σχετική πρόβλεψη στους κανονισμούς, να προσφύγουν προς επίλυση της διαφοράς τους στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο
».

Κατσουράνης, Καμαρά τα πρώτα βραβεία της χρονιάς!!

Στον Κώστα Κατσουράνη και τον Ανρί Καμαρά κατέληξαν τα βραβεία της πρώτης αγωνιστικής του νέου έτους.

Κατσουράνης, Καμαρά τα πρώτα βραβεία της χρονιάς
Ο Κώστας Κατσουράνης αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της 18ης αγωνιστικής της Superleague, της πρώτης για το 2014, για την απόδοση του στο παιχνίδι Skoda Ξάνθη-ΠΑΟΚ 1-2 την περασμένη Κυριακή (5/1).

Ο έμπειρος μέσος ισοφάρισε αρχικά για τον «Δικέφαλο του Βορρά», ενώ έχει συμμετοχή και στο γκολ του Λίνο, που ολοκλήρωσε την ανατροπή για την ομάδα του Χουμπ Στέφενς.

Καλύτερο γκολ ψηφίστηκε το μοναδικό της αναμέτρησης Παναιτωλικός- Παναθηναϊκός και το οποίο σημείωσε ο Ανρί Καμαρά, ύστερα από ασίστ του Μπακάκη, δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του Αγρινίου.

Tα αποτελέσματα του διαγωνισμού MVP

Κώστας Κατσουράνης (ΠΑΟΚ) 66,94%
Αλέξανδρος Τζόρβας (Απόλλων) 17,02%
Αλεχάντρο Ντομίνγκεζ (Ολυμπιακός) 16,04%

Tα αποτελέσματα του διαγωνισμού Best Goal

Ανρί Καμαρά (Παναιτωλικός) 53,85%
Αλεξάνταρ Κατάι (Πλατανιάς) 39,93%
Πέτρος Μάνταλος (Skoda Ξάνθη) 6,22%

Λίνο: «Μπορούμε πέρα από την Μπενφίκα»

Τιμή χαρακτήρισε για τον ΠΑΟΚ το γεγονός ότι ο «Δικέφαλος του βορρά» συμμετέχει για τρίτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια στη φάση των «32» του Europa League ο Λίνο.

Λίνο: «Μπορούμε πέρα από την Μπενφίκα»
Αισιόδοξος ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μπενφίκα στο Europa League εμφανίστηκε ο Λίνο εν όψει των αγώνων με τους Πορτογάλους στους «32» της διοργάνωσης .

«βρισκόμαστε για 3η φορά τα τελευταία 4 χρόνια στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ», τόνισε ο Βραζιλιάνος αμυντικός και πρόσθεσε: «Είναι μεγάλη τιμή για τον ΠΑΟΚ, αλλά αυτή τη φορά θέλουμε να πάμε ακόμη παραπέρα».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Λίνο στα «Σπορ του Βορρά»

«Είμαι πολύ χαρούμενος που όλος ο κόσμος αναγνωρίζει τη δουλειά μου και την προσφορά μου. Για κάθε παίκτη είναι σπουδαίο να λαμβάνει τέτοιες τιμές. Για μένα αυτές οι τιμές μου δίνουν ακόμη περισσότερη δύναμη για να δουλέψω ακόμη πιο σκληρά και να δώσω ακόμη περισσότερα πράγματα στον ΠΑΟΚ».

Στην Ξάνθη μπήκες στο 75’ και στον λίγο χρόνο που αγωνίστηκες μπόρεσες να αλλάξεις τη ροή του αγώνα και ενώ ο ΠΑΟΚ έχανε γύρισε το ματς με ένα γκολ που ξεκίνησε από δικό σου κόρνερ και το γκολ της νίκης από σένα! Ποιο ήταν το μυστικό για το συγκεκριμένο παιχνίδι;

«Όταν μπήκα στο γήπεδο ένιωθα ότι μπορώ να βοηθήσω να γυρίσει το ματς. Είχα καλό προαίσθημα. Βλέποντας το παιχνίδι 75’ από τον πάγκο έβλεπα τι έλειπε από την ομάδα μας και ήξερα ότι μπαίνοντας στο ματς μπορούσα να βοηθήσω να γυρίσει το σκορ! Όπως και έγινε… Κάποιες φορές παίζουμε καλά, κάποιες άλλες όχι. Αλλά πάντα παλεύουμε ως το τέλος για τη νίκη. Σταθήκαμε και τυχεροί και πήραμε ακόμη μία νίκη στις καθυστερήσεις».

Φέτος έχεις κάνει ήδη ρεκόρ στις ασίστ! Παρότι είμαστε στα μέσα της σεζόν έχεις δώσει ήδη 9 ασίστ…

«Πάει πολύ καλά η σεζόν και όντως έχω 8 ή 9 ασίστ. Χαίρομαι που μπορώ να βοηθάω με κάθε τρόπο τον ΠΑΟΚ. Όλοι προσπαθούμε να δώσουμε σε κάθε παιχνίδι ό,τι καλύτερο έχουμε».

Μήπως είναι και ρεκόρ καριέρας τόσες πολλές ασίστ;

«Νομίζω πως ναι… Δε νομίζω ότι έχω δώσει ποτέ στην καριέρα μου περισσότερες ασίστ. Έχω όμως πολλές ακόμη ασίστ για τη συνέχεια… Το πιο σημαντικό βέβαια είναι να κερδίζουμε και να μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας».

Στην Ελλάδα λέμε ότι το κρασί όσο παλιώνει γίνεται καλύτερο. Αυτό ισχύει και για σένα Λίνο; Στα 37 σου ακόμη σκοράρεις και έχει κάνει και ρεκόρ καριέρας στις ασίστ…

«Και στην πατρίδα μου το λέμε αυτό. Συμφωνώ (σ.σ.: γέλια)! Πραγματικά όμως νιώθω ότι κάθε χρόνος που περνάει γίνομαι όλο και καλύτερος! Μοιάζει απίστευτο αλλά έτσι νιώθω. Κάθε χρόνο μαθαίνω όλο και περισσότερα πράγματα, γι’ αυτό και νιώθω όλο και καλύτερος. Ξέρω βέβαια ότι ο χρόνος μου στο ποδόσφαιρο τελειώνει. Πιστεύω ότι έχω μπροστά μου ένα ή δύο χρόνια ακόμη καριέρας. Έτσι κάθε παιχνίδι που παίζω προσπαθώ να το απολαμβάνω όσο περισσότερο μπορώ δίνοντας τον καλύτερό μου εαυτό».

Διανύεις τον 37ο χρόνο της ζωής σου. Ο περισσότερος κόσμος όμως, βλέποντας πως αγωνίζεσαι, λέει ότι δεν μπορεί να πιστέψει ότι είσαι 37 ετών! Πόσο νιώθεις ότι είσαι;

«Η αλήθεια είναι ότι ούτε εγώ πιστέψω ότι είμαι 37 ετών! (σ.σ.: γέλια) Αλλά τα χαρτιά μου δείχνουν ότι όντως είμαι 36 στα 37. Το σίγουρο είναι όμως ότι το σώμα μου, το μυαλό μου και η καρδιά μου με κάνουν να νιώθω ότι είμαι σίγουρα νεότερος… Δυστυχώς είμαι 36 στα 37 και γι’ αυτό δεν μπορώ να κάνω τίποτα, καθώς βλέπω ότι πλησιάζει το τέλος της καριέρα μου. Αλλά είμαι χαρούμενος για όσα έχω ζήσει και περιμένω με λαχτάρα να ζήσω μεγαλύτερες επιτυχίες με τον ΠΑΟΚ».

Ποιο είναι το μυστικό για να παίζεις σαν νέος και στα 37 σου;

«Η ποδοσφαιρική καριέρα κάθε παίκτη είναι μικρή μπροστά σε μία ολόκληρη ζωή. Προσέχω πολύ τον εαυτό μου, την υγεία μου και την εξωγηπεδική ζωή μου. Είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος σε αυτό που κάνω και έχω την απόλυτη στήριξη της οικογένειάς μου. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Η οικογένειά μου με βοηθάει πολύ».

Θα τελειώσεις την καριέρα σου στον ΠΑΟΚ;

«Δεν ξέρω. Έχω συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι, θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ μένοντας προσηλωμένος στη φετινή σεζόν και στο παρόν και μετά θα δούμε τι θα γίνει στο μέλλον».

Αν σου ζητήσει ο ΠΑΟΚ να μείνεις ακόμη ένα χρόνο, θα το κάνεις;

«Προσωπικά νιώθω ότι έχω τις προδιαγραφές για να παίξω σε υψηλό επίπεδο για ακόμη 2-3 χρόνια! Δεν ξέρω πού και πότε ακριβώς θα σταματήσω το ποδόσφαιρο, αλλά αν με θέλει ο ΠΑΟΚ θα μείνω…».

Ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του μία μεγάλη ευρωπαϊκή πρόκληση καθώς βρίσκεται για 3η φορά τα τελευταία 4 χρόνια στους “32” του Γιουρόπα Λιγκ. Αυτή τη φορά αντίπαλος είναι η Μπενφίκα. Πώς τα βλέπεις τα πράγματα;

«Είναι πολύ σημαντικό ότι βρισκόμαστε για 3η φορά τα τελευταία 4 χρόνια στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ. Είναι μεγάλη τιμή για τον ΠΑΟΚ, αλλά αυτή τη φορά θέλουμε να πάμε ακόμη παραπέρα. Απέναντι μας θα βρούμε μία πολύ μεγάλη ομάδα την Μπενφίκα, η οποία διαθέτει σπουδαίους παίκτες και έχει μεγάλη παράδοση στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Και ο ΠΑΟΚ όμως είναι μεγάλος σύλλογος και έχει μεγάλους παίκτες. Πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και να περάσουμε στους “16”, παρότι μας περιμένει δύσκολο έργο, όμως πιστεύουμε στις δυνατότητες που έχουμε ως ομάδα».

Μαντούρο: «Πρόκληση ο ΠΑΟΚ»

Ο ΠΑΟΚ είναι μια πρόκληση για την καριέρα μου τονίζει ο Μαντούρο στα ΣΠΟΡ του Βορρά για την μεταγραφή του και δηλώνει πρόθυμος να αγωνιστεί σε οποιαδήποτε θέση του ζητήσει ο Στέφενς.

Μαντούρο: «Πρόκληση ο ΠΑΟΚ»
Ο ΠΑΟΚ είναι μια πρόκληση για την καριέρα μου τονίζει ο Μαντούρο στα ΣΠΟΡ του Βορρά για την μεταγραφή του και δηλώνει πρόθυμος να αγωνιστεί σε οποιαδήποτε θέση του ζητήσει ο Στέφενς.

«Γνωρίζω τον ΠΑΟΚ και την δυναμική που έχει ως ομάδα εδώ και χρόνια. Άλλωστε ο ΠΑΟΚ έχει παίξει ως αντίπαλος με ισπανικές και ολλανδικές ομάδες. Και είναι μια πρόκληση για την καριέρα μου», τονίζει ο ολλανδός άσος ο οποίος παραδέχθηκε ότι ο Στέφενς ήταν ένας από τους λόγους που αποδέχθηκε την πρόταση της ελληνικής ομάδας.

«Η παρουσία του κ.Στέφενς έπαιξε σημαντικό ρόλο για να πάρω την απόφαση να έρθω στην Θεσσαλονίκη. Ο κ.Στέφενς είναι μία μεγάλη προσωπικότητα στην Ευρώπη και είναι πολύ σημαντικό για εμένα που θα συνεργαστώ μαζί του. Δουλεύει πολύ και αυτό φαίνεται. Όσο για τον ΠΑΟΚ ξέρω πως έχει φανατικούς φιλάθλους που τον ακολουθούν παντού. Ακόμη είναι δεύτερος στο ελληνικό πρωτάθλημα ενώ για το Γιουρόπα Λίγκ θα αντιμετωπίσει την Μπενφίκα», δήλωσε.

«Είμαι σε πολύ καλή κατάσταση και μπορώ να αυξήσω τους ρυθμούς με την πάροδο των ημερών. Ο προπονητής μου θα αποφασίσει, όχι εγώ. Πάντως την προηγούμενη εβδομάδα δεν έκανα πολλές προπονήσεις και έτσι θα χρειαστώ λίγο χρόνο. Πάντως σε όποια θέση κι αν επιλέξει ο κ. Στέφενς να με βάλει, θα αγωνιστώ», κατέληξε.

Δοκιμάζεται από την Μπάρνσλεϊ ο Λόρενς!

Στην Αγγλία βρίσκεται ο Λίαμ Λόρενς, ο οποίος δοκιμάζεται από την Μπάρνσλεϊ.

Δοκιμάζεται από την Μπάρνσλεϊ ο Λόρενς
Στην Αγγλία φαίνεται πως θα συνεχίσει την καριέρα του ο Λίαμ Λόρενς, ο οποίος δεν υπολογίζεται από τον τεχνικό του ΠΑΟΚ, Χουμπ Στέφενς.

Ο Ιρλανδός μέσος, ο οποίος έχει εκφράσει την επιθυμία του να αποχωρήσει από τον ΠΑΟΚ και να μην φορέσει τη φανέλα άλλης ελληνικής ομάδας, βρίσκεται στην Αγγλία και δοκιμάζεται από την Μπάρνσλεϊ.

Η ομάδα της Τσάμπιονσιπ παλεύει για τη σωτηρία της με τον 32χρονο να δείχνει ικανός να τη βοηθήσει στη δύσκολη συνέχεια.

Ο Λόρενς τη φετινή σεζόν έχει αγωνιστεί μόλις σε δύο αναμετρήσεις του «Δικέφαλου του βορρά».
Πηγή: sport-fm.gr

Στο «σφυρί» ο Τσάβες!!

Πολύ πιθανό είναι το ενδεχόμενο να παραχωρηθεί ο Τσάβες του ΠΑΣ Γιάννινα, διότι μετά την απουσία του από τη χθεσινή (7/1) προπόνηση, το «γυαλί ράγισε» και δύσκολα θα «κολλήσει».

Στο «σφυρί» ο Τσάβες
Πολλά επεισόδια ακόμα φαίνεται πως θα έχει το «σίριαλ» Τσάβες στον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Αργεντινός μέσος είναι… φευγάτος εδώ και μέρες από την ομάδα και έχει δείξει ενδιαφέρον για να τον αποκτήσει η Κίλμες από την πατρίδα του.

Πρόσφατα, είχε γραφτεί μάλιστα ότι πρόκειται να τον αγοράσει. Ο 26χρονος μεσοεπιθετικός ενημέρωσε μέσω επιστολής τη διοίκηση, πως για οικογενειακούς λόγους πρέπει να εγκαταλείψει τη Superleague και να συνεχίσει την καριέρα του σε πρωτάθλημα από τη "χώρα του τανγκό".

Χθες (7/1) δεν επέστρεψε στις προπονήσεις, αν και τελείωσε η άδεια του. Στον σύλλογο της Ηπείρου εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, αλλά επειδή βλέπουν πως η κατάσταση μοιάζει μη αναστρέψιμη, σκέφτονται να τον παραχωρήσουν, ακόμα και ως δανεικό. Μετά την πρώτη επαφή προέκυψε διαφορά στο οικονομικό μεταξύ ΠΑΣ και Κίλμες, η οποία επιθυμεί να αγοράσει μέρος των δικαιωμάτων του Τσάβες. Πηγή: sport-fm.gr

Παίρνει Κριστόμπαλ ο Απόλλων!!

Τον Ισπανό μέσο Κριστόμπαλ είναι έτοιμος να εντάξει στο δυναμικό του ο Απόλλων. Στην Ελλάδα για τα τυπικά βρίσκεται ο 30χρονος παίκτης.

Παίρνει Κριστόμπαλ ο Απόλλων
Στη χώρα μας για λογαριασμό του Απόλλωνα Σμύρνης είναι ο Κριστόμπαλ Μάρκεζ Κρέσπο. Όλα δείχνουν πως θα αποτελέσει την τέταρτη μεταγραφή της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» στη χειμερινή περίοδο, μετά από αυτές των Ντάλμπεργκ, Σόουζα και Κουκ.

Πρόκειται για Ισπανό μέσο, ο οποίος μέχρι πρόσφατα αγωνιζόταν στην Όκλαντ Σίτι από τη Νέα Ζηλανδία, ενώ πριν τρία χρόνια η ουκρανική Καρπάτι είχε δώσει 3 εκατομμύρια ευρώ στη Βιγιαρεάλ για να τον αποκτήσει. Επιπλέον, έχει περάσει από τη δεύτερη ομάδα της Λεβάντε.

Ο Κριστομπάλ, όπως είναι γνωστός, υπήρξε και συμπαίκτης με τον μεσοεπιθετικό του ΠΑΟΚ, Λούκας Πέρεθ από το 2011 μέχρι το 2013 στην Καρπάτι. Πηγή: sport-fm.gr

Δύσκολο του Ιωαννίδη!

Καμία σχέση με την υπόθεση του Παναγιώτη Βλαχοδήμου δεν έχει εκείνη του Νίκου Ιωαννίδη, ο οποίος βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο του Άρη.

Δύσκολο του Ιωαννίδη
Εξαιρετικά απίθανο μοιάζει το ενδεχόμενο ο Νίκος Ιωαννίδης να παραχωρηθεί ως δανεικός από τον Ολυμπιακό στον Άρη, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ.

Συγκεκριμένα, οι Πειραιώτες υποστηρίζουν πως ο 19χρονος επιθετικός είναι πολύ καλά στη Γερμανία και παίζει στη Χάνσα Ροστόκ, κάτι που δεν θυμίζει την περίπτωση του Παναγιώτη Βλαχοδήμου που επέλεξε να επιστρέψει στην Ελλάδα και να πάει ως δανεικός στον Πλατανιά.

Από την πλευρά του, ο Ιωαννίδης έχει 4 γκολ σε 16 εμφανίσεις στην τρίτη κατηγορία της Γερμανίας και δείχνει ικανοποιημένος από την πορεία του εκεί.

Οι «κίτρινοι», πάντως, εξέταζαν το ενδεχόμενο να πάρουν δανεικό τον νεαρό φορ για να έχουν μία επιπλέον λύση για τη γραμμή της επίθεσης.Πηγή: sport-fm.gr

Τάτος: «Δεν ήρθα στον Άρη για να φύγω»

Τάτος: «Δεν ήρθα στον Άρη για να φύγω»Ο Ανδρέας Τάτος μιλώντας στην Nova ξεκαθάρισε ότι πρόθεσή του είναι να παραμείνει στον Άρη για να βοηθήσει την ομάδα να παραμείνει στη Σούπερ Λίγκα, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι φέρεται να βρίσκεται στο στόχαστρο και άλλων ομάδων.

«Γι’ αυτό ξαναήρθα στην ομάδα, διότι την αγαπώ πολύ και έχω δεθεί μετά από όσα έχουμε περάσει πέρσι», πρόσθεσε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ανδρέα Τάτου στη NOVA:

-Ανδρέα, δύσκολα τα πράγματα για τον Αρη;
«Θέλουμε τη στήριξη του κόσμου, όπως και ο κόσμος θέλει τη στήριξή μας, γιατί είμαστε χάλια βαθμολογικά, ώστε να καταφέρουμε να σώσουμε την ομάδα. Πιστεύω να τα καταφέρουμε και να αλλάξουμε όλα αυτά που συμβαίνουν».

-Σε εσένα ειδικά ο κόσμος δείχνει ξεχωριστή αγάπη. Πώς το εξηγείς;
«Εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον κόσμο και την αγάπη που μου δείχνει. Γι αυτό ξαναήρθα στην ομάδα, διότι την αγαπάω πολύ, έχοντας δεθεί, μετά τα όσα περάσαμε πέρυσι. Επειδή, λοιπόν, έχω βιώσει πολλά πράγματα στον Άρη, πιστεύω ότι θα τα ανατρέψουμε όλα!».

-Γι αυτό δεν θέλησες να φύγεις, παρά τα σενάρια που αναπτύχθηκαν για σένα;
« Εγώ δεν ήρθα στον Άρη για να φύγω! Ήρθα για να παλέψουμε και να καταφέρουμε να σωθούμε».

-Τι εύχεσαι για το 2014 που μόλις ήρθε;
«Θέλω όλος ο κόσμος να βγει από τη δύσκολη θέση που βρίσκεται και οικονομικά, αλλά και ψυχολογικά. Να μπορέσει να πάρει μια ανάσα και οι Αρειανοί να χαρούν τη σωτηρία της ομάδας. Μπορεί να ακούγεται λίγο περίεργο για τον Άρη αυτό, αλλά τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για την ομάδα και οικονομικά και μακάρι όλα να πάνε καλά».

Μήνας φωτιά!!

Δύο παίκτες θέλει να αποκτήσει η Καλλονή για να ενισχύσει το ρόστερ της ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Μήνας φωτιά!
Την ενίσχυση του ρόστερ έχουν στο μυαλό τους οι άνθρωποι της Καλλονής ενόψει της δύσκολης συνέχειας του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας.

Η ομάδα της Καλλονής θέλει να αποκτήσει δύο παίκτες με τους Χουανλού και Ντος Σάντος να βρίσκονται πολύ κοντά στην πόρτα της εξόδου.

Στα αγωνιστικά η Καλλονή έχει δύσκολο έργο, δεδομένου ότι μέσα στον Ιανουάριο έχει τρία δύσκολα παιχνίδια για το πρωτάθλημα με Άρη, ΠΑΣ Γιάννινα και Απόλλωνα, αλλά και τον επαναληπτικό με τον ΟΦΗ στο πλαίσιο της τρίτης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, στο οποίο η ομάδα του Γιάννη Μαντζουράκη πηγαίνει με το υπέρ της (1-0).Πηγή: sport-fm.gr

Σενάρια για ΟΦΗ στην Πορτογαλία!

Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα στην Πορτογαλία που θέλουν τον ΟΦΗ να εξετάζει ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της χώρας.

Σενάρια για ΟΦΗ στην Πορτογαλία
Αρκετούς ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην Πορτογαλία συνδέει ο Τύπος της χώρας με τον ΟΦΗ.

Συγκεκριμένα, φημολογείται ότι ο Νούνο Ρέις, στόπερ της δεύτερης ομάδας της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, βρίσκεται στο «στόαχστρο» των Κρητική και η υπόθεσή του έχει περάσει στο οικονομικό σκέλος.

Από εκεί και πέρα, το όνομα του Στένιο Σάντος, μέσου από το Πράσινο Ακρωτήρι, προστέθηκε στους υποψήφιους στόχους του Ρικάρντο Σα Πίντο.

Εν τω μεταξύ, χθες το βράδυ η «A Bola» ανέφερε πως οι Κρητικοί και η Σερκλ Μπριζ ενδιαφέρονται για τον Σαλίμ Σισέ.

Πρόκειται για τον 21χρονο Σενεγαλέζο επιθετικό από τη δεύτερη ομάδα της Σπόρτινγκ Λισαβόνας.
Πηγή: sport-fm.gr

Κινήσεις τακτικής για Μάρτενς!

Λύση στη μεσοεπιθετική γραμμή του ΠΑΟΚ με την άμεση προσθήκη του Μάαρτεν Μάρτενς στο «ασπρόμαυρο» ρόστερ προσπαθούν να δώσουν οι ιθύνοντες του συλλόγου.

Κινήσεις τακτικής για Μάρτενς
Σε παιχνίδι τακτικής εξελίσσεται για τον ΠΑΟΚ η υπόθεση του Μάαρτεν Μάρτενς, τον οποίο έχει «κλείσει» για το ερχόμενο καλοκαίρι.

Οι Θεσσαλονικείς καταβάλουν προσπάθεια να ανατρέψουν τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην υπόθεση του Βέλγου μεσοεπιθετικού.

Το θέμα, όμως, είναι πως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.

Συγκεκριμένα, στον «Δικέφαλο του Βορρά» καλούνται να ξεπεράσουν τα εμπόδια που βάζει ο Ντικ Αντβοκαατ, ο οποίος υπολογίζει στην προσφορά του 29χρονου άσου, τον πήρε μαζί του στην Ισπανία για την μίνι προετοιμασία της Άλκμααρ (λόγω της διακοπής του ολλανδικού πρωταθλήματος).

Παράλληλα, υπάρχει και το γεγονός ότι η οικογένεια του παίκτη δεν είναι εύκολο να πει το «ναι» τώρα για να φύγει από την Ολλανδία, στη μέση μιας σχολικής χρονιάς, με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Παρόλα αυτά, στο «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο εκτιμούν πως μέχρι το τέλος του μήνα, η ΑΖ πιεσμένη και από την πλευρά του παίκτη, θα δεχθεί τα χρήματα, αφού δεν μπορεί να τον χάσει χωρίς να βάλει ούτε ένα ευρώ στα ταμεία της.Πηγή: sport-fm.gr

Χωρίς τέλος το «πρέσινγκ»

Συνεχίζεται η προσπάθεια από την πλευρά του Μανόλη Παπαστεριανού να μείνει ελεύθερος από την Κονκόρντια, όμως οι Ρουμάνοι φέρονται να κερδίσουν κάποιο οικονομικό αντάλλαγμα.

Χωρίς τέλος το «πρέσινγκ»
Πριν από μερικές μέρες ο Λάμπρος Σκόρδας είχε δηλώσει πως «ο Παπαστεριανός σύντομα θα είναι παίκτης του Αρη», όμως κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ακόμα.

Ο 26χρονος χαφ και ο εκπρόσωπός του βρίσκονται καθημερινή επαφή με την Κονκόρντια και τον προπονητή της, Ιον Τσιρίλα, προσπαθώντας να εξασφαλίσουν την ελευθερία του.

Η πλευρά του παίκτη συνεχίζει να ασκεί πίεση, όμως οι Ρουμάνοι δεν είναι αυτοί που «καίγονται» και τρενάρουν την υπόθεση, πιστεύοντας ότι μπορούν να αποκομίσουν κάποια οικονομικά οφέλη. Πηγή: sport-fm.gr

«Πολύ καλό δίδυμο με Μπεργκ»

«Πολύ καλό δίδυμο με Μπεργκ»Σίγουρος ότι θα κάνει ένα εξαιρετικό δίδυμο στην επίθεση του Παναθηναϊκού με τον Μπεργκ δήλωσε ο Μλάντεν Πέτριτς στους υπεύθυνους της ομάδας.

«Μπορούμε να φτιάξουμε ένα πολύ καλό δίδυμο με τον Μπεργκ», ανέφερε ο Κροάτης επιθετικός σε συνομιλίες όπως αναφέρει το Goal για την συνύπαρξή του στην επιθετική γραμμή των πράσινων και συνέχιζε:

«Είναι φανταστικός παίκτης και θα με βοηθήσει πολύ να μπω στο κλίμα της ομάδας».

Ο Πέτριτς είναι ανυπόμονος να αρχίσει τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό καθώς βλέπει την παρουσία του στην ελληνική ομάδα ως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να δώσει απαντήσεις στην παλιά του ομάδα.

«Έχω να αποδείξω πολλά. Δεν πέρασα καθόλου καλά το τελευταίο διάστημα στην Αγγλία και θέλω να αποδείξω ότι μπορώ να επιστρέψω σε τοπ επίπεδο», τόνιζε ο Κροάτης.

Ο Πέτριτς πέρασε χθες από τις ιατρικές εξετάσεις. Τα αποτελέσματά τους αναμένονται σήμερα. Στη συνέχεια θα υπογράψει το συμβόλαιο το οποίο θα έχει διάρκεια για 1,5 χρόνο και την Πέμπτη θα παρουσιαστεί από την διοίκηση των πρασίνων.

Σήμερα το απόγευμα θα κάνει την πρώτη του προπόνηση υπό τις οδηγίες του Γιάννη Αναστασίου. Εκτιμάται ότι θα χρειαστεί περίπου δύο εβδομάδες για να είναι σε κατάσταση για να αγωνιστεί. Το τελευταίο χρονικό διάστημα ακολουθεί ένα ειδικό πρόγραμμα για να μπορέσει να ξεπεράσει κάποιες μικροενοχλήσεις που είχε στην γάμπα.

Η πιο πιθανή ημερομηνία για το ντεμπούτο του είναι στις 25 Ιανουαρίου στο παιχνίδι με τον Πλατανιά στη Λεωφόρο. Πηγή: sport-fm.gr

Οι… εκπτώσεις στοίχισαν στον ΠΑΟΚ!!

Το παρασκήνιο γύρω από το «ναυάγιο» της υπόθεσης του Εγιόνγκ Ενόχ για τον ΠΑΟΚ αποκαλύπτει σήμερα η SportDay.

Οι… εκπτώσεις στοίχισαν στον ΠΑΟΚ
Στην Αντάλιασπορ συνεχίζει την καριέρα του ο Εγιόνγκ Ενόχ, ο οποίος ήταν σε συζητήσεις με τον ΠΑΟΚ για να ενταχθεί στο «ασπρόμαυρο» ρόστερ μέσα στον Γενάρη.

Η στήλη «Τρελός του χωριού» της SportDay προχώρησε στην αποκάλυψη των λεπτομερειών που δεν βοήθησαν στην απόκτηση του Καμερουνέζου μέσου από τους Θεσσαλονικείς.

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα θυμίζει πως το όνομα του συγκεκριμένου παίκτη είχε ακουστεί το καλοκαίρι για τον Ολυμπιακό και μέσα στον Δεκέμβριο προέκυψε το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ.

Τότε ο Άγιαξ φέρεται να αξίωνε 1,8 εκατ. ευρώ για την παραχώρηση του Ενόχ στους Πειραιώτες, ενώ ο παίκτης ήθελε 950.000 ευρώ ετησίως.

Τώρα, όμως, τα νούμερα ήταν τελείως διαφορετικά, αφού ο ολλανδικός σύλλογος αξίωνε 1,25 εκατ. ευρώ – 250.000 ευρώ για τον δανεισμό του διεθνούς άσου και 1 εκατ. ευρώ προέβλεπε η οψιόν αγοράς του.

Από την πλευρά του, ο ποδοσφαιριστής ήθελε 1,45 εκατ. ευρώ για δύο χρόνια σε συμβόλαιο που θα άρχιζε να ισχύει το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με την SportDay, όμως, τόσα ακριβώς είναι και τα λεφτά που συμφώνησε και θα παίρνει ο Μάρτενς από την ώρα που θα πατήσει το πόδι του στην Τούμπα.Πηγή: sport-fm.gr

«Θα κάνει ωραία πράγματα στη Λεωφόρο»

Σίγουρος ότι ο Μλάντεν Πέτριτς, με τον οποίο υπήρξε συμπαίκτης στη Φούλαμ, θα πετύχει στον Παναθηναϊκό παρουσιάστηκε ο Γιώργος Καραγκούνης, μιλώντας αποκλειστικά στη SportDay.

«Θα κάνει ωραία πράγματα στη Λεωφόρο»
Αν και δεν είναι από τους ποδοσφαιριστές που συνηθίζει να σχολιάζει κάποιες μεταγραφές, ο Γιώργος Καραγκούνης μίλησε αποκλειστικά στη SportDay και τόνισε ότι ο Μλάντεν Πέτριτς θα κάνει τη διαφορά στον Παναθηναϊκό.

«(Μαζί με τον Μπεργκ) Θα κάνουν εύκολη υπόθεση το γκολ για τον Παναθηναϊκό», τόνισε μεταξύ άλλων ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας για τον Κροάτη επιθετικό, με τον οποίο υπήρξε συμπαίκτης στη Φούλαμ, και πρόσθεσε:

«Πρόκειται για έναν επιθετικό, που δεν είναι πολύ καλός μόνο μέσα στην περιοχή, όπου βάζει γκολ, αλλά είναι εξαιρετικός και γύρω από την περιοχή».

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Γιώργος Καραγκούνης στη SportDay

Για την μεταγραφή του Πέτριτς, η οποία θα ανακοινωθεί εντός της ημέρας:

«Είναι μία σπουδαία μεταγραφή. Πρόκειται για εξαιρετικό επιθετικό, που είναι πολυτέλεια και για τον Παναθηναϊκό και για το ελληνικό πρωτάθλημα να τον έχει αυτή την εποχή. Θα κάνει τη διαφορά, μόλις βρει ρυθμό, διότι είχε ένα διάστημα απουσίας».

Για τα χαρακτηριστικά του Κροάτη φορ:

«Πρόκειται για έναν επιθετικό, που δεν είναι πολύ καλός μόνο μέσα στην περιοχή, όπου βάζει γκολ, αλλά είναι εξαιρετικός και γύρω από την περιοχή. Είναι πολύ ποιοτικός με την μπάλα, έχει εξαιρετική τεχνική κατάρτιση και συμμετέχει στο παιχνίδι της ομάδας. Είναι ομαδικός παίκτης και είναι εκρηκτικός στα πρώτα μέτρα».

Για τις συζητήσεις που είχαν οι δυο τους λίγο πριν αναχωρήσει ο Πέτριτς από την Αγγλία για να έρθει στην Ελλάδα:

«Ναι, του ευχήθηκα καλή επιτυχία και του είπα ότι έκανε μία πολύ καλή επιλογή. Του είπα ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά και πως θα τον λατρέψει ο κόσμος. Εχει μεγάλη όρεξη για να παίξει μπάλα και περιμένει πώς και πώς να κάνει την πρώτη του εμφάνιση με τη νέα του ομάδα».

Για το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός φέτος δεν είναι τόσο καλός στα στημένα και αν πιστεύει πως θα βοηθήσει στον τομέα αυτό:

«Σίγουρα. Εχει πολύ καλά στημένα. Θα το δείτε. Οι εκτελέσεις φάουλ είναι εξαιρετικές με το αριστερό και στέλνει την μπάλα, όπου θέλει. Γενικά όταν βρεθεί σε θέση βολής σουτάρει με μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας. Θα κάνει ωραία πράγματα στη Λεωφόρο, θα ενθουσιάσει τον κόσμο και θα βοηθήσει πολύ την ομάδα».

Για το δίδυμο Πέτριτς-Μπεργκ:

«Εξαιρετικοί επιθετικοί και οι δύο και το καλό είναι ότι έχουν παίξει μαζί και στο Αμβούργο και είναι μεγάλη υπόθεση για τον Παναθηναϊκό, που θα έχει και τους δύο. Θα κάνουν τη διαφορά. Θα κάνουν εύκολη υπόθεση το γκολ για τον Παναθηναϊκό».

Φουλάρει για Μοράτα η Άρσεναλ!!

Μέτα τον τραυματισμό του Γουόλκοτ, η Άρσεναλ αναμένεται να... επιστρέψει ακόμα πιο «δυνατά» για την απόκτηση του Αλβάρο Μοράτα από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Φουλάρει για Μοράτα η Άρσεναλ!
Εντείνει τις προσπάθειές της για την απόκτηση του Αλβάρο Μοράτα η Άρσεναλ! Μετά τον τραυματισμό-σοκ του Θίο Γουόλκοτ, ο Αρσέν Βενγκέρ θεωρεί αναγκαία την προσθήκη ενός επιθετικού παίκτη, με την περίπτωση του Ισπανού να επανέρχεται στο προσκήνιο για τους «κανονιέρηδες».

Ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης έχει απασχολήσει και στο παρελθόν, ωστόσο οι Μαδριλένοι είχαν ξεκαθαρίσει πως ο παίκτης δεν είναι προς πώληση και είχαν απαντήσει αρνητικά στην κρούση των Λονδρέζων.

Σύμφωνα με τα βρετανικά Μέσα, η Άρσεναλ αναμένεται να έρθει σε νέα επαφή μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα και να προσπαθήσει να αποσπάσει το «ναι» της «βασίλισσας», ούτως ώστε να φέρει στο Λονδίνο τον Μοράτα με την μορφή δανεισμού μέχρι το φινάλε της σεζόν.

Φέτος με την φανέλα της Ρεάλ, ο 21χρονος φορ έχει 10 συμμετοχές στο πρωτάθλημα (μία ως βασικός), ενώ έχει σκοράρει δις. Πηγή: sport-fm.gr

Απολύθηκε ο Πιόλι!!

Σε αναζήτηση προπονητή βρίσκεται η Μπολόνια, καθώς απολύθηκε από τον πάγκο του συλλόγου ο Στέφανο Πιόλι.

Απολύθηκε ο Πιόλι
Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Μπολόνια αποτελεί ο Στέφανο Πιόλι. Ο 48χρονος προπονητής πλήρωσε το... μάρμαρο για την κακή φετινή πορεία των «ροσομπλού» κι αποχώρησε, με τον ιταλικό σύλλογο να έχει ήδη ξεκινήσει την αναζήτηση του «διαδόχου» του.

Ο Ιταλός κόουτς ήταν στο «Νταλ’ Άρα» από το 2011, ωστόσο δεν κατάφερε να στεριώσει στην τρίτη σεζόν του, με την Μπολόνια να έχει μόλις τρεις νίκες μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα, ούσα ένα βαθμό πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού. Πηγή: sport-fm.gr

Κίνδυνος για τιμωρία της έδρας και αφαίρεση βαθμών για ΑΕΚ και Αιγάλεω!

Με μία ή δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και αφαίρεση τριών βαθμών κινδυνεύουν η ΑΕΚ και το Αιγάλεω, ύστερα από την πειθαρχική δίωξη που άσκησε σε βάρος τους ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας.

Κίνδυνος για τιμωρία της έδρας και αφαίρεση βαθμών για ΑΕΚ και Αιγάλεω
Για εκτεταμένα επεισόδια κλήθηκαν η ΑΕΚ και το Αιγάλεω άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Παναγιώτης Καρράς πειθαρχικές διώξεις στις δύο ομάδες, οι οπαδοί των οποίων «αναμετρήθηκαν» μεταξύ τους την προηγούμενη Κυριακή.

Από εκεί και πέρα, οι δύο σύλλογοι κινδυνεύουν να τιμωρηθούν με μία ή με δύο αγωνιστικές και αφαίρεση τριών βαθμών από το τρέχων πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Από εκεί και πέρα, ο κ. Καρράς άσκησε πειθαρχική δίωξη και στον Εργοτέλη για την ανακοίνωση που εξέδωσε την επομένη του αγώνα με τον Ατρόμητο στο Παγκρήτιο.

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΕΠΟ

O κ. Παναγιώτης Καρράς άσκησε πειθαρχικές διώξεις σε βάρος:

Της ΠΑΕ Εργοτέλης για πράξη που προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 14 (παρ. 2 και 3) και 25 (παρ. 1 και 4) του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ (ανακοίνωση μετά τον αγώνα Εργοτέλης-Ατρόμητος).

Του ΑΟ Αιγάλεω για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 14, 15 παρ. 6 (περ. α και δ) και 26 παρ. 3, σε συνδ. με άρθρο 31 παρ. 2 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ (εκτεταμένα επεισόδια στον αγώνα Αιγάλεω-ΑΕΚ).

Του αθλητικού σωματείου με την επωνυμία ΑΕΚ για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 14, 15 παρ. 6 περ. δ και 26 παρ. 3, σε συνδ. με άρθρο 31 παρ. 2 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ (εκτεταμένα επεισόδια στον αγώνα Αιγάλεω-ΑΕΚ).

Στο… φουλ οι «μηχανές»

Τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ΑΕΚ εν όψει της επόμενης σεζόν καταστρώνουν οι ιθύνοντες του συλλόγου, έχοντας σε πρώτο πλάνο τους Κουρμπέλη-Λαμπρόπουλο για την άμυνα και Αραβίδη για την επίθεση.

Στο… φουλ οι «μηχανές»
Εδώ και αρκετό καιρό έχουν ξεκινήσει στην ΑΕΚ τις επαφές για την ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ εν όψει της επόμενης σεζόν, η οποία καλώς εχόντων των πραγμάτων θα τη βρει στη Football League.

Προτεραιότητα για την «Ένωση» αποτελεί η στελέχωση της άμυνας, αφού εκεί φέτος έχουν παρουσιαστεί τα περισσότερα κενά. Ήδη οι «κιτρινόμαυροι» έχουν έρθει σε συμφωνία με τον Γιώργο Σαρρή του Εργοτέλη, όμως οι συζητήσεις δεν σταματούν εκεί.

Στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας βρίσκεται το όνομα του Δημήτρη Κουρμπέλη. Οι ιθύνοντες του συλλόγου μιλούν σε καθημερινή βάση με τους Αρκάδες, όμως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει συμφωνία ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Πρόθεση της ΑΕΚ είναι καταθέσει πρόταση που δεν θα ξεπερνάει τις 500.000 ευρώ, όμως στον Αστέρα αξιώνουν περισσότερα από 700.000 ευρώ. Επικρατεί, όμως, αισιοδοξία πως το επόμενο διάστημα θα βρεθεί η «χρυσή» τομή και θα υπάρξει οριστική συμφωνία.

Τον επόμενο παίκτη που εξετάζουν στην «Ένωση» για την ενίσχυση των μετόπισθεν είναι ο Βασίλης Λαμπρόπουλος. Η περίπτωση του 24χρονου αμυντικού του Πανιωνίου φαίνεται πως απασχολεί έντονα την «Ενωση», όμως το γεγονός πως δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το 2016, περιπλέκει λίγο τα πράγματα.

Την ίδια ώρα, από το εξωτερικό ξεχωρίζει η περίπτωση του Κάλα και τώρα βρίσκεται ξανά στο προσκήνιο, λόγω της αρνητικής απάντησης που έδωσε ο Ισπανός αμυντικός στη Σεβίλλη για την ανανέωση του συμβολαίου του.

Από εκεί και πέρα, για την επίθεση αρκετές πιθανότητες για να ντυθεί στα κιτρινόμαυρα έχει ο Χρήστος Αραβίδης. Ο φορ του Πανιωνίου, που φέτος έχει σκοράρει ήδη 7 γκολ στο πρωτάθλημα, εξετάζεται σοβαρά από τους ανθρώπους της ομάδας και, λόγω του ότι το συμβόλαιό του βρίσκεται ήδη στο τελευταίο εξάμηνο, κάνει ακόμα πιο ελκυστική την περίπτωσή του.

Ένας ακόμα επιθετικός που βρίσκεται στη μεταγραφική λίστα του «Δικεφάλου» είναι ο Στέλιος Βασιλείου, όμως για να κλείσει το… καρέ της επιθετικής γραμμής.Πηγή: sport-fm.gr

Θρήνος στην οικογένεια Ντίβατς!

Ο πατέρας του Βλάντε Ντίβατς σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα. Βαριά τραυματίστηκε και η μητέρα του.

Θρήνος στην οικογένεια Ντίβατς
Στο πένθος βυθίστηκε η οικογένεια του Βλάντε Ντίβατς. Ο πατέρας του θρύλου του γιουγκοσλαβικού μπάσκετ, Μιλένκο, έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα, στο οποίο τραυματίστηκε και η μητέρα του, Ραντμίλα, χωρίς όμως να κινδυνεύει η ζωή της.

inner

Σύμφωνα με την αστυνομία, το αυτοκίνητο που οδηγούσε η 72χρονη γυναίκα χτύπησε σε κολώνα σε δρόμο της πόλης Τσάτσακ και αναποδογύρισε πολλές φορές προκαλώντας το θάνατο του 77χρονου άνδρα, λίγη ώρα αφότου είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Πηγή: sport-fm.gr

Η βραδιά των μεγάλων «πολυβόλων»

Οι 40+ πόντοι των Ντουράντ και Λίλαρντ δεν έφταναν σε Θάντερ και Μπλέιζερς. Όμως αρκούσαν στους Καβαλίερς τα 10 τρίποντα του Μάιλς και στους Σπερς το buzzer-beater του Τζινόμπιλι. Ήττες για Έλληνες.

Η βραδιά των μεγάλων «πολυβόλων»
Χωρίς τους τραυματίες Γουέστμπρουκ και Ιμπάκα, ο Κέβιν Ντουράντ σταμάτησε στους 48 πόντους απέναντι στους Τζαζ. Όμως αυτοί δεν έφταναν, καθώς ο Γκόρντον Χέιγουορντ έκανε ρεκόρ καριέρας με 37 (και τους τελευταίους 17 της ομάδας του) οδηγώντας τους γηπεδούχους στην επικράτηση επί της Θάντερ με 112-101.

Ούτε οι 41 πόντοι του Ντέμιεν Λίλαρντ έφταναν για τους Μπλέιζερς, που έχασαν με 123-119 από τους Κινγκς στο Σακραμέντο, με το δίδυμο Κάζινς-Γκέι να έχει μαζί 67 πόντους. Αντίθετα, ο Σι Τζέι Μάιλς είχε 10/14 τρίποντα και οι Καβαλίερς επιβλήθηκαν 111-93 των Σίξερς.

Κατά τα λοιπά, οι Ουόριορς πέρασαν με 101-80 από το Μιλγουόκι φτάνοντας τις δέκα σερί νίκες. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ξεκίνησε πάλι στην πεντάδα και σε 24:28 είχε 2 πόντους (1/3 δίποντα), 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 2 κλεψίματα.

Οι Σπερς νίκησαν με 110-108 τους Γκρίζλις στο Μέμφις στην παράταση με λέι απ του Μάνου Τζινόμπιλι 1,8’’ πριν το τέλος και τον Μάικ Κόνλεϊ να αστοχεί σε τρίποντο στην εκπνοή. Ο Κώστας Κουφός σε 13:10 είχε 8 πόντους (4/6 δίποντα) και 6 ριμπάουντ, ενώ ο Νικ Καλάθης σε 11:23 είχε 1 πόντο (1/2 βολές, 0/3 δίποντα) και 1 ασίστ.

Αν και έχανε με 11 στις αρχές του β’ μέρους, το Μαϊάμι με 32 πόντους του Λεμπρόν Τζέιμς νίκησε τελικά 107-88 τους Πέλικανς, ενώ οι Πέισερς με 22 πόντους του Ρόι Χίμπερτ επικράτησαν των Ράπτορς με 86-79 και με 28-6 έχουν πάντα το καλύτερο ρεκόρ του ΝΒΑ.

Οι Μάβερικς υποχρέωσαν τους Λέικερς στην όγδοη ήττα στα τελευταία εννιά ματς, με 110-97 στο Ντάλας και τον Ντιρκ Νοβίτσκι να βάζει 27 πόντους. Οι Μπουλς στο πρώτο ματς μετά την παραχώρηση του Λουόλ Ντενγκ στους Καβαλίερς επικράτησαν 92-87 των Σανς και οι Νικς με 34 πόντους του Καρμέλο Άντονι έκαμψαν την αντίσταση των Πίστονς με 89-85.

Αναλυτικά:

Σάρλοτ Μπόμπκατς-Ουάσινγκτον Ουίζαρντς 83-97 Χέντερσον 27, Γουόκερ 19, Σέσιονς 10, Τζέφερσον 6 (10 ριμπ.)-Μπιλ 21,Γκορτάτ 18 (13 ριμπ.), Γουόλ 17, Μπούκερ 12, Γουέμπστερ 10.

Κλίβελαντ Καβαλίερς-Φιλαδέλφεια 76ερς 111-93 Μάιλς 34, Βαρεζάο 18 (14 ριμπ.), Ίρβινγκ 16, Τόμπσον 12 (10 ριμπ.), Γουέιτερς 10-Κάρτερ-Ουίλιαμς 34, Άντερσον 15, Ουίλιαμς 12, Ντέιβις 11.

Ιντιάνα Πέισερς-Τορόντο Ράπτορς 86-79 Χίμπερτ 22, Στίβενσον 13 (10 ριμπ.), Γκρέιντζερ 13, Τζορτζ 11, Χιλ 11, Γουέστ 4 (12 ριμπ.)-ΝτεΡόζαν 28, Πάτερσον 20, Λάουρι 16.

Μαϊάμι Χιτ-Νιου Ορλίνς Πέλικανς 107-88 Τζέιμς 32, Ουέιντ 22, Άντερσεν 15, Μπος 12, Άλεν 11-Ντέιβις 22 (12 ριμπ.), Γκόρντον 15, Έβανς 13, Ρόμπερτς 10.

Νιου Γιορκ Νικς-Ντιτρόιτ Πίστονς 89-85 Άντονι 34, Μπαρνιάνι 13 (11 ριμπ.), Φέλτον 12-Σμιθ 21 (12 ριμπ.), Μονρό 19, Ντράμοντ 12 (17 ριμπ.), Σίνγκλερ 11, Μπάινουμ 10.

Σικάγο Μπουλς-Φίνιξ Σανς 102-87 Γκίμπσον 19 (10 ριμπ.), Νοά 14 (16 ριμπ.), Μπάτλερ 13, Όγκουστιν 13, Σνελ 12-Ντράγκιτς 21, Γκριν 15, Πλάμλι 11, Φράι 11, Σμιθ 10.

Μέμφις Γκρίζλις-Σαν Αντόνιο Σπερς 108-110 (κ.α. 98-98) Κόνλεϊ 30, Ράντολφ 17, Τζόνσον 15, Λι 12, Λιούερ 10-Ντάνκαν 24 (17 ριμπ.), Μπελινέλι 19, Λέοναρντ 17, Ντιαό 11, Μιλς 11, Πάρκερ 10, Τζινόμπιλι 9.

Μιλγουόκι Μπακς-Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 80-101 Ιλιασόβα 20, Νάιτ 18, Μέιο 13, Μίντλετον 10-Λι 22 (18 ριμπ.), Τόμπσον 15, Κάρι 15, Μπόγκουτ 8 (12 ριμπ.).

Ντάλας Μάβερικς-Λος Άντζελες Λέικερς 110-97 Νοβίτσκι 27, Έλις 16, Μπλερ 15, Κάρτερ 19, Καλντερόν 12-Μικς 24, Μάρσαλ 18, Γκασόλ 15 (13 ριμπ.), Τζόνσον 17, Σάκρε 7 (10 ριμπ.).

Ντένβερ Νάγκετς-Μπόστον Σέλτικς 129-98 Φόι 23, Φαρίντ 21 (13 ριμπ.), Λόσον 19 (13 ασίστ), Τσάντλερ 11, Ρόμπινσον 10-Γκριν 17, Μπας 15, Μπράντλεϊ 12, Σάλιντζερ 10, Φαβεράνι 10.

Γιούτα Τζαζ-Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 112-101 Χέιγουορντ 37 (11 ριμπ.), Φέιβορς 15, Ουίλιαμς 12, Τζέφερσον 10, Μπερκ 10, Καντέρ 10-Ντουράντ 48, Τζάκσον 20, Λαμπ 9, Κόλισον 8.

Σακραμέντο Κινγκς-Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 123-119 Κάζινς 35 (13 ριμπ.), Γκέι 32, Τόμας 22, Ουίλιαμς 14-Λίλαρντ 41, Όλντριτζ 24, Λόπεζ 18, Μπατούμ 11 (11 ριμπ.).

Οι βαθμολογίες του ΝΒΑ Πηγή: sport-fm.gr

Μουν… κι επίσημα στον Ολυμπιακό!

Ο Τζαμάριο Μουν είναι κι επίσημα ο νέος παίκτης του Ολυμπιακού. Τη θέση του Μπρεντ Πέτγουεϊ παίρνει ο 33χρονος Αμερικανός φόργουορντ.

Μουν… κι επίσημα στον Ολυμπιακό
«Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον Jamario Moon. Ο Αμερικανός φόργουορντ θα φορά την «ερυθρόλευκη» φανέλα ως το τέλος της σεζόν».

Με αυτή τη λιτή ανακοίνωση ο Ολυμπιακός επισημοποίησε τη συνεργασία του με τον Τζαμάριο Μουν. Ο 33χρονος Αμερικανός φόργουορντ (2,03μ.) θα πάρει τη θέση του Μπρεντ Πέτγουεϊ, ο οποίος θα μείνει εκτός δράσης για τουλάχιστον ένα μήνα λόγω προβλήματος στη μέση.

Το νέο απόκτημα της ομάδας, που είχε... προλάβει να γνωστοποιήσει τη συμφωνία μέσω Twitter, δεν θα έχει δικαίωμα στο Top 16 πριν από τον δεύτερο γύρο και το ματς με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ στην Κωνσταντινούπολη.

Σημειώνεται πως με την προσθήκη του Κόλινς ο Ολυμπιακός είχε ήδη υπερβεί τον αριθμό ξένων για την Α1 (πλέον έχει οκτώ, Λο, Κόλινς, Πέτγουεϊ, Σιμονς, Μουν, Λοτζέσκι, Μπέγκιτς, Ντάνστον ενώ επιτρέπονται έξι, μέχρι τέσσερις εξ αυτών μη κοινοτικοί), ενώ στην Ευρωλίγκα δεν υπάρχει περιορισμός.

Το Who is Who:

Hμ. Γεν.: 13/06/1980
Τοπ. Γεν.: Meridian (ΗΠΑ)
Θέση: Π. Φόργουορντ
Ύψος: 2.03
Πρ. Ομάδες: Mobile Revelers (2001-2002), Dodge City Legend (2002), Mobile Revelers (2002), Huntsville Flight (2004), Kentucky Colonels (2004-05), Rome Gladiators (2005), Albany Patroons (2005-06), Fort Worth Flyers (2006), Marietta Storm (2006), Fuerza Regia (2006), Albany Patroons (2006-07), Gary Steelheads (2007), Fuerza Regia (2007), Toronto Raptors (2007-09), Miami Heat (2009), Cleveland Cavaliers (2009-11), Los Angeles Clippers (2011), Los Angeles D-Fenders (2012), Charlotte Bobcats (2012), Los Angeles D-Fenders (2012-14)


Τα στατιστικά του:

NBA (2007-12)
Κανονική Διάρκεια
Αγ. Π. XΡ. 2π. 3π. Βολ. Επ.Ρ. Αμ.Ρ. Ρ. Ασ. Κλ. Τ.
286 6,3 22.55 546/1030 (46,1%) 177/538 (32,9%) 184/229 (80,3%) 201 1026 1227 291 229 236

Πλέι Οφ
Αγ. Π. XΡ. 2π. 3π. Βολ. Επ.Ρ. Αμ.Ρ. Ρ. Ασ. Κλ. Τ.
19 4,1 13,5 16/29 (55%) 14/29 (48,3%) 3/6 (50%) 12 37 49 10 11 9

NBDL (2005-06, 2011-14)
Αγ. Π. XΡ. 2π. 3π. Βολ. Επ.Ρ. Αμ.Ρ. Ρ. Ασ. Κλ. Τ.
45 12,1 33 134/281 (47,6%) 65/176 (36,9%) 81/100 (81%) 34 273 307 124 94 89

Σαν… τελικός!!

Η… αναβίωση του περσινού τελικού ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Αστέρα Τρίπολης συγκεντρώνει τα βλέμματα από τα παιχνίδια για την 3η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Σαν… τελικός!
Συναντήθηκαν και πέρσι αλλά στον τελικό!

Ολυμπιακός και Αστέρας Τρίπολης κοντράρονται σήμερα στο Καραϊσκάκη στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για την 3η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Πρόκειται για την αναμέτρηση η οποία και κλέβει την παράσταση από το πρόγραμμα των αναμετρήσεων της φάσης αυτής του θεσμού.

Ο Ολυμπιακός προέρχεται από μια άνετη νίκη επί της Καλλονής και στο μυαλό των παικτών του είναι η νίκη στο ματς αλλά με ένα σκορ που θα εξασφαλίζει την πρόκριση από το παιχνίδι αυτό.

Όμως και ο Αστέρας Τρίπολης… μπήκε στο 2014 θετικά. Νίκησε 2-0 εκτός έδρας τον ΠΑΣ Γιάννινα του πρώην προπονητή του Σάκη Τσιώλη.

Αυτός θα είναι και η μεγάλη διαφοροποίηση στο σημερινό παιχνίδι συγκριτικά με τον περσινό τελικό.

Νωρίτερα στις 17:30 ο Αιγινιακός υποδέχεται τον Πανιώνιο, με τους «κυανέρυθρούς» να στοχεύουν στην πρόκριση στην επόμενη φάση θέλοντας να το πετύχουν αυτό από το πρώτο παιχνίδι.

Το πρόγραμμα του Κυπέλλου:

08 Ιανουαρίου 2014
Αιγινιακός – Πανιώνιος (17:30)
Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης (20:00)

09 Ιανουαρίου 2014
Ολυμπιακός Βόλου – Αστέρας Μαγούλας (17:30)
Ηρακλής – ΠΑΟΚ (20:00)
Πηγή: sport-fm.gr

Από σήμερα την πρόκριση!!

Αποφασισμένοι να «καθαρίσουν» από το πρώτο παιχνίδι την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας παρουσιάζονται στον Ολυμπιακό για το αποψινό ματς με τον Αστέρα Τρίπολης στο «Καραϊσκάκη».

Από σήμερα την πρόκριση
Το 2014 για τον Ολυμπιακό ξεκίνησε ακριβώς όπως τελείωσε το 2013.

Οι Πειραιώτες έπαιξαν καλό κατά διαστήματα ποδόσφαιρο κόντρα στην Καλλονή, την οποία νίκησαν με σκορ 4-0, και συνέχισαν την προσπάθειά τους για την κατάκτηση του 41ου πρωταθλήματος.

Στόχος, όμως, των νταμπλούχων Ελλάδας είναι να διατηρήσουν τα κεκτημένα και ως εκ τούτου αυτό περιλαμβάνει και το Κύπελλο Ελλάδας.

Για αυτό τον λόγο θέλουν να πάρουν το προβάδισμα για την πρόκριση στο αποψινό παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης (20:00, OTE Sport 4, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Ο Μίτσελ επεφύλασσε αρκετές εκπλήξεις για την «ερυθρόλευκη» αποστολή, αφού άφησε εκτός 18άδας τους Ρομπέρτο, Σαλίνο, Σάμαρη, Φουστέρ και τον Μήτρογλου (κρίνοντας ότι είναι ανέτοιμος), ενώ ο Αβραάμ Παπαδόπουλος αισθάνονται ενοχλήσεις, όπως ο Σέποβιτς και το ατύχημα που είχε ο Τόρες.

Αυτό, όμως, δείχνει ότι ο Ισπανός εμπιστεύεται απόλυτα όλους τους ποδοσφαιριστές που έχει στη διάθεσή του και δεν έχει πρόβλημα να δώσει ευκαιρίες σε ορισμένους παίκτης, παρότι το σημερινό ματς είναι ιδιαίτερα κρίσιμο.

Την εστία του Ολυμπιακού θα υπερασπιστεί ο Μέγιερι, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχεις τους Παπάζογλου, Σιόβα, Μανωλά και Χολέμπας (ή Μπονγκ).

Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν ο Εντινγκά με τον Μασάντο, με τους Βάις και Ολαϊτάν να αγωνίζονται στα πλάγια. Ο Ντομίνγκες θα παίξει ξανά πίσω από τον Σαβιόλα.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Κάρολ, Μπονγκ, Κάμπελ, Μανιάτης, Πελέ, Βέργος και Βούρος. Πηγή: sport-fm.gr

«Η ταχύτητα του Σουμάχερ δεν είναι το πιο σημαντικό στην έρευνα»

Πολύτιμες πληροφορίες έδωσε το βίντεο από την κάμερα που ήταν προσαρμοσμένη στο κράνος του Μίκαελ Σουμάχερ σύμφωνα με τις Αρχές. «Δεν γνωρίζουμε την ταχύτητα του. Βρέθηκε εννιά μέτρα εκτός πίστας».

«Η ταχύτητα του Σουμάχερ δεν είναι το πιο σημαντικό στην έρευνα»
Συνέντευξη Τύπου έδωσε ο επικεφαλής της έρευνας που εξετάζει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το ατύχημα του Μίκαελ Σουμάχερ στις 29 Δεκεμβρίου του 2013, κάνοντας σκι στις γαλλικές Άλπεις.

Ο επικεφαλής ενημέρωσε πως έχουν στη διάθεσή τους το βίντεο από την κάμερα που ήταν προσαρμοσμένη στο κράνος του Σουμάχερ κατά τη διάρκεια του ατυχήματος του και από εκεί συνεχίζουν να συλλέγουν πολύτιμες πληροφορίες.

Αποκάλυψαν πως δεν είναι σε θέση να υπολογίσουν την ταχύτητα με την οποία έτρεχε, επισημαίνοντας ωστόσο πως δεν είναι το πιο σημαντικό στην έρευνα. Από το βίντεο, αλλά και από την γρατζουνιά που υπήρχε στο πέδιλο επιβεβαιώνεται ότι προσέκρουσε σε βράχο.

«Είχαμε μαρτυρίες από τους ανθρώπους που έδωσαν τις πρώτες βοήθειες και από ανθρώπους που έκαναν σκι και ήταν παρόντες στο περιστατικό. Εξετάσαμε το κράνος και τα πέδιλα, όπως και το βίντεο από την κάμερα που ήταν προσαρμοσμένη στο κράνος του κ. Σουμάχερ. Το βίντεο διαρκεί περίπου δύο λεπτά και δεν δείχνει όλο το περιστατικό.

Είναι εξαιρετικός σκιέρ και δεν ξεπέρασε την ταχύτητα που πρέπει να πηγαίνει κάποιος. Όμως ένα από τα πέδιλά του χτύπησε σε βράχο που εξείχε και είχε σαν αποτέλεσμα την πτώση του και τον τραυματισμό του. Βρέθηκε εννιά μέτρα εκτός πίστας.

Η περιοχή που ήταν εκτός πίστας ήταν σωστά σηματοδοτημένη στο χιονοδρομικό κέντρο του Μαριμπέλ.

Εξετάσαμε το βίντεο το οποίο μας επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που έχουμε στα χέρια μας. Ξέρουμε τη διαδρομή που ακολούθησε και θα εξεταστεί από ειδικούς τεχνικούς. Είναι δύσκολο να αξιολογήσουμε την ταχύτητα.

Βρισκόταν στην αριστερή πλευρά, στην περιοχή που είχε περισσότερο κλίση. Εξαιτίας αυτής της κλίσης προσπάθησε να μειώσει την ταχύτητα του, την οποία δεν μπορούμε να υπολογίσουμε σε χιλιόμετρα και δεν είναι ένας από τους σημαντικούς παράγοντες που εξετάζουμε.

Το σημαντικό είναι ότι έχουμε το βίντεο και ότι θα εξεταστεί από τους καλύτερους. Η κάμερα με το βίντεο μάς δόθηκε αργότερα. Η σύζυγός του κ. Σουμάχερ είναι πολύ συνεργάσιμη
». Πηγή: sport-fm.gr

Φόροι και οφειλές θα καταβάλλονται μόνο στις τράπεζες ή στα ΕΛΤΑ!!

Με τη χρήση κωδικού πληρωμής όπως διευκρινίζεται σε εγκύκλιο του Γενικού Γραμματέα Εσόδων.

Φόροι και οφειλές θα καταβάλλονται μόνο στις τράπεζες ή στα ΕΛΤΑ
Όλοι οι φόροι και οι οφειλές που εμπίπτουν στον νέο Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας θα καταβάλλονται από τους φορολογούμενους στις τράπεζες ή στα ΕΛ.ΤΑ., με τη χρήση κωδικού πληρωμής όπως διευκρινίζεται σε εγκύκλιο του Γενικού Γραμματέα Εσόδων Χάρη Θοεχάρη.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, σύμφωνα με την εγκύκλιο, σε κάθε βεβαιωμένη στη Φορολογική Διοίκηση οφειλή αντιστοιχεί κωδικός πληρωμής, ο οποίος την ακολουθεί μέχρι την εξόφλησή της και με τον οποίον ο φορολογούμενος δύναται να καταβάλει είτε το σύνολο, είτε μέρος της οφειλής του ή των δόσεων αποπληρωμής αυτής.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις δύναται η καταβολή των οφειλών αυτών να διενεργείται και στις Δ.Ο.Υ.

Πηγή: newsbeast.gr

Τέλος στην... πατέντα του υποβιβασμού!!

Τέλος στο... κόλπο του υποβιβασμού στη Γ' Εθνική ώστε να σβήνονται τα χρέη των ομάδων είναι έτοιμη να βάλει η ΕΠΟ, ψηφίζοντας διάταξη που θα είναι αποτρεπτική για τους παράγοντες των συλλόγων.  
Τον δρόμο που επέλεξε η ΑΕΚ το περασμένο καλοκαίρι, ακολούθησε και η Λάρισα, ενώ τα σενάρια που θέλουν και τον Άρη να πράττει το ίδιο στο τέλος της σεζόν σε περίπτωση αγωνιστικού του υποβιβασμού στη Football League, δίνουν και παίρνουν. Στην ΕΠΟ φοβούνται όπως φαίνεται ότι μπορεί μέσα σε μια σεζόν αρκετές ομάδες της δεύτερης τη τάξη κατηγορίας να μη δηλώσουν συμμετοχή, ώστε να πέσουν στη Γ' ερασιτεχνική και να «καθαρίσουν» οικονομικά και πρόκειται να ψηφίσουν διάταξη στον ΚΑΠ που θα είναι αποτρεπτική για τους παράγοντες των ομάδων, σύμφωνα με το «Goal».

Συγκεκριμένα η διάταξη αυτή θα αναφέρει ότι ομάδα που δεν δηλώνει συμμετοχή σε πρωτάθλημα επαγγελματικής κατηγορίας για οικονομικούς λόγους, θα μπορεί να επιστρέψει στη Football League μετά από μία 3ετία ή 4ετία και η οποία (διάταξη) εφόσον ήταν σε ισχύ από το περασμένο καλοκαίρι, θα ήταν εξαιρετικά αμφίβολο αν ακολουθούσε τον δρόμο της Γ' κατηγορίας η ΑΕΚ.
Παράλληλα στην Ομοσπονδία υπάρχουν σκέψεις που θα αποτρέπουν και πρακτικές όπως αυτή τη της Κέρκυρας με την Κασσιώπη, όπου η πρώτη διαλύθηκε ως ΠΑΕ λόγω χρεών, η δεύτερη έδωσε το ΑΦΜ της, πήρε παράλληλα το όνομα των Κέρκυρας και είναι έτοιμη να επιστρέψει στα «σαλόνια» της Super League.
H αγωνία της ΑΕΚ για ΟΥΕΦΑ
Από εκεί και πέρα μπορεί η ΑΕΚ να... ξεμπέρδεψε σε ό,τι αφορά τα χρέη της, όμως δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως εφόσον επιστρέψει στην Super League και τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ότι θα είναι καλοδεχούμενη από την ΟΥΕΦΑ. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία άλλωστε έχει θεσπίσει ολόκληρο νομικό πλαίσιο αναφορικά με τα χρέη των ομάδων προς παίκτες, συλλόγους και ασφαλιστικά ή φορολογικά ταμεία και πλέον είναι πολύ αυστηρή. Εκείνος ωστόσο που όπως φαίνεται θα αναλάβει προσωπικά το πρότζεκτ της επανασύνδεσης της Ένωσης με την ΟΥΕΑ, είναι ο Δημήτρης Μελισσανίδης, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Πηγή: gazzetta.gr

Xειμώνα θα διεξαχθεί το Μουντιάλ 2022!!

Εντυπωσιακή εξέλιξη σημειώθηκε, σχετικά με τις ημερομηνίες διεξαγωγής του Μουντιάλ 2022, που έχει ανατεθεί στο Κατάρ.Όπως αποκάλυψε ο γενικός γραμματέας της FIFA, Ζερόμ Βάλκερ, η κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση δεν θα διεξαχθεί τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, αλλά όπως εκτίμησε «μεταξύ 15 Νοεμβρίου και 15 Ιανουαρίου, το αργότερο».Πηγή: sportdog.gr

Σκέψεις για αποχώρηση-σοκ στον Παναθηναϊκό!!

Ποιος βασικός κι αναντικατάστατος άσος του Παναθηναϊκού υπάρχει περίπτωση να αποχωρήσει άμεσα από την ομάδα και για ποιο λόγο; Ο σκύλος έχει την πληροφορία! Δεν είναι και λίγο να φτάνει στα αυτιά του σκύλου η πληροφορία ότι στη διοίκηση του Παναθηναϊκού (σε συνεργασία, πάντα, με Αναστασίου και Νταμπίζα) σκέφτονται πολύ σοβαρά να διακόψουν τον δανεισμό βασικού παίκτη. Και να τον στείλουν πίσω στην ομάδα του!
Σε ποιον παίκτη αναφερόμαστε; Στον Γκόρντον Σίλντενφελντ! Ο Κροάτης άσος δεν έχει καταφέρει να πείσει με την απόδοσή του, το διάστημα που φοράει τη φανέλα του Παναθηναϊκού και στο Τριφύλλι τα έχουν βάλει κάτω όλα τα ενδεχόμενα. Ακόμα και να διακοπεί ο δανεισμός του από τη Ντιναμό Μόσχας!

Από βασικός, δηλαδή, μπορεί να μαζέψει τα πράγματά του και να φύγει! Δεν μιλάμε για κάτι οριστικό, κάθε άλλο... Απλώς αναφέρουμε τι έπιασε η μύτη του σκύλου, για το μέλλον του Κροάτη. Υπάρχουν πολλές παράμετροι, άλλωστε, για να προχωρήσει ένα θέμα σαν αυτό, καθώς δεν μπορεί να λήξει ένας δανεισμός απλώς και μόνο επειδή το θέλει η μία από τις πλευρές που συμφώνησαν το περασμένο καλοκαίρι για συνεργασία (παίκτης, Ντιναμό, Παναθηναϊκός).

Αν, όμως, βρεθεί μία καλή και ποιοτική λύση για τα στόπερ και γίνει μία κουβέντα με τον παίκτη και την ομάδα του και υπάρξει θετικό κλίμα, μην αποκλείσετε τίποτα...  

Πηγή: sportdog.gr