Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Ο Πάνος Στεφανίδης στον «ARENA FM 89,4»

Για το αποτέλεσμα των εκλογών και την επόμενη ημέρα στη ΠΑΕ Άρης μίλησε στον «ARENA FM 89,4» ο Πάνος Στεφανίδης. Αναλυτικά είπε: «Είναι μια απόφαση των μελών της Λέσχης. Κλήθηκαν να ψηφίσουν και θα πορευθούμε με τη νέα διοίκηση  του κ.Ηλιάδη. Θέλουμε να πούμε ένα ευχαριστώ στα μέλη της εφορευτικής επιτροπής, διότι κύλησαν όλα ομαλά. Το νούμερο των 2.250 ψήφων είναι ένα στοιχείο που πρέπει να το κρατήσουμε και να το εκμεταλλευτούμε αν σκεφτούμε ότι στις προηγούμενες εκλογές ψήφισαν 750 άτομα. Δεν θέλω να σχολιάσω το αποτέλεσμα, είναι η απόφαση του κόσμου. Για εμάς το έργο είναι το ίδιο, να έχουμε τον έλεγχο για το τι γίνεται στη ΠΑΕ και να μην αφήσουμε την ομάδα σε καμία περίπτωση να επαναλάβει τα ίδια λάθη. Ήδη ζητήσαμε κάποια στοιχεία από τη διοίκηση του κ.Ηλιάδη και θα υπάρξει μια συνεργασία με τη νέα διοίκηση. Εμείς θα έχουμε συνεργασία με όλο τον κόσμο. Όποιος θέλει να βοηθήσει θα είναι ευπρόσδεκτος. Αύριο θα έχουμε μια συνεδρίαση για εσωτερικά μας θέματα. Δεν σκεφτήκαμε τη πρόταση το κ.Τζεβελέκη για τον ενιαίο Άρη. Μιλάμε για δύο τμήματα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Στη ΚΑΕ γίνεται σοβαρή δουλειά που θα φέρει αποτελέσματα. Δεν νομίζω ότι θα ωφελήσει κάπου, διότι το να ενώσουμε δύο ταμεία είναι επικίνδυνο. Το πρόβλημα είναι ότι έχουν συσσωρεύει χρέη. Τη πλήρη αποτύπωση του χρέους θα την έχουμε σε λίγες ημέρες. Έχουμε μια πολύ βαριά προίκα με χρέη και πρέπει να κληθούμε ότι όλα αυτά θα αλλάξουν. Είναι αδιανόητο  να πάρεις την οποιαδήποτε απόφαση αν δεν ακούσεις και την άλλη πλευρά. Αρειανοί είμαστε το καλό της ομάδας θέλουμε. Περιμένουμε την υλοποίηση των σχεδίων του κ.Ηλιάδη. Η ουσία είναι ότι τοποθετήθηκε εκεί και πρέπει για ότι έχει δεσμευτεί να το τηρήσει. Περιμένουμε να κάνει τις διαδικασίες όσο το δυνατόν γρηγορότερα γίνεται. Πρέπει να τα βάλουμε όλα κάτω για να τα υλοποιήσουμε.Πηγή: arenafm.gr

«Πράγματα και θαύματα στα πλέι οφ»

Για όλους και για όλα μίλησε ο Αλέξης Κούγιας που αναφέρθηκε στο φετινό πρωτάθλημα της Football League, τις ομάδες που πήραν την άνοδο, αλλά και το πρόκειται να δούμε στα πλέι οφ που θα κρίνουν το τέταρτο εισιτήριο.
Ο ισχυρός άνδρας της Παναχαϊκής και μεγαλοδικηγόρος εξέφρασε την πεποίθησή του πως οι ομάδες που ανέβηκαν δεν το άξιζαν ενώ υποστήριξε πως γίνονται τραγικά λάθη στην οργάνωση από τη Superleague.
Αναλυτικά όσα είπε στον Sentra 103,3:
Για το φινάλε της Football League και αν οι τρεις που ανέβηκαν (Απόλλων, Εργοτέλης, Καλλονή) ανέβηκαν δίκαια: «Ηταν συγκλονιστικό φινάλε, από κάθε άποψη. Οσον αφορά τη λειτουργία τους (σ.σ. των τριών που ανέβηκαν), ήταν δίκαιη η άνοδος. Ηταν ομάδες που είχαν μια ηρεμία. Ισως συνετέλεσε ότι δεν είναι οι παλιές μεγάλες ομάδες, εκτός του Απόλλωνα, ώστε να έχουν πίεση κόσμου και ανταγωνισμούς με άλλες ομάδες, όπως τα έχουν ο Ολυμπιακός Βόλου, η Νίκη, η Παναχαϊκή, η Λάρισα, ο Πανσερραϊκός, ο Ηρακλής κλπ.
Αγωνιστικά δεν το άξιζαν. Υπήρχαν καλύτερες ομάδες σίγουρα, καλύτερες και από τις τρεις. Και ο Παναιτωλικός και η Παναχαϊκή μέχρι το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο, όπου μετά απελευθερώσαμε 10 παίκτες και έφυγαν πολλοί, όπως και ο Ντίνας στον Παναθηναϊκό, που δεν θα τον δίναμε. Πήραμε εκεί το μήνυμα ότι το παράνομο κύκλωμα του ποδοσφαίρου δε μας θέλει. Πήγαμε σε νέα παιδιά και αποδείχθηκε ότι μπορούσαμε να βασιστούμε και το δείξαμε χθες όπου κοιτάς τον πρωταθλητή στα μάτια, με δύο παιδιά 15,5 και ένας 17,5 να είναι βασικοί. Και αν δεν υπήρχε το λάθος του διαιτητή, που δεν ήταν καθοριστικό, δε θα χάναμε.
Οσο για τις ομάδες, ο Εργοτέλης έχει μια διαφορά, το περιβάλλον είναι ιδιαίτερα οικογενειακό, και παίκτες που ήρθαν όπως ο Βερπακόφσκις και ο Ρομάνο παίζουν για τη φανέλα, κάτι που δεν το βλέπεις εύκολα. Υπήρχε οικογενειακό περιβάλλον που στήριζε τους παίκτες, δεν υπήρχε πίεση, έκοβαν 200-300 εισιτήρια σε κάθε ματς, ελπίζω του χρόνου να έχουν περισσότερους στη Super League.
Στον Απόλλωνα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Μέχρι τις αρχές της σεζόν ήταν να μην κατέβει, ο κ. Βελλής, τον οποίο σέβομαι και εκτιμώ, έλεγε ότι δεν ασχολούμαι. Εμείς μιλούσαμε με δύο παιδιά, ένας εκ των οποίων ήταν ο Μανιάς. Πήγε σε μια ομάδα όπως ο Απόλλων που στόχος ήταν να σωθεί. Οι περισσότεροι παίκτες του έρχονταν από τη Γ’ εθνική, άλλοι παίκτες ήταν να σταματήσουν, το ρόστερ ήταν τέτοιο που δε σου προκαλούσε την πίστη ότι θα διεκδικήσει άνοδο.
Η Καλλονή έκανε τη μεγαλύτερη επένδυση στην κατηγορία. Ο ιδιοκτήτης της, ο κ. Μιχαλάκης, έχει πολλά χρήματα και έχουν προκύψει και συζητήσεις από πού προέρχονται τα χρήματα. Είναι καπετάνιος, μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν καπετάνιος σε γραμμές στο Αιγαίο. Τώρα τι φλέβα χρυσού βρήκε, ποιος ξέρει. Καπετάνιος είναι, όχι μεγάλος επιχειρηματίας, δεν ήταν καπετάνιος του Βαρδινογιάννη που λέγεται, δεν ισχύει.
Ποδοσφαιρικά η μόνη ομάδα που με βάση το ρόστερ μπορούσες να πεις ότι πάει για άνοδο ήταν η Καλλονή. Απόλλων και Εργοτέλης ήταν έκπληξη. Εμεις ήμασταν πληρέστεροι, όπως και οι Ολυμπιακός Βόλου και Παναιτωλικός στο β’ γύρο, ο Ηρακλής είχε και βοήθεια και φαινόταν ότι θα πρωταγωνιστήσει».
Για το τι βλέπει να γίνεται στα πλέι οφ της Football League: «Αν κάποιοι έκαναν σχέδια και υπάρχουν τέτοιοι που στο παρασκήνιο βγάζουν πρωταθλητές και ομάδες για άνοδο, πρέπει να έχουν χάσει τον ύπνο τους από χθες. Ολες αυτές οι ομάδες, οι τρεις από τις τέσσερις, προορίζονταν για απευθείας άνοδο και από το παρασκήνιο. Ξαφνικά το παρασκήνιο θα πρέπει να διαχειριστεί μια κατάσταση που δεν μπορώ να φανταστώ. Τους βλέπω στα καφενεία που συχνάζουν και τους λυπάμαι. Πιθανώς θα δούμε πράματα και θάματα στα πλέι οφ. Μου κάνει εντύπωση κάτι 40άρηδες που παίζουν σε αυτές, Τι ματζούνια θα πάρουν για να αντέξουν».
Για τις ομάδες που θα έχουν πολύ λίγο κόσμο στη νέα Superleague: «Τώρα που ανέβηκαν τα Χανιά στη Β’ θα έχει πολύ λιγότερο κόσμο ο Πλατανιάς, το 1/3 περίπου. Δυστυχώς ο τρόπος που διαχειρίζονται και από οικονομικής και κοινωνικής και οργανωτικής το γεγονός οι ιθύνοντες του ποδοσφαίρου, ιδίως η Super League, είναι τραγικός. Και λέω για τη Super League γιατί αυτή κινεί τα νήματα. Η ΕΠΟ διοικεί για μένα, κατ’ εντολήν. Υπάρχουν οι ομάδες που ανέβηκαν, συν ο Αστέρας που δεν έχει κόσμο συν ο Ατρόμητος που δεν έχει κόσμο. Οι γειτονιές της Αθήνας είναι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ, ενώ υπάρχει και ένα τοπικιστικό σωβινιστικό κομμάτι που κρατάει τον Πανιώνιο. Ολοι οι υπόλοιποι είναι και η ομάδα της γειτονιάς τους όταν δεν παίζουν οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ.
Πάμε στην περιφέρεια. Στην Πελοπόννησο, οι ομάδες που έχουν κόσμο, όπως πχ. η Καλαμάτα και η Παναχαϊκή λείπουν. Στη Θεσσαλία δεν παίζει η Λάρισα ούτε τα Τρίκαλα. Θα παίξει βέβαια ένας εκ των Νίκη ή Ολυμπιακού Βόλου, που έχουν κόσμο, αλλά θα λείπουν Λάρισα και Τρίκαλα.
Πάμε στην Μακεδονία. Σίγουρα θα μείνει ο Ηρακλής έξω αν δεν ανέβει. Θα μείνει μόνο Αρης και ΠΑΟΚ καθώς η Καλαμαριά είναι εκτός. Είναι έξω ο Πανσερραϊκός, η Δόξα Δράμας οι παραδοσιακές ομάδες που έχουν τον κόσμο και μπορούν να δημιουργήσουν συνθήκες ανταγωνιστικού πρωταθλήματος. Αλλιώς είναι να πηγαίνεις να παίξεις να παίξεις εκτός έδρας και να υπάρχουν 10 ή 100 οπαδοί ενώ εσύ να πηγαίνεις με τους δικούς σου και αλλιώς να πηγαίνεις να παίξεις σε ομάδες που μπορούν να κοιτάξουν τους μεγάλους στα μάτια.
Η Κρήτη είναι πολύ δυνατή διοικητικά, ο Τζόρτζογλου στο Ηράκλειο, ο Βούρβαχης στα Χανιά, είναι κορυφαίοι παράγοντες τον τελευταίο καιρό, με τα θετικά κι τα αρνητικά τους».
Για την Football League: «Η Football League του χρόνου θα είναι ένα πειραματικό πράγμα. Το ονομάζω πράγμα εγώ, με 14 ομάδες στο Νότο και 14 στο Βορρά. Αν δείτε το Νότο, θα έχει Αστέρα Μαγούλας, Αχαρναϊκό, Φωστήρα, Βύζα Μεγάρων, Ηρακλή Ψαχνών, είναι κάτι που δε σου δημιουργεί την κατάσταση ότι θα είναι καλά τα πράγματα. Δείτε το Βορρά, Αιγινιακός, Βατανιακός, Τύρναβος. Είναι περίεργα πράγματα. Πέρυσι γίναμε 21 ομάδες σε μια νύχτα, έγιναν θαύματα, χωρίς να υπάρχει υποδομή. Ομάδες που είχαν χρέη και ανύπαρκτη υποδομή βρέθηκαν να ανεβαίνουν ή να διεκδικούν άνοδο».
Για τις ενοχλήσεις στους παίκτες της Παναχαϊκής πριν το ματς με τον Απόλλωνα από τον μάνατζερ Νίκο Ζαφειρόπουλο, όπως κατήγγειλε με ανακοίνωση λίγο πριν τη σέντρα: «Ναι, είναι γεγονός. Ο Νίκος Ζαφειρόπουλος, ο οποίος μάλιστα είναι κουμπάρος μου, τον έχω παντρέψει όταν ήταν ποδοσφαιριστής στον ΠΑΣ Γιάννινα. Είναι φοβερά πράγματα στο ποδόσφαιρο. Ο,τι ισχύει ως κώδικας αξιών στη ζωή, στο ποδόσφαιρο είναι ανάποδα. Ο κ. Φυντάνης με πήρε τηλέφωνο για να με ενημερώσει και μου είπε ότι τέσσερις παίκτες δέχθηκαν τηλεφωνήματα από την Πέμπτη και την Παρασκευή.
Ο κερατάς το μαθαίνει συνήθως τελευταίος. Ξέρετε, παλιότερα υπήρχαν παίκτες που έπαιζαν για πολλά χρόνια με μία ομάδα. Δυστυχώς τώρα, με τα συγκοινωνούντα δοχεία μεταξύ των παικτών, όλοι οι παίκτες έχουν παίξει παντού, ενώ και οι μάνατζερ δεν είναι και οι ηθικότεροι άνθρωποι. Τώρα πρέπει να φυλάς και τον ίσκιο σου. Εχω σκυλομετανιώσει που πήρα προπονητή που ήταν στα στημένα, τον Παπακώστα. Αλλά κα παίκτες που μου προτάθηκαν και ήταν και αυτοί. Βλαστήμησα την ώρα και τη στιγμή που τους πήρα».
Για το αν πήρε τηλέφωνο τον Νίκο Ζαφειρόπουλο, μιας και είναι κουμπάροι: «Με πήρε αυτός να μου πει ότι είναι καθαρό παιδί και ότι δεν κάνει τέτοια πράγματα και ότι εμένα προσωπικά δε θα μου έκανε ποτέ κακό. Χθες το ματς ήταν ολοκάθαρο. Για μας ήταν σημαντικό τεστ ανταγωνιστικότητας. Θέλαμε να δούμε τι μπορούν να κάνουν αυτά τα παιδιά».
Για τη νέα σεζόν: «Ήδη πήραμε τον Δημήτρη Ιωάννου, τον παλιό αρχηγό Παναχαϊκής που πήγε στον Ηρακλή και έκανε μεγάλη καριέρα στο εξωτερικό. Επιστρέφουν έξι παίκτες που μεγαλούργησαν στην Γ’ Εθνική, έχουμε στοχεύσει και κλείσει κάποιους νεαρούς και μετά θα κάνουμε και 3-4 μεταγραφές. Για μας στόχος είναι η άνοδος. Ελπίζουμε να μην έχουμε παρατράγουδα του χρόνου όπως με διακοπές αγώνων στο 90′ ή με διαιτητές τύπου Δημητρόπουλου, Αμπάρκιολη, Κάμπα.
Θέλω να πω ότι μιας και πολιτικά λύθηκαν τα προβλήματα με την παρέμβαση Ιωαννίδη, ελπίζω να υπάρξει ηρεμία στην ΕΠΟ με τη νέα διοίκηση. Επίσης, να μειωθεί το μίσος του κ. Μαρινάκη προς εμένα και άλλους και να υπάρξει η νέα χρονιά και να βρεθούν ομάδες που μπορεί να είναι ανταγωνιστικές στη Σούπερ Λίγκα. Με τον κ. Μαρινάκη δεν έχω τίποτα, δεν τον ξέρω, δεν είχαμε ποτέ επαγγελματική κόντρα. Τόλμησα να είμαι μάρτυρας και να αναδείξω πράγματα από τις κασέτες στην περίπτωση των στημένων αγώνων. Από εκείνη την ημέρα έγινα persona non grata. Και έφτασα στο σημείο από εκεί που ήμουν προστατευόμενος μάρτυρας, να κατονομάζομαι σκουπίδι. Έχω διαδρομή στη ζωή μου, δεν γίνεται να επιλέγεσαι να είσαι δικηγόρος σημαντικών ανθρώπων της Ελλάδας και για τον κ. Μαρινάκη να είσαι σκουπίδι».
Για το αν έπαιξε ρόλο στην κόντρα του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη η φιλία που ο ίδιος έχει με τον Νίκο Πατέρα: «Πράγματι ήμουν πολλά χρόνια φίλος με τον κ. Πατέρα. Όμως αυτό δεν με εμπόδισε να είμαι δικηγόρος του κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου σε τρεις πολύ σημαντικές δίκες κατά του Νίκου Πατέρα. Μάλιστα αυτό τον ενόχλησε και με πήρε τηλέφωνο. Όμως εγώ έχω ηθικές αρχές, είμαι τζέντλεμαν, είμαι σπόρτσμαν, δεν είμαι κομπιναδόρος, έχω το δικό μου κώδικα αξιών. Δε θα σβήσω τις αξίες μου εξαιτίας της κατάκτησης ενός πρωταθλήματος.
Είμαι φίλος με τον κ. Βελλή, αλλά η ομάδα μου προσπάθησε ως το τελευταίο λεπτό, ενώ μπήκε και ένα γκολ στο 88′ που δεν μέτρησε. Πέρασε η μπάλα μισό μέτρο τη γραμμή, το έδειχναν τα κανάλια. Εγώ δεν το είχα δει. Υπάρχουν προπονητές που είναι στο κύκλωμα και δεν μένουν ποτέ χωρίς δουλειά ενώ άλλοι που είναι αξιολογότεροι, είναι άνεργοι».

“Έπρεπε να ήταν εδώ ο νέος προπονητής… χτες”!

Ο παλαίμαχος παίκτης του ΠΑΟΚ, Δημήτρης Μήτογλου, μιλώντας στον “Arena 89.4 fm”, τόνισε πως θα πρέπει να υπάρξει πειθαρχία στην ομάδα εάν θέλει να πάει για μεγάλα πράγματα, επεσήμανε πως ο ίδιος θα ήθελε Έλληνα προπονητή αλλά γνωρίζοντας πως θα τον “βγάλει” ο κόσμος… άχρηστο, προτιμά Γερμανό, ενώ υπογράμμισε πως ο νέος προπονητής του “δικεφάλου” θα έπρεπε ήδη να είχε έρθει στην ομάδα, στέλνοντας το μήνυμά του με πολλούς αποδέκτες.
Για τη χτεσινή νίκη του ΠΑΟΚ επί του Αστέρα, το γκολ του Ολίσε αλλά και την παρουσία του “δικεφάλου: “Ήταν μια πολύ μεγάλη νίκη. Οι παίκτες έκαναν το “2 στα 2″ με τον Αστέρα, που φέτος είχαν δυσκολίες με αυτή την ομάδα. Σίγουρα, με αυτή τη νίκη είναι κοντά στην πρωτιά των play off. Αν κερδίσει τον Ατρόμητο, θα τελειώσει η υπόθεση.
Πράγματι, φοβερό γκολ! Η αλήθεια είναι πως ο ΠΑΟΚ δεν έπιασε την απόδοση της Τρίπολης την περασμένη Τετάρτη, αλλά πήρε τη νίκη. Ο Αστέρας ήταν επικίνδυνος, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει ιδιαιτέρως τον ΠΑΟΚ”.
Για την αναγκαιότητα να υπάρχει στρατηγική και πειθαρχία στην ομάδα: “Σίγουρα, εφόσον έχουν τεθεί μεγάλοι στόχοι από τη διοίκηση και την ιδοκτησία της ομάδας, θα πρέπει να υπάρξει μια στρατηγική και σοβαρή οργάνωση στο θέμα του προπονητή, αλλά και στη στελέχωση του ρόστερ, διότι θα έρθουν πολλοί νέοι πάικτες, από ότι φαίνεται.
Νομίζω πως θα πρέπει να υπάρξει αλλαγή στην πειθαρχία. Αυτή είναι η βάση για να χτιστεί μια καλή και μεγάλη ομάδα. Επίσης, θα πρέπει οι παίκτες να παίζουν και λίγο για τον κόσμο, λίγο και για τον εαυτό τους”.
Για τον νέο προπονητή του ΠΑΟΚ και τη δική του γνώμη-προτίμηση: “Αν φέρουμε Έλληνα είναι βέβαιο πως θα τον “βγάλουμε” άχρηστο. Ο Άγγελος έχει δώσει τα δείγματα του, αλλά και πάλι θα υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι θα τον αποδοκιμάσουν και θα τον απαξιώσουν. Από αυτή την άποψη, και επειδή θέλουμε να δούμε τί μπορεί να καταφέρει ενδεχομένως ένας μεγάλος ξένος προπονητής. Εγώ, ίσα ίσα, πιστεύω στους Έλληνες προπονητές, είναι καταξιωμένοι και θα ήθελα στον ΠΑΟΚ ομοεθνή μας.
Ο κόσμος ζητά μεγάλο και ξένο προπονητή, επομένως καλύτερη προοπτική θα ήταν ένας Γερμανός, που αυτοί ως σχολή έχουν μέσα τους την πειθαρχία”.
Για τους ξένους παίκτες του ΠΑΟΚ και την απόδοσή τους αλλά και σε ποιες γραμμές θα χρειαστεί ενίσχυση: “Βλέπαμε ότι οι παίκτες φορούσαν την ασπρόμαυρη φανέλα αλλά δεν αντιλαμβάνονταν πως αυτή η ομάδα είναι ξεχωριστή, είναι μια καλή και μεγάλη ομάδα. Στα τελευταία δύο παιχνίδια έδειξαν τι μπορούν να κάνουν. Σίγουρα θα χρειαστούν παίκτες σε όλες τις γραμμές.
Για τα διοικητικά και τα… ονόματα που εμπλέκονται, αλλά και την ανάγκη να ήταν εδώ… χτες ο νέος προπονητής: “Δεν είμαι αρμόδιος και ειδικός να σας πω. Εγώ νομίζω πως ο κόσμος θέλει να δει ποδόσφαιρο, δεν τον νοιάζουν τα ονόματα. Πιστεύω πως ο προποινητής έπρεπε να ήταν εδώ… χτες. Να εξάγει τα συμπεράσματά του, να δει ποιοι παίκτες μπορούν να είναι μέλη του ρόστερ και την επόμενη σεζόν, να παρακολουθήσει τις προπονήσεις, να καταλάβει σε ποια ομάδα ήρθε και να χαράξει τη στρατηγική για την νέα χρονιά, που θα είναι πολύ σημαντική”.
Πηγή: arenafm.gr

“Αν έρθει επενδυτής, φεύγουμε… χθες”!

Το μέλος της νέας διοίκησης της ΠΑΕ Άρης, Κώστας Ευθυμιάδης, φιλοξενήθηκε στον “Arena 89,4 fm” και υπογράμμισε πως θέλουν ως διοίκηση μια εβδομάδα για να διαπιστώσουν ορισμένα πράγματα, ότι προτιμούν να μιλούν με πράξεις και όχι με λόγια και ξεκαθάρισε πως αν η Κ.Μ.Α. εγκρίνει την έλευση ενός επενδυτή, η διοίκηση Ηλιάδη θα αποχωρήσει… χθες!
 Αρχικά, τόνισε: “Έχουμε αναλάβει ήδη, είμαστε εδώ στα γραφεία. Προσπαθούμε να δούμε τί ακριβώς γίνεται στην ομάδα, γιατί γνωρίζαμε πολύ επιδερμικά τα πράγματα. Αλλά θέλω να πω, πως η σημερινή μου παρουσία, είναι εξαίρεση. Εμείς προτιμούμε να μιλάμε με πράξεις, όχι με λόγια. Βεβαίως και θα βγαίνουμε να λέμε ορισμένα βασικά πράγματα, αλλά θα πρέπει να κοπούν αυτές οι συνεχόμενες συνεντεύξεις για κάθε θέμα. Θέλουμε μια εβδομάδα για να δούμε ακριβώς τι συμβαίνει στην ομάδα και ύστερα θα αρχίσουμε να κάνουμε τις πρώτες κινήσεις μας.
 Για το αν είναι έτοιμοι να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν: “Αν δεν ήμασταν έτοιμοι, δε θα βάζαμε υποψηφιότητα. Μόλις εκλεχθήκαμε, εγώ είπα πως δεν χρειάζονται λόγια, τώρα μόνο πράξεις”.
 Για τη συνεργασία της νέας διοίκησης με την Κ.Μ.Α. : ” Έγώ θεωρώ με την Κ.Μ.Α. πως πρέπει να έχουμε μια αγαστή συνεργασία. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, μια οικογένεια είμαστε. Καλώ, επίσης, όσους μας ψήφισαν αλλά ακόμη περισσότερο αυτοί που δε μας ψήφισαν να σταθούν δίπλα στην προσπάθειά μας.
  Για την αποχώρησή τους σε περίπτωση έλευσης ενός επενδυτή: “Το έχουμε τονίσει από την πρώτη στιγμή, πως εάν έρθει ένας επενδυτής και τον εγκρίνει η Κ.Μ.Α. άρα και εγώ γιατί κι εγώ εκεί ανήκω, εμείς θα φύγουμε… χθες! Μακάρι να έρθει ένας επενδυτής, αλλά η δική μας δουλειά και υποχρέωση είναι να βάλουμε σε μια σειρά και στο σωστό δρόμο την ομάδα, να έχει μια σταθερότητα”.
Πηγή: arenafm.gr

“Αναμενόμενη η εκλογή του Ηλιάδη”

Ο Χρήστος Γρόλλιος, νομικός εκπρόσωπος του Άρη σε πολλές υποθέσεις, φιλοξενήθηκε στον “Αrena 89.4 fm” και ανέφερε μεταξύ άλλων πως στο σημερινό δ.σ. της ΕΠΟ δεν συντρέχει λόγος παρουσίας εκπροσώπου των “κιτρίνων”, καθώς κατόπιν συνομιλίας που είχε με τον πρόεδρο, κ. Σαρρή, διαβεβαιώθηκε πως το θέμα του άρθρου 99 και τον Άρη, δεν πρόκειται να συζητηθεί.
Επίσης, τόνισε πως άμεσα θα πρέπει να διοριστεί από το Ειρηνοδικείο η νέα διοίκηση ώστε να αρχίσουν οι εξελίξεις σε πολλά “καυτά” ζητήματα του Άρη.
Αναλυτικά, τα όσα δήλωσε είναι τα εξής:
Για τις εκλογες του Α.Σ. Άρης και γνεικώς για τη λειτουργία αυτού: “Εγώ δεν προτίθεμαι να πάρω τη θέση του προέδρου, παρ’ ότι ήμουν πρώτος σε ψήφους. Μπορεί οι εκλογές της ΠΑΕ Άρης να ήταν πολύ σημαντικές, αλλά αξίσου σημαντικές ήταν και για τον Α.Σ. Άρης. Εδώ και πολλά χρόνια, ο Ερασιτέχνης δε λάμβανε το ποσό που του αναλογούσε βάσει νομοθεσίας λόγω των οικονομικών προβλημάτων σην ΠΑΕ και στην ΚΑΕ και έχει έρθει κι αυτός σε δύσκολη οικονομική θέση.
Στον Α.Σ. υπάρχουν εγεγγραμένοι 3.000 αθλητές και σκοπός μας είναι αυτό το δυνατό κύτταρο που υπάρχει στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης, να δυναμώσει ακόμη περισσότερο και στόχος μας είναι να προσελκύσουμε ακόμη περισσότερους αθλητές. Ακόμη, υπάρχει η σκέψη να αποχωρήσει από τον Α.Σ. Άρης το τμήμα του βόλεϊ, καθ’ ότι δεν μπορεί να το υποστηρίξει με ευκολία. Είναι ενα ιστορικό τμήμα, που έσπασε το κατεστημένο, έχει διαχρονική παρουσία στα ευρωπαϊκά γήπεδα και έχουμε σκοπό να βρούμε ανθρώπους που θα αναλάβουν το τμήμα, εκτός Α.Σ”.
Για το δ.σ. της ΕΠΟ και την συζήτηση για το άρθρο 99 και την υπαγωγή του Άρη, αλλά και την επιθυμία του κ. Σαρρή για γνωριμία με τον νέο πρόεδρο, Δημήτρη Ηλιάδη: “Είχα μια επικοινωνία χτες με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, τον κ. Σαρρή ο οποίος με διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει θέμα στο σημερινό δ.σ. για τον Άρη και το άρθρο 99. Επομένως, δεν υπάρχει λόγος να εκπροσωπηθεί ο Άρης.
Επίσης, ενημέρωσα πως εμείς έχουμε σκοπό σαν Άρης να προχωρήσουμε άμεσα και τους διακανονισμούς με τους παίκτες. Σήμερα, θα έχω μια συνομιλία με τον νέο πρόεδρο της ΠΑΕ Άρης, τον κ. Ηλιάδη, ώστε να συζητήσουμε για την εξέλιξη της πολιτικής και στρατηγικής για το άρθρου 99. Ο κ. Σαρρής μου είπε πως θέλει να γνωρίσει τον κ. Ηλιάδη. Εάν είναι ανάγκη, θα μεταβώ κι εγώ στην ΕΠΟ σήμερα, παρά το γεγονός πως δεν υπάρχει θέμα από όσο μου είπε ο πρόεδρος της ΕΠΟ”.
Για την παραίτηση της διοίκησης του κ. Σκόρδα και τον ορισμό της νέας διοίκησης άμεσα: “Σήμερα, θα παραιτηθεί ο κ. Σκόρδας και οι συνεργάτες του και θα πρέπει να διοριστεί  νέα διοίκηση. Δεν ξέρω αν έχει κάνει επαφές ή συμφωνίες ο κ. Σκόρδας με παίκτες, αν είναι καλές, θα τις δούμε.
Το αμέσως επόμενο βήμα είναι ο διορισμός της νέας διοίκησης από το Ειρηνοδικείο ώστε να μπορεί να ενεργεί νόμιμα η νέα δικοίκηση, να προχωρήσει σε ένα χρονοδιάγραμμα για την αποπληρωμή των χρεών προς τους παίκτες, το σχεδιασμό του αγωνιστικού τμήματος και γενικώς όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον Άρη”.
Για το αποτέλεσμα των εκλογών της ΠΑΕ Άρης: “Κατ’ εμέ, ήταν αναμενόμενο. Σε καμία εκλογική διαδικασία δεν μπορείς να είσαι σίγουρος, αλλά είχα αυτή την αίσθηση. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν ικανοποιητική, αν αναλογιστούμε πως ο μέγιστος αριθμός ψηφοφόρων σε εκλογές της ΠΑΕ είναι γύρω στις 3.400. Θα ήταν τελείως διαφορετικό αν εκλεγόταν η νέα διοίκηση από 700-1000 άτομα. Στόχος μας είναι κάθε φορά να έρχονται και να συμμετέχουν ενεργά όλο και περισσότεροι. Είναι ένα σημαντικό κομμάτι του Άρη η Κ.Μ.Α. και θα πρέπει να την στηρίζουμε”.
Πηγή: arenafm.gr

Η Κ.Μ.Α. ευχαριστεί!!

Τα μέλη της Εφορευτικής επιτροπής και τους εθελοντές για τη συνεισφορά τους στις εκλογές της ΠΑΕ Άρης, ευχαρίστηστησε  η Κοινωνία Μελών με ανακοίνωση της.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Το ΔΣ της Κοινωνίας Μελών ΑΡΗ ευχαριστεί θερμά τον Παναγιώτη Μαστροθύμιο και τα υπόλοιπα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής των εκλογών για την ΠΑΕ ΑΡΗΣ, καθώς και τους εθελοντές για την ουσιαστική συνεισφορά τους στην ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας».

«Καλύτερο μπάσκετ με Αγγέλου»

Ο γκαρντ του Άρη, Δημήτρης Βεργίνης, τοποθετήθηκε στον “Arena 89.4 fm” για τον άδοξο αποκλεισμό από τον Πανιώνιο, τονίζοντας πως οι “κίτρινοι” είχαν καλύτερη παρουσία από τους κυανέρυθρους”, εξήρε τη δουλειά του Βαγγέληξ Αγγέλου, καταδίκασε και αποκάλεσε “ντροπή”τα επεισόδια που έγιναν στη Νέα Σμύρνη, ενώ άφησε ανοιχτό το εδνεχόμενο να παραμείνει και την επόμενη σεζόν στην ομάδα.
Αναλυτικά, δήλωσε τα εξής:
Αρχικά, είπε: “Προσπαθήσαμε ως το τέλος, νομίζω το είδε ο καθένας αυτό. Κάναμε πολύ μεγάλη προσπάθεια και αποχωρούμε με ψηλά το κεφάλι από τα play off.
Για το ότι ο Άρης είχε καλύτερη παρουσία από τον Πανιώνιο σε αυτά τα τρία παιχνίδια: “Και εγώ την ίδια εικόνα έχω. Δεν έχει καμία σχέση το πρωτάθλημα με τα play off και αποδείξαμε πως η απόσταση που μας χώριζε δεν ήταν πραγματική. Ο Πανιώνιος είχε κάνει μια πολύ καλή πορεία, αλλά νομίζω αποδείχθηκε πως κι εμείς δικαούμασταν καλύτερη θέση στην κανονική διάρκεια”.
Για την δουλειά του Βαγγέλη Αγγέλου: “Ο κ. Αγγέλου έκανε μια πολύ καλή δουλειά, η οποία δε γινόταν να φανεί από τη μια στιγμή στην άλλη. Είχαμε κάποια ατυχή αποτελέσματα, χάσαμε κάποια παιχνίδια στο τέλος, αλλά γενικώς δείχναμε πως ολοένα και περισσότερο παίζουμε καλύτερο μπάσκετ”.
Για τα επεισόδια που έγιναν στη Νέα Σμύρνη στο τελευταίο παιχνίδι: “Είναι ντροπή όσα έγιναν στη Νέα Σμύρνη. Και τα τρία παιχνίδα ήταν διαφήμιση για το μπάσκετ, αλλά αυτά τα πράγματα πρέπει να εκλείψουν. Είναι ντροπή για το άθλημα, σε όποιο γήπεδο κι αν γίνονται”.
Για την παρουσία του στον Άρη και την ενδεχόμενη παραμονή του και την επόμενη σεζόν: “Νιώθω σαν το σπίτι μου, αναμφισβήτητα. Θα το συζητήσω πολύ σοβαρά να παραμείνω στην ομάδα. Η ομάδα είχε πολλά προβλήματα τα τελευταία χρόνια, ας είμαστε ρεαλιστές. Αλλά γίνεται μια πολύ καλή προσπάθεια από φέτος και φαίνεται πως θέλει η νυν διοίκηση να αλλάξει τα πράγματα και μακάρι να κάνουν και πάλι δυνατό τον Άρη. Να είναι μια ομάδα που θα θέλει κάθε παίκτης να αγωνιστεί και, σίγουρα, για μεάν θα είναι μια από τις επιλογές για την επόμενη σεζόν”.
Για την αύρα που προσδίδει η μετονομασία της σάλας του “Αλεξανδρείου” σε Νick Galis Hall”, αλλά και η φανέλα του “Νικ” στην οροφή του γηπέδου: “Δεν έχεις άδικο! Εκείνη η εκδήλωση μας έδωσε και καταλάβαμε σε ποια ομάδα παίζουμε, τι φανέλα φοράμε. Ήταν μια πολύ σπουδαία εκδήλωση, υπάρχει άλλη αύρα στο γήπεδο πλέον, που την προσδίσει το όνομα της σάλας της έδρας μας και η φανέλα του Νίκου Γκάλη”.
Πηγή: arenafm.gr

Το πλήρων πρόγραμμα των ημιτελικών!!

Ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε σήμερα (27/05) το πλήρες πρόγραμμα των ημιτελικών των πλέι οφ.
Την Τετάρτη (29/05) ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στις 18.15  τον Πανιώνιο και ο Ολυμπιακός στις 20.00 το Ρέθυμνο.

Αναλυτικά:
Τετάρτη (29/05)
Παναθηναϊκός – Πανιώνιος (18:15, ΝΕΤ)
Ολυμπιακός – Ρέθυμνο (20:00, ΕΤ1)
Παρασκευή (31/05)
Ολυμπιακός – Ρέθυμνο (18:15, ΝΕΤ)
Παναθηναϊκός – Πανιώνιος (20:00, ΕΤ1)
Δευτέρα (3/06)
Ρέθυμνο – Ολυμπιακός (16:30, ΝΕΤ)
Πανιώνιος – Παναθηναϊκός (20:00, ΕΤ1)
Τετάρτη (5/06, εάν χρειαστεί)
Ρέθυμνο – Ολυμπιακός (16:30, ΝΕΤ)
Πανιώνιος – Παναθηναϊκός (20:00, ΕΤ1)
Σάββατο (8/06, εάν χρειαστεί)
Παναθηναϊκός – Πανιώνιος (18:15, ΝΕΤ)
Ολυμπιακός – Ρέθυμνο (20:00, ΕΤ1)

«Στη φόρα τα στοιχεία, να δούμε ποιος έχει δίκιο»!

Την απόφασή του να ανοιχτούν οι φάκελοι αδειοδότησης, των ομάδων εκείνων που θα αμφισβητήσουν τις αποφάσεις, επανέλαβε στους εκπροσώπους της Σούπερ Λίγκας ο πρόεδρος της ΕΠΟ.

«Στη φόρα τα στοιχεία, να δούμε ποιος έχει δίκιο»!
Το θέμα των αδειοδοτήσεων και της αμφισβήτησης που έχει ήδη ξεσπάσει από ορισμένες ΠΑΕ για τις πρωτόδικες αποφάσεις, συζητήθηκε εκτενώς στο σημερινό Δ.Σ. της ΕΠΟ, με αφορμή κυρίως τις αντιδράσεις από τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Γιώργος Σαρρής, απευθύνθηκε στους εκπροσώπους της Σούπερ Λίγκας στο Δ.Σ. της ΕΠΟ, δηλαδή στους κ.κ. Μώραλη, Βρύζα, Κομπότη και Πουλινάκη και τους επανέλαβε την απόφαση που έχει λάβει η ομοσπονδία: Στην περίπτωση που κάποια ΠΑΕ διαφωνεί με τις αποφάσεις των οργάνων αδειοδότησης και τις αμφισβητεί, τότε η ομοσπονδία θα προτείνει στην εν λόγω ΠΑΕ την άρση της εμπιστευτικότητας του φακέλου της και θα δοθούν όλα τα στοιχεία στη δημοσιότητα.

«Θα τα βγάλουμε, να τα δουν όλοι και να μάθουμε ποιος έχει δίκιο, ποιος άδικο και ποιος κάνει καλά τη δουλειά του», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΕΠΟ. Πηγή: sport-fm.gr

Από αναβολή σε αναβολή!!

Νέα αναβολή στην εκδίκαση της προσφυγής που κατέθεσε ο Γιώργος Δώνης και οι συνεργάτες του κατά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Αυτή τη φορά ζητήθηκε από την πλευρά του Έλληνα τεχνικού.

Από αναβολή σε αναβολή
Από αναβολή σε αναβολή πηγαίνει η εκδίκαση της προσφυγής του Γιώργου Δώνη και των συνεργατών του (αξιώνουν περίπου μισό εκατ. ευρώ) κατά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Αυτή τη φορά η αναβολή ζητήθηκε από την πλευρά του Έλληνα τεχνικού, καθώς η δικηγόρος του, κ. Ευαγγελία Σουλούκου δεν μπορούσε να παραστεί στην διαδικασία.

Αίτημα που έγινε δεκτό και έτσι αναμένεται να οριστεί νέα δικάσιμος. Πηγή: sport-fm.gr

Δουλειά για γήπεδα και Ερασιτεχνική!!

Γεμάτη με ζητήματα που αφορούν την ΑΕΚ είναι και αυτή την εβδομάδα η ατζέντα του Μελισσανίδη. Εξελίξεις για Σπάτα, Ελληνικό και Νέα Φιλαδέλφεια, διεργασίες εν όψει των εκλογών της Ερασιτεχνικής.

Δουλειά για γήπεδα και Ερασιτεχνική
Εβδομάδα εξελίξεων σε πολλά μέτωπα θα είναι ΚΑΙ η τρέχουσα για την ΑΕΚ, όχι μόνο στο μέτωπο της στελέχωσης του ρόστερ. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης και οι συνεργάτες του προχωρούν με γοργά βήματα όλα τα ζητήματα που αφορούν την ομάδα.

Αρχικά για τα… γήπεδα, καθώς γίνονται (δι)εργασίες για Ελληνικό, Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά και Σπάτα.

Στην προσωρινή έδρα της «Ένωσης» θα αρχίσουν άμεσα τα έργα, που αφορούν την αντικατάσταση του χλοοτάπητα, την εγκατάσταση λυόμενης κερκίδας για να αυξηθεί η χωρητικότητα σε 9.000 θέσεις, αλλά και τους εσωτερικούς χώρους, όπως και τα γραφεία της ομάδας που θα μεταφερθούν εκεί.

Για τα Σπάτα, ήδη έχουν αρχίσει τα έργα βελτίωσης των δύο γηπέδων που θα προπονείται η ομάδα ώστε να είναι έτοιμα τον Αύγουστο, όταν και θα αρχίσει η προετοιμασία, ενώ γίνονται μελέτες για τρίτο γήπεδο με πλαστικό χλοοτάπητα και λυόμενες εξέδρες.

Για τη Νέα Φιλαδέλφεια, ο Δημήτρης Μελισσανίδης πιθανώς να δει από κοντά κι άλλα γήπεδα, πέραν αυτού της Γιουβέντους, το προσεχές διάστημα. Στόχος και πρόθεσή του είναι να αρχίσουν τα έργα μέσα στο 2013, αλλά ακόμη υπάρχουν αρκετά ζητήματα που πρέπει να ρυθμιστούν.

Το θέμα του νέου γηπέδου θα προχωρήσει περισσότερο μετά τις εκλογές της Ερασιτεχνικής (9/6). Ο Δημήτρης Μελισσανίδης είναι σε επαφή με τους Κωνσταντίνο Κοτσάτο και Αλέξη Αλεξίου, που θα ηγηθούν του ψηφοδελτίου το οποίο ο ίδιος στηρίζει. Τα πρόσωπα που το απαρτίζουν θα «κλειδώσουν» μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα.Πηγή: sport-fm.gr

«Σπουδαίος παίκτης ο Μισίμοβιτς»

Σπουδαία μεταγραφή θα είναι για τον Ολυμπιακό η ενδεχόμενη απόκτηση του Ζβέζνταν Μισίμοβιτς, σύμφωνα με τον Μάρσελ Κόλερ.

«Σπουδαίος παίκτης ο Μισίμοβιτς»
Με τα καλύτερα λόγια για τον Ζβέζνταν Μισίμοβιτς που φέρεται να βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο του Ολυμπιακού μίλησε ο Μάρσελ Κόλερ.

Ο Ελβετός τεχνικός της εθνικής Αυστρίας είχε συνεργαστεί πριν από δύο χρόνια με τον Βόσνιο στην Μπόχουμ και τόνισε ότι μπορεί με τις πάσες του να διαλύσει τον οποιονδήποτε αμυντικό σχηματισμό.

«Αναμφισβήτητα ο Ζβέζνταν διαθέτει εξαιρετική ποιότητα στο παιχνίδι», ανέφερε αρχικά ο 53χρονος προπονητής στην εφημερίδα Goal και πρόσθεσε:

«Έχει το γκολ αλλά και μία μπαλιά που μπορεί να διαλύσει οποιονδήποτε αμυντικό σχηματισμό».

Στη συνέχεια, ο Κόλερ τόνισε: «Είναι, αναμφίβολα, λίρα εκατό για όποια ομάδα τον αποκτήσει. Αν, λοιπόν, ο Ολυμπιακός καταφέρει να τον πάρει, θα ’χει κάνει μία σπουδαία μεταγραφή. Έχω συνεργαστεί μαζί του και γνωρίζει καλά τις δυνατότητες που έχει ως ποδοσφαιριστής. Είναι σπουδαίος παίκτης».

Καταλήγοντας, ο Ελβετός κόουτς υπογράμμισε: «Σίγουρα. Είναι πολύ σημαντικό για έναν παίκτη να παίξει στο Champions League έχοντας ταυτόχρονα την πρόκληση ενός Μουντιάλ το επόμενο καλοκαίρι. Γνωρίζω ότι μία τέτοια προοπτική θα συναρπάσει τον Μισίμοβιτς».Πηγή: sport-fm.gr

Κι έπεται συνέχεια στην ΑΕΚ…!!

Μετά την παραμονή των Ανάκογλου και Τσουμάγκα, σειρά παίρνουν για διαπραγματεύσεις άλλοι έξι παίκτες σήμερα στην ΑΕΚ. Μάχη για Μητρόπουλο και Κορδέρο, για γκολκίπερ κινείται η «Ένωση».

Κι έπεται συνέχεια στην ΑΕΚ…
Η υπογραφή τετραετών συμβολαίων με τους Ανάκογλου και Τσουμάγκα ήταν η πρώτη ένδειξη των προθέσεων του Δημήτρη Μελισσανίδη για μία αγωνιστικά ισχυρή ΑΕΚ στην τρίτη κατηγορία. Και θα υπάρχει συνέχεια, αφού στόχος είναι η δημιουργία ενός ρόστερ που δεν θα θυμίζει σε τίποτα ομάδα που παίζει στη Γ’ Εθνική.

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος θα έχει σήμερα επαφές με μάνατζερ έξι παικτών για να «κλείσει» τις συμφωνίες μαζί τους. Πιο δύσκολη εξ αυτών είναι του Βαλεντίνου Βλάχου, καθώς ο νεαρός δεξιός μπακ έχει το βλέμμα του στο εξωτερικό και φέρεται κοντά σε μεταγραφή εκτός συνόρων. Δυσκολίες υπάρχουν και για την περίπτωση του Παύλου Μητρόπουλου λόγω του συμβολαίου που έχει με τον Παναιτωλικό και των απαιτήσεων που έχει η ομάδα του Αγρινίου.

Αντίθετα, σίγουρη θεωρείται η επιστροφή του Νίκου Γεωργέα στα 37 του, ενώ σχεδόν βέβαιες οι παραμονές των Γιάννη Καραλή, Χρήστου Αρκούδα και Αινεία Καλογέρη. Τις επόμενες ημέρες θα γίνουν επαφές και με τους πέντε παίκτες που εκπροσωπεί ο Βασίλης Τσιάρτας και έχει εγγυηθεί ο ίδιος για την παραμονή τους. Εμπόδια υπάρχουν για τον Ξενοφώντα Φέτση, καθώς δεν έμεινε ικανοποιημένος με την πρώτη πρόταση που του έγινε, ενώ αντίθετα δεν φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα για να μείνουν οι Τσούπρος, Κουρέλλας, Γροντής και Νικολόπουλος.

Επαφή θα γίνει και με τον Μιγκέλ Άνχελ Κορδέρο, τον οποίο θέλουν πολύ στην ΑΕΚ, αλλά είναι δύσκολο να μείνει για να παίξει στην τρίτη κατηγορία, ειδικά αν υπάρξει πρόταση γι’ αυτόν από την Ισπανία. Στα πλάνα του Τραϊανού Δέλλα είναι και οι Νίκος Κατσικοκέρης και Θωμάς Τσίτας, ενώ μέχρι την Παρασκευή περιμένουν στην ΑΕΚ την απάντηση του Σωκράτη Τσουκαλά. Τέλος, ο Χρήστος Μπούρμπος περιμένει την πρόταση που θα του γίνει για να αποφασίσει.

Πάει και για γκολκίπερ

Η ΑΕΚ θα κινηθεί για την απόκτηση τερματοφύλακα που θα λογίζεται βασικός, καθώς ο μεν Κωνσταντόπουλος αναζητεί ομάδα στην Αγγλία, ο δε Αραμπατζής είναι δύσκολο να μείνει λόγω των οφειλών που υπάρχουν απέναντί του και αγγίζουν τις 400.000 ευρώ. Οι Μοσχονάς και Μακρυωνίτης ήταν οι «ρεζέρβες» για τη συγκεκριμένη θέση φέτος, αλλά είναι αμφίβολο αν θα παραμείνουν και οι άνθρωποι της «Ένωσης» ψάχνουν έναν έμπειρο γκολκίπερ για να στηριχτεί πάνω του η ομάδα στην τρίτη κατηγορία.
Πηγή: sport-fm.gr

Πιο κοντά σε «σεντόνι» και προπονητή!!

Μόλις έναν βαθμό χρειάζεται ο ΠΑΟΚ για να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στα προκριματικά του Champions League. Παράλληλα, μειώνονται οι υποψήφιοι για τον «ασπρόμαυρο» πάγκο και όλα δείχνουν ιβηρική.

Πιο κοντά σε «σεντόνι» και προπονητή
Σε τροχιά… Champions League βρίσκεται από χθες ο ΠΑΟΚ, ύστερα από τη νίκη (1-0) επί του Αστέρα Τρίπολης μέσα στην Τούμπα.

Πλέον ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα χάσει την πρώτη θέση που οδηγεί στον τρίτο προκριματικό γύρο μόνο με… αυτοκτονία, αφού χρειάζεται μόλις έναν βαθμό για να πετύχει τον πιο μεγάλο στόχο της φετινής σεζόν.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, τα πράγματα θα είναι δύσκολα και ο ΠΑΟΚ θα βρει στον δρόμο του μεγάλα ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου στον 3ο προκριματικό γύρο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Από εκεί και πέρα, οι διοικούντες την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ συνεχίζουν τις επαφές που έχουν για το θέμα του νέου προπονητή της ομάδας. Στο περιθώριο του χθεσινού ματς υπήρξαν συζητήσεις και οι Τσιστιακόφ - Βρύζας – Ζαγοράκης ενημέρωσαν λεπτομερώς τον Ιβάν Σαββίδης.

Οι Θεσσαλονικείς έχουν αφαιρέσει αρκετά ονόματα από τη λίστα των υποψηφίων και φορτσάρουν για 2-3 περιπτώσεις, οι οποίες και θεωρούνται ιδανικές για τον ΠΑΟΚ. Μάλιστα, όλοι οι υποψήφιοι προέρχονται από την ιβηρική χερσόνησο, όπου έγιναν τα περισσότερα και πιο σημαντικά ταξίδια.

Τις προηγούμενες μέρες ακούστηκε έντονα το όνομα του Χουάν Ιγκνάθιο Μαρτίνεθ, όμως η SportDay αναφέρει πως έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα, αφού πρόθεση του Σαββίδη είναι να συμφωνήσει με κάποιον έμπειρο προπονητή που έχει συνηθίσει σε συνθήκες πρωταθλητισμού.

Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας υπογραμμίζεται πως αν ο προπονητής που έχει τον πρώτο λόγο, έχει ακόμη υποχρεώσεις (π.χ. Ισπανία), τότε η συμφωνία δεν μπορεί να ολοκληρωθεί αυτήν την εβδομάδα. Αλλιώς το θέμα θα κλείσει γρήγορα κι ο νέος προπονητής θα αρχίσει να ασχολείται με την ομάδα από την τρέχουσα εβδομάδα.

**** Σήμερα εκδικάζεται η υπόθεση του πρώην προπονητή του ΠΑΟΚ, Γιώργου Δώνη κι όλοι στην ομάδα αναμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον την απόφαση.
Πηγή: sport-fm.gr

Φουλ για Μπόρεκ!!

Προχωρά για την απόκτηση του Τομάς Μπόρεκ ο Παναθηναϊκός. Επαφή του Νταμπίζα με τον μάνατζερ του Τσέχου μέσου. Έρχεται και υπογράφει ο Μπαϊράμι, κλείνει ο Φάλκενμπουργκ, δυσκολίες για Μπεργκ.

Φουλ για Μπόρεκ
Για την απόκτηση του Τομάς Μπόρεκ κινείται ο Παναθηναϊκός. Ο Νίκος Νταμπίζας παρακολούθησε από κοντά τον 27χρονο μέσο της Ντούκλα Πράγας στη χθεσινή νίκη επί της Μλάντα με 2-1 και σχημάτισε πολύ καλές εντυπώσεις γι την αξία του.

Μετά τον αγώνα είχε συνάντηση με τον μάνατζερ του Τσέχου με στόχο να αποκτηθεί δίχως να πάρει η ομάδα του περισσότερες από 100.000 ευρώ, καθώς τα οικονομικά μέσα των «πράσινων» είναι περιορισμένα. Πάντως η Ντούκλα σε πρώτη φάση δεν φαίνεται να πέφτει κάτω από τις 150.000 ευρώ, ποσό που δεν δείχνει διάθεση να προσφέρει ο Παναθηναϊκός για παίκτη που σε ένα χρόνο μένει ελεύθερος. Τον Μπόρεκ, που παίζει ως εσωτερικός μέσος, πιθανώς να παρακολουθήσει από κοντά και ο Γιάννης Αναστασίου.

Με το στυλό στο χέρι

Ο Εμίρ Μπαϊράμι θα είναι εκτός απροόπτου η πρώτη μεταγραφή του Παναθηναϊκού. Ο Σουηδός ακραίος μεσοεπιθετικός αναμένεται στην Αθήνα για να περάσει από ιατρικά τεστ και να υπογράψει για τέσσερα χρόνια. Η Τβέντε, όπου και ανήκει, δεν θα εισπράξει χρήματα αλλά θα διατηρήσει 35% ως ποσοστό μεταπώλησης για τον πρώτο χρόνο από το τετραετές συμβόλαιο που θα υπογράψει και μικρότερο για τα επόμενα χρόνια.

Οι «πράσινοι» είναι πολύ κοντά και στον Έρικ Φάλκενμπουργκ. Ο Γιάννης Αναστασίου έχει αναλάβει τις επαφές με την Άλκμααρ για τον 25χρονο μέσο και η συμφωνία είναι πολύ κοντά.

Δυσκολίες για Μπεργκ

Σε αντίθεση με τις τρεις προηγούμενες μεταγραφικές υποθέσεις, δυσκολίες που πιθανώς να αποδειχτούν αξεπέραστες έχουν προκύψει για τον Μάρκους Μπεργκ. Αυτές δεν έχουν να κάνουν με τις ετήσιες απολαβές του Σουηδού σέντερ φορ, αλλά με το πριμ υπογραφής που θέλει. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει την πολυτέλεια να δώσει ένα μεγάλο ποσό εφάπαξ στον 27χρονο ποδοσφαιριστή και τις επόμενες μέρες θα γίνει προσπάθεια να γεφυρωθεί το χάσμα.

Ανοικτά παραμένουν για τον Παναθηναϊκό και τα «μέτωπα» των Καραγκούνη και Ντελαπλάς.

* Η συμφωνία του Παναθηναϊκού με τη Νάπολι για το δανεισμό (με οψιόν αγοράς) του Στέφανο Καπίνο είναι δεδομένη, αλλά για να οριστικοποιηθεί εκκρεμεί η… έγκριση από το νέο προπονητή της ομάδας, που θα είναι ο Ράφα Μπενίτεθ.Πηγή: sport-fm.gr

Επιστρέφουν και τα λένε!!

Τις τελικές του αποφάσεις θα ανακοινώσει ο Μίτσελ στον Βαγγέλη Μαρινάκη για τους παίκτες που θα ήθελε να αποκτηθούν και να ενισχύσουν το υπάρχον ρόστερ του Ολυμπιακού εν όψει της επόμενης σεζόν.

Επιστρέφουν και τα λένε
Σήμερα θα επιστρέψει από το Λονδίνο η διοίκηση του Ολυμπιακού (Βαγγέλης Μαρινάκης, Γιάννης Βρέντζος και Σάββας Θεοδωρίδης) και εντός της εβδομάδας θα φτάσει στην Ελλάδα ο Μίτσελ που βρίσκεται στην Ισπανία.

Όλο αυτό το διάστημα από την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ τονίζεται πως τα μεταγραφικά θα δρομολογηθούν από τις αρχές Ιουνίου και απλώς όλο αυτό το διάστημα γίνονται κάποιες διερευνητικές επαφές από τους ιθύνοντες του συλλόγου (Μίτσελ και Χουάνχο Λορένθο).

Πριν από λίγο καιρό είχε γίνει γνωστό ότι ο πρόεδρος των Πειραιωτών έχει δώσει τα κλειδιά της ομάδας στον Ισπανό τεχνικό, όπως είχε συμβεί το 2010 με τον Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ο 50χρονος προπονητής είναι εκείνος που αποφασίζει και στη διοίκηση θα περιμένουν να επιστρέψει από την πατρίδα του, ώστε να κάνει τις τελικές του εισηγήσεις και να ξεκινήσουν οι επαφές με τους υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους.

Ο Μίτσελ θα ήθελε πολύ τουλάχιστον έναν εκ των Τζόναθαν Ντος Σάντος, Πέδρο Λεόν, Ίλιε Σάντσεθ και Πέδρο Μόσκερα, όμως μέχρι στιγμής μόνο η περίπτωση του δεύτερου φαντάζει πιο εύκολη.

Μάλιστα, ο Ισπανός τεχνικός – σύμφωνα με δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου – παρακολούθησε από κοντά τον αγώνα της Χετάφε με την Ράγιο Βαγεκάνο και ήθελε να «τσεκάρει» ο ίδιος τον 26χρονο χαφ που του αρέσει.

Όλα θα αποφασιστούν μετά την επιστροφή και του 50χρονου προπονητή στην Αθήνα, ο οποίος θα επιστρέψει έχοντας αποφασίσει ποιους θέλει από την Ιβηρική Χερσόνησο.

Όσον αφορά την υπόθεση του Λουίς Φαμπιάνο, από τη διοίκηση δήλωναν άγνοια και δεν προέκυπτε πρόταση στη Σάο Πάουλο για την απόκτησή του.
Πηγή: sport-fm.gr

Και πρόστιμο και θλάση για Βούκιτς!!

Ο 33χρονος Σέρβος αποχώρησε με θλάση από τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, ωστόσο θα πληρώσει την τσαντίλα κατά την αλλαγή του

Και πρόστιμο και θλάση για Βούκιτς
Ο Βούκιτς υπέστη θλάση στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης με την ομάδα της Τρίπολης, ωστόσο ο Γ.Χ Γεωργιάδης αποφάσισε να τον κρατήσει στο παιχνίδι και στην εκκίνηση του δεύτερου μέρους. Στο 55ο λεπτό ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ, αντικαταστάθηκε από τον Γεωργιάδη και αυτός αντέδρασε στην αλλαγή. Ο Βούκιτς δεν πήγε στον πάγκο, παρακολούθησε περίπου 15 λεπτά ακόμα τον αγώνα από την φυσούνα, πήγε στα αποδυτήρια για να κάνει ντους και επέστρεψε στα τελευταία λεπτά.

Όπως ξεκαθάρισε ο τεχνικός του Δικεφάλου του Βορρά, ο Βούκιτς θα έχει ανάλογη ποινή με αυτή του Ιτάνζ και του Σίλντεφελντ στους οποίους είχε επιβληθεί πρόστιμο για παρόμοιες συμπεριφορές απειθαρχίας.
Πηγή: sport-fm.gr

Αναβλήθηκε το ραντεβού με την ΕΠΟ!!

Δεν θα συζητηθεί το θέμα της υπαγωγής του Άρη στο άρθρο 99 στη σημερινή συνεδρίαση της ΕΠΟ, όπως ενημέρωσε η Ομοσπονδία τη νέα διοίκηση της «κίτρινης» ΠΑΕ.

Αναβλήθηκε το ραντεβού με την ΕΠΟ
Ένα σωρό προβλήματα καλείται να αντιμετωπίσει η νέα διοίκηση του Άρη, με τον Δημήτρη Ηλιάδη να μην έχει καθόλου χρόνο για χάσιμο.

Μία από τις προτεραιότητες της «κίτρινης» ΠΑΕ είναι το θέμα οι επαφές με την ΕΠΟ για την υπαγωγή της Εταιρείας στο άρθρο 99, όμως αυτό δεν πρόκειται να συζητηθεί κατά τη διάρκεια της σημερινής ομάδας.

Η Ομοσπονδία επικοινώνησε με τους Θεσσαλονικείς και τους ενημέρωσε ότι πιθανότατα το παραπάνω ζήτημα δεν θα συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίασή της.

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου αποφάσισε να παραμείνει στη Θεσσαλονίκη και να ολοκληρωθεί κανονικά η διαδικασία παράδοσης-παραλαβής της ΠΑΕ.

Πάντως, ο κ. Ηλιάδης και οι συνεργάτες του βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή με την ΕΠΟ, ενώ οι κ.κ. Στεφανίδης και Γρόλλιος θα μεταβούν στην Αθήνα για παν ενδεχόμενο.

Στόχος του νέου προέδρου του Άρη είναι να εξασφαλίσει νέα διορία από την Ομοσπονδία για το θέμα των οφειλών προς τους πρώην και κυρίως για τους 8 Έλληνες που έχουν τελεσίδικες αποφάσεις και υπάρχουν πιέσεις και από τον ΠΣΑΠ.

Περιμένει ο Σούλης…

Ειδοποίηση της νέας διοίκησης του Άρη περιμένει ο Σούλης Παπαδόπουλος, ώστε να μιλήσει από κοντά με τους νέους παράγοντες του συλλόγου και να συζητήσουν το ενδεχόμενο να συνεχίσουν τη συνεργασία τους.

Πάντως, ο κ. Ηλιάδης στις προγραμματικές του δηλώσεις άφησε να εννοηθεί ότι μιλάει με άλλους τεχνικούς και αυτό είναι κάτι που ενόχλησε τον 46χρονο προπονητή.Πηγή: sport-fm.gr

Έκλαψε ο Ριτσόλι μετά τον τελικό!!

Στην παραδοχή ότι έκλαψε μετά το τέλος του τελικού του Champions League ανάμεσα στην Μπάγερν Μονάχου και την Ντόρτμουντ (2-1) προχώρησε ο Νικόλα Ριτσόλι, μιλώντας στην Gazzetta dello Sport.

Έκλαψε ο Ριτσόλι μετά τον τελικό
Στην παραδοχή ότι έκλαψε μετά το τέλος του τελικού του Champions League ανάμεσα στην Μπάγερν Μονάχου και την Ντόρτμουντ (2-1) προχώρησε ο Νικόλα Ριτσόλι, μιλώντας στην Gazzetta dello Sport.

Ο Ιταλός ρέφερι διεύθυνε τον γερμανικό «εμφύλιο» και αποκάλυψε ότι ο υπεύθυνος διαιτησίας της UEFA, Πιερλουίτζι Κολίνα, τον συνεχάρη μετά το τέλος του ματς.

«Αυτό συνέβη μετά το τέλος του αγώνα. Ήμουν μόνο, κοίταξα στο γήπεδο και όλοι οι οπαδοί πανηγύριζαν, ακόμη και εκείνοι της Ντόρτμουντ. Μου βγήκε όλη η ένταση από το παιχνίδι και ξέσπασα σε κλάματα. Νόμιζα ότι τα έχω πάει καλά, αλλά περίμενα την απόφαση του Κολίνα», ανέφερε αρχικά ο Ριτσόλι και πρόσθεσε:

«Αν είχα κάνει κάτι λάθος θα ήμουν απογοητευμένος, επειδή μεγάλωσα με πρότυπό μου τον Κολίνα και αυτό ήταν πολύ δύσκολο. Έτσι, όταν μπήκε στα αποδυτήρια, κράτησα την αναπνοή μου. Με κοίταξε για λίγα λεπτά και δεν είπε τίποτα. Στη συνέχεια, είπε “Μπράβο, τα πήγατε καλά όλοι σας”». Πηγή: sport-fm.gr

Πάλι στο Λονδίνο ο Μουρίνιο!!

Στο… αγαπημένο του Λονδίνο βρίσκεται από νωρίς το μεσημέρι ο Ζοσέ Μουρίνιο, που εθεάθη και στα επίσημα του «Γουέμπλεϊ», στον τελικό των πλέι-οφ ανόδου της Τσάμπιονσιπ.

Πάλι στο Λονδίνο ο Μουρίνιο
Ο Πορτογάλος προπονητής που περιμένει πως και πως το φινάλε της αγωνιστικής περιόδου στην Ισπανία, βρέθηκε για ακόμα μια φορά στην αγγλική πρωτεύουσα.

Ενδεχομένως να μην χρειαστεί να ολοκληρωθεί τυπικά η συνεργασία του με τη Ρεάλ Μαδρίτης για να δώσει τα χέρια ξανά με τον Ρομάν Αμπράμοβιτς. Ο «special one» δεν χάνει ευκαιρία ώστε να βρεθεί στο Λονδίνο και αυτή τη φορά, απαθανατίστηκε με άλλους δύο άνδρες και… βαλίτσες στα χέρια.

Μπορεί να μεταφέρει σε δόσεις τα πράγματά του, προετοιμάζοντας το «come-back» στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Μπορεί να ήταν ακόμα μια εκδρομή αναψυχής στην πόλη που αγαπάει περισσότερο από κάθε άλλη.

Ό,τι κι αν είναι, φρόντισε να το συνδυάσει με λίγη... δράση, αφού έδωσε το «παρών» στο «Γουέμπλεϊ», ώστε να παρακολουθήσει τον τελικό των πλέι-οφ ανόδου της Τσάμπιονσιπ, ανάμεσα στην Κρίσταλ Πάλας και τη Γουότφορντ. Πηγή: sport-fm.gr

«Δεν περνούσε καν από το μυαλό μου…»

Ανέλπιστη, αλλά πανάξια χαρακτήρισε ο ιδιοκτήτης του Απόλλωνα Σμύρνης, Σταμάτης Βελλής, την άνοδο που εξασφάλισε η ομάδα του στη μεγάλη κατηγορία μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Δεν περνούσε καν από το μυαλό μου…»
Περήφανος για το κατόρθωμα της ανόδου του Απόλλωνα Σμύρνης στη μεγάλη κατηγορία δήλωσε ο ιδιοκτήτης του συλλόγου, Σταμάτης Βελλής, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Παράλληλα ξεκαθάρισε πως θα στηρίξει οικονομικά την ομάδα και την επόμενη σεζόν, αλλά πάντα χωρίς μεγάλα ανοίγματα, προκειμένου να είναι απόλυτα συνεπής στις υποχρεώσεις του.

Αναλυτικά, ο Σταμάτης Βελλής μίλησε στην εκπομπή «Εκ της Διευθύνσεως» και τον Γιώργο Χελάκη για:
-τη μεταμόρφωση του Απόλλωνα επί των ημερών του: «Τον Απόλλωνα τον παρέλαβα στην τελευταία θέση της Δ’ Εθνικής, ένα σκαλί πριν τοπικό δηλαδή, πριν πέντε χρόνια και τώρα η ομάδα επιστρέφει στη μεγάλη κατηγορία μετά από 13 χρόνια. Ούτε από το μυαλό μου περνούσε ότι θα ανεβαίναμε απευθείας και μάλιστα σαν πρωταθλητές. Το καλοκαίρι είχα αποφασίσει να φύγω, αλλά μετά από μία προσπάθεια ανεπιτυχή να βρω διάδοχη κατάσταση και την πίεση των Απολλωνιστών έμεινα. Αργήσαμε να φτιάξουμε ομάδα και αρχικά είχαμε στόχο την παραμονή. Στην πορεία, αυτά τα παιδιά με τον προπονητή τους και τη δική μας βοήθεια απέδειξαν πως μπορούν να πετύχουν πολλά παραπάνω. Είπαμε μέσα στη σεζόν πως ήταν αμαρτία να αφήσουμε την προσπάθεια στη μέση, ενισχύσαμε όσο μπορούσαμε την ομάδα και δίκαια πήραμε το πρωτάθλημα».

-τον ανταγωνισμό στη Football League: «Υπήρχαν πολλές καλές ομάδες και κατακτήσαμε αυτούς τους βαθμούς με αίμα, καθαρά μέσα στο γήπεδο, χρησιμοποιώντας μόνο έναν ξένο στην ενδεκάδα μας. Εμείς βασιστήκαμε 99,9% σε Έλληνες παίκτες και είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτό που καταφέραμε. Παραδείγματα αποτελούν ομάδες όπως η Καλλονή και ο Παναιτωλικός».

-τις σκέψεις που είχε κάνει να αποχωρήσει: «Πάντα έλεγα στον κόσμο του Απόλλωνα ότι κάθε χρόνο αναλαμβάνω για μια χρονιά. Δεν έχω υποσχεθεί πως θα είμαι εδώ για πάντα. Οι οικονομικές υποχρεώσεις είναι δυσβάσταχτες. Αγαπώ τον Απόλλωνα, αλλά τα χρήματα είναι πολλά και δεν θα συνέχιζα στη Football League. Επειδή στη Σούπερ Λίγκα τα έσοδα είναι αυξημένα, είναι δυνατό να παραμείνεις στην κατηγορία αξιοπρεπώς χωρίς να έχεις μεγάλα ανοίγματα. Γιατί είδαμε τι έκαναν τα μεγάλα ανοίγματα σε ομάδες όπως η ΑΕΚ».

-τους στόχους στη Σούπερ Λίγκα: «Τη Σούπερ Λίγκα δεν την κατέχω, είμαστε τελείως άπειροι και έχουμε πάρα πολλές δυσκολίες. Το πιο σημαντικό είναι να γνωρίζεις κάτι που δεν γνωρίζεις. Δεν μπορούμε να δώσουμε καμία υπόσχεση, πέραν ότι θα είμαστε απόλυτα εντάξει, ότι θα είμαστε η πιο τυπική ομάδα της κατηγορίας και ελπίζω να επανδρώσουμε την ομάδα έτσι ώστε να μην κινδυνεύσουμε και να πετάξουμε το μεγάλο μας φετινό κατόρθωμα. Θα ήταν υπερφίαλο να πω ότι θα τους φάμε όλους και θα πάμε ψηλά».

-την οικονομική πολιτική που θα ακολουθήσει για την επόμενη σεζόν: «Θέλω να το πω ξεκάθαρα στον κόσμο, γιατί δεν θέλω να έχουν προσδοκίες πως θα κάνουμε τις μεγάλες μεταγραφές. Θέλουμε να δούμε τα έσοδα και τα έξοδα για να φτιάξουμε τον προϋπολογισμό μας. Αυτή τη στιγμή ο Απόλλωνας δεν έχει ούτε μία ληξιπρόθεσμη οφειλή κι έτσι θέλουμε να παραμείνει. Για μένα είναι απαράδεκτο ομάδες να παίρνουν παίκτες ενώ χρωστούν σε περσινούς και προπέρσινους. Αυτό μόνο η ΕΠΟ και η Σούπερ Λίγκα μπορούν να το καταφέρουν. Νομίζουν πως έτσι κάνουν καλό, αλλά δεν κάνουν. Έτσι γινόμαστε Ελλάδα, όπως δηλαδή έχει καταντήσει η χώρα μας. Εγώ αυτή τη φιλοσοφία δεν την πρεσβεύω».

-την αξιοπιστία στο χώρο του ποδοσφαίρου: «Πρέπει να βάλουμε το ποδόσφαιρο πάνω από την ομάδα μας, που το κάνουν ελάχιστοι και είναι δύσκολο. Η αναξιοπιστία του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα οφείλεται όχι στους ποδοσφαιριστές, αλλά σε μας τους παράγοντες. Αν εκεί δεν αλλάξουμε κάτι και δεν δείξουμε ότι θέλουμε να διορθώσουμε κάποια πράγματα θεσμικά, έστω κι αν δεν μας βολεύουν σαν ομάδες, δεν θα γίνει τίποτα».

«Τελειώνει» ο Χατζηνικολάου!!

Η απευθείας άνοδος στην Σούπερ Λίγκα δεν ήρθε για τον Ηρακλή, πράγμα που… βαραίνει τον Γιάννη Χατζηνικολάου, ο οποίος δεν αποκλείεται να αποτελέσει σύντομα παρελθόν.

«Τελειώνει» ο Χατζηνικολάου
Μετά την τελευταία αγωνιστική και το γεγονός πως ο Ηρακλής έχασε την απευθείας άνοδο στην Σούπερ Λίγκα και θα… «παλέψει» μέσω των πλέι οφ για να το καταφέρει, ο προβληματισμός είναι έκδηλος στις τάξεις του «Γηραιού».

Ο Γιάννης Χατζηνικολάου απέτυχε στο να ανεβάσει την ομάδα απευθείας, κάτι το οποίο τον «βαραίνει». Αυτό δεν αποκλείεται να φέρει και εξελίξεις στους «κυανόλευκους», ειδικά με τον Σερραίο προπονητή, αφού είναι πολύ πιθανό να αποτελέσει παρελθόν.

Κάτι τέτοιο, εάν υπάρχει περίπτωση να συμβεί, θα γίνει άμεσα, προκειμένου να έχει σύντομα νέο προπονητή, ο οποίος θα την «τρέξει» την ομάδα στα πλέι οφ. Πηγή: sport-fm.gr

Αντίο «Σαν Μαμές» (video)

Το χθεσινό ματς με τη Λεβάντε ήταν το τελευταίο της Μπιλμπάο στο «Σαν Μαμές» και οι Βάσκοι αποχαιρέτησαν με ξεχωριστό τρόπο την ιστορική τους έδρα.

Αντίο «Σαν Μαμές» (video)
Η Μπιλμπάο εγκαταλείπει την ιστορική της έδρα. Το χθεσινό ματς με τη Λεβάντε ήταν για την Μπιλμπάο το τελευταίο στο «Σαν Μαμές», που τη φιλοξένησε για περισσότερο από 80 χρόνια. Από την επόμενη σεζόν οι Βάσκοι θα μετακομίσουν στο νέο τους «σπίτι», το «Σαν Μαμές Μπαρία», χωρητικότητας 55.000 θεατών, που άρχισε να κατασκευάζεται το 2010.

Η Αθλέτικ αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο «Σαν Μαμές» στις 21 Αυγούστου του 1931, ενώ συμπεριλαμβανομένου και του χθεσινού έπαιξε εκεί συνολικά 1.729 επίσημα παιχνίδια (1.304 για το πρωτάθλημα).

Οι Βάσκοι αποχαιρέτησαν όπως έπρεπε το γήπεδό τους, σχηματίζοντας μία ανθρώπινη αλυσίδα στον αγωνιστικό χώρο και χειροκροτώντας παρατεταμένα.





Πηγή: sport-fm.gr

Όταν ο Λεμπρόν έχει παρέα!!

Με όπλο τον επιθετικό πλουραλισμό το Μαϊάμι επικράτησε 114-96 των Πέισερς στην Ιντιανάπολις και ανέκτησε το πλεονέκτημα έδρας κάνοντας το 2-1 στη σειρά των τελικών της Ανατολής.

Όταν ο Λεμπρόν έχει παρέα
Δεν κράτησε πολύ η χαρά των Πέισερς μετά το break που έκαναν τα ξημερώματα του Σαββάτου. Το Μαϊάμι απάντησε άμεσα με τον ίδιο τρόπο κερδίζοντας εύκολα με 114-96 στην Ιντιανάπολις και ανέκτησε το πλεονέκτημα έδρας φτάνοντας στο 2-1 στη σειρά των τελικών της Ανατολής.

Ο Λεμπρόν Τζέιμς πέτυχε 22 πόντους, αλλά αυτή τη φορά δεν ήταν μόνος του, καθώς συνέβαλαν πολλοί παίκτες στην επίθεση των πρωταθλητών, με πρώτους τους Ντουέιν Ουέιντ και Ουντόνις Χάσλεμ που είχαν 18 και 17 πόντους αντίστοιχα. Ο Ντέιβιντ Γουέστ με 21 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ των γηπεδούχων, που έχασαν για πρώτη φορά στο «σπίτι» τους στα play offs μετά από έξι συνεχείς νίκες.

Το τέταρτο ματς της σειράς θα γίνει στην Ιντιανάπολις τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Δωδεκάλεπτα: 30-34, 56-70, 76-91, 96-114.

Πέισερς: Γουέστ 21 (10 ριμπ.), Χίμπερτ 20 (17 ριμπ.), Χιλ 19, Τζορτζ 13 (8 ασίστ), Στίβενσον 7, Τ. Χάνσμπρο 4 (5 ριμπ.), Μαϊνμί 4, Όγκουστιν 3, Γιανγκ 2, Γκριν 2, Τζόνσον 1, Πέντεργκραφ, Μπ. Χάνσμπρο.

Χιτ: Τζέιμς 22, Ουέιντ 18 (8 ασίστ), Χάσλεμ 17 (7 ριμπ.), Μπος 15, Τσάλμερς 14, Άντερσεν 9 (9 ριμπ.), Μπατιέ 7, Άλεν 6, Κόουλ 5, Λιούις 1, Άντονι, Μίλερ, Τζόουνς.
Πηγή: sport-fm.gr

Παρατείνεται η προθεσμία για τις δηλώσεις!!

Σε δίμηνη παράταση ως τις 30 Αυγούστου για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, η οποία, κανονικά, λήγει στις 30 Ιουνίου, προσανατολίζεται το Υπουργείο Οικονομικών, λόγω της χαρτούρας…

Παρατείνεται η προθεσμία για τις δηλώσεις
Στουρνάρα, πέσαμε έξω! Εκτός σχεδιασμού γι’ άλλη μία φορά πέφτει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, ταλαιπωρώντας 6 εκατομμύρια φορολογούμενους και εφοριακούς. Εξετάζει το ενδεχόμενο να παρατείνει την προθεσμία υποβολής των δηλώσεων, η οποία, κανονικά, εκπνέει στις 30 Ιουνίου.

Το αλαλούμ των «εγκεφάλων» που αντί να καταπολεμούν την Γραφειοκρατία κάνουν ό,τι μπορούν για να την μεγεθύνουν, εντείνει τον εκνευρισμό εκατομμυρίων πολιτών.

Δεν φθάνει που βιώνουν για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά τις συνέπειες της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, αλλά βρίσκονται και αντιμέτωποι με τις χρόνιες παθογένειες της εκτελεστικής εξουσίας που κατά τα άλλα, τρομάρα της, θέλει να μεταρρυθμίσει το Δημόσιο τομέα, όταν δεν μπορεί να βελτιώσει τις δικές της επιδόσεις.

Στην αρχή η περίφημη ηλεκτρονική πύλη του TAXIS NET, μέσω της οποίας γίνεται η υποβολή των δηλώσεων, δυσλειτουργούσε. Και όταν τα τεχνικά προβλήματα ξεπεράστηκαν, οι αρμόδιοι συνειδητοποίησαν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ότι οι ημερομηνίες που ανακοίνωσαν δεν «βγαίνουν».

Και πώς να «βγουν», αφού οι ίδιοι είναι που ζητούν από τους φορολογούμενους να συγκεντρώσουν αναρίθμητα δικαιολογητικά, που, όμως, δεν έχουν ακόμη αποσαφηνιστεί.

Ενδεικτικά αναφέρονται : Κλειδάριθμοι, ΑΜΚΑ, λογαριασμοί ΔΕΗ, αλλά και βεβαιώσεις αποδοχών και τόκων που πρέπει να μαζέψουν ο υπόχρεοι, πριν καν συμπληρώσουν τις φετινές φορολογικές δηλώσεις.

Σε δηλώσεις του τη Δευτέρα ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, επανέλαβε ότι μόνον οι φορολογούμενοι που έχουν λάβει τόκους άνω των 250 ευρώ υποχρεούται να δηλώσουν υποχρεωτικά τους τόκους στον κωδικό 659-660 του Ε1.

Αναφορικά με τον νέο χρόνο υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, ο κ. Θεοχάρης επιβεβαίωσε το ενδεχόμενο παράτασης έως τα μέσα ή τα τέλη Αυγούστου, αφού πρώτα εκτιμηθεί -όπως είπε- ο ρυθμός υποβολής των δηλώσεων μέχρι τις 30 Ιουνίου. Πηγή: protothema.gr

Αυτοκτόνησε αστυνομικός της ΕΥΠ στο «Ελ. Βενιζέλος»

Αυτοπυροβολήθηκε στις τουαλέτες του αεροδρομίου.

Αυτοκτόνησε αστυνομικός της ΕΥΠ στο «Ελ. Βενιζέλος»
Σοκ προκαλεί η είδηση ότι αστυνομικός της ΕΥΠ έδωσε τέλος στη ζωή του, μέσα στις τουαλέτες του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Τον αστυνομικό βρήκαν πεσμένο στο πάτωμα συνάδελφοί του, οι οποίοι ειδοποίησαν ασθενοφόρο που τον διακόμισε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο αυτόχειρας είχε πάει το μεσημέρι με συναδέλφους στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για να παραλάβουν κάποιους συλληφθέντες.

Κάποια στιγμή αποχώρησε από την ομάδα και πήγε στις τουαλέτες, όπου ακούστηκε πυροβολισμός.

Όταν πήγαν προς τον χώρο που ακούστηκε ο πυροβολισμό, βρήκαν τον συνάδελφό τους νεκρό...

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια που τον οδήγησαν στην αυτοκτονία.

Πηγή: Newsbeast.gr

Σμύρνη, έρωτας και Απόλλωνας!!

Ξεριζώθηκε απ' τη Σμύρνη, μεγαλούργησε στην Αθήνα και επέστρεψε στην Σούπερ Λιγκ για να... ριζώσει ξανά. Ένας ρομαντικός Απόλλωνας γύρισε στην θέση που του αρμόζει.

Σμύρνη, έρωτας και Απόλλωνας!
Η μουσική είναι άμεσα συνδεδεμένη με το όνομα και το έμβλημα του.

Η μυρωδιά απ’ τις στάχτες της μικρασιατικής καταστροφής δεν έχει φύγει ακόμα απ’ τη φανέλα του.

Ακόμα και… ερωτική μπορεί να χαρακτηριστεί αυτή η ομάδα -πόσο τυχαίο μπορεί να είναι άλλωστε ότι το πρώτο του γυμναστήριο ονομάστηκε «του έρωτα τ’ αλάνι», φτιαγμένο από τις οικονομίες τεσσάρων μαθητών;

Μπορεί να έχουν περάσει 13 χρόνια απ’ την τελευταία φορά που αγωνίστηκε στην μεγάλη κατηγορία, όμως ο Απόλλων Σμύρνης επέστρεψε πιο… ρομαντικός από ποτέ.

Με το θεό της μουσικής να τον προστατεύει, ο προσφυγικός σύλλογος ακολουθεί καλλιτεχνική πορεία, με κατακόρυφη άνοδο και… βουτιά στα χαμηλά. Η ίδρυση του στην Σμύρνη το 1891, συνοδεύτηκε απ’ το σκεπτικό να διαδοθεί η ιδέα του ελληνισμού στην τουρκοκρατούμενη περιοχή, με την καρδιά –και όχι μόνο τη φανέλα- να είναι «γαλανόλευκη».

Η εγκατάσταση του στην Αθήνα το 1922 –ως πρόσφυγα πια – άρχισε να φέρνει τις επιτυχίες. Και το 2013 τον βρίσκει να πανηγυρίζει την επιστροφή του εκεί που ανήκει, στην Σούπερ Λιγκ.


Οι «πολεμικές» αποστολές

Μπορεί να ονομάζεται Απόλλωνας, όμως θα μπορούσε να ταυτιστεί εξίσου με τον Άρη, τον θεό του πολέμου. Τα 20 πρώτα χρόνια στο ελληνικό πρωτάθλημα του «κόλλησαν» το προσωνύμιο της Ελαφράς Ταξιαρχίας.

Η έμπνευση προήλθε απ’ την ταινία που ήταν τότε της… μόδας. «Η επέλαση της ελαφράς ταξιαρχίας» αφορούσε πιστούς Βρετανούς στρατιώτες που ακολουθούσαν τυφλά διαταγές κατά τη διάρκεια του Κριμαϊκού πολέμου, οδηγούμενοι σε βέβαιο θάνατο.


Αυτοί όμως όχι μόνο δεν οδηγήθηκαν σε αυτοκτονικές αποστολές, αλλά έγιναν μια απ’ τις ομάδες που άφησαν ιστορία. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι παρότι ο Απόλλωνας λείπει για 13 χρόνια απ’ την Α’ εθνική, βρίσκεται ακόμα στην 8η θέση στον πίνακα με τις ομάδες που έχουν περισσότερες συμμετοχές στην κατηγορία.

Το 1946 μάλιστα, όταν… αναγκάστηκε απ’ την Εταιρία Σιδηροδρόμων να μετακομίσει στη Ριζούπολη, ήταν το αποκορύφωμα της σπουδαίας ιστορίας του.

Το τρενάκι του «τρόμου»

Η μετατροπή του ποδοσφαίρου σε επαγγελματικό στα τέλη της δεκαετίας του '70 αποδυνάμωσε αισθητά τον προσφυγικό σύλλογο. Από ομάδα ισχυρών, περιορίστηκε στο ρόλο παραγωγής ταλέντων –με ένα απ’ τα μεγαλύτερα που έχουν φορέσει τα χρώματα του, να είναι ο Ντέμης Νικολαΐδης- ενώ το 1987 γνώρισε τον πρώτο υποβιβασμό, όμως επέστρεψε την αμέσως επόμενη χρονιά.

Η επιστροφή του στις πρώτες θέσεις έγινε τη διετία 1994-96, με τον Γιάννη Παθιακάκη στο τιμόνι και πολλά ταλέντα στη σύνθεση. Μια απ’ τις κορυφαίες σεζόν της ιστορίας της ήταν το 1995, όταν κέρδισε την έξοδό του στο Κύπελλο UEFA για μοναδική φορά στην ιστορία του, αλλά και το 1996 όταν έφτασε στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας, όμως ηττήθηκε απ’ την ΑΕΚ.

Από κει και πέρα, άρχισε μια απότομη πορεία, σαν… τρενάκι λούνα παρκ. Το 2000 έπεσε στην Β’ Εθνική και μέχρι το 2007 έφτασε να αγωνίζεται στο Περιφερειακό πρωτάθλημα.

Η πιο πρόσφατη ιστορία είναι λίγο πολύ γνωστή. Τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα απ’ το 2011, τρεις διαδοχικές ανόδους και ο Απόλλων Αθηνών αναγεννιέται, τινάζοντας τις στάχτες από πάνω του.
Πηγή: sport-fm.gr

«Πάντα δίπλα στους ποδοσφαιριστές»

Πάντα δίπλα στους ποδοσφαιριστές θα είναι ο ΠΣΑΠ επεσήμαναν οι Κώστας Πούλιος και Στέλιος Γιαννακόπουλος με αφορμή τις εκλογικές διαδικασίες που έγιναν σήμερα.

«Πάντα δίπλα στους ποδοσφαιριστές»
Περίπου δύο ώρες αναμένεται το αποτέλεσμα από τις εκλογικές διαδικασίες που πραγματοποιήθηκαν σήμερα για το νέο ΔΣ του ΠΣΑΠ.

Ο Κώστας Πούλιος και ο Στέλιος Γιαννακόπουλος μιλώντας στους δημοσιογράφους επεσήμαναν ότι ο ΠΣΑΠ θα συνεχίσει να είναι δίπλα στους ποδοσφαιριστές.

«Οι στόχοι της παλιάς διοίκησης της επιτεύχθηκαν. Βρεθήκαμε για πρώτη φορά δίπλα στους ποδοσφαιριστές και θέλαμε να φτιάξουμε την επικοινωνία μας μαζί τους. Τον Μάρτιο του 2011 περάσαμε ένα δυνατό μήνυμα κατά της βίας με την αποχή των παικτών από τα γήπεδα», τόνισε – αρχικά- ο Κώστας Πούλιος ο απερχόμενος πρόεδρος του ΠΣΑΠ και συνέχισε:

«Επίσης συμμετείχαμε στον Μαραθώνιο Αγάπης για τη βοήθεια των ευπαθών ομάδων με τη στήριξη των παικτών από την Εθνική του 2004 φτάσαμε σε έναν στόχο και συνεχίζουμε. Ο ΠΣΑΠ θα είναι πάντα δίπλα στους επαγγελματίες παίκτες και το δείχνουμε έμπρακτα αφού στις 6 -76 Ιούλιου θα πάρουμε μέρος στο τουρνουά στην Νιόν της Ελβετίας όπου θα προσπαθήσουμε οι ελεύθεροι παίκτες του συνδέσμου να βρουν ομάδα».

Ο Κώστας Πούλιος αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έγιναν για την ασφάλιση των παικτών…

«Πέρσι το πρωτάθλημα άρχισε χωρίς ασφαλιστική κάλυψη και με συνεχή αγώνα καταφέραμε να πετύχουμε την καλύτερη ασφάλιση για τους παίκτες. Στόχος μας είναι το εγγυητικό ταμείο. Είμαστε σε θέση να υπογράψουμε κάτι με τη Football League στις 30 /6 για να πληρώνονται οι παίκτες που οι ομάδες τους έπεσαν για οποιοδήποτε λόγο στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Μαζί με τη ΛΑΒΗ μπορούμε να δώσουμε καλύτερη ασφαλιστική κάλυψη», ανέφερε και κατέληξε…

«Θα βγάλουμε ένα πρόγραμμα για να παίρνουν οι παίκτες ένα πτυχίο Sport Management προκειμένου να στελεχώσουμε θέσεις, όπως στη Σούπερ Λίγκα, ΕΠΟ, κτλ και από του χρόνου όλοι οι παίκτες θα έχουν κάρτα ελευθέρας εισόδου».

Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος στάθηκε στη σημασία της παρουσίας δύο παικτών από την Εθνική ομάδα του 2004 στις εκλογικές διαδικασίες, δηλαδή, τους Χαλκιά και Κατσουράνη.

«Θέλω να πιστεύω ότι με την τεράστια βοήθεια όλων των παικτών κάναμε κάποια πράγματα αλλά πρέπει να υπάρχει και συνέχεια. Η επιτυχία είναι δεδομένη και για την επόμενη τριετία καθώς τα παιδιά που θα στελεχώσουν το ΔΣ το επόμενο είναι ικανά, ξέρουνε τις ανάγκες των ποδοσφαιριστών και έχουν φάει τον ΠΣΑΤ με το κουτάλι.

Τέλος είναι πολύ ευχάριστο που δύο παιδιά από την Εθνική ομάδα του 2004, δηλαδή, ο Χαλκιάς και ο Κατσουράνης βρίσκονται στο ψηφοδέλτιο», κατέληξε. Πηγή: sport-fm.gr

Εκλέγει νέα διοίκηση ο ΠΣΑΠ!!

Τη νέα Διοίκηση του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ) εκλέγουν σήμερα το μεσημέρι στη μία το μεσημέρι οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.

Εκλέγει νέα διοίκηση ο ΠΣΑΠ
Τη νέα Διοίκηση του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ) εκλέγουν σήμερα το μεσημέρι στη μία το μεσημέρι οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.

Συνολικά δεκαοκτώ ποδοσφαιριστές θα διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, το οποίο θα προκύψει από τις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα στο αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Το Διοικητικό Συμβούλιο θα είναι 9μελές, όπως και το είναι μέχρι και σήμερα.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
(ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΥΡΩΘΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 9 ΟΝΟΜΑΤΑ)


Βέρτζος Άγγελος
Δημόπουλος Διονύσιος
Δωροβίνης Σπυρίδων
Ζουμπουλάκης Άγγελος
Καραμάνος Αναστάσιος
Κατσουράνης Κωνσταντίνος
Κιάσσος Κωνσταντίνος
Κόρμπος Παναγιώτης
Κωνσταντινίδης Κωνσταντίνος
Κωστόπουλος Ιωάννης
Λαζανάς Ιωάννης
Πούλιος Κωνσταντίνος
Σούφλας Αλέξανδρος
Συρίγος Σταμάτιος
Σφακιανάκης Ιωάννης
Χαλκιάς Κωνσταντίνος
Χλωρός Ιωάννης
Ψαρρής Ευάγγελος

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
(ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ 3)


Αντωνίου Γεώργιος
Γεωργακόπουλος Ανδρέας
Πουρής Χρήστος
Σκαρτσίλας ΛεωνίδαςΠηγή: sport-fm.gr

Κίνδυνος… απομόνωσης!!

Για τον κίνδυνο να αποκλειστεί η Εθνική ομάδα και οι ελληνικοί σύλλογοι από τις διεθνείς διοργανώσεις λόγω των ασφαλιστικών μέτρων της αντιπολίτευσης, ενημέρωσε ο Γ. Σαρρής το Δ.Σ. της ομοσπονδίας.

Κίνδυνος… απομόνωσης!
Το μέτωπο που έχει ανοίξει με τις ΕΠΣ της αντιπολίτευσης και τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν δύο από αυτές σε βάρος της νυν διοίκησης, ήταν το σημαντικότερο θέμα συζήτησης στο Δ.Σ. της ΕΠΟ το μεσημέρι της Δευτέρας.

Θυμίζουμε ότι την Τρίτη στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, εκδικάζεται η αίτηση των ΕΠΣ Ηρακλείου και Κιλκίς, που ζητούν να κηρυχθεί έκπτωτη η νυν διοίκηση της ομοσπονδίας και να διοριστεί νέα προσωρινή διοίκηση που θα οδηγήσει την ΕΠΟ σε εκλογές.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Γιώργος Σαρρής ενημέρωσε σήμερα τους συμβούλους της ομοσπονδίας ότι τόσο η ΦΙΦΑ όσο και η ΟΥΕΦΑ, έχουν ενημερωθεί και εγγράφως για τις εν λόγω εξελίξεις.

Υποστήριξε δε, ότι σε περίπτωση που γίνουν δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα και διοριστεί προσωρινή διοίκηση, αυτομάτως το ελληνικό ποδόσφαιρο θα αποβληθεί από μέλος της παγκόσμιας και της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας! Κάτι που –σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν- θα σημάνει τον άμεσο αποκλεισμό της Εθνικής ομάδας από τα προκριματικά του Μουντιάλ, καθώς και τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ και όλων των ομάδων που έχουν κερδίσει την έξοδό τους στην Ευρώπη.

Σχετικά με αυτό, τονίστηκε πως τα καταστατικά της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ, απαγορεύουν ρητά τις ύπαρξη προσωρινών διοικήσεων, διορισμένων από τα δικαστήρια.

Εξάλλου, σύμφωνα με διαρροές από την ΕΠΟ, η ΦΙΦΑ έστειλε σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της ομοσπονδίας και σχετικό έγγραφο-τελεσίγραφο προκειμένου να αποσυρθούν τα ασφαλιστικά μέτρα, ενώ απειλούνται με ποινές τόσο η ίδια η ΕΠΟ (αν δεν λάβει μέτρα) όσο και οι δύο προσφεύγουσες Ενώσεις.

Μένει να δούμε την τύχη της προσπάθειας που κάνει η αντιπολίτευση για να ανατρέψει τη διοίκηση Σαρρή και αν τέτοιου τύπου κίνδυνοι, όπως περιγράφονται παραπάνω, μπορούν να μετατραπούν και σε πράξη. Πηγή: sport-fm.gr

Βραζιλία: «Διπλό» η Σάο Πάουλο!! (videos)

Το «διπλό» της Σάο Πάουλο με 2-0 στην έδρα της Πόντε Πρέτα ξεχωρίζει από τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Βραζιλίας.
Από εκεί και πέρα μίλησαν οι έδρες με έξι γηπεδούχους να επικρατούν των φιλοξενούμενων αντιπάλων τους.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
Βάσκο ντα Γκάμα 1 – 0 Πορτουγκέζα
Βιτόρια 2 – 2 Ιντερνασιονάλ
Κορίνθιανς 1 – 1 Μποταφόγκο
Γκρέμιο 2 – 0 Νάουτικο
Πόντε Πρέτα 0 – 2 Σάο Πάουλο
Κριτσιούμα 3 – 1 Μπαΐα
Σάντος 0 – 0 Φλαμένγκο
Φλουμινένεσε 2 – 1 Ατλέτικο ΠΡ
Κρουζέιρο 5 – 0 Γκοϊάς
Κοριτίμπα 2 – 1 Ατλέτικο Μινέιρο
Δείτε βίντεο:

















Πηγή: onsports.gr

Σάντος: Γάμο ο Νεϊμάρ!! (video)

Λίγες ώρες πριν τον… γάμο του με την Μπαρτσελόνα, ο Νεϊμάρ φόρεσε τα καλά του και πήγε σε κανονικό γάμο.
Ο Βραζιλιάνος αστέρας της Σάντος που από τη νέα περίοδο θα φορά την μπλαουγκράνα φανέλα βρέθηκε στον γάμο του πρώην συμπαίκτη του και ποδοσφαιριστή της Σάο Πάουλο, Πάουλο Ενρίκε Γκάνσο. Ο Νεϊμάρ φόρεσε ένα γκρι κοστούμι, όπως και οι περισσότερες άνδρες που έδωσαν το «παρών» στην τελετή και συνοδευόταν από όμορφες παρουσίες.
Δείτε το βίντεο:




Πηγή: onsports.gr

Αργεντινή: «Τεσσάρα» χωρίς Σκόκο στην Μπόκα η Νιούελς, τρία η Ρίβερ!! (videos)

Μόνη της στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος Αργεντινής με 32 βαθμούς παρέμεινε η Νιούελς Ολντ Μπόις, η οποία συνέτριψε 4-0 την Μπόκα Τζούνιορς, με τον πρώην άσο της ΑΕΚ, Νάτσο Σκόκο, να μένει στον πάγκο.
Τα γκολ για τους νικητές σημείωσαν οι Κρουζάδο στο 7’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, Ορζάν στο 66’, Τόνσο στο 68’ και Ουρούτι στο 71’. Οι ηττημένοι βρίσκονται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας με 13 βαθμούς, όσους έχει και η 18η Σάντα Φε, αλλά με έναν αγώνα λιγότερο.
Η Ρίβερ Πλέιτ νίκησε 3-0 την Ατλέτικο Ραφαέλα με τέρματα των Βανγκιόνι (8’), Ε. Ντομίνγκεζ (14’ αυτογκόλ) και Λούνα (32’) και εκμεταλλεύτηκε την ήττα της Λανούς στην έδρα της Σαν Μαρτίν Σαν Χουάν με 3-1 για να αναρριχηθεί στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 29 βαθμούς μετά από 15 αγώνες.
Δείτε τα βίντεο:







Πηγή: onsports.gr

Σάντος: Το «ευχαριστώ» στον Νεϊμάρ!! (video)

Με ένα βίντεο με τις καλύτερές του στιγμές στον σύλλογο θέλησε να αποχαιρετήσει τον Νεϊμάρ η Σάντος.
Ο νεαρός Βραζιλιάνος επιθετικός αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στην Μπαρτσελόνα, με την Σάντος να τον ευχαριστεί για όλα όσα πρόσφερε στην ομάδα δίνοντας στη δημοσιότητα μέσα από το επίσημο κανάλι της στο youtube το βίντεο που μπορείτε να δείτε και εσείς παρακάτω με μεγάλες στιγμές του ταλαντούχου ποδοσφαιριστή όλα αυτά τα χρόνια στον σύλλογο από τη Βραζιλία. «Obrigado Neymar», δηλαδή: «Ευχαριστώ Νεϊμάρ», ήταν το μήνυμα των ανθρώπων της Σάντος στον πρώην, πια, παίκτη τους.

Δείτε το βίντεο:


 

Πηγή: onsports.gr

Στοίχημα με το Gazzouxbet.

Καλημέρα και καλή εβδομάδα σ' όλους. Τα παιχνίδια μας σήμερα συνοπτικά καθώς είναι φτωχό το πρόγραμμα.
249) ΑΣΙΡΙΣΚΑ - ΛΑΝΤΣΚΡΟΝΑ 1. Ανώτερη η Ασιρίσκα αναμένεται να επιβεβαιωθεί και στο παιχνίδι. Έχει και over το παινίδι.
254) ΧΑΜΑΡΜΠΙ - ΓΙΟΝΣΕΠΙΝΓΚ 1. Καλύτερη η Χάμαρμπι και στην έδρα της αναμένεται να "καθαρίσει" πιθανόν κι από ημίχρονο.
256) ΑΡΣΕΝΑΛ ΣΑΡΑΝΤΙ - ΤΙΓΚΡΕ 1. Πολύ καλή στην έδρα της η Άρσεναλ έχει τον πρώτο λόγο στο παιχνίδι αν και η Τίγκρε έχει κάνει καλές εμφανίσεις εκτός.
Επιλέξτε να ποντάρετε σε μονά αποδεκτά για όσους παίζουν διαδικτυακά. Καλή τύχη σ'όλους. Για σχόλια στο Facebook στη σελίδα Gazzouxbet.

Oι υποψήφιοι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ

Στους αδύναμους του Τσάμπιονς Λιγκ θα είναι ο ΠΑΟΚ εφόσον πάρει την πρωτιά στα πλέι οφ. Δείτε ποιοι είναι οι πιθανοί αντίπαλοι του "Δικεφάλου"
Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε μόνος στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα των πλέι οφ και με νέα νίκη την επόμενη αγωνιστική επί του Ατρόμητου εντός, αγκαλιάζει την πρωτιά.
Έτσι, αν τερματίσει πρώτος, θα πάρει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ όπου θα βρεθεί και στις δυο κληρώσεις στους αδύνατους.
Χαρακτηριστικά ο ΠΑΟΚ θα κληθεί να αντιμετωπίσει στον Α' προκριματικό μια εκ των: Λιόν, Ζενίτ, Αϊτχόφεν, Μέταλιστ και Φενέρμπατσε, ενώ αν προκριθεί τα πλέι οφ θα αντιμετωπίσει μία εκ των: Άρσεναλ, Βαλένθια, Μίλαν, Σάλκε, Λιόν.
Ο Α προκριματικός θα διεξαχθεί στις 30-31/7 και οι επαναληπτικοί στις 6-7/8, ενώ στα πλέι οφς στις 20-21/8 και 27-28/8.

Τους «χρυσώνουν» για το «τρεμπλ»

Κατά 400 χιλ. ευρώ πλουσιότεροι θα γίνουν οι παίκτες της Μπάγερν Μονάχου αν κατακτήσουν και το Κύπελλο Γερμανίας, σύμφωνα με δηλώσεις του Καρλ Χάινς Ρουμενίγκε.

Τους «χρυσώνουν» για το «τρεμπλ»
Κατέκτησαν το πρωτάθλημα Γερμανίας έχοντας 25 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο. Το περασμένο Σάββατο ανέβηκαν στην… κορυφή της Ευρώπης, επικρατώντας της Ντόρτμουντ με 2-1 στον μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Για τους παίκτες της Μπάγερν Μονάχου απέμεινε μία ακόμα «υποχρέωση» προκειμένου να ολοκληρώσουν μια ανεπανάληπτη χρονιά. Η κατάκτηση του Κυπέλλου Γερμανίας. Η οποία, αν έρθει, θα… φουσκώσει τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς περισσότερο από όσο υπολόγιζαν στην αρχή της σεζόν.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής της Μπάγερν, Καρλ Χάινς Ρουμενίγκε, πρόθεση της διοίκησης των Βαυαρών είναι να διπλασιάσει το αρχικό πριμ που είχε τάξει στους παίκτες, αρκεί η ομάδα να κατακτήσει και το Κύπελλο Γερμανίας.

Να σημειωθεί πως η αρχική συμφωνία έκανε λόγο για 200 χιλ. ευρώ σε κάθε παίκτη, ποσό που, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του Τσάμπιονς Λιγκ, μοιάζει… μικρό.

Συνεπώς, εκτός από το γόητρο, οι παίκτες της Μπάγερν Μονάχου θα έχουν ακόμα ένα κίνητρο στον τελικό του Κυπέλλου με αντίπαλο τη Στουτγάρδη. Το οικονομικό, αφού θα δουν τους λογαριασμούς τους να αυξάνονται κατά 400 χιλ. ευρώ σε περίπτωση που φτάσουν στο «τρεμπλ».

Όλα εδώ πληρώνονται…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος βλέπει τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ μέσα από μία άλλη σκοπιά, Ολυμπιακή…
** Δεν ξέρω πολλούς Ολυμπιακούς να είναι φανατικοί οπαδοί της Μπάγερν. Αλλά ξέρω πολλούς Ολυμπιακούς, που το Σάββατο το βράδυ χάρηκαν με το γκολ στο 89’, που έδωσε στο Μόναχο το Τσάμπιονς Λιγκ! Πολύ απλά, γιατί το γκολ το έφαγε η Μπορούσια Ντόρτμουντ!
** Ναι, η Μπορούσια Ντόρτμουντ, που μόλις πριν ενάμιση χρόνο, Δεκέμβρης ήταν του 2011, είχε χάσει πάλι με ένα γκολ στο 89’, μέσα στο ίδιο της το σπίτι από την Ολιμπίκ Μαρσέϊγ με 3-2, παρότι έως το 85ο λεπτό προηγούνταν με 2-1, η γερμανική ομάδα.
** Κι από εκείνη την ήττα, που τόσο είχε συζητηθεί τουλάχιστον εδώ στην Ελλάδα, ο Ολυμπιακός είχε μείνει εκτός Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ ως το 89ο λεπτό ήταν στους «16» της διοργάνωσης. Βλέπετε, όλα εδώ πληρώνονται.
** Τότε, η Ντόρτμουντ μαθαίνοντας ότι ο Ολυμπιακός κέρδιζε την Άρσεναλ στο Καραϊσκάκη ήταν βαθμολογικά αδιάφορη. Αντίθετα, η Μαρσέϊγ ήθελε δύο γκολ για να γυρίσει το ματς και να περάσει εις βάρος του Ολυμπιακού. Και τα έβαλε! Από το 85’ και μετά…
** Εκείνη τη βραδιά, είχαν πονέσει πολύ όλοι οι Ολυμπιακοί στο 89ο λεπτό. Τώρα, ήρθε η σειρά της Μπορούσια, που να θυμίσω πως είχε φάει τρία γκολ μέσα στο Φάληρο ως πρωταθλήτρια Γερμανίας, να πονέσει στο 89ο λεπτό. Κι ο πόνος ήταν ακόμη μεγαλύτερος, η απώλεια ενός ολόκληρου Τσάμπιονς Λιγκ.
** Επειδή όλα εδώ πληρώνονται…
Πηγή: Sportfm.gr

Θέλει να φύγει από το Παρίσι

Αποφασισμένος να αποχωρήσει από την Παρί Σεν Ζερμέν το προσεχές καλοκαίρι είναι ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Ο Σουηδός επιθετικός είναι δυσαρεστημένος τόσο με την αποχώρηση του Κάρλο Αντσελότι από την τεχνική ηγεσία της γαλλικής ομάδας, όσο και με την σχέση που έχει με τον Λεονάρντο. Οι Βρετανοί πιστεύουν πως ο έμπειρος επιθετικός θα συνεχίσει την καριέρα του στην Αγγλία, με τις Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι να έχουν εκδηλώσει ήδη ενδιαφέρον για την απόκτησή του.
Σύμφωνα με τον ιταλικό τηλεοπτικό σταθμό «Sky» ο Ιμπραΐμοβιτς έχει καταθέσει επισήμως αίτημα μετεγγραφής στη διοίκηση της γαλλικής ομάδας, την ίδια στιγμή που η Γιουβέντους εξετάζει την περίπτωσή του.

Γυναίκα μπήκε στην Εφορία Χανίων με έναν μπαλτά!

Αναστάτωση επικράτησε λίγο μετά τις 09:00 της Δευτέρας στην Εφορία Χανίων, καθώς μια γυναίκα προσπάθησε να επιτεθεί σε υπαλλήλους κραδαίνοντας έναν μπαλτά!
Το επεισόδιο συνέβη στον πρώτο όροφο του κτιρίου των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών.
Αμέσως έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες προσήγαγαν την γυναίκα στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων.

Ανασυγκρότηση για τα play off

Η ευκαιρία χάθηκε για την ομάδα του Ηρακλή και είναι πλέον αναγκασμένοι στην Μίκρα να μπουν στην διαδικασία των play off  για την προνομιούχο θέση που θα οδηγήσει στην Σούπερ Λίγκ.
Η άσχημη ψυχολογική κατάσταση είναι ίσως το σημαντικότερο θέμα που υπάρχει για την ομάδα του Ηρακλή και καλούντα να ανατρέψουν τα δεδομένα στους αγώνες που θα υπάρξουν για την διαδικασία των play off.
Σήμερα  δεν υπάρχει προπόνηση με τον Γιάννη Χατζηνικολάου να δίνει ρεπό στους  παίκτες. Ο Ουκάρ θα απουσιάσει από τους επόμενους αγώνες ανάλογα με την τιμωρία που θα του επιβληθεί  για την αποβολή του στον αγώνα με τον Παναιτωλικό. Αντίθετα θα επιστρέψουν Κιρόφσκι και Ταϊ που έχουν εκτίσει την ποινή τους.
Την ίδια στιγμή υπάρχει μεγάλη απογοήτευση  στους φιλάθλους της ομάδας  που χθες έδωσαν δυναμικό παρών αλλά πήραν ακόμα μια πίκρα. arenafm gr

Εκδίκαση… της προσφυγής Δώνη!


doniis Ώρα… για την εκδίκαση της υπόθεσης του πρώην τεχνικού του ΠΑΟΚ Γιώργου Δώνη αλλά και των συνεργατών του.
Σήμερα στις 16.30 στην Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών θα εκδικαστεί  η υπόθεση για τα χρήματα που διεκδικεί ο πρώην τεχνικός του «Δικεφάλου».
Ο Γιώργος Δώνης  αξιώνει το ποσό των 260 χιλ. ευρώ και 100 χιλ. ευρώ επιπλέον για ηθική βλάβη ενώ αναμένεται να εκδικαστεί και η υπόθεση των συνεργατών του.
Ο Γρηγόρης Γεωργίτσας και Μάκης Αγγελίνας διεκδικούν ο καθένας ποσό ύψους 49 χιλ. ευρώ έκαστος, ο Παναγιώτης Μαλιαρίτσης ζητεί να του επιδικαστούν 54 χιλ. ευρώ ενώ ο Μίοντραγκ Μένταν διεκδικεί ποσό της τάξης των 33 χιλ. ευρώ.
Αξίζει να σημειώσουμε πως το σύνολο της προσφυγής κατά του ΠΑΟΚ από το τέως τεχνικό τιμ της ομάδας, φτάνει τις 545 χιλ. ευρώ. arenafm gr


Δάσκαλος Γκουαρντιόλα ή «νέος Μπενίτεθ»;

Ο Δημήτρης Ευαγγελάτος γράφει για το δύσκολο έργο του Πεπ Γκουαρντιόλα, ο οποίος μπορεί να εξελιχθεί σε νέο… Ράφα Μπενίτεθ.
Η Μπάγερν έφτιαξε περισσότερες φάσεις, υποσκέλισε την Ντόρτμουντ, πήρε δικαίως την κούπα, μέχρις εδώ όλα καλά και όλα ωραία. Η αλαζονική βαυαρική σχολή (με την ασύλληπτης σκληρότητας και βαρβαρότητας επικοινωνιακή διαχείριση της υπόθεσης Γκέτσε) έφτασε ουκ ολίγες φορές στην πηγή, μέχρι πρότινος δεν έπινε νερό, τελικά το ήπιε.
Και τώρα τι γίνεται; Εδώ σε θέλω καρδιά μου ή μάλλον εδώ σε θέλω Πεπ. Αλήθεια, πώς θα είναι την επόμενη σεζόν η Μπάγερν χωρίς το μάτι που γυαλίζει (έχοντας «ξεχαρμανιάσει» με την φετινή κούπα), χωρίς το «eye of the tiger», που ακόμα και ο ίδιος ο πρωταγωνιστής του κλιπ του τραγουδιού Ρόκι Μπαλμπόα, κατά κόσμον Σιλβέστερ Σταλόνε, το... έχασε στο Rocky 3 και συνετρίβη από τον σκληροτράχηλο αντίπαλό του μέχρι που τελικά επέστρεψε, αργότερα, στο βάθρο;
Θα αποδειχθεί ο Γκουαρντιόλα ένας άξιος συνεχιστής ή ένας «νέος Μπενίτεθ», δηλαδή ο προπονητής που κατέστρεψε στην Ιντερ μέσα σε μία μέρα όσα καταπληκτικά είχε οικοδομήσει εκεί ο μέγας Μουρίνιο; Μπορεί ο Πεπ να κάνει την Μπάγερν δυναστεία; Γι' αυτό το τελευταίο επιτρέψτε μου να αμφιβάλλω ζωηρά. Αλήθεια, τι σημαίνει δυναστεία; Να σαρώσεις τις κούπες στο Τσάμπιονς Λιγκ, την μία μετά την άλλη; Συγνώμη, αλλά αυτό δεν το έκαναν άλλες κι άλλες ομάδες, με μεγαλύτερη ποιότητα από την τωρινή Μπάγερν, μου μοιάζει κομματάκι δύσκολο να το επιτύχουν τώρα οι Βαυαροί.
Ας μην παραμυθιαζόμαστε από το φετινό «φεγγάρι» της παντοκρατορίας των Γερμανών. Του χρόνου θα υπάρχουν περισσότεροι αληθινά «σκληροί» αντίπαλοι από φέτος. Η Τσέλσι θα έχει τον («γυρνάω εκεί που με αγαπάνε») Μουρίνιο, η Ρεάλ ίσως έχει τον (μετρ των Τσάμπιονς Λιγκ) Αντσελότι, τον Καβάνι και δεν ξέρω κι εγώ ποιον ακόμα, η Γιουβέντους γενικώς ΕΡΧΕΤΑΙ. Ο Γκουαρντιόλα έχει να επιτελέσει δύσκολο έργο.
Αν υπάρχει ένας σε ολόκληρο τον «οργανισμό Μπάγερν» που αισθάνθηκε κάπως άβολα με την κατάκτηση του τροπαίου, αυτός είναι ο εξής ένας: Πεπ Γκουαρντιόλα. Ας μην γελιόμαστε, ξέρουμε καλά όσοι ζούμε σε καθημερινή βάση στον ευρύτερο χώρο του ποδοσφαίρου, ότι κάπως έτσι σκέφτονται οι άνθρωποι. Ο Γκουαρντιόλα και ο κάθε Γκουαρντιόλα θα προτιμούσε να έχει την αποκλειστικότητα της κούπας από το να επιτελεί τον ρόλο ενός συνεχιστή. Πήγε στην Μπάγερν, μην έχοντας τίποτα να χάσει. Στη λογική ότι στην Γερμανία το πρωτάθλημα θα το έπαιρνε ούτως ή άλλως εύκολα λόγω δυναμικής και ρόστερ, άρα θα του έμενε να κάνει το κάτι παραπάνω στην Ευρώπη. Μέσα σε λίγους μήνες το «κάτι παραπάνω» κάηκε. Ξεπεράστηκε, είναι πια παρωχημένο. Πλέον, ο Πεπ έχει πράγματα να χάσει. Πολλά. Με πρώτο όλων την πολυδιαφημισμένη του ικανότητα να «παράγει» την τελειότητα.
Πηγή: SportDay.gr