Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Νικάει, προκρίνεται. Χάνει... μπαίνει στο Γκίνες!!

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες αναλύει την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Αναντολού Εφές για τον πιο «τρελό» όμιλο στην ιστορία της Ευρωλίγκας.
Αρμάνι - Ολυμπιακός 81-51, Παναθηναϊκός - Αρμάνι 73-57, Εφές - Αρμάνι 61-60, Εφές - Λαμποράλ Κούτσα 79-105, Μάλαγα - Φενέρ 89-75, Μάλαγα - Λαμποράλ Κούτσα 79-93, Μάλαγα- Παναθηναϊκός 87-71, Εφές- Λαμποράλ Κούτσα 79-105, Φενέρ- Αρμάνι 73-82.
Βρείτε κάποια λογική στα παραπάνω αποτελέσματα. Σας παρακαλώ. Άντε και μερικές φορές η νικήτρια ομάδα να ήταν το φαβορί, αλλά η διαφορά της επικράτησης της... με τίποτα.
Το φετινό Top 16 και ειδικά ο όμιλος του Ολυμπιακού (και του Παναθηναϊκού) είναι μύλος. Ο καθένας μπορεί να νικήσει οποιονδήποτε αν εκμεταλλεύτει και ορισμένες συγκυρίες φυσικά.
Η αντίπαλος του Ολυμπιακού έχει δύο νίκες και η μία είναι με αντίπαλο το «τρένο» της Αρμάνι (έστω με ένα τρίποντο από τα 20 μέτρα). Και όμως. Δε χρειάζονται οι «ερυθρόλευκοι» να μπουν στο βιβλίο Γκίνες της κουταμάρας. Γιατί αν ηττηθείς από αυτή την ομάδα σίγουρα μία περίοπτη θέση στο συγκεκριμένο κεφάλαιο του εν λόγω βιβλίου σε περιμένει.
Εύκολο δεν είναι (να νικήσει, όχι να μπει στο Γκίνες), αλλά ο Ολυμπιακός μπορεί να το κάνει. Η Αναντολού Εφές έχει ως μοναδικό κίνητρο (αρκετά ισχυρό βέβαια) αυτό που έχουν όλοι οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού τους τελευταίους 23 μήνες... Να νικήσουν τον πρωταθλητή Ευρώπης. Χειρότερη ομάδα είναι. Μικρότερο ρόστερ έχει (ακόμη κι από αυτόν τον λαβωμένο Ολυμπιακό). Βαθμολογικό κίντρο κανένα. Συνεπώς ας πάνε οι Πειραιώτες να τους αρπάξουν από το λαρύγγι (μπασκετικά μιλώντας πάντα) και από το πρώτο ημίχρονο να τους δώσουν να καταλάβουν πως δεν έχουν καμία ελπίδα.
Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Αν το ματς κυλήσει με τις δύο ομάδες να συμπορεύονται σχεδόν στο σκορ τότε στο τέλος οι παίκτες της Εφές θα σουτάρουν λες και πετούν βότσαλο στον Ατλαντικό Ωκεανό και οι «ερυθρόλευκοι» λες και πετούν μπάλα σε μπασκέτα δωματίου (ελάτε τώρα, όλοι έχουμε μία τέτοια με logo ομάδας ΝΒΑ). Πολύ επικίνδυνο.
Θα ήταν άτοπο να αναφερθώ σε μπασκετικές λεπτομέρειες για την αναμέτρηση στην Κωνσταντινούπολη. Σοβαρότητα και διάθεση στην άμυνα χρειάζεται. Η Εφές είναι μία ομάδα που μόνη της να παίζει, δύσκολα σκοράρει περισσότερους από 70 πόντους. Φανταστείτε να πιέσει ο Ολυμπιακός δηλαδή πόσο χαμηλότερα μπορεί να την ρίξει.
Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που ο Βαγγέλης Αγγέλου φωνάζει για μεγάλες επιθέσεις μετά τα 18-19 δευτερόλεπτα. Ο Ολυμπιακός δε θέλει κάτι τέτοιο. Ο Ολυμπιακός επιθυμεί να τρέξει, να πετύχει 10-15 πόντους από εύκολα καλάθια και να φθείρει τους αντίπαλους ψηλούς (Κιλίτσλι, Σαβάνοβιτς, Μπιέλιτσα και Γκονλούμ). Όλοι τους (πλην του Κιλίτσλι) παίζουν με πρόσωπο στο καλάθι, κάτι που εξυπηρετεί την «ερυθρόλευκη» άμυνα.
ΥΓ: Αν ο Ολυμπιακός πάρει τη νίκη αυτομάτως προκρίνεται για ένατη συνεχόμενη φορά στα play offs της Ευρωλίγκας. Αν το σκεφτείτε πρόκειται για εξωπραγματικό νούμερο!
ΥΓ 2: Σε τόσο δύσκολους οικονομικά καιρούς περισσότεροι από 200 ταξιδιώτες από τη χώρα μας θα βρεθούν στην Τουρκία για να υποστηρίξουν την προσπάθεια της ομάδας. Αναφερόμαστε σε αγώνα Top 16 και όχι play off.
Πηγή: gazzetta.gr

Η πιο μάγκικη κούπα του Άρη!!

Πριν από 17 χρόνια ο Άρης κατακτούσε τον πιο αντρίκειο τίτλο στην ιστορία του νικώντας την Τόφας μέσα στο «άντρο» της Προύσας και σηκώνοντας το Κύπελλο Κόρατς.

Η πιο μάγκικη κούπα του Άρη
Ο μπασκετικός Άρης έχει πολλά πράγματα για τα οποία μπορεί να καυχιέται στην ιστορία του. Μεγάλες νίκες, σπουδαίους τίτλους, αναρίθμητες αξέχαστες στιγμές… Αν όμως έπρεπε να ξεχωρίσει κάποιος την πιο παλικαρίσια επιτυχία του, αυτή δεν είναι άλλη από την κατάκτηση του Κυπέλλου Κόρατς σαν σήμερα πριν από 17 χρόνια.

inner

Οι «κίτρινοι» του Λευτέρη Σούμποτιτς είχαν ηττηθεί με 77-66 στο Αλεξάνδρειο και είχαν μπροστά τους έναν Γολγοθά εν όψει του επαναληπτικού τελικού στην Προύσα. Όμως με οδηγούς τους Χοσέ Ορτίθ, Μάριο Μπόνι και Παναγιώτη Λιαδέλη, οι Θεσσαλονικείς κατατρόπωσαν τους Τούρκους μέσα στο σπίτι τους. Σε τέτοιο βαθμό, δε, που οι γηπεδούχοι προκάλεσαν σοβαρά επεισόδια και οι διαιτητές διέταξαν την εκκένωση του γηπέδου, για να φτάσει τελικά ο Άρης στο επικό 88-70 και την κατάκτηση του δεύτερου από τα τρία ευρωπαϊκά του τρόπαια.

inner

Τόφας: Ερντέν, Αλάνοβιτς 7 (1), Μπας 18 (2), Ρότζερς 26 (2), Κονούκ 2, Τοπσακάλ 8 (2), Άβντιτς 2, Γκρίφιθ 7.

Άρης: Ορτίθ 25, Λιαδέλης 15, Σταυρακόπουλος 5 (1), Σιούτης 12, Αγγελίδης 6, Σάκλεφορντ 5, Μπόνι 20 (2).



Πηγή: sport-fm.gr

Όταν ο Βαζέχα «πάγωσε» το Άμστερνταμ!!

Σαν σήμερα, πριν από 18 χρόνια, ο Κριστόφ Βαζέχα «πάγωνε» το Άμστερνταμ και χάριζε στον Παναθηναϊκό τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του.

Όταν ο Βαζέχα «πάγωσε» το Άμστερνταμ
«Ο Δώνης άρχισε την κούρσα. Ο Βαζέχα δεν είναι οφσάιντ άμα του τη βγάλει ο Δώνης. Ναι, ο Βαζέχα δεν είναι οφσάιντ, ο Παναθηναϊκός αν πετύχει το γκολ είναι… ΓΚΟΛ! Ο Παναθηναϊκός τρία λεπτά πριν τελειώσει το παιχνίδι, παγώνει το Άμστερνταμ…».

inner

Μπορεί να πέρασαν 18 χρόνια από εκείνη τη βραδιά στο Άμστερνταμ, αλλά η συγκεκριμένη εικόνα και η περιγραφή του Χρήστου Σωτηρακόπουλου παραμένει «σφηνωμένη» στο μυαλό των φίλων του Παναθηναϊκού. Και όχι μόνο…

Ήταν 3 Απριλίου, όταν ο Παναθηναϊκός καλείτο να τα βάλει για τον πρώτο ημιτελικό του Champions League με το ανερχόμενο μεγαθήριο του νέου Άγιαξ, 25 χρόνια μετά τη συνάντηση των δύο ομάδων στον τελικό του Γουέμπλεϊ και με τις πιθανότητες και πάλι συντριπτικά σε βάρος του «τριφυλλιού».

Έχει προηγηθεί η περιπετειώδης πρόκριση επί της Χάιντουκ για την είσοδο στους ομίλους, η εξαιρετική παρουσία με αντιπάλους την Πόρτο, τη Ναντ και την Άαλμποργκ, καθώς και η πρόκριση εις βάρος της Λέγκια Βαρσοβίας στα προημιτελικά του θεσμού. Ο Παναθηναϊκός άντεξε το σφυροκόπημα του «Αίαντα» και αρκούσε μία αντεπίθεση στο 87' για να γράψει ιστορία. Ο Δώνης πιστοποιώντας το προσωνύμιο «τρένο» διήνυσε το μισό γήπεδο, πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Βαζέχα κι αυτός με υποδειγματικό πλασέ πέτυχε το γκολ που... υπέγραψε τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του Παναθηναϊκού.

Τι κι αν στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ ο Άγιαξ επικράτησε με 3-0; Η μαγική βραδιά της 3ης Απριλίου θα μείνει για πάντα στις πρώτες σελίδες της χρυσής ευρωπαϊκής ιστορίας του Παναθηναϊκού.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Άγιαξ (Φαν Χάαλ): Φαν ντερ Σαρ, Ράιζινγκερ, Μπλιντ, Φρανκ ντε Μπουρ, Μπογκάρντε, Ντάβιντς, Φίνιντι, Λίτμανεν (76' Μουσάμπα), Ρόναλντ ντε Μπουρ, Κανού, Κλάιφερτ

Παναθηναϊκός (Ρότσα): Βάντσικ, Αποστολάκης, Ουζουνίδης, Γ. Σ. Γεωργιάδης, Καλιτζάκης, Κολιτσιδάκης, Καπουράνης, Μπορέλι (84' Μάρκος), Μαραγκός (62' Γ. Χ. Γεωργιάδης), Δώνης, Βαζέχα (90' Νιόπλιας). Πηγή: sport-fm.gr

Ζήτησε εισιτήρια για ΣΕΦ ο ΠΑΟ!!

Θέλει τον κόσμο του και το δείχνει με τον πλέον επίσημο τρόπο! Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ζήτησε 2.000 εισιτήρια για το τελευταίο παιχνίδι του Top-16 της Ευρωλίγκας με τον Ολυμπιακό, μέσα στο ΣΕΦ!

Ζήτησε εισιτήρια για ΣΕΦ ο ΠΑΟ!
Λέτε να ζήσουμε στιγμές του παρελθόντος;

Με επιστολή του προς την ΚΑΕ Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός (που στις 21:30 παίζει με την Μάλαγα την... πρόκρισή του) ζήτησε 2.000 εισιτήρια για το ντέρμπι των «αιωνίων» στο ΣΕΦ, στο πλαίσιο της 14ης και τελευταίας αγωνιστικής του Top-16 της Ευρωλίγκας (10/4).

Πέραν των εισιτηρίων για τις ανάγκες των απλών φίλων της ομάδας, η πράσινη διοίκηση ζήτησε και 25 προσκλήσεις VIP. Το αίτημα του τριφυλλιού έχει βάση (παρά της «έχθρας» των δύο ομάδων), αφού στην Ευρώπη δεν υπάρχει απαγόρευση μετακίνησης οπαδών και θα μπορούσε να προχωρήσει η υπόθεση.

Πάντως, η τελική απόφαση ανήκει αποκλειστικά στους Πειραιώτες, οι οποίοι καλούνται να αποφασίσουν αν θα ανάψουν το πράσινο φως ή θα αρνηθούν. Στο ματς του πρώτου γύρου, στο ΟΑΚΑ, οι πρωταθλητές Ευρώπης δεν είχαν θέσει ανάλογο αίτημα. Πηγή: sport-fm.gr

Αλαφούζος: «Όλα καλά»

Λίγο μετά τις 17.30 αποχώρησε από το Δ.Σ της Σούπερ Λίγκας ο Γιάννης Αλαφούζος, με τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού να αρκείται σε μία λακωνική δήλωση προς τους δημοσιογράφους.

Αλαφούζος: «Όλα καλά»
Στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας για πρώτη φορά έδωσαν το «παρών» τόσο ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης όσο και του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος.

Ο ισχυρός άνδρας των «πρασίνων» αποχώρησε κατά τις 17.30 και δεν θέλησε να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. Το μόνο που είπε όταν ρωτήθηκε για το πώς κύλησε η συνεδρίαση, ήταν «όλα καλα». Πηγή: sport-fm.gr

Ο Ολυμπιακός στηρίζει τον ραδιομαραθώνιο της Unicef!!

Ο Ολυμπιακός στηρίζει τον ραδιομαραθώνιο της UnicefΣτο πλαίσιο της συνεργασίας με τη Unicef εκπρόσωποι του Ολυμπιακού έδωσαν το «παρών» στη συνέντευξη Τύπου που έγινε σήμερα για τον εφετινό ραδιομαραθώνιο.

Ο Ανδρέας Σάμαρης μίλησε για την προσπάθεια αυτή…

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της UNICEF για την πρόσκληση. Είναι τιμή μου να βρίσκομαι σήμερα εδώ εκ μέρους του Ολυμπιακού. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός, όπως γνωρίζετε συνεργάζεται με τη UNICEF για τον εμβολιασμό 50.000 παιδιών τόσο στην Ελλάδα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο. Αυτή η πρωτοβουλία είναι μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα και έχει μεγάλο διεθνή αντίκτυπο», τόνισε ο διεθνής μέσος του Ολυμπιακού και συνέχισε:

«Είναι ειλικρινά μεγάλη τιμή για εμάς τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού να φοράμε την ένδοξη ερυθρόλευκη φανέλα με το λογότυπο της UNICEF. Αυτή η συνεργασία που όπως έχει πει και ο Πρόεδρός μας ο κ. Μαρινάκης μεταφέρει σε ολόκληρο τον κόσμο το μήνυμα, ότι πέρα από την Ελλάδα της κρίσης και των δυσκολιών υπάρχει και η Ελλάδα της προσφοράς.

Στον Ραδιομαραθώνιο της Τρίτης είναι πολύ σημαντικό να συμμετέχουμε όλοι και να προσφέρουμε ότι μπορεί ο καθένας για τον ιερό σκοπό της UNICEF. Δυστυχώς το νερό, το φαγητό και η υγεία, πράγματα αυτονόητα δεν είναι δεδομένα για όλα τα παιδιά του κόσμου. Πρέπει να γίνουν όμως. Στηρίζοντας την εκστρατεία της UNICEF βοηθάμε προς αυτή την κατεύθυνση και σώζουμε τη ζωή χιλιάδων παιδιών. Οποιαδήποτε δωρεά, μικρή ή μεγάλη, βοηθάει στην προστασία των παιδιών από την πείνα και τις ασθένειες που απειλούν τη ζωή και την υγεία τους.

Eμείς οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού είναι βέβαιο ότι είμαστε και θα είμαστε στο πλευρό της UNICEF για όλα τα παιδιά του κόσμου», κατέληξε.

Τζόουνς: «Μοναδικό αυτό που συμβαίνει στον ΠΑΟΚ»

Ενθουσιασμένος για την άφιξή του στη Θεσσαλονίκη και την τιμή που θα του γίνει από την ΚΑΕ ΠΑΟΚ πριν τον αγώνα της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό δήλωσε ο Μάικ Τζόουνς.

Τζόουνς: «Μοναδικό αυτό που συμβαίνει στον ΠΑΟΚ»
Ο Μάικ Τζόουνς, πρώτος Αμερικανός στην ιστορία του ΠΑΟΚ, επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή για να τιμηθεί από την ομάδα που υπηρέτησε τη σεζόν 1988/89 και την οποία δεν έβγαλε ποτέ από την καρδιά του.

«Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να επιστρέψω. Και θέλω να ευχαριστήσω τον Θεό που θα με αξιώσει να το ζήσω αυτό, γιατί δεν άντεχα άλλο και τον κόσμο του ΠΑΟΚ, που όλα αυτά τα χρόνια κατάφερε με διάφορους τρόπους να κρατήσει το όνομά μου ζωντανό. Ειδικά εδώ στην Κύπρο όπου ζω, ο τρόπος που μου συμπεριφέρθηκαν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ που με συναντούσαν ήταν συγκινητικός. Και όλα αυτά τα μηνύματα που έπαιρνα όλα αυτά τα χρόνια με έκαναν να θέλω τόσο πολύ να έρθω και πάλι στη Θεσσαλονίκη. Ήταν ένα τρομερό κίνητρο που κράτησε ζωντανή αυτή την σχέση», δήλωσε ο Μάικ Τζόουνς στο paokbc.gr και πρόσθεσε: «Αγωνίστηκα στη μεγάλη Μπαρτσελόνα, έπαιξα στη Σολέ, στον Άρη, αλλά αυτό που συμβαίνει με τον ΠΑΟΚ είναι μοναδικό. Αυτή η συνεργασία ήταν η πρώτη και για τους δυο μας, για την ομάδα στην οποία ήμουν ο πρώτος της ξένος παίκτης στο πρωτάθλημα και για μένα, που ο ΠΑΟΚ ήταν η πρώτη μου ομάδα στην Ευρώπη και το πρώτο μου επαγγελματικό συμβόλαιο».

-Πως φαντάζεσαι την επιστροφή σου στη Θεσσαλονίκη και σε έναν αγώνα του ΠΑΟΚ, όπως το μεγάλο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό; «Δεν μπορώ πραγματικά να εξηγήσω πως αισθάνομαι. Θέλω σίγουρα να δω τον ΠΑΟΚ να κερδίζει ένα μεγάλο παιχνίδι. Μου αρκεί που θα μπω στο νέο γήπεδο της ομάδας και θα δω τον ΠΑΟΚ. Δεν ξέρω τι να περιμένω, είναι μία πολύ ιδιαίτερη στιγμή για μένα. Στο μυαλό μου στριφογυρίζουν χιλιάδες αναμνήσεις».

-Ποιες είναι οι πιο έντονες αναμνήσεις σου από την μία σεζόν που έπαιξες με τον ΠΑΟΚ; «Θυμάμαι πολλά. Θυμάμαι όλους τους συμπαίκτες μου, τον Μπάνε, τον Μάτζικ, τον Φασούλα, τον Μακαρά, τον Τάκη (Καρατζουλίδης), τον Μπιλ (Μέλις). Όλους… Ήταν μία πραγματική ομάδα και όλοι τους, όπως μπορούσαν ήταν με τον τρόπο τους δίπλα μου όλα αυτά χρόνια. Θυμάμαι ότι τελευταίος είχε έρθει με τον ΠΑΟΚ ο Νίκος Σταυρόπουλος στην Κύπρο, με κάλεσε να έρθω κοντά στην ομάδα, μου έδωσε αναμνηστικά, το ίδιο είχε γίνει και λίγα χρόνια νωρίτερα, όταν είχε έρθει ο Πρέλεβιτς με τον ΠΑΟΚ ως προπονητής στην Κύπρο. Δεν με ξέχασαν κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα. Νομίζω όμως ότι η πιο έντονη ανάμνηση που έχω, ήταν εκείνο το παιχνίδι που κερδίσαμε για πρώτη φορά τον Άρη. Η ομάδα είχε πολλά χρόνια να τον κερδίσει και το πέτυχε στο πρώτο μου παιχνίδι απέναντι στον Άρη. Θυμάμαι επίσης ότι στο πρώτο μου παιχνίδι στο πρωτάθλημα, με τον Πανιώνιο, είχα πετύχει 35 πόντους και με ρώτησαν εάν πιστεύω ότι μπορώ να βγω πρώτος σκόρερ. Απάντησα ‘’φυσικά’’ ναι, αλλά δεν μου είχε μιλήσει κανείς ως τότε για τον Γκάλη. Θυμάμαι και το πρώτο παιχνίδι που έπαιξα, ένα φιλικό με μία ομάδα από την Γιουγκοσλαβία. Είχα πετύχει μόλις 2 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, κάνοντας και πολλά λάθη, αποτέλεσμα των διαφορετικών κανονισμών σε σχέση με την Αμερική».

-Θέλεις να στείλεις ένα μήνυμα με την ευκαιρία της επιστροφής σου στη Θεσσαλονίκη; «Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι με βοήθησαν όλα αυτά τα χρόνια. Και θέλω να πω κάτι στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ. Θέλω να τους δω στο γήπεδο, μου έχει λείψει αυτός ο εκπληκτικός τρόπος που φωνάζουν για την ομάδα. Και δεν θέλω να φωνάξουν το όνομά μου. Θέλω να δω εκείνο το εκπληκτικό σύνθημα που σηκώνουν ψηλά τα χέρια και φωνάζουν ΠΑΟΚ. Αυτό θέλω να φωνάξουν, ΠΑΟΚ και όχι Τζόουνς…».

Ποιος ΠΑΟΚ; Η Βασιλεία!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος το βλέπει λίγο… αλλιώς στο σχόλιό του σήμερα sport-fm.gr.

Ποιος ΠΑΟΚ; Η Βασιλεία!
***Εμ γι΄ αυτό έγραφα ανήμερα του αγώνα Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ για τη Γιουνάϊτεντ και για τον Ολυμπιακό, που είναι η μοναδική ομάδα που φέτος έχει κερδίσει την πρωταθλήτρια Αγγλίας στο θεσμό του Τσάμπιονς Λιγκ και σε συνολικά εννιά αγώνες.

***Παίζουν Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, πρέπει να λήξει 4-0, άντε 4-1 και επειδή ο Ολυμπιακός δεν τους τελειώνει, αρπάζουν την ευκαιρία της αποβολής του...αθώου καλού παιδιού Στοχ και φτιάχνουν κλίμα ενόψει της ρεβάνς. Για να φανατίσουν τον κόσμο τους και για να επηρεάσουν τους ορισμούς διαιτητών, αλλά και τους ίδιους τους διαιτητές.

***Εμένα ξέρετε τι με ενδιαφέρει αυτή την στιγμή; Μπορεί η Βασιλεία (που παίζει σήμερα κεκλεισμένων των θυρών) να αποκλειστεί στο Γιουρόπα Λιγκ από τη Βαλένθια και να μην περάσει η Ελβετία την Ελλάδα στην βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ;

***Έτσι και το μεθεπόμενο χρόνο η Ελλάδα να έχει απευθείας τον πρωταθλητή της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Κι όχι μέσω διαδικασίας προκριματικών Ιούλιο κι Αύγουστο. Κι από εκεί και πέρα, αν ο ΠΑΟΚ φτιάξει καλύτερη ομάδα από τον Ολυμπιακό, ας πάρει το πρωτάθλημα του χρόνου να παίξει αυτός απευθείας στους ομίλους…Πηγή: sport-fm.gr

Δεν σταματάει το ποδόσφαιρο ο Πουλίδο!!

Διέψευσε τις φήμες ότι σκέφτεται να βάλει τέλος στην ποδοσφαιρική του καριέρα ο Ρούμπεν Πουλίδο. «Θα είμαι πάντα ένας από σας», είπε απευθυνόμενος στον κόσμο της ομάδας.

Δεν σταματάει το ποδόσφαιρο ο Πουλίδο
Θέση για τα όσα ακούστηκαν τον τελευταίο καιρό περί σκέψης του να «κρεμάσει» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, πήρε ο Ρούμπεν Πουλίδο με δήλωση του στην επίσημη ιστοσελίδα του Άρη.

Ο Ισπανός αμυντικός βρίσκεται στο στάδιο αποθεραπείας, ώστε να ξεπεράσει πλήρως τον πρόβλημα στο γόνατο και γράφτηκε ότι λόγω των συχνών τραυματισμών σκέφτεται να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Ο 35χρονος στόπερ τόνισε ότι αυτό δεν θα αποτελέσει λόγο για να τερματίσει την καριέρα του, ενώ απευθυνόμενος στον κόσμο της ομάδας, ανέφερε«δεν ξέρω τι θα συμβεί με τον Αρη, αλλά να ξέρετε ότι θα είμαι πάντα ένας από σας».

Αναλυτικά

«Με αφορμή τα όσα γράφτηκαν για μένα σε μερίδα του Τύπου, θέλω να δηλώσω ότι δεν σκοπεύω να τερματίσω την ποδοσφαιρική μου καριέρα εξαιτίας ενός τραυματισμού στον μηνίσκο. Βρίσκομαι ήδη σε φάση αποθεραπείας, ώστε σε ένα μήνα να είμαι έτοιμος να αγωνιστώ.

Επίσης, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι εγώ θα αποφασίσω πότε θα σταματήσω το ποδόσφαιρο και όχι κάποιος δημοσιογράφος.

Τα όσα γράφτηκαν δεν μου προκαλούν πάντως έκπληξη, αφού δεν ήταν η πρώτη φορά που κάποιος γράφει ψέματα για μένα, αυτήν τη χρονιά.

Εκμεταλλευόμενος την ευκαιρία, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους φιλάθλους του Αρη για το ενδιαφέρον και την υποστήριξή τους σε όλη τη διάρκεια της σεζόν και ιδιαίτερα μετά την εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκα.
Δεν ξέρω τι θα συμβεί με τον Αρη, αλλά να ξέρετε ότι θα είμαι πάντα ένας από σας.

Ρουμπέν Πουλίδο
».

Ματσιούλις: «Τα πάντα για τη νίκη»

Υπόσχεση στον κόσμο του Παναθηναϊκού πως ο ίδιος και οι συμπαίκτες του θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για τη νίκη απόψε απέναντι στην Ουνικάχα Μάλαγα έδωσε ο Γιόνας Ματσιούλις.

Ματσιούλις: «Τα πάντα για τη νίκη»
Αποφασισμένοι να… πεθάνουν στο γήπεδο για να φέρουν τη νίκη που θα τους οδηγήσει με το ενάμιση πόδι στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας είναι όλοι στις τάξεις του Παναθηναϊκού, όπως δήλωσε ο Γιόνας Ματσιούλις στο διαδικτυακό κανάλι της ΚΑΕ στο YouTube.

«Πιστεύω πως είμαστε έτοιμοι να δώσουμε όλη μας την ενέργεια και να κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Για το δικό μας παιχνίδι η άμυνα είναι πάντα το κλειδί. Αν παίζουμε καλή άμυνα, βρίσκουμε και λύσεις στην επίθεση. Η έδρα μας μπορεί να γίνει μεγάλο πλεονέκτημα για μας κι ελπίζω να έρθει πολύς κόσμος για να μας βοηθήσει. Να έρθουν για να μας βοηθήσουν κι εμείς θα κάνουμε το παν για να περάσουμε στα προημιτελικά», τόνισε ο Λιθουανός φόργουορντ.


Πηγή: sport-fm.gr

«Χρόνια Πολλά, Σωτήρη»

Τις ευχές της στον Σωτήρη Νίνη με αφορμή τα γενέθλια του έκανε ο ΠΑΟΚ με ανάρτηση στο site της ΠΑΕ.

«Χρόνια Πολλά, Σωτήρη»
Τα 24 χρόνια ζωής κλείνει σήμερα ο Σωτήρης Νίνης και με αφορμή αυτό ο ΠΑΟΚ του ευχήθηκε, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του, υγεία, χαρά και πολλές επιτυχίες.

Μάλιστα, ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης έκανε μίνι αφιέρωμα για τα όσα έχει κάνει μέχρι στιγμής στην ποδοσφαιρική του καριέρα ο διεθνής μεσοεπιθετικός του «Δικεφάλου του Βορρά».

Το αφιέρωμα

Γεννημένος μόλις το 1990 στη Χειμάρρα, ο Νίνης απασχολεί το ελληνικό ποδόσφαιρο εδώ και οκτώ χρόνια. Μολονότι είναι μόλις 23 ετών, έχει ήδη συμπληρώσει: 137 συμμετοχές με τον Παναθηναϊκό (104 στο Πρωτάθλημα Ελλάδας, 25 στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, 8 στο Κύπελλο Ελλάδας) με 15 γκολ και 24 ασίστ, 28 συμμετοχές με την Εθνική Ανδρών (1 γκολ – 4 ασίστ) και 15 συμμετοχές πέρυσι με την Πάρμα (14 Serie A, 1 Coppa Italia).

Η πρώτη του εμφάνιση στο ελληνικό πρωτάθλημα έγινε σε ηλικία μόλις 16 ετών και 9 μηνών (7.1.2007, ΠΑΟ-Αιγάλεω 1-0) και σκόραρε το πρώτο του επίσημο γκολ 20 ημέρες αργότερα στην αναμέτρηση εναντίον του Πανιωνίου. Ένα χρόνο μετά ο Ότο Ρεχάγκελ τον κάλεσε για το επίσημο ντεμπούτο του στην Εθνική το οποίο έγινε στις 19.5.2008 στο φιλικό ματς με την Κύπρο που έγινε στην Πάτρα.

Στον ΠΑΟΚ έχει συμπληρώσει φέτος 22 συμμετοχές με ένα γκολ και μια ασίστ.Πηγή: sport-fm.gr

Στην Πόλη ο Ολυμπιακός!!

Στην Κωνσταντινούπολη, ενόψει του αυριανού αγώνα με την Αναντολού Εφές βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες ο Ολυμπιακός. Η ταλαιπωρία στον έλεγχό, ο... γκρινιάρης πιτσιρίκος και ο Σοφοκλής Πιλάβιος!

Στην Πόλη ο Ολυμπιακός
Έπειτα από πτήση μιάμισης ώρας, ο Ολυμπιακός προσγειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη στις 11:30 το πρωί, ενόψει του αυριανού κρίσιμου για τη πρόκριση στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας αγώνα με την Αναντολού Εφές. Η αποστολή των «ερυθρόλευκων», παρότι η πτήση ήταν εξαιρετική, ταλαιπωρήθηκε αρκετά στο αεροδρόμιο της τουρκικής πρωτεύουσας, καθώς στον έλεγχο των διαβατηρίων γινόταν το… αδιαχώρητο.


Η άφιξη πολλών πτήσεων την συγκεκριμένη ώρα, ανάγκασε τους παίκτες και το προπονητικό τιμ να περιμένει περίπου σαράντα λεπτά στην… ουρά, με αποτέλεσμα να υπάρξει μία σχετική ταλαιπωρία. Ο… κακός οιωνός, είχε φανεί από το αεροπλάνο, στο οποίο επέβαινε μαζί με τη μητέρα του ένας πιτσιρικάς τριών-τεσσάρων ετών, που δεν σταμάτησε να φωνάζει. Καθ΄όλη τη διάρκεια της πτήσης, αλλά και μέχρι τον έλεγχο, ο μικρός είχε τα… νεύρα του και ξεσπούσε με φωνές και χειρονομίες, με αποτέλεσμα ο ευεργετικός ύπνος στο αεροσκάφος να πάει… περίπατο για όλους τους επιβαίνοντες.

Αμέσως μετά την παραλαβή των αποσκευών, η αποστολή κατέλυσε στο ξενοδοχείο για ξεκούραση, αφού στις 20:00 στο «Αμπντί Ιπεχτσί», θα γίνει η τελευταία προπόνηση ενόψει του αυριανού αγώνα. Ως γνωστό, εκτός δωδεκάδας έμειναν οι τραυματίες Πρίντεζης και Περπέρογλου, αλλά και οι Χριστοδούλου-Αγραβάνης. Έτσι, οι δώδεκα στους οποίους υπολογίζει ο Γιώργος Μπαρτζώκας για το παιχνίδι είναι οι Σπανούλης, Πέτγουεϊ, Ντάνστον, Σερμαντίνι, Σλούκας, Κόλινς, Σίμονς, Μάντζαρης, Κατσίβελης, Λοτζέσκι, Παπαπέτρου και Καββαδάς.

Αξίζει να αναφερθεί, πως στην πτήση ήταν και ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, που έτυχε να συνταξιδεύει με τον Ολυμπιακό προς την Κωνσταντινούπολη, προφανώς για επαγγελματικούς λόγους. Πηγή: sport-fm.gr

Πλάθα: «Κόντρα στα προγνωστικά στο ΟΑΚΑ»

Έτοιμοι να παλέψουν για τις πιθανότητες που τους αναλογούν κόντρα στον Παναθηναϊκό δηλώνουν στη Μάλαγα εν όψει του μεγάλου αγώνα στο ΟΑΚΑ.

Πλάθα: «Κόντρα στα προγνωστικά στο ΟΑΚΑ»
Στις τάξεις της Ουνικάχα έχουν πλήρη επίγνωση του βαθμού δυσκολίας του αποψινού αγώνα με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, αλλά δηλώνουν έτοιμοι να δώσουν τη μάχη τους.

«Ξέρουμε πως ο Παναθηναϊκός θα έχει 20.000 θεατές στο πλευρό του να του δίνουν ώθηση. Εμείς ήρθαμε εδώ με την αίσθηση πως αξίζουμε που βρισκόμαστε σε αυτό το σημείο και την πίστη πως μπορούμε να κερδίσουμε. Για να τα καταφέρουμε θα πρέπει να κάνουμε ένα ολοκληρωμένο παιχνίδι. Εκείνοι ακόμη κι αν χάσουν θα έχουν ελπίδες, ενώ εμείς όχι. Ας δούμε αν μπορούμε να φτάσουμε στο κορυφαίο επίπεδο απόδοσής μας. Έχουμε προετοιμαστεί καλά και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι. Περιμένουμε να δούμε αν μπορούμε να πάμε κόντρα στα προγνωστικά», δήλωσε ο προπονητής της ομάδας, Ζοάν Πλάθα.

Ο σούτινγκ γκαρντ της ομάδας, Ράιαν Τούλσον, είπε: «Θα παίξουμε σε ένα κατάμεστο και θορυβώδες γήπεδο. Θα είναι δύσκολο να μείνουμε ανεπηρέαστοι από την ατμόσφαιρα, αλλά πρέπει να μείνουμε αφοσιωμένοι στην αποστολή μας, να έχουμε αυτοπεποίθηση και να επιβάλουμε το ρυθμό μας. Ήδη κερδίσαμε στη Μάλαγα κάνοντας ένα σχεδόν τέλειο παιχνίδι που μας επέτρεψε να επικρατήσουμε μιας ισχυρής ομάδας όπως ο Παναθηναϊκός. Δεν λέω ότι θα νικήσουμε ξανά με τέτοια διαφορά, αλλά έχουμε θέληση για αυτό το παιχνίδι και είμαστε έτοιμοι να εμφανιστούμε ανταγωνιστικοί και να διεκδικήσουμε τη νίκη».

Ούκιτς: «Do or Die»

Ο Ρόκο Ούκιτς αδημονεί για τον αποψινό αγώνα με τη Μάλαγα και καλεί τον κόσμο του Παναθηναϊκού να γεμίσει το ΟΑΚΑ.

Ούκιτς: «Do or Die»
Ματς ζωής ή θανάτου χαρακτήρισε ο Ρόκο Ούκιτς το αποψινό για τον Παναθηναϊκό κόντρα στη Μάλαγα.

Ο Κροάτης γκαρντ μέσω Twitter απηύθυνε κάλεσμα για γεμάτο ΟΑΚΑ.





Roko Leni Ukic @RokoLeni10
It's do or die today! Everybody at OAKA 21:30, see you there!



Πηγή: sport-fm.gr

Ανησυχία για Ρονάλντο!!

Από τενοντίτιδα στο αριστερό γόνατο ταλαιπωρείται ο Κριστιάνο Ρονάλντο και είναι αμφίβολος για το κρίσιμο ματς της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Ανησυχία για Ρονάλντο
Η πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League μοιάζει εξασφαλισμένη για τη Ρεάλ Μαδρίτης μετά το 3-0 επί της Ντόρτμουντ στο «Μπερναμπέου».

Ωστόσο στις τάξεις της «βασίλισσας» ανησυχούν για τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος αποχώρησε στο 79ο λεπτό με ενοχλήσεις. Ο Κάρλο Αντσελότι δήλωσε μετά τον αγώνα πως δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό, ωστόσο ισπανικά ρεπορτάζ αναφέρουν πως ο Πορτογάλος σταρ ταλαιπωρείται από τενοντίτιδα.

Το πρόβλημα δεν είναι καινούριο, καθώς είχε αντιμετωπίσει ενοχλήσεις και προσφάτως, αλλά συνέχισε να αγωνίζεται κάνοντας ειδική θεραπεία. Για να απαλλαγεί από την τενοντίτιδα ο Ρονάλντο απαιτείται ξεκούραση, αλλά τέτοια πολυτέλεια δεν υπάρχει, τουλάχιστον για αρκετές ημέρες.

Σε πρώτη φάση είναι αμφίβολη η συμμετοχή του στην κρίσιμη αναμέτρηση με την (έκτη της βαθμολογίας) Ρεάλ Σοσιεδάδ στο «Ανοέτα» το Σάββατο.Πηγή: sport-fm.gr

Μπαρτζώκας: «Δεν υπάρχει… αδιάφορος»

Η έλλειψη βαθμολογικού κινήτρου της Αναντολού Εφές δεν προκαλεί εφησυχασμό στον Ολυμπιακό εν όψει του αγώνα της Παρασκευής, όπως δήλωσαν Μπαρτζώκας και Παπαπέτρου κατά την αναχώρηση για την Πόλη.

Μπαρτζώκας: «Δεν υπάρχει… αδιάφορος»
Κάθε άλλο παρά… ήσυχοι πως αντιμετωπίζουν έναν αντίπαλο που δεν θα τα δώσει όλα για τη νίκη αναχώρησαν για την Κωνσταντινούπολη εν όψει του κρίσιμου αγώνα της Παρασκευής με την Αναντολού Εφές τα μέλη της αποστολής του Ολυμπιακού.

«Σε αυτό το επίπεδο καμία ομάδα δεν είναι αδιάφορη. Η Εφές θα παίξει για την ιστορία και τον κόσμο της, ενώ είναι κίνητρο ότι αντιμετωπίζει τους πρωταθλητές Ευρώπης. Επιπλέον έχει στον πάγκο της έναν Έλληνα προπονητή, τον Βαγγέλη Αγγέλου. Θυμηθείτε επίσης ότι και πέρσι χάναμε μέχρι την τελευταία περίοδο από την αποκλεισμένη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ στην Πόλη», ήταν η… προειδοποίηση του Γιώργου Μπαρτζώκα.

«Αυτά τα ματς, απέναντι σε μια τουρκική ομάδα, έχουν πάντα ιδιαιτερότητες. Θέλουμε να συνεχίσουμε στο καλό μομέντουμ που έχουμε από τους αγώνες με τη Λαμποράλ Κούτσα και τη Μάλαγα. Έχουμε τις απουσίες του Περπέρογλου και του Πρίντεζη που μας αποδυναμώνουν, αλλά τα παιδιά που έχουν μπει έχουν δείξει ότι μπορούν να ανταποκριθούν. Και οι δύο πάνε μέρα με τη μέρα. Πιο κοντά στην επιστροφή είναι ο Περπέρογλου και ίσως πάρει λίγο χρόνο συμμετοχής με τον ΚΑΟΔ», πρόσθεσε ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων».

Από πλευράς παικτών, ο Ιωάννης Παπαπέτρου ανέφερε: «Στόχος είναι να κάνουμε ένα πολύ καλό παιχνίδι και να πάρουμε τη νίκη. Δεν παίζει ρόλο ότι η Εφές είναι αδιάφορη, το έχουν αποδείξει όλες οι ομάδες σε αυτή τη διοργάνωση, όπως κι εμείς στην πρώτη φάση. Περιμένουμε ότι η Εφές θα παίξει δυνατά και με στόχο τη νίκη, γι’ αυτό πρέπει να είμαστε σοβαροί από το πρώτο λεπτό».

Όσο για τη δική του παρουσία, ο 20χρονος φόργουορντ είπε: «Δεν είναι θέμα ευκαιριών, αλλά να μπορείς να ανταποκριθείς σε αυτό που σου ζητεί η ομάδα. Με τον Στράτο ή χωρίς, προσπαθώ να κάνω το καλύτερο για να κερδίσει η ομάδα και νιώθω καλά».

Απολογήθηκε ο Αρτεάγκα

Με επιστολή προς τους διεθνείς συναδέλφους του, ο ρέφερι Χουάν Κάρλος Αρτεάγκα ρίχνει ευθύνες στα ΜΜΕ για τις δηλώσεις που έκανε περί απόπειρας δωροδοκίας και βάλει κατά της Ευρωλίγκας.

Απολογήθηκε ο Αρτεάγκα
Πολύς ντόρος έγινε την περασμένη εβδομάδα για τον Χουάν Κάρλος Αρτεάγκα, μετά τη συνέντευξή του στη Marca και την αποκάλυψη που έκανε πως είχαν επιχειρήσει να τον δωροδοκήσουν πριν από κάποιον τελικό. Ο Ισπανός ρέφερι είχε αναφέρει πως ο ίδιος αρνήθηκε το χρηματισμό, αλλά δεν έχουν την ίδια στάση όλοι οι διαιτητές, κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις από τον… κλάδο του.

Ο Αρτεάγκα θέλοντας να μαζέψει τη ζημιά που προκάλεσε έστειλε στους διεθνείς συναδέλφους του επιστολή, με την οποία ουσιαστικά επιρρίπτει τις ευθύνες στον δημοσιογράφο που του πήρε τη συνέντευξη, ενώ βάλει κατά της Ευρωλίγκας τονίζοντας πως οι αμοιβές των διαιτητών είναι πολύ χαμηλές. Παράλληλα ξεκαθαρίζει πως η απόπειρα δωροδοκίας αφορούσε διοργάνωση εκτός Ευρώπης.

Η «Πράσινη» αποκαλύπτει το περιεχόμενο της επιστολής. Σε αυτή ο Αρτεάγκα, που αναμένεται να κρεμάσει τη σφυρίχτρα του στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Είμαι ένα άτομο που δεν έχει τίποτα να κρύψει. Στη συνέντευξη αυτή ρωτήθηκα για κάτι που συνέβη πριν από πολλά χρόνια και δεν έχω κανέναν λόγο να πω ψέματα. Όμως αυτό δεν είναι το σημαντικό σημείο της επιστολής. Πρώτον και σημαντικότερον, σας ζητώ να καταλάβετε γιατί το έκανα αυτό. Δεν ήταν ποτέ πρόθεσή μου να κριτικάρω τους συναδέλφους μου και ανέκαθεν τους σεβόμουν όλους. Αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Σε αυτή τη συνέντευξη πολλά πράγματα δεν έχουν αποδοθεί με ακρίβεια και άλλα εννοούσα. Από τη μια πλευρά, είναι πραγματικότητα ότι αυτό το γεγονός δεν συνέβη σε διοργάνωση της FIBA Europe ή της Ευρωλίγκας».

Όσο για τους μισθούς των διαιτητών, αναφέρει πως «… σε σύγκριση με τους διαιτητές ποδοσφαίρου, που εισπράττουν 45-60 χιλιάδες ευρώ για τη συμμετοχή στα μεγάλα τουρνουά, εμείς είμαστε σε μειονεκτική θέση. Ίσως είναι καιρός να σταματήσω να ακούω ότι είναι τιμή μου να αγωνίζομαι σε κορυφαία τουρνουά, όπου η επαγγελματική μας προσπάθεια είναι υποτιμημένη. Οι συνθήκες για τους διαιτητές πρέπει να βελτιωθούν στο μέλλον. Οποιοσδήποτε από μας μπορεί να μπει στον πειρασμό να παρεκκλίνει από το σωστό μονοπάτι που έχουμε ως διαιτητές».Πηγή: sport-fm.gr

Σπερς… non stop, Νικς για play offs!

Οι Σπερς σάρωσαν και τους Ουόριορς φτάνοντας τις 19 σερί νίκες. Οι Νικς συνέτριψαν τους Νετς και βρίσκονται πλέον σε θέση play offs.

Σπερς… non stop, Νικς για play offs
Ούτε οι Ουόριορς κατάφεραν να σταματήσουν τους Σπερς. Οι Τεξανοί τους συνέτριψαν με 111-90 και επέκτειναν το αήττητό τους στα 19 ματς, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία τους. Παράλληλα, η ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς έχει πλέον προβάδισμα τεσσάρων αγώνων έναντι της Θάντερ για το κορυφαίο ρεκόρ.

Η βραδιά εξελίχθηκε ονειρικά για τους Νικς. Με 24 πόντους του Τζέι Αρ Σμιθ και 23 του Καρμέλο Άντονι σάρωσαν τους Νετς με 110-81 στο τοπικό ντέρμπι και σε συνδυασμό με την ήττα που γνώρισαν οι Χοκς από τους Μπουλς στην Ατλάντα με 105-92 είναι πλέον σε θέση πρόκρισης στα play offs.

Οι… ντεφορμέ Πέισερς χρειάστηκαν ένα μεγάλο παιχνίδι του Πολ Τζορτζ, που είχε 27 πόντους, 13 ριμπάουντ και 7 ασίστ, για να νικήσουν τους Πίστονς με 101-94. Οι Ράπτορς συμπλήρωσαν επτά σερί εντός έδρας νίκες κόντρα στους Ρόκετς μετά το 107-103 στο Τορόντο. Οι Κλίπερς με τους Μπλέικ Γκρίφιν και Ντάρεν Κόλισον να έχουν από 23 πόντους ανέτρεψαν διαφορά 17 πόντων και επικράτησαν των Σανς με 112-108 στην Αριζόνα.

Ήττες γνώρισαν οι Έλληνες. Οι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο έχασαν στο Μαϊάμι με 96-77 και ο 19χρονος γκαρντ/φόργουορντ είχε 5 πόντους (1/4 δίποντα, 1/1 τρίποντο), 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 τάπα σε 21:45. Οι Γκρίζλις ηττήθηκαν με 102-88 στη Μινεσότα από τους Τίμπεργουλβς που είδαν τον Κέβιν Λοβ να κάνει το τρίτο του φετινό τριπλ-νταμπλ με 24 πόντους, 16 ριμπάουντ και 10 ασίστ. Ο Νικ Καλάθης σε 14:44 είχε 6 πόντους (3/7 δίποντα, 0/1 τρίποντο), 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ενώ ο Κώστας Κουφός σε 7:46 είχε 2 πόντους (1/3 δίποντα), 2 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο.

Αναλυτικά:

Ιντιάνα Πέισερς-Ντιτρόιτ Πίστονς 101-94 Τζορτζ 27 (13 ριμπ.), Γουέστ 15, Χιλ 12, Χίμπερτ 11, Στίβενσον 11, Μαϊνμί 10-Σμιθ 24, Μονρό 17 (16 ριμπ.), Στάκεϊ 16, Ντράμοντ 13 (14 ριμπ.), Τζένινγκς 12, Σίνγκλερ 10.

Νιου Γιορκ Νικς-Μπρούκλιν Νετς 110-81 Σμιθ 24, Άντονι 23 (10 ριμπ.), Χάρνταγουεϊ 17, Στούντεμαϊρ 13, Σάμπερτ 10-Τζόνσον 16, Ουίλιαμς 12, Άντερσον 11.

Ορλάντο Μάτζικ-Κλίβελαντ Καβαλίερς 98-119 Ολαντίπο 16, Λαμπ 14, Χάρις 11, Μουρ 10, Χάρκλες 10-Γουέιτερς 26, Χόους 20, Τόμπσον 20 (11 ριμπ.), Ίρβινγκ 17, Τζακ 13.

Φιλαδέλφεια 76ερς-Σάρλοτ Μπόμπκατς 93-123 Κάρτερ-Ουίλιαμς 22, Σιμς 15, Ουίλιαμς 12, Γιανγκ 11-Τζέφερσον 25 (10 ριμπ.), Τόλιβερ 16, Νιλ 15, Χέντερσον 14, Ντάγκλας-Ρόμπερτς 14.

Τορόντο Ράπτορς-Χιούστον Ρόκετς 107-103 ΝτεΡόζαν 29, Βάσκες 15, Βαλαντσιούνας 15, Ρος 14, Σάλμονς 12-Χάρντεν 26, Πάρσονς 20, Λιν 16, Μοτιεγιούνας 13, Ασίκ 9 (15 ριμπ.).

Ουάσινγκτον Ουίζαρντς-Μπόστον Σέλτικς 118-92 Γκορτάτ 22, Μπιλ 19, Αρίζα 18, Γουόλ 13 (10 ασίστ), Χάρινγκτον 12, Μπούκερ 10-Σάλιντζερ 25, Όλινικ 14, Ρόντο 13, Γκριν 13.

Ατλάντα Χοκς-Σικάγο Μπουλς 92-105 Μίλσαπ 22 (11 ριμπ.), Τιγκ 21, Κόρβερ 12-Όγκουστιν 23, Μπάτλερ 17, Χάινριχ 17, Μπούζερ 12, Νοά 10 (10 ριμπ.), Γκίμπσον 10.

Μαϊάμι Χιτ-Μιλγουόκι Μπακς 96-77 Τζέιμς 17, Μπος 15, Τσάλμερς 14-Σέσιονς 19, Άντριεν 14, Νάιτ 11, Χένσον 10, Πατσούλια 8 (16 ριμπ.).

Μινεσότα Τίμπεργουλβς-Μέμφις Γκρίζλις 102-88 Λοβ 24 (16 ριμπ., 10 ασίστ), Μάρτιν 21, Ρούμπιο 14, Τουριάφ 11-Γκασόλ 18, Λι 14, Ντέιβις 10.

Σαν Αντόνιο Σπερς-Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 111-90 Πάρκερ 18, Ντάνκαν 15, Τζινόμπιλι 13, Μιλς 13, Μπελινέλι 12, Λέοναρντ 11-Σπέιτς 22, Κρόφορντ 16, Τόμπσον 15, Κάρι 11 (10 ασίστ), Μπαρνς 11.

Ντένβερ Νάγκετς-Νιου Ορλίνς Πέλικανς 137-107 Φαρίντ 34 (13 ριμπ.), Μπρουκς 24, Μοζγκόφ 15, Λόσον 14 (12 ασίστ), Φουρνιέ 12, Βέσελι 10-Έβανς 27, Μόροου 17, Γουάιτι 13.

Φίνιξ Σανς-Λος Άντζελες Κλίπερς 108-112 Μάρκους Μόρις 16, Ντράγκιτς 15, Λι 15, Μπλέντσοου 14, Φράι 14, Πλάμλι 13, Μαρκίφ Μόρις 11, Τάκερ 10 (11 ριμπ.)-Γκρίφιν 23, Κόλισον 23, Πολ 20, Μπαρνς 19, Ντάντλεϊ 12, Τζόρνταν 4 (11 ριμπ.).

Σακραμέντο Κινγκς-Λος Άντζελες Λέικερς 107-102 Γκέι 31, ΜακΚόλουμ 27, Κάζινς 20 (10 ριμπ.), Μάκλεμορ 12, Άουτλο 11, Τόμπσον 2 (12 ριμπ.)-Μικς 21, Χιλ 18 (15 ριμπ.), Γιανγκ 17, Μπέιζμορ 14, Τζόνσον 8 (12 ριμπ.), Μάρσαλ 7 (10 ασίστ).

Οι βαθμολογίες του ΝΒΑ Πηγή: sport-fm.gr

«Δεν περνάνε στην Τούμπα»

Πίστη και πάθος για πρόκριση στον ΠΑΟΚ μετά την ήττα με 2-1 από τον Ολυμπιακό. Έντονα παράπονα για τη διαιτησία, συνέχεια σήμερα στο ΔΣ της Λίγκας. Αποθέωση από τον κόσμο της ομάδας.

«Δεν περνάνε στην Τούμπα»
Μια βραδιά που άρχισε εφιαλτικά για τον ΠΑΟΚ ολοκληρώθηκε με τη μικρότερη δυνατή ζημιά και την πίστη για τη συμμετοχή σε τελικό Κυπέλλου (αλλά και κατάκτησή του) για πρώτη φορά μετά το 2003. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» βρέθηκε να χάνει από τον Ολυμπιακό με 2-0 στο 11’ και να παίζει για περίπου μία ώρα με παίκτη λιγότερο, ωστόσο κατάφερε να μην επιτρέψει να ανοίξει το σκορ και με το εκτός έδρας γκολ του Στέφανου Αθανασιάδη να ελπίζει βάσιμα για ανατροπή στη ρεβάνς της Μεγάλης Τετάρτης (16/4) στην Τούμπα.

Κανείς, ασφαλώς, δεν πανηγυρίζει μετά από μία ήττα, αλλά στις τάξεις του ΠΑΟΚ υπήρχε διάχυτη ικανοποίηση για το χαρακτήρα που έδειξε η ομάδα σε αντίξοες συνθήκες και πίστη που άγγιζε τα όρια της σιγουριάς για νίκη-πρόκριση στην Τούμπα. Ασφαλώς δεν λείπει και ο προβληματισμός, κυρίως για το κάκιστο ξεκίνημα της ομάδας στο ματς, αλλά το τελικό πρόσημο είναι ασφαλώς θετικό. Πάντως ο κόσμος του ΠΑΟΚ ήδη αδημονεί για τη ρεβάνς και μια μικρή μερίδα οπαδών αποθέωσε τους παίκτες τόσο στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», λίγο πριν πετάξουν για τη Θεσσαλονίκη, όσο και στην Τούμπα, όταν έφτασε η ομάδα λίγο μετά τη μία για να πάρουν οι παίκτες τα αυτοκίνητά τους και να επιστρέψουν σπίτια τους.

Οργή για τη διαιτησία

Στον ΠΑΟΚ υπάρχουν έντονα παράπονα για τη διαιτησία του Καλογερόπουλου. Κάνουν λόγο για έλλειψη ισονομίας στη φάση της αποβολής του Στοχ, αφού τονίζουν πως έπρεπε να είχαν αποβληθεί ο Φουστέρ και ο Βαλντές για τη συμμετοχή τους στο «επεισόδιο» μετά το γκολ του Αθανασιάδη. Η ΠΑΕ διαμαρτυρήθηκε μέσω ενός… κουίζ που ανήρτησε στη σελίδα της στο Twitter, αλλά αναμένεται να το πράξει και σε πιο έντονους τόνους στο σημερινό ΔΣ της Σούπερ Λίγκας, όπου θα εκπροσωπηθεί από τον Ζήση Βρύζα.

Προέχει το πρωτάθλημα

Πριν τη ρεβάνς μεσολαβούν δύο ματς πρωταθλήματος, με τον Ατρόμητο την Κυριακή στην Τούμπα και τον Λεβαδειακό την επόμενη εβδομάδα εκτός έδρας, και σε αυτά εστιάζουν στον ΠΑΟΚ.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» θέλει να διαφυλάξει, ει δυνατόν και να αυξήσει, το προβάδισμα που έχει έναντι Ατρομήτου, Παναθηναϊκού και Αστέρα εν όψει play offs, αλλά θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως ο Γιώργος Γεωργιάδης θα θελήσει να διαχειριστεί το ρόστερ του έτσι ώστε η ομάδα του να είναι «φρέσκια» πρωτίστως για τον επαναληπτικό με τον Ολυμπιακό.

Σε πρώτη φάση, από τον προσεχή αγώνα θα λείψει σίγουρα ο τιμωρημένος Στοχ (αναμένεται να του επιβληθεί ποινή μίας αγωνιστικής, αν και θεωρητικά μπορεί να τιμωρηθεί και με τρεις για την αποβολή του) και ο τραυματίας Χούσεν.Πηγή: sport-fm.gr

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα!!

Τις διαδικασίες για υπαγωγή της ΠΑΕ σε ένα από τα ευεργετικά άρθρα τρέχουν στον Πανιώνιο, καθώς έμαθαν ότι το άνοιγμα είναι στα 9 εκατ. ευρώ και θεωρούν βιώσιμο το χρέος. Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες.

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα
Στον Πανιώνιο γνωρίζουν πλέον το ποσό του ανοίγματος που υπάρχει στην ΠΑΕ και τώρα θα πρέπει να προβούν στις επόμενες κινήσεις ώστε να σώσουν τον σύλλογο.

Επίσημη τοποθέτηση μετά τα αποτελέσματα του διαχειριστικού ελέγχου δεν υπήρξε, αλλά σύμφωνα με τις πληροφορίες είναι κοντά στα 9 εκατ. ευρώ και θεωρείται βιώσιμο από την… ομάδα σωτηρίας.

Με την προϋπόθεση να επιτευχθεί η υπαγωγή των «κυανέρυθρων» σε κάποιο ευεργετικό άρθρο και θα γίνει αρχικά προσπάθεια για το 106 (αλλιώς στο 99) του προπτωχευτικού κώδικα. Πάνω σε αυτό το πλάνο θα «τρέξουν» και είναι προετοιμασμένοι για κάτι τέτοιο, διότι έπεσαν μέσα στις εκτιμήσεις τους οι άνθρωποι που προσπαθούν για το καλύτερο μέλλον του Πανιωνίου, διότι υπολόγιζαν το χρέος στα 8,5 εκατ ευρώ.

Θα πρέπει να συγκεντρωθούν άμεσα τα έγγραφα που απαιτούνται για να προχωρήσει η διαδικασία για το άρθρο 106 και στη συνέχεια θα υπάρξουν επαφές με τους πιστωτές, ώστε να υπάρξει συμφωνία, ώστε να μην ελλοχεύει ο κίνδυνος προσφυγής στη FIFA. Εξάλλου, το καλό της υπόθεσης είναι ότι δεν είναι πολλές οι οφειλές προς ποδοσφαιριστές και αυτό μετράται στα συν, διότι έχει αποτελέσει εμπόδιο στον Άρη, στην προσπάθεια για υπαγωγή στο άρθρο 99, που είναι επίσης στα υπ ‘οψιν.

Γίνονται συνεχείς επαφές με δικηγόρους, ώστε να μην ξεφύγει κάποια λεπτομέρεια, η οποία μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο. Επιπλέον, αισιοδοξούν ότι θα βρεθεί λύση και για την Εφορία, καθώς εκεί οφείλονται τα περισσότερα χρήματα, δηλαδή περίπου 3 εκατομμύρια. Πηγή: sport-fm.gr

«Θα νικήσουμε τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα»

Σιγουριά στον Ολυμπιακό για πρόκριση και μάλιστα με νίκη επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Προβληματισμός για τα «ακριβά» λάθη και την ανεκμετάλλευτη αριθμητική υπεροχή. Αποφασίζει για δημαρχεία ο Μαρινάκης.

«Θα νικήσουμε τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα»
Όχι απλώς αισιόδοξοι, αλλά βέβαιοι πως το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου θα καταλήξει στα δικά τους χέρια δηλώνουν όλοι στον Ολυμπιακό. Παρότι το χθεσινό 2-1 επί του ΠΑΟΚ δεν είναι ένα σκορ πρόκρισης και αφήνει ανοιχτούς τους λογαριασμούς ανάμεσα στις δύο ομάδες, οι «ερυθρόλευκοι» εμφανίζονται σίγουροι για την ανωτερότητά τους και για την πρόκριση-και μάλιστα με δεύτερη νίκη-στον επαναληπτικό της Μεγάλης Τετάρτης (16/4). Οι Πειραιώτες είχαν συντριπτική υπεροχή και 19 τελικές προσπάθειες έναντι μίας του ΠΑΟΚ και οι Πειραιώτες εκτιμούν πως στη ρεβάνς της Τούμπας, που ο αντίπαλος θα υποχρεωθεί να ανοιχτεί γιατί θα αναζητά γκολ, θα έχουν αρκετές ευκαιρίες να σκοράρουν.

Πάντως δεν λείπει και πάλι ο προβληματισμός για ορισμένους επί μέρους τομείς του παιχνιδιού. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 2-0 στο 11’, αλλά ενώ είχε την ευκαιρία να φτάσει σε σκορ ασφαλείας από το πρώτο παιχνίδι, όχι απλώς δεν αύξησε τον δείκτη, αλλά δέχτηκε και τέρμα. Είναι πολλοστή φορά την τρέχουσα περίοδο που οι πρωταθλητές δεν καταφέρνουν να αξιοποιήσουν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα και πληρώνουν το… μισό λάθος που κάνουν στα μετόπισθεν, κάτι που ασφαλώς προβληματίζει τον Μίτσελ. Πάντως ο Ισπανός τεχνικός, αν και σκασμένος όπως και οι παίκτες του για το «φτωχό» 2-1, εμφανιζόταν ψύχραιμος πως η αποστολή θα έρθει εις πέρας στον επαναληπτικό.

Όσο για τις φωνές του ΠΑΟΚ για τη διαιτησία; Στον Ολυμπιακό θεωρούν απολύτως δικαιολογημένη την αποβολή του Στοχ τονίζοντας πως θα ήταν τραβηγμένο να έχει την ίδια τιμωρία ο Φουστέρ, ενώ επισημαίνουν πως ο Αθανασιάδης έπρεπε να είχε αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Βλέπουν ΠΑΣ

Από σήμερα η προσοχή στρέφεται στον αγώνα της Κυριακής με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες. Πιθανώς να απουσιάσει ο Εντινγκά, που αποχώρησε από το χθεσινό ματς με ενοχλήσεις στον αστράγαλο, αλλά δεν φαίνεται να έχει κάτι ανησυχητικό εν όψει της ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ. Όσο για τον Μανιάτη, χθες αντικαταστάθηκε περισσότερο λόγω κούρασης. Δεν αποκλείεται ακόμη και στο ερχόμενο ματς πρωταθλήματος να μπει στην αποστολή ο Σιόβας, που προπονείται κανονικά εδώ και μέρες και βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση.

Ανοίγει τα χαρτιά του για τη δημαρχεία

Πιθανότατα σήμερα, αλλά σε κάθε περίπτωση μέχρι το τέλος της εβδομάδας όταν και λήγει η σχετική προθεσμία, θα ανακοινώσει ο Βαγγέλης Μαρινάκης τις προθέσεις του για τη δημαρχεία Πειραιά. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ έχει δεχτεί σχετική πρόταση από τον Μητροπολίτη Σεραφείμ και το σκέφτεται σοβαρά. Πηγή: sport-fm.gr

Προχωρά για Καθάριο και Μαρτίνες η ΑΕΚ!

Ο Νίκος Καθάριος και ο Νίκολας Μαρτίνες, που κάνουν πολύ καλή σεζόν με Πανθρακικό και Παναιτωλικό αντίστοιχα, έχουν μπει για τα καλά στο στόχαστρο της ΑΕΚ.

Προχωρά για Καθάριο και Μαρτίνες η ΑΕΚ
Η ΑΕΚ έχει ήδη προχωρήσει σε δέκα μεταγραφές εν όψει της επόμενης σεζόν, αλλά φαίνεται πως ο αριθμός θα αυξηθεί αρκετά ακόμη, αφού αυτό «επιτάσσουν» και οι τελευταίες εμφανίσεις της ομάδας.

Ο Νίκος Καθάριος είναι ένας ποδοσφαιριστής που εδώ και καιρό έχει απασχολήσει τους ανθρώπους της «Ένωσης», που τον έχουν παρακολουθήσει αρκετές φορές. Ο 18χρονος μέσος, που έχει συμβόλαιο μέχρι το 2015 με τον Πανθρακικό, θεωρείται ποδοσφαιριστής με προοπτικές και είναι πολύ πιθανό να γίνει κίνηση για την απόκτησή του. Μάλιστα υπάρχει σκέψη, λόγω και της παρουσίας παικτών όπως οι Ανάκογλου, Μάνταλος και Ζόριτς στην ίδια θέση, εφόσον αποκτηθεί να παραμείνει δανεικός στην ομάδα της Κομοτηνής.

Οι «κιτρινόμαυροι» εξετάζουν σοβαρά και την περίπτωση του Νίκολας Μαρτίνες. Ο Αργεντινός με πορτογαλικό διαβατήριο μεσοεπιθετικός, που παίζει και στα άκρα, έχει αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις με τον Παναιτωλικό και το όνομά του έχει συζητηθεί από τους ανθρώπους της ΑΕΚ. Πάντως δεσμεύεται με συμβόλαιο και οι Αγρινιώτες ασφαλώς θα αξιώσουν ένα ευσεβές ποσό για να παραχωρήσουν τον παίκτη που απέκτησαν τον Ιανουάριο από ομάδα στη δεύτερη κατηγορία της Αργεντινής. Πηγή: sport-fm.gr

ΑΕΚ… των πολλών!!

Στη σύσταση ΠΑΕ με μία ισχυρή μετοχική σύνθεση κι όχι του… ενός προσανατολίζεται ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Ποιο το πλάνο του και ποιες οι ομοιότητες με τη «Δικέφαλος 1924 ΑΕ».

ΑΕΚ… των πολλών
«Μπαίνω εγγυητής και μπροστάρης, αλλά δεν είμαι μόνος. Η ΑΕΚ ανήκει σε όλους, δεν ανήκει σε κανέναν Μελισσανίδη», είχε δηλώσει ο Δημήτρης Μελισσανίδης στις 10 Ιουλίου, όταν ουσιαστικά ανέλυσε τα πλάνα του για την επόμενη μέρα του συλλόγου.

Κι αυτό ακριβώς σκοπεύει να κάνει. Ο «τίγρης» εν όψει της επανασύστασης της ΠΑΕ για την επιστροφή της στη Football League προτίθεται να εφαρμόσει ένα μοντέλο που δεν θα περιλαμβάνει έναν ιδιοκτήτη, αλλά προσανατολίζεται σε μία ισχυρή ομάδα. Ο ίδιος ασφαλώς κι έχει αποφασίσει να ηγηθεί της προσπάθειας, ωστόσο στόχος του δεν είναι καν να έχει το 51% των μετοχών, αλλά να υπάρχουν πέραν του ίδιου άλλοι δύο, τρεις ή τέσσερις οικονομικά επιφανείς φίλοι της ομάδας, άνθρωποι της απόλυτης εμπιστοσύνης του, που θα έχουν μετοχές και λόγο στην ομάδα. Ήδη λέγεται πως ο Πέτρος Παππάς εμφανίζεται θετικός στο να δραστηριοποιηθεί ξανά, ενώ δεν αποκλείεται το ίδιο να κάνει και ο Πόλυς Χατζηϊωάννου, δύο-δηλαδή-από τους ανθρώπους που έχουν προαναγγείλει πως θα βοηθήσουν οικονομικά και στην κατασκευή του νέου γηπέδου.

Παράλληλα στα σχέδια του «τίγρη» είναι να αποκτήσει σταδιακά λόγο και ο απλός φίλαθλος της ΑΕΚ ακόμη και μέσα στο ΔΣ της ΠΑΕ. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα μοντέλο που θυμίζει αρκετά αυτό της «Δικέφαλος 1924 ΑΕ», της εταιρείας που συστάθηκε για να προχωρήσει το πρότζεκτ του γηπέδου, για το οποίο χρήματα θα βάλουν κυρίως ο ίδιος, σε μεγάλο βαθμό κάποιοι «ισχυροί» φίλοι της ομάδας, αλλά και ο… απλός κόσμος της «Ένωσης».

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης θεωρεί πως η ΑΕΚ με μία ισχυρή πολυμετοχική σύνθεση (ένα σχέδιο που είχε επιχειρήσει να εφαρμόσει και το 2008, αλλά χωρίς να προχωρήσει αφού συνάντησε την αντίσταση ορισμένων μέσα στην ήδη πολυμετοχική ΠΑΕ) και δικό της γήπεδο μπορεί να μεγαλουργήσει. Πηγή: sport-fm.gr

Αυτό είναι το μέλλον του!

Έμφαση στις ακαδημίες του δίνει ο Παναθηναϊκός. Στόχος να αυξηθούν σε επτά τα γήπεδα στο «Απήλιον». Για δέκα μέρες βρέθηκαν στην Ολλανδία Σαμαράς-Μάρκος.

Αυτό είναι το μέλλον του
Ο Παναθηναϊκός θα στηριχτεί τα επόμενα χρόνια ακόμη περισσότερο στα «προϊόντα» των τμημάτων υποδομής του, όχι μόνο για λόγους οικονομικής στενότητας, αλλά και γιατί όσες φορές το έχει κάνει έχει βγει πολλαπλά κερδισμένος. Ο Γιάννης Αλαφούζος σε πρόσφατες δηλώσεις του επανέλαβε την πρόθεση να δώσει ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα στο κομμάτι των ακαδημιών.

Ήδη υπάρχει έτοιμο πλάνο για την αύξηση των γηπέδων στο προπονητικό κέντρο της ομάδας στο Κορωπί, που αυτή τη στιγμή είναι τρία και στόχος είναι να φτάσουν τα επτά για την επόμενη περίοδο. Ήδη οι «πράσινοι» έχουν ένα ολοένα κι αυξανόμενο δίκτυο συνεργαζόμενων ακαδημιών σε όλη τη χώρα και τα καλύτερα ταλέντα έρχονται στην Αθήνα και εντάσσονται στη δική του ομάδα.

Παράλληλα, ο τεχνικός διευθυντής της ακαδημίας Γιάννης Σαμαράς και ο επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ της ακαδημίας Δημήτρης Μάρκος βρέθηκαν για δέκα μέρες στην Ολλανδία για να κάνουν επαφές και να παρακολουθήσουν προπονήσεις ακαδημιών αρκετών ομάδων της χώρας. Ο Γιάννης Σαμαράς έχει εξαιρετικές διασυνδέσεις στη χώρα της τουλίπας από τη μακρά θητεία του εκεί και οι Ολλανδοί θεωρούνται εξπέρ στον εντοπισμό, την εξέλιξη και την ανάδειξη ταλαντούχων παικτών. Παράλληλα έχουν τα μάτια τους και στην ελληνική αγορά στις μικρές ηλικίες. Είναι ενδεικτικό πως προ ημερών παρακολούθησαν μαζί με τον Στιβ Ρούτερ τον αγώνα Παίδων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στην Πάτρα.

*Μετά το χθεσινό ρεπό, αρχίζει σήμερα η προετοιμασία του Παναθηναϊκού εν όψει του αγώνα της Κυριακής με τον Λεβαδειακό στη Λεωφόρο. Εκτός μάχης είναι οι τιμωρημένοι Ζέκα, Σίλντενφελντ και Μέντες.Πηγή: sport-fm.gr

Όλα ή… δύσκολα!!

Τη νίκη που θα τον φέρει αγκαλιά με την πρόκριση στα play offs της Euroleague θέλει απόψε ο ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ, κόντρα στη Μάλαγα που επίσης «καίγεται» για το ροζ φύλλο αγώνα. Πλήρεις οι «πράσινοι».

Όλα ή… δύσκολα!
Μόνο νίκη ψάχνει απόψε το βράδυ (21:30, ΔΤ, NovaΣΠΟΡ FM 94.6, www.sport-fm.gr) στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός με αντίπαλο τη Μάλαγα, στο πλαίσιο της 13ης –και προτελευταίας- αγωνιστικής του Top 16 της Euroleague. Οι «πράσινοι» εξασφαλίζοντας το ροζ φύλλο αγώνα «αγκαλιάζουν» την πρόκριση στα play offs της διοργάνωσης ενώ με νίκη του Ολυμπιακού επί της Εφές ή με ήττα της Φενέρ στη Βιτόρια από την Λαμποράλ «κλειδώνουν» και μαθηματικά το εισιτήριο στους «8».

Σε αντίθετη περίπτωση το πράγμα δυσκολεύει καθώς το «τριφύλλι» θα χρειάζεται τη νίκη στο ΣΕΦ την τελευταία αγωνιστική με αντίπαλο τους «ερυθρόλευκους» και ενδεχομένως αυτή να μη του είναι αρκετή για την πρόκρισή του.

Σε έναν από τα κρισιμότερα φετινά παιχνίδια ο Παναθηναϊκός θα παραταχθεί πλήρης. Προβλήματα στο… στρατόπεδο των γηπεδούχων δεν υπάρχουν και έτσι ο Φραγκίσκος Αλβέρτης μπορεί να υπολογίζει σε όλους τους παίκτες του.

Σχεδόν κομπλέ ήρθε στην Αθήνα και η Μάλαγα. Στην αποστολή της ισπανικής ομάδας συμπεριλήφθηκαν και οι-μέχρι πρόσφατα τραυματίες- Νικ Κέινερ-Μέντλεϊ, Σέρχι Βιδάλ και Ράφαελ Χετσχάιμερ με τον τελευταίο πάντως να μένει εκτός αποστολής και να συνοδεύει την ομάδα προκειμένου να εμψυχώσει τους συμπαίκτες του.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Ίλιγια Μπελόσεβιτς (Σερβία), Φερνάντο Ρότσα (Πορτογαλία), Νταμίρ Γιαβόρ (Σλοβενία).

Οι αριθμοί δείχνουν…

… ισορροπία. Ο Παναθηναϊκός υπερτερεί σε άμυνα (71,2-73,7), αμυντικά ριμπάουντ (23,3-21,4), ασίστ (16,3-14,4), κλεψίματα (7,5-5,4), ευστοχία σε βολές (75,7%-74,6%) και δίποντα (50,6%-49,7%). Η Ουνικάχα υπερέχει σε επίθεση (72,5-74,2), ριμπάουντ συνολικά (33,1-34,3) και επιθετικά (9,9-12,9), ευστοχία στα τρίποντα (34,1%-34,9%), ενώ κάνει λιγότερα λάθη (13,4-11,7). Οι δύο ομάδες είναι σε απόλυτη ισορροπία στις τάπες (2,8) και… περίπου στο index (80-80,9).

Η ιστορία δείχνει…

… Παναθηναϊκό, καθώς μετρά 13 νίκες σε 19 αναμετρήσεις με την Ουνικάχα. Μάλιστα ως γηπεδούχος μετρά οκτώ νίκες σε εννιά παιχνίδια έχοντας χάσει μόνο στην πρώτη φάση της σεζόν 2005/06 (93-95). Πάντως η Μάλαγα έχει επικρατήσει στις δύο πιο πρόσφατες συναντήσεις των δύο ομάδων στην Ισπανία (66-60 πέρσι και 87-71 φέτος).

Το πρόγραμμα και η βαθμολογία της 13ης αγωνιστικής του Top 16 της Euroleague

Ε’ όμιλος

Αρμάνι Μιλάνο-Μπαρτσελόνα 91-63
Παναθηναϊκός-Ουνικάχα Μάλαγα 03/04, 21:30
Λαμποράλ Κούτσα-Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 03/04, 21:30
Εφές Αναντολού-Ολυμπιακός 04/04, 21:00

Βαθμολογία Ε’ ομίλου (σε 12 αγωνιστικές)

Μπαρτσελόνα 12-1
Αρμάνι Μιλάνο 10-3
Ολυμπιακός 6-6
Παναθηναϊκός 6-6
Ουνικάχα Μάλαγα 5-7
Φενέρμπαχτσέ/Ούλκερ 5-7
Λαμποράλ Κούτσα 3-9
Εφές Αναντολού 2-10

ΣΤ’ όμιλος

Μπάγερν Μονάχου-Μακάμπι Τελ Αβίβ 03/04, 21:45
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Γαλατασαράι 04/04, 19:00
Ρεάλ Μαδρίτης-Λοκομοτίβ Κουμπάν 04/04, 21:45
Παρτίζαν-Ζαλγκίρις Κάουνας 04/04, 21:45

Βαθμολογία ΣΤ’ ομίλου (σε 12 αγωνιστικές)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας 10-2
Ρεάλ Μαδρίτης 10-2
Μακάμπι Τελ Αβίβ 7-5
Λοκομοτίβ Κουμπάν 6-6
Γαλατασαράι 6-6
Μπάγερν Μονάχου 5-7
Παρτίζαν 3-9
Ζαλγκίρις Κάουνας 1-11 Πηγή: sport-fm.gr

Ραντεβού με Μπιέλσα!!

Σε προτεραιότητα έχει μπει ο Μαρσέλο Μπιέλσα για την ΕΠΟ με τον Αργεντινό προπονητή να είναι πιθανότατα ο βασικός υποψήφιος που θα αντικαταστήσει τον Φερνάντο Σάντος στην Εθνική.

Ραντεβού με Μπιέλσα
Τις προσεχείς ημέρες θα πραγματοποιηθεί συνάντηση είτε στην Ισπανία είτε στην Ιταλία του προέδρου της ΕΠΟ, Γιώργου Σαρρή και του τεχνικού διευθυντή, Τάκη Φύσσα με τον Μαρσέλο Μπιέλσα ούτως ώστε να γίνει συγκεκριμένη κουβέντα γύρω από το οικονομικό σκέλος, αλλά και συζήτηση πάνω στο αγωνιστικό πλάνο της «γαλανόλευκης».

Επιθυμεί να έρθει στην Ελλάδα

Στην πρώτη αναγνωριστική επαφή προ ημερών οι δύο πλευρές τα είπαν τηλεφωνικά σε πολύ καλό κλίμα με τον πρώην προπονητή της Αθλέτικ Μπιλμπάο να μιλάει κολακευτικά για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, εκφράζοντας την επιθυμία του να έρθει ο ίδιος στην Ελλάδα προκειμένου να γνωρίσει από κοντά τα στελέχη της Εθνικής, να δει εγκαταστάσεις και να πάρει μια γεύση από την καθημερινότητα στη «γαλανόλευκη».

Το καθοριστικό σημείο της υπόθεσης είναι το οικονομικό και κατά πόσο θα υπάρχει κοινή συνισταμένη στο συμβόλαιο του 58χρονου τεχνικού. Η ομοσπονδία θα προτείνει στον Μαρσέλο Μπιέλσα ετήσιες αποδοχές περίπου 700.000 ευρώ, ενώ σε περίπτωση πρόκρισης στο Euro της Γαλλίας θα καρπωθεί πριμ, το οποίο θα φτάνει τα 250.000 ευρώ. Υπάρχει μία πληροφορία ότι το κασέ του ξεπερνάει το 1 εκατ. ευρώ. Σε περίπτωση που οι απαιτήσεις του Αργεντινού κυμανθούν στα επίπεδα της πρότασης της ΕΠΟ και από την άλλη, προκύψει ταύτιση απόψεων στο αγωνιστικό πλάνο τότε η υπόθεση θα προχωρήσει...

Στο μεταξύ, δημοσιεύματα από τη Λατινική Αμερική αναφέρουν ότι ο Μαρσέλο Μπιέλσα φέρεται να είναι μεταξύ των υποψηφίων για τον πάγκο της Εθνικής Μαρόκου.

Επικοινωνία με τον Άρμιν Φε

Πρώτη επαφή έχει γίνει και με τον Γερμανό προπονητή, Άρμιν Φε, ο οποίος θα ολοκληρώσει τη συνεργασία του με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης το καλοκαίρι μετά από μια επιτυχημένη τριετή θητεία (2011-2014). Το κασέ του Άρμιν Φε υπερκαλύπτεται από το μπάτζετ που διαθέτει η ομοσπονδία για τον ομοσπονδιακό τεχνικό. Πάντα στα υπόψη υπάρχει ο Αλμπέρτο Τζακερόνι που θα αποχωρήσει από την Εθνική Ιαπωνίας μετά το Μουντιάλ και θα αναζητήσει την επόμενη επαγγελματική του στέγη για τη νέα σεζόν. Πηγή: sport-fm.gr

Μακάμπι… ΝΒΑ!

Στις ΗΠΑ θα βρεθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο η Μακάμπι Τελ Αβίβ, ώστε να αντιμετωπίσει Καβαλίερς και Νετς.

Μακάμπι… ΝΒΑ
Σύμφωνα με τα τοπικά δημοσιεύματα, οι πέντε φορές πρωταθλητές Ευρώπης θα πάνε στο Κλίβελαντ στις 5/10 και στη Νέα Υόρκη 7/10 για τα φιλικά με τις δύο ομάδες του ΝΒΑ. Πηγή: sport-fm.gr

Ικανοποιημένος και… ήσυχος για Ρονάλντο ο Αντσελότι!

Ο Κάρλο Αντσελότι εξήρε την απόδοση της Ρεάλ στη νίκη επί της Ντόρτμουντ με 3-0 και τόνισε πως ο τραυματισμός του Κριστιάνο Ρονάλντο δεν είναι σοβαρός.

Ικανοποιημένος και… ήσυχος για Ρονάλντο ο Αντσελότι
Ανακουφισμένος για το σκορ, αλλά και τον τραυματισμό του Κριστιάνο Ρονάλντο που αποδείχτηκε επιπόλαιος εμφανίστηκε ο Κάρλο Αντσελότι μετά το 3-0 της Ρεάλ Μαδρίτης επί της Ντόρτμουντ στον πρώτο προημιτελικό του Champions League.

«Είμαι ικανοποιημένος με το σκορ και την αγωνιστική συμπεριφορά της ομάδας μου. Παίξαμε πολύ καλά, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, καθώς είχαμε πάθος, πιέζαμε σωστά, ήμασταν αποτελεσματικοί μπροστά και ασφαλείς πίσω. Δεν ήταν εύκολο παιχνίδι, αλλά αρχίσαμε καλά. Στη συνέχεια ρίξαμε το ρυθμό και η Ντόρτμουντ-που είναι επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις-μας απείλησε. Πάντως η άμυνά μας ήταν καλή και αντιμετωπίσαμε τις βαθιές μπαλιές τους», τόνισε.

Για την αποχώρηση του Ρονάλντο με τραυματισμό στο δεύτερο μέσος ήταν καθησυχαστικός. «Ο Ρονάλντο δεν έχει κάτι σοβαρό. Απλά μια μικρή ενόχληση στο γόνατο έχει και τον έβγαλα γιατί δεν υπήρχε λόγος να ρισκάρουμε».

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει αν η απαγόρευση μεταγραφών στην Μπαρτσελόνα είναι λόγος να πανηγυρίζει η Ρεάλ, απάντησε: «Εμείς δεν πανηγυρίζουμε για τέτοια πράγματα. Πανηγυρίζουμε μόνο τις νίκες μας». Πηγή: sport-fm.gr

Έγραψε αρνητική ιστορία η «Μπάρτσα»

Από δύο αρνητικά ρεκόρ συνοδεύτηκε η «βαριά» ήττα 91-63 της Μπαρτσελόνα από την Αρμάνι στο Μιλάνο για την 13η αγωνιστική του Top 16 της Ευρωλίγκας.

Έγραψε αρνητική ιστορία η «Μπάρτσα»
Μπορεί να ήταν η πρώτη της ήττα στο Top 16, μπορεί να μην παίζει κανένα ρόλο στη τελική κατάταξη, παρά μόνο στο γόητρο, αλλά οι… αριθμοί έκαναν τον διασυρμό της Μπαρτσελόνα στο Μιλάνο ιστορικό. Εκτός του ότι ήταν η πρώτη μετά από 24 παιχνίδια στη συγκεκριμένη φάση του θεσμού (τελευταία στη 2η αγωνιστική πέρυσι από τη Χίμκι στη Μόσχα), συνοδεύτηκε και από δύο αρνητικά ρεκόρ.

Το -28, συνιστά την πιο βαριά ήττα στην ιστορία των «μπλαουγκράνα» στην Ευρωλίγκα. Προηγούμενη, ήταν με -25 και συγκεκριμένα 84-59 από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στις 16 Δεκεμβρίου του 2004!

Παράλληλα, είναι η δεύτερη βαρύτερη στην ιστορία της στο κύπελλο πρωταθλητριών γενικότερα, με πρώτη αυτή της 8ης Ιανουαρίου του 1998 από την Ολύμπια Λιουμπλιάνας στην Σλοβενία, με το σκορ 92-60.
Πηγή: sport-fm.gr

Αργεντινή: Κολομβιανή… ώθηση για Ρίβερ! (videos)

Χάρη σε γκολ του Κάρλος Καρμπονέρο στο 7ο λεπτό, η Ρίβερ Πλέιτ επιβλήθηκε με 1-0 των Νιούελς Ολντ Μπόις και βρέθηκε έναν βαθμό μακριά από την πρώτη θέση του Final.
Από την πλευρά της, η Μπόκα Τζούνιορς προηγήθηκε με 1-0 στην έδρα της Ροζάριο Σεντράλ χάρη σε γκολ του Εμανουέλ Ζιγκλιότι στο 14ο λεπτό, αλλά έχασε με 2-1 κατόπιν γκολ των Φράνκο Νιέχ στο 72ο και Αλεχάντρο Ντονάτι στο 76ο. Ακόμα, η Κολόν επέστρεψε στην κορυφή του Final της Αργεντινής χάρη σε 1-0 επί των Ολ Μπόις, καθώς ο Λούκας Λάντα πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 83ο λεπτό και ο Ζερμάν Μοντόγια σταμάτησε πέναλτι, ενώ οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες από το 63ο λόγω δεύτερης κίτρινης στον Χουάν Κρουζ Καρεάγκα και ο Κάρλος Λούκουε των πρωτοπόρων ακολούθησε το παράδειγμά του στο 89ο με απευθείας κόκκινη. Τέλος, σε άλλο σημερινό ματς, η Γοδόι Κρουζ κέρδισε τη Λανούς με 1-0 χάρη σε πέναλτι του Ιβάν Ομπόλο στο 17ο λεπτό.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Γοδόι Κρουζ-Λανούς 1-0
Κολόν-Ολ Μπόις 1-0
Ροζάριο Σεντράλ-Μπόκα Τζούνιορς 2-1
Ρίβερ Πλέιτ-Νιούελς Ολντ Μπόις 1-0
Παρακάτω οι βαθμολογίες:
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Κολόν Σάντα Φε
11
21
Βελέζ Σάρσφιλντ
11
20
Ρίβερ Πλέιτ
11
20
Γοδόι Κρουζ
11
19
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
11
18
Λανούς
11
16
Σαν Λορένζο
10
15
Ροζάριο Σεντράλ
11
15
Ολιμπο
11
15
Νιούελς Ολντ Μπόις
11
14
Ατλέτικο Ραφαέλα
11
14
Ολ Μπόις
11
13
Μπόκα Τζούνιορς
11
12
Χιμνάσια Λα Πλάτα
10
12
Αρχεντίνος Τζούνιορς
11
12
Μπελγκράνο
11
12
Κίλμες
11
11
Τίγκρε
10
10
Άρσεναλ Σαραντί
10
10
Ρασίνγκ Κλουμπ
11
9
-Ο πρωταθλητής του Final προκρίνεται στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2015 και θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια τηςInicial, Σαν Λορένζο, στο τέλος της σεζόν. Ο υπερπρωταθλητής θα πάρει μέρος στο Κόπα Σουνταμερικάνα του 2014.
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
30
45
Γοδόι Κρουζ
30
43
Ατλέτικο Ραφαέλα
30
43
Μπελγκράνο
30
41
Ρίβερ Πλέιτ
30
41
Μπόκα Τζούνιορς
30
41
Ροζάριο Σεντράλ
30
41
Χιμνάσια Λα Πλάτα
29
38
Ολίμπο
30
38
Αρχεντίνος Τζούνιορς
30
37
Τίγκρε
29
35
Ολ Μπόις
30
35
Κίλμες
30
32
Κολόν Σάντα Φε
30
27
Ρασίνγκ Κλουμπ
30
25
-Η συνολική κατάταξη του 2013-14 θα καθορίσει τις ομάδες που θα πάρουν μέρος στο Κόπα Σουνταμερικάνα του 2014. Οι πρώτες πέντε ομάδες θα πάρουν «εισιτήριο» μαζί με τον υπερπρωταθλητή της σεζόν.
ΟΜΑΔΑ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
Βελέζ Σάρσφιλντ
1.66
Λανούς
1.59
Μπόκα Τζούνιορς
1.58
Νιούελς Ολντ Μπόις
1.58
Ρίβερ Πλέιτ
1.54
Άρσεναλ Σαραντί
1.54
Μπελγκράνο
1.46
Σαν Λορένζο
1.43
Ροζάριο Σεντράλ
1.37
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
1.35
Χιμνάσια Λα Πλάτα
1.31
Ρασίνγκ Κλουμπ
1.29
Ατλέτικο Ραφαέλα
1.28
Ολίμπο
1.27
Τίγκρε
1.26
Κολόν Σάντα Φε
1.25
Ολ Μπόις
1.23
Γοδόι Κρουζ
1.23
Κίλμες
1.21
Αρχεντίνος Τζούνιορς
1.16
-Οι τρεις τελευταίες ομάδες της τριετής κατάταξης θα υποβιβαστούν στη δεύτερη κατηγορία.









Πηγή: onsports.gr

Κόπα Λιμπερταδόρες: Με Ντουντού στους «16» η Γκρέμιο!! (videos)

Θέση στους «16» του Κόπα Λιμπερταδόρες εξασφάλισε η Γκρέμιο μετά το 2-0 στην Κολομβία εναντίον της Ατλέτικο Νασιονάλ.
Στο 53ο λεπτό άνοιξε το σκορ ο πρώην παίκτης της Ντιναμό Κιέβου, Ντουντού, ενώ στο 69ο ο Ερνάν Μπάρκος διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Από την πλευρά της, η Φλαμένγκο διατήρησε ελπίδες για αντίστοιχο «εισιτήριο» ξεπερνώντας με 2-1 σκληρή αμυντική διάταξη της Εμελέκ με γκολ του 25χρονου Παουλίνιο στο 92ο λεπτό, αφού ο Ντένις Στρακουαλάρσι με πέναλτι στο 66ο λεπτό ανταπέδωσε το αρχικό 1-0 των Βραζιλιάνων από το 9ο λεπτό με πέναλτι του Αλεσάντρο. Τέλος, στον δεύτερο όμιλο η Ουνιόν Εσπανιόλα δραπέτευσε με 1-0 από την έδρα της Μποταφόγκο χάρη σε πέναλτι του Γκουστάβο Κανάλες στο 71ο λεπτό και εξασφάλισε πρόκριση για τους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Νότιας Αμερικής.
Παρακάτω όλοι οι όμιλοι του Κόπα Λιμπερταδόρες:
Πρώτος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΒΕΛΕΖ (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ) 12 (5 αγ.), Ατλέτικο Παραναένσε (Βραζιλία) 9 (5 αγ.), Δε Στρόνγκεστ (Βολιβία) 7 (5 αγ.), Ουνιβερσιτάριο (Περού) 1 (5 αγ.).
Δεύτερος Όμιλος
Μποταφόγκο-Ουνιόν Εσπανιόλα 0-1
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΟΥΝΙΟΝ ΕΣΠΑΝΙΟΛΑ (ΧΙΛΗ) 9 (5 αγ.), Μποταφόγκο 7 (5 αγ.), Ιντεπεντιέντε Ντε Βάλε (Εκουαδόρ) 5 (5 αγ.), Σαν Λορένζο (Αργεντινή) 5 (5 αγ.).
Τρίτος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Λανούς (Αργεντινή) 7 (5 αγ.), Σέρο Πορτένιο (Παραγουάη) 7 (5 αγ), Ντεπορτίβο Κάλι (Κολομβία) 7 (5 αγ.), Ο’ Χίγκινς (Χιλή) 6 (5 αγ.).
Τέταρτος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ατλέτικο Μινέιρο 8 (4 αγ.), Σαμόρα (Βενεζουέλα) 7 (5 αγ.), Κλουμπ Νασιονάλ (Παραγουάη) 5 (5 αγ.), Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε (Κολομβία) 4 (4 αγ.).
Πέμπτος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ντεφενσόρ (Ουρουγουάη) 10 (5 αγ.), Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε (Χιλή) 9 (4 αγ.), Κρουζέιρο (Βραζιλία) 4 (4 αγ.), Ρεάλ Γκαρκιλάσο (Περού) 3 (5 αγ.).
Έκτος Όμιλος
Ατλέτικο Νασιονάλ-Γκρέμιο 0-2
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΓΚΡΕΜΙΟ (ΒΡΑΖΙΛΙΑ) 11 (5 αγ.), Νιούελς Ολντ Μπόις (Αργεντινή) 8 (5 αγ.), Ατλέτικο Νασιονάλ (Κολομβία) 7 (5 αγ.), Νασιονάλ Μοντεβιδέο (Ουρουγουάη) 1 (5 αγ.).
Έβδομος Όμιλος
Εμελέκ-Φλαμένγκο 1-2
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Μπολιβάρ (Βολιβία) 8 (5 αγ.), Λεόν (Μεξικό) 7 (5 αγ.), Φλαμένγκο (Βραζιλία) 7 (5 αγ.), Εμελέκ (Εκουαδόρ) 6 (5 αγ.).
Όγδοος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΣΑΝΤΟΣ ΛΑΓΚΟΥΝΑ (ΜΕΞΙΚΟ) 13 (5 αγ.), ΑΡΣΕΝΑΛ ΣΑΡΑΝΤΙ (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ) 9 (5 αγ.), Πενιαρόλ (Ουρουγουάη) 4 (5 αγ.), Ντεπορτίβο Ανσοατέγκι (Βενεζουέλα) 2 (5 αγ.).







Πηγή: onsports.gr

Με Μαρινάκη και Αλαφούζο!!

Παρουσία των προέδρων του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη και Παναθηναϊκού, Γιάννη Αλαφούζου διεξάγεται το προγραμματισμένο για σήμερα Δ.Σ της Σούπερ Λίγκας. Λίγο μετά τις 17:30, αποχώρησε ο δεύτερος.

Με Μαρινάκη και Αλαφούζο
Αρχηγικές… παρουσίες απ’ τους δύο αιωνίους. Το «παρών» στο Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας δίνουν Βαγγέλης Μαρινάκης και Γιάννης Αλαφούζος εκπροσωπώντας Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό αντίστοιχα.

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν ανάμεσα στις 18 ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα θα είναι η αναβάθμιση του προϊόντος και η σύσταση Β’ ομάδων. Άλλωστε, το τελευταίο θέμα έχει βρει ισχυρή απήχηση στους «ερυθρολεύκους» που θέλουν να προχωρήσει, ενώ και οι «πράσινοι» το προηγούμενο διάστημα είχαν φανεί θετικοί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, εφόσον υπάρξουν πρώτα κάποιες προϋποθέσεις.

Αυτή την ώρα το ΔΣ είναι σε εξέλιξη και μένει να φανεί αν όλα θα κυλήσουν ομαλά ή ανέβουν ενδεχομένως οι τόνοι. Πηγή: sport-fm.gr

Ελικόπτερο!!

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για την πρώτη «πράξη» των ημιτελικών στο «Καραϊσκάκη», τις αποφάσεις του Καλογερόπουλου που προκάλεσαν, αλλά και τον επαναληπτικό της Τούμπας.
Να αναφερθώ στο ποδόσφαιρο. Ο ΠΑΟΚ ήταν κακός, μπήκε λάθος, οι εμπνεύσεις του Γεωργιάδη είχαν αρνητικό αντίκτυπο στην ομάδα και κυρίως η αλλαγή συστήματος. Οι Νάτχο – Κάτσε – Βούκιτς δεν μπόρεσαν να δώσουν ανάπτυξη στην ομάδα, ενώ τα αβίαστα λάθη του Μιγκέλ Βίτορ και του Λίνο έφεραν δύο γκολ για τον Ολυμπιακό που στο πρώτο ημίωρο ήταν απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα.
Στη συνέχεια, φαινόταν πως τα δύο γρήγορα γκολ χαλάρωσαν κάπως τους παίκτες του Μίτσελ, γεγονός που δικαιολόγησε για πρώτη φορά την παρουσία και τον λόγο που ο Λίνο ήταν στην ενδεκάδα. Ο Βραζιλιάνος βρήκε τον Κλάους πάνω στη κλασική του κίνηση και το δικό μας το παιδί έδειξε πόσο το ήθελε. Ο ΠΑΟΚ μείωσε και σίγουρα θα άλλαζε η μορφή του αγώνα αφού χειρότερος δεν θα μπορούσε να είναι.
Κάπου εκεί, έρχεται η αυτονόητη κίνηση που κάνει ένας φορ που σκοράρει όταν η ομάδα του χάνει. Παίρνει την μπάλα από τα δίχτυα και τρέχει στη σέντρα. Μία κίνηση που θα έπρεπε να την χαρούν οι παίκτες του Ολυμπιακού που ήταν καλύτεροι και θα ήθελαν χρόνο περισσότερο για να πετύχουν κι άλλα γκολ.
Αντ αυτού, επιτέθηκαν τρεις μαζί στον Αθανασιάδη και αντί να αποβληθούν ένας δικό μας και δύο δικοί του, παίξαμε μία αγωνιστική ώρα με παίκτη λιγότερο. Ήταν από τις πιο σκανδαλώδεις αποφάσεις διαιτητή που έχω ζήσει στη ζωή μου.
Ο κυρ Σάββας ζήτησε πανστρατιά της αστυνομίας για τον επαναληπτικό, αλλά εγώ διαπίστωσα πως η αστυνομία είχε ξεκινήσει ήδη πανστρατιά. Ο Καλογερόπουλος, αναμένεται να προστατέψει τον Έλληνα πολίτη από την παρανομία, την ώρα που δεν είχε πρόβλημα να ξεφτιλιστεί στα μάτια της φίλαθλης Ελλάδας. Να τον χαίρεστε.
Δεν είναι βέβαια ο μοναδικός που ξεφτιλίζεται από την αστυνομία. Είναι και ένας τύπος που απειλεί τον Ποικιλίδη και τους ανθρώπους της ασφαλείας του ΠΑΟΚ πως θα τους πετάξει έξω από το γήπεδο. Τώρα από πού κι ως που δηλωμένα στελέχη στο φύλλο αγώνα μπορεί να τα βγάλει από το γήπεδο ένας αξιωματικός της αστυνομίας, είναι άξιο απορίας. Μάλλον τον άγγιξε το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα Τσιρώνη.
Τον καημένο τον Καλογερόπουλο πάντως δεν του βγήκε το έργο. Υπολόγιζε πως ο ΠΑΟΚ θα φάει κανά δύο γκολ ακόμη με δέκα παίκτες και στη Τούμπα θα μαζευτούνε καμιά δεκαριά χιλιάδες γραφικοί που απλά θα βρίζουν. Έλα όμως που αμυντικά ήμασταν καλοί στο δεύτερο, ο Γλύκος με τον Ινσαουράλδε ήταν εκπληκτικοί και καταφέραμε να διατηρήσουμε την ήττα σε νορμάλ επίπεδα.
Και τώρα τι. Ποια θα είναι η εξάδα ηρώων που θα έρθει στη Τούμπα. Πόσοι παίκτες θα τρέχουν για να σπρώξουν έναν δικό μας γνωρίζοντας πως δεν θα τιμωρηθούν.
Αυτό που σε κάνει έξαλλο, είναι αυτό το ανφέρ του Ολυμπιακού το οποίο έχει κουράσει αφάνταστα. Η ΠΑΕ, σωστά πράττει και αντί για ανακοίνωση βγάζει ειρωνικό κουίζ. Τι να πεις για κάτι που είδε όλη η Ελλάδα. Η προπαγάνδα για το κλίμα της Τούμπας ξεκίνησε, αλλά δεν έχει καμία βάση. Η Τούμπα θα είναι απλά ένα γεμάτο γήπεδο που θα στηρίζει τις προσπάθειες του ΠΑΟΚ.
Ούτε ακρότητες, ούτε τίποτα. Και εμείς μάλιστα θα αφήσουμε μπάλες για να κάνει ζέσταμα ο Ολυμπιακός, ο οποίος στέλνει τους φιλοξενούμενους να κάνουν προθέρμανση μπροστά στον ηχολήπτη της θύρας 7. Καιρός να αλλάξει και η δική μας πλευρά ζεστάματος του αντιπάλου. Από δύο χρονών τα ίδια βλέπω. Κουτοπονηριές μπορούμε να κάνουμε και εμείς. Εύκολο είναι.
ΥΓ Η ομάδα και ο τρόπος που μπήκε στο παιχνίδι, δείχνει πως οι παίκτες δεν έχουν κατανοήσει τη δίψα τους κόσμου. Όχι όλοι, αλλά αρκετοί. Το πυραυλάκι δεν το χάσατε σήμερα όμως δεν θα έχετε πολλά ακόμη. Κανένας δεν σας ζητά να κάνετε όργια. Σοβαροί να είστε και να παλεύετε είναι το αίτημα.
ΥΓ Αν αισθανόσουν πως δεν οργιάζεις, δεν θα ζητούσες την πανστρατιά της αστυνομίας. Αν πίστευες στον χαρακτήρα της ομάδας σου και την προσωπικότητα των παικτών σου, δεν θα μουρμούριζες για το κλίμα που υπάρχει στη Θεσσαλονίκη. Ξέρεις πως εσύ το δημιούργησες και θα βάλεις λυτούς και δεμένους για να το φέρεις στα μέτρα σου. Εγώ μία λέξη θα πω για να επαναφέρω απλά τις μνήμες. Ελικόπτερο.
Πηγή: gazzetta.gr

Ενα γκρουπ διαιτητών που κατέστρεψαν πάλι το ποδόσφαιρο!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος αδυνατεί να κατανοήσει ότι ο Καλογερόπουλος και οι 5 βοηθοί του κατάφεραν να μη δουν σωστά και να αποδώσουν δικαιοσύνη δύο μέτρων και δύο σταθμών. Δυσκολεύεται πολύ ο νους για να συλλάβει το μέγεθος της ακαταλληλότητας αυτού του γκρουπ διαιτητών που βρέθηκαν στο Καραϊσκάκη για τον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου Ελλάδας. Σε ένα ματς τόσο μεγάλης σημασίας, έξι άνθρωποι που αμείβονται πολύ καλά για να βλέπουν και να αποδίδουν δικαιοσύνη, άνθρωποι που παρακολουθούν την εξέλιξη του παιχνιδιού από απόσταση ελάχιστων μέτρων και μετά από ειδική και μακρόχρονη εκπαίδευση ώστε να βλέπουν καλά και να ερμηνεύουν σε χρόνο dt τα δεδομένα με βάση τους κανονισμούς, τίναξαν στον αέρα τον ημιτελικό του κυπέλλου.
Αυτό που εκπλήσσει περισσότερο τον θεατή που μελετά το παιχνίδι είναι φυσικά η δικαιοσύνη με δύο μέτρα και σταθμά. Για την ίδια παράβαση κίτρινη ο ένας, κόκκινη ο άλλος. Κάπου εκεί σταματά η λογική και η νοημοσύνη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Κάπου εκεί βιάζεται η λογική και η νοημοσύνη.
Ολοι όσοι ασχολούμαστε με το ελληνικό ποδόσφαιρο ως παρατηρητές/μελετητές/αναλυτές κάναμε τις προηγούμενες ημέρες αυτό που μπορούσαμε: επισημαίναμε τη σημασία του αγώνα και την ανάγκη να ασχοληθεί επιτέλους η ελληνική κοινωνία του ποδοσφαίρου μόνο με το παιχνίδι και όχι με τα τοξικά που το δηλητηριάζουν, και διατυπώναμε την ευχή το τσούρμο αυτό από διαιτητές να δει σωστά και να αποφασίσει σωστά, δίκαια, να μη λαθέψει.
Οπως όλοι συμφωνήσαμε, ο Καλογερόπουλος και οι συνεργάτες του τίναξαν τον ημιτελικό στον αέρα. Και τώρα όλοι εμείς, που για ακόμη μια φορά βλέπουμε μια διοίκηση του ελληνικού ποδοσφαίρου να κάνει επίδειξη ανικανότητας να μας παρουσιάσει ποδόσφαιρο με καθαρή δικαιοσύνη, θα κάνουμε πάλι μόνο αυτό που μπορούμε: μια ευχή να διεξαχθεί μια καθαρή ρεβάνς στην Τούμπα, που θα μας επιτρέψει να ασχοληθούμε μόνο με το ποδόσφαιρο.Πηγή: gazzetta.gr

Οι «ύποπτοι» αγώνες της συγκάλυψης!!

O αρχισυντάκτης του gazzetta.gr Δήμος Μπουλούκος γελάει με τους φακέλους με τα ύποπτα παιχνίδια που εξακολουθεί να στέλνει η ΟΥΕΦΑ στην ΕΠΟ. Κοντεύουν να συμπληρωθούν τρία χρόνια από εκείνο το καλοκαίρι που μάθαμε όλοι ξαφνικά στην Ελλάδα, ότι υπάρχουν στημένοι αγώνες και φαίνεται σα να μην έχει περάσει ούτε μέρα.
Κάθε λίγο και λιγάκι, η ΟΥΕΦΑ στέλνει φακέλους στην ΕΠΟ με νέους αγώνες στους οποίους υπάρχει παράξενος στοιχηματισμός προκειμένου να γίνει έρευνα και το βράδυ της Δευτέρας μάθαμε από την εκπομπή Δίκη του Κυριάκου Θωμαϊδη, ότι έχουμε και τρία νέα παιχνίδια (Ολυμπιακός-Πανθρακικός 2-0, Καλλονή-ΟΦΗ 1-0, Πιερικός-Δόξα Δράμας 2-1).
Φυσικά κι ο πλέον άσχετος παρακολουθώντας τη διαδικασία που ακολουθείται, αντιλαμβάνεται ότι κανείς δεν θέλει να γίνει έρευνα και κάθε εμπλεκόμενη πλευρά προσπαθεί αποκλειστικά να διώξει τις ευθύνες από πάνω της. Αρχικά η ΟΥΕΦΑ, για να μην την κατηγορήσει κανείς, έχει αναθέσει σε ανεξάρτητη εταιρεία να διερευνά τους παράξενους στοιχηματισμούς και να την ενημερώνει. Ετσι και το χρέος της πιστεύει ότι κάνει και ισχυρίζεται ότι πολεμά τη σύγχρονη γάγγραινα του ποδοσφαίρου.
Η συγκεκριμένη εταιρεία βάσει ενός συστήματος που έχει αναπτύξει και αμφισβητείται έντονα, διαπιστώνει τα ματς στα οποία ο στοιχηματισμός ξεφεύγει από τα συνηθισμένα όρια και παρουσιάζει παράξενες εξάρσεις (Τι παράξενο βρήκε στο Ολυμπιακός – Πανθρακικός 2-0, είναι άλλο θέμα). Αυτά τα ύποπτα παιχνίδια η Sport-Radar τα συμπεριλαμβάνει σε έναν φάκελο που διακομίζει στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, ώστε να δικαιολογήσει και την αμοιβή της.
Η ΟΥΕΦΑ από την πλευρά της φτιάχνει νέο φάκελο, με τη σφραγίδα και το λογότυπο της και τον στέλνει στις Εθνικές Ομοσπονδίες, όπου διεξήχθησαν οι υπό διερεύνηση αγώνες! Στην Ελλάδα είναι η ΕΠΟ, η οποία βγάζει τα χαρτιά από τον έναν φάκελο, τα βάζει σ' έναν άλλο δικό της και την επομένη το πρωϊ, χωρίς να χρονοτριβεί, μεταβιβάζει τον φάκελο στον ειδικό ανακριτή. Ο δικαστικός λειτουργός με τη σειρά του, προσθέτει τα νέα ματς στο φάκελο με τους προηγούμενους αγώνες που του έχουν σταλεί και κάποια στιγμή θα ξεκινήσει και την έρευνα.
Το σύστημα φαίνεται να λειτουργεί άψογα, οι φάκελοι αλλάζουν χέρια, όλοι ισχυρίζονται ότι κάνουν καλά τη δουλειά τους και τελικά δεν γίνεται απολύτως τίποτα, μια τρύπα στο νερό. Αυτό που γίνεται είναι να μπαίνει ένα ακόμα καρφί στο φέρετρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, που ειδικά φέτος έχει δώσει πολλά δικαιώματα για γκρίνια, καχυποψία και απαξίωση. Με όλο αυτό το αλισβερίσι των φακέλων, το μοναδικό που επιτυγχάνεται είναι και οι τελευταίοι που ασχολούνται με τη Σούπερ Λίγκα και τους αγώνες της, να στρέψουν την πλάτη τους, κάτι που δεν δείχνει ν' απασχολεί κανέναν!
Κάποτε μιλούσαμε για ύποπτους αγώνες και ξεσηκωνόταν το σύμπαν. Τώρα αναφερόμαστε σε ύποπτους αγώνες και ουδείς ασχολείται, ενώ σε λίγο καιρό, ούτε καν θα αναγράφονται στον Τύπο. Κι αναρωτιέμαι φωναχτά, μήπως όλη αυτή μεθόδευση γίνεται επίτηδες, προκειμένου να μην λαμβάνεται καμία απόφαση, οι επίμαχες υποθέσεις να αλλάζουν χέρια και να μην προχωρά η έρευνα, την ίδια ώρα που οι επιτήδειοι θα θησαυρίζουν μέσω του στοιχήματος;
Ούτε λύση αποτελεί η επιτροπή που θέλει να δημιουργήσει η ΕΠΟ για να διερευνήσει εξονυχιστικά τις υποθέσεις των ύποπτων αγώνων... Αυτό που απαιτείται είναι βούληση, αλλά όλοι καταλαβαίνουν ότι δεν υπάρχει...
Πηγή: gazzetta.gr