Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Η επιστολή - απάντηση του ΠΑΟΚ!!

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ απάντησε στην επιστολή της Σούπερ Λίγκας αποστέλλοντας μια δική της επιστολή-πρόταση, την οποία και δημοσιοποίησε στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Η επιστολή - απάντηση του ΠΑΟΚ
Στην επιστολή της Σούπερ Λίγκας η ΠΑΕ ΠΑΟΚ απάντησε με μια δική της επιστολή. Σε αυτή ο "Δικέφαλος του Βορρά" επισημαίνει ότι αρνήθηκε να υπογράψει, και απέστειλε εκείνη μια πρόταση για το "πώς" θα έπρεπε να έχει διαμορφωθεί η επιστολή αυτή.

Αναλυτικά αυτή η επιστολή έχει ως εξής…

«Όλες οι ΠΑΕ ξεκάθαρα καταδικάζουμε την απαράδεκτη και απάνθρωπη επίθεση στον κ. Ζωγράφο και του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση.

Η Λίγκα ζητάει επίσημα από τον Υπουργό Δικαιοσύνης να προχωρήσουν με τη μορφή του κατεπείγοντος όλες οι ανοικτές υποθέσεις που αφορούν το ποδόσφαιρο για να φύγουν από πάνω του οι σκιές που δημιουργούν εντάσεις και διώχνουν τον κόσμο από τα γήπεδα.

Η Λίγκα στηρίζει τους Έλληνες διαιτητές και εκφράζει την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπό τους. Ζητάμε από την ΚΕΔ ωστόσο να είναι πιο αποτελεσματική στους ορισμούς, την αξιολόγηση, την επιβράβευση αλλά και την τιμωρία τους, ώστε οι λίγοι να μην αμαυρώνουν τον κλάδο και τις θυσίες των πολλών».

«Παγώνει» του Σολάρι, έξοδος για ΕνΛουντούλου!!

Αρνητική απάντηση του Σολάρι στην πρόταση του Άρη. Προτάσεις από ομάδες της Σούπερ Λιγκ και Football league για τον Αργεντινό. Την πόρτα της εξόδου βλέπει ο ΕνΛουντούλου.

«Παγώνει» του Σολάρι, έξοδος για ΕνΛουντούλου
Παγώνει προς το παρόν η μεταγραφή του Εστέμπαν Σολάρι, αφού η πρόταση των 25.000 ευρώ από τον Άρη, δεν τον καλύπτει.

Παράλληλα, για τον Αργεντινό ενδιαφέρονται ομάδες από την Σούπερ Λιγκ και την Football League με περισσότερα χρήματα.

Ο 34χρονος επιθετικός αναζητά ομάδα με αποδοχές που ανέρχονται στις 40-50.000 ευρώ, αλλά ο Γιώργος Γαλανός δεν δύναται να δώσει αυτό το ποσό. Έτσι λοιπόν στην παρούσα φάση το θέμα έχει κολλήσει.

Αποχώρηση του Γάλλου

Ο Γκάελ ΕνΛουντούλου είναι υποψήφιος προς αποχώρηση από τους «κιτρινόμαυρους», καθώς δεν υπολογίζεται άμεσα στα πλάνα του Κάμπος, σύμφωνα με πληροφορίες από τη Θεσσαλονίκη.

Ο 22χρονος μεσοεπιθετικός ενημερώθηκε το πρωί της Τρίτης, μετά την προπόνηση.

Επίσημη δικαιολογία της απόφασης αυτής είναι ότι υπάρχουν πολλοί ξένοι στην ομάδα, ενώ μόλις σε κάθε αγώνα μπορούν να δηλωθούν τέσσερις.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Απειλεί με αποχώρηση η Skoda Ξάνθη!!


Ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει για τη θέση που θα κρατούσε στο σημερινό Δ.Σ. της Λίγκας εξέδωσε η διοίκηση της Skoda Ξάνθης, η οποία άφησε το ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα!

Απειλεί με αποχώρηση η Skoda Ξάνθη!
Θέση για τα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες ημέρες στη Σούπερ Λίγκα και στο χώρο της διαιτησίας πήρε η Skoda Ξάνθη, η οποία εξέδωσε σχετική ανακοίνωση και απαρίθμησε τα όσα θα ανέφερε στο σημερινό Δ.Σ. της Λίγκας το οποίο αναβλήθηκε.

Οι Ακρίτες γνωστοποιούν τις προτάσεις τους και στο τέλος αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσουν από το πρωτάθλημα, «εφόσον δεν εφαρμοστούν άμεσα οι νόμοι και διατάξεις για όλες τις ομάδες ισοϋψώς».

Η ανακοίνωση

ΘΕΣEΙΣ ΤΗΣ ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ ΑΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΤΙΘΕΝΤΟ
Σ’ ΕΝΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ
ΓΙΑ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΛΟΓΟΥΣ

1. Α. Όσον αφορά, στα γεγονότα βίας, που βλέπουμε και βιώνουμε τα τελευταία χρόνια στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο, με αποκορύφωμα τον ξυλοδαρμό του Κου Ζωγράφου, η Πολιτεία θα πρέπει, να βρει τους ενόχους, όποιοι και αν είναι αυτοί, και για τον τιναγμένο φούρνο στον αέρα, και για τον άγριο ξυλοδαρμό του Κου Ζωγράφου, και για τον Κο Σιδηρόπουλο, γιατί, έτσι και μόνο έτσι, θα βοηθήσει όποιους από εμάς επιθυμούμε να πάρουμε σωστές αποφάσεις για το Ελληνικό Ποδόσφαιρο, στο μέτρο που μας αναλογεί.

Β. Ας μην κρυβόμαστε. Η καλοπροαίρετη κριτική σε ένα διαιτητή, δεν μπορεί να αποτελεί «ποινικό αδίκημα». Δόξα τον Θεό, έχουμε τουλάχιστον Δημοκρατία.

2. Όσον αφορά στη ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ : Έχουμε «καταντήσει» τη ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ, γιατί περί «κατάντιας» πρόκειται, να συμμετέχουν οι ομάδες «κατά το δοκούν» εφαρμόζοντας η κάθε μία ξεχωριστά τους δικούς της κανόνες συμμετοχής.Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Συνεχώς κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας.

Εμείς οι ίδιοι, εδώ στη ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ, είμαστε υπεύθυνοι γι’αυτό που αντιμετωπίζουν πολλές ομάδες, (οικονομικά προβλήματα), με όλες αυτές τις ανοχές και παρεκκλίσεις που συνεχώς κάνουμε.

3. Η SKODA ΞΑΝΘΗ ΑΟ θα εξετάσει την περίπτωση, αν δεν εφαρμοστούν άμεσα οι νόμοι και διατάξεις για όλες τις ομάδες ισοϋψώς, να αποχωρήσει από το Πρωτάθλημα. Πιθανόν έτσι, να διευκολύνει κάποιους, στο να συνεχίσουν να έχουν αυτό το ποδόσφαιρο που πιθανόν να τους αρέσει.

Π.Α.Ε. SKODA ΞΑΝΘΗ Α.Ο.

Πρόβλημα με Φώτση!

Ο Αντώνης Φώτσης δεν ακολούθησε το πρωί της Τετάρτης την αποστολή του Παναθηναϊκού για το ματς με την Τουρόβ. Θα επανεξεταστεί για να διαπιστωθεί αν μπορεί να πετάξει για Πολωνία αργότερα.

Πρόβλημα με Φώτση
Πάνω που έλεγε πως ανάσανε, με τα ευχάριστα νέα από τους Μπατίστα, Σλότερ και Ράιτ, που ξεπέρασαν τα προβλήματά τους και είναι ετοιμοπόλεμοι, ο Παναθηναϊκός απέκτησε νέο πονοκέφαλο. Αυτός λέγεται… Αντώνης Φώτσης, καθώς ο πολύπειρος πάουερ φόργουορντ από χθες τη νύχτα έχει στομαχικές διαταραχές και το πρωί δεν ακολούθησε την αποστολή που πέταξε μέσω Μονάχου για την Πολωνία, εν όψει του αγώνα της Πέμπτης με την Τουρόβ για την Ευρωλίγκα.

Πάντως η συμμετοχή του δεν έχει ακόμη αποκλειστεί, αφού θα επανεξεταστεί κι αν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα, θα μπει στο αεροπλάνο και θα ενσωματωθεί στην αποστολή, έστω και με καθυστέρηση.

Στο μεταξύ, ο Τζούλιαν Ράιτ, που ξεπέρασε γρήγορα τη θλάση στη γάμπα, έδωσε το στίγμα για τον προσεχή αγώνα.«Είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Την πρώτη φορά που τους αντιμετωπίσαμε, είχαμε προβλήματα απέναντι στο transition παιχνίδι τους. Αυτό θέλουμε να σταματήσουμε αύριο προκειμένου να μπορέσουμε να τους ανακόψουμε το ρυθμό. Στο γήπεδό τους είναι καλύτεροι γι’ αυτό και για να καταφέρουμε να κερδίσουμε πρέπει να τηρήσουμε το πλάνο μας», τόνισε και πρόσθεσε: «Είναι ένα πολύ ουσιαστικό παιχνίδι για εμάς. Έχουμε δουλέψει σκληρά στην προπόνηση και μας έχει εξηγήσει ο κόουτς το που πρέπει να επικεντρωθούμε. Θέλουμε να ελέγξουμε το ρυθμό. Πρέπει να είμαστε να είμαστε καλύτεροι στην άμυνα σε σχέση με το πρώτο ματς, να έχουμε καλή επικοινωνία σε αυτό το κομμάτι και να ελέγξουμε τα ριμπάουντ. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως αν θέλουμε να πάμε μακριά στη διοργάνωση πρέπει να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Πιστεύω πως αν το κοντρολάρουμε και είμαστε συγκεντρωμένοι θα πάμε καλά».

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος είπε: «Είμαστε καλύτερη ομάδα από την Τουρόβ. Το βασικό τους στοιχείο είναι ότι τρέχουν πολύ καλά στο γήπεδο. Αν τους σταματήσουμε αυτό το στοιχείο πιστεύω πως θα έχουμε πολύ καλές πιθανότητες νίκης. Το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι η ταχύτητα. Θεωρώ πως αν κοντρολάρουμε αυτό το κομμάτι θα κερδίσουμε το παιχνίδι. Έχουμε κάνει πολλά βήματα προόδου ως ομάδα σε σχέση με το πρώτο ματς. Πετύχαμε δύο καλές νίκες με την Φενέρ και την Αρμάνι και δείχνουμε ότι βαδίζουμε σε καλό δρόμο».

«Δεν θα ανεχθούμε νέα προσπάθεια χειραγώγησης»

Ως μια νέα «προσπάθεια χειραγώγησης του» που μεγαλώνει το χάσμα μεταξύ αυτών που επιδιώκουν την εξυγίανση του ποδοσφαίρου χαρακτηρίζει ο Παναθηναϊκός τα όσα αναφέρει η επιστολή της Σούπερ Λίγκας.

«Δεν θα ανεχθούμε νέα προσπάθεια χειραγώγησης»
Ο Παναθηναϊκός αρνήθηκε να υπογράψει τη χθεσινή επιστολή της Σούπερ Λίγκας.

Οι πράσινοι στην απάντησή τους προς τη Λίγκα, την οποία υπογράφει ο πρόεδρός τους, Γιάννης Αλαφούζος, τονίζουν ότι το περιεχόμενο αυτής έρχεται να προστεθεί στους προβληματισμούς που είχαν μέχρι και σήμερα για τη «νομιμότητα διαχείρισης σημαντικών ζητημάτων»

«Δεν θα ανεχθούμε μία νέα προσπάθεια χειραγώγησης του ιστορικότερου Συλλόγου, η οποία (προσπάθεια) απλώς μεγαλώνει το χάσμα μεταξύ των μελών που επιδιώκουν την ουσιαστική εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου και εκείνων που την επαγγέλλονται για λόγους σκοπιμότητας», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Μάλιστα, σε αυτή κάνει γνωστή την πρόθεση του του Στράτου Σωπήλη να καταθέσει άμεσα στο αρμόδιο όργανο της Σούπερ Λίγκας την παραίτηση του από τη θέση του αναπληρωτή προέδρου της Λίγκας.

Αναλυτικά η απάντηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στην χθεσινή επιστολή της Σούπερ Λίγκας έχει ως εξής…

Αξιότιμοι κύριοι,

Με την παρούσα απάντησή μας, θέλουμε να γνωστοποιήσουμε στο Συνεταιρισμό ότι το αποσταλέν σχέδιο κειμένου ανακοίνωσης (18.11.2014 ώρα 20.23 ) δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να εγκριθεί από την ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ.

Το περιεχόμενο του προτεινόμενου κειμένου έρχεται να προστεθεί στους έντονους προβληματισμούς και την αμφισβήτηση – με επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας- που έχουμε διατυπώσει τους τελευταίους μήνες από την έναρξη του φετινής αγωνιστικής περιόδου για τη νομιμότητα διαχείρισης σημαντικών ζητημάτων από τη διοργανώτρια του δημοφιλέστερου πρωταθλήματος επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην Ελλάδα και επιβεβαιώνει ότι ο Συνεταιρισμός υπακούει και ενεργεί υπό συγκεκριμένες εντολές.

Δεν θα ανεχθούμε μία νέα προσπάθεια χειραγώγησης του ιστορικότερου Συλλόγου, η οποία (προσπάθεια) απλώς μεγαλώνει το χάσμα μεταξύ των μελών που επιδιώκουν την ουσιαστική εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου και εκείνων που την επαγγέλλονται για λόγους σκοπιμότητας.

Μετά ταύτα, θεωρούμε ότι έχει ακυρωθεί -με υπαιτιότητά- σας το κάλεσμα των Προέδρων ΠΑΕ σε ουσιαστική συζήτηση για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η παραίτηση δε του κ. Ευστράτιου Σωπήλη από τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου θα υποβληθεί δεόντως άμεσα στο αρμόδιο όργανο του Συνεταιρισμού (Δ.Σ.).

Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ αρνείται να προσφέρει οιοδήποτε αβάσιμο επιχείρημα συναίνεσης ή συνδιαλλαγής στον επιχειρούμενο οριστικό εξευτελισμό του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Για την ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΟ
Εκ μέρους του Προέδρου Δ.Σ.
Κ. Ιωάννη Αλαφούζου

«Κατέθεσα ό,τι είχα πει στο ΔΣ»

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατέθεσε στον αθλητικό εισαγγελέα όλα όσα γνωρίζει για την υπόθεση της επίθεσης του Ζωγράφου. Αισιοδοξία στον Ολυμπιακό ότι η υπόθεση θα απασχολήσει σε «βάθος» τις αρχές.

«Κατέθεσα ό,τι είχα πει στο ΔΣ»
Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του Βαγγέλη Μαρινάκη στον αθλητικό εισαγγελέα για το θέμα της επίθεσης στον Χριστόφορο Ζωγράφο.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός επί δύο ώρες κατέθεσε όλα όσα γνωρίζει για την υπόθεση κάτι που τόνισε και στους δημοσιογράφους οι οποίοι περίμεναν στον εξωτερικό χώρο των δικαστηρίων στην Ευελπίδων.

«Ό,τι είχα να πω το είπα στον εισαγγελέα», ήταν η πρώτη ατάκα του κ.Μαρινάκη ο οποίος πρόσθεσε με σχετική ερώτηση που δέχθηκε…

«Είπα ακριβώς ό,τι είχα αναφέρει στο Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας», κατέληξε.

Σύμφωνα με πληροφορίες στον Ολυμπιακό υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία διότι βάσει των όσων γνωρίζουν πιστεύουν ότι οι Αρχές θα ασχοληθούν σε "βάθος" με την υπόθεση.

Μάλιστα, βάσει άλλων πληροφοριών, υπάρχουν και άλλες μηνυτήριες αναφορές εκτός από αυτή του Αλέξη Κούγια.

Θυμίζουμε ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης ήταν ο πρώτος που κατέθεσε στον Εισαγγελέα για το θέμα της επίθεσης στον Ζωγράφο.

Αυτή την στιγμή στον εισαγγελέα βρίσκεται ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Γιώργος Σαρρής ενώ αναβλήθηκε η κατάθεση του Δημήτρη Μελισσανίδη. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν καταθέτει σήμερα ο Μελισσανίδης!

Δεν θα καταθέσει σήμερα στον αθλητικό εισαγγελέα ο Δημήτρης Μελισσανίδης όπως ενημερώθηκε. Αυτή την στιγμή στην Ευελπίδων ο Γιώργος Σαρρής.

Δεν καταθέτει σήμερα ο Μελισσανίδης
Τελικά δεν θα καταθέσει σήμερα ο Δημήτρης Μελισσανίδης στον αθλητικό εισαγγελέα.

Ο επικεφαλής της διοίκησης της ΑΕΚ έλαβε σχετική ενημέρωση για την αναβολή , χωρίς να του γίνει γνωστό –σύμφωνα με πληροφορίες- την ημερομηνία που θα πρέπει να παραστεί ενώπιων του εισαγγελέα.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης ήταν προγραμματισμένο να καταθέσει μετά τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Νωρίτερα, όντως ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός είχε δώσει το «παρών» στην Ευελπίδων για να καταθέσει τα όσα γνωρίζει σχετικά με τις καταγγελίες που έκανε στο ΔΣ της Σούπερ Λίγκας για την επίθεση στον Ζωγράφο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Καταθέτει ο Μαρινάκης!!

Λίγο μετά τις έντεκα το πρωί ο Βαγγέλης Μαρινάκης έφτασε στην Ευελπίδων, όπου θα καταθέσει στον αθλητικό Εισαγγελέα για τις καταγγελίες που έκανε στο πρόσφατο Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας.

Καταθέτει ο Μαρινάκης
Στην Ευελπίδων βρίσκεται αυτή την ώρα ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος κλήθηκε να καταθέσει για τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τις καταγγελίες που έκανε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας την περασμένη Παρασκευή για την επίθεση που έγινε σε βάρος του Χριστόφορου Ζωγράφου.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός θα δώσει ένορκη κατάθεση στον αθλητικό Εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, για τα όσα αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο και τη διαιτησία.

Δείτε το βίντεο από το newsit.gr




 

Νίκη για Ουρουγουάη, ανατροπή με αέρα… Παναιτωλικού για Περού!! (videos)

Χάρη σε γκολ του Άλβαρο Γκονζάλεζ στο 80ό λεπτό, η Ουρουγουάη πήρε εκτός έδρας 2-1 επί της Χιλής σε σημερινό φιλικό.
Ο 30άχρονος μέσος της Λάτσιο εισήλθε στο ματς ως αλλαγή, λίγα δευτερόλεπτα πριν ολοκληρώσει την ανατροπή, ενώ προηγήθηκε ο Ντιέγκο Ρολάν ισοφαρίζοντας γκολ του φορμαρισμένου Αλέξις Σάντσεζ. Πρώτη νίκη από τον Φεβρουάριο του 2013 σημείωσε η Βολιβία, καθώς σε άλλο αποψινό φιλικό κέρδισε με 3-2 τη Βενεζουέλα χάρη σε τρομερό γκολ του Χουάν Κάρλος Άρσε στο 87ο λεπτό. Προηγήθηκαν γκολ των Ρόναλντ Ράλντες και Νταμιάν Λίζιο, ενώ για τους φιλοξενούμενους ο Βίλκερ Άνχελ άνοιξε το σκορ και ο Αλεξάντερ Γκονζάλεζ ισοφάρισε σε 2-2 στο 71ο.

Τρεις κόκκινες μοιράστηκαν σε άλλο σημερινό φιλικό, στο οποίο το Περού ξεπέρασε αριθμητικό μειονέκτημα και επικράτησε με 2-1 της Παραγουάης χάρη σε γκολ στο 73ο και στο 81ο από τον Κάρλος Ασκούες, ο οποίος ανήκει στον Παναιτωλικό. Στο 42ο άνοιξε το σκορ ο Ρόκε Σάντα Κρουζ και στο 66ο αντίκρισε δεύτερη κίτρινη ο Πάολο Γκερέρο, ενώ στις καθυστερήσεις αποβλήθηκαν οι Γιόρντι Ρέινα και Ντερλίς Γκονζάλεζ κατόπιν διένεξής τους στον αγωνιστικό χώρο. Τέλος, ο Παναμάς αγωνίστηκε μετά το 74ο με δέκα παίκτες λόγω δεύτερης κίτρινης στον Ανίμπαλ Γοδόι και παραχώρησε 0-0 στον Καναδά.








*Πηγή: onsports.gr*

«Για πάντα μαζί…»

Σαράντα οχτώ χρόνια συμπληρώνει σήμερα ο επίσημος σύνδεσμος φιλάθλων του Παναθηναϊκού, «Θύρα 13», και η Παναθηναϊκή Συμμαχία έστειλε της ευχές της μέσω της επίσημης σελίδας της στο Facebook.

«Για πάντα μαζί…»
Σαν σήμερα πριν από 48 χρόνια ιδρύθηκε η «Θύρα 13», ο επίσημος σύνδεσμος φιλάθλων του Παναθηναϊκού, και για αυτό τον λόγο η Παναθηναϊκή Συμμαχία έστειλε τις ευχές της μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο Facebook.

Αναλυτικά το μήνυμα:

«Σαν σήμερα, στις 19 Νοεμβρίου του 1966, λειτούργησε για πρώτη φορά ο σύνδεσμος της Θύρας 13 στο Μεταξουργείο. Σε όλα τα γήπεδα, στην Ελλάδα, στο εξωτερικό, σε όλα τα αθλήματα παντού και πάντα μπροστάρης η θ13. Ευχόμαστε να τα χιλιάσει!!!! Για πάντα μαζί...».

Νοκ άουτ εκ νέου ο Μάντζιος!

Χωρίς τον Βαγγέλη Μάντζιο θα αγωνιστεί ο Λεβαδειακός στον Βόλο κόντρα στη Νίκη, καθώς προέκυψε νέο πρόβλημα με τον έμπειρο επιθετικό.

Νοκ άουτ εκ νέου ο Μάντζιος
Πρόβλημα προέκυψε εκ νέου στον Λεβαδειακό, καθώς δεν υπολογίζεται ο Βαγγέλης Μάντζιος για την επικείμενη αναμέτρηση με τη Νίκη στο Βόλο.

Ο έμπειρος επιθετικός έχει πρόβλημα και προσθέτει ακόμη έναν «πονοκέφαλο» στον Σάββα Παντελίδη, ο οποίος δεν υπολογίζει επίσης τον τιμωρημένο Σάντσες, τον τραυματία Πίντερ και ο Γεωργιάδης παραμένει αμφίβολος.

Η κατάσταση του έμπειρου δεξιού μπακ ίσως ξεκαθαρίσει σήμερα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Για εξετάσεις ο Ντι Μαρία!

Νέο πρόβλημα προκύπτει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς ο Άνχελ Ντι Μαρία τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του φιλικού αγώνα της Αργεντινής με την Πορτογαλία.

Για εξετάσεις ο Ντι Μαρία
Με την τύχη τους τα βάζουν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς προέκυψε νέο πρόβλημα αυτή τη φορά με τον Άνχελ Ντι Μαρία.

Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του φιλικού με την Πορτογαλία στο «Ολντ Τράφορντ» και αντικαταστάθηκε πριν από την ολοκλήρωσης μίας ώρας αγώνα.

Συγκεκριμένα, ο διεθνής άσος αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο δεξί πόδι μετά από μία σύκγρουση που είχε με τον Νάνι, ο οποίος είναι δανεικός από τους «κόκκινους διαβόλους» στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Μετά το τέλος του αγώνα ο Χεράρδο Μαρτίνο ανακοίνωσε ότι ο Ντι Μαρία είχε πάει σε κάποιο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε εξετάσεις, αλλά υποστήριξε ότι δεν έχει κάτι το ανησυχητικό.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Στα υπ’ όψιν και ο Νεμπεγλέρας!!

Στο μεταγραφικό στόχαστρο του Άρη βρίσκεται και ο Κώστας Νεμπεγλέρας, ο οποίος πιθανότατα θα φύγει από τη Λάρισα και βλέπει με καλό μάτι την προοπτική να βοηθήσει τους «κίτρινους».

Στα υπ’ όψιν και ο Νεμπεγλέρας
Προτεραιότητα των ανθρώπων του Άρη είναι η ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ με έμπειρους ποδοσφαιριστές που θα ανεβάσουν ποιοτικά με τις εμπειρίες και τις ικανότητές τους το υπάρχον ρόστερ.

Ένας τέτοιους παίκτης είναι και ο Κώστας Νεμπεγλέρας. Ο 39χρονος μέσος που αναμένεται να φύγει από τη Λάρισα για τις γνωστές εξελίξεις έχει προταθεί στους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι βρίσκονται σε αναζήτηση ενός χαφ που θα μπορεί να παίξει και ως δεξί μπακ όπως ο Λαρισαίος άσος.

Ο μοναδικός ενδοιασμός που υπάρχει αφορά την ηλικία του και αν μπορεί να αντεπεξέλθει στα συνεχόμενα παιχνίδια, με τους «κίτρινους» να έχουν μόνο μία θέση για Ελληνα ποδοσφαιριστή άνω των 23 ετών.

Από εκεί και πέρα, στη χθεσινή σύσκεψη κορυφής που έγινε στον Άρη, ο Πάουλο Κάμπος φέρεται να πρότεινε στους κ.κ. Γαλανό και Τοπαλίδη την απόκτηση 4-5 παικτών τον Γενάρη, με κύριο χαρακτηριστικό την εμπειρία.

Προτεραιότητα όμως αποτελεί η απόκτηση ενός επιθετικού που θα έχει έφεση στο σκοράρισμα και στη συνέχεια ενός κεντρικού αμυντικού, ενώ έγινε κουβέντα για την προσθήκη ενός αμυντικού μέσου και ενός μπακ.

Στο ραντεβού, επίσης, συζητήθηκαν και διάφορες οργανωτικές δυσλειτουργίες που παρατηρήθηκαν (πετρέλαιο, πούλμαν) ενώ αποφασίστηκε ότι τέτοιες συναντήσεις θα καθιερωθούν και θα γίνονται ανά δύο εβδομάδες. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Γαλανόλευκη» κατρακύλα!!

Μόλις πέντε μήνες μετά το τέλος του Μουντιάλ όπου βρέθηκε στις 16 καλύτερες ομάδες και στην 13η θέση της FIFA, η Εθνική ομάδα για πρώτη φορά μετά το 2003 θα είναι εκτός του top-20!

«Γαλανόλευκη» κατρακύλα!
Άσχημα αναμένεται να είναι σε λίγες ημέρες τα νέα όσον αφορά την κατάταξη της Εθνικής Ελλάδας στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA για τον μήνα Νοέμβριο.

Μετά τη νίκη επί της Ακτής Ελεφαντοστού, η «γαλανόλευκη» μετράει μία ισοπαλία και πέντε ήττες σε έξι παιχνίδια, κάτι που θα έχει αντίκτυπο στη βαθμολογική της θέση στο λεγόμενο FIFA Ranking.

Τον Οκτώβριο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είχε βρεθεί στη 18η θέση της σχετικής κατάταξης, όμως μετά τα τελευταία αποτελέσματα και τις ήττες από τα Νησιά Φερόε και τη Σερβία θα είναι ανάμεσα στην 22η και 24η θέση.

Μάλιστα, εκείνο που προκαλεί μεγαλύτερη εντύπωση είναι πως μετά το 2003 η Εθνική θα είναι κάτω από την 20η θέση, ενώ μετά το τέλος του Μουντιάλ στη Βραζιλία που είχε βρεθεί ανάμεσα στις 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης ήταν στη 13η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Μάλιστα, από πάνω μας πέρασαν η Αγγλία, η Ρουμανία και η Τσεχία με τη Σλοβαξκία, ενώ είναι ανοιχτό ακόμα για την Ουκρανία, την Ακτή και το Καμερούν που έχουν σήμερα αγώνες.

Παράλληλα, σε ευρωπαϊκό επίπεδο η θέση μας θα είναι ανάμεσα στην 14η και 15η θέση, οριακά τρεις θέσεις πάνω από το 3ο γκρουπ δυναμικότητας εν όψει και της κλήρωσης των προκριματικών του Μουντιάλ 2018.

Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα χώρες που απειλούν να μας προσπεράσουν, όπως η Βοσνία, η Ισλανδία, η Αυστρία και η Δανία.

Η κατάταξη της Ελλάδας ανά περίοδο

inner

*Πηγή: sport-fm.gr*

Αγωνία για Μακ!

Την κατάσταση του Ρόμπερτ Μακ που αποχώρησε με πρόβλημα κατά τη διάρκεια του χθεσινού αγώνα της Σλοβακίας επιθυμούν να περιμένουν να διαπιστώσουν από κοντά στον ΠΑΟΚ. Πάνε Τρίπολη Κάτσε, «Σάλπι».

Αγωνία για Μακ
Την έντονη ανησυχία των ανθρώπων του ΠΑΟΚ προκάλεσε η χθεσινή ενημέρωση ότι ο Ρόμπερτ Μακ αντικαταστάθηκε μόλις στο 23ο λεπτό της αναμέτρησης της Σλοβακίας με την Φινλανδία.

Εκείνο που έμαθαν οι Θεσσαλονικείς είναι ότι ο διεθνής μεσοεπιθετικός αισθάνθηκε μία αδιαθεσία και ζήτησε να γίνει αλλαγή, αφού αισθανόταν βαριά τα πόδια του.

Στο «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο κανείς δε θέλει να σκέφτεται για ενδεχόμενη απουσία του 23χρονου παίκτη, ο οποίος θα επιστρέψει σήμερα στη Θεσσαλονίκη και θα υποβληθεί σε εξονυχιστικό έλεγχο για να διαπιστωθεί τι ακριβώς συμβαίνει με τις ενοχλήσεις που ένιωσε και να υπάρχουν πιθανότητες να προλάβει να είναι έτοιμος για τον αγώνα με τον Αστέρα στην Τρίπολη.

Εν τω μεταξύ, ο Έργκους Κάτσε και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης γυμνάστηκαν χθες κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα και τέθηκαν στη διάθεση του Άγγελου Αναστασιάδη για την προσεχή αναμέτρηση με τους Αρκάδες, εφόσον τελικά αρθεί η απόφαση για την αναβολή του πρωταθλήματος.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Καθάρισε» και τους Νικς ο Γιάννης!

Με νέα καλή εμφάνιση του Γιάννη Αντετοκούνμπο, οι Μπακς επικράτησαν 117-113 των Νικς. Δεύτερη νίκη για Λέικερς με κορυφαίο τον Κόμπι και μοιραίο των Χοκς τον… Άντιτς.

«Καθάρισε» και τους Νικς ο Γιάννης
Από τις 20 Μαρτίου του 2013 είχαν οι Μπακς να δουν την ομάδα τους να μετρά περισσότερες νίκες από ό,τι ήττες στο πρωτάθλημα. Πλέον τα κατάφεραν ξανά, καθώς επικρατώντας 117-113 των Νικς στο Μιλγουόκι έχουν πλέον ρεκόρ 6-5. Η ομάδα του Τζέισον Κιντ βρέθηκε να προηγείται με +26, αλλά στο τέλος παραλίγο να αυτοκτονήσει. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε και πάλι καλά παρουσία. Βρισκόταν στην αρχική πεντάδα και σε 17:53 είχε 13 πόντους (7/7 βολές, 3/6 δίποντα), 6 ριμπάουντ και 1 λάθος.

Τη μόλις δεύτερη νίκη τους στα έντεκα ματς που έχουν δώσει φέτος πήραν οι Λέικερς, 114-109 επί των Χοκς στην Ατλάντα. Ο Κόμπι Μπράιαντ είχε 28 πόντους, ενώ ο Πέρο Άντιτς (4π. με 0/4 τρίποντα) λίγο πριν το τέλος αστόχησε σε ελεύθερο τρίποντο που θα μπορούσε να στείλει το ματς στην παράταση.

Η Θάντερ έχασε και στη Γιούτα, 98-81, μετρώντας πλέον επτά ήττες στα τελευταία εννιά παιχνίδια της και δείχνοντας ανήμπορη όσο αγωνίζεται χωρίς τους τραυματίες Ντουράντ και Γουέστμπρουκ. Ο Άλεκ Μπερκς με 20 πόντους και 14 ριμπάουντ ξεχώρισε από τους Τζαζ.

Ο Άντονι Ντέιβις βρίσκεται σε καταπληκτική φόρμα και με 28 πόντους και 9 ριμπάουντ οδήγησε τους Πέλικανς στη νίκη με 106-100 επί των Κινγκς στο Σακραμέντο.

Αναλυτικά:

Μιλγουόκι Μπακς-Νιου Γιορκ Νικς 117-113 Ιλιασόβα 20, Πατσούλια 14 (13 ριμπ.), Νάιτ 14, Αντετοκούνμπο 13, Μίντλετον 13, Πάρκερ 12, Μέιο 11, Μπέιλες 9-Άντονι 26, Χάρνταγουεϊ 24, Σάμπερτ 21, Στούντεμαϊρ 14, Πριγκιόνι 11, Σμιθ 9.

Ατλάντα Χοκς-Λος Άντζελες Λέικερς 109-114 Μίλσαπ 29, Τιγκ 23, Χόρφορντ 15, Σεφολόσα 10, Κόρβερ 8, Σκοτ 8-Μπράιαντ 28, Μπούζερ 20 (10 ριμπ.), Χιλ 18 (10 ριμπ.), Γιανγκ 17, Λιν 15 (10 ασίστ), Ντέιβις 6.

Γιούτα Τζαζ-Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 98-81 Μπερκς 20 (14 ριμπ.), Μπερκ 17, Καντέρ 16 (15 ριμπ.), Χέιγουορντ 13, Φέιβορς 10, Έξουμ 9-Λαμπ 19, Άνταμς 11, Τζάκσον 10, Μόροου 8, Πέρκινς 8, Κόλισον 8.

Σακραμέντο Κινγκς-Νιου Ορλίνς Πέλικανς 100-106 Κάζινς 24 (17 ριμπ.), Γκέι 15, Τόμπσον 15, Κόλισον 13 (11 ασίστ), Κάσπι 13, Λάντρι 8-Ντέιβις 28, Άντερσον 22, Έβανς 18, Γκόρντον 17, Χόλιντεϊ 9.

Δείτε τις βαθμολογίες στο ΝΒΑ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Αυτούς ψάχνει ο «Μίλο»

Το προφίλ των ποδοσφαιριστών που βρίσκονται στην ατζέντα της ΑΕΚ και παρακολουθεί από κοντά το τελευταίο διάστημα ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς σκιαγραφεί σήμερα η SportDay.

Αυτούς ψάχνει ο «Μίλο»
Μετά την Ουγγαρία, ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς βρίσκεται στη Βραζιλία και τις επόμενες ημέρες θα μεταβεί στην Ουρουγουάη για να «τσεκάρει» υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους για λογαριασμό της ΑΕΚ.

Σίγουρα, όμως, ο τεχνικός διευθυντής της «Ένωσης» θα παρακολουθήσει από κοντά και άλλους παίκτες, προτού η διοίκηση προχωρήσει στην ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ στη μεταγραφική περίοδο του Γενάρη.

Όλα δείχνουν ότι ο «Δικέφαλος» θα κάνει τουλάχιστον τέσσερις μεταγραφές: έναν βαρύ σέντερ φορ, έναν αμυντικό μέσο, έναν αριστερό μπακ και έναν εξτρέμ, με την αντίστοιχη σειρά.

Για αυτό τον λόγο η SportDay σκιαγραφεί το προφίλ των υποψήφιων στόχων, τους οποίους θα περάσει από… κόσκινο ο Μιλοβάνοβιτς.

Όπως προαναφέραμε, πρώτος στόχος είναι η απόκτηση ενός σέντερ φορ, ψηλό κορμί με έμφαση στο σκοράρισμα, που θα μπορεί να κρατήσει δύο αντιπάλους πάνω του και να ανοίξει χώρους στους παίκτες που θα έρχονται από πίσω.

Επόμενος στη λίστα είναι ένας αμυντικός μέσος, ο οποίος δεν θα έχει καμία σχέση με τους Κορδέρο και Ανάκογλου, ο οποίος θα μπορεί να κερδίσει την πρώτη μπαλιά και στη συνέχεια θα την μοιράσει, αποτελώντας τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στην άμυνα και την επίθεση.

Στη συνέχεια, η ΑΕΚ θα ψαχθεί για έναν αριστερό μπακ, καθώς ο Σοϊλέδης έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά και θα αργήσει να επιστρέψει στις υποχρεώσεις της ομάδας. Εκείνο που ψάχνουν είναι έναν… Μπακάκη για τα αριστερά.

Τέλος, ο Μιλοβάνοβιτς θα ψάξει να βρει έναν Μπαρμπόσα για το άλλο άκρο της επίθεσης, δηλαδή έναν παίκτη με τα χαρακτηριστικά του Πορτογάλου, αφού ο Πλατέλλας και ο Ντούνης δεν είναι στο ίδιο επίπεδο.

Διαβάστε περισσότερα στο σημερινό (19/11) φύλλο της SportDay… *Πηγή: sport-fm.gr*

«Έκλεισε» το ραντεβού για Μπεργκ!

Στην τελική ευθεία βρίσκεται το θέμα της επέκτασης του συμβολαίου του Μάρκους Μπεργκ, καθώς μέσα στο Σαββατοκύριακο θα έρθουν στην Ελλάδα οι εκπρόσωποι του Σουηδού φορ.

«Έκλεισε» το ραντεβού για Μπεργκ
Πρώτος στόχος του Λεωνίδα Βόκολου από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του στον Παναθηναϊκό είναι η πρόωρη ανανέωση του συμβολαίου του Μάρκους Μπεργκ.

Τις προηγούμενες ημέρες ο νέος τεχνικός διευθυντής του «τριφυλλιού» είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τους εκπροσώπους του Σουηδού επιθετικού και έγινε συζήτηση πάνω στην επέκταση της συνεργασίας τους μέχρι το καλοκαίρι του 2018.

Μάλιστα, οι μάνατζερ του διεθνούς άσου ορίστηκε να έρθουν στην Αθήνα μέσα στο Σαββατοκύριακο για τις τελευταίες διαπραγματεύσεις, με τον παίκτη να επεκτείνει το συμβόλαιό του κατά έναν χρόνο (το τρέχον λήγει το 2017), με παράλληλη αναπροσαρμογή στις αποδοχές του (αύξηση περίπου 30%).

Η τελική συνάντηση αναμένεται να γίνει τη Δευτέρα, καθώς την Κυριακή υπάρχει το παιχνίδι με τον Εργοτέλη και τότε αναμένεται να γίνει η τελική διαπραγμάτευση (παρουσία πιθανότατα του Γιάννη Αλαφούζου).

Όλα δείχνουν πως η υπόθεση θα έχει θετική κατάληψη και ο Μπεργκ θα συνεχίσει να φοράει την πράσινη φανέλα για άλλα τρία χρόνια.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τα δεδομένα για Κάμπελ!!

Ο Ολυμπιακός είναι δεδομένο ότι έχει ασχοληθεί με την περίπτωση του Τζόελ Κάμπελ, όμως μέσα από τις επαφές που είχαν οι Πειραιώτες για τον Κοσταρικανό εξτρέμ προέκυψε άλλη μία λύση για τα χαφ.

Τα δεδομένα για Κάμπελ
Μόνο τυχαία δεν είναι τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Ολυμπιακό να έχει ασχοληθεί «ζεστά» με την περίπτωση του Τζόελ Κάμπελ.

Σύμφωνα με όσα γράφει ο «Γαύρος», οι Πειραιώτες καλούνται να ξεπεράσουν τον ανταγωνισμό της Μπενφίκα, της Γαλατασαράι, της Ίντερ, της Έβερτον και της Μίλαν.

Μάλιστα, το δημοσίευμα υποστηρίζει πως τα μηνύματα που έχουν εισπράξει οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν τα πλέον ενθαρρυντικά, καθώς η Άρσεναλ αξιώνει 8 εκατ. ευρώ και ποσοστό μεταπώλησης για την παραχώρηση του Κοσταρικανού εξτρέμ.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα ήθελαν να πάρουν με τη μορφή δανεισμού τον διεθνή άσο με οψιόν αγοράς. Παράλληλα, υπάρχουν πληροφορίες που θέλουν τον Κάμπελ να επιθυμεί να συνεχίσει την καριέρα του στο ιταλικό πρωτάθλημα, καθώς εκτιμά ότι στη Serie A μπορεί να πρωταγωνιστήσει.

Ωστόσο, το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει πως ο Ολυμπιακός μέσα από τις επαφές που είχε για τον Κοσταρικανό προέκυψε μία άλλη λύση για τα άκρα από κορυφαίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (Ιταλία, Γαλλία και Ιβηρική Χερσόνησο).

Κάποιοι πιστεύουν πως πρόκειται για τον Πέδρο Λεόν, ο οποίος είναι σε κόντρα με τη Χετάφε και αποτελεί τον διακαή πόθος του Μίτσελ. Πάντως, οι «ερυθρόλευκοι» περιμένουν το επόμενο διάστημα περισσότερα από τους Αφελάι, Ντοσεβί και Ντουρμάζ, οι οποίοι καλούνται να δώσουν πολλά στους αγώνες που ακολουθούν μέχρι τις διακοπές των Χριστουγέννων. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ποιον θα ωφελήσει το αντίο του Σακίρι στην Μπάγερν;

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα έδειξε την πόρτα της εξόδου στον Σερντάν Σακίρι και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος αναρωτιέται ποιος θα κερδίσει περισσότερο από ένα ενδεχόμενο διαζύγιο της Μπάγερν με τον Ελβετό άσο.
Από το Μουντιάλ της Βραζιλίας μέχρι την έναρξη της φετινής σεζόν, όλο το σύμπαν είχε... συνωμοτήσει υπέρ του Σερντάν Σακίρι. Οι συγκυρίες και οι προοπτικές ήταν με το μέρος του Ελβετού μεσοεπιθετικού, ο οποίος έβλεπε πως είχε έρθει η ώρα για την ευκαιρία που αναζητούσε στην Μπάγερν. Την ευκαιρία που κυνηγούσε για δύο χρόνια, ώστε να «ξεχρεώσει» τα 12 εκατομμύρια ευρώ που έδωσαν οι Βαυαροί στη Βασιλεία, προκειμένου να τον κάνουν το 2012 κάτοικο Μονάχου.
Τι ήταν όμως αυτό που έκανε τον Σακίρι να ελπίζει πως η σεζόν 2014-15 θα ήταν η... δική του σεζόν; Μα φυσικά οι εκπληκτικές του εμφανίσεις με τη φανέλα της εθνικής Ελβετίας στα γήπεδα της Βραζιλίας. Όχι μόνο για το χατ-τρικ κόντρα στην Ονδούρα στη φάση των ομίλων, αλλά για την ηγετική του παρουσία και στα τέσσερα παιχνίδια των Ελβετών στη διοργάνωση. Σαφέστατα, το ρόστερ της εθνικής του ομάδας είναι χαμηλότερου επιπέδου σε σχέση με αυτό της Μπάγερν Μονάχου, όμως και σ’ αυτό οι συγκυρίες ήταν με το μέρος του 23χρονου άσου.
Αγωνιζόμενος σε όλες τις θέσεις πίσω από τον κεντρικό επιθετικό και κυρίως στα πλάγια, ο Σακίρι είχε όλα τα προηγούμενα χρόνια να ανταγωνιστεί κυρίως τους Ρόμπεν και Ριμπερί. Σχεδόν ακατόρθωτο για τον οποιονδήποτε να τους εκτοπίσει από την αρχική ενδεκάδα. Φέτος, όμως, ήταν και οι δύο στα «πιτς» στο ξεκίνημα της σεζόν, λόγω τραυματισμού. Παρόλα αυτά ο Γκουαρντιόλα ουδέποτε εμπιστεύθηκε τον Σακίρι ως κύριο αντικαταστάτη τους.
Τα νούμερα και οι συμμετοχές του αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Μόλις ένα 90λεπτο (κόντρα στη Σάλκε) έχει στο ενεργητικό του ο Σακίρι στη φετινή Μπουντεσλίγκα, ενώ σε δύο ακόμη παιχνίδια (με Αμβούργο και Ανόβερο) έχει ξεκινήσει βασικός και στη συνέχεια αντικαταστάθηκε. Στα υπόλοιπα είτε δεν αγωνίζεται καθόλου, είτε συμμετέχει ελάχιστα προερχόμενος από τον πάγκο. Παρόμοια η κατάσταση και στο Τσάμπιονς Λιγκ, με τον Ελβετό να μην αγωνίζεται πάνω από 20 λεπτά σε κανένα ματς των ομίλων.
«Δε διαθέτει το απαιτούμενο μυαλό για να μπορέσει να αγωνιστεί με τον τρόπο που θέλω εγώ», δήλωσε ο Πεπ Γκουαρντιόλα, ανοίγοντας την πόρτα της εξόδου στον Σακίρι. Ουσιαστικά, ο Ισπανός τεχνικός απλά επιβεβαίωσε αυτό που έκανε πράξη στον αγωνιστικό χώρο, με τον ελάχιστο χρόνο συμμετοχής του 23χρονου. Το ποσό που ζητούν οι Βαυαροί προκειμένου να τον παραχωρήσουν τον Ιανουάριο ξεκινά από τα 20 εκατομμύρια ευρώ και ήδη η... μισή Αγγλία καραδοκεί για να κάνει δικό της τον «Μέσι των Άλπεων».
ADVERTISEMENT
Ποιος όμως θα βγει κερδισμένος από μια ενδεχόμενη παραχώρηση του Σακίρι; Άπαντες. Και η Μπάγερν και η ομάδα που θα τον αποκτήσει και φυσικά ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής. Οι Βαυαροί θα βάλουν στα ταμεία τους ένα αξιοσέβαστο ποσό, το οποίο θα είναι μεγαλύτερο από αυτό που είχαν διαθέσει το 2012 για να τον αποκτήσουν, ενώ θα απαλλαγούν και από τα χρήματα του συμβολαίου του (αν και αυτό είναι κάτι μηδαμινό για τα δεδομένα της Μπάγερν). Η ομάδα που θα τον αποκτήσει θα προσθέσει στο ρόστερ της έναν ποδοσφαιριστή με δεδομένη ποιότητα και «δίψα» για να παίξει ξανά μπάλα, που με το χρόνο ενδεχομένως να «επιστρέψει» το ποσό που θα έχει δαπανήσει για εκείνον.
Και τέλος, ο Ελβετός θα κάνει μια νέα αρχή στην καριέρα του, η οποία στα δύο χρόνια παρουσίας του στο Μόναχο έχει μείνει στάσιμη. Ίσως γι’ αυτό και κάθε φορά που φορά τη φανέλα με το εθνόσημο, ο Σακίρι... ξεμπουκώνει, κάνοντας εκπληκτικά πράγματα (όπως το γκολ με τακουνάκι κόντρα στη Λιθουανία). Ο 23χρονος θέλει να γίνει εκ νέου πρωταγωνιστής και ενδεχόμενο διαζύγιο με την Μπάγερν θα ωφελήσει όλες τις πλευρές. Έστω κι αν φύγει από την «πόλη», όπου είναι τελευταίος και γίνει πρώτος στο χωριό.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Βούρβαχης: «Τίμος παράγοντας ο Σαρρής»

Δεν έμειναν αναπάντητες οι δηλώσεις Γκαγκάτση, αφού ο Γιώργος Βούρβαχης εξαπέλυσε βολές κατά του πρώην προέδρου της ΕΠΟ, λέγοντας ότι «έτρωγαν τα λεφτά και δεν μιλούσε κανείς» και χαρακτήρισε τον Γιώργο Σαρρή «τίμιο παράγοντα».
«Κάποιοι κύριοι υποχρέωσαν την ΕΠΟ και πλήρωσε 17 εκατομμύρια ευρώ για την κάρτα υγείας, χωρίς να γίνει ούτε μία εξέταση ποδοσφαιριστή. Εμείς τους πήγαμε στον εισαγγελέα και μας κατηγορούν. Γιατί υπέγραψε αυτός ο κύριος, αυτή τη σύμβαση; Για τον κ. Γκαγκάτση μιλάω, ποιος υπέγραψε αυτή τη σύμβαση» ήταν τα πρώτα λόγια του προέδρου της ΕΠΣ Χανίων στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη», απαντώντας στις δηλώσεις που έκανε ο προηγούμενος πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.
Καταλήγοντας, ο στενός συνεργάτης του Γιώργου Σαρρή πρόσθεσε: «Κανείς δεν μιλάει γι΄ αυτούς, όλοι κατηγορούν εμάς, τη σημερινή διοίκηση της ΕΠΟ. Όταν έτρωγαν τα λεφτά με τα τσουβάλια, κανείς δεν μιλούσε. Όλοι οι ανεπάγγελτοι, μαζεύονταν σε ένα γραφείο για να σχεδιάσουν την επόμενη... λούμπα. Και σήμερα κατηγορούν εμάς. Ο Σαρρής είναι ένας τίμιος παράγοντας».

Κοντά σε Κλιχ ο ΠΑΟΚ!!

Κοντά στην απόκτηση του Ματέους Κλιχ βρίσκεται ο ΠΑΟΚ, με με τον τεχνικό διευθυντή της Βόλφσμπουργκ να ανάβει το «πράσινο φως» για την παραχώρηση του Πολωνού.
Ο Κλάους Άλοφς έδωσε την έγκρισή του και ο διεθνής χαφ φαίνεται πως θα γίνει κάτοικος Θεσσαλονίκης τον ερχόμενο Ιανουάριο, όπως αναφέρουν και τα γερμανικά Μέσα Eνημέρωσης. Ο Πολωνός φέρεται μάλιστα να έχει ήδη μιλήσει με τους ανθρώπους της ομάδας και οι Βρύζας, Αναστασιάδης γνωρίζουν πολύ καλά την περίπτωσή του.
Ο Ματέους Κλιχ είναι 24 ετών, εννέα φορές διεθνής με την ομάδα της Πολωνίας. Ξεκίνησε την καριέρα του από την Κρακοβία και το 2011 μετακόμισε στη Βόλφσμπουργκ. Από εκεί, πήγε ως δανεικός στην Τσβόλε, που τον αγόρασε στη συνέχεια και το περασμένο καλοκαίρι η γερμανική ομάδα ενεργοποίησε την οψιόν που κρατούσε αγοράζοντάς τον πίσω.







*Πηγή: gazzetta.gr*

H... νέα Ατλέτικο!!

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε δημιούργησε μια νέα ομάδα, ικανή να ξεπεράσει τις ηχηρές αποχωρήσεις και να πρωταγωνιστήσει σε Ισπανία και Ευρώπη!
Ο Ντιέγο Σιμεόνε δημιούργησε μια Ατλέτικο βασισμένη στο... παλιό του αγωνιστικό πρότυπο, βάζοντας όμως νέα δεδομένα και προσθέτοντας δύναμη σε συγκεκριμένους τομείς. "Η ουσία δεν πρέπει να αλλάξει. Μπορεί να αλλάξεις τα πάντα στην ζωή όχι όμως την δική μας ουσία. Ουσία την οποία κρατάμε", είναι το moto του Σιμεόνε για την Ατλέτικο όπως αναφέρουν οι Ισοπανοί, και ο Σιμεόνε το πέτυχε αυτό φέτος. Δημιούργησε τη νέα δική του Ατλέτικο κρατώντας όμως άθικτα βασικά αγωνιστικά της στοιχεία. Στοιχεία που έχουν να κάνουν με την ταυτότητά της και το γενικότερο προφίλ της. Εάν δει κανείς τα στατιστικά φέτος και τα συγκρίνει με τα περσινά θα διαπιστώσει σημαντικές αλλαγές στον τρόπο ανάπτυξης και παιχνιδιού γενικότερα.
Η ζωή χωρίς τον Ντιέγκο Κόστα
Στην αρχική ενδεκάδα της περασμένης σεζόν ήταν έως 9 παίκτες που είχαν πάνω από το 80% του χρόνου παιχνιδιού. Πλέον ο "Τσόλο" το άλλαξε αυτό. Έχει έξι παίκτες με τέτοιο ποσοστό από την ενδεκάδα. Ο Μάριο Μάντζουκιτς είναι αυτήν την στιγμή ο τοπ σκόρερ της ομάδας με πέντε γκολ. Ένας αριθμός που απέχει όμως αρκετά από τα 12 τέρματα του Ντιέγο Κόστα στα περσινά 11 ματς πρωταθλήματος.
Κόκε, ο νέος ηγέτης
Μπορεί να μην είναι ένας εκ των αρχηγών της ομάδας όμως έχει τις ηγετικές ικανότητες έχοντας διαδεχθεί άριστα τον Κόστα. Είναι πρώτος σε πάσες και ασίστ και ενώ έχει τρέξει πολλά χιλιόμετρα στους αγώνες που έχει παίξει.

Σωτηρία μέσω του σετ παιχνιδιού
Έχοντας την έλλειψη των γκολ από τον Κόστα η Ατλέτικο βρήκε την σωτηρία της μέσα από το σετ παιχνίδι. 15 από τους 20 πόντους έχουν έρθει μέσα από την στρατηγική και το πως κατεβάζει την ομάδα ο "Τσόλο". Η Ατλέτικο φέτος έχει καταφέρει να σκοράρει από στημένα έχοντας κυρίως καλά χτυπήματα κόρνερ από την δεξιά πλευρά. Οι αριθμοί της είναι πιο καλοί από τους περσινούς. Πιο μεγάλη αποτελεσματικότητα στα χτυπήματα υπάρχει με την παρουσία του Κόκε από του οποίου πέντε εκτελέσεις έχουν αποφέρει γκολ.
Αρκετά γκολ με κεφαλιές
Ένα ακόμα χρήσιμο στατιστικό στοιχείο είναι τα 12 γκολ που έχουν μπει με κεφαλιές. Πρόκειται για ποσοστό 60% καθώς έχουν μπει 20 τέρματα. Η... κατανομή των τερμάτων επίσης άλλαξε. Τώρα το 60%, δηλαδή τα πιο πολλά μπαίνουν στο πρώτο μέρος όταν πέρυσι το 57% σημειωνόταν στο Β' ημίχρονο.
Αντί για ανάπτυξη από αριστερά ανάπτυξη από δεξιά
Την περασμένη χρονιά η Ατλέτικο είχε την ανάπτυξή της σε πρώτο χρόνο από την αριστερή πλευρά στέλνοντας την μπάλα στο κέντρο. Φέτος η ομάδα άλλαξε την βασική πλευρά της. Αναπτύσσεται αρχικά από δεξιά για να πάει στον άξονα μετά. Η αποχώρηση του Φελίπε Λουίς και η παρουσία του Σικέιρα και Ανσάλντι ανάγκασε τους Αρντά και Κόκε να είναι πιο πολύ δεξιά για να συνεργάζονται πιο καλά με τον Χουανφράν.
Λιγότερα λάθη, περισσότερες κάρτες
Στο κομμάτι του πειθαρχικού ελέγχου παρατηρούνται επίσης διαφοροποιήσεις. Ενώ η Ατλέτικο κάνει πιο λίγα λάθη και λιγότερα φάουλ δέχεται πιο πολλές κάρτες.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Ο Ντάλας, το πισωγύρισμα, οι ορισμοί και οι παρατηρητές...!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τον Χιου Ντάλας και τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στον χώρο της ελληνικής διαιτησίας!
Ο Ντάλας μάθαμε σήμερα, ότι ζήτησε να μην κάνει τους ορισμούς των διαιτητών και η ΕΠΟ το έκανε δεκτό το αίτημα. Επίσης μάθαμε, ότι δεν θέλει να κάνει τους ορισμούς επειδή δεν ξέρει καλά τους διαιτητές. Και μέχρι τώρα πως τους έκανε τους ορισμούς, αφού δεν τους ήξερε καλά; Μήπως δεν τους έκανε ακριβώς αυτός, αλλά κάποιοι άλλοι τον είχαν ...πείσει να τους κάνει. σύμφωνα με τις επιθυμίες τους ; Και διαπιστώνοντας το χάλι κατάλαβε , ότι πρέπει να προστατέψει το όνομά του;
Επίσης ο Ντάλας είπε, ότι ποτέ δεν απειλήθηκε διαψεύδοντας στα ίσα και κατάμουτρα τον Σαρρή , που υποστήριξε ακριβώς τα αντίθετα. Αρα ο Ντάλας επί της ουσίας μας τελείωσε. Και τώρα τι γίνεται; Θα συνεχίσει η ΚΕΔ να κάνει τα δικά της χωρίς να δίνει σε κανένα λογαριασμό; Να ορίζει διαιτητές σύμφωνα με τις επιθυμίες κάποιων; Δεν λέω, ότι με τον Ντάλας σκίζαμε.
Απλά υπήρχε ένας ξένος κριτής, που έλεγε στους διαιτητές αυτό που έβλεπε , όπως στον Σπάθα και στον επόπτη Κοντίζα . Τώρα ποιος ; Κανένας. H εξέλιξη με τον Ντάλας πάει το ποδόσφαιρο χρόνια πίσω. Και κάποια ημέρα, όταν ο Σκωτσέζος φύγει τελείως από την χώρα θα μιλήσει φαντάζομαι και πιστεύω , ότι θα γίνουμε πιο σοφοί για το τι έζησε στο τραγικό ελληνικό ποδόσφαιρο και το ακόμα πιο τραγικό ελληνικό πρωτάθλημα.
Οπου οι παρατηρητές βαθμολογούν , όχι με βάση αυτά, που βλέπουν, αλλά με βάση αυτά που ακούνε. Μία ματιά στην βαθμολογία που πήρε ο Σπάθας για την οργιώδη διαιτησία του στην Τρίπολη και θα καταλάβει κανείς τι γίνεται. Θα πει κανείς τι μας λες τώρα; Τα αυτονόητα λέω, διότι κάποιοι θα μας τρελλάνουν με αυτά που λένε. Λες και ζούμε σε άλλη χώρα...
*Πηγή: gazzetta.gr*

Οι ιδιοκτήτες στο ίδιο τραπέζι!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για την ευκαιρία να γίνουν βήματα και να υπάρξουν λύσεις στο ποδόσφαιρό μας.
Με κάθε ειλικρίνεια, το ίδιο θα έγραφα αν η σχετική πρωτοβουλία προέρχονταν από τον Γ. Αλαφούζο η, τον Ι. Σαββίδη.
Ο Β Μαρινάκης πρότεινε στην προηγούμενη συνεδρίαση του ΔΣ της Λίγκας, να γίνει έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ, με την παρουσία και των ιδιοκτητών όλων των ΠΑΕ και δη των πιο μεγάλων συλλόγων, προκειμένου να συζητήσουν θέματα που καίνε το ελληνικό ποδόσφαιρο, μετά και τη δολοφονική επίθεση στο μέλος της ΚΕΔ, Χρ. Ζωγράφο.
Διότι, κακά τα ψέματα, η δικαιοσύνη πρέπει να κάνει τη δουλειά της, σε όλες τις υποθέσεις που την απασχολούν, αλλά το ποδόσφαιρο τις κύριες λύσεις στα προβλήματά του πρέπει να τις βρει εκ των έσω. Οι ίδιες οι ομάδες οφείλουν να τα λύσουν. Να κάτσουν σε ένα τραπέζι, να διατυπώσουν τις ενστάσεις τους, αλλά και να καταθέσουν τις προτάσεις τους.
Μόνο έτσι μπορεί να γίνουν κάποια βήματα προς τα εμπρός. Και με διαφωνίες και με συγκρούσεις, αλλά και με λύσεις. Αλλιώς δεν γίνεται. Αν  δεν επιχειρήσουν να συνεννοηθούν οι μεγάλες δυνάμεις του ελληνικού ποδοσφαίρου, τουλάχιστον για τα πιο ζωτικής σημασίας ζητήματα, όπως την αντιμετώπιση του φαινομένου τέτοιων δολοφονικών επιθέσεων, άκρη δεν πρόκειται να βρεθεί.
Ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει ότι έχει καλή διάθεση. Θυμάμαι μία συζήτηση που είχε γίνει ενώπιον του ΔΣ της Λίγκας για τους δανεικούς. Γιατί γίνονταν πολύς λόγος στα περασμένα πρωταθλήματα για τους πολλούς δανεικούς που είχαν οι ερυθρόλευκοι. Ο Ολυμπιακός λοιπόν φέτος δεν έχει τους δανεικούς που είχε τα προηγούμενα χρόνια σε ομάδες της Α΄ Εθνικής. Επέλεξε να δανείσει παίκτες του και σε αρκετούς ξένους συλλόγους. Στη Σερβία, στην Ολλανδία, στη Γαλλία, στην Ισπανία.
Θέλω να πω ότι όταν κάθονται οι ομάδες, οι πρόεδροι, οι ιδιοκτήτες σε ένα τραπέζι, σιγά σιγά μπορεί να βρεθούν λύσεις. Όμως, μόνος του ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να δώσει λύσεις. Μπορεί να λύσει τα δικά του προβλήματα, όχι ολόκληρου του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ας κοπιάσουν κι οι άλλοι, με καλή θέληση όμως, για να δούμε ορισμένα βήματα προόδου.
Θέλουν; Ας το δείξουν.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Τι άλλο πρέπει να γίνει για να παραιτηθεί ο Σαρρής;

Ο Δήμος Μπουλούκος αναρωτιέται τι περιμένει ο Πρόεδρος της ΕΠΟ και δεν μας αδειάζει την γωνιά, μετά την αποκάλυψη του Χιου Ντάλας στο gazzetta.gr.
Mέχρι τώρα απέφευγα να γράψω οτιδήποτε για παραίτηση του Προέδρου της ΕΠΟ, καθώς το θεωρούσα αυτονόητο, μετά τα όσα κωμικοτραγικά έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Αλλωστε είναι πολλοί οι συνάδερφοι που καταφέρθηκαν εναντίον του Σαρρή, όπως έκανε χαρακτηριστικά εδώ στο gazzetta.gr ο Μιχάλης Τσόχος. Πλέον, όμως, μετά την αποκάλυψη του Χιου Ντάλας στο gazzetta.gr και στο σπουδαίο ρεπορτάζ του Γιάννη Γεωργόπουλου, ο Σαρρής δεν έχει απολύτως καμία δικαιολογία.
Να θυμίσω ότι πριν από τον αγώνα με τα Νησιά Φερόε και με αφορμή την επίθεση στον Ζωγράφο, είχε πει στη ΝΕΡΙΤ: «Και ο κύριος Χιου Ντάλλας έχει δεχθεί απειλές. Εχει δεχθεί και ο ίδιος προσωπικά, οπότε έχει καταλάβει πολύ καλά πού βρίσκεται. Είναι ιδιαίτερα προβληματισμένος αν θα πρέπει να συνεχίσει.»
Ωστόσο ο Σαρρής υπολόγιζε χωρίς τον Σκοτσέζο αρχιδιαιτητή που διέψευσε κάθε είδους απειλή για τη ζωή του! Είναι φανερό ότι ο Πρόεδρος της ΕΠΟ έχει χάσει κάθε έλεγχο της κατάστασης. Παρασυρμένος σε μια απίστευτη... δίνη από τα προσωπικά λάθη και τις επιλογές του, προχωρά σε σπασμωδικές κινήσεις που τον καθιστούν επικίνδυνο για το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Για να προσπαθήσει να επιβιώσει στον προεδρικό θώκο, χρησιμοποιεί κάθε μέσο, όπως τα λόγια του Ντάλας που δεν είπε ή το ενδεχόμενο παραίτησης του, για να καθησυχάσει την λαϊκή οργή, γνωρίζοντας εκ τους ασφαλούς, ότι η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ είναι άτομα της εμπιστοσύνης και της επιρροής του.
Αυτό που δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω με τον Σαρρή, είναι πως εξακολουθεί να στέκεται αγέρωχος παρά τους... τόνους κριτικής στο πρόσωπο του. Πως δεν του χαλάει η διάθεση από όσα ακούγονται και γράφονται και συνεχίζει να παραμένει αγκιστρωμένος στον προεδρικό θώκο της ελληνικής ποδοσφαιριστής ομοσπονδίας. Ολοι γνωρίζουμε ότι είναι «γλυκιά» η προεδρική καρέκλα και η εξουσία που απορρέει από αυτήν, αλλά υπάρχει κι ένα όριο ειδικά αν ως άνθρωπος διαθέτεις τη στοιχειώδη ευθιξία.
Αλλά φαίνεται ότι αυτή είναι λέξη άγνωστη για τον Πρόεδρο της ΕΠΟ...
*Πηγή: gazzetta.gr*

Στην Ελλάδα η Ιντερπόλ για την διαφθορά στο ποδόσφαιρο!!

Η καταπολέμηση της διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και η επίθεση στον Χριστόφορο Ζωγράφο, θα τεθούν επί τάπητος στην συνάντηση εργασίας που θα έχει την Τετάρτη ο επικεφαλής της Ιντερπόλ Τζον Άμποτ με θεσμικούς φορείς του αθλήματος στην χώρα μας.
Η επίθεση που δέχθηκε ο Χριστόφορος Ζωγράφος, φαίνεται να ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, με την Ιντερπόλ να αναλαμβάνει δράση. Συγκεκριμένα αύριο Τετάρτη θα βρίσκεται στην χώρα μας ο επικεφαλής της συνεργασίας Ιντερπόλ-ΦΙΦΑ για την καταπολέμηση των στημένων αγώνων, Τζον Άμποτ, προκειμένου να συναντηθεί με εκπροσώπους από το σώμα δίωξης οικονομικού εγκλήματος, τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, την ΕΠΟ, τη Super League, τον ΠΣΑΠ, τον ΟΠΑΠ, την Επιτροπή Αντιμετώπισης της βίας, την εισαγγελία πρωτοδικών και την αρχή καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
Η συζήτηση θα έχει να κάνει με την διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, διαφθορά που θα έχει να κάνει τόσο με τους στημένους αγώνες, όσο και με τις επιθέσεις που έχουν γίνει, με τελευταία αυτή στον Ζωγράφο, αλλά και τα όσα ακολούθησαν με τις δηλώσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη.
Αναλυτικά αναφέρει η έκθεση της Ιντερπόλ:
«Οι αγώνες στο ελληνικό ποδόσφαιρο ανεστάλησαν επ’ αόριστον, καθώς αξιωματούχος της διαιτησίας νοσηλεύεται σε νοσοκομείο μετά από βίαιη επίθεση που δέχτηκε. Η αστυνομία ανέφερε ότι ο 45χρονος Χριστόφορος Ζωγράφος, αναπληρωτής πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, ξυλοκοπήθηκε με ξύλινο ρόπαλο τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, από δύο άνδρες σε μοτοσικλέτα σε περιοχή της Δυτικής Αθήνας.
Ο Ζωγράφος, που είναι πρώην διεθνής διαιτητής, λειτουργεί υπό τον Χιου Ντάλας, ο οποίος διορίστηκε επικεφαλής της ΚΕΔ, μετά τις συνεχείς εκκλήσεις των ελληνικών ομάδων για να αναλάβει ξένος το διοικητικό ρόλο στη διαιτησία, μετά από τα πολλά σκάνδαλα περί στημένων αγώνων τα τελευταία χρόνια.
Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Πειραιώς, Βαγγέλης Μαρινάκης, είπε ότι διαθέτει ζωτικής σημασίας πληροφορίες για την επίθεση στον Ζωγράφο, τις οποίες θα δώσει στην αστυνομία και στην ηγεσία του ελληνικού ποδοσφαίρου, ενώ κάλεσε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη στο ελληνικό ποδόσφαιρο να βάλουν ένα τέλος στη βία».
*Πηγή: gazzetta.gr*

Κάλεσμα «Monsters» για ξεσηκωμό!!

Οι «Monsters» εξέδωσαν ανακοίνωση μέσω της οποίας καλούν κόσμο της Λάρισας και τους τοπικούς επιχειρηματέις να κινητοποιηθούν για την ιστορίκη ΑΕΛ.
Ανακοίνωση εξέδωσαν οι οργανωμένοι οπαδοί της Λάρισας, μέσω της οποίας γνωστοποιούν την άρνηση του αδερφού Πλεξίδα για συνάντηση μαζί τους, ενώ στη συνέχεια καλούν τον κόσμο και τους τοπικούς επιχειρηματίες να κινητοποιηθούν ώστε να περάσει η Λάρισα σε χέρια Λαρισαίων...
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Στα πλαίσια του χωρίς πισωγύρισμα αγώνα του Συνδέσμου για την οριστική απελευθέρωση της Ομάδος μας ενημερώνουμε το φίλαθλο κόσμο της ΑΕΛ πως μετά από επικοινωνία μας με τον Σωτήρη Πλεξίδα για άμεση συνάντηση μαζί μας και ενημέρωση σχετικά με τα αιτήματα μας, υπήρξε αρνητική απάντηση από πλευρά του. Η αιτιολογία που παρουσιάστηκε από αυτόν είναι πως η La farm αποχωρεί οριστικά από τα διοικητικά της ΑΕΛ και δεσμεύτηκε πως αυτό θα γίνει με το αντίτιμο των 360.000 ευρώ αρκεί να εγγυηθούμε εμείς την ομαλή αποχώρηση.
Εμείς υπενθυμίζουμε σε κάθε κατεύθυνση πως ο αγώνας μας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση χωρίς να δεχόμαστε χρονικούς περιορισμούς για λύση από τον Πλεξίδα.
Καλούμε τους τοπικούς επιχειρηματίες να κινητοποιηθούν για να καταφέρουμε επιτέλους να φέρουμε την Ομάδα μας σε χέρια Λαρισαίων που θα μπορούν να εκτιμήσουν και να σεβαστούν την ιστορία, τον χαρακτήρα και την ιδιαιτερότητα της ΑΕΛ».

Τσάνας: «Θέμα χρόνου να έρθει η ηρεμία»

Ο Κώστας Τσάνας βρήκε θετικά στην εμφάνιση της Εθνικής κόντρα στην Σερβία και εξέφρασε την αισιοδοξία του πως η πρωταθλήτρια του 2004 θα ξαναβρεί άμεσα τον δρόμο της.
Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο υπηρεσιακός ομοσπονδιακός τεχνικός, είπε στην κάμερα της Nova:
 «Το μόνο σίγουρο είναι πως ο χρόνος θα δουλέψει υπέρ μας. Είναι σημαντική η στήριξη του κόσμου. Έχουμε κάνει ένα κακό ξεκίνημα αλλά η ποιότητα των παικτών και η ιστορία τους δεν επιτρέπει πισωγύρισμα. Είναι πράγματα που βγαίνουν και δεν βγαίνουν στο ποδόσφαιρο. Πρέπει οι παίκτες να διαισθανθούν την κατάσταση. Είναι θέμα χρόνου να βρεθεί η ηρεμία. Ήδη οι παίκτες αντιλαμβάνονται τι έχει γίνει και τι πρέπει να κάνουν.Πλέον όπως είναι η βαθμολογία δεν έχεις να χάσεις τίποτα».
Όσον αφορά τον αποψινό αγώνα, υπογράμμισε: «Όταν ένα παιχνίδι όπως το σημερινό κρίνεται από ένα στημένο και από γκολ σε νεκρό χρόονο... Νομίζω υπήρχαν θετικά στοιχεία και ποδοσφαιριστές που έδειξαν ότι μπορούν να βοηθήσουν».

Πάρτε τις φανέλες από τους διεθνείς!!

Τι ήταν αυτό πάλι; Δεν λέγεται εθνική ομάδα αυτό το τσίρκο που έσκασε μύτη στα Χανιά, στο παιχνίδι με την Σερβία. Φιλικό, ξεφιλικό, παρακαλώ, δεν ξεχωρίζεις αγώνα όταν στο γήπεδο βγαίνει η εθνική ομάδα. Γράφει ο αποδυτηριάκιας Είναι ντροπή, είναι εθνική πρόκληση να κυκλοφορεί σα μικτή καφενείου, σα μικτή ψησταριάς.
Εκεί έφθασε το πράμα. Να μην έχουμε σήμερα εθνική ομάδα. Και, μάλιστα, η αποκρουστική εικόνα που έδωσαν οι Έλληνες διεθνείς, στην ήττα 0-2 από την Σερβία προέκυψε αμέσως μετά, και τόσο σύντομα, της μέγιστης συντριβής από καταβολής εθνικού ποδοσφαίρου. Την ήττα από τα Νησιά Φερόε.
Λέμε τι βλέπουμε. Λέμε τι συμβαίνει. Όταν, λοιπόν, η εθνική είναι ένα μάτσο χάλια επιβάλλεται να αποσυρθεί της αγωνιστικής δράσης για κάποιο διάστημα. Να βρεθεί μια αξιοπρεπής δικαιολογία, ότι η χώρα αντιμετωπίζει εθνικά προβλήματα με την Τουρκία, με τα πετρέλαια, με τα Σκόπια, και πιέζει και η τρόικα, γενικώς οι παίκτες μας, ευαίσθητοι κι αυτοί, είναι αρνητικά επηρεασμένοι.
Νομίζω ότι η UEFA θα έχει κατανόηση. Για πρώτη φορά η Ελλάδα βρίσκεται κάτω από πίεση οξείας οικονομικής κρίσης, κάτι τέτοιο. Τέλος πάντων, να μη βγαίνουν στο γήπεδο οι διεθνείς με το εθνόσημο και μας ξευτυλίζουν κι αυτοί. Φθάνουν οι πολιτικοί, όχι και οι καλοπληρωμένοι διεθνείς μας.

ΠΟΙΟΣ ΕΔΩΣΕ ΕΝΤΟΛΗ να χτυπηθεί ο Ζωγράφος, γράφει ο apodytiriakias.gr

Εύκολο να βρεθεί ποιος κτύπησε τον Ζωγράφο της επιτροπής διαιτησίας και αυτή η μια ακόμα μαφιόζικη επίθεση σε άοπλο πυροδότησε πάλι την κόντρα Μαρινάκη με Μελισσανίδη. Αυτή είναι η γνώμη του αποδυτηριάκια. Ότι είναι εύκολο να βρεθεί η άκρη.
Άγρια μεσάνυχτα πήγε στον Ευαγγελισμό ο Σαρρής να επισκεφθεί τον Ζωγράφο, και τον είδε σε άθλια κατάσταση, μέσα στην εντατική. Γιατρός ο πρόεδρος της ΕΠΟ άκουσε τον συνάδελφο του στο νοσοκομείο να του λέει:
«Θα ζήσει τελικά ο Ζωγράφος. Τυχερός στάθηκε. Αν τον κτυπούσαν ενάμισυ πόντο προς τα αριστερά θα τον είχαμε χάσει».
Με λοστό με «αγκάθια» βαρέσανε τον Χριστόφορο Ζωγράφο. Αυτό από μόνο του το στοιχείο είναι αρκετό να οδηγήσει στη συμμορία που ανέλαβε το συμβόλαιο. Όχι απαραίτητα να εντοπιστεί ποιος είναι ο ηθικός αυτουργός, αλλά ποια «ομάδα» του υποκόσμου διέπραξε την επίθεση στο μέλος της επιτροπής διαιτησίας.
Δεν κτυπάνε με τον ίδιο τρόπο όλοι οι εγκληματίες-εκτελεστές. Ο καθένας με το είδος του. Η κάθε ομάδα είναι ειδικευμένη στα «επαγγελματικά» της «καθήκοντα».
Δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα. Λοστός με αγκάθια «φωτογραφίζει» τους πιθανούς δράστες κι αν είναι Έλληνες, Σέρβοι, Αλβανοί. Η αστυνομία ξέρει πολλά, άλλο ότι είναι δύσκολη η σύλληψη των ενόχων που βγάζουν μεροκάματο από τέτοιες βρωμοδουλειές. Η κάθε ομάδα, άλλωστε, όσο κι αν κρατάει μια αυτοδυναμία, είναι «υπόλογη» σε πιο ισχυρό γκάγκστερ.
Ακόμα, όμως, κι αν συλληφθεί η ομάδα που χτύπησε τον Ζωγράφο, είναι μάλλον απίθανο να γίνει «ταυτοποίηση» δραστών και εντολέα, διότι μεταξύ τους δεν υπάρχει επαφή. Η εντολή δίνεται σε τρίτο και αυτός πιθανόν να μην είναι τελικά ο «συνδετικός κρίκος» των δυο πλευρών.

*Πηγή: sportdog.gr*

Χάνει Ολυμπιακό ο Μιράντα!

Χωρίς τον Μιράντα θα αναγκαστεί να παραταχθεί η Ατλέτικο Μαδρίτης κόντρα στον Ολυμπιακό την επόμενη Τετάρτη, στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ.

Χάνει Ολυμπιακό ο Μιράντα
Ο Βραζιλιάνος διεθνής σέντερ μπακ των «ροχιμπλάνκος» αποχώρησε με τράβηγμα από τη φιλική αναμέτρηση κόντρα στην Αυστρία το βράδυ της Τρίτης. Αμέσως, υποβλήθηκε σε εξετάσεις και αυτές έδειξαν πως θα χρειαστεί να απουσιάσει δυο εβδομάδες από τους αγωνιστικούς χώρους.

Πάντως, ο Μιράντα αναμένεται να υποβληθεί σε νέες εξετάσεις, ώστε να φανεί το πραγματικό μέγεθος της ζημιάς που υπέστη. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ξαναπροκάλεσαν οι Αλβανοί φίλαθλοι!


Ξαναέκαναν αισθητή την παρουσία τους στη φιλική αναμέτρηση με την Ιταλία στη Γένοβα οι Αλβανοί φίλαθλοι, μπαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο του «Λουίτζι Φεράρις».

Ξαναπροκάλεσαν οι Αλβανοί φίλαθλοι
Οι Αλβανοί εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο και ανάρτησαν πανό με εθνικιστικά συνθήματα, αγκάλιασαν τους παίκτες του αντιπροσωπευτικού τους συγκροτήματος, ενώ κάποιος από αυτούς άπλωσε την σημαία της γειτονικής χώρας στο χορτάρι, με τους παίκτες της εθνικής τους ομάδας να τον αγκαλιάζουν.

Τα διάφορα πανό που απλώθηκαν ανέγραφαν πως: «Ο αλβανικός λαός είναι γείτονας με το λαό της Λιγκούριας», «Πλατινί, ιδιοκτησία της Gazprom», «Ήρθαμε με καράβι και τώρα έχουμε στόλο», ενώ ένας οπαδός που είχε κρυμμένο το πρόσωπό του, φορούσε μπλουζάκι που ανέγραφε το περιβόητο «Αυτόχθονες» με το χάρτη της Μεγάλης Αλβανίας.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πληρώνεται για Μόντριτς η Ρεάλ!!

Κάτι παραπάνω από 1,5 εκατ. ευρώ θα βάλει στα ταμεία της η Ρεάλ Μαδρίτης ως αποζημίωση για το σοβαρό τραυματισμό του Λούκα Μόντριτς.

Πληρώνεται για Μόντριτς η Ρεάλ
Καλύτερα να μην έπαιρνε «φράγκο» και να μην έχανε τον παίκτη για 3-4 μήνες, αλλά τι να κάνει...

Η Ρεάλ Μαδρίτης θα λάβει απ’ τη FIFA ένα ποσό της τάξεως του 1,6 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση για το μεγάλο διάστημα που θα μείνει εκτός δράσης ο Λούκα Μόντριτς, μετά το σοβαρό τραυματισμό του στο ματς της Κροατίας με την Ιταλία.

Απ’ τη στιγμή που ο διεθνής άσος θα συμπληρώσει 28 μέρες μακριά απ’ τα γήπεδα, τότε θα ενεργοποιηθεί αυτόματα αυτή η πληρωμή, όπως είναι προκαθορισμένο. Το ποσό που θα πάρει η βασίλισσα «βγαίνει» από τον υπολογισμό των ετήσιων απολαβών του παίκτη και το πόσο θα μείνει στα «πιτς».

Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και πέρσι όταν οι πρωταθλητές Ισπανίας είχαν «βγάλει» περίπου 2 εκατ. ευρώ λόγω της «ζημιάς» του Κεντίρα (στο ματς Γερμανία-Ιταλία) που τον είχε κρατήσει εκτός δράσης για πέντε μήνες.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Απόλυτη τριάδα!

Μόνο τρεις ομάδες διατήρησαν το απόλυτο στην τρίτη αγωνιστική του Eurochallenge στα εννιά ματς που διεξήχθησαν την Τρίτη.

Απόλυτη τριάδα
Μιλάμε για τις Ααλσταρ, Ναντέρ και Τραμπζονσπόρ. Οι Βέλγοι νίκησαν στην έδρα της Μπέικεν Μπέαρς 92-83 και δείχνουν ικανοί για την έκπληξη. Οι Γάλλοι νίκησαν άνετα τη Μονς 88-68 στην έδρα τους και απέδειξαν πως αποτελούν εκ των φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

Τέλος, οι Τούρκοι νίκησαν λίγο πιο δύσκολά από ότι αναμενόταν την Γκούσινγκ στην Κωνσταντινούπολη 80-72 και εξακολουθούν να απειλούν. *Πηγή: sport-fm.gr*

Συνέχισαν το σερί τους Ρόμα, Λιέτουβος Ρίτας!!

Με εντυπωσιακό τρόπο συνέχισαν τις υποχρεώσεις τους στο Euro Cup οι Ρόμα κι Λιέτουβος Ρίτας, στο πλαίσιο της έκτης αγωνιστικής των ομίλων της διοργάνωσης.

Συνέχισαν το σερί τους Ρόμα, Λιέτουβος Ρίτας
Οι πρωταθλητές Ευρώπης του 1984 νίκησαν άνετα στην «αιώνια πόλη» με 100-69 τη Σαρλερουά και έφτασαν στο 5-1 το ρεκόρ τους στον τρίτο όμιλο, «καθαρίζοντας» την πρόκριση και αφήνοντας τους Βέλγους στο 1-5.

Με το ίδιο ρεκόρ συνεχίζουν και οι Λιθουανοί, που νίκησαν στο Βελιγράδι την Παρτιζάν με 85-76 και την άφησαν στη νίκη της περασμένης εβδομάδας.

Σημαντική νίκη για την Παρί Λεβαλουά, που επικράτησε 90-87 της Σαραγόσα στη γαλλική πρωτεύουσα και την προσπέρασε στη βαθμολογία, αποκτώντας προβάδισμα για την πρόκριση στους «32».



Αναλυτικά, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της έκτης αγωνιστικής:


1ος Ομιλος
Παρί Λεβαλουά – Σαραγόσα 90-87
Μπάμπεργκ – Ρέτζιο Εμίλια (19/11)
Στρασμπούρ –Τέλεκομ Μπον (19/11)

2ος Ομιλος
Βιλερμπάν – Αρτλαντ (19/11)
Καντού – Γκραν Κανάρια (19/11)
Οστάνδη – Ντιζόν (19/11)

3ος Ομιλος
Βίρτους Ρόμα – Σαρλερουά 100-69
Νίμπουρκ – Νανσί (19/11)
Καχασόλ – Ολντενμπουργκ (19/11)

4ος Ομιλος
Ζενίτ – Σζολνόκι (19/11)
Ρίγα – Χίμκι (19/11)
Ολίμπια Λιουμπλ. – Μπεσίκτας (19/11)

5ος Ομιλος
Παρτιζάν – Λιέτουβος Ρίτας 76-85
Πλοϊέστι – Κράσνι Οκτιάμπρ (19/11)
Χάποελ Ιερουσαλήμ – Μπάνβιτ (19/11)

6ος Ομιλος
Λοκομοτίβ Κουμπάν – Ζιέλονα Γκόρα (19/11)
ΠΑΟΚ –Καρσίγιακα (19/11)
Μπουντούτσνοστ – Βέντσπιλς (19/11)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Στην υγειά του Ρούνεϊ!!

Η μετά-Μουντιάλ Αγγλία… δεν πιάνεται! Με τον Ρούνεϊ να αποδεικνύει εκ νέου γιατί είναι αρχηγός (σκοράροντας δις), τα «τρία λιοντάρια» επικράτησαν 3-1 της Σκωτίας κι έκαναν το 6x6 μετά τη Βραζιλία!

Στην υγειά του Ρούνεϊ! (video)
Αρχηγός είναι, αυτός το παίρνει πάνω του!

Με τον Γουέιν Ρούνεϊ να σκοράρει δις (και να φτάνει τα 46 γκολ με το εθνόσημο), η Αγγλία επικράτησε σε φιλικό 3-1 της Σκωτίας διατηρώντας την παράδοση που την θέλει να μην χάνει απ' τους -εξίσου- νησιώτες απ' το 1985!

Κι όχι μόνο αυτό αλλά τα τρία λιοντάρια στέλνουν και ενθαρρυντικά μηνύματα για το μέλλον, φτάνοντας τις έξι σερί νίκες στην μετά-Μουντιάλ εποχή (όσο κι αν δεν έχουν βρει απέναντί τους τα... θηρία).

Στο 32' ο Τσάμπερλεϊν άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους στο Σέλτικ Παρκ, για να έρθει ο άσος της Μαν. Γιουνάιτεντ δύο λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του. Στο 83' οι γηπεδούχοι μείωσαν με τον Ρόμπερτσον, αλλά στην αμέσως επόμενη φάση, ο αρχηγός... μίλησε ξανά (με πολύ ωραίο γκολ), διαμορφώνοντας το τελικό 3-1!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Σκωτία: Μάρσαλ (46’ Γκόρντον), Γουίτακερ, Ρόμπερτσον, Ρ. Μάρτιν, Χάνλεϊ (65’ Μέι), Μαλόνεϊ (81’ Ράσελ), Μόλγκροου, Μπράουν (46’ Φλέτσερ), Κ. Μάρτιν (46’ Μόρισον), Ανιά (61’ Μπάναν), Νέισμιθ

Αγγλία: Φόρστερ, Κλάιν, Σο (65’ Γκιμπς), Κέιχιλ (46’ Γιαγκέλκα), Σμόλινγκ, Μίλνερ, Ντάουνινγκ (46’ Λαλάνα), Γουίλσιρ (87’ Μπάρκλεϊ), Τσάμπερλεϊν (80’ Λάμπερτ), Ρούνεϊ, Γουέλμπεκ (65’ Στέρλινγκ) *Πηγή: sport-fm.gr*

Τεσσάρα στις ΗΠΑ οι Ιρλανδοί!

Με πρωταγωνιστή τον Ρόμπι Μπρέιντι, η Ιρλανδία επικράτησε 4-1 των Η.Π.Α και επιβεβαίωσε την ανοδική πορεία που έχει τον τελευταίο καιρό.

Τεσσάρα στις ΗΠΑ οι Ιρλανδοί
Στο Δουβλίνο, οι Ιρλανδοί έκαναν επίδειξη δύναμης, απέναντι στις Η.Π.Α και επικράτησαν με 4-1. Το 1-0 έκανε πολύ νωρίς ο Πίλκινγκτον, μόλις στο 7ο λεπτό με ωραίο αριστερό πλασέ μετά από κάθετη πάσα στον κενό χώρο. Ο Ντίσκερουντ ισοφάρισε για την ομάδα των Η.Π.Α. για να τελειώσει το πρώτο μέρος ισόπαλο 1-1.

Ωστόσο στην επανάληψη, δύο τέρματα από τον άσο της Χαλ, Ρόμπι Μπρέιντι στο 53’ και στο 86’ και άλλο ένα από τον Μακ Λιν χάρισαν μια μεγάλης έκτασης νίκη στο ΕΪΡΕ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Βάρεσε» στο ψαχνό!! (video)

Με το πρώτο του γκολ σε επίπεδο εθνικών ομάδων, ο Βαράν της Γαλλίας χάρισε τη νίκη απέναντι στη Σουηδία (έπαιξε 45 λεπτά ο Ντουρμάζ) με σκορ 1-0.

«Βάρεσε» στο ψαχνό! (video)
Ούτε το πρώτο γκολ της καριέρας του ήταν. Ούτε το τελευταίο. Ήταν όμως το παρθενικό του Ραφαέλ Βαράν με την εθνική Γαλλίας κι αυτό που στο 83' διαμόρφωσε το τελικό 1-0 κόντρα στη Σουηδία!

Ο αμυντικός της Ρεάλ Μαδρίτης με ωραίο κεφαλιά στο 83' χάρισε τη νίκη στους τρικολόρ που προσπαθούν μέσα απ' τα φιλικά (δεδομένου ότι είναι οι διοργανωτές) να βρουν ρυθμό ενόψει του Euro που θα διοργανώσουν. Τρία λεπτά μετά το γκολ, βέβαια, ο Μπενζεμά θα μπορούσε εξίσου να χριστεί σκόρερ, όμως έχασε πέναλτι!

Για τους ηττημένους, ένα ημίχρονο αγωνίστηκε ο Ντουρμάζ του Ολυμπιακού που πέρασε σαν αλλαγή στο δεύτερο μέρος.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Γαλλία: Μανταντά, Σανιά, Βαράν, Μανγκαλά, Κουρζαουά (78' Ντιν), Γκιλαβονγκί, Πογκμπά, Παγέτ (61' Μουσά Σισοκό), Βαλμπουενά (68' Λακαζέτ), Γκριεζμάν, Ζινιάκ (78' Μπενζεμά).

Σουηδία: Ίσακσον, Κραφτ, Γκράνκβιστ, Γιάνσον, Μπένγκτσον (46' Μάρτιν Όλσον), Κάλστρομ, Σεμπάστιαν Λάρσον, Κατσάνικλιτς (46' Φόρσμπεργκ), Ζενγίν (67' Χργκότα), Μπαουί (46' Ντουρμάζ), Τέλιν.



*Πηγή: sport-fm.gr*

Ξεκαθαρίζει η… επανέναρξη!!

Την Τετάρτη κατά έναν πολύ μεγάλο βαθμό αναμένεται να ξεκαθαρίσει η επανέναρξη των πρωταθλημάτων… Περίπλοκη η κατάσταση. Διαβάστε το γιατί…

Ξεκαθαρίζει η… επανέναρξη!
Ως έναν πολύ μεγάλο βαθμό η επανέναρξη της Σούπερ Λίγκας και γενικότερα όλων των πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου της χώρας αναμένεται να ξεκαθαρίσει την Τετάρτη…

Πάντως μέχρι στιγμής η κατάσταση είναι ως ένα σημείο μπερδεμένη μετά και την μερική αποδοχή που έτυχε ένα… αίτημα της Σούπερ Λίγκας από ορισμένα μέλη της.

Συγκεκριμένα η Λίγκα ενημέρωσε τις ομάδες – μέλη της για την απόφασή της να μην πραγματοποιηθεί το έκτακτο ΔΣ στο οποίο αναμενόταν να δώσουν το «παρών» οι πρόεδροι και οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ. Επί προσθέτως απέστειλε στις ομάδες μια επιστολή την οποία ζητούσε να υπογράψουν και με αυτή να απευθυνθεί στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ζητώντας να μην υπάρχει αναβολή της αγωνιστικής και η αγωνιστική του πρωταθλήματος να πραγματοποιηθεί κανονικά.

Αυτή την επιστολή δεν την αποδέχθηκαν όλες οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας, ενδεχομένως διότι κάποιες από αυτές περίμεναν τα ζητήματα αυτά να συζητηθούν στο ΔΣ.

Δύο από τις ομάδες, ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ –μάλιστα, αποφάσισαν να γνωστοποιήσουν την απόφασή τους να μην υπογράψουν τη σχετική επιστολή με επίσημες ανακοινώσεις που εξέδωσαν.

Τι ανέφερε η επιστολή αυτή της ΕΠΟ. Διαβάστε ακριβώς…

«H Super League από την πρώτη στιγμή καταδίκασε τη δολοφονική επίθεση κατά του Αντιπροέδρου της Κ.Ε.Δ. κ. Ζωγράφου. Τα μέλη της Super League κάνουν έκκληση προς την Ελληνική Δικαιοσύνη να επιληφθεί άμεσα της υπόθεσης και να αποκαλύψει το συντομότερο δυνατό τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της δολοφονικής ενέργειας.

Τα μέλη της Super League στα πλαίσια της εκτόνωσης του κλίματος δεσμεύονται να απέχουν από οποιαδήποτε πράξη ή δήλωση που θα επιβαρύνει το κλίμα σε σχέση με την Ελληνική Διαιτησία και καλούν τα Μ.Μ.Ε. να απέχουν από δημοσιεύματα και ρεπορτάζ που οδηγούν στη στοχοποίηση διαιτητών».

Πλέον, την Τετάρτη αναμένεται να κριθεί ως ένα σημείο εάν θα αρχίσουν και πάλι τα πρωταθλήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες αύριο θα υπάρξει εκ νέου επικοινωνία της διοργανώτριας Αρχής με τους εκπροσώπους των μελών στην οποία δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να διαφοροποιηθούν τα δεδομένα και να υπάρξει σύμπνοια.

Εφόσον συμβεί κάτι τέτοιο η Σούπερ Λίγκα θα ενημερώσει με σχετικό αίτημα την ΕΠΟ για την επιθυμία των μελών της για να αρχίσει και πάλι το πρωτάθλημα, κάτι που θα τεθεί επί τάπητος την Πέμπτη στο ΔΣ το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη.

Σε αυτό το ΔΣ εάν η ΕΠΟ έχει και την επιθυμία της Σούπερ Λίγκας να πραγματοποιηθεί κανονικά το πρωτάθλημα, όπως αντίστοιχα έχει και από τη Football League τότε το πιο πιθανό είναι να ορίσει διαιτητές και να πραγματοποιηθούν οι αγωνιστικές σε όλα τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Καθάρισε» με Οκάκα η Ιταλία!!

Χάρη στο γκολ του Οκάκα, που είχε περάσει νωρίτερα ως αλλαγή, η Ιταλία νίκησε 1-0 την Αλβανία σε φιλικό ματς που διεξήχθη την Τρίτη στο «Λουίτζι Φεράρις» της Γένοβα.

«Καθάρισε» με Οκάκα η Ιταλία
Η Ιταλία νίκησε δύσκολα 1-0 την Αλβανία στο «Λουίτζι Φεράρις» της Γένοβα, σε φιλικό ματς προετοιμασίας, δείχνοντας επηρεασμένη από την ισοπαλία κόντρα στην Κροατία την περασμένη Κυριακή για τα προκριματικά του EURO 2016. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι έδειξαν πως δεν είναι καθόλου τυχαία η πορεία τους στα προκριματικά της διοργάνωσης.

Οι παίκτες του Αντόνιο Κόντε πραγματοποίησαν πολύ μέτρια εμφάνιση και εξαιτίας και των αλλαγών που έκανε ο ομοσπονδιακός τους τεχνικός στη διάρκεια της αναμέτρησης. Στο πρώτο ημίχρονο, οι «ατζούρι» δημιούργησαν δυο-τρεις σημαντικές ευκαιρίες στην εστία του Μπερίσα, που πάντα βρισκόταν στη σωστή θέση και «καθάριζε» τις φάσεις.

Στην επανάληψη, οι πολλές αλλαγές του Αντόνιο Κόντε δημιούργησαν προβλήματα ομοιογένειας στους τετράκις παγκόσμιους πρωταθλητές που απείλησαν με Τζιοβίνκο και Ντέστρο την αλβανική εστία, με τους φιλοξενούμενους να γίνονται απειλητικοί στις αντεπιθέσεις τους. Τελικά, στο 82’ ο Οκάκα βρέθηκε μέσα στην περιοχή, μετά από προσπάθεια του Ατσέρμπι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.


ΙΤΑΛΙΑ: Σιρίγκου (73’ Περίν), Μορέτι, Μπονούτσι (82’ Ατσέρμπι), Ντε Σιλβέστρι, Αντονέλι, Ακουϊλάνι, Τσέρτσι (77’ Γκαμπιαντίνι), Παρόλο, Μπερτολάτσι (70’ Μποναβεντούρα), Τζιοβίνκο (65’ Οκάκα), Ντέστρο (64’ Μάτρι)

ΑΛΒΑΝΙΑ: Μπερίσα, Μαβράι, Λίλα (90’ Ράμα), Χουσάι (74’ Αϊέτι), Τσάνα, Αγκόλι, Κουκέλι (67’ Ρόσι) Αμπράσι (71’ Σάλα), Λενιάνι (86’ Μπαλάι), Τσικαλέσι (78’ Σαλίχι), Μεμουσάι *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν... λυγίζει η Πολωνία!

Η Πολωνία έδειξε και πάλι ότι είναι σε καλή κατάσταση, καθώς παρέμεινε για έκτο ματς αήττητη με το 2-2 με την Ελβετία, ενώ ως γνωστόν είναι πρώτη στον δ’ όμιλο της προκριματικής φάσης του Euro 2016.

Δεν... λυγίζει η Πολωνία
Σε πολύ καλό… φεγγάρι βρίσκεται η Πολωνία. Μπορεί να μην κατάφερε να πάρει τη νίκη κόντρα στην Ελβετία, με την οποία ήρθε ισόπαλη (2-2) σε φιλική αναμέτρηση, αν και προηγείτο με 2-1 μέχρι το 87ο λεπτό όταν και ισοφάρισε ο Φαμπιάν Φράι, αλλά διατήρησε το αήττητο της. Μάλιστα, η ομάδα του Άνταμ Ναβάλκα ολοκλήρωσε το παιχνίδι με δέκα παίκτες, διότι δέχθηκε κόκκινη ο Μίχαλ Ζύρο στο 83ο λεπτό.

Η τελευταία φορά που έχασε ήταν στις 5 Μαρτίου του 2013, όταν και την είχε νικήσει με 1-0 η Σκωτία. Από τότε έχει μια ισοπαλία σε φιλικό με τη Γερμανία και άλλη μια με τη Σκωτία για τα προκριματικά του Euro 2016, που έχει… συνοδέψει με τρεις νίκες για, που την έχουν φέρει στην πρώτη θέση του 4ου ομίλου.

Το επόμενο της ματς είναι προγραμματισμένο για τις 29 Μαρτίου και εφόσον δεν… προκύψει κάποιο φιλικό, τότε θα μείνει έναν χρόνο χωρίς ήττα.

Το σκορ άνοιξε ο Ντρμιτς στο 4’ για λογαριασμό των φιλοξενούμενων και ο Τζέντρζεγσικ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους. Ο Μίλικ έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους στο 61’, αλλά οι οικοδεσπότες δεν μπόρεσαν να κρατήσουν αυτό το σκορ μέχρι το τέλος και σε αυτό έπαιξε ρόλο και η αποβολή, με τον Φράι να τους παραβιάζει την εστία. *Πηγή: sport-fm.gr*

Άλλο Παγκόσμια, άλλο Ευρώπης!! (video)

Μια κακή αντίδραση του Κασίγια (χωρίς ς) και το σουτ του Κρόος στην εκπνοή χάρισαν τη φιλική νίκη (1-0) στους παγκόσμιους πρωταθλητές Γερμανούς, έναντι αυτών της Ευρώπης, τους Ισπανούς! Πολλές αλλαγές

Άλλο Παγκόσμια, άλλο Ευρώπης! (video)
Στο τέλος νικούν (σχεδόν) πάντα οι Γερμανοί! Ακόμα και σε επίσημα, ακόμα και σε φιλικά οι Παγκόσμιοι πρωταθλητές βρίσκουν τον τρόπο! Ένα γκολ του Κρόος -εν προκειμένω- στο 89' ήταν αρκετό για να τους χαρίσει τη νίκη απέναντι στην Ισπανία (1-0), σε ένα ματς με εκατέρωθεν δοκιμές απ' τους δύο προπονητές.

Και είναι αλήθεια πως θα μπορούσε κάλλιστα να μην είχε υπάρξει καν τέρμα στην αναμέτρηση, αλλά στο σουτ του άσου της Ρεάλ Μαδρίτης έβαλε το... χεράκι του και ο γκολκίπερ των πρωταθλητών Ευρώπης, Κασίγια (στο ντεμπούτο του) που δεν υπολόγισε σωστά και η μπάλα πέρασε από πάνω του για να καταλήξει στα δίχτυα.

Μοιρασμένο το πρώτο μέρος με ουσιαστικά τους δύο αντιπάλους να 'χουν από 1-2 καλές στιγμές. Για τους φούριας ρόχας οι Νολίτο (ντεμπούτο) και Ίσκο είδαν τα σουτ τους να μην έχουν ευτυχή κατάληξη και για τους φιλοξενούμενους ο Κασίγιας (με ς, της Ρεάλ) είπε «όχι» στον Γκέτσε! Οι Ίσκο και ο Νολίτο το πάλεψαν κατά βάση στην επανάληψη, αλλά σε ένα όχι και τόσο... φορτσάτο ματς δεν κατάφεραν να κάνουν τη διαφορά, με τον Γερμανό εν τέλει να χαρίζει τη νίκη-γοήτρου.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ισπανία: Κασίγιας (77’ Κασίγια), Σέρχιο Ράμος (46’ Μπάρτρα), Πικέ (46’ Αλμπιόλ), Αθπιλικουέτα, Ραούλ Γκαρσία (70’ Καγεχόν), Μπρούνο, Μπουσκέτς (46’ Καμάτσο), Μπερνάτ, Νολίτο (77’ Πέδρο), Μοράτα

Γερμανία: Ζέλερ, Χέβεντες, Μουστάφι, Νταρμ, Ρούντιγκερ, Κεντίρα (90’ Μπέντερ), Κρόος, Ρούντι, Γκέτσε (84’ Κρουζ), Μίλερ (22’ Μπελαράμπι), Βόλαντ *Πηγή: sport-fm.gr*

Ποιό… Μέσι-Ρονάλντο; Ο Σάντος!!

Από άλλους περιμέναμε κι άλλος άφησε τη σφραγίδα του στο Αργεντινή-Πορτογαλία. Με τους Μέσι-Ρονάλντο να κοντράρονται μόνο 45’, ο Φερνάντο Σάντος πέτυχε μια ακόμα νίκη με 1-0 στις καθυστερήσεις!

Ποιό… Μέσι-Ρονάλντο; Ο Σάντος!
Λες και το κάνει επίτηδες. Λες και θέλει να μας θυμίζει τι είχαμε και πού βρισκόμαστε. Λες και ο Φερνάντο Σάντος θέλει να μας επιβεβαιώσει ότι μόνο όταν χάνεις κάτι, εκτιμάς πραγματικά την αξία του.

Τη μέρα λοιπόν που η Εθνική μας συνέχιζε την κατρακύλα της (χάνοντας και σε φιλικό απ’ τη Σερβία) ο Πορτογάλος συνέχιζε τις επιτυχίες με την ομάδα της χώρας του.

Και όχι σε… όποιο κι όποιο ματς. Αλλά στο φιλικό που (λόγω της κόντρας Μέσι-Ρονάλντο) περίμενε πώς και πώς ολόκληρος ο πλανήτης σήμερα.

Μάταια όμως ως προς αυτό το σκέλος. Γιατί οι δυο σταρ ξεκίνησαν στο Μάντσεστερ, αλλά έγιναν αλλαγή στο ημίχρονο. Και στο διάστημα που αγωνίστηκαν δεν μπόρεσαν ν' αλλάξουν τη μοίρα ενός κακού παιχνιδιού. Ή μάλλον ενός παιχνιδιού που είχε τη σφραγίδα του τεχνικού των Πορτογάλων.

Γιατί είτε έτσι, είτε αλλιώς, η τακτική του Σάντος κράτησε σχετικά άνετα τ' αστέρια της Αργεντινής στο μηδέν. Τους απαγόρευσε ν’ απειλήσουν σοβαρά.

Και με το συνδυασμό δυο παικτών που πέρασε ως αλλαγές στο παιχνίδι (σέντρα Κουαρέσμα-κεφαλιά Γκερέιρο) χτύπησε ξανά στις καθυστερήσεις. Φτάνοντας σε μια ακόμα επικράτηση (την τρίτη σερί μετά απ’ αυτές με Δανία και Αρμενία) και θυμίζοντάς μας ότι οι νίκες με 1-0 είναι προτιμότερες από τις -συνεχόμενες- ήττες. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Διπλό» της Ρωσίας με άρωμα Εθνικής και... ΑΕΚ!!

Η Ρωσία νίκησε με 2-1 την αντίπαλο της Εθνικής στα προκριματικά του Euro 2016, Ουγγαρία, σε φιλικό και το ματς «άναψε» προς το τέλος, χάρη σε γκολ που σημείωσε ο Ν. Νίκολiτς, που τσεκάρει η ΑΕΚ.

«Διπλό» της Ρωσίας με άρωμα Εθνικής και... ΑΕΚ
Επιστροφή στις νίκες για τη Ρωσία, μετά από τρεις αποτυχίες, καθώς νίκησε με 2-1 την Ουγγαρία στη Βουδαπέστη σε φιλική αναμέτρηση. Η ομάδα του Φάμπιο Καπέλο μετρούσε δύο (συνεχόμενες) ισοπαλίες (Σουηδία εκτός, Μολδαβία εντός) και μια ήττα στην Αυστρία στα τελευταία της τρία ματς για τα προκριματικά του Euro 2016

Το σκορ άνοιξε ο Ιγκνασέβιτς στο 49’ και ο Κερζακόφ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του στο 80ο λεπτό. Τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε σκόραρε για τους γηπεδούχους ο Νεμάνια Νίκολιτς (παίζει στην Βιντεότον), για τον οποίο είχε κάνει πρόσφατα ταξίδι ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ, Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς, ώστε να τον δει από κοντά.

Το τέρμα του Νεμάνια Νίκολιτς



*Πηγή: sport-fm.gr*