Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

«Ο Πανιώνιος είναι σαν την Ελλάδα. Πολλά τα προβλήματα...»

Ο Τάκης Λεμονής μίλησε για το παιχνίδι του Πανιωνίου με τον ΟΦΗ, αλλά και για τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος. Επίσης, ευχαρίστησε τους παίκτες για την υπομονή που κάνουν, αναφέρθηκε στο πειθαρχικό παράπτωμα του Ριέρα, ενώ επιβεβαίωσε πως υπάρχει θέμα αποχώρησης του Εστογιανόφ.
«Ο Πανιώνιος είναι σαν την Ελλάδα. Πολλά τα προβλήματα...»
Αναλυτικά όσα είπε στη Nova:
Για τον αγώνα με τον ΟΦΗ: "Ο ΟΦΗ είναι σε εξαιρετική κατάσταση αν λάβουμε υπόψη μας τα τελευταία του αποτελέσματα. Αλλά γενικά έχει κάνει καλές εμφανίσεις. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Βέβαια, εμείς πρέπει επιτέλους να κάνουμε την πρώτη μας νίκη στη Νέα Σμύρνη και... πολεμάμε γι αυτό".
Για την αμυντική τακτική του ΟΦΗ, ειδικά στα παιχνίδια με τους μεγάλους αντιπάλους: "Είναι φυσιολογικό νομίζω αυτό. Όλες οι ομάδες κάπως έτσι αντιμετωπίζουν αυτά τα παιχνίδια. Απ' ότι έχουμε δει όμως, είναι μια ομάδα πάρα πολύ καλή".
Για επικίνδυνο σημείο ΟΦΗ: "Έχει παίκτες με ποιότητα, αυτό δεν αμφισβητείται, αλλά έχει και πολύ καλό σύνολο, κάνει καλή ομαδική δουλειά".
Για την ευχαριστήρια ανακοίνωση της ΠΑΕ Πανιώνιος: "Είναι κάποια πράγματα τα οποία στο γενικότερο πλαίσιο της ζωής μας, αλλά και στους ρυθμούς που κινείται η Ελλάδα, κάπως έτσι κινούμαστε και εμείς εδώ. Είναι τεράστια τα προβλήματα. Σίγουρα, δεν ξέρουμε πόσο μπορεί αντέξει η ομάδα μας αυτά τα οικονομικά προβλήματα. Πάντως κ εγώ από την πλευρά μου θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες μου. Όλη αυτή η προσπάθεια και από πέρυσι, αλλά και φέτος, γιατί δεν υπάρχουν ούτε τα στοιχειώδη πράγματα που πρέπει να έχει ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, παρόλα αυτά, όλα τα παιδιά παλεύουν, αγωνίζονται. Σίγουρα είδαμε κάποια προβλήματα, όπως με τις επιταγές, οι παίκτες κάναν κάποιες κινήσεις για να διασφαλιστούν γιατί μετά αυτά τα χαρτιά δεν θα είχαν καμία αξία. Σε καμία περίπτωση όμως δεν είναι αδιάφοροι απέναντι στην ομάδα, είναι παιδιά τα οποία θέλω μέσα από την καρδιά μου να τα ευχαριστήσω για τον τρόπο που προπονούνται και για την προσπάθειά τους. Κ αυτό είναι κάτι που πρέπει να περάσουμε στον κόσμο μας. Θέλουμε την βοήθειά του. Στις δύσκολες στιγμές πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι. Και νομίζω πως αυτό πρέπει να το δούμε στον αγώνα με τον ΟΦΗ, γιατί είναι ένα παιχνίδι μεγάλης σημασίας".
Για το αν είναι κομβικό παιχνίδι ενόψει της συνέχειας: "Είναι ακόμα νωρίς, πολύ νωρίς. Καλό είναι όμως από νωρίς να μαζεύουμε τους πόντους που θέλουμε για να είμαστε πιο άνετοι στη συνέχεια".
Για το αν είναι κομβικό από άποψη ψυχολογίας με τα τόσα προβλήματα: "Τουλάχιστον, αυτό που εμείς μπορούμε να κάνουμε, είναι το αγωνιστικό κομμάτι. Και εκεί θέλουμε να είμαστε όσο το δυνατόν σε καλύτερη κατάσταση".
Για την περίπτωση του Σίτο Ριέρα: "Ανεξάρτητα από τα προβλήματα που έχουμε, ανεξάρτητα από το αν πληρώνονται οι παίκτες ή όχι, εμείς πρέπει να κρατήσουμε κάποιους κανόνες στη συνεργασία μας και στη συμπεριφορά μας. Υπήρξε ένα πειθαρχικό παράπτωμα που έχει να κάνει με αργοπορία. Από εκεί και πέρα, η ομάδα πρέπει να είναι υπεράνω όλων και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να αποκλειστεί από την αποστολή του αγώνα με τον Ατρόμητο".
Για το αν τον υπολογίζει για τη συνέχεια: "Όλους τους παίκτες τους υπολογίζουμε, δεν έχουμε την πολυτέλεια να μην το κάνουμε αυτό. Άλλο να κάνει κάποιος ένα παράπτωμα. Σίγουρα, ο Ριέρα έχει υποπέσει σε μια σειρά παραβάσεων, αλλά και από την άλλη τα τεράστια προβλήματα, προσπαθούμε όλοι να βρούμε μια ισορροπία στις σχέσεις μας, το πως θα δουλέψουμε. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το καλό της ομάδας και για αυτό προσπαθούμε όλοι μας".
Για το ενδεχόμενο αποχώρησης του Φαμπιάν Εστογιανόφ: "Σίγουρα υπάρχουν κάποια πράγματα. Έχουν γίνει κάποιες συζητήσεις με την διοίκηση, τον μάνατζέρ του, τον δικηγόρο του, αλλά και τον ίδιο. Θα δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Δεν θέλω να πω κάτι άλλο. Ο Φαμπιάν είναι ένας εξαιρετικός παίκτης. Περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις και τι θα συμβεί στην υπόθεσή του".
 

«Ο ηττημένος στο Άρης – ΟΣΦΠ έχει δικαίωμα ένστασης!»

Ο δημοσιογράφος Κυριάκος Θωμαϊδης προέβη σε σοβαρές καταγγελίες για τον διαιτητή της αναμέτρησης Άρης - Ολυμπιακός, Τάσο Σιδηρόπουλο και αποκάλυψε πως όποια ομάδα χάσει, θα έχει το δικαίωμα να κάνει ένσταση!
«Ο ηττημένος στο Άρης – ΟΣΦΠ έχει δικαίωμα ένστασης!»
Μιλώντας στο «Αθλητικό Metropolis» υποστήριξε ότι κακώς ο Κύρος Βασσάρας όρισε τον Τάσο Σιδηρόπουλο στο ντέρμπι του Άρη με τον Ολυμπιακό διότι: «Ο Σιδηρόπουλος ήταν στην Ιταλία, αφού είχε οριστεί 4ος διαιτητής στον αγώνα Λάτσιο-Ζυρίχη και θα επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Παρασκευής. Δεν έχει το δικαίωμα να σφυρίξει το ματς του Άρη με τον Ολυμπιακό γιατί δεν μεσολαβεί ένα 48άωρο όπως προβλέπουν οι κανονισμοί. Η ομάδα που θα χάσει θα έχει το δικαίωμα να κάνει ένσταση, παρότι οι ομάδες συνήθως δεν καταφεύγουν σε τέτοιες ενέργειες».
Και συνέχισε για τον Βασσάρα: «Ο Βασσάρας κάνει τώρα πράγματα για τα οποία είχε επικρίνει πέρσι τον πρώην αρχιδιαιτητή Βασίλη Τεροβίτσα. Είχε αντιρρήσεις όταν κάποιος διαιτητής ή βοηθός γύριζε από το εξωτερικό την Παρασκευή να ορίζεται το Σάββατο. Τώρα όμως εκπλήσσομαι που κάνει το ίδιο».

Το status του Γιώργου Παπανδρέου στο Facebook (ΦΩΤΟ)

Το ''Κουρκούτι'' σατιρίζει τον Γιώργο Παπανδρέου μετά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις.
Το status του Γιώργου Παπανδρέου στο Facebook (ΦΩΤΟ)
Ο Γιώργος Παπανδρέου βρίσκεται σε σύγχιση εδώ και πολύ καιρό και παρά τις φήμες που βγήκαν ότι θα παραιτηθεί, αυτός έμεινε γαντζωμένος στην καρέκλα του. Δείτε τι έγραψε στο προσωπικό του προφίλ σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.
ΠΗΓΗ: Sport24.gr
 

Γίναμε... γράφημα!!

Πρώτο θέμα στο Graphic News εχουν γίνει οι εξελίξεις στο πολιτικο σκηνικό της Ελλάδας με την ιστοσελίδα να παρουσιάζει ένα γράφημα του ελληνικού κοινοβουλίου.
Γίναμε... γράφημα!
Το ΠΑΣΟΚ βλέπει τη δύναμή του να πέφτει στις 152 έδρες, την ίδια στιγμή που οι ανεξάρτητοι βουλευτές υπολογίζονται -σύμφωνα με το Graphic News- στους 17, ενώ ο Συριζα αναγράφεται ως... ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα!
Δείτε το γράφημα στο gazzetta.gr

Χριστουγεννιάτικο δώρο στον Πρίγκιπα ο ΠΑΟ!!

Στο... φως της δημοσιότητας βγήκε το MoU που υπεγράφη ανάμεσα στον Γιάννη Βαρδινογιάννη και τον Πρίγκιπα. Σε αυτό αναφέρονται όλοι οι όροι της συμφωνίας, ενώ το χρονοδιάγραμμα που υπάρχει, αναφέρει πως στις 22 Δεκεμβρίου ο Παναθηναϊκός θα ανήκει στον Σουλτάν!
Χριστουγεννιάτικο δώρο στον Πρίγκιπα ο ΠΑΟ!
Αναλυτικά:

Το μνημόνιο Συμφωνίας καταρτίζεται στις 2 Νοεμβρίου 2011 μεταξύ:
1) Της Αυτού Μεγαλειότητας Σουλτάν Μπιν Νάσερ Αλ-Σαούντ, νομίμως εκπροσωπούμενος για την εκτέλεση του παρόντος από τον κ. Παναγιώτη Πετρόπουλο...
2) Της Ανωνύμου Εταιρίας, με την επωνυμία "Green Dream Investment ΑΕ" με έδρα το Μαρούσι Αττικής, νομίμως εκπροσωπούμενης για την εκτέλεση του παρόντος από τον κ. Λεωνίδα Γεωργόπουλο
3) Του Ιωάννη Βαρδινογιάννη, κάτοικο Αμαρουσίου Αττικής, νομίμως εκπροσωπούμενος για την εκτέλεση του παρόντος από τον κ. Λεωνίδα Γεωργόπουλο

Κι ενώ
(Α) Οι μέτοχοι έχουν δημοσίως εκφράσει την πρόθεση τους να μεταφέρουν τις μετοχές τους σε οποιονδήποτε θα δεσμευτεί να στηρίξει οικονομικά την ομάδα όπως αναφέρεται εκτενώς παρακάτω
(Β) Ο υποψήφιος επενδυτής έχει προσεγγίσει τους μετόχους κι έχει εκφράσει την πρόθεση του για την απόκτηση των μετοχών, με την κατάθεση επενδυτικής πρόθεσης.
Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω οι πλευρές συμφωνούν στα ακόλουθα:
1. Ορισμοί
1.1 Με τον όρο "Club" (Σύλλογος) εννοούμε την Αθλητική Ανώνυμη Εταιρία υπό το όνομα "Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρία".
1.2 Με τον όρο "ημερομηνία ολοκλήρωσης" εννοούμε την ημερομηνία εκείνη ως την οποία θα πρέπει να ολοκληρωθεί η μεταφορά των μετοχών στον υποψήφιο επενδυτή, δηλαδή τις 22.12.2011.
1.3 Με τον όρο "προαπαιτούμενοι όροι", εννοούμε τους όρους που αναφέρονται στον άρθρο 3.
1.4 Με τον όρο "due diligence" εννοούμε την έρευνα στις οικονομικές, φορολογικές, επαγγελματικές και νομικές υποχρεώσεις που θα πραγματοποιηθούν από τον υποψήφιο επενδυτή.
1.5 Με τον όρο "αρχική επένδυση" εννοούμε το ποσό των 15.000.000 ευρώ τα οποία ο υποψήφιος επενδυτής δέχεται να καταβάλει στο σύλλογο, είτε με τη μορφή αύξησης μετοχικού κεφαλαίου (με τη συμμετοχή του Ερασιτέχνη) και/ή με άλλη μορφή (π.χ δωρεά) (για το μέρος της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, που θα καλυφθεί τελικά από άλλους μετόχους).
1.6  Με τον όρο "Μνημόνιο Συμφωνίας" εννοούμε το παρόν "Μνημόνιο Συμφωνίας"
1.7 Με τους όρους "μέρη" εννοούμε είτε τον υποψήφιο επενδυτή, είτε τους μετόχους, είτε και τους δύο, ανάλογα με τη χρήση του όρου.
1.8 Με τον όρο "Αθλητικές Εγκαταστάσεις Παιανίας" εννοούμε την Ανώνυμη Εταιρία υπό το όνομα "Αθλητικές Εγκαταστάσεις Παιανίας Ανώνυμος Εταιρία".
1.9 Με τον όρο "υποψήφιος επενδυτής" εννοούμε την Αυτού Μεγαλειότητα Πρίγκιπα Σουλτάν Μπιν Νάσερ Αλ-Σαούντ και/ή όποιο άλλο πρόσωπο θέσει ή προτείνει και/ή το νομικό πρόσωπο που ανήκει εξ ολοκλήρου σε αυτόν.
1.10 Με τον όρο "μετοχές" εννοούμε το συνολικό νούμερο των 13.716.383 μετοχών του Συλλόγου, που ανήκουν εξολοκλήρου στους μετόχους και το οποίο αποτελεί το 54.72% των συνολικών μετοχών.
1.11 Με τον όρο "μέτοχοι" εννοούμε την Ανώνυμη Εταιρία υπό το όνομα "Green Dream Investment Ανώνυμη Εταιρία", η οποία κατέχει 10.689.245 μετοχές, το οποίο αποτελεί το 42.64% των συνολικών μετοχών του Συλλόγου και ο Γιάννης Βαρδινογιάννης που κατέχει 3.027.138 μετοχές του Συλλόγου, που αποτελούν το 12.08% του συνολικού αριθμού μετοχών του Συλλόγου.
1.12 Με τον όρο "Συμφωνία των μετόχων" εννοούμε τη συμφωνία της 5ης Δεκεμβρίου του 2008 μεταξύ των "μετόχων" (σ.σ όπως αναφέρονται παραπάνω) και των άλλων μετόχων του Συλλόγου.
2. Μεταβίβαση των μετοχών και ολοκλήρωση.
2.1 Σύμφωνα με τους προαπαιτούμενους όρους οι Μέτοχοι θα μεταβιβάσουν τις Μετοχές τους στον Υποψήφιο Επενδυτή ως την καταληκτική ημερομηνία.
2.2 Η μεταβίβαση των Μετοχών θα διεξαχθεί εντός μιας ημέρας μετά την εκπλήρωση των προαπαιτούμενων όρων.
2.3 Όλοι οι φόροι και τα έξοδα που θα προκύψουν από την μεταβίβαση των Μετοχών θα μοιραστούν ισόποσα ανάμεσα στις δύο Πλευρές, με την εξαίρεση της αποζημίωσης των συμβούλων, έξοδα που θα αναλάβει η αντίστοιχη πλευρά.
3. Προαπαιτούμενοι Όροι
Η μεταβίβαση των Μετοχών θα εξαρτηθεί από την επιτυχημένη εκπλήρωση των παρακάτω όρων:
a) Ο Υποψήφιος Επενδυτής θα ενημερώσει τους Μετόχους γραπτώς ότι το due diligence έχει εκπληρωθεί από μέρους του
b) Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου θα συγκληθεί και θα αποφασίσει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου
c) Ο Υποψήφιος Επενδυτής θα καταθέσει την Αρχική Επένδυση σε τραπεζικό λογαριασμό στο όνομα του σε μεγάλη τράπεζα της Ελλάδος και θα παραθέσει διακήρυξη με την επιβεβαίωση της τράπεζας ότι η Αρχική Επένδυση θα παραμείνει "κλειστή" στον λογαριασμό μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την αύξηση κεφαλαίου και την εκπλήρωση των προαπαιτούμενων όρων.
d) Οι παρακάτω ρυθμιστικές απαραίτητες προϋποθέσεις για την απόκτηση των Μετοχών από τον Υποψήφιο Επενδυτή θα ολοκληρωθούν:
i) Η άδεια της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού του άρθρου 69Α του Ν.2725/1999 θα ανακτηθεί και
ii) Η υποχρέωση των Μετοχών να προσφερθούν σε άλλους μετόχους σύμφωνα με τη Συμφωνία Μετόχων θα ολοκληρωθεί χωρίς την αποδοχή των προσφερόμενων πλευρών.
e) Η Αρχική Επένδυση θα καταβληθεί στο Σύλλογο
f) Ο Υποψήφιος Επενδυτής θα παραχωρήσει έγγραφο υποστήριξης από Τραπεζικό ή Χρηματοοικονομικό Ίδρυμα πρώτης τάξεως, ότι διαθέτει τα απαραίτητα κεφάλαια για να συμμετάσχει σε περαιτέρω αύξησης κεφαλαίου με το ποσό των 55.000.000 ευρώ μέσα στα επόμενα δύο χρόνια (2012 και 2013).
4. Χρονοδιάγραμμα
Γεγονός
Ημερομηνία
Γενική Συνέλευση
04.11.2011
Ολοκλήρωση των υποχρεώσεων
ως 18.11.2011
Έμβασμα της Αρχικής Επένδυσης
σε τραπεζικό λογαριασμό (σύμφωνα
με τον όρο 3)
ως 21.11.2011
Παράθεση του εγγράφου υποστήριξης
ως 21.11.2011
Παράθεση των εγγράφων που αποδεικνύουν
την κατάθεση της Αρχικής Επένδυσης
ως 21.11.2011
Ολοκλήρωση του Due Diligence
22.12.2011


5. Υποχρεώσεις μετά την ολοκλήρωση της μεταφοράς
Ακολούθως της καταληκτικής ημερομηνίας
a) Ο Υποψήφιος Επενδυτής θα χρηματοδοτήσει την ανέγερση του νέου σταδίου στην Αθήνα, ποσό που υπολογίζεται στα 150.000.000 ευρώ, με συμφέροντες όρους και συνθήκες για το Σύλλογο.
b) Οι Μέτοχοι θα συμφωνήσουν στην επέκταση της συμφωνίας μίσθωσης μεταξύ του Συλλόγου και των Αθλητικών Εγκαταστάσεων Παιανίας, αναφορικά με τη χρήση του προπονητικού κέντρου για τα επόμενα τρία χρόνια (ως τις 31.12.2014) υπό τους ίδιους όρους και συνθήκες.
6. Ετερόκλητοι όροι
6.1 Αναφορικά με την ολοκλήρωση του όρου 3 c) οι Μέτοχοι θα υποβάλλουν τις καλύτερες προσπάθειες για να διασφαλίσουν ότι ο Υποψήφιος Επενδυτής θα χαίρει την προτίμηση για την μεταφορά των μετοχών των Μετόχων συγκριτικά με άλλη ισόποση πρόταση. Θεωρείται εκ των ουκ άνευ ότι αν οι όροι άλλης πλευράς είναι ευνοϊκότεροι για το Σύλλογο, ο Υποψήφιος Επενδυτής θα έχει το δικαίωμα να ισοφαρίσει τους όρους.
6.2 Ο Υποψήφιος Επενδυτής θα αναλάβει όλους τους φόρους και τα έξοδα που συνδέονται με την κατάθεση του Αρχικού Κεφαλαίου.
7. Όροι ακύρωσης
7.1 Αυτό το Υπόμνημα θα ακυρωθεί αν κάποιος από τους πληρωτέους όρους δεν εκπληρωθεί εντός του χρονικού διαστήματος που έχει οριστεί στο χρονοδιάγραμμα (όρος 4), εκτός αν συμφωνηθεί κάτι διαφορετικό από τις δύο πλευρές εγγράφως.
7.2 Σε περίπτωση ακύρωσης του Μνημονίου Συμφωνίας το κεφάλαιο της Αρχικής Επένδυσης θα βρίσκεται και πάλι στην διακριτική ευχέρεια του Υποψήφιου Επενδυτή.
8. Συμμόρφωση με τους εγχώριους νόμους
Κατά τη διαδικασίας αποπεράτωσης των όρων του Υπομνήματος ο Υποψήφιος Επενδυτής καλείται να συμμορφωθεί στους νόμους, τη νομοθεσία, τους κώδικες πρακτικής και τις υποχρεώσεις της εγχώριας Κυβέρνησης ή κυβερνητικών υπηρεσιών.
Κυβερνώντες νόμοι
9.1 Το Υπόμνημα διέπεται και ερμηνεύεται από την ελληνική νομοθεσία
9.2 Κι οι δύο Πλευρές συμφωνούν  ότι τυχόν διαφορές που προκύπτουν από το Υπόμνημα, είτε αφορούν το συμβόλαιο, είτε τις αστικές διαφορές που προκύπτουν από αυτό, αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα των δικαστηρίων του Πειραιά.

Πετάει ο ΠΑΟΚ!!

Το δικό του «ασπρόμαυρο» αεροπλάνο απέκτησε ο ΠΑΟΚ για τα εκτός έδρας παιχνίδια του.
Πετάει ο ΠΑΟΚ!
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο ΠΑΟΚ θα "πετάει" με τα δικά του "φτερά"! Με το δικό του "ασπρόμαυρο" αεροπλάνο, που θα παρέχει η εταιρία ASTRA AIRLINES για όλες τις εκτός Θεσσαλονίκης μετακινήσεις της ποδοσφαιρικής ομάδας .
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ επιδίωξε και πέτυχε αυτή την συμφωνία θέλοντας να εξασφαλίσει την άνετη μετακίνηση του ποδοσφαιρικού τμήματος για όλους τους αγώνες μακριά από την Θεσσαλονίκη σ' ένα περιβάλλον άκρως... ασπρόμαυρο, καθώς το αεροπλάνο της ASTRA AIRLINES θα φέρει, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό μέρος του, το Δικέφαλο αετό!
Παράλληλα, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θεωρεί ότι αυτή η συνεργασία με την ASTRA AIRLINES, που θα ξεκινήσει από το Σάββατο 5/11/2011, με την πρώτη πτήση από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα θα αποτελέσει την αρχή μιας αμοιβαίας και μακροχρόνιας επιχειρηματικής συνεργασίας δύο εταιριών της Θεσσαλονίκης.

''Στόχος μου να δικαιώσω τον Σάντος''

Η... μονιμοποίησή του στην Εθνική ομάδα και η συμμετοχή του στο Euro είναι δύο από τις βασικές επιθυμίες του Κώστα Μήτρογλου, ο οποίος την Παρασκευή κλήθηκε από τον Φερνάντο Σάντος για τους φιλικούς αγώνες με Ρωσία (11 Νοεμβρίου) και Ρουμανία (15 Νοεμβρίου).
''Στόχος μου να δικαιώσω τον Σάντος''
«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον προπονητή της Εθνικής κύριο Φερνάντο Σάντος για την τιμή που έκανε προς το πρόσωπό μου εν όψει των αγώνων με Ρωσία και Ρουμανία. Με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό δέχθηκα την σημερινή πρόσκληση γιατί η Εθνική ομάδα αποτελεί την κορυφαία στιγμή στην καριέρα κάθε ποδοσφαιριστή.
Οι φιλοδοξίες και τα κίνητρα για εμένα δεν σταματάνε όμως εδώ. Στόχος μου είναι να δικαιώσω τον κύριο Σάντος αλλά και να διατηρηθώ μόνιμα στην Εθνική ομάδα δίνοντας το παρών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2012.
Πιστεύω ότι δικαιώνονται οι κόποι και οι προσπάθεια που κάνω στο φετινό πρωτάθλημα ενώ παράλληλα επιβεβαιώνεται η σωστή επιλογή που έκανα το καλοκαίρι φορώντας τη φανέλα του Ατρόμητου.
Η ομάδα μου, προσφέρει τις καλύτερες συνθήκες σε κάθε επαγγελματία ποδοσφαιριστή ώστε να είναι απόλυτα συγκεντρωμένος στη δουλειά του. Στον Ατρόμητο έχω βρει άριστη οργάνωση, σωστούς ανθρώπους κι ένα επιτελείο που βρίσκεται συνεχώς πάνω από τον ποδοσφαιριστή. Ιδιαιτέρως, θέλω να σταθώ στον προπονητή μου κύριο Γιώργο Δώνη ο οποίος με βοηθάει συνεχώς για να εξελίσσομαι και να γίνομαι καλύτερος ποδοσφαιριστής», δήλωσε ο παίκτης του Ατρομήτου.

πηγή: sportdog.gr

«Ήρθα σε μία από τις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας»

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα ο νέος προπονητής του Άρη, Μίχααλ Πρόμπιερζ, ο οποίος τόνισε πως δεν το σκέφτηκε πολύ για να πει «ναι» σε μία από τις καλύτερες ελληνικές ομάδες.
«Ήρθα σε μία από τις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας»
Ο 39χρονος Πολωνός τεχνικός μίλησε στους δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο Μακεδονία και στη συνέχεια αναχώρησε για το Κλεάνθης Βικελίδης, προκειμένου να επισημοποιηθεί η συμφωνία του με τον σύλλογο και να παρακολουθήσει την τελευταία προπόνηση της πριν τον αγώνα με τον Ολυμπιακό.
Αρχικά ο Πρόμπιερζ δήλωσε: «Ο Άρης είναι από τις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα. Γνωρίζω κόσμο και πως υποστηρίζει την ομάδα».
Για την απόφαση του να δεχθεί την πρόταση του Άρη:
«Μετά από τρία χρόνια στην Γιαγκελόνια και μετά στην Λότζ είναι μια μοναδική ευκαιρία για μένα. Δεν χρειάστηκε να το σκεφτώ πολύ για να έρθω στον Άρη».
Για το πως θα βγει η ομάδα από την δύσκολη θεση στην οποία βρίσκεται:
«Δεν γνωρίζω πολλά για την τωρινή κατάσταση της ομάδας. Το βασικότερο είναι να έχει ομάδα εμπιστοσύνη στον προπονητή και μέσα από ένα καλό αποτέλεσμα να πορευτούμε καλύτερα στη συνέχεια».
Πρέπει να δώσουμε μάχη και μάλιστα αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό» ενώ για τον αν θα κάτσει στον πάγκο της ομάδας στο συγκεκριμένο παιχνίδι: «Θα συζητήσω κάποιες λεπτομερείς με τη διοίκηση και θα δούμε αν θα γίνει».

Ο παικταράς δεν έπιασε λιμάνι... (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια ανάσα από την απόκτηση του Λουόλ Ντενγκ βρέθηκε ο Ολυμπιακός, αλλά την τελευταία στιγμή χάλασαν τα σχέδια των ερυθρολεύκων και το ελληνικό μπάσκετ έχασε ένα στολίδι από το ΝΒΑ!
Ο παικταράς δεν έπιασε λιμάνι... (ΒΙΝΤΕΟ)
Ο sportdog αποκαλύπτει ότι ο Ολυμπιακός και όχι ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που κτύπησε την πόρτα του 26χρονου Βρετανού -με καταγωγή από το Σουδάν- φόργουορντ (2,06μ.) και βρέθηκε μια ανάσα πριν από τις υπογραφές. Όμως, την τελευταία στιγμή ο παίκτης των Σικάγο Μπουλς έκανε πίσω κι έτσι δεν ολοκληρώθηκε η μεταγραφή.
Ο Ολυμπιακός ήθελε πάση θυσία να ενισχυθεί άμεσα για να μην χάσει το τρένο της πρόκρισης στους "16", αλλά δεν κατάφερε να κάνει το μεγάλο κόλπο.
Αποδείχθηκε, πάντως, πως ο Ματ Χάουαρντ έχει τελειώσει και πλέον οι ερυθρόλευκοι ψάχνουν να πάρουν παίκτη σκόρερ στη θέση του.
Απολαύστε μερικές από τις εντυπωσιακές στιγμές του Λουόλ Ντενγκ με τη φανέλα των Μπουλς στο βίντεο που ακολουθεί...
πηγή: sportdog.gr

 

Πως τους έπεισε!!

Τι προηγήθηκε της συμφωνίας του Άρη με τον Μιχάλ Πρόμπιερζ.
Πως τους έπεισε
Το «AllAboutARIS.COM» γράφει για το καθοριστικό ταξίδι που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ του Πολωνού τεχνικού που τους υποδέχτηκε με ένα iPad ανα χείρας.
Τον Μίχαλ Πρόμπιερζ τον είχαν βάλει στο… μάτι οι άνθρωποι του ΑΡΗ από το περασμένο καλοκαίρι, στα δυο παιχνίδια με την Γιαγκελόνια για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ. Οι κίτρινοι είχαν λαχταρήσει μέχρι να αποκλείσουν την Πολωνική ομάδα και είχαν εντυπωσιαστεί με το ποδόσφαιρο που έπαιξε η ομάδα του Μίχαλ Πρόμπιερζ. Συμπαγής, καλογυμνασμένη, επιθετική ομάδα, στοιχεία που πιστώθηκε ο νέος τεχνικός του Αρη, εξού και ανακηρύχτηκε καλύτερος Πολωνός προπονητής.
Διαβάστε το υπόλοιπο ρεπορτάζ στο allaboutaris.com

Ο Τσάκας ...τρόμαξε την Arboris!!

Η Arboris έκανε πίσω μπροστά στον Πρίγκιπα! Η εταιρία ζήτησε ολιγοήμερη αναβολή από το Δ.Σ. της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, η οποία προχωρά κανονικά τις διαδικασίες με τον Σουλτάν...
Ο Τσάκας ...τρόμαξε την Arboris!
Τη... νίκη του απέναντι στην Arboris Capital πανηγυρίζει ο Βλάσης Τσάκας, καθώς στο σημερινό ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός έγινε γνωστό, πως η συγκεκριμένη εταιρία ζήτησε αναβολή λίγων ημερών, χωρίς να διευκρινίζει πόσες, ώστε να ετοιμάσουν καλύτερα την πρότασή τους.
Αυτό ανέφερε ο Δημήτρης Γόντικας μετά το τέλος του ΔΣ, από το οποίο απουσίαζαν οι αδελφοί Γιαννακόπουλοι.
Ο πρόεδρος του «τριφυλλιού» εξερχόμενος από το ΔΣ δήλωσε αρχικά: «Συζητήσαμε θέματα που αφορούν την ημερησία διάταξη. Για το θέμα της Arboris Capital αποφασίστηκε μετά από έγραπτο αίτημα η ολιγοήμερη αναβολή ώστε να τρέξει κάποιες διαδικασίες και να ετοιμαστεί ένα κείμενο συνεργασίας αλλά και να προχωρήσουν κάποιες άλλες εξελίξεις για να είναι πιο ξεκάθαρα τα πράγματα.

Στο θέμα της Greenteam ψηφίστηκε η εισήγηση του προηγούμενου Δ.Σ. και παρασχέθηκαν κάποια επιπλέον στοιχεία που είχαν ζητηθεί. Επίσης αναφερθήκαμε στην Γενική Συνέλευση το πρωί στην οποία γνωρίζεται ότι ψηφίσθηκε μια αύξηση 15 εκ. ευρώ ώστε να διευκολυνθούν διαδικασίες οι οποίες ήδη τρέχουν και όλοι γνωρίζεται».

Προκυρήχθηκε νέα Γενική Συνέλευση;
«Όχι αυτό θα γίνει αφού ολοκληρωθούν κάποιες διαδικασίες που σχετίζονται με το συμφωνητικό συνεργασίας που έχει υπογραφθεί» 
Υπάρχουν επαφές με την Arboris;
«Ναι πάρα πολλές. Τα στελέχη της εταιρείας είναι πολλοί σοβαροί και καλοί επαγγελματίες».
Τη Κυριακή έχουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και ο κόσμος δείχνει διάθεση να έρθει στο γήπεδο;
«Υπάρχει σημαντική κίνηση στα εισιτήρια. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τους φιλάθλους μας για αυτό. Εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε για να είμαστε και νικηφόροι και να σταθούμε στο αγωνιστικό ύψος που βρισκόμαστε στις τελευταίες εμφανίσεις. Το μήνυμα προς τον κόσμο μας είναι ότι τους περιμένουμε στο γήπεδο». 

πηγή: sportdog.gr   

Γερμανικό τελεσίγραφο στην Ελλάδα!!

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα περιμένει μόνο λίγες ημέρες» δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκέοργκ Στράιτερ στο σημερινό κυβερνητικό μπρίφινγκ.
Γερμανικό τελεσίγραφο στην Ελλάδα!
Διαφορετικά, πρόσθεσε, θα τεθεί σε εφαρμογή η λύση που εξήγγειλε προχθές στις Κάνες η Άνγκελα Μέρκελ - υπονοώντας τη δήλωσή της, ότι η μη αποδοχή θα προκαλούσε την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, κάτι για το οποίο η Γερμανία και οι υπόλοιποι εταίροι θα ήταν πλήρως «προετοιμασμένοι».

«Πάντως αισιοδοξούμε, ότι θα βρεθεί σύντομα λύση» πρόσθεσε. Κι αυτή η αισιοδοξία εδράζεται στην άριστη πληροφόρηση που έχει το Βερολίνο για τις εξελίξεις στην Αθήνα, είτε μέσω των τακτικών συναντήσεων των ηγετών των δυο χωρών, είτε μέσω των «καθημερινά πολυάριθμων εκθέσεων» της γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα. 
Η συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου, η οποία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη «μόχλευση» του ευρωπαϊκού ταμείου χρηματοπιστωτικών διευκολύνσεων EFSF, την κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών και τη δεύτερη δανειακή σύμβαση με την Ελλάδα, αποτελεί, τόνισε, «πακέτο» και θα ψηφιστεί από τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια στο σύνολό του. «Δεν πρόκειται να γίνει εξαίρεση για το τμήμα που αφορά την Ελλάδα, εως ότου οι Έλληνες ξεκαθαρίσουν τη στάση τους» είπε - ή όλα μαζί δηλαδή, ή τίποτα.
O Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε δήλωσε ότι το ευρώ είναι «πιο σημαντικό» από τη συμμετοχή της Ελλάδας στημ Ευρωζώνη, διαβεβαιώνοντας πάντως ότι είναι σημαντικό η Ελλάδα να διατηρήσει το ενιαίο νόμισμα και να αποφευχθεί μια πτώχευση.

«Πιστεύουμε ότι είναι πολύ σημαντικό να αποφευχθεί μια πτώχευση της Ελλάδας, προς το συμφέρον της ζώνης του ευρώ» δήλωσε ο κ. Ρούτε σε συνέντευξη Τύπου στη Χάγη, στο τέλος του εβδομαδιαίου υπουργικού συμβουλίου:

«Αλλά τελικά, το ευρώ είναι πιο σημαντικό από την Ελλάδα, και από τη συμμετοχή της στη ζώνη του ευρώ».

Χαρακτηρίζοντας θετικό το γεγονός ότι «προφανώς» εγκαταλείφθηκε η ιδέα ενός δημοψηφίσματος, ο κ. Ρούτε επέμεινε στην ανάγκη η Ελλάδα να εφαρμόσει πλήρως και το συντομότερο δυνατό το πακέτο βοήθειας που συμφωνήθηκε στις 27 Οκτωβρίου.

Επίλυση της πολιτική κρίσης στην Ελλάδα σύντομα αναμένει η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, προκειμένου -όπως δήλωσε- να συνεχιστούν κανονικά οι σχέσεις του Ταμείου με τη χώρα.

Πηγή: Tanea.gr

Κυβέρνηση με Βενιζέλο πρωθυπουργό!!

Σύμφωνα με συνεργάτες του ο πρωθυπουργός «θα καθαρίσει το παιχνίδι της ψήφου εμπιστοσύνης με μία τοποθέτηση που θα ξεκαθαρίσει το πολιτικό σκηνικό»
Κυβέρνηση με Βενιζέλο πρωθυπουργό!
Το protothema.gr αποτυπώνει στις «σελίδες» του τις πληροφορίες με σεβασμό στις στιγμές και στην ανάγκη να βρεθεί μία λύση για να μείνει η χώρα στο ευρώ και να αποφευχθεί η εθνική καταστροφή. Σύμφωνα με συνομιλητή του πρωθυπουργού:

    •    «Ο Γιώργος Παπανδρέου θα μιλήσει για κυβέρνηση εθνικής ενότητας και θα θέσει εαυτόν εκτός πρωθυπουργίας για να διευκολυνθεί η συγκρότησή της».
    •    «Θα παραμείνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ».
    •    «Για λόγους εγγύτητας στο διακύβευμα θα προτείνει ως πρωθυπουργό τον Ευάγγελο Βενιζέλο, που συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις για τη νέα δανειακή σύμβαση»
    •    «Ο πρωθυπουργός θα απαντήσει στον Αντώνη Σαμαρά πως μια μεταβατική κυβέρνηση τεχνοκρατών μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα στη δραχμή».
    •    «Θα προτείνει πολιτική κυβέρνηση διάρκειας τριών έως έξι μηνών, όσο διαρκεί το τελεσίγραφο της τρόικας».
    •    «Πιστεύει ότι θα ανταποκριθούν στην πρόσκληση τον ΛΑΟΣ, η Δημοκρατική Συμμαχία και η Δημοκρατική Αριστερά».

Σε μία τέτοια περίπτωση η νέα κυβέρνηση θα φθάσει σε αριθμό εδρών τις 180, ώστε να μην επηρεάζεται από καθημερινές κρίσεις και διαφοροποιήσεις και, το κυριότερο, να μπορεί να ισχυριστεί στους δανειστές πως η συναίνεση που ζητούν από τις υπερχρεωμένες χώρες έγινε πράξη και στην Ελλάδα.

Πηγή: Protothema.gr

«Διάολε… αυτό είναι το ποδόσφαιρο»!

Είναι από τους ανθρώπους που ακόμη και με μια ατάκα, μπορεί να αφήσει το στίγμα του στην ποδοσφαιρική ιστορία! Και το έχει κάνει! Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον γιορτάζει τα 25 χρόνια παρουσίας του στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Διαβάστε μερικά από τα… σοφά του λόγια!
«Διάολε… αυτό είναι το ποδόσφαιρο»!
Από τον επικό τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, το 1999 κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου, στον Αρσέν Βενγκέρ, τον Ντένις Γουάιζ, τον Ζοσέ Μουρίνιο και το χτύπημα με το παπούτσι στον Ντέιβιντ Μπέκαμ!
Ο Σκοτσέζος προπονητής είχε μια… καλή κουβέντα για όλους και το england365 ανέτρεξε στα βιβλία της ποδοσφαιρικής ιστορίας, βρήκε τις… «θαυματουργές» ατάκες του Φέργκιουσον και σας τις παρουσιάζει!
Αμέσως μετά τη λήξη του μεγάλου τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ, την 26η Μαΐου 1999: «Δεν το πιστεύω! Δεν το πιστεύω! Διάολε… αυτό είναι το ποδόσφαιρο!».
Μιλώντας για τον Αρσέν Βενγκέρ, το 1996: «Λένε ότι είναι ένας πανέξυπνος άνθρωπος, έτσι; Μιλάει πέντε γλώσσες. Εγώ γνωρίζω ένα 15χρονο παιδί από την Ακτή Ελεφαντοστού που μιλάει πέντε γλώσσες».
Για τον Ντένις Γουάιζ: «Θα μπορούσε να ξεκινήσει καυγά μόνος του σε άδειο σπίτι!».
Για το περιστατικό με το παπούτσι που χτύπησε τον Ντέιβιντ Μπέκαμ: «Ήταν απίστευτα τυχαίο! Αν το προσπαθούσα άλλες 1000 φορές ή ακόμη και ένα εκατομμύριο, δεν θα τον πετύχαινα. Δεν θα μπορούσα να το κάνω! Αν όντως το κατάφερνα, καλό θα ήταν να έχω συνεχίσει την ποδοσφαιρική μου καριέρα».
Για τον Ζοσέ Μουρίνιο, έπειτα από αναμέτρηση με την Τσέλσι: «Στο επικοινωνιακό κομμάτι, ήταν εξαιρετικός όταν πίναμε μαζί ένα ποτό μετά από το ματς. Με αποκαλούσε «αφεντικό» ή «μάγκα» αλλά θα προτιμούσα να συνόδευε τα λόγια του με ένα ποτήρι καλό κρασί! Αυτό που μου έδωσε ήταν… διαβρωτικό για βερνίκια!».
ΠΗΓΗ: england365.gr

Πλώρη για τις 1400 ασίστ ο Διαμαντίδης!!

Την Κυριακή (6/11, 19:15) ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί τον Ικαρο Καλλιθέας στο ΟΑΚΑ για την 3η αγωνιστική της Α1, σε ένα ματς στο οποίο ο Δημήτρης Διαμαντίδης θα έχει την ευκαιρία να καταρρίψει ένα ακόμη ρεκόρ.
Πλώρη για τις 1400 ασίστ ο Διαμαντίδης!
Στην περίπτωση που ο 31χρονος γκαρντ μοιράσει 5 ασίστ, τότε θα γίνει ο πρώτος στην ιστορία του πρωταθλήματος ΕΣΑΚΕ που θα έχει 1.400 στην καριέρα του.
Από εκεί και πέρα, ο Μάικ Μπατίστ θέλει 2 κλεψίματα για να φτάσει τα 200 στην καριέρα του στο πρωτάθλημα ΕΣΑΚΕ, κάτι που έχουν καταφέρει 39 παίκτες.
Ο Στίβεν Σμιθ θέλει 3 πόντους ώστε να γίνει ο 256ος παίκτης στην ιστορία του πρωταθλήματος ΕΣΑΚΕ με 700 στην καριέρα του
Ο Κώστας Καϊμακόγλου θέλει 11 πόντους ώστε να γίνει ο 49ος παίκτης στην ιστορία του πρωταθλήματος ΕΣΑΚΕ με 2100 στην καριέρα του. Επίσης θέλει 5 ριμπάουντ ώστε να γίνει ο 26ος παίκτης στην ιστορία του πρωταθλήματος ΕΣΑΚΕ με 1100 στην καριέρα του.
Με δύο εύστοχες βολές ο Κώστας Τσαρτσαρής θα φτάσει τις 718 στην καριέρα του και θα περάσει στη 15η θέση της σχετικής λίστας στην ιστορία του πρωταθλήματος ΕΣΑΚΕ, μπροστά από τον Αλφόνσο Φορντ.
Ο Γιώργος Τσιάρας θέλει θα γίνει ο 83ος παίκτης με 200 συμμετοχές στο πρωτάθλημα ΕΣΑΚΕ. Επίσης με 9 πόντους θα γίνει ο 126ος παίκτης με 1.300 πόντους στην ιστορία του πρωταθλήματος ΕΣΑΚΕ.
Πηγή: Sentragoal.gr

''Παίζουμε με την πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος''

Έτσι χαρακτήρισε ο Νίκος Κωστένογλου τον Παναθηναϊκό, ενόψει του ντέρμπι της Κυριακής.
''Παίζουμε με την πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος''
Ο Έλληνας τεχνικός παραχώρησε δηλώσεις στην Nova όπου τόνισε πως θα χρειαστεί η ψυχολογία και η προσωπικότητα των παικτών σε αυτή την αναμέτρηση για να έρθει η νίκη.
''Είμαστε έτοιμοι για το ντέρμπι. Παίζουμε με την πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν φαβορί και αουτσάϊντερ πριν την έναρξη του αγώνα. Καθοριστικός παράγοντας είναι η ψυχολογία και η προσωπικότητα του ποδοσφαιριστή", ήταν μερικά από τα λόγια του.

πηγή: sportdog.gr   

Σάλπι(σμα)… ανάκαμψης σε ευρωπαϊκό φόντο!!

Άλλη ομάδα, άλλος Σαλπιγγίδης, άλλος αέρας, άλλη ψυχολογία. Τελείως διαφορετική εικόνα από εκείνη των τελευταίων άχρωμων και άγονων εμφανίσεων του πρωταθλήματος.
Σάλπι(σμα)… ανάκαμψης σε ευρωπαϊκό φόντο
Γράφει ο Δημήτρης Μπούζας...
Ο ΠΑΟΚ, αναμορφωμένος, εκτός από τις άριστες εντυπώσεις που άφησε με την απόδοσή του (ιδιαίτερα του πρώτου ημιχρόνου) κατάφερε να δημιουργήσει και ενθαρρυντικές προσδοκίες τόσο για τη συνέχεια, όσο και για το κλείσιμο» του κύκλου της αγωνιστικής κρίσης που περνούσε το τελευταίο χρονικό διάστημα. Πιστός βέβαια πάντοτε, στη λαμπρή και γόνιμη ευρωπαϊκή του παράδοση, πέρασε νικηφόρα και από την χθεσινή μάχη που έδωσε στο Δουβλίνο, προασπίζοντας με τον ιδανικότερο τρόπο τα δικαιώματα της πρόκρισης και της διάκρισής του.
Θρονιασμένος στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του ομίλου του, μπροστά από τις δύο υπερδυνάμεις» που διεκδικούν τις προνομιούχες θέσεις, ελπίζει βάσιμα, να είναι αυτός που θα μπει «σφήνα» στο ανταγωνιστικό δίδυμο» και θα ολοκληρώσει και την φετινή εντυπωσιακή ευρωπαϊκή του προσπάθεια, επιτυγχάνοντας έναν πραγματικό άθλο. Στις δύο τελευταίες αγωνιστικές θα κριθούν τα πάντα στον όμιλο. Κατά πάσα πιθανότητα και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, το παιχνίδι με την Ρουμπίν στην Τούμπα, θα είναι εκείνο που θα «ρυθμίσει» με το αποτέλεσμά του την εκκρεμότητα της πρόκρισης. Ως τότε όμως, ο χθεσινός θριαμβευτής (άνετος και δίκαιος νικητής αλλά και απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού), θα πρέπει να βρει τον χρόνο και την κατάλληλη ψυχολογία και ευκαιρία για να «ρυθμίσει» τις δικές του εκκρεμότητες και τα δύσκολα προβλήματα που δεν λένε να τον αφήσουν ήσυχο.
Προβλήματα παρατεταμένων βασικών και πολύτιμων απουσιών πρωτίστως τα οποία δημιουργούν ανησυχητικές και επικίνδυνες εσωστρέφειες, αγωνιστικές αποσταθεροποιήσεις, ανεπιτυχή αποτελέσματα και το βασικότερο, ένα περιβάλλον και μία ατμόσφαιρα που δεν βοηθάνε για να υπάρχει καθαρό μυαλό και ηρεμία που απαιτούνται για την επίλυσή τους. Στην προκειμένη περίπτωση, πιστεύω πως η εικόνα του χθεσινού ΠΑΟΚ περισσότερο, και ως ένα σημείο βέβαια και το νικηφόρο αποτέλεσμα μπορούν να βοηθήσουν προς την σωστή κατεύθυνση όλους τους «εμπλεκόμενους» (τεχνική ηγεσία, παίκτες, διοίκηση, οπαδούς). Προς την κατεύθυνση δηλαδή, μιας συντονισμένης προσπάθειας επανασχεδιασμού και αναθεώρησης ορισμένων θέσεων και απόψεων οι οποίες μέχρι στιγμής δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα.
Και αυτό θα πρέπει να το επιχειρήσουν νομίζω με μέτρο σύγκρισης τον χθεσινό ΠΑΟΚ και την καλή του εμφάνιση στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Να εκτιμήσουν και να μετρήσουν με ιδιαίτερη προσοχή, ποια «στοιχεία» και ποια «αποτυπώματα» άφησε στο Δουβλίνο η χθεσινή ομάδα. Τι είδαν μέσα σ’ αυτά και τι πιστεύουν απ’ αυτά ότι βοήθησαν σ’ αυτήν την θεαματική θετική αλλαγή. Αυτό το «ξεμπούκωμα», αυτήν την αγωνιστική «απελευθέρωση». Μήπως ο υποδεέστερος αντίπαλος; Της ίδιας δυναμικότητας όμως ομάδες στο ελληνικό πρωτάθλημα πολλές φορές τον βραχυκύκλωσαν και τον οδήγησαν σε ανεπιτυχή αποτελέσματα.
Ήταν κάτι πιο σημαντικό το οποίο αφορούσε την αλλαγή τακτικής από μέρους του κόουτς, ή κάποιες άλλες κινήσεις που αποδείχθηκαν εντυπωσιακά λυτρωτικές, ευεργετικές και αποτελεσματικές όπως η τοποθέτηση του Σαλπιγγίδη στην κορυφή «της επίθεσης» και το «πλασάρισμα» του Γεωργιάδη που έδωσαν άλλη ταχύτητα και άλλο αέρα; Τι ήταν εκείνο, ή μάλλον τι «μεσολάβησε» και ο… περιπατητής της προηγούμενης Κυριακής Λαζάρ χθες ήταν απίστευτος, σχεδόν πυραυλοκίνητος; Σωστές κινήσεις στη σκακιέρα, όπως η τοποθέτηση του Σνάουτσνερ στη θέση που πρέπει αλλά και η «σύζευξη» Λίνο – Βιεϊρίνια που έδωσε στον Πορτογάλο την ευκαιρία να ξεδιπλώσει το τεράστιο ταλέντο του, χωρίς να νικήσει όμως την γκίνια του; Πέρα όμως από όλα αυτά και από τη σωστή συγκρότηση, διαπιστώθηκε, ύστερα από πολύ καιρό, πάθος, μαχητικότητα, ποδοσφαιρικός ορθολογισμός, αγωνιστική πειθαρχία και πολύ καλή ψυχολογία από το σύνολο σχεδόν των ποδοσφαιριστών.
Τα στοιχεία αυτά που χτες κατέθεσαν τεχνική ηγεσία και παίκτες, επιβάλλεται να αξιολογηθούν και να αποτελέσουν «ερεθίσματα» αυτογνωσίας, αυτοκριτικής αλλά και νέες αφετηρίες εκκίνησης με φρέσκιες ιδέες πάνω σε ένα διαφορετικό πλάνο αναδιάταξης δυνάμεων σωστής διαχείρισης του έμψυχου υλικού και σταθεροποίησης της ψυχολογίας της ανάκαμψης. Θέλω να πιστεύω πως ο «προχθεσινός» ΠΑΟΚ (με τον Παναθηναϊκό) δεν έχει καμία σχέση, συγγένεια και συνάφεια με τον χθεσινό ΠΑΟΚ του Δουβλίνου. Ο τραγικός και απαράδεκτος Δικέφαλος της Κυριακής παραχώρησε τη θέση του σε μία νευρώδη, μαχητική, ποιοτική, διεκδικητική και αποτελεσματική ομάδα.
Ανάμεσα στις δύο αποδόσεις υπάρχει τεράστια διαφορά. Και αυτή η διαφορά κρύβει πολλά μυστικά» τα οποία χρειάζεται να εντοπιστούν, να διερευνηθούν και να αξιοποιηθούν επ’ ωφελεία της ομάδας και της προσπάθειας που θα απαιτηθεί να καταβάλει από εδώ και πέρα, τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων. Για το χθεσινό παιχνίδι αν θα πρέπει να προσθέσουμε κάτι επάνω δηλαδή στην πολύ καλή συνολική απόδοση της ομάδας είναι το θερμό χειροκρότημα των ηρωικών εκδρομέων οπαδών του Δικέφαλου για τον Σαλπιγγίδη.
Το είχε απόλυτη ανάγκη, αλλά και το άξιζε ο φιλότιμος και σεμνός παίκτης. Επίσης χρειάζεται να τονίσουμε την αφύπνιση» του Βιεϊρίνια από τον αγωνιστικό λήθαργο στον οποίο ήταν βυθισμένος αλλά και το φινετσάτο και εγκεφαλικό παιχνίδι του Λάζαρ. Και να κλείσουμε με την ελπίδα ότι η χθεσινή εμφάνιση και η δίκαιη νίκη, να βοηθήσουν την ιστορική ομάδα να βρει τα «πατήματά» της, το κουράγιο της και την καλή ψυχολογία.
Πηγή: Metrosport