Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Δεν ...ανατράπηκε ο Δώνης!!

Ο Περογαμβράκης άγχωσε τον Δώνη στην αρχή, αλλά το ματς ήρθε ...Τούμπα πριν φύγει το ημίχρονο και ο «δικέφαλος» πήρε τη νίκη με 3-1! Φωνάζουν για πέναλτι οι Κρητικοί μετά το 0-1.
Με τιμή στη μνήμη του Παναγιώτη Κατσούρη ξεκίνησε το ματς στη Τούμπα, με τους παίκτες των δύο ομάδων να καταθέτουν στεφάνια, σε μία συγκινητική στιγμή όπου το «παρών» έδωσε και ο πατέρας του αδικοχαμένου παίκτη του ΠΑΟΚ.
Πάντως ο Δικέφαλος αν και μπήκε δυνατά δεν ήταν ικανός για να ανοίξει το σκορ και ο ΟΦΗ πριν συμπληρωθεί το 10΄ κατάφερε σε μία αντεπίθεση να κάνει το 0-1! Ο Περογαμβράκης αρχικά δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά τον Ιτάνζ, με την μπάλα να πηγαίνει δεξιά στον Μπούρμπο ο οποίος έβγαλε την σέντρα και ο νεαρός επιθετικός του ΟΦΗ αυτή τη φορά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά.
Ο Αθανασιάδης στη συνέχεια έχασε τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσει, αλλά απέναντι από τον Αγριμάκη δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά και έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 26΄ όμως ήρθε η φάση που σήκωσε πολλές συζητήσεις. Ο σκόρερ του ΟΦΗ βρέθηκε απέναντι από τον Ιτάνζ και ανατράπηκε, με το ριπλέι να μη δείχνει ξεκάθαρα αν ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ βρίσκει έστω και λίγο την μπάλα πριν ανατρέψει τον Περογαμβράκη... Πάντως ο Κύζος έδειξε πως το παιχνίδι συνεχίζεται και έφερε τις διαμαρτυρίες από τους Κρητικούς.
Έγινε της ...Τούμπας!
Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν για να βάλουν ένα γκολ πριν φύγει το ημίχρονο και το κατάφεραν. Μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Αγριμάκη, η μπάλα πήγε στον Λόρενς ο οποίος έκανε τη λόμπα με την μπάλα να βρίσκει την εσωτερική πλευρά του δοκαριού και ο Αθανασιάδης με προβολή στη κενή εστία ισοφάρισε!
Με το καλύτερο τρόπο έκλεισε πάντως το ημίχρονο για τον ΠΑΟΚ καθώς πήγε στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ. Ο Λόρενς εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά, ο Κατσικάς πήδηξε πιο ψηλά απ΄ όλους μέσα στη περιοχή του Αγριμάκη και με κεφαλιά έκανε το 2-1 στο 45΄!
Το γκολ του Κατσικά είναι η αλήθεια πως έβγαλε τον Γιώργο Δώνη από τα ...αναμμένα κάρβουνα και ο Λόρενς μόλις τέσσερα λεπτά αφού ξεκίνησε η επανάληψη καθάρισε και το ματς για τον Δικέφαλο. Μετά από κόντρες η μπάλα του στρώθηκε σε πλάγια θέση και με διαγώνιο σουτ έγραψε το 3-1!
Το ματς μετά το γκολ του Λόρενς είχε ήδη κριθεί και ο Δώνης έριξε στο ματς τους Πόποβιτς και Παπαδόπουλο για να πάρουν και οι νέοι χρόνο συμμετοχής, τη στιγμή που ο ΟΦΗ δεν έδειχνε να μπορεί να πάρει κάτι καλύτερο από το ματς. Έτσι, λοιπόν, ο ΠΑΟΚ πήρε το «τρίποντο» με ανατροπή και ο Γιώργος Δώνης θα περάσει μία ήσυχη εβδομάδα...

πηγή: sportdog.gr   

Άλλο Νικοπολίδης, άλλο... Καλαϊτζίδης!

Ο Ατρόμητος την περασμένη βδομάδα νίκησε 3-2 τον Ολυμπιακό του Νικοπολίδη, αλλά κόντρα στη Βέροια του Καλαϊτζίδη τα βρήκε σκούρα και ήρθε 0-0...
Η Βέροια κατάφερε να μπλοκάρει τους γηπεδούχους οι οποίοι, κατά το πρώτο ημίχρονο, δεν είχαν ούτε καλό ρυθμό ούτε φάσεις, ενώ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν περισσότερο απειλητικά μπροστά από την εστία του Ράντμαν και αν ο Μοκάκε ήταν πιο προσεκτικός στη φάση του 36' θα είχαν κάνει τη ζημιά.
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ατρόμητος, ανέβασε στροφές, στο 63' μπήκε και ο Ναπολεόνι που έκανε ντεμπούτο και ο Σουμπίνιο και τα πράγματα λειτούργησαν πιο ορθολογικά.
Οι κλασικές ευκαιρίες όμως έλειψαν και πάλι. Μία καλή κεφαλιά του Καραμάνου στο 57', ένα πολύ ωραίο σουτ του Ναπολεόνι στο 81' και το πλασέ του Μπρίτο στο 86' ήταν οι καλύτερες στιγμές των Περιστεριωτών στον αγώνα.
Στο τέλος, η Βέροια προσπάθησε να κλέψει ολόκληρη την παρτίδα αλλά ο Ιωάννου δεν έβαλε καλά το κεφάλι του στη φάση του 89' και η ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους πέταξε. Εστω και έτσι όμως η Βέροια έφυγε ικανοποιημένη από το γήπεδο.


πηγή: sportdog.gr   

Με Δημήτρη Γιαννακόπουλο η προπόνηση!!

Παρουσία του προέδρου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γιαννακόπουλου, πραγματοποιήθηκε η τελευταία προπόνηση της ομάδας πριν τον τελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.

Με Δημήτρη Γιαννακόπουλο η προπόνηση!
Το «παρών» στο γήπεδο του Ελληνικού όπου και πραγματοποιήθηκε η τελευταία προπόνηση του Παναθηναϊκού ενόψει του τελικού του Κυπέλλου μπάσκετ με τον Ολυμπιακό (Κυριακή 18:30), έδωσε ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Ο ισχυρός άνδρας του «τριφυλλιού», με την παρουσία του, θέλησε να εμψυχώσει τους παίκτες της ομάδας και να δηλώσει τη στήριξή του στην ομάδα.

Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, η προετοιμασία των «πράσινων» ολοκληρώθηκε χωρίς απρόοπτα. Αυτό σημαίνει ότι στο αυριανό παιχνίδι κόντρα στους «ερυθρόλευκους», που θα κριθεί και ο πρώτος τίτλος της χρονιάς, ο Αργύρης Πεδουλάκης θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του.


πηγή: sport-fm.gr
 

Σχορτσανίτης: «Όλα στο παρκέ… Τίποτα λιγότερο!»

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού θέλουν να κατακτήσουν τον πρώτο τίτλο της χρονιάς και για να το πετύχουν αυτό πρέπει να τα δώσουν όλα στο παρκέ, όπως επισήμανε ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης.

Σχορτσανίτης: «Όλα στο παρκέ… Τίποτα λιγότερο!»
Περίπου ένα 24ωρο απέμεινε από τον τελικό του Κυπέλλου μπάσκετ των ανδρών (Κυριακή, 18:30) όπου Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα διεκδικήσουν τον πρώτο τίτλο της χρονιάς.

Οι «πράσινοι», όπως επισήμανε ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης γράφοντας στο blog που διατηρεί στην ιστοσελίδα της ομάδας του, θέλουν πολύ να κατακτήσουν τον τίτλο, για αυτό και προετοιμάζονται τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά για να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του αγώνα.

Αυτό όμως που έχει σημασία όπως τόνισε ο διεθνής σέντερ είναι όλοι οι παίκτες να τα δώσουν όλα στο παρκέ, καλώντας παράλληλα τους φιλάθλους που θα βρεθούν στο Ελληνικό να στηρίξουν με κόσμιο τρόπο την προσπάθεια του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε ο «Σόφο» στο paobcblog


Καλησπέρα…

Μία μέρα μας χωρίζει από τον πρώτο τελικό, από έναν αγώνα που θα κρίνει έναν τίτλο και το γεγονός αυτό από μόνο του δημιουργεί μια ιδιαίτερη κατάσταση, κάνει το παιχνίδι αυτό ξεχωριστό. Διεκδικούμε το Κύπελλο Ελλάδας. Η πρόταση αυτή λέει τόσα από μόνη της που πραγματικά δεν χρειάζεται να προσθέσουμε και πολλά…

Είναι σημαντικός αγώνας και είναι απαραίτητο να προετοιμαστούμε σωματικά, αλλά και πνευματικά για την αναμέτρηση αυτή. Ο καθένας από εμάς θα πρέπει να είναι έτοιμος για να δώσει τα πάντα στο παρκέ. Η αναμέτρηση αυτή δεν απαιτεί τίποτα λιγότερο από αυτό. Είναι ο μοναδικός τρόπος για να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις του αγώνα, αλλά και στια δυσκολίες που θα παρουσιαστούν στη διάρκειά του. Είναι ο πρώτος τελικός της χρονιάς! Τι παραπάνω μπορείς να πεις;

Προσωπικά νιώθω καλύτερα… Σιγά-σιγά βρίσκω το ρυθμό μου. Με βοηθούν πολύ και το ιατρικό επιτελείο του Παναθηναϊκού και ο γυμναστής της ομάδας. Δουλεύουμε καθημερινά, ώστε να επιστρέψω σε μια καλύτερη κατάσταση και να μπορέσω να βοηθήσω ουσιαστικά και αποτελεσματικά την ομάδα. Αυτός είναι ο στόχος άλλωστε σε κάθε αγώνα, να μπορώ να βοηθώ τους συμπαίκτες μου, την ομάδα μου να φτάσει σε νίκες. Το ίδιο θέλει ο καθένας από εμάς. Δεν είναι όμως και το μόνο που θέλουμε, ειδικά ενόψει της αυριανής αναμέτρησης.

Θέλουμε ακόμη να ζητήσουμε από τον κόσμο να μας στηρίξει, να είναι δίπλα μας, αλλά χωρίς ακρότητες. Ο αυριανός τελικός είναι ιδιαίτερος γιατί κρίνει έναν τίτλο σε 40 λεπτά, γιατί είναι ένα ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, αλλά και για έναν ακόμη λόγο: Γιατί θα έχει κόσμο και από τις δύο ομάδες. Λίγο, ναι, αλλά θα είναι στο Ελληνικό φίλοι και των δύο ομάδων. Δεν θέλουμε να δούμε έκτροπα… Θέλουμε να παίξουμε μπάσκετ και να κατακτήσουμε έναν τίτλο τον οποίο θέλουμε πολύ!

Να είστε καλά,

Σοφοκλής

Μπράμος: «Πιο έτοιμοι αυτή τη φορά»

Την πεποίθηση πως ο Παναθηναϊκός θα εμφανιστεί αυτή τη φορά πιο δυνατός απέναντι στον Ολυμπιακό και θα διεκδικήσει με αξιώσεις το Κύπελλο εξέφρασε ο Μάικ Μπράμος.

Μπράμος: «Πιο έτοιμοι αυτή τη φορά»
Οι δύο ήττες σε ισάριθμα φετινά ματς από τον Ολυμπιακό σίγουρα δεν άρεσαν σε κανέναν στις τάξεις του Παναθηναϊκού. Στον τελικό Κυπέλλου της Κυριακής, ωστόσο, που κρίνει τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, ο Μάικ Μπράμος θεωρεί πως η ομάδα του θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, όπως τονίζει στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ.

Συγκέντρωση, ευστοχία, άμυνα και… μέρα θα κρίνουν το νικητή, σύμφωνα με τον διεθνή φόργουορντ, ο οποίος απευθύνει κάλεσμα στον κόσμο για κόσμια συμπεριφορά.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

-Έχεις την εμπειρία αγώνα με τον Ολυμπιακό μόνο στο πρωτάθλημα… Πόσο διαφορετικός περιμένεις να είναι αυτός; «Θα είναι σίγουρα διαφορετικό και έντονο παιχνίδι. Το γεγονός ότι υπάρχει παρουσία φίλων και των δύο ομάδων στο γήπεδο κάνει τον αγώνα ακόμη πιο ιδιαίτερο, άσχετα από το ότι θα είναι λίγοι αριθμητικά. Η ατμόσφαιρα θα είναι ιδιαίτερη και θα δώσουν ενέργεια και στις δύο ομάδες. Τελικά, όμως, πιστεύω ότι θα παίξει ρόλο ποιος θα είναι πιο συγκεντρωμένος, πιο εστιασμένος στο παιχνίδι και μόνο, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είναι 40 λεπτά για έναν τίτλο».

-Θα αγωνιστείς διεκδικώντας τον πρώτο τίτλο της καριέρας σου. Πόσο ανυπόμονο σε κάνει αυτό; «Δεν μπορώ να πω ότι με κάνει ανυπόμονο… Ίσως να το σκέφτεσαι λίγο πριν το παιχνίδι, όταν πραγματικά συνειδητοποιείς ότι είναι η πρώτη σου ευκαιρία για έναν τίτλο. Εκεί που αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για το τζάμπολ. Ξέρεις κάτι; Αν συμβαίνει κάτι, είναι να μου δίνει μεγαλύτερο κίνητρο. Ένας και μοναδικός αγώνας, ένας τίτλος, ο πρώτος της χρονιάς, απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο, τον οποίο σεβόμαστε. Κάθε παίκτης που θα βρίσκεται στο γήπεδο θα θέλει να κατακτήσει αυτό το τρόπαιο, οπότε το γεγονός αυτό και μόνο λέει πολλά!».

-Ο Ολυμπιακός έχει μια σχεδόν έτοιμη ομάδα, ο Παναθηναϊκός χτίστηκε από την αρχή. Πιστεύεις ότι είναι μια διαφορά που μπορεί και στην πράξη να «βαρύνει» διαφορετικά για την κάθε περίπτωση; «Ίσως στον πρώτο αγώνα της χρονιάς για το πρωτάθλημα απέναντι στον Ολυμπιακό, να μπορούσαμε να σταθούμε σε αυτό. Είμαστε όμως πια επτά μήνες μαζί και δεν νομίζω ότι μπορεί να αποτελέσει πλεονέκτημα ή μειονέκτημα για τον έναν ή τον άλλον. Δεν πιστεύω ότι είναι παράγοντας που θα κρίνει τον αγώνα».

-Πιστεύεις ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να έχει τη σταθερότητα που απαιτείται για έναν τέτοιο αγώνα; «Θα γυρίσω και πάλι στον πρώτο μεταξύ μας αγώνα για το πρωτάθλημα. Ήταν πολύ νωρίς στη χρονιά, δεν είχαμε πολλά παιχνίδια μαζί ακόμη. Τώρα είναι διαφορετικά. Έχουμε την εμπειρία του να παίζει ο ένας δίπλα στον άλλον και είναι πολύ σημαντικό επίσης ότι έχουμε κερδίσει εμπειρίες ως ομάδα μέσα από τη διαδρομή που έχουμε κάνει και στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και στην Ευρωλίγκα. Σίγουρα θα είμαστε πιο έτοιμοι αυτή τη φορά».

-Τι είναι αυτό που θα μπορούσε να δώσει τη νίκη στη μία ή την άλλη ομάδα; «Κάθε αγώνας είναι μοναδικός. Σε ό,τι αφορά τον συγκεκριμένο αγώνα τα συναισθήματα θα είναι πιο έντονα, οπότε πιστεύω πως όποιος συγκεντρωθεί στο πλάνο του αγώνα και όποιος εκτελέσει καλύτερα τα συστήματα, αλλά και τα… σουτ θα είναι ο νικητής. Και πάντα σε κάθε αγώνα μεγάλο μερίδιο στο αποτέλεσμα έχει η άμυνα, το πώς θα καταφέρεις να σταματήσεις τους παίκτες της αντίπαλης ομάδας. Πιστεύω ότι σε αυτούς τους αγώνες, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και το σε τι κατάσταση θα βρεθεί μια ομάδα τη συγκεκριμένη μέρα».

-Τι θα έλεγες στους φίλους του Παναθηναϊκού; «Να μας στηρίξουν όσο μπορούν! Ξέρουμε ότι αγαπάνε την ομάδα, θα δουλέψουμε όλοι για τη νίκη, αλλά δεν θα ήθελε κανείς μας να δει τους φιλάθλους να προχωρούν σε οποιαδήποτε αντιαθλητική ενέργεια. Μπορούμε να κατακτήσουμε και πάλι τον τίτλο, αρκεί να προσπαθήσουμε όλοι μαζί. Δεν μπορείς να εγγυηθείς ποτέ τίποτα με τα λόγια. Ό,τι κερδίζεις, πρέπει να το κερδίζεις στο παρκέ».

Παπανικολάου: «Κρινόμαστε από την αρχή»

Να κατακτήσει με τον Ολυμπιακό το μοναδικό τίτλο που του… ξέφυγε πέρυσι έχει σαν στόχο στον τελικό της Κυριακής για το Κύπελλο απέναντι στον Παναθηναϊκό ο Κώστας Παπανικολάου.

Παπανικολάου: «Κρινόμαστε από την αρχή»
Το Κύπελλο είναι ο μικρότερος από τους τρεις τίτλους που διεκδικεί φέτος ο Ολυμπιακός. Όμως σε καμία περίπτωση αυτό δεν σημαίνει πως οι «ερυθρόλευκοι» τον θέλουν πολύ κι αυτό έγινε σαφές από τα λεγόμενα του Κώστα Παπανικολάου στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ.

Ο διεθνής φόργουορντ δεν επαναπαύεται στην περσινή εξαιρετική για τον ίδιο και την ομάδα του σεζόν και ξέρει πως κάθε σεζόν συνεπάγεται και νέες… εξετάσεις για όλους. Τονίζει πως η άμυνα και ο περιορισμός της δράσης του Διαμαντίδη θα είναι «κλειδιά» για τη νίκη, ενώ-τέλος-στέλνει μήνυμα για κόσμια συμπεριφορά από τον κόσμο.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

-Έχεις βιώσει μία κατάκτηση τίτλου και μία απώλεια τίτλου. Πιστεύεις ότι ο Ολυμπιακός μπορεί φέτος να επιστρέψει στην κορυφή του Κυπέλλου Ελλάδας; «Είναι πρώτος τίτλος της χρονιάς, ένας από τους στόχους που έχουμε θέσει από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου. Είναι αυτονόητο ότι θέλουμε να κατακτήσουμε το Κύπελλο Ελλάδας. Από την άλλη, είναι ένα παιχνίδι 40 λεπτών, ένας και μοναδικός αγώνας που θα κρίνει τον τίτλο, ανάμεσα σε δύο δυνατές ομάδες και στο τέλος αυτός που το θέλει περισσότερο και θα παλέψει περισσότερο στο γήπεδο θα είναι και αυτός που θα τον κατακτήσει».

-Οι τίτλοι που κατέκτησε ο Ολυμπιακός πέρυσι πιστεύεις ότι είναι η ιδανική αφετηρία για την κατάκτηση μιας ακόμη κορυφής; «Νομίζω ότι κάθε χρονιά είναι καινούρια. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να συγκρίνουμε τίτλους μεταξύ τους ή χρονιές. Όλοι κρίνονται ξανά από την αρχή, με την έναρξη κάθε αγωνιστικής περιόδου. Εμάς στόχος μας ήταν να φτάσουμε στον τελικό του Κυπέλλου και να παλέψουμε για τον τίτλο. Βρισκόμαστε εδώ και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το στόχο πραγματικότητα».

-Πόσο διαφορετικός είσαι εσύ μετά την περσινή χρονιά και τις εμπειρίες που αυτή σου χάρισε; «Είναι δεδομένο ότι αισθάνομαι καλύτερα στο παρκέ. Ήταν μια πολύ σημαντική χρονιά για μένα πέρυσι. Ήταν η δεύτερη χρονιά που πήρα χρόνο συμμετοχής και με βοήθησε και να κατανοήσω το παιχνίδι καλύτερα, κέρδισα σε εικόνες και πλέον βλέπω τους αγώνες διαφορετικά έχοντας μεγαλύτερη εμπειρία. Με βοηθάει πάρα πολύ φέτος. Και σίγουρα, ο τρόπος με τον οποίο έκλεισε η περσινή χρονιά έχει συνεισφέρει στο κομμάτι της ψυχολογίας και στο να εξελίξω το παιχνίδι μου έτσι και τόσο ώστε να βοηθώ την ομάδα μου. Αυτό άλλωστε είναι και το βασικό ζητούμενο».

-Είναι ένα ακόμη ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό σε έναν ακόμη τελικό Κυπέλλου. Πόσο διαφορετικά είναι αυτά τα παιχνίδια στην πραγματικότητα; «Όλοι ξέρουμε ότι οι αγώνες ανάμεσα στις δύο ομάδες έχουν ιδιαιτερότητες και μια διαφορετική βαρύτητα σε σχέση με άλλα παιχνίδια. Σημαντικό ρόλο παίζει το πώς θα διαχειριστείς όλη αυτή τη διαφορετικότητα που κρύβουν αυτοί οι αγώνες. Η ιστορία έχει δείξει ότι τα μεταξύ μας παιχνίδια έχουν πάντα μια ιδιαίτερη βαρύτητα, αλλά δεν υπάρχει λόγος κανένας από εμάς να κοιτά το παιχνίδι αυτό ως κάτι παραπάνω ή λιγότερο από έναν τελικό με οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Θα πρέπει να παλέψουμε για να κατακτήσουμε έναν τίτλο και αυτό θέλουμε να κάνουμε κι εμείς».

-Ποια πιστεύεις ότι είναι τα κλειδιά της νίκης στον αγώνα; «Το μεγαλύτερο κλειδί θα έλεγα ότι είναι η δημιουργία του Διαμαντίδη. Είναι ένας παίκτης-κλειδί για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα υποτιμήσουμε κάποιον από τους άλλους παίκτες ή ότι δεν σεβόμαστε τους άλλους παίκτες και το τι μπορούν να κάνουν στο γήπεδο. Και εννοείται, πάντα, καθοριστικός παράγοντας αποδεικνύεται η άμυνα».

-Τι θα έλεγες στους φίλους του Ολυμπιακού; «Νομίζω ότι τα τελευταία χρόνια ήταν πολύ πιο κόσμια η συμπεριφορά των φίλων και των δύο ομάδων. Θα ήταν όμορφο και υγιές να συνεχιστεί αυτό και στο μέλλον και οι συνθήκες να γίνουν ακόμη καλύτερες. Ο κόσμος έρχεται για να δει μπάσκετ. Θα πρέπει να έρχεται όχι για να δημιουργήσει προβλήματα και φασαρίες. Θα θέλαμε να δούμε τέτοια συμπεριφορά, τέτοιο κλίμα και πάλι. Να υποστηρίξουν όλοι την ομάδα τους, χωρίς να έχουμε προβλήματα».

«Κατσούρη ζεις, για πάντα ΠΑΟΚτζής»

Συγκινητικές στιγμές στην Τούμπα. Πριν την έναρξη του ματς παίκτες του ΠΑΟΚ και του ΟΦΗ κατέθεσαν στεφάνια στη μνήμη του Παναγιώτη Κατσούρη που σαν σήμερα πριν από 15 χρόνια, «έφυγε» από τη ζωή.

«Κατσούρη ζεις, για πάντα ΠΑΟΚτζής»

Κάθε χρόνο, σαν σήμερα, οι πάντες στο στρατόπεδο των Θεσσαλονικέων θυμούνται εκείνη την αποφράδα μέρα που έμελλε να είναι η τελευταία του 22χρονου τότε ποδοσφαιριστή τη ομάδας.

Πριν ξεκινήσει το ματς του ΠΑΟΚ με τον ΟΦΗ οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο των δύο ομάδων κατέθεσαν στεφάνια στην προτομή του εκλιπόντα που βρίσκεται μπροστά από την Θύρα 1 της Τούμπας.

«Παρών» ήταν και ο πατέρας του Παναγιώτη Κατσούρη, ο οποίος πήρε από τον Γιώργο Δώνη τη φανέλα με τον αριθμό «17», την οποία φορούσε ο γιος του και η οποία έχει αποσυρθεί από την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ.

Με την συγκίνηση να είναι ορατή, οι φίλοι του ΠΑΟΚ φώναζαν «Κατσούρη ζεις, για πάντα ΠΑΟΚτζής», θέλοντας να τιμήσουν με τον τρόπο τους τον αδικοχαμένο πρώην ποδοσφαιριστή του συλλόγου.


πηγή: sport-fm.gr
 

Ντίνας: «Όνειρό μου ο Παναθηναϊκός»

Άλμα για την καριέρα του και όνειρο για τον ίδιο, χαρακτήρισε την μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό, ο Θανάσης Ντίνας.

Ντίνας: «Όνειρό μου ο Παναθηναϊκός»

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα των «πράσινων» τόνισε ότι στην Παιανία συνάντησε αυτό ακριβώς που περίμενε, δηλαδή μία πολύ οργανωμένη ομάδα και εξαιρετικό κλίμα ενώ αναφέρθηκε και στα παιχνίδια που έρχονται για το «τριφύλλι».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Θανάση Ντίνα στη NOVA:

Η μεταγραφή σου στον Παναθηναϊκό, είναι ένα όνειρο ζωής που γίνεται πραγματικότητα;
Σίγουρα. Για κάθε ποδοσφαιριστή, όταν αρχίζει την καριέρα του, είναι όνειρο ζωής να παίξει σε μια μεγάλη ομάδα. Γι' αυτό παλεύει και αν το καταφέρει είναι ευχαριστημένος.

Αισθάνεσαι δικαιωμένος για την προσπάθεια που έκανες όλα αυτά τα χρόνια, σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα όπως είναι αυτό της Football League;
Όταν παίζεις στην Β Εθνική και έρχεσαι στον Παναθηναϊκό είναι ένα άλμα. Δικαίωση αισθάνομαι, γιατί πήρα την μεταγραφή. Πρέπει όμως να αποδείξω ότι μπορώ να παίξω. Τότε θα αισθανθώ μεγαλύτερη δικαίωση.

Μικρό σίριαλ ήταν η μεταγραφή σου. Γράφτηκαν πολλά... Πως αισθανόσουν όλο αυτό το διάστημα όπου τη μια στιγμή ήσουν στον Παναθηναϊκό και την άλλη δεν ήσουν;
Στην αρχή ήταν λίγο περίεργα, γιατί κι εγώ περίμενα να ολοκληρωθεί πιο γρήγορα η μεταγραφή. Εφόσον όλα κύλησαν ομαλά στο τέλος και προλάβαμε την μεταγραφική περίοδο, όλα είναι καλά.

Ήσουν αρχηγός στην Παναχαϊκή, όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά στον Παναθηναϊκό και την Σούπερ Λιγκ. Αισθάνεσαι ότι χρειάζεσαι διάστημα προσαρμογής για να προσαρμοστείς στις νέες συνθήκες;
Δεν ξέρω να σας πω πόσο διαφορετικό είναι το πρωτάθλημα, γιατί μέχρι τώρα δεν έχω αγωνιστεί. Αν χρειάζομαι χρόνο ή μπορώ να αγωνιστώ από τώρα, αυτό είναι κάτι που θα το κρίνει ο προπονητής. Σε αυτό το κομμάτι, αρμόδιος είναι ο προπονητής.

Τι περίμενες και τι βρήκες τελικά στον Παναθηναϊκό;
Όπως τα περίμενα, τα βρήκα. Μια πολύ οργανωμένη ομάδα, ένα πολύ καλό κλίμα στα αποδυτήρια. Όλα τα παιδιά και εμένα και τους άλλους νέους παίκτες μας καλωσόρισαν και μας υποδέχθηκαν πολύ ζεστά. Από εκεί και πέρα, πρέπει και εμείς να ανταποδώσουμε και να προσπαθήσουμε, ώστε να βρεθεί ο Παναθηναϊκός σε καλύτερη θέση.

Την Κυριακή θα βρεις μπροστά σου την Ξάνθη, με την οποία ξεκίνησες την ποδοσφαιρική σου σταδιοδρομία. Είναι λίγο περίεργα τα συναισθήματα, καθώς θα βρεθείς αντίπαλος της;
Από εκεί ξεκίνησα επαγγελματικά το ποδόσφαιρο. Δεν είχα πάρει πολλές ευκαιρίες... Έχω πολλούς φίλους που αγωνίζονται στην Ξάνθη αυτή τη στιγμή, αλλά τα συναισθήματα είναι τα ίδια που έχω με κάθε αντίπαλο. Περιμένω το παιχνίδι της Κυριακής.

Που μπορεί να κριθεί το παιχνίδι με την Ξάνθη;
Η ομάδα δείχνει στα τελευταία παιχνίδια πως είναι σε ανοδική πορεία. Όμως και η Ξάνθη είναι σε ανοδική πορεία αυτή την περίοδο. Άρα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και σοβαροί, για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε.

Για να γίνει αυτό, χρειάζεται και περισσότερη αυτοσυγκέντρωση; Γιατί έλειψε στα τελευταία λεπτά του αγώνα με τον Αστέρα...
Σε κάθε ματς χρειάζεται αυτοσυγκέντρωση. Πόσο μάλλον σε ένα εντός έδρας παιχνίδι, στο οποίο πρέπει να δημιουργείς για να πάρεις την νίκη.

Ο τελευταίος στόχος που έχει απομείνει για τον Παναθηναϊκό είναι τα πλέι οφ. Θα τα καταφέρετε να μπείτε στην πεντάδα;
Ναι, πιστεύω ότι αν συνεχίσει η ομάδα όπως στα τελευταία παιχνίδια, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και θα καταφέρει να μπει στα πλέι οφ.

Τι να περιμένει ο κόσμος του Παναθηναϊκού από τον Θανάση Ντίνα;
Αυτό που μπορώ να πω, είναι πως όταν θα μου δοθεί η ευκαιρία, θα μπω μέσα και θα δώσω τα πάντα για την ομάδα.