Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Στόιτσεφ: «Τίτλο με τον Ατρόμητο»

Την επιθυμία του να κατακτήσει έναν τίτλο με τον Ατρόμητο εξέφρασε το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, Μπόρισλαβ Στόιτσεφ, τονίζοντας ότι είναι σίγουρος για τη νίκη κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Στόιτσεφ: «Τίτλο με τον Ατρόμητο»
Ψηλά έθεσε τον πήχη το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του Ατρόμητου, Μπόρισλαβ Στόιτσεφ, τονίζοντας ότι στόχος του με τη νέα του ομάδα είναι να φτάσει μέχρι και την κατάκτηση ενός τίτλου.

Ο Βούλγαρος κεντρικός αμυντικός δήλωσε επίσης εντυπωσιασμένος από τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ατρόμητου, προσθέτοντας ότι είναι σίγουρος για τη νίκη των Περιστεριωτών κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μπόρισλαβ Στόιτσεφ στην κάμερα της NOVA:

Για τις πρώτες του εντυπώσεις από τον Ατρόμητο: «Είμαι εντυπωσιασμένος από τις εγκαταστάσεις και από το αθλητικό κέντρο της ομάδας. Οι συμπαίκτες μου είναι πολύ καλοί μαζί μου και είμαι απόλυτα χαρούμενος που είμαι εδώ».

Για τους στόχους του με τη νέα του ομάδα: «Οι προσδοκίες μου και οι στόχοι μου είναι πάντα υψηλοί. Πρώτα απ’ όλα θέλω να καταφέρω να κερδίσω θέση βασικού στον Ατρόμητο, να κερδίσουμε τίτλους και να έχουμε σταθερή θέση στις υψηλότερες θέσεις στη βαθμολογία».

Για το ποιο είναι το δυνατό του σημείο ως παίκτης: «Δεν μπορώ να πω ακριβώς ποιο είναι το δυνατότερο σημείο μου ως παίκτης. Θα έλεγα ότι μάλλον λειτουργώ πάρα πολύ με το μυαλό μου και ότι κάνω τα πάντα για να φέρω νίκες στην ομάδα μου».

Για το ματς κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα: «Τώρα προπονούμαι πολύ περισσότερο. Χρειάζομαι λίγο χρόνο ακόμα ώστε να μπορέσει να φτάσω τους συμπαίκτες μου. Γνωρίζω τον ΠΑΣ Γιάννινα ότι είναι μια πάρα πολύ δυνατή ομάδα, αλλά είμαι σίγουρος ότι η ομάδα μου θα καταφέρει να πάρει τη νίκη».

Σίλβα: «Πήραμε το μήνυμα…»

Για το μήνυμα που έστειλε ο κόσμος του Ολυμπιακού στο ματς με την Μπάγερν μίλησε ο Μάρκο Σίλβα, τονίζοντας πως θέλουν να τον βλέπουν πάντα νικητή. «Δεν είμαστε ευχαριστημένοι», είπε για το αποτέλεσμα.

Σίλβα: «Πήραμε το μήνυμα…»

Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» τόνισε πως η ομάδα του δουλεύει σκληρά για να διατηρηθεί στις επιτυχίες, ενώ ανέφερε πως δεν έμεινε ευχαριστημένος απ’ το αποτέλεσμα του ματς με τους Γερμανούς, αλλά τον ικανοποίησε η προσπάθεια που έκανε το σύνολο που παρέταξε.

Αναλυτικά όσα είπε στην κάμερα της Nova:
Κύριε Σίλβα, τι κρατάτε από την πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ και τον αγώνα με την Μπάγερν, όπου έως το 88ο λεπτό η ομάδα σας διεκδικούσε το βαθμό της ισοπαλίας;

«Είχαμε υποσχεθεί πως θα τα δώσουμε όλα στον αγώνα με την Μπάγερν, προσπαθώντας να αντιμετωπίσουμε στα ίσα τον αντίπαλό μας για να διεκδικήσουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Το προσπαθήσαμε. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την προσπάθεια αυτή. Χωρίς να υπερεκτιμήσουμε τον αντίπαλό μας, γνωρίζοντας τη μεγάλη αξία του, θέλαμε να παρουσιάσουμε την ομάδα μας όπως ακριβώς είναι και χωρίς διαφορές. Θέλαμε να παρουσιάσουμε τη φιλοσοφία μας και το στιλ παιχνιδιού που έχουμε συνήθως, προσαρμοσμένο στις ανάγκες του παιχνιδιού. Μέχρι ένα σημείο, το παιχνίδι ήταν αρκετά ισορροπημένο. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από το καλό στήσιμό μας στον αγώνα, μέχρι τη στιγμή που δεχθήκαμε το γκολ. Στη συνέχεια είχαμε σωστή αντίδραση. Η ομάδα προσπάθησε και είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει το παιχνίδι. Αν τα καταφέρναμε, τα πράγματα θα ήταν τελείως διαφορετικά. Θα ήταν σαν να άρχιζε ξανά. Όμως, δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Παρόλο που είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την απόδοσή μας, δεν καταφέραμε μέχρι το τέλος να έχουμε αυτό που θέλαμε. Όμως, είμαστε ικανοποιημένοι για τον τρόπο με τον οποίο παρουσιαστήκαμε».


Πως ζήσατε την ατμόσφαιρα στο Καραϊσκάκη, όπου ο κόσμος χειροκρότησε με θέρμη τους παίκτες μετά το τελευταίο σφύριγμα;
«Η ατμόσφαιρα ήταν φανταστική μέσα στο γήπεδο. Γνωρίζαμε από πριν ότι στο πρώτο παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ θα βλέπαμε κάτι διαφορετικό σε σχέση με τα άλλα παιχνίδια, όπου το γήπεδο δεν είναι πάντα γεμάτο. Γνωρίζαμε από την αρχή πως θα είχαμε μία υπέροχη υποδοχή από την πλευρά του κόσμου μας, καθώς θα γέμιζε το γήπεδο και θα μας στήριζε. Αυτό ήταν αλήθεια. Ήταν υπέροχοι οι φίλαθλοι μας και πραγματικά στήριξαν πολύ την προσπάθειά της ομάδας. Από 'κει και πέρα είμαστε ικανοποιημένοι με την προσπάθεια, με τη δουλειά της ομάδας.

Φυσικά δεν είμαστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα, όπως δεν είναι και ο κόσμος. Ο κόσμος έχει συνηθίσει να βλέπει τον Ολυμπιακό να κερδίζει. Έχει συνηθίσει να περιμένει από τον Ολυμπιακό να φέρνει πάντα νίκες. Το ίδιο θέλαμε και εμείς και για αυτό προσπαθήσαμε. Χωρίς καμία αμφιβολία δεν είμαστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα. Γνωρίζουμε ότι και ο κόσμος δεν είναι ευχαριστημένος. Όμως, είμαστε ευχαριστημένοι από τη δουλειά που έγινε. Αυτό φάνηκε και ο κόσμος τελικά το αναγνώρισε. Σε αυτόν τον κόσμο θέλουμε να πούμε ότι πήραμε το μήνυμα. Ξέρουμε ότι θα είναι πάντα στο πλευρό μας και θέλουν η ομάδα να κερδίζει πάντα. Και εμείς θα δουλεύουμε για να προσφέρουμε στον κόσμο αυτό που θέλει».

Αν και δεν θέλετε να κάνετε ειδική αναφορά στους παίκτες σας, θα ήθελα το σχόλιό σας για τον Σαλίνο και αν σκοπεύετε να τον χρησιμοποιήσετε ξανά στη μεσαία γραμμή.
«Ο χρόνος θα μας δείξει αν θα χρησιμοποιήσουμε άλλη μία φορά τον Σαλίνο σε αυτή τη θέση, ή ακόμη και περισσότερες φορές. Θα δούμε αν θα υπάρξει άλλο παιχνίδι στο οποίο θα προκύψουν αυτές οι ανάγκες και αν θα χρειαστεί κάτι τέτοιο. Είμαστε ευχαριστημένοι από την απόδοση του Σαλίνο στη θέση αυτή. Γνωρίζαμε από την αρχή πως είναι ένας παίκτης που μπορεί να το κάνει. Γιατί είναι ένας παίκτης ο οποίος είναι έξυπνος. Καταλαβαίνει πολύ καλά τις ανάγκες του παιχνιδιού. Καταλαβαίνει τις ανάγκες κάθε θέσης. Γνωρίζουμε πως είναι ένας παίκτης ο οποίος πάντα θα τα δίνει όλα. Θα δίνει τα πάντα για τη φανέλα του. Τον είχαμε δοκιμάσει και στις προπονήσεις. Και γνωρίζαμε πολύ καλά πως μπορεί να αποδώσει καλά τόσο δεξιά, όσο και αριστερά. Είναι ένας παίκτης με πολλαπλή αξία. Μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε σε πολλές θέσεις. Όμως, κάθε παιχνίδι έχει τις δικές του ανάγκες. Και θα βλέπουμε που χρειάζεται να βοηθήσει. Σημασία έχει πως είναι στη διάθεσή μας αυτός ο παίκτης, ο οποίος πάντα θα μπορεί να προσφέρει σε οποιαδήποτε θέση του ζητήσουμε».

Με την επιστροφή σας στο ελληνικό πρωτάθλημα σας περιμένει ένας αγώνας με υψηλό βαθμό δυσκολίας. Αντιμετωπίζετε εκτός έδρας την αήττητη Ξάνθη, που έως τώρα έχει αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ και τον Ατρόμητο εκτός έδρας, ενώ έχει υποδεχθεί την ΑΕΚ. Τι εικόνα έχετε για τον αντίπαλό σας;
«Γνωρίζουμε πως η Ξάνθη είναι μία πολύ καλή ομάδα. Γνωρίζουμε πως δεν έχει ηττηθεί. Και το κυριότερο είναι πως δεν έχει δεχθεί γκολ. Αυτό δείχνει πως είναι μία ομάδα πολύ συμπαγής, πολύ ενωμένη με πολύ καλή άμυνα. Γνωρίζουμε ότι στην επίθεση έχει πολύ γρήγορους παίκτες, οι οποίοι μπορούν να κάνουν τη ζημιά. Διαθέτει πολύ καλές μονάδες, Οι παίκτες της είναι πολύ καλοί στις δεύτερης μπαλιές. Είναι μία ομάδα η οποία με όποιον αντίπαλο έχει παίξει και έχει αντιμετωπίσει σημαντικούς αντιπάλους όπως είναι ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ, είχε πολύ καλή απόδοση και καλά αποτελέσματα. Έχουμε μελετήσει τον αντίπαλό μας και θα συνεχίσουμε να τον μελετάμε μέχρι την έναρξη του αγώνα. Περιμένουμε ένα παιχνίδι ανάλογο με τα προηγούμενα του πρωταθλήματος. Έχοντας όμως έναν αντίπαλο αρκετά πιο δυνατό. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να συνεχίσουμε με νίκη, όπως κάναμε και στα προηγούμενα ματς».

Πως είναι η κατάσταση του Τσόρι και πότε υπολογίζετε να είναι ετοιμοπόλεμος;
«Μετά τον αγώνα με την Μπάγερν, ο Τσόρι δεν προπονήθηκε με την ομάδα. Ήταν εκτός των προπονήσεων, καθώς έχει κάποιο πρόβλημα και πιθανότατα δε θα βρίσκεται στην αποστολή του αγώνα με την Ξάνθη. Αυτό είναι άσχημο για εμάς, γιατί έχουμε ήδη τρεις ποδοσφαιριστές, μαζί με τον Μπουχαλάκη και τον Μανιάτη οι οποίοι δεν προπονούνται με την ομάδα. Έχουμε τρεις απόντες. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε να βρούμε άλλες λύσεις για αυτό το παιχνίδι».

Επική απάντηση Μουρίνιο για το πέναλτι του Αζάρ!!

Ως κλασικός Μουρίνιο απάντησε ο «εκλεκτός» σε ερώτηση για το χαμένο πέναλτι του Αζάρ. Πάντα ευρηματικός κι ετοιμόλογος, έδωσε μια ενδιαφέρουσα εκδοχή γιατί ο Βέλγος έστειλε την μπάλα… στα πουλιά.

Επική απάντηση Μουρίνιο για το πέναλτι του Αζάρ! (video)

Πόσω μάλλον όταν υπάρχει τροφή για χαβαλέ. Όπως το (απελπιστικά) χαμένο πέναλτι του Εντέν Αζάρ στο παιχνίδι του Champions League με την Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ερωτώμενος λοιπόν σχετικά πριν το παιχνίδι της Τσέλσι για την Premier League, ο «εκλεκτός» δεν το σκέφτηκε καθόλου. Και προσπαθώντας να εξηγήσει γιατί ο Βέλγος έστειλε την μπάλα στη στρατόσφαιρα, ανέφερε:

«Ίσως είχε συμφωνία με κάποιον χορηγό για να διαφημίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο… ράγκμπι»!

Μιλώντας πάντως σοβαρά, ο Μουρίνιο δεν παρέλειψε να υπερασπιστεί τον Αζάρ, αλλά και την άποψή του ότι είναι ο πιο ποιοτικός παίκτης στην Αγγλία: «Δεν έχει σημασία μια κακή απόδοση, ένα χαμένο πέναλτι ή το να μη σκοράρεις για τρία ματς. Είναι ο καλύτερος. Θα είναι ξανά ο καλύτερος. Γρήγορα θα είναι και πάλι ο πολυτιμότερος παίκτης». *Πηγή: sport-fm.gr*

Βασίλη, ευχαριστούμε…!! (video)

Δεν χρειάζονται φανφάρες και λόγια. Μόνο ένα «ευχαριστώ». Και το sport-fm.gr το λέει στον Βασίλη Σπανούλη μ’ ένα φοβερό video που χωρά μνήμες, αγωνίες και συναισθήματα 16 ετών με τη φανέλα της Εθνικής

Βασίλη, ευχαριστούμε… (video)
Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν.

Όσο αναπόφευκτος είναι όμως ο αποχαιρετισμός, άλλο τόσο πηγαίο είναι το «ευχαριστώ» για τις αναμνήσεις.

Δεν έχει σημασία λοιπόν το πού παίζει. Το πού έπαιξε στο παρελθόν.

Σημασία έχει ότι ο Βασίλης Σπανούλης έπαιξε -με όλη του την καρδιά- για 16 χρόνια στις Εθνικές ομάδες.

Και το λιγότερο που μπορεί να κάνει το sport-fm.gr είναι να του υποκλιθεί μ’ ένα συγκινητικό video για όλα τα συναισθήματα που μας χάρισε με τη γαλανόλευκη φανέλα.




*Πηγή: sport-fm.gr*

Από 18ος… πρώτος!

Ο Ντάνιελ Κβίατ, που δεν… βλεπόταν στον πρώτο γύρο, ήταν ο ταχύτερος στον δεύτερο των ελεύθερων δοκιμών στη Σιγκαπούρη. Δεύτερος ο Ραϊκόνεν, πίσω οι Mercedes.

Από 18ος… πρώτος
Αρκετές εκπλήξεις επιφύλασσε ο δεύτερος γύρος ελεύθερων δοκιμών στην πίστα της Σιγκαπούρης. Κι αυτό γιατί οι Mercedes έμειναν πίσω και η πρωτιά πήγε στον Ντάνιελ Κβίατ. Ο νεαρός Ρώσος με Red Bull ήταν μόλις 18ος στον πρώτο γύρο δοκιμαστικών ολοκληρώνοντας μόνο οκτώ γύρους λόγω προβλήματος στο σύστημα καυσίμων του μονοθεσίου του.

Δεύτερος ήταν ο Κίμι Ραϊκόνεν με Ferrari και τρίτος με τη δεύτερη Red Bull ο Ντάνιελ Ρικιάρντο. Ο Λιούις Χάμιλτον με Mercedes έμεινε τέταρτος, ενώ έβδομος ήταν ο ομόσταβλός του, Νίκο Ρόσμπεργκ.

Το Σάββατο θα γίνει ο τρίτος και τελευταίος γύρος ελεύθερων δοκιμών στις 13:00, θα ακολουθήσουν στις 16:00 οι κατατακτήριες, ενώ την Κυριακή το Grand Prix θα αρχίσει στις 15:00.

Αναλυτικά η κατάταξη:

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Στον Πανθρακικό ο Ελευθερόπουλος!

Τον διάδοχο του Μάνουελ Ρόκα βρήκε η διοίκηση του Πανθρακικού, καθώς τα ηνία της ομάδας αναλαμβάνει ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος που θα έχει στο πλευρό του τον Στέλιο Βενετίδη.

Στον Πανθρακικό ο Ελευθερόπουλος
Δεν κράτησε πολύ η αναζήτηση της διοίκησης του Πανθρακικού για τον διάδοχο του Μάνουελ Ρόκα στον πάγκο της ομάδας, καθώς δεδομένη πρέπει θεωρείται η συμφωνία με τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο.

Ο πρόεδρος της ομάδας, Δημήτρης Τζελέπης, μετά από διαπραγματεύσεις με τον νεαρό προπονητή, κατάφερε να φτάσει σε συμφωνία μαζί του και εκτός απροόπτου αύριο θα υπάρξουν και οι ανακοινώσεις που θα επιβεβαιώνουν τις εξελίξεις.

Βοηθός του Δημήτρη Ελευθερόπουλου θα είναι ο Στέλιος Βενετίδης, τον οποίο έχει στο πλευρό του από τη θητεία στην Κύπρο και πιο συγκεκριμένα στον πάγκο της ΑΕΚ Λάρνακας και μετά συνεχίστηκε η συνεργασία τους και στον Ολυμπιακό Βόλου, τον οποίο οδήγησαν στα περσινά play-off της Football League.

Με την ανάληψη καθηκόντων στον Πανθρακικό, ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος επιστρέφει στο πρωτάθλημα της Super League μετά το 2012 που είχε την καθοδήγηση του Πανιώνιου.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Απόφαση για αποχή από τους παίκτες για το εγγυητικό ταμείο!

Ένα εκατ. ευρώ θα πρέπει να καταβληθούν απ' την ΕΠΟ, την Super League και την Football League, για να λειτουργήσει το εγγυητικό ταμείο που απαιτούν οι παίκτες για να μην απέχουν απ' το πρωτάθλημα.

Απόφαση για αποχή από τους παίκτες για το εγγυητικό ταμείο
Oι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές αποφάσισαν να απέχουν από τα πρωταθλήματα της Super League και της Football League από τα μέσα Οκτωβρίου, όπως κι από το Κύπελλο Ελλάδος, αν μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου δεν έχει υλοποιηθεί η ενεργοποίηση του Εγγυητικού Ταμείου.

Αυτό αποφασίσθηκε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του Π.Σ.Α.Π., μεταξύ της Διοίκησης του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών και των αρχηγών των ομάδων που μετέχουν στα δύο επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Στην ομιλία του προς τους αρχηγούς των ομάδων ο Πρόεδρος του Π.Σ.Α.Π. Διονύσιος Δημόπουλος, τόνισε: «Από τις αρχές του 2013 έχουν υπογραφεί συμφωνίες μεταξύ του Π.Σ.Α.Π. και των φορέων του ποδοσφαίρου, της Super League, της Football League και της Ε.Π.Ο., οι οποίες προέβλεπαν και προβλέπουν νέα δικαιώματα και υποχρεώσεις για παίκτες και Π.Α.Ε.

Οι Λίγκες, με τη συνδρομή της Ε.Π.Ο., ανέλαβαν την υποχρέωση σύστασης του Εγγυητικού Ταμείου, ώστε να δίνεται βοήθημα στους ποδοσφαιριστές, οι ομάδες των οποίων υποβιβάζονται σε ερασιτεχνική κατηγορία και μένουν απλήρωτοι. Αυτή η σύσταση είχε προβλεφθεί να γίνει μέχρι τις 30.06.2013, με την καταβολή 15.000 ευρώ για κάθε ομάδα της Super League, 8.000 ευρώ για κάθε ομάδα της Football League και 3.000 ευρώ για κάθε ομάδα της Football League 2, ετησίως, με τη συνδρομή της Ε.Π.Ο. με 50.000 ευρώ τον χρόνο.

Μετά από 2 χρόνια και 3 μήνες και ενώ έχουν συνταχθεί κανονισμοί για τη λειτουργία του Εγγυητικού Ταμείου και έχουν γίνει συναντήσεις και διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις διοικήσεις και στους δικηγόρους των νομικών υπηρεσιών, η σύσταση δεν έχει, ακόμα, πραγματοποιηθεί. Τον περασμένο Μάιο η Γενική Συνέλευση του Π.Σ.Α.Π. αποφάσισε σύσσωμη, με τη ψήφο των εκπροσώπων όλων των ομάδων, να μη ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα αν δεν έχει συσταθεί το Εγγυητικό Ταμείο. Δόθηκε για ακόμα μία φορά χρόνος και χώρος στις Π.Α.Ε., καθώς, ξεκίνησε το πρωτάθλημα της Super League ενώ έγιναν αγώνες και για το Κύπελλο Ελλάδος.

Πρέπει να είμαστε ενωμένοι, αλληλέγγυοι και συσπειρωμένοι, για να βοηθήσουμε τους πιο αδύναμους και να επιτύχουμε κάτι καλό για τους ποδοσφαιριστές
».

Για να συσταθεί και για να λειτουργήσει το εγγυητικό ταμείο πρέπει να καταβληθούν συνολικά από την ΕΠΟ, την Super League και την Football League γύρω στο 1 εκατ. ευρώ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μοίρασε πρόστιμα η Σούπερ Λίγκα!

Βαριά πρόστιμα επέβαλλε η πειθαρχική της Σούπερ Λίγκας για τα ματς της 3ης αγωνιστικής. Απαλλάχθηκαν Ξάνθη και Λεβαδειακός. Πληρώνουν Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Καλλονή, Ηρακλής, Πανιώνιος, ΠΑΟΚ και ΠΑΣ.

Μοίρασε πρόστιμα η Σούπερ Λίγκα
Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν για την τρίτη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας ανακοίνωσε η Πειθαρχική Επιτροπή.

Η ανακοίνωση:

«Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο πήρε τις παρακάτω αποφάσεις στο πλαίσιο των συναντήσεων της 3ης αγωνιστικής. Αναλυτικά :

Α) ΠΑΕ Skoda Ξάνθη, Α. Σιδερίδη (βοηθό προπονητή): Για τη συμπεριφορά του κ. Α. Σιδερίδη: Απαλλάσσονται

Β) ΠΑΕ ΑΕΚ : Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή δύο χιλιάδων επτακοσίων πενήντα ευρώ

Γ) ΠΑΕ ΑΕΛ Καλλονής, Π. Καρτάλη (διερμηνέα) : Για τη συμπεριφορά του διερμηνέα κ. Π. Καρτάλη. Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: Επιβάλλει στην ΠΑΕ Α.Ε.Λ. ΚΑΛΛΟΝΗΣ συνολική χρηματική ποινή χιλίων επτακοσίων πενήντα ευρώ. Επίσης, επιβάλλει στον κ. Π. ΚΑΡΤΑΛΗ τις πειθαρχικές ποινές α) ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για δεκαπέντε (15) ημέρες και β) την χρηματική ποινή των χιλίων ευρώ.

Δ) ΠΑΕ ΑΕΠ Ηρακλής, Γ. Κεραμιδά (εκπρόσωπο): Για τη συμπεριφορά του κ. Γ. Κεραμιδά καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της:Απαλλάσσει τον κ. Γ. Κεραμιδά. Επιβάλλει στην ΠΑΕ Α.Ε.Π. ΗΡΑΚΛΗΣ την χρηματική ποινή των τετρακοσίων ευρώ.

Ε) ΠΑΕ Λεβαδειακός, Λ. Μπαλόκα (εκπρόσωπο): Για τη συμπεριφορά του κ. Λ. Μπαλόκα: Απαλλάσσονται

ΣΤ) ΠΑΕ Ολυμπιακός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή χιλίων πεντακοσίων ευρώ

Ζ) ΠΑΕ Πανιώνιος: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή τριών χιλιάδων διακοσίων πενήντα ευρώ

Η) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή δέκα πέντε χιλιάδων ευρώ

Θ) ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, Β. Αλεξίου (γυμναστή): Για τη συμπεριφορά του κ. Β. Αλεξίου: Απαλλάσσονται

Η κάτωθι απόφαση αφορά την 2η αγωνιστική

Α) ΠΑΕ Ολυμπιακός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή έξι χιλιάδων οκτακοσίων πενήντα ευρώ
».

Ετοιμάζεται να «κλείσει» όλη την πόλη ο Ιμπραΐμοβιτς!!

Ένας μικρός χαμός αναμένεται να γίνει στις 25 Νοεμβρίου στο Μάλμε όταν η ομάδα της πόλης θα υποδεχθεί το «παιδί» της, τον ένα και μοναδικό Ζλάταν, που μέσω facebook προανήγγειλε τρελό πανηγύρι!

Ετοιμάζεται να «κλείσει» όλη την πόλη ο Ιμπραΐμοβιτς!

Ως ξεχωριστός και ιδιαίτερος χαρακτήρας, εκτός από ποδοσφαιριστής, ο Ζλάταν δεν θα μπορούσε να αφήσει αυτήν την ευκαιρία να αφήσει με οποιονδήποτε τρόπο την προσωπική του σφραγίδα με τις ενέργειές του τόσο μέσα όσο και έξω από το γήπεδο.

Στις 25 Νοέμβρη η Μάλμε υποδέχεται την Παρί Σεν Ζερμέν στο πλαίσιο του Champions League και ο ποδοσφαιριστής της γαλλικής ομάδας αποφάσισε πως πρόκειται για γεγονός που αξίζει να το δει όλη η πόλη.

Έτσι μέσω του λογαριασμού του στο facebook ενημέρωσε πως έκανε μια μικρή… κρατησούλα, νοικιάζοντας την κεντρική πλατεία της πόλης στην οποία θα στηθούν γιγαντοοθόνες προκειμένου όλοι να παρακολουθήσουν τον αγώνα. Επιπλέον, προανήγγειλε κι άλλες εκπλήξεις και ήδη γίνεται κανονικός χαμός με τις φήμες σχετικά με το τι σκαρώνει ο Ζλάταν.

Το μήνυμά του:

«Είχα πει στο παρελθόν πως το παιχνίδι θα ακουστεί σε όλο το Μάλμε. Τώρα θέλω να βεβαιωθώ πως όλο το Μάλμε θα μπορέσει να δει αυτό το ματς. Νοίκιασα την κεντρική πλατεία για αυτόν τον αγώνα τον Νοέμβρη και θα υπάρξει ζωντανή μετάδοση. Είστε όλοι προσκεκλημένοι! Θα υπάρξουν κι άλλες εκπλήξεις εκείνη τη μέρα. Έρχομαι»…

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αγωνία για Περόνε!!

Αγωνία στον Ηρακλή για την κατάσταση του Εμάνουελ Περόνε. Ο Αργεντινός υποβλήθηκε σε μαγνητική την Παρασκευή και ενδέχεται να απουσιάσει από το ματς στα Χανιά κόντρα στον Πλατανιά.

Αγωνία για Περόνε
Σε μαγνητική υποβλήθηκε την Παρασκευή ο Εμάνουελ Περόνε.

Ο Αργεντινός επιθετικός, που τραυματίστηκε στην προπόνηση της Πέμπτης, περιμένει με αγωνία τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

Στον Ηρακλή προετοιμάζονται για όλα τα ενδεχόμενα, καθώς ο Περόνε ενδέχεται να μην προλάβει να μπει στην αποστολή για το ματς της ερχόμενης Τρίτης απέναντι στον Πλατανιά στα Χανιά.
*Πηγή: sport-fm.gr*

All star… Χαραλαμπόπουλος!! (pics/vids)

Έπαιξε με τους κορυφαίους και νίκησε (87-82) ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ο οποίος συμμετείχε στο U18 All Star Game που έγινε στο Λιλ.

All star… Χαραλαμπόπουλος (pics/vids)
Η ομάδα του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου αναδείχτηκε νικήτρια του U18 All Star Game που έγινε στο Λιλ, στο πλαίσιο του φετινού Ευρωμπάσκετ.

Ο 18χρονος φόργουορντ αγωνίστηκε 22.16’ πετυχαίνοντας επτά πόντους, τρεις ασίστ, δύο ριμπάουντ και ένα κλέψιμο, στο ματς με τους κορυφαίους «μικρούς» της Ευρώπης.

«Ήταν μια διαφορετική εμπειρία και σίγουρα κάτι χωρίς το παραμικρό άγχος, αν και η αλήθεια είναι ότι είναι ωραίο να είσαι στην πλευρά της νικήτριας ομάδας ακόμη και σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Τέτοιοι αγώνες όμως είναι περισσότερο για να τους διασκεδάζεις, για να γνωρίσεις καλύτερα παίκτες που βρίσκονται στην ίδια ηλικία με σένα και για να προσφέρεις αν μπορείς λίγο θέαμα και έναν όμορφο αγώνα σε όσους ήρθαν στο γήπεδο για να τον παρακολουθήσουν. Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία, πέρα από το γεγονός ότι αποτελεί τιμή να σε τοποθετούν ανάμεσα στους κορυφαίους της επόμενης γενιάς. Για μένα ήταν σημαντικό και ότι κατάφερα έστω και λίγο να δω από κοντά την Εθνική Ανδρών και να βρεθώ με τους παίκτες και όλο το επιτελείο, καθώς πέρα από τον αγώνα, μείναμε και στο ίδιο ξενοδοχείο στη Λιλ», δήλωσε ο 18χρονος άσος.

Πρώτος σκόρερ αναδείχτηκε ο Ιταλός Λεονάρντο Τότε με 23 πόντους, πέντε ριμπάουντ και δύο κλεψίματα.

Δεκάλεπτα: 17-16, 42-38, 61-65, 87-82.
Κόκκινη Ομάδα: Μπλατ 6 (6 α), Ντιλίκινα 13 (8 ασ.), Μέσιτσεκ 7, Μπράντμαρκ, Κοχς 5, Λόπεθ 6, Χαραλαμπόπουλος 7, Τοτέ 23, Ζαν 4, Ζούμπατς 14, Σιόμπεργκ.
Μαύρη Ομάδα: Αλ 2, Τσάραπιτς 10, Μαρίνκοβιτς 17, Μουσίντι 7, Λοπάτιν, Πολαντχανλί 4, Σλάβιτσα 11, Γκομπό 14 (12 ριμπ.), Σίμανιτς 6, Πουρσλ, Ζίζιτς 11.






inner

inner

inner

inner

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κοντονής: «Ο νόμος θα εφαρμοσθεί με κάθε κόστος»

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Σταύρος Κοντονής μίλησε για τη θητεία του ως υφυπουργός Αθλητισμού, σημειώνοντας πως στον επαγγελματικό αθλητισμό πρώτος στόχος πρέπει να είναι η αυστηρή τήρηση των νόμων.

Κοντονής: «Ο νόμος θα εφαρμοσθεί με κάθε κόστος»
Σίγουρος πως η πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές της Κυριακής και εφόσον εκλεγεί πρώτο κόμμα, είναι να συνεχίσει να τηρούνται οι νόμοι που αφορούν τον επαγγελματικό αθλητισμό με κάθε κόστος παρουσιάστηκε ο Σταύρος Κοντονής μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε ότι εφόσον υπάρξει κυβέρνηση της αριστεράς, όποιος και να αναλάβει το πόστο που κατείχε, τότε ο στόχος θα είναι να εφαρμοσθεί στο ακέραιο η νομοθεσία ενώ έβαλε κατά της ΕΠΟ, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο η Ομοσπονδία παγιδεύει το νόμο.

Αναλυτικά τα σημαντικότερα σημεία των όσων δήλωσε ο Σταύρος Κοντονής στην εκπομπή «Αποκάλυψη τώρα»:

Για τα όσα βίωσε ως υφυπουργός αθλητισμού: «Υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις, γιατί υπάρχουν μεγάλα ανοιχτά ζητήματα στον αθλητισμό. Αυτό το αντιλήφθηκα εγώ και ο κόσμος. Έπεσα συγκυριακά θέλω να πιστεύω σε μια κατάσταση αδιανόητη για μένα με πολύ μεγάλη βία».

Για το αν η βία τροφοδοτείται από τη διαφθορά: «Το ένα τροφοδοτεί το άλλο. Για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο μιλάμε για μια αδιαφανή κατάσταση, για διαφθορά του επαγγελματικού αθλητισμού και ειδικότερα στο ποδόσφαιρο. Αιτία αποτελεί και η συνήθεια ανθρώπων που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο να δρουν με αδιαφανή τρόπο».

Για το αν οι δημοσιογράφοι πρέπει να ασχολούνται με τα κακώς κείμενα του χώρου: «Μέσω του στοιχήματος γίνεται προσπάθεια χειραγώγησης αγώνων. Οι δημοσιογράφοι πρέπει να ασχολείστε. Στο χώρο της αθλητικής δημοσιογραφίας, όμως, υπάρχουν γραφίδες που λειτουργούν με εμετικό τρόπο που αλλοιώνουν την πραγματικότητα προς όφελος επιχειρηματικών συμφερόντων. Ήταν κάτι που διαπίστωσα κατά τη θητεία μου στο υπουργείο».

Για το τι περιμένουμε αν βγει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ: «Να ξέρετε ότι οι υπουργοί της αριστεράς ούτε χρηματίζονται ούτε εκβιάζονται. Εμένα δεν προσπάθησαν να με χρηματίσουν. Σε ένα πεδίο που υπάρχουν ιδιοτελή συμφέροντα δεν αποκλείεται να υπάρχουν και τέτοιες περιπτώσεις. Δεν εκβιάζεται κανένας και δεν θα γίνουν χατίρια. Είμαι σίγουρος ότι όποιος βρεθεί στη θέση που κατείχα σε κυβέρνηση αριστεράς θα πράξει το καθήκον του.

Για το τι πρέπει να περιμένει κάποιος αν συνεχίσει ο ίδιος ως υφυπουργός αθλητισμού: «Πρώτον θα εφαρμοστεί ο νόμος με κάθε κόστος. Αν δεν εφαρμοστεί στο σύνολό του, για παράδειγμα δεν μπορεί η ΕΠΟ να εξαιρεί από δικαιοδοτικά όργανα να εξαιρεί με απίθανο τρόπο όσα έχουν ψηφιστεί. Αυτό για μένα είναι το πρώτο ζητούμενο. Δεν μπορεί να χρησιμοποιεί ο καθένας το νόμο κατά το δοκούν. Από τις λίστες που είχαμε τόσα χρόνια, από τις φοροαπαλλαγές, από τη μη φορολόγηση των εφοπλιστών, λειτουργούσε αυτό το καθεστώς και στον αθλητισμό. Πρέπει σε όλα αυτά να βάλουμε τελεία».

Για το σχόλιο του για τα τελευταία φαινόμενα «φίμωσης» αθλητικών δημοσιογράφων: «Είδα την απόλυση του Αλέξη Σπυρόπουλου που τον θεωρώ ως ένα από τους πλέον αξιόπιστους του χώρου. Μου προκάλεσε μεγάλη κατάπληξη το γεγονός. Μου κάνει αρνητική εντύπωση η στάση του ΠΣΑΤ όταν τους καλέσαμε για να λάβουμε δράση σε τέτοια γεγονότα».

Για το αν με την προεκλογική περίοδο βρήκαν κάποιοι την ευκαιρία να παραβούν τους νόμους: «Αν μερικοί νομίζουν με τις εκλογές γλίτωσαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, τότε θα πω ότι μπορεί στο μέλλον να ξανασυναντηθούμε».

Για την επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα: «Διαπίστωσα κατά την εκτέλεση ενός έργου ότι το νόμιμο κοστολόγιο ήταν σε τέτοιο βαθμό ιλιγγιώδες που δεν το χωράει ο νους σας. Το κόστος κατεδάφισης έφτανε στις 264.000 ευρώ. Ζητώντας προσφορές είδαμε ότι η πιο ακριβή ήταν 10.000 ευρώ. Είναι απώλεια εσόδων του κράτους τεράστιο. Δεν μπορούν να γίνουν σπατάλες για τους αυλοκόλακες της κάθε κυβέρνησης. Αν υπήρχε ένας φραγμός σε όλα αυτά, τότε δεν θα είχαμε φτάσει στα μνημόνια».

Για την πιθανότητα υποχρεωτικής συνταξιοδότησης ανθρώπων στις ομοσπονδίες μετά από ορισμένο χρονικό διάστημα: «Εγώ νομίζω ότι όσοι υπηρετούν αυτές τις θέσεις, πρέπει οι ίδιοι να βάζουν ένας τέλος. Δεν γίνεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να είναι για δύο θητείες και πρόεδρος ομοσπονδιών να είναι επί δεκαετίες. Δεν λέω, όμως, ότι τόσα χρόνια δεν έγινε έργο».

Για το αν διαπίστωσε κακές προθέσεις από τις συναντήσεις που είχε με τους παράγοντες των ομάδων: «Δεν θέλω να καταλήξω σε αυτό το συμπέρασμα, αλλά το ότι αμφισβητήθηκαν οι καλές κυβέρνησης είναι γεγονός. Δεν θέλαμε να επέμβουμε στο αυτοδιοίκητο, αλλά δεν θέλαμε και ένα καθεστώς αυτονομίας. Οι άνθρωποι της ΕΠΟ ακόμα παγιδεύουν το νόμο με τα όσα έχουν κάνει με τα δικαιοδοτικά της όργανα. Υπήρχε τα τελευταία χρόνια μια έντονη αμφισβήτηση από όλους τους φιλάθλους. Όταν εγώ αναφέρομαι ότι πρέπει να υπάρξει ισονομία, βλέπω ότι όντως υπάρχει μια παθογένεια. Αλλιώς δεν θα κάναμε καμία κουβέντα».

Για τη ρίζα του κακού στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο: «Ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρονται οι παράγοντες των ομάδων προς ιδίον όφελος είναι η ριζα του κακού. Επομένως πρέπει εδώ να μπει τάξη. Το κοινό και οι θεατές θα είναι σε θέση να κρίνουν τις προθέσεις του καθενός. Έχω αναφέρει τις συνέπειες στους ανθρώπους του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, και ο καθένας ας κανονίσει την πορεία του».

Για τη στελέχωση του διαιτητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ από μη τακτικούς δικαστές: «Για αυτό μίλησα για παγίδευση του νόμου. Είναι παράβαση του νόμου και αν δεν υπάρξει συμμόρφωση, αν μας αναλογεί ευθύνη θα εξαντληθεί ο νόμος. Κανένας δεν μπορεί να γελοιοποιεί το νόμο».

Για το ρόλο της EEA: «Η ΕΕΑ λειτουργεί στο ίδιο νομικό πλαίσιο. Της δώσαμε μια παραπάνω δυνατότητα σχετικά με ζητήματα βίας και του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Ανέλαβε να διεκπεραιώσει σημαντικές υποθέσεις, οι αποφάσεις θα κριθούν από την τακτική δικαιοσύνη. Εγώ ποτέ δεν παρενέβη στο έργο της. Αυτό το τήρησα με ιερή ευλάβεια».

Στη… γύρα για χορηγό η Σούπερ Λίγκα!!


Τις ύστατες προσπάθειες να βρει χορηγό -μετά το ναυάγιο με τον ΟΠΑΠ- κάνει η Σούπερ Λίγκα. Η διοργανώτρια έκανε πρόσκληση ενδιαφέροντος και υποβολής προσφορών μέχρι την προσεχή Παρασκευή.

Στη… γύρα για χορηγό η Σούπερ Λίγκα
Ενέργειες για να προσελκύσει -έστω και την ύστατη ώρα- χορηγό για το πρωτάθλημα κάνει η Σούπερ Λίγκα.

Μετά το «ναυάγιο» στις συζητήσεις με τον ΟΠΑΠ κι αφού η άλλη προσφορά που υπήρχε, απορρίφθηκε ως χαμηλή, η διοργανώτρια αναζητεί νέους ενδιαφερόμενους.

Σ’ αυτό το πλαίσιο λοιπόν εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας καλεί τις όποιες προτάσεις τυχόν υπάρχουν να κατατεθούν μέχρι την προσεχή Παρασκευή.


Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει

«Η Super League ανακοινώνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος/υποβολής προσφορών για την Κεντρική Ανταποδοτική Χορηγία Πρωταθλήματος Super League.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να μελετήσουν τις ακριβείς προδιαγραφές και να υποβάλλουν εγγράφως, σύμφωνα με την πρόσκληση ενδιαφέροντος, τις προτάσεις τους το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 25/9/2015 και ώρα 16:00 μ.μ».

Στο κενό η έφεση της Κροατίας για την σβάστικα στο γήπεδο!

Την αυστηρότητά της σε φασιστικά φαινόμενα έδειξε για ακόμα μια φορά η UEFA, η οποία δεν έκανε δεκτή την έφεση της Κροατίας για την σβάστικα που φαινόταν στο γήπεδο στο ματς με την Ιταλία.

Στο κενό η έφεση της Κροατίας για την σβάστικα στο γήπεδο
Δεν έγινε δεκτή απ’ την UEFA η έφεση που κατέθεσε η Κροατία για την ποινή που της επιβλήθηκε λόγω της σβάστικας που διακρινόταν στο χορτάρι του γηπέδου στο ματς με την Ιταλία.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία έχει αποδείξει την αυστηρότητά της σε φασιστικά κρούσματα στα γήπεδα, με αποτέλεσμα να παραμείνει ως έχει η αφαίρεση ενός βαθμού για τα προκριματικά του Euro.

Έτσι, η Κροατία παραμένει στην τρίτη θέση, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε, έναn βαθμό πίσω απ’ την δεύτερη Νορβηγία και τρεις απ’ την πρωτοπόρο του ομίλου, Ιταλία. *Πηγή: sport-fm.gr*

Στο νοσοκομείο ο πατέρας του Αντετοκούνμπο!!

Στον «Ευαγγελισμό» διακομίστηκε την Παρασκευή ο πατέρας του Γιάννη Αντετοκούνμπο, καθώς ένιωσε έντονους πόνους στο στήθος.

Στο νοσοκομείο ο πατέρας του Αντετοκούνμπο
«Λαχτάρα» στην οικογένεια Αντετοκούνμπο. Ο πατέρας των Γιάννη και Θανάση, Τσαρλς, ένιωσε έντονες ενοχλήσεις στο στήθος την Παρασκευή και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Ο 55χρονος, που παρακολούθησε από κοντά τις προσπάθειες του φόργουορντ των Bucks στο Ευρωμπάσκετ, νοσηλεύεται στην καρδιολογική πτέρυγα του νοσοκομείου και μόλις βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων που υποβλήθηκε θα κριθεί το πότε θα πάρει εξιτήριο. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Πονοκέφαλος» με Τσόρι!

Ένας μυϊκός τραυματισμός στο ματς με την Μπάγερν ταλαιπωρεί τον Τσόρι που ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα στην τελευταία προπόνηση του Ολυμπιακού.

«Πονοκέφαλος» με Τσόρι

Σε πρώτη φάση φαίνεται πως δεν πρόκειται για κάτι ιδιαίτερα σοβαρό, όμως σε κάθε περίπτωση το ιατρικό επιτελείο περιμένει να δει πώς θα εξελιχθεί η κατάστασή του.

Έτσι, μετά το ρεπό της Πέμπτης κι ενώ οι συμπαίκτες του προπονήθηκαν σε δύο γκρουπ ανάλογα με το αν αγωνίστηκαν ή όχι απέναντι στους Βαυαρούς, ο Αργεντινός ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα.

Η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί προκειμένου να διαπιστωθεί το πότε θα επανέλθει πλήρως στις υποχρεώσεις στης ομάδας. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις θα λείψει από τα ματς με SKODA Ξάνθη και ΠΑΣ Γιάννινα και το… στοίχημα είναι να προλάβει τον αγώνα με την Άρσεναλ για την 2η αγωνιστική του Champions League.

Για το παιχνίδι στην Ξάνθη οι «ερυθρόλευκοι» θα συνεχίσουν την προετοιμασία τους με καθημερινές πρωινές προπονήσεις μέχρι τη Δευτέρα, οπότε και θα ανακοινωθεί η αποστολή. *Πηγή: sport-fm.gr*

Καθυστερούν κι άλλο την «Αγιά-Σοφιά»!!

Νέα καθυστέρηση στο θέμα του γηπέδου θα πρέπει να υπομείνει η ΑΕΚ. Το ΥΠΑΠΕΝ έκανε δεκτό το αίτημα του Δήμου για παράταση της δημόσιας διαβούλευσης και πλέον η διαδικασία πάει (άλλες) 45 μέρες πίσω.

Καθυστερούν κι άλλο την «Αγιά-Σοφιά»
Κι άλλη υπομονή για την «Αγιά-Σοφιά» θα χρειαστεί να κάνουν οι φίλοι της ΑΕΚ.

Παρά την πίστη ότι κάτι τέτοιο δεν προβλεπόταν νομικά, το αίτημα του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας για παράταση της δημόσιας διαβούλευσης της περιβαλλοντικής μελέτης έγινε τελικά αποδεκτό από το ΥΠΑΠΕΝ.

Θεωρώντας βάσιμη αιτιολογία λοιπόν ότι μεσολάβησε το διάστημα των καλοκαιρινών διακοπών και γι’ αυτό τον λόγο δεν πρόλαβαν να συνταχθούν οι θέσεις του Δήμου πάνω στο ζήτημα, το Υπουργείο παρέτεινε τη διαδικασία για 45 ακόμα (εργάσιμες) ημέρες.

Κάτι που σημαίνει ότι από ‘κει που το τελευταίο στάδιο πριν την έκδοση της οικοδομικής άδειας θα τελείωνε την προσεχή Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου, η λήξη του πλέον μετατίθεται για σχεδόν δυο μήνες αργότερα.

Μπορεί λοιπόν η συγκεκριμένη εξέλιξη να μη δημιουργεί κάποια ανησυχία για εμπλοκή στο θέμα (δεδομένου ότι το ΣτΕ έχει δικαιώσει πανηγυρικά την ΑΕΚ) ωστόσο η νέα καθυστέρηση προκαλεί αν μη τι άλλο εκνευρισμό και απορίες για το τι ακριβώς προσπαθεί να πετύχει ο Δήμος.


Η απόφαση της γενικής γραμματείας του ΥΠΑΠΕΝ που διέρρευσε από τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας

«ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ ΥΠΑΠΕΝ

ΘΕΜΑ: Παράταση του χρονικού διαστήματος ισχύος της δημόσιας διαβούλευσης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου "Κέντρο Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού στη Νέα Φιλαδέλφεια Αττικής"

Έχοντας υπόψη: 1. Το Νόμο ... 9. Το υπ΄ αριθμ. 2287/14.9.15 του Γραφείου Γενικής Γραμματέως ΥΠΑΠΕΝ με το οποίο διαβιβάσθηκε στη ΔΙΠΑ/ΥΠΑΠΕΝ το υπ΄ αριθμ. 18218/10.09.15 έγγραφο του Δήμου Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνος…

Αποφασίζουμε την παράταση του χρονικού διαστήματος ισχύος της δημόσιας διαβούλευσης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου "Κέντρο Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού στη Νέα Φιλαδέλφεια Αττικής" για πρόσθετο χρονικό διάστημα σαράντα πέντε (45) εργασίμων ημερών από τις 22-9-2015 (λήξη χρόνου αρχικά προβλεπόμενης προθεσμίας διαβούλευσης), σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην παράγραφο 4 του άρθρου 3 του Ν. 4014/2011

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΠΑΡΙΤΑΚΗ»

Συμβόλαιο για… 2.000 ευρώ υπέγραψε ο Ριέρα!!

Απ’ τα ψηλά στα (πολύ) χαμηλά βρέθηκε ο Άλμπερτ Ριέρα. Ο Ισπανός εξτρέμ -η μεταγραφή του οποίου στον Ολυμπιακό είχε ξεπεράσει τα 4 εκατ. ευρώ- υπέγραψε στη σλοβενική Ζαβρτς για 2.000 ευρώ τον μήνα.

Συμβόλαιο για… 2.000 ευρώ υπέγραψε ο Ριέρα
Με αμείωτη -δυστυχώς- ταχύτητα συνεχίζεται ο «κατήφορος» του Άλμπερτ Ριέρα.

Αδυνατώντας να ξαναπάρει τα πάνω του μετά την αποχώρησή του από τη Γαλατασαράι, ο Ισπανός εξτρέμ έφτασε πολύ κοντά στην ποδοσφαιρική… εξαθλίωση.

Έχοντας φορέσει λοιπόν στο παρελθόν τις φανέλες ομάδων όπως οι Μαγιόρκα, Μπορντό, Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ, θα φοράει πλέον αυτή της άσημης Ζαβρτς.

Ενδεικτικό, δε, της απαξίωσης του ονόματός του είναι ότι ο παίκτης που κόστισε περίπου 4 εκατ. ευρώ στον Ολυμπιακό το 2010 και την επόμενη χρονιά πωλήθηκε 3 εκατ. στη Γαλατά, θ’ αγωνίζεται πλέον για 2.000 ευρώ τον μήνα.

Άλλωστε, ο επικεφαλής του σλοβενικού συλλόγου Μιράν Βουκ εξήγησε ότι η συμφωνία των δυο πλευρών (που αφορά συνεργασία μέχρι το τέλος της σεζόν κι επέκταση ενός χρόνου αν η ομάδα βγει στην Ευρώπη) είναι «σε φιλική βάση». Διότι ο Ριέρα, όπως τόνισε, «δε θέλει πια να παίζει ποδόσφαιρο σε φουλ ανταγωνιστικό επίπεδο, αλλά να το απολαμβάνει. Λέει ότι στην καριέρα του έχει ήδη κερδίσει πολλά». *Πηγή: sport-fm.gr*

Πέλκας: «Νίκη με ΑΕΚ»


Πίσω τους αφήνουν το ματς με την Καμπάλα οι παίκτες του ΠΑΟΚ, με τον Δημήτρη Πέλκα να δίνει το σύνθημα για νίκη επί της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα.

Πέλκας: «Νίκη με ΑΕΚ»
Δεν κατάφερε να ξεκινήσει με νίκη τις υποχρεώσεις του στο Europa League ο ΠΑΟΚ ο οποίος αρκέστηκε στο 0-0 μέσα στην έδρα της Καμπάλα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Δημήτρης Πέλκας τόνισε ότι πλέον η ομάδα πρέπει να ξεχάσει το συγκεκριμένο ματς και να κοιτάξει εκείνο με αντίπαλο την ΑΕΚ για το πρωτάθλημα όπου οι Θεσσαλονικείς θέλουν τους τρεις βαθμούς.

Συγκεκριμένα:

Για το ματς με την Καμπάλα
«Θέλαμε τους τρεις πόντους. Προσπαθήσαμε να παίξουμε το ποδόσφαιρο που παίζουμε σε κάθε αγώνα. Ο αγωνιστικός χώρος ήταν πολύ κακός, το γήπεδο μικρό και η αντίπαλη ομάδα έπαιζε άμυνα και προσπαθούσε να βγει με μεγάλες μπαλιές στην κόντρα. Χάσαμε κάνα δυο ευκαιρίες, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο και θα μπορούσαμε να σκοράρουμε. Κρατάμε το ότι δεν χάσαμε και συνεχίζουμε».

Για το γεγονός ότι οι Αζέροι σε πέντε εντός έδρας ματς δεν έχουν δεχτεί γκολ:
«Σας είπα πως στηρίζονται στην αμυντική λειτουργία και το γήπεδο είναι μικρό και ο αγωνιστικός χώρος κακός. Οι ομάδες που έρχονται να παίξουν μπάλα δεν μπορούν και γι’ αυτό δεν δέχονται γκολ».

Για την απόδοσή του και το αν νιώθει πίεση από τις απαιτήσεις:
«Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν καλές και κακές μέρες. Δεν μου βγήκαν κάποιες μεταβιβάσεις ενώ δεν έχω συνηθίσει να παίζω δύο φορές τη βδομάδα. Παρένθεση και συνεχίζουμε με δουλειά πολλή. Το κεφάλι κάτω και μπροστά».

Για τα ματς που έρχονται:
«Η ομάδα είναι νέα με νέα φιλοσοφία. Παίζουμε το ποδόσφαιρο που θέλει ο προπονητής. Κάτω η μπάλα και στρωτό ποδόσφαιρο. Τώρα έρχεται το ματς με την ΑΕΚ, θα πάμε να κερδίσουμε».

 
 

*Πηγή: sport-fm.gr*

Οι τρεις στόχοι του Φαν Χάαλ για τον αντι-Σο!!

Πολύ γρήγορα αρχίζει η μεταγραφική αναζήτηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του καλύτερου της παίκτη μέχρι σήμερα, Λουκ Σο και στο στόχαστρο βρίσκονται τρεις παίκτες.

Οι τρεις στόχοι του Φαν Χάαλ για τον αντι-Σο
Περισσότερο από την ήττα μέσα στην Ολλανδία από την Αϊντχόφεν, τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ «πλήγωσε» ο πολύ σοβαρός τραυματισμός του Λουκ Σο που είναι πολύ πιθανό να τον αφήσει εκτός για το υπόλοιπο της σεζόν.

Κατόπιν αυτών των εξελίξεων η ομάδα του Λουίς Φαν Χάαλ αναγκάζεται να εξετάσει τις μεταγραφικές της επιλογές από πολύ νωρίς προκειμένου να αναπληρωθεί επάξια το κενό που προκλήθηκε στο αριστερό άκρο της άμυνας, καθώς ο Λουκ Σο ήταν ο καλύτερος παίκτης της Γιουνάιτεντ μέχρι τώρα στη σεζόν.

Σύμφωνα με τα αγγλικά ΜΜΕ στη λίστα των «κόκκινων διαβόλων» υπάρχουν τρεις παίκτες, με την κάθε περίπτωση να έχει τις δικές της πιθανότητες και δυσκολίες.

Υπ’ αριθμόν ένα στόχος παρουσιάζεται ο 20χρονος αριστερός μπακ της Βαλένθια, Χοσέ Γκαγιά που κατά την περίοδο του καλοκαιριού το όνομά του «έπαιξε» και στα ρεπορτάζ άλλων αγγλικών συλλόγων, αλλά τελικά υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τις «νυχτερίδες» πενταετούς διάρκειας. Σε αυτό υπάρχει ρήτρα 50 εκατ. ευρώ, οπότε αυτομάτως οι πιθανότητες απόκτησής του μειώνονται.

Ωστόσο, ο Λουίς Φαν Χάαλ είναι πολύ πιθανό να ζητήσει μία λύση ανάγκης μέχρι να επανέλθει ο Λουκ Σο και στο πλαίσιο αυτό, ο Αντριάνο της Μπαρτσελόνα φαντάζει ως η πλέον ιδεατή λύση. Ο 30χρονος βρίσκεται στις επιλογές του Λουίς Ενρίκε πίσω από τον Ζέρεμι Ματιέ και Ζόρντι Άλμπα και θεωρητικά οι Καταλανοί δεν θα είχαν αντίρρηση στην παραχώρησή του, είτε με πώληση είτε με δανεισμό.

Τέλος, ένα όνομα που προστέθηκε εσχάτως στη λίστα είναι αυτό του Ζέτρο Βίλεμς της Αϊντχόφεν. Πρόκειται για έναν 21χρονο αριστερό μπακ που είναι πάρα πολύ επιθετικός και είναι χαρακτηριστικό ότι έχει δημιουργήσει τις περισσότερες ευκαιρίες από κάθε άλλον ποδοσφαιριστή των Ολλανδών. Το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2016, οπότε τον Ιανουάριο μπορεί η Γιουνάιτεντ να συμφωνήσει μαζί του χωρίς μάλιστα να πληρώσει κάποιο αντίτιμο στην Αϊντχόφεν. *Πηγή: sport-fm.gr*

Πασάς: «Δεν κατεβάζουμε το κεφάλι»

Μπορεί μετά την πρεμιέρα κόντρα στην Καλλονή, τα πράγματα να «στράβωσαν» για τον Ηρακλή, ωστόσο, ο Γιάννης Πασάς έστειλε μήνυμα ανάκαμψης ενόψει της αναμέτρησης απέναντι στον Πλατανιά.

Πασάς: «Δεν κατεβάζουμε το κεφάλι»
Το βάρος στην σωστή προετοιμασία της ομάδας ενόψει της αναμέτρησης απέναντι στον Πλατανιά στα Χανιά έριξε ο Γιάννης Πασάς. Ο μέσος του Ηρακλή, μιλώντας στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου του «Γηραιού», τόνισε πως παρά την απογοήτευση που υπάρχει μετά την ήττα από τον Λεβαδειακό, η ομάδα οφείλει να συνεχίσει με το κεφάλι ψηλά.

Αναλυτικά:

«Δυστυχώς δεν καταφέραμε να κερδίσουμε ένα παιχνίδι στο οποίο είχαμε την υπεροχή. Βλέπουμε τον επόμενο για τον οποίο πρέπει να είμαστε έτοιμοι ώστε να πάρουμε αυτό το οποίο μπορούμε».

«Είμαστε μεγάλη ομάδα δεν κατεβάζουμε το κεφάλι, είναι ψηλά και θα τα καταφέρουμε Είναι πιο εύκολο να παίζουμε απέναντι σε μια ομάδα που παίζει ανοιχτά και δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια κλειστή άμυνα». *Πηγή: sport-fm.gr*

«Ο Ηρακλής πρέπει να κερδίσει πρώτα… τον εαυτό του»

Στον τρόπο που χάθηκαν οι δύο εντός έδρας αναμετρήσεις του Ηρακλή (απέναντι σε Πανιώνιο και Λεβαδειακό) στάθηκε ο Νίκος Παπαδόπουλος. «Πρέπει να ανεβάσουμε την ψυχολογία μας», πρόσθεσε.

«Ο Ηρακλής πρέπει να κερδίσει πρώτα… τον εαυτό του»
Απογοητευμένος από το γεγονός πως ο Ηρακλής δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη στα εντός έδρας ματς απέναντι σε Πανιώνιο και Λεβαδειακό παρουσιάστηκε ο Νίκος Παπαδόπουλος.

Ο τεχνικός του Γηραιού, στο πλαίσιο της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου που παραθέτει στο τέλος της εβδομάδας, τόνισε πως η ομάδα έχει ανάγκη από ψυχολογία και πως το πρόβλημα δεν ήταν το αντιποδόσφαιρο των αντιπάλων αλλά το άγχος των «κυανόλευκων».

Αναλυτικά:
«Μας στεναχωρεί ότι μετά απο δύο αγωνιστικές με παιχνίδια στο γήπεδο μας δεν πήραμε τίποτα ενώ αξίζαμε περισσότερα. Κάποιες
φορές πρέπει κερδίσεις πρώτα εαυτό σου και μετά τον αντίπαλο, ο εαυτός σου θα σε νικήσει όταν σε φορτώνει το άγχος, όταν επιτρέπεις στο αντιποδόσφαιρο να σε εκνευρίσει

«Aυτό που χρειάζεται η ομάδα είναι παρακίνηση, ψυχολογία. Πρέπει να ανεβάσουμε ψυχολογία και να αποκτήσουμε αυτοπαρακίνηση,. Σήμερα χρειάζεται περισσότερο από όλα, δεν αξίζαμε τις δυο ήττες. Αυτό που πρέπει να κοιτάξουμε είναι η συνέχεια, έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα σε αυτούς τους παίκτες που μερικοί δεν τους σέβονται. Είμαι σίγουρος ότι θα ανακάμψουμε»

«Πρέπει να διορθώσουμε κάποια πράγματα ίσως στην τακτική μας ίσως στην στρατηγική μας . Σε αυτό το σημείο να πω οτι και βέβαια γνωρίζουμε ότι άλλο είναι η Footballeague και άλλο η Superleague. Σε αυτές τις αγωνιστικές το μοναδικό μας λάθος στο γήπεδο, το πληρώνουμε. Πρέπει να μη μας κυριεύει άγχος όταν δεχθούμε ένα γκολ, είμαστε μεγάλη ομάδα είμαστε Ηρακλής και πρέπει να αντιδράμε, έστω και αν είναι δύσκολο να βλέπεις να σε αδικεί η μπάλα».

¨Το ποιος θα παίξει στον κάθε αγώνα εξαρτάται απο πολλούς παράγοντες. την περασμένη εβδομάδα επιλέξαμε να παίξουμε με δυο επιθετικούς. Αυτοί οιπαίκτες έφεραν την ομάδα εδω που είναι δεν είναι κομψό να λέμε ότι δεν μπορούν στη Σουπερλίγκα»

«Οι πολλές ευκαιρίες που δεν γίνονται γκολ, είναι ένα θέμα. Το σπουδαιότερο στο ποδόσφαιρο είναι να σκοράρεις, εμάς μας ενδιαφέρει να μη χάσουμε τον στόχο μας. Η φιλοσοφία μας είναι μέσα από το καλό ποδόσφαιρο να έρθει το θετικό αποτέλεσμα. Δεν πιστεύω στην τύχη θέλει δουλειά και αυτοπεποίθηση για να πετύχεις ένα γκολ και δουλεύουμε σε αυτό. Στο ματς με τον Λεβαδειακό η ομάδα είχε πολλά σουτ, αλλά λίγα ήταν στην εστία. Δουλεύω σε αυτό το κομμάτι, είναι και θέμα αυτοπεποίθησης».

«Το παιχνίδι με τον Πλατανιά είναι δύσκολο, ο αντίπαλος δεν έχει πάρει βαθμό αλλά στα παιχνίδια που τον είδα, κυρίως σε αυτό με τον Ατρόμητο, άξιζε να πάρει κάτι. Εμείς πρέπει να δούμε ποια θα πρέπει να είναι η στρατηγική και η τακτική μας για να πάρουμε τους βαθμούς. Μερικές φορές τα στατιστικά δεν παίζουν ρόλο στο ματς με τον Λεβαδειακό, είχαμε 72% κατοχή μπάλας, περίπου 18 τελικές αλλά το σκορ ήταν 0-1. Μετράει η ουσία…»

Στη συνέχεια ο τεχνικός του Ηρακλή έγινε πιο συγκεκριμένος σχετικά με την αναφορά του στον σεβασμό που πρέπει να δείχνουν κάποιοι στους ποδοσφαιριστές του και με εμφανή συγκινησιακή φόρτιση είπε:

«Είναι άλλο η κριτική και άλλο ο μη σεβασμός στους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή του Ηρακλή. Εγω δεν θα προσβάλω κανέναν, αλλά δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μην σέβεται τους ποδοσφαιριστές μου. Την κριτική τη δεχόμαστε δεν πρέπει να μας αγχώνει, αλλά είναι άλλο να μην σέβεσαι κάποιον. Μάλιστα για έναν προπονητή είναι καλό να έχει ανοιχτά τα αυτιά του και να ακούει την κριτική».

«Αυτό που θέλουν τα παιδιά είναι να αντιδράσουν γρήγορα ώστε να έρθει η καλή ψυχολογία. Όταν μετά το ματς με τον Λεβαδειακό είπα οτι δεν θα αλλάξουμε φιλοσοφία μας, εννοώ ότι θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε το καλό αποτέλεσμα παίζοντας καλό ποδόσφαιρο. Δεν θα παίξουμε ποτέ αντιποδόσφαιρο, είμαστε ο Ηρακλής… Την στρατηγική και την τακτική μας θα ήταν αλλάξουμε σε κάποιες περιπτώσεις».

«Η ενδεκάδα εξαρτάται από το πως κάνει προπόνηση ο κάθε παίκτης. Αν δεν είσαι καλός δεν θα παίξεις όποιος και αν είσαι. Ευτυχώς κάποια παιδιά είναι σε καλή κατάσταση τώρα και ίσως πάρουν χρόνο συμμετοχής. Όταν είσαι Ηρακλής υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις και πρέπει να μυαλό σου να είναι στους στόχους της ομάδας.

Ο Λουκίνας είναι καλός παίκτης, δεν ξεχνάω πόσο έχει βοηθήσει την ομάδα, παρ΄όλα αυτά για κάποιο διάστημα δεν ήταν ψυχολογικά στην ομάδα έστω και αν ο ίδιος δεν μπορούσε να το αντιληφθεί. Αυτή τη στιγμή πιστεύω ότι είναι έτοιμος να βοηθήσει σιγά σιγά την ομάδα».

Για τον αξεπέραστο κ. Παύλο…!!

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο sport-fm.gr για τον Παύλο Γιαννακόπουλο και την απόφαση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού να τον τιμήσει.

Για τον αξεπέραστο κ. Παύλο…

Πρόκειται για τον άνθρωπο που αφιέρωσε όλη του ζωή στον «σύλλογο μεγάλο». Εφαγε ώρες στον Τάφο του Ινδού, παρακολουθώντας προπονήσεις. Δεν μπόρεσε το 1979 να πάρει την ΠΑΕ, αλλά μπήκε στο μπάσκετ και κατάφερε, έπειτα από πίκρες, να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη ομάδα του ελληνικού αθλητισμού, βάζοντας από την τσέπη του εκατοντάδες εκατομμύρια όλα αυτά τα χρόνια. Χρόνια ένδοξα, με τίτλους, διακρίσεις, έξι ευρωπαϊκά τρόπαια και τεράστιους παίκτες που φόρεσαν την πράσινη φανέλα. Γκάλης, Ουίλκινς, Βράνκοβιτς, Ράτζα, Σκοτ, Μποντιρόγκα, Ρέμπρατσα, Κάτας, Αλβέρτης, Διαμαντίδης, Φώτσης, Φάνης, Γιαννάκης, Παταβούκας, Μυριούνης, Οικονόμου, Μπατίστ είναι μόνο μερικοί απ’ αυτούς τους μεγάλους αθλητές.

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος δεν είναι απλώς ένας άνθρωπος του αθλητισμού και του Παναθηναϊκού. Είναι κάτι παραπάνω. Είναι ο ένας, ο μοναδικός. Ο άνθρωπος για τον οποίο όλη η φίλαθλη Ελλάδα υποκλίνεται με σεβασμό. Αυθεντικός, ειλικρινής, με ήθος και με μέγα πάθος για την αγαπημένη του ομάδα. Καμία σχέση με τους περισσότερους τωρινούς παράγοντες, οι οποίοι νομίζουν ότι με μαφιόζικες μεθόδους θα γίνουν αρεστοί. Αλλά αυτή είναι μια άλλη, μεγάλη κουβέντα…

Αυτός ο άνθρωπος, λοιπόν, ο «δικός μας», ο κ. Παύλος όλων μας βραβεύεται την Τετάρτη, στο φιλικό γιορτή της ΚΑΕ, από τον Ερασιτέχνη, το Δ.Σ. του οποίου πήρε την απόφαση να δώσει την ονομασία «Παύλος Γιαννακόπουλος» στον «Τάφο του Ινδού».
Το βράδυ της Τετάρτης πρέπει όλοι να είμαστε εκεί. Πρέπει όλοι να χειροκροτήσουμε, να αποθεώσουμε και να πούμε ένα μεγάλο «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» στον μεγαλύτερο παράγοντα του ελληνικού αθλητισμού. Τον άνθρωπο συνώνυμο του Παναθηναϊκού. Τον αξεπέραστο κ. Παύλο…

Κύριε Παύλο, σας ευχαριστούμε για όλα! *Πηγή: sport-fm.gr*

Απάντησε η ΕΟΕ για το θέμα με τους Ολυμπιακούς Κύκλους στο Παναθηναϊκό Στάδιο!!

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή πήρε θέση στο ζήτημα το οποίο προέκυψε με την προ ετών αφαίρεση των Ολυμπιακών Κύκλων στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Απάντησε η ΕΟΕ για το θέμα με τους Ολυμπιακούς Κύκλους στο Παναθηναϊκό Στάδιο

Η θέση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής

Με αφορμή δημοσιεύματα στον Τύπο σχετικά με το αίτημα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για επανατοποθέτηση των Ολυμπιακών Κύκλων στο Παναθηναϊκό Στάδιο, οι οποίοι αφαιρέθησαν με ιδιωτική πρωτοβουλία και χωρίς καμία ενημέρωση, το 2011, η ΕΟΕ θέλει να τονίσει τα εξής:

Με μεγάλη έκπληξη η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή που διαχειρίζεται το Παναθηναϊκό Στάδιο, πληροφορήθηκε από άρθρα στο διαδίκτυο ότι τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ) τοποθετήθηκαν αρνητικά στο αίτημά της, για επανατοποθέτηση των Ολυμπιακών Κύκλων στο Στάδιο, χωρίς, όμως, η ίδια να έχει κάποια επίσημη ενημέρωση.

Η συνηθισμένη λειτουργία των φορέων της Πολιτείας επιτάσσει να καθαρογραφούν τα πρακτικά των συνεδριάσεων και μετά να γίνονται επίσημα οι ανακοινώσεις κι όχι όπως συνέβη στην προκειμένη περίπτωση να ενημερώνεται η ΕΟΕ από διαρροές στον Τύπο, για την απόφαση για ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Με ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη αντιμετωπίζουμε την αρνητική απάντηση – αν ισχύει φυσικά επειδή δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση – καθώς με πλήρη συναίσθηση του ρόλου μας και της σημασίας του Παναθηναϊκού Σταδίου, αλλά και με σεβασμό στους φορείς της Πολιτείας, καταθέσαμε πρόταση που ακολουθεί επακριβώς τις οδηγίες των καθηγητών του Πολυτεχνείου που αποτελούσαν τη σύνθεση του προηγούμενου Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων.

Η πρόταση μας έγινε για να διορθωθεί ή άστοχη ενέργεια που συνέβη το 2011 λόγω των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics, όταν, χωρίς καμία σχετική απόφαση ή ενημέρωση, αφαιρέθησαν οι Ολυμπιακοί Κύκλοι, παρότι ήταν άρρηκτα συνδεδεμένοι με το Παναθηναϊκό Στάδιο.

Ουσιαστικά η ενδεχόμενη αρνητική απόφαση των νέων μελών του ΚΣΝΜ, αντιφάσκει με την απόφαση και τις λεπτομερείς οδηγίες των προηγούμενων μελών του ΚΣΝΜ, αποδεικνύοντας ότι τελικά το πρόβλημα δεν είναι η τεκμηριωμένη και με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και την ιστορικότητα του Σταδίου, πρόταση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής! Οι Θεσμοί επιβάλλεται να έχουν συνέχεια και συνέπεια στις αποφάσεις τους.

Η ΕΟΕ έχοντας πλήρη συναίσθηση του ρόλου της ως θεματοφύλακα του Ολυμπισμού και του αθλητισμού στη χώρα μας, θα ζητήσει από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού να εξετάσει από μηδενική βάση, το δίκαιο αίτημά της!

Πάγια θέση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής είναι ότι στη χώρα που γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, θα ήταν ιστορικό ατόπημα να μην υπάρχουν οι Ολυμπιακοί Κύκλοι στο Καλλιμάρμαρο, στο Στάδιο δηλαδή που φιλοξένησε τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και τη διοργάνωση του 2004 και το οποίο επισκέπτονται όλο το χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες άτομα.

Όλοι γνωρίζουν ότι οι φωτογραφίες με τους Ολυμπιακούς Κύκλους έκαναν όλα τα προηγούμενα χρόνια το γύρο του κόσμου, διαφημίζοντας με τον καλύτερο τρόπο την Αθήνα και την Ελλάδα στα πέρατα της γης, ενώ η επανατοποθέτηση των Ολυμπιακών Κύκλων είναι αίτημα των τουριστών από κάθε μεριά του πλανήτη, που είχαν δει τις παλαιότερες φωτογραφίες του Παναθηναϊκού Σταδίου και θέλουν να φωτογραφηθούν ξανά με το ύψιστο Ολυμπιακό σύμβολο! *Πηγή: sport-fm.gr*

Κληρώνει και… βραβεύει η Basket League!

Το πρώτο βήμα για την έναρξη της Basket League θα γίνει την Τρίτη (22/9) στο Μουσείο Μπενάκη, με την κλήρωση και τις βραβεύσεις, στις οποίες σάρωσαν Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και… Βεζένκοφ.

Κληρώνει και… βραβεύει η Basket League
Όλα είναι έτοιμα για το πρώτο βήμα που θα σηματοδοτήσει την έναρξη της Basket League. Η κλήρωση του φετινού πρωταθλήματος θα διεξαχθεί την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου στις 19.00 στο Μουσείο Μπενάκη, όπου παράλληλα θα γίνουν και οι βραβεύσεις για τους κορυφαίους της περσινής περιόδου.

Η ανακοίνωση:

«Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της Basket League ΣΚΡΑΤΣ της αγωνιστικής χρονιάς 2015-16, η οποία έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, θα αρχίσει με την κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη (22/9) στις 19:00 στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138) και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το κανάλι Novasports 3.

Πριν την διεξαγωγή της κλήρωσης θα βραβευθούν:

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός για την κατάκτηση του τίτλου του Πρωταθλητή Ελλάδας για την σεζόν 2014-15.

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός για την κατάκτηση του τίτλου του Κυπέλλου Ελλάδας για την αγωνιστική χρονιά 2014-15.

Οι ΚΑΕ ΚΑΟΔ American Genetics, Κολοσσός H Hotels και Κόροιβος για το ήθος που επέδειξαν κατά την διάρκεια της Basket League ΣΚΡΑΤΣ της περασμένης σεζόν.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος που αναδείχθηκε Κορυφαίος Προπονητής της Basket League ΣΚΡΑΤΣ 2014-15 μετά από ψηφοφορία στην οποία συμμετείχαν φίλαθλοι, εκπρόσωποι των ΜΜΕ, αρχηγοί και προπονητές των 14 ομάδων του Πρωταθλήματος.

Ο Μπράιαντ Ντάνστον ως Κορυφαίος Αμυντικός Παίκτης του Πρωταθλήματος 2014-15.

Οι Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, Κώστας Σλούκας, Γιώργος Πρίντεζης, Βασίλης Σπανούλης και Αλέξανδρος Βεζένκοφ ως μέλη της Καλύτερης Πεντάδας της Basket League ΣΚΡΑΤΣ για την σεζόν 2104-15.

Ο Γιώργος Πρίντεζης ως Αγαπημένος Παίκτης του Γυναικείου Κοινού για την Basket League ΣΚΡΑΤΣ της αγωνιστικής χρονιάς 2014-15.

Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ ως MVP, Πιο Βελτιωμένος Παίκτης και Καλύτερος Νέος Παίκτης (κάτω των 22 ετών) για το Πρωτάθλημα της περασμένης σεζόν
».

Απειλή με βαριά «καμπάνα» λόγω Καρνέιρο για τον Μουρίνιο!!

Με αποκλεισμό πέντε αγωνιστικών κινδυνεύει ο Μουρίνιο εάν από την έρευνα που άρχισε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αγγλίας διαπιστωθεί ότι έχει βρίσει την Καρνέιρο.

Απειλή με βαριά «καμπάνα» λόγω Καρνέιρο για τον Μουρίνιο
Σαν να μην έφτανε το γεγονός ότι η Τσέλσι κάλεσε και πάλι την Καρνέιρο να πιάσει δουλειά, ο Μουρίνιο κινδυνεύει με βαρύτατη τιμωρία για εκείνη.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αγγλίας άρχισε έρευνα για να διαπιστώσει εάν όντως αληθεύει ότι της επιτέθηκε φραστικά.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι αγγλικές ιστοσελίδες ο πορτογάλος τεχνικός της Τσέλσι υπάρχει πιθανότητα να τιμωρηθεί μέχρι και με πέντε αγωνιστικές αποκλεισμό εάν όντως διαπιστωθεί ότι έχει βρίσει την συνεργάτιδά του.

Πάντως, υπάρχει βίντεο στο οποίο ο πορτογάλος τεχνικός φέρεται να αποκαλεί την Καρνέιρο «Filha da puta», (στα ελληνικά. «κόρη π...ανας»).


 
 
 

*Πηγή: sport-fm.gr*

Φιέστα, αποθέωση Γκασόλ και κλάματα στα αποδυτήρια της Ισπανίας!! (video)

Εορταστικό το κλίμα στα αποδυτήρια της Ισπανίας μετά το θρίαμβο επί της Γαλλίας.Αποθέωση για τον ήρωα Γκασόλ και τους άλλους πρωταγωνιστές, αγκαλιές με οπαδούς και ΜΜΕ, αλλά και τα κλάματα του Ρούντι.

Φιέστα, αποθέωση Γκασόλ και κλάματα στα αποδυτήρια της Ισπανίας (video)














*Πηγή: sport-fm.gr*

Έκανε «σεφτέ» ο Τσάβι στα Εμιράτα!! (video)

Το πρώτο γκολ του στο Κατάρ πέτυχε ο Τσάβι, στη δεύτερη συμμετοχή του με τη φανέλα της Al Sadd.

Έκανε «σεφτέ» ο Τσάβι στα Εμιράτα (video)

Ο πρώην αρχηγός της Μπαρτσελόνα, σαφώς δεν είναι δεινός σκόρερ ούτε φημίζεται για αυτό, αλλά για τα δεδομένα του πρωταθλήματος στο οποίο αγωνίζεται, δεν είναι απίθανο να συμβεί.

Δείτε το πρώτο γκολ του Τσάβι στο Κατάρ




*Πηγή: sport-fm.gr*

Καλή αρχή για τον Ρόσμπεργκ!!

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ έδειξε τα δόντια του. Ο γερμανός πιλότος έκανε τον ταχύτερο γύρο στα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά του γκραν πρι της Σινγκαπούρης.

Καλή αρχή για τον Ρόσμπεργκ
Τον ταχύτερο γύρο στα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά για το γκραν-πρι της Formula 1 στη Σιγκαπούρη έκανε ο Νίκο Ρόσμπεργκ. Ο γερμανός πιλότος άφησε πίσω τον ομόσταβλό του, Λιούις Χάμιλτον.

Ο Ρικιάρντο με τη Ρεντ Μπουλ έμεινε στην τρίτη θέση με μικρή διαφορά από τον Βρετανό πιλότο.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Προγραμματιστής ο Νόιερ!! (video)

Ο Μάνουελ Νόιερ άφησε για λίγο την εστία του και έπιασε μια διαφορετική δουλειά. Δείτε τον σε ρόλο προγραμματιστή υπολογιστών.

Προγραμματιστής ο Νόιερ (video)
Αλλαγή επαγγελματικού προσανατολισμού για τον Μάνουελ Νόιερ; Ναι, αλλά μόνο για τις ανάγκες διαφήμισης γνωστής εταιρίας αναψυκτικών.

Ο τερματοφύλακας της Μπάγερν βγάζει για λίγο τα γάντια και τα ρούχα της προπόνησης και παίρνει θέση σε... γραφείο, αντί για γήπεδο.

Αυτό συμβαίνει για τις ανάγκες της διαφήμισης γνωστού αναψυκτικού, για χάρη της οποίας ο κορυφαίος τερματοφύλακας υποδύεται το ρόλο ενός τεχνικού υπολογιστών.

Στη διαφήμιση παρουσιάζεται η ζωή του, δείχνοντας τον να πηγαίνει στο γραφείο καθημερινά, να παίζει μπόουλινγκ μετά τη δουλειά, σε ένα σποτ που είναι επηρεασμένο από τη ζωή στην πρώην Ανατολική Γερμανία.

Πάντως η επιστροφή στην κανονική ζωή, αυτή του τερματοφύλακα της Μπάγερν, επιτυγχάνεται με μια... γουλιά.

Δείτε το βίντεο με το Νόιερ σε ρόλο προγραμματιστή




*Πηγή: sport-fm.gr*

«Σπάει τα κοντέρ» ο Μπακάκης!!

Νωρίτερα από τις αρχικές εκτιμήσεις, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση ο Μιχάλης Μπακάκης. Με τους γνωστούς απόντες η πρωινή προπόνηση της ΑΕΚ στα Σπάτα.

«Σπάει τα κοντέρ» ο Μπακάκης
Η 20η Μαΐου 2015 ήταν μια «μαύρη» ημερομηνία για τον Μιχάλη Μπακάκη. Ο διεθνής ακραίος μπακ της ΑΕΚ είχε υποστεί ρήξη πρόσθιου χιαστού στο αριστερό γόνατο στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου για τα πλέι-οφ της Football League και σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, θα απουσίαζε από τη δράση για τους επόμενους έξι μήνες.

Τέσσερις μήνες μετά τον τραυματισμό του, ο 24χρονος ποδοσφαιριστής βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση από το προβλεπόμενο, όπως έδειξε ο πρόσφατος απεικονιστικός έλεγχος και πλέον μετράει αντίστροφα για την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση.

Το τεχνικό και ιατρικό επιτελείο της Ένωσης δεν πρόκειται να «πιέσει καταστάσεις», όπως λειτούργησε και στην περίπτωση του Πέτρου Μάνταλου, αλλά η πλέον πιθανή εξέλιξη, είναι να γυρίσει νωρίτερα. Άλλωστε, τις τελευταίες μέρες ακολουθεί μέρος του προγράμματος των συμπαικτών του κάνοντας και έξτρα ατομικό πρόγραμμα.

Από εκεί και πέρα, με τα γνωστά προβλήματα πραγματοποιήθηκε η προπόνηση της Παρασκευής (18/9) στα Σπάτα. Οι Σταύρος Πεταυράκης και Αμπλαγιέ Φαγέ συνέχισαν το ατομικό τους πρόγραμμα, όπως και οι Μιχάλης Μπακάκης και Ράφικ Τζεμπούρ. Οι υπόλοιποι παίκτες γυμνάστηκαν κανονικά. Η προπόνηση του Σαββάτου θα αρχίσει στις 10 το πρωί. *Πηγή: sport-fm.gr*

Στο ίδιο βράδυ, τόση ρέντα, τόση γκίνια και τόσο διαφορετική διαιτησία!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr πόσα διαφορετικά πράγματα έγιναν την ίδια νύκτα για τον ίδιο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ!

Στο ίδιο βράδυ, τόση ρέντα, τόση γκίνια και τόσο διαφορετική διαιτησία
***Ό,τι και να λέμε φίλοι μου, ο παράγοντας τύχη είναι μεγάλο πράγμα στο ποδόσφαιρο.

***Άμα έβλεπες τα στιγμιότυπα των δύο αγώνων του ομίλου του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ θα τρελαινόσουν!

***Στο Ζάγκρεμπ, στο Ντινάμο-Άρσεναλ, ξεκινάει το ματς πρώτα με τον γκολκίπερ της Ντινάμο να κάνει την επέμβαση του αγώνα σε κεφαλιά του Ζιρού και μετά με δοκάρι της Άρσεναλ με το Ζιρού! Και «καπάκι» τους Κροάτες να ανοίγουν το σκορ. Πως; πλασέ του κυνηγού τους, απόκρουση του γκολκίπερ, κόντρα της μπάλας πάνω στον αμυντικό της Άρσεναλ που μάρκαρε τον κυνηγό κι από εκεί στα δίκτυα!

***Σα να μην έφτανε αυτό, ένας απίθανος Ρουμάνος διαιτητής, ο Χάτεγκαν, πετάει έξω τον Ζιρού από το 40’ με δύο κίτρινες κάρτες, εκ των οποίων η πρώτη φάντασμα κι η δεύτερη αυστηρή. Με το σκορ 1-0 και με παίκτη παραπάνω επί 55 λεπτά, οι Κροάτες πήραν το τρίποντο κι είναι τώρα στο +3 από τον Ολυμπιακό.

***Γιατί από την άλλη στο Καραϊσκάκη, στο Ολυμπιακός-Μπάγερν, βλέπεις να είναι το ματς στο 0-0 και να μπαίνει ένα γκολ που μπαίνει μία φορά τον χρόνο: πάει ο άλλος για σέντρα από πλάγια και του βγαίνει ιδανικό σουτ! Αν προσέξατε, δείχνει η τηλεόραση τον Καμπιάσο να κάνει με τα χέρια, «εντάξει, άουτ»! Γιατί είδε ότι πήγαινε για σέντρα ο Μούλερ κι ότι ήταν μία πολύ άστοχη σέντρα!

***Αλλά δεν σε σταματάει εκεί η κωλόμπαλα. Πάνω που μπορείς να ισοφαρίσεις στο 83’ με παίκτη σου φάτσα με τον γκολκίπερ τους, όχι μόνο το χάνεις, αλλά τρως και δεύτερο γκολ, που ξεκινάει από θέση οφσάϊντ (ο Κομάν που έδωσε την ασίστ στον Γκέτσε δεν καλύπτονταν από τον Μαζουάκου). Και πια σε τελειώνει.

***Μέσα σε ένα βράδυ, όλη η ρέντα ήταν με την Ντινάμο κι όλη η γκίνια με τον Ολυμπιακό.

***Και να είναι η διαιτησία με την Μπάγερν, λες πάει στο διάολο. Αλλά να είναι η διαιτησία με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ παίζοντας με την Άρσεναλ;
*Πηγή: sport-fm.gr*

Η Τσέλσι «παρακαλάει» την Καρνέιρο!!

Η ώρα της δικαίωσης έφτασε για την Εύα Καρνέιρο, αφού η γιατρός της Τσέλσι κλήθηκε να επιστρέψει στα καθήκοντα της στον πάγκο των «μπλε».

Η Τσέλσι «παρακαλάει» την Καρνέιρο
Επαγγελματική δικαίωση, μετά την άδικη αποπομπή της από τον πάγκο της Τσέλσι, αποτελεί για την Εύα Καρνέιρο, το γεγονός πως επιστρέφει στα καθήκοντα της, από το πρωί της Παρασκευής.

Μπορεί να χαρακτηριστεί ακόμα και ως προσωπική νίκη της Λατίνας γιατρού, το γεγονός πως οι άνθρωποι του Λονδρέζικου συλλόγου, ζήτησαν από την Καρνέιρο να συνεχίσει να ασκεί κανονικά τα καθήκοντα που είχε, πριν την απομάκρυνση της, στο ιατρικό τιμ των «μπλε».

Η μεγάλη έκταση που πήρε το ζήτημα στην Αγγλία, η απόφαση της Καρνέιρο να καταφύγει νομικά εναντίων των «μπλε», αλλά και η εμπλοκή της FA που ψάχνει το θέμα, έπαιξαν πιθανόν ρόλο στην απόφαση των ανθρώπων της Τσέλσι να βγάλουν από τον «πάγο» την όμορφη γιατρό.

Απομένει βέβαια, να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση του Special One και πως θα δεχτεί την απόφαση της ομάδας, αφού ο ιδιαίτερος χαρακτήρας του, σίγουρα δεν μπορεί να δεχτεί μια τέτοια... ήττα.

Θυμίζουμε ότι για την ιδιαιτέρως αγαπητή στο «νησί» γιατρό, ξεσηκώθηκε κίνημα συμπαράστασης υπέρ της, από τότε που έγινε το συγκεκριμένο περιστατικό, ενώ ακόμα και ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι, Ρόμαν Αμπράμοβιτς πήρε το μέρος της, ζητώντας από τον Μουρίνιο να της ζητήσει συγνώμη. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ντέμης: «Οι αναμνήσεις μένουν αναλλοίωτες»!

Μήνυμα με αποδέκτη (προφανώς) τον κόσμο της ΑΕΚ έστειλε, χωρίς να τον κατονομάσει, ο Ντέμης Νικολαΐδης, ευχαριστώντας τον για τις ευχές με αφορμή τα 42α γενέθλια του.

Ντέμης: «Οι αναμνήσεις μένουν αναλλοίωτες»





 
 
 
 
 
 
Περνάνε τα χρόνια, αλλά οι αναμνήσεις που ζήσαμε μαζί μένουν αναλλοίωτες. Δεν έχω πάρει ποτέ στη ζωή μου τόσες πολλές ευ...
Posted by Demis Nikolaidis on Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2015
*Πηγή: sport-fm.gr*