Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Τσομίδης: «Να συγκροτήσουμε άμεσα νόμιμη διοίκηση»

Ο γνωστός νομικός και υπεύθυνος για το θέμα του άρθρου 99 που απασχολεί τον Άρη, Στάθης Τσομίδης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis» όπου πραγματοποίησε δηλώσεις για τη διοίκηση πρωτοδικείου που αναμένεται να σχηματιστεί στους «κίτρινους» αλλά και το θέμα με τη φορολογική ενημερότητα που πρέπει να εξασφαλίσει ο σύλλογος.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το αν θα είναι ο ίδιος στη διοίκηση πρωτοδικείου:
«Δεν θέλω να μπω σε ονοματολογία. Είναι βέβαιο πως ο Χριστοφορίδης πρέπει να είναι στο συμβούλιο ως μέλος της ομάδας που τρέχει το θέμα του άρθρου 99. Είναι δεκτή από όλους τους παράγοντες της ομάδας η αίτηση για συμμετοχή του στο συμβούλιο. Είναι αναγκαίο να γίνει για να τρέξει το 99 στην ΠΑΕ Άρης.»

Για το πότε θα γίνει η αίτηση στο δικαστήριο για τη διοίκηση πρωτοδικείου:
«Δεν είναι σίγουρο το ποτέ. Είμαστε έτοιμοι αλλά υπάρχει απεργία και στάση εργασιών των υπαλλήλων των δικαστηρίων. Οι δικαστές συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους ως τις 9 Ιανουαρίου. Ενδεχομένως και τώρα να μπορούμε να καταθέσουμε. Δεν εξαρτάται από εμάς όμως. Δεν υπάρχουνε πληροφορίες για το αν έχει αλλάξει κάτι από χθες το βράδυ. Και αυτή τη στιγμή που μιλάμε ίσως έχει κατατεθεί η αίτηση. Θα το μάθετε γιατί θα βγει δελτίο τύπου. Έπρεπε να έχει γίνει εδώ και καιρό. Σέβομαι και την Κοινωνία Μελών και τις προσωπικότητες διοίκησης. Είχα πει πως τώρα μετράμε την «αρειανή συνείδηση». Τώρα κρίνεται αυτός αγαπάει την ομάδα. Σε στιγμές κρίσης αυτοί δοκιμάζονται και μπαίνουν μπροστά αψηφώντας κάθε κίνδυνο οικονομικού, κοινωνικού η άλλου προβληματισμού που θα προκύψει.»

Για το αν θα είναι επταμελής η νέα διοίκηση:
«Δε με ενδιαφέρει αν θα είναι 5μελής, 7μελής ή 12μελής. Σημασία έχει να συγκροτηθεί νόμιμη διοίκηση, το βέλτιστο είναι να καλύψουμε όλες τις θέσεις. Αν συμπληρώνουν τα εχέγγυα δεν πρέπει να αποκλείσουμε κανέναν. Μηδενός εξαιρουμένων και αυτών που κάθονται κριτικά στη διαδικασία που ακολουθεί ο Άρης.»

Για τη φορολογική ενημερότητα και γιατί ο Άρης την «τρέχει» ταυτόχρονα με το άρθρο 99 τη στιγμή που θα πρέπει να πληρώσει ένα ποσό της τάξεως των 200.000 ευρώ:
«Επειδή ειπώθηκε πως υπήρχε πρόβλημα με την προσωρινή διαταγή θα πρέπει να επαναλάβω το εξής. Η διαδικασία εξυγίανσης του άρθρου 99 απαιτεί από την οποιαδήποτε ΠΑΕ να είναι εντάξει στις φορολογικές υποχρεώσεις της. Όσοι λενε ότι θα έπρεπε να μην πληρώνουμε το δημόσιο ή το ΙΚΑ, να ξέρετε πως θέλουν να βάλουν βόμβα στα θεμέλια της αίτησης υπαγωγής της ομάδας στο άρθρο 99. Δεν θέλουμε να πτωχεύσουμε τον Άρη αλλά να τον εξυγιάνουμε.»



πηγή: metrosport.gr
 


Ζήκος: «Ο ΠΑΟΚ και το Μουντιάλ είναι οι μεγάλες προκλήσεις για τον Κατσουράμη»

Ο Άκης Ζήκος ο οποίος γνωρίζει καλά τον Κώστα Κατσουράνη φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για τη μεταγραφή του διεθνή μέσου στον ΠΑΟΚ.


Για τον Κατσουράνη:

«Τον Κώστα τον ξέρει όλη η Ελλάδα αλλά κι η Ευρώπη. Είναι μια αναγνωρισμένη αξία. Έχει προσφέρει τόσο σε συλλογικό επίπεδο όσο και στην εθνική ομάδα. Όποια ομάδα κι αν τον αποκτούσε, θα ήταν μεγάλη επιτυχία. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται έμπειρους ποδοσφαιριστές τόσο για τα αποδυτήρια όσο και για τον αγωνιστικό τομέα. Ο Κώστας θα προσφέρει πολλά με την εμπειρία του στα νεαρά παιδιά τού ΠΑΟΚ. Κάθε ομάδα θα πρέπει να βλέπει τι μπορεί να αποδώσει αγωνιστικά, αλλά σε αυτά που μπορεί να δώσει με τον χαρακτήρα, την προσωπικότητα και την εμπειρία του. Λείπουν τέτοιοι παίκτες από την Ελλάδα, που να συνδυάσουν το ταλέντο με την προσωπικότητα. Ο Κώστας Κατσουράνης είναι από τους τελευταίους της γενιάς τού Euro. Η μετακίνησή του στον ΠΑΟΚ είναι μια πολύ πετυχημένη κίνηση».

Για το αν με αυτήν την κίνηση ο ΠΑΟΚ παίρνει ένα πλεονέκτημα σε σχέση με τον Παναθηναϊκό:

«Κατά μεγάλο ποσοστό ο ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό θα παλέψουν για την πρωτιά στα πλέι οφ. Δε θέλω, με αυτό που λέω, να υποτιμήσω τον Αστέρα Τρίπολης, τον Πανιώνιο ή τον Ατρόμητο που βρίσκονται ψηλά στη βαθμολογία, όμως οι δυο τους έχουν παραπάνω πιθανότητες για το εισιτήριο των προκριματικών τού Τσάμπιονς Λιγκ. Δε θέλω να πιστέψω στους λόγους που έφυγε ο Κατσουράνης από τον Παναθηναϊκό, αλλά αν ο προπονητής (σ.σ. Φερέιρα) είχε αποχωρήσει έναν μήνα νωρίτερα, δε θα είχε φύγει ο παίκτης από τον Παναθηναϊκό».

Για τις προκλήσεις τού Κατσουράνη:

«Ο Κώστας δεν έχει μπροστά του μόνο την πρόκληση τού ΠΑΟΚ, τον οποίο θέλει να τον ανεβάσει επίπεδο, αλλά και την πρόκληση της συμμετοχής στο Μουντιάλ της Βραζιλίας».

Για τον Ιβάν Σαββίδη:

«Είναι πολύ θετική η είσοδος τού κ. Σαββίδη στην ομάδα, μια και μιλάμε για ένα πολύ απαξιωμένο πρωτάθλημα, με τους Παναθηναϊκό και ΑΕΚ να βρίσκονται σε μια δεινή θέση. Η κατάσταση είναι θλιβερή για το ελληνικό πρωτάθλημα».



πηγή: metrosport.gr
 

Αποστολίδης: «Θα εκδοθεί θετική απόφαση για τη διοίκηση πρωτοδικείου»

O Χαράλαμπος Αποστολίδης, πρώην Γενικός Γραμματέας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και γνωστός δικηγόρος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis», όπου μίλησε για την υπόθεση της διοίκησης πρωτοδικείου στον ΠΑΟΚ αλλά και το θέμα Ζαγοράκη και την ποινική δίωξη που του άσκησε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
Για τη διοίκηση πρωτοδικείου:
«Νομίζω ότι είμαστε πολύ κοντά σε μια θετική έκβαση της υπόθεσης. Ο δικαστής θα εγκρίνει την προσπάθεια που κάνει ο κ. Σαββίδης και θα έχει θετική κατάληξη η υπόθεση. Δεν μπορείς να είσαι ποτέ σίγουρος αλλά εκτιμώ πως η απόφαση του δικαστηρίου θα είναι θετική. Είναι 90- 10 αν μπορούσαμε να μιλήσουμε με ποσοστά.»

Για το τι μέλλει γενέσθαι αν δεν κάνει δεκτό το δικαστήριο το αίτημα του ΠΑΟΚ για διοίκηση πρωτοδικείου:
«Δε νομίζω πως το δικαστήριο θα απορρίψει την αίτηση του ΠΑΟΚ γιατί και ο Κόκκαλης επί δέκα χρόνια είχε ορισμένη διοίκηση στον Ολυμπιακό. Υπάρχει βάση για να μην την απορρίψει. Εάν την απορρίψει θα πρέπει να γίνει γενική συνέλευση με σκοπό την εκλογή αιρετής διοίκησης. Δεν είναι απαραίτητο να μπει εκεί ο Σαββίδης πρόεδρος.»

Για το θέμα Ζαγοράκη και την ποινική δίωξη που του ασκήθηκε:
«Δεν θα κάνω υποδείξεις στον Σαββίδη. Αυτός είναι το αφεντικό και είναι αποκλειστικά δικό του θέμα. Είτε αποφασίσει έτσι είτε αλλιώς εκτιμά κάποια πράγματα. Υπάρχει μια παραφιλολογία που λεει ότι εγώ θέλω να βάλω τον Ζαγοράκη στη φυλακή. Εγώ θέλω να πω πως η λάσπη στον ανεμιστήρα είναι κακό πράγμα. Εύχομαι ο Ζαγοράκης να κριθεί αθώος από την ελληνική δικαιοσύνη γιατί αποτέλεσε ένα πρότυπο για όλους τους φίλους του ΠΑΟΚ. Εγώ έχω μια έκθεση ορκωτών λογιστών στα χέρια μου που επί 2 έτη δεν οδηγήθηκε στις δικαστικές αρχές.

Για το αν συνεχίζει να ισχύει η ποινική δίωξη εάν ο Ιβάν Σαββίδης τακτοποιήσει τις οφειλές ύψους 320.000 ευρώ που είχε αφήσει ο Ζαγοράκης:
«Όσο η ΠΑΕ έχει δηλώσει ότι δεν υπέστη ζημιά και είναι ικανοποιημένη, η πράξη μένει ατιμώρητη. Είναι η διαδικασία της λεγόμενης ποινικής συνδιαλλαγής που θεσπίστηκε τον προηγούμενο χρόνο. Εάν ισχύει η φορολογική παράβαση η ποινική δίωξη ισχύει και αυτή.»



πηγή: metrosport.gr
 


Λουσέρο: «Ο Δερμιτζάκης μας πέρασε γρήγορα τη φιλοσοφία του»

Ο ποδοσφαιριστής του Πανθρακικού, Αντριάν Λουσέρο, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για τον Πανθρακικό, τον Δερμιτζάκη και τους στόχους της ομάδας.


Για την εικόνα του Πανθρακικού:

«Έχουν αλλάξει πολλά τελευταία στην ομάδα, είμαστε πλέον πιο συγκεντρωμένοι, η άμυνα δουλεύει καλύτερα και παίρνουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε».

Για τις οδηγίες που τους δίνει ο Δερμιτζάκης:

«Μας έχει πει να είναι πιο κοντά οι γραμμές μας και στην άμυνα και στο κέντρο και να κρατάμε ψηλά την άμυνα ώστε να βγάζουμε ευκολότερα αντεπιθέσεις. Ο νέος προπονητής μας πέρασε γρήγορα τη φιλοσοφία του. Αυτό μας έχει βοηθήσει πολύ. Επίσης ο προπονητής είναι και ο βασικός "υπαίτιος" της καλής ψυχολογίας που έχει η ομάδα τελευταία».


Για τις πολλές τελικές για γκολ που δεν αποδίδουν πάντα και το στόχο της ομάδας τόνισε:

«Πιστεύω ότι μπορούμε να βελτιωθούμε στην επίθεση. Αυτό είναι κάτι που κοιτά και ο προπονητής. Βασικός στόχος της ομάδας είναι να παραμείνει στην κατηγορία γι? αυτό και προσπαθούμε να κρατάμε το "μηδέν" στην άμυνα και να πετυχαίνουμε γκολ. ίσως όχι πολλά, όσα χρειαζόμαστε για το θετικό αποτέλεσμα. Χθες δε μας βοήθησε και ο αγωνιστικός χώρος που δεν ήταν στην καλύτερη κατάσταση ώστε να βάλουμε ένα δεύτερο γκολ».

Για το αν μπορεί ο Πανθρακικός να κερδίσει και άλλα πράγματα εκτός από την παραμονή:

«Σαφώς και μπορούμε να διεκδικήσουμε και αλλά πράγματα. Αλλά το βασικό είναι να παραμείνουμε στην κατηγορία, γι? αυτό το λόγο βλέπουμε κάθε παιχνίδι σαν τελικό. Αν προκύψει κάτι καλύτερο δε θα πούμε όχι αλλά ο βασικός στόχος είναι να είμαστε και τους χρόνου στην Superleague».


Για την προσαρμογή του στον Πανθρακικό:

«Στην αρχή και για εμένα και για τους υπόλοιπους ξένους στην ομάδα ήταν δύσκολη η προσαρμογή μας γιατί ήταν πολλοί καινούργιοι παίκτες στην ομάδα. Τώρα έχουμε βρει τα πατήματά μας και προσωπικά αισθάνομαι πολύ άνετα στην Κομοτηνή και στην Ελλάδα. Περνάω ωραία εδώ. Ίσως όμως του χρόνου να ήθελα να αγωνιστώ σε μια άλλη ομάδα της Ελλάδας είτε στην Αθήνα είτε στη Θεσσαλονίκη».

Τέλος, αναφέρθηκε στην ομάδα της Superleague που του έχει κάνει περισσότερο εντύπωση φέτος:

«Η ομάδα που μου έκανε εντύπωση είναι ο Ολυμπιακός γιατί έχει μεγάλη διαφορά από τις υπόλοιπες του πρωταθλήματος. Επίσης κάτι άλλο με εντυπωσίασε στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι το ότι μια ομάδα που βρίσκεται στη 2η, 3η θέση μπορεί να χάσει από μια ομάδα των τελευταίων θέσεων».



πηγή: metrosport.gr
 


Στη Γερμανία για Βιεϊρίνια ο Τσιστιάκοφ!!

Στην Γερμανία βρίσκεται ο σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Γκέρμαν Τσιστιάκοφ, με σκοπό να διαπραγματευτεί με την Βόλφσμπουργκ την απόκτηση του Αντελίνο Βιεϊρίνια.

Η επιθυμία των ανθρώπων του "δικεφάλου" να φέρουν πίσω στην Τούμπα τον Πορτογάλο, που είναι αδιαμφισβήτητα ένας χαρισματικός σκόρερ, είναι γνωστή εδώ και καιρό, ωστόσο η διαπραγματεύσεις με την γερμανική ομάδα, ξεκίνησαν τώρα με τον ισχυρό άνδρα της ασπρόμαυρης ΠΑΕ να βρίσκεται ήδη στα γραφεία του συλλόγου, στον οποίο αγωνίζεται ο Βιεϊρίνια.

Η περίπτωσή του βέβαια κάθε άλλο παρά εύκολη θεωρείται, μετά και από τις καλές εμφανίσεις που πραγματοποιεί τελευταία στο γερμανικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Βόλφσμπουργκ. Ωστόσο υπάρχει αισιοδοξία για θετική εξέλιξη.



πηγή: metrosport.gr