Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Κάλεσμα στον κόσμο για την Γ.Σ!!

Κάλεσμα στον κόσμο της ομάδας, για μαζική προσέλευση στην Γενιική Συνέλευση το ερχόμενο Σάββατο, απηύθηνε μέσω μίας εκτνούς ανακοίνωσης η Κοινωνία Μελών Άρη.

Η ανακοίνωση:

«Δύο μόλις μέρες μετά την επίτευξη του αγωνιστικού στόχου του ποδοσφαιρικού τμήματος του ΑΡΗ, όπως αυτός διαμορφώθηκε από τα δεδομένα της τρέχουσας χρονιάς από την αφετηρία της, θα θέλαμε να χαιρετίσουμε με σεβασμό και χαρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν τόσο το αγωνιστικό τμήμα της ΠΑΕ ΑΡΗΣ (ποδοσφαιριστές, τεχνικό τιμ, γυμναστές, φυσιοθεραπευτές, ιατρικό προσωπικό κτλ), όσο και η Διοίκηση, η οποία με αποφασιστικότητα ανέλαβε τα ηνία σε μια δυσχερέστατη συγκυρία για το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Θα θέλαμε επίσης να υπογραμμίσουμε εμφατικά την πανηγυρική δικαίωση του κανόνα που θέλει κάθε στόχο να φαντάζει εφικτός όταν από πίσω του στέκεται ο Αρειανός λαός, σύσσωμος και συσπειρωμένος. Φυσικά και η συνοχή, η συσπείρωση και η χάραξη μιας κοινής κατεύθυνσης είναι πάντα αυτονόητη μπροστά στο φάσμα ενός τέτοιου καταστροφικού κινδύνου, όπως αυτός που διέτρεξε αγωνιστικά το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Η επόμενη μέρα όμως βρίσκει τον ΑΡΗ σε παρόμοιες και ιδιαίτερα κρίσιμες καταστάσεις ανάγκης, όπου οι Αρειανοί καλούνται τώρα να διαχειριστούν ακόμα και την ευτυχία τους και να διατηρήσουν τον μεταξύ τους συνεκτικό δεσμό, αν πρόκειται ποτέ να τις αντιμετωπίσουν. Το παιχνίδι πλέον μεταφέρεται άμεσα από το χώρο που οριοθετούν οι τέσσερις γραμμές του γηπέδου, σε δικαστικές αίθουσες που θα κρίνουν την οικονομική επιβίωση της ΠΑΕ ΑΡΗΣ. Το «ντέρμπι» αυτό ίσως αποδειχθεί δυσκολότερο και πιο ψυχοφθόρο και κάνει λάθος όποιος πιστεύει ότι μπορεί να κερδηθεί άκοπα, ανέξοδα και με τον Αρειανό διχασμένο.

Ας γνωρίζει ο κάθε Αρειανός φίλαθλος από κάθε σημείο της Γης ότι μπορεί να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση του μέλλοντος του Συλλόγου. Φτάνει να δώσει για μία ακόμη φορά το «παρών» στο πλάι της Ομάδας και να συμμετέχει στις διαδικασίες που θα ορίσουν το μέλλον της.

Όσον αφορά την επικείμενη έκτακτη Γενική Συνέλευση της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ, πρόσφατα έχουν ακουστεί πολλά τόσο για το χρόνο στον οποίο αυτή θα λάβει χώρα, όσο και για τις διεργασίες που πρόκειται να την απασχολήσουν και τα χρονικά περιθώρια που θα επιτρέψουν σε ενδιαφερόμενους υποψήφιους να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για την ΠΑΕ ΑΡΗΣ.
Ας επιτραπεί εδώ παρενθετικά να υπογραμμιστεί το εξής. Το παρόν ΔΣ της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ ανέλαβε τη θέση ευθύνης που σήμερα κατέχει, στο κρίσιμο χρονικό σημείο όπου όλα έμοιαζαν χαμένα για την Ομάδα και παράλληλα το ρίσκο η θεσμική παρουσία ατομικά των μελών που το απαρτίζουν να συνδεθεί ενδεχόμενα με τη μελανότερη σελίδα της Ιστορίας του ΑΡΗ.

Με πλήρη συνείδηση και επίγνωση του υπέρτατου κινδύνου που διέτρεχε η Ομάδα από τη μία, αλλά με άδολη αγάπη και θέληση για συνεισφορά που περισσότερο θα έμοιαζε με άγνοια κινδύνου στα μάτια τρίτων.

Υπενθυμίζουμε ότι η διοικητική αλλαγή στη Λέσχη Φίλων ΑΡΗ δε βασίστηκε στην παρέμβαση οργανωμένων οπαδών ή σε κάποιου είδους «πραξικοπηματική» ανατροπή του προηγούμενου ΔΣ, αλλά προήλθε καθαρά και μόνο ως αποτέλεσμα της παραίτησης Ζουμπουρίδη, αλλά και της αποδοχής της από την πλευρά του τέως προέδρου της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ, Άγγελου Γρόλλιου. Ενέργειες που κατέστησαν τον μεγαλομέτοχο Φορέα ανενεργό και χωρίς δυνατότητα παρέμβασης, στην κρισιμότερη καμπή της εκατόχρονης σχεδόν Ιστορίας του ΑΡΗ.

Τόσο μπροστά στο διοικητικό αδιέξοδο που δημιουργήθηκε, όσο και στην άμεση ανάγκη για ανάληψη πρωτοβουλιών που θα επέφεραν την απαραίτητη διοικητική αλλαγή στην ΠΑΕ ΑΡΗΣ, το παρόν ΔΣ, ως εκπρόσωπος του θεματοφύλακα θεσμού των μετοχών, μαζί με τον ΑΣ ΑΡΗ, έβαλε και τη δική του πλάτη για να «σπρωχθεί το κάρο από τη λάσπη».

Το ΔΣ της Λέσχης, βάσει της παλλαϊκής εντολής που έλαβε, κλήθηκε να τρέξει άμεσα μετά τη λήξη του πρωταθλήματος και τις απαραίτητες διεργασίες ώστε να δώσει διέξοδο στην έκφραση όλων των Αρειανών που θέλουν να έχουν λόγο στο μέλλον της αγαπημένης τους Ομάδας.

Το ΔΣ, ως απλός εκπρόσωπος του Σωματείου και των μελών του, δεν είναι εκεί για να μονοδρομεί ή να κατευθύνει τις επιλογές των μελών, αλλά για να προσφέρει το βήμα για τη συλλογική έκφρασή τους μέσα από μια Γενική Συνέλευση. Έτσι και θα δίνεται προς πάσα κατεύθυνση και η έξωθεν καλή μαρτυρία, ότι για όποια απόφαση κι αν παρθεί στη Γενική Συνέλευση, αυτή δεν είναι δυνατό να προέρχεται από χειραγώγηση του ΔΣ προς τα μέλη της Λέσχης, ούτε από πίεση οργανωμένων ή μη οπαδών, από καφενειακές συζητήσεις ή το ρεύμα που διαμορφώνει μια κοινή γνώμη χωρίς ονοματεπώνυμο.

Στη Λέσχη Φίλων ΑΡΗ υπάρχουν μόνο μέλη με ονοματεπώνυμο και Αριθμό Μητρώου, το καθένα υπεύθυνο ατομικά για την άποψη και την επιλογή του στις συναποφάσεις του Σωματείου.

Δε δεχόμαστε υποδείξεις για το πλήθος των Γενικών Συνελεύσεων που μπορεί να απαιτηθούν, από τους ίδιους εκείνους που με κάθε τρόπο και κάθε δικαιολογία απέφευγαν επί μήνες να συγκαλέσουν έστω ΜΙΑ Γενική Συνέλευση, όσο υπήρχε ακόμη χρόνος, για να ακουστεί επιτέλους και η φωνή όχι απλά οπαδών της Ομάδας, αλλά του ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΥ της ΠΑΕ.

Όταν με τόσο ενορχηστρωμένο τρόπο διορίστηκε η δοτή διοίκηση Ψηφίδη από το πρώην ΔΣ της Λέσχης ΧΩΡΙΣ να ληφθεί υπ? όψιν η γνώμη του μεγαλομετόχου και όταν παράλληλα διαδίδονταν συνεχώς ανακριβείς -αν όχι ψευδείς- ημερομηνίες έκδοσης του πορίσματος του διαχειριστικού ελέγχου, δεν είναι δυνατόν οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι να εγκαλούν το τωρινό ΔΣ της Λέσχης για αντικαταστατικές διαδικασίες και χειραγώγηση των Αρειανών και της άποψής τους.

Δηλώνουμε εις γνώση όλων ότι μέχρι και σήμερα δεν έχουν κατατεθεί υπ? όψιν μας υποψηφιότητες ανάληψης της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, ούτε ακόμα κι από τον νυν πρόεδρο, Λάμπρο Σκόρδα, που βέβαια αποτελεί μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης σχήμα διορισμένο από το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης.

Ως εκ τούτου, δεν μπορεί να καταλογιστεί στο ΔΣ της Λέσχης ότι διατηρεί παράτυπα στην προεδρεία της ΠΑΕ τον Λάμπρο Σκόρδα ή ότι μεροληπτεί υπέρ ή κατά κάποιου υποψηφίου, εφόσον το θέμα για την παραμονή ή μη της υφιστάμενης διοίκησης παραπέμπεται σε Γενική Συνέλευση.

Η προθεσμία των 120 ωρών που προβλέπεται καταστατικά για υποβολή υποψηφιοτήτων αναφέρθηκε απόλυτα ενδεικτικά στην ανακοίνωση σύγκλησης της Γενικής Συνέλευσης για να βαδίζουμε σύννομα και σύμφωνα με το Καταστατικό του Σωματείου. Κάλλιστα μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να εμφανιστεί στη Γενική Συνέλευση και να τεκμηριώσει την παρουσία του και την υποψηφιότητά του.

Ο μόνος που είναι αρμόδιος να κρίνει τη διαδικασία είναι το Σώμα της Λέσχης. Το ΔΣ της Λέσχης δεν έχει πάρει ούτε θα πάρει θέση υπέρ ή κατά οποιουδήποτε υποψηφίου για το χρίσμα στην ΠΑΕ, καθώς ούτε είναι αρμόδιο από μόνο του να προκηρύξει αρχαιρεσίες στην ΠΑΕ χωρίς να ερωτηθεί το Σώμα, δηλαδή ο μεγαλομέτοχος, ούτε όμως και είναι διατεθειμένο να παίξει… κρυφτό με τα μέλη, απαιτώντας από αυτά να συγκεντρώσουν υπογραφές του 30% των οικονομικά τακτοποιημένων μελών για να προκαλέσουν Γενική Συνέλευση με αντικείμενο το διοικητικό μέλλον της ΠΑΕ ΑΡΗΣ.

Αυτά αποτελούν για μας πρακτικές του παρελθόντος και εκφράζουν τα άτομα που σήμερα τολμούν να εγκαλούν το τωρινό ΔΣ της Λέσχης για αντικαταστατικές διαδικασίες. Εν τέλει, η άμεση προσφυγή από μέρους μας στη βούληση του μεγαλομετόχου αποτελεί τη μέγιστη απόδειξη της δημοκρατικότητας που επιθυμούμε και πρέπει να διέπει τη λειτουργία της Λέσχης. Κάθε τι άλλο αποτελεί κακόβουλη, κακοπροαίρετη, δόλια και διχαστική ερμηνεία των προθέσεων του παρόντος ΔΣ της Λέσχης.

Το στοίχημα πλέον είναι ένα για κάθε Αρειανό: η συσπείρωση στους κόλπους της Λέσχης και η ενεργή συμμετοχή στις αποφάσεις της. Θα πρέπει κάποια στιγμή όλοι να σταματήσουμε να αναζητούμε «ενόχους» που παίρνουν στα χέρια τους τις τύχες της Ομάδας, με αποκλεισμούς και αφορισμούς της αντίθετης άποψης, αλλά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να σκύψουμε και πάλι με αγάπη πάνω από την ταλαιπωρημένη και πληγωμένη φέτος Ομάδα της καρδιάς μας, προσφέροντάς της δημοκρατική διέξοδο με γνώμονα το άμεσο και απώτερο μέλλον.

Καλαϊτζίδης: «Σταθερή διοίκηση και οικονομική ασφάλεια τα πλεονεκτήματα της Βέροια»

Ο προπονητής της Βέροιας, Δημήτρης Καλαϊτζίδης, μίλησε στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» του «Αθλητικού Metropolis» για την παραμονή της Βέροιας στη Σούπερ Λιγκ και το πόσο εύκολη ήταν τελικά η παραμονή για την ομάδα του.


Για την παραμονή της Βέροιας:

«Νομίζω ότι όχι μόνο η δική μου αλλά των περισσότερων η άποψη είναι ότι δίκαια παρέμεινε στη Σούπερ Λιγκ η Βέροια».

Για ότι επιτεύχθηκε ο στόχος και αν κάποια πράγματα θα μπορούσαν να κάνουν ποιο εύκολο το έργο της ομάδας:

«Η δυναμική των περισσότερων ομάδων δεν είχε μεγάλες αποκλίσεις και φαινόταν ότι θα υπήρχε ανταγωνισμός για την παραμονή. Εμείς βάση της παρουσίας της ομάδας θα μπορούσαμε να είχαμε συγκεντρώσει περισσότερους βαθμούς και δεν είναι μόνο δική μου άποψη αυτή».

Συνεχίζοντας πρόσθεσε:

«Η τύχη θα είναι μια με τον έναν μια με άλλον. Η Βέροια δεν ήταν η παραγωγικότερη ομάδα. Κάναμε πολλές ευκαιρίες στους αγώνες αλλά δε σκοράραμε και έτσι δεν παίρναμε βαθμούς».

Για το ότι η ομάδα του άφησε πίσω ομάδες όπως ΑΕΚ, Κέρκυρα, ΟΦΗ, Άρης και αν θεωρεί επιτυχημένη τη σεζόν για την ομάδα του:

«Καταρχήν θέλω να πω ότι ήταν μια δύσκολη προσπάθεια. Ήμασταν νέοι στην κατηγορία και το ρόστερ είχε αποδυναμωθεί. Ήταν πολλοί οι τομείς που έκαναν δύσκολο το έργο για εμάς. Ευτυχία για εμάς ήταν ότι είχαμε ικανούς ανθρώπους στη διοίκηση αλλά και οικονομική ασφάλεια».

Για το ρόστερ της ομάδας και αν θα χρειαστούν κάποιες προσθήκες ώστε να διατηρηθεί η ομάδα τη νέα σεζόν στη Σουπερ Λιγκ:

«Η μεταγραφική περίοδος του καλοκαιριού είναι μεγαλύτερη και μπορείς να κάνεις πιο προσεκτικές κινήσεις. Πρέπει να επιλεχθούν παίκτες που να είναι καλύτεροι απ' αυτούς που υπάρχουν. Η ομάδα έχει σταθερή διοίκηση, δεν έχει οικονομικά ανοίγματα όπως άλλες ομάδες. Μπορεί να φτιάξει μια ομάδα που να διεκδικεί κάτι καλύτερο του χρόνου».

Για τον ίδιο και αν θα παραμείνει στη Βέροια:

«Μέχρι τώρα η μοναδική μου προτεραιότητα ήταν να παραμείνει η ομάδα στην κατηγορία. Είμαι πολλά χρόνια στην ομάδα και δε θα ήθελα να δω τη Βέροια στη Φούτμπολ Λιγκ, ήταν προσωπικό το θέμα. Δε με απασχολούσε και δε με απασχολεί ποια θα είναι η επόμενη μέρα για μένα».

Για το γεγονός ότι ακούγεται το όνομά του για την Ξάνθη και αν είχε κάποια κρούση:

«Όχι δεν είχα καμία κρούση. Τους τιμάει το γεγονός ότι είμαι στα σχέδια τους. Ενημερώνομαι από τα ΜΜΕ. Η Βέροια είχε μια πολύ καλή παρουσία κόντρα στην Ξάνθη, αυτά πολλές φορές παίζουν το ρόλο τους».

Τέλος, για τις προτεραιότητες ενός προπονητή είπε:

«Αυτό που εκτιμώ ότι πρέπει να έχει ως προτεραιότητα ένας προπονητής είναι οι συνθήκες του χώρου εργασίας. Είναι το «κλειδί» ώστε να είναι ένας προπονητής παραγωγικός».
Πηγή: metrosport.gr

Πουλίδο στο «Metropolis»:«Στον Άρη πρέπει να βρούνε τη ρίζα του κακού »

Ένας από τους καλύτερους παίκτες του Άρη τη φετινή σεζόν, ο Ρούμπεν Πουλίδο, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για την δύσκολη χρονιά που πέρασε φέτος στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας πως στον Άρη πρέπει να βρούνε τη ρίζα του κακού.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Πουλίδο:

Για το ποια είναι τα συναισθήματά του μετά το τέλος της δύσκολης αυτής σεζόν:


«Είμαι πάρα πολύ ευτυχισμένος. Ο Άρης είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα και η θέση που το αρμόζει είναι στη Σούπερ Λιγκ. Περάσαμε μια πολύ δύσκολη χρονιά αλλά είμαστε πολύ ικανοποιημένοι και σε ατομικό αλλά και σε ομαδικό επίπεδο.»

Για το αν κατά την διάρκεια της χρονιάς φοβήθηκε ότι δεν θα τα καταφέρουν:

«Σίγουρα κατά την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου υπήρξαν στιγμές αμφιβολίας και αμφισβήτησης. Γνωρίζαμε ότι δεν είχαμε το ρόστερ, με το οποίο θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα αλλά δεν περίμενα ούτε και να βρεθούμε σε τόσο δύσκολη θέση.»

Για το αν κατά την διάρκεια της ποδοσφαιρικής του καριέρας έχει περάσει μια τόσο δύσκολη σεζόν:

«Η αλήθεια είναι ότι στην καριέρα μου έχω βιώσει πολύ δύσκολες καταστάσεις που πίστευα ότι δεν θα τις ξαναπεράσω. Μια παρόμοια κατάσταση είχα περάσει όταν αγωνιζόμουν στη Σαραγόσα. Φέτος είχαμε πάρα πολλά εμπόδια κατά την διάρκεια της σεζόν αλλά μείναμε ενωμένοι και τα καταφέραμε. Ήταν η πιο δύσκολη χρονιά στην καριέρα μου.»

Για το αν η υλοποίηση του στόχου ήρθε από την προσπάθεια των παικτών ή αν βοήθησαν και άλλοι άνθρωποι:

«Όταν φτάνεις στην υλοποίηση ενός στόχου συνεισφέρουν όλοι οι άνθρωποι που βρίσκονται σε μια ομάδα. Μερίδιο ευθύνης σε εμάς τη φετινή σεζόν είχε και ο καινούργιος μας προπονητής που μας έδωσε ψυχολογία αλλά και η νέα διοίκηση. Από εκεί και πέρα η παραμονή μπορεί να μην θεωρείτε μεγάλος στόχος για μια ομάδα σαν τον Άρη αλλά για εμάς είναι πολύ σημαντικός, γιατί από την αρχή του πρωταθλήματος ξέραμε ότι δεν θα κυλήσει ομαλά η χρονιά. Εγώ είμαι πολύ περήφανος που καταφέραμε να μείνουμε στην κατηγορία.»

Για το αν κατά την διάρκεια της ποδοσφαιρικής περιόδου ένιωσε ότι δεν είχαν στήριξη οι ποδοσφαιριστές από κανέναν:

«Σίγουρα τα ένιωσα, όλοι η ομάδα το ένιωσε αυτό. Οι παίκτες της ομάδας όμως είχαμε ένα κοινό παρονομαστή, ο οποίος ήταν να κρατήσουμε την ομάδα στην κατηγορία. Ήταν πολλές οι στιγμές που νιώσαμε μόνοι αλλά δείξαμε χαρακτήρα και πετύχαμε τον στόχο μας.»

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Άρης:

«Το ποδόσφαιρο είναι ένα κομμάτι της ζωής και όταν γίνονται τέτοια πράγματα, πρέπει να κοιτάξεις τι φταίει και να το κόψεις από την ρίζα, γιατί διαφορετικά θα αντιμετωπίζεις πάντα προβλήματα. Στη ζωή μας πρέπει να κοιτάμε τα λάθη μας και στη συνέχεια να τα διορθώνουμε για να γίνουμε καλύτεροι. Στον Άρη πρέπει να βρούνε τη… ρίζα του κακού για να μην αντιμετωπίσει τα ίδια προβλήματα και στο μέλλον.»

Αν θεωρεί σωστή επιλογή που αγωνίστηκε στον Άρη:

«Δεν μετάνιωσα ούτε στιγμή που αγωνίστηκα στον Άρη, ακόμα και κατά την διάρκεια της χρονιάς που τα πράγματα ήταν πάρα πολύ δύσκολα. Ήξερα από την αρχή ότι μέσα από αυτές τις δυσκολίες εγώ θα βγω κερδισμένος. Είχα μεγάλο κέρδος από τον Άρη.»

Για το αν θα μείνει και τη νέα σεζόν στον Άρη:

«Στη ζωή μου προσπαθώ να κάνω πράγματα που θα με βοηθήσουν. Θα επιδιώξω άμεσα να έχω μια συνάντηση με τον πρόεδρο, για να συζητήσουμε για το μέλλον της ομάδας αλλά και για το δικό μου. Εγώ έχω μάθει να τηρώ τις συμφωνίες που κάνω και με τον Άρη έχω συμβόλαιο έναν ακόμη χρόνο. Εφόσον νιώσω ότι στην ομάδα υπολογίζουν σε εμένα και είμαι στα πλάνα της νέας περιόδου θα συνεχίσω να αγωνίζομαι. Είναι τιμή μου να αγωνίζομαι με τον Άρη.»Πηγή: metrosport.gr

«Είμαι τα αυτιά και τα μάτια του Σαββίδη»

Ο Τσιστιακόφ με τον Δώνη βρέθηκαν στο ΙΕΚ Ξυνή και μίλησαν σε σπουδαστές δημοσιογραφίας. Για πρωτη φορά δημόσια ο Τσιστιακόφ μίλησε για τον ΠΑΟΚ και την συνεργασία με του με τον Ιβάν Σαββίδη. Είπε χαρακτηριστικά:

"Είμαι τα αυτιά και τα μάτια του ιδιοκτήτη, όχι ότι είμαι το... άλτερ έγκο του. Αυτό που μου αρέσει πιο πολύ στον Σαββίδη είναι ότι θέλει να ακούει και ποτέ δεν παίρνει αψυχολόγητα αποφάσεις. Προσπαθούμε η ομάδα να φτάσει να είναι αυτόνομη και ανεξάρτητη με ή χωρίς Σαββίδη.

Θέλουμε να φέρουμε την Ανζί εδώ και να παίξουμε ένα φιλικό παιχνίδι, θέλουμε να έρθει ο Ετο και ο Χίντινγκ. Η Γιουβέντους είναι μεγάλη ομάδα, μπορούμε να μάθουμε πολλά, αλλά τους ξεκαθαρίσουμε ότι δεν θέλουμε να γίνουμε ο μικρός αδερφός τους, θέλουμε να φτάσουμε να είμαστε μαζί τους στον ίδιο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Αν δεν βάζεις μεγάλους στόχους δεν μπορείς να τους πετύχεις. Θέλουμε μία ομάδα που να είναι ανταγωνιστική στην Ευρώπη και να κοντράρει και τον Ολυμπιακό, αυτή, άλλωστε, είναι και η εντολή του Ιβάν Σαββίδη".

Σχολιάζοντας την συνεργασία με τα ΜΜΕ είπε:

"Θα ήθελα να πω δύο λόγια όχι για μεταγραφές αλλά για την δημοσιογραφία που σπουδάζετε. Επειδή ήρθα από το εξωτερικό είναι δύσκολο να δώσω μία εκτίμηση. Από τους έξι μήνες που είμαι στην ομάδα κατάλαβα ότι δεν μπορείς να ξεφύγεις από την πίεση των ΜΜΕ. Πόσες αθλητικές εφημερίδες υπάρχουν στην Ελλάδα; Στην Ρωσία υπάρχουν δύο. Δεν θεωρώ ότι αυτή είναι η απαίτηση της αγοράς, να υπάρχουν δεκαπέντε στην Ελλάδα. Υπάρχει ανταγωνισμός και έτσι αναγκάζονται να αναπαράγουν ψέματα. Εγώ έχω έλλειψη της ελληνικής γλώσσας, καμιά φορά αυτό με σώζει. Οι δημοσιογράφοι κινούνται επιφανειακά, χωρίς να θέλουν να ασχοληθούν σε βάθος. Σε αυτό φταίμε και εμείς. Στην εποχή του ίντερνετ ο τρόπος σκέψης έχει γίνει πιο αποσπασματικός. Σήμερα μεγαλώνει η γενιά του F5. Διαρκώς θέλουμε να κάνουμε refresh, θέλουμε διαρκή ανανέωση, δυστυχώς όμως μας ελκύουν περισσότερο τα αρνητικά πράγματα.

Αν κάποιοι παίκτες θα πλακωθούν στα αποδυτήρια, σε 20 δευτερόλεπτα αυτή η είδηση θα είναι παντού. Αν αυτοί οι παίκτες βοηθήσουν άρρωστα παιδιά θα πρέπει να παρακαλέσουμε τα έντυπα για να το δημοσιεύσουμε. Θέλω να σας παρακαλέσω να είστε πάντα επαγγελματίες και να βοηθάτε τους ανθρώπους να σας διαβάσουν. Να τους αντιμετωπίζετε με υπευθυνότητα. Το εύκολο είναι κάποιος να γράφει αυτά που θέλει να ακούσει ο κόσμος. Μου αρέσει, πάντως, που στην Ελλάδα γενικώς υπάρχουν πολλά χαμόγελα και σίγουρα έτσι θα βρεθεί λύση, δεν μου άρεσε που κάποιοι που σίγουρα είναι οπαδοί του ΠΑΟΚ αντιδρούν κάποιες φορές με τρόπο που κάνει κακό στον ΠΑΟΚ".Πηγή: metrosport.gr

Όλα όσα είπε ο Δώνης στους σπουδαστές δημοσιογραφίας!!

Ο Γιώργος Δώνης απάντησε σε αρκετές ερωτήσεις από τους σπουδαστές δημοσιογραφίας και μια απ' αυτές αφορούσε και τον Γκαρσία τονίζοντας ότι από την πλευρά του έκανε ότι πέρναγε από το χέρι του για να μείνει στην ομάδα:

"Οταν ένα θέμα δεν έχει την κατάληξη που θέλεις πρέπει να προβληματιστείς. Οχι μόνο για το ζήτημα του Πάμπλο Γκαρσία. Θεωρώ ότι πάντα ο εύκολος στόχος είναι ο προπονητής, πιστεύω ότι σε αυτή την περίπτωση έκανα ότι πέρναγε από το χέρι μου".

Για το αν νιώθει σίγουρος για το μέλλον του:

"Αυτή την στιγμή ο ΠΑΟΚ προοδεύει σε πολλούς τομείς. Υπάρχει μία εσωστρέφεια που κάνει κακό, αν σήμερα είναι ο Δώνης, αν αύριο δεν είναι ο Δώνης. Δεν έχει να κάνει με τον Δώνη, το θέμα έχει να κάνει με τον θεσμό του προπονητή. Προσέχω τις επιλογές μου, για μένα δεν μετράει το χρήμα, όσο ήμουν ποδοσφαιριστής έκανα χρήματα, οπότε τώρα κοιτάω το καλύτερο για την καριέρα μου. Δεν έχει σημασία αν κάποιος είναι Ισπανός ή Ιταλός, σε όλα τις εθνικότητες υπάρχουν καλοί, κακοί και μέτριοι. Αν κοιτάς άλλους προπονητές αποκτάς άποψη, το να κάθεσαι σε μία καρέκλα και να λες κάτι για κάποιον είναι το πιο εύκολο, μπορώ να το κάνω κι εγώ. Δεν πηδάς ποτέ από το καράβι, εφόσον η ομάδα σου είναι καλή το πιο πιθανό είναι να δικαιωθείς".

Για τους στόχους του ΠΑΟΚ:

"Είναι θετικό ότι είμαστε μέσα και στους δύο στόχους. Εάν δεν τρέξει γρήγορα ο προγραμματισμός θα ταλαιπωρηθούμε, άρα λοιπόν ο προγραμματισμός τρέχει ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε δυνατή ομάδα όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για να κάνει πορεία στην Ευρώπη. Οσον αφορά τους δανεικούς δεν έχει να κάνει μόνο με το εάν είναι καλοί ή όχι, υπάρχει και το οικονομικό".

Για το αν είχε κόντρες με ποδοσφαιριστές ως προπονητής:

"Υπάρχουν παίκτες που έχω μαλώσει, υπάρχουν παίκτες που τους έχω στεναχωρήσει και άλλους που τους έχω κάνει χαρούμενους, στο ποδόσφαιρο υπάρχουν όλα τα συναισθήματα. Σαν ποδοσφαιριστής κοιτάς μόνο τον εαυτό σου, ενώ σαν προπονητής πρέπει να κοιτάς τα πάντα. Είμαι πάντα θετικός και αισιόδοξος και πιστεύω θα κατακτήσουμε το Κύπελλο. Εμείς πρέπει να προετοιμάσουμε κάποιους παίκτες σε πολλά επίπεδα. Οι παίκτες δεν πρέπει να κρίνονται από ένα αποτέλεσμα".

Για τη δουλειά στα τμήματα υποδομής:

"Στις Ακαδημίες χρειάζεται προγραμματισμός, όταν γίνεται από ανάγκη συνήθως υπάρχει αποτυχία. Στην Ελλάδα έγινε κυρίως από ανάγκη, η ανάπτυξη των παικτών πρέπει να γίνεται με άλλο τρόπο. Σε άλλα πρωταθλήματα δαπανούνται χρήματα. Θα σας πω για τον γιο μου που είναι στην Γιουβέντους που προτεραιότητά του είναι το ποδόσφαιρο. Από το πρωί βρίσκεται στο προπονητικό κέντρο της Γιουβέντους, θα φάει, μετά θα πάει στον ψυχολόγο και μπορεί να έχει διπλή προπόνηση. Η Ακαδημιά του ΠΑΟΚ πάει καλά και είμαστε τυχεροί που κάποια παιδιά τα έχουμε στην πρώτη ομάδα. Εμένα με ενδιαφέρει ποιος θα έχει το ταλέντο. Κάποιος που έχει ταλέντο, όμως, μπορεί να μην είναι έτοιμος τώρα, το σημαντικό είναι να μην τον χάσουμε. Δεν έχει σημασία που κάποιοι παίρνουν περισσότερες ευκαιρίες για παράδειγμα από τον Πόποβιτς, σημασία έχει ο ΠΑΟΚ να μην χάσει τον Πόποβιτς".

Για την αυτοκριτική που κάνει:

"Δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν κάνει λάθη. Είμαι σκληρός με τον εαυτό μου. Πολλές φορές προς τα έξω μπορεί να βγαίνει μία διαφορετική εικόνα. Υπάρχουν παιχνίδια που τα κερδίσαμε και θεωρώ ότι έκανα λάθη και άλλα που έκανα ότι έπρεπε αλλά τα χάσαμε. Το αποτέλεσμα στο ποδόσφαιρο είναι λίγο περίεργο. Για τον αποκλεισμό από την Ραπίντ ήταν ένα συνδυασμός. Δεν μπορώ να πω ποιο ακριβώς ήταν το λάθος, αλλά ήταν λάθος ο αποκλεισμός".

Για την κορυφαία στιγμή στην καριέρα του:

"Η μεταγραφή μου στην Αγγλία είναι η κορυφαία στιγμή. Ημουν τυχερός γιατί εκείνο το διάστημα είχα πολλές προτάσεις και ευτυχώς επέλεξα την Αγγλία. Η κατάκτηση του Κυπέλλου με την Λάρισα, επίσης, ήταν σημαντική στιγμή. Προτίμησα να ξεκινήσω από την Δ' Εθνική και μετά από κάποια χρόνια φτάσαμε στην μεγάλη κατηγορία. Κανένας προπονητής δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς τους κατάλληλους συνεργάτες".

Για την κριτική που δέχεται:

"Πριν λίγες ημέρες ένα κανάλι ρώτησε την αποψή μου για την ανάλυση που γίνεται στο ποδόσφαιρο. Στην Ελλάδα το βλέπουμε επιφανειακά, δεν είναι απλώς μία καλή σέντρα, το σημαντικό είναι να τελειώσει το πρώτο ημίχρονο και να δεις την ζώνη για παράδειγμα που παίζει ο ΠΑΟΚ με γράφημα. Στην Αγγλία ο κάθε προπονητής μπορεί να ερωτηθεί, αν το πει κάποιος στην Ελλάδα θα θέλουμε να περάσουμε προς τα έξω κάτι κουτσομπολίστικο. Τα επιφανειακά μπορεί να τα βρει κάποιος και στο καφενείο. Την κριτική θα την αποδεχθώ αλλά αυτός που την κάνει πρέπει να γνωρίζει. Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι αφήνουμε τον καθένα στα ραδιόφωνα να μιλήσει και να πει ότι θέλει επειδή αυτό πουλάει. Το αρνητικό είναι αυτό που πουλάει".

Για τον υποβιβασμό της ΑΕΚ:

"Δεν είναι καλό να χάνεται μία ομάδα με τέτοιο λαό, δεν έχουμε την πολυτέλεια αυτή γιατί έχει υποβαθμιστεί το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτό είναι ανεξάρτητο από ποια ομάδα υποστηρίζει ο καθένας και σε ποια ομάδα δουλεύει. Είναι κακό για το ελληνικό ποδόσφαιρο αυτό που συμβαίνει".Πηγή: metrosport.gr

ΠΑΕ Ατρόμητος: «Μήπως θέλετε οι παίκτες μας να μην πανηγυρίζουν τα γκολ;»

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΑΕ Ατρόμητος, για τα όσα είπε αρθρογράφος μετά το τέλος του παιχνιδιού με την ΑΕΚ για τον τρόπο που πανηγύρισε το γκολ ο Γιαννούλης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Κύριε Λεάνη καταρρίψατε σήμερα ένα παγκόσμιο ρεκόρ: Δεν πρέπει να υπάρχει στην ιστορία της δημοσιογραφίας άλλο ταίρι σας που να έχει καταδικάσει με τον πιο ανερυθρίαστο τρόπο τον πανηγυρισμό ενός ποδοσφαιριστή επειδή...τόλμησε να βάλει γκολ στο 93'.

Μήπως θέλετε να μας πείτε την επόμενη φορά πως θα πρέπει να πανηγυρίζουν οι παίκτες μας όταν πετυχαίνουν γκολ; Μήπως θέλετε να σας ζητούν την άδεια σας; Μήπως θέλετε να σας παίρνουν τηλέφωνο και να τους λέτε πως θα πανηγυρίσουν;

Για να μιλήσουμε όμως σοβαρά. Κύριε Λεάνη ποιος είστε εσείς που θα μας πείτε πως θα πανηγυρίζουν οι παίκτες μιας ομάδας και δη της δικής μας; Μήπως εσείς τους πληρώνετε και δεν το ξέρουμε;

Ποιος είστε εσείς που βγάζετε στη βορά ένα νέο παιδί, με ήθος και επαγγελματισμό όπως ο Κώστας Γιαννούλης και τον στήνετε στη σέντρα; Έχετε γνωριστεί; Ξέρετε το ποιον του;

Κι εν τέλει υπό τίνος την επήρεια ήσασταν όταν γράφατε αυτό το άρθρο σας «ωδή στην υποκρισία;». Μήπως ήσασταν υπό την επήρεια της μεγάλης σας στενοχώριας για τον υποβιβασμό της ΑΕΚ;

Κύριε Λεάνη αφήστε την υποκρισία και τα κροκοδείλια δάκρυα για τον υποβιβασμό της ΑΕΚ. Η ΑΕΚ δεν θέλει την συμπόνια κανενός. Είναι μεγάλη ομάδα και θα βρει το δρόμο της.

Εσείς όμως απ' όλη αυτή την ιστορία τι καταλάβατε; Ότι φταίει ο Γιαννούλης; Ο Γιαννούλης θα φάει το ανάθεμα για τον υποβιβασμό της ΑΕΚ; Πείτε μας προκάλεσε κανέναν; Πανηγύρισε δεν έκανε κανένα έγκλημα!

Γνωρίζετε σε τι ψυχολογική κατάσταση ήταν εκείνη την στιγμή; Γνωρίζετε πόση πίεση είχε συσσωρεύσει πάνω της η ομάδα μας την οποία όλοι περίμεναν με το δάκτυλο στη σκανδάλη;

Δεν ξέρουμε άμα έχετε παίξει μπάλα ή παίζετε μόνο τάβλι ή καμιά μπιρίμπα. Γιατί άμα έχετε παίξει ποδόσφαιρο και αυτό που καταλάβατε εσείς ότι τελικά «φταίει» ο πανηγυρισμός του Γιαννούλη τότε η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά!.

Κύριε Λεάνη ιστορία δεν έχει μόνο η ΑΕΚ για την οποία ξαφνικά κόπτεστε. Αφήστε να μιλήσουν για την ΑΕΚ κορυφαίοι και έγκριτοι δημοσιογράφοι που έχουν ζήσει αυτή την ομάδα από κοντά και ξέρουν τι φταίει.

Ξέρετε ότι ιστορία έχει και ο Ατρόμητος; Μήπως διαφεύγει της προσοχής σας ότι ο Ατρόμητος συμπληρώνει φέτος 90 χρόνια ζωής; Εμείς δεν έχουμε δικαίωμα στη νίκη απέναντι σε αυτή την ιστορία;

Όλη την εβδομάδα όμως πριν από τον αγώνα διαβάζαμε στις εφημερίδες για το πόση σημασία έχει η νίκη της ΑΕΚ λες και για εμάς δεν είχε απολύτως καμία. Εμείς να βγούμε χαμένοι, μονά - ζυγά δικά σας. Άμα χάναμε θα έπεφταν όλοι να μας «φάνε», τώρα που κερδίσαμε σας πείραξε ο Γιαννούλης.

Κι εν τέλει κύριε Λεάνη δεν είδαμε τέτοια ευαισθησία από την πένα σας όταν πριν πέντε χρόνια ήπιαμε κι εμείς το ποτήρι του υποβιβασμού στη Νέα Σμύρνη. Δεν σας είδαμε να καυτηριάζετε τους πανηγυρισμούς των παικτών του Πανιωνίου πάνω από το δάκρυ που άφηναν οι παίκτες μας στον αγωνιστικό χώρο της Νέας Σμύρνης!. Τότε εμείς δεν υπήρχαμε πουθενά. Τα δικά μας δάκρυα μάλλον αντιπροσωπεύουν λιγότερες ψυχές γιατί εσείς τα μετράτε αναλόγως με την πελατεία σας!».

(ΥΣΤ: Μια συγνώμη που πρέπει να ζητήσετε από τον Κώστα Γιαννούλη δεν είναι ακόμη αργά).

Μπακασέτας: «Σε όλα τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ ήμασταν ανώτεροι»

Ο Αστέρας Τρίπολης κέρδισε τον ΟΦΗ, χάρη σε δύο γκολ του νεαρού Τάσου Μπακασέτα. Ο νεαρός επιθετικός μίλησε γι αυτή του την επίδοση, αλλά και για τον επερχόμενο αγώνα για το κύπελλο με τον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του σε αθηναϊκό ραδιόφωνο:

Για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ:

«Ήμουν εκτός τρεις μήνες, λόγω τραυματισμού. Δεν περίμενα να μπω και να πετύχω δύο τέρματα και ταυτόχρονα να χαρίσω την νίκη στην ομάδα μου. Πλέον είμαι απολύτως καλά και είμαι έτοιμος».

Για τη φετινή σεζόν του Αστέρα:

«Έχουμε κάνει φανταστική πορεία. Ξεκινήσαμε από τέλη Ιουνίου και συνεχίζουμε ακόμα. Είχαμε κάποια ανεπιτυχή αποτελέσματα το τελευταίο διάστημα, ωστόσο είναι λογικό να κάνεις και μια μίνι κοιλιά. Η χθεσινή νίκη με τον ΟΦΗ μας δίνει σίγουρα άλλη ψυχολογία. Είμαστε πιο αισιόδοξοι για τα πλέι οφ».

Για το Κύπελλο Ελλάδας:

«Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα, όμως έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ομάδα μου και πιστεύω πως θα περάσουμε στον τελικό. Είναι εφικτό μια νίκη με 1-0 στην Τρίπολη για να προκριθούμε. Σε όλα τα παιχνίδια που δώσαμε φέτος με τον ΠΑΟΚ ήμασταν ανώτεροι, ανεξαρτήτου αποτελέσματος. Έχουμε καλύτερη ομάδα».

Για τον υποβιβασμό της ΑΕΚ:

«Είναι πολύ λυπηρό που δεν τα κατάφερε η ΑΕΚ. Είναι πολύ μεγάλη ομάδα, το ?χει δείξει πολλάκις. Αυτό φαίνεται και από την . Πιθανώς να είναι και καλύτερα τα πράγματα, με τα χρέη που είχαν μαζευτεί, αλλά πάντα όταν μια ομάδα σαν την ΑΕΚ υποβιβάζεται, τότε είναι λυπηρό για το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για το Μουντιάλ Νέων του καλοκαιριού:

«Για πρώτη φορά θα πάει στο Μουντιάλ η Εθνική Νέων. Θα περιμένω την κλήση από τον κ. Τσάνα και τόσο κι εγώ όσο και οι συμπαίκτες του θα τα δώσουμε όλα για ακόμη μια διάκριση». Πηγή: metrosport.gr

Τζελέπης: «Η ΑΕΚ δεν είχε κάτι παραπάνω από τους αντιπάλους της για να σωθεί»

Ο πρόεδρος του Πανθρακικού, Δημήτρης Τζελέπης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis». Ο ισχυρός άνδρας της ομάδας της Κομοτηνής μίλησε για τον υποβιβασμό της ΑΕΚ, τη σωτηρία της ομάδας του, τη Σκόντα Ξάνθη, τον Παύλο Δερμιτζάκη και το ελληνικό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

Για το τέλος του πρωταθλήματος και την παραμονή του Πανθρακικού:

«Μέτα από τα σκαμπανεβάσματα που είχαμε βαθμολογικά φτάσαμε στο τέλος να πανηγυρίσουμε την παραμονή μας και αν σκεφτεί κανείς πως είχαμε να κάνουμε με δυνατούς αντίπαλους είναι μεγάλη επιτυχία.

Ήταν ένα πρωτάθλημα δύσκολο, με πολλές εκπλήξεις και είχαμε καταλάβει πως θα γίνουν μεγάλες μάχες. Πολλοί λέγανε πως δε θα υπάρχει ανταγωνισμός, ενώ υπήρχε τεράστιος σε όλες τις θέσεις, εκτός του πρωταθλητή. Δεν περίμενα να πέσει μια ομάδα του μεγέθους της ΑΕΚ, αλλά αγωνιστικά δεν πιστεύω πως η ΑΕΚ είχε κάτι παραπάνω από τον Άρη ή τον Πανθρακικό για να παραμείνει στην κατηγορία. Η ανταγωνιστικότητα της ήταν ίση με αυτή του Άρη και του Πανθρακικού».


Για τη θέση του Πανθρακικού στο παιχνίδι που διακόπηκε με την ΑΕΚ:

«Η θέση μας ήταν εξαρχής η ίδια. Την ώρα των διαπραγματεύσεων δεχόμαστε να συνεχίσουμε το παιχνίδι αυτά τα 10 λεπτά ώστε να μην τιμωρηθεί η ΑΕΚ. Δεν έφταιγε αποκλειστικά η ΑΕΚ για όσα είχαν συμβεί, ήταν θύμα της επίθεσης όπως και εμείς. Όμως με ένα “βομβαρδισμένο” γήπεδο ήταν δύσκολο να συνεχιστεί ο αγώνας. Άλλο η διάθεσή μας λοιπόν και άλλο τα γεγονότα».


Για το αν δεν έχει καμία ευθύνη η ΑΕΚ για όσα συνέβησαν:

«Δε μπορώ να πω πως δεν έχει καμία ευθύνη, αλλά ούτε και πως ευθύνεται 100% για αυτά που έγιναν. Ο δρόμος της δικαιοσύνης αποφασίζει για το κάθε αποτέλεσμα, οπότε δε γίνεται να ρίχνουμε ευθύνες εμείς».


Για το αν είναι καθαρό το πρωτάθλημα:

«Εμείς ήμασταν ανέκαθεν αυτής της άποψης και φιλοσοφίας. Είμαστε από της ομάδες που δεν διαμαρτυρόμαστε για τη διαιτησία και δε βγάζουμε ανακοινώσεις. Έχουμε τη δική μας φιλοσοφία».


Για τη Σκόντα Ξάνθη και τις ανακοινώσεις περί διαιτησίας:

«Έχει ήδη ανακαλέσει μετά τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Δε μπορούμε να μην δούμε πως η Σκόντα είναι ένα από τα πρότυπα ομάδας στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Έχει προπονητικό κέντρο και πολλές εγκαταστάσεις και έναν καλό παράγοντα».


Για τον Παύλο Δερμιτζάκη και αν θα συνεχίσει στον Πανθρακικό:

«Δεν έχουμε αποφασίσει ούτε εμείς ούτε ο κ. Δερμιτζάκης ακόμα για το αν θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας. Αυτό θα το αποφασίσουμε μετά το τέλος της σεζόν».Πηγή: metrosport.gr

Το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής!!

Μεγάλη Δευτέρα και Μεγάλη Τρίτη θα διεξαχθεί η 25η αγωνιστική της Basketleague, με τον ΠΑΟΚ να αγωνίζεται τη Μεγάλη Δευτέρα με στην Πάτρα κόντρα στον Απόλλωνα, ενώ τον Άρη να υποδέχεται την Καβάλα τη Μεγάλη Τρίτη.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα:

Μ. Δευτέρα, 29/04/2013

17:00 Απόλλων Πάτρας – ΠΑΟΚ

Μ. Τρίτη, 30/04/2013

16:00 Άρης – Καβάλα

16:00 Πανελευσινιακός – Ίκαρος

16:00 Ηλυσιακός – ΚΑΟΔ (ΕΤ1)

16:00 Ρέθυμνο AEGEAN – Περιστέρι

18:00 Πανιώνιος – Ολυμπιακός (κεκλεισμένων των θυρών, ΕΤ1)

18:00 Παναθηναϊκός – Κολοσσός ΒΑΠ (κεκλεισμένων των θυρών).

Τσομίδης: «Ο Άρης έχει επιχειρήματα σε όποιον τεθεί εναντίον του»

Ο γνωστός νομικός Στάθης Τσομίδης, δικηγόρος που ασχολείται με την ένταξη του Άρη στο άρθρο 99, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis» όπου αναφέρθηκε στις δηλώσεις του κ. Παναγόπουλου πως η ΑΕΚ θα δικαιωθεί αν προσφύγει εναντίον του Άρη για την εισαγωγή του στο άρθρο 99.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:


«Επειδή αυτό το θέμα έχει τεθεί από τις χθεσινές δηλώσεις του Παναγόπουλου, σας λέω πως η άποψη της ΠΑΕ Άρης είναι τελείως διαφορετική. Υπάρχει μια γνωμάτευση η οποία δικαιώνει την προσφυγή στην ελληνική δικαιοσύνη για την ένταξη μας στο άρθρο 99. Η γνωμάτευση λαμβάνει υπόψη της και το αυτοδιοίκητο. Αυτό είναι ένα επιχείρημα της ΠΑΕ Άρης αν τυχόν κινηθεί κάποιος εναντίον του Άρη. Νομικά υπάρχουν αντεπιχειρήματα. Πιστεύω πως αυτή η άποψη του Άρη θα γίνει τελικώς δεκτή.

Τα ελληνικά όργανα απέσυραν τις απειλές τους σε αυτούς που ήθελαν να προσφύγουν στο άρθρο 99. Σας ξαναλέω πως ο Άρης έχει επιχειρήματα σε όποιον τεθεί εναντίον του».
Πηγή: metrosport.gr

Ευχαριστήριο και των XanthiFans!!

Με επίσημη ανακοίνωση του, ο σύνδεσμος φιλάθλων Ξάνθης, Xanthifans θέλησε να ευχαριστήσει τον Μαρίνο Ουζουνίδη για όσα πρόσφερε στην ομάδα.

«Ο σύνδεσμος φιλάθλων Ξάνθης XanthiFans εκφράζει ένα ειλικρινές ευχαριστώ στον Μαρίνο Ουζουνίδη για τις μεγάλες συγκινήσεις που μας πρόσφερε φέτος σαν προπονητής στο πάγκο της ομάδας μας αναγνωρίζοντας το έργο του . Του ευχόμαστε πρωτίστως υγεία πάνω απ όλα και δεύτερον καλή συνέχεια σε ο,τι επιλέξει να κάνει στην συνέχεια της καριέρας του.

ΜΑΡΙΝΟ ΨΥΧΑΡΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΑΟΞΑΡΑ».

Τσιόνκης: «Η ΑΕΚ ήταν η χειρότερη ομάδα και δίκαια έπεσε»

Ο Στέφανος Τσιόνκης, σύμβουλος του Λάμπρου Σκόρδα, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis» όπου αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο προσφυγής της ΑΕΚ σε βάρους του Άρη, επειδή οι κίτρινοι κατέφυγαν στα πολιτικά δικαστήρια για το άρθρο 99. Ακόμη, ο κ. Τσιόκνης αναφέρθηκε και στη Γ.Σ της ΚΜΑ και το αν υπάρχει ενδιαφέρον από υποψήφιο επενδυτή.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:


Για το αν μπορεί ο Άρης να κινδυνέψει αν η ΑΕΚ προσφύγει στα δικαστήρια:

«Έχω μάθει ότι ακόμα και ο θάνατος θέλει παλικαριά. Είναι μεγάλη υπόθεση να πεθαίνεις όρθιος. Εγώ βλέπω πως η ΑΕΚ προσπαθεί να ανακαλύψει πράγματα και να εξαντλήσει τις πιθανότητες. Ήταν η χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος και δίκαια έπεσε. Ο Άρης είναι θωρακισμένος με ένα νομικό επιτελείο για να τον υπερασπιστεί στην υπόθεση, αν υπάρξει υπόθεση. Εγώ από όσο ξέρω δεν υπάρχει θέμα.

Κατ΄εμέ η ΑΕΚ πρέπει να βρει τα πατήματα της και να κοιτάξει να ξαναγεννηθεί. Ο Άρης την πλήρωσε παλιότερα με τέτοια θέματα».


Για τη διοίκηση και τις εκλογές στην ΚΜΑ:

«Ο λαός του Άρη έχει πληγωθεί από δικούς του ανθρώπους. Όποια διοίκηση και αν υπάρχει πρέπει να είναι κοινής αποδοχής. Η διοίκηση πρέπει να στηρίζεται από όλο το λαό του Άρη για να στηρίζεται σε όλα όσα θα αντιμετωπίσει».


Για το αν υπάρχει κάποιο πρόσωπο κοινής αποδοχής:

«Δε ξέρω αν υπάρχουν υποψηφιότητες και πρόσωπα, στην πορεία όμως βλέπω πως ο κόσμος του Άρη έχει γίνει μια γροθιά. Υπάρχει μια καλή διάθεση από τον κόσμο της ομάδας και πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά. Δεν υπάρχει στο μυαλό μου κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο και πιστεύω πως έτσι κινούνται και οι φίλαθλοι του Άρη. Εγώ σας είπα πως στα χέρια του Λάμπρου Σκόρδα, η ομάδα έδειχνε να βαδίζει με ηρεμία. Μακάρι να υπάρξει νέο πρόσωπο που να είναι κοινής αποδοχής».


Για το αν υπάρχουν υποψηφιότητες για νέο Δ.Σ.:

«Δεν γνωρίζω. Δεν ξέρουμε αν θα είμαστε και εμείς. Θα δούμε από τα μηνύματα που θα πάρουμε».
Πηγή: metrosport.gr

Με 1.200 πιστούς για το εισιτήριο!!

Η ΕΛ.ΑΣ όπως αναμένονταν έδωσε το πράσινο φως και επέτρεψε την μετακίνηση των οπαδών του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη το προσεχές Σάββατο για τον αγώνα με τον Αστέρα.

Οι επικεφαλείς της αστυνομίας δεν ήταν αρνητικοί στην παρουσία του κόσμου αφού υπήρξε κοινό αίτημα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με αυτή του Αστέρα Τρίπολης. Άλλωστε από την περασμένη Παρασκευή είχε επέλθει η συμφωνία και από εκείνη την μέρα είχε γίνει γνωστό πως ο ΠΑΟΚ θα πάρει 1.200 εισιτήρια για να τα διαθέσει στον κόσμο του. Η κερκίδα που θα φιλοξενήσει τους οπαδούς του ΠΑΟΚ είναι χωρητικότητας 1.600 θέσεων, αλλά η αστυνομία ζήτησε για λόγους ασφαλείας να δοθούν 1.200 εισιτήρια στον ΠΑΟΚ και όχι περισσότερα όπως και έγινε.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει ήδη στα χέρια της αυτά τα 1.200 εισιτήρια και σύντομα θα ανακοινώσει τον τρόπο που θα μπορέσουν να τα παραλάβουν οι φίλοι της ομάδας. Κάποια απ? αυτά πάντως θα κρατηθούν για να καλύψουν τις ανάγκες των οπαδών του ΠΑΟΚ από την Πελοπόννησο αλλά και την Αττική. Άλλωστε στο ματς του πρωταθλήματος όπου η παρουσία του κόσμου ήταν εντυπωσιακή, είχαν βρεθεί στην κερκίδα φίλοι του ΠΑΟΚ από την Καλαμάτα, την Πάτρα, το Ναύπλιο και άλλες περιοχές της Νοτίου Ελλάδας κάτι που αναμένεται να συμβεί και το προσεχές Σάββατο.

Το εισιτήριο κοστίζει 10 ευρώ ενώ η ΠΑΕ αποφάσισε για την προστασία του κόσμου να έχει δικούς της άνδρες της ιδιωτικής ασφάλειας στο γήπεδο και στο σημείο όπου θα βρίσκονται οι φίλοι του ΠΑΟΚ. Η πρόσβαση στο γήπεδο είναι εύκολη αφού βρίσκεται κοντά στην Εθνική Οδό ενώ η γύρω περιοχή δεν είναι πυκνοκατοικημένη και έτσι θα διευκολυνθούν αφάνταστα οι φίλοι της ομάδας που θα αποφασίσουν να βρεθούν στο γήπεδο ελπίζοντας να πανηγυρίσουν την πρόκριση της ομάδας τους στον μεγάλο τελικό που θα φιλοξενήσει το ΟΑΚΑ στις 11 Μαΐου.
Πηγή: metrosport.gr

Παναγόπουλος: «Η ΑΕΚ θα δικαιωθεί αν κινηθεί εναντίον του Άρη»

Ο Γιώργος Παναγόπουλος, αναφέρθηκε χθες στο δικαίωμα της ΑΕΚ να προσφύγει εναντίον του Άρη και να κερδίσει την τιμωρία των κίτρινων, λόγω της προσφυγής τους στα πολιτικά δικαστήρια για την εισαγωγή τους στο άρθρο 99.

Ο γνωστός δικηγόρος μίλησε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis» για την υπόθεση και τόνισε πως η ΑΕΚ έχει πιθανότητες να δικαιωθεί.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:


Για τις δηλώσεις του περί αίτησης της ΑΕΚ για τιμωρία του Άρη επειδή προσέφυγε στα πολιτικά δικαστήρια για το άρθρο 99:

Είπα όλα τα ενδεχόμενα για τη σωτηρία της ΑΕΚ. Στα επίπεδα που ψάχνουν λύση, αν δεν έχει ασκήσει ήδη, κινείται για να καταθέσει αυτή την ένσταση. Προσφυγή εναντίον του Άρη γιατί προσέφυγε στα πολιτικά δικαστήρια. Όλα αυτά δε γίνονταν τόσο καιρό για να προστατέψουν τον Άρη. Το ίδιο είχε γίνει και παλαιότερα με τη Λάρισα και απέσυρε την προσφυγή της στα πολιτικά δικαστήρια. Το ίδιο είχε γίνει και με τον Ηρακλή και τον ρίξανε κατηγορία. Αυτό το απαγορεύει η ΦΙΦΑ αλλά και η ΕΠΟ. Πρέπει να υπάρχει ισονομία.


Για τη διαδικασία:

«Η πειθαρχική επιτροπή οφείλει να συγκαλέσει τον καταγγέλλοντα και τον καταγγελλόμενο και να τους ανακρίνει. Είναι θέμα που λύνεται άμεσα. Εφόσον η θέση των ανθρώπων της ΑΕΚ είναι αυτή θα κινηθούν εναντίον του Άρη. Τη διαδικασία την έχει ευλογήσει η ΕΠΟ. Η Λάρισα πιεζόμενη από την ΕΠΟ αποχώρησε από τα πολιτικά δικαστήρια για να μην υποστεί της κυρώσεις. Όπως και ο Ηρακλής τα Τρίκαλα, η Καλαμάτα, ο Πανσερραϊκός, η Νίκη Βόλου κλπ.

Στην περίπτωση του ΟΦΗ έκαναν την παλαβή. Υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Το έχω πει πολλές φορές, όταν παίρνει φωτιά το σπίτι μας τρέχουμε να δούμε τι γίνεται. Εδώ ορίζουν αγώνα μπαράζ χωρίς να έχει βγει η απόφαση για τα Γιάννενα. Έχετε δει ποτέ ξανά να γίνεται αγώνας μπαράζ για το ποιος θα αντικαταστήσει τα Γιάννενα ΑΝ δεν αδειοδοτηθούν; Δε γίνεται να μην γνωρίζουν οι ομάδες αν θα αδειοδοτηθούν».


Για το αν έχει πιθανότητες η ΑΕΚ να κερδίσει την υπόθεση και να τιμωρηθεί ο Άρης:

«Η ΑΕΚ έχει νομική τύχη. Δε θέλω να φωτογραφίσω ποδοσφαιριστές που δεχτήκαν να μπουν στο 99 για να σωθεί ο Άρης κλπ, αλλά αν αντιδράσουν και αυτοί, ο Άρης θα έχει πρόβλημα. Ο Άρης δεν κινδυνεύει από τον Σηφάκη γιατί δεν υπάρχει άλλος αγώνας να δώσει. Αν ο Άρης τιμωρηθεί η ποινή θα ισχύσει από τη νέα σεζόν.

Υπάρχει βέβαια πιθανότητα να μην ασκήσει το δικαίωμα της η ΑΕΚ. Ο καθένας εκεί θέλει το δικό του. Ο Ψωμιάδης θέλει να πτωχεύσει η ΑΕΚ για να μη χρεωστάει. Η ΑΕΚ αν πάει στο ερασιτεχνικό δε γλιτώνει τις οφειλές». Πηγή: metrosport.gr

Αφήνει «βαριά» κληρονομιά στον επόμενο!

Αν ο Μαρίνος Ουζουνίδης είναι καλός προπονητής ή όχι, προφανώς το κρίνουν οι φίλαθλοι, οι πρόεδροι και οι ποδοσφαιριστές που συνεργάζονται μαζί του.

Αν σταθούμε πάντως στην προπονητική του πορεία, βάσει αριθμών και… έργων, μάλλον δικαιώνεται απόλυτα και η επιλογή που είχε ο Χρήστος Πανόπουλος, να του εμπιστευτεί τον πάγκο της Ξάνθης. Πήρε πρωτάθλημα με το ΑΠΟΕΛ στην Κύπρο, έβγαλε την Λάρισα στην Ευρώπη, δεν πήγε άσχημα στον Ηρακλή και έδειχνε ιδιαίτερη ικανότητα στην παραγωγή κάποιων νέων παικτών, αλλά και στην διαχείριση δύσκολων καταστάσεων.

Η πορεία του στην Ξάνθη την τελευταία διετία, δεν ήταν σταθερή. Μετά το ματς της τέταρτης αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ άλλωστε, απολύθηκε, όμως λίγες αγωνιστικές μετά, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, τον έφερνε πίσω για να.. σώσει την κατάσταση. Κι όχι απλά την έσωσε, αλλά έκανε την Ξάνθη πρωταγωνίστρια, φθάνοντας την πολύ κοντά στις θέσεις των play-off, δίνοντας όραμα ακόμη και για Ευρώπη και ποραγματοποιώντας ένα φοβερό ρεκόρ με τις εκτός έδρας επιδόσεις.

Τι άλλαξε ο Ουζουνίδης; Όχι πολλά πράγματα. Απλώς ήξερε καλά το υλικό από το καλοκαίρι, αξιοποίησε πλήρως τις μεταγραφικές επιλογές, έδωσε κίνητρο και πρωταγωνιστικό ρόλο σε παίκτες που ψαχνόταν και στο φινάλε της σεζόν, αφήνει πίσω του μία ομάδα με αγωνιστική ταυτότητα, σχεδόν έτοιμη για να πρωταγωνιστήσει την επόμενη σεζόν.

Το ανακοίνωσε πριν από αρκετές ημέρες

Όπως γίνεται αντιληπτό, ο Μαρίνος Ουζουνίδης αφήνει πίσω του μία «βαριά» κληρονομιά για όποιον βρεθεί στην τεχνική ηγεσία της Ξάνθης. Μπορεί όταν μιλάμε για «βαριά» κληρονομικά, το μυαλό μας συνήθως να πηγαίνει σε πολυετείς συνεργασίες, όμως στην προκειμένη περίπτωση, το σύνολο της δουλειάς του σε αυτή την διετία, ανέβασε τον πήχη και βέβαια δημιούργησε προσδοκίες. Το ζητούμενο φυσικά στις περιπτώσεις αυτές, είναι το γιατί δεν μένει στον πάγκο, ένας προπονητής, που ομολογουμένως είναι πετυχημένος. Η απάντηση είναι απλή. Γιατί δεν ήθελε ο ίδιος.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης, είχε πάρει την απόφαση του εδώ και αρκετό καιρό. Ανεξάρτητα από το φινάλε που θα είχε η φετινή σεζόν, δεν θα έμενε στον πάγκο της Ξάνθης και πριν από αρκετές ημέρες είχε ανακοινώσει την απόφαση του αυτή στον Χρήστο Πανόπουλο, ώστε να ξεκινήσει και αυτός νωρίτερα την αναζήτηση του νέου τεχνικού. Ο κ. Ουζουνίδης θεώρησε ότι έδωσε αρκετά πράγματα στην Ξάνθη και ότι πρέπει να αναζητήσει κάτι διαφορετικό στην καριέρα του, δίχως αυτό να σημαίνει πως ήδη το έχει βρει. Είναι προφανές ότι υπήρξε μία σχετική πικρία από ορισμένες ανακοινώσεις του κ. Πανόπουλου, κυρίως αυτή που εκδόθηκε μετά τον αγώνα με τον Ατρόμητο, όμως το κυριότερο πρόβλημα όπως αναφέρεται από το περιβάλλον του Μαρίνου Ουζουνίδη δεν ήταν αυτό.

Ο Έλληνας τεχνικός άλλωστε γνωρίζεται πολύ καλά με τον κ. Πανόπουλο και ο ένας γνωρίζει τις αδυναμίες του άλλου. Στην πραγματικότητα, αυτό που οδήγησε τον Μαρίνο Ουζουνίδη στην απόφαση να αποχωρήσει από τον πάγκο της Ξάνθης, είναι γιατί θεωρεί ότι μπορεί να υπάρξει μία νέα πρόκληση στην καριέρα του, αφού έχει δείξει το έργο του τόσο στην ακριτική ομάδα, όσο βέβαια και σε άλλες ομάδες. Πηγή: metrosport.gr

Μπέος: «Παίζω στοίχημα όποτε γουστάρω, δεν είμαι άρρωστος»

Ένας άνθρωπος που έχει ζήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο από μέσα αλλά και από έξω δε θα μπορούσε παρά να έχει άποψη για τα σημερινά τεκταινόμενα στη Σούπερ Λιγκ και όχι μόνο.

Ο Αχιλλέας Μπέος, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» όπου αναφέρθηκε στην περιπέτειά του με τη δικαιοσύνη, στο ελληνικό πρωτάθλημα, στη διαιτησία, στο ντόπινγκ αλλά και στις ομάδες της πόλης μας.
Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:



Για την περιπέτειά του με τη δικαιοσύνη:

«Δεν είναι εύκολο να ολοκληρωθεί η υπόθεση. Από 83 κατηγορούμενους βρίσκονται γύρω στους 145-150. Όταν κλείσει ο φάκελος από τον ανακριτή, τότε ο φάκελος αυτός πάει στο συμβούλιο εφετών. Το συμβούλιο εφετών θα χρεώσει την υπόθεση στον εισαγγελέα ο οποίος θα αποφασίσει πότε θα οριστεί δικάσιμος, ποιοι θα οδηγηθούν για πλημμελήματα, και κακουργήματα. Όσον αφορά το άτομό μου, με την ολοκλήρωση της δικογραφίας θα έχω τη δυνατότητα να παρ΄ όλα τα στοιχεία και να αποδείξω στους αντικειμενικούς δημοσιογράφους ώστε να πάρουν θέση για τα αίσχη που έγραψαν κατά καιρούς κάποιοι. Ίσως η ιστορία πάρει 4 με 5 χρόνια για να τελεσιδικήσει. Εγώ θα αθωωθώ αλλά ποιος θα μου φέρει τον ένα χρόνο φυλακή που έκατσα, τα χρήματα που μου πήραν, τα παιδιά μου και τη γυναίκα μου που στερήθηκα κλπ. Αυτό είναι το ελληνικό κράτος. Εγώ το αντιμετώπισα με δύναμη και ότι δε σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό. Θέλω να αποδείξω την αλήθεια στα παιδιά μου πρώτιστα. Δέχτηκα πολύ λάσπη».


Για το ελληνικό πρωτάθλημα:

«Βλέπω το ελληνικό ποδόσφαιρο γιατί το λατρεύω. Δυστυχώς όμως η κατάστασή του είναι άσχημη. Δεν ξέρω αν κανείς από αυτούς που ασχολούνται έχει καταθέσει κάποια πρόταση για να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Ας πάρουμε παράδειγμα την ΑΕΚ που είχε ένα χρέος τεράστιο, το έκανε 10 εκατομμύρια και ξαφνικά τα 10 έγιναν 170. Κάτι τέτοιο έγινε και στον Άρη. Φτάνουμε 1-2 αγωνιστικές πριν το τέλος και ασχολούμαστε με το αν θα πάρουν άδεια, αν θα αφαιρεθούνε, τι πίεση υπάρχει αν μπήκε μέσα ο οπαδός και πόσα λεπτά κράτησε ο διαιτητής. Το ποδόσφαιρο είναι γιορτή και πρέπει να το αισθάνεσαι. Δεν πρέπει όταν αφορά τον Άρη να ασχολούνται οι αρειανοί όταν αφορά τον ΠΑΟΚ οι παοκτσήδες κοκ. Ας πάρουν μια απόφαση και σε όποιον αρέσει. Εδώ διέλυσαν τον Ολυμπιακό Βόλου, μια ομάδα πεντακάθαρη που έπαιρνε το χειροκρότημα από φίλους και αντιπάλους γιατί έτσι γούσταραν.

Ο κόσμος έχει γίνει καχύποπτος. Στο ντέρμπι του Βόλου τις προάλλες λέγανε πριν το ματς πως είναι στημένο Χ, μετά έλεγαν πως είναι διπλό κλπ. Πως βγαίνουν και λένε τέτοια πράγματα. Εγώ ομολογώ πως είμαι παίκτης του στοιχήματος αλλά όχι άρρωστος, παίζω όποτε γουστάρω».


Για το ντόπινγκ και τον έλεγχο που ζήτησε ο Ιβάν Σαββίδης:

«Όταν ήμουν στον Ολυμπιακό Βόλου, η ομάδα μου είχε περάσει 19 ντόπινγκ κοντρόλ. 3-4 να περάσει η κάθε ομάδα είναι φυσιολογικό, αλλά 19 δεν έχει ξαναγίνει. Ο ποδοσφαιριστής δεν είναι αθλητής που μπορείς να τον ντοπάρεις και να κάνει τα 19 μέτρα σε 9 δεύτερα. Αν θα ντοπάρεις τον ποδοσφαιριστή θα τρέχει πιο πολύ και δε θα αισθάνεται κουρασμένος αλλά δε θα μπορεί να ντριμπλάρει όποιον θέλει. Δεν είναι το Α και το Ω. Όμως από τη στιγμή που το ζητά ο Σαββίδης πρέπει να το εφαρμόσουν.

Το να ντοπάρεται ένας ποδοσφαιριστής είναι δύσκολο γιατί στοιχίζει αρκετά. Τώρα αν η ομάδα μπορεί να δίνει νόμιμα συμπληρώματα ή σκευάσματα είναι φυσιολογικό. Όταν ήμουν στο Βόλο ή στον Ηρακλή έλεγα πως ο γυμναστής έπρεπε να επιλέξει μια εταιρία και να δίνουν στους ποδοσφαιριστές αυτά τα συμπληρώματα».


Για τη σχέση του με τον κ. Μαρινάκη:

«Με τον κ. Μαρινάκη έχω να μιλήσω 1,5 μήνα. Τον εκτιμώ. Δεν είναι φίλος μου ούτε εχθρός μου. Είναι απλά ένας γνωστός. Το να λέω μια καλημέρα και να μπορώ να μιλώ μαζί του δεν είναι κακό. Έτσι ήμουν και με τον Θόδωρο το Ζαγοράκη, με τον Σωκράτη Κόκκαλη κλπ. Ξέρετε γιατί; Γιατί είναι “παντελονάτοι”. Όταν θα μιλήσουμε για κάτι θα μείνει μεταξύ μας και τέλος».


Για τα διαιτησία:

«Έχει σχέση η διαιτησία η σημερινή με τη διαιτησία της παράγκας; Τώρα η κάθε ομάδα μπορεί να παίρνει σε κάθε αγώνα 2-3 σφυρίγματα. Μπορεί από τους 30 διαιτητές οι 5 να είναι άξιοι και οι 25 να μπήκαν γιατί γνωρίζουν τον τάδε πρόεδρο της επιτροπής και τον τάδε παράγοντα».


Για τις ομάδες της Θεσσαλονίκης:

«Αν ο ΠΑΟΚ ή ο Άρης κάνουν σωστές επενδυτικές κινήσεις μπορούν να χτυπήσουν το πρωτάθλημα. Δεν το έχει καπαρώσει ο Ολυμπιακός».
Πηγή: metrosport.gr

Ο Τσιώλης καλεί τον Ούμπιντες!!

Μπορεί για τον Αστέρα Τρίπολης να υπάρχει μπροστά το κρίσιμο παιχνίδι κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, όπου θα κριθεί η είσοδος στον τελικό, όμως από την στιγμή που οριστικοποιήθηκε η παραμονή του Σάκη Τσιώλη στον πάγκο, ξεκίνησαν και οι μεταγραφικές αναζητήσεις για την επόμενη χρονιά.

Ο Χαβιέ Ούμπιντες, που συνεργάστηκε με τον κ. Τσιώλη τόσο στον Ολυμπιακό Βόλου, όσο και στον Άρη, φαίνεται πως έχει μπει στο στόχαστρο του Έλληνα τεχνικού. Από την στιγμή που η Τουρκική ομάδα στην οποία αγωνιζόταν, υποβιβάζεται, ο Ούμπιντες μοιάζει να είναι πολύ θετικός στην προοπτική της επιστροφής του.

Στο μεταξύ, ο Μπακασέτας με την εμφάνιση του κόντρα στον ΟΦΗ έβαλε σε σκέψεις τον κ. Τσιώλη, σε ότι αφορά την ενδεκάδα του αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Πηγή: metrosport.gr

Προβάδισμα Gazprom για ΔΕΠΑ και στο βάθος χορηγία!!

Μια πολύ σημαντική εξέλιξη, η οποία αφορά έμμεσα και τον ΠΑΟΚ, παρουσιάστηκε στο θέμα της πώλησης της ΔΕΠΑ, με την Gazprom να έχει πια τον πρώτο λόγο για την αγορά. Και αν συμβεί αυτό, τότε είναι πολύ πιθανή η χορηγία της φημισμένης εταιρείας στην «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ, γεγονός που θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη σε όλα τα επίπεδα. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα energypress.gr τα δεδομένα έχουν ως εξής: «Τα “πήραν όλα” οι Ρώσοι για τη ΔΕΠΑ. Τι προβλέπει η σύμβαση πώλησης:

Διαγραφή του όρου περί κατάπτωσης της εγγυητικής επιστολής σε περίπτωση μη κατακύρωσης του διαγωνισμού στον πλειοδότη, εξασφάλιση των συσσωρευμένων χρεών των ιδιωτών ηλεκτροπαραγωγών προς της ΔΕΠΑ, και ακύρωση της συμφωνίας σε περίπτωση που η χώρα αποχωρήσει από το ευρώ. Αυτές είναι σύμφωνα με τις πληροφορίες οι τρείς βασικές αλλαγές που περιλαμβάνει το τελικό κείμενο της σύμβασης πώλησης «Sale & Purchase Agreement», (SPA) της ΔΕΠΑ που δόθηκε προς τους επενδυτές, ικανοποιώντας πλήρως τα αιτήματα που είχε θέσει εδώ και καιρό η Gazprom, έπειτα και από παρέμβαση του ίδιου του Πρωθυπουργού προς την ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ. Οι επενδυτές ζήτησαν και πήραν από το Ταμείο παράταση ως τις 10 Μαΐου (αντί για τις 29 Απριλίου οπότε και έληγε η προθεσμία) για να εξετάσουν το κείμενο, προκειμένου και να καταθέσουν τις δεσμευτικές οικονομικές τους προσφορές.

Πως έφυγε ο όρος για την εγγυητική

Η πρώτη και βασικότερη αλλαγή έχει να κάνει με τον όρο αν και πότε θα καταπίπτει η εγγυητική επιστολή ίση με 20% που θα πρέπει να καταβάλει ο πλειοδότης του διαγωνισμού. Στο τελικό κείμενο, ο όρος αυτός έχει απαλειφθεί και έχει αντικατασταθεί από μια πολύ γενικότερη διατύπωση που βολεύει τους πάντες, τόσο τη Gazprom, όσο και το Δημόσιο. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι ο πωλητής (δηλαδή το ΤΑΙΠΕΔ) μπορεί να ζητήσει εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης έργου από τον πλειοδότη («Good Performance Guarantee») και εν συνεχεία να παρακρατήσει ένα ποσό, εν είδη «penalty» (χωρίς όμως να αναφέρεται σε ακριβές ποσοστό), εφόσον εκείνος δεν συμφωνήσει με τους όρους που θα θέσουν οι αρχές. Πρόκειται δηλαδή για ένα όρο τόσο γενικά διατυπωμένα, ώστε να εξυπηρετεί τους πάντες. Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι το ποσό αυτό θα είναι της τάξης του 5%. Αν δηλαδή η δεσμευτική προσφορά της Gazprom είναι στα 900 εκ. ευρώ (όπως και η ενδεικτική), μιλάμε για 45 εκ. ευρώ. Με βάση την αρχική διατύπωση (εγγυητική ίση με 20% της προσφοράς), ο κίνδυνος παρακράτησης αφορούσε 180 εκ. ευρώ.

ΤΑΙΠΕΔ: Εγγυάται για τα χρέη της ΔΕΠΑ

Το δεύτερο αίτημα της Gazprom αφορούσε στα χρέη συνολικού ύψους 600 εκατ. ευρώ των ιδιωτών ηλεκτροπαραγωγών προς της ΔΕΠΑ. Η αλλαγή που έγινε στο κείμενο της σύμβασης είναι η εξής: Ο πωλητής δηλαδή το ΤΑΙΠΕΔ εξασφαλίζει προς τους ενδιαφερόμενους επενδυτές ότι ως την ημέρα των δεσμευτικών προσφορών εγγυάται εκείνο για τις συσσωρευμένες οφειλές των ιδιωτών ηλεκτροπαραγωγών, «Independent Power Producers(IPP) Receivables», απέναντι στον κίνδυνο κατάρρευσης της αγοράς. Η εξασφάλιση αυτή εννοείται ότι ισχύει μέχρι και την ημέρα των προσφορών για τη ΔΕΠΑ, και όχι φυσικά για την περίοδο μετά την αγορά της.

Ρήτρα δραχμής

Τέλος, η ρωσική εταιρεία ζήτησε και το Ταμείο το αποδέχθηκε να συμπεριληφθεί στους όρους της συμφωνίας και ρήτρα ευρώ. Δηλαδή να υπάρχει αναλυτική αναφορά πως αν η Ελλάδα αποχωρήσει από την ευρωζώνη και επιστρέψει στη δραχμή, τότε η συμφωνία ακυρώνεται. Το Ταμείο δέχθηκε να συμπεριληφθεί στη συμφωνία ο εν λόγω όρος, με το σκεπτικό ότι δεν υπάρχει περίπτωση κάτι τέτοιο να συμβεί. Ωστόσο αποφάσισε να ικανοποιήσει το ρωσικό αίτημα, και να αναλάβει το όποιο «ρίσκο» ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό την αξιοπιστία του διαγωνισμού.

Παρέμβαση Πρωθυπουργού

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τουλάχιστον για το θέμα της εγγυητικής επιστολής, υπήρξε παρέμβαση του ίδιου του Πρωθυπουργού προς το ΤΑΙΠΕΔ. Οι εκπρόσωποι της Gazprom, μέχρι και στις τελευταίες επαφές που είχαν με τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ φέρονται να επέμεναν ότι πρέπει να διασφαλιστεί το δικαίωμα του πλειοδότη να πάρει πίσω την εγγυητική επιστολή του, σε περίπτωση που κάποιος «τρίτος» προς τον διαγωνισμό, (στην προκειμένη περίπτωση ο λόγος γίνεται για την Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ε.Ε.) επιβάλλει όρους οι οποίοι θα κριθούν ασύμφοροι από τον πλειοδότη. Η ρωσική εταιρεία, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν φαινόταν διατεθειμένη να αποδεχθεί ούτε τη «συμβιβαστική» λύση που είχε επεξεργαστεί το ΤΑΙΠΕΔ, σύμφωνα με την οποία μειωνόταν κατά πολύ το ποσοστό της απαιτούμενης εγγυητικής επιστολής επί του προτεινόμενου τιμήματος (10%). Υπενθυμίζουμε ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Gazprom OAO, Αλεξέι Μίλερ, που είχε βρεθεί τον Μάρτιο δύο φορές στην Αθήνα, έχει θέσει με απόλυτο τρόπο το συγκεκριμένο αίτημα τόσο στην ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ όσο και προς τον υπ. Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, αλλά και προς τον ίδιο τον Πρωθυπουργό».

Το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας energypress.gr, που ειδικεύεται στον τομέα της ενέργειας, θεωρείται από τα πλέον έγκυρα, αλλά ούτως ή άλλως η σχετική είδηση επιβεβαιώνεται από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές. Πηγή: metrosport.gr

Στην πόρτα της εξόδου ο Παπαδόπουλος!!

Αν μπορούμε να θέσουμε μία κατηγορία ποδοσφαιριστών, που δικαίωσαν και με το παραπάνω την επιλογή της ομάδας που τους απέκτησε, τότε αναμφίβολα ο Δημήτρης Παπαδόπουλος θα είχε περίοπτη θέση στην λίστα.

Ήταν αυτός που πήρε από το χεράκι για ένα μεγάλο διάστημα τον Πανθρακικό, οδηγώντας τον σε επιτυχή αποτελέσματα και με τα 11 γκολ που πέτυχε συνολικά, βοήθησε πολύ την ομάδα της Κομοτηνής να πετύχει τον στόχο της. Ο «Παπ» αποτέλεσε επιλογή του Πανθρακικού το περασμένο καλοκαίρι, σε μία περίοδο που οι πόρτες από τις περισσότερες ομάδες ήταν κλειστές. Για τον λόγο αυτό βεβαίως και επειδή ο πρώην διεθνής επιθετικός, πίστευε στον εαυτό του, έθεσε ένα πολύ μικρό ποσό, σχεδόν συμβολικό, ως μηνιαίο μισθό για να παίξει στον Πανθρακικό.

Το ιδιότυπο αυτό συμβόλαιο όμως φθάνει στο τέλος του και κανείς δεν είναι σίγουρος για την παραμονή του Δημήτρη Παπαδόπουλου. Οι περισσότερες πιθανότητες μάλιστα συγκλίνουν στην αποχώρηση του ποδοσφαιριστή. Οι πληροφορίες αναφέρουν, πως αν αγωνιστεί στον επαναληπτικό αγώνα με τον Ολυμπιακό, αυτό θα είναι και το τελευταίο του παιχνίδι με την φανέλα του Πανθρακικού, καθώς τον έχουν προσεγγίσει αρκετές ομάδες που του προσφέρουν καλό συμβόλαιο. Δεν αποκλείεται μάλιστα, να πρόκειται για ομάδα της Αθήνας, καθώς ο Παπαδόπουλος θα έλεγε ευκολότερα το «ναι» στο ενδεχόμενο να επιστρέψει στην πρωτεύουσα.

Πάντως, η διοίκηση του Πανθρακικού, φαίνεται ότι θα κάνει ότι είναι δυνατό, για να πείσει τον Δημήτρη Παπαδόπουλο, να μείνει στην ομάδα και να στηριχθεί ίσως επάνω του η ομάδα της επόμενης σεζόν. Πηγή: metrosport.gr

Με αρκετές απουσίες κόντρα στη Λάρισα!

Με αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα αναμένεται να παραταχθεί Ηρακλής κόντρα στη Λάρισα στο αυριανό παιχνίδι για την 36η αγωνιστική (Καυτανζόγλειο, 19.00).

Εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Βοσνιάδης, Ντατίδης, Βαγγελόπουλος, Χιονίδης, Σουλίδης και Τάι, ενώ ο Γιάννης Χατζηνικολάου δεν μπορεί να υπολογίζει ούτε στους Τούνι και Παπαστεριανό.

Αναλυτικά η αποστολή των «κυανολεύκων»: Χουάντερσον, Παπαδόπουλος, Τσερκέζος, Αλεξίου, Γεωργίου, Σαββίδης, Λόπεθ, Κιρόφσκι, Ουκάρ, Φερνάντεζ, Στεφανίδης, Χ. Παληγεώργος, Νατσούρας, Σιατραβάνης, Κραγιόπουλος, Βουτσιάς, Θόρια, Γ. Παληγεώργος, Τροΐρης και Ισαάκ. Πηγή: metrosport.gr

Φιρινίδης: «Κυνηγάμε την απευθείας άνοδο, όχι τα πλέι οφ»

Ο πρώην παίκτης του Ηρακλή και νυν της ΑΕΛ, Γιάννης Φιρινίδης, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για το αυριανό παιχνίδι κόντρα στην πρώην του ομάδα.

Για το αυριανό παιχνίδι με τον Ηρακλή:

«Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και για τις δυο ομάδες, εμείς πρέπει να κερδίσουμε αύριο για να ελπίζουμε για την απευθείας άνοδο. Έχουμε καλή ομάδα και ελπίζουμε να πάνε όλα καλά αύριο.»

Για το αν μπορεί η ΑΕΛ την απευθείας άνοδο:

«Φυσικά και μπορούμε, αυτός είναι ο στόχος μας . Κυνηγάμε την απευθείας άνοδο και ελπίζω να τα πάμε καλά στα εφτά παιχνίδια που απομένουν και να αποφύγουμε τα πλέι οφ.»

Για το ποια είναι η άποψή του για τις δύο ομάδες:

«Στο πρώτο μεταξύ παιχνίδι των δύο ομάδων ήμουν με τον Ηρακλή και τώρα με την ΑΕΛ. Έχουμε καλή ομάδα και αδικούμαστε. Όμως τελευταία έχουμε ανακάμψει , τα παιδιά δουλεύουν σκληρά και θα έρθει δικαιοσύνη, πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να ανέβουμε.»

Για το γεγονός ότι ο Ηρακλής χάνει πολλούς βαθμούς στην έδρα και αν επηρεάσει αυτό τους ίδιους:

«Δε νομίζω να κοιτάξουμε αυτό, δε μας ενδιαφέρει. Τα στοιχεία για τον Ηρακλή τα έχουμε. Αν έχουμε και λίγο τύχη θα πάνε όλα καλά αύριο. »

Για αυτά που θα παίξουν ρόλο για την απευθείας άνοδο:

«Δεν πρέπει να χάνεις βαθμούς μέσα στην έδρα σου. Ότι βαθμούς μπορείς να πάρεις στα εκτός θα είναι πολύτιμοι και πρέπει να είσαι τυχερός από τα αποτελέσματα των ομάδων που είναι από πάνω. Νομίζω όμως πως τον μεγαλύτερο ρόλο θα παίξει η έδρα.»

Για το προβάδισμα των τριών πρώτων ομάδων:

«Νομίζω ότι αν εξαιρέσεις των Απόλλων οι άλλες ομάδες δεν έπαιξαν μεταξύ τους. Ο Απόλλων σίγουρα έχει ένα βαθμολογικό αβαντάζ.»Πηγή: metrosport.gr

Ανακοίνωση της ΕΟΚ!!

Με ανακοίνωσή της, η ΕΟΚ, κάνει λόγο για απόλυτη δικαίωσή της για για την κατάργηση του σχεδίου Νόμου θα δημιουργούσε προβλήματα στη λειτουργία των αθλητικών ομοσπονδιών.

Η ανακοίνωση:

"Οι θέσεις, οι πρωτοβουλίες, οι πιέσεις και οι συντονισμένες ενέργειες που ανέπτυξε η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης προς την Πολιτεία για αναγνώριση του χαρακτήρα των Αθλητικών Ομοσπονδιών ως κορυφαίων θεσμικών οργάνων του αθλητισμού αλλά και της ευρύτερης κοινωνίας, της διοικητικής τους αυτονομίας σύμφωνα με τα διεθνώς κρατούντα αλλά και του σεβασμού της συνταγματικής υποχρέωσης της πολιτείας με βάση το άρθρο 16 του Συντάγματος για την προστασία και την οικονομική ενίσχυση του αθλητισμού επιτέλους δικαιώνονται.

Με την Προσθήκη - Τροπολογία στο σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών που έχει κατατεθεί για ψήφιση στην Βουλή καταργείται με τη διάταξη του άρθρου 6 η ρύθμιση του άρθρου 27 του ν. 4110/2013 η εφαρμογή της οποίας, όπως αναγνωρίζεται στην Αιτιολογική Έκθεση του ως άνω Σχεδίου Νόμου, «δημιουργεί δυσλειτουργίες και ανυπέρβλητα, οικονομικά, κυρίως, εμπόδια στην καθημερινή και εύρυθμη λειτουργία των Αθλητικών Ομοσπονδιών καθώς για την όσο δυνατόν καλύτερη προετοιμασία των αθλητών τους εν όψει της συμμετοχής τους σε εθνικές, πανευρωπαϊκές και παγκόσμιες διοργανώσεις απαιτείται η έγκαιρη και άμεση επιχορήγησή τους από την εποπτεύουσα αυτές Γενική Γραμματεία Αθλητισμού».

Οι θέσεις και προτάσεις αυτές της Ε.Ο.Κ. έχουν εκφρασθεί επανειλειμένα τόσο σε εθνικούς όσο και σε διεθνείς πολιτικούς και αθλητικούς φορείς από τον Γιώργο Βασιλακόπουλο και αποτελούν πλέον βασικές αρχές του αθλητικού κινήματος.

Χαιρόμαστε για την «ΔΙΚΑΙΩΣΗ» ".

Στοίχημα με τον Giorgio Garo!!


Buona sera, φίλες και φίλοι. Καυτό τριήμερο Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη με τους ημιτελικούς (1οι αγώνες) για το Champions League καθώς και στο Europa League. Ξεκινώντας σήμερα με τον μεγάλο ημιτελικό Μπάγερν-Μπαρτσελόνα, αναμένω να «πέσουν κορμιά», δύσκολο να προβλέψεις σημείο, πιστεύω πάντως ότι θα δούμε γκολ και από τις 2 πλευρές. Αύριο έχουμε τον άλλο ημιτελικό Ντόρτμουντ-Ρεάλ Μαδρίτης, και εδώ δύσκολο να προβλέψεις σημείο, αν πάρουμε σαν δεδομένο ότι η Ντόρτμουντ δίνει γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι της, κάτι που βολεύει και την Ρεάλ, πιστεύω ότι θα δούμε γκολ, οπότε θα πάω με το όβερ. Τέλος την Πέμπτη έχουμε τους 2 ημιτελικούς για το Europa League, στον 1ο η Βασιλεία υποδέχεται την Τσέλσι, σαφώς φαβορί οι Άγγλοι, αλλά και «επιπόλαιοι» στην άμυνα (2 φορές προηγήθηκαν μέσα στο Λίβερπουλ και ισοφαρίστηκαν), περιμένω την Βασιλεία να σκοράρει οπότε θα πάω με το g/g, ενώ στον 2ο ημιτελικό η Φενέρμπαχτσέ υποδέχεται την Μπενφίκα, λίγο φαβορί οι Πορτογάλοι, ποντάρω στην καλή τους άμυνα και ότι και η Φενέρ θα κάνει προσεκτικό παιχνίδι, οπότε θα πάω με τα λίγα γκολ και το under.  

Πρόταση (σε ελεύθερη επιλογή):

ΜΠΑΓΕΡΝ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ  G/G (1.62)
ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ-ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ  OVER(2.5)  (1.70)
ΒΑΣΙΛΕΙΑ-ΤΣΕΛΣΙ  G/G (1.80)
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ-ΜΠΕΝΦΙΚΑ  UNDER(2.5)  (1.75)

Οι αποδόσεις είναι της Goalbet.com (στη εικόνα  Jennifer Love Hewitt )

Ci vediamo di nuovo! Ciao bella!!

Ανακοίνωσε Γκέτσε η Μπάγερν!!

Την απόκτηση του Μάριο Γκέτσε ανακοίνωσε η Μπάγερν! Οι Βαυαροί έκαναν χρήση της ρήτρας που υπήρχε στο συμβόλαιό του με τη Ντόρτμουντ.

Ανακοίνωσε Γκέτσε η Μπάγερν!
Είναι γεγονός κι όχι πλέον… δημοσίευμα. Η Μπάγερν ανακοίνωσε την απόκτηση του Μάριο Γκέτσε, που θα ανήκει κι επίσημα στην ομάδα με την ολοκλήρωση της σεζόν.

Οι Βαυαροί κάλυψαν τη ρήτρα των 37 εκατ. ευρώ στο συμβόλαιο του 20χρονου μεσοεπιθετικού με τη Ντόρτμουντ, το οποίο έληγε το 2016.

Στην ανακοίνωση οι πρωταθλητές αναφέρουν πως «… ήθελαν να περιμένουν την ολοκλήρωση του ημιτελικού της Ντόρτμουντ με τη Ρεάλ Μαδρίτης για το Champions League», αλλά μετά τη «διαρροή» της είδησης υποχρεώθηκαν να την επιβεβαιώσουν.

Ο Γκέτσε θα εισπράττει 7 εκατ. ευρώ ετησίως, ενώ από τη Ντόρτμουντ κέρδιζε 5.Πηγή: sport-fm.gr

Όλα τα λεφτά...σε έξι!!

Τα λεφτά είναι πολλά, αλλά οι αξία τους αδιαπραγμάτευτη! Σε έξι ομάδες ανήκουν οι δέκα παίκτες που συμπληρώνουν την λίστα των πιο ακριβοπληρωμένων, λίγο πριν τις μεταγραφές του καλοκαιριού.

Όλα τα λεφτά...σε έξι!
Η μεταγραφική περίοδος του καλοκαιριού πλησιάζει, τα μεταγραφικά σενάρια ήδη δίνουν και παίρνουν και οι μεταγραφικές αξίες ανεβαίνουν.

Κάποιοι ποδοσφαιριστές όμως, αξίζουν… κάτι παραπάνω και σε περίπτωση μεταγραφής τους, τα λεφτά που θα δαπανηθούν ξεπερνούν ακόμα και το ρεκόρ ψηλότερης μεταγραφής.

Δεν είναι περίεργο ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Λιονέλ Μέσι, αν «μετακομίσουν» σύντομα σε άλλον σύλλογο, θα κοστολογηθούν με πάνω από 90 εκατομμύρια ευρώ που είναι μέχρι σήμερα το «φράγμα».

Σύμφωνα με το www.transfermarkt.co.uk, η αξία του… μάγου Μέσι, φτάνει το εξωπραγματικό ποσό των 123 εκατ. ευρώ.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μπορεί να έρχεται δεύτερος, αλλά δεν περνάνε απαρατήρητα τα 103 εκατ. ευρώ της αξίας του.

Από κει και πέρα η «ψαλίδα» ανοίγει. Η δημιουργικότητα του Αντρές Ινιέστα κοστολογείται με 72 εκατ. ευρώ, ενώ ο Γουέιν Ρούνεϊ, ο οποίος υπήρξε στο παρελθόν ο πιο ακριβός έφηβος, αξίζει πλέον 66 εκατ. ευρώ.

Σχεδόν διπλάσια είναι η αξία του Ρανταμέλ Φαλκάο σε σχέση με το 2011 (62 εκατ. ευρώ), ενώ αυτή του Σεσκ Φάμπρεγας αυξήθηκε με την μεταγραφή του στην Μπαρτσελόνα, σε 56 εκατ. ευρώ.

Το ανερχόμενο αστέρι της Βραζιλίας, ο Νεϊμάρ, για να μετακινηθεί στην Ευρώπη θα πρέπει να βρεθεί ποιος θα είναι τελικά αυτός που θα δαπανήσει τα 51 εκατ. ευρώ της αξίας του, η οποία συνεχώς ανεβαίνει.

Ο Σέρχιο Αγκουέρο και ο Ρόμπιν φαν Πέρσι αξίζουν 46 εκατ. ευρώ, ενώ αντίστοιχο ποσό θα δαπανηθεί εάν επαληθευτούν τα σενάρια μεταγραφής του Έντισον Καβάνι απ’ τη Νάπολι.

Αξιοπρόσεκτο πάντως είναι το γεγονός ότι απ’ τις 10 πιο ακριβούς ποδοσφαιριστές, οι 5 ανήκουν σε ισπανικές ομάδες -τρεις στην Μπαρτσελόνα, ένας στην Ρεάλ Μαδρίτης και ένας στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Τρεις παίκτες αγωνίζονται στο αγγλικό πρωτάθλημα με την φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ένας στην Ιταλία με την Νάπολι και ένας στην βραζιλιάνικη Σάντος. Πηγή: sport-fm.gr