Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Τέλος στα κασκόλ βάζει η FIFA

Την απαγόρευση του... κασκόλ κατά τη διάρκεια ενός αγώνα εξετάζει η FIFA, θέμα το οποίο θα τεθεί προς συζήτηση σε σύσκεψη τις 5 Μαρτίου. Οι παίκτες που θα φοράνε είναι πιθανό να αποβάλλονται! «Θέλουμε να μιλήσουμε για το κασκόλ και σχετικά με το ότι μπορεί να γίνει επικίνδυνο. Υπάρχουν πολλά θέματα ασφαλείας, για παράδειγμα όταν ένας ποδοσφαιριστής τρέχει προς το τέρμα και ένας αντίπαλος τον έπιανε από το κασκόλ, αυτό θα μπορούσε να έχει σημαντικές επιπτώσεις στο λαιμό του» είπε σχετικά άνθρωπος της FIFA. Μάλιστα, ο Αλεξ Φέργκιουσον, έκανε δηλώσεις επί του θέματος: «Δεν θα επιτρέψω σε κανένα παίκτη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να φορέσει κασκόλ».

Κατ' οίκον "αποστολές"

Μπαρτσελόνα και Ρεάλ φιλοξενούν Ατλέτικο και Σοσιεδάδ αντίστοιχα, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Πριμέρα Ντιβισιόν. Αφού "έκλεισαν" ακόμη μία "μονομαχία" στον τελικό του Κυπέλλου μεσοβδόμαδα, οι δύο μεγάλοι της Ισπανίας επιστρέφουν στις υποχρεώσεις τους για το πρωτάθλημα, όπου πλέον οι "μπλαουγκράνα" έχουν ένα ξεκάθαρο προβάδισμα 7 βαθμών.

Η "Μπάρτσα" υποδέχεται την Ατλέτικο στο "Καμπ Νου", την οποία συνήθως κερδίζει ακόμη και τις χρονιές που είναι ανταγωνιστική. Με βάση τη φετινή εικόνα των δύο ομάδων, οι "μπλαουγκράνα" αναμένεται να φτάσουν σχετικά εύκολα στη νίκη, η οποία θα είναι η 16η συνεχόμενη στην Πριμέρα Ντιβισιόν και να καταρρίψουν το ρεκόρ που κρατάει από το 1960/61 η Ρεάλ με 15 σερί θετικά αποτελέσματα.

Η "βασίλισσα" αγωνίζεται την Κυριακή, μία μέρα μετά την "Μπάρτσα", στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου", την καλύτερη έδρα της Ευρώπης ως τώρα, όπου μετράει 10 νίκες σε ισάριθμα ματς για το πρωτάθλημα. Η Σοσιεδάδ έχει "σκαρφαλώσει" στην ένατη θέση της βαθμολογίας, αλλά οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος της. Η νίκη είναι μονόδρομος για τη Ρεάλ, αν θέλει να ελπίζει στον τίτλο.

Η Βιγιαρεάλ και η Βαλένθια, που συμπληρώνουν την πρώτη τετράδα, αντιμετωπίζουν στις έδρες τους τις Λεβάντε και Έρκουλες αντίστοιχα, η Εσπανιόλ ταξιδεύει στην Ανδαλουσία, όπου την περιμένει η Αλμερία, ενώ η φορμαρισμένη Μπιλμπάο φιλοξενεί τη Χιχόν στο "Σαν Μαμές".

Το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής:

Σάββατο 5/2
Μπιλμπάο-Χιχόν
Σαραγόσα-Σανταντέρ
Χετάφε-Λα Κορούνια
Αλμερία-Εσπανιόλ
Οσασούνα-Μαγιόρκα
Βιγιαρεάλ-Λεβάντε
Μπαρτσελόνα-Ατλέτικο

Κυριακή 6/2
Σεβίλη-Μάλαγα
Ρεάλ-Σοσιεδάδ
Βαλένθια-Χέρκουλες

Είπε "όχι" στη Λίβερπουλ

Η Λίβερπουλ κατέθεσε πρόταση στην Μπιλμπάο για την απόκτηση του Φερνάντο Γιορέντε, αλλά οι Βάσκοι την απέρριψαν. Το γεγονός αποκάλυψε ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής, μιλώντας σε ραδιοφωνικό τηλεοπτικό σταθμό.

"Η Λίβερπουλ ήρθε στο Μπιλμπάο και μίλησε με την ομάδα, αλλά τους ξεκαθάρισαν ότι δεν με παραχωρούν. Καταλαβαίνω ότι στους φίλαθλους δεν τους αρέσει να ακούνε ότι με ζητάνε άλλοι σύλλογοι και ότι μπορεί να φύγω, αλλά για μένα είναι σημάδι ότι κάνω καλά την δουλειά μου. Αυτή τη στιγμή, όμως, είμαι παίκτης της Αθλέτικ και θα κάνω τα πάντα για την ομάδα", είπε ο Γιορέντε.

Ο 25χρονος διεθνής, πάντως, δύσκολα θα μείνει στο "Σαν Μαμές" για αρκετά χρόνια παρά το "βαρύ" ποσό της ρήτρας του, δηλώνοντας σχετικά: "Ξέρω ότι υπάρχουν κάποιοι που είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν τα 36 εκατομμύρια της ρήτρας μου, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο, υπόθεση τρελών".

Η επιβράβευση της Ντόρτμουντ

Ποιος είδε την φετινή Ντόρτμουντ και δεν την θαύμασε; Τουλάχιστον ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Γερμανίας, Γιοακίμ Λεβ έμεινε ευχαριστημένος από την πορεία των «κίτρινων» και αποφάσισε να καλέσει στο εθνικό συγκρότημα κάποιους από αυτούς.
Συγκεκριμένα πέντε παίκτες των πρωτοπόρων της Bundesliga, κλήθηκαν στην αποστολή της εθνικής ομάδας, για το φιλικό με την Ιταλία, την προσεχή Τετάρτη, σε ματς που θα γίνει στα δικά τους μέρη, στο «Ζίγκναλ Ιντούνα Παρκ».
Το μέλλον του γερμανικού ποδοσφαίρου αντικατοπτρίζεται στους εκπροσώπους της Μπορούσια, τον 23χρονο Μαρσέλ Σμέλτσερ, τους 22χρονους Κέβιν Γκρόσκροϊτς, Ματς Χιούμελς, τον 18χρονο Μάριο Γκέτσε και τον 21χρονο Σβεν Μπέντερ, που καλείται για πρώτη φορά στη «νατσιονάλμανσαφτ». Ο Γκέτσε και ο Σμέλτσερ έκαναν ντεμπούτο στο προηγούμενο ματς (Νοέμβριο με τη Σουηδία), ενώ οι Χιούμελς, Γκρόσκροϊτς έχουν ήδη δύο διεθνείς συμμετοχές.

Καπελώνης: «Ανεγκέφαλοι χουλιγκάνοι»!

Μια χούφτα «ανεγκέφαλων χουλιγκάνων» χαρακτήρισε εκείνους που επιτέθηκαν στο θέατρο Τέχνης και την παράσταση «Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ», ο σκηνοθέτης του έργου.

Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, ο κ. Κώστας Καπελώνης αναφέρθηκε στις εκτεταμένες ζημιές που προκάλεσαν «περίπου 30 άτομα με κράνη και πολεμοφόδια» και εντόπισε τα κίνητρά τους προφανώς στον… τίτλο του έργου.

«Σωματικά είμαστε καλά, ψυχολογικά, όμως, όχι. Δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιοι άνθρωποι ενεργούν έτσι, επειδή στον τίτλο ενός έργου υπάρχει κάτι που δεν τους αρέσει. Η υπόθεση δεν έχει σχέση με το ποδόσφαιρο, κανένα απολύτως σχόλιο και το όλο θέμα δημιουργήθηκε με τον τίτλο», τόνισε ο κ. Καπελώνης, πριν αναφερθεί στο περιστατικό:

«Ήρθαν περίπου 30 οργανωμένοι με κράνη και πολεμοφόδια -κάποιοι ανεγκέφαλοι χουλιγκάνοι. Φώναζαν «εδώ είναι Πειραιάς» και άρχισαν τις ζημιές. Έσπασαν τα τζάμια του θεάτρου, πέταξαν μέσα καπνογόνα… Ευτυχώς δεν έπιασε φωτιά το θέατρο, κάτι που θα μπορούσε να γίνει, με τις αρκετές ξύλινες κατασκευές».

Ερωτώμενος για το αν υπήρξαν τραυματίες, ο κ. Καπελώνης τόνισε πως «ευτυχώς δεν χτυπήθηκε κάποιος σοβαρά», ωστόσο έκανε λόγο για «έναν εργαζόμενο του θεάτρου που είχε την ατυχία να βρεθεί μπροστά τους και 1-2 ανθρώπους που στέκονταν απέξω και οι οποίοι δέχθηκαν κάποια χτυπήματα».

Αφού εξήγησε, δε, πως «ένα κομμάτι του σκηνικού έχει καταστραφεί, υπάρχουν εξωτερικές ζημιές (έριξαν την ταμπέλα και κατέστρεψαν τις φωτογραφίες)» και εξέφρασε την ελπίδα -παρόλα αυτά- «η πρεμιέρα να γίνει κανονικά αύριο», ο κ. Καπελώνης κατέληξε:

«Δυστυχώς όταν ήρθε η αστυνομία, είχαν εξαφανιστεί. Ούτως ή άλλως, το περιστατικό κράτησε 2-3 λεπτά. Ήταν ένα οργανωμένο «ντου» και ήταν προφανές πως ήθελαν να κάνουν τις ζημιές και να φύγουν».

Αυτό θα πει αισιοδοξία!

Σίγουρος πως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα χάσει βαθμούς σε κάποια από τις επόμενες αγωνιστικές εμφανίστηκε ο άσος της Άρσεναλ, Ρόμπιν Φαν Πέρσι.

Αυτό θα πει αισιοδοξία!
«Είμαι αισιόδοξος και μπορώ να πω πως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα χάσει 100% πόντους, γιατί έχει να δώσει ακόμη μεγάλα παιχνίδια. Ακολουθεί το τοπικό ντέρμπι με την Σίτι, ενώ έχουν αγώνα απέναντι στην Τσέλσι, οπότε περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει»,τόνισε αρχικά ο Ολλανδός.

Και συνέχεια: «Όλοι ξέρουμε το πρόγραμμα της Γιουνάιτεντ, όπως και της Τσέλσι, αν και αυτό που έπρεπε να κάνουμε είναι να κοιτάξουμε το δικό μας. Πρέπει να μείνουμε προσηλωμένοι και είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να παλέψουμε μέχρι το τέλος».

Βόμβες στο Αμβούργο!

Κλειστό τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή θα παραμείνει το HSH Nordbank Arena, καθώς οι αστυνομικές αρχές της πόλης του Αμβούργου, αποκάλυψαν βόμβες καπνού λίγες ώρες πριν το μεγάλο ντέρμπι της πόλης ανάμεσα στην ομώνυμη ομάδα και τη Ζανκτ Πάουλι.
Όπως αποκαλύφθηκε, εντός του γηπέδου και πιο συγκεκριμένα στις κερκίδες που επρόκειτο να φιλοξενήσουν τους φιλοξενούμενους, ανακαλύφθηκαν πακέτα με βόμβες καπνού, οι οποίες θα πυροδοτούνται την ώρα του Κυριακάτικου αγώνα. Έτσι, αποφασίστηκε το γήπεδο να παραμείνει κλειστό, όπως φυσικά το εστιατόριο και η μπουτίκ.

Μολότοφ στο «Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ»!

Απίστευτο κι όμως αληθινό… Όμως στην Ελλάδα όλα μπορείς να τα περιμένεις. Μερικά λεπτά πριν την προγραμματισμένη πρεμιέρα της παράστασης «Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ», άγνωστοι πέταξαν βόμβες μολότοφ στην είσοδο του Θεάτρου Τέχνης στην Πλάκα.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, περίπου πενήντα άτομα με κράνη επιτέθηκαν στο θέατρο και προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές, χωρίς όμως να τραυματιστεί κάποιος. Οι δράστες στη συνέχεια εξαφανίστηκαν με μηχανάκια…

Ο Πέδρο… φτάνει Κρόιφ!

Ματς με ιδιαιτερότητες αυτό με την Ατλέτικο για τον Πέδρο, αφού σε περίπτωση που σκοράρει θα ισοφαρίσει ένα μεγάλο ρεκόρ που κατέχει ο Γιόχαν Κρόιφ στη Μπαρτσελόνα!Μόλις… 14 γκολ έχει πετύχει η Μπαρτσελόνα στα τρία τελευταία εντός έδρας ματς με την Ατλέτικο, όμως στο συγκεκριμένο ματς οι Καταλανοί θα παίξουν και για τον Πέδρο. Ο διεθνής Ισπανός «καίγεται» να σκοράρει, αφού αν τα καταφέρει θα φτάσει τον Γιόχαν Κρόιφ  με 7 γκολ σε 7 διαδοχικά ματς πρωταθλήματος με την φανέλα της «Μπάρτσα». Ο Ολλανδός το είχε καταφέρει τη σεζόν 1973-74, ενώ ο Πέδρο στο ματς με τη Χέρκουλες πέτυχε το 6ο διαδοχικό φτάνοντας τον Στόιτσκοφ.
Αξίζει να σημειωθεί, πως ο νεαρός φορ είναι φέτος ο δεύτερος σκόρερ της Μπαρτσελόνα σε όλες τις διοργανώσεις έχοντας 19 γκολ, πίσω από τον Μέσι που έχει 37 τέρματα, αλλά και μπροστά από τον Βίγια που έχει 17.

Τα ματς που σκόραρε
18/12/10    Εσπανιόλ - Μπαρτσελόνα 1-5
02/01/11    Μπαρτσελόνα - Λεβάντε 2-1
08/01/11    Ντεπορτίβο - Μπαρτσελόνα 0-4
16/01/11    Μπαρτσελόνα - Μάλαγα 4-1
22/01/11    Μπαρτσελόνα - Σανταντέρ 3-0
29/01/11    Χέρκουλες - Μπαρτσελόνα 0-3

Αυτά είναι μαγιό!

Αν θέλεις να διαφημίσεις σωστά ένα μαγιό, πρέπει να βρεις και το κατάλληλο μοντέλο. Εμείς λοιπόν θεωρούμε πως η Alessandra Ambrosio είναι η καλύτερη για αυτή τη δουλειά…

Αυτά είναι μαγιό! (ΦΩΤΟ)
Για αυτό και επιλέχθηκε για να προωθήσει τη νέα σειρά μαγιό της VictoriaSecret.

Ποντάρει στον Ετό

Ο Μάκης Χάβος σκέφτεται να ξεκινήσει τον Ετό στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό. Στο σημερινό πρόγραμμα τον δοκίμασε με τους βασικούς και μάλιστα σε ρόλο δεξιού χαφ! Δεν πρόκειται για θλάση οι έντονες ενοχλήσεις που αισθάνεται ο Σαβίνι στον δικέφαλο, αλλά είναι πιθανό να τον θέσουν εκτός μάχης. Δύσκολα θα προλάβει και ο Κοντρέρας, που επιστρέφει αύριο. Επέστρεψε ο Βιτόλο.

Αναλυτικά…

Με λίγες προπονήσεις από την ημέρα που υπέγραψε στον ΠΑΟΚ και την τελευταία του επίσημη εμφάνιση με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ αυτή κόντρα στην νυν ομάδα του στα μέσα Δεκεμβρίου για το Europa League, δείχνει έτοιμος να προσφέρει από την αρχή σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι. Και μάλιστα όχι ως δεξί μπακ, θέση για την οποία προοριζόταν όταν αποκτήθηκε, αλλά σε μια πιο απαιτητική θέση, εκείνη του δεξιού χαφ.

Στο σημερινό πρόγραμμα, ο Μάκης Χάβος έκανε σε μεγάλο βαθμό φανερές τις προθέσεις εν όψει Παναθηναϊκού. Στο προπονητικό δίτερμα, χρησιμοποίησε με τους βασικούς τον Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια, Τσιρίλο και Μαλεζά στο κέντρο της άμυνας, Λίνο στ’ αριστερά και Σνάουτσνερ στα δεξιά. Έτσι θα παραταχθεί στην άμυνα, αφού ο Κοντρέρας, που επιστρέφει αύριο από τη Χιλή, θα μείνει, εκτός απροόπτου, εκτός αποστολής. Όπως και ο Σαβίνι που αισθάνεται έντονες ενοχλήσεις στον δικέφαλο.

Στη μεσαία γραμμή, Πάμπλο Γκαρσία και Τσουκαλάς θα ξεκινήσουν στον άξονα, Βιεϊρίνια και Ετό στα άκρα, με τον Ίβιτς να κινείται πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Σαλπιγγίδη. Για το ματς της Κυριακής δεν υπολογίζονται οι ανέτοιμοι Φωτάκης και Κουτσιανικούλης.

Στις αθλητικές εγκαταστάσεις του ΠΑΟΚ στη Σουρωτή έκανε την εμφάνισή του ο Βίκτορ Βιτόλο. Ο Ισπανός μέσος ολοκλήρωσε στην Τενερίφη της Ισπανίας το βασικό στάδιο της αποθεραπείας του μετά την επέμβαση στο γόνατο και το «στοίχημα» του ίδιου και του τεχνικού επιτελείου είναι η συμμετοχή του κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας για τους «32» του Europa League.

Βέγια: «Είχα πρόταση από τον Άρη»

Μπορεί το όνομά του να μην ήταν στα τόσα πολλά που ακούστηκαν κατά την περίοδο των μεταγραφών, αλλά ο ίδιος με δηλώσεις του αποκάλυψε ότι είχε πρόταση από τον Άρη. Ο λόγος για τον Λουτσιάνο Βέγια.
Σύμφωνα με την «La Capital» ο 29χρονος αριστερός μπακ των Νιούελς Ολντ Μπόις έλαβε μια σημαντική προσφορά από τον Άρη, την οποία απέρριψε μία εβδομάδα πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος. Η εφημερίδα του Ροζάριο τονίζει στο σχετικό της δημοσίευμα: «Ο ‘Τάνο’, ο οποίος έχει ακόμα δυόμισι χρόνια που απομένουν στο συμβόλαιό του, μετέχει πλέον κανονικά στην ομάδα και δεν ήθελε να προκαλέσει κάποιο πρόβλημα…», ενώ ο ποδοσφαιριστής υπογραμμίζει από την πλευρά του: «ήταν μια καλή οικονομική προσφορά για μένα ως παίκτη, αλλά ήταν καθαρά θέμα συλλόγου…».
Ο 29χρονος Λουτσιάνο Βέγια έχει αγωνιστεί επίσης σε Κάντιθ και Ραπίντ Βουκουρεστίου.

Επιμένει για Αγουέρο

Η Ρεάλ φαίνεται να είναι αποφασισμένη να πάρει τον Σέρχιο Αγουέρο από τη συμπολίτισσά της, Ατλέτικο. Ο Αργεντίνος είναι ο μεγάλος μεταγραφικός στόχος της "βασίλισσας" και οι άνθρωποί της είναι αποφασισμένοι να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ισπανικού Τύπου, η Ρεάλ αναμένεται να προσφέρει 28 εκατ. ευρώ στην Ατλέτικο, αλλά και τον Αλβάρο Νεγρέδο, που αυτή τη στιγμή αγωνίζεται στη Σεβίλη, ως αντάλλαγμα. Θα είναι δύσκολο οι "ροχιμπλάνκος" να αρνηθούν μια τέτοια προσφορά, ειδικά στην περίπτωση που δεν καταφέρουν να εξασφαλίσουν μια θέση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

"Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει κάτι περισσότερο από χρήματα προκειμένου να προσπαθήσει να αγοράσει τον Αγουέρο. Ονομάζεται Αλβάρο Νεγρέδο, ένας ποδοσφαιριστής που αρέσει πολύ στο 'Βιθέντε Καλδερόν'", αναφέρει χαρακτηριτικά η "Marca".

Τα φώτα στο Μιλάνο

Το ντέρμπι ανάμεσα στην Ίντερ και τη Ρόμα ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής της Σέριε Α. Το μεγάλο ματς του "Μεάτσα" είναι το τελευταίο χρονικά του διημέρου, καθώς διεξάγεται το βράδυ της Κυριακής, αλλά και το πρώτο απόλ πλευράς ενδιαφέροντος.

Οι πρωταθλητές βρίσκονται στην τρίτη θέση με 41 βαθμούς, ενώ οι "τζιαλορόσι" στην πέμπτη με 39 και το αποτέλεσμα της "μονομαχίας" θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τις ελπίδες τους για τον τίτλο. Οι δύο ομάδες έχουν από ένα παιχνίδι λιγότερο, ενώ θα συναντηθούν και στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου.

Ίντερ και Ρόμα θα γνωρίζουν παράλληλα και τι θα έχει κάνει η Μίλαν στη Γένοβα. Η πρωτοπόρος του βαθμολογικού πίνακα αντιμετωπίζει την Τζένοα στο "Μαράσι" σε μία επικίνδυνη αποστολή, θέλοντας να μη μείνει χωρίς νίκη για τέταρτη φορά στα 6 τελευταία ματς. Η Μίλαν έχει διαφορά 5 βαθμών από τη Νάπολι, η οποία αναμένεται να έχει εύκολο έργο κόντρα στην Τσεζένα στο "Σαν Πάολο".

Μεσοβδόμαδα, οι "παρτενοπέι" γνώρισαν την ήττα από την Κιέβο, την οποία υποδέχεται την Κυριακή η Λάτσιο, που βρίσκεται στην τέταρτη θέση. Το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής ανοίγει το Σάββατο, με τις αναμετρήσεις Ουντινέζε-Σαμπντόρια και Κάλιαρι-Γιουβέντους. Η Ουντινέζε είναι το φαβορί κόντρα στην "Ντόρια", ενώ η "Κυρία" καλείται να βάλει τέλος στο κάκιστο σερί της... για ακόμη μια φορά.

Το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής:


Σάββατο 5/2
Ουντινέζε-Σαμπντόρια
Κάλιαρι-Γιουβέντους

Κυριακή 6/2
Μπολόνια-Κατάνια
Μπρέσια-Μπάρι
Λάτσιο-Κιέβο
Νάπολι-Τσεζένα
Τζένοα-Μίλαν
Λέτσε-Παλέρμο
Πάρμα-Φιορεντίνα
Ίντερ-Ρόμα

Super προειδοποίηση

Οι οπαδοί του Αρη αποφάσισαν να πάρουν κι αυτοί την την κατάσταση στα χέρια τους. Γι αυτό και επισκέφτηκαν το Αλεξάνδρειο οι Superαδες και τα είπαν για λίγο με τους παίκτες πριν την προπόνηση.
Super προειδοποίηση
Τους έφεραν προ των ευθυνών τους, τους προειδοποίησαν και τους ζήτησαν να παίξουν μπάσκετ. Ολα αυτά εν όψει του αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία. Δεν απείλησαν με σπάσιμο ποδιών όπων οι οπαδοί του Ηρακλή πριν από 10 μέρες, αλλά οι παίκτες του Αρη κατάλαβαν πως δεν τους παίρνει άλλο.

Εντάξει, ο Ντρούκερ δεν κάνει για προπονητής, αλλά κι αυτοί δεν είναι άμοιροι ευθυνών. Κάτι που ο κόσμος το καταλαβαίνει.

Τόρες:«Θα σεβαστώ τη Λίβερπουλ»

Έτοιμος για το κυριακάτικο ντέρμπι με τη Λίβερπουλ ο Φερνάντο Τόρες, ο οποίος πάντως τόνισε πως σε περίπτωση που σκοράρει κόντρα στους «κόκκινους» δεν θα πανηγυρίσει. «Πρώτα πρέπει να παίξω και φυσικά να σκοράρει, αλλά έχω μεγάλο σεβασμό για τους οπαδούς της Λίβερπουλ και την ομάδα, οπότε δεν νομίζω πως θα πανηγυρίσω. Έχω μόνο καλά πράγματα να πω για τους ανθρώπους του Λίβερπουλ. Με έκαναν να αισθάνομαι πραγματικά καλά στις φανταστικές σεζόν που πέρασα» τόνισε ο Φερνάντο Τόρες.

Από τον Κοντρέρας εξαρτάται

Παράτασης μίας ημέρας παίρνει η επιστροφή του Πάμπλο Κοντρέρας, ο οποίος αναμένεται το Σάββατο στις 16:00 στην Ελλάδα. Προλαβαίνει οριακά την τελευταία προπόνηση εν όψει Παναθηναϊκού ο Χιλιανός αμυντικός, ο οποίος βρέθηκε στην πατρίδα του για την κηδεία του πατέρα του και από την σωματική και ψυχολογική του κατάσταση θα κριθεί η συμμετοχή του κόντρα στους «πράσινους».

Παραμονή του ντέρμπι με τον Άρη, πληροφορήθηκε την απώλεια του πατέρα του, παρόλα αυτά συμμετείχε κανονικά στο παιχνίδι και ξημερώματα Δευτέρας ταξίδεψε στη Χιλή για να παραστεί στην κηδεία του αγαπημένου του προσώπου. Οι συμπαίκτες του του αφιέρωσαν τη νίκη - πρόκριση σε βάρος του Ολυμπιακού και τώρα είναι στο χέρι του αν θα βοηθήσει τον «Δικέφαλο» στο ματς με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή.

Η συμμετοχή του θα εξαρτηθεί κυρίως από το πόσο θα έχει καταβληθεί από τα δύο υπερατλαντικά ταξίδια μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα και η ψυχολογική του κατάσταση. Το Σάββατο, λοιπόν, που θα επιστρέψει θα έχει τετ-α-τετ με τον Μάκη Χάβο και εφόσον του πει ότι είναι ΟΚ και του το δείξει στην προπόνηση ίσως να συμπεριληφθεί στην αποστολή. Το λογικό, πάντως είναι να μείνει εκτός.

Κάτι ψήνεται στη Λάρισα

Μπορεί η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου να έχει τελειώσει αλλά η ΑΕΛ όλο και κάτι ψάχνει για να κάνει το «μπαμ». Οι «βυσσινί» βρίσκονται σε συζητήσεις με αρκετούς παίκτες αλλά μόνο αν βρουν κάτι καλό που θα μπορεί να τους βοηθήσει άμεσα στην προσπάθεια που κάνουν για να παραμείνουν στην Σουπερλίγκα, θα προχωρήσουν στην απόκτηση του.

Υπενθυμίζουμε, πως η διορία των μεταγραφών για τους ποδοσφαιριστές που έχουν μείνει ελεύθεροι λήγει την Τρίτη, στις 8 Φεβρουαρίου. Μέχρι εκείνη την μέρα, η Λάρισα θα μπορεί να κάνει δικό της κάποιον ή κάποιους από τους παίκτες, με τους οποίους συζητάει.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τα ονόματα που ακούγονται είναι αυτό του Μάρκο Μπάμπιτς, του Ζερόμ Ροτέν αλλά και του Φαμπρίς Πανκράτ. Ο πρώτος είναι γνωστός από την θητεία του στην Μπάγερν Λεβερκούζεν, παίζει όλη την αριστερή πλευρά, είναι διεθνής 49 φορές και ο τελευταίος του σταθμός ήταν η Σαραγόσα.

Η περίπτωση Ροτέν φαίνεται πως έχει κολλήσει σε άλλο θέμα. Η διοίκηση των Θεσσαλών έχει καταθέσει στη FIFA γνωμοδότηση για τον αν ο Γάλλος μπορεί να καταταγεί στους ελεύθερους παίκτες για να προχωρήσουν τις διαδικασίες για την απόκτησή του.

Ο Πανκράτ αγωνιζόταν μέχρι το καλοκαίρι στην Αγγλία με την φανέλα της Νιουκάστλ από την οποία έμεινε ελεύθερος και παίζει ως δεξί εξτρέμ.

Ότι και να γίνει πάντως, όλα θα αποφασιστούν μετά τον κρίσιμο αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης.

Η αποστολή της Λάρισας βρίσκεται από χθες στην Τρίπολη και έψαχνε γήπεδο για να προπονηθούν. Τελικά γυμνάστηκαν για 45 λεπτά στο δημοτικό στάδιο Τρίπολης, μετά την άρνηση του Παναρκαδικού να παραχωρήσει το γήπεδό του.

Θέλει Σακχό η Άρσεναλ

Στην απόκτηση του Μαμαντού Σακχό της Παρί Σεν Ζερμέν στοχεύει πλέον η Άρσεναλ, προκειμένου να ενισχύσει περισσότερο την αμυντική της γραμμή. Ο νεαρός Γάλλος αμυντικός έχει εκφράσει τη θετική του γνώμη στο ενδεχόμενο μετακίνησης στην Αγγλία, αλλά το μόνο που απομένουν είναι να τα βρουν οι δύο ομάδες, προκειμένου να υλοποιηθεί η μεταγραφή.

Κορυφαίοι «Λυμπε» – Λεονάρντο

Οι Λεονάρντο Περέιρα και Νίκος Λυμπερόπουλος παρέλαβαν σήμερα τα βραβεία του πολυτιμότερου παίκτη (ΜVP) και του ωραιότερου γκολ (Best Goal), αντίστοιχα, για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας.
«Είχα την ευκαιρία μετά από καιρό να παίξω, να βάλω ένα γκολ και να βοηθήσω την ομάδα μου. Όμως, το πιο σημαντικό είναι οι τρεις βαθμοί. Κάθε μέρα δουλεύω όλο και πιο δυνατά για να με εμπιστευτεί ο προπονητής μου, όμως αυτός είναι που θα αποφασίσει πότε θα παίξω. Εγώ είμαι πάντα εδώ για να βοηθήσω την ΑΕΚ» δήλωσε ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός της Ένωσης, ο οποίος συνέχισε με αναφορά στο δραματικό αγώνα με τον Παναθηναϊκό, για το Κύπελλο: «Το γκολ του Μίτσελ στο 98΄ έδιωξε την κούραση και το άγχος από πάνω μας και τελικά πήραμε την πρόκριση απέναντι σε μια μεγάλη και δύσκολη ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός. Τώρα έχουμε τον ΠΑΟΚ στις 2 Μαρτίου, αλλά πριν από αυτό το παιχνίδι έχουμε να σκεφτούμε το πρωτάθλημα. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε το ίδιο καλά στο πρωτάθλημα και να πάρουμε το Κύπελλο».
Από την πλευρά του, ο Νίκος Λυμπερόπουλος υπογράμμισε ότι «έχουμε μπροστά μας ένα πολύ δύσκολο ματς με τον Αρη. Πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι, γιατί, όπως έχει αποδειχθεί στο πρόσφατο παρελθόν, όποτε δεν είμαστε, το πληρώνουμε πολύ ακριβά». Για τον εαυτό του, είπε: «Πάντα πίστευα πάρα πολύ στον εαυτό μου. Με την εμπειρία μου πλέον μπορώ να κοντρολάρω τα συναισθήματά μου και τις δυνάμεις μου, αλλά και με τη δουλειά που κάνω, τόσο όταν είμαι εδώ, όσο και στο σπίτι. Ένας ποδοσφαιριστής και ένας αθλητής δουλεύει εντός γηπέδου όσο και εκτός. Αν σου αρέσει αυτή η δουλειά, όπως αρέσει σε εμένα, τότε δίνεις πάντα το 100% στους αγώνες και την προετοιμασία τους. Όσο θα αντέχω και θα είμαι εδώ, θα δίνω το 100% των δυνάμεών μου και θα είμαι 100% επαγγελματίας».

Με Φερνάντεζ ο Πανσερραϊκός

Με μια πρωινή προπόνηση ολοκληρώθηκε σήμερα η προετοιμασία της ομάδας του Πανσερραϊκού για τον αυριανό αγώνα με τον Ηρακλή, που θα διεξαχθεί στις 17:15 στο Δημοτικό Γήπεδο Σερρών. Αμέσως μετά, ο Μόμτσιλο Βούκοβιτς, ανακοίνωσε τα ονόματα των ποδοσφαιριστών που απαρτίζουν την αποστολή των «λιονταριών»:
Ράντμαν, Φερνάντες, Άμο, Κις, Ανάκογλου, Παπάζογλου, Πάρκερ, Μπέλιτς, Μαγουενέ, Αλβάρες, Λεοζίνιο, Σουμπίνιο, Γεωργιάδης, Παντελιάδης, Νταλέ, Σίντζιτς, Κάστρο, Τριανταφύλλου και Κέρλα.

Ντύνεται στα «κίτρινα» ο Μοσχάκης

Πολύ κοντά στην απόκτηση ενός εξαιρετικά ελπιδοφόρου ποδοσφαιριστή από την Football League και πιο συγκεκριμένα από τη Δόξα Δράμας βρίσκεται ο Άρης. Ο λόγος για τον 21χρονο αμυντικό μέσο Γιώργο Μοσχάκη, ο οποίος με τις φετινές του εμφανίσεις στο πρωτάθλημα, έχει στρέψει πάνω του όλα τα βλέμματα και δεν είναι λίγες οι ομάδες που ενδιαφέρονται να τον εντάξουν στο δυναμικό τους.
Αυτός που όμως φαίνεται να τους κερδίζει όλους στο… νήμα είναι ο Άρης, καθώς άνθρωπος των «κιτρίνων» έχει παρακολουθήσει επισταμένα το νεαρό ποδοσφαιριστή στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος, έμεινε εντυπωσιασμένος από τις δυνατότητες του και εξέφρασε τη θετική του εισήγηση στη διοίκηση.
Η ΠΑΕ δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια, έκανε την κίνηση της και φέρεται να έχει «κλείσει» τον ποδοσφαιριστή για το καλοκαίρι, όταν και ολοκληρώνεται το συμβόλαιο του με τη Δόξα Δράμας.
«Σύντροφος» του η σκληρή δουλειά
Ο Γιώργος Μοσχάκης δεν είναι άγνωστος στο ποδοσφαιρικό κοινό της Θεσσαλονίκης, καθώς γεννήθηκε πριν από 21 χρόνια στην Νεάπολη. Τα πρώτα βήματα της ποδοσφαιρικής του καριέρας τα έκανε στον Ηρακλή, όπου ξεχώρισε με την παρουσία του στην ομάδα Νέων και το 2008 «κέρδισε» το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο.
Ο Ηρακλής τον παραχώρησε τον Ιανουάριο του 2009 με τη μορφή δανεισμού στον Θερμαϊκό Θέρμης, όπου μέτρησε έξι συμμετοχές, ενώ με την έναρξη της νέας χρονιάς αποφασίστηκε να παραχωρηθεί με ετήσιο δανεισμό στην Αναγέννηση Γιαννιτσών. Στην ομάδα της Πέλλας μέτρησε 28 συμμετοχές και πέτυχε τέσσερα τέρματα, αποδεικνύοντας πως μπορεί να τα καταφέρει περίφημα σε μια ομάδα με απαιτήσεις.
Έτσι, με την έναρξη της φετινής σεζόν και αφού μεσολάβησε η αποδέσμευση του από τον Ηρακλή, αποφάσισε να συνεχίσει στη Δόξα Δράμας. Υπό την καθοδήγηση του Μιχάλη Γρηγορίου και με «σύντροφο» τη σκληρή δουλειά, ο Μοσχάκης έχει αναδειχθεί φέτος σε μια από τις κεντρικές φιγούρες της Δόξας, καθώς αριθμεί είκοσι συμμετοχές, ενώ έχει πετύχει και τρία τέρματα.
Κύρια προσόντα του; Δεν είναι άλλα από το αδιάκοπο πρέσινγκ στα αντίπαλα χαφ, ο δυναμισμός και η αγωνιστικότητα που εκπέμπει η παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και οι εξαιρετικές του τοποθετήσεις στην αντίπαλη περιοχή, οι οποίες του δίνουν τη δυνατότητα συχνά-πυκνά να σκοράρει.
«Τιμητικό το ενδιαφέρον του Άρη»
Το ενδιαφέρον των «κιτρίνων» για την απόκτηση του αποκαλύφθηκε πρώτα από το «Μ» τον Δεκέμβριο, αλλά ο νεαρός μέσος δεν επηρεάστηκε, παρά μόνο συνέχισε να τα πηγαίνει περίφημα, ούτως ώστε να δικαιώσει τους ανθρώπους της Δόξας Δράμας για την επιλογή τους.
Σύμφωνα με όσα διαρρέουν από τον κύκλο του ποδοσφαιριστή πάντως, ο νεαρός εμφανίζεται εξαιρετικά υπερήφανος για το ενδιαφέρον του Άρη και φυσικά θετικός να συνεχίσει την καριέρα του στο «Κλεάνθης Βικελίδης», αφού όμως πρώτα βοηθήσει τη Δόξα να πετύχει τους στόχους της.

Ντρούκερ: «Να παλέψουμε για να κερδίσουμε»

Την νίκη και μόνο την νίκη θέλει στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, ο Σαρόν Ντρούκερ. Ο προπονητής του Άρη εμφανίστηκε σίγουρος πως οι παίκτες του θα κατέβουν στο παρκέ για να παλέψουν για να βγουν εκείνοι οι κερδισμένοι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σαρόν Ντρούκερ:

«Η σημαντικότητα του αυριανού παιχνιδιού είναι προφανής και ξεκάθαρη. Οι παίκτες μας θα πάνε στην έδρα του αντιπάλου ώστε να παλέψουν και να δώσουν ό,τι καλύτερο μπορούν μέσα στο παρκέ για να κερδίσουν τον αγώνα. Εμείς επίσης από την πλευρά μας πρέπει να αποδείξουμε ότι μπορούμε να είμαστε σταθεροί τόσο κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού ».
Ως ευκαιρία εξιλέωσης βλέπει το ματς ο Χρήστος Ταπούτος. Ο φόργουορντ του Άρη θέλει να επικρατήσει η ομάδα του στον αυριανό αγώνα για να αισθανθεί όμορφα ο κόσμος των «κιτρίνων».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Χρήστου Ταπούτου:

«Ο αυριανός αγώνας κόντρα στον ΠΑΟΚ είναι πολύ σημαντικός για πολλούς λόγους. Αφενός γιατί θέλουμε να πάρουμε τη νίκη, έπειτα από κάποια άσχημα αποτελέσματα που είχαμε και αφετέρου γιατί είναι ιδιαίτερο παιχνίδι από πλευράς γοήτρου. Βλέπουμε το ματς αυτό ως μια ευκαιρία να εξιλεωθούμε και να κάνουμε τον κόσμο μας να αισθανθεί όμορφα. Πρέπει να αγωνιστούμε με καρδιά, με πάθος και με θέληση ώστε να κερδίσουμε μέσα στην έδρα του αντιπάλου για να αποδείξουμε ότι αξίζουμε ως παίκτες και ως ομάδα».

«Εμείς θα το σηκώσουμε…»

Το… σύνθημα για την κατάκτηση του Κυπέλλου έδωσε στο «Αθλητικό Metropolis 95,5 fm» ο Πάμπλο Γκαρσία. Στην συγκλονιστική συνέντευξή του ο Ουρουγουανός έδειξε για ακόμη μία φορά πόσο πολύ έχει ταυτιστεί με τον ΠΑΟΚ, εκφράζοντας την υπερηφάνεια του να τιμά τα χρώματα της ομάδας, ενώ δεν έκρυψε τη συγκίνηση που του προκαλεί η έκφραση αγάπης από τους φιλάθλους των «ασπρόμαυρων», η οποία τον γεμίζει και με αίσθημα ευθύνης για ανταπόδοση στο χορτάρι.
«Μας εμψύχωσε όλη την εβδομάδα ο κόσμος»
Για το χθεσινό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος που κέρδισε η ομάδα, πόσο μάλλον που καταφέραμε να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό. Έγιναν πολλά πριν το παιχνίδι, ο κόσμος μας έμεινε έξω από το γήπεδο και ήταν πολύ σημαντικό να κερδίσουμε αυτό το ματς. Δεν ήρθε εύκολα η νίκη. Τίποτα πραγματικά δεν θεωρείται εύκολο στο ποδόσφαιρο. Για να κερδίσεις τους αγώνες πρέπει να κοπιάσεις. Δεν στους χαρίζουν. Εμείς κοπιάσαμε πολύ κι αυτό μας δίνει περισσότερη χαρά για την πρόκριση». Κληθείς να εξηγήσει τους λόγους που ο ΠΑΟΚ βγάζει τόσο πάθος στο γήπεδο όταν αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό, ανέφερε: «Εμείς θέλουμε να κερδίζουμε κάθε Κυριακή. Αυτά τα παιχνίδια είναι πολύ ιδιαίτερα και όλοι θέλουμε να τα κερδίζουμε. Ο κόσμος μας έδειξε όλη τη βδομάδα πόσο σημαντικό είναι να πάρουμε τη νίκη, ήρθε στις προπονήσεις και μας εμψύχωσε. Ο κόσμος μας έδωσε ακόμη περισσότερη όρεξη για νίκη, ένα επιπλέον κίνητρο». Όσο για το αν ήρθε η ώρα ο ΠΑΟΚ να κατακτήσει φέτος έναν τίτλο, ο Ουρουγουανός υπογράμμισε: «Αν το θέλει και ο Θεός, σίγουρα θα το πάρουμε. Κάναμε το πρώτο βήμα, αλλά θα πρέπει να βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά. Στο Κύπελλο θα αντιμετωπίσουμε μια καλή ομάδα, αλλά προέχει ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό, όπου πρέπει να συγκεντρωθούμε».
«Ξέρω πώς νιώθει ο Κοντρέρας»
Αμέσως μετά το γκολ του Σαλπιγγίδη ο Τσιρίλο σήκωσε μέσα στο γήπεδο τη φανέλα του Πάμπλο Κοντρέρας και μετά τη λήξη όλοι οι παίκτες αφιέρωσαν στο Χιλιανό τη νίκη. Ο Γκαρσία σχολίασε αυτήν την πράξη λέγοντας: «Όλοι στην ομάδα είναι εξαιρετικοί άνθρωποι, γι’ αυτό είμαστε μια πολύ μεγάλη οικογένεια, οπότε το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι να του αφιερώσουμε τη νίκη. Προσωπικά έζησα ανάλογες στιγμές και φαντάζομαι πως νιώθει. Δυστυχώς όλοι αργά ή γρήγορα θα περάσουμε τέτοιες δύσκολες στιγμές. Περιμένουμε τον Πάμπλο για να σταθούμε δίπλα του, προκειμένου να το ξεπεράσει γρήγορα». Ερωτηθείς για το κλίμα που επικρατούσε στο λεωφορείο της αποστολής καθ’ οδόν για τον αγώνα με τον Άρη, ο Ουρουγουανός μίλησε για τη βαριά ατμόσφαιρα που είχε κατακλύσει όλη την ομάδα. «Περάσαμε πολύ σκληρές στιγμές. Είναι δύσκολο να παίζεις τόσο μακριά από τη χώρα σου, αλλά ξέρουμε πως είναι πιθανό να χάσουμε δικά μας πρόσωπα και να μην είμαστε εκεί. Το πιο δύσκολο είναι να μην καταφέρουμε να τους αποχαιρετήσουμε. Αυτό συνέβη και με μένα που δεν αποχαιρέτησα τη μητέρα μου και θα το κουβαλάω αυτό το βάρος στο στήθος μου μέχρι να πεθάνω. Ξέρω ότι και ο Κοντρέρας θα έχει για πάντα το ίδιο βάρος. Στην ομάδα υπήρξε πριν το ματς ησυχία και θρήνος, δύσκολες καταστάσεις για να παίξεις ποδόσφαιρο».
«Ευθύνη η αγάπη του κόσμου»
Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ εκφράζουν συνεχώς και με ποικίλους τρόπους την αγάπη που τρέφουν προς το πρόσωπο του Πάμπλο Γκαρσία. Για το πώς βιώνει ο ίδιος αυτήν την αγάπη τόνισε: «Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος και ευγνώμων για τον τρόπο που μου συμπεριφέρονται οι οπαδοί. Γνωρίζω πως ήρθα στην καλύτερη ομάδα της Ελλάδας και είναι ευθύνη μου να φέρομαι και να παίζω καλά, μια ευθύνη που μου γεννά η αγάπη του κόσμου. Είμαι περήφανος που υπερασπίζομαι τα χρώματα του ΠΑΟΚ. Για κάθε ποδοσφαιριστή είναι πολύ όμορφο να ταυτίζεται ο κόσμος μαζί του. Όμως υπάρχει η ευθύνη να τα δώσει όλα στο γήπεδο για να τους απογοητεύσει. Χαίρομαι για αυτήν την αγάπη, αλλά χαίρομαι και για τα παιδιά μου, που βλέπουν πώς αντιμετωπίζει ο κόσμος τον πατέρα τους».
«Μου αρέσει ο Τσουκαλάς»
Μετά τον τραυματισμό του Βιτόλο, ο Γκαρσία αγωνίστηκε στο κέντρο με δίδυμο τον Σταύρο Τσουκαλά. Κληθείς να σχολιάσει την απόδοση του νεαρού μέσου, τόνισε: «Είναι ένας πολύ καλός παίκτης και έχει προσωπικότητα. Τώρα θα έχουμε και τον Αρίας, ενώ θα επιστρέψει σύντομα και ο Βιτόλο, αλλά υπάρχει και ο Μπαλάφας. Όλοι δίνουν το 100% για την ομάδα και βοηθούν ότι παίρνουν ευκαιρίες. Ειδικά από τον Σταύρο είμαι πολύ ευχαριστημένος από την απόδοσή του».
Όσο για τις δυνατότητες του Βιεϊρίνια σχολίασε: «Δυστυχώς για μας στο ΠΑΟΚ, ο Βιεϊρίνια μπορεί να κάνει πολύ μεγάλη καριέρα στην Ευρώπη. Ευτυχώς για εκείνον, δυστυχώς για εμάς, μια μεγάλη ομάδα θα έρθει κάποια μέρα να τον αγοράσει. Θεωρώ πως το Ισπανικό πρωτάθλημα του πάει πολύ και μπορεί να παίξει σε οποιαδήποτε ομάδα εκεί. Είναι γρήγορος, έξυπνος, έχει πολύ καλά χτυπήματα και γενικότερα είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για την ομάδα».
«Το καλύτερο από Ζαγοράκη-Κωνσταντινίδη»
Κληθείς να κάνει ένα σχόλιο για τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ Θοδωρή Ζαγοράκη ο Ουρουγουανός τόνισε: «Ήρθα στον ΠΑΟΚ από τους Ζαγοράκη και Βρύζα, οπότε θα είμαι πάντα ευγνώμων σε αυτούς. Είναι ένας άνθρωπος του ποδοσφαίρου που κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για την ομάδα, μαζί πλέον με τον Παντελή Κωνσταντινίδη, ο οποίος έπαιξε και μαζί μας. Είναι πολύ όμορφο που άνθρωποι του ποδοσφαίρου ασχολούνται τόσο ενεργά με την ομάδα». Όσο για την παρουσία του Μάκη Χάβου στον πάγκο σχολίασε: «Πλέον όλοι είμαστε καλά, καθώς έχουμε μια δυναμική που ξέρουμε πως δουλεύει. Τι προπονήσεις θα κάνουμε, πότε θα δούμε βίντεο, πότε θα μιλήσουμε. Δεν μου αρέσουν προσωπικά τα πολλά μυστήρια και τα δράματα. Ο Χάβος ασχολείται όσο πρέπει με τους αντιπάλους, δεν μας φορτώνει με πολλά βίντεο. Πιστεύει πολύ σε εμάς και όλα λειτουργούν με σύστημα. Τα πράγματα είναι απλά, όπως πρέπει να είναι στο ποδόσφαιρο. Στον ΠΑΟΚ το νερό έχει μπει στο αυλάκι».
Για το αν θέλει να γίνει -μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας- πρόεδρος του ΠΑΟΚ απάντησε: «Εγώ δεν είμαι για να φοράω κοστούμια και γραβάτες. Δεν σκέφτομαι όμως το μέλλον, αλλά μόνο το παρόν. Θέλω να φροντίσω ώστε να μπορώ να παίζω μπάλα για 1-2 χρόνια ακόμη και από εκεί και μετά θα δω τι θα μου φέρει η ζωή». Τέλος, ο Γκαρσία έστειλε το μήνυμά στον κόσμο του ΠΑΟΚ ενόψει Κυριακής: «Περιμένω ο κόσμος να γεμίσει το γήπεδο στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Αν πάνε όλα καλά και επιστρέψει ο Κοντρέρας, να τον υποδεχθούν με ένα πολύ ζεστό χειροκρότημα. Να υποστηρίζουν την ομάδα μέχρι θανάτου -όπως κάνουν μέχρι τώρα- κι εμείς θα κάνουμε τα πάντα για να τους το ανταποδώσουμε».

Με «Μπόμπα» στο ΟΑΚΑ

Πάνοπλος θα εμφανιστεί στο αυριανό παιχνίδι ο Άρης. Ο Ραούλ Μπομπαντίγια συμπεριλήφθηκε στην αποστολή από τον Γιάννη Μιχαλήτσο και όπως όλα δείχνουν θα ντεμπουτάρει με την κιτρινόμαυρη φανέλα.
Ο Άρης δίνει αύριο (19:30) ένα καθοριστικό παιχνίδι με την ΑΕΚ, στο ΟΑΚΑ, από το οποίο θέλει και θα επιδιώξει να φύγει νικητής. Η προετοιμασία των κιτρίνων ολοκληρώθηκε με μία προπόνηση και εν συνεχεία ο Γιάννης Μιχαλήτσος ανακοίνωσε τους 20 ποδοσφαιριστές που θα «πετάξουν» τις επόμενες ώρες για την Αθήνα.
Στην «20άδα» βρίσκεται τόσο ο Νέρι Καστίγιο, όσο οι Ραούλ Μπομπαντίγια και Νταισούκε Σακάτα. Την ίδια ώρα εκτός αποστολής έμεινε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ο Κάρλος Ρουίς!
Η αποστολή του Άρη αποτελείται από τους εξής ποδοσφαιριστές: Σηφάκης, Βελλίδης, Νέτο, Βανγκέλι, Ρονάλντο, Λαζαρίδης, Τόχα, Φατί, Μενδρινός, Κόκε, Οριόλ, Πρίττας, Μπομπαντίγια, Σακάτα, Τσέζαρεκ, Μίσελ, Πορτίγια, Παπαζαχαρίας Τσεζνάουσκις, Καστίγιο. Εκτός αποστολής έμειναν οι Χουάνμα, Ρουίζ, Κατίδης, Οικονομόπουλος, Αγτζίδης, Μπουγαίδης, Κασναφέρης, Αραβίδης. Κουλουχέρης, Ντανίλο, Αγγελούδης.

Βαριά «καμπάνα» στον Κίβου

Με τέσσερις αγωνιστικές τιμωρήθηκε ο Κρίστιαν Κίβου της Ίντερ για την απερίσκεπτη ενέργειά του να γρονθοκοπήσει τον Μάρκο Ρόσι της Μπάρι στον αγώνα της Πέμπτης στο Καμπιονάτο.

Ο αμυντικός των «νερατζούρι» και ενώ το σκορ ήταν στο 0-0 χτυπησε τον Ρόσι από πίσω χωρίς να υποπέσει όμως στην αντίληψη του διαιτητή της αναμέτρησης και ο αγώνας συνεχίστηκε κανονικά. Η Ίντερ μάλιστα με τρία γκολ στα τελευταία λεπτά πήρε μία σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί της Μπάρι (3-0) στην προσπάθεια που κάνει να πλησιάσει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Το βίντεο όμως του αγώνα χρησιμοποιήθηκε ως στοιχείο αποδεικτικό για την αντιαθλητική ενέργεια του Ρουμάνου με την Ομοσπονδία της Ιταλίας να ανακοινώνει άμεσα, το μεσημέρι της Παρασκευής, την τιμωρία του ποδοσφαιριστή.

«Ζητώ συγγνώμη. Αισθάνομαι ηλίθιος», τόνισε ο Κίβου που τώρα θα τεθεί εκτός πλάνων του Λεονάρντο στη δύσκολη συνέχεια με πρώτο ματς και σπουδαιότερο αυτό την Ρόμα την Κυριακή.

Αύριο στις 16:00 φτάνει ο Κοντρέρας

Αύριο στις 16:00 φτάνει από την Χιλή στο Θεσσαλονίκη ο Πάμπλο Κοντρέρας.
Ο έμπειρος αμυντικός του ΠΑΟΚ είχε φύγει τη Δευτέρα τα ξημερώματα για να παραστεί στη κηδεία του πατέρα του και τελικά φτάνει αύριο το απόγευμα στη συμπρωτεύουσα. Έχοντας χάσει όλες τις προπονήσεις της εβδομάδας, είναι αδύνατο να τον υπολογίζει ο Μάκης Χάβος για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Ένας ξεχωριστός οπαδός!

O διάσημος οπαδός της κολεγιακής ομάδας μπάσκετ του Utah State, γνωστός και ως Wild Bill, κλέβει πάντα την παράσταση όταν βρίσκεται στις εξέδρες. Δείτε τον και θα καταλάβετε το γιατί...
Ένας ξεχωριστός οπαδός! (ΒΙΝΤΕΟ)

Θα παίξει με την πείρα...

Την απόφαση να μη συμμετάσχει στη σημερινή προπόνηση του Ηρακλή ο Τάσος Κατσαμπής πήρε ο Γιώργος Παράσχος, παρόλα αυτά τον υπολογίζει κανονικά για το παιχνίδι εναντίον του Πανσερραϊκού!
Θα παίξει με την πείρα...
Ο Έλληνας τεχνικός δεν ήθελε να επιβαρύνει τον πεπειραμένο άσο, λόγω και τον ενοχλήσεων που νιώθει στη μέση. Παρόλα αυτά ζωρίς να γυμναστεί πώς θα καταφέρει να αγωνιστεί 90 λεπτά;
Ο Παράσχος δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Χοσέμι και τους τραυματίες Ιάκομπ και Ηλιάδη, καθώς επίσης και τον ανέτοιμο Σζοτ.
Η αποστολή:
Ελευθερόπουλος, Μπαντής, Κατσαμπής, Κυριαζής, Λίμα, Κανακούδης, Κατσικάς, Αραμπατζής, Μάρα, Καϊτά, Παπαστεριανός, Γκαρσία, Μαχόπ, Ρόμπλες, Ντάνι, Στάμου, Ζερκά, Τσίτας, Επαλέ, Σολτάνι.

Τόχα: «Περίπλοκο το ματς με την ΑΕΚ»

Στην εκπομπή Superleague Priview της NOVA μίλησε ο Κάρλος Τόχα, ένα 24ωρο πριν την αναμέτρηση του Άρη με την ΑΕΚ στην Αθήνα. Ο Κολομβιανός άσος της ομάδας της Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε στο πως πρέπει να αντιμετωπίσει ο Αρης αυτό το ματς για να μπορέσει να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από το ΟΑΚΑ, τονίζοντας πως θα πρέπει αυτός και οι συμπαίκτες του να κλείσουν καλά τους χώρους στους αντιπάλους οι οποίοι πέρασαν στον πρώτο γύρο άνετα από το «Κλεάνθης Βικελίδης». Μίλησε ακόμη για το πώς περνά στη Θεσσαλονίκη, αλλά και για τη μεγάλη του αδυναμία τις. γυναίκες! Πάρτε μια μικρή γεύση.
Κάρλος, να μας πεις αρχικά πως εισέπραξες το 0-0 της προηγούμενης αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ; «Νομίζω πως εμείς αντιμετωπίσαμε αυτό το ματς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ειδικά στο β΄ ημίχρονο είχαμε την κατοχή της μπάλας, είχαμε την κυκλοφορία, κάναμε και δυο-τρεις πολύ καλές ευκαιρίες για να πάρουμε κάτι παραπάνω. Δυστυχώς όμως τα πράγματα δεν ήρθαν όπως τα περιμέναμε. Νομίζω πως η τύχη μας έχει εγκαταλείψει σε πολλές περιπτώσεις φέτος, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο και πρέπει να κοιτάξουμε τώρα το επόμενο ματς με την ΑΕΚ».
Πως περιμένεις αυτή την αναμέτρηση; «Είναι ένα περίπλοκο παιχνίδι! Η ΑΕΚ είναι ένας δύσκολος αντίπαλος, όμως εμείς θα πρέπει να κοιτάξουμε να πάρουμε βαθμούς και αυτό θα γίνει μόνο εάν κλείσουμε τους περισσότερους δυνατούς χώρους, ώστε να μην τους αφήσουμε να κυκλοφορήσουν τη μπάλα και να αναπτυχθούν όπως επιθυμούν. Δουλέψαμε αυτή την εβδομάδα πιο εξειδικευμένα με τον προπονητή μας πάνω σ΄ αυτούς τους τομείς και νομίζω πως είναι η κατάλληλη στιγμή για ν΄ αρχίσουμε να παίρνουμε τους βαθμούς που χρειαζόμαστε τόσο πολύ».
Πως περνάς στη Θεσσαλονίκη; «Η Θεσσαλονίκη είναι μια μεγάλη και όμορφη πόλη. Υπάρχουν πράγματα που μπορείς να κάνεις για να περάσει ο ελεύθερος χρόνος και ειδικά για μένα που είμαι μόνος μου μακριά από την οικογένειά μου στη Κολομβία. Συνήθως κάνω βόλτες ή παίζω play station  με φίλους!»
Ποια είναι η γνώμη σου για τις γυναίκες της πόλης; «Παντού υπάρχουν όμορφες και άσχημες γυναίκες. Δεν είναι θέμα πόλης. Το σημαντικό για μένα είναι να βρεις ανθρώπους που να σε αγαπούν και ευτυχώς στη Θεσσαλονίκη ο κόσμος μου δείχνει την αγάπη του και τους ευχαριστώ πολύ γι αυτό!».

Φέργκιουσον: «Πήρε μπρος ο Ρούνεϊ»

Πεπεισμένος ότι ο Γουέιν Ρούνεϊ θα συνεχίσει να σκοράρει μετά τα δύο γκολ που έβαλε στον τελευταίο αγώνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και θα φτάσει σε μία καλή επιθετική συγκομιδή στο τέλος της σεζόν είναι ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Ο Σκωτσέζος τεχνικός είδε τον Άγγλο επιθετικός να σκοράρει τα δύο από τα τρία γκολ των «κόκκινων διαβόλων» στη νίκη επί της Άστον Βίλα με 3-1 και πιστεύει ότι αυτή ήταν απλά η αρχή:

«Πήρε μπρος. Πιστεύω ότι θα συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό τώρα. Έτσι γίνεται πάντα με τους γκολτζήδες. Έχει μπροστά του 14 ματς πρωταθλήματος και αγώνες στο Κύπελλο και στην Ευρώπη. Μπορεί πολύ εύκολα να φτάσει σε ένα καλό αριθμό γκολ στη σεζόν».

Ο Φέργκιουσον πάντως τονίζει ότι το μεγαλύτερο προσόν του Ρούνεϊ πέρα από τα γκολ που πετυχαίνει, είναι η όρεξή του για μπάλα και η αφοσίωσή του στο παιχνίδι:

«Αυτό που έχει ο Γουέιν είναι μία φανταστική ενέργεια να παίζει μπάλα. Πάντα δίνει όλο του τον εαυτό. Το αποτέλεσμα το είδαμε την περασμένη αγωνιστική. Από εκεί και πέρα μας δίνει πολύ συχνά μπόνους κάποια σημαντικά γκολ όπως την περασμένη αγωνιστική όταν σκόραρε δύο φορές. Αν μπορέσει να βρει την περσινή του συνέπεια πάντως με τα δίχτυα θα μας βοηθήσει αφάνταστα».

Ευτυχώς ήταν εκεί ο… Ματεράτσι!

Ότι δηλαδή τώρα, έγινε επεισόδιο ανάμεσα σε παίκτη της Ίντερ και της Μπάρι και αυτός που έσωσε την κατάσταση και κατεύνασε τα πνεύματα είναι ο Μάρκο Ματεράτσι;!! Ρε πώς αλλάζουν οι εποχές. Ο Μάρκο Ρόσι πάντως στην μπουνιά που έφαγε από τον Κριστιάν Κίβου είχε όλο το δίκιο με το μέρος του.

Ο αμυντικός της Μπάρι και ενώ απομακρυνόταν από την περιοχή του δέχτηκε μία γροθιά εν ψυχρώ στο πρόσωπο και μάλιστα από πίσω από τον άνανδρο, ύπουλο και παμπόνηρο Κίβου που σαν να μη συμβαίνει τίποτα κατευθύνθηκε στην περιοχή του. Διαιτητής και επόπτης είχαν ως επαγγελματίες τα μάτια τους στην μπάλα, δηλαδή αποκλειστικά σε αυτή και σε τίποτα πέρα από ακτίνα ενός μέτρου και το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά.

Ο χτυπημένος Ρόσι ήθελε να τα πει, να τα εξηγήσει, προσπάθησε, αλλά ο Μάρκο Ματεράτσι… ευτυχώς ήταν εκεί για να τον συγκρατήσει. Να τον ηρεμήσει. Να του εξηγήσει ότι όλα ήταν στο μυαλό του και ότι αν ήθελε να εκδικηθεί θα έπρεπε να το κάνει με κουτουλιά ώστε να αποβληθεί. Τελικά η συζήτηση δεν φαίνεται να κατέληξε κάπου και το παιχνίδι συνεχίστηκε με την Ίντερ να σκοράρει τρεις φορές στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού και να παίρνει μία σημαντική εκτός έδρας νίκη (3-0).

Δείτε το βίντεο με την επίμαχη φάση:

Πρωταγωνιστούν:
Ο άνανδρος, ύπουλος και παμπόνηρος Κίβου
Ο χτυπημένος Ρόσι που είχε τόσα να πει
Ο ήρεμος και κουλ Ματεράτσι    

Ξένοι επενδυτές στο αγγλικό ποδόσφαιρο Εν όψει επερχόμενων ισολογισμών τίναξαν την μπάνκα στον αέρα

Μοιάζει με μπάτσελορ πάρτι, την τελευταία βραδιά ελευθερίας πριν από τον γάμο όπου ο γαμπρός (τα τελευταία χρόνια ισχύει και για τις νύφες) διασκεδάζει χωρίς ενοχές. Ο λόγος για κάποιους (ξένους) ιδιοκτήτες αγγλικών συλλόγων που τίναξαν την μπάνκα στον αέρα ξοδεύοντας 263 εκατ. ευρώ, ποσό μεγαλύτερο από κάθε άλλη χειμερινή μεταγραφική περίοδο!

Μια πρώτη εξήγηση για την αλόγιστη σπατάλη της τελευταίας στιγμής είναι ο επερχόμενος «γάμος» του ποδοσφαίρου με τον «μπαμπούλα» που λέγεται οικονομικό fair play (FFP) της UEFA. Οπως είναι γνωστό από τον ερχόμενο Ιούνιο κάθε ευρώ που θα ξοδεύουν (και θα εισπράττουν) οι σύλλογοι θα βρίσκεται στη «ζυγαριά» που θα ελέγχει η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Ετσι κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν τα τελευταία ψώνια τους χωρίς άγχος...

Πρωταγωνιστές Τσέλσι, Λίβερπουλ και Σίτι

Το μεγαλύτερο ποσό (150,5 εκατ. ευρώ) ξοδεύτηκε την τελευταία ημέρα, όταν η Τσέλσι του ρώσου μεγιστάνα κ. Ρομάν Αμπράμοβιτς απέκτησε τον Φερνάντο Τόρες (58 εκατ. ευρώ από τη Λίβρεπουλ) και τον Νταβίντ Λουίζ (25 εκατ. ευρώ από τη Μπενφίκα) και οι αμερικανοί ιδιοκτήτες της Λίβερπουλ κάλυψαν το κενό του ισπανού επιθετικού με τους Αντι Κάρολ (από τη Νιούκαστλ αντί 41 εκατ. ευρώ) και Λουίς Σουάρεζ (από τον Αγιαξ αντί 26,5 εκατ. ευρώ).

Τους πρωταγωνιστές του παζαριού συμπληρώνουν οι σεΐχηδες της Μάντσεστερ Σίτι που δαπάνησαν 37 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του βόσνιου διεθνούς επιθετικού της Βόλφσμπουργκ Εντιν Ντζέκο και ο αμερικανός ιδιοκτήτης της Αστον Βίλα κ. Ράντι Λέρνερ που ξόδεψε 30 εκατ. ευρώ για τους Ντάρεν Μπεντ της Σάντερλαντ και Ζαν Μακούν της Λυών. Μάλιστα, σύμφωνα με τον τεχνικό της πρωτοπόρου της Πρέμιερ Λιγκ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σερ Αλεξ Φέργκιουσον «η τρέλα αυτής της μεταγραφικής περιόδου ξεκίνησε με τη μεταγραφή του Ντάρεν Μπεντ. Από εκείνο το σημείο χάθηκε ο έλεγχος».

Το οξύμωρο των μεταγραφών στην Πρέμιερ Λιγκ σχολίασε και ο εκτελών χρέη προέδρου της Μίλαν κ. Αντριάνο Γκαλιάνι τονίζοντας: «Ολες οι ομάδες προσπαθούν να φέρουν τα βιβλία τους σε ισορροπία και οι αγγλικοί σύλλογοι ξοδεύουν σαν τρελοί. Δεν μπορώ να φανταστώ πότε θα υπάρξει κάποια λογική σε αυτή την ιστορία»...

Το οικονομικό Fair Play
O νέος κανονισμός της UEFA που θα επιχειρήσει να «συνετίσει» οικονομικά τους συλλόγους και να τους αναγκάσει να πορεύονται ανάλογα με τα έσοδά τους, θα τεθεί σε εφαρμογή την περίοδο 2013-14. Τότε προκειμένου να πάρουν την απαραίτητη άδεια συμμετοχής από την UEFA οι σύλλογοι θα πρέπει να παρουσιάσουν ισολογισμένα έσοδα και έξοδα των προηγούμενων δύο οικονομικών ετών, δηλαδή αυτού που ξεκινάει τον Ιούνιο του 2011 (ως το 2012) και αυτού που ξεκινάει τον Ιούνιο του 2012. Από εκεί και πέρα τα οικονομικά των ομάδων θα εξετάζονται ανά τριετία! Ετσι η ερχόμενη οικονομική περίοδος είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς θα μετρήσει για δυο συνεχόμενες... εξεταστικές περιόδους!

Για την περίοδο (2011-2013), όπως και για την τριετία 2011-2014 θα επιτραπεί στις ομάδες να έχουν συνολικό έλλειμμα που δεν πρέπει να ξεπερνά τα 45 εκατ. ευρώ, ποσό που θα πρέπει να μειωθεί σε μάξιμουμ 30 εκατ. ευρώ την αμέσως επόμενη τριετία (2014-17), ενώ ως το 2020 οι ομάδες θα πρέπει να έχουν ισοσκελισμένους τους (τριετείς) ισολογισμούς τους με περιθώριο «τρύπας» που δεν πρέπει να ξεπερνά τα 5 εκατ. ευρώ ετησίως. Δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι δεν θα επιτρέπονται χρέη προς τρίτους (δημόσιο, ποδοσφαιριστές - προπονητές), ενώ σε περίπτωση που η «οικονομική τρύπα» θα ξεπερνά το επιτρεπόμενο όριο θα πρέπει να καλύπτεται με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Στις 2 & 16 Μαρτίου ΑΕΚ - ΠΑΟΚ και Ατρόμητος - Ολυμπιακός Βόλου

Η ΕΠΟ γνωστοποίησε τις οριστικές ημερομηνίες που θα διεξαχθούν οι δύο ημιτελικοί του εφετινού θεσμού. Η διοργανώτρια αρχή του Κυπέλλου ανακοίνωσε ότι οι πρώτοι αγώνες θα γίνουν στις 2 Μαρτίου και οι ρεβάνς θα πραγματοποιηθούν στις 16 του ιδίου μήνα.

Όσον αφορά τις ακριβείς ώρες και έδρες διεξαγωγής, το πρώτο από τα δύο μεγάλα ντέρμπι των «Δικεφάλων» θα διεξαχθεί στις 2/3 στο ΟΑΚΑ όπου η ΑΕΚ θα υποδεχτεί τους Θεσσαλονικείς στις 21.00, ενώ ο δεύτερος αγώνας θα λάβει χώρα στο γήπεδο της Τούμπας στις 16/3 την ίδια ώρα.

Η ανακοίνωση, ωστόσο, σημειώνει ότι σε περίπτωση που ο ΠΑΟΚ έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις στις 16/3/2011, ο ημιτελικός θα οριστεί σε άλλη ημερομηνία

Στο δεύτερο ζευγάρι, στις 2/3 o Aτρόμητος θα φιλοξενήσει τον Ολυμπιακό Βόλου στις 18.00 με τον επαναληπτικό να γίνεται στις 16/3 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο την ίδια ώρα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των ημιτελικών:


Τετάρτη 2/3
Ατρόμητος - Ολυμπιακός Βόλου (18.00)
ΑΕΚ - ΠΑΟΚ ( 21.00)

Τετάρτη 16/3
Ολυμπιακός Βόλου - Ατρόμητος (18.00)
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ ( 21.00)

«Για το διπλό στην Τούμπα και... πρωτάθλημα», ο Φερέιρα δεν το βάζει κάτω

Στο πλαίσιο των εβδομαδιαίων πλέον συναντήσεων με τους ρεπόρτερ του Παναθηναϊκού, ο προπονητής της ομάδας, Ζεσουάλντο Φερέιρα, μίλησε αρχικά για τον αποκλεισμό από την ΑΕΚ τονίζοντας ότι αν και ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος, ωστόσο δεν κατάφερε να προκριθεί. Ακόμη, ο Πορτογάλος κάλυψε τον Καρνέζη για το λάθος που έκανε στο τελευταίο λεπτό της παράτασης λέγοντας ότι όλοι οι παίκτες κάνουν λάθη και ότι αν δεν τον εμπιστευόταν δεν θα τον έβαζε να παίξει. Επίσης, αναφέρθηκε στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, λέγοντας ότι είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, αλλά πρέπει να νικήσει ο Παναθηναϊκός παρά τις πολλές απουσίες. Τέλος, τόνισε ότι η ομάδα δεν θα τα παρατήσει αλλά θα παλέψει μέχρι τέλους για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Αρχικά μίλησε για το παιχνίδι με την ΑΕΚ λέγοντας:
«Στο τέλος του αγώνα ήρθαν πολλά άτομα να με συγχαρούν, όμως η απάντηση η δική μου ήταν ότι δεν δίνεις συγχαρητήρια όταν χάνεις. κατάλαβα όμως ότι τα συγχαρητήρια ήταν γιατί η ομάδα είχε πολύ καλή αγωνιστική παρουσία. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι χάσαμε την πρόκριση και εμένα δεν μ' αρέσει να χάνω. Εμείς οι επαγγελματίες δουλεύουμε για να είμαστε πάντα καλύτεροι και το ίδιο κάνουν και οι παίκτες μου, όμως μερικές φορές δεν εξαρτιόνται όλα από εμάς αλλά και από άλλους παράγοντες διότι έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Αποκλειστήκαμε έχοντας κάνει έναν καλό αγώνα στο πρώτο παιχνίδι με την ΑΕΚ να έχει ευτυχισμένες στιγμές και έχοντας παίξει πολύ καλύτερα και στο δεύτερο παιχνίδι αλλά και πάλι η ΑΕΚ είναι ευτυχισμένες στιγμές στο τέλος.

» Το αποτέλεσμα που σημειώθηκε στο 98' ήταν άδικο, όμως έτσι είναι το ποδόσφαιρό και όπως έχω πει πολλές φορές δεν υπάρχει δικαιοσύνη. Η ιδέα που μου μένει είναι ότι η ομάδα αναπτύσσεται πολύ καλά από παιχνίδι σε παιχνίδι και έχει τη δυνατότητα να βελτιώνεται συνεχώς και να φτάσει σε ένα επίπεδο καλού ποσοστού εμφανίσεων και πάντα καλύτερων από προηγούμενους αγώνες. Σε κάθε παιχνίδι υπάρχουν κίνητρα, στόχοι και επιδιώξεις που πρέπει να κυνηγάμε. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Παίζουν αρκετοί παράγοντες ρόλο, οι οποίοι δεν επιτρέπουν στην ομάδα να παίζει το ίδιο καλά σε όλα τα παιχνίδια».

Αναφερόμενος στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ είπε: «Ελπίζω να πιάσουμε μια καλή απόδοση, όμως θα υπάρχουν ελλείψεις καθώς δεν θα παίξουν ορισμένοι παίκτες μας και άρα δεν θα έχουμε την ίδια εικόνα όπως κόντρα στην ΑΕΚ. Άλλωστε είναι διαφορετικός ο αντίπαλος και άλλη διοργάνωση. Ο ΠΑΟΚ είναι μια δύσκολη ομάδα που παίζει σε μια δυνατή έδρα. Όπως έχουμε δει, όλοι όσοι παίζουν αντίπαλοι του Παναθηναϊκού δίνουν το 100% (Καβάλα, Άρης, ΑΕΚ, Πανιώνιος, Αστέρας Τρίπολης) των δυνατοτήτων τους για να μας κερδίσουν. Κάτι που δεν συμβαίνει όταν παίζουν αντίπαλοι με άλλες ομάδες. Για να το διευκρινίσω, εννοώ ότι παίζουν έτσι επειδή αντιμετωπίζουν τον πρωταθλητή και όλοι θέλουν να τον νικήσουν επειδή αυτό τους δίνει μεγαλύτερη αξία. όσον αφορά την ψυχολογία των παικτών μου μετά τον άδικο αποκλεισμό από την ΑΕΚ, έχω να σας πω ότι οι παίκτες μου έχουν επαναστατήσει και θα πάνε στην Τούμπα για να νικήσουν».

Όσον αφορά τους παίκτες που θα αντικαταστήσουν τους απόντες (Σισέ, Μπουμσόνγκ, Σεϊταρίδης, Γκαρσία, Βύντρα): «Θα δω στην τελευταία προπόνηση, θα αξιολογήσω τις δυνατότητες των παικτών και μετά θα αποφασίσω. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα παίξει ο Βύντρα που έχει δεχτεί κόκκινη κάρτα για εκτέλεση πλαγίου, κάτι που δεν έχω δει ποτέ στη ζωή μου, και αυτό ήταν το μεγάλο σφάλμα του διαιτητή και προδινόμαστε από κάτι τέτοιες πράξεις. Αν πίστευε ο διαιτητής ότι έπρεπε να τον αποβάλλει, ας τον έβγαζε στο πρώτο ημίχρονο, αν όντως το άξιζε να βγει και όχι μετά για να ισοφαρίσει κάποιο πιθανό λάθος, αφήνοντας την εντύπωση ότι αυτό ήταν κάτι το λανθασμένο. Ο Σισέ, ο Μπουμσόνγκ και ο Γιούρκας έχουν πρόβλημα αλλά θα δούμε αν παίξουν. Εγώ σίγουρα δεν θα παίξω, θα σας πω ότι θα παίξει ο Τζόρβας».

Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος και τη μάχη του τίτλου, είπε: «Μένουν ακόμα δέκα παιχνίδια, εξαρχής έχω πει ότι στόχος μας είναι οι νίκες. Υπάρχουν 30 βαθμοί και σκοπός μας είναι να κάνουμε το παν για να βγούμε πρωταθλητές και να ανοίξουμε την πόρτα του Τσάμπιονς Λιγκ. Πρέπει να βγούμε πρωταθλητές για το πρεστίζ, το γόητρο και τα συναισθήματα που προκαλούνται στους οπαδούς μας, και να συμμετέχουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ γιατί αυτή η διοργάνωση δίνει αρκετά χρήματα και είναι η ανώτατη προαγωγή για τις ομάδες και τους παίκτες. Ο Παναθηναϊκός σαν σύλλογος πρέπει να είχε πάντα αυτή την ιδέα στο μυαλό του».

Στοιχημα απο τον Bet Steloumpas

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ !!!
ΜΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΚΡΙΒΕΣ ΣΚΟΡ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ.

1η ΠΡΟΤΑΣΗ
ΟΣΝΑΜΠΡΙΚ : OVER (1,80)
ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ : OVER (1,75)
ΡΕΝΤΙΝΓΚ : G-G (1,70)
(ΑΠΟΔ.ΤΡΙΑΔΑΣ 5,35)

2η ΠΡΟΤΑΣΗ
ΑΚΡΙΒΕΣ ΣΚΟΡ
ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ - ΣΑΛΚΕ : 5-2 (80,00)

Με Καϊτά στις Σέρρες

Πανέτοιμος είναι ο Ηρακλής για την μεγάλη αναμέτρηση με τον Πανασερραϊκό. Ένα παιχνίδι που έχει χαρακτηρισθεί κομβικό για την μετέπειτα πορεία της ομάδας στο Πρωτάθλημα. Ο Γιώργος Παράσχος που ζήτησε την νίκη πήρε στην αποστολή και τον Καϊτά.Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Ηρακλή για την αυριανή(5/2) αναμέτρηση με τον Πανσερραϊκό στο δημοτικό γήπεδο των Σερρών. Ο Γιώργος Παράσχος που ζήτησε από τους παίκτες την κατάκτηση των τριών βαθμών δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα της τελευταίας στιγμής. Οι απόντες παρέμειναν οι γνωστοί, δηλαδή ο τιμωρημένος Χοσέμι, οι τραυματίες Γιάκομπ και Ηλιάδης και ο ανέτοιμος Σζοτ.
Ο αρχηγός της ομάδας, Τάσος Κατσαμπής, προφυλάχθηκε από τη σημερινή προπόνηση, λόγω ελαφριάς επιβάρυνσης στην μέση, γεγονός, που δεν θα τον επηρεάσει, ως προς την ετοιμότητά του για την αυριανή αναμέτρηση.

Ο Γιώργος Παράσχος συμπεριέλαβε είκοσι (20) ποδοσφαιριστές στην αποστολή: Ελευθερόπουλος, Μπαντής, Κατσαμπής, Κυριαζής, Λίμα, Κανακούδης, Κατσικάς, Αραμπατζής, Μάρα, Καϊτά, Παπαστεριανός, Γκαρσία, Μαχόπ, Ρόμπλες, Ντάνι, Στάμου, Ζερκά, Τσίτας, Επαλέ, Σολτάνι.

Όπως αναφέραμε και στο χθεσινό ρεπορτάζ ο Γιώργος Παράσχος αποφάσισε πως σκέφτεται να παρατάξει την ομάδα στις Σέρρες. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Ελευθερόπουλος. Λίμα και Κυριαζής θα είναι οι πλάγιοι οπισθοφύλακες. Το δίδυμο των κεντρικών αμυντικών θα συνθέσουν Κατσαμπής και Κατσικάς. Η τριάδα στον άξονα της μεσαίας γραμμής θα αποτελείται από τους Ντάνι, Πίτου και Μάρα και στην κορυφή της επίθεσης ο Σολτάνι.

Λάζος, ένας... λαϊκός ήρωας ?

Λαϊκός ήρωας θέλει να γίνει ο Λάζαρος Παπαδόπουλος κι έτσι αποφάσισε να κατέβει στο παιχνίδι του Σαββάτου με τον Αρη.

Λάζος, ένας... λαϊκός ήρωας
Ολη την εβδομάδα δεν έχει κάνει προπόνηση, η προετοιμασία δεν έχει γίνει, με τη διοίκηση έχει διαμάχη για τα λεφτά, αλλά σημερα το πρωι ενημερωσε πως θα παιξει
Αλλο που δεν ήθελε ο Μαρκόπουλος, που τον δέχθηκε. Ομάδα πρότυπο ο ΠΑΟΚ.

Ο Κίβου σε ρόλο μποξέρ, εξουδετερώνει αντίπαλο παίκτη

Σε ρόλο μποξέρ ξεχώρισε ο Κρίστιαν Κίβου στην εκτός έδρας αναμέτρηση της Ίντερ με την Μπάρι, αφού ο Ρουμάνος αποφάσισε να χτυπήσει εκτός φάσης τον Μάρκο Ρόσι των γηπεδούχων, ίσως επηρεασμένος από το γεγονός ότι η ομάδα του δεν είχε καταφέρει ακόμα να σκοράρει στο Σαν Νικόλα.Λίγο μετά τον αγώνα ο Ρουμάνος αμυντικός απολογήθηκε στον αντίπαλό του λέγοντας: “Είναι δύσκολο να το εξηγήσω. Είμαι εδώ για να απολογηθώ στον Ρόσι, με την αξιοπρέπεια που έχω. Απολογούμαι σε όλους, αλλά περισσότερο στα παιδιά μου που θα δουν κάποια ημέρα αυτό το βίντεο”, δήλωσε ο παίκτης των “νερατζούρι”.

Οκκάς: «Πρόωρος τελικός με ΑΕΚ»

Ένα παίκτης που φόρεσε την φανέλα του ΠΑΟΚ στο παρελθόν ήταν ο Γιαννάκης Οκκάς που μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» τόσο για τον νικηφόρο προημιτελικό του «Δικεφάλου» κόντρα στον Ολυμπιακό όσο και για την ΤΣΣΚΑ, ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε και για τον Πάμπλο Κοντρέρας που ήταν μαζί συμπαίκτες στην Θέλτα.
Συγκεκριμένα ο επιθετικός της Ανόρθωσης τόνισε: «Έχω αγωνιστεί στον ΠΑΟΚ, στην ΑΕΚ και στον Ολυμπιακό και πρόκειται για τρεις ομάδες που απασχολούσαν και θα απασχολούν για πάντα τον Έλληνα φίλαθλο. Είμαι πολύ ευχαριστημένος και χαρούμενος από τις εμπειρίες που είχα».
Για τον Πάμπλο Κοντρέρας δήλωσε: «Είναι ένα πολύ καλό παιδί και τον είχα συμπαίκτη στην Θέλα. Θέλω να μεταφέρω και τα θερμά μου συλλυπητήρια. Στην Ισπανία κάναμε αρκετή παρέα και είναι χαρά μου να βλέπω τον Κοντρέρας να αγωνίζεται τόσο καλά με την φανέλα του ΠΑΟΚ».
Για το ματς του κυπέλλου του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό δήλωσε: «Είχα πει και πριν το πρώτο ματς ότι αυτός που θα αξιοποιήσει την έδρα θα έχει μεγάλο προβάδισμα για πρόκριση. Δεν ήταν κάτι φοβερό που είχα πει βέβαια. Οι δυο ομάδες έχουν πολύ καυτές έδρες. Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να αξιοποιήσει το Καραϊσκάκη στο πρώτο αγώνα. Σίγουρα η Τούμπα θα ήταν διαφορετική αν ήταν γεμάτη, αλλά είτε γεμάτη είτε άδεια νιώθεις πόσο καυτή έδρα είναι. Πιστεύω πως ο ΠΑΟΚ το ήθελε περισσότερο και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά».
Για τον ημιτελικό ο Γιαννάκης Οκκάς είπε: «Πάντα η ιστορία επαναλαμβάνεται και θα είναι μία επανάληψη υπέρ του ΠΑΟΚ. Και εμείς τότε είχαμε αποκλείσει Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Σίγουρα πριν τον τελικό έχει την ΑΕΚ μπροστά του και μετά από την πρόκριση και τον τρόπο που την πήρε η ΑΕΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό θα έρθει περισσότερο προετοιμασμένη. Θα είναι ένας πρόωρος τελικός».
Τέλος, για τον ευρωπαϊκό αγώνα του ΠΑΟΚ κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, μιας και γνωρίζει την ομάδα από την Ρωσία, αφού την έχει αντιμετωπίσει, ο Κύπριος επιθετικός δήλωσε: «Είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι από όλες τις πλευρές. Είναι κρίμα που ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε αυτή την φάση απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, μιας και πιστεύω πως οι Ρώσοι θα μας απασχολήσουν μέχρι το τέλος του θεσμού. Εύχομαι να διαψευστώ και να προκριθεί ο ΠΑΟΚ αλλά είναι μία πολύ καλή ομάδα».

Η έλλειψη …ρευστού σώζει τον Ντρούκερ

Ούτε η εντός έδρας (και εκτός προγράμματος) ήττα από τη Γκέτινγκεν, ούτε οι σφοδρές αντιδράσεις και αποδοκιμασίες του κόσμου, είναι συνθήκες ικανές για να απομακρύνουν τον Σαρόν Ντρούκερ από την τεχνική ηγεσία του Άρη.
Μεγαλύτερος σύμμαχος του Ισραηλινού τεχνικού δεν είναι η διοίκηση του Άρη, αλλά τα οικονομικά δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στην ομάδα την παρούσα χρονική στιγμή.
Ο αρχικός προϋπολογισμός έχει ξεπεραστεί με τις προσθήκες των Μπράουν και Τόμας και την παραμονή των Κουμπούρα και Ντάνστον. Η οικονομική κατάσταση ειναι δύσκολη και αναγκάζει τη διοίκηση να διατηρήσει τον Ντρούκερ στη θέση του, δεδομένου ότι το μισό συμβόλαιο πληρώνεται από την Μακάμπι.
Οι οικονομικές δυνατότητες είναι συγκεκριμένες και δεν περιλαμβάνουν νέο συμβόλαιο προπονητή και περαιτέρω αλλαγές στο ρόστερ της ομάδας.
Βέβαια, κανείς δεν μπορεί να είναι 100% σίγουρος για το μέλλον του Ντρούκερ στον «κίτρινο» πάγκο, καθώς πλησιάζει το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και ένα κακό αποτέλεσμα μπορεί να πιέσει περισσότερο τις καταστάσεις και να δρομολογήσει αλλαγές.

Χάνει Εργοτέλη ο Τσιρίλο

Το παιχνίδι της 23ης αγωνιστικής κόντρα στον Εργοτέλη επέλεξε ο Μάκης Χάβος, για να εκτίσει την ποινή της μίας αγωνιστικής, λόγω καρτών, ο Μπρούνο Τσιρίλο.

Η συγκεκριμένη αναμέτρηση έχει αναβληθεί λόγω του ότι «πέφτει» μεταξύ των δύο αγώνων με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για τη φάση των "32" του Europa League και μέχρι στιγμής δεν έχει οριστεί ημερομηνία από τη Σούπερ Λίγκα.

Η αποστολή της Εθνικής για το φιλικό με Καναδά

Τους παίκτες που θα αποτελούν την αποστολή της Εθνικής Ελλάδας, για το φιλικό αγώνα που θα διεξαχθεί την επόμενη Τετάρτη (9-2-2011) στο γήπεδο «AEL FC Arena» κόντρα στον Καναδά, ανακοίνωσε σήμερα ο Φερνάντο Σάντος. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός συμπεριέλαβε, όπως είχε προαναγγείλει, μόνο πέντε «λεγεωνάριους».

Το συγκεκριμένο ματς αποτελεί πρόβα τζενεράλε για την αναμέτρηση κόντρα στη Μάλτα, στο πλαίσιο των προκριματικών του Euro 2012 και ο Πορτογάλος προπονητής αναμένεται να παρατάξει την ενδεκάδα που προετοιμάζει για την εν λόγω αναμέτρηση.

Την 22μελή αποστολή της Εθνικής αποτελούν οι: Μιχάλης Σηφάκης, Κώστας Χαλκιάς, Λουκάς Βύντρα, Βασίλης Τοροσίδης, Νίκος Σπυρόπουλος, Γιώργος Τζαβέλλας, Βαγγέλης Μόρας, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Δημήτρης Σιόβας, Κώστας Κατσουράνης, Γιώργος Καραγκούνης, Σωτήρης Νίνης, Γιάννης Φετφατζίδης, Γρηγόρης Μάκος, Γιώργος Σαμαράς, Κώστας Μήτρογλου, Νίκος Λυμπερόπουλος, Δημήτρης Σαλπιγγίδης, Παναγιώτης Κονέ, Παντελής Καφές, Γιώργος Γεωργιάδης.

Επιβεβαίωση Γωγάκου για Ιταλούς

Η τοποθέτηση  στο «Αθλητικό Metropolis» του πρόεδρου του Ερασιτέχνη Ηρακλή Ντίνο Γωγάκου.
Ανέφερε συγκεκριμένα για το ενδιαφέρον της Ιταλικής εταιρείας : «Πράγματι μια εταιρεία από τη Φλωρεντία μας έστειλε επιστολή, με την οποία γνωστοποιεί το ενδιαφέρον της. Προσωπικά με πήρε τηλέφωνο ένας εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος της εταιρείας στην Ελλάδα, με τον οποίο είχαμε συνάντηση και του έδωσε ότι υπάρχει για τους Χορτατζήδες. Τα έγγραφα αυτά θα μεταφραστούν και θα αποσταλούν στην Ιταλία, προκειμένου να εξεταστούν περαιτέρω. Έχουμε ενημέρωση πως περίπου σε έναν μήνα θα κατατεθεί επίσημη πρόταση από πλευράς τους».
Σχετικά με το ενδιαφέρον της βουλγάρικης εταιρίας υπογράμμισε: «Με τους Βούλγαρος είμαστε ακόμη σε διαπραγματεύσεις. Έγιναν ορισμένες γεωλογικές μελέτες σε βάθος 15 μέτρων. Μας έστειλαν πρόσφατα μια επιστολή προκειμένου να απαντήσουμε σε τεχνικά ζητήματα, αλλά υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα με άργιλο που εντοπίστηκε στο υπέδαφος».

Πάει Άμπου Ντάμπι ο Νικοπολίδης

Στην φιλική αναμέτρηση που θα διοργανώσει το ίδρυμα Λαουρέους θα πάρει μέρος ο Αντώνης Νικοπολίδης. Ο έμπειρος τερματοφύλακας θα ταξιδέψει στις 7 Φεβρουαρίου στην αραβική χώρα, στην οποία θα βρεθούν επίσης οι Βίτορ Μπαΐα, Τόμας Μπέρτολτ, Ρόναλντ Ντε Μπουρ, Φερνάντο Κόουτο, Έντγκαρ Ντάβιντς, Μαρσέλ Ντεσαγί, Ιβάν Ελγκέρα, Στιβ ΜακΜάναμαν, Πέδρο Παουλέτα, Λούκας Ραντέμπε, Μανουέλ Σαντσίς και Ντουάιτ Γιορκ.
Το «παρών» θα δώσουν και οι Φραντς Μπεκενμπάουερ και Σερ Μπόμπι Τσάρλτον. Επίσης, θα γίνει απονομή αθλητικών βραβείων από το ίδρυμα με τους υποψήφιους να είναι οι Κόμπι Μπράιαντ (μπάσκετ), Αντρές Ινιέστα (ποδόσφαιρο), Λιονέλ Μέσι (ποδόσφαιρο), Ραφαέλ Ναδάλ (τένις), Μάνι Πακιάο (μποξ), Σεμπάστιαν Βέτελ (μηχανοκίνητος αθλητισμός) για το βραβείο του Αθλητή της Χρονιάς, Κιμ Κλάιστερς (τένις), Τζέσικα Ένις (κλασικός αθλητισμός), Μπλάνκα Βλάσιτς (κλασικός αθλητισμός), Λίνσντεϊ Βον (σκι), Σερένα Ουίλιαμς (τένις) και Καρολίν Βοσνιάτσκι (τένις).

Ο Μπαλοτέλι και ο Μπερλουσκόνι

Σε ένα ερωτικό «τρίγωνο» εμπλέκει ο βρετανικός σκανδαλοθηρικός Τύπος τον Μάριο Μπαλοτέλι. Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Sun», μια πρώην σύντροφος του διεθνή Ιταλού επιθετικού της Μάντσεστερ Σίτι είχε δώσει το «παρών» σε ένα από τα περιβόητα πάρτι του Ιταλού Πρωθυπουργού και προέδρου της Μίλαν. Συγκεκριμένα, η 29χρονη Σάρα Τομάσι δήλωσε στον ιταλικό Τύπο πως είχε παραβρεθεί σε πάρτι του Μπερλουσκόνι στη Ρώμη, κάτι που προκάλεσε σύγχυση στον νεαρό επιθετικό.

Μόνο νίκη με Άρη

Στην αναμέτρηση με τον Άρη έχει στραφεί η προσοχή της ΑΕΚ, η οποία αφήνει στην άκρη το κύπελλο Ελλάδος. Ο Μανόλο Χιμένεθ θέλει μόνο τη νίκη στην συγκεκριμένη αναμέτρηση, προκειμένου να διατηρηθεί η ομάδα του σε τροχιά πλέι οφ, ενώ περιμένει και σαφώς καλύτερη εικόνα συγκριτικά με το ματς απέναντι στον Παναθηναϊκό.
Ο στόχος των «κιτρινόμαυρων» είναι η κατάληψη της δεύτερης θέσης και η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Όπως τόνισε ο Ανδαλουσιανός προπονητής, για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι θα πρέπει να αλλάξει ριζικά η εικόνα και η νοοτροπία της ομάδας στα επόμενα ματς.
Ο Ισπανός τεχνικός προχώρησε σε έντονες παρατηρήσεις προς τους ποδοσφαιριστές της ομάδας του, για την εικόνα που παρουσίασαν στο ματς με τους «πράσινους», ενώ θα προσπαθήσει να διορθώσει τα λάθη που λίγο έλειψαν να φέρουν τον αποκλεισμό.
Η προετοιμασία της ΑΕΚ για το ματς του Σαββάτου απέναντι στους «κίτρινους» της Θεσσαλονίκης θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή, με τον Χιμένεθ να σκέφτεται να προχωρήσει σε αλλαγές στο βασικό σχήμα, σε μια προσπάθεια να φρεσκάρει τους παίκτες του.
Σχετικά με το θέμα του Ίσμαελ Μπλάνκο, πρόθεση τη διοίκησης είναι η παραμονή του παίκτη στην ομάδα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα αυξηθεί κατά πολύ η οικονομική πρόταση που έχει ήδη κατατεθεί. Ο Χιμένεθ έχει υπογραμμίσει πως υπολογίζει κανονικά τον Αργεντινό ποδοσφαιριστή, όμως φαίνεται να προτιμάει τον Ναμπίλ Μπάχα, ο οποίος αγωνίστηκε και στο ματς με τον Παναθηναϊκό.

"Συγκινήθηκε ο Πάμπλο με τη φανέλα"

Συγκινημένος ο Πάμπλο Κοντρέρας από την αφιέρωση με τη φανέλα, σύμφωνα με συγγενή του στην Χιλή που μίλησε στο olaPAOK.
Στο γκολ του Σαλπιγγίδη απέναντι στον Ολυμπιακό για το Κύπελλο ο Τσιρίλο σήκωσε τη φανέλα του Κοντρέρας, αφιερώνοντας του το γκολ.

Η κίνηση αυτή προκάλεσε ιδιαίτερη συγκίνηση στον Χιλιανό στόπερ, όπως δήλωσε συγγενής του παίκτη στο olaPAOK.gr:
Σε ερώτησή σχετικά με το αν ο Πάμπλο ρώτησε τι είχε συμβεί στον αγώνα με τον Ολυμπιακό και αν είχε δει στιγμιότυπα ο άνθρωπος από το περιβάλλον του Κοντρέρας είπε:

"Ναι. Μέσα από το διαδίκτυο είδε κάποια βίντεο του αγώνα. Συγκινήθηκε πάρα πολύ όταν οι συμπαίκτες του, του αφιέρωσαν το γκολ και ειδικά όταν ένας από αυτούς πήρε στα χέρια του τη φανέλα του."

Φωτο ημερας

Πολλές ομορφιές.........