Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Όταν είσαι σοβαρός, λέγεσαι ΠΑΟΚ. Ειδάλλως...!!


Όταν είσαι σοβαρός, λέγεσαι ΠΑΟΚ. Ειδάλλως...
Του Γιώργου Ζαχαριάδη 
 Η λεπτομερής ανάλυση δεν θα οδηγούσε σε ασφαλή συμπεράσματα και ειδικά αν τυχόν πέσουμε στην παγίδα της σύγκρισης με προηγούμενες αναμετρήσεις, είναι βέβαιο ότι θα καταλήξουμε σε αδιέξοδο. Ο ΠΑΟΚ είναι μια περίπτωση μο-να-δι-κή.

Θα περίμενε κανείς να παίζει πολύ καλύτερα στα Γιάννενα, με τον αέρα από την άκρως εντυπωσιακή επικράτηση στο Λονδίνο, ωστόσο, έκρυβε για την αναμέτρηση με τον Ατρόμητο ένα ελκυστικό ημίωρο για να αποδείξει ότι είναι καλύτερος. Και είναι καλύτερος από μια ομάδα που ανήκει στο γκρουπ των ισχυρών του φετινού πρωταθλήματος και επ' αυτού δεν χωρά αμφισβήτηση.

Συμπεράσματα για τη διαφορά ΠΑΟΚ και Ατρόμητο δεν είναι δυνατόν να αφορούν στη μία και μοναδική τους αναμέτρηση -μέχρι τώρα- αλλά, όπως και να το κάνουμε είναι ένα ολοκληρωμένο δείγμα. Ο Ατρόμητος έμοιαζε... ελαφριά ταξιαρχία και ο ΠΑΟΚ ήταν αποφασισμένος και, σε πολλές περιπτώσεις σκληρός στη «φιλοξενία» του. Ίσως να έπιασαν τόπο οι φωνές (είχε εκδοθεί σχετική ανακοίνωση) για τη διαιτησία στα Γιάννενα, όπου το κλωτσίδι έπεσε σύννεφο και το επιβράβευσε η ατιμωρησία.

Μην με ρωτάτε για τον πέναλτι... Θα κακοκαρδίσω τους ΠΑΟΚτσήδες γιατί νομίζω ότι είναι υπερβολικό και ανίσχυρο να πείσει όσους θέλουν να βλέπουν ποδόσφαιρο κι όχι αυτούς που έχουν αφομοιώσει το παιχνίδι της ξάπλας με αποτέλεσμα να σωριάζονται, ακόμη και να σφαδάζουν από το άγγιγμα της πεταλούδας.

Η εξέλιξη του αγώνα με τον Ατρόμητο, με αφετηρία ένα εντυπωσιακό ημίωρο και τα δυό γκολ με τον αντίπαλο να μην μπορεί να αντιδράσει άμεσα, δεν ήταν φυσιολογική για μια σοβαρή ομάδα που σέβεται τον εαυτό της και επιθυμεί να αποφύγει περιπέτειες. Δηλαδή, δεν δικαιολογείται σε κανένα σημείο να υποχωρεί μετά το 2-0. Κι αν το κάνει για να κλείσει χωρίς να ιδρώσει παραπάνω, το πρώτο μέρος, οφείλειε να επανέλθει σοβαρή και αξιόπιστη, αποφασιστική και επιστική ότι εξακολουθεί να είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού.

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν, υποχώρησε, έδωσε χώρο στον Ατρόμητο και ο Τάτος έπιασε δουλειά... Ο Δώνης έπαιξε το τελευταίο του χαρτί με δύο «φουνταριστούς» (Μήτρογλου και Αναστασάκο) και μια σειρά από εσωτερικές αλλαγές. Το γκολ του Μπρίτο ήταν ό,τι καλύτερο και ήρθε από ένα μακρινό σουτ, όχι από μια συνδυασμένη προσπάθεια, απόδειξη ότι ο Ατρόμητος δεν είχε τις δυνάμεις να φτιάξει φάσεις και σε αυτό έπαιξαν ρόλο οι δύο γραμμές του ΠΑΟΚ, με Γκαρσία και Λαζάρ να καλύπτουν όλους τους χώρους.

Όταν υποτίθεται ότι ο ΠΑΟΚ επανήλθε, δεν συνέβη τίποτε αξιόλογο. Και το τρίτο γκολ έμοιαζε σαν μια ψυχή που ήταν να βγει και τελικά παραδόθηκε γιατί δεν υπήρχε λόγος να αντιστέκεται στα τελευταία λεπτά. Κοινώς, ο Ατρόμητος είδε κι απόειδε ότι δεν τα καταφέρνει και αμέλησε τα αμυντικά του καθήκοντα, έμεινε από ενέργεια και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος...

Θετικό το πρόσημο για τον ΠΑΟΚ, που επανέφερε δυό ποδοσφαιριστές του σε ετοιμότητα, τον Λίνο και τον Βιερίνια και μάλιστα σημειώνοντας γκολ.

πηγή: sday.gr

"Έχουμε να δώσουμε πολλά ακόμα"

Για το παιχνίδι με την Ρουμπίν μίλησε ο Ντιέγκο Αρίας, αμέσως μετά τη λήξη του ματς του ΠΑΟΚ επί του Ατρομήτου , δίνοντας σύθημα νίκης.
"Έχουμε να δώσουμε πολλά ακόμα"
"Αυτό που θέλουμε είναι να πάρουμε τη νίκη με αντίπαλο την Ρούμπιν. Είναι ευχής έργον να βγούμε πρώτοι στον όμιλο. Ο ΠΑΟΚ έχει την ποιότητα να τα καταφέρει, απλά πρέπει να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Είμαι περήφανος για την πορεία της ομάδας στην Ευρώπη, αλλά έχουμε να δώσουμε κι άλλα πολλά", ήταν τα λόγια του Κολομβιανού μέσου.

"Στην έδρα μας πάντα πρέπει να κερδίζουμε"

Ο Πάμπλο Γκαρσία στις δηλώσεις του τόνισε πως ο ΠΑΟΚ έπρεπε να πάρει τη νίκη κόντρα στον Ατρόμητο, ενώ με αφορμή το ματς με τη Ρούμπιν την Πέμπτη σημείωσε οτι ο ΠΑΟΚ πρέπει πάντα να κερδίζει στην Τούμπα.
"Στην έδρα μας πάντα πρέπει να κερδίζουμε"
«Ξέραμε ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, όμως θέλαμε πολύ τους τρεις βαθμούς και τους πήραμε. Ο Ατρόμητος βρίσκεται πάνω από εμάς στη βαθμολογία και πρέπει να αρχίσουμε να κόβουμε βαθμούς από τους αντιπάλους που είναι πάνω από εμάς».

Στη συνέχεια ο Ουρουγουανός μέσος του ΠΑΟΚ υπογράμμισε ότι «δεν πιστεύω ότι θεωρήσαμε ότι κρίθηκε το παιχνίδι μετά το 2-0. Απλά ο Ατρόμητος είχε την τύχη να βάλει ένα γκολ έξω από την περιοχή, όμως εμείς ήμασταν αυτοί που πιέζαμε για το τρίτο γκολ και ευτυχώς το πετύχαμε».
Σε ερώτηση για το προσεχές παιχνίδι με τη Ρούμπιν Καζάν, είπε: «Δουλέψαμε πολύ όλο αυτό το διάστημα. Ελπίζω να παρουσιαστούμε το ίδιο δυνατοί και την Πέμπτη, στο ματς με τη ρώσικη ομάδα. Στην έδρα μας πρέπει πάντα να κερδίζουμε».
Τέλος για την κλήρωση του Γιουρόπα Λιγκ δήλωσε ότι «πολλές ομάδες αποκλείστηκαν από Τσάμπιονς Λιγκ, όμως εμείς πρέπει να βλέπουμε παιχνίδι, παιχνίδι. Στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει».

Στην Βενεζουέλα το Προολυμπιακό!!

Η Βενεζουέλα θα φιλοξενήσει, τελικά, το Προολυμπιακό Τουρνουά Ανδρών, στο οποίο θα συμμετάσχει και η Εθνική μας ομάδα.
Στην Βενεζουέλα το Προολυμπιακό!
Η Βενεζουέλα και η Λιθουανία ήταν οι δύο χώρες που "μάχονταν" για το ποια θα διοργανώσει το Τουρνουά, με τελική ...νικήτρια την πρώτη.

Το Τουρνουά θα λάβει χώρα την περίοδο 2-8/7/2012, στο οποίο θα πάρει μέρος και η "Γαλανόλευκη" και θα έχει την ευκαιρία να πάρει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου.

Στην Τουρκία θα διεξαχθεί το αντίστοιχο Τουρνουά των Γυναικών.

πηγή: sportdog.gr   

Η απορία του Δώνη!!

Πως ο επόπτης που ήταν 30 μέτρα μακριά είδε το πέναλτι και όχι ο διαιτητής που βρισκόταν δίπλα στη φάση, δεν μπορεί να καταλάβει ο Γιώργος Δώνης.
Η απορία του Δώνη
«Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο δικαιούταν να είναι μπροστά στο σκορ. Στο δεύτερο ημίχρονο εμείς ήμασταν καλύτερη ομάδα, πετύχαμε γκολ, θέλαμε να ισοφαρίσουμε αλλά δεν τα καταφέραμε», είπε αρχικά ο προπονητής του Ατρομήτου και συνέχισε: «Όταν παίζεις μέσα στην Τούμπα με μια καλή και ποιοτική ομάδα δεν είναι εύκολο να πάρεις αποτέλεσμα. Κρατάμε το δεύτερο ημίχρονο».
Για το που κρίθηκε το ματς, ο Έλληνας τεχνικό σχολίασε: «Δε ξέρω τι έχει γίνει στη φάση του πέναλτι κι αν είναι ή δεν είναι. Το περίεργο για εμένα είναι πως δεν δίνει το πέναλτι ο διαιτητής που είναι δίπλα στη φάση και το δίνει ο βοηθός που είναι 30 μέτρα μακριά. Τέλος πάντων, κρατάμε το δεύτερο μέρος και συνεχίζουμε».

Ευχαριστημένος από νίκη και από Ίβιτς, "Σάλπι"

Ο Λάσλο Μπόλονι έμεινε ευχαριστημένος από τη νίκη του ΠΑΟΚ αλλά και από τον Σαλπιγγίδη, ο οποίος έσφιξε τα δόντια για να αγωνιστεί και από την παρουσία του Ίβιτς στο διάστημα που χρησιμοποιήθηκε
Ευχαριστημένος από νίκη και από Ίβιτς, "Σάλπι"
"Η γνώμη μου είναι ότι κάναμε ένα πολύ δυνατό πρώτο ημίχρονο. Δημιουργήσαμε υεκαιρίες και σκοράραμε δύο φορές. Πήγαμε στο ημίχρονο με ένα 2-0. Ο Ατρόμητος είναι πολύ καλή ομάδα με πολύ ποιοτική μεσαία γραμμή και γρήγορους παίκτες στην αντεπίθεση".
Και πρόσθεσε ότι: "Δεν έκανε πολλές φάσεις για να μειώσει, βέβαια σε μια από τις λίγες κατάφερε να σκοράρει. Είναι πολύ σημαντική νίκη, είμαι πολύ χαρούμενος από την προσπάθεια του Σαλπιγγίδη που έπαιξε με πόνο αλλά και από τον Ιβιτς που είχε καιρό να πάρει χρόνο συμμετοχής και το έκανε με τον καλύτερο τρόπο".

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Μπόλονι:
“Ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι για εμάς, γιατί έχει αρκετό καιρό που δεν καταφέρνουμε να συγκεντρώσουμε νίκες, ιδίως στην Τούμπα. Παίξαμε εναντίον μία πραγματικά καλής ομάδας, με τεχνική στο χώρο του κέντρου, με ταχύτητα και δυνατούς επιθετικούς και με παίκτες που έχουν ταλέντο. Είναι μία ομάδα που μου αρέσει ο Ατρόμητος.
Η κυριαρχία μας στο πρώτο ημίχρονο ήταν σημαντική και το 2-0, παρόλο που προήλθε από στημένες φάσεις, ήταν ένα φυσιολογικό αποτέλεσμα. Είχαμε πολλές καλές ευκαιρίες. Στο πρώτο δεκάλεπτο είχαμε 5-6 καλά σουτ, είδα καλή παρουσία των επιθετικών, αλλά δυστυχώς στην τελική ενέργεια δεν καταφέραμε να σκοράρουμε παρά μόνο στο τέλος. Με το 2-0 ξέραμε ότι ο Ατρόμητος θα ρίσκαρε στο δεύτερο μέρος. Με την ποιότητά του ο Ατρόμητος έκανε κάποια πράγματα. Εμείς καταναλώσαμε πολύ ενέργεια στο πρώτο μέρος και εν μέρει το πληρώσαμε στο δεύτερο. Είμαι χαρούμενος για τη νίκη και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι.
Σήμερα είμαι χαρούμενος για τη νίκη, για το γκολ του Κλάους, για την επιστροφή του Λίνο, χωρίς να ξεχνάμε το Σταφυλλίδη, εγώ δεν θα το ξεχάσω. Σημαντικό ήταν ότι ο Ίβιτς έπαιξε όπως έπρεπε και βοήθησε. Στα αποδυτήρια μετά το ματς, είδα τον Σαλπιγγίδη να χαμογελάει και αυτό είναι σημαντικό επειδή συμβαίνει πρώτη φορά”, τόνισε ο Ρουμάνος στέλνοντας το δικό του μήνυμα με την τελευταία του τοποθέτηση.
Για τη χαλάρωση του δεύτερου μέρους: “Νομίζω ότι το πραγματικό πρόβλημα ήταν η πίεση. Δεν υπάρχει ματς που να το αντιμετωπίσουμε χωρίς πίεση, ούτε καν τον αγώνα με τον Ατρόμητο από τη στιγμή που κερδίζαμε με 2-0. Είναι ψυχολογικό να χαλαρώνουν οι παίκτες και να προσπαθούν να κάνουν το κάτι παραπάνω, όπως συνέβη με τον Λάζαρ και τον Βιεϊρίνια, που έκαναν αχρείαστα πράγματα. Δεν μου αρέσουν αυτές οι ενέργειες ακόμη και όταν ο αγώνας είναι 5-0”.
Για το καλό διάστημα του ΠΑΟΚ: “Πραγματικά πιστεύω ότι στο σημερινό παιχνίδι και για περισσότερα λεπτά θα μπορούσασμε να έχουμε αυτή την απόδοση. Με το ποσοστό κυριαρχίας που είχαμε, ακόμη και η Ρεάλ να είμασταν θα το πληρώναμε, με την κούραση. Μπορούμε να έχουμε μεγαλύτερα τέτοια διαστήματα”.
Για τις δυσκολίες που φέρνει στον ΠΑΟΚ ο συνδυασμός διαρκών ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων: “Είναι δύκολο. Για παράδειγμα, μου άρεσει πολύ ο Γκαρσία, είναι το μυαλό της ομάδας, αλλά η επανάκαμψή του είναι πιο αργή από του Σταφυλίδη. Τα ευρωπαϊκά ματς είναι σημαντικά, αλλά πρέπει να ξοδέψουμε πολύ ενέργεια και είναι δύσκολη η αποκατάσταση. Επομένως, μάλλον συμφωνώ με αυτό που είπε ο Ρέντναπ”.

Χωρίς Ριέρα και τραυματίες

Ο τιμωρημένος Σίτο Ριέρα και οι τραυματίες Ομο, Παναγόπουλος και Γιόνσον έμειναν εκτός αποστολής του Πανιωνίου για το ματς με τον Παναθηναϊκό.
Χωρίς Ριέρα και τραυματίες
Την αποστολή απαρτίζουν οι εξής: Ελευθερόπουλος, Σιδεράκης, Πετκάκης, Τσότσαλιτς, Σιόβας, Κβιρκβέλια, Κουμορτζί, Γουνδουλάκης, Σκέμπρι, Ρόκας, Μιλοβάνοβιτς, Κούτσι, Κολοβός, Κούρντι, Σταυροθανασόπουλος, Αυλωνίτης, Αναστασόπουλος, Σάμαρης.

Εμείς είμαστε οι «λεπροί»


Ο Γιώργος Ντυμένος γράφει στο sday.gr για όσα… απίστευτα συνέβησαν στο Τσάμπιονς Λιγκ και διερωτάται τι θα είχε συμβεί αν ένα ματς της Football League τελείωνε 7-1! Όλο το περασμένο καλοκαίρι ζήσαμε στην Ελλάδα πρωτόγνωρες στιγμές. Η ΟΥΕΦΑ ουσιαστικά να χαρακτηρίζει το ποδόσφαιρό μας ως ένα από τα πιο «βρώμικα» της Ευρώπης και την Football League ουσιαστικά σαν την «ντροπή» του χώρου. Τώρα που έγιναν όσα έγιναν μεσοβδόμαδα στο Τσάμπιονς Λιγκ, ξαφνικά οι ενδείξεις δεν συνιστούν λόγους τιμωρίας. Ούτε καν λόγους για να ξεκινήσει μία έρευνα. Οταν όμως το καλοκαίρι τα περίφημα μηχανάκια της ΟΥΕΦΑ χτύπαγαν σύμφωνα με τους ιθύνοντές τους «κόκκινο», σήμανε συναγερμός.

Με αποτέλεσμα το καλοκαίρι παράγοντες και προπονητές του ελληνικού ποδοσφαίρου να περνούν τις φυλακές σαν κοινοί εγκληματίες, σε παίκτες να επιβάλλονται ποινές αποκλεισμού και όλοι όσοι ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο και γενικότερα την Football League να αντιμετωπιζόμαστε σαν  τους «λεπρούς» του χώρου. Τώρα όμως τι έγινε; Τα μηχανάκια έμειναν από diesel γιατί ανέβηκε η τιμή του; Οι κύριοι αξιωματούχοι σιωπούν. Εκεί που είχαμε μάθει όλες τις διαβαθμίσεις των αγώνων όπως «άκρως διεφθαρμένοι», «διεφθαρμένοι» και άλλα τέτοια, μάθαμε και ότι οι ενδείξεις δεν αρκούν. Από πότε;

Δεν το παίζουμε κάπως. Δεν πουλάμε πνεύμα. Ομως κύριοι της ΟΥΕΦΑ έχουμε πολλές απορίες. Οπως για παράδειγμα τι θα γίνονταν εάν ματς της Football League μεταξύ αδιάφορου και ενδιαφερόμενου όπου ο δεύτερος ήθελε νίκη με πολλά γκολ, έληγε 7-1. Να σας πω. Καμιά 10αρια ανακοινώσεις περί...ενδείξεων και ίσως έξω από το γήπεδο να περίμενε μία κλούβα για να συλλάβει άμεσα παράγοντες, προπονητές και παίκτες των δύο ομάδων.

 Τι θα γίνονταν εάν αμυντικός στο ίδιο παιχνίδι της Football League έκλεινε το μάτι στον σκόρερ της αντίπαλης ομάδας; Αυτή τη στιγμή κατά πάσα πιθανότητα θα έσπαγε πέτρες σε κάποια φυλακή επαρχιακής πόλης. Αυτά τουλάχιστον στην Football League - ναι σε ένα από τα πιο βρώμικα πρωταθλήματα όπως λέτε - δεν τα είδαμε ποτέ.  Οπως και δεν είδαμε ποτέ στο 85' να κερδίζει ο αδιάφορος με 2-1 και τελικά να κερδίζει ο ενδιαφερόμενος σε 3-2!

Σε μία χώρα που φέρατε άνω-κάτω το ποδόσφαιρό της στον βωμό της εξυγίανσης, δεν γίνεται να λέτε πως δεν υπάρχουν αποδείξεις αλλά μόνο ενδείξεις. Γιατί έτσι μας κάνετε να αισθανόμαστε ως τους βλάκες της υπόθεσης.

Μα σε ξεπέρασα…!!


Οι «κόκκινοι διάβολοι» έκαναν ένα βήμα παρακάτω, σήκωσαν το κεφάλι, βρήκαν ευκαιρία για… ξέσπασμα και το πραγματοποίησαν εις βάρος των «λύκων»!

Νίκη και για την Άρσεναλ με τον συνήθη ύποπτο Ρόμπιν Φαν Πέρσι να χαρίζει το «τρίποντο» στην ομάδα του με δικό του γκολ για το 1-0 επί της Έβερτον. Ο Λουίς Σουάρες έδωσε τη δική του παράσταση στο «Άνφιλντ», στη νίκη της Λίβερπουλ επί της ΚΠΡ με σκορ 1-0, ενώ βαθιά βαθμολογική ανάσα πήρε η Γουίγκαν που πέρασε νικηφόρα από το «Χόθορνς» επικρατώντας 2-1 της Γουέστ Μπρομ!

Νόριτς και Σουόνσι επιβλήθηκαν των Νιούκαστλ και Φούλαμ για να πανηγυρίσουν σημαντικές νίκες, ενώ και η Άστον Βίλα επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα!

Πιο αναλυτικά:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Γουλβς 4-1
Ο αποκλεισμός από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ ανήκει στο παρελθόν για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Οι «κόκκινοι διάβολοι» έκαναν ένα βήμα παρακάτω, σήκωσαν το κεφάλι, βρήκαν ευκαιρία για… ξέσπασμα και το πραγματοποίησαν εις βάρος της Γουλβς, την οποία κέρδισαν με σκορ 4-1!

Άρσεναλ - Έβερτον 1-0
Το αξίζει και με το παραπάνω! Ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι μπορεί να βλέπει έξω από το «Έμιρεϊτς» τις προτομές των Άνταμς, Ανρί και Τσάπμαν, αλλά μπορεί πανεύκολα να ισχυριστεί ότι… αξίζει και αυτός μια! Με δικό του γκολ, έβγαλε ξανά το… φίδι από την τρύπα για την Άρσεναλ, οδηγώντας τη στη νίκη με σκορ 1-0 επί της Έβερτον.

Λίβερπουλ - ΚΠΡ 1-0
Αν μπορούσε, ο Λουίς Σουάρες σίγουρα θα το τραγουδούσε το... «χτύπα κι άλλο»! Ο Ουρουγουανός επιθετικός αφήνει στην άκρη τις κατηγορίες που τον βαραίνουν και αποδεικνύει στον αγωνιστικό χώρο ότι γίνεται… κακό παιδί, μόνο για «πληγώσει» τους αντιπάλους του. Όπως το έκανε και στο ματς με την ΚΠΡ, επί της οποίας οι «κόκκινοι» επικράτησαν με σκορ 1-0!

Γουέστ Μπρομ - Γουίγκαν 1-2
Η Γουίγκαν είπε… αντίο στην επικίνδυνη ζώνη, έστω κι αν αυτός ο αποχαιρετισμός είναι απλά προσωρινός! Οι «λάτικς» πήραν βαθιά βαθμολογική ανάσα στο «Χόθορνς», όπου επικράτησαν 2-1 της Γουέστ Μπρομ, πραγματοποιώντας και ολοκληρωτική ανατροπή τόσο στο σκορ, όσο και στη εικόνα που παρουσίασε στα δύο ημίχρονα!

Μπόλτον - Άστον Βίλα 1-2
Η Άστον Βίλα επέστρεψε στις νίκες, αλλά και τα γκολ, με το 2-1 επί της Μπόλτον στο «Ρίμποκ», με τους γηπεδούχους να… πληρώνουν ακριβά τα πολλά αμυντικά λάθη, ειδικά στο πρώτο μέρος.

Νόριτς - Νιούκαστλ 4-2
Με τον καλύτερο τρόπο ξεπέρασε την... πεντάρα από τη Σίτι η Νόριτς, η οποία επικράτησε με 4-2 της Νιούκαστλ και της έκοψε ακόμα περισσότερο τη φόρα! Τέσσερα ματς χωρίς νίκη συμπλήρωσαν οι φιλοξενούμενοι, την ίδια ώρα που τα «καναρίνια» επέστρεψαν άμεσα στο δρόμο των επιτυχιών.

Σουόνσι - Φούλαμ 2-0
Σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, με δραματικό φινάλε, η Σουόνσι πήρε αυτό που ήθελε απέναντι στη Φούλαμ, με τα γκολ των Σινκλέρ και Γκρέιαμ να διαμορφώνουν το τελικό 2-0 στο «Liberty». Άτυχοι οι φιλοξενούμενοι που αστόχησαν σε πέναλτι λίγο πριν το δεύτερο τέρμα των «κύκνων».


πηγή: sport-fm.gr

Χτυποκάρδια στο… «Σέλτικ Παρκ»


Χτυποκάρδια στο… «Σέλτικ Παρκ»
Σκούρα τα βρήκε η Σέλτικ στην εντός έδρας αναμέτρηση κόντρα στην Χαρτς, με τους «καθολικούς» να επικρατούν χάρη στο γκολ που σημείωσε ο Γουανγιάμα στο 72ο λεπτό.

Στα άλλα ματς για την 18η αγωνιστική, η Νταντί Γιουνάιτεντ έκανε σπουδαία ανατροπή κόντρα στην Ινβερνές (3-2), ενώ εύκολο έργο είχε η Μάδεργουελ με την Σεντ Τζόνστον, την οποία νίκησε με σκορ 3-0.

Τέλος, στο 2-2 έμειναν Αμπερντίν και Σεντ Μίρεν.



Το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής

Σάββατο 10/12

Χιμπέρνιαν-Ρέιντζερς 0-2
(61’, 69’ Γέλαβιτς)

Αμπερντίν-Σεντ Μίρεν 2-2
(1’ Βέρνον, 17’ Φάλον-34’ ΜακΛίν, 52’ Κάρεϊ)

Ινβερνές -Νταντί Γιουνάιτεντ 2-3
(2’ Χέιζ, 47’ ΜακΚέι-51’, 78’ Ράσελ, 64’ (αυτ.) Γκόλομπαρτ)

Ντανφέρμλιν-Κιλμάρνοκ (αναβλήθηκε)

Σέλτικ-Χαρτς 1-0
(72’ Γουανγιάμα)

Σεντ Τζόνστον-Μάδεργουελ 0-3
(16’ Ντάλεϊ, 28’, 68’ Μέρφι)

Η επόμενη αγωνιστική (19η)

Τρίτη 13/12 (21.45)

Σεντ Τζόνστον-Αμπερντίν (εξ αναβολής)

Σάββατο 17/12 (17.00)

Αμπερντίν-Χιμπέρνιαν (14.30)
Κιλμάρνοκ-Νταντί Γιουν.
Μάδεργουελ-Σεντ Μίρεν
Ρέιντζερς-Ινβερνές
Χαρτς-Ντανφέρμλιν

Κυριακή 18/12 (17.00)

Σεντ Τζόνστον-Σέλτικ


πηγή: sport-fm.gr

Τρόμαξε... να κερδίσει τον Ατρόμητο!!

Ο ΠΑΟΚ με μπόλικο άγχος νίκησε τελικά 3-1 τους Περιστεριώτες στην Τούμπα, με τον Επστάιν να έχει δοκάρι στο 2-1!Kαλή εμφάνιση από τον Δικέφαλο στο πρώτο μέρος.
Τρόμαξε... να κερδίσει τον Ατρόμητο
Παίζοντας καλά στο πρώτο μέρος, ο ΠΑΟΚ νίκησε δύσκολα, παρά το τελικό 3-1 τον Ατρόμητο στην Τούμπα, κι επέστρεψε στις νίκες μετά από δύο σερί ισοπαλίες. Λίνο με -ωραίο-φάουλ και Βιεϊρίνια με -λίγο... αυστηρό πέναλτι που είδε ο βοηθός(!) Ακρίβος και όχι ο Τριτσώνης- σημείωσαν τα γκολ του ΠΑΟΚ, ενώ για τους Περιστεριώτες μείωσε ο Μπρίτο. Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε ο Κλάους στις καθυστερήσεις, διώχνοντας το άγχος, ενώ ο Επστάιν είχε δοκάρι στο 88`!!
Οι γηπεδούχοι έμειναν στην καλή εμφάνιση του πρώτου 45λεπτου, όπου θα μπορούσαν να πετύχουν περισσότερα γκολ, στο δεύτερο επαναπαύτηκαν, δέχτηκαν ένα γκολ και έφτασαν τελικά σε ένα αγχωτικό τρίποντο. Εξίσου σημαντικό με τη νίκη το χειροκρότημα της Τούμπας στον "Σάλπι", μόλις έγινε αλλαγή.
Μια, δυο, μπήκε!
Ο ΠΑΟΚ μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και στο 10λεπτο ήδη είχε δυο καλές φάσεις με Βιεϊρίνια και "Σάλπι", με το γκολ να φαίνεται να είναι θέμα χρόνου. Ο Γκαρσία στο 14` δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ιτάνζ με εκτέλεση φάουλ, κάτι το οποίο έκανε με πολύ ωραίο τρόπο ο Λίνο στο 19`, επιβεβαιώνοντας την κυριαρχία των γηπεδούχων. Ο Δικέφαλος είχε βρει ρυθμό και στο 21` ο Φωτάκης έφτασε κοντά στο 2-0, αλλά ο πολύ καλός Ιτάνζ είπε "όχι".
και 2-0!
Στο 26` στο τράβηγμα του Ζουέλα στον Κλάους, ο Τριτσώνης αρχικά είπε "παίζετε", αλλά ο βοηθός Ακρίβος είπε... "βούλα" και ο Αθηναίος ρέφερι συμφώνησε, με τον Βιεϊρίνια να ευστοχεί, κάνοντας το 2-0. Ένα πέναλτι μάλλον αυστηρό πάντως... Μετά το 2-0 έπεσε κάπως ο ρυθμός, με τον Ατρόμητο να απειλεί σοβαρά τον Κρέσιτς στο 42` με το σουτ του Μήτρογλου.
Χαλάρωσε ο ΠΑΟΚ, μείωσε ο Ατρόμητος
Στο δεύτερο μέρος, ο ΠΑΟΚ είχε κατεβάσει στροφές, λόγω βέβαια του 2-0, με τον Ατρόμητο να έχει την κατοχή και τελικά να φτάνει στο γκολ στο 60` με το πολύ ωραίο σουτ του Μπρίτο. Στα αξιοσημείωτα, το χειροκρότημα και η αποθέωση του Σαλπιγγίδη, όταν έγινε αλλαγή από τον Γεωργιάδη.
Η είσοδος των Ίβιτς και Γεωργιάδη "ζωντάνεψε" κάπως τον ΠΑΟΚ, με τον δεύτερο να έχει και μια καλή φάση, ενώ ο Δικέφαλος ζήτησε πέναλτι για το χέρι του Τόμας στο 77`, όμως ο Τριτσώνης το θεώρησε ακούσιο.
Άγχος και... 3-1
Ο ΠΑΟΚ έπαιξε με τη φωτιά, καθώς το φαλτσαριστό φάουλ του Επστάιν έστειλε την μπάλα, με τη βοήθεια του Κρέσιτς, αλλά ο Κλάους με την ωραία τακουνιά-πάσα του Βιεϊρίνια τέλεισε το ματς στις καθυστερήσεις.
90+5` Λήξη του αγώνα
90+4` Κίτρινες σε Σφακιανάκη και Μπρίτο
90+3` Ο Κλάους με πλασέ από την πάσα-τακουνιά του Βιεϊρίνια το 3-1
90+1` Ο Βιεϊρίνια δίστασε από καλή θέση, έκοψε στον Αρίας, που πλάσαρε πάνω στον Κρέσιτς
90` Ο Αρίας αντί του Λαζάρ
88` Φάουλ με πολλά φάλτσα του Επστάιν από αριστερά, η μπάλα με τη βοήθεια του Κρέσιτς σταμάτησε στο δοκάρι!
84` Ο Μακρής στη θέση του Μπρίτο
80` Κίτρινη στον Μαλεζά
77` Σουτ του Ίβιτς, η μπάλα βρήκε το χέρι του Τόμας, όπως έπεφτε, "παίζετε", είπε ο Τριτσώνης
75` Ο Έτο από δεξιά, "έσπασε" την μπάλα στον Γεωργιάδη, αλλά το σουτ του πέρασε άουτ
73` Ο Ίβιτς αντί του Φωτάκη
69` O Γεωργιάδης στη θέση του Σαλπιγγίδη
60` Ο Τάτος έστρωσε στον Μπρίτο και αυτός έξω από την περιοχή με ωραίο φαλτσαριστό σουτ έκανε το 2-1
53` Αναστασάκος στη θέση του Πίτου Γκαρσία
49` Σέντρα Λίνο από αριστερά στο πρώτο δοκάρι, ο Ζουέλα πρόλαβε τον Κλάους και έδιωξε σε κόρνερ
46` Έναρξη του δευτέρου μέρους
46` Ο Σφακιανάκης αντί του Γιαννούλη
45+1` Λήξη του πρώτου μέρους
42` O Mήτρογλου ανάμεσα σε τρεις αμυντικούς του ΠΑΟΚ, κοντρόλαρε, έκανε και το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ
38' Σουτ Επστάιν έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι
31` Κίτρινη στον Πίτου Γκαρσία
28` Ο Βιεϊρίνια το εκτέλεσε εύστοχα κι έκανε το 2-0
26` Μονομαχία Ζουέλα με Αθανασιάδη, ο τελευταίος πέφτει στην περιοχή, ο Τριτσώνης λέει "παίζετε", αλλά ο βοηθός Ακρίβος υπέδειξε παράβαση και ο διαιτητής μετά από διαβουλεύσεις έδειξε κι αυτός "βούλα"
21` Ο Αθανασιάδης μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή, έκοψε δεξιά στον Φωτάκη, ο οποίος σούταρε στην κίνηση, αλλά ο Ιτάνζε απέκρουσε!
19` Ο Λίνο εκτέλεσε με φάλτσο το φάουλ έξω από την περιοχή και την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0!
18` Κίτρινη στον Μπάλλα
14` Εκτέλεση φάουλ του Πάμπλο Γκαρσία έξω από την περιοχή, δύσκολα ο Ιτάνζ απέκρουσε με τα πόδια
12` Ο Επστάιν έφυγε γρήγορα στην αντεπίθεση από αριστερά, αλλά σούταρε αδύναμα πάνω στον Κρέσιτς
8` Δυνατό ευθύβολο σουτ του Σαλπιγγίδη από την περιοχή, λίγο άουτ από το κάθετο δοκάρι
3` Σουτ του Βιεϊρίνια από το ύψος της περιοχής, έπεσε στη γωνία του ο Ιτάνζ και απέκρουσε
1` Έναρξη του αγώνα
Οι συνθέσεις:
ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Κρέσιτς, Γκαρσία, Τσιρίλο, Σαλπιγγίδης, Μαλεζάς, Λίνο, Φωτάκης, Βιεϊρίνια, Λάζαρ, Αθανασιάδης, Έτο.
Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Τομάς, Τάτος, Έπσταϊν, Μπρίτο, Μπάλλας, Γιαννούλης, Μήτρογλου, Ζουέλα, Πίτου Γκαρσία.
Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)
Βοηθοί: Ακρίβος (Αθηνών), Ποντίκης (Πρέβεζας).

πηγή: sportdog.gr