Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Λονδρέζικες ανατροπές!

Η Άρσεναλ γύρισε μέσα σε έξι λεπτά το παιχνίδι κερδίζοντας με 2-1 την Έβερτον, ενώ η Τσέλσι επικράτησε μέσα στην Σάντερλαντ με 4-2 παρότι έχανε με το «καλημέρα». Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής:

Τρίτη (01/02)
Άρσεναλ-Έβερτον 2-1 (70’ Αρσάβιν, 76’ Κονσιελνί - 24’ Σάχα)
Σάντερλαντ-Τσέλσι  2-4 (4’ Μπάρντσλεϊ, 26’ Ρίτσαρντσον  - 15’ πεν. Λάμπαρντ, 23’ Καλού, 60’ Τέρι, 90' Ανελκά)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Άστον Βίλα
Γουέστ Μπρομ-Γουίγκαν

Τετάρτη (02/02)
Μπέρμιγχαμ-Μάντσεστερ Σίτι
Λίβερπουλ-Στόουκ
Μπλάκμπερν-Τότεναμ
Μπλάκπουλ-Γούεστ Χαμ
Μπόλτον-Γουλβς
Φούλαμ-Νιούκαστλ

Η βαθμολογία

Μάντσεστερ Γιουνάιτετντ 51 -24 αγ.
Άρσεναλ 49 - 24 αγ.
Μάντσεστερ Σίτι 45 - 24 αγ.
Τσέλσι 49- 24 αγ.
Τότεναμ 38- 23 αγ.
Σάντερλαντ 37- 25 αγ.
Λίβερπουλ 32 - 24 αγ.
Μπλάκμπερν 31 - 24 αγ.
Νιούκαστλ 30 - 23 αγ.
Στόουκ 30 - 23 αγ.
Μπόλτον 30 - 24 αγ.
Μπλάκπουλ 28 - 23 αγ.
Άστον Βίλα 28 - 25 αγ.
Έβερτον 27 - 24 αγ.
Φούλαμ 26 - 14 αγ.
Γουέστ Μπρομ 25 - 24 αγ.
Μπέρμιγχαμ 23 - 22αγ.
Γούιγκαν 22 - 25 αγ.
Γουλβς 21 - 23 αγ.
Γουέστ Χαμ 21 - 24 αγ.

Άρης - Γκέτινγκεν 82-84

Ιδανικός αυτόχειρας ο Άρης ο οποίος εξαιτίας επιθετικού μπλακ άουτ στην δ' περίοδο, ηττήθηκε με σκορ 84-82 από την Γκέτινγκεν κι ενώ είχε προηγηθεί με 18 πόντους διαφορά.
Έτσι, οι Θεσσαλονικείς έχασαν την ευκαιρία να πανηγυρίσουν τη 2η νίκη τους στη β' φάση του Eurocup και να κάνουν ένα ακόμα βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Πλέον, ο Άρης μπαίνει σε περιπέτειες, καθώς θα πρέπει να κάνει την υπέρβαση σε εκτός έδρας παιχνίδι για να έχει ελπίδες.

Οι παίκτες του Σαρόν Ντρούκερ αυτοκτόνησαν καθώς στο 32' βρέθηκαν να προηγούνται με διαφορά 18 πόντων (70-52), ωστόσο δέχτηκαν ένα σερί 19-0 το οποίο γύρισε την ψυχολογία υπέρ της Γκέτινγκεν.
Από εκεί και πέρα το ματς έγινε ντέρμπι, όμως οι Γερμανοί είχαν αλλάξει το μομέντουμ του αγώνα και όντας ψύχραιμοι από τις βολές έφυγαν νικητές από το Αλεξάνδρειο μετά από συγκλονιστικό φινάλε.

Ο Χαραλαμπίδης έχασε δύο βολές στα τελευταία δευτερόλεπτα, ενώ άστοχος ήταν και ο Ταπούτος στο τελευταίο σουτ που επιχείρησε για να ισοφαρίσει το ματς σε 84-84. Ο Σκοτ από τους νικητές ήταν ο κορυφαίος του αγώνα, καθώς τελείωσε το παιχνίδι με 18 πόντους και ήταν αυτός που οδήγησε την ομάδα του στο εκπληκτικό σερί 19-0.

Ο αγώνας:

Στο ξεκίνημα του αγώνα, ο Άρης προηγήθηκε με 10-6, όμως οι φιλοξενούμενοι δεν του επέτρεψαν να ξεφύγει περισσότερο. Με τους Χαραλαμπίδη και Μπράουν ολοκλήρωσε το α' δεκάλεπτο στο +6 (22-16) με τους γηπεδούχους να παίρνουν πόντους από την περιφέρεια (2/3), την ίδια ώρα που οι Γερμανοί ήταν τελείως άστοχοι από τα 6.75μ. (0/3).

Όσα τρίποντα πάντως δεν έβαλαν οι φιλοξενούμενοι στο α' δεκάλεπτο, τα έβαλαν στο δεύτερο μαζεμένα. Το ευχάριστο για τον Ντούκερ ήταν ότι οι παίκτες του απαντούσαν. Έτσι, το 29-27 έγινε 36-27 και από εκεί και πέρα ο Άρης έχτισε μία διαφορά. Βρέθηκε μάλιστα στο +11 με το σκορ στο 41-30, όμως οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν κάποια λάθη και μείωσαν στο τέλος.

Στην επανάληψη, ο Άρης είχε συνεχώς το προβάδισμα και έχτισε μία διαφορά την οποία και διατήρησε. Παρ' ότι οι Γερμανοί έβρισκαν συνεχώς τρόπο να παραμένουν μέσα στο ματς (52-48), ο Άρης κατάφερε με ένα σερί 6-0 στο 26' και με ένα τρίποντο του Σλούκα στο 30' να ολοκληρώσει την γ' περίοδο με σκορ 62-52.

Με τρίποντα των Σλούκα και Χαραλαμπίδη, ο Άρης ξέφυγε με 18 πόντους διαφορά (70-58), όμως η Γερμανική ομάδα απάντησε με σερί 19-0 (!) κυρίως από τους Σκοτ και Ντέιλ οι οποίοι έβαλαν φωτιά στο ματς δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα τους (70-71). Μετά από πέντε λεπτά που είχε μείνει άποντος ο Άρης βρήκε μία λύση στον Μπράουν που με βολές έγραψε το 72-71.

Από εκεί και πέρα το ματς έγινε ντέρμπι με το προβάδισμα να αλλάζει χέρια σε κάθε επίθεση (72-73, 73-74, 75-74).

Τα δεκάλεπτα: 22-16, 43-39, 62-52, 82-84

Έφαγαν… άκυρο για ένα λεπτό!

Η Σάλτσμπουργκ βρέθηκε μια ανάσα από μια σημαντική μεταγραφή, ο Σλοβάκος διεθνής, Ρόμπερτ Βίτεκ… μάθαινε ήδη Αυστριακά, όμως το… ρολόι του έκλεισε το δρόμο. Για 60’’ η μεταγραφή θεωρήθηκε… άκυρη! Τα αυστριακά μάθαινε ο διεθνής Σλοβάκος φορ, Ρόμπερτ Βίτεκ, αφού η συμφωνία ανάμεσα στην Ανκαραγκουτσού και τη Σάλτσμουργκ είχε ολοκληρωθεί.. Ωστόσο, λογάριαζαν χωρίς το… ρολόι, αφού το συμβόλαιο έφτασε υπογεγραμμένο STIW 00.01 (60’’ μετά το τέλος των μεταγραφών) και αυτό είχε ως συνέπεια η Ομοσπονδία να μην την κάνει δεκτή. «Χτυπάνε» κεφάλι στον τοίχο οι Αυστριακοί που ελπίζουν σε κατανόηση της FIFA.

Πεδίο μάχης η Λεωφόρος Αλεξάνδρας

Πεδίο μάχης θύμισε για λίγη ώρα το βράδυ της Τρίτης η Λεωφόρος Αλεξάνδρας λόγω των επεισοδίων ανάμεσα σε οπαδούς του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ.
Με αφορμή το ματς κυπέλλου της Τετάρτης, οπαδοί της Ένωσης προσπάθησαν να επιτεθούν στον κεντρικό σύνδεσμο των φίλων του «τριφυλλιού» που βρίσκεται επί της Αλεξάνδρας στο ύψος της Ιπποκράτους. Μάλιστα πέταξαν και μολότοφ. Έγιναν αντιληπτοί από τους «πράσινους» οπαδούς και για αρκετή ώρα… η μάχη είχε ως μενού ανταλλαγή κροτίδων, πετρών και άλλων αντικειμένων.

Με "Μπόμπα" κόντρα στην ΑΕΚ

Εχοντας στη φαρέτρα του το καινούριο του «όπλο», ονόματι Μαρσέλο Μπομπαντίγια, ο Αρης ξεκίνησε την προετοιμασία του για το ντέρμπι του Σαββάτου κόντρα στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.  Ο Αργεντίνος επιθετικός εξέτισε την ποινή που κουβαλούσε από το γερμανικό πρωτάθλημα στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ και πλέον είναι έτοιμος να ξεκινήσει την καριέρα του με την κιτρινόμαυρη φανέλα, απέναντι στην Ενωση, σ' ένα ματς εξαιρετικά κρίσιμο σε ότι αφορά τη μάχη που δίνει ο Αρης για να προλάβει τη πεντάδα. Από πλευράς φυσικής κατάστασης ο Μπομπαντίγια είναι σε καλό επίπεδο κι έτσι εφόσον το θελήσει ο Μιχαλήτσος θα μπορέσει να ανταποκριθεί ακόμη και σε ολόκληρο το 90λεπτο! Στο πρόσωπό του οι κίτρινοι θέλουν να βρουν τον άνθρωπο που θα λύσει το επιθετικό πρόβλημα της ομάδας η οποία με μόλις 11 γκολ σε 20 αγώνες, έχει αυτή τη στιγμή τη χαμηλότερη συγκομιδή στο πρωτάθλημα.
Στη προσπάθεια «εξεύρεσης» γκολ θα βοηθήσει αναμφίβολα και ο Νέρι Καστίγιο ο οποίος όσο περνούν οι μέρες βελτιώνεται ολοένα και περισσότερο και σίγουρα ο βαθμός ετοιμότητάς του θα είναι πολύ καλύτερος σε σχέση με το ντέρμπι της περασμένης Κυριακής. Αναφερόμενος στον Καστίγιο, ο Γιάννης Μιχαλήτσος υπογράμμισε, μιλώντας στη NOVA: « Πρόκειται για έναν πολύ καλό ποδοσφαιριστή ο οποίος είμαι σίγουρος ότι θα μας βοηθήσει. Θεωρώ πως μαζί με τον Χαβίτο θα μπορούσαν να δημιουργήσουν δύο σούπερ πλευρές για την ομάδα μας». Όμως ο Αρης καλείται, αρχής γενομένης από το ματς κόντρα στην ΑΕΚ, να πορευτεί δίχως τον Ισπανό μέσο, με τους Τσεσνάουσκις και Σακάτα να μοιάζουν τα πρώτα φαβορί για να τον αντικαταστήσουν.
Σε ότι αφορά το θέμα προπονητή, όπως όλα δείχνουν δεν πρόκειται να υπάρξουν εξελίξεις. Οι διοικούντες του Αρη έχουν πειστεί πως ο Μιχαλήτσος μπορεί να κουμαντάρει καλά το «καράβι» κι έτσι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου αυτός θα είναι ο άνθρωπος που θα βγάλει τη χρονιά στον κιτρινόμαυρο πάγκο.   

Μιραλάς και με τη βούλα

Τη μεταγραφή του Κέβιν Μιραλάς στον Ολυμπιακό γνωστοποίησε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της η Σεντ Ετιέν. «Οριστική η μεταγραφή για τον Μιραλάς» γράφει η ιστοσελίδα της γαλλικής ομάδας και συνεχίζει: «Έχοντας ήδη παραχωρηθεί από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου στον Ολυμπιακό ως δανεικός με οψιόν απόκτησής του, ο Κέβιν Μιραλάς μεταγράφηκε στην ελληνική ομάδα, η οποία τη Δευτέρα έθεσε σε ισχύ την οψιόν».

Η σχετική ρήτρα ανερχόταν, ως γνωστόν, σε 2.2 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα καταβληθούν σε τρεις δόσεις, ενώ ο Βέλγος επιθετικός θα μείνει στον Ολυμπιακό έως το 2014. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι στο συμβόλαιο του Μιραλάς με τους "ερυθρόλευκους" υπάρχει ρήτρα αποδέσμευσης, η οποία έχει οριστεί στα 4.2 εκατομμύρια ευρώ.

«Δύσκολα θα μείνει Λα Κορούνια ο Χαβίτο»

Απαισιόδοξος για την παραμονή του Φρανθίσκο Χαβίτο στη Λα Κορούνια και μετά το πέρας του δανεισμού του, τον ερχόμενο Ιούνιο, εμφανίστηκε ο προπονητής της ομάδας, Μιγκέλ Άνχελ Λοτίνα. Και ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι ο 28χρονος εξτρέμ έχει ήδη συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό.

«Ο Χαβίτο είναι ένας παίκτης που αναδείχθηκε από την Μπαρτσελόνα και εξελίχθηκε πολύ στο διάστημα που αγωνιζόταν στην Ελλάδα. Έχει ήδη συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό και έχει κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις τόσο στο ελληνικό πρωτάθλημα, όσο και στην Ευρώπη. Από τους τρεις παίκτες που πήραμε θα ήθελαν να μείνουν όλοι. Ίσως όχι, όμως, ο Χαβίτο. Άλλωστε έχει ήδη υπογράψει στον Ολυμπιακό, μία ομάδα που θα αγωνίζεται στο Champions League», δήλωσε ο Ισπανός τεχνικός.

«Μας κάρφωσες μαχαίρι, ελπίζω η γυναίκα σου να πάει με τον Τέρι»

Ένας νέος «πόλεμος» ξεκίνησε στην Πρέμιερ Λιγκ μεταξύ των οπαδών της Λίβερπουλ και της Τσέλσι, με αφορμή τη μεταγραφή του στους Λονδρέζους. Διαβάστε μερικά από τα απίστευτα συνθήματα που σκέφτηκαν οι οπαδοί και των δύο…Μέρα… σύνθεσης και πικαρίσματος είναι η σημερινή για τους οπαδούς της Τσέλσι και τα Λίβερπουλ. Η μεγάλη μεταγραφή του Τόρες στους μπλέ άλλαξε άρδην τα συναισθήματα για τον Ισπανό στα δύο στρατόπεδα και φυσικά τα… στιχάκια στα συνθήματα. Τα νέα τραγούδια των μπλε είναι στο ίδιο ρυθμό με αυτό που του τραγουδούσαν στο ΚΟΡ αλλά φυσικά έχει αλλαγμένους τους στίχους με τρόπο που να… ενοχλήσει τους φίλους της Λίβερπουλ. Βέβαια και οι ρεντς δεν κάθισαν με σταυρωμένα τα χέρια. Φρόντισαν να παραφράσουν το σύνθημα που έλαγαν στον Τόρες και να το προσαρμόσουν στα... νέα δεδομένα.

Το παλιό σύνθημα των οπαδών της Λίβερπουλ

«Το περιβραχιόνιο έλεγε ότι είναι ο Κόκκινος Τόρες, Τόρες
Ποτέ δεν θα περπατάς μόνος σου, το είπε ο Τόρες, Τόρες
Ηρθε εδώ από την ηλιόλουστη Ισπανία
Παίρνει τη μπάλα και σκοράρει ξανά
Φερνάντο Τόρες, το Νο9 της Λίβερπουλ

Το νέο σύνθημα των οπαδών της Τσέλσι

Τώρα είναι Μπλε και ήταν Κόκκινος, Τόρες Τόρες
Εφυγε από το Kop και ήρθε στο Shed, Τόρες Τόρες
Συνήθιζε να είναι στην αρπαχτή
Ομως τώρα πήρε την σωστή δουλειά
Φερνάντο Τόρες, το Νο9 της Τσέλσι

Το περιβραχιόνιο είπε ότι ήταν Κόκκινος, Τόρες Τόρες
'Θα περπατάς πάντα μόνος' είπε, Τόρες Τόρες
Δεν μπορεί να μαλακίζεται με την FSG
Και τώρα είναι στο Champions League
Φερνάντο Τόρες, το Νο9 της Τσέλσι

Τα νέα συνθήματα των οπαδών της Λίβερπουλ

Το περιβραχιόνιο έλεγε ψέματα, δεν ήταν Κόκκινος Τόρες Τόρες
Ηταν πουλημένος όπως είπαν Τόρες Τόρες
Στις πλάτες μας κάρφωσε το μαχαίρι
Ελπιζω να του γ***ει τη γυναίκα ο Τζον Τέρι
Φερνάντο Τόρες το Νο9 της Τσέλσι

Το περιβραχιόνιο έλεγε ότι είναι Κόκκινος, Τόρες Τόρες
Ομως τα λεφτά του Ρόμαν του άλλαξαν γνώμη, Τόρες Τόρες
Πήγαινε στο γήπεδο με πλαστικές σημαίες
όπου ο αρχηγός σου θα γ***ει την γυναίκα σου.
Φερνάντο Τόρες, ακόμα ένας Λονδρέζος ξεφτίλας

Στοιχημα απο τον Bet Steloumpas

Καλησπερα!
ΜΙΝΤΛΕΣΜΠΡΟ : OVER (1,72)
ΣΤΟΚΠΟΡΤ : OVER (1,60)
ΚΠΡ : OVER (1,70)
(ΑΠΟΔ.ΤΡΙΑΔΑΣ 4,68)

"Παίξε με τον Αρη"

Καμία άκρη δεν βρέθηκε μετά και τη νέα συνάντηση ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τους εκπροσώπους του Λάζαρου Παπαδόπουλου.

"Παίξε με τον Αρη"
Επί της ουσίας, στην ομάδα της Θεσσαλονίκης ελπίζουν ότι ο διεθνής σέντερ θα μείνει στην ομάδα μέχρι το Σάββατο, όταν και θα παίξουν κόντρα στον Αρη.

ΠΑΟΚ: Με πίστη για την πρόκριση

Παρουσία 6.000 και πλέον οπαδών του, ο ΠΑΟΚ ολοκληρώσε την προετοιμασία του για τον αυριανό αγώνα με τον Ολυμπιακό στη Τούμπα.
Εκτός αποστολής έμεινε τελικά ο Βασίλης Κουτσιανικούλης, αφού δεν ξεπέρασε το διάστρεμμα που υπέστη στην προπόνηση της Δευτέρας. Επίσης, για διαφορετικούς λόγους εκτός έμειναν οι: Φιλομένο, Γεωργίου, Κουτζαβασίλης, Σακελλαρίου, Βιτόλο, Κοντρέρας, Φωτάκης, Γιακουμής και Ετό. Αναλυτικά η αποστολή που ανακοίνωσε ο Μάκης Χάβος: Χαλκιάς, Κρέσιτς, Αθανασιάδης, Μαλεζάς, Μπαλάφας, Σαλπιγγίδης, Σταφυλλίδης, Τσουκαλάς, Αρίας, Τσιρίλο, Ελ Ζαρ, Γκαρσία, Ίβιτς, Λίνο, Μουσλίμοβιτς, Πετρίσεβιτς, Σαβίνι, Σνάουτσνερ και Βιεϊρίνια.

ΑΡΗΣ: Η λίστα για την Ευρώπη

Ανακοινώθηκε από την ΠΑΕ Άρης η λίστα των ποδοσφαιριστών που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο Europa League. Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει τη λίστα των ποδοσφαιριστών που απέστειλε σήμερα (1/2) στην UEFA για τους αγώνες του Europa League .
Πιο συγκεκριμένα, ο Γιάννης Μιχαλήτσος επέλεξε τους παρακάτω ποδοσφαιριστές, έχοντας το δικαίωμα να πραγματοποιήσει συνολικά 3 αλλαγές σε σχέση με την λίστα παικτών που χρησιμοποιήθηκαν στην φάση των ομίλων: Σάκη Πρίττα, Θέμη Κουλουχέρη, Σέρχιο Κόκε, Νταισούκε Σακάτα, Μιχάλη Σηφάκη, Ραούλ Μπομπαντίγια, Ρονάλντο Γκιάρο, Ντάρσι Ντόλτσε Νέτο, Ρικάρντο Φατί, Νίκο Λαζαρίδη, Ντεϊβίντας Τσεζνάουσκις, Κώστα Μενδρινό, Οριόλ Λοθάνο, Μάρκο Βελλίδη, Ντάνιελ Τσέζαρεκ, Χουάν Μανουέλ Μπαρέρο, Κώστα Καζναφέρη, Νέρι Καστίγιο, Χρήστο Βανγκέλι, Μίσελ Γκαρμπίνι Περέιρα και Κάρλος Τόχα Βέγκα. Μέχρι την παραμονή του αγώνα με την Σίτι η ΠΑΕ ΑΡΗΣ διατηρεί το δικαίωμα αποστολής και της Λίστας Β με την συμμετοχή νεαρών ποδοσφαιριστών με τουλάχιστον διετή παρουσία στα τμήματα υποδομής του συλλόγου.
Από τη παραπάνω λίστα απουσιάζουν τα ονόματα των Ρουίζ και Πορτίγια.

Και οπαδοί και… ελικόπτερο!

Αφού δεν θα μπορέσουν αύριο να βρεθούν στην Τούμπα να υποστηρίξουν τον ΠΑΟΚ στο παιχνίδι Κυπέλλου ΟΠΑΠ με τον Ολυμπιακό, το κάνουν σήμερα.

Αρκετοί οπαδοί του «Δικεφάλου του Βορρά» παρακολουθούν από κοντά την τελευταία προπόνηση της ομάδας τους, σε μια προσπάθεια να εμψυχώσουν τους παίκτες ενόψει του κρίσιμου αγώνα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το «παρών» -αυτή την στιγμή- στις κερκίδες της Τούμπας δίνουν περισσότερα από 3.000 άτομα τα οποία έχουν ανεβάσει αρκετά το ‘’θερμόμετρο’’ με συνθήματα, υπέρ της πρόκρισης της ομάδας στην επόμενη φάση του Κυπέλλου ΟΠΑΠ, αλλά και της κατάκτησής του.

Αυτό που -πάντως- έχει κλέψει την παράσταση είναι το ελικόπτερο της αστυνομίας το οποίο περνάει πάνω από το γήπεδο. Προφανώς πρόκειται για μια πρόβα ενόψει των μέτρων ασφαλείας που θα ληφθούν για την αυριανή αναμέτρηση. Η παρουσία του όμως πάνω από το γήπεδο κάθε φορά προκαλεί "θερμές" αντιδράσεις από τους οπαδούς, ακόμη και από τους ποδοσφαιριστές της ομάδας με αρκετά χειροκροτήματα...

Στην Θεσσαλονίκη ο Καϊτά

Το σίριαλ της μεταγραφής του Καϊτά στον Ηρακλή πέρασε από χίλια κύματα αλλά τελικά είχε happy end. Ο Νιγηριανός μέσος έφτασε στην Θεσσαλονίκη και αύριο θα τεθεί στην διάθεση του Γιώργου Παράσχου.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, είναι διψασμένος για να παίξει ποδόσφαιρο ενώ τόνισε πως είναι έτοιμος να προσφέρει στον «Γηραιό». «Είμαι έτοιμος να παίξω ποδόσφαιρο. Όλο αυτό το διάστημα έκανα προπονήσεις για να διατηρούμαι σε καλή κατάσταση. Ήρθα για να βοηθήσω και θα κάνω ότι μπορώ για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της», τα λόγια του Καϊτά που είχε μία σύντομη συνομιλία με τους ιθύνοντες της ΠΑΕ.

Δεν ανησυχούν για Σηφάκη

Ο Μιχάλης Σηφάκης θα υπερασπιστεί, εκτός απροόπτου, την εστία του Άρη στο προσεχές παιχνίδι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, παρότι δεν συμμετείχε στο πρωινό πρόγραμμα των «κιτρίνων λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο.

Για προληπτικούς κυρίως λόγους λοιπόν δεν πήρε μέρος στην σημερινή προπόνηση με την κατάστασή του να μην εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία.

Κατά τα άλλα, με ατομικό πρόγραμμα συνέχισε ο Γιάννης Αγτζίδης, που βρίσκεται στο στάδιο αποθεραπείας από επέμβαση στο γόνατο.

Στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο θα εκτίσει την ποινή της μίας αγωνιστικής ο Μίσελ που συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες.

Ναφτί: «Ευχαριστώ τον Κούπερ…»

Ο Μεχντί Ναφτί, σε δηλώσεις του που φιλοξενεί η «Μarca», αφού τόνισε ότι «θέλω του χρόνου να αγωνίζομαι στην Πριμέρα Ντιβιζιόν , έσπευσε να μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ.
«Όταν προπονείσαι είναι διαφορετικά, κυρίως στο μυαλό. Μου λείπει ο ρυθμός, αφού ξόδεψα ένα μήνα χωρίς να παίζω μπάλα και δεν μπορώ να πω ψέματα, σίγουρα θα χρειαστώ λίγες μέρες δουλειάς. Σε δυο βδομάδες θα είμαι έτοιμος. Πέρασα ένα μήνα προσπαθώντας να φύγω από την Ελλάδα. Χάρη στον κύριο Έκτορ Κούπερ τα πήγα καλά στην Ελλάδα και αισθάνομαι το ποδόσφαιρο και πάλι καλά…», κατέληξε ο Ναφτί.

Παρουσιάστηκε από τη Ντέπορ ο Χαβίτο

Η Ντεπορτίβο Λα Κορούνια παρουσίασε σήμερα τα 3 μεταγραφικά αποκτήματα του Ιανουαρίου, μεταξύ των οποίων και τον Φραντσίσκο Χαβίτο. Τον Ισπανό πρώην μέσο του Άρη, όπως και τους Τσίσκο και Σαντ, παρουσίασε ο πρόεδρος του συλλόγου Αουγκούστο Θέσαρ Λεντόιρο. Οι 3 ποδοσφαιριστές υπολογίζονται κανονικά από τον τεχνικό Μιγκέλ Άνχελ Λοτίνα για το επόμενo παιχνίδι της Λα Κορούνια με αντίπαλο τη Χετάφε (5 Φεβρουαρίου).

Αγγλικά «ματώματα»!

Το αφεντικό (Ρομάν Αμπράμοβιτς) τρελάθηκε και αλλάζει για μία ακόμα φορά τα δεδομένα στο αγγλικό -και όχι μόνο- ποδόσφαιρο.

Η απόφαση του Ρώσου ιδιοκτήτη της Τσέλσι να αφήσει τα… ψιλά στην άκρη και να βγάλει μετά από καιρό «χοντρά» από την τσέπη του (58 εκατ. ευρώ), προκειμένου να ντύσει στα μπλε τον Φερνάντο Τόρες, άλλαξε την κατάταξη στις ακριβότερες μεταγραφές στην ιστορία στο Νησί. 1) Φερνάντο Τόρες
Κόστος: 58 εκατ. ευρώ
Ηλικία: 26
Από: Λίβερπουλ Σε: Τσέλσι, Ιανουάριος 2011

Για… πάρτη του (και με αφορμή αυτόν) γράφονται αυτές εδώ οι γραμμές… Ο Ισπανός επιθετικός αποκτήθηκε από την Τσέλσι λίγες ώρες πριν εκπνεύσει η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου και όχι μόνο αυτό, αλλά έγινε -λόγω, κυρίως, του… χαμένου κεφιού που ξαναβρήκε ο Ρομάν Αμπράμοβιτς- η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Μακράν, μάλιστα, της δεύτερης, που… έγινε (κι αυτή) η μετακίνηση του Άντι Κάρολ από τη Νιούκαστλ στη Λίβερπουλ, ξεπερνώντας την επί εννέα χρόνια πρώτη, του Ρίο Φέρντιναντ, από τη Λιντς στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

2) Άντι Κάρολ
Κόστος: 41 εκατ. ευρώ
Ηλικία: 22
Από: Νιούκαστλ Σε: Λίβερπουλ, Ιανουάριος 2011

Έγινε η ακριβότερη μεταγραφή Άγγλου ποδοσφαιριστή στην ιστορία έναντι 40 εκατ. ευρώ! Ο «νέος Άλαν Σίρερ» -στα μάτια των οπαδών της Νιούκαστλ- θα πρέπει να συνηθίσει τη νέα «ταμπέλα» που του ετοιμάζουν οι φίλοι της Λίβερπουλ: «ο νέος Φερνάντο Τόρες»…

3) Ρίο Φέρντιναντ
Κόστος: 36,4 εκατ. ευρώ
Ηλικία: 23 (όταν έγινε η μεταγραφή)
Από: Λιντς Σε: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ιούλιος 2002

Εννέα χρόνια, ο Ρίο Φέρντιναντ είχε να το λέει ότι ήταν η ακριβότερη μεταγραφή στην Αγγλία. Την… αποφράδα, όμως, 31η Ιανουαρίου 2011, «έπεσε» στη δεύτερη -λόγω Τόρες και… Αμπράμοβιτς- θέση και τρίτη, τελικά -λόγω Κάρολ και Λίβερπουλ.

4) Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ

Κόστος: 36 εκατ. ευρώ
Ηλικία: 28 (όταν έγινε η μεταγραφή)
Από: Τότεναμ Σε: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σεπτέμβριος 2008

Έχει φανατικούς εχθρούς, αλλά και φανατικούς υποστηρικτές. Το θέμα είναι ένα: όσο «ματώνει» τα αντίπαλα δίχτυα, ο Βούλγαρος δεν έχει να φοβάται τίποτα.

5) Γουέιν Ρούνεϊ
Κόστος: 29,3 εκατ. ευρώ
Ηλικία: 18 (όταν έγινε η μεταγραφή)
Από: Έβερτον Σε: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Αύγουστος 2004

Σε μία περίοδο όπου η Γιουνάιτεντ είχε λεφτά… «να φαν' κι οι κότες», ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον κάνει ακόμα μία έξυπνη κίνηση και φέρνει στο Μάντσεστερ το «χρυσό παιδί» του αγγλικού ποδοσφαίρου, τον Γουέιν Ρούνεϊ. Παρότι… ψάχνεται από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής και μετά, ο Ρούνεϊ θεωρείται ακόμα ο κορυφαίος Άγγλος ποδοσφαιριστής…

6) Κάρλος Τέβες
Κόστος: 29,2 εκατ. ευρώ
Ηλικία: 25 (όταν έγινε η μεταγραφή)
Από: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Σε: Μάντσεστερ Σίτι, Ιούλιος 2009

Μία μεταγραφή που προκάλεσε μεγάλη εντύπωση και… χαρές και πανηγύρια στις τάξεις των οπαδών της Σίτι. Ο Αργεντινός μετακόμισε στη μισητή αντίπαλο της Γιουνάιτεντ, αν και φέτος εξέφρασε την επιθυμία του να φύγει (τελείως) από το Μάντσεστερ. Το θέμα έχει «παγώσει», αλλά δεν αποκλείεται να τεθεί εκ νέου το καλοκαίρι…

7) Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ
Κόστος: 29,2 εκατ. ευρώ
Ηλικία: 24 (όταν έγινε η μεταγραφή)
Από: Άρσεναλ Σε: Μάντσεστερ Σίτι, Ιούλιος 2009

«Πακέτο» με τον Τόρες, η Σίτι έφερε το καλοκαίρι του 2009 στο Μάντσεστερ και τον Αντεμπαγιόρ από την Άρσεναλ, με τα ίδια λεφτά, μάλιστα. Ωστόσο, ο Τογκολέζος επιθετικός είχε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του με τη φανέλα των «πολιτών» και -με το κλίμα να μην και το ιδανικότερο για τον ίδιο- τον Ιανουάριο μετακόμισε στη Μαδρίτη για χάρη της Ρεάλ και του… Μουρίνιο.

8) Ντάρεν Μπεντ
Κόστος: 28,1 εκατ. ευρώ
Ηλικία: 26
Από: Σάντερλαντ Σε: Άστον Βίλα, Ιανουάριος 2011

Η μία διεκδικεί με αξιώσεις την έξοδό της στην Ευρώπη, η άλλη παλεύει για τη σωτηρία της… Ωστόσο, σαν ονόματα, συγκρίσεις δεν μπορούν να γίνουν. Ο Ντάρεν Μπεντ μάλλον αυτό σκέφτηκε όταν η Άστον Βίλα του πρότεινε να μετακομίσει στο Μπέρμιγχαμ και αποφάσισε… χειμωνιάτικα να αφήσει τη βόρεια Αγγλία και τη Σάντερλαντ για πιο… εξοχικά μέρη. Μάλιστα, ο Άγγλος επιθετικός σκόραρε στο ντεμπούτο του, δείχνοντας ότι μπορεί να βοηθήσει τους «χωριάτες» να παραμείνουν στην Premier League.

9) Τζόλεον Λέσκοτ
Κόστος: 25,7 εκατ. ευρώ
Ηλικία: 27 (όταν έγινε η μεταγραφή)
Από: Έβερτον Σε: Μάντσεστερ Σίτι, Αύγουστος 2009

Από τις μεταγραφές που αποδεικνύουν ότι υπάρχουν πολλά λεφτά για… πέταμα στις τσέπες των ξένων επιχειρηματιών. Η απόκτηση του Λέσκοτ από τους «πολίτες» ποτέ δεν «έπιασε» τα λεφτά της, ωστόσο συγκαταλέγεται (ακόμα) στη σχετική δεκάδα.

10) Σον Ράιτ-Φίλιπς
Κόστος: 24,6 εκατ. ευρώ
Ηλικία: 22 (όταν έγινε η μεταγραφή)
Από: Μάντσεστερ Σίτι Σε: Τσέλσι, Ιούλιος 2005

Μία από τις πλέον αποτυχημένες επιλογές του… πορτοφολιού του Ρομάν Αμπράμοβιτς. Ο Ρώσος ιδιοκτήτης των «μπλε» δαπάνησε ένα σωρό λεφτά για έναν παίκτη που δεν μπόρεσε ποτέ να αποδώσει τα αναμενόμενα με τη φανέλα της λονδρέζικης ομάδας και μοιραία, επέστρεψε στη Σίτι τρία καλοκαίρια μετά, με τα μισά λεφτά, όμως.

«Τόρες, προδότη, Ιούδα, Ισκαριώτη»!

Μαγκιά του Φερνάντο Τόρες που πήγε στην Τσέλσι, αλλά όφειλε να γνωρίζει τι αντιδράσεις θα προκαλούσε στους οπαδούς της Λίβερπουλ. «Τζέραρντ, να του σπάσεις τα πόδια!».
«Τόρες, προδότη, Ιούδα, Ισκαριώτη»! (ΒΙΝΤΕΟ)
Πριν κρεμαστεί ο Ιούδας φαίνεται ότι φρόντισε να διαιωνίζεται το …είδος του, με τρόπο ισχυρό, διαχρονικό, ακράδαντο. Ένα από τα εκατοντάδες …δισέγγονά του γεννήθηκε και βαφτίστηκε χθες από χιλιάδες προδομένους ανθρώπους στο Μέρσεϊσαντ. Κι όχι μόνο βαφτίστηκε, αλλά πρόλαβε και να καεί!

Αλλόκοτη, απρόσμενη, αλλά άκρως ζωντανή και λυπηρή η εικόνα των φίλων της Λίβερπουλ να βάζουν φωτιά στις φανέλες της ίδιας τους της ομάδας, επειδή στην πλάτη έγραφαν «TORRES». Στις φανέλες που λατρεύουν περισσότερο κι από εικονίσματα, στο έμβλημα που γι’ αυτούς αποτελεί νόημα ζωής. «Είναι αποκρουστικό θέαμα! Αυτό που γράφει μπροστά η εμφάνιση είναι πολύ πιο μεγάλο από το κάθε όνομα στο πίσω μέρος της», παρατήρησε με θλίψη ο γιος του Κένι Νταλγκλίς, Πολ.

Η «έσχατη προδοσία» του Φερνάντο Τόρες, που διάλεξε τις μάχες για τα στέμματα, από τον σκληρό αγώνα επιβίωσης που δίνουν οι ρεντς, σε μια από τις πιο κρίσιμες καμπές της ιστορίας τους, δεν ήταν δυνατόν να αντιμετωπιστεί διαφορετικά. Σε μια νύχτα η λατρεία μετατράπηκε σε άσβεστο μίσος, τα τραγούδια ….διασκευάστηκαν και έγιναν κατάρες, οι αφίσες στα παιδικά δωμάτια ξεχαρβαλώθηκαν, οι κόκκινες καρδιές ράγισαν. Το πριγκιπόπουλο του Ανφιλντ μεταμορφώθηκε σε βάτραχο. Στον νούμερο ένα καταζητούμενο!

Κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις και κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με βεβαιότητα για το αν ήταν σωστή ή λάθος απόφαση. Θα το κάνει η μόνο ιστορία μετά από χρόνια. Αν η Λίβερπουλ επιστρέψει στους τίτλους, ο Τόρες θα ξεχαστεί και θα… χλευαστεί γρήγορα. Αν τα προβλήματα παραμείνουν στο λιμάνι και ο Ισπανός …μεσουρανήσει στην Τσέλσι, τότε το μίσος προς το πρόσωπο πιθανότατα θα δεκαπλασιαστεί. Έτσι είναι αυτά. Κάνεις μια επιλογή και όλα παίρνουν το δρόμο τους…

Σημασία έχει και το πώς φεύγεις… Αν αυτή η μετακίνηση γινόταν το καλοκαίρι με ηρεμία, οι αντιδράσεις θα ήταν πολύ πιο ήπιες. Ας μην κρυβόμαστε, κανένας φίλος της Λίβερπουλ δεν ήταν ευχαριστημένος από την προσφορά του Ισπανού, ειδικά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Το ΚΟΡ, όμως, έχει μπέσα… Όπως και απαιτήσεις. Όταν αγαπάει, αγαπάει με πάθος και στηρίζει στον μέγιστο βαθμό.

Ο Τόρες το ένιωσε πολύ καλά αυτό στο πετσί του. Έγινε απόλυτο είδωλο από τη στιγμή που πάτησε το πόδι του στο αεροδρόμιο «Τζον Λένον» και όχι τυχαία… Αποτέλεσε την μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου, ενώ και το συμβάν με το περυβραχίονιο όταν ακόμη αγωνιζόταν στην Ατλέτικο, είχε πείσει τους πάντες, ότι αυτός θα ήταν ο νέος ηγέτης που θα οδηγούσε, επιτέλους, την ομάδα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Αντ’ αυτού, προτίμησε στα μέσα μιας τόσο δύσκολης σεζόν για τους κόκκινους, οι οποίοι έφτασαν να βρίσκονται αντιμέτωποι ακόμη και με τον εφιάλτη του υποβιβασμού, να πάρει το καπελάκι του και να αποχωρήσει… Για λογαριασμό, μάλιστα, της μισητής και νεόπλουτης Τσέλσι, της οποίας η φανέλα στη συνείδηση των οπαδών της Λίβερπουλ, ζυγίζει όσο ένα πούπουλο.

Τίποτα από όλα αυτά, βέβαια, δεν σημαίνει ότι κακώς ο Τόρες φόρεσε τα μπλε. Προφανώς η… κατιούσα που έχει πάρει η Λίβερπουλ ερχόταν σε αντίθεση με τα όνειρα και τις φιλοδοξίες του. Ορθώς αποφάσισε, λοιπόν, να αγωνιστεί σε μια ομάδα που τη δεδομένη στιγμή βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση και κάθε χρόνο διεκδικεί και κατακτά τίτλους. Μαγκιά του. Στο κάτω κάτω δεν του αξίζει να μην συμμετέχει στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Όταν, όμως, έχεις υπογράψει στη Λίβερπουλ και δη ένα ηγεμονικό συμβόλαιο, οφείλεις να γνωρίζεις ότι για κάποιους εκεί γύρω αυτό ισοδυναμεί με όρκο αίματος. Οφείλεις να γνωρίζεις ότι το Ανφιλντ είναι ο ναός της πιο φανατικής, ίσως, ποδοσφαιρικής αίρεσης. Οφείλεις να γνωρίζεις ότι η κόκκινη φανέλα έχει βάρος πανοπλίας, γιατί πολύ απλά είναι πανοπλία! Οφείλεις να γνωρίζεις ότι εφόσον απολαμβάνεις τιμές βασιλιά πρέπει και να φέρεσαι ως βασιλιάς.

Διότι μπορεί το χρήμα και η παγκοσμιοποίηση να ξερίζωσαν όλες τις …φυσικές ομορφιές του ποδοσφαίρου, όμως υπάρχουν ακόμη κάποια ρομαντικά «πρόβατα», που πιστεύουν σε ιδέες, αγαπούν και δένονται αληθινά…

Υ.Γ. Την δεδομένη χρονική στιγμή και σε αγωνιστικό επίπεδο η Λίβερπουλ δεν βγήκε καθόλου ζημιωμένη από την μεταγραφή του Τόρες στην Τσέλσι. Με Κάρολ και Σουάρεζ ισχυροποιείται σημαντικά στην επίθεση και βάζει τις πρώτες βάσεις για να χτίσει μια άκρως ανταγωνιστική ομάδα.

Υ.Γ 2 Ευτυχώς για τον Ισπανό που το ντέρμπι της Κυριακής γίνεται στο Λονδίνο. Ήδη στα περισσότερα φόρουμ οι οπαδοί της Λίβερπουλ καλούν το Τζέραρντ να του σπάσει τα πόδια!

Μήνυμα Γκουαρντιόλα για εγρήγορση

Τη νίκη ξεχωριστά σε κάθε παιχνίδι κοιτάζει ο Πεπ Γκουαρντιόλα, ο οποίος τόνισε πως η Ρεάλ είναι… Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα δεν θα πρέπει να επαναπαυτεί.Ο Ισπανός τεχνικός των «μπλαουγκράνα» τόνισε μεταξύ άλλων:

«Θα κοιτάζουμε να νικάμε το κάθε παιχνίδι. Αν χάσουμε ένα ματς, η Ρεάλ θα πλησιάσει. Ο δρόμος είναι μακρύς και για να πάρουμε τίτλους δεν θα πρέπει να επαναπαυτούμε. Αν χάσουμε, θα πρέπει να κατηγορήσουμε μόνο τον εαυτό μας. Η Ρεάλ είναι… Ρεάλ».

Πλήγμα με Λούσιο για Ίντερ

Νοκ άουτ για δύο με τρεις εβδομάδες τέθηκε ο Λούσιο. Ο 32χρονος Βραζιλιάνος αμυντικός της Ίντερ αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα τραυματισμού στους προσαγωγούς και θα μείνει για περίπου 20 ημέρες εκτός δράσης.

Αυτό σημαίνει πως θα χάσει τους αγώνες με Μπάρι (εκτός), Ρόμα (εντός), Γιουβέντους (εκτός), Φιορεντίνα (εκτός) και Κάλιαρι (εντός) για τη Serie A, ενώ είναι αμφίβολο αν θα προλάβει τον πρώτο αγώνα για τους «16» του Champions League απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου, στις 23 Φεβρουαρίου στο «Μεάτσα».

Ασπιάθου: Θέλαμε από τώρα τον Χαβίτο

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε ήθελε τον Φρανσίσκο Χαβίτο στον Ολυμπιακό από τον Ιανουάριο, αποκάλυψε σε ισπανικά ΜΜΕ ο άμεσος συνεργάτης του στην τεχνική ηγεσία των ερυθρόλευκων, Γιον Ασπιάθου.
Οπως τόνισε στη "La Voz de Galicia" ο Ασπιάθου, με αφορμή το δανεισμό του παίκτη στη Λα Κορούνια, επιθυμία των ανθρώπων του Ολυμπιακού ήταν να έχουν άμεσα στη διάθεσή τους τον ισπανό μέσο. Ωστόσο, ο Αρης δεν ήταν διατεθειμένος να τον παραχωρήσει κι έτσι στον Πειραιά πρέπει να περιμένουν έως το καλοκαίρι:
"Θέλαμε να εντάξουμε από τώρα τον Χαβίτο στο δυναμικό μας, αλλά δεν ήταν δυνατό, γιατί η αντιπαλότητα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Άρη είναι αντίστοιχη με αυτή που υπάρχει ανάμεσα στη Λα Κορούνια και τη Θέλτα. Από τη στιγμή, όμως, που έγινε γνωστό ότι συμφώνησε με μας, το καλύτερο ήταν να φύγει από την Ελλάδα, γιατί στη Θεσσαλονίκη θα περνούσε άσχημα. Ήταν επίσης μία καλή ευκαιρία για να μετρήσουμε τις δυνάμεις του σαν παίκτη. Στην Ελλάδα ξεχωρίζει και πιστεύω πως θα κάνει το ίδιο και στην Ισπανία".
Όσο για τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Χαβίτο: "Είναι ένας πολύ χρήσιμος παίκτης. Αγωνίζεται ως δεξί εξτρέμ. Δεν έχει την καλύτερη τεχνική, δεν είναι πολύ δυνατός, αλλά έχει πολύ πάθος και επιμονή και τον βοηθά πολύ η ταχύτητά του. Δεν είναι ο τυπικός εξτρέμ, που περιορίζεται στις επιθετικές του αρμοδιότητες, αλλά βοηθά πολύ και το κέντρο", τόνισε ο Ασπιάθου.

«Τώρα ζηλεύεις;»

«Τώρα ζηλεύεις;» (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)
Η καυτή Κάιλα Κόλινς έβγαλε τα ρούχα της για να ζηλέψει ο πρώην σύντροφός της, Άσλει Κόουλ. Όπως γράφει η «Daily Mail» η 23χρονη καλλονή και μοντέλο του Playboy έκανε μια νέα φωτογράφιση μόνο με εσώρουχα, προκειμένου να κάνει τον γνωστό ποδοσφαιριστή να ζηλέψει.

Οι δύο τους, άλλωστε, είχαν συνάψει σχέση, αλλά μόνο για λίγες μέρες κι αυτό φαίνεται ότι «πονάει» ακόμα την μικρή Κάιλα.

Ανησυχία λόγω Τόρες στην UEFA

Το οικονομικό fair play παραβιάστηκε με την απόκτηση του Φερνάντο Τόρες από την Τσέλσι, γεγονός που προκαλεί ανησυχία στους κόλπους της UEFA. Όπως είναι γνωστο η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία δεν συμφωνεί με δαπανηρές κινήσεις όπως η απόκτηση του Φερνάντο Τόρες από την Τσέλσι, έναντι 60 εκ. ευρώ, αφού οι διοικούντες της UEFA θεωρούν πως ο ιδιοκτήτης των Λονδρέζων, Ρομάν Αμπράμοβιτς παραβίασε το οικονομικό fair-play που έχει θεσπιστεί.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, πως ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί πρόσφατα είχε δηλώσει πως όσες ομάδες δεν συμμορφώνονται θα αντιμετωπίζουν ποινές, οι οποίες μπορεί να τους κοστίσουν και την συμμετοχή τους στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις!

«Η Τούμπα ανήκει στον ΠΑΟΚ»

Συνάντηση με τον αθλητικό εισαγγελέα, τον υπαρχηγό της Αστυνομίας, Γιάννη Ραχωβίτσα και τον γενικό επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος, Κωνσταντίνο Κασαπάκη, είχε ο Θοδωρής Ζαγοράκης.
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚσυναντήθηκε σήμερα το πρωί με την εν λόγω τριανδρία ατόμων στα γραφεία της αστυνομικής διεύθυνσης Θεσσαλονίκης. Ο ισχυρός άνδρας του «Δικεφάλου του Βορρά» υπογράμμισε τα μέτρα που έχουν ληφθεί ως υπερβολικά και τόνισε μεταξύ άλλων
«Στην Τούμπα εμείς κάνουμε κουμάντο. Ελάτε όλοι σας στο γήπεδο, ας έρθει και η πολιτική ηγεσία».
Παράλληλα, ο ίδιος σημείωσε πως η μπουτίκ του παοκ δεν θα κλείσει ενόψει του αγώνα, ενώ η Αστυνομία ξεκαθάρισε πως θα κάνει ότι είναι καλύτερο και ότι περνάει από το χέρι της προκειμένου να μην υπάρχουν απρόοπτα και ο αγώνας να διεξαχθεί κανονικά.

ΗΡΑΚΛΗΣ: «Φινάλε» με Καϊτά

Μπορεί να παίχθηκαν πολλά… επεισόδια, το κλίμα να άλλαζε συνεχώς, όμως τελικά, επίσημα πλέον, ο Σάνι Καϊτά είναι ποδοσφαιριστής του Ηρακλή! Ο Ημίθεος έκανε «φινάλε» στις μεταγραφικές του κινήσεις με τον Νιγηριανό διεθνή μέσο, ο οποίος έρχεται ως δανεικός από τη Γαλλική Μονακό, μέχρι το τέλος της τρέχουσας περιόδου, για τα εναπομείναντα δηλαδή 10 παιχνίδια της ομάδας για το πρωτάθλημα της Superleague. Η ΠΑΕ Ηρακλής ανακοίνωσε την απόκτησή του, έχοντας νωρίτερα εξασφαλίσει την πρόωρη ολοκλήρωση της συνεργασίας με τον Καρλίνιος, μιας και ήταν απαραίτητο να «αδειάσει» θέση ξένου στην ομάδα. «Παίκτης του ΗΡΑΚΛΗ είναι από σήμερα (31/01 -σ.σ. χθες-) και ο διεθνής Νιγηριανός αμυντικός μέσος Sani Kaita, μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2010-2011″ ήταν η «λακωνική» ανακοίνωση της ΠΑΕ επί του θέματος.
Σελούκ: «Ναι, έρχεται στη Θεσσαλονίκη»
Σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Αφρική (www.allAfrica.com), ο Σάνι Καϊτά περιμένει να λυθεί το πρόβλημα με τη βίζα του για να έρθει στη Θεσσαλονίκη και στον Ηρακλή. Τα δημοσιεύματα αναφέρουν την συμφωνία του Ηρακλή με τη Μονακό για εξάμηνο δανεισμό και τονίζουν ότι η μεταγραφή δεν έχει ολοκληρωθεί λόγω προβλημάτων με την έκδοση της βίζας του Νιγηριανού. Ο Νιγηριανός συνεργάτης του Ντιμίτρι Σελούκ (στον οποίο ανήκει ο ποδοσφαιριστής) Τιζανί Μπαμπαγκίντα, επιβεβαίωσε με δηλώσεις του τα προβλήματα στην υπόθεση – Καϊτά, αλλά εμφανίστηκε καθησυχαστικός: «Αυτή τη στιγμή προπονείται στο Κανό (σ.σ. είναι πόλη στο βόρειο μέρος της Νιγηρίας) και περιμένει την βίζα του από την ελληνική πρεσβεία στην Αμπούζα. Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, αφού έχουν υπογραφεί όλα τα απαραίτητα έγγραφα για τη μεταγραφή του και θα ταξιδέψει στην Ελλάδα». Αξίζει να σημειωθεί πως με χθεσινές του δηλώσεις στο «Μ» ο Ντιμίτρι Σελούκ τόνιζε μεταξύ άλλων το μεσημέρι: «Ο παίκτης θα συνεχίσει την καριέρα του στον Ηρακλή. Μίλησα με τη διοίκηση και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. Θα έρθει αύριο (σ.σ. σήμερα) στη Θεσσαλονίκη», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Ουκρανού ατζέντη.
Μπαίνει άμεσα
Όπως αναφέρει το συγκεκριμένο δημοσίευμα ο Καϊτά πραγματοποιεί όλο αυτό το διάστημα προπονήσεις για να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση. Ο Νιγηριανός βέβαια είναι λογικό πως θα είναι κάπως πίσω από τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές του Ηρακλή. Η εμπειρία του ωστόσο δείχνει πως μπορεί να προσφέρει πολλά στη μεσαία γραμμή ως το τέλος της σεζόν. Ο Καϊτά θα βρίσκεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να ενσωματωθεί με την ομάδα και να ξεκινήσει σε ατομικό επίπεδο αρχικά την απόλυτη επιστροφή του σε αγωνιστικούς ρυθμούς.

ΠΑΟΚ: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Aπό χθες έφτασε στη Θεσσαλονίκη ο υπαρχηγός της αστυνομίας κ. Γιάννης Ραχωβίτσας, προκειμένου να συμμετέχει και ο ίδιος στη σύσκεψη για το πλάνο των αστυνομικών μέτρων ασφαλείας στο αστυνομικό μέγαρο ενόψει του αυριανού αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στην άδεια Τούμπα! Σύμφωνα με πληροφορίες του «Μ» υπάρχουν πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας τα οποία έχει οργανώσει η ελληνική αστυνομία για το αυριανό ματς που θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, κάτι το οποίο μαρτυρά και η προσέλευση του κ. Ραχωβίτσα στη Θεσσαλονίκη για πρώτη φορά ενόψει ενός αγώνα ποδοσφαίρου.
Για τα μέτρα θα ανέβουν στη Θεσσαλονίκη υψηλόβαθμα στελέχη της αστυνομίας από την Αθήνα, σε μία επιχείρηση που θα συμμετέχουν πάνω από 2.500 αστυνομικοί!
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η αστυνομία έχει πληροφορίες από δικές της πηγές ότι στις διαδηλώσεις που ετοιμάζουν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έξω από την Τούμπα (καθώς το ματς με τον Ολυμπιακό θα είναι κεκλεισμένων των θυρών λόγω τιμωρίας του Δικεφάλου) θα παρεισφύσουν αναρχικοί για να δημιουργήσουν επεισόδια εκμεταλλευόμενοι τον ξεσηκωμό του λαού του Δικεφάλου.
Γι’ αυτό αλλά κυρίως λόγω… Ολυμπικού, εκτός από τους περισσότερους από 2.500 αστυνομικούς που θα επιστρατευθούν (με προσθήκες από δυνάμεις από την Αθήνα αλλά και την περιφέρεια), στην Τούμπα θα βρεθούν και άνθρωποι της ομάδας «Δ.ΕΛ.Τ.Α» (Δυνάμεις Ελέγχων Ταχείας Αντιμετώπισης) με μηχανές και «στρατιωτικό» οπλισμό, ενώ θα έρθει και το ελικόπτερο της αστυνομίας με το σύστημα παρακολούθησης «C4Ι» (είχε αποκτηθεί για του Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε εκεί…) που θα πετάει πάνω από το γήπεδο!
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικές δυνάμεις θα παραταχθούν από τον περιφερειακό μέχρι την Παπαναστασίου σε μία πρωτοφανή επιχείρηση της αστυνομίας για έναν προημιτελικό Κυπέλλου που θα γίνει μάλιστα κεκλεισμένων των θυρών.

Στην Καβάλα ο Ρίος

Στην Καβάλα θα συνεχίσει την καριέρα του ο Λιονέλ Ρίος, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τον Αστέρα Τρίπολης και συμφώνησε με τους «αργοναύτες» στην εκπνοή της αγωνιστικής περιόδου.

Ο Αργεντινός βρίσκεται από το προπέρσινο καλοκαίρι στην Τρίπολη και δεν κατάφερε καμία στιγμή να προσφέρει στην ομάδα τα όσα θα μπορούσε σύμφωνα με το πλούσιο ταλέντο του. Έτσι έμεινε και τυπικά ελεύθερος την Δευτέρα και μετακόμισε στην ακριτική πόλη, όπου θα συναντήσει τους Οράσιο Καρντόσο και Γαβριήλ Αποστολίδη, οι οποίοι αγωνίζονται στην ομάδα του Χένρικ Κάσπερτσακ.

Το καλοκαίρι για Τζέραρντ

Για την απόκτηση του Στίβεν Τζέραρντ θα κινηθεί το καλοκαίρι η Ρεάλ Μαδρίτης σύμφωνα με δημοσίευμα της «Sport», . Η «Βασίλισσα» εκτός από την απόκτηση του Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ, δεν προχώρησε σε άλλες μετεγγραφικές κινήσεις τον Ιανουάριο. Το ρεπορτάζ της ισπανικής εφημερίδας αναφέρει πως αν ο Ζοσέ Μουρίνιο παραμείνει στην τεχνική ηγεσία θα ασκήσει πίεση στον Φλορεντίνο Πέρεθ να κινηθεί για την απόκτηση του Άγγλου χαφ της Λίβερπουλ.

Ανοιχτή η πόρτα της Μίλαν

Μπορεί οι άνθρωποι της Μίλαν να επιμένουν ότι η ομάδα τους δεν χρειάζεται τον Μάριο Μπαλοτέλι, αλλά ο μάνατζέρ του Μίνο Ραϊόλα απάντησε ότι αυτό μπορεί να αλλάξει στο (άμεσο) μέλλον.
Για την ώρα, τόσο ο αντιπρόεδρος των «ροσονέρι» Αντριάνο Γκαλιάνι, όσο και ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς έχουν κάνει δηλώσεις που αποκλείουν το ενδεχόμενο απόκτησης του Ιταλού επιθετικού της  Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Σέρβος μάνατζερ όμως διατηρεί τις επιφυλάξεις του: «Ο Γκαλιάνι και ο Ιμπρα είπαν ότι δεν τον χρειάζονται. Αυτό όμως μπορεί να σημαίνει ότι η Μίλαν θα πληρώσει περισσότερα όταν τον χρειαστεί. Θα δούμε λοιπόν τι θα συμβεί με τον Γκαλιάνι. Οσο για τον Μάριο, περνά μία δύσκολη στιγμή, αφού είναι εκτός  δράσης λόγω τραυματισμού. Νομίζω όμως ότι θα βγει από αυτήν δυνατότερος», σχολίασε.

Πρόκριση στην Τούμπα

Να πανηγυρίσουν την πρόκριση μέσα στην Τούμπα ζήτησε από τους παίκτες του ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Ισπανός τεχνικός έδωσε το σύνθημά του, ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ, υπογραμμίζοντας στους παίκτες του «Ξέρετε τι πρέπει να κάνετε. Πάμε για τη νίκη και την πρόκριση». Ο Βάσκος τεχνικός δεν υπολογίζει για την συγκεκριμένη αναμέτρηση στον Άλμπερτ Ριέρα, ο οποίος είναι τραυματίας, ενώ στην Αθήνα θα μείνουν και οι Ποτουρίδης και Ουρτάδο, οι οποίοι δεν προλαβαίνουν την συγκεκριμένη αναμέτρηση.
Από εκεί και πέρα, ο Βαλβέρδε σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να ξεκινήσει στο βασικό σχήμα τον Ράφικ Τζιμπούρ. Ο Αλγερινός τεχνικός φαίνεται να βρίσκεται σε καλή κατάσταση και ο Βαλβέρδε πιστεύει πως ο νεοαποκτηθείς ποδοσφαιριστής, μπορεί να κάνει τη διαφορά απέναντι στον «Δικέφαλο» του Βορρά. Από εκεί και πέρα, οι υπόλοιπες θέσεις δεν αναμένεται να έχουν αλλαγές συγκριτικά με το ματς απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου. Ο Νικοπολίδης θα αγωνιστεί κάτω από τα δοκάρια, μιας και στους αγώνες κυπέλλου θα παίζει ο έμπειρος τερματοφύλακας με τους Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλο, Τοροσίδη και Ρ. Μπράβο να αποτελούν την τετράδα της άμυνας. Οι τέσσερις της μεσαίας γραμμής θα είναι οι Ιμπαγάσα, Μοντέστο, Ζαϊρί και Μιραλάς, ενώ ο Φουστέρ θα διατηρηθεί σε ρόλο επιτελικού μέσου.
Από εκεί και πέρα, σίγουρος για πρόκριση του Ολυμπιακού μέσα στην Τούμπα εμφανίστηκε ο Βασίλης Τοροσίδη. Ο Έλληνας παίκτης τόνισε χαρακτηριστικά: «Είναι μεγάλη υπόθεση το +7. Σίγουρα στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος, όμως έχουμε ένα πολύ σοβαρό προβάδισμα και δείχνουμε ξεκάθαρα ότι είμαστε καλύτερη ομάδα. Μαθηματικά βέβαια δεν έχει τελειώσει το πρωτάθλημα. Αν συνεχίσουμε με αυτόν τον τρόπο που παίζουμε, θα το πάρουμε. Νομίζω πως στον αγώνα με τον ΠΑΟ στο Καραϊσκάκη θα ξεκαθαρίσουν τα πάντα».
Στην συνέχεια, ο Τοροσίδης συμπλήρωσε: «Μπορεί στα χαρτιά να έχει το προβάδισμα ο ΠΑΟΚ, όμως το 1-1 δεν αλλάζει πολλά για μας. Πιστεύω πως έχουν μοιρασμένες πιθανότητες οι δύο ομάδες. Ακόμα και να κερδίζαμε στο Καραϊσκάκη θα πηγαίναμε να παίξουμε όπως θα παίξουμε και τώρα. Για τη νίκη. ένα γκολ αλλάζει τα πάντα, ακόμα καλύτερα αν έρθει νωρίς».
Τέλος, ο διεθνής ποδοσφαιριστής υπογράμμισε: «Αυτό θα κυνηγήσουμε, έχουμε δείξει ότι το έχουμε το γκολ σε κάθε ματς, όπως έχουμε δείξει ότι λειτουργούμε πολύ καλά και αμυντικά. Το κάναμε σε όλα τα ματς στην επαρχία, μπορούμε να το κάνουμε και στην Τούμπα».

Ικανοποίηση στο Αγρίνιο

Iκανοποίηση επικρατεί στον Παναιτωλικό για το βαθμό της ισοπαλίας που απέσπασε στην αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό. Οι Αγρινιώτες απέσπασαν έναν πολύτιμο βαθμό σε μία δύσκολη έδρα και έμειναν μόνοι δεύτεροι στην κατάταξη, γεγονός που τους επιτρέπει να αισιοδοξούν ότι θα εξασφαλίσουν την απευθείας άνοδο.
Στο μεταξύ, στην ομάδα ενσωματώθηκε ο Μαρκ Γκουέι που υπέγραψε συμβόλαιο μετά τη λύση της συνεργασίας του με τον ΟΦΗ, ενώ αντίθετα αποχώρησε ο Ντάνιελ Γκούνκελ, που δεν πρόσφερε τα αναμενόμενα.

Ρόμπεν: «Έκανα λάθος. Είμαστε φίλοι με τον Μίλερ»

Απολογητικός εμφανίστηκε ο Άριεν Ρόμπεν για το επεισόδιο που είχε στη διάρκεια της αναμέτρησης της Μπάγερν Μονάχου με τη Βέρντερ στη Βρέμη. Ο Ολλανδός εξτρέμ επιτέθηκε στον συμπαίκτη του, Τόμας Μίλερ, όταν εκείνος πρόλαβε να εκτελέσει ένα φάουλ των Βαυαρών.

«Δεν ήταν σωστό αυτό από μέρους μου. Τέτοιες ενέργειες δεν πρέπει να γίνονται. Φαίνεται ότι τον έπιασα δυνατά από το λαιμό και αυτό δεν είναι καλό. Πιθανώς να εξεπλάγη και ο Τόμας με αυτό. Όταν παίζω ποδόσφαιρο, με παρασέρνει το συναίσθημα, όμως θα πρέπει ένας παίκτης να έχει αυτοέλεγχο. Μίλησα μαζί του και το θέμα έκλεισε. Είμαστε και πάλι φίλοι», δήλωσε ο 27χρονος άσος για τον 21χρονο Γερμανό μεσοεπιθετικό.

Σκληρή κριτική σε Μάγκατ για Χαριστέα

Με έκπληξη υποδέχτηκε ο γερμανικός Τύπος την απόκτηση του Άγγελου Χαριστέα, αλλά και του Αλί Καρίμι, από τη Σάλκε. Σημερινά δημοσιεύματα χαρακτηρίζουν ανεξήγητη την επιλογή του Φέλιξ Μάγκατ να εισηγηθεί την απόκτηση δύο επιθετικών που ήταν χωρίς ομάδα, από τη στιγμή που η γραμμή κρούσης είναι υπερπλήρης με την παρουσία των Ραούλ, Χούντελαρ, Φαρφάν και Γκαβράνοβιτς.

«Ο Μάγκατ απέκτησε δύο ακόμη παίκτες από το ταμείο ανεργίας», γράφει η «Bild», ενώ ακόμη πιο σκληρή είναι η θέση της «Suddeutsche Zeitung». «Οι μέθοδοι που χρησιμοποιεί ο Μάγκατ είναι μυστήριες και περίεργες. Είναι σαν διευθυντής θεάτρου, που προκαλεί το γέλιο με την επιλογή του θιάσου».

Η απάντηση του Γερμανού προπονητή είναι η εξής: «Οι δύο αυτοί παίκτες θα αυξήσουν τον ανταγωνισμό στην ομάδα και θα μας βοηθήσουν να λύσουμε το επιθετικό μας πρόβλημα».

Φωτο ημερας

Στην Πρέστον ο Έντι Τζόνσον

Δανεικό στην Πρέστον παραχώρησε τον Έντι Τζόνσον η Φούλαμ. Ο Αμερικανός επιθετικός δεν έχει καταφέρει να στεριώσει στον λονδρέζικο σύλλογο, αφού από τη στιγμή που μετακόμισε στο Κρέιβεν Κότατζ το 2008 έχει αγωνιστεί σε μόλις 11 ματς.

Ο 26χρονος άσος είχε δοθεί δανεικός προηγουμένως στην Κάρντιφ και τον Άρη (στο δεύτερο μισό της περσινής περιόδου).

Στη Φούλαμ ο Γκούντγιονσεν

Ο Έιντουρ Γκούντγιονσεν θα συνεχίσει την καριέρα του στη Φούλαμ. Ο λονδρέζικος σύλλογος ήρθε σε συμφωνία με τη Στόουκ για την απόκτηση του Ισλανδού μεσοεπιθετικού με τη μορφή δανεισμού μέχρι το καλοκαίρι.

Η Φούλαμ θα είναι η πέμπτη ομάδα στο Νησί για τον 32χρονο άσο, καθώς έχει αγωνιστεί ακόμη σε Μπόλτον, Τσέλσι και Τότεναμ. Φέτος ο άλλοτε άσος της Μπαρτσελόνα είχε μόλις τέσσερις συμμετοχές στο πρωτάθλημα και μία στο Λιγκ Καπ με τη Στόουκ.

Κάτοικος Γλασκώβης ο Ντιούφ

Το δανεισμό του Ελ Χατζί Ντιούφ από την Μπλάκμπερν μέχρι το τέλος της σεζόν ανακοίνωσε η Ρέιντζερς λίγο πριν εκπνεύσει η χειμερινή μεταγραφική περίοδος στη Σκωτία.

Ο 30χρονος Σενεγαλέζος (με γαλλικό διαβατήριο) επιθετικός είχε φέτος 20 συμμετοχές στην Premiership και μία στο Κύπελλο Αγγλίας, χωρίς να σκοράρει.

Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί σε Σοσό, Ρεν, Λανς, Λίβερπουλ, Μπόλτον, και Σάντερλαντ.

Τόρες: «Να πετύχω πολλά γκολ και να βοηθήσω την ομάδα»

Πανευτυχής για τη μεταγραφή του στην Τσέλσι δήλωσε ο Φερνάντο Τόρες. Η απόκτησή του ανακοινώθηκε από την ιστοσελίδα του συλλόγου στις 1:31 (ώρα Ελλάδος) και ο Ισπανός επιθετικός, που υπέγραψε μέχρι το 2016, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για αυτή την εξέλιξη.

«Είμαι πολύ χαρούμενος με τη μετακίνηση μου στην Τσέλσι και ανυπομονώ να βοηθήσω τους νέους μου συμπαίκτες μου φέτος και για πολλά χρόνια ακόμη. Έχοντας αντιμετωπίσει την Τσέλσι πολλές φορές από τότε που ήρθα στην Αγγλία, και σε κάποια μεγάλα παιχνίδια που δεν θα ξεχάσω ποτέ, ξέρω πως εδώ αγωνίζονται πολλοί σπουδαίοι παίκτες και θα δουλέψω σκληρά για να κερδίσω μία θέση στην ομάδα. Ελπίζω να πετύχω σημαντικά γκολ για να δώσω χαρά στους φιλάθλους», ανέφερε ο 27χρονος άσος.

Ο πρόεδρος της Τσέλσι, Μπρους Μπακ, είπε: «Είναι μια σημαντική μέρα για την Τσέλσι, καθώς αποκτήσαμε έναν από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές του κόσμου, που ακόμη δεν έχει φτάσει στο αποκορύφωμα της καριέρας του. Ανέκαθεν θαυμάζαμε το ταλέντο του Τόρες, που έχει αποδείξει την αξία του σαν σκόρερ στο αγγλικό ποδόσφαιρο και η απόκτησή του αποτελεί απόδειξη ότι συνεχίζουμε να είμαστε φιλόδοξοι. Ελπίζω κάθε φίλος της Τσέλσι να είναι όσο ενθουσιασμένος είμαι κι εγώ με την είδηση αυτής της μεταγραφής».

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Τσέλσι, Ρον Γκάρλεϊ, είπε: «Η απόκτηση ενός παίκτη της κλάσης του Τόρες βοηθά την ομάδα σε πολλά επίπεδα. Ο Κάρλο Αντσελότι επιθυμούσε διακαώς την απόκτησή του, καθώς διεκδικούμε τρία τρόπαια τη φετινή περίοδο. Είμαστε ενθουσιασμένοι που πετύχαμε αυτό που θέλαμε»

Πήρε Φερνάντεζ και Μάρκοβιτς ο Πανσερραϊκός

Παίκτης του Πανσερραϊκου μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος θα είναι ο Ντάνι Φερνάντεζ. Οι Σερραίοι λίγο πρίν εκπνεύσει η μεταγραφική περίοδος,απέκτησαν τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού με την μορφή δανεισμού με την σύμφωνη γνώμη και της Μπόχουμ στην οποία ανήκει ο πορτογάλος τερματοφύλακας. Ο Φερνάντεζ δεν είχε πάρει καθόλου χρόνο συμμετοχής στους πράσινους με τους Νιόμπλια και Φερέιρα να εμπιστεύονται περισσότερο τους Τζόρβα και Καρνέζη. Ο Πορτογάλος τερματοφύλακας  ο οποίος τόσο στον ΠΑΟΚ  όσο και στην Μπόχουμ είχε αφήσει πάρα πολύ καλές εντυπώσεις, ήθελε χρόνο συμμετοχης και παιχνίδια προκειμένου να βρίσκεται και πάλι στις κλήσεις του ομοσπονδιακού προπονητή της εθνικής Πορτογαλίας και για αυτό επέλεξε να πάει μέχρι το τέλος της περιόδου στην ομάδα των Σερρών. Παράλληλα τα Λιοντάρια απέκτησαν και τον 25χρονος Βόσνιο αμυντικό Μπόγιαν Μάρκοβιτς.
Αναλυτικά οι δυο ανακοινώσεις:
 "Η ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ  ανακοινώνει την απόκτηση του τερματοφύλακα Daniel Marcio FERNANDES με τη μορφή δανεισμού μετά από συμφωνία με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Ο Bojan MARKOVIC είναι η νέα μεταγραφή για την ομάδα μας. Γεννήθηκε το Νοέμβριο του 1985 στη Βοσνία, είναι στόπερ και αγωνίστηκε στις ομάδες Rudar Ugtjevik, Celik, Spartak Naichik".

"Ο τρόπος που παίζει ο Άρης εχει πεθάνει"

Ο προπονητής του Άρη, Γιάννης Μιχαλήτσιος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή της NOVA, "Super League Experts"
Ο τεχνικός των κιτρίνων αναφέρθηκε στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, στον Άρη και την πορεία του στο πρωτάθλημα, τις μεταγραφές, τον Ολυμπιακό, αλλά και την δική του παρουσία στον πάγκο της ομάδας μετά την παραίτηση του Κούπερ.
Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιάννη Μιχαλήτσιου...
Για το ματς με τον ΠΑΟΚ: Το αποτέλεσμα στο ντέρμπι έπρεπε να ήταν διαφορετικό. Ήμασταν καλύτεροι αλλά δεν μας ευνόησαν οι φάσεις . Στο δεύτερο ημίχρονο κυριαρχήσαμε κατά κράτος του ΠΑΟΚ χωρίς να έχουμε κλασικές ευκαιρίες αλλά δυστυχώς δεν πήραμε τη νίκη. Για πρώτη φορά ο ΠΑΟΚ σε ντέρμπι δεν μας έκανε ούτε φάση. Η ισοπαλία ήταν απώλεια για μένα. Εγώ θέλω σε κάθε ματς να κερδίζω και για αυτό θεωρώ ότι ήταν απώλεια η ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ.
Για την κατάσταση στο πρωτάθλημα: Υπάρχει μεγάλη διαφορά του Ολυμπιακού με τις υπόλοιπες ομάδες και αυτό δεν είναι καθόλου καλό για το πρωτάθλημα μας. Από κει και κάτω βέβαια όλες οι ομάδες είναι κοντά με μικρές βαθμολογικές διαφορές και όλα είναι ανοικτά. Εμείς για παράδειγμα βρισκόμαστε στην 9η θέση και αν είχαμε κερδίσει θα είχαμε ανέβει στην 5η θέση
Για τις αλλαγές προπονητών: Στην Ελλάδα τα περισσότερα πράγματα που συμβαίνουν είναι τυχαία. Μπορεί κάποιος να γίνει τζάμπα μάγκας γιατί το βοήθησε η τύχη και κάποιοι που αξίζουν πραγματικά να μην έχουν την ευκαιρία να το δείξουν.
Για τις αλλαγές στο παιχνίδι του Άρη: Προσπαθώ αυτό το λίγο καιρό που είμαι στην ομάδα να αλλάξω ορισμένα πράγματα που αφορούν τον τρόπο παιχνιδιού. Ο τρόπος με τον οποίο παίζει ο Άρης έχει «πεθάνει». Η μπάλα πρέπει να περνάει από τα χαφ και όχι με μακρινές μπαλιές από την άμυνα να ψάχνουμε να βρούμε τους επιθετικούς
Έχουμε πρόβλημα στο γκολ αλλά μην ξεχνάτε ότι πετύχαμε και δυο γκολ με Παναθηναϊκό και Εργοτέλη που δεν μέτρησαν ενώ ήταν κανονικά. Αυτό σε άλλες ομάδες δεν θα είχε συμβεί.Έχουμε καλούς φορ αλλά δεν μπορούν να ταιριάξουν μεταξύ τους. Όλα είναι θέμα χημείας. Στα δυο τελευταία παιχνίδια κάναμε πάρα πολλές ευκαιρίες για γκολ. Τόσες όσες δεν είχαμε κάνει σε ολόκληρο τον πρώτο γύρο. Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει πλέον και θα πρέπει όλοι οι ποδοσφαιριστές να αμύνονται και όλοι να επιτίθενται 
Για τις μεταγραφές: Στον Άρη ήρθαν καλοί παίκτες τώρα στις μεταγραφές όπως ο Νέρι Καστίγιο ο οποίος θα μας βοηθήσει πολύ στη συνέχεια. Νομίζω ότι ο Άρης μπορεί να κάνει καλά πράγματα στη συνέχεια του πρωταθλήματος
Για τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό: Ολυμπιακός έχει πολύ ποιότητα με πληθωρικούς ποδοσφαιριστές. Παίζει το πιο σύγχρονο ποδόσφαιρο με πίεση στα 2/3 του γηπέδου και επιθετική άμυνα. Δίκαια βρίσκεται στην πρώτη θέση.

Για το Χαβίτο: Θα ήθελα να μην έχει φύγει ο Χαβίτο γιατί πιστεύω ότι με Χαβίτο και Καστίγιο θα είχαμε δυο σούπερ πλευρές. Ήταν απώλεια η αποχώρηση του. Πιστεύω ότι έχει τις δυνατότητες να πετύχει και στον Ολυμπιακό γιατί είναι κάλος παίκτης και κάλος αθλητής. Έχει τη δυνατότητα να παίξει σπουδαία μπάλα στον Ολυμπιακό.
Για τη δική του παρουσία στον πάγκο: Ευχαριστώ τη διοίκηση του Άρη που με πίστεψαν και με εμπιστεύτηκαν για προπονητή του Άρη. Δεν είχα κανένα άγχος να αναλάβω αν και αποτελεί μεγάλη τιμή να είσαι προπονητής του Άρη. Εάν είχα στήσει εγώ την ομάδα και είχα κάνει κάποιες επιλογές τότε θα μπορούσα να κάνω καλύτερα πράγματα.

Για τον Κοντρέρας
: Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στον Κοντρέρας και ζητάω συγγνώμη γιατί δεν το έμαθα χτες να τα πω δημόσια στο γήπεδο. Έχουν δίκιο οι φίλαθλοι του Άρη να είναι απαιτητικοί γιατί δεν έχουν δει χαρές για πάρα πάρα πολλά χρόνια.

Ανακοινώθηκε ο Βέλλιος από Έβερτον

Η Εβερτον ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα της την απόκτηση του Απόστολου Βέλλιου από τον Ηρακλή και αναφέρει ότι ο νεαρός θα ενσωματωθεί στην Β' ομάδα.Ο Βέλλιος είναι επιθετικός και αποκτήθηκε από τον Ηρακλή έναντι ενός συμβολικού ποσού. Ο Βέλλιος είναι διεθνής με την ομάδα Νέων της Ελλάδας και υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το 2014. Θα ενσωματωθεί στην Β΄ομάδα την οποία προπονεί ο Αλαν Σταμπς.
Ο Βέλλιος είναι 19 ετών, ψηλός και αδύνατος στράικερ που αναδείχτηκε από τις ακαδημίες του Ηρακλή. Σε 14 εμφανίσεις του με την εθνική Νέων της Ελλάδας έχει πετύχει επτά γκολ», γράφουν χαρακτηριστικά στο επίσημο σάιτ της Έβερτον.
Μάλιστα, λόγω της απόκτησης του Βέλλιου, η Έβερτον ανακοίνωσε ότι δίνει δανεικούς μέχρι το τέλος της σεζόν τους Ζοάο Σίλβα (στην Πορτουγκέζε) και Κίεραν Άγκαρντ (Στην Κίλμανροκ αν και μόλις επέστρεψε από δανεισμό στην Πίτερμπορο).

Ντέρμπι πρωτοπόρων στο Μιλάνο

Το ντέρμπι ανάμεσα στη Μίλαν και τη Λάτσιο στο Σαν Σίρο ξεχωρίζει στο πλαίσιο της εμβόλιμης αγωνιστικής της Serie A, με τους ροσονέρι να θέλουν να αυξήσουν κι άλλο τη διαφορά τους από τους διώκτες τους και τους λατσιάλι να παίζουν το τελευταίο τους χαρτί στην προσπάθειά τους να διατηρηθούν κοντά στην κορυφή. Στη Βερόνα απέναντι στην Κιέβο η Νάπολι, εκτός έδρας και η Ιντερ που αντιμετωπίζει την Μπάρι. Τη Ρόμα υποδέχεται η Μπρέσια, μακριά από το Τορίνο με Παλέρμο η Γιουβέντους.
Σύγκρουση πρωτοπόρων στο ΜιλάνοΗ Μίλαν έχει καταφέρει να αποσπαστεί 4 βαθμούς από τους διώκτες της και σε περίπτωση νίκης επί της Λάτσιο στο Σαν Σίρο, μπορεί να θέσει από νωρίς νοκ άουτ μία από τις βασικές απειλές.
Αλλωστε, παρά το γεγονός ότι η ομάδα του βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας, ο Εντι Ρέγια δεν κάνει όνειρα τίτλου: "Τώρα έχουμε 40 βαθμούς. Δεν κινδυνεύουμε με υποβιβασμό. Ο,τι κάνουμε από εδώ και πέρα θα είναι χρήσιμο για την έξοδό μας στο Europa League, κάτι το οποίο είναι και ο στόχος μας".
Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι είδε την ομάδα του να συνέρχεται έπειτα από δύο συνεχόμενες ισοπαλίες και να σημειώνει σερί νίκες, έχοντας στην κορυφή το εξαιρετικό δίδυμο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς - Ρομπίνιο και βασίζεται στους δύο επιθετικούς του και γι` αυτή την αναμέτρηση.
Στον αντίποδα, οι φιλοξενούμενοι δεν θα έχουν στη διάθεσή τους τον τιμωρημένο Μάουρο Ζάρατε και τον τραυματία Σέρτζιο Φλοκάρι.
Καραδοκεί η ΝάπολιΤυχόν στραβοπάτημα της πρωτοπόρου Μίλαν θέλει να εκμεταλλευτεί η Νάπολι που δοκιμάζεται απέναντι στην Κιέβο στη Βερόνα.
Οι παρτενοπέι συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν στη φετινή σεζόν και έχουν πλησιάσει στους 4 βαθμούς τους ροσονέρι, μετά και την εντυπωσιακή τους νίκη με 4-0 επί της Σαμπντόρια. Πρωτοστάτης της εξαιρετικής πορείας είναι ο Εντινσον Καβάνι που με το χατ τρικ που πέτυχε την προηγούμενη αγωνιστική πέρασε στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ με 17 γκολ.
Να εδραιωθεί στην πρώτη 4άδα θα προσπαθήσει η Ρόμα υποδεχόμενη τη Μπρέσια που μάχεται για την παραμονή της στην κατηγορία, έχοντας πανηγυρίσει μόλις 2 νίκες στα τελευταία τις 15 ματς σε όλες τις διοργανώσεις.
Ελπίζουν Ιντερ και Γιουβέντους
Μετά την αγχώδη νίκη επί της Παλέρμο χάρη σε δύο γκολ του νέου μεταγραφικού αποκτήματος, Τζιαμπάολο Πατσίνι, η Ιντερ θέλει να συνεχίσει με άλλο ένα τρίποντο.
Οι νερατζούρι έχουν θεωρητικά εύκολο έργο, καθώς αν και αγωνίζονται εκτός έδρας, αντίπαλός τους είναι η Μπάρι που βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.
Τη σταθερότητα που ακόμα αναζητά μετά και τη νέα της ήττα, αλλά και τον αποκλεισμό από το Κύπελλο Ιταλίας θα αναζητήσει η Γιουβέντους που έχει δύσκολη αποστολή αγωνιζόμενη εκτός έδρας απέναντι στην Παλέρμο.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής:Τρίτη 01/0221:45GR Μίλαν - Λάτσιο
Τετάρτη 02/0221:45GR Παλέρμο - Γιουβέντους
21:45GR Πάρμα - Λέτσε
21:45GR Ρόμα - Μπρέσια
21:45GR Σαμπντόρια - Κάλιαρι
21:45GR Ουντινέζε - Μπολόνια
21:45GR Κιέβο Βερόνα - Νάπολι
21:45GR Φιορεντίνα - Τζένοα
21:45GR Τσεζένα - Κατάνια
Πέμπτη 03/0221:45GR Μπάρι - Ιντερ

Στη Σανταντέρ ο Ντος Σάντος

Στην Ισπανία επιστρέφει ο Τζιοβάνι Ντος Σάντος. Ο Μεξικανός επιθετικός, που το 2008 μετακόμισε από την Μπαρτσελόνα στην Τότεναμ, αλλά δεν κατάφερε να καθιερωθεί (μόλις 20 συμμετοχές) και δόθηκε δανεικός σε Ίπσουιτς και Γαλατάσαραϊ, παραχωρήθηκε δανεικός μέχρι το τέλος της περιόδου στη Ράσινγκ Σανταντέρ.

Ο 21χρονος άσος θα προσπαθήσει να βοηθήσει τη νέα του ομάδα να παραμείνει στην Primera Division, καθώς μετά από 21 αγωνιστικές βρίσκεται στη 16η θέση της βαθμολογίας.

Σύνδεσμοι Φίλων ΠΑΟΚ-"Δεν εγγυόμαστε για οτιδήποτε"

Οι Σύνδεσμοι Φίλων ΠΑΟΚ εξέδωαν ανακοίνωση με την οποία ξεκαθαρίζουν τη στάση τους στο ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού. "Ανεξέλεγκτη η οργή του κόσμου, δεν εγγυόμαστε για οτιδήποτε" επισημαίνουν.
Αργά το βράδυ της Δευτέρας οι Σύνδεσμοι Φίλων ΠΑΟΚ συνεδρίασαν για να καθορίσουν την στάση τους στο αυριανό ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός στην Τούμπα.

Οι οργανωμένοι του "Δικεφάλου", αφού τονίζουν ξεκάθαρα ότι υπήρχε δάκτυλος Ολυμπιακού για την τιμωρία του ΠΑΟΚ, υπόσχονται ότι θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να κυλήσουν όλα ομαλά και να μην δημιουργηθεί κάτι επιβαρυντικό για τον ΠΑΟΚ.
Παράλληλα, δίνουν το πρώτο ραντεβού στην σημερινή προπόνηση, στις 17.00 στο γήπεδο της Τούμπας. για να εμψυχώσουν τους παίκτες στην τελευταία προπόνηση. Αναλυτικά το κείμενο της ανακοίνωσης:

"Την Τετάρτη η ομάδα μας δίνει ένα καθοριστικό αγώνα. Στον δρόμο μας προς την κατάκτηση του κυπέλλου βρέθηκε η ομάδα που αντιπροσωπεύει την σαπίλα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η ομάδα που στην υπηρεσία της και στις διαταγές της υπακούει το ελληνικό κράτος και οι αρχές του ποδοσφαίρου.

Η ομάδα που όλως "τυχαίως" ευνοείται από την τιμωρία του Π.Α.Ο.Κ. για τα γεγονότα του Βόλου. Εκεί όπου η αστυνομία εκτέλεσε άψογα το καθήκον της και τις διαταγές που είχε για να δημιουργήσει επεισόδια με άμεσο επακόλουθο την τιμωρία μας.

Η οργή του κόσμου είναι ανεξέλεγκτη. Αδυνατούμε να την ελέγξουμε και να εγγυηθούμε για οτιδήποτε. Πόσο μάλλον όταν είναι ορατό το ενδεχόμενο για νέα σφαγή και πρόκληση από τις Φιλιππινέζες με την σφυρίχτρα. Ποιος θα μπορέσει σε αυτήν την περίπτωση να ελέγξει τον ήδη εξοργισμένο κόσμο;

Από την μεριά μας σαν σύνδεσμοι οφείλουμε και θα προσπαθήσουμε ώστε να κυλήσουν όλα ομαλά και να μην δημιουργηθεί κάτι επιβαρυντικό για την ομάδα μας.

Έχουμε εμπιστοσύνη στους παίκτες μας και είμαστε βέβαιοι ότι θα πάρουν την νίκη και την πρόκριση.

Επειδή μας στερούν την δυνατότητα να τους συμπαρασταθούμε κατά τη διάρκεια του αγώνα, αποφασίσαμε να δώσουμε το παρών στην τελευταία προπόνηση την Τρίτη στις 5μ.μ. στο γήπεδο της Τούμπας.

Όλοι θα είμαστε εκεί.

Την νίκη και την πρόκριση εμείς ή κανείς !!!!

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΦΙΛΩΝ ΠΑΟΚ"

Κριστιάνο… αλάνι, «τουμπέκα» στον Παντιάνι!

Λάθος… Ουρουγουανό διάλεξε ο Κριστιάνο Ρονάλντο για να πουλήσει «καουμποϋλίκι»!

Αντίθετα με την καθιερωμένη αντίδρασή του σε περίπτωση «κλαρινέτων» όπως αυτό με την Οσασούνα (1-0), ο Πορτογάλος δεν έβαλε τα κλάματα.

Όπως αποδείχθηκε, όμως, ίσως ήταν καλύτερα να μουσκέψει κανένα χαρτομάντιλο.

Πηγαίνοντας προς τα αποδυτήρια -και ενώ απέδιδε ευθύνες για την ήττα στο ψιλόβροχο, στην «άτιμη την κενωνία» και στα μαρκαρίσματα των αντιπάλων που του έκαναν «βαβά»- ο Κριστιάνο είπε δυό φωνήεντα με τον Βάλτερ Παντιάνι.

Όταν προσπάθησε, λοιπόν -σαν γνήσιος λεμές- να τον χτυπήσει… κάτω απ’ τη μέση (ρωτώντας με τουπέ «πόσα λεφτά βγάζεις»), ο Παντιάνι του έκανε αυτό που τόσο εύστοχα ως πιτσιρίκια ορίζαμε «προσβόλα»: «Δεν ξέρω, όμως τώρα τελευταία παίρνω ίδιους τίτλους μ’ εσένα…»

«Φρένο» στη Βαλένθια

Τέλος στο νικηφόρο σερί πέντε αγώνων της Βαλένθια μπήκε στο «Σαρδινέρο», καθώς στον αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε η 21η αγωνιστική της Primera Division οι «νυχτερίδες» ήρθαν ισόπαλες με τη Ράσινγκ Σανταντέρ.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 33’ με τον Αριέλ, αλλά η ομάδα του Ουνάι Έμερι έσωσε το βαθμό της ισοπαλίας και απέφυγε την πρώτη της ήττα μετά τις 4 Δεκεμβρίου (2-0 από τη Ρεάλ στο «Μπερναμπέου» με γκολ του Τίνο Κόστα στο 78’. Οι δύο ομάδες τελείωσαν με δέκα παίκτες το ματς, καθώς αποβλήθηκαν εκατέρωθεν ο Λασέν και ο Ρικάρντο Κόστα με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Η Σανταντέρ, που παραμένει χωρίς νίκη από τις 12 Δεκεμβρίου, μοιράζεται τη 16η θέση με την Οσασούνα, ενώ η Βαλένθια έφτασε τους 41 βαθμούς και απέχει τέσσερις από τη Βιγιαρεάλ, που καταλαμβάνει την τρίτη θέση που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Champions League.

Προπονητής-πυγμάχος!

Ο τεχνικός της Ανκαραγκιουτσού Ουμίτ Οζάτ επιτέθηκε σε έναν οπαδό, που προσπάθησε να μπει στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με τη Μανίσασπορ, και μετά παραιτήθηκε! Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα στην αναμέτρηση της Ανκαραγκιουτσού με τη Μανίσπασπόρ, όπου οι γηπεδούχοι γνώρισαν την ήττα με 3-1. Η ομάδα της Άγκυρας βρίσκεται στην 13η θέση της βαθμολογίας και αγνοεί τη νίκη για 8 συνεχή παιχνίδια. Οι οπαδοί της ομάδας θεωρούν τον Ουμίτ Οζάτ κύριο υπεύθυνο για την κακή πορεία και ζητούν εδώ και καιρό την παραίτησή του.

Αποφάσισαν, λοιπόν, για ακόμη μία φορά να διαμαρτυρηθούν εναντίον του, ενώ ένας οπαδός προσπάθησε να του επιτεθεί. Ο Τούρκος τεχνικός ως παίκτης ήταν γνωστός για τον σκληρό και... εύφλεκτο χαρακτήρα του και το αποτέλεσμα ήταν ο Οζάτ να βγάλει νοκ άουτ τον οπαδό! Όπως ήταν λογικό ο διαιτητής της αναμέτρησης τον απέβαλε, ενώ μετά τη λήξη του παιχνιδιού ο 34χρονος προπονητής παραιτήθηκε από τη θέση του και δεν παρέστη στη συνέντευξη τύπου. Δείτε παρακάτω το βίντεο!

Ένας Ιάπωνας για την Ίντερ

Τις καλύτερες στιγμές στην καριέρα του ζει ο Γιούτο Ναγκατόμο! Πρώτα κατέκτησε το Ασιατικό Κύπελλο με την Ιαπωνία και δύο μέρες μετά ανακοινώθηκε από την Ίντερ!Ο 24χρονος αριστερός μπακ, ο οποίος αγωνιζόταν στην Τσεζένα, αποκτήθηκε ως δανεικός μέχρι το καλοκαίρι από τους «νερατζούρι», οι οποίοι με τη σειρά τους έδωσαν στη νεοφώτιστη ομάδα τον Σαντόν για το ίδιο διάστημα.

Ο Ναγκατόμο, που ανήκει ακόμα στην Τόκιο, είχε κάνει πολύ καλές εμφανίσεις στο Μουντιάλ, ενώ στο Ασιατικό Κύπελλο ήταν και πάλι ο βασικός αριστερός μπακ της ομάδας του Τζακερόνι, άλλοτε τεχνικού της Ίντερ. Μάλιστα, στον τελικό με την Αυστραλία ήταν ο παίκτης που σέντραρε στον Λι για το νικητήριο γκολ των «σαμουράι».