Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Τριπλέτα όνειρο!!

Ποια άμυνα να τους σταματήσει... Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δίνει ρυθμό, Μπενζεμά, Ιγκουαΐν ακολουθούν και η τριάδα της Ρεάλ σπάει τα κοντέρ! Οι τρεις τους ξεπέρασαν τα 100 γκολ και ξεπέρασαν την καταλανική τριπλέτα του 2009!
Τριπλέτα όνειρο!

Ο Ρονάλντο δεν κάνει διακρίσεις, άφησε στην άκρη τις φήμες περί ξεκούρασης και άρχισε στο βασικό σχήμα κόντρα στο ΑΠΟΕΛ. Εξάλλου, όπως αναφέρουν οι Ισπανοί θέλει να σπάει κάθε ρεκόρ γκολ που θα βρει μπροστά του και ο... άτυχος της υπόθεσης ήταν ο σύλλογος της Κύπρου. Με δυο γκολ, το ένα με απίστευτη εκτέλεση φάουλ, ο Πορτογάλος βοήθησε στο να σπάσει ακόμα ένα... ρεκόρ που είχαν οι Καταλανοί.
Ειδικότερα, ο Κριστιάνο έφτασε τα 49 γκολ, 8 στο Champions League, 37 στο Πρωτάθλημα, 3 στο κύπελλο και ένα στο Σούπερ Καπ. Tα 49 του τέρματα λοιπόν προστέθηκαν στα 28 του Μπενζεμά και τα 24 του Ιγκουαΐν ξεπερνώντας έτσι τα 101, με την τριπλέτα της Ρεάλ να ξεπερνά τα 100 της καταλανικής τριπλέτας Μέσι-Ετό-Ανρί που είχε 100 τη σεζόν 2008-09. Αξίζει να σημειωθεί, πως η Ρεάλ έχει πετύχει φέτος 150 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις, με τους τρεις να έχουν σκοράρει το 67.3 % των τερμάτων!!





πηγή: gazzetta.gr

Η ανοησία των δανεισμών...!!

Άλλο τίποτα δεν θα έχουμε να λέμε μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου. Κουβέντα να γίνεται, με τον Μήτρογλου και τον Τάτο. Αν πρέπει να παίξουν ή αν δεν πρέπει... Σχολιάζει ο Miltos ο νταλικέρης.
Η ανοησία των δανεισμών...
Ο καθένας μπορεί να έχει την άποψή του. Ποιο είναι το σωστό του καθενός, σύμφωνα με τα συμφέροντά του. Επιχειρήματα υπάρχουν και θα υπάρχουν. Από τη μία, γιατί να μην παίξουν οι καλύτεροι παίκτες του Ατρόμητα τη φετινή σεζόν και ουσιαστικά οι παίκτες που τον πήγαν στον τελικό. Κι από την άλλη, αν παίξουν, πόσα θα ακούσουν... Είτε για «πόδια που δεν μπήκαν στη φωτιά» από τους Αντιολυμπιακούς είτε για «πόδια που πήραν φωτιά» από τους Ολυμπιακούς.
Και τα δυο παιδιά στη μέση, να μην ξέρουν τι να κάνουν! Να δηλώσουν ...κώλυμα, σαν κάτι διαιτητές που φοβούνται να σφυρίξουν τα ματς που το στραγάλι καίει; Ή να μπει μέσα ο Μήτρογλου και να καρφώσει κανένα γκολάκι για να αποδείξει στον Βαλβέρδε πως τον έχει αδικήσει; Κι αν το καρφώσει, πώς θα γυρίσει μετά στο «Καραϊσκάκη» έτσι κι έχει στερήσει τίτλο από τον Ολυμπιακό; Γενίτσαρος!
Τι φταίνε τα παιδιά, τι φταίει ο Ατρόμητας, τι φταίει κι ο ίδιος ο Ολυμπιακός στο φινάλε να βρει απέναντί του παίκτες που του ανήκουν;
Αυτό που φταίει είναι η ανοησία -για να μη γράψω την άλλη λέξη- που λέγεται «δανεισμός παικτών». Δεν ισχυρίζομαι πως είναι κατ΄ανάγκην κακό πράμα να παραχωρούν οι ομάδες κάποιους παίκτες με «υποσχετική» που λέγαμε παλιά, για «να ψηθούν», που επίσης λέγαμε παλιά. Ειδικά όταν δεν έχουν εξασφαλισμένη συμμετοχή στο ρόστερ μιας μεγάλης ομάδας ή όταν είναι ανέτοιμοι να αγωνιστούν σε υψηλό επίπεδο.
Ωστόσο, πρέπει να υπάρχουν και κάποια κριτήρια. Ας βρουν μια φόρμουλα, κάτι. Δεν μπορεί να μην υπάρχει τρόπος να αποφεύγονται τέτοιες καταστάσεις. Τι να κάνει, δηλαδή, τώρα ο Γιωργοδώνης αν του πουν ότι δεν μπορεί να βάλει τους δύο παίκτες στον τελικό; Πρέπει στο πιο κρίσιμο ματς της σεζόν να παρατάξει ουσιαστικά άλλη ομάδα. Δεν μιλάμε για δύο παίκτες της σειράς, αλλά για δυο παίκτες που κάνουν τη διαφορά στα μέτρα του Ατρόμητα...
Ας βρουν, λοιπόν, τρόπο, δεν ξέρω ποιον. Ας δανείζουν τους παίκτες σε άλλα πρωταθλήματα. Σε άλλες χώρες ή σε άλλες κατηγορίες. Ας ελαχιστοποιήσουν κάπως τις πιθανότητες να συμβεί αυτό το καραγκιοζιλίκι που ζούμε από τη στιγμή που Ατρόμητας και Ολυμπιακός έκλεισαν θέση στον τελικό. Δεν είναι κανονικά πράγματα αυτά.
Είναι σαν να έχεις πόλεμο κι επειδή σου περισσεύουν πυρομαχικά, να δανείζεις σφαίρες σε πιθανό αντίπαλο με την προϋπόθεση να μην τις χρησιμοποιήσει εναντίον σου. Αλλά όταν ο πόλεμος φτάσει στη μονομαχία, ο θάνατός σου η ζωή μου, τι θα του πεις; «Δεν έχει δικαίωμα να μου ρίξεις, κάτσε να σε σκοτώσω»;
Είναι σοβαρά πράματα αυτά;
Μέχρι να βρεθεί μια σοβαρή λύση στην ανοησία των δανεισμών, εγώ, ο Μίλτος, να ΄μαι καλά...

πηγή: gazzetta.gr

Η μπάλα στο Πανεπιστήμιο!!

Το ποδόσφαιρο, εκτός από τέχνη, τις τελευταίες δεκαετίες τείνει να αναδειχ8εί και σαν μια ξεχωριστή επιστήμη. Μπορεί οι αριθμοί να μη λένε πάντα την αλήθεια, όμως σε βοηθούν να εξάγεις κάποια ασφαλή συμπεράσματα. Μερικά εξ’αυτών βρίσκονται στο βιβλίο «How to score: Science and the beautiful game» του Ken Bran, επιστημονικού συμβούλου της Southampton F.C.
Η μπάλα στο Πανεπιστήμιο
Αποστάσεις
Πριν 4 δεκαετίες ένας μέσος έτρεχε περίπου 10χλμ σε ένα 90λεπτο, με τους πλάγιους και τους επιθετικούς να τρέχουν 1,5χλμ λιγότερα, ενώ οι αμυντικοί να καλύπτουν 7,8χλμ ανά αγώνα.
Σήμερα οι αποστάσεις έχουν μεγαλώσει τουλάχιστον κατά 30%.
Το εντυπωσιακό είναι ότι μόλις το 2% των κινήσεων του παίχτη γίνεται με την μπάλα στα πόδια!
Ενέργεια
Οι έρευνες έχουν δείξει ότι ο μέσος ποδοσφαιριστής ξεκουράζεται για 3 δευτερόλεπτα ανά 2 λεπτά. Έτσι, η ενέργεια που καταναλώνει σε 90 λεπτά ισούται με το 65% των θερμίδων που καίει ένας μέσος άνδρας σε μία ημέρα. Ωστόσο, η επιστήμη πλέον δίνει τη δυνατότητα στον ποδοσφαιριστή να επανακάμπτει μέσα στο επόμενο 24ωρο, τηρώντας συγκεκριμένη δίαιτα.
Φάουλ
Το ιδανικό χτύπημα σε απευθείας εκτέλεση:
δίνει στην μπάλα ταχύτητα 60-70 μιλίων την ώρα
δίνει φάλτσα 5-10 περιστροφών ανά δευτερόλεπτο
κάνει μόλις 9 δέκατα του δευτερολέπτου να φτάσει στο δίχτυ.
Η επαφή του ποδιού με την μπάλα διαρκεί 15 millioseconds. Σε ένα ιδανικό χτύπημα ο εκτελεστής δίνει στον τερματοφύλακα 300 millioseconds να αντιδράσει, χρόνο ελάχιστο, όταν τα 200 από αυτά τα χρησιμοποιεί ο εγκέφαλος για να επεξεργαστεί την πληροφορία και να κινήσει το σώμα.
Πέναλτι
Ο μέσος όρος ευστοχίας ενός μέσου ποδοσφαιριστή φτάνει το 80%, ενώ πέφτει στο 75% στη διαδικασία των πέναλτι λόγω της έντονης ψυχολογικής πίεσης. Ένας τερματοφύλακας μπορεί να καλύψει εώς και το 78% της εστίας του. Το υπόλοιπο 22% θεωρείται «άπιαστη ζώνη». Βγαίνοντας, ο τερματοφύλακας ελαττώνει την «άπιαστη ζώνη». Το ιδανικό σημάδι για τον εκτελεστή είναι από το ύψος του ώμου και πάνω. Σε μια από τις διαλέξεις του ο καθηγητής Bray υποστήριξε ότι «…στο 85% των εκτελέσεων πέναλτι, ο εκτελεστής στέλνει τη μπάλα στη γωνία που «δείχνει» το σταθερό του πόδι, δηλ. το πόδι στο οποίο στηρίζεται όταν με το άλλο εκτελεί το πέναλτι.
Το ποδόσφαιρο, για τον περισσότερο κόσμο είναι απλό: μία μπάλα, δοκάρια στις 2 πλευρές του γηπέδου και γραμμές για να ξεχωρίζουν οι περιοχές. Όταν, όμως, πρόκειται για συλλόγους με badget εκατομμυρίων , ίσως τα πράγματα να γίνονται λίγο πιο περίπλοκα.
ΠΗΓΗ: angrybets.gr

Μπιτσαξής κατά ΣΕΓΑΣ!!

Κατά της Ομοσπονδίας Κλασσικού Αθλητισμού στράφηκε ο Πάνος Μπιτσαξής μετά την αναπαραγωγή της είδησης της αναστολής λειτουργίας του ΣΕΓΑΣ στο εξωτερικό και το δημοσίευμα των Financial Times για τη μη παρουσία ελληνικής ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Μπιτσαξής κατά ΣΕΓΑΣ Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού έκανε λόγο για παραπληροφόρηση από τον κ.Σεβαστή, λέγοντας μεταξύ άλλων πως όλοι πρέπει να πορευτούν βάσει των νέων συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί. «Παρακολουθώ τον ΣΕΓΑΣ να παραπληροφορεί τον Διεθνή Τύπο, με την πλαστή είδηση, ότι δεν θα πάει η ελληνική ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η ελληνική παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα είναι άψογη. Σχεδόν 100 αθλητές, θα αποτελέσουν την ελληνική ολυμπιακή ομάδα. Τα αναγραφόμενα στους Financial Times σήμερα, είναι προφανώς, προϊόν παραπληροφόρησης. Ο ΣΕΓΑΣ είναι η ατμομηχανή του ελληνικού αθλητισμού. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι δίνουμε τη μεγαλύτερη δυνατή προσοχή, στον κλασσικό στίβο», τόνισε αρχικά.
Και συμπλήρωσε: «Πρέπει κάποιοι κύριοι στο ΣΕΓΑΣ, να λάβουν υπόψη τους, τον χρόνο και τον τόπο στον οποίο ζούμε. Είναι αναμφίβολο ότι δεν μπορεί η κρίση, να αφήσει ανέγγιχτο τον ελληνικό αθλητισμό. Οι πόροι έχουν περιοριστεί. Από την εποχή όμως της σπατάλης και του πακτωλού των επιχορηγήσεων, περάσαμε σε μία ορθολογική διαχείριση των χρημάτων, το αποτέλεσμα της οποίας είναι, να πηγαίνει ο ελληνικός αθλητισμός από επιτυχία σε επιτυχία σε παγκόσμιο επίπεδο».

FC: Κάποιοι «δεν επικοινωνούν με τον εγκέφαλό τους»

FC: Κάποιοι «δεν επικοινωνούν με τον εγκέφαλό τους»
Χρησιμοποιούμε συχνά σε δημόσιες ή ιδωτικές συζητήσεις τη φράση «το πρόβλημά μας είναι ότι δεν συζητάμε/κατανοούμε/εφαρμόζουμε τα αυτονόητα». Σωστό επιχείρημα, με τη διαφορά ότι ισχύει όταν απευθύνεται σε ανθρώπους που συμφωνούν τουλάχιστον στο τι ορίζουμε ως «αυτονόητα». Ας πούμε ότι είναι αυτό το οποίο επικαλούμαστε συχνά με τις λέξεις «κοινή λογική». Εμ έλα όμως που ούτε εδώ έχουμε σημείο σύγκλισης...  Σχολιάζει ο Γιάννης Ταούσης για το Fight Club.

Τρανή απόδειξη η εξωφρενικά αστεία -και ταυτοχρόνως άκρως σουρεαλιστική- παρεξήγηση που έχει «μολύνει» το ίντερνετ το τελευταίο 24ωρο: Λίγες ώρες μετά την αυτοκτονία του Δημήτρη Χρίστουλα ο δημοσιογράφος Άγγελος Τσέκερης ανάρτησε στη σελίδα του στο Facebook μια ανθολογία από υποθετικές ατάκες, που (υποτίθεται ότι) θα διαβάζαμε σήμερα ως σχόλια στο γεγονός από γνωστούς «φιλομνημονιακούς» δημοσιογράφους. Πείτε το φάρσα, μπλακ χιούμορ, εύστοχη/άστοχη χρονικά κίνηση ή οτιδήποτε άλλο, μόνο μην πείτε ότι δεν καταλαβαίνετε την περιπαικτική προσέγγιση του θέματος -όσο politically correct κι αν θεωρείτε τον εαυτό σας.

Κι όμως, τις ώρες που ακολούθησαν (και μέχρι τώρα που διαβάζετε αυτό το κείμενο) πολλοί χρήστες του ίντερνετ -χωρίς καμία διάθεση τρολαρίσματος και με περισσή σοβαρότητα- έσπευσαν να αναμεταδώσουν την εν λόγω ανάρτηση, συνοδεύοντάς το περιεχόμενό της με κατακεραυνωτικά σχόλια. Την πίστεψαν δηλαδή! Τι λέω, όχι μόνο την πίστεψαν αλλά έγιναν έξαλλοι με τα όσα «δήλωσαν» τα αναφερόμενα σ’ αυτήν δημόσια πρόσωπα! Και να τα καυστικά σχόλια, και να οι απειλές, και να τα αποσιωπητικά «με σημασία», και να τα κεφαλαία που «φωνάζουν», και να τα θαυμαστικά, και να οι ύβρεις κλπ. Τόσο απλά, τόσο αθώα, τόσο ανόητα. Και νάτην η πόλωση ξανά, φύτρωσε στο πιο εύφορο γι’ αυτην «λιβάδι».

Λες και δεν έχουμε χορτάσει από δίπολα, λες και πρέπει να ποινικοποιήσουμε το στοχευμένο χιούμορ. Στέκομαι ενεός και άοπλος απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους. Και σκέφτομαι ότι ο «μικρός εμφύλιος» που κυοφορείται μεγαλώνει πιο γρήγορα όταν θολώνονται περισσότερο μυαλά που ήδη αγκομαχούν (ή δεν προσπαθούν καν) να κάνουν κτήμα τους την ορθή κατανόηση -κυρίως στις εμφανείς απόπειρες χιούμορ. Σε ένα σεμινάριο σχολής δημοσιογραφίας, προ 20ετίας, μια επικοινωνιολόγος μας είχε πει «επικοινωνία είναι να συμφωνούμε καταρχάς σε βασικά πράγματα. Για παράδειγμα (μας δείχνει ένα ποτήρι νερό που κρατούσε στα χέρια της) ότι αυτό είναι ένα ποτήρι νερό». Καθώς φαίνεται είμαστε πολύ μακριά ακόμα κι απ’ αυτό. Κι επειδή μιλάμε για κάτι που δεν μπορείς να το απαιτήσεις, περιστατικά σαν κι αυτό αναδεικνύουν απλώς ότι έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε, όντες για γέλια και για κλάματα μαζί, μέχρις ώτου μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε έχοντας μια ελάχιστη κοινή βάση πραγμάτων και δεδομένων που θα θεωρούνται πράγματι «αυτονόητα» απ’ όλους.

πηγή: sport-fm.gr

«Φοβήθηκα πως θα πεθάνω»

«Φοβήθηκα πως θα πεθάνω»
Μέχρι και πως θα φύγει από τη ζωή φοβήθηκε ο Αντόνιο Κασάνο, ο οποίος αντιμετώπισε πρόβλημα με την καρδιά του και πέντε μήνες μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, ετοιμάζεται να επανέλθει στους αγωνιστικούς χώρους.

«Φοβήθηκα ότι θα πεθάνω και όταν μου πέρασε αυτός ο φόβος, σκέφτηκα ότι θα σταματήσω το ποδόσφαιρο», δήλωσε ο ποδοσφαιριστής της Μίλαν σε συνέντευξή του στην τηλεοπτική εκπομπή «Studio Sport».

Μετά από αυτήν την τεράστια περιπέτεια με την υγεία του, δηλώνει πως είναι σε θέση να αγωνιστεί σύντομα: «Τώρα όμως είμαι έτοιμος να παίξω, ίσως ακόμα και το Σάββατο που θα αντιμετωπίσουμε τη Φιορεντίνα».


πηγή: sport-fm.gr

Πάει Μπολόνια ο Τσαλδάρης;

Πάει Μπολόνια ο Τσαλδάρης;
Τα οικονομικά προβλήματα στον Άρη φέρνουν προ της εξόδου κάποιους παίκτες και ήδη η πρώτη σχετική κίνηση έχει γίνει από τον Δημήτρη Τσαλδάρη. Ο Έλληνας φόργουορντ φαίνεται πως βρίσκεται στο στόχαστρο της Βίρτους Μπολόνια, σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας της πόλης. Μάλιστα, ο ίδιος ο παίκτης δείχνει πως επιθυμεί να «μετακομίσει» στην πρωταθλήτρια Ευρώπης του 1998.

Στους «ασπρόμαυρους»σκέπτονται να καταθέσουν επίσημη πρόταση στον Άρη για την απόκτηση του παίκτη.

πηγή: sportfm.gr

Αγγλική «μάχη» στα πόδια του Καγκάβα!!

Αγγλική «μάχη» στα πόδια του Καγκάβα
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι ρίχνονται στη «μάχη» για τον Σίνζι Καγκάβα, με τον 23χρονο επιθετικό να αρνείται να ανανεώσει το συμβόλαιό του με την Μπορούσια Ντόρτμουντ και να αυξάνει τη φημολογία που τον θέλει να αποχωρεί από τους πρωταθλητές Γερμανίας.

Ο Ιάπωνας άσος δεν έχει κρύψει την επιθυμία του να ενταχθεί στο δυναμικό κάποιας ομάδας της Πρέμιερ Λιγκ, αφού θεωρεί το αγγλικό ποδόσφαιρο ιδιαίτερα ελκυστικό.

Από την πλευρά τους, Γιουνάιτεντ και Τσέλσι τον έχουν στο μεταγραφικό στόχαστρό τους και κάνουν γνωστές τις προθέσεις τους για να τον αποκτήσουν, ώστε να του δώσουν ακόμη ένα κίνητρο να μην ανανεώσει το συμβόλαιό του.

Η Ντόρτμουντ έχει δώσει στον Καγκάβα διορία δύο εβδομάδων να απαντήσει στην πρότασή της, η οποία προβλέπει παραμονή του στους πρωταθλητές της Μπουντεσλίγκα έως το 2016. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, η Μπορούσια του προσφέρει 2,5 εκατ. λίρες ετήσιο μισθό, με το τρέχον συμβόλαιο να του αποφέρει 1,25.

Το συμβόλαιό του λήγει το 2013 και δεν αποκλείεται η γερμανική ομάδα να αποφασίσει να τον παραχωρήσει το καλοκαίρι.

Πηγή: england365.gr

Τράκαρε και πάλι ο Μπαλοτέλι!!

Τράκαρε και πάλι ο Μπαλοτέλι
Ακόμη ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα είχε ο Μάριο Μπαλοτέλι, με τον επιθετικό της Μάντσεστερ Σίτι να εμπλέκεται σε τρακάρισμα στην περιοχή του Deansgate Locks. Κανένα πρόβλημα για τον Ιταλό άσο, μικρές οι υλικές ζημιές στο όχημά του.

Όπως μεταδίδουν τα αγγλικά Μέσα, ο Μπαλοτέλι βρίσκονταν στο κέντρο του Μάντσεστερ όταν συνέβη το περιστατικό, χωρίς να γίνουν γνωστά τα αίτια της σύγκρουσης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για ένα μικρής έκτασης ατύχημα, ενώ το ΜΕΝ μεταδίδει ότι ο ίδιος ο Μπαλοτέλι αστειεύτηκε με τους αυτόπτες μάρτυρες!

Πηγή: england365.gr

Οι σκέψεις του Μπόλονι με Ατρόμητο!!

Τις πρώτες του σκέψεις φανέρωσε ο Λάζλο Μπόλονι ενόψει της κυριακάτικης αναμέτρησης με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Ο Ρουμάνος χρησιμοποίησε Σταφυλίδη και Λίνο στην αριστερή πλευρά αφήνοντας εκτός του Γεωργιάδη.
Οι σκέψεις του Μπόλονι με Ατρόμητο
Ο τεχνικός του Δικεφάλου άνοιξε τα χαρτιά του για το πώς σκέφτεται να παρατάξει την ομάδα του στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Ο Μπόλονι προσανατολίζεται να τοποθετήσει στους Σταυλίδης και Λίνο στην αριστερή πτέρυγα αφήνοντας εκτός τους Γεωργιάδη και Νιμάνι.
Στην δεξιά πλευρά προβλέπεται να γίνει μάχη καθώς μπορεί ο Αποστολόπουλος να δοκιμάστηκε σήμερα όμως από αύριο θα μπει στο «κόλπο» και ο Σνάουτσνερ. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Τσιρίλο και Μαλεζάς που επιστρέφει στην 11αδα, ενώ τερματοφύλακας ο Χαλκιάς. Αμυντικά χαφ οι Λάζαρ και Γκαρσία, ενώ στον άξονα ο Φωτάκης με τον Γιάννου να κάθεται στον πάγκο. Στην επίθεση ο Αθανασιάδης, ενώ στην δεξιά πλευρά ο Σαλπιγγίδης.
Πηγή: gazzetta.gr

Μπράβο, Ατρόμητε! Κρίμα, ρε Νίκο!!

O Αστέρας είναι πιο φορμαρισμένος αυτό τον καιρό: αν υπήρχε μια ομάδα στο γήπεδο που θα μπορούσε ν’ αντεπεξέλθει έπειτα από τέτοιο «χτύπημα» ήταν αυτή του Τσιώλη. Γράφει ο Αντώνης Καρπετόπουλος.
Μπράβο, Ατρόμητε! Κρίμα, ρε Νίκο!
Ο Τσιώλης κέρδισε τον παίκτη που του έλειπε μετατρέποντας το 4-3-3 σε 3-3-1-2 (έπαιξε με τρία μπακ (Πιπίνη – Πουλίδο – Τσαμπούρη), τρεις κόφτες, κι έναν δημιουργό, τον Ροτζέριο, πίσω από δυο κυνηγούς (τον Ναβάρο και τον Περόνε) και μολονότι βρέθηκε να χάνει με 1-0, γύρισε το ματς. Ο Αστέρας είχε αρκετό θάρρος (ακόμα και στο γκολ που δέχεται, ο Πουλίδο έχει ανεβεί για να γίνει έξτρα παίκτης στη μεσαία γραμμή, μολονότι η ομάδα του παίζει με δέκα παίκτες), αλλά νόμισε ότι στο 2-1 κέρδισε. Αρχισαν κάποιες χαζές καθυστερήσεις, κάποιες μπάλες να πέφτουν από την εξέδρα, κάποιες αστείες διακοπές και η ομάδα έχασε τη συγκέντρωσή της, παίζοντας με το χρόνο. Το δεύτερο λάθος του Πουλίδο το τιμώρησε ο Μήτρογλου, που δεν συγχωρεί.
Δουλειά
Αν βλέπαμε μόνο τα δυο ματς θα λέγαμε ότι στα 180 λεπτά τους δεν προκρίθηκε ο καλύτερος: ο Αστέρας πέρασε μια δοκιμασία ξεκινώντας με δέκα παίκτες και στο Περιστέρι δεν είχε κινδυνέψει καθόλου. Ομως ο τελικός είναι και λίγο η επιβράβευση μιας ολόκληρης χρονιάς και ο νοικοκύρης Γιώργος Σπανός τον άξιζε. Πέρυσι η ομάδα του έφτασε στον τελικό πάλι, αλλά σ' εκείνη την επιτυχία δόθηκε συνέχεια, μολονότι οι άθλιες συνθήκες που επικράτησαν στο αξέχαστο ματς με την ΑΕΚ θα είχαν αηδιάσει τον οποιοδήποτε. Ο Σπανός και οι συνεργάτες του, ο παθιασμένος Δώνης και ο ακούραστος Αγγελόπουλος, το καλοκαίρι -ενώ όλοι έτρεχαν στα δικαστήρια- δούλευαν: οι σοφές επιλογές παικτών όπως ο Επστάιν, ο Γιαννούλης, ο Ζουέλα, ο Ράντμαν, ο Φυντανίδης, ο Γκαρσία, ο Δημούτσος δυνάμωσαν πολύ το ρόστερ. Αυτή η καλή δουλειά εκτόξευσε φέτος τον Ατρόμητο και έπρεπε να ανταμειφθεί. Μια καλή ομάδα κερδίζει όταν είναι καλύτερη του αντιπάλου, μια πολύ καλή τα καταφέρνει κι όταν αγωνιστικά χωλαίνει.
Μαγκιά
Ο Σπανός μπορεί να τρελαίνεται καμιά φορά και να κυνηγάει τους Βοσκάκηδες (είναι λάθος του…), αλλά λίγοι ξέρουν το ποδόσφαιρο καλύτερα από αυτόν στον παραγοντικό κόσμο. Κυρίως κατάφερε με την πάντα αξιοπρεπή στάση του να έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων. Ο δανεισμός του Τάτου και του Μήτρογλου από τον Ολυμπιακό π.χ. είναι ένας μικρός προσωπικός θρίαμβος, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Σπανός ποτέ δεν είχε ιδιαίτερα καλές σχέσεις με τους «ερυθρόλευκους» και μάλιστα εναντιώθηκε και στην υποψηφιότητα του Κανελλόπουλου στη Λίγκα κάποτε, κατεβαίνοντας ο ίδιος. Πέρυσι, ενώ στον ΠΑΟ κλαίγονταν για την κολεγιά του Μπέου με τον Μαρινάκη, ο Ατρόμητος απέκλεισε τον Ολυμπιακό Βόλου εύκολα. Και μετά με μια σωστή διαπραγμάτευση πούλησε στον Ολυμπιακό τον Τάτο και πήρε δανεικό τον Μήτρογλου. Χωρίς παρακάλια, αλλά με τη μαγκιά του.
Σοφά
Στο άλλο ματς ο ΟΦΗ έκανε ένα από τα πιο σοφά, μεστά και ολοκληρωμένα φετινά του ματς. Αντεξε στο πρέσινγκ του Ολυμπιακού, περιόρισε τους χαφ των «ερυθρολεύκων», δεν άφησε στους «ερυθρόλευκους» καθαρές ευκαιρίες και στο τέλος προσπάθησε να πάρει το ματς: ο «Αναστό» στο πιο ώριμο κοουτσάρισμά του παρουσίασε μια ομάδα που τίμησε τον ημιτελικό, κοιτάζοντας τους πρωταθλητές στα μάτια. Δεν είχε βέβαια τύχη: ο Ζορμπάς πέταξε άουτ την καλύτερη ευκαιρία, τα σουτ του Κάλαϊτζιτς τα πήρε ο αέρας, ο Παπουλής έχασε την ευκαιρία του γιατί τον σταμάτησε το σημαιάκι του επόπτη, ο Μάντζιος ξεχάστηκε τη στιγμή που έπρεπε να κάνει την καθοριστική ασίστ. Για να κερδίσει αυτός ο ΟΦΗ αυτόν τον Ολυμπιακό δεν του αρκεί μόνο το σχέδιο του προπονητή του και η υποστήριξη από την καυτή εξέδρα του, αλλά χρειάζεται και τον Θεό μαζί του.

Παράσημο
Ο ΟΦΗ έκανε μια μαγική σεζόν: για να την ολοκληρώσει χρειάζεται έναν πόντο –αυτόν της τυπικής, μαθηματικής παραμονής. Μετά θα δούμε τι θα μείνει από την καταπληκτική αυτή ομάδα που θα μείνει ένα τεράστιο παράδειγμα θέλησης, αυταπάρνησης, γενναιοψυχίας και πάνω από όλα πολύ σοβαρής απλήρωτης δουλειάς. Ακόμα κι ο τρόπος που αποκλείστηκε από τον πανίσχυρο Ολυμπιακό στα ημιτελικά του Κυπέλλου, αποτελεί για την ομάδα και τον «Αναστό» παράσημο…

Σπόρια
Xάλασε το Μπαρτσελόνα – Μίλαν ο διαιτητής Κάιπερς: δε χωράει αμφιβολία. Το δεύτερο πέναλτι που έδωσε, το δίνει γιατί το θέλει: ένας άλλος θα σταματούσε το ματς, θα έκανε παρατηρήσεις στον Νέστα και θα προστάτευε το κύρος του ματς. Ο Κάιπερς άφησε την εκτέλεση και έδωσε πέναλτι για κράτημα μακριά από την μπάλα: ο κανονισμός του δίνει δίκαιο, αλλά η σοβαρότητα του ματς επέβαλε λίγη πολιτική – χρειάζεται και αυτή.
Υπάρχει ένα μικροπρόβλημα με τους διαιτητές και την Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νόου»: οι πιο πολλοί δείχνουν αδύναμοι στο να αποφύγουν την παγίδα να πάρουν μέρος στο γενικότερο πανηγύρι. Ναι, η Μπάρτσα ενθουσιάζει. Ναι, παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στον κόσμο. Ναι, τα παιχνίδια της στο «Καμπ Νόου» είναι μοναδικά θεάματα και ενδιαφέρουν τους πάντες στον κόσμο. Ομως ένας διαιτητής δεν μπορεί να παίζει τον ρόλο του παρτενέρ της ομάδας που προσφέρει θέαμα: όσο άθλιο είναι το θέαμα κάποιου που «ζώνεται» με εκρηκτικά και κατεβαίνει στο γήπεδο για να σταματήσει μια ομάδα, άλλο τόσο άθλιο είναι και το να βλέπεις έναν διαιτητή να παρασύρεται από τις συνθήκες, να χαίρεται τις ντρίμπλες του Μέσι και να παίζει τόσο πολύ έδρα.
Κατά τη γνώμη μου το πρόβλημα δεν είναι η Μπαρτσελόνα, αλλά οι διαιτητές. Οι πιο πολλοί από αυτούς που βλέπουμε και στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν έχουν προσωπικότητα, μοιάζουν ανθρωπάκια χωρίς κύρος, δημιουργούν την εντύπωση ότι νιώθουν τυχεροί γιατί θα δουν τον Μέσι από κοντά. Το να έχεις προσωπικότητα δεν διδάσκεται: Κολίνα γεννιέσαι, δεν γίνεσαι. Τουλάχιστον οι Καταλανοί παίζουν ακόμα τόσο πολύ ωραία μπάλα που είναι δύσκολο να τους αντιπαθήσεις, παρά τα σπόρια που μαζεύουν…

➜Εγραφα χθες ότι μόνο ένα απρόβλεπτο γεγονός στο ματς της Τρίπολης μπορεί να μας βοηθήσει να δούμε ένα καλό ματς. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ορισμό του απρόβλεπτου: λάθος του Μπαρτολίνι, φάουλ στον Τάτο, αποβολή και ο Ατρόμητος με παίκτη παραπάνω. Κι ο κλειστός ημιτελικός άλλαξε αμέσως σενάριο.

Κοινωνικό ενδιαφέρον
➜Διάβασα στο blog του Θωμαΐδη ότι στην ΕΠΟ αναρωτιούνται γιατί γυναίκα πρώην προέδρου (ελπίζω όχι του Αλεξανδρίδη ή του Τριβέλα) εξακολουθεί να πληρώνεται, μολονότι δεν πατάει ποτέ το πόδι της. Ο Νίκος Προύντζος σε σχετική ερώτηση του Θάνου Μπλούνα απάντησε «άσ’τα μην τα σκαλίζεις αυτά, 1.600 ευρώ παίρνει». Θέλω να τους καθησυχάσω ότι κανείς δεν νοιάζεται για τα λεφτά που στοιχίζει η κυρία. Απλά ανησυχεί ο κόσμος, αν είναι καλά αυτή και ο σύζυγος, και θα ’θελαν να περάσει να πιει έναν καφέ και να τους πει τα νέα…
ΠΗΓΗ: Sportday

Τα... μπαλκόνια της Μαρίκας! (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Πιο σέξι δεν γίνεται. Φωτογραφίες και videos αδυνατούν να αποδώσουν επαρκώς το μεγαλείο της. Η διάσημη Ιταλίδα τηλεπερσόνα Μαρίκα Φρούσιο μιλάει για τα σχέδια της, τη Νάπολι, τον Μέσι, ενώ εκφράζει την αλληλεγγύη της στην Ελλάδα.
Τα... μπαλκόνια της Μαρίκας! (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)
Ξεχάστε την Λαρίσα Ρικέλμε, αγνοείστε την Μόνικα Μπελούτσι. Θαυμάστε την Μαρίκα Φρούσιο!
Μία εικόνα στην περίπτωση της Ιταλίδας celebrity ισοδυναμεί με 1000… επιφωνήματα θαυμασμού. Οι λέξεις άλλωστε ωχριούν!
Με τέτοιο παρουσιαστικό είναι καταδικασμένη να επιτύχει σε ότι κάνει. Ακόμη και αν υποφέρεις από κλειστοφοβία θα παρακαλούσες να εγκλωβιστείς μία φορά στη ζωή σου σε ασανσέρ μαζί της.


Κορμί που κόβει την ανάσα με μπόνους το υψηλό I.Q. και τις τεκμηριωμένες απόψεις της, η μελαχρινή καλλονή κόβει την ανάσα. Σε κάθε τηλεοπτική της εμφάνιση η πληθωρική τηλεπερσόνα αποδεδειγμένα προκαλεί ταχυπαλμία.


Ποιος μπορεί άλλωστε να αντισταθεί στην ακαταμάχητη γοητεία της; Παρά την αλματώδη αύξηση της δημοτικότητας της αλλά και τις εκατοντάδες χιλιάδες θεάσεις των videos στα οποία πρωταγωνιστεί, παραμένει εξαιρετικά προσιτή, ευγενική και σκερτσόζα.


Η Μαρίκα Φρούσιο, η οποία απειλεί με απανωτά εμφράγματα τους παρουσιαστές της ιταλικής τηλεόρασης μίλησε  για τα επαγγελματικά σχέδια της, την ομάδα που υποστηρίζει, τον Λιονέλ Μέσι, τους Ιταλούς ποδοσφαιριστές, ενώ εκφράζει την αγάπη της για την Ελλάδα!


Η μελαχρινή θεά γεννήθηκε στο Μιλάνο, όμως δηλώνει περήφανη για την καταγωγή της από τον ιταλικό νότο. Οι «Παρτενοπέι» αποτελούν μεγάλη αδυναμία της


“Η πίστη μου είναι μπλε! Είμαι ‘tifo’, φανατική οπαδός της Νάπολι. Πρόκειται για την ομάδα που ανήκει καρδιά μου. Η Νάπολι αντιπροσωπεύει την ψυχή της πόλης.



Για τους οπαδούς της είναι η ομάδα που προσφέρει όμορφο θέαμα. Με το πείσμα της κατόρθωσε να κάνει σπουδαία βήματα. Πιστεύω διαθέτει την βαρύτητα για να στεφθεί ακόμη και πρωταθλήτρια».


Για τον πιο σέξι ποδοσφαιριστή της Serie Α ψηφίζει «δαγκωτό» Λαβέτσι. Σε ότι αφορά το παγκόσμιο ποδόσφαιρο εξηγεί γιατί μαγεύεται από τον Λιονέλ Μέσι.


«Ο πιο σέξι ποδοσφαιριστής νομίζω ότι είναι ο Λαβέτσι. Ο τρόπος που παίζει, τα σπριντ που τον χαρακτηρίζουν. Είναι απίστευτα σέξι. Παγκοσμίως θα έλεγα τον Λιονέλ Μέσι.



Είναι απόλυτος σούπερ σταρ του κόσμου, ο μάστερ του ποδόσφαιρου, ένας αληθινός σκηνοθέτης του γηπέδου.
Κανείς δεν μπορεί να του πάρει την μπάλα και πάντα έχει επαφή με τον αγωνιστικό χώρο. Είναι σαν να διδάσκει γεωμετρία στο γήπεδο σε ακτίνα 360 μοιρών».


Ο Μαρίκα Φρούσιο, λόγω φυσικών προσόντων θα μπορούσε να κάνει καριέρα ακόμη και στον κινηματογράφο. Η ίδια αρκείται σε μία καριέρα στην τηλεόραση ως παρουσιάστρια.
«Το όνειρο μου είναι να γίνω μία καλή και ανταγωνιστική τηλεπαρουσιάστρια. Δεν ονειρεύομαι το Χόλιγουντ, δεν γνωρίζω από υποκριτική.



Αν όμως μου πρότειναν να υπογράψω συμβόλαιο για να συμμετάσχω σε ταινία, θα μάθαινα αμέσως»
Στο παρελθόν δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου έκαναν λόγο για την ερωτική της σχέση με τον Πίπο Ιντζάγκι. Δεν το διαψεύδει…
«Ήταν κάτι που ανήκει στο παρελθόν. Μία παρένθεση που έχει κλείσει».



Η Ιταλίδα αμαζόνα, δεν ξεχνάει τις ωραίες στιγμές που έζησε στην Ελλάδα. Δηλώνει φαν της χώρας μας και εκφράζει την αλληλεγγύη της για την κατάσταση της.
«Έχω έρθει στην Ελλάδα. Μπορώ να πω είναι μία όμορφη χώρα. Υπέροχη θάλασσα, καλό φαγητό και οι άνθρωποι είναι φιλικοί.



Έχω μαγευτεί από τα λευκά σπίτια με τις μοβ μπουκαμβίλιες στους τοίχους.
Λυπάμαι όμως για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, όμως όπως βλέπετε και στην Ιταλία τα πράγματα δεν είναι επίσης καλά».



Μία από τις στιγμές που δεν θα ξεχάσει ποτέ η Μαρίκα Φρούσιο ήταν κατάκτηση του Μουντιάλ 2006 από την «Σκουάντρα Ατζούρα».
Ζητήσαμε από την πανέμορφη τηλεπερσόνα να θυμηθεί πως πέρασε το βράδυ του μεγάλου τελικού με την Γαλλία.
«Εκείνη τη νύχτα θυμάμαι πόσο χαρούμενοι ήταν όλοι οι Ιταλοί. Ήμουν για δείπνο μαζί με φίλους μου. Η κατάκτηση του Μουντιάλ προκάλεσε φρενίτιδα ενθουσιασμού σε όλους.
Ανοίγαμε μπουκάλια με σαμπάνια. Ήταν ένα μεγάλο πάρτι που διήρκεσε μέχρι το πρωί».
Η αποκαλυπτική εμφάνιση της Μαρίκα Φρούσιο σε αθλητική τηλεοπτική εκπομπή



Italie: une forte poitrine pour couvrir le Mondial από TELEOBS



Marika Fruscio  the sexiest girl in the world από eksoxiko

ΠΗΓΗ: Sport24.gr

«Κατά 95% σωστή η ΑΕΚ»!!

«Κατά 95% σωστή η ΑΕΚ»!
Βέβαιος ότι οι δραματικές προσπάθειες της ΑΕΚ να διευθετήσει τις υποχρεώσεις της θα εκτιμηθούν από την UEFA παρουσιάστηκε ο Χάρης Γρηγορίου.

Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, ο νομικός εκπρόσωπος της «Ένωσης» τόνισε ότι -έστω και καθυστερημένα- ο σύλλογος παρουσιάστηκε κατά 95% συνεπής στις δεσμεύσεις του προς την ομοσπονδία.

Αφού βάσισε, λοιπόν, την αισιοδοξία του στο ότι η ομοσπονδία «δεν περιμένει με τον πέλεκυ να πάρει κεφάλια», στάθηκε στην ανάγκη στο… δεύτερο ημίχρονο της αδειοδότησης η ΠΑΕ να παίξει με καλύτερη οργάνωση.


Αναλυτικά όσα είπε ο Χάρης Γρηγορίου

Για το… σασπένς της αδειοδότησης: «Όσα ήταν ανθρωπίνως δυνατόν να γίνουν μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, έγιναν. Έστω και την ύστατη ώρα, θεωρώ ότι είμαστε μέσα στο πνεύμα του Financial Fair Play. Κι αυτό διότι η UEFA δεν κρατάει έναν πέλεκυ και περιμένει πάνω από τις ομάδες για να πάρει κεφάλια. Την ενδιαφέρει να πληρώσουν οι σύλλογοι τις υποχρεώσεις τους.

Για μας είναι ένα πρώτο ημίχρονο που τελείωσε. Καταφέραμε να περάσουμε το πρώτο τεστ. Μπορώ να πω ότι κατά 95% είμαστε σωστοί και ακόλουθοι στις υποχρεώσεις μας. Όντως ήταν ένα μικρό θαύμα αυτό που έγινε. Και πέρα από το γκρανκινιολικό τέλος -με το τρέξιμο και τις διαδικασίες σε χρόνο ρεκόρ- κάναμε πολύ σημαντικά πράγματα»
.

Για το θέμα της Εφορίας: «Είναι ένα θέμα που το χειρίζεται προσωπικά ο πρόεδρος. Απ’ όσα πληροφορούμαι, τα πράγματα ήταν έτσι όπως τα έλεγε. Είχαν χαθεί πολλές ρυθμίσεις, αλλά -απ’ αυτό που γνωρίζω- οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις δεν ήταν πολλές, περίπου 300.000. Οι καθυστερήσεις, όμως, στην καταβολή των ρυθμισμένων υποχρεώσεων δημιουργούσαν δυστοκία στον νέο υπολογισμό των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Το μόνο οριστό και αδιαπραγμάτευτο είναι η καταβολή των χρημάτων για το άρθρο 44 μέχρι τον Σεπτέμβρη του 2014. Όντως, δεν ήμασταν συνεπείς ούτε εκεί και δεν μπορέσαμε να αποφύγουμε να πέσει κι αυτό το θέμα στον Καιάδα των οικονομικών προβλημάτων».


Για το ποσό που θα χρειαστεί η ΑΕΚ στη δεύτερη φάση της αδειοδότησης: «Δεν γνωρίζω πόσα ακριβώς είναι τα χρήματα που απαιτούνται μέχρι το καλοκαίρι. Νομίζω, όμως, ότι θα χρειαστεί μια περίπου ίδια προσπάθεια με τώρα -με μια απόκλιση 20% (συν ή πλην) στα χρήματα που απαιτήθηκαν τώρα».

Για το αν είναι αισιόδοξος ότι θα γλιτώσει η ΑΕΚ την τιμωρία της UEFA: «Έστω και στο 90’ νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε. Ξαναλέω ότι σκοπός του νομοθέτη -μέσω του Financial Fair Play- είναι να διαπιστώσει με την επαλήθευση ανά τρίμηνο και την επιτροπεία της ομοσπονδίας, κατά πόσο είναι βιώσιμη μια ομάδα. Εμείς είμαστε πολύ κοντά στο να πάρουμε το πράσινο φως για το πρώτο ημίχρονο. Έχουμε 2-3 ελλείψεις, αλλά είμαστε μέσα στο πνεύμα. Δεν είναι το πνεύμα της UEFA να χρωστάς 100, να βάζεις 95 και να τελικά να σε κόβει και να σε τιμωρεί».

Για το ποιες ενέργειες πρέπει να γίνουν μέχρι το καλοκαίρι: «Αυτό που κάναμε στο 90’ αυτή τη φορά να γίνει λίγο πιο νωρίς και πιο προγραμματισμένα στο… δεύτερο ημίχρονο. Είναι αλήθεια ότι η δυσχερής οικονομική πραγματικότητα μας έχει προσγειώσει όλους -συμπεριλαμβανομένων και των πιστωτών. Όταν βλέπουν ότι υπάρχει φως, έχουν μια άλλη στάση. Όταν βλέπουν να τους κοροϊδεύουν, τότε είναι που υιοθετούν σκληρή στάση».

Για το αν η UEFA θα επηρεαστεί από τη γενικότερη οικονομική κατάσταση της Ελλάδας: «Νομίζω ότι η ελληνική πραγματικότητα στο θέμα της αδειοδότησης είναι σκληρότερη της UEFA. Εμμένει σε κάποια τυπικά σημεία που όταν δεν ακολουθούνται, δεν χρειάζεται να προβάλλονται ως παραβάσεις. Η εγχώρια επιτροπή για τις άδειες νομίζω ότι είναι σκληρότερη από την αντίστοιχη ευρωπαϊκή».

Για την ανάγκη να βρεθεί πλέον χρηματοδότης: «Το δύσκολο μέρος σε κάθε περίπτωση είναι η εξεύρεση των πόρων. Το εύκολο είναι το πώς θα μοιραστούν έπειτα. Στη φάση αυτή -και παρόλο που χρειάστηκαν μεγάλες προσπάθειες για να το καταφέρουμε- μπορούμε να πούμε «τέλος καλό, όλα καλά».

Ράγισμα στα πλευρά ο Τέρι!!

Ράγισμα στα πλευρά ο Τέρι
Ανησυχία επικρατεί στις τάξεις της Τσέλσι, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εξετάσεων του Τζον Τέρι. Τα πλευρά του αρχηγού των Λονδρέζων είναι ραγισμένα, με το ακριβές διάστημα απουσίας του από τους αγωνιστικούς χώρους να μην έχει προσδιοριστεί.

Ο άσος της Τσέλσι παραδέχθηκε ότι δεν μπορούσε να αναπνεύσει, μετά τον τραυματισμό του στο παιχνίδι με την Μπενφίκα.

Η ομάδα του Λονδίνου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αποκαλύπτει ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Τέρι είναι «ράγισμα σε δύο οστά των πλευρών του», χωρίς να δίνει το ακριβές διάστημα της απουσίας του.

Υπενθυμίζεται ότι η Τσέλσι αντιμετωπίζει την Μπαρτσελόνα για τους ημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ, στις 18 και 24 Απριλίου σε Αγγλία και Ισπανία, αντίστοιχα.

Πηγή: england365.gr