Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Ραντεβού Γαλανού-εκκαθαριστών!

galanos_aris_0
Η κομβικής σημασίας συνάντηση του Γιώργου Γαλανού με τους Λάκη Κλεώπα και Αντώνη Σενέμη μετατέθηκε τελικώς για σήμερα, παρότι ήταν προγραμματισμένη για χθες.
Υπήρξαν, ωστόσο, κάποια ζητήματα διαδικαστικού χαρακτήρα που έπρεπε να διευθετηθούν με αποτέλεσμα η συζήτηση των τριών να πραγματοποιηθεί εντός της σημερινής ημέρας.
Σε αυτήν, ο υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος θα συζητήσει με τους δύο εκκαθαριστές τα όσα απαιτούνται, ώστε να δρομολογηθεί η εκκαθάριση της ΠΑΕ Άρης, ενώ θα διαμηνύσει στους Κλεώπα και Σενέμη ότι θα αναλάβει εξ ολοκλήρου όλα τα δικαστικά έξοδα.
*Πηγή: arenafm.gr*

Νέα Κηφισιά, μια πορεία σαν παραμύθι!! (video)

Τα 20 χρόνια ζωής γιορτάζει η Νέα Κηφισιά. Με αφορμή την ιστορική αυτή ημερομηνία, εξέδωσε μια ταινία μικρού μήκους που δείχνει … τα πάντα! Αποκορύφωμα η άνοδος και η «ξέφρενη» πορεία της στην Α1.

Νέα Κηφισιά, μια πορεία σαν παραμύθι (video)
Βγαλμένη από σενάρια… επιστημονικής φαντασίας, μοιάζει να είναι τα τελευταία χρόνια η πορεία της Νέας Κηφισιάς, η οποία γιορτάζει σήμερα (8/10) τα 20 χρόνια από την ίδρυσή της.

Με αφορμή την εν λόγω ιστορική ημερομηνία, πήρε την πρωτοβουλία να φτιάξει μια ταινία μικρού μήκους και να την δημοσιοποιήσει στο επίσημο κανάλι της στο YouTube.

Κατά την διάρκεια της, οι Παναγιώτης Λατσούδας, Ηλίας Παπαθεοδώρου, Δημήτρης Μενουδάκος, Γιώργος Βαγενάς, Σάββας Νικητάκης, Χάρης Ντιγριντάκης και Παναγιώτης Δημουλάς, διηγούνται την ιστορία του συλλόγου.

Παράλληλα, πλάνα του παρελθόντος σε συνδυασμό με φωτογραφικό υλικό, υπενθυμίζουν στον κόσμο το ταπεινό ξεκίνημα της ομάδας…

Αποκορύφωμα του βίντεο, είναι το σημείο που δείχνει αποσπάσματα από τους τελικούς της Α2 ενάντια στον Φιλαθλητικό που έδωσαν και την άνοδο στη Νέα Κηφισιά, όπως φυσικά και η… απίθανη πορεία της στην περυσινή σεζόν.





*Πηγή: sport-fm.gr*

«Λάθος να γίνει η έβδομη αγωνιστική»

mitropoulos_viktor
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΑΕ και εκδότης, Βίκτωρ Μητρόπουλος και αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα που αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Βίκτωρ Μητρόπουλος:
Για το γεγονός πως δεν θα εκπροσωπηθεί ο ΠΑΟΚ από τον Αγγελίδη στη σημερινή συνεδρίαση:
«Έχουμε συνηθίσει να πηγαίνει ο καθένας για να ψηφίσει. Πάει όποιος θέλει με μια εξουσιοδότηση. Για εμένα έπρεπε να πάει ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ στη συνέλευση που είναι η κεφαλή. Βέβαια, ο Ζήσης Βρύζας γνωρίζει τα θέματα».
Για την έβδομη αγωνιστική:
«Αν δεχτούν να γίνει η έβδομη αγωνιστική είναι τεράστιο λάθος. Δε ξέρω πως θα αντιδράσει και η Nova. Αν γίνει το ματς του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό Τετάρτη και όχι Σάββατο θα είναι πλήγμα για το κανάλι. Δεν πιστεύω πως θα κάνουν αυτό το λάθος».
Για την σύμβαση της Ιντερπόλ με τη ΦΙΦΑ:
«Πιστεύω ότι είναι μια διαδικασία όπως αυτή η σύβαση που υπογράφηκε μεταξύ 15 χωρών για τα παιχνίδια αυτά. Μακάρι να πάψουν αυτά τα πράγματα. Η καχυποψία που υπάρχει είναι το χειρότερο. Κανένα αποτέλεσμα δεν είναι αποδεκτό. Μια ευκαιρία να χαθεί στην Ελλάδα είναι στημένο».
Για το αν θα αναλάβει πρόεδρος της ΕΠΟ:
«Το τελευταίο 20ημερο έχω ακούσει αυτή την ερώτηση. Η ΕΠΟ έχει πρόεδρο εκλεγμένο. Αν λήξει η θητεία του ή η ΕΠΟ δεν έχει διοίκηση θα το δούμε εκείνη τη στιγμή. Εγώ δεν είμαι ζεστός γιατί δεν μπορώ να ανεχτώ αυτά που βλέπουμε. Το ποδόσφαιρο δεν το βλέπω σαν μέσο ανέλιξης και δεν χρειάζομαι και τα χρήματα. Αν μπω εγώ στο ποδόσφαιρο θα επαναλάβω αυτό που είχα πει και παλαιότερα. Αν δεν θέλουν το 50-50 να μην με ψηφίσουν. Εγώ δεν έχω πρόβλημα να μιλήσω με όλους. Πρέπει να καταλάβουν όλοι πως αν βρεθώ στη κορυφή της διοίκησης του ποδοσφαίρου θα ξεχάσουν αυτά που ξέρουν όλοι. Δεν το θεωρώ ποτέ δυνατό. Εγώ δεν κάνω καμία συζήτηση όσο υπάρχει πρόεδρος. Αν παραιτηθεί κάποιος θα το δούμε τότε με την ησυχία μας».
Για την είσοδο του Ζωγράφου στη ΚΕΔ:
«Μπήκε ο Ζωγράφος που δεν πέτυχε κάτι σημαντικό επειδή απλά ξέρει Αγγλικά. Εγώ έχω αναφερθεί πολλές φορές κατά του συστήματος Ντάλας. Για να μπορέσει ο Ντάλας να κάνει τη δουλειά που του είπαν, πρέπει να βλέπει 33 ώρες τη βδομάδα τηλεόραση. Εγώ πάντως… δεν θα τα κατάφερνα».
*Πηγή: arenafm.gr*

Στην Αθήνα ο Πρέλεβιτς!

bane
Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Μπάνε Πρέλεβιτς θα βρίσκεται στο Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ.
Μάλιστα, ο Μπάνε Πρέλεβιτς δεν αποκλείεται να χάσει το παιχνίδι του “Δικεφάλου του Βορρά” με τον ΚΑΟΔ το οποίο είναι στις 19:00 εντός έδρας το οποίο θα είναι και το πρώτο για τη νέα χρονιά.
*Πηγή: arenafm.gr*

«Μην αδικήσετε ξανά τους εαυτούς σας»

Ο Παύλος Μυροφορίδης μίλησε στους ποδοσφαιριστές της ομάδας στα αποδυτήρια πριν τη χθεσινή προπόνηση.

Η προετοιμασία πέραν της αγωνιστικής, της φυσικής κατάστασης και της τακτικής, πέραν των προπονήσεων δηλαδή γενικότερα, έχει να κάνει και με την ψυχολογία. Καθενός ποδοσφαιριστή ξεχωριστά κι όλης της ομάδας επί του συνόλου. Ο Ηρακλής μπαίνοντας σε διαδικασία ετοιμότητας για την κυριακάτικη αναμέτρηση με τον Πιερικό στην Κατερίνη, δείχνει και από αυτή την άποψη να βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο. Σ’ αυτό το πλαίσιο και πριν από την έναρξη της χθεσινής προπόνησης στη Μίκρα, ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ, Παύλος Μυροφορίδης, μίλησε στους ποδοσφαιριστές θέλοντας να τονώσει την ψυχολογία και την αυτοπεποίθησή τους.

Μεταξύ άλλων τους κάλεσε να... «μην αδικήσετε ξανά τους εαυτούς σας. Το κάναμε με τη Λαμία και τον Λεβαδειακό». Ήταν όντως κρίμα για την προσπάθεια της ομάδας και τα καλά της στοιχεία να μην κερδίσει και τα δύο συγκεκριμένα παιχνίδια από λάθη που εύκολα αποφεύγονται και είναι απαραίτητο να μην επανεμφανιστούν στον κυριακάτικο αγώνα. Παράλληλα ο Παύλος Μυροφορίδης υπογράμμισε: «Συνεχίστε στον ίδιο ρυθμό. Θα πετύχουμε. Μην αφήσετε να σας επηρεάσει τίποτα», με εμφανή την εμπιστοσύνη που υπάρχει απ’ όλους στους παίκτες της ομάδας. 
*Πηγή: metrosport.gr*

«Κανένα θέμα με Ίβανσιτς»

Ο Παναθηναϊκός με σχετική ενημέρωση ξεκαθάρισε ότι δεν ευσταθούν τα δημοσιεύματα που φέρνουν τον Ίβανσιτς να απασχολεί μεταγραφικά την ομάδα.

«Κανένα θέμα με Ίβανσιτς»
Οι υπεύθυνοι του Παναθηναϊκού με σχετική ενημέρωση επεσήμαναν ότι δεν ευσταθούν τα όσα γράφονται και θέλουν τον Αντρέας Ίβανσιτς να απασχολεί μεταγραφικά την ομάδα.

«Δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον Ίβανσιτς», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι πράσινοι οι οποίοι –μάλιστα- επισημαίνουν πως ούτε ο παίκτες έκανε κάποια προσέγγιση, ούτε γενικότερα πρόκειται για μια περίπτωση παίκτη που ενδιαφέρει την ομάδα ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου.

Μάλιστα, επισημαίνουν ότι προτεραιότητα είναι ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος αγωνίζεται περισσότερο μπροστά.

Εκτός αυτών διευκρινίζεται ότι ποτέ ο Νίκος Νταμπίζας δεν τσέκαρε τον Μπακένγκα της Μπράουνσβαϊγκ. Ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας δεν πήγε στη Γερμανία. Απλώς η χώρα αυτή αποτέλεσε ενδιάμεση στάση για άλλο ταξίδι που έκανε.

Τέλος, στον Παναθηναϊκό ξεκαθαρίζουν ότι πρόκειται να υπάρξουν και άλλα ταξίδια στα οποία οι υπεύθυνοι της ομάδας θα προσπαθήσουν απλώς να τσεκάρουν παίκτες. *Πηγή: sport-fm.gr*

Έχασε κι από Νετς η Μακάμπι!!


Η Μακάμπι ηττήθηκε από τους Νετς με 111-94 στο Μπρούκλιν. Δείτε τι έγινε στα υπόλοιπα φιλικά του ΝΒΑ τα ξημερώματα.

Έχασε κι από Νετς η Μακάμπι
Μετά τους Καβαλίερς, ήρθε η σειρά των Νετς να νικήσουν τη Μακάμπι σε φιλικό στις ΗΠΑ. Ο Μπρουκ Λόπεζ με 20 πόντους ηγήθηκε των γηπεδούχων, για τους οποίους ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς είχε 8 πόντους σε 25 λεπτά στην πρώτη του εμφάνιση στο ΝΒΑ.

Το Μαϊάμι γνώρισε μια ακόμη ήττα, αυτή τη φορά από το Ορλάντο, ενώ οι Μπουλς έχασαν από τους Πίστονς με 111-109 στην παράταση, με τον Νίκολα Μίροτιτς να μένει αυτή τη φορά στο μηδέν, αλλά τον Πάου Γκασόλ να έχει 5 πόντους, 10 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Οι Ουόριορς συνέτριψαν τους Κλίπερς με 112-94 στο Λος Άντζελες, ενώ οι Πέισερς επιβλήθηκαν 103-90 των Τίμπεργουλβς, για τους οποίους το νούμερο ένα του ντραφτ, Άντριου Γουίγκινς, είχε 18 πόντους.

Μπρούκλιν Νετς-Μακάμπι Τελ Αβίβ 111-94 Λόπεζ 20, Ουίλιαμς 17, Τζόνσον 14-Πάργκο 27, Ραντλ 16, Λάντσμπεργκ 14.

Ιντιάνα Πέισερς-Μινεσότα Τίμπεργουλβς 103-90 Χιλ 17, Γουίτινγκτον 11, Άλεν 10-Γουίγκινς 18, Ντιένγκ 16 (10 ριμπ.), Γιανγκ 12.

Μαϊάμι Χιτ-Ορλάντο Μάτζικ 101-108 (κ.α. 95-95) Ντενγκ 18, Μπος 18, Ένις 14-Βούτσεβιτς 16, Χάρις 15, Φουρνιέ 13.

Ντιτρόιτ Πίστονς-Σικάγο Μπουλς 111-109 (κ.α. 102-102) Μονρό 24, Κάλντγουελ-Πόουπ 18, Μικς 13, Ντράμοντ 13-Μπάτλερ 18, Μπρουκς 18, Γκίμπσον 17, Ντανλίβι.

Γιούτα Τζαζ-Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 92-73 Μπερκς 12, Χέιγουορντ 11, Καντέρ 11, Μπερκ 11-Μπάρτον 12, Κέιμαν 11, Λίλαρντ 9, Όλντριτζ 9.

Σακραμέντο Κινγκς-Τορόντο Ράπτορς 113-106 Κάζινς 19, Κάσπι 15, Στάουσκας 13, ΜάκΛεμορ 12-Λάουρι 25, ΝτεΡόζαν 23, Χάμιλτον 12.

Λος Άντζελες Κλίπερς-Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 94-112 Γκρίφιν 24 (12 ριμπ.), Πολ 14, Κρόφορντ 14-Τόμπσον 20, Λι 13, Κάρι 13, Γκριν 12, Νέντοβιτς 12.*Πηγή: sport-fm.gr*

Καταγγελία Μιχαηλίδη για αποβολή του Πανιώνιου!!

Σε περιπέτειες βάζει τον Πανιώνιο ο Χρυσόστομος Μιχαηλίδης, καθώς προχώρησε σε καταγγελία ζητώντας την αποβολή των «κυανέρυθρων» από το πρωτάθλημα, ενώ δεν δέχθηκε το «κούρεμα» που του προτάθηκε.

Καταγγελία Μιχαηλίδη για αποβολή του Πανιώνιου
Φουντώνει η διαμάχη του Χρυσόστομου Μιχαηλίδη με τον Πανιώνιο.

Στον παλαίμαχο τερματοφύλακα οφείλονται χρήματα από το… 2012 και του έγινε πρόσφατα πρόταση για συμβιβαστική λύση. Από τον περασμένο Απρίλιο δεν έχει πάρει ευρώ, αν και προβλέπεται να λαμβάνει σε δόσεις τη διακανονισμένη οφειλή προς αυτόν.

Οι «κυανέρυθροι» οφείλουν 28.000 ευρώ και του πρότειναν αρχικά να του δώσουν τα μισά και στη συνέχεια έφθασαν μέχρι τις 18.000 και τέρμα. Ο νυν προπονητής τερματοφυλάκων της ΑΕΚ δεν τα δέχθηκε και σύμφωνα με την «Goal» έκανε καταγγελία για αποβολή του Πανιώνιου από την Super League, λόγω προσφυγής στα πολιτικά δικαστήρια (υπάρχει σχετικό άρθρο στον ΚΑΠ). Επιπλέον, ζήτησε παρέμβαση του ΠΣΑΠ και αν δεν δει αλλαγή στάσης από τον Πανιώνιο θα απευθυνθεί και σε αθλητικούς εισαγγελείς.*Πηγή: sport-fm.gr*

Ώρα για υπογραφές!

Μείζονος σημασίας θεωρείται το θέμα των ιδιωτικών συμφωνητικών μεταξύ του Άρη και των ποδοσφαιριστών του, που βρίσκονται «ξεκρέμαστοι». Ποια η στάση Γαλανού-Ερασιτέχνη. Πρόβλημα με τον ιματισμό.

Ώρα για υπογραφές
Ένα από τα σημαντικά θέματα του Άρη, το οποίο έχει πάει στην άκρη τον τελευταίο καιρό είναι αυτό με τα ιδιωτικά συμφωνητικά που θέλουν οι παίκτες του, που έχει πάει στην άκρη.

Οι ποδοσφαιριστές των «κιτρίνων» είναι ουσιαστικά στον… αέρα, καθώς δεν μπορούν να υπογράψουν συμβόλαιο, καθώς αγωνίζονται σε ερασιτεχνική κατηγορία και προσπαθούν να βρουν τρόπο ώστε να διασφαλίσουν τα χρήματα τους.

Ο Γιώργος Γαλανός περιμένει να δει τις εγγυήσεις που θα ζητηθούν από την άλλη πλευρά, ενώ θέλει από την πλευρά του να πάρει εγγυήσεις από τον Ερασιτέχνη ότι θα πάρει τα λεφτά του πίσω σε περίπτωση που ο ΑΣ αποφασίσει να τον αντικαταστήσει.

Σοβαρό πρόβλημα έχει προκύψει και με τον ιματισμό. Η συμφωνία με την Macron υπήρχε μόνο για την Football League και από την στιγμή που η ιταλική ομάδα είχε στείλει ρούχα για τις προπονήσεις μόνο στην αρχή της προετοιμασίας, υπάρχει μεγάλη έλλειψη.*Πηγή: sport-fm.gr*

Στο βάθος... φως!

Στον ΠΑΟΚ έχουν πάρει μηνύματα από τις επαφές της κυβέρνησης με την τρόικα και τα χαρακτηρίζουν θετικά σε ότι αφορά το κομμάτι που αφορά τα χρέη του συλλόγου. Σύντομα αναμένεται να επιλυθεί το θέμα.

Στο βάθος... φως
Την λύση για τον… βραχνά με τα χρέη του ΠΑΟΚ προς το Δημόσιο περιμένει ο Ιβάν Σαββίδης, καθώς η συγκεκριμένη υπόθεση είναι κάτι που απασχολεί έντονα από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την ομάδα.

Όλα όσα έχουν διαρρεύσει από τις συναντήσεις του Υπουργείου Οικονομικών με την τρόικα τα λαμβάνουν ως θετικές εξελίξεις στον «δικέφαλο του Βορρά». Από το οικονομικό ρεπορτάζ προκύπτει πως μέχρι το τέλος του Οκτώβρη ή το πολύ στις αρχές του Νοέμβρη θα δουν το «πράσινο φως» για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά μέτρα. Υπάρχει αισιοδοξία ότι θα απαλειφθούν οι προσαυξήσεις και τα σχετικά πρόστιμα.

Αν ισχύσουν όλα τα παραπάνω εκτιμάται πως πληρώνοντας ο Ιβάν Σαββίδης το πρωτογενές κεφάλαιο με περίπου 10% για τα πρόστιμα… δηλαδή με ένα ποσό κοντά στα 12 εκατομμύρια ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ θα «καθαρίσει».*Πηγή: sport-fm.gr*

Δείπνο… φιλίας!

Ο Γκατούζο κάλεσε τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ του ΟΦΗ σε δείπνο το οποίο δεν αποκλείεται να φέρει και ειδήσεις για τις σκέψεις του Ιταλού για την ομάδα.

Δείπνο… φιλίας
Ο Γκατούζο κάλεσε τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ του ΟΦΗ σε δείπνο το οποίο δεν αποκλείεται να φέρει και ειδήσεις για τις σκέψεις του Ιταλού για την ομάδα.

Πρόκειται για μια απόφαση του προπονητή του ΟΦΗ μετά το ξέσπασμά του πρόσφατα σε συνέντευξη Τύπου.

Το ραντεβού των δημοσιογράφων που ασχολούνται με τον ΟΦΗ και του προπονητή το έκλεισε η ΠΑΕ σε γνωστή ταβέρνα του Ηρακλείου.

Αυτή αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον και από τους ίδιους του ρεπόρτερ, αφού το ταμπεραμέντο του Γκατούζο υπόσχεται ενδιαφέρουσα βραδιά και πιθανόν και... είδηση.

Ο ΟΦΗ είναι μία ομάδα με προβλήματα και η τοποθέτηση του Γκατούζο επ' αυτών έχει τη σημασία της.*Πηγή: sport-fm.gr*

Στους καλύτερους ο Μανωλάς!!

Στην καλύτερη ενδεκάδα της Serie A ο Κώστας Μανωλάς για τις έξι πρώτες στροφές, με τους Ιταλούς να αναγνωρίζουν τα πλούσια αγωνιστικά του προσόντα. 
Μπορεί ο Μανωλάς να είχε μια άσχημη αντίδραση στο ντέρμπι με την Γιουβέντους, ωστόσο δεν αναιρείται η εξαιρετική του παρουσία στις έξι πρώτες στροφές της Serie A. ο 23χρονος αμυντικός βρέθηκε στην κορυφαία ενδεκάδα της «gazzetta dello Sport» με μέσο όρο 6.5. Γκολκίπερ ο Περίν της Τζένοα, την τετράδα της άμυνας συμπληρώνουν οι Αμπάτε, Σιλβέστρε, Μανωλάς, Ρομανιόλι. Στα χαφ οι Ναϊνγκολάν, Κεϊτά, Μαρκίσιο και πίσω από τους Τέβες, Ζερβίνιο ο Φερναντες. Αξίζει να σημειωθεί, πως τέσσερις παίκτες της Ρόμα είναι στην ενδεκάδα και μόλις δυο της Γιουβέντους. 
ADVERTISEMENT


*Πηγή: gazzetta.gr*

Αθήνα 2004: Μια Ελλάδα που βιάζει την ψυχή του Ελληνα!!

Με αφορμή την εισαγγελική έρευνα για “Ολυμπιακή” ζημιά του Δημοσίου που ξεπερνά τα 10 δισ. ευρώ, ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για την Ελλάδα των μεγαλοαπατεώνων που συνεχίζει να κυνηγά μόνο τους μεροκαματιάρηδες.
Προ ημερών μια φίλη μου διηγήθηκε την οικογενειακή της περιπέτεια και κυρίως το σοκ που δέχθηκε όταν βρέθηκε στο δικαστήριο για να απολογηθεί επειδή η οικογενειακή επιχείρηση δεν κατέβαλε για ένα διάστημα τον ΦΠΑ. Τι είχε συμβεί; Το ένα μέλος της οικογένειας χτυπήθηκε από πολλαπλή σκλήρυνση (σκλήρυνση κατά πλάκας) και έπρεπε να υποβληθεί σε μια σειρά από πανάκριβες θεραπείες. Τι έκανε η οικογένεια; Φαντάζομαι αυτό που θα έκανε και η δική μου, και η δική σου: έκοψε το λαιμό της να βρει λεφτά για να τον σοβαρότερο λόγο που μπορεί να υπάρξει στη ζωή, της υγείας. Και δεν κατέβαλε τον ΦΠΑ για δύο ή τρεις μήνες. Δημιούργησε δηλαδή μια οφειλή προς το κράτος δεκάδων χιλιάδων ευρώ.
ADVERTISEMENT
Στο δικαστήριο εμφανίστηκε το μέλος της οικογένειας μαζί με όλα τα παραστατικά της νοσηλείας και των επεμβάσεων που του χρειάστηκαν για να επιβιώσει και να βοηθήσει την υγεία του να βελτιωθεί. “Ημουν άρρωστος, δεν είχα λεφτά, χρησιμοποίησα αυτά του ΦΠΑ”, ομολόγησε το αδίκημά του. Τι εισέπραξε; Τα “δεν ντρέπεσαι; Ποιος είσαι εσύ που αποφασίζεις να κλέψεις τα λεφτά του κράτους για να τα δώσεις στους γιατρούς;”, του εισαγγελέα της έδρας. Αύριο μεθαύριο, αν δεν κόψει τον λαιμό του ο ίδιος και η οικογένειά του για να βρουν τα λεφτά, θα πάει φυλακή.
Βάλε λίγο τώρα τον εαυτό σου στη θέση του πρωταγωνιστή αυτής της ιστορίας. Και σκέψου τον να διαβάζει ότι μετά από 10 χρόνια η Ελλάδα θυμήθηκε να κυνηγήσει υπεύθυνους και να αναζητήσει ευθύνες για την κατάρρευση των Ολυμπιακών Ακινήτων και τη μη αξιοποίησή τους, που έχει υπολογιστεί ότι έχουν κοστίσει στο κράτος περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια ευρώ.
Προσέξτε, μετά από μια 10ετία, και λόγω του επετειακού θορύβου που έκαναν τα ντόπια και – κυρίως αυτά – τα διεθνή media για την σκουριασμένη και σαπισμένη Ολυμπιάδα του 2004, δύο εισαγγελείς, ο Σωτήρης Μπουγιούκος και η Ελένη Σίσκου έκαναν έρευνα, η οποία οδήγησε ήδη στην άσκηση ποινικής δίωξης για την κατηγορία της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του πρώην προέδρου της εταιρείας «Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ» -η οποία έχει απορροφηθεί πλέον από άλλο νομικό πρόσωπο του Δημοσίου- Κωνσταντίνου Ματάλα. Οι εισαγγελείς κατέθεσαν στη Βουλή αίτημα για άρση ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Διονύση Σταμενίτη, που ήταν ο διάδοχος του Ματάλα στην προεδρία της εταιρείας, προκειμένου αυτή να δοθεί έγκριση για την άσκηση δίωξης σε βάρος του, επίσης για κακουργηματική απιστία.
Μπες λίγο στο μυαλό του πρωταγωνιστή της ιστορίας μας. Τον απειλούν με φυλακή, άμεσα, επειδή έχει καθυστερήσει τον ΦΠΑ τριών μηνών, ύψους κάποιων δεκάδων χιλιάδων ευρώ, κι ενώ ξέρουν ότι είναι άρρωστος και έφαγε τα λεφτά του ΦΠΑ στην σοβαρή αρρώστια του, την ώρα που εδώ και μια 10ετία δεν είχαν καν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις αυτοί που έχουν προκαλέσει ζημιά ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ στο κράτος.
Σκέψου ότι προ ημερών το συμβούλιο που συνεδρίασε υπό τον υπουργό Αθλητισμού Ανδριανό έκρινε ότι μόνο για την συντήρηση του στεγάστρου Καλατράβα, το οποίο μέχρι και πριν από λίγες ημέρες ήταν αυθαίρετο, πρέπει να δαπανηθούν 8 εκατ. ευρώ, τα οποία είχαν εξασφαλιστεί από την Περιφέρεια Αττικής. Σκέψου ότι το ανοιχτό καταδυτήριο του ΟΑΚΑ βγήκε άχρηστο και δεν θα επισκευαστεί επειδή το κόστος επισκευής ξεπερνά το κόστος κατασκευής ενός καινούργιο. Σκέψου τα όλα αυτά και βάλε στο μυαλό σου τι ολυμπιακά και μεταολυμπιακά αίσχη έχουν γίνει στη διάρκεια της τελευταίας 15ετίας. Ολοι αυτοί που τα έκαναν κυκλοφορούν σήμερα ελεύθεροι και γλεντούν τα πλούτη τους. Ολοι αυτοί που άλλαξαν την οικονομία της χώρας με τα οικονομικά εγκλήματά τους κυκλοφορούν και θα κυκλοφορούν ελεύθεροι, την ώρα που ο άρρωστος Ελληνας που έφαγε στους γιατρούς τον ΦΠΑ κάποιων μηνών απειλείται άμεσα με φυλάκιση.
Τι ψάχνεις τώρα να βρεις ρε Σαμπράκο, πιθανόν να αναρωτιέσαι. Δεν ψάχνω τίποτα, ούτε προσπαθώ να αποδείξω τα αυτονόητα, δεν ανακαλύπτω την Αμερική. Γράφω το κείμενο για λόγους κυρίως ψυχοθεραπευτικούς, προκειμένου να εκτονώσω την οργή που μου προκαλούν τέτοιες ιστορίες. Και κυρίως για να μη νομίζει κανείς ότι παίζει και με τη νοημοσύνη μας. Μπορεί να παίζουν με τις ψυχές και τα πορτοφόλια μας, αλλά όχι με τα μυαλά μας. Αυτά δεν θα τα βιάσουν ποτέ.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ο τιμωρός, το αυτογκόλ και το σκάουτινγκ της Αννίτας!!

Για την αναβολή και τα μέτρα που... δεν πάρθηκαν, για το συλλαλητήριο, για τις δομές στο μπάσκετ! Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για όλα στο blog του και τα σχολιάζει με τον δικό του τρόπο... 
Πέθανε ένας άνθρωπος και ο Γιάννης Ανδριανός, Υφυπουργός Αθλητισμού, ανέβαλε την αγωνιστική σε όλα τα ομαδικά αθλήματα. Κάτι άλλο δεν παρατήρησα είναι η αλήθεια να συμβαίνει ως προς την αποφυγή ανάλογων γεγονότων στο μέλλον.
ADVERTISEMENT
Άλλη μία εξαιρετική κίνηση της Πολιτείας, η οποία ουσιαστικά μας είπε πως «αν σκοτώσετε έναν άνθρωπο, δεν έχει μπάλα την Κυριακή» και όλοι μας, εμφανώς προβληματισμένοι από την τιμωρία σκύψαμε το κεφάλι και υποσχεθήκαμε στον εαυτό μας πως ναι, δεν πρέπει να σκοτώσουμε κανέναν από εδώ και πέρα.
Κάποιο ουσιαστικό μέτρο βέβαια δεν μπορεί να παρθεί σε αυτό το κράτος παρωδία. Και πώς να παρθεί αφού οι άνθρωποι για να πετύχουν κάτι θα πρέπει να γνωρίζουν το αντικείμενο και να έχουν διάθεση. Ούτε το ένα συμβαίνει, ούτε το άλλο. Το πολιτικό κόστος να είναι καλά.
Εντωμεταξύ ο μετρ της επικοινωνίας Ολυμπιακός, έπαθε το μεγαλύτερο κάζο του στον συγκεκριμένο τομέα, αφού δεν κατάφερε να συγκεντρώσει παρά ελάχιστους οπαδούς του στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, το οποίο δεν έγινε στη Κηφισιά ή το Μαρούσι, δεν έγινε στα Γλυκά Νερά ή την Παλήνη, ούτε στην Αργυρούπολη. Έγινε στον Πειραιά και παρά την διάθεση κάποιων μέσων να δώσουν μία διαφορετική εικόνα από την κανονική, το φάντασμα του Μπιρσίμ τους σκέπασε.
Πραγματικά τέτοιο επικοινωνιακό αυτογκόλ δεν το περίμενα από έναν μηχανισμό που παρουσιάζει το άσπρο μαύρο. Και η αλήθεια είναι πως ως ουδέτερος, εντυπωσιάστηκε από το πόσο αδιάφορη είναι στην πλατιά μάζα των οπαδών του Ολυμπιακού η ακραία επικοινωνιακή στρατηγική της ομάδας τους η οποία προφανώς και στηρίζεται σε ΜΜΕ δεκανίκια που θα σβήσουν και αυτά μαζί με την αρρώστια του ποδοσφαίρου μας.
Μπράβο στη πλατιά μάζα των Ολυμπιακών που ούτε στο Καραϊσκάκη πάνε, ούτε σε συλλαλητήρια δομημένα με λάθος μηνύματα. Το αν κάποιος είναι αθώος ή ένοχος, δεν θα αποφασίσουν ούτε τα κανάλια, ούτε τα πανιά. Υπάρχει δικαιοσύνη η οποία και θα πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Και ο μέσος Έλληνας, έχει αντιληφθεί εδώ και καιρό πως το οπαδικό δεν αγγίζει την σοβαρή πτυχή της καθημερινότητας. Το οπαδικό είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα δευτερεύουσα ενασχόληση. Οποιαδήποτε μορφή αθλητικού συλλαλητηρίου, πόσο μάλλον σαν την χθεσινή που πάσχει σε επίπεδο δομής, είναι καταδικασμένη στην Ελλάδα του 2014.
Το μόνο που κατάφερε το συλλαλητήριο είναι να με βάλει να κάτσω να δω τη δίκη του ΣΚΑΙ. Χωρίς να θέλω να μειώσει τον Κυριάκο Θωμαϊδη, μιλώντας με τον ψυχολόγο μου είχα κάνει μία ανάλυση για το πώς πρέπει να λειτουργήσω στη καθημερινότητά μου. Τελικά καταλήξαμε πως πρέπει να αποφεύγω ότι με εκνευρίζει αφάνταστα και μέσα στη λίστα που έκανα ήταν και οι καλεσμένοι του Κυριάκου. Πραγματικά τον ξέρω χρόνια,  δούλεψα μαζί του, όμως ποτέ δεν κατάλαβα πως επιμένει σε αυτό το σκάουτινγκ Αννίτας Πάνια όταν καλεί κόσμο.
Τελικά άντεξα να δω τα δύο τρίτα της εκπομπής μπας και βγει κανένας εκπρόσωπος των διαδηλωτών, αλλά τζίφος. Μετά πήρα δύο βαλεριάνες να ηρεμήσω μήπως και κοιμηθώ. Με βοήθησε ένα ντοκιμαντέρ στο Discovery ID το οποίο σου δίνει ιδέες για το πώς μπορεί να σκοτώσεις κάποιον χωρίς να σε δέσουν και πήγαν όλα καλά. Κοιμήθηκα σα πουλάκι.
Τέλος, συνεχίζοντας το κύμα αποθέωσης της ΚΑΕ ΠΑΟΚ στο gazzeta.gr, δηλαδή τις θέσεις του Παπαδογιάννη και του Σκουντή που είναι άνθρωποι του αθλήματος και ξεκάθαρα αντιλαμβάνονται περισσότερα πράγματα από εμένα πάνω σε αυτό, πρέπει να καταγράψω πως μου αρέσει ιδιαίτερα η φετινή ομάδα, μάλλον λίγο παραπάνω από την περυσινή αν και στα ομαδικά αθλήματα μετρά περισσότερο η χημεία από οτιδήποτε άλλο. Και πέρυσι υπήρχε.
Πραγματικά απορώ με την στάση των δύο μεγάλων που δεν βοηθούν τη Λίγκα να αναπνεύσει, είτε στο κομμάτι της εμμονής της ΚΑΕ Παναθηναϊκός να βάλει ΟΠΑΠ στο ταμείο της ενώ έχει συμφωνήσει με στοιχηματική εταιρία, αδυνατώ να κατανοήσω το γιατί ο Ολυμπιακός βαδίζει σε ξεχωριστό δρόμο όσον αφορά στα τηλεοπτικά.
Απορώ μαζί τους, γιατί η επιχειρηματική δυναμική των ιδιοκτητών τους είναι τεράστια και θα μπορούσαν κάλλιστα να αφήσουν τους υπόλοιπους να δυναμώσουν έτσι ώστε να γίνει πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα.
Εμείς με σφεντόνες θα πολεμήσουμε όπως και πέρυσι, όμως πραγματικά αποτελεί ντροπή για το άθλημα αυτή η συμπεριφορά των μεγάλων. Και όλα αυτά χωρίς να μπορεί να αμφισβητηθεί η κυριαρχία τους. Φανταστείτε να μπορούσε να συμβεί το αντίθετο.
Και για να μη λέμε μόνο των άλλων, τα επίπεδα στήριξης που έχει το τμήμα μπάσκετ του ΠΑΟΚ από το κοινό της ομάδας, είναι επιεικώς απαράδεκτα για την υγεία που βγάζει. Σε συνδυασμό πλέον και με τις προοπτικές που έχει η ομάδα.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Η ενδεκάδα των καλύτερων φετινών μεταγραφών!!

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει τους ποδοσφαιριστές, που έχουν καταφέρει μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να... βγάλουν τα λεφτά της μεταγραφής τους.
Εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ βγήκαν από τα ταμεία των κορυφαίων ευρωπαϊκών συλλόγων και το φετινό καλοκαίρι, προκειμένου οι ομάδες να ενισχυθούν και να παρουσιαστούν ακόμη πιο δυνατές μέσα στη σεζόν.
ADVERTISEMENT
Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης τίναξαν την «μπάνκα» στο αέρα και φέτος, καθώς κατέχουν το ρεκόρ δαπάνης για την απόκτηση ενός και μόνο ποδοσφαιριστή. 81 εκατομμύρια ευρώ για τον Λουίς Σουάρεζ έδωσαν οι Καταλανοί, ενώ οι Μαδριλένοι έδωσαν 80 εκατομμύρια για τον Χάμες Ροντρίγκεζ.
Επειδή όμως τα λεφτά δεν φέρνουν πάντα την ευτυχία, υπάρχει μια ενδεκάδα ποδοσφαιριστών - σε διάταξη FourFourTwo φυσικά - για τους οποίους δε δόθηκαν τα χρήματα των Σουάρεζ και Χάμες, όμως έχουν ήδη ξεχωρίσει με τις επιδόσεις και την αγωνιστική τους παρουσία στη νέα τους ομάδα. Δηλαδή έχουν... βγάλει τα λεφτά τους, κατά ένα μεγάλο μέρος.
Τερματοφύλακας: Κλαούντιο Μπράβο – Μπαρτσελόνα
Μέσα σε λίγους μήνες έχει καταφέρει να γράψει ιστορία με τη νέα του ομάδα. Στα 630 αγωνιστικά λεπτά των επτά πρώτων αγωνιστικών της Πριμέρα Ντιβιζιόν, ο Κλαούντιο Μπράβο έχει διατηρήσει ανέπαφη την εστία του, με αποτέλεσμα να σπάσει το προηγούμενο ρεκόρ (561’), που κατείχε ο Πέδρο Μαρία εδώ και 36 χρόνια. 12 εκατομμύρια έδωσε η Μπαρτσελόνα στη Ρεάλ Σοσιεδάδ, προκειμένου να κάνει δικό της τον αρχηγό της εθνικής Χιλής και όπως φαίνεται χτύπησε «φλέβα» χρυσού.
Σέντερ μπακ: Σκοντράν Μουσταφί – Βαλένθια
8 εκατομμύρια ευρώ έδωσε το καλοκαίρι η Βαλένθια στη Σαμπντόρια, προκειμένου να κάνει δικό της τον 22χρονο αμυντικό. Παγκόσμιος πρωταθλητής με την εθνική Γερμανίας στα γήπεδα της Βραζιλίας, ο Μουσταφί ταλαιπωρήθηκε από κάποιους τραυματισμούς λόγω Μουντιάλ, με αποτέλεσμα να μην είναι 100% έτοιμος στο ξεκίνημα της σεζόν. Πλέον αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο στο κέντρο της άμυνας των «νυχτερίδων», που έχουν ξεκινήσει εντυπωσιακά και βρίσκονται στη δεύτερη θέση της Πριμέρα Ντιβιζιόν.
Σέντερ μπακ: Εζέκιελ Γκαράι – Ζενίτ
Βασικός στην περσινή εντυπωσιακή πορεία της Μπενφίκα και φυσικά «ογκόλιθος» στην άμυνα της εθνικής Αργεντινής, που έφτασε μέχρι τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Περίεργο που κορυφαία κλαμπ δεν έσπευσαν να αποσπάσουν την υπογραφή του, κάτι που έπραξε η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Άλλοι λένε πως η μεταγραφή κόστισε 6 εκατομμύρια ευρώ, άλλοι 15. Σημασία έχει πως ο Γκαράι είναι εξαιρετικός (και φυσικά βασικός) με τη φανέλα της νέας του ομάδας, που ηγείται στο πρωτάθλημα Ρωσίας και στον 3ο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ.
Αριστερό μπακ: Χουάν Μπερνάτ – Μπάγερν Μονάχου
10 εκατομμύρια ευρώ έδωσαν το καλοκαίρι οι Βαυαροί στη Βαλένθια, προκειμένου να κάνουν το χατίρι του Πεπ Γκουαρντιόλα, μεγαλώνοντας την ισπανική παροικία στο Μόναχο. Με τον 21χρονο μπακ να δικαιώνει μέχρι στιγμής τον προπονητή του για την επιλογή του. 11 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις μετρά μέχρι στιγμής ο Ισπανός, που εξελίσσεται στη φετινή σταθερή δύναμη της Μπάγερν στο αριστερό άκρο της άμυνας, παίρνοντας τη φανέλα βασικού... σπίτι του.
Δεξί μπακ: Κάλουμ Τσέιμπερς – Άρσεναλ
Ποσό-μαμούθ για την απόκτηση ενός 19χρονου ποδοσφαιριστή έδωσε φέτος το καλοκαίρι η Άρσεναλ. 20 εκατομμύρια ευρώ έβγαλαν από τα ταμεία τους οι «κανονιέρηδες», προκειμένου να αποκτήσουν από τη Σαουθάμπτον το νεαρό αμυντικό. Το ξεκίνημα της σεζόν μπορεί να έχει πολλά σκαμπανευάσματα για την Άρσεναλ, όμως ο Τσέιμπερς είναι ιδιαίτερα σταθερός στο δεξί άκρο της άμυνας. Γι’αυτό και η εμπιστοσύνη που του δείχνει ο Αρσέν Βενγκέρ, με 12 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.
Κεντρικό χαφ: Σεσκ Φάμπρεγας – Τσέλσι
Ίσως η πιο ουσιαστική μεταγραφή του καλοκαιριού. Η παρουσία του Φάμπρεγας στη μεσαία γραμμή της Τσέλσι δίνει φινέτσα και φαντασία στο παιχνίδι των «μπλε». Τα 33 εκατομμύρια που έδωσε ο Αμπράμοβιτς στην Μπαρτσελόνα ίσως αποδειχθούν λίγα για αυτά που κάνει ο Ισπανός μέσος στο γήπεδο. Ήδη σε 7 συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ μετρά ισάριθμες ασίστ, ενώ στο Τσάμπιονς Λιγκ, έχει ένα γκολ και μια ασίστ σε δύο παιχνίδια. Αέρα... Μπαρτσελόνα δίνει στην Τσέλσι φέτος ο Φάμπρεγας.
Κεντρικό χαφ: Ιβάν Ράκιτιτς – Μπαρτσελόνα
Οι εκπληκτικές του εμφανίσεις πέρσι με τη Σεβίλλη, με την οποία κατέκτησε το Γιουρόπα Λιγκ, του έδωσαν φέτος το εισιτήριο για την Μπαρτσελόνα, έναντι 18 εκατομμυρίων ευρώ. Δεν είναι ούτε Τσάβι, ούτε Φάμπρεγας (τους οποίους ουσιαστικά αντικαθιστά) όμως έχει δώσει ουσία στη παιχνίδι της νέας του ομάδας και έχει κερδίσει με το σπαθί του μια θέση στην αρχική ενδεκάδα. Οκτώ συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις για τον Κροάτη μέσο, που αποδεικνύεται σε... λίρα εκατό για τους Καταλανούς.
Ακραίο χαφ: Γιασίν Μπραχίμι – Πόρτο
Ακόμη ένα «λαβράκι» ψάρεψαν τα... λαγωνικά της Πόρτο φέτος το καλοκαίρι. Και όχι από τη Λατινική Αμερική ή την Αλγερία (απ’ όπου κατάγεται), αλλά από την Πριμέρα Ντιβιζιόν. Μόλις 4,5 εκατομμύρια ευρώ έδωσαν οι «δράκοι» στη Γρανάδα για να κάνουν δικό τους τον 24χρονο ακραίο μέσο και μέχρι στιγμής δικαιώνονται, με τον Αλγερινό να είναι βασικός σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Ειδικά στο Τσαμπιονς Λιγκ έχει... βγάλει μάτια, αφού ήταν ο πρωταγωνιστής στα προκριματικά, ενώ στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων πέτυχε χατ-τρικ και έγινε ο έβδομος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της διοργάνωσης που καταφέρνει κάτι ανάλογο στο ντεμπούτο του. Ήδη στη διοίκηση της Πόρτο τρίβουν τα χέρια τους, αφού θεωρείται δεδομένο ότι θα τον μοσχοπουλήσουν. Όπως κάνουν συνήθως δηλαδή.
Ακραίο χαφ: Άνχελ Ντι Μαρία – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Πρόκειται για το μοναδικό ποδοσφαιριστή που συναγωνίζεται σε ποσό μεταγραφής με τον Σουάρεζ και Χάμες Ροντρίγκεζ. 75 εκατομμύρια ευρώ έδωσε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη Ρεάλ Μαδρίτης, προκειμένου να κάνει δικό της τον Αργεντινό άσο. Και μέχρι στιγμής δικαιώνεται, αφού ο Ντι Μαρία δίνει άλλη διάσταση στο παιχνίδι των «μπέμπηδων». Σε πέντε ματς στην Πρέμιερ Λιγκ με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ, ο Ντι Μαρία έχει 3 γκολ και 3 ασίστ. Κυρίως όμως η ταχύτητα, η τεχνική και φαντασία του κάνουν τη διαφορά στο δημιουργικό κομμάτι της ομάδας του.
Σέντερ φορ: Ντιέγκο Κόστα – Τσέλσι
Από άποψη αριθμών, αυτός αποτελεί την πιο επιτυχημένη μεταγραφή της σεζόν μέχρι στιγμής. Με 9 γκολ στις 7 πρώτες αγωνιστικές της Πρέμιερ Λιγκ είναι μακράν πρώτος σκόρερ του αγγλικού πρωταθλήματος και οδηγεί εκ του ασφαλούς τη νέα του ομάδα προς τον τίτλο. Με τον Φάμπρεγας να δημιουργεί και τον Ντιέγκο Κόστα να εκτελεί, ο Ζοζέ Μουρίνιο τρίβει τα χέρια του για τις επιλογές του. Με τέτοιες εμφανίσεις, ο Ισπανός επιθετικός σκοπεύει να πάρει μακροπρόθεσμα τη θέση του Ντιντιέ Ντρογκμπά στις καρδιές των φίλων της Τσέλσι.
Σέντερ φορ: Ντάνι Γουέλμπεκ – Άρσεναλ
Η πολυκοσμία στην επιθετική γραμμή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Φαλκάο-Φαν Πέρσι-Ρούνεϊ) οδήγησε τον Γουέλμπεκ στην πόρτα της εξόδου του Ολντ Τράφορντ. Η Άρσεναλ δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και με 20 εκατομμύρια έκανε δικό της την τελευταία μέρα της μεταγραφικής περιόδου τον 24χρονο Άγγλο επιθετικό, ο οποίος μέχρι στιγμής δικαιώνει τις προσδοκίες του Αρσέν Βενγκέρ. Χατ-τρικ στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ σε τέσσερα ματς στην Πρέμιερ Λιγκ με τους «κανονιέρηδες» έχει ένα γκολ και μια ασίστ.

*Πηγή: gazzetta.gr*

O Κοτς, η φυλακή και η δεύτερη ευκαιρία!!

O Θάνος Σαρρής γράφει για το πρώτο γκολ του Κοτς στη Bundesliga με τη φανέλα της Πάντερμπορν, τον εφιάλτη που έζησε στη φυλακή και τον τρόπο που το ποδόσφαιρο άλλαξε τη ζωή του.  
Το ματς είχε φτάσει στο 20'. Η νεοφώτιστη Πάντερμπορν, που με το ξεκίνημά της στη φετινή Bundesliga χαρακτηρίστηκε ως «παραμυθένια», προηγούταν μέσα στο BayArena της Λεβερκούζεν. Όλοι στάθηκαν στο τραγικό λάθος του Λένο, η έξοδος του οποίου έκανε το γύρο του κόσμου στα social media. Για τον σκόρερ, όμως, ήταν κάτι παραπάνω από ένα γκολ. Ήταν το επιστέγασμα μιας μακράς πορείας προς την επανένταξη, που του πρόσφερε η στρογγυλή θεά.
Ο 25χρονος πλέον Κοτς θεωρήθηκε ένας ποδοσφαιριστής με πολλές προοπτικές όταν έκανε το βήμα για την τρίτη κατηγορίας της Γερμανίας με τη φανέλα της Μπάμπελσμπεργκ. Συγκέντρωσε το ενδιαφέρον αρκετών συλλόγων της Τσβάιντελιγκα, αλλά και της τουρκικής Ομοσπονδίας, που θέλησε να εκμεταλλευτεί τις ρίζες του. Γεννημένος στο Βερολίνο, ο Κοτς ξεκίνησε να παίζει μπάλα στην Μπερλίνερ το 2007.  Το 2008 πήρε μεταγραφή για την Τουρκίγιεμσπορ Μπερλίν, ομάδα με ρίζες από τη Σμύρνη και έδρα το Βερολίνο. Στη συνέχεια, μεταπήδησε στη Μπάλμπεσμπεργκ και η επαγγελματική του καριέρα έδειχνε να μπαίνει στο σωστό δρόμο. Όλα όμως άλλαξαν στις 18 Απριλίου του 2011.
Η αστυνομία εισέβαλε στο διαμέρισμα του αδερφού του Σουλεϊμάν και συνέλαβε και τους δύο. Ήταν ύποπτοι για συμμετοχή σε σπείρα που λήστευε καζίνο και καφετέριες στο Βερολίνο. Μαζί τους, οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη τέσσερα ακόμα άτομα. Ο Τύπος τους είχε δώσει την ονομασία «η συμμορία με τις μασέτες», λόγω των... διαφόρων ειδών μαχαιριών που χρησιμοποιούσαν στις ληστείες τους.
«Δεν μπορούσα να πω όχι», τόνισε αργότερα ο νεαρός ποδοσφαιριστής στη δίκη. Δύο φίλοι του αδερφού έψαχναν στέγη στο Βερολίνο και δέχτηκε να τους φιλοξενήσει. Αρχικά, χρειάστηκαν το αμάξι του. Στη συνέχεια, του ζήτησαν να είναι οδηγός κατά τη διάρκεια των ληστειών. Μπαίνοντας για τα καλά στην εγκληματική ζωή τους, παρέσυρε και έναν συμπαίκτη του, τον Γκουίντο Κοτσέρ, ο οποίος μίλησε στις αρχές και τη γλίτωσε με αναστολή.





Από την πλευρά του, ο Κοτς επέλεξε το δρόμο της σιωπής. Ζήτησε συγγνώμη στα θύματα, αλλά ο δικαστής  του έριξε τρία χρόνια και εννιά μήνες. Έμεινε για σχεδόν ένα χρόνο μέσα στο κελί, με μια ώρα προαυλισμού. Ο επιτηρητής του άρχισε να τον πήγαινε σε γηπεδάκια, προκειμένου να περνά την ώρα αυτή με τη μπάλα. «Είσαι καλός. Κάνε τη δεύτερη ευκαιρία σου να μετρήσει», του είπε.
«Ήταν η χειρότερη περίοδος της ζωής μου. Αισθάνομαι καλά μόνο όταν αθλούμαι», δήλωνε αργότερα ο Σουλεϊμάν στο περιοδικό 11 Freunde. Διαλυμένος ψυχολογικά, έστελνε γράμματα στους πρώην συμπαίκτες του, ζητώντας τους να τον συγχωρέσουν. Οι απαντήσεις ήταν από όλους αυτό που χρειαζόταν. «Μου έδωσαν ελπίδα. Οπότε ξεκίνησα να γυμνάζομαι στο κελί μου».
Βγαίνοντας από τη φυλακή την άνοιξη του 2013 λόγω καλής διαγωγής, ο Κοτς ζήτησε από την πρώην ομάδα του να τον πάρει πίσω. Έκανε κάποιες προπονήσεις, παρά την άρνηση μελών της διοίκησης να δώσουν την ευκαιρία σε έναν πρώην φυλακισμένο. Ξεκίνησε να δουλεύει με ψυχολόγο και υπέγραψε για ένα χρόνο. «Από τη στιγμή που έχει μετανιώσει για αυτό που έκανε, αξίζει μια ακόμα ευκαιρία», τόνιζε ο πρόεδρος.  Η Μπάμπελσμπεργκ υποβιβάστηκε, αλλά ο ίδιος ήταν υποδειγματικός. ανανέωσε το συμβόλαιό του, σημείωσε 8 γκολ σε 14 ματς και άρχισε ξανά να κεντρίζει το ενδιαφέρον.
Όταν η Πάντερμπορν ενδιαφέρθηκε για την απόκτησή του, ο πρόεδρος Βίλφριντ Φίνκε απάντησε δημόσια σε όσους ήταν αρνητικοί λόγω του παρελθόντος του, συμφωνώντας με τον ομόλογό του στη Μπάμπελσμπεργκ «Τον ξέρω προσωπικά. Όλοι αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή». Τον Ιανουάριο του 2014, υπέγραψε συμβόλαιο με την Πάμντερμπορν. Οι μοίρες τους ταίριαζαν την κατάλληλη στιγμή. Το παραμύθι που ζει τους τελευταίους μήνες ο σύλλογος, εμπεριέχει τη δική του εξιλέωση.

«Το ποδόσφαιρο μου έδωσε μια νέα ευκαιρία στη ζωή.  Θέλω να δείξω τον κόσμο ότι το ποδόσφαιρο υπάρχει και εκτός αγωνιστικού χώρου. Θέλω να γίνω πρότυπο για παιδιά που έχουν χάσει το δρόμο τους. Οι γονείς μου μπορούν να είναι ξανά περήφανοι», δήλωνε τον Μάιο, μετά την ιστορική άνοδο στη Bundesliga. Στο ντεμπούτο του ήταν εξαιρετικός και όταν απέναντι στη Μάιντς έγινε αλλαγή στο 81', όλο το γήπεδο του χάρισε ένα συγκινητικό standing ovation. Με αντίπαλο τη Μπάγερν, ήταν ο καλύτερος της ομάδας του.
Ο δρόμος για τα δίχτυα, βρέθηκε απέναντι στη Λεβερκούζεν, στο πιο πρόσφατο παιχνίδι για το Πρωτάθλημα. Ο δρόμος για τη νέα του ζωή, είχε χαραχθεί από τα γράμματα των συμπαικτών του και την ευκαιρία που του δόθηκε να κλωτσήσει και πάλι μπάλα...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Από τον Κλαφ στα 10 λεπτά του Ροσενιόρ!!

Ο Nick Harper κοιτάζει πίσω στο παρελθόν και βρίσκει τις πιο σύντομες παρουσίες προπονητών σε πάγκους ομάδων στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.
Ο Μπίλι ΜακΚίνλεϊ άντεξε μόλις οκτώ ημέρες στο «Βίκαρεϊτζ Ρόουντ» της Γουότφορντ, όπου είχε βρεθεί για να αντικαταστήσει τον Οσκαρ Γκαρσία. Ο Nick Harper κοιτάζει πίσω στο παρελθόν και βρίσκει τις πιο σύντομες παρουσίες προπονητών σε πάγκους ομάδων (ή τις ταχύτερες απολύσεις εάν προτιμάτε) στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.
ADVERTISEMENT
1. ΜΠΡΑΪΑΝ ΚΛΑΦ, Λιντς 1974 (44 ημέρες, 7 ματς, 1 νίκη, 3 ισοπαλίες, 3 ήττες)
Η πιο διάσημη ιστορία που έγινε βιβλίο και ταινία. Ο Μπράιαν Χάουαρντ Κλαφ έφτασε στο «Ελαντ Ρόουντ» ως αντικαταστάτης του Ντον Ρέβι που είχε οδηγήσει τη Λιντς στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και έφυγε για να αναλάβει τη δουλειά στην Εθνική Αγγλίας. Ο Κλαφ με το καλημέρα έκανε εχθρούς και μόνο και αφού πήρε μόλις τέσσερις βαθμούς από τους διαθέσιμους 12, απολύθηκε. Ωστόσο, αργότερα πήγε στη Νότιγχαμ Φόρεστ και σήκωσε δύο Κύπελλα Πρωταθλητριών.
2. ΛΕΣ ΡΙΝΤ, Τσάρλτον, 2006 (41 ημέρες, 8 ματς, 1 νίκη, 1 ισοπαλία, 6 ήττες)
Στις 41 ημέρες που ο Λες Ριντ βρέθηκε στο «Βάλεϊ», κατάφερε να νικήσει μόνο μία φορά, ενώ γνώρισε και έναν αποκλεισμό από τη Γουίκομπ, ομάδα που βρισκόταν δύο κατηγορίες πιο χαμηλά. Οι οπαδοί αμέσως του κόλλησαν το παρατσούκλι «ο άθλιος» και την Παραμονή των Χριστουγέννων αντικαταστάθηκε από τον Αλαν Πάρντιου.
3. ΑΛΕΞ ΜακΛΙΣ, Νότιγχαμ Φόρεστ, 2012-'13 (40 ημέρες, 7 ματς, 1 νίκη, 2 ισοπαλίες, 4 ήττες)
Αν και ήταν ακόμα φρέσκος ο υποβιβασμός της Μπέρμιγχαμ υπό τις οδηγίες του, στη Φόρεστ του έδωσαν τη δουλειά. Αποστολή του Σκοτσέζου ήταν να οδηγήσει τη νέα ομάδα του στην Premier League. Δεν ήταν μόνο τα άσχημα αποτελέσματα, αλλά και η δημόσια διαφωνία του με τους ιδιοκτήτες από το Κουβέιτ σχετικά με την πολιτική των μεταγραφών. Η αποχώρηση του ονομάστηκε «κοινή απόφαση».
4. ΣΤΙΒ ΚΟΠΕΛ, Μάντσεστερ Σίτι, 1996 (33 ημέρες, 6 ματς, 2 νίκη, 1 ισοπαλία, 3 ήττες)
Βρέθηκε με την επιλογή να αναλάβει την Κρίσταλ Πάλας ή την Σίτι. Τελικά πήγε στη δεύτερη, αλλά δεν έμεινε πολύ. Εκείνη την εποχή οι Πολίτες δεν είχαν καλή ομάδα, αλλά τα άσχημα αποτελέσματα τα χρεώθηκε αποκλειστικά ο Κόπελ.
5. ΠΟΛ ΧΑΡΤ, ΚΠΡ, 2009-'10 (28 ημέρες, 5 ματς, 1 νίκη, 2 ισοπαλία, 2 ήττες)
Οταν ο Χαρτ ανέλαβε την ΚΠΡ δεν ήξερε ότι έμπλεκε με τον ισχυρό άντρα της Formula 1, Φλάβιο Μπριατόρε. Ο Ιταλός έκανε άνω κάτω τους Ρέιντζερς και σε λιγότερο από ένα μήνα η μπάλα πήρε και τον Χαρτ που δεν είχε προλάβει να κάνει δουλειά.
6. ΜΙΚΙ ΑΝΤΑΜΣ, Σουόνσι, 1997 (13 ημέρες, 3 ματς, 0 νίκη, 0 ισοπαλία, 3 ήττες)
Εκείνη την εποχή οι Κύκνοι είχαν κάνει το επικό για το Νησί, αλλάζοντας έξι προπονητές σε 18 μήνες. Κάπως έτσι λοιπόν και ο Ανταμς δεν θα έμενε ούτε καν για δύο εβδομάδες. Απολύθηκε αμέσως, καθώς το ξεκίνημα του ήταν κάκιστο και θεωρήθηκε ότι δεν μπορούσε να φτιάξει ομάδα με τόσο καλές μεταγραφές που του είχαν κάνει.
7. ΜΑΡΤΙΝ ΛΙΝΓΚ, Κέιμπριτζ, 2009 (9 ημέρες, 0 ματς)
Ο προκάτοχος του απολύθηκε επειδή μάλωσε με τον ιδιοκτήτη, αλλά και ο Λινγκ δεν μπόρεσε να αποφύγει την ίδια μοίρα. Μάλιστα δεν πρόλαβε καν να κοουτσάρει την ομάδα έστω σε ένα ματς. Τον έδιωξαν μετά από εννέα ημέρες, αλλά μετά από λίγο καιρό τον πήραν πίσω, για να τον κρατήσουν για 87 αγώνες.
ΚΕΒΙΝ ΚΟΥΛΙΣ, Σουόνσι, 1996 (8 ημέρες, 2 ματς, 0 νίκες, 9 ισοπαλίες, 2 ήττες)
Οπως συνέβη λίγο αργότερα και με τον Μίκι Ανταμς που γράψαμε πιο πάνω, εκείνη την εποχή οι Κύκνοι είχαν κάνει το επικό για το Νησί, αλλάζοντας έξι προπονητές σε 18 μήνες. Μετά από δύο ήττες σε ισάριθμα ματς σε μία βδομάδα, ο Κούλις απολύθηκε. Αυτό τουλάχιστον ανακοίνωσε η διοίκηση, μιας και εκείνος ισχυρίστηκε ότι παραιτήθηκε.
9. ΝΤΕΪΒ ΜΠΑΣΕΤ, Κρίσταλ Πάλας, 1984 (4 ημέρες, 0 ματς)
Εδώ ήταν καθαρά η αλλαγή γνώμης του Μπάσετ που δεν επέτρεψε σε αυτή τη συνεργασία να ανθίσει. Οταν αρχικά ανέλαβε την Πάλας, δεν είχε υπογράψει συμβόλαιο. Οταν λοιπόν του ήρθε η πρόταση για επιστροφή στη Γουίμπλεντον, δεν το σκέφτηκε και πολύ και έφυγε.
10. ΛΙΡΟΪ ΡΟΣΕΝΙΟΡ, Τορκί, 2007 (10 λεπτά)
Πρόκειται για την πιο απίθανη περίπτωση όλων των εποχών στο Νησί. Δεν είχε προλάβει καν να στεγνώσει το μελάνι στο συμβόλαιο που είχε υπογράψει ο Λίροϊ Ροσενιόρ, όταν ο πρόεδρος του είπε έπειτα από 600 δευτερόλεπτα ότι τελικά δεν ισχύει η συμφωνία και ότι απολύεται!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ψηφιακή συνεργασία Σαββίδη-Μελισσανίδη!!

Ιβάν Σαββίδης και Δημήτρης Μελισσανίδης σύμφωνα με πληροφορίες στοχεύουν στην δημιουργία ή στην απόκτηση μιας ψηφιακής  πλατφόρμας που θα έχει ως σκοπό την προβολή ποδοσφαιρικών αγώνων. Σκέψεις ακόμα και για την αγορά της Nova.  
Σύμφωνα με πληροφορίες οι ιδιοκτήτης της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους με σκοπό να δημιουργήσουν μια ψηφιακή πλατφόρμα. Οι δύο άνδρες, που έχουν άριστες σχέσεις, μετά και τις κοινές τους εμφανίσεις σε ποντιακές εκδηλώσεις, αλλά και σε κοινωνικά γεγονότα βουλευτών της Μακεδονίας θέλουν να κάνουν το μεγάλο άλμα στα τηλεοπτικά δρώμενα της χώρας. Επεξεργάζονται στο να δημιουργήσουν μια ψηφιακή πλατφόρμα  είτε μέσο του ΟΠΑΠ είτε ακόμα και με τον ενδιαφέρον που φημολογείται ότι υπάρχει τα τελευταία 24ωρα για το συνδρομητικό κανάλι της NOVA. Σαββίδης και Μελισσανίδης με την στήριξη ξένων founds από την Ευρώπη, αλλά και την Αραβία θα μπορέσουν να στήσουν το δικό τους εγχείρημα με σκοπό να διεκδικήσουν την μετάδοση του Ελληνικού Πρωταθλήματος, αλλά και μεγάλων αθλητικών γεγονότων.  

*Πηγή: gazzetta.gr*

O «Παπ» έκρινε τη νίκη των Ρόκετς!! (vid)

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το... ταξίδι του Κώστα Παπανικολάου στο NBA, καθώς ο διεθνής φόργουορντ ήταν εκείνος που «καθάρισε» για τους Χιούστον Ρόκετς.
Με το... δεξί ξεκίνησε η προετοιμασία των Χιούστον Ρόκετς, που επικράτησαν των Ντάλας Μάβερικς με 108-111. Το ματς κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα και συγκεκριμένα εκείνος που το έκρινε ήταν ο Κώστας Παπανικολάου με τρεις εύστοχες βολές στο φινάλε! Συνολικά ο διεθνής φόργουορντ μέτρησε 12 πόντους (3/11 σουτ, 2/7 τρίποντα, 4/5 βολές), 6 ριμπάουντ (1 επιθετικό), 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και κανένα λάθος σε 26 λεπτά συμμετοχής (σ.σ. περισσότερα από κάθε άλλον παίκτη των Ρόκετς), πραγματοποιώντας πολύ θετικό ντεμπούτο στον «μαγικό κόσμο», έστω και σε ματς preseason.
ADVERTISEMENT
ΜΑΒΕΡΙΚΣ - ΡΟΚΕΤΣ 108-111
Τα δωδεκάλεπτα: 29-25, 35-29, 18-26, 26-31
Μάβερικς: Αμίνου 8 (11ρ., 2κλ.), Πάρσονς 14 (2/4τρ., 2κλ.), Τσάντλερ 10 (6ρ.), Νέλσον 3 (4ρ., 2ασ.), Έλις 13 (3ασ.), Βιλανουέβα 13 (3/6τρ.), Ράιτ 8, Σμιθ 7 (5ρ.), Τζόνσον 2, Τζέφερσον 2 (3ρ.), Κρόουντερ 2, Τζέιμς 2 (2κοψ.), Χάρις 9 (2/3τρ., 2ασ.), Φέλτον 6, Μέκελ 7 (1/2τρ.), Λίντο 2 (2ασ.).
Ρόκετς: Τζόουνς 7, Χάουαρντ 6 (6ρ.), Μπέβερλι 9 (3/5τρ., 4ρ., 4ασ.), Αρίζα 12 (2/4τρ., 4ρ., 4ασ.), Χάρντεν 17 (1/4τρ., 2ασ., 3κλ.), Μοτιεγιούνας 18 (3ρ., 2ασ., 2κλ.), Πάουελ, Άντριεν 11 (4ρ.), Μπλακ 3 (3ρ.), Παπανικολάου 12 (2/7τρ., 6ρ.), Κανάαν 3 (3ασ., 1/2τρ.), Σμιθ 9 (1/2τρ., 4ρ., 2κλ.), Ντάνιελς, Τζόνσον 4 (2ρ., 2ασ., 2κλ.).





*Πηγή: gazzetta.gr*

Οι πραγματικές στοχεύσεις στο... backstage Ρανιέρι!

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης γράφει για το σαμάρι και το γάιδαρο, τη Mercedes και την τραβηγμένη σκανδάλη στο πισώπλατο χτύπημα κατά Εθνικής και ΕΠΟ, τα «δανεικά» και τη διπλή υποχρέωση του ΠΑΟ στη «λέρα» την Ομοσπονδία Μείζον ζήτημα έγινε - μέχρι και σε πρωτοσέλιδα μερίδας του αθλητικού Τύπου «έπαιξε» - η χωριστή προσέλευση, ομοσπονδιακού τεχνικού και διεθνών, στο γήπεδο για προπόνηση.
Έχασε η Βενετιά βελόνι ένα πράμα, που ο Ρανιέρι δεν ήταν στο πούλμαν που μετέφερε την αποστολή της Εθνικής στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά και χρησιμοποίησε μια “Mercedes”, την οποία του έχει διαθέσει η Ομοσπονδία για τις ανάγκες μετακίνησης του.
Τι ήθελαν να πουν τώρα οι… ποιητές; Ότι ο Ιταλός είναι «ψηλομύτης», ένας ακατάδεκτος μπλαζέ τύπος, που γουστάρει την απόσχιση από το ποίμνιο και κάπως έτσι εκλείπει η ομοψυχία από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα;
Λες και είναι ήδη η ομάδα κάπου στο εξωτερικό και την παράτησε στο έλεος του Θεού ο προπονητής της για να πεταχτεί να… βρέξει το λαρύγγι του με ένα… Campari! Εδώ, στην Ελλάδα βρίσκονται, έτυχε να έχει κάποια σύσκεψη στα γραφεία και να αναγκαστεί να πάρει το αμαξάκι του (έλα ΟΚ την αμαξάρα του) για να πάει με το δικό του μέσο στην προπόνηση. Χάλασε (τόσο) ο κόσμος;
Γίναμε ξαφνικά φλεγματικοί Βρετανοί και δεν το σηκώνει το πετσί μας το… διαφορετικό πέταγμα της μύγας; Εμείς οι (ωραίοι ως) Έλληνες κολλάμε στο πρωτόκολλο και τις τυπικούρες;
Το άλλο πάλι; Έχει σημασία αν είναι πολυτελές το όχημα, είναι «Mercedes» και δεν είναι… κατσαριδάκι αγάπη μου;
Μα και βέβαια, διότι με την έμφαση στο illustrated τετράτροχο που οδηγεί ο εθνικός προπονητής, τέτοιες εποχές που ο κοσμάκης δεν έχει καλά καλά να σιτευθεί, τσιγκλιέται το δημόσιο, το κοινωνικό αίσθημα. Δημιουργούνται εντυπώσεις, γεννάται αποτροπιασμός, εντονότατο «ξίνισμα».
Καταλαβαίνουμε όλοι ότι μετά την ήττα της πρεμιέρας στα προκριματικά του Euro 2016 και με μια δύσκολη επίσκεψη στο Ελσίνκι, το Σάββατο, την ετοιμότητα του δάχτυλου κάποιων στην σκανδάλη για να πυροβολήσουν την Εθνική ποδοσφαίρου.
Αυτό είναι το ρεζουμέ. Στοχεύεται ο Ρανιέρι, αλλά… στο βάθος είναι η Εθνική Ομάδα και η ΕΠΟ. Σημαδεύουμε το σαμάρι για να… πονάει και η ράχη του γαϊδάρου…
Να διευκρινίσω ότι δεν έχω την παραμικρή πρόθεση να ταχθώ με το μέρος της Ομοσπονδίας ή να υποστηρίξω τον οποιονδήποτε, από τον πρόεδρο της ως τον τελευταίο υπάλληλο.
Καρφί δεν μου καίγεται. Δεν μπορώ όμως να νιώθω κιόλας ότι περνιόμαστε για «Αμερικανάκια». Που δεν παίρνουμε μυρωδιά τι γίνεται και γιατί γίνεται τριγύρω μας.
Αφού ό,τι κι αν κάνει η ΕΠΟ, ό,τι κι αν πράξει ή πει ο Σαρρής θα καταστεί κατακριτέο.
Όλοι άλλωστε είναι… «μέλη εγκληματικής οργάνωσης»!
Πες, πες, πες, όλο και κάτι θα μείνει. Η πλύση εγκεφάλου δεν έχει… αριθμό πλυντηρίων που δουλεύουν. Ούτε και δόσεις… απορρυπαντικού…
Σαν διαδήλωση φορολογικής λαίλαπας
Αυτό πιστεύουν και στον Ολυμπιακό για την αποτροπή δολοφονίας του προέδρου τους και έχει λογική βάση.
Είπαμε: «Πρωθυπουργός» ο εκάστοτε ηγέτης των Ερυθρολεύκων, ένα πανίσχυρο, παντοδύναμο πρόσωπο, αλλά ουδέποτε στο παρελθόν, ακόμα και όταν… μεσουρανούσε σε δράση η 17Ν δεν είχε απειληθεί η ζωή του μέσω τρομοκρατικού χτυπήματος!
Η περίπτωση Μαρινάκη παρουσιάζει διαφορετικότητα και απόσταση από προκατόχους του στον ιδιοκτησιακό θώκο της ΠΑΕ Ολυμπιακός.
Κι αυτό δικαιώνει τους Ολυμπιακούς που δεν έχουν μόνο την εντύπωση αλλά το πιστεύουν βαθιά. Ο πρόεδρος τους βάλλεται πανταχόθεν. Με μανία και ποικίλους τρόπους πολεμικής, οι οποίοι έχουν σχέση άμεση ή έμμεση με το ποδόσφαιρο.
Γι’ αυτό και δεν είναι τυχαίο ότι η νυχτερινή διαδήλωση της Δευτέρας έξω από το συγκρότημα ΣΚΑΪ απαρτίστηκε από 4 χιλιάδες ανθρώπους.
Αριθμός εντυπωσιακός για την εποχή μας. Να κατεβαίνουν δηλαδή στα πεζοδρόμια και να προβαίνουν σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας (για τη μεταχείριση του Ολυμπιακού και προσωπικά του Βαγγέλη Μαρινάκη από τα Μέσα που ελέγχονται και εκφράζουν τον Παναθηναϊκό και τον πρόεδρο του) τόσοι πολλοί άνθρωποι.
Που δεν το κάνουν καν για ένα από τα αυστηρά οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης!
Υπό αυτή την έννοια και στην σημασία της δευτεριάτικης συγκέντρωσης των φίλων του Ολυμπιακού, το «μήνυμα» προς τους αποδέκτες (ξέρουν αυτοί…) ήταν σαφές, ισχυρό και με τον αντίκτυπο που άρμοζε στην περίσταση…
Ειδικά από την ώρα που συνοδεύθηκε από ειρηνικές διαθέσεις και πράξεις.
Υ.Γ.: Αν τελικά αληθεύει ότι η ΕΠΟ «δάνεισε» τον Παναθηναϊκό τα ναύλα του γυρισμού από την Πορτογαλία, οι Πράσινοι - που εχθρεύονται και… Δικάζουν την Ομοσπονδία – είναι και διπλά υπόχρεοι απέναντί της.
Βάλτε στο νου σας και τις αδειοδοτήσεις…*Πηγή: sportdog.gr*

Χαμηλά την μπάλα…!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την επιτυχία του φετινού ΠΑΟΚ και τον πανικό που... απουσιάζει, ενώ σχολιάζει επίσης τις αλλαγές στην ΚΕΔ και τις κινήσεις των φίλων του Ολυμπιακού.Εξ’ αρχής ήταν ένα θέμα για τον ΠΑΟΚ. Όλοι αναρωτιόνταν για τους στόχους της φετινής σεζόν. Οι πράξεις με την τεράστια μείωση του μπάτζετ και τις λίγες μεταγραφές με την ταυτόχρονη προσπάθεια ανάδειξης των μικρών από τις ακαδημίες, έδωσαν απαντήσεις, έστω και αν ο Αναστασιάδης μίλησε και μιλάει για πρωταθλητισμό, κάτι που είναι αυτονόητο για τον Δικέφαλο.

Έχουμε τονίσει πολλές φορές ότι ο ΠΑΟΚ ξέρει καλά να διαχειρίζεται τον τίτλο του αουτσάιντερ. Ξέρει το… «χαμηλά την μπάλα». Από την άλλη δυσκολεύεται όταν ο πήχης μπαίνει ψηλά. Το πρόβλημα ήταν πάντα ότι… όταν δημιουργούνταν προσδοκίες, ένα-δύο άσχημα αποτέλεσμα έφερναν μεγάλες κρίσεις. Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερνε να διαχειριστεί σωστά τις κρίσεις και η… προσγείωση ήταν οδυνηρή. 

Φέτος οι πράξεις επέβαλαν το… «χαμηλά την μπάλα» και βλέπουμε ότι μετά από τις σφαλιάρες με Απόλλωνα Καλαμαριάς και Γκινγκάμπ, ο οργανισμός ΠΑΟΚ διατηρείται σε πιο ήρεμη κατάσταση. Δεν παρατηρείται ο πανικός άλλων παρόμοιων αποτελεσμάτων. Όλοι είναι συνειδητοποιημένοι και έχουν αντιληφθεί ότι αυτή η νέα ομάδα θα έχει τα πάνω της, θα κάνει και γκέλες. Η ψύχραιμη αντιμετώπιση της ήττας στο κύπελλο και στην Ευρώπη, αποτελεί επιτυχία του ΠΑΟΚ. Και σε όλο αυτό το σκηνικό έχουν βοηθήσει ιδιαίτερα και τα Μέσα. (Καμία επιτυχία δεν θα αποτελέσει αν οι δύο ήττες δεν προβληματίσουν τα μέγιστα τον προπονητή και τους παίκτες βέβαια).

Εκφράζαμε απορία για το πώς ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει τέτοιου είδους κρίσεις. Παρά το ότι το αρχικό 1-0 από την Ζίμπρου κόντεψε να τα διαλύσει όλα, αυτό που ακολούθησε τον Απόλλωνα και τη Γκινγκάμπ, είναι ενθαρρυντικό. (Για το τι θα ακολουθήσει βέβαια μετά και τις επόμενες  γκέλες, κανείς δεν βάζει το χέρι του στην φωτιά…)

Και αλήθεια είναι ότι ειδικά στο κύπελλο, αλλά και στην Ευρώπη, μία ακόμη γκέλα μπορεί να σημαίνει και… αποκλεισμό.    

* Γι’ άλλη μία φορά τις τελευταίες ημέρες, οι φίλοι του Ολυμπιακού (στην συντριπτική τους πλειοψηφία) απέδειξαν ότι δεν «τρώνε». Ανεβαίνουν στην εκτίμησή μας όλο και περισσότερο.

* Ένας από τους λίγους στον Ελληνικό αθλητικό κόσμο που τα τελευταία χρόνια έχει δικαίωμα να μιλάει για στοχοποίηση, η οποία όμως οδήγησε σε αποδεδειγμένη τρομοκρατική επίθεση εναντίον του, είναι ο διαιτητής Κωνσταντινέας! Όλα αυτά με αποδείξεις! Να μην τα ξαναθυμήσουμε… Πώς ξεκίνησε, ποιος τον επισκέφθηκε, τι έγινε στο γήπεδο, τι ακολούθησε και τελικά τι συνέβη στον διαιτητή, πράξη που αποτέλεσε και παράδειγμα προς όλους τους άλλους.
(Πήρε τηλέφωνο και ο διαιτητής Κύρκος και ζήτησε να τον συμπεριλάβουμε στην λίστα των στοχοποιημένων που επίσης δέχθηκε –αποδεδειγμένα- επίθεση… Να τον βάλουμε ή όχι;)

* Αργά αντανακλαστικά έδειξε η ΕΠΟ με την αντικατάσταση όλων –σχεδόν- των μελών της ΚΕΔ! Πριν 15 μέρες δέχθηκε την παρατήρηση ο Σαρρής (στην περιβόητη επίσκεψη) και εκείνος άργησε χαρακτηριστικά! Τώρα πώς δικαιολογείται αυτό που έλεγε για την καλύτερη διαιτησία των τελευταίων ετών, με το ότι άλλαξε το 90% της ΚΕΔ, μόνο ο Χιώτης παράγοντας που γνωρίζει και πολλές ξένες γλώσσες, ξέρει!*Πηγή: sportdog.gr*

Η Σμύρνη μάνα καίγεται!

Ο Γιώργος Κογκαλίδης γράφει για τα νέα από τον Πανιώνιο που δεν είναι καλά, για την ομάδα που... πήγε στα σκουπίδια, αλλά και για την συμπεριφορά – ντροπή!Όλοι οι παροικούντες στην Ιερουσαλήμ γνωρίζουν ότι ήμουν (ήμασταν, αφού οι καλοί συνάδελφοι που έχουν την ευθύνη του site με εμπιστεύτηκαν απόλυτα - και τους ευχαριστώ γι' αυτό) από τους ελάχιστους που υποστήριξαν ότι ο Πανιώνιος ανήκε στην Α1. Και δεν αλλάζω γνώμη, όχι γιατί παραμένω "δογματικός" στην άποψή μου, αλλά γιατί αυτό ήταν το δίκιο. Ο Πανιώνιος έμεινε, ο Λιανός έφυγε (;), αλλά τα νέα από την πλατεία δεν είναι καλά.

Η Σμύρνη μάνα (ξανά) καίγεται. Κι αυτή τη φορά, όπως και την προηγούμενη, τη φωτιά την έβαλαν άνθρωποι από την ομάδα. Άνθρωποι που όταν όλοι όσοι αγαπούν τον σύλλογο θέλησαν να βοηθήσουν, αυτοί είδαν την ευκαιρία να αλώσουν μια ιστορική ομάδα. Κι η άλωση έχει να κάνει σχέση με την περιουσία, και περιουσία του Πανιωνίου ήταν και είναι οι Ακαδημίες του.

Πάρτι έστησαν οι μάνατζερ, που προσπαθούν να πάρουν τα ηνία. Ο ένας προτείνει πακέτο σωτηρίας με δικό του προπονητή, ο άλλος προπονητή και άνθρωπο να… τρέξει την ομάδα. Όχι έξω από τη λογική των ημερών, όχι έξω από την πραγματικότητα. Αλλά υπάρχουν δύο στοιχεία που, εκτός από ανήθικα, είναι κι επιζήμια για τον Πανιώνιο.

Μια ομάδα στα σκουπίδια

Καλώς ή κακώς ο Γιώργος Καλαφατάκης είχε στήσει μια ομάδα. Είχε φέρει τέσσερις ξένους παίκτες. Δεν ξέρω αν είναι καλοί, αν μπορούν να φορέσουν τη φανέλα του Πανιωνίου. Γνωρίζω, όμως, από το ρεπορτάζ ότι ο ένας (τουλάχιστον) θα μείνει στην Ελλάδα και θα μετακομίσει στην ΑΕΚ (Μίλαν Μιλόσεβιτς).

Κάνει στην ΑΕΚ, αλλά δεν κάνει στον Πανιώνιο των… εφήβων και του "τρεχάτε να προλάβουμε"; Δεν το αντιλαμβάνομαι. Καταλαβαίνω να μην θέλουν τον "Καλάφα", για τους όποιους λόγους, αλλά το να μην γυρίζουν καν να δουν τί υπάρχει στην αυλή τους, τί μπορεί να έχει ενδιαφέρον και να ξεκινούν λίγες μέρες πριν το τζάμπολ από το μηδέν, δεν το καταλαβαίνω.

Η μπασκετική λογική επιβάλλει να βρεθούν (έτσι κι αλλιώς) τα χρήματα για να κλείσει το θέμα Ζορόσκι, να ξεκινήσεις με αυτούς που έχεις κι αν στην πορεία βρεθεί κάτι καλύτερο, τότε αλλάζεις. Γιατί, αδιαφορώντας για το Κύπελλο, κανείς έφηβος και κανένας ξένος που ενδεχομένως να προλάβει να έρθει στην Ελλάδα ως την Παρασκευή (δεν το βλέπω) δεν μπορεί να αποδώσει καλύτερα από παιδιά που ήδη βρίσκονται εδώ και -αν μη τι άλλο- έμαθαν πού πέφτουν οι τουαλέτες στο "Αρτάκης".

Συμπεριφορά - ντροπή

Από τη στιγμή που ο Γιώργος Καλαφατάκης δεν ήταν στα πλάνα της νέας διοίκησης, "έπαιξε" παντού το όνομα του Νίκου Λινάρδου. Ενός ανθρώπου που έχει διαγράψει τη δική του πορεία στον Πανιώνιο. Δεν είμαι αυτός που θα κρίνει αν είναι καλός προπονητής ή όχι. Είναι σίγουρα αξιοπρεπής, είναι κύριος και με τη συνολική του στάση έδειξε πως βάζει τον Πανιώνιο πάνω από το όνομά του.

Ο τρόπος που του φέρθηκαν, ο τρόπος που τον άδειασαν, δείχνει πολλά, αλλά πάνω απ' όλα ότι η ηθική υποχωρεί απέναντι στο όποιο συμφέρον. Αυτό δεν έχει να κάνει με τον Θανάση Παπαχατζή, ο οποίος καλά έκανε και πήρε την ευκαιρία του. Έχει να κάνει με αυτούς που μέχρι πριν λίγη ώρα μιλούσαν με τον Λινάρδο. Δεν πρόκειται να τα πει ο ίδιος, δεν θα το πράξω εγώ. Δεν έχω το δικαίωμα.

Βέβαιον είναι ότι ο κόσμος του Πανιωνίου και πρόσωπα γνωρίζει, και άποψη έχει, και θέση θα πάρει. Μπορεί αυτή τη στιγμή να προέχει το καλό της ομάδας, να μην είναι η ώρα για να ξεκαθαρίσουν οι λογαριασμοί. Όμως, όλα είναι φανερά, ο ρόλος καθενός είναι ξεκάθαρος και θα αποδοθεί σύντομα δικαιοσύνη…

ΑΣΧΕΤΟ: Έγραψα, τον καιρό των "μικρών" Εθνικών, ένα άρθρο με τίτλο "είναι ταλέντα; Σκοτώστε τα". Αναφερόμουν πρωτίστως στον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο. Κατά πώς φαίνεται χάνει το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς με τον Ολυμπιακό. Θλάση υπέστη. Διαβάστε ξανά το κομμάτι. Προφήτης δεν είμαι, λογικές σκέψεις έκανα…*Πηγή: sportdog.gr*

Εμπλοκή με τη μπουτίκ!

13A617A1F443AAA3BBA34BFB400346C5
Μπλοκάρουν οι διαδικασίες για τη λειτουργία της μπουτίκ της ΠΑΕ στο Καυταντζόγλειο.
Αν και στην επίσκεψη που υπήρξε το προηγούμενο διάστημα από τον Σπύρο Παπαθανασάκη είχε διαμηνυθεί ότι δεν θα υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα, φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο να λειτουργήσει άμεσα η μπουτίκ.
Οι “κυανόλευκοι” την προηγούμενη εβδομάδα βρέθηκαν στο γήπεδο, προκειμένου να ξεκινήσουν τις διαδικασίες, ώστε να είναι έτοιμη η μπουτίκ για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό Βόλου σε δυο περίπου εβδομάδες.
Δεν είναι όμως γραφτό να ολοκληρωθεί η διαδικασία, αφού η επιτροπή του γηπέδου ενημέρωσε ότι είναι πιθανό να διατεθεί ο συγκεκριμένος χώρος σε πρακτορείο ΟΠΑΠ!
“Έχουμε μια αίτηση για να παραχωρήσουμε τον συγκεκριμένο χώρο σε ιδιώτη για τη λειτουργία πρακτορείου ΟΠΑΠ. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα παραγκωνίσουμε τον Ηρακλή. Απλά περιμένουμε να μας ενημερώσει για τις προθέσεις του”, δήλωσε στην εφημερίδα ArenaPress, το μέλος της επιτροπής, Δημήτρης Κικιλής.
*Πηγή: arenafm.gr*

Κρατάνε τον Τόρες!!

Τις προσπάθειες για να διατηρήσουν τον Τόρες στο ρόστερ της ομάδας έχουν αρχίσει στον Πλατανιά καθώς το συμβόλαιό του λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι.

Κρατάνε τον Τόρες
Στον Πλατανιά είναι άκρως ικανοποιημένοι από την παρουσία του Νταβίντ Τόρες στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας.

Το συμβόλαιο του Ισπανού με τον Πλατανιά τελειώνει στο τέλος της σεζόν, δηλαδή τον Ιούνιο του 2015 και ουσιαστικά ο ποδοσφαιριστής είναι ελεύθερος να συμφωνήσει με όποια ομάδα επιθυμεί από τον Ιανουάριο.

Οι ιθύνοντες του κρητικού συλλόγου επιθυμούν να ανανεώσουν άμεσα τη συνεργασία μαζί του.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε ήδη επαφή, τις προηγούμενες ημέρες, με τον μάνατζερ του παίκτη, Ντομίνγκο Σεβιγιάνο, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία και ο Τόρες να υπογράψει άμεσα νέο συμβόλαιο.

Η πρώτη επαφή ανάμεσα στις δύο πλευρές ήταν θετική και όπως φαίνεται και η επιθυμία του ποδοσφαιριστή είναι να παραμείνει στα Χανιά.

Είναι πολύ πιθανό πάντως, εάν τελικά υπάρξει συμφωνία και ο Τόρες ανανεώσει το συμβόλαιό του με τον Πλατανιά, να υπάρξει και αλλαγή στη ρήτρα που αυτή τη στιγμή είναι 150 χιλιάδες ευρώ.

Εάν οι αποδοχές του ποδοσφαιριστή αυξηθούν, κάτι που είναι πιθανό, τότε δεν αποκλείεται και η ρήτρα στο νέο συμβόλαιο να είναι μεγαλύτερη.

Οριστική συμφωνία βέβαια δεν υπάρχει, αφού οι επαφές που έγιναν είχαν απλά ως στόχο να βολιδοσκοπηθούν οι προθέσεις των δύο πλευρών, αλλά όπως όλα δείχνουν, ο Τόρες θα ανανεώσει τελικά το συμβόλαιό του με τον Πλατανιά, αφού τόσο ο ποδοσφαιριστής όσο και η ομάδα έδειξαν θετική διάθεση.*Πηγή: sport-fm.gr*

Τον αλλάζει…!!

Έχει παίκτες, άρα και επιλογές για να διαφοροποιήσει προς το καλύτερο τον Ολυμπιακό για τη συνέχεια των υποχρεώσεών του… Αυτές είναι κάποιες από τις σκέψεις του Μίτσελ για τη συνέχεια της σεζόν.

Τον αλλάζει…
Ο Μίτσελ ετοιμάζει τον Ολυμπιακό για τη συνέχεια των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Στο διάστημα αυτό της διακοπής του πρωταθλήματος ο Ισπανός τεχνικός έχει την ευκαιρία να δουλέψει σε τομείς που κρίνει ότι πρέπει να βελτιωθεί η ομάδα. Αυτό πρόκειται να συμβεί και με παίκτες οι οποίοι πρόκειται να πάρουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής ακόμη και θέση βασικού σε πολλά παιχνίδια των ερυθρολεύκων.

Ο παίκτης ο οποίος πρέπει να θεωρείται θα έχει σημαντικότερο ρόλο στην ομάδα είναι ο Φουστέρ. Ο Ισπανός έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του και σιγά-σιγά καλύπτει το χαμένο έδαφος στις προπονήσεις.

Ο Φουστέρ μπορεί να προσφέρει πολλές βοήθειες… Μπορεί να παίξει το ρόλο που θέλει ο Μίτσελ, να κλείνει και προς τον άξονα για να βοηθάει τον σέντερ φορ. Μπορεί όμως να παίξει και στη θέση του Τσόρι, ο οποίος έμεινε στον πάγκο στο ξεκίνημα του αγώνα με τη Μάλμε στη Σουηδία.

Ο Εντινγκά αναμένεται να έχει σημαντικότερο ρόλο στην συνέχεια των υποχρεώσεων του Ολυμπιακού. Καθαρός ανασταλτικός μέσος μπορεί να βοηθήσει αρκετά αμυντικά καλύπτοντας κενά που υπάρχουν.

Η καλύτερη αμυντική λειτουργία της ομάδας, ειδικά στα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ θα είναι ο λόγος που ο Σαλίνο θα φλερτάρει με τη θέση του βασικού. Ο Ομάρ είναι ένας παίκτης ο οποίος αμυντικά δεν είναι το ίδιο καλός με τον Βραζιλιάνο.

Στο κέντρο της άμυνας, τώρα, ο Σιόβας δουλεύει για να ξεπεράσει τον τραυματισμό του. Ο Μίτσελ τον υπολογίζει και μάλιστα αρκετά και δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει το ενδεχόμενο να πάρει τη θέση ενός εκ των Μποτία ή Αμπιντάλ.*Πηγή: sport-fm.gr*

Πάνω στην ώρα!!

Την κατάλληλη στιγμή δείχνει να παίρνει… μπρος η ΑΕΚ, καθώς ικανοποίησε στο τελευταίο της φιλικό πριν την έναρξη της Football League. Με νέα εμφάνιση αναμένεται να αγωνιστεί κόντρα στον Παναιγιάλειο.

Πάνω στην ώρα
Ικανοποίηση υπάρχει στην ΑΕΚ για το τελευταίο τεστ της ομάδας πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Η Ένωση επικράτησε 3-1 του Πιερικού στην Κατερίνη, παίζοντας κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο. Αυτό που ίσως να κρατάνε περισσότερο οι άνθρωποι της ομάδας ίσως να είναι το γεγονός πως σε αυτό το παιχνίδι η ομάδα κατάφερε να πετύχει τρία τέρματα, καθώς η δυστοκία της είναι ένα από τα θέματα που απασχολούν.

Μάλιστα, ο Τραϊανός Δέλλας είδε πως είναι σε καλή κατάσταση ο Μάρκος Ντούνης, ο οποίος πήρε θέση στην ενδεκάδα, απόντος του Μάνταλου, που ενσωματώθηκε στην Εθνική και σκόραρε δις.

Στο προσεχές εκτός έδρας παιχνίδι (12/10, 18:00) με τον Παναιγιάλειο αναμένεται να φορεθεί η νέα φανέλα των «κιτρινόμαυρων». Αρχικά, υπήρχε πρόβλημα με την εταιρία που προμηθεύει την ΑΕΚ και καθυστέρησε η εκτύπωση του χορηγού, στο μπροστινό μέρος της και των ονομάτων των ποδοσφαιριστών. Ωστόσο, ξεπεράστηκε και εκτιμάται ότι θα είναι όλα έτοιμα μέχρι την Παρασκευή και ότι θα υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί κόντρα στην ομάδα του Αιγίου.

Η Ένωση θα έχει και τον κόσμο της στο πλευρό της στην πρεμιέρα της Football League, καθώς οι γηπεδούχοι θα ανοίξουν επιπλέον θύρα για τους οπαδούς των φιλοξενούμενων. Η Αστυνομία εμφανίζεται αρνητική, αλλά από τον Παναιγιάλειο είχαν πει από την πρώτη στιγμή πως δεν έχουν πρόβλημα να φιλοξενήσουν τους φίλους της ΑΕΚ.*Πηγή: sport-fm.gr*

Επιστρέφει ο Ίβανσιτς;

Σε μεταγραφικό σενάριο εμπλέκονται Παναθηναϊκός-Αντρέας Ίβανσιτς. Διάθεση να φύγει από την Λεβάντε τον Ιανουάριο δείχνει ο αυστριακός, που έχει κάνει πετυχημένο πέρασμα από το «τριφύλλι».

Επιστρέφει ο Ίβανσιτς;
«Άνοιγμα» στον Παναθηναϊκό έκανε ο Αντρέας Ίβανσιτς.

Ο Αυστριακός μεσοεπιθετικός που άνηκε στους «πράσινους» από το 2006 έως το 2011 (τα τελευταία δυο χρόνια του συμβολαίου του αγωνίστηκε στην Μάιντς) εμφανίζεται δυσαρεστημένος από τον χρόνο συμμετοχής που έχει την φετινή αγωνιστική περίοδο στη Λεβάντε και προσέγγισε μέσω του μάνατζερ του την ελληνική ομάδα, σύμφωνα με την «Live Sport».

Ο 31χρονος ποδοσφαιριστής έκανε μια καλή σεζόν πέρυσι με τους Ισπανούς, έχοντας 29 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα και δύο Κύπελλο.
Στο ξεκίνημα της τρέχουσας μετράει τέσσερις εμφανίσεις. Στις δύο από αυτές ήταν βασικός και έβγαλε ολόκληρο το παιχνίδι την μια. Σε άλλα δύο ματς έμεινε στον πάγκο και μια φορά έμεινε εκτός αποστολής.

Σε όλα αυτά πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι η Λεβάντε έχει διαφορετικό προπονητή, συγκριτικά με τη σεζόν 2013-14, καθώς ο Χοσέ Λουίς Μεντιλιμπάρ διαδέχθηκε τον Χοακίν Καπαρός.

Μάλιστα, ο Ίβανσιτς δείχνει διάθεση να αλλάξει ομάδα στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο και να μην περιμένει μέχρι το καλοκαίρι, διότι θεωρεί ότι με αυτόν τον χρόνο συμμετοχής δεν μπορεί να έχει θέση και στην Εθνική του ομάδα.

Πάντως, το συμβόλαιο του λήγει τον Ιούνιο του 2016 και είναι γνωστό πως ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να δώσει πολλά λεφτά σε άλλον σύλλογο για μεταγραφή παίκτη. Αν βρεθεί η φόρμουλα για δανεισμό του, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί, διότι το συμβόλαιο του «μότσαρτ» είναι εντός των δυνατοτήτων του «τριφυλλιού».*Πηγή: sport-fm.gr*

«Καμπάνα» στον Ταβέκιο!!

Η… επιδημία τραυματισμών στην Εθνική υποχρεώνει τον Κλαούντιο Ρανιέρι να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του εν όψει Φινλανδίας. Φαβορί ο Κώστας Γιαννούλης για το αριστερό άκρο της άμυνας, τι άλλο σκέφτεται.

Έτσι το σκέφτεται ο Ρανιέρι...
Με διπλή προπόνηση την Τρίτη συνεχίστηκε η προετοιμασία της «γαλανόλευκης» για το παιχνίδι κόντρα στους Φινλανδούς.

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι έδωσε έμφαση σε ασκήσεις κατοχής μπάλας και στα τελειώματα φάσεων χωρίς να φανερώσει τις προθέσεις του για την ενδεκάδα στο δίτερμα του πρωινού προγράμματος. Πάντως, ορισμένα δείγματα στη διάρκεια των ασκήσεων οδηγούν στα πρώτα συμπεράσματα.

Ενδεικτικά θα αναφέρουμε την επιθετική τριπλέτα που συμμετείχε στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, αλλά και την αμυντική τετράδα που δούλεψε στην ανασταλτική λειτουργία. Καταρχάς, πολύ δύσκολα θα παρεκκλίνει από το καθιερωμένο 4-3-3, αν και στο μυαλό του στριφογυρίζει το ενδεχόμενο να αγωνιστεί κάποια στιγμή η Εθνική ομάδα με δύο επιθετικούς (4-4-2). Την εστία θα υπερασπιστεί ο ανανεωμένος, Ορέστης Καρνέζης.

Προβάδισμα ο Γιαννούλης

Στο δίλημμα Γιαννούλης ή Σταφυλίδης, ο Ιταλός τεχνικός έχει την απάντηση. Προτιμάει τον πιο έμπειρο, Κώστα Γιαννούλη παρότι μπήκε από το... παράθυρο στην αποστολή λόγω της απουσίας του Χοσέ Χολέμπας. Ο αριστερός μπακ χαφ του Ολυμπιακού καλείται για δεύτερη φορά στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, φιλοδοξώντας να κερδίσει φανέλα βασικού και να καθιερωθεί στη «γαλανόλευκη». Οι άλλες τρεις θέσεις είναι αδιαπραγμάτευτες. Δεξιά ο Βασίλης Τοροσίδης, στόπερ οι: Σωκράτης Παπσταθόπουλος και Κώστας Μανωλάς.

Εξάλλου, ο Κώστας Σταφυλίδης συμπεριλαμβάνεται στους νεαρούς διεθνείς που προέρχονται από την Εθνική Ελπίδων και δοκιμάζονται από τον Κλαούντιο Ρανιέρι. Ανάλογες περιπτώσεις νεαρών παικτών είναι ο Χάρης Μαυρίας, ο Νίκος Καρέλης και ο Σωκράτης Διούδης, με τον πρώτο και τον τρίτο να μην έχουν χρόνο συμμετοχής φέτος στη Σάντερλαντ και την Κλαμπ Μπριζ, αντίστοιχα.

Μήτρογλου ή Αθανασιάδης στην κορυφή

Ελλείψει Αβραάμ Παπαδόπουλου, στο κέντρο της άμυνας έπαιξε ο Λουκάς Βύντρα και δεξιά επιλέχθηκε ο Γιάννης Σκόνδρας με τους αναπληρωματικούς. Στο μεγαλύτερο διάστημα της διπλής προπόνησης, η τριάδα της επίθεσης ήταν ο Γιώργος Σαμαράς (αριστερά), ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης (δεξιά) και ο Κώστας Μήτρογλου στην κορυφή. Να σημειώσουμε ότι κάποια στιγμή, ο Κλάους Αθανασιάδης πήρε τη θέση του βασικού φουνταριστού αντί του κυνηγού του Ολυμπιακού.

Η πιθανή τριάδα στα χαφ

Όσον αφορά τους τρεις χαφ, ο Κλαούντιο Ρανιέρι δοκίμασε για αρκετή ώρα μαζί τους: Παναγιώτη Ταχτσίδη, Γιάννη Μανιάτη και Ανδρέα Σάμαρη, ενώ χρησιμοποιήθηκε και ο Πέτρος Μάνταλος στη θέση του μέσου της Hellas Βερόνα. Θεωρητικά μπορεί να έχουν προβάδισμα οι τρεις πρώτοι, αλλά δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο Ιταλός να επιλέξει ξανά τον μεσοεπιθετικό της ΑΕΚ. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Καμπάνα» στον Ταβέκιο!!


Δε γλίτωσε τη βαριά «καμπάνα» ο Κάρλος Ταβέκιο από την UEFA για τα ρατσιστικά σχόλια που ξεστόμισε το περασμένο καλοκαίρι.

«Καμπάνα» στον Ταβέκιο
Ο πρόεδρος της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας τιμωρήθηκε με εξάμηνο αποκλεισμό από τα γήπεδα, όπως αποφάσισε η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία, μετά τη δήλωση του νέου «ισχυρού» άνδρα της ανωτάτης ποδοσφαιρικής αρχής της γειτονικής χώρας πως «οι νεαροί μαύροι παίκτες στην Ιταλία τρώνε μπανάνες».

Η απολογία του 71χρονου παράγοντα δε συγκίνησε κανέναν από το επιτελείο του Μισέλ Πλατινί και, μάλιστα, ο Ταβέκιο θα αναγκαστεί να κάνει και μια εκδήλωση κατά του ρατσισμού το διάστημα που θα εκτίει την ποινή του.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Άστεγη» η Μονπελιέ!!

Η έντονη βροχόπτωση που έπληξε τη Νότια Γαλλία επηρέασε και τη Μονπελιέ, αφού το «Μοσσόν» υπέστη σοβαρές ζημιές και δεν μπορούν να το χρησιμοποιήσουν οι πρωταθλητές του 2013 για τους επόμενους μήνες.

«Άστεγη» η Μονπελιέ
Έτσι, η ομάδα θα πρέπει να ψάξει προσωρινή έδρα το επόμενο δίμηνο, ήτοι μέχρι να επιδιορθωθούν οι ζημιές που υπέστησαν τα αποδυτήρια και ο αγωνιστικός χώρος.

Ο πρόεδρος του συλλόγου, Λοράν Νικολέν, περιέγραψε χαρακτηριστικά τη δραματική κατάσταση. «Δεν υπάρχουν αποδυτήρια. Δεν υπάρχει τίποτα. Ένα κομμάτι του αγωνιστικού χώρου πρέπει να βρίσκεται στη Μεσόγειο. Είναι κρίμα να βλέπεις το γήπεδο έτσι. Όλο είναι προς ανακατασκευή. Η ομάδα θα μπορέσει να αγωνιστεί ξανά εκεί τον Δεκέμβριο.

Ψάχνουμε ήδη εναλλακτικές λύσεις. Θα μιλήσουμε με την Μπεζιέ, τη Νιμ και την Ίστρ και με τα φιλικά σωματεία του ράγκμπι για να διαπιστώσουμε εάν υπάρχει συναδελφική αλληλεγγύη». *Πηγή: sport-fm.gr*

Βετούλας: «Όλα ξεκίνησαν από την άμυνα»

Στην καλή άμυνα των παικτών του Απόλλωνα Πατρών απέδωσε τη νίκη των «μελανόλευκων» επί του Κόροιβου ο Νίκος Βετούλας.

Βετούλας: «Όλα ξεκίνησαν από την άμυνα»
Ο τεχνικός των Πατρινών τόνισε πως υπήρξε νευρικότητα από τις δύο ομάδες, γιατί ήταν το πρώτο επίσημο ματς της χρονιάς για κάποιους παίκτες, στάθηκε στα επιθετικά ριμπάουντ που μάζεψαν οι γηπεδούχοι και περιμένει την Πέμπτη κόντρα στον Πανιώνιο σωστή αντιμετώπιση του αντιπάλου.

Αναλυτικά: «Συγχαρητήρια στα παιδιά για το πρώτο επίσημο παιχνίδι. Ο αγώνας δεν διεκδικεί "δάφνες" ποιότητας, είχε νευρικότητα. Ήταν δυο ομάδες με αμυντικό προσανατολισμό. Εμείς ξέραμε ότι πρέπει να ξεκινήσουμε από την άμυνα και, με εξαίρεση τα επιθετικά ριμπάουντ του Κόροιβου, ήμασταν πολύ καλοί στην άμυνα.

Στην επίθεση, ενώ βρίσκαμε ρυθμό, ήταν έκδηλη η νευρικότητα. Έχουμε ένα παιχνίδι μεθαύριο με τον Πανιώνιο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, όπου το θέμα μας δεν είναι πως θα βρεθεί ο αντίπαλος, αλλά πως θα αντιμετωπίσουμε εμείς την αναμέτρηση».

«Πράσινο» δείπνο ενόψει Ολυμπιακού!! (pics)

Την ευκαιρία να ξεφύγουν λίγο από τις προπονήσεις και να… αποφορτιστούν ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, είχαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού στο δείπνο που τους παρέθεσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

«Πράσινο» δείπνο ενόψει Ολυμπιακού (pics)
Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος παρέθεσε δείπνο στους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο του Παναθηναϊκού ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Μάλιστα, το «παρών» στην… πράσινη συγκέντρωση έδωσε και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος.

inner

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν πιάνεται ο Ντιέγκο Κόστα!! (video)

Με εννέα γκολ σε επτά ματς έχει κάνει θραύση στην Τσέλσι. Ο Ντιέγκο Κόστα όμως δεν πιάνεται (κυριολεκτικά) ούτε και στην εθνική. Για ρωτήστε και τον Ίκερ Κασίγιας που το συνειδητοποίησε στην προπόνηση

Δεν πιάνεται ο Ντιέγκο Κόστα! (video)
Στην Premier League έχει σπάσει τα κοντέρ. Έχει παραπάνω από ένα γκολ μέσο όρο ανά παιχνίδι.

Με τη φόρα λοιπόν που έχει πάρει στην Αγγλία (φαίνεται ότι) έχει φτάσει ο Ντιέγκο Κόστα και στην εθνική Ισπανίας.

Γιατί ανήμερα των 26ων γενεθλίων του δεν μπορούσε να βγάλει έξω τους συμπαίκτες να το γιορτάσουν.

Έβγαλε όμως μια… βόλτα τον Ίκερ Κασίγιας στην περιοχή του, πριν σκοράρει ένα φοβερό γκολ στην προπόνηση.




*Πηγή: sport-fm.gr*

Το… σήκωσε ο Βαλβέρδε!!

Κορυφαίος προπονητής της περσινής χρονιάς στην Primera Division αναδείχθηκε ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ξεπερνώντας τα υπόλοιπα «μεγάλα» ονόματα!

Το… σήκωσε ο Βαλβέρδε
Ποιος Αντσελότι; Ποιος Σιμεόνε και ποιος Μαρτίνο; Ο Ερνέστο Βαλβέρδε τους… έφαγε όλους!

Ο τεχνικός της Μπιλμπάο «βγήκε» κορυφαίος προπονητής της περσινής χρονιάς στην Primera Division, εξαργυρώνοντας και ο ίδιος προσωπικά μια φοβερή σεζόν, όπου οδήγησε τους Βάσκους στην τέταρτη θέση και στην έξοδό τους στο Champions League ύστερα από 16 χρόνια!

«Είναι τιμή για μένα αυτό το βραβείο, αλλά θα ήταν απίθανο να τα καταφέρω χωρίς τους παίκτες, τη διοίκηση, τον κόσμο και όλο το πλάνο πάνω στο οποίο δουλεύει ο σύλλογος της Μπιλμπάο» είπε χαρακτηριστικά για την τιμητική διάκρισή του ο άλλοτε κόουτς του Ολυμπιακού.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Συμφώνησε με Μιλόσεβιτς η ΑΕΚ!!

Παίκτης της ΑΕΚ θα πρέπει να θεωρείται ο Μίλαν Μιλόσεβιτς, καθώς υπάρχει καταρχήν συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Συμφώνησε με Μιλόσεβιτς η ΑΕΚ
Μόνο τα τυπικά απομένουν για την απόκτηση του Μίλαν Μιλόσεβιτς από την ΑΕΚ. Ο Βόσνιος φόργουορντ τα έχει βρει σε όλα με την «Ένωση» και μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα.

Αυτό το καλοκαίρι, ο 29χρονος φόργουορντ είχε μιλήσει και με τον Πανιώνιο, ωστόσο η περίπτωσή του δεν προχώρησε. Την περσινή σεζόν ο Μιλόσεβιτς αγωνιζόταν στη Σλοβενία και τη Ζλάτορογκ με την οποία είχε κατά μέσο όρο 14,1 πόντους και 8,6 ριμπάουντ.*Πηγή: sport-fm.gr*

Τη «βρήκε» από την Ουσάκ…!

Με εντυπωσιακό τρόπο «φρέναρε» την αήττητη πορεία της Γαλατάσαραϊ στο τουρκικό Κύπελλο η Ουσάκ Σπορτίφ, επικρατώντας της αδιάφορης «τσιμ μπομ» 97-80 για την τρίτη αγωνιστική του πρώτου ομίλου.

Τη «βρήκε» από την Ουσάκ…
Η Ουσάκ Σπορτίφ νίκησε άνετα την ήδη προκριθείσα Γαλατάσαραϊ με 97-80 στην τρίτη αγωνιστική των ομίλων του τουρκικού Κυπέλλου μπάσκετ και πήρε μα σημαντική νίκη ψυχολογίας και γοήτρου, έχοντας ήδη αποκλειστεί από τη συνέχεια.

Οι τυπικά γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν την απουσία του Κάρλος Αρόγιο και είχαν τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς.

Οι Κρις Ουόρεν και Τζάστιν Κάρτερ είχαν από 18 πόντους για τους νικητές. Οι Ζόραν Ερτσεγκ και Φουρκάν Αλντεμίρ είχαν 15 πόντους για τη Γαλατά, η οποία δεν είχε στη σύνθεση της, εκτός του διεθνούς Πορτορικανού γκαρντ, και τους Ιαν Βουγιούκα, Μαρτίνας Πότσιους και Εντέρ Αρσλάν. *Πηγή: sport-fm.gr*