Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Από τον Κλαφ στα 10 λεπτά του Ροσενιόρ!!

Ο Nick Harper κοιτάζει πίσω στο παρελθόν και βρίσκει τις πιο σύντομες παρουσίες προπονητών σε πάγκους ομάδων στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.
Ο Μπίλι ΜακΚίνλεϊ άντεξε μόλις οκτώ ημέρες στο «Βίκαρεϊτζ Ρόουντ» της Γουότφορντ, όπου είχε βρεθεί για να αντικαταστήσει τον Οσκαρ Γκαρσία. Ο Nick Harper κοιτάζει πίσω στο παρελθόν και βρίσκει τις πιο σύντομες παρουσίες προπονητών σε πάγκους ομάδων (ή τις ταχύτερες απολύσεις εάν προτιμάτε) στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.
ADVERTISEMENT
1. ΜΠΡΑΪΑΝ ΚΛΑΦ, Λιντς 1974 (44 ημέρες, 7 ματς, 1 νίκη, 3 ισοπαλίες, 3 ήττες)
Η πιο διάσημη ιστορία που έγινε βιβλίο και ταινία. Ο Μπράιαν Χάουαρντ Κλαφ έφτασε στο «Ελαντ Ρόουντ» ως αντικαταστάτης του Ντον Ρέβι που είχε οδηγήσει τη Λιντς στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και έφυγε για να αναλάβει τη δουλειά στην Εθνική Αγγλίας. Ο Κλαφ με το καλημέρα έκανε εχθρούς και μόνο και αφού πήρε μόλις τέσσερις βαθμούς από τους διαθέσιμους 12, απολύθηκε. Ωστόσο, αργότερα πήγε στη Νότιγχαμ Φόρεστ και σήκωσε δύο Κύπελλα Πρωταθλητριών.
2. ΛΕΣ ΡΙΝΤ, Τσάρλτον, 2006 (41 ημέρες, 8 ματς, 1 νίκη, 1 ισοπαλία, 6 ήττες)
Στις 41 ημέρες που ο Λες Ριντ βρέθηκε στο «Βάλεϊ», κατάφερε να νικήσει μόνο μία φορά, ενώ γνώρισε και έναν αποκλεισμό από τη Γουίκομπ, ομάδα που βρισκόταν δύο κατηγορίες πιο χαμηλά. Οι οπαδοί αμέσως του κόλλησαν το παρατσούκλι «ο άθλιος» και την Παραμονή των Χριστουγέννων αντικαταστάθηκε από τον Αλαν Πάρντιου.
3. ΑΛΕΞ ΜακΛΙΣ, Νότιγχαμ Φόρεστ, 2012-'13 (40 ημέρες, 7 ματς, 1 νίκη, 2 ισοπαλίες, 4 ήττες)
Αν και ήταν ακόμα φρέσκος ο υποβιβασμός της Μπέρμιγχαμ υπό τις οδηγίες του, στη Φόρεστ του έδωσαν τη δουλειά. Αποστολή του Σκοτσέζου ήταν να οδηγήσει τη νέα ομάδα του στην Premier League. Δεν ήταν μόνο τα άσχημα αποτελέσματα, αλλά και η δημόσια διαφωνία του με τους ιδιοκτήτες από το Κουβέιτ σχετικά με την πολιτική των μεταγραφών. Η αποχώρηση του ονομάστηκε «κοινή απόφαση».
4. ΣΤΙΒ ΚΟΠΕΛ, Μάντσεστερ Σίτι, 1996 (33 ημέρες, 6 ματς, 2 νίκη, 1 ισοπαλία, 3 ήττες)
Βρέθηκε με την επιλογή να αναλάβει την Κρίσταλ Πάλας ή την Σίτι. Τελικά πήγε στη δεύτερη, αλλά δεν έμεινε πολύ. Εκείνη την εποχή οι Πολίτες δεν είχαν καλή ομάδα, αλλά τα άσχημα αποτελέσματα τα χρεώθηκε αποκλειστικά ο Κόπελ.
5. ΠΟΛ ΧΑΡΤ, ΚΠΡ, 2009-'10 (28 ημέρες, 5 ματς, 1 νίκη, 2 ισοπαλία, 2 ήττες)
Οταν ο Χαρτ ανέλαβε την ΚΠΡ δεν ήξερε ότι έμπλεκε με τον ισχυρό άντρα της Formula 1, Φλάβιο Μπριατόρε. Ο Ιταλός έκανε άνω κάτω τους Ρέιντζερς και σε λιγότερο από ένα μήνα η μπάλα πήρε και τον Χαρτ που δεν είχε προλάβει να κάνει δουλειά.
6. ΜΙΚΙ ΑΝΤΑΜΣ, Σουόνσι, 1997 (13 ημέρες, 3 ματς, 0 νίκη, 0 ισοπαλία, 3 ήττες)
Εκείνη την εποχή οι Κύκνοι είχαν κάνει το επικό για το Νησί, αλλάζοντας έξι προπονητές σε 18 μήνες. Κάπως έτσι λοιπόν και ο Ανταμς δεν θα έμενε ούτε καν για δύο εβδομάδες. Απολύθηκε αμέσως, καθώς το ξεκίνημα του ήταν κάκιστο και θεωρήθηκε ότι δεν μπορούσε να φτιάξει ομάδα με τόσο καλές μεταγραφές που του είχαν κάνει.
7. ΜΑΡΤΙΝ ΛΙΝΓΚ, Κέιμπριτζ, 2009 (9 ημέρες, 0 ματς)
Ο προκάτοχος του απολύθηκε επειδή μάλωσε με τον ιδιοκτήτη, αλλά και ο Λινγκ δεν μπόρεσε να αποφύγει την ίδια μοίρα. Μάλιστα δεν πρόλαβε καν να κοουτσάρει την ομάδα έστω σε ένα ματς. Τον έδιωξαν μετά από εννέα ημέρες, αλλά μετά από λίγο καιρό τον πήραν πίσω, για να τον κρατήσουν για 87 αγώνες.
ΚΕΒΙΝ ΚΟΥΛΙΣ, Σουόνσι, 1996 (8 ημέρες, 2 ματς, 0 νίκες, 9 ισοπαλίες, 2 ήττες)
Οπως συνέβη λίγο αργότερα και με τον Μίκι Ανταμς που γράψαμε πιο πάνω, εκείνη την εποχή οι Κύκνοι είχαν κάνει το επικό για το Νησί, αλλάζοντας έξι προπονητές σε 18 μήνες. Μετά από δύο ήττες σε ισάριθμα ματς σε μία βδομάδα, ο Κούλις απολύθηκε. Αυτό τουλάχιστον ανακοίνωσε η διοίκηση, μιας και εκείνος ισχυρίστηκε ότι παραιτήθηκε.
9. ΝΤΕΪΒ ΜΠΑΣΕΤ, Κρίσταλ Πάλας, 1984 (4 ημέρες, 0 ματς)
Εδώ ήταν καθαρά η αλλαγή γνώμης του Μπάσετ που δεν επέτρεψε σε αυτή τη συνεργασία να ανθίσει. Οταν αρχικά ανέλαβε την Πάλας, δεν είχε υπογράψει συμβόλαιο. Οταν λοιπόν του ήρθε η πρόταση για επιστροφή στη Γουίμπλεντον, δεν το σκέφτηκε και πολύ και έφυγε.
10. ΛΙΡΟΪ ΡΟΣΕΝΙΟΡ, Τορκί, 2007 (10 λεπτά)
Πρόκειται για την πιο απίθανη περίπτωση όλων των εποχών στο Νησί. Δεν είχε προλάβει καν να στεγνώσει το μελάνι στο συμβόλαιο που είχε υπογράψει ο Λίροϊ Ροσενιόρ, όταν ο πρόεδρος του είπε έπειτα από 600 δευτερόλεπτα ότι τελικά δεν ισχύει η συμφωνία και ότι απολύεται!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: