Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Άρχισε να… μαρσάρει!!


Έτοιμη να μπει στο πρωτάθλημα όσο… γκαζωμένη την περιμένει ο κόσμος της έδειξε η ΑΕΚ. Με πρωταγωνιστή τον Ντούνη (που σκόραρε δις) η «Ένωση» ξεμπούκωσε στο τελευταίο της τεστ με τον Πιερικό (3-1).

Άρχισε να… μαρσάρει!

Ξεπερνώντας τη δυστοκία των προηγούμενων αγώνων και παίζοντας καλό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα, η «Ένωση» καθάρισε 3-1 τον Πιερικό στην Κατερίνη.

Με πρωταγωνιστή τον Ντούνη -που πήρε τη θέση του Μάνταλου στην ενδεκάδα και σκόραρε δυο φορές- οι «κιτρινόμαυροι» κινδύνευσαν ελάχιστα από τον αντίπαλο κι έδειξαν έτοιμοι για την πρεμιέρα της Football League την Κυριακή.

Στα κέρδη του Τραϊανού Δέλλα η επάνοδος (και) του Πλατέλλα στα γκολ, αλλά και η νέα ελπιδοφόρα εμφάνιση του 17χρονου Βλαχομήτρου.


Πώς έπαιξε

Με μια μικρή έκπληξη και κύρια προτεραιότητα τις δοκιμές για την αντικατάσταση του Μάνταλου, παρέταξε την ενδεκάδα της ΑΕΚ ο Δέλλας. Ο «Κολοσσός» ξεκίνησε στο αριστερό άκρο της άμυνας τον Γροντή (και όχι τον Πεταυράκη), ενώ επανέφερε στο αρχικό σχήμα τον Ντούνη (εναλλάσσοντας τον σε θέση επιτελικού με τον Μπαρμπόσα). Έτσι, το 4-2-3-1 της «Ένωσης» διαμορφώθηκε ως εξής:

Κάτω από τα δοκάρια ο Ανέστης και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Γροντής, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος και Μπακάκης. Στα χαφ βρέθηκαν οι Κορδέρο-Ανάκογλου, στην τριάδα μπροστά τους οι ξεκίνησαν οι Πλατέλλας (αριστερά), Ντούνης (επιτελικός), Μπαρμπόσα (δεξιά) και προωθημένος ήταν ο Αραβίδης.


Το ματς

Η εντολή στους παίκτες της ΑΕΚ -μετά τα άγονα τελευταία ματς- ήταν μία: Γκολ εδώ και τώρα! Και φάνηκε ότι (αυτή τη φορά) οι «κιτρινόμαυροι» την πήραν εντελώς στα σοβαρά. Μπαίνοντας με την όρεξη και την επιθετικότητα που τόσο είχε λείψει εσχάτως, οι παίκτες του Δέλλα χρειάστηκαν δυο μόλις λεπτά για να πάρουν προβάδισμα. Και λιγότερο από ένα τέταρτο για να δείξουν ότι καθαρίζουν πρόωρα το ματς.

Το σημαντικότερο όμως ήταν ότι το έκαναν χωρίς να φανεί το κενό του Μάνταλου. Διότι ο Μπαρμπόσα θυμήθηκε τις φαρμακερές του «μπούκες» (η πρώτη εκ των οποίων έφερε το γρήγορο προβάδισμα του Πλατέλλα). Ο Κορδέρο συμμετείχε στην ανάπτυξη -βγάζοντας τριαντάρα μπαλιά, που μετέτρεψε σε ασίστ ο Μπακάκης και σε γκολ ο Ντούνης. Και γενικώς η ΑΕΚ -παρόλο που κατέβασε ταχύτητα στη συνέχεια- έδειχνε ανά πάσα στιγμή ικανή ν’ απειλήσει.

Φαίνεται όμως ότι ήθελε να… χαλάσει κάπως τον καλό βαθμό της στο τελευταίο τεστ πριν το πρωτάθλημα. Γιατί σήμερα που έφτιαξε (κάπως) την επίθεση, χάλασε το μηδέν στην άμυνα. Μια ολιγωρία της λοιπόν επέτρεψε στον Γιαννούλη να βγει στην πλάτη της και να βάλει ξανά τον Πιερικό στο ματς. Πόσω μάλλον από τη στιγμή που ο Δέλλας άλλαξε όλη σχεδόν την ομάδα προστατεύοντας δέκα παίκτες ενόψει της πρεμιέρας.

Κι όμως. Οι αναπληρωματικοί στάθηκαν στο ύψος τους. Δεν αρκέστηκαν στο να προστατεύσουν το σκορ. Άλλα προσπάθησαν -παρά την ανομοιογένειά τους- να το διευρύνουν. Μπορεί λοιπόν ο Ρόβας να φέρθηκε ως… αμυντικός χαφ εκεί που χρειάστηκε να γίνει εκτελεστής. Ο Βλαχομήτρος να σπατάλησε την ευκαιρία να συνεχίσει το ντόρο γύρω απ’ το όνομά του (σε υπέροχη ασίστ του Γεωργέα). Ο Ντούνης όμως άρπαξε αυτή που του έδωσε ο Δέλλας (κρατώντας μόνο εκείνον στο γήπεδο) και μ' ένα τρίτο γκολ σφράγισε την καλή εμφάνιση τη δική του, αλλά (μετά από καιρό της) και της ΑΕΚ.



Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΙΕΡΙΚΟΣ (Μιχάλης Ζιώγας): Παπατολίκας, Νικολίτσης, Τσιάρας, Σπάσιτς, Σίλβα, Σταματής, Μυστακίδης, Καρτσαμπάς, Κρουσταλέλης, Αλεξίου, Γούτσιος

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Ανέστης (53’ Βούρας), Γροντής (53’ Πεταυράκης), Λαμπρόπουλος (53’ Σαρρής), Κολοβέτσιος (53’ Σβάρνας), Μπακάκης (53’ Γεωργέας), Κορδέρο (53’ Τζανετόπουλος), Ανάκογλου (53’ Φαγέ), Πλατέλλας (53’ Ρόβας), Μπαρμπόσα (53’ Ζόριτς), Ντούνης, Αραβίδης (53’ Βλαχομήτρος)

ΓΗΠΕΔΟ: Δημοτικό Στάδιο Κατερίνης

Γκολ και φάσεις του αγώνα


*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: