Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

«Χτυπάει» Πάρντο η Άρσεναλ!!

Την κίνηση της Άρσεναλ για την απόκτηση του άσου του Ολυμπιακού, Φελίπε Πάρντο, τον ερχόμενο Γενάρη, αποκαλύπτει η ισπανική ιστοσελίδα, «Fichajes.net»!
«Γυάλισε» στην Άρσεναλ ο Φελίπε Πάρντο.
Ο Κολομβιανός άσος έχει σημειώσει τρία γκολ σε τέσσερα ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ, ένα εκ των οποίων στο παιχνίδι του «Έμιρεϊτς» και την ήττα των «κανονιέρηδων» από τον Ολυμπιακό με 3-2.
Σε αυτόν τον αγώνα, οι Λονδρέζοι είχαν μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία να δουν τον 25χρονο, για τον οποίο η ιστοσελίδα «Fichajes.net» αναφέρει πως αναμένεται να γίνει σχετική πρόταση τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.
*Πηγή: England365.gr*

«Ένας από τους καλύτερους Άγγλους της ιστορίας ο Ρούνεϊ»

Το εγκώμιο του Γουέιν Ρούνεϊ έπλεξε ο πρώην συμπαίκτης του στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τζεράρ Πικέ, χαρακτηρίζοντάς τον έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.  
Ο αμυντικός της Μπαρτσελόνα παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στην «Telegraph» και κλήθηκε «χτίσει» την καλύτερη του ενδεκάδα.
Σε αυτήν συμπεριελήφθησαν -φυσικά- οι Λιονέλ Μέσι, Αντρές Ινιέστα, Νεϊμάρ και Λουίς Σουάρες αλλά και οι Πολ Πογκμπά και Κριστιάνο Ρονάλντο, αφού «θέλει τους καλύτερους του κόσμου». Σε συμπληρωματική ερώτηση στην λίστα έβαλε και τον Γουέιν Ρούνεϊ, για τον οποίο δήλωσε:
«Διαλέγω τον Ρούνεϊ γιατί είναι ένας από τους καλύτερους Άγγλους παίκτες στην ιστορία. Πρέπει να κερδίσει ένα μεγάλο τρόπαιο με την εθνική. Θα είναι δύσκολο, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Πρόσφατα έγινε ο πρώτος σκόρερ στα χρονικά με το εθνόσημο, που είναι ένα πολύ σημαντικό ρεκόρ. Και δεν είναι μεγάλος. Μόνο 30.
Είναι ένα φανταστικό άτομο. Όταν ήμουν στην Γιουνάιτεντ ήταν πολύ νέος όπως κι εγώ. Με βοήθησε πάρα πολύ. Με έκανε να αναπτυχθώ μέσα στην ομάδα και με βοήθησε στο να μάθω αγγλικά. Ήταν ο πλακατζής των αποδυτηρίων. Έχω σπουδαίες αναμνήσεις.
Μπορεί πλέον να μην είναι ίσως τόσο γρήγορος όσο παλιά, αλλά πάντα θα σκοράρει. Πέτυχε χατ-τρικ με την Μπριζ, ξανά σκόραρε με την ΤΣΣΚΑ. Έχει συνέχεια.
Είναι αλήθεια ότι μεγαλώνει, πρέπει όλοι να το αποδεχθούμε αυτό, αλλά ακόμη έχει ικανότητες και χρόνο μπροστά του. Και ξέρετε, όταν κάποιες φορές δεν σκοράρεις δεν φταις αποκλειστικά εσύ. Κάποιες φορές φταίει και η ομάδα που δεν δημιουργεί ευκαιρίες για σένα» ανέφερε για τον αρχηγό των «κόκκινων διαβόλων» και των «τριών λιονταριών».
*Πηγή: England365.gr*

Φαν ντερ Φάαρτ: «Δεν περίμενα ποτέ ότι ο Μπέιλ θα πάει στην Ρεάλ»

Κατώτερου επιπέδου ποδοσφαιριστή σε σύγκριση με τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι χαρακτήρισε ο Ράφαελ φαν ντερ Φάαρτ τον πρώην συμπαίκτη του στην Τότεναμ, Γκάρεθ Μπέιλ, λέγοντας μάλιστα πως ποτέ δεν περίμενε ότι ο Ουαλός θα πάρει μια τόσο μεγάλη μεταγραφή στην Ρεάλ Μαδρίτης.
Από την άλλη, ο νυν ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μπέτις αναφέρθηκε και στους Ζοσέ Μουρίνιο-Μεσούτ Εζίλ, με τον δεύτερο να είναι η αιτία που ο προπονητής της Τσέλσι του έδειξε την πόρτα της εξόδου στην «βασίλισσα».
«Ποτέ δεν πίστευα ότι ο Μπέιλ θα έπαιζε για την Ρεάλ Μαδρίτης. Δεν είναι σαν τον Ρονάλντο και τον Μέσι. Μιλάμε για άλλο επίπεδο (σ.σ όσων αφορά αυτούς τους δύο)» ανέφερε αρχικά για τον πρώην συμπαίκτη του και στην συνέχεια μίλησε για αυτά που έγιναν το 2010:
«Ο Μουρίνιο μου είπε ότι θα έπαιρνε τον Εζίλ και πως το καλύτερο για εμένα θα ήταν να πάρω μια μεταγραφή στην Αγγλία ή οπουδήποτε αλλού».
*Πηγή: England365.gr*

Ξεχνάει Ιγκουαΐν η Τσέλσι!!

Και κάπου εδώ οι φήμες περί πρόθεσης της Τσέλσι να κινηθεί για την απόκτηση του Γκονζάλο Ιγκουαΐν σταματούν να ισχύουν! Ο ατζέντης του Αργεντινού επιθετικού ξεκαθάρισε ότι πρόθεση του πελάτη του είναι να παραμείνει στη Νάπολι.  
Ο Νίκολας ρωτήθηκε για τα ρεπορτάζ των διεθνών Μέσων, για «σφήνα» των Λονδρέζων, και επιχείρησε- με πλάγιο τρόπο- να δώσει τέλος στα σενάρια.
«Πριν από τρία χρόνια ο Γκονζάλο επέλεξε τη Νάπολι. Αυτή η ομάδα σημαίνει πολλά για εκείνον. Το όνειρό του, από την πρώτη μέρα, είναι να πάρει το σκουντέτο με την ομάδα. Το έκανε ο Ντιέγκο Μαραντόνα στην τρίτη του σεζόν στην Νάπολι. Ελπίζουμε να είναι… προφητικό αυτό», τα λόγια του μάνατζερ του διεθνούς σέντερ φορ.
*Πηγή: England365.gr*

Στρέφεται στη Μπουντεσλίγκα η Άρσεναλ!!

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον της Άρσεναλ για την αγορά της Γερμανιας, με τον Καρίμ Μπελαραμπί της Μπέγερ Λεβερκούζεν και τον Μπένεντικτ Χέβεντες της Σάλκε, να βρίσκονται στη λίστα της, σύμφωνα με την «Bild».  
Ανάμεσα στους παίκτες που εξετάζονται από τη διοίκηση της Άρσεναλ βρίσκονται οι Καρίμ Μπελαραμπί και Μπένεντικτ Χέβεντες.
Ο αμυντικός της Σάλκε είναι θετικός στο ενδεχόμενο να αγωνιστεί στην Πρέμιερ Λιγκ και οι «κανονιέρηδες» θα μπορούσαν να τον πάρουν το ερχόμενο καλοκαίρι με ένα ποσό κοντά στα 10 εκ. ευρώ.
Τα πράγματα βέβαια δεν είναι τόσο εύκολα και για τον άσο της Μπάγερ Λεβερκούζεν, με την «Sport Bild» να αναφέρει πως οι «ασπιρίνες» δύσκολα θα... πειστούν να πουλήσουν τον παίκτη.
*Πηγή: England365.gr*

Φάμπρεγας: «Θετικός για Πρέμιερ Λιγκ ο Γκουαρδιόλα»!

Δηλώσεις που θα συζητηθούν έκανε στον ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό «Onda Cero» ο άσος της Τσέλσι, Σεσκ Φάμπρεγας, αποκαλύπτοντας την επιθυμία του τεχνικού της Μπάγερν Μονάχου, Πεπ Γκουαρδιόλα, να προπονήσει κάποια στιγμή ομάδα από την Πρέμιερ Λιγκ.
Είναι πιθανό να δούμε τον Πεπ Γκουαρδιόλα να κάθεται στον πάγκο μίας αγγλικής ομάδας; Για τον Σεσκ Φάμπρεγάς, ναι!
Ο Ισπανός άσος, μιλώντας στον ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό «Onda Cero» τόνισε, πως έχοντας μιλήσει παλαιότερα με τον προπονητή της Μπάγερν Μονάχου, είναι... σίγουρος πως θα ήθελε να δοκιμαστεί στην Πρέμιερ Λιγκ.
«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο Πεπ θα ήθελε να δοκιμάσει τον εαυτό του στην Πρέμιερ Λιγκ. Έχω μιλήσει μαζί του στο παρελθόν και ξέρω ότι του αρέσει πολύ», ανέφερε χαρακτηριστικά.
*Πηγή: England365.gr*

Κράτησε τον Κόρνικ η Γιόβιλ!!

Με τη φανέλα της Γιόβιλ θα συνεχίζει να αγωνίζεται ο Χάρι Κόρνικ, ο οποίος ανανέωσε το δανεισμό του για ακόμη ένα μήνα.  
Οι διοικούντες τον σύλλογο έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι με τις επιδόσεις του 20χρονου επιθετικού (δεύτερος σκόρερ της Γιόβιλ στη Λιγκ 2) και, απολύτως φυσιολογικά, ζήτησαν από την Μπόρνμουθ παράταση στο δανεισμό του.
Το αίτημά τους έγινε αποδεκτό και έτσι ο νεαρός άσος θα παραμείνει στην ομάδα για ακόμη τέσσερις εβδομάδες.
*Πηγή: England365.gr*

«Τζόγος» με Όστιν η ΚΠΡ!!

Μπροστά στον κίνδυνο να χάσει τον Τσάρλι Όστιν ως ελεύθερο το ερχόμενο καλοκαίρι βρίσκεται η ΚΠΡ, η οποία φέρεται να αξιώνει τουλάχιστον 8 εκ. λίρες για την πώλησή του τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο!
Ή θα βρεθεί με αρκετά χρήματα στα ταμεία της ή θα χάσει την πιο πολύτιμη μονάδα της δίχως να πάρει... φράγκο.
Αυτοί είναι οι δύο δρόμοι που οδηγείται από μόνη της η ΚΠΡ σχετικά με την πώληση του Τσάρλι Όστιν.
Το περασμένο καλοκαίρι, οι Ρέιντζερς κατάφεραν να κρατήσουν τον 26χρονο, ωστόσο πλέον, από τη στιγμή δεν ανανεώνουν τη μεταξύ τους συνεργασία, θα πρέπει -αναγκαστικά- να τον πουλήσει τον ερχόμενο Γενάρη.
Τα τουλάχιστον 8 εκ. λίρες που αξιώνει για την παραχώρηση του Άγγλου, είναι... εξαιρετικά πολλά για να διατεθούν μεσούσης της σεζόν από μία μικρομεσαία ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ.
Έτσι λοιπόν, είναι πολύ πιθανό ο παίκτες να μείνει στο... ράφι και να αποχωρήσει από το «Λόφτους Ρόουντ» ως ελεύθερος το καλοκαίρι του 2016!
*Πηγή: England365.gr*

Άρσεναλ και Γιουνάιτεντ... για ταλέντο της Τσέλσι!!

Τόσο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όσο και η Άρσεναλ δεν αναμένεται να εναποθέσουν εύκολα τις ελπίδες τους για την απόκτηση του νεαρού άσου της Τσέλσι, Τσάρλι Μουσόντα, ο οποίος έχεις τάσεις φυγής από τους «μπλε»!
Σκληρή «μάχη» αναμένεται να δώσουν οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ για τον Τσάρλι Μουσόντα.
Ο 19χρονος δεν είναι χαρούμενος με τον χρόνο συμμετοχής που έχει λάβει τη φετινή σεζόν στην πρώτη ομάδα της Τσέλσι, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για δανεισμό του.
Την ίδια ώρα ωστόσο, «κανονιέρηδες» και «κόκκινοι διάβολοι» θέλουν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση, κάνοντας κίνηση για την απόκτηση του νεαρού, σε περίπτωση που αυτός αποχωρήσει από το «Στάμφορντ Μπριτζ».
*Πηγή: England365.gr*

Κοιτάει πρώην παίκτη της η Άρσεναλ!!

Το ενδεχόμενο να καταθέσει πρόταση στη Μπεσίκτας για την απόκτηση του πρώην παίκτη των ακαδημιών της, Ογκουζχάν Οζιακούπ, εξετάζει σοβαρά η Άρσεναλ, βάσει πληροφοριών της τουρκικής εφημερίδας «AMK».
Ένα πιθανό «λάθος» θέλει να... διορθώσει, έστω και με τρία χρόνια καθυστέρηση, η Άρσεναλ.
Οι «κανονιέρηδες» φημολογούνται ότι έχουν στη λίστα τους τον Ογκουζχάν Οζιακούπ, ο οποίος μέχρι το 2012 βρισκόταν στις ακαδημίες τους, πριν πωληθεί στην Μπεσίκτας έναντι 350,000 λιρών.
Ο 23χρονος Τούρκος διανύει μία πολύ καλή σεζόν, με τους Λονδρέζους να στέλνουν σκάουτερ για να τον παρακολουθήσουν στο ματς κόντρα στη Μπούρσασπορ το περασμένο Σάββατο, στο οποίο σημείωσε και το νικητήριο γκολ για την ομάδα του.
Η τιμή πλέον του ταλαντούχου μέσου ανέρχεται στα 8 εκ. λίρες.
*Πηγή: England365.gr*

Ο Κάκος είναι, όχι ο Θωμάς Μητρόπουλος…!!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την επικείμενη πρόσληψη του Τάσου Κάκου και απορεί με τις αντιδράσεις ορισμένων λες και είναι ο χειρότερος εγκληματίας. 
Αδικαιολογήτως, ο ΠΑΟΚ ψάχνει μήνα Νοέμβριο, να στελεχώσει το ποδοσφαιρικό τμήμα με γενικό αρχηγό. Θέλουν έναν team manager, που φυσικά θα έπρεπε να έχουν εδώ και πολλούς μήνες, λίγο μετά αφού τους άφησε -ξαφνικά μια μέρα- ο Παντελής Κωνσταντινίδης…

Στο μυαλό του Σαββίδη καρφώθηκε το όνομα του Κάκου! Γνωρίστηκαν σε εκείνο το φιλανθρωπικό παιχνίδι του make a wish πριν λίγους μήνες και από τότε ζήτησε από τους συνεργάτες του να μιλήσουν μαζί του. Η αρχή των συζητήσεων Αγγελίδη-Κάκου καταγράφεται μέσα στο καλοκαίρι, το θέμα δεν τελείωσε, ο Άρνεσεν πρότεινε έναν δικό του πρώην συνεργάτη, ο Σαββίδης τον απέρριψε και επέμεινε εκ νέου στον Κάκο…

Ο Κερκυραίος είναι άνθρωπος που… προκαλούσε και εξακολουθεί να προκαλεί συζητήσεις. Γι’ αυτό και τώρα, μόνο στο άκουσμα του ονόματος, ασχολούνται όλοι μαζί του. Από Ολυμπιακούς μέχρι και Αρειανούς!

Για εμάς υπάρχουν συγκεκριμένα θέματα.

Το πρώτο η προσωπικότητα του ανθρώπου, όπως τον έχουμε γνωρίσει, το δεύτερο η θέση που θα αναλάβει στον ΠΑΟΚ (αν την αναλάβει, γιατί μέχρι να ανακοινωθεί η συμφωνία πέρασαν ήδη τρεις μέρες…) και τρίτον η επόμενη μέρα αυτής της συνεργασίας.

Για να ξεμπερδεύουμε με τα εύκολα. Για το τι θα προσφέρει ο Κάκος ως team manager στον ΠΑΟΚ, δεν μπορούμε να κάνουμε πρόβλεψη. Αλήθεια… Ποιος μπορεί; Το έχει ξανακάνει; Καλό θα ήταν να υπήρχε ειδικά σε αυτή την θέση (στην καθημερινότητα της ομάδας δηλαδή) κάποιος από την οικογένεια του ΠΑΟΚ που θα γνώριζε και τις αρχές του συλλόγου εκτός όλων των άλλων, αλλά… στον ΠΑΟΚ εδώ και καιρό ο περίγυρος αποφάσισε και «έκαψε» όλους τους ΠΑΟΚτσήδες. «Θέλουμε τεχνοκράτες…» έλεγαν όσοι μόνιμα αντιδρούν και τώρα… θα υποστούν τους «ξένους» μέχρι οι ίδιοι να ζητήσουν την επιστροφή των ΠΑΟΚτσήδων!

Για το τι θα κάνει λοιπόν ο Κάκος… κανείς δεν ξέρει.

Για την επόμενη μέρα και τις αντιδράσεις που θα προκληθούν, είναι πρόβλημά του. Θα πρέπει να ξέρει ο Κάκος ότι σε ένα κομμάτι των ΠΑΟΚτσήδων δεν είναι αρεστός, άρα από εδώ και πέρα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα ψάχνουν κάθε μέρα να του «φορτώσουν» πράγματα και λάθη. Αν αντέχει… καλώς.

Πάμε στην προσωπικότητα και σε όσα μας έχει δείξει αυτός ο άνθρωπος, που τον γνωρίσαμε στο χώρο της διαιτησίας.

Ως διαιτητής ο Κάκος έφθασε σε καλό ευρωπαϊκό επίπεδο, ψηφίστηκε πολλές φορές από τους ποδοσφαιριστές ως κορυφαίος, ήταν μετά τον Βασσάρα ο καλύτερος Έλληνας διαιτητής των τελευταίων 20 ετών, διαιτητής που έκανε λάθη (αυτό έλειπε) κόντρα σε όλους! Ποιος μπορεί να πει ότι ευνοούσε μονόπατα μία ομάδα (όπως τόσοι άλλοι) ή ότι αδικούσε συνέχεια κάποια άλλη;


Ο Κάκος σε ένα διάστημα μετά το 2009, όπου το Ελληνικό ποδόσφαιρο βρώμισε μέχρι αηδίας, σε ένα διάστημα όπου κυριάρχησαν εγκληματικές οργανώσεις και πολλοί συνάδελφοί του… λύγισαν και έσκυψαν το κεφάλι και ξεφτιλίστηκαν, κατάφερε όχι μόνο να ξεφύγει από τους βρώμικους, αλλά και να φθάσει σε υψηλά Ευρωπαϊκά στάνταρ. (Τι σύμπτωση! Και ο Βασσάρας το ίδιο. Και ο Σιδηρόπουλος. Όλους όσους δηλαδή δεν θέλει το σύστημα, όλους όσους από κάποια στιγμή και μετά δεν ήθελαν στα παιχνίδια τους και συγκεκριμένες ομάδες του συστήματος!)

Ότι ήταν… θεότρελος και εγωπαθής και ήθελε να πρωταγωνιστεί στα γήπεδα, δεν αμφισβητείται. Ο Κάκος όμως ήταν ΤΙΜΙΟΣ!

ΠΑΟΚτσήδες του χρεώνουν πολλά λάθη κόντρα στην ομάδα τους και κυρίως τα πλέι οφ του 2009, όταν του καταλογίζουν πρόθεση στην μη αποβολή Σιμάο, ενώ είχε δείξει κόκκινη στον Γκαρσία σε αγώνα ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός. Το ίδιο και για την αποβολή Σορλέν  σε αγώνα ΑΕΚ –ΠΑΟΚ. Λάθος έκανε, πρόθεση (η μετέπειτα καριέρα του) δεν μου δείχνει ότι είχε (Μπορεί και να κάνω λάθος…).

Σε κάθε περίπτωση όλοι όσοι ξεφωνίζουν την επιλογή (ειδικά όσοι δεν είναι ΠΑΟΚ) μπερδεύονται λίγο. Με τον Κάκο πάει να συμφωνήσει η ΠΑΕ και όχι με τον Θωμά Μητρόπουλο! Με τον Κάκο μπορεί να συνεργαστεί και όχι με τον Καζναφέρη που έπαιζε και με κόκκινη σφυρίχτρα. Ο Κάκος ίσως γίνει team manager και όχι ο Σπάθας. Ο Κάκος δεν ακούστηκε σε συνομιλίες, δεν κατηγορήθηκε επισήμως για τίποτα, δεν ευνοούσε μόνιμα κανέναν, τον σέβονταν οι πρωταγωνιστές, δεν χρησιμοποιήθηκε, δεν «λέρωσε» το όνομά και την φήμη του μέσα στο σύστημα, το οποίο αντιμετώπισε όμως και το ξέρει…

Αυτά τα λίγα, για μία επιλογή… λίγο έως πολύ αδιάφορη για εμάς, με ένα άνθρωπο που δεν ξέρουμε αν μπορεί και αν θα σταθεί στον ΠΑΟΚ…

Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι ο Κάκος ήταν τίμιος στο χώρο όπου ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων που ήταν κοντά του… ξεφτιλίστηκε και συνεχίζει να ξεφτιλίζεται.

Και συμβουλές περί… τιμιότητας, ή συστήματος, ή ηθικής, ή εντυπώσεων στον ΠΑΟΚ, δεν μπορεί να δίνει καμία άλλη (από τις μεγάλες) Ελληνική ομάδα και οποιοσδήποτε την εκπροσωπεί.    
 
* Στο μπάσκετ ο ΠΑΟΚτσής έχει μεγάλη ανάγκη να δει μεγάλους παίκτες και αυτό που τώρα συμβαίνει με τον Σχορτσιανίτη να ακολουθεί τον Βασιλειάδη, είναι μεγάλη υπόθεση. Ο ψηλός και θηριώδης σέντερ αλλάζει επίπεδο τον ΠΑΟΚ που… τώρα ξεκίνησε.

Για να δούμε τώρα ποιος έχει μυαλό και μπασκετικό πλάνο να πάρει το…. πρωτάθλημα μετά τους δύο μόνιμους πρωταθλητές. Ο ΠΑΟΚ πολλά λεφτά δεν έχει, αλλά από μυαλά-δουλειά και οργάνωση που βελτιώνουν κάθε ομάδα του, κάθε χρονιά, υπερέχει εδώ και χρόνια από τους άλλους…
Σήμερα στις 19:00 ο ΠΑΟΚ έχει άλλη μία ευκαιρία να δεθεί καλύτερα ως ομάδα παίζοντας με την Λιέτουβος Ρίτας για το Eurocup.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Γιατί στην Αθήνα δεν παίρνουν στα σοβαρά τον ΠΑΟΚ!!

Στην Αθήνα υπάρχει ένας «αντιπαοκτσισμός». Έντονος, μάλιστα. Στην πραγματικότητα δεν είναι «αντιπαοκτσισμός», διότι οι οπαδοί του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και την ΑΕΚ δεν θεωρούν ισάξιο αντίπαλό τους τον ΠΑΟΚ. «Έλα, μωρέ, ποιος ΠΑΟΚ...», αυτό λένε εδώ και χρόνια. Και με την αγωνιστική παρουσία του στο πρωτάθλημα η δημοφιλέστερη ομάδα της Βορείου Ελλάδος «δικαιώνει» την<<απαξίωση» των «νοτίων».

Αφήνουμε στην άκρη την εξωγηπεδική συμπεριφορά του ΠΑΟΚ, της διοικήσεως του, των οργανωμένων φιλάθλων και των μήντια. Που μια ζωή κλαίνε, διαμαρτύρονται, καταγγέλνουν την πουτάνα την Αθήνα που είναι κοντά στα κέντρα αποφάσεων. Μιλάμε για το τι ψάρια πιάνει η ομάδα στο γήπεδο.
Ξεκινάει το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ με γκέλα στην Τούμπα κόντρα στην προβληματική σήμερα Ξάνθη. Στα Γιάννενα διασύρεται από τον ΠΑΣ. Καμμία... έκπληξη για τους οπαδούς της κωλοαθήνας. Αυτός είναι ο ΠΑΟΚ, λένε. Αυτός ήταν πάντα. Και την περασμένη Κυριακή ο ΠΑΟΚ γλυτώνει την ήττα στη Θεσσαλονίκη από τον... Πανθρακικό. Μια ζωή ΠΑΟΚ, λένε. Αυτός που ξέρουμε.

Βεβαίως ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να κερδίσει τον ουραγό Πανθρακικό. Όπως θα μπορούσε να χάσει, να φάει... κι άλλα γκολ εκτός από τα τρία. Πού είναι το περίεργο; ΠΑΟΚ είναι, λένε... πάντα.

Διαφωνώ! Δεν συμφωνώ με την οπαδική σκέψη των ομάδων του πάλαι ποτέ ΠΑΟΚ. Που δεν τον υπολογίζουν του ΠΑΟΚ. Ο γάβρος για παράδειγμα. Όσο ισχυρός και να αισθάνεται πάντα φοβάται τον βάζελο, ακόμα κι αν ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στα πολύ κάτω του. Αυτός είναι, λένε, ο αντίπαλος, ο Παναθηναϊκός, όχι η ΑΕΚ, πολύ περισσότερο δεν... βλέπουν τον ΠΑΟΚ.

Το ίδιο και ο βάζελος. Που είναι περισσότερο αντιολυμπιακός παρά παναθηναϊκός. Όπως, άλλωστε, ο ολυμπιακάκιας, πρώτα είναι αντιπαναθηναϊκάκιας.

Ξέρω αεκτζήδες που τον έχουν για «επαρχιακή» ομάδα τον ΠΑΟΚ. Στη ξευτύλα. Και είπαμε. Ο ΠΑΟΚ δίνει κι αυτός το δικαίωμα να τον υποτιμούν.
Ποια είναι η διαφωνία μου. Είναι λάθος ο «αντιπαοκτσισμός». Ο ΠΑΟΚ εκφράζει Ελλάδα. Την Ελλάδα της προχειρότητας. Της απουσίας οργάνωσης. Η οπαδική αντιπαράθεση απέναντι στον ΠΑΟΚ δεν αποκαλύπτει την αλήθεια σ' αυτή την ομάδα. Την αλήθεια της Ελλάδος. Του παραπόνου και της κλάψας. Όχι της δουλειάς. Ότι η πρόοδος και η ανάπτυξη εξαρτάται από τους... άλλους, όχι απ' εμάς τους ίδιους.

Κι όμως! Ο ΠΑΟΚ είναι η Ελλάδα, περισσότερο από τις ομάδες της Αθήνας. Δεν έχει προκοπή η παοκάρα διότι αισθάνεται ότι δεν... την αφήνουν να πάρει το πρωτάθλημα.

Ποιάς ομάδας άρρωστος οπαδός είναι ο Τάσος Κάκος που έπιασε δουλειά στον ΠΑΟΚ, αποκάλυψη στο apodytiriakias.gr

Περίεργη επιλογή απο τον... γάτο Ιβάν Σαββίδη. Έδωσε δουλειά στον πρώην διαιτητή Τάσο Κάκο. Περιεργότατη επιλογή. Και ακαταλαβίστικη. Να εξηγήσω.
Κατ' αρχήν, για πρώτη φορά στα χρονικά μια ΠΑΕ, επίσημα και φανερά, βαπτίζει στελέχη της δύο πρώην σφυρικτράκηδες. Ο ΠΑΟΚ, δηλαδή, έχει και συνεχίζει να κρατά τον πανέξυπνο Μάλαμα Τεβεκέλη, τον πρώην ασφαλίτη μπάτσο και... οπλίζεται και με τον Κερκυραίο Τάσο Κάκο. Που λόγω ποδοσφαιρικών φρονημάτων ήταν δύσκολο να διοριζόταν στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΟ, να παίρνει ένα χαρτζηλίκι 4.000 ευρώ μηνιαίως.
Άρρωστος βάζελος ο Κάκος. Του θανάτου οπαδός του Παναθηναϊκού. Άσχετο αυτό. Ο Ιβάν δεν τον πήρε στον ΠΑΟΚ σαν οπαδό, αλλά σαν επαγγελματία. Για ποιο λόγο, όμως; Κάνω σίγουρη πρόβλεψη και μακάρι να διαψευστώ. Δεν έχει μέλλον στον ΠΑΟΚ ο Κάκος. Έχει τέτοιο χαρακτήρα, που δύσκολα να αποδώσει σύμφωνα με τις συγκεκριμένες απαιτήσεις του ΠΑΟΚ.
Παρακάτω. Είναι αστείο και μόνο να το σκεφθεί κάποιος ότι οι διαιτητές θα δείξουν... κατανόηση, θα έχουν ένα σεβασμό στον ΠΑΟΚ επειδή θα... δουλεύει ένας πρώην συνάδελφός τους, ο Κάκος. Το ξεχνάμε αυτό.
Η Ξάνθη έχει τον Καζναφέρη. Ο Αστέρας είχε τον Μποροβήλο, πριν γίνει πρόεδρος της ΠΑΕ. Διεθνείς διαιτητές και οι δύο όπως ο Κάκος, ένας ακόμα στον ΠΑΟΚ, μετά την καμπίσια αλεπού, λέω για τον Τεβεκέλη.
Ο Μποροβήλος ποτέ των ποτών, σαν παράγοντας του Αστέρα, δεν μπήκε στα αποδυτήρια των διαιτητών. Επειδή δεν έχει καμμία δουλειά εκεί μέσα. Ο Κάκος θα κάνει επισκέψεις συναδελφικές, σαν εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ. Και αυτές θα έχουν αποτέλεσμα; Το αποκλείω με την υπογραφή μου.

*Πηγή: sportdog.gr*

Ο Μήτρογλου θυμήθηκε το γκολ του στη Λεωφόρο!! (pic)

Ο Κώστας Μήτρογλου, που είναι στην Αθήνα για τις υποχρεώσεις της Εθνικής, ανέβασε στο Instagram μια φωτογραφία με το γκολ του που χάρισε πέρσι στον Ολυμπιακό τη νίκη επί του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο.

Ο Μήτρογλου θυμήθηκε το γκολ του στη Λεωφόρο (pic)










Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Kostas Mitroglou 🔫 (@kmitrogloufc) στις




*Πηγή: sport-fm.gr*

Πρόβλημα με Γκολάσα στον ΠΑΟΚ!!

Νέο πρόβλημα προέκυψε για τον Ίγκορ Τούντορ αφού ο Εγιάλ Γκολάσα έμεινε εκτός προπονήσεων λόγω ενοχλήσεων που ένιωσε μετά το ματς με τον Πανθρακικό.

Πρόβλημα με Γκολάσα στον ΠΑΟΚ
Χωρίς τον Εγιάλ Γκολάσα αλλά και αρκετές ακόμα απουσίες προπονήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης ο ΠΑΟΚ.

Ο μέσος του ΠΑΟΚ έμεινε στο γυμναστήριο λόγω ενοχλήσεων στη γάμπα που αποκόμισε στο ματς με τον Πανθρακικό, πρόγραμμα αποκατάστασης ακολούθησαν και οι Βίτορ και Λέοβατς, ενώ ο Στέλιος Μαλεζάς έκανε πρόγραμμα αποφόρτισης. Εκτός έμεινε και ο Κάτσε, ο οποίος εξασφάλισε άδεια για προσωπικούς λόγους που τον ανάγκασαν να πάει στην πατρίδα του.

Φυσικά έλειψαν και οι διεθνείς Τζιόλης, Αθανασιάδης, Τζαβέλλας, Κίτσιου, Πέλκας, Κωνσταντινίδης, Χαρίσης, Όλσεν, Μακ, Σάμπο και Ροντρίγκεζ, με αποτέλεσμα το πρόγραμμα της προπόνησης να γίνει με λίγους. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Λίφτινγκ» γρήγορα και… προσεκτικά ζήτησε ο Στραματσόνι!!

Στην πρώτη του ομιλία στους παίκτες, ο νέος τεχνικός του Παναθηναϊκού, Αντρέα Στραματσόνι, αναφέρθηκε στις αλλαγές -σε λογικά πλαίσια- που θέλει να κάνει το συντομότερο δυνατόν στην ομάδα.

«Λίφτινγκ» γρήγορα και… προσεκτικά ζήτησε ο Στραματσόνι
Η ταχύτερη δυνατή βελτίωση της ομάδας σε συγκεκριμένους τομείς είναι το ζητούμενο για τον Αντρέα Στραματσόνι, πράγμα που φρόντισε να κάνει σαφές στους παίκτες του Παναθηναϊκού από την πρώτη του ομιλία στο Κορωπί.

Ο Ιταλός τεχνικός τόνισε στους «πράσινους», πως χωρίς να διαταράξει στοιχεία του ρόστερ θέλει να προβεί σε γρήγορες αλλαγές με σκοπό την καλύτερη εικόνα του «Τριφυλλιού».

«Χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ μαζί σας. Θέλω να δουλέψουμε καλά και να βελτιώσουμε κάποια πράγματα, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Δεν είναι εύκολο κατά την διάρκεια μιας σεζόν να «χτίσεις» από την αρχή και δεν είμαι διατεθειμένος να αποδομήσω ότι έχει υπάρχει. Θέλω να αλλάξουμε κάποια στοιχεία του παιχνιδιού μας με τον χρόνο και να γινόμαστε συνέχεια καλύτεροι»,
τους τόνισε μεταξύ άλλων.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Νεκρός ο Μάικλ Ράιτ!!


Ο Μάικλ Ράιτ, που έκανε καριέρα στην Ευρώπη αγωνιζόμενος με τουρκική υπηκοότητα τα τελευταία χρόνια, βρέθηκε κάτω από αδιευκρίνιστα αίτια νεκρός στη Νέα Υόρκη.

Νεκρός ο Μάικλ Ράιτ!
Είδηση-σοκ από τη Νέα Υόρκη, καθώς εκεί βρέθηκε νεκρός κάτω από αδιευκρίνιστες αιτίες ο Μάικλ Ράιτ. Το πτώμα του βρέθηκε κάτω από σακούλες σκουπιδιών σε ένα βαν και έφερε ένα χτύπημα στο κεφάλι. Ο 35χρονος πάουερ φόργουορντ τα τελευταία 14 χρόνια αγωνιζόταν στην Ευρώπη έχοντας αποκτήσει και τουρκική υπηκοότητα (με νέο όνομα, Αλί Καραντενίζ).

Τελευταία ομάδα του απόφοιτου του Αριζόνα Στέιτ, που το 2001 επελέγη στο νούμερο «32» του ντραφτ, ήταν πέρσι η Σολέ στη Γαλλία, ενώ έπαιξε ακόμη σε Ισπανία, Πολωνία, Γερμανία, Ισραήλ και Ιαπωνία.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Την Παρασκευή η παρουσίαση του Στραματσόνι!!

Ο Αντρέα Στραματσόνι σήκωσε… μανίκια την Τετάρτη και το πρωί της Παρασκευής θα παρουσιαστεί και επίσημα από τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο.

Την Παρασκευή η παρουσίαση του Στραματσόνι
Επίσημα στον κόσμο του Παναθηναϊκού θα παρουσιαστεί την Παρασκευή ο Αντρέα Στραματσόνι.

Ο Ιταλός τεχνικός που έπιασε και επίσημα δουλειά μαζί με το επιτελείο του στο Κορωπί την Τετάρτη, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το πρωί στις 10.30 στην αίθουσα Τύπου της Λεωφόρου, θα απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τζόρτζεβιτς: «Ο κόσμος μας θα είναι εκεί»

Σίγουρος πως ο κόσμος του Παναθηναϊκού θα κάνει το καθήκον του στον αγώνα με τη Ζαλγκίρις ωθώντας την ομάδα στην επιστροφή στις νίκες δήλωσε ο Σάσα Τζόρτζεβιτς.

Τζόρτζεβιτς: «Ο κόσμος μας θα είναι εκεί»
Ο Παναθηναϊκός δεν έχει πολλά περιθώρια για απώλειες μετά την εκτός προγράμματος ήττα από τη Ζιέλονα Γκόρα και η νίκη επί της Ζαλγκίρις την Παρασκευή στο ΟΑΚΑ (21:45) είναι επιβεβλημένη.

«Προερχόμαστε από δύο σερί ήττες αλλά τώρα παίζουμε ξανά στην έδρα μας. Στόχος μας είναι να επιστρέψουμε στις επιτυχίες και είμαστε σίγουροι πως ο κόσμος μας θα είναι εκεί για να μας βοηθήσει απέναντι σε μια πολύ δυνατή ομάδα, που τη σεβόμαστε», δήλωσε ο Σάσα Τζόρτζεβιτς στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας.

Το έκανε κι αυτό: Ο Μπαλοτέλι με παπούτσια-καρτούν!!


Κάθε φορά που λέμε ότι ο Μπαλοτέλι έχει πιάσει ταβάνι με τα κατορθώματά του, με μία νέα του ενέργεια δείχνει ότι όριό του είναι ο… ουρανός. Δείτε απλά τα νέα παπούτσια με τα οποία θα αγωνίζεται.

Το έκανε κι αυτό: Ο Μπαλοτέλι με παπούτσια-καρτούν!
Μπορεί να είναι τραυματίας, μπορεί φέτος να μην έχει δώσει πολλά δικαιώματα για σχολιασμό, αλλά ο Μπαλοτέλι είναι πάντα ο… Μπαλοτέλι.

Ο Ιταλός επιθετικός της Μίλαν που αυτή την περίοδο είναι στα… pits και είναι ακόμα άγνωστο το πότε θα επιστρέψει, πόζαρε στα social media με τα νέα του ζευγάρια παπούτσια που είναι εντελώς διαφορετικά σε σχέση με ό,τι έχουμε συνηθίσει.

Συγκεκριμένα, η νέα σειρά εξάταπων που θα φορά ο φορ της Μίλαν θα έχουν θέμα-καρτούν και όπως δήλωσε ο ίδιος δεν μπορεί να περιμένει να επιστρέψει σε φουλ δράση και να αγωνιστεί με τα «αγαπημένα» του όπως ο ίδιος τα χαρακτήρισε παπούτσια του.

Δείτε και θα καταλάβετε:


Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Mario Balotelli🇮🇹🗿👪 (@mb459) στις




*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο ξυπόλητος παρουσιαστής αθλητικών νέων!! (video/pics)


Ο Βολφ Ντίτερ Πόσμαν μπήκε άρον-άρον στο στούντιο του ZDF για να μεταδώσει τις εξελίξεις με το σκάνδαλο Μπεκενμπάουερ και γερμανικής ομοσπονδίας με τη FIFA, αλλά δεν πρόλαβε να βάλει παπούτσια.

Ο ξυπόλητος παρουσιαστής αθλητικών νέων (video/pics)














inner
 

*Πηγή: sport-fm.gr*

Μόλις προσαρμοστεί ο Κλοπ...!!

Η νίκη της Λίβερπουλ επί της Τσέλσι και η ήττα από την Κρίσταλ Πάλας μόλις μια εβδομάδα μετά είναι το διαχρονικό πρόβλημα των «κόκκινων» που καλείται να λύσει ο Γιούργκεν Κλοπ και όχι η πίεση από την έλλειψη τίτλων. Γράφει ο Τόλης Χριστοφοράκης.  

Μόλις προσαρμοστεί ο Κλοπ...
Αποδεδειγμένα, στην αυτοκρατορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον δεν έχτιζε κάθε χρόνο σούπερ ομάδες. Εχτιζε όμως σταθερές ομάδες. Εκεί ακριβώς βρισκόταν και το μυστικό του όταν στις παγωμένες μέρες και κυρίως μακριά από το «Ολντ Τράφορντ», η Γιουνάιτεντ κατόρθωνε να περνά απλά, επαγγελματικά και πολλές βαρετά τη διαδρομή ήττα-νίκη χωρίς πολλά μπλεξίματα.
Αυτά τα 0-1 και 0-2 είναι άλλωστε τα σκορ που έκαναν πρωταθλητή και τον Ζοσέ Μουρίνιο, στις περισσότερες άκρως επαγγελματικές νίκες της Τσέλσι. Το ερώτημα λοιπόν είναι απλό. Τι θα επιλέξει ο Κλοπ, έτσι όπως τον γνωρίσαμε στο δημιούργημα της Ντόρτμουντ.
Να φτιάξει μια ομάδα, η οποία θα παίζει ωραίο ποδόσφαιρο και θα ενθουσιάσει το απαιτητικό κοινό στο «Ανφιλντ» ή μήπως να δημιουργήσει μια ομάδα, η οποία με κυνικό ρυθμό θα αρχίσει να κατακτά βαθμούς δεξιά και αριστερά ώστε λογικά του χρόνου ή σε δύο χρόνια να αποκτήσει ξανά DNA πρωταθλήτριας φτάνοντας στον τίτλο; Η αλήθεια είναι πως ο Κλοπ θα πρέπει να προσαρμοστεί στα δεδομένα της Πρέμιερ Λιγκ.
Ο ίδιος δεν κυνηγά μόνο την ουσία. Θέλει και το θέαμα, το πάθος, τα γκολ. Οσο πιο γρήγορα προσαρμοστεί όμως πρώτα στον άμεσο στόχο των φίλων της ομάδας, τόσο πιο εύκολα θα φτάσει και στον δικό του. Που δεν είναι άλλος από να δημιουργήσει στο δεύτερο συνεχόμενο κλαμπ που εργάζεται, ένα σύνολο που αποδίδει θεαματικό ποδόσφαιρο και φυσικά το συνδυάζει με τις κατακτήσεις τίτλων.
Πηγή: England 365.gr

«Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την Παναχαϊκή»

Ό,τι χρειάζεται, προκειμένου να τελειώσει χωρίς κυρώσεις για την ομάδα βόλεϊ το θέμα που έχει ξεσπάσει με χρωστούμενα στον Χρήστο Μπέλλο θα κάνει η διοίκηση της Παναχαϊκής, όπως ανακοίνωσε.

«Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την Παναχαϊκή»
Ανακοίνωση για την απόφαση της ΕΕΑ σχετικά με χρωστούμενα στον Χρήστο Μπέλλο εξέδωσε το ΤΑΠ της Παναχαϊκής.

Οι Πατρινοί ανακοίνωσαν πως η διοίκηση θα κάνει ότι χρειάζεται προκειμένου να μην υποστεί τιμωρία αφαίρεσης βαθμών η ομάδα, όμως αμφισβητεί το σκεπτικό της απόφασης.

Η ανακοίνωση:
«Θέλουμε να ενημερώσουμε τους φίλους της Παναχαϊκής πως δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα για την ομάδα βόλεϊ στο φετινό πρωτάθλημα. Η διοίκηση της οικογενείας Ρουμελιώτη σε συνεργασία με το νομικό επιτελείο, θα ακολουθήσουμε κατά γράμμα το νόμο σε ότι αφορά το θέμα του αθλητή Χρήστου Μπέλλου.

Μας φαίνεται αστείο που διεκδικούνται χρήματα μετά από 10 χρόνια από ένα τρίτο σωματείο όμως θα κάνουμε τις κινήσεις που πρέπει για να προασπίσουμε τα συμφέροντα μας. Αν η δικαιοσύνη αποφασίσει ότι η διοίκηση της οικογενείας Ρουμελιώτη, οφείλει χρήματα στον Χρήστο Μπέλλο, τότε να είναι βέβαιοι ότι το θέμα θα τακτοποιηθεί και δεν θα υπάρχει κανένας κίνδυνος για την ομάδα βόλεϊ
».

Πρόεδρος Εφέσεων: «Μας φέρνουν σε δύσκολη θέση»

Ο νέος αυστηροποιημένος πειθαρχικός κώδικας φέρνει σε δύσκολη θέση την Επιτροπή Εφέσεων όπως παραδέχτηκε ο πρόεδρος, Δημήτρης Σκουτέρης. Διαβάστε το διάλογο με τον Αλέξη Κούγια.

Πρόεδρος Εφέσεων: «Μας φέρνουν σε δύσκολη θέση»
Ένας πολύ ενδιαφέρων διάλογος έγινε ανάμεσα στον Δημήτρη Σκουτέρη και τον Αλέξη Κούγια λίγο πριν εκδικαστεί η έφεση της Λάρισας για τον αγώνα με τον Εργοτέλη.

Ο ισχυρός άνδρας των «βυσσινί» σχολιάζοντας το νέο αυστηροποιημένο πειθαρχικό κώδικα είπε «… προσωπικά από το 2004 έχω κάνει αγώνα για να υπάρχουν τακτικοί δικαστές, αλλά αυτό που δημιουργήθηκε σαν πειθαρχικός κώδικας έγινε για να εκτεθείτε».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εφέσεων, με τη σειρά του είπε: «Eκτιμώ πως αν συνεχίσουμε έτσι, σε 2-3 αγωνιστικές δεν θα γίνονται αγώνες με κόσμο. Έχει ενημερωθεί και η πρόεδρος του Αρείου Πάγου για το νέο πειθαρχικό κώδικα, καθώς κάποια πράγματα είναι εκτός δικαίου και μας φέρνουν σε πολύ δύσκολη θέση και είτε θα δικάσω σύμφωνα με αυτόν τον κώδικα είτε μπορεί να πάμε ως δικαστές κατηγορούμενοι για παράβαση καθήκοντος».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μάγκες από την Πάτρα!

Μετά το σερί αρνητικών αποτελεσμάτων και με το κλίμα να μην είναι το καλύτερο εντός των τειχών, η Παναχαϊκή έδειξε αντίδραση, επικρατώντας της Κέρκυρας (1-0) σε εξ αναβολής ματς για τη Football League

Μάγκες από την Πάτρα

Το κλίμα στις τάξεις των Πατρινών τις τελευταίες μέρες δεν ήταν και το καλύτερο λόγω των οικονομικών εκκρεμοτήτων της ΠΑΕ προς τους παίκτες και της παραίτησης του προπονητή της ομάδας, Δημήτρη Σπανού μετά την ήττα από τα Χανιά, αλλά οι «ροσονέρι» έδειξαν ότι παραμένουν… ζωντανοί.

Απέναντι σε μία από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας, την Κέρκυρα, οι γηπεδούχοι παρά το γεγονός ότι δεν είχαν και την υποστήριξη των οπαδών τους λόγω τιμωρίας, κατάφεραν να προηγηθούν σχετικά νωρίς στο ματς και τελικά να κρατήσουν το υπέρ τους προβάδισμα.

Στο 32’ ο Πέδρο έβγαλε τη σέντρα από αριστερά και ο Τζίλας με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή δεν είχε κανένα πρόβλημα να νικήσει τον Κουτζαβασίλη. Μάλιστα, η Παναχαϊκή θα μπορούσε να είχε προηγηθεί ένα λεπτό νωρίτερα όταν στο 31’ ο Πέδρο έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Γκόμες έδιωξε την μπάλα πάνω στη γραμμή.

Στο β’ ημίχρονο η Κέρκυρα πήρε τον έλεγχο του ματς, έχασε κάποιες ευκαιρίες, σκόραρε στο 53’ με τον Σουάνη, αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά, αφού είχε προηγηθεί χέρι του Όμο και κάπως έτσι οι γηπεδούχοι πήραν το σημαντικό «τρίποντο» που τους δίνει μεγάλη βαθμολογική «ανάσα» (έφτασε στην 5άδα με 11 βαθμούς) και παράλληλα δίνει μια πρόσκαιρη λύση στα γενικότερα προβλήματα που ξέσπασαν την τελευταία εβδομάδα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Εργομετρικά στον Αστέρα Τρίπολης!!


Σε εργομετρικές εξετάσεις υποβλήθηκαν οι ποδοσφαιριστές του Αστέρα Τρίπολης προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάσταση στην οποία βρίσκονται.

Εργομετρικά στον Αστέρα Τρίπολης
Με το 1/3 του πρωταθλήματος να αποτελεί ήδη παρελθόν και τους παίκτες του Αστέρα να έχουν και τα επιπλέον παιχνίδια του Europa League, το επιτελείο της ομάδας θέλησε να διαπιστώσει το επίπεδο φυσικής κατάστασης στο οποίο βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές.

Έτσι το πρόγραμμα της Τετάρτης αντί προπόνησης περιελάμβανε εργομετρικά τεστ, με τους παίκτες του Στάικου Βεργέτη να χωρίζονται σε γκρουπ και να υποβάλλονται σε… δοκιμασίες.

Τα αποτελέσματα αναμένεται να βγουν τις αμέσως επόμενες ημέρες και από αυτά θα εξαρτηθεί και ο ρυθμός και η ένταση που θα έχουν οι προπονήσεις από εδώ και εμπρός λαμβάνοντας υπόψη και το βεβαρημένο πρόγραμμα που ακολουθεί.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ροναλντίνιο: «Μπορεί να γίνει ο κορυφαίος στον κόσμο ο Νεϊμάρ»

Ο Ροναλντίνιο αποθέωσε τον Νεϊμάρ και τον Μέσι μιλώντας στην ιστοσελίδα της Μπαρτσελόνα εκφράζοντας την πεποίθηση πως ο πρώτος μπορεί να γίνει ο κορυφαίος του κόσμου.

Ροναλντίνιο: «Μπορεί να γίνει ο κορυφαίος στον κόσμο ο Νεϊμάρ»
Άξιο συνεχιστή του στην Μπαρτσελόνα χαρακτήρισε τον Νεϊμάρ ο Ροναλντίνιο μιλώντας στην ιστοσελίδα της καταλανικής ομάδας, ενώ πρόσθεσε πως τον θεωρεί ικανό να γίνει ο κορυφαίος παίκτης στον κόσμο.

«Ο Νεϊμάρ είναι φαινόμενο. Αυτή τη στιγμή είναι ο κορυφαίος Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής στον κόσμο. Είναι απόλαυση να τον βλέπω να συνεχίζει το έργο μου στην Μπαρτσελόνα και να γράφει ιστορία. Πιστεύω πως μπορεί να γίνει ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο. Είναι σπουδαίος ποδοσφαιριστής, ένας φανταστικός φίλος και ελπίζω όλα να του πάνε καλά», δήλωσε.

Όσο για το αν περίμενε την εξέλιξη του Λιονέλ Μέσι, όταν είχαν συνεργαστεί στο ξεκίνημα της καριέρας του, είπε: «Δεν με εκπλήσσει καθόλου. Από την αρχή έδειχνε την ποιότητά του και είναι ωραίο να βλέπεις τι έχει πετύχει όλα αυτά τα χρόνια και πόσα ακόμη μπορεί να κάνει όσο περνά ο καιρός και ωριμάζει περισσότερο. Αυτό που θυμάμαι περισσότερο είναι το πρώτο του γκολ, γιατί έπαιζε δίπλα μου και του έδωσα εγώ την πάσα. Ήταν η καλύτερη στιγμή της συνεργασίας μας, μια εξαιρετική στιγμή».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πικέ: «Καμία τύχη Μπάρτσα και Ρεάλ»!!

Υπάρχει κάποιο πρωτάθλημα που οι Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης δεν θα μπορούσαν να κατακτήσουν; Σύμφωνα με τον Ζεράρ Πικέ, ναι, και αυτό δεν είναι άλλο από την Πρέμιερ Λιγκ!
Πικέ: «Καμία τύχη Μπάρτσα και Ρεάλ»!
Ως γνώστης των ιδιαιτεροτήτων στο Νησί, από την παλιότερη θητεία του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο αμυντικός των «μπλαουγκράνα» υποστήριξε ότι η δυναμική της Πρέμιερ είναι τέτοια που θα έβαζε… σε μπελάδες τις κορυφαίες ισπανικές ομάδες.
«Νομίζω ότι εάν η Μπαρτσελόνα ή η Ρεάλ Μαδρίτης αγωνίζονταν στην Πρέμιερ Λιγκ, δεν θα είχαν καμία ελπίδα να την κατακτήσουν από την πρώτη της σεζόν! Ναι, αυτό πιστεύω, επειδή για παράδειγμα εάν πας στην έδρα της Στόουκ, ή σε άλλου τέτοιου τύπου ομάδες, θα αντιμετωπίσεις μεγάλες δυσκολίες. Είναι μια συζήτηση που μπορούμε να κάνουμε για ώρες. Το ίδιο ισχύει και για τις Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εάν αγωνίζονταν στην Ισπανία. Δεν θα είχαν καμία ελπίδα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ισπανός σέντερ μπακ.
Πηγή: England365.gr

Σφαιρόπουλος: «Όσο περνά ο καιρός καλύτεροι»


Σύμμαχος του Ολυμπιακού είναι ο χρόνος, όπως δήλωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος κατά την αναχώρηση της αποστολής για την Πόλη για τον αγώνα με την Εφές. «Αύριο θα δούμε για Χάντερ», τόνισε.

Σφαιρόπουλος: «Όσο περνά ο καιρός καλύτεροι»
Βελτιωμένο πρόσωπο παρουσιάζει ο Ολυμπιακός όσο περνά ο καιρός, αν και υπάρχουν ακόμη πολλά περιθώρια, όπως είπε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος κατά την αναχώρηση της αποστολής για την Πόλη για τον αγώνα με την Εφές.

inner

«Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Παίζουμε με μια πολύ ποιοτική ομάδα, από αυτές που θα διεκδικήσουν την πρόκριση στο Final Four. Έχουν χάσει δύο σερί ματς και δεν θέλουν άλλες απώλειες. Η Εφές έχει καλούς παίκτες σε όλες τις θέσεις, αλλά και εμείς το ίδιο. Έχουμε δύσκολη αποστολή, όπως και οι αντίπαλοί μας, γιατί κι εμείς είμαστε πολύ ανταγωνιστική ομάδα κι έχουμε βρει καλύτερο ρυθμό. Σιγά-σιγά βρίσκουμε τους αυτοματισμούς μας, τους ρόλους μας, τη χημεία μας κι όσο περνά ο καιρός θα γινόμαστε καλύτεροι. Είμαστε σε πολύ καλό σημείο για την εποχή, αλλά έχουμε περιθώρια βελτίωσης», τόνισε ο προπονητής των «ερυθρόλευκων».

inner

Ερωτηθείς για το αν θα αγωνιστεί ο Οθέλο Χάντερ, που ακολούθησε την αποστολή έχοντας ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό το διάστρεμμα του, απάντησε: «Ο Χάντερ έκανε ένα μέρος της προπόνησης χθες και ένα ακόμη σήμερα. Θα κάνει και τα σουτ την ημέρα του αγώνα και μετά από αυτό θα αποφασίσουμε».

inner

Ο Ντι Τζέι Στρόμπερι, που εκπροσώπησε τους παίκτες του Ολυμπιακού, είπε: «Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια ποιοτική και αθλητική ομάδα. Η Εφές είναι αρκετά διαφορετική σε σχέση με πέρσι. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να παίξουμε δυνατά. Ο αντίπαλος θα είναι έτοιμος για μας μετά τις δύο ήττες που γνώρισαν και μας περιμένουν για να μας νικήσουν. Θα βγουν στο παρκέ με πολλή ενέργεια και θα πρέπει να το προσέξουμε αυτό. Για μας η άμυνα είναι το κλειδί, γιατί μας δίνει και εύκολους πόντους στο ανοιχτό γήπεδο. Δουλεύουμε πολύ σε αυτό το κομμάτι κι αρχίζουν να φαίνονται τα αποτελέσματα, αλλά έχουμε περιθώρια βελτίωσης». *Πηγή: sport-fm.gr*

Το πειραματικό 4-3-3 του Πογέτ!!

Ποια ήταν η διάταξη των παικτών που χρησιμοποίησε ο Γκουστάβο Πογέτ στην προπονητικού χαρακτήρα αναμέτρηση της ΑΕΚ με την Κ-20 στα Σπάτα.

Το πειραματικό 4-3-3 του Πογέτ
Το μήνυμα πώς η ΑΕΚ θα αλλάξει σύστημα στις προσεχείς αγωνιστικές, εστάλη και στο φιλικό με την ομάδα Κ-20 του Στέλιου Μανωλά, την οποία η πρώτη ομάδα συνέτριψε με 4-0. Ο Ουρουγουανός τεχνικός, έστω και με αυτούς που είχε στη διάθεση του, έδωσε μια πρώτη γεύση, για τις προθέσεις του. Εκείνος που σίγουρα ικανοποίησε τον Πογέτ ήταν ο Ντιέγκο Μπουονανότε, που για 70 λεπτά έπαιξε αριστερό εξτρέμ, ενώ στη συνέχεια γύρισε σαν εσωτερικό χαφ. Ο Αργεντινός είχε δύο ασίστ και ένα γκολ και γενικά έδειξε πολύ διάθεση.

Ο Γιάννης Ανέστης κάθισε κάτω από τα δοκάρια, με τον Μπακάκη να παίζει δεξιά και τον Πεταυράκη αριστερά στην άμυνα. Σαν στόπερ αγωνίστηκαν οι Άρθο και Φαγέ. Κόφτης μπροστά από τους δύο κεντρικούς αμυντικούς ήταν ο Κορδέρο, ενώ στον πλαισίωσαν σαν εσωτερικά χαφ, οι Ανάκογλου και Γροντής. Ο Πλατέλλας έπαιξε δεξί εξτρέμ, ο Μπουονανότε αριστερό και ο Τζεμπούρ στην κορυφή της επίθεσης. Μετά το 70ο λεπτό ο Ανδρεόπουλος, έπαιξε σαν κόφτης, με τον Μπουονανότε και τον Ανάκογλου, να περνούν σε θέση εσωτερικών μέσων. *Πηγή: sport-fm.gr*

Αραγε, πρόλαβε την γκάφα η Εθνική μας;

Μια Εθνική που προχωρούσε (τρόπος του λέγειν) από τύχη και μόνο. Υπάρχει περίπτωση για τη διαχείριση ποδοσφαιριστή που επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές. Ο Θοδωρής Τσούτσος σχολιάζει στο sport-fm.gr.

Αραγε, πρόλαβε την γκάφα η Εθνική μας;
Η Εθνική μας ομάδα ετοιμαζόταν το τελευταίο διάστημα για μια γκάφα ολκής. Κινδύνευε και κινδυνεύει ακόμα για την ακρίβεια, να χάσει για πάντα έναν ποδοσφαιριστή, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ. Ο λόγος για τον Απόστολο Γιάννου.

Ο επιθετικός του Αστέρα αυτή τη στιγμή βρίσκεται στις κλήσεις του νέου προπονητή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, Μίκαελ Σκίμπε. Ακόμα, όμως, δεν έχει καμία συμμετοχή με την Εθνική. Είχε κληθεί και επί ημερών Σέρχιο Μαρκαριάν, για τον εκτός έδρας αγώνα με την Ουγγαρία. Αγωνιζόμενος στον Πανιώνιο ακόμα. Τυχαία είχε γίνει κι εκείνο, διότι είχε τραυματιστεί ο Μήτρογλου και μπήκε στη λίστα την τελευταία στιγμή.

Σε εκείνο το ματς ο Γιάννου είχε μείνει στον πάγκο. Από τότε δεν ξανακλήθηκε. Με αποτέλεσμα, ακόμα και τώρα η Εθνική Αυστραλίας, αφού ο παίκτης έχει διπλή υπηκοότητα, να έχει τη δυνατότητα να τον κάνει "δικό της". Αλλωστε, ο Γιάννου στο παρελθόν είχε αγωνιστεί στην Εθνική Κ17 της Αυστραλίας. Και επίσης, πρόσφατα είχε δηλώσει "ανοιχτός" στις προσκλήσεις και των δύο πλευρών, με το δεδομένο μάλιστα ότι στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των "καγκουρό" ο προπονητής είναι Ελληνας, ο Αγγελος Ποστέκογλου και ο οποίος τον γνωρίζει πολύ καλά. Πιθανόν καλύτερα από εμάς τους ίδιους που τον έχουμε στο πρωτάθλημά μας, σίγουρα πάντως καλύτερα από την ΕΠΟ.

Η Εθνική μας, προφανώς όχι προγραμματισμένα γιατί ποιος άραγε να έχει ενημερώσει τον νέο προπονητή, είναι έτοιμη να διορθώσει το "έγκλημα" που πήγε να κάνει. Αν ο Γιάννου αγωνιστεί σε κάποιο από αυτά τα φιλικά της Εθνικής μας με Λουξεμβούργο και Τουρκία, τα οποία γίνονται σε επίσημες ημερομηνίες της FIFA, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα "δένει" τον ποδοσφαιριστή.

Αρκεί να έχει και την τύχη με το μέρος της. Διότι ο Γιάννου πήγε σε αυτές τις κλήσεις του προπονητή, "κουβαλώντας" τραυματισμό από τον αγώνα του Αστέρα με τον ΑΠΟΕΛ. Γι` αυτό και δεν έπαιξε κόντρα στην ΑΕΚ. Στις πρώτες προπονήσεις συμμετείχε, αλλά το θέμα είναι να μην πάθει κάποια υποτροπή, διότι ο τραυματισμός του είναι πολύ "φρέσκος".

Το κακό είναι ότι η Εθνική μας άφησε το θέμα που αφορά σε έναν τόσο νεαρό ποδοσφαιριστή, 25 ετών, τόσο ικανό και με τέτοιες χρονιές (εντυπωσιακός και πέρυσι με τον Πανιώνιο και φέτος με τον Αστέρα) να κριθεί από την τύχη. Είναι προφανές ότι ο Γιάννου θα μπορούσε να έχει κληθεί από τον Κώστα Τσάνα τουλάχιστον στα δύο τελευταία παιχνίδια για τα προκριματικά του Euro με την Βόρεια Ιρλανδία και την Ουγγαρία, τα οποία μάλιστα ήταν αδιάφορα βαθμολογικά και είχαν γίνει περίοδο που ο ποδοσφαιριστής ήταν πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος και να έχει τελειώσει το θέμα. Δεν τελείωσε, όμως...

Να σημειωθεί και το εξής. Η Αυστραλία αυτή την περίοδο δίνει αγώνες για τα προκριματικά του Μουντιάλ και του Πανασιατικού Κυπέλλου (οι αγώνες είναι οι ίδιοι). Για σκεφτείτε να μην αγωνιστεί τώρα ο Γιάννου με την Ελλάδα και να "καρφωθεί" στο μυαλό του Ποστέκογλου. Λες και είχαμε όλο αυτό το διάστημα "πήξει" στους επιθετικούς και δεν χρειαζόμασταν τον πρώτο σκόρερ (μαζί με τον Φορτούνη) της Super League.

Το θετικό είναι ότι ο ποδοσφαιριστής δείχνει θετική προδιάθεση για την δική μας Εθνική, από τη στιγμή που πήγε σε αυτήν ακόμη και τραυματίας. Ας φροντίσουν εκεί στην Εθνική και βέβαια στην ΕΠΟ, να τον δικαιώσουν για αυτή την επιθυμία του. Και κυρίως ας φροντίσουν άλλη φορά τέτοια θέματα να μην τα αφήνουν στην τύχη...

Υ.Γ.: Ακούσατε τίποτα για τον Δημήτρη Κουρμπέλη; Το όνομά του πουθενά στην Εθνική; Τίποτα ακόμα. Για να δούμε τι άλλο πρέπει να τον δουν να κάνει στους αγωνιστικούς χώρους... *Πηγή: sport-fm.gr*

Αγωνιστική κατά του διαβήτη!!

Αφιερωμένη στην ενημέρωση για την πρόληψη κι αντιμετώπιση της ασθένειας του διαβήτη θα είναι η έκτη αγωνιστική της Basket League, όπως ανακοινώθηκε από τον ΕΣΑΚΕ.

Αγωνιστική κατά του διαβήτη
Η ανακοίνωση:

H 6η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ είναι αφιερωμένη στην προσπάθεια ενημέρωσης και πρόληψης για την ασθένεια του Διαβήτη. Η 6η αγωνιστική συμπίτει με την Παγκόσμια Ημέρα για τον Διαβήτη που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Νοεμβρίου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη και υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας. Στόχος είναι να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει το παγκόσμιο κοινό για την ύπουλη αυτή αρρώστια, η οποία προκαλεί το θάνατο τουλάχιστον 3.000.000 ανθρώπων ετησίως.

Tο 2015 η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη είναι αφιερωμένη στη σωστή διατροφή και την υιοθέτηση ενός υγιεινότερου τρόπου ζωής. Στις μπασκέτες των γηπέδων των αναμετρήσεων της 6ης αγωνιστικής θα είναι τοποθετημένο το παγκόσμιο σήμα καταπολέμησης του διαβήτη (ο μπλε κύκλος), ενώ από τα μεγάφωνα θα ακουστούν ηχητικά μηνύματα ενημέρωσης για την πάθηση.

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης είναι μία χρόνια πάθηση, που εμφανίζεται όταν το πάγκρεας δεν παράγει αρκετή ινσουλίνη (Τύπου 1) ή όταν ο οργανισμός δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά την παραγόμενη ινσουλίνη (Τύπου 2). Η Ινσουλίνη είναι μια ορμόνη, που επιτρέπει στα κύτταρα να πάρουν το σάκχαρο από το αίμα και να το χρησιμοποιήσουν ως πηγή ενέργειας.

Η πρόληψη, σε συνδυασμό με τη σωστή διατροφή, την άσκηση, αλλά και τα φάρμακα, μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση του σακχαρώδη διαβήτη, επισημαίνουν οι επιστήμονες, που εκτιμούν ότι οι ασθενείς στη χώρα μας ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο, από τους οποίους αρκετοί δεν το γνωρίζουν. Οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή, ιδιαίτερα στα ελληνόπουλα, που συγκαταλέγονται στα πιο παχύσαρκα παιδιά της Ευρώπης.

Η 14η Νοεμβρίου είναι η μέρα γενεθλίων του καναδού νομπελίστα γιατρού Φρέντερικ Μπάντινγκ (1891-1941), ο οποίος ανακάλυψε τη συνθετική ινσουλίνη μαζί με τον Τσαρλς Μπεστ το 1921 και έσωσε εκατομμύρια ζωές.

Ο όρος διαβήτης αποδίδεται στο Έλληνας γιατρό Αρεταίο τον Καππαδόκη, εξαιτίας του ότι το νερό που έπινε ο άρρωστος διάβαινε αναλλοίωτο στα ούρα. Ο Αρεταίος έζησε τον 2ο αιώνα μ.Χ. και θεωρείται ο τρίτος σπουδαιότερος έλληνας γιατρός της αρχαιότητας, μετά τον Ιπποκράτη και τον Γαληνό.Στις μέρες μας τουλάχιστον 300.000.000 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από κάποια μορφή σακχαρώδη διαβήτη, όπως είναι ο πλήρης επιστημονικός όρος της ασθένειας. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τα βάρη του Ρομπέρτο!! (video)


Δεν είναι μόνο τα οικογενειακά βάρη που σηκώνει ο Ρομπέρτο. Αλλά και αυτά που στην κυριολεξία σηκώνει στην προπόνηση. Ο Ισπανός τερματοφύλακας του Ολυμπιακού κάνει εξτρά προπόνηση και το απολαμβάνει.

Τα βάρη του Ρομπέρτο (video)
Η διακοπή μπορεί να προσφέρεται για κάποιες ανάσες πριν την επανεκκίνηση των επίσημων υποχρεώσεων.

Όχι, πάντως, για τον Ρομπέρτο που δεν αφήνει τον χρόνο να πάει χαμένος. Και με το πρόγραμμα πιο... ελαστικό λόγω της διακοπής, ο Ισπανός τερματοφύλακας επένδυσε τον ελεύθερο χρόνο του στο γυμναστήριο του Ολυμπιακού.


Ένα βίντεο που δημοσίευσε ο χρήστης Roberto Jimenez (@roberto_rj16) στις




*Πηγή: sport-fm.gr*

Αρνείται πως είναι… χοντρός ο Μέμφις!!


Σε συνέντευξή του ο Μέμφις Ντεπάι που μετά το εκρηκτικό ξεκίνημα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρίσκεται σε περίοδο… ξηρασίας, υποστήριξε πως έχει πάρει κιλά, αλλά πρόκειται για μυϊκό όγκο και όχι πάχος.

Αρνείται πως είναι… χοντρός ο Μέμφις
Οι φωτογραφίες είναι αδιάψευστοι μάρτυρες της κατάστασης. Ο Μέμφις Ντεπάι μοιάζει αρκετά διαφορετικός σε σχέση με τον παίκτη που αγωνιζόταν την περασμένη περίοδο στην Αϊντχόφεν.

Για την ακρίβεια, φαίνεται πως ο Ολλανδός έχει βάλει κιλά, γεγονός που παραδέχτηκε και ο ίδιος, σπεύδοντας να ξεκαθαρίσει πάντως ότι δεν πρόκειται να πάχος, αλλά για μυϊκό όγκο εξαιτίας του προγράμματος που ακολουθεί.

«Πλέον είμαι 85 κιλά. Όταν ζυγίστηκα και το διαπίστωσα, σκέφτηκα ωχ αλήθεια; Όμως το σώμα μου αναπτύσσεται και απλά είμαι λίγο πιο βαρύς από ό,τι ήμουν. Από την ημέρα που ήρθα στο Μάντσεστερ πήρα πέντε κιλά σε όγκο. Δεν είναι πάχος. Αισθάνομαι λίγο περίεργα και ξέρω πως πρέπει να δουλέψω στην ταχύτητα και το συντονισμό μου», δήλωσε ο Μέμφις, ο οποίος κατά την άφιξή του στην Ολλανδία δέχτηκε αρκετές ερωτήσεις για το καπέλο που φορούσε και απάντησε: «Είναι απλά ένα καπέλο. Το φοράω. Εσύ (σ.σ απευθυνόμενος στο δημοσιογράφο) γιατί κρατάς στυλό»;
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δύο… ΠΑΟΚάκια στο μουσείο του Άρη!! (video)

Οι μαθητές του 5ου Δημοτικού Ευόσμου επισκέφτηκαν το μουσείο του Άρη και την παράσταση έκλεψαν δύο πιτσιρίκια που φορούσαν φανέλες του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ, των Μακ και Γλύκου.

Δύο… ΠΑΟΚάκια στο μουσείο του Άρη (video)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Εικόνα απ' την πρώτη ανοιχτή προπόνηση της Εθνικής με τον Σκίμπε!! (WEB TV)

Δείτε στην WEB ΤV του sport-fm.gr τα πλάνα της πρώτης ανοιχτής προπόνησης της Εθνικής με τον Μίκαελ Σκίμπε στα ηνία.

Εικόνα απ' την πρώτη ανοιχτή προπόνηση της Εθνικής με τον Σκίμπε (WEB TV)
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Δεν μπορεί να προπονηθεί όπως θέλει ο Παναθηναϊκός»

Τραυματισμοί και ταξίδια δεν έχουν επιτρέψει στον Παναθηναϊκό να δουλέψει όπως θέλει, όπως ανέφερε ο συνεργάτης του Τζόρτζεβιτς, Γκόραν Μπιέντοφ, που επισήμανε τη δυσκολία του ματς με τη Ζαλγκίρις.

«Δεν μπορεί να προπονηθεί όπως θέλει ο Παναθηναϊκός»
Δίχως να ψάχνει δικαιολογίες, όπως ο ίδιος σημείωσε, ο Γκόραν Μπιέντοφ απέδωσε στην αδυναμία του Παναθηναϊκού να κάνει προπονήσεις όπως θα ήθελε, λόγω τραυματισμών και ταξιδιών, την αστάθεια στην απόδοση της ομάδας. Παράλληλα σημείωσε τη σημασία του αγώνα με τη Ζαλγκίρις την Παρασκευή στο ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά τι έγραψε στο blog του στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ:

«Πήγαμε στην Πάτρα μετά από ένα πολύ δύσκολο ταξίδι στην Πολωνία και ένα κακό αποτέλεσμα εκεί. Χρειαζόμασταν πολύ τη νίκη. Ενώ δείχναμε ότι έχουμε μπει καλά στο ματς και ότι μπορούμε να πάρουμε διαφορές, δεν καταφέρναμε να τις κρατήσουμε. Όλο αυτό είναι θέμα προπόνησης. Επειδή είμαστε συνέχεια στους δρόμους λόγω των πολλών ταξιδιών που κάνουμε και παράλληλά έχουμε αρκετούς τραυματισμούς, δεν μπορούμε να κάνουμε την προπόνηση που θέλουμε.

Τις προηγούμενες ημέρες είχαμε εκτός τον Βλάντο και τον Τζέιμς, ενώ αντιμετωπίζουμε και τις γνωστές απουσίες του Νίκου και του Λευτέρη. Σε καμία περίπτωση δεν ψάχνουμε για δικαιολογίες, απλά εξηγούμε γιατί δεν έχουμε μια σταθερή απόδοση, την οποία αποκτάς μέσα από τις προπονήσεις.

Για εμάς είναι πολύ σημαντικό τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά το ότι μένουμε στην Αθήνα και δεν έχουμε ταξίδι αυτή την εβδομάδα. Παίζουμε στην έδρα μας και είναι σημαντικό για το σωματικό και το πνευματικό επίπεδο των παικτών να δουλέψουμε στο γήπεδό μας.

Αντιμετωπίζουμε ένα νέο πρόβλημα με το Νικ, που είναι από τους κομβικούς παίκτες της ομάδας μας. Αν και τραυματίας, με σπασμένο δάκτυλο, θα μπει στο γήπεδο για να μας βοηθήσει την Παρασκευή.

Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα που έχει παρουσιάσει ένα πάρα πολύ καλό πρόσωπο μέχρι στιγμής στη διοργάνωση. Βγάζει μεγάλη ενέργεια στο γήπεδο, έχει δύο νίκες ως τώρα και βασίζεται πάνω σε διεθνείς Λιθουανούς παίκτες αλλά και σε πολύ καλούς ξένους, που την έχουν βοηθήσει πολύ ως τώρα, όπως είναι ο Χάνλαν αλλά και ο Βουγιούκας, ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία από την Ευρωλίγκα.

Το γεγονός ότι θα παίξουμε στην έδρα μας θεωρώ πως μας δίνει ένα έξτρα «όπλο» ώστε να πάρουμε μια νίκη που θα είναι υπερπολύτιμη για τη συνέχεια. Μελετάμε στις προπονήσεις αυτά που θέλουμε να διορθώσουμε και ελπίζουμε πως την Παρασκευή θα καταφέρουμε εμείς να ελέγξουμε τα πράγματα
».

Η πρώτη παραίτηση μετά το ρωσικό σκάνδαλο!!

Μετά την αναστολή των δραστηριοτήτων του εργαστηρίου αντι-ντόπινγκ της Μόσχας, ήρθε και η παραίτηση του μέχρι πρότινος επικεφαλής του, Γκριγκόρι Ροντσένκο.

Η πρώτη παραίτηση μετά το ρωσικό σκάνδαλο
Την πρώτη «απώλεια» μετρά η ρωσική πλευρά μετά τις αποκαλύψεις της WADA και τις κατηγορίες για οργανωμένο σύστημα ντόπινγκ.

Ο επικεφαλής του εργαστηρίου της Μόσχας, Γκριγκόρι Ροντσένκο, υπέβαλε την παραίτησή του «παίρνοντας όλο το βάρος πάνω του», όπως ανέφερε ο υπουργός Αθλητισμού της χώρας, Βιτάλι Μούτκο.

«Μέχρι να παρουσιαστούν αποδεικτικά στοιχεία, οι κατηγορίες είναι αβάσιμες», σημείωσε από την μεριά του ο Νικίτα Καμάεφ.

Ο υπεύθυνος του οργανισμού αντι-ντόπινγκ της χώρας αναγνώρισε πως υπήρξαν προβλήματα, αλλά επέμεινε για την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα στους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Δεν είμαστε υπεύθυνοι ως Ολυμπιακός»


Η πλευρά του Ολυμπιακού προσπάθησε να αποποιηθεί τις ευθύνες για τη ρήψη φωτοβολίδας στον αγώνα με τη Βέροια,που επέφερε τιμωρία μιας αγωνιστικής. Τι ειπώθηκε ενώπιον της Εφέσεων,που έδωσε προθεσμία.

«Δεν είμαστε υπεύθυνοι ως Ολυμπιακός»
Προθεσμία για την κατάθεση υπομνήματος μέχρι την Παρασκευή ζήτησε και πήρε η πλευρά της ΠΑΕ Ολυμπιακός κατά την εκδίκαση της έφεσης για την τιμωρία μιας αγωνιστικής (και πρόστιμο 43.000 ευρώ) μετά από ρίψη φωτοβολίδων στον αγώνα με τη Βέροια.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής είπε πως «… είμαστε σε χαλεπή θέση και δεν μπορούμε να δικάσουμε με βάση πεπατημένες του παρελθόντος. Δεν μπορούμε να αναληφθούμε για ποιο λόγο η ΕΠΟ αυστηροποίησε τις ποινές. Η απορία μας είναι για ποιο λόγο αυστηροποιήθηκε ο κανονισμός της ΕΠΟ τόσο πολύ», για να παρέμβει ο Αλέξης Κούγιας (που ήταν στην αίθουσα εκπροσωπώντας τη Λάρισα σε δική της υπόθεση) λέγοντας πως «… η ΕΠΟ αυστηροποίησε τις ποινές για να εκθέσει τους τακτικούς δικαστές».

Ο δικηγόρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Θεόδωρος Γιαννίκος, τόνισε στην αγόρευσή του πως οι «ερυθρόλευκοι» δεν είναι υπεύθυνοι, ενώ έκανε λόγο και για προσπάθεια από συγκεκριμένα ΜΜΕ να τιμωρηθεί ο σύλλογος. «Σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας τα εισιτήρια πουλήθηκαν κανονικά από τη γηπεδούχο ομάδα. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν μπορεί να κληθεί σε απολογία. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη. Επί των πραγματικών περιστατικών η κλήση μας είναι λανθασμένη. Το φύλλο αγώνα λέει ότι στο 20ο λεπτό οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού πέταξαν έναν πυρσό στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό και τίποτα άλλο. Η ρίψη ενός πυρσού στον αγωνιστικό θεωρήθηκε ότι είναι φωτοβολίδα ευθείας βολής και υπάχθηκε στο συγκεκριμένο άρθρο. Η έκθεση της αστυνομίας δεν αναφέρει φωτοβολίδα. Η συγκεκριμένη δίκη έγινε και στα τηλεοπτικά κανάλια και συγκεκριμένες εκπομπές και έγινε καμπάνια ώστε ο Ολυμπιακός να τιμωρηθεί. Την ίδια μέρα η ομάδα του Παναθηναϊκού κλήθηκε αλλά το πρόστιμο ήταν μόνο 9.000 ευρώ».

Η απόφαση δεν αναμένεται πριν το απόγευμα της Παρασκευής ή ακόμη και την επόμενη εβδομάδα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Εκκρεμεί η ανακοίνωση για Κάκο!!

Τα απολύτως τυπικά φαίνεται πως απομένουν για την επισημοποίηση της συμφωνίας του ΠΑΟΚ με τον Τάσο Κάκο, ο οποίος θα αναλάβει καθήκοντα τιμ μάνατζερ.

Εκκρεμεί η ανακοίνωση για Κάκο
Ολοκληρώθηκαν θετικά οι επαφές του Τάσου Κάκου με τα διοικητικά στελέχη του ΠΑΟΚ. Ο πρώην διαιτητής έχει δώσει τα χέρια με τους ανθρώπους του «δικέφαλου του Βορρά» για να αναλάβει χρέη τιμ μάνατζερ.

Πλέον, το μόνο που απομένει είναι η ανακοίνωση της συμφωνίας με την ΠΑΕ. Αυτό ενδέχεται να συμβεί τις επόμενες μέρες, καθώς οι Φρανκ Άρνεσεν και Μαρία Γκοντσάρεβα βρίσκονται εκτός Ελλάδας.

Ο Κάκος αποτελεί επιλογή του Ιβάν Σαββίδη, που όλα δείχνουν πως θα επισημοποιήσει το deal, παρά τις αντιδράσεις που εκφράζονται απ’ τους οργανωμένους οπαδούς. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τρελαίνει κόσμο ο Κισσαμικός!!

Την αήττητη πορεία του στη Football League συνέχισε ο Κισσαμικός επικρατώντας του Πανσερραϊκού (2-0) σε εξ αναβολής αναμέτρηση για τη 2η αγωνιστική και «σκαρφάλωσε» στην πεντάδα της βαθμολογίας.

Τρελαίνει κόσμο ο Κισσαμικός
Αποτελούσε τη «Σταχτοπούτα» της κατηγορίας, αφού η φετινή είναι η πρώτη της συμμετοχή στη Football League, αλλά ο Κισσαμικός φαίνεται ότι είναι αποφασισμένος να παραμείνει στη Β’ εθνική και μάλιστα χωρίς να αγχωθεί.

Η ομάδα των Χανίων επικράτησε εντός έδρας χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες του Πανσερραϊκού με 2-0 σε εξ αναβολής αναμέτρηση για τη 2η αγωνιστική της Football League και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην πεντάδα της βαθμολογίας με 11 βαθμούς, παραμένοντας αήττητος μετά τη συμπλήρωση 7 αγωνιστικών.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ από πολύ νωρίς, όταν μόλις στο 11’ ο Σεληνιωτάκης βρήκε με πολύ ωραία πάσα τον Μάντζη και εκείνος δεν είχε κανένα πρόβλημα να κοντρολάρει και να πλασάρει τον Ανδρούτσο.

Από την πλευρά του ο Πανσερραϊκός έχασε στο 39’ τη μεγάλη του ευκαιρία να ισοφαρίσει, αλλά ο Λαζαρίδης νίκησε σε τετ-α-τετ τον Ατματσίδη, με αποτέλεσμα η πλάστιγγα να γύρει πολύ υπέρ της ομάδας των Χανίων.

Η υπεροχή των γηπεδούχων μετουσιώθηκε και σε δεύτερο γκολ στο 68’, όταν ο Λώττας πάσαρε με το τακουνάκι στον Βαττή και ο τελευταίος με πλασέ έκανε το 2-0, «κλειδώνοντας» τη νίκη για την ομάδα του. *Πηγή: sport-fm.gr*