Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Στο φινάλε ο Απόλλωνας την Καβάλα!!

Την 8η νίκη του στην Α1 και την 4η στα πέντε τελευταία παιχνίδια, πανηγύρισε ο Απόλλωνας Πατρών που επικράτησε δύσκολα 66-59 της Καβάλας.

Στο φινάλε ο Απόλλωνας την ΚαβάλαΟ Απόλλωνας έδειχνε πως θα μπορούσε να καθαρίσει εύκολα το παιχνίδι με την Καβάλα, αφού προηγήθηκε ακόμα και με 15 πόντους στην εκκίνηση της 2ης περιόδου, όμως η ομάδα του Στιβ Γιατζόγλου, μπήκε ισόπαλη στο τελευταίο δίλεπτο του ματς με 59-59 κόντρα στους Πατρινούς. Ένα τρίποντο του Μέιερ στα 21 δεύτερα πριν το τέλος, ήταν εκείνο που στην ουσία έκρινε την αναμέτρηση. Ο Σάντλερ με 15 πόντους και ο Γουντς με 10 και 13 ριμπάουντ ήταν οι κορυφαίοι των νικητών, ενώ για τους φιλοξενούμενους ο Ουίλιαμς είχε 20 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Oι Πατρινοί μπήκαν αποφασιστικά στην αναμέτρηση και πήραν άμεσα το προβάδισμα που στην πρώτη περίοδο έφτασε ακόμα και στους δέκα πόντους με τους Γουντς και Πάλμπλαντ να σέρνουν τον χορό στο σκοράρισμα. Έτσι η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφια διαφορά (17-7) στο 8’ μετά από ένα σερί 8-0. Το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε με τον Απόλλωνα να προηγείται με οκτώ πόντους διαφορά, 21-13 με καλάθι του Άντερσον.

Στη δεύτερη περίοδο η διαφορά στην μικρότερη τιμή κατέβηκε μέχρι και τους πέντε πόντους και στην ανώτερη πήγε στο +12 με δύο βολές του Λαμπρόπουλου στο 15’ (32-20). Ένα σερί 7-0 της Καβάλας έφερε το ματς στο 32-27 με δύο βολές του Ουίλιαμς στο 18’, αλλά στο τελευταίο τρίλεπτο οι γηπεδούχοι αύξησαν ξανά τη διαφορά με ένα σερί 6-0 για να κλείσουν το ημίχρονο προηγούμενοι με 38-27.

Στο 22’ ο Απόλλωνας θα φτάσει να προηγείται με 15 πόντους (42-27) με καλάθι του Μέιερ, όμως με τους Γουίλιαμς και Λέιζερ η Καβάλα κάνει σερί 9-0 για να κατεβάσουν την διαφορά στους 6 (42-36), λίγο μετά τα μισά της 3ης περιόδου, όμως οι γηπεδούχοι θα καταφέρουν ν’ ανεβάσουν πάλι την διαφορά στο +10, 48-38 με τρίποντο του Μέιερ στο 28’, για να λήξει η πρώτη περίοδος με τον Απόλλωνα να έχει μια διαφορά οκτώ πόντων (49-41) στη λήξη της 3ης περιόδου.

Δύο τρίποντα του ΜακΚι και ένα καλάθι του Κοστόφ, φέρνουν το παιχνίδι σε ισορροπία με 49-49 στα 7:49 πριν τη λήξη του αγώνα με το ματς επί της ουσίας να ξεκινά από την αρχή σ’ εκείνο το σημείο. Με δύο καλάθια του Κρόμα κι ένα του Ουίλιαμς, η Καβάλα με σερί 6-0 θα προηγηθεί για με στο 35’ με τρεις πόντους, όμως ο Σάντλερ με δίποντο και ο Πάλμπλαντ με τρίποντο θα ξαναδώσουν προβάδισμα στους Πατρινούς με 57-55. Ο ΜακΚι με το καλάθι του 1:59 πριν το τέλος, διαμορφώνει το 59-59. Ο Σάντλερ θα σημειώσει μία βολή στα 61’’ πριν το φινάλε, ο Κρόμα θα χάσει σουτ στα 41’’ πριν το φινάλε και ο Μέιερ με τρίποντο στα 21’’ πριν τη λήξη θα γείρει την πλάστιγγα στην πλευρά του Απόλλωνα με το 63-59. Ο Βεργίνης με τρίποντο διαμόρφωσε το τελικό 66-59.

Τα δεκάλεπτα: 21-13, 38-27, 49-41, 66-59

Απόλλωνας Πατρών: Αργυρόπουλος 2, Παλμπλαντ 8 (1), Μέιερ 8 (1), Σάντλερ 15 (1), Γουντς 10 (13ριμπάουντ), Άντερσον 4, Βεργίνης 6 (1), Τζαουάρα 5 (1), Κουζέλογλου, Λαμπρόπουλος 8

Καβάλα: Λέιζερ 12 (1), Ουίλιαμς 20 (11ριμπάουντ), ΜακΚι 8 (2), Γιαννακίδης, Κρόμα 9, Σταμπουλής 2, Κοστόφ 8, Γκέλιος, Καλαϊτζίδης, Δεμερτζής *Πηγή: sport-fm.gr*

Ζντοβτς: «Ακόμη ψάχνουμε»!


Ζντοβτς: «Ακόμη ψάχνουμε»

Ο Γιούρε Ζντοβτς επιβεβαίωσε πως η ΑΕΚ συνεχίζει τη δύσκολη αναζήτηση γκαρντ, αλλά και εμμέσως πως αποχωρεί ο Κρίστμας.

Ευχαριστημένος από την απόδοση της ΑΕΚ, αλλά προβληματισμένος από τον τραυματισμό του Μπράουν και το αδιέξοδο στην αναζήτηση γκαρντ έδειξε ο Γιούρε Ζντοβτς μετά τη νίκη επί του Κοροίβου (70-49).

«Σήμερα ίσως για πρώτη φορά οι παίκτες, μου έδωσαν λίγη χαρά όπως και στους οπαδούς μας. Έπαιξαν πολύ καλά στην άμυνα. Δεχθήκαμε γρήγορα 8 πόντους στην αρχή, αλλά μετά το τάιμ άουτ αρχίσαμε να παίζουμε πιο επιθετικά στην άμυνα. Είμαι ικανοποιημένος από την άμυνα, εκτός από κάποια λάθη που κάναμε. Γενικά κάναμε καλή δουλειά. Τρέξαμε και μας βγήκαν τα σουτ. Ήταν δύσκολο σε όλο το ματς να συνεχίζουμε να σουτάρουμε σε τόσο υψηλά ποσοστά, αλλά κρατήσαμε την σωστή άμυνα μας», τόνισε.

Για τον τραυματισμό του Αμερικανού γκαρντ (χτύπησε στον ώμο και πήγε για μαγνητική) τόνισε: «Δέχθηκε ένα χτύπημα στην αρχή της εβδομάδας στην προπόνηση, στον ώμο του. Οι εξετάσεις, δεν έδειξαν τίποτα το ανησυχητικό. Προπονήθηκε κανονικά, αλλά δυστυχώς χτύπησε σε ένα πικ εν ρολ. Ελπίζω να μην είναι τίποτα σοβαρό, αλλά σίγουρα πρέπει να πάει στο νοσοκομείο για να δούμε. Όπως είδατε είναι πολύ σημαντικός παίκτης. Θα κάνει εξετάσεις άμεσα, αλλά οι γιατροί μας είπαν καλύτερα να μην παίξει άλλο σήμερα, για αυτό και δεν τον βάλαμε ξανά».

Ερωτηθείς αν θα αποκτηθεί πόιντ γκαρντ απάντησε: «Ακόμα ψάχνουμε. Ο Μπράουν έπαιζε πόιντ γκαρντ στο κολέγιο, αλλά μετά συνέχισε ως δυάρι. Μπορεί και να δημιουργήσει επίσης. Σήμερα ξεκίνησε από την αρχή στον άσο και ήταν λίγο μπερδεμένος. Πρέπει να βελτιώσει το παιχνίδι του και αμυντικά, αλλά το πιο σημαντικό είναι να είναι υγιής», ενώ πρόσθεσε πως ο Κλιφ Χάμοντς δεν απασχολεί πλέον: «Δυστυχώς, ο Χάμοντς δεν θέλει να έρθει και κοιτάμε άλλες επιλογές. Δεν υπάρχουν πολλές, αλλά προσπαθούμε να βρούμε έναν παίκτη που να μας βοηθήσει, να ταιριάζει στη φιλοσοφία μου. Δεν είναι εύκολο. Ελπίζω να βρούμε κάτι καλό. Αν ο Μπράουν μείνει εκτός για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ίσως να χρειαστεί να ρισκάρουμε λίγο και να πάρουμε έναν παίκτη γρήγορα».

Όσο το μέλλον του Κρίστμας; «Θα αποφασίσουμε αύριο τι θα κάνουμε. Είναι καλό παιδί, δουλεύει σκληρά, είναι σκόρερ και χρειάζεται ρυθμό. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να παίζει πολύ. Έχει κίνητρο και διάθεση, δίνει ενέργεια, αλλά κάνει και πολλά λάθη. Δεν μπορούσα να του βρω άλλα λεπτά για να δείξει τις δυνατότητες του. Πραγματικά δεν με έπεισε να τον εμπιστευτώ περισσότερο. Αυτός είναι ο βασικός λόγος που δεν παίζει άλλο. Δεν μας έδειξε αυτά που πιστεύαμε ότι μπορούσε να κάνει. Τον είχαμε αποκτήσει για το ματς με τον ΠΑΟΚ, όπου μας έδωσε πράγματα στο πρώτο ημίχρονο. Από εκεί και πέρα, θα συζητήσουμε και θα αποφασίσουμε για το μέλλον του αύριο με τον General Manager και τους βοηθούς μου».

Τέλος, για τη μη χρησιμοποίηση του Σαρικόπουλου ανέφερε: «Έδωσα την ευκαιρία να παίξουν όλοι οι παίκτες μας σήμερα. Ο Σαρικόπουλος είχε κάποια προβλήματα στην τελευταία προπόνηση με την μέση του. Δεν ήθελα να ρισκάρω και να τραυματιστεί πάλι. Αυτός ήταν ο βασικός λόγος. Κάποια στιγμή συζήτησα με τους συνεργάτες μου και αποφασίσαμε να μην παίξει».

Ο Μαρκ Κάρτερ, που εκπροσώπησε τους παίκτες, είπε: «Σήμερα ήταν μια καλή νίκη για εμάς. Ξέραμε πριν το ματς, ότι τα πάντα θα κρίνονταν στην άμυνα. Αυτό ήταν το κλειδί. Παίξαμε δυνατά σε αυτό το κομμάτι, όπως επίσης και στην επίθεση. Μοιράσαμε σωστά την μπάλα και βρήκαμε ελεύθερα σουτ. Κάθε παίκτης έπαιξε όσο καλύτερα μπορούσε. Θέλω να τονίσω και πάλι, ότι το βασικό είναι ότι παίξαμε καλή άμυνα».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Aπό τριάρα σε τριάρα η Λιόν!!


Aπό τριάρα σε τριάρα η Λιόν

Δεύτερη συνεχόμενη νίκη, αυτή τη φορά στην έδρα της πανίσχυρης Ανζέ για την Λιόν που επικράτησε με 2-0 και πλησιάζει στις θέσεις που οδηγούν στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Με τον Ζαλέ στο 13’ και τον Γκεζάλ στο 47’ η Λιόν πήρε μια σπουδαία νίκη μέσα στην «Ζαν Μπουέν» και ανέβηκε στους 36 πόντους για να πλησιάσει στο τρίποντο από την 3η θέση. Με κεκτημένη ταχύτητα από το ματς της Τετάρτης με την Μπορντό, η ομάδα του Μπρούνο Ζενέσιο, προηγήθηκε γρήγορα με τον Ζαλέ, για να έρθει δύο λεπτά αργότερα η αποβολή για την Ανζέ με τον Τόμας Μανγκανί να κάνει σκληρό μαρκάρισμα στον Τολισό.

Ο Γκεζάλ στην έναρξη του δευτέρου μέρους, ήταν εκείνος που ουσιαστικά «κλείδωσε» τη νίκη για την Λιόν, ενώ ο Τολισό, στο 81’ ύστερα από σέντρα του Βαλμπουενά, διαμόρφωσε το τελικό 3-0.



Αναλυτικά η 25η αγωνιστική

Σάββατο (06/02)


Μονακό-Νις 1-0
(81’ Μπακαγιόκο)

Ανζέ-Λιόν 0-3
(13’ Ζαλέ, 47’ Γκεζάλ, 81’ Τολισό)
Λοριάν-Μονπελιέ (21:00)
Γκαζελέκ Αζαξιό-Γκινγκάμπ (21:00)
Μπαστιά-Τρουά (21:00)
Καέν-Ρεμς (21:00)
Τουλούζ-Ναντ (21:00)

Κυριακή (07/02)
Λιλ-Ρεν (15:00)
Μπορντό-Σεντ Ετιέν (18:00)
Μαρσέιγ-Παρί Σεν Ζερμέν (22:00)

Η επόμενη (26η) αγωνιστική:
Παρασκευή 12/2
Ρεν-Ανζέ (21.30)

Σάββατο 13/2
Παρί Σεν Ζαρμέν-Λιλ (18.00)
Γκαζελέκ Αζαξιό-Τρουά (21.00)
Γκινγκάμπ-Μπορντό
Ναντ-Λοριάν
Μονπελιέ-Τουλούζ
Ρεμς-Μπαστιά

Κυριακή 14/2
Λιόν-Καέν (15.00)
Σεντ Ετιέν-Μονακό (18.00)
Νις-Μαρσέιγ (22.00)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Στο μνημόσυνο της θύρας 7 το τμήμα μπάσκετ!! (pics)


Στο μνημόσυνο της θύρας 7 το τμήμα μπάσκετ (pics)

Παρουσία των αδελφών Αγγελόπουλων και σύσσωμου του τμήματος μπάσκετ της ομάδας του Ολυμπιακού, πραγματοποιήθηκε το μνημόσυνο για τα 35 χρόνια από την τραγωδία της Θύρας 7.

Ο Ολυμπιακός είναι μία οικογένεια και το αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία, πόσο μάλλον όταν τιμάται η μνήμη των εικοσιένα παιδιών που έχασαν άδικα την ζωή τους στις 8 Φεβρουαρίου του 1981 στην Θύρα 7.

Ανάμεσα στους χιλιάδες φίλους της ομάδας που για ένα ακόμη χρόνο τίμησαν τη μνήμη των εκλιπόντων, ήταν και το τμήμα μπάσκετ των «ερυθρόλευκων», που λίγες ώρες μετά τη νίκη επί της Χίμκι στο ΣΕΦ, παρευρέυθηκε σύσσωμο στο γήπεδο «Καραϊσκάκη» για την τελετή.

Επικεφαλής, ήταν οι πρόεδροι της ομάδας, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής της ΚΑΕ, Χρήστος Σταυρόπουλος, οι προπονητές της ομάδας Γιάννης Σφαιρόπουλος και Μίλαν Τόμιτς, αλλά και όλοι οι παίκτες και τα μέλη του συλλόγου.

inner

inner

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Φελντέιν: «Σοβαρότητα και σεβασμό απέναντι στον Κολοσσό»


Φελντέιν: «Σοβαρότητα και σεβασμό απέναντι στον Κολοσσό»

Σοβαρός θα πρέπει να εμφανιστεί ο Παναθηναϊκός απέναντι στον Κολοσσό Ρόδου, προκειμένου να πάρει τη νίκη, σύμφωνα με τον Τζέιμς Φελντέιν.

Ως μία ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό να διευρύνει το νικηφόρο σερί του βλέπει ο Τζέιμς Φελντέιν το παιχνίδι με τον Κολοσσό Ρόδου, με τον Δομινικανό γκαρντ να τονίζει πως οι «πράσινοι» καλούνται να δείξουν σοβαρότητα και σεβασμό απέναντι στην ομάδα του Άρη Λυκογιάννη.

Αναλυτικά το blog του Τζέιμς Φελντέιν στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ:

«Γεια σας

Προερχόμαστε από ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον και παραγωγικό διάστημα καθώς μετράμε τρεις συνεχόμενες νίκες, δύο για την Ευρωλίγκα κόντρα σε Νταρουσάφακα και Τσεντεβίτα και μία για το Ελληνικό πρωτάθλημα με αντίπαλο το Ρέθυμνο.

Θεωρώ ότι αυτή είναι μια πολύ καλή βάση επάνω στην οποία μπορούμε να χτίσουμε, τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά. Αφενός πάντα είναι ωραία όταν παίζεις καλά και νικάς, παίρνεις αυτοπεποίθηση, είσαι πιο ήρεμος. Αφετέρου με δεδομένο ότι επέστρεψε και ο Διαμαντίδης σε αγωνιστική δράση μετά το πρόβλημα τραυματισμού που είχε ενώ μπήκε στο πρόγραμμα και ο νέος μας παίκτης, ο Χέινς, θα έχουμε τη δυνατότητα να δουλέψουμε ακόμα καλύτερα.

Θα ήταν ιδανικά αν δεν είχε κι αυτό το πρόβλημα ο Χαραλαμπόπουλος. Τότε θα ήμασταν όλοι μαζί. Του εύχομαι να πάει καλά στη διάρκεια της θεραπείας του και να γυρίσει ακόμα πιο δυνατός κοντά μας.

Τι έχουμε τώρα μπροστά μας; Τον Κολοσσό. Κοιτάζουμε τον αμέσως επόμενο αγώνα κι έτσι πρέπει να κάνουμε.

Προσεγγίζουμε την υποχρέωσή μας στη Ρόδο με σοβαρότητα και σεβασμό καθώς οι αντίπαλοί μας είναι πολύ σκληρή ομάδα, παίζουν πολύ καλά, είναι καλοδουλεμένοι κι έχουν αρχές στο παιχνίδι τους. Άλλωστε έχουμε διαπιστώσει ότι ειδικά στην έδρα τους μπορούν να αποδειχθούν σοβαρό πρόβλημα για οποιαδήποτε ομάδα.

Με αυτά τα δεδομένα εμείς θα είμαστε προσεκτικοί και υπεύθυνοι στο παιχνίδι μας. Οφείλουμε να παρουσιαζόμαστε καλύτεροι από αγώνα σε αγώνα προκειμένου να φτάσουμε και τελικά να σταθεροποιηθούμε σε υψηλό επίπεδο απόδοσης. Πρέπει να το κάνουμε σεβόμενοι τη δυναμική και την ιστορία της ομάδας, τους εαυτούς μας και τον κόσμο που μας αγαπά.

Είμαι αισιόδοξος πάντως γιατί βλέπω τον τρόπο που δουλεύουμε, διακρίνω το κίνητρο και τη θέληση όλων μας και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε.

Θα τα ξαναπούμε

Τζέιμς
».

Αποχώρησαν οι διαμαρτυρόμενοι οπαδοί της Λίβερπουλ!! (vids+pics)

Όπως είχαν ανακοινώσει, οι οπαδοί της Λίβερπουλ αποχώρησαν στο 77ο λεπτό της αναμέτρησης του Άνφιλντ κόντρα στη Σάντερλαντ, διαμαρτυρόμενοι με αυτόν τον τρόπο για τις αυξημένες τιμές των εισιτηρίων.

Αποχώρησαν οι διαμαρτυρόμενοι οπαδοί της Λίβερπουλ (vids+pics)Δεν έφταναν στη Λίβερπουλ τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα, αλλά στη σημερινή αναμέτρηση κόντρα στη Σάντερλαντ οι οπαδοί της ομάδας προχώρησαν όπως είχαν ανακοινώσει σε συμβολική διαμαρτυρία για τις αυξημένες τιμές των εισιτηρίων.

Συγκεκριμένα, στο 77’ και ενώ το σκορ ήταν ακόμα 2-0 υπέρ των «reds», μεγάλος αριθμός των φιλάθλων αποχώρησε από το γήπεδο εκφράζοντας τη μεγάλη τους δυσαρέσκεια προς τους διοικούντες το σύλλογο.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο με τα πανό των οπαδών της Λίβερπουλ και από τη στιγμή της αποχώρησής τους από το «Άνφιλντ»:

inner

inner

inner

α

inner

inner







*Πηγή: sport-fm.gr*

Η Λίβερπουλ θυμήθηκε τα θύματα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!! (pic)


Η Λίβερπουλ θυμήθηκε τα θύματα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! (pic)

Και φέτος, η Λίβερπουλ δεν ξέχασε την αεροπορική τραγωδία του Μονάχου και τα θύματα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Πέρασαν 58 χρόνια από την αεροπορική τραγωδία του Μονάχου, κανείς, όμως, δεν έχει ξεχάσει τα θύματα εκείνης της αποφράδας ημέρας.

Σίγουρα όχι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά και η μισητή αντίπαλός της, Λίβερπουλ, που για άλλη μία χρονιά τόνισε πως η σκέψη της βρίσκεται στους «κόκκινους διάβολους» και στα θύματα που έχασαν στο συγκεκριμένο αεροπορικό ατύχημα τη ζωή τους.

Μέσω του λογαριασμού τους στο Twitter, οι «κόκκινοι» έδειξαν πως σε τέτοιες περιπτώσεις η όποια -μεγάλη- αντιπαλότητα περνάει σε δεύτερη μοίρα, ποστάροντας μια χαρακτηριστική φωτογραφία και γράφοντας χαρακτηριστικά: «Οι σκέψεις της Λίβερπουλ είναι σε όλους εκείνους που επηρεάστηκαν από την αεροπορική τραγωδία του Μονάχου. 58 χρόνια περνούν σήμερα, αλλά ποτέ δεν θα ξεχαστεί εκείνη η μέρα».






*Πηγή: sport-fm.gr*

Xαμός για Λέτο στην παρουσίαση των μεταγραφών του Παναθηναϊκού!! (pics/video)


Xαμός για Λέτο στην παρουσίαση των μεταγραφών του Παναθηναϊκού! (pics/video)

Σε καυτή ατμόσφαιρα, για τα δεδομένα μεταγραφών Ιανουαρίου, η γεμάτη «Λεωφόρος» γνώρισε τα νέα αποκτήματα του Παναθηναϊκού, με τον Σεμπάστιαν Λέτο να κλέβει την παράσταση. Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Σε καυτή ατμόσφαιρα, για τα δεδομένα μεταγραφών Ιανουαρίου, η γεμάτη «Λεωφόρος» γνώρισε τα νέα αποκτήματα του Παναθηναϊκού, με τον Σεμπάστιαν Λέτο να κλέβει την παράσταση.

Την πρώτη τους γνωριμία με τον κόσμο του Παναθηναϊκού έκαναν τα τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο, λίγη ώρα πριν τη σέντρα του ματς απέναντι στην Ξάνθη.

Ο κόσμος των πράσινων γεμίζοντας το γήπεδο δημιούργησε ζεστή ατμόσφαιρα, που δεν συνηθίζεται για μεταγραφές χειμερινής περιόδου. Την αρχή έκαναν οι Λούκας Βιγιαφάνες και Μολέδο, οι οποίοι βρίσκονται για πρώτη φορά στην ενδεκάδα της ομάδας του Αντρέα Στραματσόνι.

inner

inner


Εν συνεχεία βγήκε ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος, με τους οπαδούς να τον χειροκροτούν θερμά, όπως και τον αδερφό του, Οδυσσέα, που τον ακολούθησε. Πέμπτος κατά σειρά παρουσιάστηκε ο Λούκας Εβανζελίστα κι έκτος ο Γιούρι Μαμούτε.

inner

inner

inner

inner

Τελευταίος, για να πάρει το γήπεδο «φωτιά» εμφανίστηκε ο Σεμπάστιαν Λέτο, ο οποίος αποθεώθηκε και άκουσε ξανά το όνομά του να γίνεται σύνθημα στα χείλη των οπαδών που βρίσκονταν στις κερκίδες.



inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αγωνία για Μπράουν στην ΑΕΚ!!!


Αγωνία για Μπράουν στην ΑΕΚ!

«Πύρρειος» αποδείχθηκε η νίκη της ΑΕΚ επί του Κοροίβου Αμαλιάδας, καθώς ο Τζέι-Κόβαν Μπράουν τραυματίστηκε στο δεξιό του ώμο!

Η ΑΕΚ είχε ένα εύκολο απόγευμα απέναντι στον Κόροιβο Αμαλιάδας, ωστόσο στην «Ένωση» επικρατεί αγωνία για τον Τζέι-Κόβαν Μπράουν.

Ο Αμερικανός γκαρντ τραυματίστηκε στον δεξιό του ώμο και έτσι θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία, προκειμένου να γίνει εκτίμηση της ζημιάς και να υπολογιστεί ο χρόνος επιστροφής του στην αγωνιστική δράση.

Στη νίκη της «Ένωσης» ο Μπράουν αγωνίστηκε για 17:21’’, έχοντας 8 πόντους, 1 ριμπάουντ και 7 ασίστ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ατλέτικο με… τσαγανό!! (video)


Ατλέτικο με… τσαγανό! (video)

Μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ, ωστόσο η Ατλέτικο Μαδρίτης –με τα… αγαπημένα της κόρνερ- βρήκε την καρδιά και το πείσμα για να φέρει «τούμπα» το ματς και να νικήσει 3-1 την Εϊμπάρ.

Μετά την παρένθεση στο ματς με την Μπαρτσελόνα, η Ατλέτικο βαδίζει ξανά προς τη... δόξα!

Αν και ζορίστηκαν πολύ από την πεισματάρα Εϊμπάρ, οι ροχιμπλάνκος ξέσπασαν στο δεύτερο μέρος, έκαναν την ολική ανατροπή και επικράτησαν 3-1 για την 23η αγωνιστική, «πιάνοντας» στην κορυφή τους Καταλανούς, οι οποίοι βέβαια έχουν δύο παιχνίδια λιγότερα.

Μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο μέρος, με το που ξεκίνησε το δεύτερο, ο Κέκο... πάγωσε το Βιθέντε Καλντερόν, βάζοντας μπροστά στο σκορ τους Βάσκους! Οι παίκτες του Σιμεόνε, όμως, αντέδρασαν και μάλιστα το έκαναν πολύ γρήγορα. Με τον γνωστό τους τρόπο. Τα κόρνερ!

Στο 56' λοιπόν ο Χιμένες ισοφάρισε, με ανάλογο τρόπο επτά λεπτά αργότερα ο Σαούλ έφερε... τούμπα το παιχνίδι, ενώ στις καθυστετρήσεις ο Φερνάντο Τόρες έβαλε το... κερασάκι στην τούρτα, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ και πανηγυρίζοντας το 100ο του τέρμα με την φανέλα των Μαδριλένων!



Το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου

Μάλαγα-Χετάφε 3-0
(9’ Χουάνπι, 24’ Ατσού, 43’ Τσάρλες)

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου

Ατλέτικο Μαδρίτης-Εϊμπάρ 3-1
(56' Χιμένες, 63' Σαούλ, 91' Τόρες - 46' Κέκο)

Ράγιο Βαγεκάνο-Λας Πάλμας (19:15)
Αθλέτικ Μπιλμπάο-Βιγιαρεάλ (21:30)
Σπόρτινγκ Χιχόν-Λα Κορούνια (23:05)

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου

Λεβάντε-Μπαρτσελόνα (13:00)
Μπέτις-Βαλένθια (17:00)
Θέλτα-Σεβίλλη (19:15)
Γρανάδα-Ρεάλ Μαδρίτης (21:30)

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου

Εσπανιόλ-Σοσιεδάδ (21:30)

Η επόμενη (24η) αγωνιστική

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου

Σπόρτινγκ Χιχόν-Ράγιο Βαγεκάνο (21:30)

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου

Ρεάλ Μαδρίτης-Αθλέτικ Μπιλμπάο (17:00)
Βιγιαρεάλ-Μάλαγα (19:15)
Βαλένθια-Εσπανιόλ (21:30)
Λα Κορούνια-Μπέτις (23:05)

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου

Σοσιεδάδ-Γρανάδα (13:00)
Σεβίλλη-Λας Πάλμας (17:00)
Εϊμπάρ-Λεβάντε (19:15)
Χετέφε-Ατλέτικο Μαδρίτης (19:15)
Μπαρτσελόνα-Θέλτα (21:30)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Έπιασε τη Σέλτικ με… θρίλερ η Αμπερντίν!!!


Έπιασε τη Σέλτικ με… θρίλερ η Αμπερντίν!

Τους εφιάλτες της Σέλτικ ξυπνάει η Αμπερντίν. Μετά από ένα ματς θρίλερ, επιβλήθηκε 4-3 της Σεντ Τζόνστον και (με ματς περισσότερο) έπιασε τους Κέλτες στην κορυφή του σκωτσέζικου πρωταθλήματος.

Η Αμπερντίν έχει ταρακουνήσει εδώ και καιρό τη Σέλτικ, όμως σήμερα την «έπιασε» στην κορυφή της βαθμολογίας μετά τη νίκη της με 4-3 επί της Σεντ Τζόνστον, στο εξ αναβολής ματς της 22ης αγωνιστικής της Πρέμιερσιπ Σκωτίας.

Οι «Ντονς» επικράτησαν σε ένα ματς θρίλερ, αφού στο δεύτερο ημίχρονο παραλίγο να έρθουν τα πάνω κάτω. Ρούνεϊ (5’) και Πολέτ (20’) της έδωσαν το προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο, όμως ο Γόδερσπουν στο 52’ μείωσε σε 2-1.
ΜακΤζιν στο 71’ και Ρούνεϊ στο 77’ έδωσαν ισχυρό, αυτή τη φορά προβάδισμα στην Αμπερντίν, όμως ούτε αυτό ήταν αρκετό, αφού τα γκολ των Άντερσον στο 79’ και Σκόμπι στο 89’ μείωσαν σε 4-3 και αύξησαν κατακόρυφα την αγωνία μέχρι το φινάλε.

Τελικά, η Αμπερντίν πήραν το πολύτιμο τρίποντο που τους κρατάει δυνατά στο παιχνίδι του τίτλου, μετά από 31 χρόνια αναμονής, έχοντας παίξει, βέβαια, ένα ματς περισσότερο από την Σέλτικ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κηφισιά βγαλμένη από… ΝΒΑ!!


Κηφισιά βγαλμένη από… ΝΒΑ

Μια εντυπωσιακή Κηφισιά σάρωσε με το εκπληκτικό 115-79 τα Τρίκαλα στο Ζηρίνειο, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Basket League και παρέμεινε στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας.

Η Κηφισιά σάρωσε με 115-79 τα Τρίκαλα στο Ζηρίνειο, δημιουργώντας ρεκόρ σκοραρίσματος και ασίστ με τις 27 που μοίρασαν οι παίκτες της, παρέμεινε σταθερά στην πρώτη πεντάδα της Basket League μετά από 17 αγωνιστικές και εξακολουθεί να κοιτάζει ψηλά, αφήνοντας σε χαμηλές θέσεις τους Θεσσαλούς.

Οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου απέκτησαν από την αρχή ένα διψήφιο προβάδισμα και έφτασαν στο +25 στην ολοκλήρωση του ημιχρόνου και στο +41 στην τέταρτη περίοδο.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Σμιθ με 21 και Ελ-Αμίν με 19 πόντους, ενώ για τους φιλοξενούμενους διασώθηκαν οι Μπράουν και Ρόμπινσον με 20 πόντους.

Οι Αμερικανοί της Κηφισιάς έδωσαν ένα προβάδισμα 9-2 με την ευστοχία των παικτών του Ηλία Παπαθεοδώρου. Ο Χογκ έκανε το 14-6 για τους γηπεδούχους και η διαφορά κυμαινόταν μεταξύ +5 και+7 για τους γηπεδούχους. Ο Κόνγκερ πήρε την κατάσταση στα χέρια του και βοήθησε σε ένα σερί 6-0 που έφερε το -1 για τους Τρικαλινούς. Με σερί 5-0, η Κηφισιά έφτασε στο 26-19 και το +7 ήταν η διαφορά της πρώτης περιόδου, με τους Κηφισιώτες να υπερέχουν σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες.

Ο Γκίκας πρωτοστάτησε σε ένα σερί 5-0 της Κηφισιάς που έφερε το +12 για τους γηπεδούχους. Μ ένα σερί στο 6-0, η Κηφισιά έφτασε στο +16 με επιθετική πολυφωνία μέσα στη ρακέτα. Οι Μάρσαλ και Σμιθ έφεραν το +17 και το +19 αντίστοιχα, όμως με σερί 6-0 με τους Αμερικανούς τους, τα Τρίκαλα μείωσαν σε 47-33, όμως εκεί ένα σερί 11-0 της Κηφισιάς από την περιφέρεια με πρωταγωνιστή τον Μάρσαλ, έφερε το 58-33 στην ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Ελ-Αμίν έφερε το 61-33 στην αρχή της τρίτης περιόδου, όμως ένα 4-0 των Τρικάλων από την περιφέρεια μείωσε στο -23. Ένα σερί 7-0 με τα τρίποντα των γηπεδούχων έφερε το 70-39 για την Κηφισιά και ένα νέο σερί 4-0 έφερε το +34 μέσα και έξω από τη ρακέτα, την ώρα που οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου είχαν σαφή υπεροχή στα ριμπάουντ και σε όλες τις κατηγορίες των σουτ από όλες τις πλευρές του παρκέ, μοιράζοντας απλόχερα ασίστ. Ο Σμιθ έκανε το 78-42, όμως οι Αμερικανοί των Τρικάλων έκαναν 5-0 σερί, μειώνοντας στο -31. Στο 82-52, ένα σερί 8-0 με σκοράρισμα από τους Αμερικανούς, έφερε το 90-52 και τελικά το τριαντάλεπτο ολοκληρώθηκε στο +36.

Στην αρχή της τέταρτης περιόδου, η διαφορά κυμαινόταν μεταξύ του +34 και του +37 για την Κηφισιά που είχε ρίξει στο παρκέ τη δεύτερη πεντάδα της. Ο Χατζηνικόλας έφερε το 98-60, όμως οι νεαροί των Τρικάλων, με προεξάρχοντα τον Βαρυτιμιάδη, με σερί 6-0 μείωσαν στο -32 και η διαφορά κυμαινόταν μεταξύ +32 και +36 στη συνέχεια για την αθηναϊκή ομάδα. Ο Σμιθ έκανε το 111-70 και έφερε για πρώτη φορά το +41 στην ομάδα του και οι 115 πόντοι στο τελικό 115-79 αποτελούν ένα από τα ρεκόρ στην ιστορία της Α1.



Τα δεκάλεπτα: 29-22, 58-33, 80-54, 115-79

ΚΗΦΙΣΙΑ: Στίγκερς 3, Κασελάκης 10, Χογκ 15, Ελ-Αμίν 19, Γλυνιαδάκης 10, Μάρσαλ 16, Χατζηνικόλας 5, Γκίκας 4, Πόποβιτς 4, Σταμάτης 8, Σμιθ 21

ΤΡΙΚΑΛΑ: Καραθανάσης 5, Κόνγκερ 13, Ουίλιαμσον 3, Καλλές 5, Ρόμπινσον 20, Κάντουγκαν 3, Τσιάρας 6, Μπράουν 20, Βαρυτιμιάδης 4 *Πηγή: sport-fm.gr*

Μπαλωθιές… σωτηρίας για Ρέθυμνο!!!

Το Ρέθυμνο επικράτησε 89-76 του Αρκαδικού στην Κρήτη, πήρε το έκτο ροζ φύλλο αγώνα φέτος (όλα στην έδρα του) και… ξεμπέρδεψε με τη σωτηρία, κοιτώντας ακόμη και ψηλότερα πλέον.

Μπαλωθιές… σωτηρίας για Ρέθυμνο!Εκτός έδρας… δεν υπάρχει, στο Ρέθυμνο, όμως, κάνει κουμάντο μόνο αυτό!

Η ομώνυμη ομάδα της κρητικής πόλης επικράτησε 89-76 του Αρκαδικού, στο παιχνίδι της 19ης αγωνιστικής της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, πήρε το έκτο ροζ φύλλο αγώνα φέτος (όλα στην έδρα της) και μόνο αν… αυτοκτονήσει θα πέσει κατηγορία, κοιτώντας, πλέον, ακόμη και ψηλότερα.

Ρεκόρ 3-14 έχουν, πλέον, οι Αρκάδες, που παραμένουν στον… πάτο της βαθμολογίας και σε τρομερά δύσκολη θέση.

Εξαιρετικό ματς από τον Τόμς Ντελινινκάιτις, που πέτυχε 23 πόντους!

Μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν… κάπως ισορροπημένο το παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να δυσκολεύονται να βγάλουν άμυνες, με αποτέλεσμα να λήξει η περίοδος 21-20 υπέρ των Κρητικών. Από τη δεύτερη και έπειτα, όμως, οι Ρεθυμνιώτες… έβαλαν το πόδι στο γκάζι και δεν έχασαν τον έλεγχο του αγώνα μέχρι και το τέλος. Με ένα επιμέρους 23-16, πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του πρώτου ημιχρόνου μπροστά στο σκορ, 44-36.

Στην τρίτη περίοδο η εικόνα παρέμεινε ίδια. Οι γηπεδούχοι έβαλαν ξανά 23 πόντους, δέχθηκαν 19 και βρέθηκαν να προηγούνται 67-55. Το φινάλε, λοιπόν, ήταν λογικό να έχει διαδικαστικό χαρακτήρα, καθώς οι Αρκάδες δεν έδειχναν ικανοί να επιστρέψουν στο ματς και οι Κρητικοί πήραν τη νίκη με σκορ 89-76.

Τα δεκάλεπτα: 21-20, 44-36, 67-55, 89-76.

Ρέθυμνο (Σκουρτόπουλος): Νελινινκάιτις 23 (4), Σχίζαν 7 (1), Στόουν 14, Κάρτερ 9, Σάφτενααρ 7, Γιαννόπουλος 6 (2), Τσακαλέρης 2, Χάροου 21 (2).

Αρκαδικός (Καστρίτης): Καββαδάς 13 (9ριμπ), Βαν Όστρουμ 8, Στεφανίδης 2, Καλλινικίδης 5 (1), Λίτζιον 20 (3), Νούτινεν 8. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ρανιέρι, η Τότεναμ… δεν μασάει!!


Ρανιέρι, η Τότεναμ… δεν μασάει!

Πιο ικανή από οποιανδήποτε άλλη να χαλάσει το «παραμύθι» της Λέστερ μοιάζει η Τότεναμ! Τα «σπιρούνια» λύγισαν τη Γουότφορντ (1-0) και πέρασαν στη 2η θέση της Premier League. «Κηδεία» για Λίβερπουλ.

Στην πιο επίφοβη υποψήφια για να… ξυπνήσει τη Λέστερ από το όνειρο του τίτλου εξελίσσεται η Τότεναμ!

Παρόλο που δυσκολεύτηκαν από τη μαχητική Γουότφορντ, τα «σπιρούνια» πήραν αυτό που ήθελαν (1-0) και πέρασαν στη δεύτερη θέση της Premier League.

Ένα γκολ του Τρίπιερ στο 64’ λύτρωσε τους Λονδρέζους και χαρίζοντας την 8η νίκη στα 10 τελευταία παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, τους κράτησε στην αναστρέψιμη απόσταση των πέντε πόντων από την κορυφή.



Ενώ όμως η Τότεναμ αποδεικνυόταν η πιο ανθεκτική διεκδικήτρια του πρωταθλήματος, η Λίβερπουλ αποδείκνυε ότι… μπορεί και χειρότερα. Την ώρα που φαίνονταν να έχουν καθαρίσει το παιχνίδι με την προτελευταία Σάντερλαντ (σκοράροντας με τους Φιρμίνο και Λαλάνα) οι «κόκκινοι» τα έκαναν θάλασσα. Και εξαιτίας μιας γκέλας του Μινιολέ σε φάουλ του Τζόνσον και μιας άψογης εκτέλεσης του Ντεφόε, συνέχισαν τις γκέλες (2-2).



Κατά τ’ άλλα, η Έβερτον επιβεβαίωσε ότι συνέρχεται και μετά την τριάρα στη Νιούκαστλ, φιλοδώρησε μια ακόμα τη Στόουκ στο σπίτι της. Τα «ζαχαρωτά» έκαναν πλάκα σε μια από τις δυσκολότερες έδρες και καθάρισαν από το πρώτο ημίχρονο χάρη σε γκολ Λουκάκου, Κόουλμαν και Λένον (3-0).



Τεράστια νίκη-ανάσα πήρε η Νιούκαστλ, που εκμεταλλεύτηκε ξανά την έδρα της απέναντι στη Γουέστ Μπρομ. Έστω και δύσκολα, οι «καρακάξες» έφτασαν στο πολύτιμο τρίποντο (με τέρμα του Μίτροβιτς) και βγήκαν από την επικίνδυνη ζώνη (1-0).



Από ‘κει δεν μπόρεσε να απομακρυνθεί η Σουόνσι, που προηγήθηκε εκτέλεση φάουλ του Σίγκουρντσον της Κρίσταλ Πάλας, αλλά ένα γκολ του Νταν της απαγόρευσε να πάρει κάτι περισσότερο από την ισοπαλία (1-1). Όσο για τη νίκη της ημέρας, αυτή την πέτυχε η Άστον Βίλα. Με σκόρερ του Λέσκοτ και Αγκμπονλαχόρ, οι «χωριάτες» επικράτησαν 2-0 της Νόριτς και ανανέωσαν τις (ελάχιστες πριν το παιχνίδι) ελπίδες τους για παραμονή.






Το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής

Σάββατο, 6/2 (17:00)

Μάντσεστερ Σίτι-Λέστερ 1-3
(87’ Αγουέρο - 3’, 60’ Χουτ, 48’ Μαχρέζ)

Σουόνσι-Κρίσταλ Πάλας 1-1
(13’ Σίγκουρντσον - 48’ Νταν)

Στόουκ-Έβερτον 0-3
(11’ πεν. Λουκάκου, 28’ Κόουλμαν, 42’ Λένον)

Τότεναμ-Γουότφορντ 1-0
(64’ Τρίπιερ)

Νιούκαστλ-Γουέστ Μπρομ 1-0
(32’ Μίτροβιτς)

Λίβερπουλ-Σάντερλαντ 2-2
(59’ Φιρμίνο, 70’ Λαλάνα - 82’ Τζόνσον, 89’ Ντεφόε)

Άστον Βίλα-Νόριτς 2-0
(45’ Λέσκοτ, 51’ Αγκμπονλαχόρ)

Σαουθάμπτον-Γουέστ Χαμ (19:30)

Κυριακή, 7/2

Μπόρνμουθ-Άρσεναλ (13:30)
Τσέλσι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (18:00)

Η επόμενη αγωνιστική (26η)

Σάββατο, 13/2 (17:00)

Σάντερλαντ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (14:45)
Έβερτον-Γουέστ Μπρομ
Σουόνσι-Σαουθάμπτον
Νόριτς-Γουέστ Χαμ
Μπόρνμουθ-Στόουκ
Κρίσταλ Πάλας-Γουότφορντ
Τσέλσι-Νιούκαστλ (19:30)

Κυριακή, 14/2

Άρσεναλ-Λέστερ (14:00)
Άστον Βίλα-Λίβερπουλ (16:05)
Μάντσεστερ Σίτι-Τότεναμ (18:15) *Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Σιδηρόπουλος δεν… λύγισε τον Πανθρακικό!!


Ο Σιδηρόπουλος δεν… λύγισε τον Πανθρακικό

Ο Σιδηρόπουλος έδωσε ένα πέναλτι-φάντασμα στον Λεβαδειακό με το οποίο άνοιξε το σκορ, απέβαλε τον Τσιάρα και χάρισε την κόκκινη στον Μερεμπασβίλι, αλλά ο Πανθρακικός πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1)

Αρνητικό πρωταγωνιστή είχε το ματς του Λεβαδειακού με τον Πανθρακικό και αυτός δεν ήταν άλλος από τον διαιτητή, Τάσο Σιδηρόπουλο. Ο ρέφερι από το σύνδεσμο Δωδεκανήσου τα έκανε μαντάρα και αδίκησε κατάφορα την ομάδα της Θράκης, σπρώχνοντάς την προς τη Football League και καταδικάζοντάς την σε ήττα με 1-0 από τους Βοιωτούς.

Αρχικά, υπέδειξε στο 54’, πέναλτι-φάντασμα υπέρ του Λεβαδειακού, όταν σε μαρκάρισμα του Τσιάρα στον Μπεν. Ωστόσο, ο επιθετικός των γηπεδούχων έπεσε μόνος του, αφού δεν υπήρξε καμία επαφή. Σαν να μην έφθανε αυτό, ο Τσιάρας αντίκρισε για το… υποτιθήμενο μαρκάρισμά του, δεύτερη κίτρινη και συνεπώς κόκκινη κάρτα, με τον Πανθρακικό να μένει με δέκα παίκτες. Το πέναλτι, μετέτρεψε σε γκολ ο Μάντζιος και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

Τα… όργια του Σιδηρόπουλου δεν σταμάτησαν εκεί, αφού στο 73’, ο Μερεμπασβίλι έπεσε μόνος του μέσα στην περιοχή, κάνοντας φανερά «θέατρο» αλλά του έκανε απλώς παρατηρήσεις, χωρίς να του δείξει την δεύτερη κίτρινη και κόκκινη κάρτα. Ωστόσο, ο Πανθρακικός, με σκόρερ τον Ηλιάδη πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας στο 87’ και παρέμεινε στο κόλπο της παραμονής.

Το ματς


Ο Λεβαδειακός είχε την υπεροχή στο πρώτο μέρος και προσπάθησε να απειλήσει πολλές φορές, κυρίως με στημένες φάσεις. Ενδεικτικό είναι πως είχαν 12 κερδισμένα κόρνερ, με τον Πανθρακικό να μην έχει ούτε ένα.

Οι Βοιωτοί είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή μόλις στο 2’, αλλά το σουτ του Μπεν από το ύψος του πέναλτι έπειτα από γύρισμα του Μερεμπασβίλι, πέρασε ψηλά άουτ. Στο 11’, οι γηπεδούχοι είχαν ακόμα μια καλή ευκαιρία με το σουτ του Ατζαγκούν από τα όρια της περιοχής, με τη μπάλα να περνάει λίγο άουτ.

inner

Ο Λεβαδειακός είχε μπει πολύ δυνατά στο ματς και έψαχνε το γκολ και εν τέλει το πέτυχε στο 26’ με τον Μάντζιο από θέση τετ-α-τετ, αλλά ο β’ βοηθός, Δόσης, υπέδειξε τον επιθετικό των «πρασίνων», οφσάιντ, σε μια φάση που δεν φαίνεται ξεκάθαρα εάν ο επόπτης έχει δίκιο ή όχι. Ο Πανθρακικός δεν μπορούσε να βρει απαντήσεις στην πίεση των γηπεδούχων και κινδύνεψε ακόμη δύο φορές, ωστόσο ο Αθανασιάδης δήλωσε παρών. Αρχικά στο 31’, στην πολύ καλή κεφαλιά του Μπεν και τέσσερα λεπτά μετά στο βολέ του Μερεμπασβίλι είπε και πάλι «όχι».

Στην επανάληψη, και συγκεκριμένα στο 54’, ο Σιδηρόπουλος υπέδειξε πέναλτι που μόνο αυτός είδε, σε βάρος του Πανθρακικού. Ο Τσιάρας μάρκαρε τον Μπεν, ο οποίος έπεσε μόνος του στην περιοχή αλλά ο διαιτητής από το νομό Δωδεκανήσου, εκτός από την άσπρη βούλα, έδειξε και την δεύτερη κίτρινη και κόκκινη στον παίκτη του Πανθρακικού. Ο Μάντζιος που ανέλαβε την εκτέλεση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του.

inner

Ο Σιδηρόπουλος, συνέχισε τα... τραγικά λάθη, καθώς στο 73', ο Μερεμπασβίλι έπεσε ολομόναχος μέσα στην περιοχή αλλά ο διαιτητής της αναμέτρησης πήγε κοντά του και του έκανε απλώς παρατηρήσεις, ενώ θα έπρεπε να του δείξει την κίτρινη κάρτα, η οποία θα ήταν η δεύτερη και θα σήμαινε την αποβολή του.

Στο 82ο λεπτό, ο Πανθρακικός έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν ο Γιάχιτς γύρισε τη μπάλα προς τα πίσω, ο Ίγκορ επωφελήθηκε και βγήκε σε θέση τετ-α-τετ, αλλά ο Τσιντώτας τον σταμάτησε. Η... προειδοποιητική βολή από τους Θρακιώτες δεν αφύπνησε τον Λεβαδειακό και τελικά το πλήρωσε. Στο 87', ο Ηλιάδης έγινε κάτοχος της μπάλας στο ύψος της περιοχής, πήρε την κόντρα από τον Τριποτσέρη και με σουτ από το σημείο του πέναλτι, νίκησε τον Τσιντώτα και ισοφάρισε 1-1.

inner

Στα εναπομείναντα λεπτά, οι παίκτες των δύο ομάδων δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν κάποια ευκαιρία για να πάρουν το τρίποντο, με τον Πανθρακικό να παίρνει ένα σπουδαίο βαθμό με δέκα ποδοσφαιριστές και να μένει «ζωντανός» στη μάχη της παραμονής, μειώνοντας τη διαφορά από τη Βέροια και τον Ατρόμητο, που παίζουν την Κυριακή, στους 5 βαθμούς.



Λεβαδειακός (Άκης Μάντζιος): Τσιντώτας, Τριποτσέρης, Στάθης (69' Γιάχιτς), Τσουρίκοφ, Μπεν, Μεντί, Ατζαγκούν (62' Ντομοφτσίσκι), Μάγκας (66' Μουλόπουλος), Μάντζιος, Μερεμπασβίλι, Μαχαμάτ

Στον πάγκο: Βερέμκο, Μανωλάς, Μίνγκας, Τόπι

Πανθρακικός (Γιάννης Χατζηνικολάου): Αθανασιάδης, Μελίσσης, Μπαϊκαρά, Μπουγαΐδης, Ποτουρίδης, Χρήστου, Ηλιάδης (90' Γαβριηλίδης), Τσιάρας, Χασομέρης, Μουδούρογλου (58' Χαβίτο), Ίγκορ (90'+5 Νικόλτσης)

Στον πάγκο: Τζελέπης, Πεταυράκης, Μάρτινς, Ζδράβος-Ρίζος

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος
*Πηγή: sport-fm.gr*

Στο φινάλε ο Απόλλωνας την Καβάλα!!


Στο φινάλε ο Απόλλωνας την Καβάλα

Την 8η νίκη του στην Α1 και την 4η στα πέντε τελευταία παιχνίδια, πανηγύρισε ο Απόλλωνας Πατρών που επικράτησε δύσκολα 66-59 της Καβάλας.

Ο Απόλλωνας έδειχνε πως θα μπορούσε να καθαρίσει εύκολα το παιχνίδι με την Καβάλα, αφού προηγήθηκε ακόμα και με 15 πόντους στην εκκίνηση της 2ης περιόδου, όμως η ομάδα του Στιβ Γιατζόγλου, μπήκε ισόπαλη στο τελευταίο δίλεπτο του ματς με 59-59 κόντρα στους Πατρινούς. Ένα τρίποντο του Μέιερ στα 21 δεύτερα πριν το τέλος, ήταν εκείνο που στην ουσία έκρινε την αναμέτρηση. Ο Σάντλερ με 15 πόντους και ο Γουντς με 10 και 13 ριμπάουντ ήταν οι κορυφαίοι των νικητών, ενώ για τους φιλοξενούμενους ο Ουίλιαμς είχε 20 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Oι Πατρινοί μπήκαν αποφασιστικά στην αναμέτρηση και πήραν άμεσα το προβάδισμα που στην πρώτη περίοδο έφτασε ακόμα και στους δέκα πόντους με τους Γουντς και Πάλμπλαντ να σέρνουν τον χορό στο σκοράρισμα. Έτσι η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφια διαφορά (17-7) στο 8’ μετά από ένα σερί 8-0. Το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε με τον Απόλλωνα να προηγείται με οκτώ πόντους διαφορά, 21-13 με καλάθι του Άντερσον.

Στη δεύτερη περίοδο η διαφορά στην μικρότερη τιμή κατέβηκε μέχρι και τους πέντε πόντους και στην ανώτερη πήγε στο +12 με δύο βολές του Λαμπρόπουλου στο 15’ (32-20). Ένα σερί 7-0 της Καβάλας έφερε το ματς στο 32-27 με δύο βολές του Ουίλιαμς στο 18’, αλλά στο τελευταίο τρίλεπτο οι γηπεδούχοι αύξησαν ξανά τη διαφορά με ένα σερί 6-0 για να κλείσουν το ημίχρονο προηγούμενοι με 38-27.

Στο 22’ ο Απόλλωνας θα φτάσει να προηγείται με 15 πόντους (42-27) με καλάθι του Μέιερ, όμως με τους Γουίλιαμς και Λέιζερ η Καβάλα κάνει σερί 9-0 για να κατεβάσουν την διαφορά στους 6 (42-36), λίγο μετά τα μισά της 3ης περιόδου, όμως οι γηπεδούχοι θα καταφέρουν ν’ ανεβάσουν πάλι την διαφορά στο +10, 48-38 με τρίποντο του Μέιερ στο 28’, για να λήξει η πρώτη περίοδος με τον Απόλλωνα να έχει μια διαφορά οκτώ πόντων (49-41) στη λήξη της 3ης περιόδου.

Δύο τρίποντα του ΜακΚι και ένα καλάθι του Κοστόφ, φέρνουν το παιχνίδι σε ισορροπία με 49-49 στα 7:49 πριν τη λήξη του αγώνα με το ματς επί της ουσίας να ξεκινά από την αρχή σ’ εκείνο το σημείο. Με δύο καλάθια του Κρόμα κι ένα του Ουίλιαμς, η Καβάλα με σερί 6-0 θα προηγηθεί για με στο 35’ με τρεις πόντους, όμως ο Σάντλερ με δίποντο και ο Πάλμπλαντ με τρίποντο θα ξαναδώσουν προβάδισμα στους Πατρινούς με 57-55. Ο ΜακΚι με το καλάθι του 1:59 πριν το τέλος, διαμορφώνει το 59-59. Ο Σάντλερ θα σημειώσει μία βολή στα 61’’ πριν το φινάλε, ο Κρόμα θα χάσει σουτ στα 41’’ πριν το φινάλε και ο Μέιερ με τρίποντο στα 21’’ πριν τη λήξη θα γείρει την πλάστιγγα στην πλευρά του Απόλλωνα με το 63-59. Ο Βεργίνης με τρίποντο διαμόρφωσε το τελικό 66-59.

Τα δεκάλεπτα: 21-13, 38-27, 49-41, 66-59

Απόλλωνας Πατρών: Αργυρόπουλος 2, Παλμπλαντ 8 (1), Μέιερ 8 (1), Σάντλερ 15 (1), Γουντς 10 (13ριμπάουντ), Άντερσον 4, Βεργίνης 6 (1), Τζαουάρα 5 (1), Κουζέλογλου, Λαμπρόπουλος 8

Καβάλα: Λέιζερ 12 (1), Ουίλιαμς 20 (11ριμπάουντ), ΜακΚι 8 (2), Γιαννακίδης, Κρόμα 9, Σταμπουλής 2, Κοστόφ 8, Γκέλιος, Καλαϊτζίδης, Δεμερτζής *Πηγή: sport-fm.gr*

Το πανό της Θύρας 13 για την «εγκληματική οργάνωση» και τη βία!!


Το πανό της Θύρας 13 για την «εγκληματική οργάνωση» και τη βία

Δείτε φωτογραφίες.

Με ένα μεγάλο πανό στις θύρες 6-7 η Θύρα 13 στέλνει μήνυμα για το ποιος έχει την ευθύνη για τη βία στα γήπεδα.

«Εγκληματική οργάνωση, ένστολοι χουλιγκάνοι: Εσείς ευθύνεστε για τη βία όχι η Θύρα 13».

inner

inner

Στον χώρο της κλειστής Θύρας 13 υπάρχει ένα πανό που λέει "Σεβασμός στους οπαδούς".

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ξεπέρασε τον… πόνο του ο Άρης!!


Ξεπέρασε τον… πόνο του ο Άρης

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Οκάρο Ουάιτ, αλλά και συγκέντρωση στην άμυνα, ο Άρης άφησε πίσω του την ήττα από την Νεπτούνας, επικρατώντας 82-68 του Λαυρίου.

Αφού έδειξε ιδιαίτερη προσήλωση στην άμυνα, ενώ είχε και τον Οκάρο Ουάιτ σε πολύ καλή μέρα, ο Άρης δεν συνάντησε ιδιαίτερα προβλήματα από το Λαύριο, το οποίο νίκησε 82-68 λίγες ημέρες μετά την ήττα από την Νεπτούνας στην Λιθουανία.

Στους 17 πόντους σταμάτησε ο Αμερικανός φόργουορντ, με τους Χάγκινς, ΜακΝίλ και Πελεκάνο να προσθέτουν από 10 ο καθένας. Από την ομάδα του Χρήστου Σερέλη πρώτος σκόρερ ήταν ο Γιαννακόπουλος με 11 πόντους.

Με αργό ρυθμό αλλά και κακό ποιοτικά ήταν το ματς στα πρώτα πέντε λεπτά, με τον Άρη να διατηρεί ένα μικρό προβάδισμα (5-4). Το Λαύριο συνέχισε να δείχνει τρομερή δυσκολία στην επίθεση, με τους «κίτρινους» από την άλλη -χωρίς να ανεβάσουν ιδιαίτερα στροφές- να πηγαίνουν στο +7 (13-6) και τον Μπάρλο να διαμορφώνει το 13-8 στο τέλος της περιόδου.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου το Λαύριο μείωσε στους τρεις πόντους (13-10), με την απάντηση του Άρη να ήταν ένα 7-0 για το +10 (20-10). Όμως, οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν στη συνέχεια, όπου αρχικά μείωσαν στο καλάθι (20-18), ενώ ο Κέσελ τους έδωσε ακόμη και το προβάδισμα (22-23) στα μισά. Παρ’ όλα αυτά, οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη ανέκτησαν τον έλεγχο του παιχνιδιού στα εναπομείναντα λεπτά και έτσι πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι 39-33.

Ο Άρης εξακολουθούσε να είχε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού και στο τρίτο δεκάλεπτο μέσω της καλής τους άμυνας. Έτσι, οι «κίτρινοι» συντηρούσαν την υπέρ τους διαφορά σε διψήφιο αριθμό, φτάνοντας στο +13 (49-36) με τρίποντο του Πελεκάνου. Στο ίδιο μοτίβο συνεχίστηκε η αναμέτρηση μέχρι πριν δύο λεπτά πριν τη λήξη της περιόδου, καθώς οι γηπεδούχοι πήγαν στο +15 (59-44). Εκεί, το Λαύριο αντέδρασε, μειώνοντας στους επτά (59-52), με τον Ουότερς να δίνει «ανάσα» στον Άρη για το 61-52.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο το Λαύριο παρέδωσε… πνεύμα. Οι φιλοξενούμενοι δεν ήταν σε θέση να ακολουθήσουν το ρυθμό του Άρη, ο οποίος μπήκε δυνατά και μέχρι τα μισά είχε φτάσει στο +16 (72-56). Όπως είναι φυσικό, οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη δεν… ανησύχησαν ιδιαίτερα μέχρι το τέλος του ματς και έτσι πήραν τη νίκη με το τελικό 82-68.

Τα δεκάλεπτα: 13-8, 39-33, 61-52, 82-68

Άρης (Πρίφτης): Ουάιτ 17 (1), Ουότερς 8 (2), Χάγκινς 10, Μούρτος 6, ΜακΝίλ 10, Ξανθόπουλος 5 (1), Πελεκάνος 10 (2), Τσούπκοβιτς 2, Φλιώνης 2, Ζάρας 5, Κοέν 5 (1), Σμίτσακ 2.

Λαύριο (Σερέλης): Χάμιλτον 4, Σακελλαρίου 8 (2), Νίξον 4, Κακλαμανάκης, Μπολντς 10, Κρούμπαλι 7, Τσίρος, Κέσελ 10 (1), Πέρρακης 8 (2), Γιαννακόπουλος 11 (1), Μπάρλος 6, Μπέμπης.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Η αδυναμία του Ντοσεβί στο… κόκκινο!! (pics)

Μόνο… κόκκινες φανέλες έχει φορέσει στην επαγγελματική του καριέρα ο Ματιέ Ντοσεβί! Δείτε την φωτογραφία που δημοσίευσε στο Instagram ο 27χρονος επιθετικός, στην οποία έχει περίοπτη θέση ο Ολυμπιακός.

Η αδυναμία του Ντοσεβί στο… κόκκινο (pics)Ολυμπιακός, Σταντάρ Λιέγης, Βαλενσιέν και Λε Μαν. Το κοινό των τεσσάρων ομάδων δεν περιορίζεται μόνο στο ότι φορούν κόκκινα. Αλλά επιβεβαιώνουν και την… αδυναμία του Ματιέ Ντοσεβί στο συγκεκριμένο χρώμα.

Ο 27χρονος επιθετικός της Σταντάρ δημοσίευσε στο Instagram μια φωτογραφία με τις εμφανίσεις που έχει φορέσει στην επαγγελματική του καριέρα, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά: «φαίνεται πως έχω μια μικρή τάση πως το κόκκινο».

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης matthieudossevi (@matthieudossevi) στις




*Πηγή: sport-fm.gr*

Αποδεκατισμένος με Ολυμπιακό ο ΠΑΟΚ!!!


Αποδεκατισμένος με Ολυμπιακό ο ΠΑΟΚ!

Δύο 18χρονους και τον 17χρονο Σιαμπάνη για αναπληρωματικό τερματοφύλακα αναγκάστηκε να επιστρατεύσει ο Ιγκόρ Τούντορ για να συμπληρώσουν την αποστολή του ΠΑΟΚ για το ντέρμπι με Ολυμπιακό.

Τα πολλά προβλήματα τραυματισμών που έχουν χτυπήσει εφέτος τον ΠΑΟΚ δεν επιτρέπουν στον Ιγκόρ Τούντορ να παρατάξει την ενδεκάδα που θα ήθελε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Σχεδόν μια… ενδεκάδα απουσιών βασικών παικτών έχουν οι Θεσσαλονικείς, γεγονός που αναγκάζει τον Κροάτη να επιστρατεύσει ακόμη και ποδοσφαιριστές της ομάδας Νέων τους οποίου και συμπεριέλαβε στην αποστολή.

Πρόκειται για τους 18χρονους Δημητριάδη και Κάκκο, ενώ αναπληρωματικός τερματοφύλακας θα είναι ο 17χρονος Μάριος Σιαμπάνης.

Η αποστολή αποτελείται από τους: Βελλίδη, Σιαμπάνη, Χατζηισαϊα, Τζαβέλλα, Μαλεζά, Βίτορ ,Σκόνδρας, Κίτσιου, Κάτσε, Τσίμιροτ, Τζιόλης, Σάμπο, Γκολάσα, Πέλκας, Μακ, Αθανασιάδης, Μπερμπάτοφ, Δημητριάδης, Κάκκο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αποχωρεί από την ΑΕΚ ο Κρίστμας!!


Αποχωρεί από την ΑΕΚ ο Κρίστμας

Ο Ντιόντε Κρίστμας δεν έπεισε σε ένα ακόμη ματς και αποχωρεί από την ΑΕΚ με τη λήξη του (μηνιαίου) συμβολαίου του.

Παρελθόν από την ΑΕΚ θα αποτελέσει ο Ντιόντε Κρίστμας. Η εμφάνισή του απέναντι στον Κόροιβο (70-49), όπου έμεινε στο μηδέν με 0/4 τρίποντα, ήταν και η τελευταία του με την ομάδα.

Το συμβόλαιο που είχε υπογράψει ήταν διάρκειας ενός μήνα και στο διάστημα αυτό ο Αμερικανός σούτινγκ γκαρντ/φόργουορντ δεν θύμισε σε τίποτα τον παίκτη που πέρασε από ΤΣΣΚΑ, ΠΑΟΚ και Ρέθυμνο.

Ο Γιούρε Ζντοβτς ούτως ή άλλως είχε αποφασίσει να θυσιάσει τον Κρίστμας για να αποκτηθεί ξένος πλέι μέικερ (δεν υπήρχε άλλη κενή θέση ξένου), αλλά τώρα-παρότι δεν έχει βρεθεί ο παίκτης που ψάχνει, ο Αμερικανός θα φύγει.

Πλέον η ΑΕΚ πορεύεται με τρεις Αμερικανούς, Μπράουν, Κάρτερ και Χέρστον, καθώς και τον Μιλόσεβιτς, συνεπώς μπορεί να αποκτήσει έναν Αμερικανό κι έναν κοινοτικό ακόμη.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Έπεσε» στο τείχος του Βερολίνου η Ντόρτμουντ!! (videos)


«Έπεσε» στο τείχος του Βερολίνου η Ντόρτμουντ! (videos)

Γκέλα, που μπορεί να αποδειχτεί καθοριστική για τον τίτλο, έκανε η Ντόρτμουντ στο Βερολίνο. Οι Βεστφαλοί κόλλησαν στο 0-0 με τη Χέρτα (αήττητη για έκτο ματς) και βλέπει την Ευρώπη να πλησιάζει.

«Μπλόκο» και στη Ντόρτμουντ έβαλε η Χέρτα, που την κράτησε στο 0-0 στο Βερολίνο, κάνοντας την Μπάγερν (παίζει αργότερα στη Λεβερκούζεν) να χαμογελάει.

Η ομάδα του Τούχελ δεν μπόρεσε να βρει λύσει απέναντι στην άμυνα των γηπεδούχων, που θα μπορούσαν να κάνουν την ζημιά αν ήταν πιο προσεκτικοί στις αντεπιθέσεις τους. Έτσι, οι Βεστφαλοί αν και μείωσαν στους 7 από την πρωτοπόρο Μπάγερν, ενδέχεται να τη δουν να ξεφύγει εφόσον περάσει από την έδρα της Λεβερκούζεν. Απ’ την άλλη πλευρά, η Χέρτα παρέμεινε μόνη στην 3η θέση και τους 35 βαθμούς και βλέπει το όνειρο της Ευρώπης να πλησιάζει.



Την αντεπίθεσή της για το ευρωπαϊκό εισιτήριο συνεχίζει η Σάλκε. Οι «βασιλικοί μπλε» έφτασαν άνετα στο 3-0 στη «Veltins Arena» κόντρα στη Βόλφσμπουργκ, που δεν μπορεί να βάλει με τίποτα «φρένο» στην κατηφόρα.



«Τρένο» συνεχίζει η Στουτγκάρδη. Οι Σουηβοί έκαναν… πάρτι στη Φρανκφούρτη επικρατώντας 4-2 απέναντι στην Άιντραχτ. Τεράστια νίκη για την Ίνγκολσταντ που αν και βρέθηκε πίσω, έπειτα από το υπέροχο γκολ του Σταφυλίδη, «γύρισε» τούμπα (2-1) το ματς στην έδρα της. Ένα θαύμα χρειάζεται το Αννόβερο για να αποφύγει τον υποβιβασμό, έπειτα από τη νέα εντός έδρας ήττα, αυτή τη φορά από τη Μάιντς (0-1).


Αναλυτικά το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής

Παρασκευή 5/2

Γκλάντμπαχ-Βέρντερ Βρέμης 5-1
(12' Στιντλ, 31', 50' Κρίστενσεν, 70' Ράφαελ πέν., 87' Νόρντβεϊτ / 56' Πιζάρο πέν)

Σάββατο 6/2 (16.30)
Ίνγκολσταντ-Άουγκσμπουργκ 2-1
(59' Μάτιπ, 85' Χάρτμαν πεν - 14' Σταφυλίδης)

Ανόβερο-Μάιντς 0-1
(24' Σαμπέιρο)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Στουτγκάρδη 2-4
(52' Μάιερ, 90' Χούστζι - 27' Γκέντνερ, 45+1' Ντιναβί, 65' Νάιντμαιερ, 76' Κόστιτς πεν.)

Χέρτα Βερολίνου-Ντόρτμουντ 0-0

Σάλκε -Βόλφσμπουργκ 3-0
(24' Χούντελαρ, 35' Γκάις, 87' Σεπφ)

Λεβερκούζεν-Μπάγερν Μονάχου (19:30)

Κυριακή 7/2
Αμβούργο-Κολωνία 16:30
Χόφενχαϊμ-Ντάρμσταντ 18:30

Η επόμενη αγωνιστική (21η)

Παρασκευή 12/2

Μάιντς-Σάλκε (21.30)

Σάββατο 13/2 (16.30)

Ντόρτμουντ-Ανόβερο
Βόλφσμπουργκ-Ίνγκολσταντ
Στουτγκάρδη-Χέρτα Βερολίνου
Βέρντερ Βρέμης-Χόφενχαϊμ
Ντάρμσαντ-Λεβερκούζεν
Κολωνία-Άιντραχτ Φρανκφούρτης (19:30)

Κυριακή 14/2 Αμβούργο-Γκλάντμπαχ 16:30
Άουγκσμπουργκ-Μπάγερν Μονάχου 18:30 *Πηγή: sport-fm.gr*

Έχασε ΚΑΙ στη Λιβαδειά ο Φάρος!!!


Έχασε ΚΑΙ στη Λιβαδειά ο Φάρος!

Δεύτερη σερί ήττα για τον μέχρι προ μιας εβδομάδας αήττητο στη σεζόν Φάρο, που έχασε με 88-86 στη Λιβαδειά. Νίκες για Κύμη και Πανερυθραϊκό.

Σε κακό φεγγάρι ο Φάρος, που μετά την ήττα του στην Ερυθραία, έχασε με 88-86 στη Λιβαδειά από την ομώνυμη ομάδα ξεκινώντας τον δεύτερο γύρο στην Α2, όπως τελείωσε τον πρώτο. Κορυφαίος για τους νικητές ο Γιάννης Γκαγκαλούδης με 29 πόντους.

Η Κύμη επικράτησε δύσκολα των Μαχητών και πλησίασε στον πόντο τους πρωτοπόρους, ενώ ο Πανερυθραϊκός συνέχισε να νικά τα φαβορί της ανόδου στην έδρα του, αφού μετά τον Φάρο και την Κύμη υπέταξε και τον Προμηθέα με 85-75.

Σε ένα παραδοσιακό αθηναϊκό ντέρμπι, το Παγκράτι επιβλήθηκε 89-81 του Εθνικού.

Αναλυτικά η 16η αγωνιστική:

Κύμη-Μαχητές Δόξας Πεύκων 75-71
Δεκάλεπτα: 18-17, 21-16, 18-22, 18-16.
Κύμη (Μπρατσιάκος): Τουντζιαράκης 17, Μιλόσεβιτς 16, Κακιούζης 2, Παπαντωνίου 2, Καρινιάουσκας 18, Κατράνας, Γκιζόγιαννης 5, Κωνσταντακόπουλος 7, Σκουλούδης, Λόλας 8.
Μαχητές (Χατζηκυριακίδης): Απιδόπουλος, Μπουρδάνος 8, Γερομιχαλός 2, Ελευθεριάδης 15, Μαυρογιάννης 2, Θωμαΐδης, Τοπάλης 5, Γράβας 7, Μάρουσιτς 6, Θόρστεϊνσον 24, Στόλης 2.

Πανερυθραϊκός-Προμηθέας Πατρών 85-75
Δεκάλεπτα: 25-24, 50-39, 64-60, 85-75
Πανερυθραϊκός (Χουχουλής): Δέλλιος 19, Μπάρδας 10, Καλλιανιώτης 12, Πρίτσος 15, Γεωργοπαπαδάκος 10, Νικολόπουλος, Γιαουρτόγλου 4, Γεωργακόπουλος 2, Σολωμός 2, Αντωνίου, Γκαϊντάσοφ 11, Σοφρωνάς.
Προμηθέας (Γιατράς): Νοέας, Κουμπούρας 8, Γιαννικόπουλος 2, Χαμηλός, Πέττας 9, Γερομιχαλός 18, Μαναβόπουλος 3, Πέτροβιτς 3, Τσάμης 19, Αλίχοτζιτς 13, Πάνος.

Λιβαδειά-Φάρος Κερατσινίου 88-86
Δεκάλεπτα: 19-26, 41-43, 67-68, 88-86.
Λιβαδειά (Λογοθέτης): Ντακούλιας 11, Βουκαντίνοφ 12, Τερματζίδης, Βούλγαρης, Χάλαρης 6, Γκαγκαλούδης 29, Μαχαίρας 6, Σταύρου 2, Καλαμπάκας 6, Δημητριάδης 16.
Φάρος (Πολέμης): Παπαμακάριος 14, Καράμπουλας 13, Μπατής 7, Πετροδημόπουλος 11, Λιακόπουλος 13, Αγγελόπουλος 2, Κομποδιέτας 9, Σκορδίλης 3, Κατούφας 14, Κακιούζης.

Ηρακλής-Φίλιππος Βέροιας 82-67
Δεκάλεπτα: 22-25, 44-37, 65-54, 82-67
Ηρακλής (Αλεξανδρής): Σταματογιάννης, Κοντόπουλος, Ταραμάς, Μουρατίδης 6, Γ. Αποστολίδης 3, Χείλαρης 25, Γκιουλέκας, Καραγκιολίδης 6, Κοθράς 17, Α. Αποστολίδης 4, Μπένας 6, Δέσπος 15.
Φίλιππος Βέροιας (Γκίμας): Τόζιος 13, Οικονομόπουλος 2, Τόκας, Μοτσιόπουλος, Δεληγεώργης 8, Ότοβιτς 11, Ναούμης 18, Κασαμπαλής 6, Σαμαράς, Τριχόπουλος 9, Πεχλιβάνος.

Πευκοχώρι-Περιστέρι 71-68
Δεκάλεπτα: 14-18, 31-34, 51-54, 71-68
Ευρώπη (Καραμανλής-Ντολόπουλος): Αμπατζίδης, Μάρτζος 13, Ονάσογλου 7, Τέρπος, Αράπης, Νίκολιτς 13, Θεοδωράκος 12, Νησιώτης 5, Ζώτος 7, Κιγμέτογλου 8, Συμεωνίδης 6.
Περιστέρι (Καραγιάννης): Παπαδιονυσίου 10, Τσιότρας 8, Πολυτάρχου 5, Παπαντωνάκος, Σκουλίδας 18, Ψαρόπουλος 10, Κατιάκος 6, Πέτρουλας, Γκίλκριστ 11.

Παγκράτι-Εθνικός 89-81
Δεκάλεπτα: 19-15, 47-39, 66-50, 89-81
Παγκράτι (Καλαμπάκος): Κυριακόπουλος 20, Παναγιωταράς 8, Παπαδιονυσίου 9, Φακοπουλίδης 2, Μοτσενίγος 10, Αντωνάκης 10, Λεκάκης, Κουτρούλιας 11, Σαχπατζίδης 15, Μήτσιαλος, Περσίδης 2, Δενδρινός 2
Εθνικός (Λιόγας): Μάντζαρης 3, Τζόλος 11, Τότσιος 16, Βασιλόπουλος 19, Βουγιούκας 4, Ράπτης 1, Γκιζόγιαννης 13, Λάτοβιτς 7, Μαγκουνής 7.

Ψυχικό-Δούκας 88-82
Δεκάλεπτα: 15-15, 34-35, 70-55, 88-83.
Ψυχικό (Ρεμεντέλας): Μοσχοβίτης 4, Ντ. Αχής 4, Παπανικολάου 5, Δημάκος 27, Π. Αχής 8, Αγγελακόπουλος 20, Στέβοβιτς 9, Γκάτζο, Μελισσαράτος 6, Τσιώκος, Πάνου 5.
Δούκας (Συμεωνίδης): Καυκής 23, Μιχάλογλου 3, Κουκάς 7, Κυρίτσης 19, Σπυρόπουλος 6, Καραμπάτσος 4, Περδικάρης 9, Παύλος 5, Μολφέτας 7, Μιλεντίγεβιτς.

Ρεπό: Δόξα Λευκάδας

Βαθμολογία
1. Φάρος Κερατσινίου 28 (13-2)
2. Κύμη 27 (12-3)
3. Εθνικός 26 (11-4)
4. Προμηθέας Πατρών 25 (10-5)
5. Παγκράτι 23 (6-7)
6. Πανερυθραϊκός 23 (8-7)
7. Ψυχικό 22 (7-8)
8. Δόξα Λευκάδας 22 (8-6)
9. Ηρακλής 22 (7-8)
10. Λιβαδειά 22 (7-8)
11. Δούκας 21 (6-9)
12. Μαχητές Δόξας Πεύκων 20 (5-10)
13. Φίλιππος Βέροιας 19 (4-11)
14. Περιστέρι 18 (3-12)
15. Πευκοχώρι 18 (3-12)

Επόμενη αγωνιστική (17η, 13/02):
Περιστέρι-Ψυχικό
Δόξα Λευκάδας-Ηρακλής
Φίλιππος Βέροιας-Κύμη
Μαχητές Δόξας Πεύκων-Πανερυθραϊκός
Προμηθέας Πατρών-Λιβαδειά
Φάρος Κερατσινίου-Παγκράτι
Εθνικός-Πευκοχώρι
Ρεπό: Δούκας
*Πηγή: sport-fm.gr*

Επανήλθε… χαλαρά ο Παναθηναϊκός!!


Επανήλθε… χαλαρά ο Παναθηναϊκός

Στο ρελαντί ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε 3-0 σετ της νεανικής Ορεστιάδας στην 16η αγωνιστική της Volleyleague και επέστρεψε δυναμικά μετά την ήττα του από τον Φοίνικα Σύρου.

Δυναμικό come back μετά την ήττα απ’ τον Φοίνικα Σύρου έκανε ο Παναθηναϊκός που επιβλήθηκε 3-0 σετ της Ορεστιάδας στην 16η αγωνιστική της Volleyleague.

Οι «πράσινοι» δεν αντιμετώπισαν καμία δυσκολία κόντρα στους ακρίτες, που παρατάχθηκαν με τη νεανική ομάδα, ενώ αγωνίστηκε και ο μόλις 14 ετών Παναγιώτης Μποζίδης.

Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων έγινε αρκετά εμφανής, με τον Παναθηναϊκό να πλησιάζει στους τέσσερις βαθμούς τον τέταρτο ΠΑΟΚ, ενώ η Ορεστιάδα έμεινε στην όγδοη θέση.

Διαιτητές: Μυλωνάκης, Ειρ.Μουλά

H διακύμανση:
1ο σετ: 7-8, 16-13, 21-18, 25-19
2ο σετ: 8-2, 16-10, 21-12, 25-15
3ο σετ: 6-8, 16-14, 21-17, 25-19

*Οι πόντοι του Παναθηναϊκού προήλθαν: 6 άσσοι, 39 επιθέσεις, 6 μπλοκ, 25 λάθη αντιπάλων. Της Ορεστιάδας οι πόντοι προήλθαν: 3 άσσοι, 27 επιθέσεις, 5 μπλοκ και 19 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 3-0 (25-19, 25-15, 25-19) σε 62΄

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ανδρεόπουλος): Μαρούλης 1π. (1/2 επ.), Ούγκο Λεόν Γκιμαράες 13 (10/15, 1 μπλοκ, 2 άσσοι, 67%υπ., 40%αρ.), Γουίντσον Φερέιρα 9 (9/13), Κανέλλος 5 (3/6, 1 μπλοκ, 1 άσσος), Πανταλέων 7 (5/7, 1 μπλοκ, 1 άσσος), Σούρδι 6 (5/8, 1 μπλοκ, 80%υπ.) / Πολυχρονιάδης (λ. - 73%υπ., 45%αρ.), Ρεζκ, Ρούσσης, Παπαδόπουλος 5 (4/4, 1 μπλοκ, 80%υπ.), Μπέλος 3 (3/7), Σαμαντάς 2 (1 μπλοκ, 1 άσσος), Αγγελής, Μπούρας (λ).

ΑΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (Κριστόφ): Σκαρλατίδης 1 (1/1), Λαχτάρας 6 (5/10, 1 άσσος, 59%υπ., 18%αρ.), Οικονόμου 6 (4/12, 1 μπλοκ, 1 άσσος, 50%υπ., 33%αρ.), Μίλιτς 3 (2/3, 1 μπλοκ), Άλαν Καρντόσο 14 (14/29) / Αντωνιάδης (λ. - 64%υπ., 36%αρ.), Αμπουίλα 1 (1 άσσος), Μποζίδης 1 (1/1), Πεντίδης 2 (1/1, 1 μπλοκ).

Αναλυτικά η 16η αγωνιστική:
Σάββατο 6/2
Παναθηναϊκός-Ορεστιάδα 3-0
(25-19, 25-15, 25-19)

Παναχαϊκή-Ολυμπιακός (18.00)
Παμβοχαϊκός-Ηρακλής (18.00)
Άρης-Φοίνικας Σύρου (19.00)

Κυριακή 7/2
Εθνικός Αλεξανδρούπολης-ΠΑΟΚ (17.00)
Λαμία-Κηφισιά (20.00)

Η βαθμολογία:


1. Ολυμπιακός (42-9) 39
2. Κηφισιά (40-17) 36
3. Φοίνικας Σύρου (39-16) 36
4. ΠΑΟΚ (37-16) 32
5. Παναθηναϊκός (35-26) 28*
6. Παμβοχαϊκός (29-29) 23
7. Εθνικός Αλεξανδρούπολης (25-32) 20
8. Ορεστιάδα (23-36) 17*
9. Παναχαϊκή (20-37) 14
10. Άρης (21-39) 12
11. Ηρακλής (16-40) 9
12. Λαμία (12-39) 7
*ματς περισσότερο
*Πηγή: sport-fm.gr*

Η χειρονομία του Βάρντι στους οπαδούς της Σίτι!! (pic)

Δείτε τη χειρονομία του Τζέιμι Βάρντι στους οπαδούς της Σίτι όταν η Λέστερ προηγήθηκε 3-0 μέσα στο Μάντσεστερ…

Η χειρονομία του Βάρντι στους οπαδούς της Σίτι! (pic)Ο Τζέιμι Βάρντι μπορεί να μη σκόραρε στη νέα, απίστευτη νίκη της Λέστερ, 3-1 μέσα στο Μάντσεστερ επί της Σίτι, το… κανόνι των «αλεπούδων», όμως, τράβηξε και πάλι όλα τα βλέμματα πάνω του με τη χειρονομία που έκανε στους οπαδούς των «πολιτών», όταν η ομάδα του πέτυχε το τρίτο της γκολ.

Ο 28χρονος επιθετικός γύρισε προς την πλευρά των οπαδών της Μάντσεστερ Σίτι και τους έδειξε το σκορ!

Φυσικά, δεν έγινε το παραμικρό, πέρα από τα φυσιολογικά… μπινελίκια, γεγονός που μας κάνει να αναρωτιόμαστε το… κλισέ: τι θα γινόταν αν στην Ελλάδα φιλοξενούμενος ποδοσφαιριστής έκανε κάτι αντίστοιχο.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

ΑΕΚ… α λα Ζντοβτς!!


ΑΕΚ… α λα Ζντοβτς

Με άμυνα που θύμιζε τον προπονητή της ως… παίκτη, η ΑΕΚ νίκησε πανεύκολα τον Κόροιβο 70-49 και παραμένει τρίτη. Κορυφαίος ο Μαυροειδής, καλός αλλά χτύπησε ο Μπράουν.

Ο Γιούρε Ζντοβτς αρχίζει να βάζει το αμυντικό του στίγμα στην ΑΕΚ. Μπορεί ο αντίπαλος να μην προσφέρεται για ακριβώς ασφαλή συμπεράσματα, ωστόσο η «Ένωση» ήταν για πρώτη φορά τόσο αποτελεσματική στα μετόπισθεν και νίκησε στο ρελαντί με 70-49 τον Κόροιβο στο ΟΑΚΑ.

Ο Δημήτρης Μαυροειδής με 16 πόντους και 9 ριμπάουντ ξεχώρισε, ο Τζέι Κόβαν Μπράουν στο δεύτερο παιχνίδι του άρεσε με 8 πόντους (2/3 τρίποντα, 2/2 βολές) και 7 ασίστ σε 17:20 μέχρι να αποχωρήσει με πρόβλημα στον ώμο, ενώ ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης δεν χρειάστηκε να πετύχει πάνω από 5 πόντους. Απογοητευτικός ξανά ο Ντιόντε Κρίστμας, έμεινε άποντος με 0/4 τρίποντα.

Έκτη σερί ήττα για την ομάδα της Αμαλιάδας που μετά το ενθαρρυντικό ξεκίνημα προβληματίζει με την εικόνα της και δεν είχε ούτε έναν παίκτη με διψήφιο αριθμό πόντων.

inner

Το ματς

Δίδυμους πύργους, Μαυροκεφαλίδη και Μαυροειδή, επέλεξε στην αρχική του πεντάδα ο Γιούρε Ζντοβτς απέναντι στον Κόροιβο που δεν είχε (για πειθαρχικούς λόγους) τον πρώτο του σκόρερ, Ντουέιν Ντέιβις. Οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν την ΑΕΚ και εκμεταλλευόμενοι τα λάθη της προηγήθηκαν στο ξεκίνημα (5-8). Όμως από εκεί κι έπειτα η άμυνα της «Ένωσης» έγινε πολύ αποτελεσματική, κράτησε έξι λεπτά χωρίς σκορ τους αντιπάλους και με ένα επί μέρους 17-3 ως το τέλος της πρώτης περιόδου-χάρη και στα διαδοχικά τρίποντα του Μπράουν-διαμορφώθηκε το 22-11. Ο νεοαποκτηθείς Τσάπιν έδωσε ρυθμό στον Κόροιβο που αντέδρασε πλησιάζοντας στους επτά (25-18) στα μισά του δεύτερου δεκαλέπτου, αλλά οι φωνές του Ζντοβτς στο τάιμ άουτ έπιασαν τόπο. Η άμυνα της ΑΕΚ έσφιξε ξανά, ο Σάκοτα «πυροβολούσε» από παντού, Μπράουν και Μαυροειδής πρόσφεραν σε δημιουργία και σκορ αντίστοιχα, με αποτέλεσμα το ημίχρονο να κλείσει με 44-28.

inner

Η αποχώρηση του Μπράουν με ενοχλήσεις στον ώμο δεν επηρέασαν τους γηπεδούχους. Ο Κατσίβελης πρόσφερε λύσεις από τον πάγκο, Καλαμπόκης και Μαυροειδής παρέμειναν αποτελεσματικοί, ο Κόροιβος έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο και η διαφορά εκτοξεύτηκε ακόμη και στο +28 (60-32) στα τέλη της τρίτης περιόδου. Παρά τη μικρή χαλάρωση των «κιτρινόμαυρων» και τη διάθεση των μικρών του Κοροίβου (Γεωργάκη, Πουλιανίτη, Χριστοδούλου) να δείξουν πράγματα, το παιχνίδι δεν ξέφυγε ποτέ από τον απόλυτο έλεγχο της ΑΕΚ, που έφτασε στο ρελαντί στο τελικό 70-49.

Δεκάλεπτα: 22-11, 44-28, 60-35, 70-49.

ΑΕΚ (Ζντοβτς): Παπαντωνίου 2, Σάκοτα 11, Χέρστον 7, Μιλόσεβιτς 9 (7 ριμπ.), Κάρτερ, Μπράουν 8 (7 ασίστ), Κατσίβελης 4, Καλαμπόκης 8 (4 ασίστ), Μαυροειδής 16 (8 ριμπ.), Μαυροκεφαλίδης 5, Κρίστμας.

Κόροιβος (Χ. Μαρκόπουλος): Συνετός, Πουλιανίτης 9, Χριστοδούλου 6, Χάρντινγκ 9, Χαριτόπουλος 4, Τρότερ 4, Γεωργάκης 6, Σλαφτσάκης 2 (8 ριμπ.), Μπατής, Τσάπιν 4, Χάρις 5 (6 ριμπ.).

Διαιτητές: Σχινάς, Μπήτης, Καραβίτης. *Πηγή: sport-fm.gr*