Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Έστησε καρναβάλι νωρίτερα…!

Μπορεί το πατρινό καρναβάλι να διεξάγεται την ερχόμενη Κυριακή, όμως ο Απόλλων Πατρών φρόντισε να ξεκινήσουν νωρίτερα οι εορταστικές εκδηλώσεις, νικώντας τον Αρη με 75-67 στο Αλεξάνδρειο.

Έστησε καρναβάλι νωρίτερα…
Ο Απόλλωνας επικράτησε του Άρη 75-67 στο Αλεξάνδρειο στην παράταση (κ.α. 63-63), στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ και έκανε το σημαντικότερο βήμα για την παραμονή του στην κατηγορία, αφήνοντας τους «κιτρινόμαυρους» ακόμα πιο μακριά από την εξάδα της κανονικής περιόδου.

Οι δυο ομάδες εναλλάσσονταν στο προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, όμως στο έξτρα πεντάλεπτο οι καλύτερες επιλογές των παικτών του Νίκου Βετούλα και η αστοχία αυτών του Μίλαν Μίνιτς έφερε το ροζ φύλλο στους «μελανόλευκους».

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Ρος με 20 και Ουίλσον με 15 πόντους. Από τους γηπεδούχους, διακρίθηκε ο Αθηναίου με 19 πόντους.

Οι Πατρινοί διατηρούσαν ένα μικρό προβάδισμα +2 με +5 στην αρχή της αναμέτρησης, χάρη στην ευστοχία των Αμερικανών τους. ΟΙ ψηλοί του Άρη προσπαθούσαν για τους γηπεδούχους με ηγέτη τον Πελεκάνο. Οι Πατρινοί έφτασαν στο +6 με τον Ντάνιελ και τα καλύτερα ποσοστά τους, όμως η άνοδος στα ποσοστά των «κιτρινόμαυρων» σε δίποντα και τρίποντα έφερε το -1 για τον Άρη στην ολοκλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου.

Στην αρχή της δεύτερης περιόδου, οι «μελανόλευκοι» κατάφεραν να προηγούνται μέχρι το 16’ με +1 και +2, όμως εκεί με ένα σερί 7-0 έφτασαν το +8 με πρωταγωνιστή τον Πέτροβιτς, έχοντας καλά ποσοστά στις βολές. Οι «κιτρινόμαυροι» εκμεταλλεύτηκαν την υπεροχή τους σε ριμπάουντ, δίποντα και τρίποντα και με σερί 6-0 μείωσαν στο -2. Στη συνέχεια, με σερί 4-0 «έκλεισαν» το ημίχρονο στο +1.

Στην αρχή της τρίτης περιόδου, οι «κιτρινόμαυροι» διατηρούσαν ένα +2 με +4. Στο 43-37, ένα σερί 9-0 του Απόλλωνα έφερε το +3 για τους Πατρινούς, χάρη στους Αμερικανούς τους. Πλέον, το προβάδισμα εναλλασσόταν για τις δύο ομάδες, που αποκτούσαν ένα +1 με +2 και, έτσι, το τριαντάλεπτο ολοκληρώθηκε στο +1 για τον Άρη.

Στην αρχή της τέταρτης περιόδου, ο Άρης διατηρούσε ένα μικρό προβάδισμα, όμως δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ. Στο 56-53, όμως, δέχτηκε ένα σερί 7-0 από τον Απόλλωνα, που βρέθηκε στο +4 με τους Αμερικανούς του. Ένα σερί 6-0 του Άρη του έδωσε το +2. Ο Ντάνιελ ισοφάρισε σε 62-62 και οι Πελεκάνος και Ντάνιελ ευστόχησαν σε μια βολή ο καθένας και, στη συνέχεια, οι Μούρτος, Ρος, Πελεκάνος και Αθηναίου αστόχησαν διαδοχικά, οδηγώντας το ματς στην παράταση.

Στο έξτρα πεντάλεπτο, ο Απόλλωνας απέκτησε ένα +4 με +5, χάρη στους Αμερικανούς του. Ο Μπολντς έφερε το +6, ο Ασημακόπουλος μείωσε σε 67-71 και, στη συνέχεια, οι παίκτες του Νίκου Βετούλα ευστοχούσαν στις βολές που καλούνταν να εκτελέσουν και ήρθε το τελικό +8.


Τα δεκάλεπτα: 17-18, 36-35, 52-51, 63-63, 67-75

ΑΡΗΣ: Μποχωρίδης 2, Πελεκάνος 13, Τσακαλέρης 3, Ασημακόπουλος 6, Χαρίσης 2, Βεζένκοφ 14, Σαρικόπουλος 4, Μούρτος 4, Αθηναίου 19

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Ρος 20, Αργυρόπουλος 1, Ντάνιελ 14, Ουίλσον 15, Λιανός 4, Πέτροβιτς 8, Μπολντς 13
Πηγή: sport-fm.gr

Γλέντι… τρικούβερτο!!

Η άμυνα του Παναιτωλικού δεν είχε… πάει στο ΟΑΚΑ και η Καλλονή «ξεμπούκωσε». Μεγάλη νίκη με σκορ 3-1 για την ομάδα του Γιάννη Μαντζουράκη, που έκανε τεράστιο βήμα παραμονής στη Σούπερ Λίγκα.

Γλέντι… τρικούβερτο
Σπουδαία νίκη πήρε η Καλλονή στο Ολυμπιακό Στάδιο επικρατώντας του Παναιτωλικού με σκορ 3-0, στην αναμέτρηση που έκλεινε την 26η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Η παραπαίουσα άμυνα της ομάδας του Αγρινίου αποτέλεσε ιδανικό «θήραμα» για τους παίκτες του Γιάννη Μαντζουράκη που «καθάρισαν» άνετα ένα φαινομενικά πολύ δύσκολο ματς.

Το σκορ για την Καλλονή άνοιξε μόλις στο 11ο λεπτό ο Κεϊτά, ενώ λίγα λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου (42’) ο Μανούσος με κεφαλιά έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην Καλλονή. Το ματς «κλείδωσε» για τους τυπικά γηπεδούχους στο 53’ όταν ο Ράφαελ «χάρισε» ακόμη ένα γκολ έπειτα από σουτ του Μαρσέλο. Το μόνο που κατάφερε η ομάδα του Μάκη Χάβου, που ήταν αγνώριστη σε σχέση με τις προηγούμενες εμφανίσεις της, ήταν να μειώσει με τον στο 76ο λεπτό.

Έτσι, η ομάδα του Μαντζουράκη έφτασε τους 32 βαθμούς και σκαρφάλωσε στην 9η θέση. Αντίθετα, ο Παναιτωλικός έμεινε στην 6η με 34.

Το ματς:



Ιδανικό ήταν το ξεκίνημα της Καλλονής στο πρώτο ημίχρονο. Η ομάδα της Μυτιλήνης ήταν αρκετά δραστήρια και προσπάθησε με το «καλησπέρα» να απειλήσει την άμυνα του Παναιτωλικού. Τελικά, η ανταμοιβή για τους παίκτες του Γιάννη Μαντζουράκη δεν άργησε να έρθει αφού ο Κεϊτά εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την κακή λειτουργία των αμυντικών των φιλοξενούμενων και σχεδόν ανενόχλητος άνοιξε το σκορ μόλις στο 11ο λεπτό.

Το ματς μετά το γρήγορο τέρμα των γηπεδούχων έγινε αρκετά γρήγορο, αφού οι Αγρινιώτες ανέβασαν τις γραμμές τους πιο ψηλά και προσπάθησαν να πλησιάσουν την περιοχή του Χογκ. Από την άλλη πλευρά, η Καλλονή είχε εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία και κρατούσε με άνεση μακριά από την περιοχή της την ομάδα του Χάβου, που έδειχνε μπλοκαρισμένη. Οι γρήγορες αντεπιθέσεις που «έβγαζε» κατά κύριο λόγο ο Λεοζίνιο δημιούργησαν πολλά προβλήματα στην ασταθή άμυνα του Παναιτωλικού. Τελικά, ο Μανούσος δεν συγχώρεσε την χαλαρότητα των αντίπαλων αμυντικών και στο 42’ έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Στο δεύτερο 45λεπτο η ομάδα του Αγρινίου έδειξε να συνέρχεται. Οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν στο γήπεδο και πλησίασαν για πρώτη φορά την περιοχή του Χογκ με αξιώσεις. Πάντως, η Καλλονή βρήκε και πάλι την ευκαιρία να σκοράρει, αυτή τη φορά χάρη στην ευγενική χορηγία του Ράφαελ. Ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού δεν έκανε σωστή εκτίμηση έπειτα από μακρινό σουτ του Μαρσέλο στο 53’ και ουσιαστικά είδε τις λιγοστές ελπίδες της ομάδας του να εξανεμίζονται.

Από το 3-0 και μετά το παιχνίδι απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα καθώς η Καλλονή έριξε στροφές ενώ η ομάδα του Χάβου δεν έδειχνε ικανή για να κυνηγήσει κάτι καλύτερο. Παρ’ όλα αυτά το ματς είχε αρκετές ευκαιρίες και σε μία από αυτές ο Νταλμά στο 76ο λεπτό διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Oι συνθέσεις:



Καλλονή (Γιάννης Μαντζουράκης): Χογκ, Ζακουάνι, Αναστασιάδης, Γιορέντε, Κεϊτά, Μαρσέλο, Μανούσος, Ποντάνι, Γιονάν Γκαρσία (73’ Ζος), Περόνε (84’ Ναμπούγιου), Λεοζίνιο (79’ Καλτσάς)

Στον πάγκο: Σιδεράκης, Καζάκης, Φαρία, Φουρλάνος

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Ράφαελ, Καλί, Κούσας, Καμαρά, Θεοδωρίδης (67’ Μαρτίνεζ), Γοδόι, Τζούνιορ, Σφακιανάκης (46’ Μπόγιοβιτς), Γκάλο, Παπουτσογιαννόπουλος (46’ Νταλμά), Ανίν

Στον πάγκο: Τακίδης, Κουτρομάνος, Μελισσάς, Μύγας

Διαιτητής: Π. Ζαχαριάδης

Γήπεδο: OAKAΠηγή: sport-fm.gr

Η συνήθεια που έγινε λατρεία!!

Η Πάρμα βάδιζε ολοταχώς για Ευρώπη, όμως το γκολ της Φιορεντίνα στο 85’ την προσγείωσε στο «Χ» (2-2) και την επανέφερε με τρόπο που αρμόζει σε ένα ντέρμπι, στις συνηθισμένες τους ισοπαλίες.

Η συνήθεια που έγινε λατρεία (video)
Τον δρόμο της Πάρμα προς τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη έκοψε -τουλάχιστον προσωρινά- η Φιορεντίνα, η οποία απέσπασε την ισοπαλία (2-2) με δέκα παίκτες στην 25η αγωνιστική της Serie A’.

Οι δύο ομάδες φαίνεται πως… κόλλησαν με τις ισοπαλίες, αφού πρόκειται για την τέταρτη συνεχόμενη στην έδρα της Πάρμα, ενώ ισόπαλο είχε λήξει και το μεταξύ τους ματς του πρώτου γύρου.

Η Φιορεντίνα κατέκτησε παλικαρίσιο βαθμό, αφού βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ (39’ και 51’), ενώ διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 85’ με τον Φερνάντεζ.

Με αυτόν τον τρόπο έβαλε –προσωρινό τουλάχιστον- «στοπ» στο δρόμο της Πάρμα για την Ευρώπη, αφού την κράτησε τρεις βαθμούς πίσω απ’ τις προνομιούχες θέσεις, ενώ η ίδια ανέκτησε προβάδισμα για την τέταρτη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Europa League.

Αναλυτικά η 25η αγωνιστική

Σάββατο 22/2
Μπολόνια-Ρόμα 0-1
(37' Ναϊνγκολάν)

Κυριακή 23/2

Λιβόρνο-Βερόνα 2-3
(33' Γιάνκοβιτς, 43' Ρόμουλο, 45+' Τόνι, 72' Παουλίνιο, 73' Γκρέκο)

Κιέβο-Κατάνια 2-0
(37’ πεν. Θερό, 68’ Ριγκόνι)

Ίντερ-Κάλιαρι 1-1
(54’ Ρολάντο – 40’ πεν. Πινίγια)

Σαμπντόρια-Μίλαν 0-2
(12’ Τααράμπ, 58’ Ραμί)

Ουντινέζε-Αταλάντα 1-1
(71’ πεν. Ντι Νατάλε - 24’ Μπρίβιο)

Γιουβέντους-Τορίνο 1-0
(30’ Τέβες)

Λάτσιο-Σασουόλο 3-2
(36’ Ράντου, 74’ Κλόζε, 83’ Καντρέβα – 72’ Φλοκάρι, 79’ Φλόρο Φλόρες)

Δευτέρα 24/2

Πάρμα-Φιορεντίνα 2-2
(39' Κασάνο, 51' πεν. Αμαούρι - 41' Κουαδράδο, 85' Φερνάντεζ)

Νάπολι-Τζένοα (22:00)

Η επόμενη (26η) αγωνιστική

Σάββατο 1/3
Ρόμα-Ίντερ (21:45)

Κυριακή 2/3

Κάλιαρι-Ουντινέζε (13:30)
Αταλάντα-Κιέβο (16:00)
Τζένοα-Κατάνια (16:00)
Σασουόλο-Πάρμα (16:00)
Τορίνο-Σαμπντόρια (16:00)
Βερόνα-Μπολόνια (16:00)
Λιβόρνο-Νάπολι (19:30)
Μίλαν-Γιουβέντους (21:45)
Φιορεντίνα-Λάτσιο (21:45)Πηγή: sport-fm.gr

Προειδοποίηση σε ρέφερι: Θα ΄χετε μπλεξίματα αν...!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ποιος προειδοποίησε ρέφερι της Σούπερ Λίγκας και για ποιο λόγο; Πού δόθηκε η (φοβερή) εντολή και τι μαρτύρησε γνωστός διαιτητής; Έτσι εξηγούνται όλα...
Αν έχετε απορία για ποιο λόγο θαυμάσαμε "εκπληκτικές" διαιτησίες (και) αυτό το Σαββοτοκύριακο στο ελληνικό πρωτάθλημα, ο σκύλος σάς έχει μία πολύ πειστική εξήγηση, σε αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, που θα συζητηθεί και είναι πιο επίκαιρο από ποτέ...
Πριν λίγες μέρες, λοιπόν, έγινε σεμινάριο στην Κατερίνη για τους διαιτητές της Σούπερ Λίγκας. Εκεί ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Γιώργος Καραμελίδης, έκανε μία πραγματικά απίστευτη σύσταση στους ρέφερι της μεγάλης κατηγορίας.
Ο κ. Καραμελίδης είπε στους διαιτητές ότι πρέπει να προσέχουν την έκθεσή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ότι δεν θα πρέπει να έχουν επαφές με δημοσιογράφους!
"Προσοχή, μη μιλάτε στους δημοσιογράφους και να αποφεύγετε την έκθεση στα ...facebook για να μην έχετε μπλεξίματα..."! Αυτή ήταν η φοβερή εντολή του προέδρου της ΚΕΔ προς τους ρέφερι της Σούπερ Λίγκας.
Όσο και να σας φαίνεται περίεργο, μετά τις χθεισινές "ομορφιές" που είχαμε στα ελληνικά γήπεδα, η κεντρική επιτροπή διαιτησίας έχει λύσει όλα τα άλλα προβλήματα και ασχολείται πλέον με το πώς θα πρέπει να λειτουργούν οι διαιτητές στα social media και με τα ΜΜΕ...
Βεβαίως, η απάντηση στον πρόεδρο της ΚΕΔ δόθηκε από πολύ γνωστό διαιτητή, σε "πηγαδάκι", μετά το ..."σεμινάριο". "Το πρόβλημα δεν είναι στο ...Facebook, αλλά στα τηλεφωνήματα από παράγοντες των ομάδων", μαρτύρησε ο ρέφερι χωρίς, φυσικά, να "σοκάρει" τους υπόλοιπους ακροατές του...
Στην Ελλάδα, όμως, για ακόμα μία φορά, αυτό που ενδιαφέρει η δημόσια εικόνα και όχι τι πραγματικά τι συμβαίνει. Μπορεί κάθε εβδομάδα να ασχολούνται όλοι με τους διαιτητές, αλλά για κάποιους το πρόβλημα είναι το Facebook...
Πηγή: sportdog.gr

Από το… μάτι του «Τίγρη»

Δεν πρόκειται να πάρει εν θερμώ αποφάσεις ο Μελισσανίδης στην ΑΕΚ μετά την ήττα από τη Θύελλα Ραφήνας, όμως θεωρείται δεδομένο ότι την επόμενη σεζόν η «Ένωση» θα πάει… τρένο για τη Σούπερ Λίγκα.

Από το… μάτι του «Τίγρη»
Έντονος είναι ο προβληματισμός και η απογοήτευση στην ΑΕΚ, δύο ημέρες μετά την ήττα από τη Θύελλα Ραφήνας στο Μενίδι.

Το πρόβλημα δεν είναι το αποτέλεσμα, αλλά η εμφάνιση ορισμένων παικτών των «κιτρινόμαυρων» που έδειξαν κατά διαστήματα αδιάφοροι.

Οι παίκτες του Δέλλα αντιμετώπισαν μία ομάδα που οι συνάδελφοί τους κάνουν και δεύτερη δουλειά για να ζήσουν, ενώ εκείνοι έχουν όλες τις ανέσεις που παρέχονται από τη διοίκηση του συλλόγου.

Εκείνο που προκύπτει είναι ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν ήθελε να πάρει εν θερμώ αποφάσεις και όλοι – συμπεριλαμβανομένου και του Έλληνα τεχνικού – κρίνονται μέχρι το τέλος της σεζόν.

Άλλωστε, πρόθεση του διοικητικού ηγέτη της «Ένωσης» είναι η ομάδα του χρόνου να… πετάξει για την επιστροφή της στη Σούπερ Λίγκα και την μεθεπόμενη σεζόν να διεκδικήσει κατευθείαν το πρωτάθλημα στην πρώτη κατηγορία.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι στον «Δικέφαλο» θα μείνουν όσοι μπορούν από φέτος να σηκώσουν το βάρος της φανέλας, καταθέτοντας και την ψυχή τους μέσα στο γήπεδο.Πηγή: sport-fm.gr

«Εξάψαλμος» από Δέλλα για την ήττα!!

Ο τεχνικός της ΑΕΚ αναμένεται να αλλάξει τακτική, απέναντι σε κάποιους που δεν είχαν την πρέπουσα παρουσία στον αγώνα με την Θύελλα

«Εξάψαλμος» από Δέλλα για την ήττα
Ο Τραϊανός Δέλλας, συγκέντρωσε τους παίκτες το πρωί της Κυριακής στα Σπάτα, και έκανε δριμύτατες παρατηρήσεις στους ποδοσφαιριστές της «Ένωσης». Συγκεκριμένα τους επισήμανε, πως δεν πρέπει να δίνουν δικαίωμα στους αντιπάλους, να πιστεύουν πως μπορούν να πάρουν θετικό αποτέλεσμα, ενώ τους εξέφρασε τα παράπονα του, για την έλλειψη συγκέντρωσης στην τελική προσπάθεια. Τους υπενθύμισε μάλιστα, πως όλη την εβδομάδα που προηγήθηκε ανάμεσα στην οκτάρα της προηγούμενης αγωνιστικής, μέχρι το σαββατιάτικο ματς, πως δεν ήθελε να υπάρξει εφησυχασμός.

Το βέβαιο είναι πως ο Δέλλας, δεν θα μείνει μόνο στις παρατηρήσεις που έκανε την Κυριακή, αλλά θα προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές στο προσεχές παιχνίδι με τον Άγιο Νικόλαο και αυτό θα φανεί και από τις προπονήσεις που θ’ ακολουθήσουν μέσα στην εβδομάδα, καθότι δεν έμεινε ευχαριστημένος με την εικόνα κάποιων ποδοσφαιριστών.
Πηγή: sport-fm.gr

Να’ σου ο Μπέβερλι!

Με τον Πατ Μπέβερλι να πετυχαίνει ένα καθοριστικό τρίποντο, οι Ρόκετς πέρασαν από την Αριζόνα. Νίκη των Νετς επί των Λέικερς με τον Τζέισον Κόλινς στο παρκέ.

Να’ σου ο Μπέβερλι
Σε έναν πολύτιμο παίκτη για τους Ρόκετς έχει εξελιχθεί ο Πατ Μπέβερλι. Ο άλλοτε πλέι μέικερ του Ολυμπιακού είχε 20 πόντους κι ανάμεσά τους ένα κρίσιμο τρίποντο 34,3’’ πριν το τέλος βοηθώντας την ομάδα του να επικρατήσει των Σανς στην Αριζόνα με 115-112. Ο Γκόραν Ντράγκιτς έκανε ρεκόρ καριέρας με 35 πόντους για τους γηπεδούχους, αλλά αστόχησε σε τρίποντο με την εκπνοή.

Οι Νετς πέρασαν με 118-112 από την έδρα των Λέικερς με τον Τζέισον Κόλινς, τον πρώτο αθλητή του ΝΒΑ που παραδέχεται δημοσίως πως είναι ομοφυλόφιλος, να κάνει ντεμπούτο και σε δεκάμισι λεπτά να έχει 2 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο. Ο Ντερόν Ουίλιαμς με 30 και ο Πολ Πιρς με 25 πόντους ηγήθηκαν των Νετς, ενώ ο Πάου Γκασόλ με 22 πόντους και 11 ριμπάουντ δεν αρκούσε για να αποτρέψει την 24η ήττα στα τελευταία 30 ματς των «λιμνανθρώπων».

Οι Μπλέιζερς παρά την απουσία του Λαμάρκους Όλντριτζ επιβλήθηκαν 108-97 των Τίμπεργουλβς με 32 πόντους του Ντέμιαν Λίλαρντ.

Αναλυτικά:

Κλίβελαντ Καβαλίερς-Ουάσινγκτον Ουίζαρντς 83-96 Ντενγκ 17, Χόους 16 (12 ριμπ.), Ίρβινγκ 15, Τόμπσον 11 (12 ριμπ.)-Γουόλ 21, Μπιλ 17, Αρίζα 15 (10 ριμπ.), Γκορτάτ 13 (13 ριμπ.).

Τορόντο Ράπτορς-Ορλάντο Μάτζικ 105-90 Λάουρι 28, ΝτεΡόζαν 24, Ρος 16, Τζόνσον 12, Βάσκες 10-Χάρις 28, Μουρ 16, Βούτσεβιτς 11, Ολαντίπο 11, Ο’ Κουίν 10.

Ντένβερ Νάγκετς-Σακραμέντο Κινγκς 95-109 Φόι 27, Φουρνιέ 27, Φαρίντ 10, Μπρουκς 9-Τόμας 33, Γκέι 32 (11 ριμπ.), Κάζινς 27.

Φίνιξ Σανς-Χιούστον Ρόκετς 112-115 Ντράγκιτς 35, Γκριν 23, Μαρκίφ Μόρις 21, Τάκερ 9-Χάουαρντ 25, Χάρντεν 23, Μπέβερλι 20, Τζόουνς 15, Πάρσονς 13.

Λος Άντζελες Λέικερς-Μπρούκλιν Νετς 102-108 Γκασόλ 22 (11 ριμπ.), Μικς 19, Μπέιζμορ 17, Χιλ 11, Γιανγκ 10-Ουίλιαμς 30, Πιρς 25, Κιριλένκο 10 (10 ριμπ.), Τζόνσον 10, Μπλάτσε 10.

Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς-Μινεσότα Τίμπεργουλβς 108-97 Λίλαρντ 32, Μπατούμ 22 (10 ριμπ.), Μάθιους 17, Ρόμπινσον 14 (18 ριμπ.)-Λοβ 31 (10 ριμπ.), Μπαρέα 21, Κάνινγχαμ 12, Ρούμπιο 5 (11 ασίστ).

Οι βαθμολογίες του ΝΒΑ Πηγή: sport-fm.gr

Νίκες για Ράπτορς και Ουίζαρντς!

Με τους Κάιλ Λόουρι και Ντεμαρ Ντε Ρόζαν σε σούπερ βραδιά οι Ράπτορς κέρδισαν άνετα με 105-90 τους Μάτζικ – Πύρρειος νίκη για την Ουάσινγκτον που έχασε τον Νενέ

Νίκες για Ράπτορς και Ουίζαρντς
Οι Ράπτορς συνέχισαν την εξαιρετική τους πορεία με το 105-90 απέναντι στους Μάτζικ στο Air Canada Center. O Kάιλ Λόουρι σημείωσε 28 πόντους και ο Ντε Ρόζαν άλλους 24, δηλαδή σχεδόν τους μισούς όλη της ομάδας των Ράπτορς. Από την άλλη μεριά καλύτερος για τους ηττημένους ήταν ο Τόμπιας Χάρις με 28 πόντους.

Σημαντική νίκη, την 3η συνεχόμενη τους σημείωσαν οι Ουίζαρντς σε βάρος των Κλίβελαντ Καβαλίερς. Οι νικητές κράτησαν στους 11 πόντους στην τελευταία περίοδο τους «Ιππότες», παρά το γεγονός πως είχαν χάσει με τραυματισμό τον Νενέ Ιλάριο στο 3ο δωδεκάλεπτο. Ο Τζον Ουόλ με 21 πόντους και ο Μπράντλεϊ Μπιλ με 17 ήταν οι κορυφαίοι για τους νικητές, ενώ ο Ντενγκ είχε 17 και ο Τόμπσον 11 πόντους και 12 ριμπάουντ για το Κλίβελαντ. Πηγή: sport-fm.gr

«Ζέσταμα» με… επεισόδια στο ντέρμπι!!

Επεισόδια πριν καν την έναρξη του ντέρμπι Παναιγιάλειος-Παναχαϊκή σημειώθηκαν στο Αίγιο. «Μπλόκο» οπαδών στο πούλμαν των φιλοξενούμενων και καταγγελίες του Αλέξη Κούγια για λιποθυμίες παικτών.

«Ζέσταμα» με… επεισόδια στο ντέρμπι!
Από νωρίς -κι εκτός γηπέδου- ξεκίνησε δυστυχώς το ντέρμπι της Πελοποννήσου ανάμεσα στον Παναιγιάλειο και την Παναχαϊκή.

Οπαδοί των γηπεδούχων πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή των φιλοξενούμενων και μετά την επέμβαση της Αστυνομίας που πήγε να τους εμποδίσει, συνεπλάκησαν με διμοιρίες των ΜΑΤ.

Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα η ομάδα της Παναχαϊκής να μείνει εγκλωβισμένη στο πούλμαν και -σύμφωνα με καταγγελίες του Αλέξη Κούγια- έξι ποδοσφαιριστές της να λιποθυμήσουν εξαιτίας της χρήσης δακρυγόνων που έγινε απ’ τις αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια των συμπλοκών με τους οπαδούς.

Μετά απ’ όλα αυτά πάντως, η αποστολή κατάφερε να μπει τελικά στο γήπεδο, χωρίς να σημειωθεί κάποιος τραυματισμός. Έτσι, το παιχνίδι -η διεξαγωγή του οποίου τέθηκε σε κίνδυνο- ξεκίνησε τελικά με καθυστέρηση 45 λεπτών. Πηγή: sport-fm.gr

Τη «βούλιαξε» στη λάσπη!!

Σε έναν κάκιστο αγωνιστικό χώρο η Κέρκυρα ηττήθηκε 1-0 από τον Αιγινιακό με γκολ του Χατζή στο 85ο λεπτό. Στην τρίτη θέση η ομάδα της Πιερίας που έχει το βλέμμα στραμμένο στη Super League.

Τη «βούλιαξε» στη λάσπη!
Μεγάλη νίκη για τον Αιγινιακό κόντρα στην Κέρκυρα με 1-0, για την 21η αγωνιστική του Βόρειου Ομίλου, με «χρυσό» σκόρερ τον Χατζή στο 85ο λεπτό, σε έναν κάκιστο αγωνιστικό χώρο και με τη λάσπη να δυσκολεύει τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών.

Με τους τρεις βαθμούς η ομάδα της Πιερίας ανέβηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, προσπερνώντας τον Ηρακλή και έχει για τα καλά το βλέμμα της στραμμένο στην Super League, ενώ δείχνει να εξασφαλίζει την είσοδο της στα πλέι οφ.

Αντίθετα, η Κέρκυρα παραμένει πρώτη στη βαθμολογία της Football League, χωρίς να κινδυνεύει (άμεσα) με... πτώση από την κορυφή, καθώς απέχει έξι βαθμούς από τη δεύτερη Νίκη Βόλου, κάτι που λειτουργεί ως μαξιλαράκι ασφαλείας για τη συνέχεια.


Τα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής:

Βόρειος όμιλος

Παρασκευή 21/2

Βατανιακός – Εθνικός Γαζώρου 0-0

Κυριακή 23/2

Αναγέννηση Γιαννιτσών – Πιερικός 0-3
(39' Ιορδανίδης, 42' 58' Ελευθεριάδης)

Ηρακλής – Τύρναβος 0-1
(24’ Σαχινίδης)

Αναγέννηση Καρδίτσας – Απόλλων Καλαμαριάς 1-1
(45’ Μπερτίν – 90+3’ Μπουντούρης)

Νίκη Βόλου – Καβάλα 3-0
(13’, 80' Τζιώρας, 57’ Ζουλιώτης)

Ζάκυνθος – Δόξα Δράμας 3-0
(45’ Μπίρης, 86’, 89' Χιράλδο)

Δευτέρα 24/10

Αιγινιακός – Κέρκυρα 1-0
(85' Χατζής)

Νότιος Όμιλος

Κυριακή 23/2

Πανηλειακός – Ολυμπιακός Βόλου 1-0
(68’ Βανγκέλι)

Φωστήρας – Φωκικός 1-0
(52’ Μακρίδης)

Καλλιθέα – Αχαρναϊκός 0-1
(89’Νεόφυτος)

Αστέρας Μαγούλας – Βύζας Μεγάρων 3-2
(7’ Ράπτης, 10’, 90’ Ασλανίδης – 27’ Τσακιράκης, 86’ Μαζιώτης)

Ηρακλής Ψαχνών – Γλυφάδα 4-0
(17’ Στάσιτς, 26’ Νικολόπουλος, 47’ Παλιγιώργος, 54’ Μπουμάλε)

Δευτέρα 24/2
Παναιγιάλειος – Παναχαϊκή (18.00)

Τετάρτη 26/2
Χανιά – Επισκοπή

Η επόμενη αγωνιστική (22η)

Νότιος Όμιλος
Παρασκευή 28/2
Γλυφάδα-Αστέρας Μαγούλας

Σάββατο 1/3
Παναχαική-Φωστήρας
Πανηλειακός -Ηρακλής Ψαχνών
Αναγέννηση Γιαννιτσών- Αναγέννηση Καρδίτσας

Κυριακή 2/3
Βύζας Μεγάρων-Καλλιθέα

Δευτέρα 3/3
Αχαρναϊκός-Χανιά
Επισκοπή-Φωκικός

Βόρειος όμιλος

Σάββατο 1/3
Τύρναβος-Ζάκυνθος
Πιερικός-Βατανιακός

Κυριακή 2/3
Αναγέννηση Γιαννιτσών- Αναγέννηση Καρδίτσας
Δόξα Δράμας-Καβάλα
Εθνικός Γαζώρου-Νίκη Βόλου

Δευτέρα 3/3
Κέρκυρα-Ηρακλής
Απόλλων Καλαμαριάς-Αιγινιακός
Πηγή: sport-fm.gr

Απροστάτευτος πλέον ο Άρης!!

Αρνητική ήταν η απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης στο αίτημα της ΠΑΕ Άρης για τη διατήρηση της προσωρινής διαταγής που τον προστατεύει από τους πιστωτές του. Κινδυνεύουν από σήμερα οι «κίτρινοι».

Απροστάτευτος  πλέον ο Άρης!
Όλο και πιο σκούρα είναι τα πράγματα στον Άρη!

Το μεσημέρι της Δευτέρας το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης απάντησε αρνητικά στο αίτημα της ΠΑΕ για τη διατήρηση της προσωρινής διαταγής.

Το Δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα των Θεσσαλονικέων για αναβολή (πήρε νέα δικάσιμο στις 24 Μαρτίου), αλλά ανακάλεσε την προσωρινή διαταγή που τους προστάτευε από τους πιστωτές του.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο Άρης να κινδυνεύει από πρώην ποδοσφαιριστές που έχουν τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις ενεργοποίησης ποινών, όπως ο Θέμης Κουλουχέρης και φυσικά με κατάσχεση από το Δινεγή Λακκώματος, που αντιδίκησε με την παρουσία της δικηγόρου Αγγελικής Μόκκα.

Παρέμβαση κατά των «κίτρινων» έκανε και ο δικηγόρος των Κούπερ,Τόχα, Κατσαβάκη, Καζναφέρη, Βελλίδη και Ιάκομπ. Δεν κινδυνεύουν άμεσα από τους Φατί, Σανκαρέ και Καστίγιο, των οποίων το αίτημα για επιβολή ποινών εκδικάζεται αύριο στο διαιτητικό της ΕΠΟ.Πηγή: sport-fm.gr

Καμαρά: «Θέλω να μείνω έναν ακόμα χρόνο»

Την ελπίδα να αγωνίζεται και του χρόνου με τη φανέλα του Παναιτωλικού εξέφρασε ο Ανρί Καμαρά, ο οποίος είναι εκ των πρωταγωνιστών στη φετινή πορεία της ομάδας του Αγρινίου.

Καμαρά: «Θέλω να μείνω έναν ακόμα χρόνο»
Την επιθυμία να συνεχίσει να φοράει τη φανέλα του Παναιτωλικού εξέφρασε ο Ανρί Καμαρά.

«Δεν έχω πρόβλημα να μείνω έναν ακόμα χρόνο. Και ελπίζω να είμαι εδώ και τον επόμενο χρόνο. Θα μιλήσουμε και ελπίζω να συμφωνήσουμε», τόνισε ο Σενεγαλέζος φορ και μίλησε για την φετινή πορεία των Αγρινιωτών:

«Όταν έρχεσαι από παρακάτω κατηγορία ο αρχικός στόχος είναι να σωθείς. Και πιστεύω ότι με δύο νίκες ακόμα θα είμαστε και μαθηματικά στη Super League».

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ανρί Καμαρά στην εφημερίδα «ΑΓΡΙΝΙΟ ΣΠΟΡ»

Πως πήρες την απόφαση να παραμείνεις το περασμένο καλοκαίρι στο Αγρίνιο και τον Παναιτωλικό;

«Όταν τελείωσε η περασμένη σεζόν επέστρεψα στη Σενεγάλη. Πριν φύγω μίλησα με τους ανθρώπους της ομάδας και όταν ήμουν στη χώρα μου επικοινώνησαν μαζί μου και αποφάσισα να μείνω στην ομάδα».

Υπήρχαν άλλες προτάσεις το καλοκαίρι;

«Όχι. Μίλησα με κάποιους μάνατζερ, αλλά ήθελα όλα να τελειώσουν γρήγορα. Και επέστρεψα στο Αγρίνιο, γιατί εδώ με αγαπάνε, γνωρίζω την πόλη, την ομάδα και ήθελα να επιστρέψω και να συνεχίσω».

Γιατί πιστεύεις πως δεν υπήρχε πρόταση, καθώς είσαι από τους καλύτερους παίκτες; Οφείλεται στο γεγονός ότι αγωνιζόσουν στη Football League;

«Ήταν πολύ αργά όταν τελείωσε η περσινή σεζόν. Και γι' αυτό πιστεύω ότι έγινε αυτό. Και φυσικά μετά από λίγες μέρες βρήκαμε τη λύση για να επιστρέψω».

Πως κρίνεις τη πορεία του Παναιτωλικού έως τώρα στο πρωτάθλημα;

«Πολύ καλή. Όταν έρχεσαι από παρακάτω κατηγορία ο αρχικός στόχος είναι να σωθείς. Και πιστεύω ότι με δύο νίκες ακόμα θα είμαστε και μαθηματικά στη Super League. Μετά από αυτό βλέπεις που μπορείς να πας. Αν υπάρχει η πιθανότητα των play – off».

Περίμενες ότι 9 αγωνιστικές πριν το τέλος ο Παναιτωλικός θα ήταν στους 34 βαθμούς και την 6η θέση;

«Πίστευα ότι θα ήταν λίγο πιο δύσκολα. Γιατί επιστρέφαμε στη Super League και δεν ήταν εύκολο. Αλλά γνώριζα ότι ήμασταν καλή ομάδα και είχαμε έναν πολύ καλό προπονητή. Ο προπονητής έχει εμπειρία, κάνει καλή δουλειά και όταν ακολουθούμε αυτά που μας λέει στο τακτικό κομμάτι πάμε καλά».

Ο Μάκης Χάβος κάνει τη διαφορά σε σχέση με δύο χρόνια πριν στη μεγάλη κατηγορία;

«Είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα σε σχέση με τότε. Ο προπονητής κάνει καλή δουλειά και οι παίκτες ακολουθούμε αυτά που μας λέει. Πρώτα είναι ο προπονητής και μετά εμείς οι παίκτες. Όταν ο Καμαρά μπαίνει και δεν κάνει τίποτα, πρέπει να βγει. Όταν βοηθάει την ομάδα, αυτό είναι υπέρ του και υπέρ της ομάδας και του προπονητή».

Που υπολογίζεις ότι μπορεί να φτάσει ο Παναιτωλικός στη βαθμολογία, με δεδομένο ότι έχει παίξει με τις μεγάλες ομάδες και θεωρητικά έχει πιο βατό πρόγραμμα;

«Είναι δύσκολο να πεις πόσους βαθμούς θα πάρουμε ακόμα και που θα τερματίσουμε. Θέλουμε όμως πολύ να πάρουμε τα παιχνίδια εδώ στο Αγρίνιο και να δούμε τι μπορεί να κάνουμε εκτός».

Το έχετε συζητήσει αυτό με τον προπονητή ή βλέπετε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά;

«Όχι δεν έχουμε μιλήσει για βαθμούς. Εγώ έχω την εμπειρία, αλλά δεν είμαι βοηθός προπονητή για να μιλήσω με τον κόουτς για βαθμολογική συγκομιδή. Αλλά το καλύτερο είναι να κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Όταν παίζουμε εδώ μπαίνουμε για νίκη. Και εκτός είμαστε καλύτεροι από αρκετές ομάδες και πάμε για τη νίκη. Αν καταφέρουμε να πετύχουμε τις νίκες θα είμαστε και στα play – off».

Ποιοι θεωρείς ότι ήταν οι λόγοι που ο Παναιτωλικός δεν κέρδιζε εκτός μέχρι το παιχνίδι με τον Εργοτέλη;

«Δεν ξέρω γιατί συνέβαινε αυτό. Όπως είπα αυτό το κοιτάζει ο προπονητής και φυσικά διορθώνει πράγματα για να αλλάξει και η εκτός έδρας εικόνα μας».

Είναι φυσιολογικό για μια νεοφώτιστη ομάδα το γεγονός αυτό;

«Για μένα δεν ισχύει αυτό. Σίγουρα ο πρώτος στόχος σε μια εκτός έδρας αναμέτρηση είναι να μη χάσεις. Δεν έχουμε φτάσει σε σημείο να πηγαίνουμε και να κερδίζουμε παντού. Στο γήπεδό μας ο στόχος είναι η νίκη. Κάποιες φορές όταν πας να νικήσεις εκτός, μπορεί να έρθει και ανάποδο αποτέλεσμα και να δεχτείς γκολ».

Ο Παναιτωλικός κέρδισε τα παιχνίδια που θεωρητικά έπρεπε να πάρει στην έδρα του. Ήταν ένα πρόβλημα συγκέντρωσης στα παιχνίδια εκτός, λόγω του ότι ουσιαστικά δεν ήταν παιχνίδια στα οποία καίγονταν για την κατάκτηση βαθμών;

«Νομίζω ότι κάποιες φορές έχουμε χάσει τη συγκέντρωσή μας στα εκτός έδρας παιχνίδια. Είναι ενδεχομένως ένα πρόβλημα αυτό. Είναι πιο δύσκολο εκτός και μπορεί να χάσεις την προσήλωσή σου στο τακτικό κομμάτι».

Στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα η νίκη ήταν σημαντική για να φύγει η όποια σκέψη να μπλέξει ο Παναιτωλικός. Πλέον μπορούμε να μιλάμε για άλλους στόχους και ενδεχομένως για Ευρώπη;

«Για μένα όχι ακόμα. Πρέπει να εξασφαλιστούμε μαθηματικά. Όταν συμβεί αυτό μετά θα το δούμε. Αλλά πρώτα απ' όλα να μπορούμε να πούμε ότι έχουμε σωθεί οριστικά».

Πότε πιστεύεις ότι θα μπορούμε να το πούμε αυτό; Σε πόσα παιχνίδια;

«Όταν πετύχουμε όχι δύο, αλλά τρεις νίκες. Να μπορούμε να πούμε ότι δε γίνεται να συμβεί τίποτα και είμαστε οριστικά σωμένοι».

Τι έφταιξε την Κυριακή και η ομάδα έδειξε δύο διαφορετικά πρόσωπα;

«Στο πρώτο ημίχρονο αν η ομάδα κέρδιζε 5 - 0 κανείς δε θα έλεγε τίποτα. Στο δεύτερο πιστέψαμε ότι τελείωσε. Και χαλαρώσαμε, ενώ έπρεπε να βάλουμε ένα ακόμα γκολ. Αν μπορείς να "καθαρίσεις" ένα παιχνίδι πρέπει να το κάνεις. Με 3 - 0 ή 4 - 0. Δεν το κάναμε αυτό, αλλά τελικά καταφέραμε και κερδίσαμε».

Από τους φιλάθλους υπήρξαν αποδοκιμασίες στο δεύτερο ημίχρονο με τον Απόλλωνα. Πως σου φάνηκε αυτό;

«Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Άλλες φορές παίζεις καλά, άλλες όχι. Άλλες κερδίζεις παίζοντας καλά, άλλες παίζοντας άσχημα και το αντίθετο. όμως πρέπει στα επόμενα παιχνίδια να μη συμβεί αυτό. Να παίξουμε καλά και να ευχαριστήσουμε τους φιλάθλους μας».

Και τώρα το ματς με την Καλλονή. Θα σκοράρεις;

«Ναι είμαι έτοιμος να σκοράρω. Νιώθω καλά και πιστεύω θα σκοράρω και θα νικήσουμε. Θέλω να σκοράρω για την ομάδα. Αυτό θέλω και αυτή είναι η δουλειά μου».

Στο πρώτο παιχνίδι είχατε εξαιρετική εμφάνιση και πετύχατε μια σπουδαία νίκη με 4 - 0. Υπάρχει περίπτωση να σκεφτείτε ότι ο αντίπαλος δεν είναι καλός και να μπείτε με διαφορετική ψυχολογία;

«Δεν είναι το ίδιο. Το πρώτο παιχνίδι ήταν πολύ καλό, αλλά ανήκει στο παρελθόν. Είναι δύσκολο παιχνίδι και πρέπει να συγκεντρωθούμε σε αυτό. Και να ψάξουμε το θετικό αποτέλεσμα».

Στο γκολ με τον Απόλλωνα δε σε προλαβαίνουν οι αντίπαλοι και αυτό έχει συμβεί σε αρκετά παιχνίδια.Γιατί είσαι τόσο γρήγορος;

«Είναι από τη φύση. Στην οικογένειά μου είμαστε αρκετά γρήγοροι. Ο αδερφός μου είναι γρηγορότερος από μένα. Κάνω προπόνηση για αυτό. Γι' αυτό είμαι 36 και τρέχω έτσι».

Αυτή είναι μια απάντηση σε αυτούς που έλεγαν "πως θα μας βοηθήσει ο Καμαρά στα 36 του στη Super League" ή ότι δε θα μπορέσεις να συνεχίσεις του χρόνου;

«Γιατί όχι. Εγώ δεν έχω πρόβλημα να μείνω έναν ακόμα χρόνο. Και ελπίζω να είμαι εδώ και τον επόμενο χρόνο. Θα μιλήσουμε και ελπίζω να συμφωνήσουμε».

Τι είναι αυτό που σε κάνει να λες ότι θες να μείνεις και την επόμενη χρονιά;

«Είναι όλα. Είμαι τρία χρόνια εδώ. Νομίζω ότι ο κόσμος με αγαπάει κι εγώ τους αγαπάω. Μου αρέσει η πόλη και νιώθω καλά εδώ. Δεν είναι σαν την Αθήνα. Και μου αρέσουν και όλα στην ομάδα, ο προπονητής, οι συμπαίκτες μου, η διοίκηση. Και φυσικά δεν έχω κανένα πρόβλημα να μείνω».

Ποιες είναι οι αντιδράσεις του κόσμου όταν σε βλέπουν στο δρόμο;

«Είμαι χαρούμενος με αυτό. Ο κόσμος με σέβεται και μου δείχνει την αγάπη του. Αλλά φυσικά κι εγώ προσπαθώ να κάνω το καλυτερο για τον κόσμο μέσα στο γήπεδο. Όταν το βλέπουν αυτό σε σέβονται. Αν δεν έκανα τίποτα, νομίζω ότι κανένας δε θα έρχονταν σε μένα. Αυτό μου αρέσει και κάνω τα πάντα».

Είναι σεβασμός ή αγάπη;

«Πρώτα σεβασμός. Αν δε σέβεσαι κάποιον δε μπορεί να γίνει τίποτα. Πρέπει να δίνεις τον καλύτερο εαυτό σου, να κάνεις καλή δουλειά και να ευχαριστείς τον κόσμο που έρχεται να δει την ομάδα».

Γιατί αρκετοί θεωρούν ότι είσαι ο μεγαλύτερος παίκτης που έπαιξε ποτέ στον Παναιτωλικό;

«Εγώ; Είμαι πολύ χαρούμενος που το ακούω αυτό. Δεν το ξέρω αυτό. Αν το λένε μάλλον είναι για την καριέρα μου συνολικά. Για το Μουντιάλ, την Premier League, γενικά. Στη Γαλλία ήμουν πρώτος σκόρερ της ομάδας, όπως και στην Αγγλία και εδώ. Και φέτος δίνω τον καλύτερο εαυτό μου».

Σε συνεντεύξεις τους παίκτες του Παναιτωλικού λένε πως είναι τυχεροί που παίζουν μαζί σου. Πως κρίνεις το γεγονός αυτό;

«Όταν βρίσκεσαι σε μια ομάδα δεν πρέπει ποτέ να έχεις το στυλ "εγώ είμαι αυτός και έχω παίξει εκεί". Εγώ δεν το έχω αυτό. Δεν πρέπει ποτέ να το κάνεις αυτό. Πάντα πρέπει να κάνει τη δουλειά σου σωστά και από αυτό κρίνεσαι. Θα σου πω κάτι. Πέρσι ήταν ένας συμπαίκτης μου και δε γνώριζε τίποτα για μένα. Με ρώτησε από που είμαι και του είπα από τη Σενεγάλη. Μια μέρα πήγα στο σπίτι του και είχε ένα dvd με το Μουντιάλ του 2002 και είδε το γκολ μου απέναντι στη Σουηδία. Με ρώτησε αν είμαι εγώ. Και είπε στην κόρη του "βάλτο ξανά". Δεν το πίστευε. Την επόμενη μέρα στην προπόνηση μου είπε πως δεν το γνώριζε καθόλου. Δεν ήξερε για μένα».

Στα πόσα γκολ θα σταματήσεις αυτή τη χρονιά;

«Δε μπορώ να το πω αυτό. Δε θα είναι καλό και για μένα. Το μόνο που θα πω είναι ότι θα κάνω το καλύτερο για να βοηθήσω την ομάδα μου. Αν μπορέσω να σκοράρω θα το κάνω. Αν μπορέσω να δώσω ασίστ επίσης. Θέλω να κάνω καλά παιχνίδια».

Έχεις άγχος αν ο Ντουντού που έχει δύο συνεχόμενα Best Goal θα φτάσει το ρεκόρ σου με τρία συνεχόμενα;

«Έχει δύο, εγώ έχω τρία στη σειρά. Όχι. Γελάω. Αυτά δε μετράνε».

Από τα τρία συνεχόμενα γκολ που πήρες το βραβείο, ποιο ήταν το καλύτερο;

«Απέναντι στον Ο.Φ.Η. Αυτό θεωρώ ήταν το καλύτερο».

Και το σημαντικότερο γκολ με τον Παναιτωλικό γενικά;

«Απέναντι στον Παναθηναϊκό φέτος. Γιατί ήταν η πρώτη μας νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός έχει πολλούς φιλάθλους και πριν το παιχνίδι κάποιοι φίλαθλοί του εδώ μου λέγανε "μη σκοράρεις" (γέλια). Όταν μετά από το παιχνίδι είδα έναν από αυτούς του είπα "συγγνώμη"».

Εσύ για ποιον παίκτη μπορείς να πεις πως είσαι "τυχερός" που παίζεις μαζί του;

«Νομίζω με το Σίλβα Τζούνιορ. Είναι πολύ έξυπνος παίκτης και όταν δεν παίζει φαίνεται ότι λείπει από την ομάδα. Είμαι χαρούμενος που παίζω μαζί του».

Και από τους νεαρούς παίκτες ποιος πιστεύεις ότι μπορεί να κάνει αξιόλογη πορεία;

«Ο Στέφανος Παπουτσογιαννόπουλος μπορεί να κάνει πολύ καλή καριέρα. Ξέρει τι θέλει. Τον βλέπω ότι δουλεύει πολύ μέσα στις προπονήσεις. Ο Μήλιος επίσης. Και ο Μύγας. ο Γιώργος χρειάζεται να προσεχθεί και να βοηθηθεί. Όταν τον είδα του είπα ότι δεν ξέρει τον εαυτό του. Έχει καλό σώμα και είναι γρήγορος. Πρέπει να γίνει πιο δυνατός όμως».

Ελληνικά ποιες λέξεις γνωρίζεις;

«Καταλαβαίνω, αλλά δε μιλάω πολύ. Η κόρη μου ξέρει καλά ελληνικά. Κι εγώ μιλάω και ο προπονητής μου μιλάει στα ελληνικά και καταλαβαίνω τι μου λέει».

Ποιο μήνυμα θέλεις να στείλεις στους φιλάθλους του Παναιτωλικού;

«Να συνεχίζουν να υποστηρίζουν την ομάδα. Κι εγώ θα κάνω τα πάντα για την ομάδα».

Και το μήνυμα για την Καλλονή;

«Ότι θα σκοράρω».

Το «μήνυμα» του Σπανού!

Την προσήλωση των ποδοσφαιριστών του Ατρομήτου αποκλειστικά στις υποχρεώσεις της ομάδας ζήτησε ο Γιώργος Σπανός, με την ΠΑΕ παράλληλα να συζητά τις ανανεώσεις των συμβολαίων ορισμένων παικτών.

Το «μήνυμα» του Σπανού
Σε καλύτερη κατάσταση ήταν χθες ο Γιώργος Σπανός, ύστερα από την προφυλάκισή του για την γνωστή υπόθεση.

Ο πρόεδρος του Ατρομήτου μίλησε σε στενούς του συνεργάτες, οι οποίοι μετέφεραν το μήνυμα στους παίκτες της ομάδας πως δεν πρέπει να σκέφτονται τίποτα παρά μόνο τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις.

Δεν υπάρχει κανένα θέμα για την «κυανόλευκη» ΠΑΕ, στην οποία βρίσκονται σε συζητήσεις για τις ανανεώσεις συμβολαίων.

Εν τω μεταξύ, ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου θα μπορεί σε σαράντα μέρες να υποβάλει αίτηση αποφυλάκισης.
Πηγή: sport-fm.gr

Βαριά η «καμπάνα» για Μπακασέτα-Μπουγαΐδη!

Μόνο τους δύο τελευταίους αγώνες του Άρη στη Σούπερ Λίγκα θα προλάβουν ο Μπακασέτας και ο Μπουγαΐδης, ύστερα από τα όσα γράφτηκαν στο φύλλο αγώνα από τον κ. Μάνταλο.

Βαριά η «καμπάνα» για Μπακασέτα-Μπουγαΐδη
Μέχρι και έξι αγωνιστικές είναι πιθανό να τιμωρηθούν ο Μπακασέτας και ο Μπουγαΐδης, οι οποίοι ήταν εκτός εαυτού για τις αποφάσεις του Σταύρου Μάνταλου στο χθεσινό ματς του Άρη με τον Πλατανιά και έγραψε στο φύλλο αγώνα ο Καβαλιώτης ρέφερι.

Η αναφορά του διαιτητή αναφέρει ως λεγόμενα του παίκτη του Άρη τα εξής: «Μας γ..σες π...ρα και θα το πληρώσεις. Πουλημένε μας πήρες στον λαιμό σου και μας τελείωσες, εσύ και ο βοηθός σου είστε εργαλεία. Θα το μετανιώσετε πικρά αυτό που κάνατε στον Άρη».

Δεν είναι μόνο αυτό, αφού τονίζει πως τον απώθησαν βίαια και αυτός ήταν ο λόγος που τους απέβαλε. Σύμφωνα με όσα προβλέπει ο ΚΑΠ, οι δύο παίκτες που αγωνίζονται ως δανεικοί από Αστέρα Τρίπολης και Γρανάδα, αντίστοιχα, αντιμετωπίζουν ποινή αποκλεισμού έξι αγωνιστικών.

Σε αυτή την περίπτωση, ο Σούλης Παπαδόπουλος μπορεί να τους έχει στη διάθεσή τους στην 33η και 34η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Πηγή: sport-fm.gr

Δύσκολο του Μάντζιου!

Χαμόγελα στον Λεβαδειακό για τη νέα νίκη της ομάδας, με τον Σάββα Παντελίδη να μην υπολογίζει τον Βαγγέλη Μάντζιο εν όψει του αγώνα με την Ξάνθη.

Δύσκολο του Μάντζιου
Ιδανικό είναι το ξεκίνημα του Σάββα Παντελίδη στον πάγκο του Λεβαδειακού.

Οι Βοιωτοί κατάφεραν να κερδίσουν τους «Ευρωπαίους» Ατρόμητο και Αστέρα Τρίπολη, καταφέρνοντας να απομακρυνθούν από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι οι «πράσινοι» παίζουν και καλό ποδόσφαιρο.

Σύμφωνα με τον έμπειρο τεχνικό, το ζητούμενο είναι να υπάρξει ανάλογη συνέχεια μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

Επόμενος αντίπαλος για τον Λεβαδειακό είναι η Skoda Ξάνθη, όμως μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο να παίξει ο Βαγγέλης Μάντζιος. Ο διεθνής φορ έχει υποστεί διάστρεμμα και όλα δείχνουν ότι δεν θα μπορέσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Επίσης, σίγουρα θα απουσιάσουν οι Κονέ και Ιντζίδης, οι οποίοι θα εκτίσουν ποινές τιμωρίας.Πηγή: sport-fm.gr

Έντονη φημολογία για αποχώρηση Φονσέκα!!

Την αναζήτηση προπονητή ενδεχομένως να αρχίσει σήμερα η Πόρτο καθώς υπάρχει έντονη φημολογία περί αποχώρησης του Πάουλο Φονσέκα μετά την ήττα από την Εστορίλ.

Έντονη φημολογία για αποχώρηση Φονσέκα!
Μετά τον Ζεσουάλδο Φερέιρα είναι πιθανό να υπάρξει και δεύτερη αποχώρηση προπονητή στην Πορτογαλία στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής.

Πρόκειται για τον Πάουλο Φονσέκα τον τεχνικό της Πόρτο.

Αφορμή αποτέλεσε η ήττα των «δράκων» στο «Ντραγκάο» από την Εστορίλ η οποία προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των οπαδών της ομάδας.

Σύσσωμος ο πορτογαλικός Τύπος αναφέρει ότι υπάρχει το ενδεχόμενο η Πόρτο να αρχίσει να αναζητά προπονητή ωστόσο φιλοξενεί και δηλώσεις του προέδρου της ομάδας, ο οποίος τόνισε ότι κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει.

Σε αυτό όμως τα ίδια τα πορτογαλικά δημοσιεύματα έρχονται να αναρωτηθούν κατά πόσο ο Πίντο Ντα Κόστα εμμένει στα… λόγια αυτά καθώς φέρεται η δήλωση αυτή να έχει γίνει λίγα λεπτά μετά τη λήξη του αγώνα και να έχει αλλάξει άποψη μετά από τις αντιδράσεις των οπαδών αλλά και πιέσεις που δέχθηκε.
Πηγή: sport-fm.gr

Εκνευρισμένος ο Πέτριτς!!

Τον εκνευρισμό για τις αποφάσεις του διαιτητή εξέφρασε ο Μλάντεν Πέτριτς σε δηλώσεις του μετά το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Εργοτέλη.

Εκνευρισμένος ο Πέτριτς!
Τον εκνευρισμό για τις αποφάσεις του διαιτητή εξέφρασε ο Μλάντεν Πέτριτς σε δηλώσεις του μετά το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Εργοτέλη.

«Προηγηθήκαμε και είχαμε τον έλεγχο. Ισοφάρισαν όμως γρήγορα στο δεύτερο ημίχρονο και η υπόλοιπη αναμέτρηση ήταν επεισοδιακή. Είχαμε 1-2 ευκαιρίες να σημειώσουμε κάποιο γκολ όμως την τελευταία στιγμή κάτι κάναμε λάθος», τόνισε ο Κροάτης επιθετικός του Παναθηναϊκού ο οποίος πρόσθεσε:

«Ήταν δύσκολα ειδικά στο τελευταίο 20λεπτο, όπου επικρατούσε αναστάτωση στον αγωνιστικό χώρο, όλοι ήταν εκνευρισμένοι, λόγω κάποιων περίεργων αποφάσεων και είναι λογικό υπό αυτές τις συνθήκες τα πράγματα να μην εξελιχθούν όπως θέλαμε».

Ο Κροάτης επιθετικός αναφέρθηκε και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό…

«Είναι αναμφίβολα σημαντικός αγώνας και θα δούμε πώς θα εξελιχθεί. Σήμερα ήταν η πρώτη φορά στην καριέρα μου που έζησα τέτοιες περίεργες αποφάσεις και ελπίζω την επόμενη εβδομάδα να είναι διαφορετικά. Θα προετοιμαστούμε για την αναμέτρηση, θα μας μιλήσει και ο προπονητής, αλλά θα συζητήσω και με συμπαίκτες μου γι' αυτόν τον αγώνα, ώστε να είμαι όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένος», κατέληξε.

Σκέφτεται την αποχώρηση ο Βελλής!

Συμβούλιο όλων των μελών του ΔΣ, του Ερασιτέχνη, της «Αναγέννησης» και φίλων της ομάδας συγκάλεσε ο πρόεδρος του Απόλλωνα, Σταμάτης Βελλής.

Σκέφτεται την αποχώρηση ο Βελλής
Στη γραπτή του δήλωση μετά το τέλος του αγώνα με τον Πανιώνιο κατέθετε και τις σκέψεις του περί αποχώρησης του από την ομάδα.

Πλέον, αυτό το ενδεχόμενο φαίνεται πως υπάρχει!

Χθες το βράδυ, λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση των αγώνων σε Χανιά και Ιωάννινα στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ αναρτήθηκε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιείται η πρόσκληση προς το Δ.Σ. και τα μέλη του Ερασιτέχνη Απόλλωνα, τα μέλη της «Αναγέννησης», αλλά και τους φιλάθλους σε συγκέντρωση στην καφετέρια του γηπέδου της Ριζούπολης, την ερχόμενη Πέμπτη στις 18:00.

Θέμα, όπως αναφέρεται επί λέξει: «Απόφαση για το αν η ομάδα μας θα συνεχίσει να συμμετέχει στη στημένη παρωδία»!

Ο Βελλής -ο οποίος έφυγε για την Ιταλία και επιστρέφει στην Αθήνα την Τετάρτη- εμφανίζεται στο περιβάλλον του αηδιασμένος με το ποδόσφαιρο, εννοεί πλήρως τα περί αποχώρησης και δείχνει διατεθειμένος αν ληφθεί τέτοια απόφαση, να εξοφλήσει άμεσα τους παίκτες και να τους αφήσει ελεύθερους!Πηγή: sport-fm.gr

Οι κακές διαιτησίες στο «μικροσκόπιο»

Εκτενή αναφορά στις διαιτησίες που είχαμε στη Λειβαδιά, τη Λεωφόρο και τα Περιβόλια έκανε ο Παναγιώτης Βαρούχας, σχολιάζοντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 τα όσα έγιναν στην 26η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Οι κακές διαιτησίες στο «μικροσκόπιο»
Τα κυριότερα λάθη που έγιναν στους τρεις αγώνες της 27ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας που υπήρχαν τα περισσότερα παράπονα ανέλυσε ο Παναγιώτης Βαρούχας, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Συγκεκριμένα, στάθηκε στις εξής αναμετρήσεις: Απόλλων-Πανιώνιος, Πανηθανϊκός-Εργοτέλης και Πλατανιάς-Άρης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Αθήνας στην εκπομπή «Πνίξτε τον Φουνταριστό» με τους Γιώργο Θαναηλάκη και Μηνά Τσαμόπουλο

Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2014

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ 3-1
Διαιτητές: Γεώργιος Κύζας, Αθανάσιος Ταρανάς, Στυλιανός Τσολάκης
4ος Διαιτητής: Δημήτρης Στυλιαράς

«Η διαιτησία του Κύζα σε γενικές γραμμές ήταν καλή. Ένα πέναλτι που έδωσε υπέρ του Λεβαδειακού σωστά δόθηκε. Σωστή η κόκκινη στον Κυριακόπουλο, ο οποίος ανέτρεψε τον Ορτέγκα, αφού θα ήταν σε προφανή θέση για γκολ. Σωστά ακυρώθηκε και το γκολ του Λεβαδειακού, αφού ο παίκτης του πίεσε τον τερματοφύλακα του Αστέρα. Το μόνο που χρειάζεται να διορθώσει είναι οι θέσεις που παίρνει στο γήπεδο και να σταματήσει να απολογείται για τις αποφάσεις του».

ΑΠΟΛΛΩΝ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 1-2
Διαιτητές: Απόστολος Αμπάρκιολης, Ιωάννης Σίπκας, Βασίλειος Καραβασίλης
4ος Διαιτητής: Δημήτριος Θάνος

«Δεν υπάρχει πέναλτι που έδωσε ο Αμπάρκιολης. Αυτά τα πέναλτι δίνουν μία κατηγορία. Παράλληλα, εκείνος και οι βοηθοί του έκαναν λάθη στην εφαρμογή των κανονισμών».

Ο.Φ.Η. – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-4
Διαιτητές: Κωνσταντίνος Ιωαννίδης, Λάζαρος Δημητριάδης, Ιωάννης Τουμπακάρης
4ος Διαιτητής: Αλεξάνδρος Αρετόπουλος

«Ήταν πολύ καλή η διαιτησία του Ιωαννίδη, ο οποίος βοηθήθηκε και από την εξέλιξη του αγώνα. Σωστοί και οι βοηθοί του».

Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2014

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 1-1
Διαιτητές: Ιωάννης Δελφάκης, Δήμος Αναστόπουλος, Τρύφων Πετρόπουλος
4ος Διαιτητής: Αθανάσιος Γιάχος

«Ο Δελφάκης κατάφερε να υπάρχουν παράπονα, σε ένα παιχνίδι που δεν υπήρχαν δύσκολες φάσεις. Απέτυχε στη διαχείριση του ματς, αφού στις καθυστερήσεις ο τερματοφύλακας του Εργοτέλη κρατούσε την μπάλα και δεν μπορούσε να παιχθεί ποδόσφαιρο. Σε μία στιγμή έχει βγει το παπούτσι του Καρντόσο, ο οποίος έπαιζε εκείνη την ώρα έτσι και έκανε μαρκάρισμα, και έπρεπε να σταματήσει το παιχνίδι. Δεν υπάρχει πέναλτι στην αρχή του αγώνα με τον Καρέλη. Είπαμε ότι ο διαιτητής απέτυχε στον πειθαρχικό έλεγχο και έκανε λάθος στην υπόδειξη φάουλ».

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. - SKODA ΞΑΝΘΗ 2-0
Διαιτητές: Χαράλαμπος Καλογερόπουλος, Νικόλαος Γεωργαράκος, Παναγιώτης Σταθόπουλος
4ος Διαιτητής: Μάριος Λαμπρόπουλος

«Ο Καλογερόπουλος δείχνει να έχει αυτοπεποίθηση για τις ικανότητές του και βγάζει με άνεση τα παιχνίδια».

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΒΕΡΟΙΑ 0-1
Διαιτητές: Γεώργιος Δασκαλόπουλος, Φλώριος Ελευθερίου, Γεώργιος Σταυρουλάκης
4ος Διαιτητής: Γεράσιμος Ντίτσος

«Ο Δασκαλόπουλος και οι βοηθοί του είχαν ένα ήσυχο απόγευμα και δεν υπήρξε κανένα παρατράγουδο».

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ – ΑΡΗΣ 2-1
Διαιτητές: Σταύρος Μάνταλος, Σπυρίδων Γουργιώτης, Ιορδάνης Απτόσογλου
4ος Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου

«Με εικασίες δεν παίρνει κανείς διαιτητής και βοηθός αποφάσεις. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε από το ριπλέι αν ο βοηθός είχε σωστή. Έγινε το έλα να δεις, ο Μάνταλος πήγε να προστατέψει τον βοηθό του και μπήκε σε ένα σύμπλεγμα παικτών και δεν μπορούσε να αφήσει τον συνάδελφό του. Η φάση είναι τέτοια, που έχει προηγηθεί το λάθος του Διούδη που δεν ασχολείται κανείς, με τον βοηθό να πρέπει να είναι στην γωνία του. Το φυσιολογικό ήταν να είναι εκεί, αφού η φάση είναι στη γραμμή του τέρματος. Την ώρα που γίνεται η κεφαλιά, έπρεπε να πάρει τη σωστή θέση. Κανείς δεν ξέρει αν πέρασε τη γραμμή, ούτε οι παίκτες του Άρη, αλλά τηλεοπτικά φαίνεται ότι δεν πέρασε».

Π.Α.Ο.Κ. – ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 3-0
Διαιτητές: Μιχαήλ Κουκουλάκης, Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, Εμμανουήλ Βλάσσης
4ος Διαιτητής: Στέφανος Μαντάκης

«Η διαιτησία του Κουκουλάκη ήταν πολύ καλή, αλλά το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ ήταν οφσάιντ. Πάει από μπροστά προς τα πίσω, κάνοντας έτσι συμμετοχή στη φάση, και έρχεται ο άλλος παίκτης παίρνει την μπάλα και σκοράρει».

Από σήμερα… Λισαβόνα!

Το μυαλό στον επαναληπτικό με την Μπενφίκα έχουν από σήμερα στον ΠΑΟΚ, αφού έχουν ως στόχο να ανατρέψουν το εις βάρος τους 1-0 του πρώτου αγώνα.

Από σήμερα… Λισαβόνα
Δεν υπάρχει χρόνος για ξεκούραση στον ΠΑΟΚ, ύστερα από τη νίκη (3-0) επί του Πανθρακικού στην Τούμπα.

Οι Θεσσαλονικείς έχουν τον επαναληπτικό με την Μπενφίκα, στο πλαίσιο της φάσης των «32» του Europa League, και θέλουν να κάνουν τη μεγάλη ανατροπή στη Λισαβόνα.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» μπήκε στο χθεσινό ματς από νωρίς κόντρα στην ακριτική ομάδα με… επιθετικές διαθέσεις για πάρει γρήγορα το «τρίποντο» και προσπάθησε να δημιουργήσει φάσεις, με τις οποίες θα κατάφερνε να σκοράρει.

Εκεί φάνηκε χρήσιμος ο Βούκιτς, ο οποίος ενώνει γραμμές, κινείται χωρίς την μπάλα, την «κουβαλάει» ουσιαστικά, τη μοιράζει σωστά και φυσικά βρίσκει τα αντίπαλα με ελάχιστες τελικές σε λίγο χρόνο.

Εκτός από τον Σέρβο, εξαιρετικός ήταν και ο Κάτσε που αρπάζει από τα μαλλιά τη δεύτερη ευκαιρία που πήρε. Μάλιστα, χθες πέτυχε το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ, προτού πάρει το «όπλο» (δις) του ο Βούκιτς.

Ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης έμεινε εκτός ενδεκάδας για τέταρτο σερί ματς, ενώ τις επόμενες μέρες θα φανεί στις προπονήσεις της ομάδας τα πλάνα του Στέφενς για τον επαναληπτικό στην Πορτογαλία. Πηγή: sport-fm.gr

Μόνο ένα το δίλημμα του Μίτσελ!

Πολλές ώρες βιντεοθεραπείας για τον Μίτσελ και τον βοηθό του, Βίκτορ, με στόχο να βρουν τα αδύναμα σημεία της Γιουνάιτεντ που θα «χτυπήσει» ο Ολυμπιακός. Μόνο ένα το δίλημμα του Ισπανού τεχνικού.

Μόνο ένα το δίλημμα του Μίτσελ
Τον τρόπο με τον οποίο θα καταφέρουν να αιφνιδιάσουν την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ψάχνουν στον Ολυμπιακό, με τον Μίτσελ και τον Βίκτορ να καταστρώνουν το πλάνο με το οποίο θα παραταχθούν αύριο οι Πειραιώτες στο «Καραϊσκάκη».

Ο Ισπανός τεχνικός και οι συνεργάτες του ετοιμάζονται εδώ και πάρα πολύ καιρό για το πρώτο παιχνίδι που θα διεξαχθεί αύριο στο φαληρικό γήπεδο, έχοντας μελετήσει και την παραμικρή λεπτομέρεια που αφορά τους «κόκκινους διαβόλους».

Ο Βίκτορ, μάλιστα, έχει περάσει αρκετές ώρες μπροστά από μία οθόνη, στην οποία είχε δει αρκετά ματς των πρωταθλητών Αγγλίας, με σκοπό να ενημερώσει εκτενώς τον προπονητή του Ολυμπιακού.

Σύμφωνα με όσα γράφει ο «Γαύρος», το σχέδιο των νταμπλούχων Ελλάδας είναι να τρομάξουν – να αιφνιδιάσουν τους παίκτες του Ντέιβιντ Μόγες. Αυτό σημαίνει ότι οι «ερυθρόλευκοι» δεν θα έχουν παθητικό ρόλο, αλλά θα μπουν κατευθείαν στα… βαθιά και θα παίξουν επιθετικό ποδόσφαιρο, όπως άλλωστε συνέβη και στη φάση των ομίλων.

Από την πλευρά του, ο Μίτσελ παρουσιάζεται να έχει καταλήξει στους δέκα παίκτες που προορίζει για το αρχικό σχήμα. Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια θα παίξει ο Ρομπέρτο, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά - θα έχει τους Σαλίνο, Μανωλά, Μαρκάνο και Χολέμπας.

Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν ο Εντινγκά και ο Μανιάτης, με τον Ντομίνγκες σε ελεύθερο ρόλο. Μοναδικό ερωτηματικό είναι ο Φουστέρ ή Πέρες στο ένα άκρο, με τον Κάμπελ στο άλλο. Στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Ολαϊτάν.

Όσον αφορά τον Βαλντές, προπονήθηκε χθες, θα είναι στην αποστολή και θα μείνει στον πάγκο, αφού δεν μπορεί να ξεκινήσει με μία προπόνηση. Πηγή: sport-fm.gr

Μπέλιτς: Υπήρχε πολύ άγχος»

Ο αρχισκόρερ του Πλατανιά, Τόρες αλλά και ο Νίκολα Μπέλιτς συμφώνησαν στις δηλώσεις του, πως το άγχος ήταν το μεγάλο εμπόδιο που ξεπέρασαν για να πάρουν τη νίκη με τον Άρη, οι παίκτες του Πλατανιά.

Μπέλιτς: Υπήρχε πολύ άγχος»
Ο ακραίος χαφ της ομάδας των Χανίων, μιλώντας στην κάμερα της Nova, τόνισε: «Όλοι ξέρουμε τι σημαίνει αυτή η νίκη για μας. Όλα τα παιδία είχαμε άγχος στην αρχή, αλλά στο τέλος κερδίσαμε 2-1 και ηρεμήσαμε. Αυτό που θέλουμε είναι να ξεφύγουμε όσο πιο γρήγορα από την επικίνδυνη ζώνη.
Το παιχνίδι λόγω του άγχους δεν ήταν τόσο καλό στην αρχή αλλά προσπαθήσαμε πολύ όλα τα παιδιά και προηγηθήκαμε 1-0. Νομίζω ότι ήμασταν καλύτεροι από τον Άρη και παρά την ισοφάριση που δεχθήκαμε δεν το βάλαμε κάτω, πετύχαμε και δεύτερο γκολ και πήραμε τη νίκη στο τέλος».

Με τη σειρά του ο Τόρες υπογράμμισε:«Πάντα μια νίκη και οι τρεις βαθμοί είναι σημαντικοί όταν βρίσκεσαι σε δύσκολη βαθμολογική κατάσταση. Ο Άρης ήταν πολύ δύσκολος αντίπαλος ένα επεισοδιακό ματς αλλά πήραμε τη νίκη και αισθανόμαστε καλύτερα.
Είχαμε την πίεση γιατί παίζαμε στο γήπεδο μας και έπρεπε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Αυτό είχε προσθέσει άγχος στην ομάδα άλλα όλα καλά στο τέλος». Πηγή: sport-fm.gr

Σάντσεζ: «Δεν μας έφταιξε η διαιτησία»

Την ώρα που ο ιδιοκτήτης του Απόλλωνα σκέφτεται ακόμα και ν' αποσύρει την ομάδα, ο Σάντσεζ έλεγε στην ομιλία της Κυριακής, στους παίκτες του, πως έχει «δει και χειρότερες διαιτησίες»!

Σάντσεζ: «Δεν μας έφταιξε η διαιτησία»
Ο Λόρι Σάντσεζ εμφανίστηκε εκτός γραμμής της ΠΑΕ, στην ομιλία τους προς τους ποδοσφαιριστές, σε μια από τις σπάνιες περιπτώσεις που μιλάει στους ποδοσφαιριστές του μετά από παιχνίδια. Συγκεκριμένα φέρεται να είπε :«Δεν φταίει ο διαιτητής! Έχω δει στην καριέρα μου πολύ χειρότερες διαιτησίες. Εμείς φταίμε που χάσαμε. Βάλαμε ένα γκολ και δεχθήκαμε δύο. Κάναμε μόνο μία ευκαιρία σε όλο το δεύτερο ημίχρονο», ενώ στη συνέχεια θέλησε να τονώσει το ηθικό των παικτών του, λέγοντας: «Έχουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Από εμάς εξαρτάται. Μην αναλώνεστε με το τι θα κάνουν οι διαιτητές».

Στην προπόνηση της Κυριακής, δεν συμμετείχαν ο Άμπροουζ (αδιάθετος) και οι Κανακούδης και Αργυρόπουλος που αντιμετώπισαν προβλήματα τραυματισμών.
Πηγή: sport-fm.gr

«Σκασμένος» και πεισμωμένος ο Σαβιόλα!

Ο Αργεντινός σταρ του Ολυμπιακού, νιώθει άσχημα που δεν θα μπορέσει να βοηθήσει στα ματς με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Παναθηναϊκό

«Σκασμένος» και πεισμωμένος ο Σαβιόλα
Οι αρχικές εκτιμήσεις του ιατρικού τιμ των «ερυθρολεύκων», δυστυχώς, επιβεβαιώθηκαν κι έτσι δεν θα μπορέσει ο Σαβιόλα να είναι «παρών» στις αναμετρήσεις με την Μάντσεστερ και τον Παναθηναϊκό. Ο Αργεντινός υποβλήθηκε σε μαγνητική για να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς που έχει υποστεί και θα μείνει 15-20 μέρες εκτός δράσης. Πλέον θα κάνει τα πάντα, ωστόσο, ώστε να είναι έτοιμος για τον επαναληπτικό του «Ολντ Τράφορντ» και θα κάνει τα πάντα, προκειμένου να είναι έτοιμος για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Πηγή: sport-fm.gr

Καυστική ανακοίνωση από τον Super 3!!

Η ανακοίνωση του μεγαλύτερου συνδέσμου οπαδών του Άρη, στρέφεται εναντίον των...πάντων, ενώ απευθύνει και ένα μήνυμα προς το πολιτικό προσωπικό

Καυστική ανακοίνωση από τον Super 3
Σε ανακοίνωση του ο Super 3, στρέφεται ακόμα και εναντίον της διοίκησης της ομάδας, ενώ αφήνει σαφείς αιχμές και σε πολιτικούς που υποστηρίζουν την ομάδα.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ανακοίνωση:

«Σήμερα δυστυχώς αδέρφια ολόκληρος ο ΛΑΟΣ της ΑΡΕΙΑΝΑΡΑΣ είδε να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια του ένα απίστευτο και κακοφτιαγμένο φιάσκο υποκρισίας,θεατρινισμού και απόλυτης ξεφτίλας. Δυστυχώς εμείς οι ''κακοί'' SUPERάδες...η μειοψηφία με τους οποίους είναι σε πόλεμο (με το μυαλό του) ο ''πρόεδρος'' ουρλιάζαμε ότι η ΑΡΕΙΑΝΑΡΑ μας συμμετέχει σε ένα παιχνίδι με στημένη τράπουλα με παραγοντίσκους-μαριονέτες που απλώς μοιράζουν τα φύλλα...Μια ομάδα παραδομένη στις ορέξεις ανίκανων και μωροφιλόδοξων νταλαβερτζήδων,ανθρώπων που συνέδεσαν το όνομά τους και τη δράση τους με την αμαρτωλή περίοδο 2004-2012.Ανθρώπων που κατά δήλωση τους ζημίωσαν την ομάδα,ανθρώπων που πρωτοστάτησαν σε υποβιβασμό της ομάδας.Ανθρώπων που μπροστά στο μέλι της εξουσίας δε διστάζουν να μετατρέψουν τον ΑΡΗ σε σάκο του μπόξ και σε γρανάζι του προσωπικού τους σχεδίου...Ναι ΛΑΕ του ΑΡΗ μια ομάδα απροστάτευτη από ''Αρειανούς'' πολιτικούς και παράγοντες,έρμαιο του κάθε Μάνταλου και του κάθε καραγκιόζη,που πήρε μια σημαία στα χέρια του και νομίζει ότι με αυτήν θα καθορίσει τις τύχες της μεγαλύτερης ομάδας της Μακεδονίας και των εκατομμυρίων πιστών οπαδών του.

Ο ΑΡΗΣ λοιπόν των τίτλων,ο ΑΡΗΣ που δοξάζεται σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη λόγω του τεράστιου, πιστού και ταξιδιάρη λαού του μετατράπηκε σε ένα παιχνίδι σε χέρια λίγων,πονηρών και αποτυχημένων...Επειδή για εμάς ο ΑΡΗΣ είναι η ζωή μας ενώ για σας ένα απλό μέσο προβολής και καβάτζας,σας ενημερώνουμε οτι το παραμύθι σας έλαβε τέλος...ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ...Ο ΑΡΗΣ ούτε πρέπει ούτε θα παραμείνει στα χέρια σας είτε αγωνιστεί στην Α' είτε στη Γ΄εθνική είτε σε τοπικό πρωτάθλημα...ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΧΑΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΤΩΡΑ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ! Υ.Γ Πολιτικοί της συμφοράς μην κάνετε τον κόπο να κατεβείτε στις εκλογές... Υ.Γ 1.ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗ Γ.Σ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ Υ.Γ 2.ΑΡΗ ΘΥΜΗΣΟΥ ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΑΖΙ ΣΟΥ».

Βαρουξάκης: «Κανονικό το γκολ του Πλατανιά, αλλά...»

Ο Πρόεδρος του Πλατανιά Στέλιος Βαρουξάκης τόνισε στο gazzetta.gr ότι το γκολ του Φαΐσκα είναι κανονικό και πρόσθεσε ότι ο Άρης δεν έκανε φάση σε όλο τον αγώνα για να φωνάζει για την διαιτησία.
Ο Άρης διαμαρτύρεται έντονα για την διαιτησία του Σταύρου Μάνταλου με τον πρόεδρο του Πλατανιά, Στέλιο Βαρουξάκη, να μιλάει στο gazzetta.gr και να εκφράζει τα παράπονά του για την επιλεκτική ευαισθησία σε θέματα διαιτησίας σε ότι αφορά τον Πλατανιά, ενώ τόνισε ότι το δεύτερο γκολ της ομάδας του είναι κανονικό.
Κύριε Βαρουξάκη ένα σχόλιο για την χθεσινή αναμέτρηση και τα όσα έλαβαν μέρος;
«Αυτή την ερώτηση μπορείτε να την κάνετε στον Άρη όχι σε εμάς. Που τον αδίκησε τον Άρη η διαιτησία. Τι μπάλα έπαιξε χθες που ισοφάρισε με ένα γκολ τυχερό και δεν έκανε φάσεις σε ολόκληρο τον αγώνα. Βέβαια, δεν είδα την ίδια ευαισθησία όταν αδικείται ο Πλατανιάς»
Ο Άρης θεωρεί ότι έχει αδικηθεί από την χθεσινή διαιτησία για την φάση του δεύτερου γκολ του Πλατανιά. Η γνώμη σας; 
«Εγώ προσωπικά δεν θεωρώ τίποτα. Δεν έχω σχολιάσει διαιτησία και δεν θα την σχολιάσω τώρα. Για μένα η μπάλα έχει περάσει την γραμμή και το γκολ είναι κανονικό. Άλλωστε δείτε και την κίνηση των χεριών προς τα μέσα του τερματοφύλακα του Άρη».
Το ματς αυτό ήταν ιδιαίτερα κρίσιμο για την ομάδα. Πόσο σημαντική για την συνέχεια ήταν η νίκη αυτή; 
«Πράγματι ήταν ιδιαίτερα κρίσιμο το χθεσινό ματς. Πήραμε μία σημαντική νίκη, αλλά ακόμα έχουμε δρόμο μπροστά μας. Έχουμε έναν γολγοθά αλλά θα τα καταφέρουμε».
Στους πόσους βαθμούς θεωρείτε ότι θα κριθεί η παραμονή;
«Νομίζω έχουμε αρκετό δρόμο μπροστά μας. Πιστεύω χρειάζονται τουλάχιστον αλλοι δώδεκα βαθμοί για να μπορέσουμε να μιλάμε με σιγουριά».
Ο Άγγελος Αναστασιάδης επέστρεψε στην ομάδα και ήδη ήρθε η πρώτη νίκη.
«Ο Άγγελος Αναστασιάδης κάνει πολύ καλά την δουλειά του και παρά τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν πιστεύω θα τα καταφέρει και στο τέλος θα χαμογελάμε».
Θέλετε να στείλετε ένα μήνυμα στο κόσμο;
«Εμείς τα μηνύματά μας τα στέλνουμε στο γήπεδο και νομίζω στο τέλος η ομάδα θα πετύχει τον στόχο της και θα συνεχίσει να αγωνίζεται στην Σούπερ Λίγκα».
Πηγή: gazzetta.gr

Σήμερα “σώσατε” τον ΑΡΗ!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Χανιά και τα σημερινά γεγονότα που μπορούν τελικά να...σώσουν τον ΑΡΗ
Ο ΑΡΗΣ φέτος έχει αποδείξει σε πολλά παιχνίδια φέτος, ότι θα μπορούσε κάλλιστα να πέσει μόνος του. Τα λάθη των διοικήσεων του, των προπονητών του, των παικτών του ήταν τόσα πολλά που θα μπορούσαν από μόνα τους να τον οδηγήσουν σε υποβιβασμό.
Ωστόσο όποτε σήκωνε για λίγο κεφάλι, έδειχνε ότι μπορεί να πάρει μία ανάσα οξυγόνου, ότι ίσως είναι σε θέση να σωθεί με... καραμπόλα αναλάμβαναν δράση οι εξαίρετοι ρέφερι. Κάποιοι ανακάλυψαν σήμερα τον Μάνταλο. Μα και πέρσι παρόμοια έκανε στα Χανιά με την αποβολή του Γιαννιώτα, στην Λιβαδειά με την αποβολή του Γκέσιου. Τα έγραφα πριν το ματς, τα γράφω εδώ και χρόνια- όπως μπορώ να τα γράψω με συγκεκριμένο τρόπο γιατί πρέπει και να αποδεικνύω αυτό που βλέπουμε όλοι αν δεν θέλω να μπω φυλακή-. Ο Μάνταλος της ΕΠΣ Αθήνας που έγινε ΕΠΣ Καβάλας και είχε... υποβιβαστεί για να επανέλθει στην συνέχεια, είναι ο ρέφερι που ακούγεται από τον Μπέο ότι τον πήρε τηλέφωνο και τα είπανε και για να μην τα ξαναγράφω, διαβάστε το blog πριν το ματς http://www.gazzetta.gr/football/article/589858/teleytaia-eykairia.
Ο ΑΡΗΣ πήγε σαν πρόβατο στην σφαγή λόγω της διοικητικής του ανυπαρξίας και με δεδομένο ότι ο Πλατανιάς ούτε καν μπήκε στην περιοχή του για να δώσει το δικαίωμα για οποιαδήποτε φάση, στην πρώτη φάση ο Γουργιώτης που μετά το 1-1 έχει δώσει περισσότερα ανύπαρκτα φάουλ από τον Μάνταλο, φεύγει στην σέντρα για ένα γκολ που ποτέ δεν υπήρξε. Ο Μάνταλος ολοκληρώνει το έργο του με δυο αποβολές παικτών του ΑΡΗ για... εξύβριση και την ίδια στιγμή έχει αποβάλει και τον κ. Κάκογλου που ο ΑΡΗΣ δήλωσε στο φύλλο αγώνα ως κάτοχο διπλώματος UEFA PRO, αλλά ο Κάκογλου είχε μείνει στην Θεσσαλονίκη και στο ματς της Κ15 που ο ΑΡΗΣ κέρδισε τον ΠΑΟΚ με 2-1!!! Αντιλαμβάνεστε το μέγεθος του ψέματος και τι συμβαίνει; Να τιμωρηθεί ο ΑΡΗΣ θα πει κάποιος γιατι έβαλε στο φύλλο αγώνα προπονητή που τελικά δεν κάθισε στον πάγκο.
Η ίδια διοικητική ανυπαρξία υπήρχε και στον πρώτο γύρο σε πολλά ματς. Όταν όμως ο Βοσκάκης απέβαλε 3 παίκτες του ΑΡΗ πριν το ματς με τον Πλατανιά και την ίδια στιγμή αποκαλύπτονταν ότι έκανε τα βαφτίσια στο ξενοδοχείο του αντιπροέδρου του Πλατανιά, κανείς δεν συγκινούνταν. Όταν ο κουμπάρος του Σιδηρόπουλος “έσφαζε” τον ΑΡΗ στα Γιάννενα, επίσης. Ο Μνατάκης στην Ξάνθη, ο Ιωαννίδης στην Λιβαδειά, ο Μήτσιος με Βέροια και πολλά άλλα.
Πολλοί λένε ότι σήμερα ο ΑΡΗΣ έπεσε. Η αλήθεια είναι αυτή. Και 8 νίκες να κάνει, θα βρεθεί ο τρόπος να κάνουν ο Πλατανιάς του αντιπροέδρου της ΕΠΟ από τα Χανιά και η Βέροια του Καραμελίδη 9 νίκες. Ναι καλά διαβάσατε. 9 νίκες σε 8 ματς.
Αυτό που δεν αντιλήφθηκαν όλοι αυτοί, είναι ότι με τον εξευτελιστικό τρόπο που αναγκάστηκαν να εφαρμόσουν για να σώσουν τον Πλατανιά ή την περήφανη νίκη της Βέροιας μέσα στα Γιάννενα, με τον ίδιο τρόπο που νίκησε και στον ΟΦΗ, στην ουσία ΕΣΩΣΑΝ ΤΟΝ ΑΡΗ.
Κατάφεραν να επιφέρουν τόσο μεγάλη συσπείρωση στον κόσμο του και να του δώσουν την δύναμη για να επιστρέψει. Οι παίκτες από την πλευρά τους θα παλέψουν στα παιχνίδια που απομένουν για ότι μπορούν καλύτερο. Ελπίζω η άποψή μου ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη να διαψευστεί. Σε κάθε περίπτωση όμως ο ΑΡΗΣ βρήκε το κίνητρο για την επόμενη μέρα του, σε όποια κατηγορία και αν βρίσκεται τη νέα σεζόν.
ΥΓ1 Η αντίδραση του Λάμπρου Σκόρδα και η εντολή που έδωσε μέσα στον παρορμητισμό και την ένταση που υπήρχε απέδειξε για μία ακόμα φορά ότι ακόμα και ο καλύτερος οπαδός της ομάδας δεν μπορεί να είναι και παράγοντας. Ευτυχώς ο Σούλης Παπαδόπουλος και οι παίκτες έσωσαν τον ΑΡΗ από τα χειρότερα με την ψύχραιμη αντίδρασή τους αφού δεν υπάκουσαν στην εντολή με τον πλέον εμφατικό τρόπο. Και δεν είναι μόνο το -5 για φέτος που προβλέπεται, αλλά ποινές και για την επόμενη σεζόν εφόσον καταδικαστείς για διακωμώδηση του αθλήματος.  Όπως το ίδιο προβλέπεται για να προλάβω ορισμένους και εφόσον τιμωρηθείς για διακοπές αγώνων λόγω επεισοδίων. Άλλοθι μην δώσει κανείς σε κανέναν αρχής γενομένης από το Σάββατο με τον ΟΦΗ.
Για την αντιμετώπιση από τους διαιτητές, την ΚΕΔ και την ΕΠΟ είναι 100% υπεύθυνη η διοίκηση του κ. Σκόρδα με τις επιλογές της. Επιλογές που ξεκινούν από τους χειρισμούς στο θέμα των δελτίων που ήταν... καταστροφικοί και τελειώνουν σε δημόσιες αντιπαραθέσεις και απειλές απέναντι σε ένα πανίσχυρο σύστημα που και σήμερα σου απέδειξε ότι σε έχει μία...χαψιά.  Όπως βέβαια ήταν 100% υπεύθυνη και η διοίκηση Ηλιάδη που “πούλησε” ακριβώς τον ίδιο παπά ότι φέτος ο ΑΡΗΣ δεν θα έχει προβλήματα. Δυστυχώς όμως και στις δυο περιπτώσεις, αντιλήφθηκε την διοικητική ανυπαρξία σε αυτό το κομμάτι νιώθοντας να ασελγούν στο σώμα του όλα αυτά τα φυντάνια της ελληνικής διαιτησίας. Και μιλάω για τον οπαδό του ΑΡΗ και όχι τους οπαδούς του Ηλιάδη ή του Σκόρδα που ανάλογα με την παρουσία σε κυβέρνηση ή αντιπολίτευση αλλάζουν άποψη και θέσεις.
ΥΓ2 Την Τετάρτη είπε ο Λάμπρος θα πάει στην ΚΕΔ. Να κάνει τι; Όταν ο ίδιος βγαίνει και λέει δημόσια ότι ο Μάνταλος και ο Γουργιώτης είχαν δόλο (και μπράβο του που έχει το θάρρος να το κάνει και αυτό το στοιχείο είναι που του έχει δώσει πόντους όλα αυτα τα χρόνια, αλλά το αποτέλεσμα δεν αλλάζει), τι περιμένει να του πουν ο Σαρρής και ο... Καραμελίδης ή τι να κάνουν;  Την Τετάρτη βέβαια υπάρχει ΓΣ της ΚΜΑ. Στα διάφορα θέματα προσθέστε και όλα όσα έγιναν στα Χανιά και την αντίδραση του ΑΡΗ, αλλά θεωρώ ότι αυτό που πρέπει επιτέλους να αποφασιστεί είναι η επόμενη μέρα πριν να είναι αργά, ώστε αν δεν το πετύχει φέτος, τουλάχιστον ο ΑΡΗΣ να διαφυλάξει ότι θα επιστρέψει πιο δυνατός σε ένα χρόνο (και όχι 2,3 και 4). Όσο ακόμα προλαβαίνει να σώσει ότι μπορεί...
ΥΓ3 Υπάρχουν αρκετοί και στην οικογένεια του ΑΡΗ που όποτε φώναζα για τον Γκαγκάτση, τον Καραμελίδη, τους ΜάνταλοΣιδηροπουλοΒοσκάκοΜαντακηΓιαχοΙωαννιδηδες (δεν γράφω για τα προηγουμενα χρονια) και γκεστ σταρ τους βοηθούς τους απαξίωναν και οδηγούσαν αλλού την συζήτηση με συγκεκριμένους στόχους, ανάλογα με το ποιος διοικεί και μονίμως με επικοινωνιακές εξυπνάδες πετούσαν την μπάλα στην κερκίδα.
Ανάλογα με το ποιον ήθελαν να στηρίξουν ή να αποδομίσουν αναδείκνυαν την παικτική, διοικητική ή προπονητική ανυπαρξία και έβλεπαν αντίστοιχα στήριξη από όσους φώναζαν για την διαιτησία προς...διοικούντες, παίκτες ή προπονητές. Πολύ απλά θα σημειώσω ότι όλοι αυτοί που το έκαναν στοχευμένα έχουν καταφέρει να μικρύνουν επικοινωνιακά τον ΑΡΗ όσο οι τραγικοί του παράγοντες τον έχουν μικρύνει στα κέντρα των αποφάσεων. Γιατί όλοι οι παράγοντες αποδείχθηκαν ανίκανοι να προστατέψουν τον ΑΡΗ, αλλά την ίδια στιγμή για μένα είναι πολύ μεγαλύτερο τρύπημα, είτε να προσπαθείς να απαξιώσεις όσους φωνάζουν κόντρα στο σύστημα του ελληνικού ποδοσφαίρου, είτε να προωθείς μία “αδερφίστικη” νοοτροπία του...υπεράνω την στιγμή που η ομάδα και φέτος έχει κατακρεουργηθεί.
ΥΓ4 Μεγάλη κουβέντα μου είπε ένας...εξωδιοικητικός παράγοντας σε σχέση με την Κουρομπίλια και τι ακολούθησε, αλλά επιφυλάσσομαι.
ΥΓ5 Ρε συ Άγγελε, δεν υπάρχει μεγαλύτερη αλήθεια από αυτή που σου είπε ο Σούλης. Βλέπει και ο Θεός και από αυτόν Άγγελε δεν ξεφεύγει κανείς. Αυτό ισχύει και για τον κάθε Μάνταλο και Γουργιώτη. Κομποσκίνια, Παναγία και Άγιος ο Θεός, αλλά η απάντηση δεν το είδα αποδεικνύει τι είδες, αλλά δεν είπες, ενώπιον Θεού και ανθρώπων. Κρίμα...
ΥΓ6 Θεωρώ κάκιστη την επιλογή της ηττοπαθούς ενδεκάδας του ΑΡΗ που τιμωρήθηκε στο πρώτο ημίχρονο ενώ ο Πλατανιάς δεν έκανε σουτ, αλλά φρόντισαν οι Μανταλογουργιώτηδες να ασχοληθούμε με μη αγωνιστικά θέματα.
ΥΓ7 Για όσους άσχετους και στημένους ξεφωνίζουν για το “Μανιάς της γειτονιάς” για μία ακόμα φορά αποδείχθηκε ότι τα σχόλια για αυτό το παιδί (τον οποίο δεν έχω ξαναδεί από την Βουλγαρία) ήταν 100% δικαιολογημένα.  Δεν φταίει ο Μανιάς για τα εγκληματικά (και διαφορετικού είδους λάθη) σε περιπτώσεις όπως του Παπαστεριανού που έκαναν οι διοικούντες και για τις οποίες ουρλιάζαμε πριν ακόμα αναλάβει ο Μούτας. Δυστυχώς όμως άλλη μία γκολάρα που πέτυχε πήγε στον βρόντο. Ελπίζω αυτός και ορισμένοι άλλοι παίκτες να μην χαθούν για τον ΑΡΗ.
Πηγή: gazzetta.gr

Το πιο στημένο προϊόν!

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για όσα έγιναν αυτή την αγωνιστική στη Σούπερ Λιγκ και το στήσιμο που χρειάζεται από το... μηδέν το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Κοίτα που εμείς οι γραφικοί βρήκαμε και συμπαραστάτες σε αυτό το έκτρωμα που ονομάζεται Σούπερ Λίγκα. Ξεκίνησε ο μεγαλομέτοχος του Απόλλωνα κ. Σταμάτης Βελλής χθες, ενώ σήμερα καρφώθηκαν όλες οι συνεργασίες σχεδόν. Λίγο Δελφάκης, λίγο Μάνταλος, πάρε και λίγο Αμπάρκιολη από εχθές και το γλυκό δένει.
Ο Βελλής την αλήθεια είπε βέβαια, με τρόπο ρεαλιστικό και δεν μάσησε τα λόγια του. Είναι ο πρώτος παράγοντας που πληρώνει και αναφέρεται χωρίς φόβο στο πιο στημένο προϊόν της ιστορίας του Παγκοσμίου Ποδοσφαίρου όπως η Σούπερ Λίγκα. Τον Άρη τον καθάρισαν σήμερα στα Χανιά. Μία φάση, μία κατηγορία. Εγώ λέω πως δεν πέρασε τη γραμμή, για την ακρίβεια λέω πως δεν μπορεί να πέρασε όλη τη γραμμή. Όμως δεν θα σταθώ εκεί, αλλά στα σφυρίγματα του Μάνταλου με το που ισοφάρισε ο Μανιάς.
Ο Λάμπρος δήλωσε πως δεν ξέρει ποιοι έβαλαν το ανθρωπάκι – τον Μάνταλο – αλλά μια χαρά γνωρίζει αφού από αυτούς ζήτησε φέτος και πέρυσι βοήθεια. Όταν όμως Λάμπρο μου τους βγάζεις κάρτα στο πόρισμα, τι περιμένεις. Λεφτά πήρε η ομάδα σου και σώθηκε ως διά μαγείας πέρυσι. Απλά φέτος δεν ήσουν καλό γιουσουφάκι, υπήρχαν καλύτερα. Και μιλάς πολύ, είσαι επικίνδυνος.
Ο Άρης, ο Πανιώνιος, ο ΟΦΗ, ομάδες με ιστορία αλλά οικονομική αδυναμία, ο Εργοτέλης, ομάδα χωρίς την ιστορία των προηγούμενων αλλά με τη μεγάλη απώλεια Παπουτσάκη, ομάδες αδύναμες πλέον, έρμαια στις διαθέσεις του Ολυμπιακού που θέλει αδύναμους για να ελέγχει το προϊόν.
Ο ΠΑΣ, η Βέροια, δύσκολα και αυτοί, ο Πλατανιάς που έχουμε και συγγένειες. Δεν είναι πρωτάθλημα αυτό, το λέμε καιρό και μας εμφανίζουν γραφικούς. Έτσι βολεύει.
Το έργο είναι ξεκάθαρο και δεν το βλέπουν μόνο αυτοί που έχουν μικρό iq ή συμφέροντα. Και νομίζω πως ήρθε η ώρα να τελειώσει αυτό το τερατούργημα που ονομάζεται Σούπερ Λίγκα. Να διακοπεί, να τιμωρηθούμε από την ΟΥΕΦΑ, να κλείσει η πόρτα και να στηθεί από το μηδέν. Και όσο αυτά τα ζώα στη κυβέρνηση σιωπούν και όσο οι παράγοντες που θίγονται από αυτό το χάλι σιωπούν και όσο τα ΜΜΕ σιωπούν, θα θρηνήσουμε νεκρούς. Δεν μπορείς να παίζεις με τον εγωισμό του καθένα, δεν μπορείς να τον βιάζεις και να ζητάς την κατανόησή του, δεν μπορείς να αφήνεις αυτό το νταβατζηλίκι χωρίς να αντιδράς.
Ξέρω τι θα ακολουθήσει στα σχόλια, αλλά ευτυχώς αυτά δεν είναι ενδεικτικά της αναγνωσιμότητας, όπως και τα μηνύματα στα ραδιόφωνα δεν είναι ενδεικτικά της ακρόασης.
Ο κόσμος έχει αδειάσει τα γήπεδα, το προϊόν είναι ξεφτιλισμένο και είναι θέμα χρονικό να λυγίσει
αυτή η χούντα. Και το κακό για αυτή, είναι πως μάλλον θα βιώσει αυτά που κάνει στους άλλους.
Πάμε στα δικά μας, με την υποσημείωση πως επικοινωνιακά ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να αρχίσει να χτυπά αυτά που γίνονται. Αγωνιστικά ήμασταν καλοί αλλά με άδεια την αντίπαλη περιοχή στο πρώτο, κακοί και τυχεροί στο δεύτερο, αφού αν ο Κάτσε δεν έπιανε αυτό το βολέ, μάλλον το παιχνίδι έφευγε από τον έλεγχο του ΠΑΟΚ. Νομίζω πως η ιδέα να παίξουμε με έναν μπροστά ήταν κακή γιατί δεν δέχτηκαν πίεση τα στόπερ του αντιπάλου, ενώ δεν υπήρχε άλλος παίκτης να πατήσει περιοχή σε εκείνο το διάστημα της υπεροχής. Η είσοδος του Βούκιτς ήταν επιβεβλημένη αλλά και αυτός μπήκε σε μία φάση που ο ΠΑΟΚ έχασε την ενέργεια και την ισορροπία του.
Το σουτ του Κάτσε έδωσε στον ΠΑΟΚ ένα τρίποντο, σε συνδυασμό πάντα με τα δύο του Βούκιτς που ήρθαν προς το τέλος. Η ομάδα πάντως συνεχίζει να μη πατάει καλά, κάτι που φάνηκε όταν έδωσε εντολή ο Μάντζιος για πίεση στα δύο τρίτα. Δεν ξέραμε πώς να βγάλουμε τη μπάλα από την περιοχή μας. Ο Πανθρακικός είναι ο περυσινός ΠΑΣ. Ο Μάντζιος έχει ντυθεί σε ρόλο Χριστόπουλου και έχει στήσει μία ομάδα με σωστά χαρακτηριστικά και προσωπικότητα από τη μεσαία γραμμή και μπροστά. Δικαιολογημένα έχει μαζέψει τόσους βαθμούς, δικαιολογημένα μπορεί να κυνηγήσει με ελπίδες την 6η θέση αν και το πρόγραμμά του δεν είναι βατό. Με τόσες αλλαγές πάντως σε σχέση με τη περυσινή σεζόν, είναι ποδοσφαιρικό θαύμα το ότι παρουσιάζει τόσο καλή συνοχή. Ένα απλό μπράβο.
Πηγή: gazzetta.gr

Είναι... πολλές οι φάσεις για τον Άρη!! (vid)

O Άρης έχασε με γκολ-φάντασμα από τον Πλατανιά και το gazzetta.gr παρουσιάζει τα 12 φετινά ματς που έχει δικαιολογημένα παράπονα από τη διαιτησία.
Ούτε ένα, ούτε δύο, μία ολόκληρη... ντουζίνα φτάνουν τα παιχνίδια για τα οποία φωνάζουν οι «κίτρινοι» για τη διαιτησία τη φετινή σεζόν και στη συντριπτική πλειοψηφία των φάσεων ο τηλεοπτικός φακός είναι ξεκάθαρος. Οι ελπίδες σωτηρίας για τον Άρη ήταν ούτως ή άλλως αρκετά περιορισμένες και πριν το χθεσινό ματς στα Χανιά, αλλά το δεύτερο γκολ που δέχτηκε και το οποίο δεν έπρεπε ποτέ να να μετρήσει, χάνοντας εν τέλει με 2-1, ήταν κι εκείνο το οποίο εκτός συγκλονιστικότατου απροόπτου τον καταδίκασε από τώρα, οχτώ αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος, στον τρίτο υποβιβασμό της ιστορίας του.
Οι χαμένοι βαθμοί πολλοί, σε μία -πολύ- θεωρητική εκτίμηση, θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος πως φτάνουν τουλάχιστον 12-13, κάτι που σε... απλά μαθηματικά θα μεταφραζόταν αυτή τη στιγμή σε +5 από την ζώνη του υποβιβασμού. Σε ένα βίντεο το οποίο δημιούργησε ο χρήστης «Christos Avr» του Youtube είναι συγκεντρωμένα και τα δώδεκα παιχνίδια για τα οποία διαμαρτύρονται οι Θεσσαλονικείς μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα καταγράφονται συνολικά οχτώ πέναλτι που δεν του δόθηκαν, ένα γκολ που δέχτηκε από θέση οφ σάιντ, ακόμα ένα όπου υπάρχει επιθετικό φάουλ, ένα ανύπαρκτο υπέρ αντιπάλου του, το χθεσινό-γκολ φάντασμα με τον Πλατανιά και φυσικά η παρωδία του αγώνα με τη Βέροια, όπου οι κόκκινες κάρτες έβγαιναν σαν... τραπουλόχαρτα στο φινάλε του αγώνα, με αποτέλεσμα να πάει με τρεις «βαρβάτες» απουσίες στο επόμενο παιχνίδι του.
Ας τα δούμε αναλυτικά...
1η αγωνιστική: Απόλλων-Άρης (2-1): Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» μπήκε με το δεξί στο φετινό πρωτάθλημα επικρατώντας με 2-1 στη Ριζούπολη του Άρη, αλλά όπως φαίνεται στο βίντεο, υπάρχει χέρι-πέναλτι στο 1-0 υπέρ των «κιτρίνων», φάση στην οποία πρωταγωνιστεί ο Τάτος.
2η αγωνιστική: Άρης-Καλλονή (0-2): Ο Άρης έχασε και στο δεύτερο φετινό του παιχνίδι, μέσα μάλιστα στο «Βικελίδης» από την πρωτάρα Καλλονή, αλλά το 0-1 με τον Λεοζίνιο έγινε από θέση οφ σάιντ.
3η αγωνιστική: Ατρόμητος-Άρης (2-0): Με το ίδιο σκορ ηττήθηκαν οι «κίτρινοι» και στο τρίτο κατά σειρά παιχνίδι τους στο Περιστέρι, φωνάζοντας για ένα πεναλτι που δεν δόθηκε σε μαρκάρισμα του Ταυλαρίδη πάνω στον Τάτο, με το σκορ ωστόσο να είναι ήδη 2-0.
5η αγωνιστική: Ξάνθη-Άρης (2-0): Για δύο πέναλτι διαμαρτύρονται οι Θεσσαλονικείς στην ήττα τους στα «Πηγάδια», με το πρώτο όμως που έγινε επάνω στον Τάτο από τον Γούτα κι ενώ το ματς βρισκόταν στο 1-0 να είναι και το πιο «χτυπητό». Πιο ελεγχόμενη η δεύτερη φάση με τον Ψυχογιό.
8η αγωνιστική: Βέροια-Άρης (0-1): Παιχνίδι το οποίο δεν στοίχισε βαθμούς στον Άρη, ωστόσο είχαμε μία από τις πιο μνημειώδεις αποφάσεις στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Άρης έφυγε με το διπλό-χρυσάφι από τη Βέροια και όταν ο Πουλίδο πήγε να δώσει το χέρι του στον διαιτητή μετά το τέλος του αγώνα, εκείνος του έδειξε την κόκκινη κάρτα, θεωρώντας προφανώς ότι τον ειρωνεύεται! Νωρίτερα είχαν δοθεί δύο άλλες κόκκινες κάρτες, εκ των οποίων μόνο αυτή στον Αγάνθο ήταν σωστή, αφού στη φάση του Οικονομόπουλου, δεν φαίνεται σίγουρα να κάνει «θέατρο» για το οποίο και τιμωρήθηκε. Έτσι πήγε με σημαντικότατες απουσίες στο επόμενο «εξάποντο» παιχνίδι του με τον Πλατανιά, όπου έκανε κακή εμφάνιση κι έχασε εντός έδρας με 2-1.
10η αγωνιστική: ΟΦΗ-Άρης (2-0): Στο ματς του Ηρακλείου ο Άρης έμεινε με δέκα παίκτες μόλις στο 2ο λεπτό του αγώνα λόγω της αποβολής του Έλσνερ, αλλά όσο κι αν δεν είναι συνηθισμένο κάτι τέτοιο, η απόφαση ήταν σωστή. Εκείνο για το οποίο σωστά διαμαρτύρεται ωστόσο είναι το πέναλτι που δεν του δόθηκε μόλις τρία λεπτά αργότερα σε τράβηγμα από πίσω κι ενώ μπορούσε να αποβληθεί κιόλας ο παίκτης του ΟΦΗ.
15η αγωνιστική: Άρης-Ολυμπιακός (0-2): Το έργο των «κιτρίνων» ήταν δεδομένα πολύ δύσκολο απέναντι στον Ολυμπιακό, μόλις από το 6' βρίσκονταν πίσω στο σκορ, αλλά θα μπορούσαν ενδεχομένως να είχαν καλύτερη τύχη, αν δινόταν το πέναλτι που έκανε ο Σάμαρης πάνω στον Τάτο με το σκορ στο 0-1.
17η αγωνιστική: ΠΑΣ-Άρης (2-1): Ο Άρης βρέθηκε να χάνει στα Γιάννινα με πέναλτι στο 51' (1-0), αλλά στο βίντεο δεν φαίνεται να χτυπάει η μπάλα πάνω στο χέρι του Ηρακλή. Πέντε λεπτά αργότερα πάντως είχε ισοφαρίσει με τον Μανιά.
18η αγωνιστική: Καλλονή-Άρης (3-1): Ιδανικό ξεκίνημα για τους Θεσσαλονικείς στο εκτός έδρας ματς με την Καλλονή στο ΟΑΚΑ, αφού ο Μανιάς έκανε το 0-1 μόλις στο 14'. Στο 34' ωστόσο ισοφάρισαν οι νεοφώτιστοι με το τέρμα το Ζακουανί, ο οποίος προηγουμένως είχε παρεμποδίσει τον προσωπικό του αντίπαλο να πάρει θέση, τραβώντας του τη φανέλα. Στη συνέχεια ο Άρης κατέρρευσε...
22η αγωνιστική: Άρης-Ξάνθη (1-1): Με το παιχνίδι απέναντι στους Ακρίτες να βρίσκεται στο 0-0, ο Βάλλας τραβάει τον Μανιά και τον ρίχνει κάτω μέσα στην περιοχή σε στημένη φάση, αλλά ο διαιτητής δεν δίνει ποτέ το πέναλτι. Στη συνέχεια βρέθηκε πίσω στο σκορ ο Άρης, αλλά ισοφάρισε.
25η αγωνιστική: Άρης-Βέροια (0-0): Οι «κίτρινοι» δεν μπόρεσαν να πάρουν και δεύτερο σερί τρίποντο -μετά τη νίκη επί του Πανιωνίου- υποδεχόμενοι τη Βέροια μένοντας στο μηδέν, αλλά ίσως να τα κατάφερναν, αν δινόταν η εσχάτη των ποινών σε χέρι παίκτη των φιλοξενούμενων μέσα στην περιοχή.
26η αγωνιστική: Πλατανιας-Άρης (2-1): Από τα πλέον επεισοδιακά φετινά ματς της Σούπερ Λιγκ, που ήταν και το πιο κρίσιμο για τον Άρη. Ένα γκολ που από τα ριπλέι φαίνεται ότι η μπάλα δεν πέρασε ολόκληρη τη γραμμή της εστίας, έκρινε τελικά την αναμέτρηση.



Πηγή: gazzetta.gr

Πάμε όλοι μαζί: Είδα Super League και είμαι καλά...!!

Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου σπάει την... απεξάρτηση από τη Super League και γράφει για την κωμωδία στα Χανιά, τον Κλουζό-Πλατινί, τους περήφανους Κρητικούς και άλλα πολλά...
Είναι μεγάλη τύχη να εργάζεσαι κάπου και να μην είσαι υποχρεωμένος να κάνεις κάτι που δεν σου αρέσει. Κι αφού είχα την επιλογή στα χέρια μου λοιπόν, αποφάσισα να μην γράφω για οτιδήποτε αφορά τη Super League παρά μόνο σε ελάχιστες εξαιρέσεις. Ομολογώ βέβαια πως ο σουπερλιγκικός εθισμός είναι τόσο προχωρημένος που με τρώει το χέρι μου βδομάδα παρά βδομάδα, αλλά με ασκήσεις αυτοσυγκέντρωσης, γιόγκας και βελονισμού, τη βγάζω καθαρή και κάθε Δευτέρα μπορώ να φωνάζω «Είμαι ο Βασίλης και είμαι καλά».
Αυτή την εβδομάδα παίρνω ρεπό από το κέντρο ελληνικής ποδοσφαιρικής απεξάρτησης, αλλά είναι μόλις η 2η φορά μετά το κλάσικο Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού στη Λεωφόρο που από μόνο του είναι λόγος, οπότε ζητώ την κατανόηση σας.
Δεν είναι συγκεκριμένη η αιτία. Απλά συνέβησαν τόσο πολλές ομορφιές αυτό το ΣΚ...
Από που να αρχίσεις και που να τελειώσεις.
Αναμφίβολα, η κωμωδία στα Χανιά κλέβει την παράσταση. Ένα γκολ φάντασμα, ένας βοηθός κανονικός επιθεωρητής κι ένα αποτέλεσμα που τελειώνει τον Άρη. Δεκαπέντε άτομα να πηγαίνουν καροτσάκι τον βοηθό, τον διαιτητή ανήμπορο να τον προστατεύσει και μια διμοιρία ΜΑΤ να απωθεί τους παίκτες που διαμαρτύρονταν στον διαιτητή. Είναι η φάση που θα έπρεπε να αποτελέσει λόγο όχι διακοπής του αγώνα, όπως σωστά αποφάσισε ο Μάνταλος, αλλά διακοπής... πρωταθλήματος.
Γιατί όμως να το διακόψει; Αφού οι ομάδες αυτό θέλουν. Να σώσουν το τομάρι τους και ας πάνε στο διάολο οι υπόλοιποι που δεν μπορούν να βρουν... άκρη. Αμ πως!
Ο Άρης θα είχε την αμέριστη συμπαράσταση σήμερα, ακόμα και των Παοκτζήδων ενδεχομένως! Αν δεν είχε γίνει κι ο ίδιος μέρος της κατάστασης, πέρυσι τέτοιο καιρό. Συντηρήθηκε ένα χρόνο, έφτασε να χλευάσει την ΑΕΚ και τι κέρδισε; Να τα λουστεί τώρα από ομάδες δορυφόρους που το σύστημα θέλει να βρίσκονται εκεί που βρίσκονται...
Διότι, αν δεν το γνωρίζατε, το μεγαλύτερο υποκατάστημα του κέντρου εξουσίας της Αθήνας βρίσκεται στην Κρήτη. Πλατανιάς-ΟΦΗ-Εργοτέλης. Οι αρνητικοί πρωταγωνιστές ΚΑΙ αυτού του Σαββατοκύριακου. Δεν ξέρω τι γνώμη έχετε για τους Κρητικούς, αλλά το νησί δεν επιδέχεται αμφισβήτησης ότι κατοικείται από λεβέντες. Πώς κατάντησε να έχει τέτοιο απόλυτο ποσοστό ευστοχίας σε διοικητικούς παράγοντες οσφυοκάμπτες του συστήματος;
Που είναι ο Εργοτέλης του αείμνηστου Παπουτσάκη (τα κόκαλά του θα τρίζουν...) που τον θαύμαζε όλη η Ελλάδα και έκανε κηδείες σε όλους τους μεγάλους παίζοντας μπαλάρα; Κατέληξε στη Λεωφόρο να παίζει με Στοϊκοβιτς, Μπουχαλάκη, Τζανακάκη, Μπαντιμπανγκά, Ιμπραήμ, να πέφτουν όλοι κάτω σαν κοτόπουλα από το 60'. Αυτό φταίει που δεν κέρδισε ο Παναθηναϊκός; Όχι! Αλλά επί τούτου, κάντε δυο παραγράφους υπομονή...
Ο δε Πλατανιάς που συνήθως βρίσκεται σε θέση άμυνας, είναι η ομάδα με τις λιγότερες κίτρινες (58) στο πρωτάθλημα. Μετά τον ΟΦΗ (56) φυσικά που έχει δεχθεί 25 λιγότερες από τον Παναθηναϊκό... Αμ το άλλο; Το ξέρατε ότι ο Πλατανιάς έχει 7 αποβολές υπέρ του και μια εναντίον του;
Φαντάζομαι δεν περιμένετε λοιπόν, να ασχοληθώ σοβαρά με το γκολ φάντασμα του Πλατανιά.  Δεν έχει εξάλλου, σημασία αν πέρασε ή δεν πέρασε, αλλά με ποια κριτήρια αποφάσισαν και αποφασίζουν κάθε εβδομάδα, διαχρονικά. Και οι αριθμοί αποτελούν τον καλύτερο μάρτυρα.
Μήπως δεν μάθατε για την ανακοίνωση του προέδρου του Απόλλωνα που – ο καημένος – επιμένει να παλεύει για τη σωτηρία με όπλο την ανεξαρτησία του; Που πας ρε Καραμήτρο... Βελλή;
Αυτά συμβαίνουν κάθε εβδομάδα στον μαγικό χώρο της Super League. Οι διαιτητές μπαίνουν και παίζουν ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ, για να ξανασφυρίξουν και την άλλη εβδομάδα, να γίνουν διεθνείς, να προαχθούν, ό,τι τέλος πάντων...
Κι όλα αυτά υπό το άγρυπνο βλέμμα του ποδοσφαιρικού Κλουζό! Ο Μισέλ Πλατινί ήρθε, πάταξε τη διαφθορά κι έφυγε. Από καθαρή ατυχία δεν πρόλαβε να συναντήσει και τον Σπανό για να εμπλουτίσει την ατζέντα των δημοσίων σχέσεων. Είπε όμως σκληρές αλήθειες! «Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι σε καλό δρόμο και αυτό φαίνεται γιατί έχετε μια ομάδα στους 16 του Ch.League κι άλλη μια στους 32 του Europa, συν την Εθνική στο Μουντιάλ». Έβαλε το μαχαίρι στο κόκκαλο, τα είπε και λίγο με τον Σαμαρά, προφανώς για να του επιβεβαιώσει κατηγορηματικά το success story που αναπτύσσει η πρωθυπουργάρα και στη μπάλα. Λίγο πριν την κλήρωση του EURO2016 θυμήθηκε την παρασκευιάτικη ατάκα του κυρ Σάββα: «Μισέλ, αύριο έχουμε δύσκολο ματς με τον ΟΦΗ». Αν ρωτούσε τον στενό του συνεργάτη Θόδωρο τον Θεοδωρίδη θα του έλυνε μονομιάς τον γρίφο: «Για τα δύσκολα υπάρχει ο Σέποβιτς»...
ΥΓ. Παντελώς άστοχες οι δηλώσεις Αναστασίου. Περισσότερο συσσωρευμένες μοιάζουν παρά να αφορούν τον συγκεκριμένο αγώνα. Διότι ο Παναθηναϊκός δεν υπήρχε στο γήπεδο μετά το 30. Ούτε διαιτητής υπήρχε. Μια περιπλανόμενη φιγούρα ήταν που έπαιζε κι αυτός για το ψωμί της οικογένειάς του. Δεν έκρινε το αποτέλεσμα. Απλά έσπρωχνε τον Εργοτέλη. Ο Παναθηναϊκός τι έκανε; Πόσες καθαρές ευκαιρίες είχε; Τι ποδόσφαιρο έπαιξε;
Κι αν δεν του αρκεί αυτό του Αναστασίου, επειδή είπαμε ότι θα μιλάμε με στοιχεία ας διαβάσει κάτι. ΠΑΟ-Βέροια 1-1, ΠΑΟΚ-ΠΑΟ 2-1, Απόλλων-ΠΑΟ 1-1, ΠΑΟ-Ατρόμητος 1-2, ΟΦΗ-ΠΑΟ 1-1, ΠΑΟ-Εργοτέλης 1-1. Εξι φορές που προηγήθηκε ο Παναθηναϊκός και δε νίκησε... Καλές οι αγιογραφίες, σωστά και τα παράπονα για διαιτησίες που βγάζουν μάτι, αλλά μήπως κάτι δεν κάνει καλά στη διαχείριση;
Πηγή: gazzetta.gr

Αργεντινή: «Ανάσα» για Μπόκα, «πόνος» για Ρίβερ!! (videos)

Χωρίς να εντυπωσιάσει η Μπόκα Τζούνιορς επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα καταβάλλοντας με 1-0 την Εστουντιάντες, για την 3η αγωνιστική του αργεντίνικου Final.
Οι «χεϊνέσες» ήθελαν πάση θυσία το θετικό αποτέλεσμα και το πήραν χάρη σε γκολ του 26άχρονου Εμανουέλ Τζιχλιότι στο 42ο λεπτό. Ωστόσο, η συνολική εικόνα τους στο ματς ήταν μέτρια. Από την πλευρά της, η Ρίβερ Πλέιτ έχασε δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι, αν και ήταν ανώτερη στην έδρα της Κολόν, καθώς ο Γκαμπριέλ Γκρασιάνι βρήκε δίχτυα στο 17’ και το 87’, ενώ με ωραία ατομική προσπάθεια σκόραρε ο 20άχρονος Κάρλος Λούκουε στο 71’, οπότε το γκολ του Φερνάντο Καβενάγκι στο 74ο λεπτό απλώς πρόσφερε προσωρινές ελπίδες στους «μιλονάριος».
Νωρίτερα, οι Νιούελς Ολντ Μπόις ξέσπασαν με 4-1 σε βάρος της Ατλέτικο Ραφαέλα, καθώς ο Μίλτον Κάσκο στο 4’ και ο Φαμπιάν Μουνιόζ στο 9’ έθεσαν τις βάσεις για πρώτη νίκη σε δεκατρείς αγώνες. Οι Βίκτορ Φιγκερόα στο 57’ και Μάξι Ροντρίγκεζ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων «απάντησαν» στο πέναλτι του Ντιέγκο Βέρα στο 18’, «φτιάχνοντας» τη διάθεση των απογοητευμένων οπαδών των «λεπρών». Τέλος, ο Ιγνάσιο Πιάτι αποτέλεσε το μοναδικό σκόρερ του 1-0 της Σαν Λορένζο επί της Κίλμες, με τέρμα στο 56ο λεπτό.









Πηγή: onsports.gr

Ανδρες μονάχα ο Βαλιανάτος και ο Σούλης!!

Πώς το AIDS "χτύπησε" το ελληνικό ποδόσφαιρο και γιατί ξεφτιλίζεται σε κάθε ματς; Ο Αποδυτηριάκιας αναλύει, εξηγείται για να μην... παρεξηγείται. Ο κύριος Γρηγόρης Βαλιανάτος, υποψήφιος δήμαρχος στην πρωτεύουσα της Ελλάδος δήλωσε ότι στην πρωτεύουσα της Αγγλίας, στο Λονδίνο ήταν συνοδός ανδρών με 500 ευρώ. Τουλάχιστον το παλληκάρι παίζει με ανοιχτά χαρτιά. Αυτός είμαι, αυτός ήμουν, αυτά μπορώ να προσφέρω.
Ποιος διαφωνεί ότι ο Βαλιανάτος παίζει με τη γλώσσα της αλήθειας. Είμαι gay, έχω AIDS, να μας πουν κι οι άλλοι υποψήφιοι δήμαρχοι τι είναι, ποια είναι η σεξουαλική τους ταυτότητα. Μήπως και κάποιος άλλος, κάποιοι άλλοι είναι οροθετικοί, όπως εγώ.
Κορίτσια, για μπάλλα μιλάμε. Για το πρωτάθλημα της σούπερ λίγκας. Της πουτάνας το μαγκάλι γίνεται κάθε αγωνιστική. Το αιώνιο, το αθάνατο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν χάνει παράσταση για να αυτοδιασυρθεί. Πάσχουμε από Βαλιανάτους.
Έτσι είναι. Μας λείπουν οι άνθρωποι, προπονητές είναι αυτοί, πρόεδροι ΠΑΕ, δημοσιογράφοι, να πουν τα πράγματα όπως έχουν. Ότι το AIDS πριν εμφανιστεί σαν ασθένεια είχε πρωτοχτυπήσει τον κόσμο στα γήπεδα αυτής της χώρας. Τι ήταν αυτό πάλι! Σε κάθε ματς και μια όρθια ξευτύλα.
Απορώ! Είναι κορόιδα οι κουμανταδόροι στα κανάλια. Να πεις ότι δεν ψοφάνε από θεαματικότητα; Έπρεπε ήδη να είχαν στήσει ένα reality ποιος θα διασυρθεί περισσότερο στο πρωτάθλημα.
Δεν μ' ενδιαφέρει, ρε, ποιος έχει δίκαιο! Ναι, ρε, αυτή είναι η κουβέντα του αποδυτηριάκια. Έχασα τη μπάλλα αν πω ότι ο Σκόρδας του Άρεως έχει δίκαιο, έχει άδικο. Το ίδιο ο Βελής του Απόλλωνος, ο Αναστασίου του Παναθηναϊκού.
Όπως το λέω. Δεν βγαίνει τίποτα αν συμφωνήσουμε, αν διαφωνήσουμε με τα ρεζιλίκια σε κάθε αγωνιστική. Δεν μας πάει πουθενά. Και τι πρέπει να γίνει, ρε μάγκα;
Τίποτα. Γιατί να γίνει όταν δεν υπάρχουν Βαλιανάτοι στο ποδόσφαιρο, δηλαδή άνθρωποι που να θέλουν να παίξουν με καθαρά, με ανοικτά χαρτιά.
Άσε, ρε. Τι να γίνει όταν γουστάρουν αυτό το χάλι να συνεχίζεται. Τους βολεύει. Δεν σας συμφέρει να γίνει κατανοητό ότι το πρωτάθλημα δεν είναι τίποτα περισσότερο από έναν συνεταιρισμό. Μια κοινή επιχείρηση κι όχι μια χωματερή για να αδειάζουμε τα ψιλά και τα χοντρά.
Όσο αφορά το ματσάκι Πλατανιάς-Άρης ευτυχώς που ξηγήθηκε σωστά ο Σούλης. Που αρνήθηκε να πάρει την ομάδα, μετά από εντολή του μεγάλου ηγέτη Σκόρδα. Άσε, σου λέει ο παίκτης. Τελειωμένοι είμαστε που είμαστε, μην καταστραφεί εντελώς η ομάδα με τις τσεκουριές που θα φάει από την αθλητική δικαιοσύνη.
Ύστερα είναι και το άλλο. Να σεβόμαστε την επιθυμία της Παναγίας. Ήθελε τη νίκη του Πλατανιά, ρωτήστε τον ίδιο τον Άγγελο Αναστασιάδη. Τι θα πει δεν μπήκε το γκολ. Μην ασεβούμε στα θεία.

ΓΙΑΤΙ ΟΙ εχθροί του Άρεως αποφάσισαν τον υποβιβασμό του, γράφει o apodytiriakias.gr


Κοτζάμ Άρης και να πέσει στα ίσα; Βαρύ. Ασήκωτο. Ο υποβιβασμός θα γίνει με κατάρες στους εχθρούς της ομάδας. Βέβαια. Άρης είναι αυτός, δεν πέφτει μόνος του, τον ρίχνουν αυτοί που τον κυνηγάνε. Φως φανάρι.
Φοβερά πράγματα. Μια ομάδα χωρίς διοίκηση, χωρίς παίκτες, χωρίς προπονητή. Με χρέη. Και διαμαρτύρεται για το κατεστημένο, το παρασκήνιο, τους εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς. Είμαστε η απόλυτη γραφικότητα.
Έτσι είναι. Θα πέσει η ομαδάρα, αλλά δεν θα φταίει αυτή. Δεν είναι ευθύνη του Άρεως ο υποβιβασμός για μια φορά ακόμα. Σε καμμία περίπτωση. Γι' αυτό είναι δικαιολογημένο το αίσθημα της αδικίας. Γι' αυτό επανήλθε ο Σκόρδας. Επειδή η φωνή του στην καταδίκη της διαιτησίας, της ΕΠΟ, είναι πιο ισχυρή.
Τι έγινε στα Περιβόλια; Η ξευτύλα του Θεού. Αυτό έγινε. Δεν υπάρχει ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχει πρωτάθλημα. Δεν υπάρχει αγώνας. Τίποτα δεν υπάρχει. Εκτός από ένα μελόδραμα της συμφοράς. Κλάμα. Διαμαρτυρία. Διακοπή του παιχνιδιού. Και του χρόνου.

Πηγή: sportdog.gr