Τετάρτη, 14 Απριλίου 2010

Στο δρόμο της επιστροφής ο Αμανατίδης


Ο Αμανατίδης στην προπόνηση της Αϊντραχτ Ο Γιάννης Αμανατίδης επέστρεψε στις προπονήσεις και μοίρασε χαμόγελα στον Οτο Ρεχάγκελ. Ο διεθνής επιθετικός που έχει μείνει εκτός αγώνων για περίπου επτά μήνες δίνει αγώνα δρόμους για να μπορέσει να αγωνιστεί έστω και σε ένα παιχνίδι με την Αϊντραχτ στο πρωτάθλημα, κάτι που θα του δώσει και το εισιτήριο για τη Νότια Αφρική.

Ο Σκίμπε εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι ο Αμανατίδης θα είναι έτοιμος πριν το τέλος της σεζόν στη Γερμανία. "Πρέπει να τον δούμε σε συνθήκες αγώνα. Ως τώρα οι εξετάσεις του δείχνουν ότι η αποθεραπεία του πάει πολύ καλά και το πόδι του έχει δυναμώσει.

Ο Αμανατίδης υποβλήθηκε τον Νοέμβριο σε χειρουργική επέμβαση στο γόνατο, όπου του αφαιρέθηκε κομμάτια του χόνδρου που ήταν ασταθή.

Κατάθεση προσφυγή ο Ηρακλής

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/ab8c96d5746c9949ec0f14860ad0c2ed_L.jpg?943912800?943912800?943912800Προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ κατά της απόφασης του αθλητικού δικαστή με την οποία εκτός των άλλων μηδενίστηκε για τα όσα έγιναν στο ματς με τον Άρη, κατάθεσε σήμερα το μεσημέρι ο Ηρακλής.Από την πρώτη στιγμή που ο αθλητικός δικαστής Παναγιώτης Λεβενιώτης τιμώρησε τον Ηρακλή με μηδενισμό για τα όσα έγιναν στο ματς με τον Άρη (τραυματισμό του Ρουμελιώτη από κουτάκι μπύρας που πέταξε οπαδός), υπήρξε μια έντονη φημολογία για το αν ο «γηραιός» θα καταθέσει προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ και κατά πόσο φυσικά μπορεί να καταθέσει. Χθες μίλησε μιλώντας στο gazzetta.gr ο πρόεδρος του ΤΑΠ Ηρακλής Γιώργος Μανωλόπουλος, είχε ξεκαθαρίσει πως η προσφυγή θα κατατεθεί κανονικά. Τελικά η προσφυγή αυτή κατατέθηκε σήμερα στις 14:00 το μεσημέρι, από τον νέο δικηγόρο του «γηραιού» Δημήτρη Μόκκα, ο οποίος θα τρέξει την υπόθεση, καθώς οι Μπάμπης Αποστολίδης και Γιώργος Παπαβασιλείου λόγω υποχρεώσεων θα βρίσκονται στην Αμερική αυτές τις μέρες. Το gazzetta.gr επικοινώνησε τόσο με τον κύριο Μόκκα, όσο και με τους κυρίους Αποστολίδη και Παπαβασιλείου, οι οποίοι έδωσαν την δική τους εξήγηση για τα όσα συνέβησαν τόσο στην Μίκρα,όσο και στην αίθουσα του αθλητικού δικαστή.


Μόκκας: «Να ερευνηθεί αν έκανε τον ψόφιο κοριό»

Ο άνθρωπος που θα υπερασπιστεί τον Ηρακλή στο ΑΣΕΑΔ ο δικηγόρος Δημήτρης Μόκας ανέφερε σχετικά με την σημερινή προσφυγή: «Κατατέθηκε σήμερα στις 14:00 η προσφυγή του Ηρακλή και κατατέθηκε έγκαιρα. Την ερχόμενη Πέμπτη θα προσδιοριστεί για συζήτηση. Από εκεί και πέρα όταν συζητηθεί η υπόθεση στο ακρωτήριο του ΑΣΕΑΔ, δίδεται και μια ολιγοήμερα προθεσμία για να υποβληθούν υπομνήματα, να αντικρουστούνε οι εκατέρωθεν ισχυρισμοί και να την πάρει ο εισηγητής του πενταμελούς και να κάνει την πρότασή του στο συμβούλιο. Εδώ θα πρέπει να ερευνηθεί αν ο Ρουμελιώτης τραυματίστηκε ή αν έκανε τον ψόφιο κοριό».

Όλη αυτή η διαδικασία πόσο μπορεί να μας πάρει;

«Λογικά θα φτάσει τις δέκα μέρες περίπου»

Μπορούν να οριστούν αγώνες από την στιγμή που εκκρεμεί απόφαση του ΑΣΕΑΔ;

«Δεν μπορεί να ορίσει αγώνες η ΕΣΑΠ, αφού εκκρεμεί η εγκυρότητα και το κύρος ενός αγώνα στο ΑΣΕΑΔ».

Αποστολίδης: «Άδικη απόφαση»

Στην απόφαση του αθλητικού δικαστή στάθηκε ο δικηγόρος του Ηρακλή κατά την εκδίκαση του κύριου Λεβανιώτη, Μπάμπης Αποστολίδης τονίζοντάς μας τα εξής: «Η απόφαση είναι άδικη. Ο δικαστής είχε ένα τεράστιο πρόβλημα, θα έπρεπε να παλέψει μεταξύ δύο διακυβευμάτων. Το αν θα έπρεπε να φύγει μήνυμα ρος τον κόσμο πως η αθλητική δικαιοσύνη είναι σκληρή ή υπέρμετρα σκληρή και ότι με κανένα τρόπο δεν θα επιτρέπει τους αθλητές να αγωνίζονται υπό συνθήκες εκτρόπων ή πίεσης. Η αν θα άφηνε ανοικτή την κερκόπορτα στους αθλητές να προσποιούνται τραυματισμούς εκμεταλλευόμενοι τα άρθρα του κανονισμού. Νομίζω ότι ο δικαστή προτίμησε το πρώτο διακύβευμα και παρότι δεν νομίζω πως πίστεψε ακράδαντα πως ο κύριος Ρουμελιώτης τραυματίστηκε σε σημείο που να μην μπορεί να συνεχίσει τον αγώνα, όπως δεν τον πίστεψε και κανένας. Προτίμησε να στείλει σκληρό μήνυμα ενάντια σε αυτούς που δημιουργούν την βία στα γήπεδα, αφήνοντας όμως ανοικτή την κερκόπορτα σε παρόμοιες ενέργειες αθλητών οι οποίοι πολλές φορές με τις ενέργειές τους προκαλούν ή αναπαράγουν φαινόμενα βίας».Παπαβασιλείου: «Να υπάρξει επανάληψη του αγώνα»


Από την πλευρά του ο έτερος δικηγόρος του Ηρακλή που όπως και ο κύριος Αποστολίδης θα απουσιάσει στην Αμερική κατά την εκδίκαση της προσφυγής, Γιώργος Παπαβασιλείου, σε αρχική ερώτηση για το αν ο Ηρακλής δικαιούταν να κάνει προσφυγή μας τόνισε: «Σας παραπέμπω στην γνωμάτευση του δικηγόρου της ΕΣΑΠ κυρίου Μαυρομάτη, ο οποίος είπε πως φυσικά και μπορεί».

Για την απόφαση του αθλητικού δικαστή ο γνωστός νομικός μας ανέφερε: «Εάν το δικαστήριο κρίνει αυστηρά μετά τα νομικά δεδομένα τα πραγματικά περιστατικά θα πρέπει να παραμείνει η ποινή του προστίμου και του αποκλεισμού της έδρας και να διαταχθεί η επανάληψη του αγώνα. Κατά την γνώμη την δική μας που προκύπτουν από τις ιατρικές εξετάσεις και το βίντεο του αγώνα, τραυματισμός του αθλητή δεν υπήρξε. Στο βίντεο του αγώνα φαίνεται καθαρά, η δε ιατρικές εξετάσεις καμία δεν βρήκε ούτε ένα εύρημα. Οι αντιφάσεις μόνο στις οποίες έπεσε ο αθλητής, καθώς φαίνεται πως αλλού τον χτύπησε το κουτάκι και άλλου έλεγε πως πονούσε. Και όταν και ι ιατροδικαστική εξέταση που έγινε την επόμενη μέρα, εκείνο που βρίσκει είναι μια ελαφρά ερυθρότητα άνωθεν του αριστερού αγκώνα διαμέτρου ενός εκατοστού. Όσο το αποτύπωμα ενός στυλό. Γι' αυτό λέω πως αν το δικαστήριο κρίνει για πραγματικά περιστατικά, θα πρέπει να τιμωρήσει τον Ηρακλή για την ρίψη του αντικειμένου, αλλά από και πέρα δεν υπήρξε τραυματισμός αθλητή. Εάν τώρα ο δικαστής πιεζόμενος από την κοινή γνώμη που τα έχει βία οδηγήθηκε σε μία τέτοια απόφαση, αυτή πέφτει νομικά,καθώς άλλο είναι το τι θέλουμε και άλλο το τι ορίζουν οι κανονισμοί και τι αποδεικνύεται. Άλλωστε αν ο νομοθέτης θα ήθελε να τιμωρήσει με μηδενισμούς από ρίψεις αντικειμένων θα το προέβλεπε. Μόνο ο διαπιστωμένος τραυματισμός επιβάλει ποινή μηδενισμού. Εάν τώρα αν υπάρχει ένας άνθρωπος η γιατρός που διαβάζει τα πορίσματα και λέει πως υπάρχει τραυματισμός, τότε όλη η Ελλάδα, άλλα πράγματα βλέπει».

Έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ της ΕΣΑΠ

Από την στιγμή που το ΑΣΕΑΔ αποφάσισε να δικάσει την απόφαση την προσεχή Πέμπτη, η ΕΣΑΠ όρισε για αύριο έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ, όπου θα συζητηθεί ακόμα και η περίπτωση να οριστούν αγώνες καθώς ο χρόνος για την ολοκλήρωση των πλέι οφ πιέζει ασφυκτικά. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΑΠ έχει ως εξής: «Μετά την επίσημη ενημέρωση της γραμματείας του ΑΣΕΑΔ, για μη ορισμό της ΠΕΜΠΤΗΣ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010 σαν δικάσιμης ημέρας της προσφυγής του ΤΑΑ Ηρακλής που θα κατατεθεί σήμερα κατά των αποφάσεων του ΑΔ για τον αγώνα Ηρακλής-Άρης, συγκαλείται την Πέμπτη 15 Απριλίου 2010 και ώρα 18.00, σε Έκτακτη Συνεδρίαση του το ΔΣ της Ένωσης, σύμφωνα και με το άρθρο 18,1 του Καταστατικού της, για να συζητήσει την κατάσταση που έχει διαμορθωθεί μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τις ενέργειες της ΕΣΑΠ».

«Ο Ρουμελιώτης δέχεται απειλές»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/5315ea0bd88e4821b9917d0cdeb4287a_L.jpg?943912800?943912800?943912800Αφού αρχικά στάθηκε στο πλευρό του προέδρου του Α.Σ και της ΕΣΑΠ Νίκου Παπαδόπουλου στην επίθεση που δέχτηκε από τον Ηρακλή, στην συνέχεια το Α.Σ, η ΠΑΕ, η ΚΑΕ και η Λέσχη Φίλων Άρη με ανακοίνωση που εξέδωσαν ανέφεραν πως ο Νίκος Ρουμελιώτης δέχεται απειλές. Μεγάλες διαστάσεις φαίνεται πως έχει αρχίσει να παίρνει η... κόντρα του Ηρακλή με τον Άρη, μετά τα όσα συνέβησαν στην Μίκρα και στον αγώνα βόλεϊ των δύο ομάδων. Μετά την σημερινή ανακοίνωση του ΤΑΠ Ηρακλής με την οποία καταφέρθηκε εναντίον του προέδρου του Α.Σ Νίκος Παπαδόπουλος, ήρθε άμεσα η απάντηση των «κιτρίνων» με νέα ανακοίνωση την οποία υπέγραψαν το Α.Σ, η ΠΑΕ, η ΚΑΕ και η Λέσχη Φίλων Άρη. Με την ανακοίνωση αυτή, αφού αρχικά στέκονται στο πλευρό του προέδρου του Α.Σ και της ΕΣΑΠ, στην συνέχεια κάνουν λόγο για απειλές που δέχεται ο Νίκος Ρουμελιώτης τονίζοντας μάλιστα πως αν συμβεί το παραμικρό επεισόδιο, δεν θα είναι δύσκολο να βρεθούν οι ηθικού αυτουργοί. Αναλυτικά η ανακοίνωση των «κίτρινων» έχει ως εξής: «Τα διοικητικά συμβούλια του Α.Σ. ΑΡΗ, της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, της ΚΑΕ ΑΡΗΣ και της ΛΕΣΧΗΣ ΦΙΛΩΝ ΑΡΗ, μετά τη σημερινή ανακοίνωση της ομάδας βόλεϊ του Ηρακλή, με την οποία επιτίθεται προσωπικά στον πρόεδρο του συλλόγου μας, Νίκο Παπαδόπουλο, έχουν να τονίσουν τα εξής: Δυστυχώς η διοίκηση της ομάδας βόλεϊ του Ηρακλή συνεχίζει τον ολισθηρό δρόμο σπίλωσης και κατασυκοφάντησης. Μετά τις αήθεις επιθέσεις προς το πρόσωπο του Νίκου Ρουμελιώτη, συνεχίζεται η προσπάθεια συκοφάντησης και προς το πρόσωπο του προέδρου του συλλόγου μας και προέδρου της ΕΣΑΠ, Νίκου Παπαδόπουλου. Κι αυτό γιατί η σημερινή διοίκηση του Ηρακλή δεν δέχεται την αλήθεια, που είναι η εξής: για την τιμωρία της ομάδας, έχουν ευθύνη οι ίδιοι οι φίλαθλοί της, ενώ οι διοικούντες της προσπαθούν να βρουν εξιλαστήρια θύματα. Ο Αθλητικός Σύλλογος ΑΡΗΣ έχει μάθει ν΄ αναλαμβάνει τις ευθύνες από τις πράξεις των οπαδών του σε αντίθεση με τη διοίκηση του Ηρακλή, που έχει μάθει να λειτουργεί υπό καθεστώς ασυλίας κι ατιμωρησίας. Όσον αφορά για το αν η ένσταση είναι ανυπόστατη ή όχι, σας παραπέμπουμε στο σκεπτικό της απόφασης του αθλητικού δικαστή.
Υ.Γ. Ο αθλητής μας, Νίκος Ρουμελιώτης, δέχεται απειλές μέσω του διαδικτύου και των ερτζιανών της πόλης από αγνώστους. Σε περίπτωση που συμβεί το παραμικρό επεισόδιο εναντίον του αρχηγού της Εθνικής ομάδας δεν θα είναι δύσκολο ν΄ ανατρέξουμε στο ποιοι θα είναι οι ηθικοί αυτουργοί».

Βόκολος: «50-50 ο τελικός» – «Η πιο σταθερή ομάδα ο ΠΑΟΚ…»

Βόκολος: «50-50 ο τελικός» – «Η πιο σταθερή ομάδα ο ΠΑΟΚ…»

Στην εκπομπή Revolution του «Αθλητικού Metropolis» και στον Κυριάκο Κύρτσο μίλησε ο ένας εκ των ομοσπονδιακών τεχνικών της εθνικής παίδων, Λεωνίδας Βόκολος. Αναφερόμενος αρχικά στο χθεσινό φιλικό με την ομάδα του Άρη, Κ-17, ο κ. Βόκολος είπε: «Πρόκειται για μία προεπιλογή ουσιαστικά ποδοσφαιριστών που είναι γεννημένοι το 1994 ώστε να είναι έτοιμοι για τα προκριματικά του Σεπτεμβρίου. Προσπαθούμε να φτιάξουμε ουσιαστικά την ομάδα της επόμενης χρονιάς. Τώρα βέβαια υπάρχει μπροστά η τελική φάση στο Λίχτενσταιν όπου θα αγωνιστούν παιδιά γεννημένα το 1993». Όσο για το τι μπορεί να περιμένει το ελληνικό ποδόσφαιρο από αυτή τη γενιά των ποδοσφαιριστών υπογράμμισε: «Όχι μόνο από αυτή τη γενιά αλλά και από παιδιά λίγο μεγαλύτερα ή λίγο μικρότερα μπορεί να περιμένει πολλά το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αρκεί βέβαια να το κατανοήσουν και οι ομάδες όπως και οι παράγοντες. Να καταλάβουν δηλαδή ότι αυτά τα παιδιά πρέπει να βρούνε θέση στις ομάδες. Δεν είμαι κατά των ξένων ποδοσφαιριστών σε καμία περίπτωση, όμως υπέρ των ποιοτικών ξένων παικτών. Εδώ στην Ελλάδα έρχονται πολλοί ξένοι αμφιβόλου αξίας και σίγουρα όχι καλύτεροι από έλληνες παίκτες. Αυτό βέβαια έχει ως αποτέλεσμα να μην προωθούνται κάποια νεαρά παιδιά που στην πορεία όπως είναι λογικό αισθάνονται άβολα, βλέποντας ότι έχουν μπροστά τους ένα ρόστερ με πλειοψηφία από ξένους ποδοσφαιριστές και ξέρουν ότι δύσκολα θα βρούνε θέση σε αυτό».

Για την δυσκολία του ρόλου του ως προπονητής στην εθνική παίδων τόνισε: «Εμείς έχουμε να κάνουμε με παιδικές ψυχές και αναμφίβολα είναι πολύ δύσκολη αυτή η διαδικασία. Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να τους δημιουργούμε πρόβλημα. Έχουμε δημιουργήσει πιστεύω ένα εξαιρετικό κλιμάκιο ώστε να αναζητούνται και να εντοπίζονται οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές σε αυτές τις ηλικίες. Προσπαθούμε να κάνουμε ότι καλύτερο. Να περάσουμε τη φιλοσοφία πως το σχολείο είναι πάνω απ΄ όλα και φυσικά αποτελεί προτεραιότητα. Συζητάμε με όλα τα παιδιά και τα τηλέφωνα μας είναι πάντοτε ανοιχτά γι΄ αυτούς. Υπάρχουν φυσικά αυστηρά κριτήρια για την επιλογή σε ότι αφορά τις εθνικές ομάδες όμως νομίζω ότι αυτό είναι και το καλύτερο για να γίνεται σωστή δουλειά. Φυσικά εμείς προσπαθούμε να παίρνουμε τους πιο έτοιμους ποδοσφαιριστές. Αυτούς δηλαδή που όσο είναι δυνατό, είναι ήδη δουλεμένοι και «φτιαγμένοι». Γιατί εμείς έχουμε ένα πολύ μικρό διάστημα για ναμπορέσουμε να δουλέψουμε με τα παιδιά αυτά και να βελτιωθούν. Προσπαθούμε απλώς να τους εμφυσήσουμε τη φιλοσοφία του νικητή και του πάθους που οφείλουν να δείχνουν στα παιχνίδια. Υπάρχει πάντως μία εξαιρετική συνεργασία με όλα τα παιδιά που είναι προπονητές στις εθνικές ομάδες. Όπως για παράδειγμα με το Γιώργο Γεωργιάδη που είναι στην εθνική ελπίδων και κάνει επίσης μία εξαιρετική δουλειά».

Για το κατά πόσο είναι σημαντικό για τους νέους έλληνες προπονητές, το γεγονός ότι ο Νίκος Νιόπλιας στέφθηκε πρωταθλητής με τον Παναθηναϊκό, υπογράμμισε: «Είναι ασφαλώς πολύ σημαντικό αυτό που πέτυχε ο Νίκος Νιόπλιας. Είναι σημαντικό και για τον Παναθηναϊκό που τον εμπιστεύτηκε. Ο Νίκος δουλεύει πολύ και τον γνωρίζω προσωπικά οπότε μπορώ να ξέρω πόσο πολύ αγαπάει αυτό που κάνει και δουλεύει πάνω σε αυτό. Είναι πολύ καλό ότι εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία που του δόθηκε. Δίνεται έτσι η δυνατότητα να αποδειχθεί πως αξίζει να δίνονται ευκαιρίες, δε θα πω μόνο σε νέους έλληνες προπονητές αλλά και γενικότερα σε έλληνες προπονητές. Προσωπικά πιστεύω πολύ στον έλληνα προπονητή και το λέω αυτό με αφορμή και την ιδιότητα που είχα ως ποδοσφαιριστής, έχοντας συνεργαστεί και με ξένους και με έλληνες προπονητές. Πρέπει να υπάρχει υπομονή απλώς. Δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Εμπιστοσύνη, στήριξη και υπομονή χρειάζεται. Υπάρχουν παραδείγματα όπως του Καραγεωργίου ή του Δώνη».

Για τον τελικό του κυπέλλου ανάμεσα σε Άρη και Παναθηναϊκό είπε: «Είναι ένας τελικός και αυτό τα λέει όλα. Στους τελικούς πάντοτε είναι μοιρασμένες οι πιθανότητες. Είναι 50-50. Είναι δύο ομάδες που βρίσκονται σε καλό αγωνιστικό επίπεδο και θεωρώ ότι θα γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι. Το εύχομαι κιόλας γιατί θα είναι σε ένα ωραίο μεγάλο γήπεδο και πρέπει να το ευχαριστηθεί ο κόσμος. Δεν μπορώ να κάνω προγνωστικά γιατί δε νομίζω ότι χωράνε κιόλας σε έναν τελικό».

Για την φετινή πορεία του ΠΑΟΚ, τη φανέλα του οποίο φόρεσε για ενάμιση χρόνο, ο κ. Βόκολος τόνισε: «Επειδή είχα δουλέψει ως ποδοσφαιριστής με τον κ. Σάντος, γνώριζα ότι είναι ένας πολύ αξιόλογος και ιδιαίτερα μεθοδικός προπονητής. Οπότε από την στιγμή που του έδειξαν εμπιστοσύνη οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ ήταν λογικό νομίζω να βγει η φετινή πορεία. Γενικά πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ είναι η πιο σταθερή ομάδα τα τελευταία δύο χρόνια και παρουσιάζουμε μία φυσιολογικά προς το καλύτερο εξέλιξη. Απέκτησε μία αγωνιστική ταυτότητα και φυσικά αυτό οφείλεται στη διοίκηση του Θοδωρή Ζαγοράκη αλλά και στον προπονητή. Έφθασε ένα βήμα πριν το πρωτάθλημα και προσωπικά πιστεύω ότι καθοριστικό ήταν το ματς με τον Άρη. Αν ο ΠΑΟΚ κέρδιζε εκείνο το παιχνίδι θεωρώ ότι θα έπαιρνε το πρωτάθλημα».

Στα χέρια οι Τσέζαρεκ, Νταμόντε

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/b074e732bd5df986d45507fc08580193_L.jpg?943912800?943912800?943912800Επεισόδιο και μάλιστα σοβαρό υπήρξε στην σημερινή προπόνηση του Αστέρα Τρίπολης. Οι Ντάνιελ Τσέζαρεκ και Ίσραελ Νταμόντε πιάστηκαν στα χέρια, χωρίς το θέμα αυτό να έχει συνέχεια. Μπορεί ο Αστέρας Τρίπολης να κατάφερε έστω και στην προτελευταία στροφή του πρωταθλήματος να καταφέρει να σωθεί, ωστόσο η πίεση μετά τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα φαίνεται πως υπήρχε στην ομάδα. Έτσι μια σπίθα έφτανε για να έρθει η έκρηξη και να υπάρξει ένα σοβαρό επεισόδιο. Συγκεκριμένα κατά την σημερινή προπόνηση οι Ντάνειλ Τσέζαρεκ και Ίσραελ Νταμόντε πιάστηκαν στα χέρια ανταλλάσσοντας γροθιές. Μετά από προσπάθειες επήλθε η ηρεμία, αν και οι δύο παίκτες παρά την συζήτηση που είχαν με τον προπονητή τους Βαγγέλη Βλάχο, δεν συμφιλιώθηκαν. Στον Αστέρα πάντως όπως όλα δείχνουν δεν αναμένεται να δώσουν μεγαλύτερη έκταση, καθώς και οι δύο ποδοσφαιριστές μόνο με θαύμα θα συνεχίσουν και τη νέα χρονιά στην ομάδα, οπότε δεν υπάρχει λόγος για τιμωρία. Στα αγωνιστικά ο Μαρσελάο θα μπει αύριο Πέμπτη στο χειρουργείο.

«Ίντερ δώσε πίσω το Scudetto»!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/8c3eb9aded0317d7f9d3a0df83158b1f_L.jpg?1271260634?1271260634?1271260634Οι συνομιλίες του Τζιάσιντο Φακέτι με αρχιδιαιτητές ανάγκασαν τον γιο του πρώην προέδρου της Ιντερ να ζητήσει να δοθεί πίσω το Scudetto της σεζόν 2005-06! Το καλοκαίρι του 2006, όταν ξέσπασε το Calciopoli, η παλιά μεγάλη δόξα της Ιντερ και πρόεδρος της εκείνη την εποχή, Τζιάσιντο Φακέτι, είχε εξαπολύσει μια τρομερή επίθεση στον Λουτσιάνο Μότζι και τη Γιουβέντους, λέγοντας πως ο τίτλος του 2006 που απονεμήθηκε μέσω δικαστηρίων στην Ιντερ ήταν «το Scudetto της τιμιότητας». Ατάκα που επαναλάμβανε συνεχώς, μέχρι να φύγει τελικά από τη ζωή τον Σεπτέμβριο του 2006.

Τώρα, τέσσερα χρόνια μετά, οι συνομιλίες που βγαίνουν στη δημοσιότητα δείχνουν τα πράγματα... κάπως διαφορετικά, καθώς ο Φακέτι έκανε ό,τι και ο Μότζι, ο Γκαλιάνι και αρκετοί ακόμη παράγοντες του calcio. Μιλούσε, δηλαδή, με τους αρχιδιαιτητές. Ορισμένες συνομιλίες του, μάλιστα, είναι πιο... ενδιαφέρουσες από ό,τι του Μότζι και σε μια προσπάθεια του να σταματήσει το όλο θέμα -καθώς οι δικηγόροι του Μότζι τονίζουν συνεχώς ότι θα βγάλουν πολλά ακόμη στη δημοσιότητα- ο γιος του πρώην προέδρου των νερατζούρι, Τζιανφελίτσε Φακέτι, ζήτησε από τον Μάσιμο Μοράτι να επιστρέψει το Scudetto του 2006, για να προστατευθεί έτσι και το όνομα του πατέρα του και πιο στενού συνεργάτη του ιδιοκτήτη της Ιντερ.

«Ναι, ο πατέρας μου καλούσε τους αρχιδιαιτητές αλλά δεν πιστεύω ότι το έκανε όπως ο Μότζι. Οι δικηγόροι του Μότζι βγάζουν συνεχώς διάφορες συνομιλίες και θα πρέπει να σταματήσει όλο αυτό. Θα πρέπει να σεβαστούν τη μνήμη του πατέρα μου. Προσωπικά ζητάω από την Ιντερ να επιστρέψει το Scudetto της σεζόν 2005-06 και αν το κάνουμε, θα είναι ουσιαστικά μια νίκη για εμάς τους νερατζούρι», ήταν τα λόγια του Φακέτι και το... μπαλάκι πάει στον Μοράτι.

Οι δικηγόροι του Μότζι, πάντως, τονίζουν ότι με το να βγαίνουν οι συνομιλίες του Φακέτι στην επιφάνεια δεν σπιλώνεται η μνήμη του αλλά αποκαθίσταται η τάξη, ενώ ξεκαθαρίζουν ότι το θέμα δε θα σταματήσει αν απλά η Ιντερ επιστρέψει το Scudetto που ποτέ δεν κατέκτησε στα γήπεδα, αλλά θα ζητήσουν να πάει η έρευνα μέχρι τέλους.

Την παραμονή του στον Άρη προανήγγειλε ο Χαβιέ Κάμπορα.

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/8ef512cd043d27480276b925b27da38e_L.jpg?1271261372?1271261372?1271261372Την παραμονή του στον Άρη προανήγγειλε ο Χαβιέ Κάμπορα στο περιθώριο της σημερινής εκδήλωσης του Άρη προς τιμήν των επίσημων χορηγών και υποστηρικτών της ΠΑΕ. Ο Αργεντίνος μίλησε και για το Κύπελλο λέγοντας πως κάθε μέρα ονειρεύεται την κατάκτησή του. Μπορεί η σημερινή μέρα να ήταν αφιερωμένη στους επίσημους χορηγούς και υποστηρικτές της ΠΑΕ, ωστόσο την παράσταση και δικαίως έκλεψε ο Χαβιέ Κάμπορα. Ο Αργεντίνος επιθετικός και πρώτος σκόρερ των «κίτρινων» στο φετινό πρωτάθλημα, στο περιθώριο της εκδήλωσης αποκάλυψε πως αύριο Πέμπτη θα βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη ο μάνατζέρ του προκειμένου να συζητήσει με τον Άρη την ανανέωση του συμβολαίου. Μια ανανέωση που όπως ο ίδιος έλεγε είναι πλέον θέμα ημερών, κάνοντας τους «κίτρινους» ιδιαίτερα χαρούμενους. Ο Κάμπορα φυσικά και αναφέρθηκε και στον τελικό του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό λέγοντας πως κάθε μέρα που περνάει τόσο ο ίδιος όσο και οι συμπαίκτες του ονειρεύονται ολοένα και περισσότερο την κατάκτηση του τροπαίου.

Διαψεύδουν από την ΠΑΕ Ολυμπιακός για Αουρέλιο και Φερνάντες

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd12/imgv3b_hboj1zh4B.jpgΤα μεταγραφικά σενάρια ξεκίνησαν στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού, με τα ονόματα των Φάμπιο Αουρέλιο και Ντάνι Φερνάντες να έρχονται σήμερα στο προσκήνιο, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» να διαψεύδουν.Αγγλικό δημοσίευμα και συγκεκριμένα της «Liverpool Echo» κάνει λόγο για ενδιαφέρον της ελληνικής ομάδας για την απόκτηση του 30χρονου αριστερού μπακ της Λίβερπουλ, αλλά οι φήμες αυτές διαψεύστηκαν, καθώς υπάρχουν λύσεις στην συγκεκριμένη θέση (Ραούλ Μπράβο, Λεονάρντο, Ντιντιέ Ντομί, αν και μένει ελεύθερος).

Τώρα σε ό,τι αφορά τον τερματοφύλακα του Ηρακλή, τα δικαιώματα του οποίου ανήκουν στην Μπόχουμ,σύμφωνα με δημοσίευμα της πορτογαλικής εφημερίδας «Diario De Noticias» ο Ολυμπιακός βρίσκεται κοντά στην απόκτηση του, αλλά κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται απ' την ΠΑΕ. Να θυμίσουμε, την προηγούμενη Κυριακή ο «πορτιέρο» του «γηραιού» είχε ακουστεί πως έχει κλείσει στον Παναθηναϊκό.

Προτεραιότητα των Πειραιωτών είναι να ανανεωθεί το συμβόλαιο του Αντώνη Νικοπολίδη, ενώ πιθανό είναι το σενάριο ν ενεργοποιηθεί η οψιόν αγοράς του Πάρντο απ’ την Ραπίντ Βουκουρεστίου. Το σίγουρο είναι ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα κοιτάξουν να ενισχυθούν στο κέντρο και πολύ πιθανό σε όλες τις θέσεις της μεσαίας γραμμής.

Χάνει το «Ντέρμπι ντ΄ Ιτάλια» ο Τρεζεγκέ

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd12/imgv3b_nivNu5zxCQ.jpgΕκτός μάχης από το μεγάλο ντέρμπι της Παρασκευής στο «Τζιουζέπε Μεάτσα» έμεινε ο Νταβίντ Τρεζεγκέ.Η Ίντερ υποδέχεται την Γιουβέντους σε ένα ματς που την δεδομένη χρονική στιγμή έχει τεράστια βαθμολογική σημασία, τόσο για τον τίτλο όσο και για την τέταρτη θέση που δίνει εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Γάλλος υπέστη ένα τράβηγμα το οποίο θα τον κρατήσει εκτός για περίπου μια εβδομάδα και φυσικά δεν προλαβαίνει το παιχνίδι της Παρασκευής. Απών για την Γιουβέντους θα είναι και ο τραυματίας Ζντένεκ Γκριγκέρα (τρεις εβδομάδες εκτός) αλλά ο Αλμπέρτο Τζακερόνι μπορεί να υπολογίζει ξανά στους Κάσερες και Ντιέγκο που αποθεραπεύτηκαν.

«Τρέχει» ο Ζαγοράκης!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/9a09b420bde8e9fa18c0c3b15b3a7bdd_L.jpg?1271251165?1271251165?1271251165Σημαντικές αποφάσεις πάρθηκαν στην αποψινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ο Θόδωρος Ζαγοράκης και οι συνεργάτες του αποφάσισαν να κινηθούν δυναμικά για την εύρεση επενδυτών, και την ρύθμιση των χρεών.

Η ανάγκη να κάνουν τον ΠΑΟΚ μεγάλο όπως το ονειρεύονται βγάζουν τον Θοδωρή Ζαγοράκη και τους συνεργάτες του στο… δρόμο. Μετά το τέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αποφασίσθηκε Ο πρόεδρος της ΠΑΕ να έχει επαφές τόσο για την εύρεση επενδυτών όσο και για την επίλυση του θέματος με τα χρέη.

Προσέγγιση επενδυτών

Ο Θόδωρος Ζαγοράκης και οι συνεργάτες του τις επόμενες ημέρες θα προσεγγίσουν επιχειρηματίες απ’ όλη τη χώρα προκειμένου να τους πείσουν να ενισχύσουν οικονομικά το σύλλογο συμμετέχοντας στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Αυτό άλλωστε είχε αποφασισθεί στο έκτακτο διοικητικό συμβούλιο που έγινε την Δευτέρα(12/4) με κύριο θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ στα 17,7 εκατομμύρια. Εκεί όπου θα συμμετέχουν μόνο επιχειρηματίες προσφέροντας το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ έκαστος.

Ρύθμιση των χρεών

Επίσης θα έχει συνάντηση με κυβερνητικά στελέχη για να επιτευχθεί πλέον η περιβόητη ευνοϊκή ρύθμιση των χρεών προκειμένου ο ΠΑΟΚ να μπορεί να ελπίζει σε καλύτερο μέλλον.

Μεσήμβρια και διαρκείας

Τέλος πάρθηκαν και άλλες σημαντικές αποφάσεις μεταξύ των οποίων ήταν η αύξηση των τιμών στα μίνι διαρκείας μεταξύ 30 έως 70% και η επίσπευση των εργασιών στο αθλητικό κέντρο της Νέας Μεσήμβριας.

Μικρή αύξηση στα εισιτήρια των play off

Αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει ότι από τις 20 Απριλίου 2010 θα λειτουργούν τα εκδοτήρια της Τούμπας για την πώληση εισιτηρίων για τα Play off.

Οι κάτοχοι διαρκείας τη σεζόν 2009-2010 θα μπορούν από τις 20 Απριλίου μέχρι και τις 25 Απριλίου να ανανεώσουν τη θέση τους προσκομίζοντας την κάρτα διαρκείας τους και την αστυνομική τους ταυτότητα. Από τις 26 Απριλίου οι θέσεις κατόχων διαρκείας που δεν ανανεώθηκαν, θα απελευθερωθούν προς πώληση σε οποιονδήποτε φίλαθλο. Οι τιμές των εισιτηρίων θα είναι οι εξής:

Θύρα

Πακέτο
(τρείς αγώνες)

Μεμονωμένο
(ένας αγώνας)

Θύρα 1:

100 €

80 €

Θύρες 2, 3:

80 €

60 €

Θύρες 5, 6:

60 €

40 €

Θύρες 4, 4α:

40 €

20 €

Θύρες 7, 7α, 8:

40 €

25 €

Στους 22 καλύτερους ο Λύμπε!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/fef5d9753e7606a3851c774ddb9cc228_L.jpg?1271250620?1271250620?1271250620Το συμβόλαιο του Νίκου Λυμπερόπουλου λήγει το προσεχές καλοκαίρι και η Bild τον συμπεριέλαβε στην λίστα με τους 22 καλύτερους παίκτες που μένουν ελεύθεροι στο τέλος της σεζόν!Ο έμπειρος επιθετικός, που είχε πριν λίγο καιρό συνομιλία με τον Σταύρο Αδαμίδη χωρίς όμως να υπάρξει κάποια σημαντική εξέλιξη όσον αφορά την προοπτική επιστροφής του παίκτη στην ΑΕΚ, έχει αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις στους Γερμανούς στα δύο χρόνια που αγωνίζεται στην Bundesliga. Η Bild, μάλιστα, σε αφιέρωμα που έκανε αναφορικά με τους ποδοσφαιριστές που μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι τον συμπεριέλαβε μέσα στους 22 καλύτερους!

Αξίζει να σημειωθεί πως στην λίστα υπάρχει και άλλοι δύο γνώριμοι του ελληνικου πρωταθλήματος, ο Γιάροσλαβ Ντρόμπνι της Χέρτα και ο Ζοέλ Επαλέ της Μπόχουμ.

Αναλυτικά η σχετική λίστα με τους 22 καλύτερους ελεύθερους παίκτες:

Κουράνι (Σάλκε)
Γκερέρο (Αμβούργο)
Χαμίτ Άλτιντοπ (Μπάγερν)
Ντρόμπνι (Χέρτα)
Χίντελμπραντ (Χόφενχαϊμ)
Χασέμπε (Βόλφσμπουργκ)
Ντεζαγκά (Βόλφσμπουργκ)
Χίλμπερτ (Στουτγάρδη)
Πετίτ (Κολωνία)
Χαλίλ Άλτιντοπ (Φρανκφούρτη)
Πίνολα (Νυρεμβέργη)
Μπάλιτς (Ανόβερο)
Σπίχερ (Φρανκφούρτη)
Μπρούγκινγκ (Ανόβερο)
Ιντρίσου (Φράιμπουργκ)
Λυμπερόπουλος (Φρανκφούρτη)
Σερούντολο (Ανόβερο)
Επαλέ (Μπόχουμ)
Ουόμε (Κολωνία)
Κομπιασβίλι (Χέρτα)
Νταρντάι (Χέρτα)
Πίντο (Ανόβερο)

«Σούζα» για 2 χρόνια ο Παπακώστας

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/a6ae11abe874b28418255c0b43264860_L.jpg?1271244857?1271244857?1271244857Στο πάγκο της Λάρισας για τα επόμενα δύο χρόνια θα παραμείνει ο Γιάννης Παπακώστας, με τους Θεσσαλούς να ανακοινώνουν την συμφωνία τους με τον Έλληνα προπονητή. Έφτασε στον κάμπο όταν η Λάρισα ήταν κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού. Στα έξι παιχνίδια που βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας, οι «βυσσινί» μετράνε 4 νίκες 1 ισοπαλία και 1 ήττα, ενώ εξασφάλισαν και μαθηματικά την παραμονή τους στην κατηγορία. Αναφερόμαστε στον Γιάννη Παπακώστα, ο οποίος συμφώνησε με την ΑΕΛ για ακόμα δύο χρόνια. Ο ίδιος άλλωστε μιλώντας την Δευτέρα στο gazzetta.gr δεν είχε κρύψει πως θα ήθελε να παραμείνει και όπως φάνηκε το ίδιο ήθελε και η διοίκηση. Αναλυτικά η ανακοίνωση της Λάρισας για την συμφωνία με τον Γιάννη Παπακώστα έχει ως εξής: «Με τη διασφάλιση της παραμονής της στη Super League, η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 επισημοποιεί τη συμφωνία της – η οποία είχε επέλθει προφορικά προ εβδομάδων – με τον προπονητή της ομάδας μας, Γιάννη Παπακώστα, για την επέκταση της συνεργασίας για τα επόμενα 2 χρόνια.

Άμεσοι συνεργάτες στην τεχνική ηγεσία της ΑΕΛ για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα παραμένουν ο γυμναστής, Γιάννης Γκιόκας, και ο Διονύσης Κατραμάδος, υπεύθυνος για το σκάουτινγκ των αντιπάλων ομάδων».

Διαψεύδει ο Κονσεϊσάο

http://www.sport24.gr/ast/cov/se/sergiopaok_b.jpgΟ Σέρτζιο Κονσεϊσάο με επίσημη ανακοίνωση του που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ διέψευσε τα σενάρια από την Πορτογαλία που έκαναν λόγο για ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Ζόρζε Κόστα την νέα σεζόν. Αναλυτικά ο Πορτογάλος αναφέρει: "Θα ήθελα να διαψεύσω κατηγορηματικά τις φήμες και τα δημοσιεύματα που με θέλουν να έχω συζητήσεις με προπονητές εν όψει της νέας σεζόν.

Η προσοχή μας είναι αυτή τη στιγμή στραμμένη στη μάχη των Play Off. Η εμπιστοσύνη μας στον προπονητή και τους ποδοσφαιριστές είναι απεριόριστη και τους στηρίζουμε ολόψυχα προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι μας Όλα τα ανοιχτά θέματα θα τεθούν επί τάπητος μετά το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας".

Ένταση στους Νέους ΠΑΟ-ΟΣΦΠ

http://www.sport24.gr/ast/cov/pa/paoosfpneoi_b.jpgΈνταση, ρατσιστικά συνθήματα και ντου ενός οπαδού είχε το ντέρμπι ανάμεσα στην ομάδα Νέων του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στο γήπεδο της Λεωφόρου. Όσο για το αποτέλεσμα, ισοπαλία με 2-2, σ' ένα αδιάφορο ματς, αφού οι "ερυθρόλευκοι" έχουν κατακτήσει ήδη το πρωτάθλημα.Tα φαινόμενα βίας στα ελληνικά γήπεδα όχι μόνο αυξάνονται κάθε χρόνο, αλλά πλέον έχουν μπει και στα πρωταθλήματα Νέων. Τρανό παράδειγμα τα όσα έλαβαν χώρα στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, στο ντέρμπι των Νέων "αιωνίων", δίχως ευτυχώς να έχουν μεγάλη έκταση.

Συγκεκριμένα, στο ματς ανάμεσα στις ομάδες Νέων του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, υπήρξε αρκετή ένταση στις κερκίδες από φίλους του "τριφυλλιού" και μάλιστα ένας απ' αυτούς έκανε "ντου" στο γήπεδο, όμως γρήγορα παρεμποδίστηκε από τους ανθρώπους της ασφάλειας.

Σα να μην έφτανε αυτό, δυστυχώς ακούστηκαν και διάφορα ρατσιστικά συνθήματα προς τον άσο του Ολυμπιακού, Βάντερσον, ενώ πετάχτηκε και ένα μπουκάλι στον Φετφατζίδη, την ώρα που προσπαθούσε να εκτελέσει ένα κόρνερ. Η βλακεία είναι ανίκητη και σ' όλες τις αποχρώσεις. Είτε πράσινη, είτε κόκκινη...

Σ' ότι αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι με το αποτέλεσμα να μην έχει βαθμολογική σημασία, οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2, χάρις σε γκολ του Αποστολόπουλου (23') και Σταμπολζίεφ (46') για τον Παναθηναϊκό και Βάντερσον (42') και Νικλητσιώτη (47' πεν.).

Φιλικό με τους νέους κανονισμούς

http://www.sport24.gr/ast/cov/10/106727_Fordpallainmano_b.jpgΗ Ιταλία είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που φιλοξενεί σήμερα το απόγευμα φιλικό παιχνίδι, που θα διεξαχθεί υπό τους νέους κανονισμούς του μπάσκετ που θα ισχύσουν από τη νέα σεζόν. Το φιλικό θα διεξαχθεί ανάμεσα στη Φεράρα και στην Ούντινε, ματς που θα εγκαινιάσει το νέο γήπεδο της Φεράρα που χρηματοδοτήθηκε από το Ταμείο αποταμίευσης της Πάδοβα και του Ροβίγκο.

Αυτό θα είναι το πρώτο παιχνίδι, στο οποίο θα ισχύσουν οι νέοι κανονισμοί, όπως για παράδειγμα ότι το τρίποντο από τα 6.25μ., πάει στα 6.75μ. και ότι τα τρία δευτερόλεπτα θα ισχύουν μέσα στην τετράγωνη πια ρακέτα.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι νέοι κανονισμοί θα τεθούν σε ισχύ από τη νέα σεζόν (2010-2011).

Αναστόπουλος: "Πέσαμε για διάφορους λόγους"


Ο Νίκος Αναστόπουλος με στιλ Ρομπέρτο Μαντσίνι Ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα, Νίκος Αναστόπουλος, μιλώντας την Τετάρτη σε ραδιοφωνικό σταθμό, αναφέρθηκε τόσο στο πρωτάθλημα που τελειώνει βρίσκοντας την ομάδα του υποβιβασμένη στην Β' Εθνική κατηγορία, όσο και σε άλλα θέματα που αφορούν το ελληνικό και όχι μόνο ποδόσφαιρο.

Ο Νίκος Αναστόπουλος μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6

Για το θέμα του Νάτσο Σκόκο:
Χρειάζεται να προσεγγίσει πρώτα την ομάδα του, αφού εκείνη θα τον πουλήσει. Από όσα έχει δείξει μέχρι σήμερα, πρόκειται για πολύ καλό παίκτη, ντριμπλέρ και δεν χρειάζεται κάποια ομάδα τη συγκατάθεση ενός προπονητή για να τον αποκτήσει. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να παίξει παντού, αφού είναι ένας ελεύθερος παίκτης. Κινείται από τη σέντρα και κάτω. Μπορεί κατά κάποιον τρόπο να αντικαταστήσει τον Μπελούτσι.

Για τον λόγο που υποβιβάστηκε ο ΠΑΣ Γιάννινα στη Β' Εθνική: Υποβιβαστήκαμε για διάφορους λόγους, τους οποίους δεν μπορούμε να αναφέρουμε τώρα. Παλέψαμε μέχρι το τέλος για να μείνουμε στην κατηγορία. Αν η εξέλιξη του αγώνα με τον Εργοτέλη ήταν διαφορετική, ειδικά στη φάση του πέναλτι που κέρδισαν οι αντίπαλοί μας, τώρα θα κινδύνευαν και εκείνοι με υποβιβασμό. Η κατάσταση είναι περίπου ίδια, αν και χειρότερη, με εκείνη που είχα βρει την προηγούμενη φορά που είχα έρθει (σ.σ.: το 2004). Πρώτη φορά ασχολούμαι με τη διαιτησία, αφού σε υπολογίζουν όταν ασχολείσαι συνέχεια με το συγκεκριμένο θέμα. Έπρεπε να ασχοληθώ πιο νωρίς με αυτό το ζήτημα. Πήρα μία απόφαση, η οποία θα μπορούσε να φανεί ευεργετική για την ομάδα. Εγώ λέω ότι η δουλειά του προπονητή είναι να επιδεικνύει το έργο του μέσα στο γήπεδο.

Για το μέλλον και τα σχέδιά του: Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα ματς την Κυριακή με τον Παναθηναϊκού. Μετά, τη Δευτέρα είναι μία άλλη μέρα και δεν έχουμε προλάβει να μιλήσουμε με τον κ. Χριστοβασίλη για το συγκεκριμένο ζήτημα, αφού είχαμε άλλα θέματα να κοιτάξουμε. Τελειώνουν οι υποχρεώσεις της ομάδας και με πιο καθαρό μυαλό θα μιλήσουμε για αυτό με τον πρόεδρο.

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός τη φετινή σεζόν έχασε τέσσερις βαθμούς από δύο πρώην παίκτες του, τον Κωφίδη (τεχνικό του Ηρακλή) και τον Αναστόπουλο (τεχνικό του ΠΑΣ), ο τελευταίος τόνισε: Δεν πιστεύω ότι οφείλεται σε αυτό το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν κατέκτησε το πρωτάθλημα. Η ευθύνη είναι αλλού και δεν είναι του προέδρου (σ.σ.: κ. Κόκκαλη). Υπεύθυνοι είναι εκείνοι που είχαν την ευθύνη να σχεδιάσουν την ομάδα και είχαν την ευθύνη να κάνουν τις απαραίτητες κινήσεις. Πάντως, δεν είναι δική μου ευθύνη. Πρέπει να έχεις τα εφόδια για να προπονήσεις τον Ολυμπιακό και όχι να είσαι φίλος του φίλου. Να ξέρεις τι είναι ο Ολυμπιακός και να είσαι προετοιμασμένος για αυτό.

Καταλήγοντας, ο Αναστόπουλος αναφέρθηκε στο παιχνίδι Ίντερ-Μπαρτσελόνα: Θα πάω να δω αυτό το ματς. Δεν χάνεται με τίποτα αυτό το παιχνίδι! Επιλέγω άλλες μεθόδους να ενημερωθώ για την τακτική. Παρακολουθώ ένα μήνα σεμινάρια και ό,τι μπορεί να βοηθήσει το έργο μου.

Tenorio - Στοίχημα ...Mε Aalborg, Aalesunds και Randers είμαι …


Επιμέλεια-Tenorio ...

Την καλησπέρα μου στη παρέα.

Αρκετά καλή θα χαρακτήριζα την χθεσινή ημέρα περάσαν Port Vale, Ascoli, Forest Green,πέσαμε όμως πάνω στην Morecabe πού έχασε με 2-0 καί η οποία μας στέρησε το απόλυτο.Θέλω να πιστεύω πως είμαστε σε καλή κατάσταση συνεχίζουμε το ίδιο δυνατά με πίστη καί ζήλο γιά νέες καλύτερες καί μεγαλύτερες επιτυχίες.

Πάμε ευθύς αμέσως στα σημερινά.


Aalborg - Odense (1)

Σε καλύτερη κατάσταση δείχνει να είναι αυτήν την περίοδο η Aalborg σε σχέση με την αντιπαλό της Odense, μιάς καί παραμένει γιά 7 αγωνιστικές αήττητη με 4 ισοπαλίες καί 3 νίκες.Από την άλλη η φιλοξενούμενοι δεν τα πάνε καλά τελευταία, αφού παραμένουν 4 παιχνίδια χωρίς νίκη καί φαίνεται να μην δείχνουν ικανοί έτσι ώστε να μπορούν να εκμεταλευτούν τις γκέλες τις πρωτοπόρου Copenhagen.Με αποτέλεσμα η διαφορά από την πρώτη θέση να έχει ανοίξει στούς 6 βαθμούς.

Δεν έχει καί την καλύτερη δυνατή ψυχολογία η Odense μετά τα ανεπιτυχή αποτελέσματα καί πιστεύω πως θα τα βρεί μπαστούνια στο σημερινό παιχνίδι.Ζόρικο μάτς θα δώσω όμως προβάδισμα στον άσο της Aalborg σε απόδοση (2.60) λόγο έδρας καί καλύτερης αγωνιστικής κατάστασης των γηπεδούχον


Haugesund - Aalesund (2)

Aν καί είναι στα ξεκινήματα τους τα Νορβηγικά πρωταθλήματα ίσως να υπάρχουν κάποια σημεία πού να αξίζουν την προσοχή μας.Ηδη έχουμε κάνει σεφτέ στη κατηγορία με δύο πολύ ωραία διπλά της Rossenborg.

Δεν έχει μπεί καλά στο πρωτάθλημα η νεοφώτιστη Haugesund σε 5 αγώνες έχει 1 νίκη 2 ισοπαλίες καί 2 ήττες. Σε αυτά τα παιχνίδια πάντως πρόλαβε καί έφαγε 9 γκόλ κάτι πού δείχνει ότι είναι προβληματική αμυντικά.Οί γηπεδούχοι θα παλέψουν στη κατηγορία για την επιβίωση τους.

Εντυπωσιακά έχει ξεκινήσει η Aalesund η οποία μετρά 4 νίκες καί 1 ισοπαλία.Δυνατές νίκες επί καλών αντιπάλων.Νίκησε κατά σειρά την Lilestrom (Εντός 3-0) Henefos (Eκτός 2-0) Stabaek (Εντός 2-2) Kongsvinger (Εκτός 2-1) Viking (Εντός 3-1).

Πιό έμπειρη στην κατηγορία η Aalesund με πολύ καλή φόρμα. καί πολύ καλή παράδοση (Εφτά σερί νίκες επί της Haugesund ανεξαρτήτως έδρας) .Δίκαια θεωρώ πως είναι είναι το φαβορί τού αγώνα.Θα ρισκάρω στο διπλό της Aalesund σε απόδοση (2.55)Επίσης στα υπόψην μού καί στίς προθέσεις μου γιά στοιχηματισμό καί το διπλό της Randers σε απόδοση (3.50) νομίζω αξίζει το ρίσκο στούς φιλοξενούμενους η οποίοι εμφανίζονται σε πάρα πολύ καλή κατάσταση τον τελευταίο καιρό όντας 10 παιχνίδια χωρίς ήττα. Μετά μάλιστα καί την τεράστια νίκη επί της πρωτοπόρου Copenhagen άπαντες στην ομάδα πήραν τα πάνω τους, καί εκεί πού ψέλναν το <Τετέλεσται> ξαφνικά άρχισαν να ψέλνουν το <Χριστός Ανέστη> καί έτσι βλέπουν με μεγαλύτερη αισιοδοξία την υπόθεση παραμονής στην κατηγορία.

Σε άσχημη αγωνιστική κατάσταση βρίσκεται η Silkeborg. Aυτό μαρτυρούν τα αποτελέσματα της. Πριν την τεσσάρα από τη Sonderiske γιά το πρωτάθλημα είχε αποκλειστεί καί από τον
θεσμό τού κυπέλλου.Με αποτέλεσμα το όλο κλίμα στην ομάδα να μήν είναι το καλύτερο δυνατό .

Αξίζει το ρίσκο στη απόδοση τού διπλού της Randers.


Aalborg - Aalesund - Randers ... είναι τα σημερινά σημεία με τα οποία θα κάνω το παιχνίδι μου..

Καλή μας τύχη...


Αυτά τα ολίγα, καλά να περνάτε τα σέβη μου...

Τελεσίγραφο της Γιούβε σε Μπενίτεθ


Ο Ράφα Μπενίτεθ στον πάγκο της Λίβερπουλ. Μπορεί ο Ράφα Μπενίτεθ να διαδίδει ότι δεν έχει μιλήσει με τη Γιουβέντους, ωστόσο τα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για το αντίθετο. Μάλιστα πηγαίνουν το θέμα ακόμα παραπέρα και αναφέρουν ότι ο Ισπανός τεχνικός έχει διορία δέκα ημερών από τη "γηραιά κυρία" για να απαντήσει στην πρόταση της.

Η Γιουβέντους προσφέρει στον Μπενίτεθ ετήσιες αποδοχές που ξεπερνούν τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ και ταυτόχρονα υψηλό μπάτζετ για να κάνει μεταγραφές. Συγκεκριμένα, αν ο Ισπανός δεχθεί τότε θα μπορεί να ξοδέψει στη μεταγραφική περίοδο περίπου 80 εκ ευρώ για την ενίσχυση της ομάδας, την ώρα που στη Λίβερπουλ κάνει συνεχώς παράπονα ότι χρειάζεται λεφτά.

Εισιτήρια του Μουντιάλ 2010 στα... σουπερμάρκετ!


Το σήμα του Μουντιάλ 2010 Μισό εκατομμύριο εισιτήρια για την τελική φάση του Μουντιάλ θα αρχίσουν να διατίθενται από την Τετάρτη στη Νότια Αφρική. Δεδομένου ότι υπάρχουν ακόμη εισιτήρια για όλους τους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου πλην του τελικού, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 11 Ιουλίου στο Γιοχάνεσμπουργκ, η FIFA αποφάσισε να εγκαταστήσει σημεία πώλησης σε εμπορικά κέντρα των εννέα πόλεων που θα φιλοξενήσουν αναμετρήσεις, καθώς και σε ένα δίκτυο μεγάλων... σουπερμάρκετ!

Για πρώτη φορά οι ποδοσφαιρόφιλοι θα μπορούν να αποκτήσουν εισιτήρια άμεσα και με μετρητά, μέθοδος αγοράς που είναι η πλέον προτιμητέα για τους Νοτιοαφρικανούς φιλάθλους, πολλοί εκ των οποίων έχουν χαμηλό εισόδημα.

Στο παρελθόν η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία επέμεινε στη διάθεση των εισιτηρίων στη Νότια Αφρική μέσω της ιστοσελίδας της στο διαδίκτυο ή μέσω μιας πολύπλοκης διαδικασίας ψηφοφορίας σε τοπικό υποκατάστημα τράπεζας, προκαλώντας την κριτική των ντόπιων. Πολλοί Νοτιοαφρικανοί εξέφραζαν παράπονα ότι αυτή η διαδικασία απέκλειε ανθρώπους χωρίς πρόσβαση στο διαδίκτυο, πιστωτικές κάρτες ή το επιπλέον εισόδημα για να πληρώσουν προκαταβολικά τα εισιτήριά τους, πολλούς μήνες πριν. Επίσης, οι τιμές των εισιτηρίων κυμαίνονται πολύ πάνω από το συνηθισμένο για ποδόσφαιρο κορυφαίου επιπέδου στη Νότια Αφρική.

Μια ειδική κατηγορία εισιτηρίων για τους κατοίκους της Νότιας Αφρικής έχει τιμή 20 δολάρια, ωστόσο το κόστος αυξάνεται δραματικά σε υψηλότερες κατηγορίες για καλύτερες θέσεις και αναμετρήσεις μετά τη φάση των ομίλων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αξία για τα «μαγικά χαρτάκια» που προσφέρουν τις καλύτερες θέσεις στον τελικό φτάνει τα 900 δολάρια.

Η ζήτηση στη Νότια Αφρική για τα εισιτήρια ήταν αρχικά «νωθρή», ωστόσο στην πιο πρόσφατη φάση διάθεσης οι ντόπιοι αγόρασαν το 85% από τις 240.000 «μαγικά χαρτάκια», τα οποία πουλήθηκαν από το Φεβρουάριο μέχρι τις αρχές Απριλίου. Την προηγούμενη εβδομάδα η FIFA ανακοίνωσε ότι έχουν διατεθεί 2.2 εκατομμύρια εισιτήρια για την τελική φάση του Μουντιάλ, η «αυλαία» του οποίου ανοίγει στις 11 Ιουνίου.


Πηγή, ΑΠΕ

Πηλαδάκης: "O πρώτος που σκέφτομαι αποχώρηση"


Από τη συνέντευξη Τύπου του Κώστα Πηλαδάκη Ο πρόεδρος της Λάρισας, Κώστας Πηλαδάκης, μίλησε την Τετάρτη για όλα τα θέματα που απασχολούν την ομάδα του. Αίσθηση όμως προκάλεσε η αποκάλυψή του ότι σκέφτεται ακόμα και να φύγει από το ποδοσφαίρου μετά την απόφαση για οικονομικό εμπέργκο της Πολιτείας μέσω του ΟΠΑΠ προς τις ΠΑΕ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον "NovaΣΠΟΡ FM 94.6":

-για την παραμονή της Λάρισας στην Σούπερ Λίγκα:

Είναι αρκετά κακό για μια ομάδα σαν τη Λάρισα να θεωρείται επίτευξη στόχου την παραμονή. Όμως, είχαμε μία κακή αρχή και μετά μπήκαμε στη διαδικασία να αναθεωρήσουμε.

-για τον προπονητή της Λάρισας, Γιάννη Παπακώστα:
Ο κ. Παπακώστας είναι άξιος άνθρωπος και τέτοιους θέλουμε στη Λάρισα. Οι αθλητές μας επίσης- δείξανε στοιχεία καλά ειδικά στο τέλος. Αισθάνομαι ότι η φετινή σεζόν ήταν μια κακή παρένθεση και εύχομαι η επόμενη σεζόν να μας βρει στο νέο γήπεδο.

-για το νέο γήπεδο της Λάρισας:
Τα έργα είναι σε εξέλιξη. Είναι ένα έργο χωρίς καμία απολύτως βοήθεια από κανέναν. Ο κόσμος της Λάρισας βοήθησε στην πραγματοποίηση του έργου. Εμείς λάβαμε και μπουχτίσαμε από υποσχέσεις. Σαν ένας άνθρωπος που ελπίζω για τη χώρα που ζω, δεν υπάρχουν κόμματα, αλλά κυβερνήσεις. Δυστυχώς, έχω παρατηρήσει ότι έχουμε γίνει υπερήφανοι σαν άνθρωποι της χώρας αυτής μόνο από αθλητικά γεγονότα. Όταν, λοιπόν, κάτι που μας κάνει υπερήφανους δεν το περιφρουρούμε.

-για την απόφαση του ΟΠΑΠ να κόψει τις επιχορηγήσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο:
Ο ΟΠΑΠ είναι ένας οργανισμός. Το φρένο που μπήκε ήταν μια πολιτική απόφαση, δεν έχει υπάρξει άλλη τέτοιους είδους. Ο ΟΠΑΠ αναγκάστηκε να τηρήσει την κατεύθυνση αυτή. Είναι οι ίδιοι άνθρωπο που στο κοινοβούλιο πριν από τρια χρόνια ψήφισαν τερτίπια για να μην τιμωρείται κανένας. Το έχουμε δει σε όλες τις δραστηριότητές μας σαν χώρα και για τον λόγο αυτό ο κόσμος έχει εξοργιστεί. Οι πράξεις τους έχουν αποδείξει ότι κινούνται βάσει ψηφοθηρίας.

-για τους στόχους της Πολιτείας:
Δεν κατάλαβαν οι ίδιοι όταν άλλαξαν τους νόμους που μπορούσαν να θεραπεύσουν την κατάσταση και έχουνε φέρει αποτελέσματα σε χώρες του εξωτερικού. Είναι δυνατόν να μην αναγνωρίζω και δική μας ευθύνη; Εμείς, όμως, έχουμε δώσει και στοιχεία και ονόματα. Είδατε όμως, κάποιο αποτέλεσμα. Γιατί να τηρούνται οι νόμοι. Οι πρώτοι που καταστρατηγούν τους νόμους είναι οι ίδιοι. Έχουμε κάνει όνειρα και επενδύσεις στο χώρο και είμαι ο πρώτος που σκέφτομαι σοβαρά να σηκωθεί και να φύγει.

-για το πρόβλημα που έχει προκύψει στα τηλεοπτικά δικαιώματα των αγώνων της Σούπερ Λίγκας:
Δεν υπάρχει καμία περίπτωση. Υπάρχουν ρήτρες και συμβάσεις. Είναι ξεκάθαρες. Όποιος θέλει να προσβάλει μια σύμβαση πηγαίνει με την νομική οδό. Είμαστε σε μια ελεύθερη αγορά που μπορεί ο καθένας να κινηθεί νομικά. Οι συμβάσεις είναι ξεκάθαρες.

Ο Μπαντής στη Νότιγχαμ Φόρεστ?


Ο Μπαντής μπλοκάρει την μπάλα μπροστά από Γιάχιτς και Μπλάνκο Η Νότιγχαμ Φόρεστ ενδιαφέρεται για τον Γιώργο Μπαντή και ο εκπρόσωπος του τερματοφύλακα ενημέρωσε τον επίσημο Ηρακλή για την επιθυμία των Αγγλων να τον δοκιμάσει. Ο Μπαντής κίνεισαι το ενδιαφέρον της Νότιγχαμ και προχώρησε σε επαφές με τον εκπρόσωπό του για να μεσολαβήσει ώστε μετά το τέλος του πρωταθλήματος, από την ερχόμενη εβδομάδα, να ταξιδέψει στην Αγγλία και να προπονηθεί με την αγγλική ομάδα.

Στον Ηρακλή δεν φέρουν αντίρρηση στην προοπτική που ανοίγεται για τον Μπαντή και ο τελευταίος ετοιμάζει τη βαλίτσα του.

Βιτόλο: "Φαβορί στα πλέι-οφ, ο ΠΑΟΚ"


Ο Βιτόλο πανηγυρίζει το γκολ εις βάρος του Αρη Για τον Βίκτορ Βιτόλο η νίκη επί του Εργοτέλη είναι το πρώτο βήμα για να διατηρηθεί στις νίκες. «Οι σκέψεις μας είναι να κερδίσουμε το τελευταίο παιχνίδι με τον Εργοτέλη και στη συνέχεια να τα δώσουμε όλα στα πλέι οφ», δήλωσε στον Σπορ 103 FM. Ο Ισπανός μέσος είπε για τον αγώνα της περασμένης Κυριακής, με την Καβάλα:: «Πράγματι «ψαχνόμασταν» μετά τις ήττες αυτές αλλά πρέπει να πούμε ότι η Καβάλα εναντίον μας δεν έκανε ούτε μία επικίνδυνη φάση ενώ εμείς δημιουργήσαμε πολλές προϋποθέσεις για γκολ για αυτό και κερδίσαμε».

Και συνέχισε: «Σκοπός μας κόντρα στον Εργοτέλη είναι μια καλή εμφάνιση και η νίκη διότι εκτός από βαθμολογικής άποψης θα μας κάνει καλό από άποψης αυτοπεποίθησης και ψυχολογίας ενόψει πλέι οφ και να δώσουμε χαρά και στον κόσμο της ομάδας. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ έχει εμπιστοσύνη στην ομάδα, καθώς έχει δει να διεκδικούμε σχεδόν μέχρι τέλους το πρωτάθλημα, να κερδίζουμε τους μεγάλους αντιπάλους μας και να έχουμε μια σταθερή πορεία σχεδόν σε ολόκληρο το πρωτάθλημα και γνωρίζω ότι θα μας ενισχύσει και στη διαδικασία των πλέι οφ».

Για τα πλέι οφ, σχολίασε: «Πιστεύω ότι φαβορί είναι ο ΠΑΟΚ, καθώς πιστεύω πολύ στην ομάδα μου και τις δυνατότητες της. Ξέρω πώς αγωνιζόμαστε και είμαι αισιόδοξος. Έχουμε την καλύτερη ομάδα. Έχουμε τρία παιχνίδια στην έδρα μας και είμαι σίγουρος ότι με τη στήριξη του κόσμου θα είναι νικηφόρα για μας ενώ θα έχουμε και ένα μικρό βαθμολογικό πλεονέκτημα έναντι δύο ομάδων».

Για το αν στερήθηκε από τον ΠΑΟΚ η διεκδίκηση του πρωταθλήματος, είχε να πει: «Η αλήθεια είναι ότι σε κάποια παιχνίδια δεν μας αντιμετώπισαν με το σεβασμό που αρμόζει σε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι ο ΠΑΟΚ. Το παρελθόν όμως δεν αλλάζει γι΄ αυτό και είμαστε συγκεντρωμένοι για τη συνέχεια και έχουμε το βλέμμα μας μόνο μπροστά. Είμαστε ίσως στην καλύτερη μας κατάσταση αυτή την περίοδο. Έχουμε πολύ καλές σχέσεις μεταξύ μας οι ποδοσφαιριστές, βοηθάει ο ένας τον άλλον και γι΄ αυτό άλλωστε είμαι αισιόδοξος για την πορεία στα πλέι οφ».

Διπλή προπόνηση, σε Σουρωτή και Τούμπα για τον ΠΑΟΚ. Ο Βιερίνια συνέχισε τη θεραπεία του, ο Εντίνιο επανήλθε, ο Σνάουτσνερ ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα. Αυτή είναι η εικόνα των προπονήσεων. Ο Σάντος προσανατολίζεται σε πολλές αλλαγές για τον αγώνα με τον Εργοτέλη. Ο Γκαρσία θα επιστρέψει στο βασικό σχήμα και θα έχει μαζί του αρκετούς από αυτούς που δεν έχουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής.

Συμφώνησε με Μπουμπένκο ο Παντελή

Συμφώνησε με Μπουμπένκο ο Παντελή
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο Αντρέας Παντελή συμφώνησε με τον Γιόζεφ Μπουμπένκο, για την ανανέωση της συνεργασίας τους και παραμονής του Σλοβάκου στον πάγκο του Ηρακλη

Μαγκριώτης: «Έχουμε ζητήσει να ανοίξουν τα Τέμπη»

Μαγκριώτης: «Έχουμε ζητήσει να ανοίξουν τα Τέμπη»

Ο Υφυπουργός υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για το θέμα των Τεμπών και την μετακίνηση των φιλάθλων του Άρη στην Αθήνα για τον τελικό με τον Παναθηναϊκό. Ο κ. Μαγκριώτης τόνισε μεταξύ των άλλων: «Ήδη έχουμε κινηθεί για το θέμα των Τεμπών, έχουμε ζητήσει το τριήμερο 23-24-25 να είναι ανοιχτά τα Τέμπη και περιμένουμε σύντομα την απάντηση των κατασκευαστών που είναι υπεύθυνοι. Τα έργα έχουν γίνει για αυτό ανοίξαμε τα Τέμπη. Απλά εντοπίσαμε ότι υπάρχουν κάποιοι βράχοι οι οποίοι θα φασκιωθούν, στους οποίους θα βάλουμε δίχτυα για να είναι απόλυτα ασφαλές το έργο. Αυτό θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το Σάββατο, αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει να μας δώσουν μια λωρίδα το Σάββατο και την Κυριακή. Στόχος μας είναι να ανοίξουν τα Τέμπη οριστικά, αφού η βασική δουλειά έχει γίνει. Είναι ευχάριστο που θα κατέβει πολύς κόσμος για τον τελικό, άλλωστε ο Άρης έχει πολλούς φίλους και στην Αθήνα. Πιστεύω ότι θα είναι πολιτισμένη η μετακίνηση των φιλάθλων και πιστεύω πως θα μας δικαιώσουν. Η αστυνομία ξέρει τη δουλειά της και πρέπει να την εμπιστευτούμε. Εμείς άλλωστε πάμε για να κερδίσουμε και όχι για να δημιουργήσουμε επεισόδια».

«Θα σηκωθώ να φύγω...»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/3707323580ceebf85512838c70b274b2_L.jpg?1271237346?1271237346?1271237346Την πλήρη απογοήτευση του για τη στάση της Πολιτείας απέναντι στις ομάδες της Σούπερ Λίγκας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Λάρισας Κώστας Πηλαδάκης, προσθέτοντας ότι σκέφτεται να φύγει. Τι είπε για την ΑΕΛ Ο Κώστας Πηλαδάκης μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6

Για την παραμονή της Λάρισας στην Σούπερ Λίγκα:

«Είναι αρκετά κακό για μια ομάδα σαν τη Λάρισα να θεωρείται επίτευξη στόχου την παραμονή. Όμως, είχαμε μία κακή αρχή και μετά μπήκαμε στη διαδικασία να αναθεωρήσουμε».

Για τον προπονητή της Λάρισας, Γιάννη Παπακώστα:

«Ο κ. Παπακώστας είναι άξιος άνθρωπος και τέτοιους θέλουμε στη Λάρισα. Οι αθλητές μας –επίσης- δείξανε στοιχεία καλά ειδικά στο τέλος. Αισθάνομαι ότι η φετινή σεζόν ήταν μια κακή παρένθεση και εύχομαι η επόμενη σεζόν να μας βρει στο νέο γήπεδο».

Για το νέο γήπεδο της Λάρισας:

«Τα έργα είναι σε εξέλιξη. Είναι ένα έργο χωρίς καμία απολύτως βοήθεια από κανέναν. Ο κόσμος της Λάρισας βοήθησε στην πραγματοποίηση του έργου. Εμείς λάβαμε και μπουχτίσαμε από υποσχέσεις.

Σαν ένας άνθρωπος που ελπίζω για τη χώρα που ζω, δεν υπάρχουν κόμματα, αλλά κυβερνήσεις. Δυστυχώς, έχω παρατηρήσει ότι έχουμε γίνει υπερήφανοι σαν άνθρωποι της χώρας αυτής μόνο από αθλητικά γεγονότα. Όταν, λοιπόν, κάτι που μας κάνει υπερήφανους δεν το περιφρουρούμε…».

Για την απόφαση του ΟΠΑΠ να κόψει τις επιχορηγήσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο:

Ο ΟΠΑΠ είναι ένας οργανισμός. Το φρένο που μπήκε ήταν μια πολιτική απόφαση, δεν έχει υπάρξει άλλη τέτοιους είδους. Ο ΟΠΑΠ αναγκάστηκε να τηρήσει την κατεύθυνση αυτή. Είναι οι ίδιοι άνθρωπο που στο κοινοβούλιο πριν από τρια χρόνια ψήφισαν τερτίπια για να μην τιμωρείται κανένας. Το έχουμε δει σε όλες τις δραστηριότητές μας σαν χώρα και για τον λόγο αυτό ο κόσμος έχει εξοργιστεί. Οι πράξεις τους έχουν αποδείξει ότι κινούνται βάσει ψηφοθηρίας».

Για τους στόχους της Πολιτείας:

«Δεν κατάλαβαν οι ίδιοι όταν άλλαξαν τους νόμους που μπορούσαν να θεραπεύσουν την κατάσταση και έχουνε φέρει αποτελέσματα σε χώρες του εξωτερικού. Είναι δυνατόν να μην αναγνωρίζω και δική μας ευθύνη; Εμείς, όμως, έχουμε δώσει και στοιχεία και ονόματα. Είδατε όμως, κάποιο αποτέλεσμα. Γιατί να τηρούνται οι νόμοι. Οι πρώτοι που καταστρατηγούν τους νόμους είναι οι ίδιοι. Έχουμε κάνει όνειρα και επενδύσεις στο χώρο και είμαι ο πρώτος που σκέφτομαι σοβαρά να σηκωθεί και να φύγει».

Για το πρόβλημα που έχει προκύψει στα τηλεοπτικά δικαιώματα των αγώνων της Σούπερ Λίγκας με το ΣΚΑΪ:

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση. Υπάρχουν ρήτρες και συμβάσεις. Είναι ξεκάθαρες. Όποιος θέλει να προσβάλει μια σύμβαση πηγαίνει με την νομική οδό. Είμαστε σε μια ελεύθερη αγορά που μπορεί ο καθένας να κινηθεί νομικά. Οι συμβάσεις είναι ξεκάθαρες».

Η υπόσχεση της Μπάρτσα και το μεγάλο «αλλά»!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/24db9b82c0ffc6bc73ea74bdafaabed6_L.jpg?943912800?943912800?943912800Το ενδεχόμενο απόκτησης του Σεσκ Φάμπρεγας από την Μπαρτσελόνα βρισκόταν συχνά στα ρεπορτάζ που αφορούν στους Καταλανούς, με τους πρωταθλητές κόσμου να συμφωνούν με την Άρσεναλ ώστε να μην κάνουν καμία κίνηση το προσεχές καλοκαίρι, περίοδος όμως που αλλάζει η διοίκηση τους!Αυτό υποστήριξε τουλάχιστον ο πρόεδρος των Λονδρέζων, Πίτερ Χιλ-Γουντ, ο οποίος ανέφερε πως είχε συνομιλίες με ανθρώπους της Μπαρτσελόνα κατά τις περασμένες εβδομάδες, όταν και οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Σε αυτές τις συνομιλίες, υπήρξε η υπόσχεση των Καταλανών ότι δεν θα κινηθούν για την απόκτηση του αρχηγού της Άρσεναλ!

«Υπήρξε μία ιδιωτική συνομιλία όπου δόθηκαν εγγυήσεις πως δεν θα γίνει πρόταση για την μεταγραφή του Σεσκ. Μας είπαν ότι δεν ενδιαφέρονται. Η Άρσεναλ περιμένει πως αυτές οι υποσχέσεις δεν θα αθετηθούν», τόνισε ο Χιλ-Γουντ στον ESPN.

Στην υπόθεση υπάρχει ένα μεγάλο «αλλά». Ποιο είναι αυτό; Μα φυσικά το γεγονός ότι η Μπαρτσελόνα αλλάζει διοίκηση φέτος το καλοκαίρι, καθώς υπάρχουν εκλογές με τον Λαπόρτα να μην έχει το δικαίωμα να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα. Μένει να φανεί αν οι υποψήφιοι της προεδρίας δεν λάβουν υπόψιν αυτή την υπόσχεση που έχει δοθεί στην Άρσεναλ!

Ελεύθερος ο Αλέγκρι!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/b0d728ee60a175f29683bee4a81cacc0_L.jpg?943912800?943912800?943912800Η απόλυση του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι από την Κάλιαρι προκάλεσε ένα μικρό σοκ στην Ιταλία, όμως θεωρείται δεδομένο πως ο εξαιρετικός 43χρονος τελικός θα βρει σύντομα ομάδα η οποία δεν αποκλείεται να είναι από τις «μεγάλες»! Ο Αλέγκρι βρισκόταν στον πάγκο της Κάλιαρι από τον Μάιο του 2008 και στην πρώτη σεζόν κατάφερε να εξασφαλίσει μια άνετη παραμονή, δημιουργώντας μία ομάδα με αρκετές επιθετικές αρετές που εντυπωσίασε στο μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς. Ο νεαρός τεχνικός κατέκτησε το «Panchina d'Oro», το βραβείο δηλαδή του καλύτερου προπονητή της Serie Α που απονέμεται μετά από ψήφο των συναδέλφων του. Το ίδιο βραβείο πήρε και για την φετινή χρονιά, η οποία ωστόσο δεν τελειώνει καλά για την Κάλιαρι καθώς τα αποτελέσματα των τελευταίων δύο μηνών απομάκρυναν οριστικά την ομάδα της Σαρδηνίας από το όνειρο της Ευρώπης.

Αυτός, άλλωστε, ήταν και ο λόγος της απόλυσης του: «Ήταν μία αναπόφευκτη και μάλλον καθυστερημένη απόφαση. Την πήρα για το καλό του συλλόγου. Τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους», ήταν τα λόγια του Μάσιμο Κελίνο, του προέδρου της Κάλιαρι ο οποίος ανακοίνωσε παράλληλα πως αντικαταστάτης του θα είναι ο Τζόρτζιο Μέλι, τεχνικός της ομάδας νέων.

Αξίζει να σημειωθεί πως το όνομα του Αλέγκρι έχει γραφτεί και για τον πάγκο της Γιουβέντους αλλά και της Μίλαν σε περίπτωση που φύγει ο Λεονάρντο. Θεωρείται, βέβαιο, πως η Γιουβέντους θα εξετάσει την λύση του 43χρονου προπονητή το καλοκαίρι αν δεν ψάξει για κάποιον ξένο τεχνικό ενώ και οι «ροσονέρι» θα στραφούν προς οικονομικά προσιτές αλλά και ελπιδοφόρες λύσεις αν βέβαια δεν συνεχίσει ο Λεονάρντο.

Διαψεύδει αγωγές ο Λεβαδειακός

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/37aef330f945b6fe563105827c58cf28_L.jpg?1271238992?1271238992?1271238992Ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει δημοσιεύματα του Τύπου που ανέφεραν ότι ο Λεβαδειακός προτίθεται να καταθέσει αγωγή κατά του ΟΠΑΠ, λόγω της φραγής στο ποντάρισμα του αγώνα με την ΑΕΚ, εξέδωσε η ΠΑΕ.Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λεβαδειακού: «Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα, η ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ δηλώνει ότι ποτέ μέχρι σήμερα δεν έκανε και ποτέ στο μέλλον δεν θα κάνει καταγγελίες εναντίον κανενός και για οποιοδήποτε θέμα. Η πρακτική αυτή είναι ξένη προς τη φιλοσοφία και την ιστορία της ομάδος. Άλλες είναι οι ΠΑΕ εκείνες που ακολουθούν την τακτική των καταγγελιών και των ανακοινώσεων»

Θέλουν Κιελίνι οι ομάδες του Μάντσεστερ


Ο Κιελίνι σημειώνει με κεφαλιά το νικητήριο γκολ της Γιουβέντους  στο ματς με την Τορίνο Ο Κιελίνι της Γιουβέντους αποτελεί μεταγραφικό στόχο τόσο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όσο και της συμπολίτισσας της Σίτι, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η "Corriere dello Sport". Ο 25χρονος αμυντικός δεσμεύεται με συμβόλαιο τριών ετών με τη Γιουβέντους, η οποία έχει το 100% των δικαιωμάτων του.

Ο Μπαντσίνι γνωρίζει πολύ καλά τον Κιελίνι και θέλει τον συμπατριώτη του για το κέντρο της άμυνας, αφού τη φετινή σεζόν, Κόλο Τουρέ και Λέσκοτ δεν κατάφεραν να εμπνεύσουν εμπιστοσύνη στην υπόλοιπη ομάδα. Από την άλλη μεριά ο Φέργκιουσον, ύστερα από τους πολλούς φετινούς τραυματισμούς, σκοπεύει να ενισχύσει το κέντρο της άμυνας, καθώς γνωρίζει ότι ο Ρίο Φέρντιναντ δεν μπορεί να βγάλει μία ολόκληρη σεζόν.

Ο Κιελίνι έχει φορέσει 23 φορές τη φανέλα της εθνικής ομάδας της Ιταλίας και θεωρείται σίγουρο ότι θα βρίσκεται στην αποστολή για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Ο Κατσαμπής και οι μετοχές


Ο Κατσαμπής πανηγυρίζει... Στην ανανέωση της συνεργασίας του για ένα ακόμη χρόνο με τον Ηρακλή θα προχωρήσει ο Τάσος Κατσαμπής. Μέσα στις επόμενες μέρες, σε συζητήσεις που θα έχει με τον Ανδρέα Παντελή, θα ξεκαθαρίσει το πλάνο της συνεργασίας του για την επόμενη σεζόν, που προβλέπεται να είναι η τελευταία της θητείας του στον Ηρακλή. Ο 37χρονος στόπερ έχει δρόμο ακόμη στην καριέρα του κι ο ίδιος δεν σκέφτεται να σταματήσει σύντομα, εφόσον μπορεί να σταθεί στα πόδια του και να προσφέρει.

Ο Κατσαμπής θα είναι και του χρόνου στον Ηρακλή κι ο Παντελή θα έχει σύντομα μια συνάντηση με τον εμβληματικό αρχηγό της ομάδας για να ολοκληρώσουν τη συμφωνία της ανανέωσης.

Σε διοικητικό επίπεδο, ο Ρέμος σκέφτεται να παραχωρήσει τις μετοχές του στον ερασιτέχνη, αλλά, δεν είναι ακόμη κάτι που έχει ξεκαθαρίσει και είναι άγνωστο ποια θα είναι η τελική του απόφαση.

Ο Ρέμος αναχωρεί για το εξωτερικό και ξεκινά την παγκόσμια περιοδεία του. Συγκεκριμένα θα βρεθεί στην Αυστραλία, στις ΗΠΑ και στον Καναδά. Η επιστροφή του στην Ελλάδα είναι προγραμματισμένη θα γίνει στα τέλη Μαΐου.

Αυτό δεν φρενάρει ουσιαστικά τις εξελίξεις εφόσον υπάρχουν πληρεξούσια και δικηγόροι για να τον εκπροσωπήσουν. Πάντως, βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τη διοίκηση του Ερασιτέχνη για την υπογραφή πληρεξουσίου διαχείρισης των μετοχών.

Αν τυχόν υπογραφεί το σχετικό έγγραφο, ο ΓΣ θα αναλάβει τη διαχείριση των μετοχών που έχει στην κατοχή του ο πρόεδρος της ΠΑΕ. Για την εμπλοκή του Ανδρέα Παντελή στην ΠΑΕ, τον λόγο θα έχει ο Ερασιτέχνης, εφόσον ολοκληρωθούν θετικά οι συζητήσεις με τον Ρέμο.

Με βάση την προφορική συμφωνία που έχει με τον μεγαλομέτοχο, αν μέχρι τα τέλη Μαΐου χρηματοδοτήσει την ΠΑΕ με το ποσό των 500.000 ευρώ, τότε θα αποκτήσει το 50% των μετοχών του Αντώνη Ρέμου.

Ωστόσο αν ο μεγαλομέτοχος υπογράψει το πληρεξούσιο παραχώρησης της διαχείρισης των μετοχών, την τελική απόφαση και για το συγκεκριμένο θέμα, θα κληθεί να τη λάβει ο Ερασιτέχνης.

Πάλι ο Κόστα

Οι Πορτογάλοι δε λένε να σταματήσουν τις αναφορές τους για τον ΠΑΟΚ και τον Ζόρζε Κόστα. Ο Πορτογάλος τεχνικός, σύμφωνα με το σημερινό δημοσίευμα της «A Bola», θα αναχωρήσει σύντομα από την πατρίδα του και θα συνεργαστεί με τον ΠΑΟΚ.

Δεν είναι η μοναδική ομάδα που τον απασχολεί. Υπάρχει και η Πόρτο που τον είχε φιλοξενήσει ως ποδοσφαιριστή και λέγεται ότι του προσφέρει μια θέση στο τεχνικό τιμ.

Ο Κόστα, που διατηρεί στενές φιλικές σχέσεις με τον Σέρχιο Κονσεϊσάο, από τις μέρες που ήταν συμπαίκτες, είναι προπονητής στην Ολιανένσε που επιθυμεί να τον διατηρήσει στον πάγκο, αλλά, φαίνεται ότι αυτή την περίοδο έχει. πέραση και θα αποχωρήσει για μια σημαντικότερη συνεργασία.

«Το μόνο που με απασχολεί στην παρούσα χρονική συγκυρία είναι η πορεία της ομάδας μου, της Ολιανένσε, και το πώς θα καταφέρουμε να παραμείνουμε στην κατηγορία. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Φυσικά και ο Σέρχιο Κονσεϊσάο είναι φίλος μου και συχνά επικοινωνώ μαζί του για θέματα του ποδοσφαίρου. Όμως, δεν έχουμε κάνει καμία κουβέντα περί ΠΑΟΚ», φέρεται να έχει δηλώσει ο Κόστα.

Eπίθεση της Original σε Μπάγεβιτς!


Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς στην Κομοτηνή Με αφορμή το τραπέζι που παρέθεσε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς σε πρώην συμπαίκτες του, οι οργανωμένοι οπαδοί (Οriginal) του επιτίθενται και τον κατηγορούν πως χρησιμοποίησε τη συνάντηση για να μπορέσει να πιέσει καταστάσεις και να μείνει στην ομάδα. Παράλληλα, υπάρχουν «μπηχτές» σε όσους περιμένουν τον Μελισσανίδη να σώσει την ΑΕΚ, καθώς και σχόλια για το... σίριαλ Νάτσο Σκόκο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Original:
«Όταν ο βάτραχος είναι ΠΡΟΣΤΥΧΟΣ και ΑΣΥΜΕΤΡΑ ΞΕΦΤΙΛΑΣ. τα όρια του δεν σταματάνε πουθενά! Και όσο η ...πλάτη δεν έρχεται και ο κύκλος τούτος τελειώνει, τόσο θα προσπαθεί να κρατηθεί ζωντανός και ας βουλιάξει όλη την ΑΕΚ στην λάσπη που κυλά μαζί του.

Αποκλειστικές δηλώσεις από τις εποχές που ήταν παλαίμαχος του Γαύρου: «Ξέρετε τι σημαίνει για εμάς ο Ολυμπιακός. Τι σημαίνει για τον κόσμο μας. Έχει τεράστια ιστορία και πρέπει να είμαστε όλοι υπερήφανοι. Σημαίνει πολλά για εμάς. Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε ζήσει επιτυχίες και αποτυχίες. Ο Ολυμπιακός είναι το δεύτερο σπίτι μας. Θέλω να πιστεύω ότι στο μέλλον θα γίνουν τα πράγματα καλύτερα»

Έτσι για να μην ξεχνάμε ότι για τα λεφτά κάποιοι πουλάνε πατρίδα, ομάδα και ότι άλλο προκύψει! Και τώρα μπορείτε να κάνετε όσα συλλαλητήρια θέλετε για να τον σώσετε, μέχρι και κατάληψη! Και ΟΛΟΙ εσείς που αναρωτιέστε που είναι η ORIGINAL όταν αποφασίσετε να κάνετε ένα βήμα μπροστά και δεν λιποψυχάτε θα την δείτε.

Ο λογαριασμός για την Α.Ε.Κ. της Καρδιάς συνεχίζει να είναι ανοικτός. Στο Χάντμπολ πάμε για Ντάμπλ, έστω και αν είναι όνειρο και χωρίς φράγκο στην τσέπη. Οι γυναίκες πόσο μόνες θα νιώθουν πάλι το Σάββατο, η Βασίλισα περιμένει τα αμερικάνικα όνειρα και η μήνυση ακόμα βαραίνει την πλάτη του Αρχηγού και όσο η ...Πλάτη δεν έρχεται απο τον πολυλατρεμένο σας που φροντίζετε κάποιοι μεθοδικά να τον εκθέτετε, αφού ο ίδιος δεν θέλει αλλά και δεν μπορεί να πάρει την ομάδα, η μόνη ζημιωμένη παραμένει η Α.Ε.Κ. που κάποιοι για να πουλήσουν 5 φύλλα παραπάνω, κάποιοι άλλοι για να ανεβάσουν τα διαδικτυακά τους χιτ και κάποιοι ακόμη να γίνουν αρχηγοί των οργανωμένων συντονίζονται για το καλό το ...δικό τους!

Όσο για τον Σκόκο, ξέρουμε, ξέρουμε, τον βάτραχο και τον ευατούλη σας να σώσετε και όλοι οι υπόλοιποι να πάνε να .....!

ΥΓ: Γειά σου βρε Αγγελικούλα με τα συγκυριακά τραπεζώματα χωρίς δημοσιότητα!».

Τη Δευτέρα η κλήρωση των play-off

Τη Δευτέρα η κλήρωση των play-off

Με μία εκδήλωση, στην οποία το παρών θα δώσουν και οι τέσσερις προπονητές των ομάδων που θα συμμετέχουν στα play-off, η Super league θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Δευτέρα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, την κλήρωση για την διαδικασία στην οποία θα συμμετέχουν βεβαίως ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ και ο Άρης. Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση της Λίγκας αναφέρει τα εξής: «Τη Δευτέρα 19 Απριλίου 2010 και ώρα 14:00 θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο King George (Πλατεία Συντάγματος, Αίθουσα Ballroom Area III), με θέμα τη διεξαγωγή των αγώνων κατάταξης (play off) της αγωνιστικής περιόδου 2009-2010 του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ.

Στη συνέντευξη Τύπου θα παρευρεθούν οι προπονητές των τεσσάρων ομάδων που θα συμμετάσχουν στη διαδικασία των play off, οι κ.κ. Μπόζινταρ Μπάντοβιτς (Ολυμπιακός), Φερνάντο Σάντος (ΠΑΟΚ), Ντούσαν Μπάγεβιτς (ΑΕΚ) και Εκτορ Ραούλ Κούπερ (ΑΡΗΣ), καθώς και ο γενικός διευθυντής της Super League κ. Πατρίκ Κομνηνός.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου θα διεξαχθεί και η κλήρωση των αγώνων κατάταξης, για τον καθορισμό του αγωνιστικού προγράμματος».

Μίλαν "βλέπει" Νίνη

http://www.contra.gr/images/m/ninis_1404_m.jpgΤα φετινά κατορθώματα του Σωτήρη Νίνη δεν έχουν περάσει απαρατήρητα από τους μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους, όπως αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα goal.com, σκάουτερ της Μίλαν θα βρίσκεται στο Ολυμπιακό Στάδιο για τον τελικό Κυπέλλου hellas online (24 Απριλίου) μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Άρη, προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά τον νεαρό άσο του «τριφυλλιού».

Υπενθυμίζεται ότι οι "ροσονέρι" έχουν "τσεκάρει" και στο παρελθόν τον Έλληνα μέσο, ενώ την Κυριακή (11/4) σκάουτερ της Μάντσεστερ Γουνάιτεντ είχαν βρεθεί στο ΟΑΚΑ για να τον δουν.
</